Sådan skærper du barbermaskinen: Udfyld instruktionerne

Shaver er det mest praktisk værktøj til barbering, da det ikke kræver brug af kosmetik, hygiejne, og vigtigst, efter at barbering er ingen irritation, rifter eller hudafskrabninger på huden. Og hvis nogle år siden var en nyhed for mange mænd, har hver tredje mand i dag en elektrisk barbermaskine i arsenalen til barberingstilbehør.

På trods af enhedens funktionalitet og kvalitet har shaveren regelmæssigt brug for skarphed. Ellers vil kedelige blade ikke skære, men snarere trække hår ud af huden og forårsage alvorlig irritation og indvækst. Når du køber en sådan enhed, skal du derfor straks spørge om, hvordan du raser el-barberen efter et stykke tid, hvis knivene ikke klare deres funktioner.

Hvorfor skal jeg skærpe knivene på en elektrisk barbermaskine?

Fordelene ved en elektrisk barbermaskine er de omstændigheder, det kræver til barbering. Mere præcist kræver det ikke det, da man bruger en elektrisk barberkniv, er det nødvendigt at fjerne overskydende vegetation helt tør uden vand, skum og andre barberingsprodukter. Enheden er kompakt og mobil, men den kan bruges overalt. Enheder, der har en selvrensende funktion, ville være ideelle, men der er stadig få sådanne modeller på markedet.

Under drift er barbering af barberbladene nødvendigt, og selv om vi overvejer modeller med selvskærende knive, skal det også før eller senere skærpes. Nogle mænd foretrækker blot at skifte blades til nye komponenter, andre vender sig til specialister. Faktisk vil mange være i stand til selvstændigt at skærpe knivene på en elektrisk barberkniv for at returnere dens funktionalitet.

Særlige knivspidsere

Til skarphed af alle slags sikkerheds barbermaskiner, herunder elektriske barbermaskiner, anbefaler eksperter at bruge specielle sharpenere fra forskellige producenter. På grund af det faktum, at efterspørgslen altid skaber forsyning, blev sådanne apparater skabt til selvslibning af knive og knive. Det er en enhed i form af en pen med tilstedeværelse af en flad plast, hvis overflade er behandlet med et slibemiddel.

Takket være slibemiddelet ved hjælp af en sådan enhed kan du skærpe knive og knive i barberingsværktøjer, det være sig engangsbrug eller genanvendelige maskiner eller elektriske apparater. En fremtrædende repræsentant for en sådan skærper er RazorPit-anordningen af ​​dansk oprindelse samt den ukrainske ækvivalent til denne Zattoch-enhed med en overkommelig pris.

Instruktioner om hvordan man skærper knivene på en elektrisk barberkniv med en sådan skærp omfatter flere trin:

 1. På overfladen af ​​skærperen sætter lidt bekendt med mændens gel eller barberskum.
 2. Den skærende del af enheden skal holdes langs sliben modsat den retning, som en mand observerer under barberingen.
 3. Antallet af sådanne bevægelser skal være omkring 20-30 gange, afhængigt af el-barbermaskinens levetid.

Faktisk er skæring af knivene med skærpere den nemmeste og mest overkommelige måde for mange mænd at genoplive barberingsværktøjer. Sharpeners er relativt billige og kan bruges i lang tid til deres tilsigtede formål, hvilket sikrer den skarpe skede af et elektrisk barbermaskin eller værktøjsmaskiner.

Sådan skærper du den elektriske barbermaskin derhjemme?

Knive af elektriske barbermaskiner er normalt lavet af rustfrit stål, som er dækket på toppen med et lag af keramik eller titanium. At skarpe en elektrisk barbermaskine vil snart eller senere være nødvendigt for nogen af ​​dens ejere, derfor er problemerne med selvskarphed i hjemmet relevante for alle. Eksperter tilbyder flere effektive metoder, takket være, at enhver kan vænne sig til at genoplive apparatet og returnere det til systemet.

Med sandpapir

De mest almindelige barberblade af en elektrisk barbermaskine indebærer brugen af ​​emerypapir med en gritstørrelse på 1.200 eller 2.500 enheder. For at gøre dette, skal du fjerne apparatet fra knivene, så behandle overfladen med sandpapir 1200. Nemlig indsætte knive eller kardanaksel af enheden, sted og fast trykke ned i papiret, tænde den efter 10 sekunder og overleve.

Efter denne behandling gentages alle handlinger, brug kun papir med en maksimal kornstørrelse på 2500. Ved afslutningen af ​​arbejdet rengøres alle komponenter, rengør arbejdspladsen og opsamler elektrisk udstyr. Eksperter anbefaler brugen af ​​sandpapir uden en blød foring, når det drejer sig om at skærpe elektriske barberknive. Denne teknik følges med sådanne maskiner, for hvilke andre metoder ikke er effektive, for eksempel Era-100-modellen.

Med en skruetrækker og glas

Til at begynde med skal en mand have en boremaskine med en omvendt eller en skruetrækker, og også at forberede glas til at skærpe knivene på enheden. Princippet om slibning indebærer omvendt omvendt af skruetrækkeren, da de kun går i retning med uret, vil de kun kaste bladen. Knivene tages ud af barbermaden, placeres under glas, og derefter ved hjælp af en trekantet dyse og omvendt bevægelse skæres kniven. Lille skruetrækkerhastighed varer ikke mere end 5 minutter.

Brug af GOI pasta

Razor skarphed indebærer brugen af ​​en anden enhed - GOI pasta. Dette værktøj blev først markedsført for hundrede år siden. Det primære formål med pastaen var at polere metaller, sten, keramik og stål og senere til andre overflader. I dag tilbydes flere typer pasta:

 • for en mat effekt på overfladen;
 • til grov polering
 • til glans effekt og efterbehandling.

Hvis vi taler om metallet i elektriske barberknive, er det umuligt at påsætte pastaen i den rene form, den fortyndes til tilstanden af ​​en opløsning eller påføres med en blød klud. Den elektriske barbermaskine skæres med GOI-pasta som følger:

 • i en gryde opløses pastaen i en lille mængde vegetabilsk olie;
 • Tilsæt lidt opløsningsmiddel til blandingen;
 • Yderligere blokke af knive af en elektrisk barbermaskine bør sænkes ned i opløsningen;
 • du skal holde knive så længe en barberingsprocedure varer i gennemsnit;
 • I slutningen af ​​knivene skal du tørre med et papirhåndklæde og samle enheden.

Pastafabrikanter og specialister til slibning af knive og knive af elektriske apparater bemærker, at apparatet efter disse manipuleringer vil fungere som nyt. Ved udskiftning af knive anbefales det først at foretage en lignende polering med pasta, så barbermaskinen virker 100%.

Ved hjælp af denim

Du kan genoprette skarpheden af ​​barberknivene eller elektriske barberknive med hjælp af denim. Metoden kræver ikke økonomiske omkostninger og løfter et resultat ikke værre end i tidligere metoder. Instruktionen omfatter følgende trin:

 • denim viste sig;
 • et lille stykke jeans inde ude er placeret oven på en holdbar genstand, for eksempel en træbjælke, lineal eller papcylinder;
 • hvis jeansne sys nøjagtigt, er foringen holdt diagonalt, hvis jeans er lavet af diagonalt stof - foringen er fastgjort nøjagtigt;
 • knivene på en barbermaskine flytter på stof i modsat retning fra sædvanlige under barberingen.

Sådanne manipulationer vil bevare stoffets integritet og skærpe knivene. Men denne metode er egnet til midlertidig rystning flere gange. Ja, og for elektriske barbermaskiner, er denne metode ikke altid tilstrækkelig effektiv, mange eksperter siger, at det er svært at finde høj kvalitet jeans til knivpunktet.

konklusion

Med tålmodighed og færdigheder vil alle mennesker kunne rehabilitere sin elektriske barbermaskine og skærpe hendes knive. Dette vil give mulighed for lang tid at bevare apparatets levetid og sikre en mand med høj kvalitet og uhindret barbering af børsterne. Hvis du følger alle instruktionerne og reglerne, vil hjemmehugning ikke være ringere end den, som mesteren udfører. Skarphed med GOI-pasta anses for at være den mest kvalitative metode, hvorefter levetiden forlænges et år fremover.

Sådan skærper du elektriske barbermaskiner

Den elektriske barbermaskine er ikke længere en nyhed, og de mandlige repræsentanter, der foretrækker denne enhed til konventionelle barbermaskiner, er kendt for sine fordele. Elektriske barbermaskiner kræver hverken vand eller specielle barberingsprodukter, som de er mere mobile til, hvilket er særlig værdifuldt når de rejser. Ved barbering med en elektrisk barbermaskine er huden mindre irriteret, og muligheden for nedskæringer er udelukket. De enheder, der har en selvrensende funktion, anses næsten perfekt.

Under drift kan knivbladene kræve slibning. Apparater med selvskærende knive fremstilles nu, men selv om de, selv om de senere fejler. For at løse dette problem er det ikke nødvendigt at kontakte en specialist eller købe nye blade. Du kan skærpe knivskarber selv. Ved at vælge en af ​​skæringsmetoderne og nøje følge instruktionerne, kan du forlænge bladets levetid i mindst et år og dermed spare på køb af nye.

Måder at skærpe barbermaskiner hjemme

Elektriske barbermaskiner er roterende eller mesh. Uanset hvilken type instrument, er rustfrit stålknive for at undgå allergier dækket af et lag af titanium eller keramik. Selvfølgelig, hvis der er tvivl om muligheden for selvskærende knive, er det bedre at kontakte en specialist, eller du kan bruge en af ​​de "folkelige" måder at løse problemet på.

Sandpapir Metode

Til skæring af knivene skal du bruge 1200 og 2500 sandpapir. For at skærpe skal knivene fjernes. For det første skal knivene behandles med 1200 grit sandpapir. For at gøre dette skal du sætte dem på papir, indsætte en razor shaft eller cardan, trykke på den og tænde den i 10 sekunder. Desuden skal det samme gøres ved brug af 2500 grit-nødpapir. Efter de udførte manipulationer skal alting rengøres og monteres i omvendt rækkefølge. For større effektivitet er sandpapir bedre at tage uden et blødt substrat.

Hjælp. Denne skarphedsmetode er velegnet til de razors, der ikke kan skærpes ved hjælp af GOI-pasta, for eksempel til epoken "Era-100".

Metode ved hjælp af GOI pasta

Indsæt GOI, dukkede op for næsten hundrede år siden, og hele tiden er blevet brugt til polering af metaller, herunder stål, keramik, sten og nogle andre overflader. Populariteten af ​​dette poleringsmiddel forklares ikke kun af fremragende resultater efter applikationen, men også af dets overkommelige pris. GOI pasta er tilgængelig i 4 typer:

 • til grov polering
 • at gøre overfladen kedelig
 • til efterbehandling og glans.

Det er umuligt at anvende GOI-pastaen direkte på metaloverfladen, du kan bruge en blød klud til dette eller forblande pastaen med ethvert opløsningsmiddel.

Skarphed trin:

 1. Brug af retter, pasta fortyndet med vegetabilsk olie.
 2. Tilsæt tilgængelig opløsningsmiddel.
 3. Kniv enhed elektrisk apparat nedsænket i opløsningen.
 4. Inkluder el-barbermaskin for perioden, som normalt tager barbering.
 5. Efter alle manipulationerne tørre knivene.

Efter denne behandling vil barberbladene være lige så gode som nye.

Det er vigtigt! Hvis bladene for nylig er blevet ændret, er det nødvendigt at male dem med GOI-pasta inden starten af ​​operationen.

Skarphedsmetode med glas og skruetrækker

For at gøre slibeknive på denne måde har du brug for almindeligt glas og en skruetrækker eller en boremaskine med en omvendt.

Det er vigtigt! For at skærpe knivene på denne måde er det nødvendigt at bruge omvendt omvendt - bevægelse med uret vil kun kaste knivene endnu mere.

Bladet, der tidligere blev ekstraheret fra barbermaskinen, skal lægges på glasset, og der skal skærpes med en trekantet dyse og omvendt omvendt. Skruetrækker skal arbejde med lav hastighed, hele processen tager ikke mere end 5 minutter.

Sammenfatning

Ved hjælp af en af ​​ovennævnte metoder, med visse færdigheder og tålmodighed, kan du selv skærpe knivbladen selv, hvilket vil forlænge deres levetid i lang tid. Resultaterne af skærpning udført hjemme, underlagt alle regler og anbefalinger, må ikke give resultaterne efter professionel behandling. Praksis viser, at når der skæres kniv med GOI pasta, vil de arbejde fejlfrit i mindst et år.

Hvordan man skærper elektriske barbermaskiner på egen hånd?

Den elektriske barbermaskin har længe været en enhed, der bruges af mænd, der værdsætter deres tid og mobilitet. På en rejse eller forretningsrejse har denne enhed længe hjulpet repræsentanterne for det stærkere køn at se pænt og ryddeligt ud. Den nemme at bruge elektriske barbermaskinen irriterer ikke huden og giver ikke udskæringer, du behøver ikke vand og dyre kosmetik når du barberer.

Hvordan skærpe din favorit barbermaskine?

Men med hyppig brug af en elektrisk barbermaskin, selv med selvskærende knive, kan der kræves en ekstraordinær skærpning af knivene over tid. Med dette problem kan enhver klare sig selv uden at benytte sig af professionelle slibemaskiner. Måder at hjælpe med at løse problemet er ganske enkle. Ved hjælp af anbefalinger er det muligt at øge bladernes levetid betydeligt og ikke købe et nyt elektrisk apparat.

Hvordan man skærper metalknive til stumme elektriske barbermaskiner?

Ved hjælp af metoderne til slibning af barberknive og anvendelse af din egen styrke, kan du være sikker på, at handlingerne blev udført korrekt, og enheden varer mere end et år. Blandt de fælles anbefalinger er der måder at skærpe knive med værktøjer til rådighed i arsenalen af ​​enhver mand.

Fremgangsmåden ved anvendelse af sandpapir med fint grus til slibning af metaller fra 1200 til 2500 mikron:

 • Fjern knivene fra kabinettet.
 • Sæt knive ned på slibekluden.
 • Indsæt drivakslen eller akslen. Hvis du trykker på knivene på overfladen af ​​papiret, skal du tænde for enheden i 10-15 sekunder.
 • Brug sandpapir med en mindre kornstørrelse på 2500 mikron, gentag handlingen.
 • At børste knive af metalstøv med en fluffy børste til at samle en barbermaskine.

Advarsel! Til optimale resultater anbefales det at anvende sandpapir til arbejde på en tør overflade uden en blød base.

Den enkleste og mest effektive måde at skærpe knivblader på er at bruge GOI-pasta, der er lavet til at genoprette beskadigede overflader af forskellige teksturer, fra stål til plast. Det kemiske produkt, der består af fint kornet kromoxidpulver, er karakteriseret som en produktiv sammensætning til slibning og polering. Til slibning af barberknive anbefales det ikke, at pasta anvendes i ren form.

 • Sæt en lille smule pasta i et lavt fad med en flad bund.
 • At blødgøre tilsæt olie (teknisk eller grøntsag).
 • Hæld lidt opløsningsmiddel (benzin, petroleum, alkohol) og rør med en træspatel. Sammensætningen skal være geléagtig og dække overflade af parabol med nogle få millimeter.
 • Sænk barbermassen i massen, så bladene er helt nedsænket med pastaen.
 • Tænd enheden og lad den arbejde i 1-2 minutter.
 • Fjern forsigtigt forbindelsen fra knivene med en blød flanelserviet.

Det er vigtigt! Til proceduren er det bedre at bruge pasta nummer 3, der er beregnet til slibning og polering af metal.

Hvordan man skærper en elektrisk barbermaskine med glas med egne hænder?

Den mest populære metode til slibning af barberblad er at bruge en elektrisk boremaskine eller en motoriseret skruetrækker. Til denne skarphedsmetode skal du bruge et værktøj og glas, der måler 10 * 10 cm:

 • Træk knivene ud af enheden.
 • Tænd glasset, så knivene hviler mod overfladen.
 • Installer en trekantet bit i boringen.
 • Start den elektriske boremaskine ved hjælp af et tilbageslag ved lave motorhastigheder. Ved brug af boret med uret kan razorbladene blive ubrugelige.
 • Skær for at producere ikke mere end fem minutter.

Det er vigtigt! For at beskytte øjnene er det ønskeligt at bruge en beskyttende maske eller beskyttelsesbriller.

Ved at gøre brug af selvskarphed i henhold til disse anbefalinger, kan du med jævne mellemrum forlænge apparatets levetid i længere tid.

Skarpe elektriske barberknive


D.Lepaev
Den elektriske barberkniv med runde knive har længe vundet stor popularitet. Hendes bevægelige knive af kompleks form roterer inde i fast, tæt presset til ansigtets hud med specielle fjedre. Disse barbermaskiner med en kollektormotor er udstyret med to eller tre runde knive med slidser. diamagnetisk

Indenlandske elektriske barbermaskiner

De fleste barbermaskiner virker på 110 eller 220 V AC eller DC, med undtagelse af barbermaskiner beregnet til brug i en bil og drevet af et batteri.

du skal fjerne de tre skruer i den nederste del af kroppen og fjerne kroppen 11. Derefter fjerne klippeaggregatet 8 og adskille bunden af ​​legemet 5 fra rammen 3 ved at skrue de to skruer fast på dem. Fjern de tre tandhjul 6 og linket 7. Fjern to yderligere skruer, der sikrer elmotoren 10, adskiller spændingsvælgerenheden 1 og omskifteren 2. Til sidst fjernes håndtaget 9.

rengør motorarmatur manifolden og fyld kirtlerne med nyt fedt. For at gøre dette skal skruen skrues fast og fjernes elmotoren fra barberkroppen. Fjern gearene. Rengør solfangerpladerne med en fin smørklud og rengør rillerne forsigtigt mellem pladerne med knivens spids. Derefter blæser kulstøvet væk. Først, i den øvre epiploon, og derefter i den nederste, introducerer to eller tre dråber olie af IMP eller MP-704 (figur 2).

Det er nødvendigt at smøre forsigtigt, og sørg for, at olien ikke falder på kulbørsterne.

Udenlandske elektriske barbermaskiner

Barbermaskinen kører på vekselstrøm og et batteri monteret i barbermaskinens krop. Miljøvenlige nikkel-metalhydridelementer med stor kapacitet anvendes.

Valg af netspænding sker automatisk. Derudover har modellen særlige egenskaber, der øger komforten ved en barberkniv:
- angivelse af den resterende tid for autonome barbering
- elektronisk signal om behovet for rengøring
- akustisk alarm, når batteriet er lavt;
- indikation af fuld udladning og opladning af batteriet
- tilgængelighed af vægholder til razor suspension.

Razor runde knive giver optimal barbering i enhver retning. Klippene i de faste knive er sikre og pålideligt styrer lige langt hår i skæreenheden.

Sådan skærpe du din kniv inden barberingen

Ved hjælp af en kniv forbereder vi mad, skærer mad og udfører andet arbejde på gården. Det er derfor meget vigtigt, at knivbladet altid forbliver skarpt. Teoretisk set er der ikke noget ved at skærpe knive, men i praksis viser det sig, at ikke alle kan slibe en kniv godt. For at få en ide om, hvordan man skærper knive og hvordan man gør det korrekt, anbefaler vi at læse vores artikel.

Hovedtyper af knive

Før du begynder at skærpe en kniv, skal du finde ud af, hvilket materiale det er lavet af. Knive er af flere typer:

 • Kobberstålknive - den mest overkommelige, lavet af en legering af jern og kulstof, let skarpt og forbliver skarp i lang tid. Blandt manglerne kan man bemærke - knivbladets oxidation fra samspillet med mad eller et surt medium, på grund af dette ses rust og pletter på kniven, og produkterne erhverver en metallisk smag. Over tid, efter dannelsen af ​​plaque på bladet, stopper oxidationen.

 • Knive af lavt kulstof rustfrit stål - fremstillet af en legering af jern, chrom, kulstof og i nogle tilfælde nikkel eller molybdæn. Rustfrit stålknive er dårligere i hårdhed af kulstofstål, så de hurtigt bliver stumpe og kræver regelmæssig slibning. Fordelene omfatter korrosionsbestandighed.

 • Knive af rustfrit stål af høj kulstof - en højere klasse af knive med højt kulstofindhold og tilsætning af kobolt eller vanadium. På grund af en bedre legering kræver denne type knive ikke hyppig slibning og er ikke udsat for korrosion.

 • Knive af Damaskus stål - for det meste lavet som koldt våben, men der er også køkkenindstillinger. Kniv af Damaskus stål er et flerlagsblad af forskellige højkvalitetslegeringer. Ulemperne omfatter de høje omkostninger ved knive.

 • Keramiske knive er blevet populære på grund af deres skarphed og evne til ikke at være stump i lang tid. Men foruden fordelene har keramiske knive en betydelig ulempe, som ligger i deres skrøbelighed, når de falder fra en højde og svag modstand mod brud.
 • Skæringsværktøjer

  Whetstone (whetstone)


  Slibestænger er tilgængelige med forskellige mængder slibekorn pr. Kvadrat millimeter. Derfor skal du bruge stænger med et minimum og maksimalt indhold af slibemiddel til hård slibning og efterbehandling. I mindre udenlandsk produktion er information om antallet af slibekorn på deres mærkning. Skarphøjder af indenlandsk produktion skal vælge "for øjet" eller spørge sælgeren, hvilket lille hjul der skal bruges til primær og til færdiggørelse af slibning.

  Mekanisk skærper


  Mekaniske spidser anvendes hovedsagelig til skæring af køkkenknive. Processen med skarphed, men sker hurtigt, men kvaliteten efterlader meget at ønske. Af denne grund anbefales det at anvende andre skæringsmetoder til jagt og sportslige knive.

  Elektrisk spidser


  Moderne modeller af elektriske spidser giver dig mulighed for at opnå højkvalitetsskarphed på grund af den indbyggede funktion for automatisk at bestemme vinklen på bladet. Elektrisk spidser er perfekt til husholdningsbrug og til slibeknive i cateringorganisationer. Modellen af ​​elektriske sharpenere er præsenteret i en bred vifte, så prisen kan være anderledes, men hvis du vil have dine knive altid skarpe, så køb flere "avancerede" og dyre modeller.

  Musat


  Musat - designet til at opretholde skarpe kanter af kniven. Musatets form ligner en rund fil med et håndtag. Musatas er inkluderet i sæt af knive, og mange ejere forvirrer ofte dem med værktøjet til højkvalificering af kniven. Overvej at ved hjælp af musaten vil du være i stand til at opretholde skarpheden i den skærpet kniv, men hvis kniven er helt stump, kan du ikke skærpe den med musatom.

  Sharpener "Lansky"


  Denne skærper bruges til slibning af små og mellemstore knive. Designet af skærpen gør det muligt at skærpe bladet i den valgte vinkel. Sharpener "Lansky" består af en stang med et aftageligt hjul og to hjørner forbundet med hinanden. Hjørnerne udfører samtidig funktionerne for en skrue til en kniv og en skala for valg af skarphedsvinklen. Sharpeners omfatter også slibeblokke af forskellige kornstørrelser med ANSI-mærkning.

  Skærings- og slibemaskiner


  Slibemaskiner anvendes hovedsageligt i produktion til højspidsskærende knive af roterende aksler. Udover maskinværktøj med høj præcision er der elektrisk drevne slibeskiver og roterende slibeskiver. Skærende knive på sådanne maskiner bør kun foretages af en erfaren mester, fordi knivbladet bliver ubrugeligt på grund af omdrejningshastigheden af ​​en cirkel eller en disk og en høj varmetemperatur med nogen mislykket bevægelse.

  Selvskærende knive

  Knivskarphed

  Skæringen af ​​bladet, der produceres af slibestangen, betragtes selvfølgelig som den højeste kvalitet, forudsat at den blev produceret af en erfaren mester. For at skærpe kniven på slibestangen skal du gøre følgende:

  1. Anbring det slibende kornlag på en fast overflade. Hvis stangen er lille, kan den klemmes i en skrue.

 • Ved at holde kniven i en vinkel på 20-25 grader i forhold til barens overflade, begynder du at flytte kniven langs akslen med skærekant fremad.

 • Flyt bladet langs stangen på en sådan måde, at det under bevægelsen berører hjulets overflade langs hele længden.
 • Under kørslen skal du prøve at holde samme vinkel på bladet.
 • Efter at have foretaget 2-3 bevægelser, drej kniven over og gentag skæringsprocessen på den anden side af bladet.
 • Således skifte knivene til siderne, indtil kanten (burr) vises på kanten af ​​bladet.
 • Skift det grove slibeskive til slibesten.
 • Slib kniven indtil kanten forsvinder.
 • Kontroller knivens skarphed ved at skære hamptovet foldet flere gange, eller prøv at klippe et stykke papir.
 • Sådan skærpe en kniv med en slibestang, se også i videoen:

  Skarpe en jagtkniv på en Lansky sharpener

  Jagtknive er lavet af hårdt stål, derfor kræver deres første slibning slibeblokke med et lavt indhold af slibekorn.

  1. Klem kniven i greb af en skærper.
  2. Anbring en slibeblok med et lavt indhold af slibekorn på stangen.
  3. Vælg barens vinkel (for jagtknive ligger det normalt fra 20 til 30 grader).
  4. Indsæt stangen i det ønskede hul.
  5. Smør olien med speciel olie, der er inkluderet i skærensæt.
  6. Begynd at flytte stangen langs knivens kniv, fra bunden til spidsen.
  7. Drej skærperen over og gentag processen på den anden side af kniven.
  8. Efter kanten er dannet, skift stangen og færdiggør den endelige slibning.
  9. Da jagtknivene hovedsageligt er fremstillet med et dobbeltsidet blad, ændres knivens position i en skrue og begynder skæringsprocessen på den anden side.
  10. Når du har slibet, skal du polere knivbladet med filt.

  Sådan skærpe knive i Lansky sharpeneren, se i videoen:

  Saks skarphed

  Skarpe saks skal udføres på en speciel slibemaskine. At skærpe knivene ved hjælp af improviseret (sandpapir, glasets kanter osv.) Kan midlertidigt forbedre saksens skarphed, men ikke for længe. Hvis du ikke har evnen til at skærpe saks fra en professionel, så kan du forsøge at lave en selvstændig slibning på slibestenen. Ved slibning skal du følge et par enkle regler:

  • Skarp sten bør være fint kornet.
  • Klingens skæring udføres samtidig over hele overfladen af ​​kanten
  • Hældningsvinklen på bladet skal falde sammen med fabrikskant.
  • Bladets bevægelse på stenen skal ske fra skrue til spids.
  • Sharpen saks skal demonteres.

  Skarpe saks, ikke haste, tålmodighed i denne sag vil være din allierede.

  Hvordan du hurtigt skærer saks, kan du også se i videoen:

  Skarphedskniver og mejsler

  Skarpheden af ​​flyet og mejselet skifter praktisk taget ikke fra hinanden. Derfor gælder slibningsprocessen beskrevet nedenfor for begge værktøjer:

  1. Monter mejsel på hjulet i en vinkel på 30-40 grader.
  2. Hold mejslen med din hånd, tryk på afklikken med fingrene på din hånd i tæven.
  3. Start med at køre med en mejsel på en slibesten, indtil en burr danner på mejslens glatte side.
  4. Udskift talus med en finkornet og udfør den endelige slibning af mejselet.
  5. Kontroller mejselbladets skarphed ved at fjerne chips fra hjørnet af stangen.

  Ud over manuel slibning kan mejslen skæres på en maskine med en roterende slibeskive:

  1. Tænd for maskinen og lad disken få fuld fart.
  2. Ved at holde mejslen med to hænder, læn sin afskærmning mod slibeskiven.
  3. Sørg for at observere mejselens vinkel, ellers vil du ødelægge værktøjsbladet.
  4. Tryk ikke på mejren med stor indsats, og hold den ikke for længe på disken, dette vil føre til overophedning af metalet og ødelæggelsen af ​​bladet.
  5. Fugt klinge med vand under skærning.
  6. Den endelige slibning af knivbjørnet, det er bedre at lave manuelt ved hjælp af en finkornet bar eller sandpapir.

  Glem ikke, at når du skærer produkter på maskinen, så mange gnister og små partikler, der kan komme ind i dine øjne, så sørg for at arbejde i beskyttelsesbriller. Og for at undgå at gøre dine hænder skadelige på en spindingskive, skal du bære handsker.

  Du kan også lære at skærpe værktøjer fra videoen:

  Tips til hurtig skarphed af bladet med improviserede værktøjer

  sten

  Hurtigt krydre kniven i en vandretur eller på en picnic, du kan ved hjælp af en almindelig brosten. Brug en sten, der ligger på jorden, i stedet for en slibestang og kør knivens kniv på overfladen. Du opnår ikke knivskarphed, men vil returnere en kniv til en fungerende tilstand.

  Anden kniv

  Skær to knive på en gang uden at male sten og tilbehør, det er helt muligt. For at gøre dette skal du tage en kniv i begge hænder og begynde at skærpe kniven på en kniv mod den anden sides blad. Efter 5-10 minutter af sådant arbejde bliver knivene skarpere end før.

  Glasvarer

  Knivens kniv kan være let skarpt på den hårde kant af glas eller keramiske genstande. For eksempel om bunden af ​​et glas eller kanten af ​​en flise. Det vigtigste er, at overfladen var uslebne.

  Læderremme

  Et læderbælte er mere velegnet til efterbehandling og til at give et knivskarv blad til en kniv, end for grov slibning. Men hvis der ikke er noget i nærheden af ​​bæltet, kan du forsøge at skærpe en kniv om det. For at gøre dette skal du give bæltet en strækning og begynde at køre den med en kniv, du må ikke opnå stor skarphed, men polere kniven til at skinne.

  Beskrivelse af jagtkniven og funktionerne i dens anvendelse. Hvordan man laver en kniv: Udvælgelse af materialer til strukturelle elementer, en detaljeret beskrivelse af fremstillingen af ​​alle dele og montageprocessen.

  Online-regnemaskine til at beregne antal baggrunde pr. Værelse. Sådan finder du ud af hvor mange ruller du har brug for pr. Pladsfelt.

  Hvordan man vælger et sted og hvad du behøver for at bygge en laden med dine egne hænder. Trinvise instruktioner til opførelse af træ-, mursten- og skumblokkonstruktion.

  Skærpe et barberblad: beviser og effektive metoder

  Tilgængeligheden og bekvemmeligheden ved barberskrabere har resulteret i, at de er ekstremt populære hos både mænd og kvinder. Men det er ikke nok at vælge en god barberkniv, du skal stadig bruge og opbevare den, så den varer længere og udfører sine funktioner med høj kvalitet. Fordi ejerne og der er spørgsmål om hvordan man skærper barbermaskinen, så proceduren gav det bedst mulige resultat.

  De fleste brugere forsøger ikke at skærpe knive hjemme, fordi de tror, ​​at dette er svært og usandsynligt. Men nogle beslutter stadig at finde sådanne metoder og forlænge barbermaskinens levetid.

  Sådanne metoder eksisterer og er ganske effektive derhjemme. Selvom barberbladet ikke er en kniv, kan den ikke opdateres på den sædvanlige måde.

  Hvorfor skær du selv

  Spørgsmålet om muligheden for skarphed knivblader er relevant, og der er flere svar på det. For det første giver det dig mulighed for at forlænge maskinens levetid. Det er, i stedet for at kaste en barberkniv, kan du opdatere det og bruge det i samme tid.

  For det andet sparer det penge. Efter alt kræver køb af udskiftningskassetter regelmæssigt betydelige finansielle investeringer. Og deres opdatering og opdatering vil medvirke til at udskyde gå til butikken i mindst flere måneder.

  For det tredje er det ikke altid muligt at købe udskiftelige kassetter, og det er et presserende behov for barbering sikkert og simpelt. For ikke at forsinke barberingsproceduren til køb af et nyt blad, kan du skærpe det og nyde resultatet.

  Razor sharpening er en nyttig og praktisk færdighed, der giver dig mulighed for at spare penge. Efter at have prøvet en gang for at anvende en af ​​metoderne til skærpning af bladet, vil hver bruger kunne lære og udføre proceduren hurtigt og effektivt.

  Brug af et specielt værktøj til slibning

  Efterspørgsel skaber altid forsyning, så ikke så længe siden var der specielle anordninger til slibning af knive hjemme på markedet. Enheden er en pen, der er forsynet med en lille stribe plastik, på overfladen hvor der anvendes et specielt slibemiddel. Det giver dig mulighed for at male engangs- og genanvendelige barbermaskiner med samme effektivitet, der forlænger deres liv flere gange.

  En fremtrædende repræsentant for sådanne enheder er enheden af ​​det danske firma RazorPit, selvom den har en billigere analog af den ukrainske Zattoch. Indretningerne er nemme at bruge og giver et godt resultat. Sekvensen af ​​handlinger omfatter følgende trin:

  1. På overfladen af ​​enheden skal du lægge lidt kosmetik - gel eller skum.
  2. Hold den skære del af barbermaskinen over sliben i modsat retning til, hvordan barbermassen bevæger sig under barberingen.
  3. Afhængigt af maskinens varighed er 25-30 bevægelser nok til at gøre knivene skarpe igen.

  Fremgangsmåden er enkel og produktiv, men du skal forstå, at selve apparatet til at skarpe en barbermaskine også koster penge. Måske er udskiftningen af ​​aftagelige kassetter på maskinen billigere.

  Blade slibning med denim

  I stedet for en enhed til slibning af knive kan du bruge denimmateriale eller et ribbet stof. Virkningen af ​​en sådan procedure er praktisk taget ikke forskellig fra brugen af ​​specielle enheder, men det er billigere og enklere. Fremgangsmåden er som følger:

  1. Jeans skal vende ind ude.
  2. Under et lille stykke stof skal du lægge lidt tyk ting - en papcylinder, en træbjælke eller en linjal.
  3. Jeans bliver sædvanligvis syet af et diagonalt stof, så en tæt foring skal placeres nøjagtigt. Hvis jeansne sys nøjagtigt, skal bunden fastgøres diagonalt.
  4. En barberkniv holdes langs stoffet i modsat retning til normal barbering. Det skærer knivene og holder stoffet helt.

  Du kan gentage skærpningsprocedurerne for knivene flere gange, indtil stålet bliver så tyndt, at det ikke længere kan genoprettes. Men før det kommer, kan du bruge maskinen i meget længere tid uden at bruge mange penge.

  Hvis du skal skærpe knivene på en elektrisk barberkniv, er det bedre at kontakte en specialist. Det er særegent, at skraberen skal deles adskilt for enhver handling, hvilket betyder at det bliver nødvendigt at samle det. For en nybegynder er det ikke altid en enkel og nem procedure. Men skarpheden af ​​en konventionel maskine er en meget ægte proces, der er værd at prøve mindst en gang.

  Gitter elektriske barbermaskiner

  Overraskende betragtes en lille uhyggelighed fra lægernes synspunkt at være den ideelle tilstand i ansigtets hud. I denne form opmuntres mænd til at holde deres kinder og hage. Elektriske barbermaskiner er underordnet rotor og værktøjsmaskiner i ét: de forlader et let uhåret ansigt. På baggrund af ovenstående er det muligt at overveje denne kvalitet en ulempe? Bl.a. er overfladen af ​​kontakt med huden mindre, og irritation er reduceret. I betragtning af det faktum, at der er modeller til våde barbering, bliver den nævnte type enheder ganske attraktiv. Lad os forsøge at forstå, hvor god en razertype elektrisk barbermaskine er, med den eneste ulempe, der allerede er fortalt.

  Hvad barberer professionelle

  Når man så den næste amerikanske film på kabel-tv, var det muligt at høre en nysgerrig samtale mellem tegnene. To politibetjente i partneren, i kombination med musikelskeren, om hvordan man korrekt lytter til musik. Laserskiverne i lydoptagelsesformatet (.cda) fik fart, vi talte om dem. Princippet om at læse informationen om den teknologi, der diskuteres, er enkel: laserstrålen, glider langs sporet, gengivet musik.

  Kinogeroy bestilte pr. Post en rekord af Elvis for store penge. Til partnerens spørgsmål - hvorfor - svarede han, at musikelskere-pro er opdateret: kun nålen til en vinylpladespiller er i stand til at levere ægte kvalitet! Det er ligegyldigt, at pladen slides ud (selvom læseren rører sporet lidt).

  Hvorfor denne samtale. Professionelle barbermaskiner foretrækker farlige blade. Ingen maskiner, især elektricitet. Avid kunder i sådanne virksomheder er forretningsfolk, der forstår vigtigheden af ​​et respektabelt udseende. Farlig barbermaskine derhjemme bør ikke bruges, med et stålblad rettet på huden, det viser sig et fantastisk resultat. Skærer hårene under rod, det skarpe blad gør ansigtet frisk og rent. Barbermaden bringes i 3-5 trin. Skæringsvinklen er konstant faldende, hvilket giver acceptabel skarphed. Derefter fastgøres værktøjet på bæltet. Skarphed leder af særlige workshops.

  Vi vælger en elektrisk barbermaskine, fordi enheden sparer tid, indsats og giver en chance for at se hundrede procent respektabel med et minimum af indsats. Samtidig får vi mere funktionalitet end ved maskinværktøjet. Sikkerheden er til tider højere. Barberingstørring er ikke tilgængelig med et traditionelt blad. Nogle gange er der simpelthen ingen betingelser for at udføre procedurer for fjernelse af børstehår fuldt ud. Så kommer rakapparater til undsætning.

  Der er to sorter:

  Enhed elektriske barbermaskiner

  Det er forkert at ringe barbernettet. Mesh hedder mønster, filter, python. Enheden af ​​el-barbermaskinen indeholder 1 element, mere egnet til definitionen af ​​nettet.

  Hvis du finder fejl med ordene, kaldes rotationsskraberne efter bevægelsen foretaget af knivene, så er det logisk at kalde denne form for translation eller gengældende. Årsag: Kniven er krydstogt som en skyttel frem og tilbage, frem og tilbage bevægelser er lavet. Kniven går i en lige linje, vender sig om og løber tilbage. Skæring af hår opstår på indersiden af ​​gitteret. Kniven er fastgjort til den indre overflade i en lille afstand. Dette er princippet om el-barbermaskinen. De tykke tykke børster bliver afskåret uden problemer. Lange hår elektriske barbermaskiner kan ikke gøre. Du skal lidt forkorte skæget før proceduren med saks.

  En typisk elektrisk barbermaskin indeholder nogle få komponenter:

  1. Boliger.
  2. Elmotor
  3. Ledning med stik eller batteri med adapter.
  4. Gitter til elektriske barbermaskiner.
  5. Knivblok

  I vores land, på tidspunktet for Sovjetunionen, blev elektriske barbermaskiner drevet af en standard 220 V AC stikkontakt. Og i badeværelset blev der ikke givet kilder. Derfor foreslår konklusionen, at en mand bør barbere sig i korridoren, i rummet - hvor et spejl er hængt. Ellers er der en overtrædelse af statsstandarder og sikkerhedsteknikker.

  En moderne elektrisk barbermaskin har som regel ikke strømforsyning. I stedet for en ledning suppleres kroppen med et batterirum. I Vesten i årtier har der været en kamp for sikkerheden, stikkontakterne er blevet udskiftet på badeværelset med forskellige automatiske apparater, eller de er forsynet med nedsat spænding, som husholdningsapparatet installeret på sådanne steder er designet til. Elektriske barbermaskiner har udstyrede produkter med specielle batterier, som mobiltelefoner. Hvis du tilslutter adapteren til stikkontakten og samtidig barberer, vil det værste ikke ske - spændingen er lav. Samtidig introduceres strenge standarder for indkapslingsisolering. Pas på ikke at bruge barbermaskiner i badeværelset.

  Husk den enkle regel: børsten, der tilbydes i kittet, kan gitteret ikke rengøres. Honeycombs - et skrøbeligt sårbart element i en barbermaskine, den perfekte korrekthed af den geometriske form bestemmer produktets ydeevne. En svag afbøjning vil få bladet til at ramme væggen eller blokke. Skal besøge butikken. Gitter til elektriske barbermaskiner Mikma er for eksempel 85 rubler. Tænk nu på de ekstra hoveder til Gillette-maskinerne for at indse, at overhead ikke er så stor.

  Grid elektrisk barbermaskin giver dig mulighed for at barbere med begge kendte metoder:

  Plus er indlysende - sparer tid. I dette tilfælde bør du ikke forvente en ren barbering. Grundlaget blev angivet i begyndelsen af ​​teksten.

  Indeholder elektriske barbermaskiner

  Til våde barbering betragtes Panasonic-produkter optimalt. Apparater efter brug vaskes under rindende vand - i det enkleste tilfælde. Dyrere modeller leveres med deres egne dockestationer, der er udstyret med patroner. Inde i barbermaden under resten vil forberede sig til den næste brug. Det næste øjeblik er vigtigt. Elektriske barbermaskiner tilbyder våd barbering som ideel, men der er faktisk en faldgrube. Fugtigt miljø giver et gunstigt miljø - plads til væksten af ​​skadelige bakterier.

  Hovedet på et elnitter til våde barbering bliver en yngleplads for mikroskopiske levende væsener. Som følge heraf vil huden efter mange applikationer blive meget irriteret. Når der er en dockingstation, blokeres processen med vaskemiddel. For tilføjelsen bliver nødt til at betale penge. Nydelse er ikke billig, men effekten er garanteret. Særligt beundret enhed med en kilde til ultraviolet stråling. Mikroberne dræbes fuldstændigt, huden irriterer ikke ved barbering.

  Når du vælger en elektrisk barbermaskin til våd barbering, overvej en desinfektionsmetode. Ofte findes de relevante midler i butikens afdeling. Udskifteligt gitter til elektrisk barbermaskine er bedre at købe med en barbermaskine. Produkter er aldrende, komponenter kan være vanskelige at få. Hjemmelavede net er ikke egnede, ikke i overensstemmelse med sundhedsstandarder.

  Når du vælger, foretrækker du modeller med batterier. Typisk tid for kontinuerlig drift er 40 minutter - 1 time. Ifølge brugerens vidnesbyrd varer denne tid i en måneds upåklagelig morgenarbejde. Desuden er de fleste af nettet barbermaskiner ikke bange for fuld udladning, derudover udstyret med en mulighed for at beskytte mod overopladning.

  En selvstændig energikilde gør enheden mobil, hvilket giver de fordele, der gør det fordelagtigt at bruge en el-barberkniv på vejen, i biler, tog og på fly. Hvis niveauet for opladning er alarmerende, er det nemt at få modeller udstyret med niveauindikatorer på udvidelserne af det globale netværk af butikker. Razor vil vise, hvor meget energi der er tilbage, selv bede om at opkræve.

  Reparation af en el-barbermaskin med egne hænder består i periodisk rengøring og udskiftning af gitteret. To enkle procedurer ledsages af maksimale manifestationer af forsigtighed. Knive, selv i den stumpede tilstand, kan skære hændernes hud. Efter at hovedet er taget af, skal du forsigtigt adskille masken og trykke med enden på en flad, glat og fast overflade. Knive fan lidt børste. Efter montering testes produktet for ydeevne.

  Andre problemer med elektriske barbermaskiner løses bedst i nærmeste værksted. Hvis produktet er billigt, er det mere rentabelt at købe en ny.

  Min hemmelighed

  Det er svært at forestille sig professionel madlavning uden gode og skarpe knive. Et sæt knive er hovedkvarteret for enhver kok, og denne kendsgerning er dikteret af praksis. Men selv indsamle selv en lille samling af knive til forskellige lejligheder, løser du ikke problemet med deres skarphed. Den subtilitet at behandle produkter afhænger af det, og det er bedre at opretholde det selvstændigt. Hvis du stadig har en lille kniv i dit køkken - send det hurtigt til skraldet på grund af fuldstændig ubrugelighed og lær at knive kniven selv - du kan være sikker på, at der ikke er noget kompliceret med det.

  Skarp sten

  I dag kan der være problemer med at købe en god slibesten - engang blev de solgt i enhver butik, men nu er de ret sjældne. Men hvis du stadig har fundet en sådan sten - pas på det, fordi denne ting kan arves. Skarphed sten kan være af forskellig grad af ruhed. De hårdeste sten er designet til den mest aggressive slibning. Til daglig brug vil der være nok keramisk bar af mediumkorn. Til slibning af store køkkenknive bliver der ofte brugt metalmøller, men vi anbefaler at skære knive primært på sten.

  Fabriksskarphed

  Alle knive har allerede fabriksskarphed og i de fleste tilfælde er brugeren kun forpligtet til at opretholde skærmens skarphed. For at gøre dette korrekt skal du forstå vinklen på knivens skærekant. Skær kniven for at prøve at observere denne vinkel. Skarphed fra en anden vinkel vil tage meget mere tid og kan skade bladet hurtigere.

  Korrekt vinkel

  Knivens skæringsområde skal være inden for en vinkel på 10 til 30 grader. Jo større vinklen er, desto hurtigere skal kniven få skarphed igen. En af de sværeste øjeblikke i slibeknive er at observere den valgte vinkel. For at opnå fremskridt hjælper den korrekte bevægelsesmekanik ved skarphed.

  Arm bevægelser

  For at gøre din skarphed mere effektiv, skal du lave bueformede bevægelser, når du berører bladet og stenen. Synkronisering af sådan bevægelse og iagttagelse af vinklen er nøglen til succes i slibning af en kniv. Begyndere rådes til at lægge en mønt under bagsiden af ​​bladet for at opretholde den nødvendige hældning.

  Vand og olie

  En dråbe olie tilsat til grindestenen hjælper med til at opnå mere effektiv slibning. Særlig mineralolie er bedst egnet til dette, men olivenolie er også ret egnet - det er dets opgave at smøre bladet for bedre slip. Men mange slibeknive bruger kun vand, der af og til væder stenen.

  Formålet med ufuldkommenhed

  Mange af dem, der forsøger at skærpe kniven selv, forsøger at bringe kniven til den perfekte knivskarphed. Dette blad vil være nemt at skære papiret, men i tilfælde af produkter bliver det hurtigt kedeligt og kræver redigering. Den grovere og skæv kant af kniven bidrager til en yderligere effekt på produktets fibre, det vil sige, at en sådan kniv også erhverver egenskaberne af en sav. Grovskarphed passer bedst til kød, grøntsager og de fleste andre produkter. I tilfælde af fisk er det netop fint razor slibning, der vil gavne.

  I princippet er et sådant spørgsmål ikke helt korrekt. Hvis vi taler om en knivs "razor sharpness", så må vi nok tale om bladets umiddelbare afslutning. efter slibning derhjemme. Og det er anden fase i at bringe kniven i driftstilstand. Her er dens detaljer bør overvejes mere detaljeret.

  Alle knive har forskelle: i form af bladet, i dets materiale (der er produkter, fx fra keramik), stålkvalitet (), skæringsvinkel og lignende. Men der er flere generelle regler, der overholder som, du kan virkelig gøre skæredelen usædvanlig skarp.

  Dette arbejde udføres kun manuelt. Anvendelsen af ​​forskellige tekniske midler i form af forskellige "sharpeners", e / emery korrekt resultat vil ikke give. Det er mere egnet til primær knivskarphed, når du bare har brug for et skarpt værktøj og ikke en barberkniv.

  Hvad du skal finjustere knivbladet

  • Barer med forskellige grus. Minimum - 2, selvom der anvendes højkvalitetsslibning af erfarne håndværkere, skal mindst 3 anvendes.
  • Læder. Og naturligt, men ikke dets erstatning, og ret tyk. For eksempel fra officerens bælte eller andet bælte.
  • Pasta GOI.
  • Vaseline (teknisk).

  Grundlæggende regler for skærpning af kniv til knivskarphed

  Skarphøjde

  Ved den primære behandling af bladet på slibemiddelet med store korn ændrer retningen af ​​translationsbevægelsen frem og tilbage. Men hvis den færdige afslutning af skæredelen er lavet, ændres teknikken. Bladet fodres kun fremad, med en skarp kant. I "omvendt kurs" bør det ikke berøre slibemiddelet.

  tweaking

  På en finkornet bar

  Knivens position vælges således, at dens skarpe kant altid er vinkelret på bevægelsesvektoren. Skæring i en vinkel på stangens længdeakse, på diagonalen - er meningsløs.

  Figuren viser, hvordan vi normalt er vant til at holde bladet. Dette er den forkerte position.

  Mulighed - at finjustere på fintkornet sandpapir eller endda våd mursten. Der er tips, som skal fugtes med vand før klingen behandles. Du kan prøve, men ikke det faktum, at det vil hjælpe, da rollen spilles af stålkvaliteten.

  På huden

  I dette tilfælde ændres bladets position. Den fremføres ikke ved forkant, men ved kanten. Og dette gøres ikke mere end 3 gange på den ene side, hvorefter bladets position ændres.

  For at give den en ordentlig skarphed, er huden forbehandlet af GOI. Hvis dette betyder (som forekommer ofte) er et faststof, så fremstilles en blanding på basis heraf. GOI-pulverformet pulver tilsættes til vaselin og kontinuerlig blanding udføres. Derefter gnides huden med denne forbindelse (eller købt pasta).

  Her, måske, alle de tricks, der tillader bare en jorden kniv at bringe en tilstand af "barberknivskarphed." Vanskeligheden er ikke i nogen bestemt teknologi, men i behovet for at observere den største nøjagtighed og opretholde skarphedsvinklen uændret. Det er netop det der forhindrer mange fra at bringe kniven til "sindet".

  Forfatteren hævder ikke, at denne teknik er den eneste korrekte, da hver god vært har sine "professionelle hemmeligheder". Men det faktum, at resultatet af en sådan slibning vil være fremragende, er garanteret.

  Det er ikke nok at bruge en stump kniv - enhver der har forsøgt at bruge den kender det. Men ikke alle forstår, hvorfor kniven er kedelig, og meget få forstår, hvordan man kan genoprette knivens knivskarphed. Sergey Mitin, forfatteren af ​​bogen Kendte, hvordan man skærer knive i knivcirkler og flere publikationer om dette emne, deler med os hans vision om dette mangesidede problem.

  Alle ved, at når du bruger hver kniv gradvist drukner. Det betyder selvfølgelig korrekt brug af kniven - til at skære hvad der kan og skal skæres med en kniv. En verdenskendt kvalitetskniv fra en producent med verdensomspændende berømmelse er ikke så hurtigt som "god og billig" fra et ukendt langt øst-selskab. Men selv den bedste kniv med bladet i det højteknologiske stål vil snart eller senere miste en retfærdig del af sin skæreevne og vil kræve en større indsats for at arbejde med det. Så det bør skærpes igen.

  Hvorfor skærer kniven godt, og hvornår stopper den med at gøre dette? Hvad sker der med bladet, når det bliver kedeligt? Hvordan skal han vende tilbage til skarpheden, hvad skal man gøre? Hvilken vej og hvilket værktøj? Og vigtigst af alt - hvorfor er det værd at gøre på denne måde og ikke ellers?

  Bladets skarphed er evnen til at skære, og skarphed er processen med at gøre bladet skarpt. Selv om disse begreber undertiden bruges som synonymer (for eksempel kan du ofte høre udtrykket "bladet holder skarphed godt"). Uden at gå ind i en meget dyb teori på mikroskopisk niveau, kan vi sige, at knivens skærekant skærer materialet, adskiller dets dele fra hinanden og den kil der følger den (og det er kun et skæringsområde) åbner til forkant muligheden for at komme videre til de nedre, dybere lag. Ved yderligere uddybning antages kilefunktionen af ​​bladets afstamning (ikke underligt at det er såkaldt!).

  Den kile's fysiske regel virker på selve kanten - koncentrationen af ​​den påførte kraft på en meget smal overflade, målt bogstaveligt i fraktioner af en mikron (til sammenligning er tykkelsen af ​​et menneskehår ca. 50 mikron). Intet andet end en stor koncentration af kraft pr. Arealareal (med andre ord højtryk) gør det muligt for skærekanten at adskille partiklerne af materialet, så det skæres. Men på samme tid oplever skærekanten selv nøjagtig den samme belastning fra den side af materialet, der skæres. Handlingsstyrken er lig med oppositionens kraft - hej fra gamle Isaac Newton!

  Hvorfor er kniven stump

  Hvorfor og hvordan taber bladet sin skarphed? Som et resultat af kontakt med materialet, der skæres og dets modstand, bliver stålpartiklerne revet fra bladets skærekant og ændrer dermed sin form. Og denne proces er temmelig aktiv, netop på grund af den enorme koncentration af indsats på en meget begrænset overflade - det er altid meget lettere at rive af noget, der stikker ud.

  Skader opstår på to niveauer - mikro og makroskopisk. Mikropartikler kommer ud som følge af friktion. Jo blødere bladets stål og jo hårdere materialet bliver skåret, jo hurtigere sker det. Den untitled kniv lavet af blødt, ringere stål, med hvilket vi vil skære fast, krydret træ, vil være stump meget hurtigere end signaturkniven med dygtigt hærdet supermoderkt superstål, som vi kun vil skære tomater på. Jeg kaldte selvfølgelig helt ekstreme tilfælde. Men hvis processen med at ændre skærekantens form og det dermed forbundne tab af skarphed kun ville være begrænset til - åh, hvor sjældent ville vi være nødt til at skærpe vores knive, selv de dårligste! I betragtning af hårdheden og slidstyrken (evnen til at vaske, forårsage slid) af tomater, er der næsten ingen forskel mellem slidstyrken af ​​de bedste og de værste knivstål. Selv med et solidt træ ville det ikke være for mange problemer, hvis slidbanenes slid kun var begrænset af mekanismen beskrevet ovenfor.

  Desværre slutter problemerne ikke der. Intet materiale, der skal skæres, er helt homogent - selv i tomater er der blødere og mere faste områder (selvom de alle er blevet meget blødere end bladet). Men ikke kun tomater er skåret med en kniv! Forskellen i hårdhed af parallelle fibre af træ og harpiksholdige knude i den er allerede meget større. Og stålets overlegenhed i hårdhed og mekanisk styrke over den nævnte knude er allerede mærkbart mindre (især hvis det er stål, der ikke er af højeste kategori). Men det er ikke alt! Der er mange materialer, der indeholder indeslutninger, der er endnu sværere end hovedparten af ​​selve materialet, og i nogle tilfælde end bladets stål. Tag i det mindste emballagen karton, og det primitive sand indeholdt i det. Han kommer der for en simpel lidelse - hvem vil flittigt rense råmaterialerne i fremstillingen af ​​noget så billigt! Og de kan også fylde det specielt, især hvis de sælger færdigt produkt efter vægt...

  Sand er krystallinsk siliciumoxid, og sandkornene er meget sværere end endda stål af højeste kvalitet. Når den tynde kant af skærekilen møder et sandkorn i sin sti, kan det ikke skære det og derfor bevæger det til side. Men på samme tid oplever kniven selv en lateral belastning, den laterale komponent fremstår i reaktionskraften, som kan bøje en smule øverst på skærekilen.

  Jo mere kvalitative bladets stål er, desto mindre er kanten bøjet. Med en meget god kniv og en meget lille sandkorn vil skæden komme tilbage til sin plads efter bøjning. Og hvis stålet er værre, eller hvis et sandkorn bliver større, forbliver kanten lidt bøjet. Præcis det samme sker, når bladet tager en kraft, der ikke er helt i symmetri af skærekilen - for eksempel støder en mere solid knude i massen af ​​træ, hvis fibre er rettet fra en anden vinkel. Også her sidekomponenten af ​​belastningen på forkant.

  Og den menneskelige hånd fører aldrig bladet nøjagtigt fremad, så indsatsen falder på skærekilen strengt i symmetriens plan. Under den faktiske afskæring bliver skærekanten regelmæssigt udsat for tilfældige lateralbelastninger, som følge af deres indflydelse, taber den sin rethed, og den kile der danner den er formet i den rigtige form. Dens top afviger fra symmetriplanet, og efter det antages en bøjningsbelastning, selv med en perfekt korrektion af et relativt blødt materiale. Og jo længere kanten afviger, jo mere bliver denne belastning, da bøjningsmomentet stiger - og som følge heraf bliver kanten bøjning endnu mere. I sig selv vil det ikke vende tilbage til sin plads - skærekilen har allerede mistet sin faste form. Til sidst vil kanten af ​​kile i en vis bøjningsvinkel simpelthen afbrydes og efterlader en meget bredere overflade på plads. Effektiviteten af ​​klippet vil straks falde - med andre ord er bladet ret kedeligt.

  Selvfølgelig vil bøjningsvinklen, hvor spidsen af ​​skærekilen brydes eller bøjes, afhænge af stålets egenskaber og kvaliteten af ​​varmebehandlingen, men det er allerede detaljerne. Signifikant vil spidsen af ​​skærekanten selv aldrig vende tilbage til sin oprindelige, stabile stilling, hvilket sikrer optimal skærekvalitet.

  En anden, helt usædvanlig mekanisme for tab af skarphed er skader på forkant, der skyldes den bevidst misbrugte brug af kniven. For eksempel kan nogle brugere gerne engagere sig i eksponentielle skære negle. Spiken er selvfølgelig mærkbart blødere end end det fattigste blad - i hvert fald det er en legering af tredje klasse med meget lavt kulstofindhold og uden varmebehandling. Men deres hårdhed er allerede sammenlignelig, det er jo jo en jernprodukt, og den er tykk, massiv, især i sammenligning med bladets tynde skærekant. Absolut styrke består trods alt af den relative styrke (kvalitet) af materialet og dets mængde. Tykt linden log kan perepibiить tynd stribe af farvet egetræ. Så her - skærekantet af bladet af dårligt stål rynker ganske enkelt og rammer en noget blødere, men meget mere massiv negle. En god kniv vil sandsynligvis skære neglen, men noget af stålet vil smuldre ud af bladet, og nogle vil falde sammen og efterlade et voldsomt hak, hvilket vil være ret vanskeligt at fjerne.

  En seriøs mand og en kæreste af knive vil selvfølgelig ikke skære negle med dem. Men det kan simpelt hen ved uforsigtighed slå et kniv mod noget, som en kniv ikke i princippet kan skære - f.eks. Glas, keramik (porcelæn eller lervarer, som almindelige plader er lavet af), metal, sten og så videre. Hvis et meget skarpt blad af fremragende kvalitet er faldet fra en højde på 15-20 cm med en kniv vinkelret på glasets kant, forbliver der et blik på bladet selv med det blotte øje.

  Derfor gode råd med det samme: Kast aldrig dine køkkenknive (og de har som regel ikke blæser af ikke for hårdt stål og skærpes ret tyndt) i en metal- eller fajancevaske sammen med de øvrige retter. Vask dem forsigtigt, hold dem i dine hænder, tør dem og sæt dem til side. Kast dem heller ikke i køkkenboksen - også deres knive slår mod hinanden og mod andre apparater. Opbevar knive separat i en træblokstativ eller på en væg på en magnetisk holder.

  Og smide alle slags nymodede glas og porslin skærebræt - skære knive på dem med det samme! Begræns dig til plastiske eller klassiske træplanker. Og spørg dig ikke selv et retorisk spørgsmål: "Hvorfor bliver disse plader lavet og solgt, da de ødelægger knive?" Tilsyneladende gør de det og sælger dem til at ødelægge. At tjene kniven så kort som muligt, så du skal købe nye oftere. Ja, træpladen selv, hvis den er god, kan tjene i årevis, og de fleste vil bryde glasset eller porcelænet inden for et par måneder og slippe det rent fra skærebordets højde på flisegulvet. Den forretning er spinding.

  Og alle historier, historier og reklamer om "selvskærende" knive kan let tilskrives fiktionens felt, foruden fuldstændig uvitende. Effekten af ​​"selvskærpning" af en ægte kniv er kun, at du selv skal skærpe den, og ingen vil gøre det for dig. Så du skal håndtere spørgsmålet om, hvordan du gør det korrekt.

  Hvordan man skærper en kniv?

  For at returnere den korrekte kileformede profil til skærekanten er det nødvendigt at profilere det igen, slip af overskydende materiale. Og da du skal male et temmelig hårdt og slidstærkt stål, med et forholdsvis forsømt bladarbejde, har du meget at gøre, selv med de nødvendige værktøjer og færdigheder.

  Er det fornuftigt at skærpe en kniv på et elektrisk slibeskive? Jeg vil kraftigt anbefale ikke at gøre dette. Hvert stål har en specifik varmebehandlingsmåde. Ukontrolleret opvarmning som følge af højhastighedslibning, der når mange hundrede grader på selve kanten, kan ødelægge bladet irreversibelt. Og periodisk dypning i vandet under slibning er ikke i stand til at forhindre dette.

  Hvad er det at skærpe? På søjlerne. Hvilke og hvordan man vælger dem er et emne for en separat artikel. I mellemtiden skal du bare sige: spar ikke på søjlerne! Især hvis du har mange knive, eller hvis de er af høj kvalitet dyre knive. En dårlig kniv kan på en eller anden måde skærpes på en dårlig bar. Men at gøre godt er meget nemmere og bedre, selv om en dårlig kniv ikke vil være en god en alligevel. At skarpe en god kniv på en god bar er en fornøjelse og en god måde at slappe af, lindre stress. Men skarphed (eller rettere forsøger at skarpe) en dyr fast kniv på en dårlig bar er allerede masochisme og endda et skøder af en ædle kniv.

  Først et par ord om retningen af ​​skærpning. Det er nødvendigt at skærpe, således at retningen af ​​slibning ved hvert punkt af bladet er vinkelret på skærens kant (eller så tæt som muligt herpå). Hvert slibemateriale og værktøj efterlader sin jord på jorden i form af ridser. Påfør deres individuelle korn, som fyldte massen af ​​slibende materiale. Jo finere kornet af slibemiddelet er, desto tykkere deponeres de i massen af ​​materiale, og de mindre dybe og hyppigere ridser, de forlader. Hvis ridserne, der efterlades af sliben, er rettet vinkelret på bladets skærekant, så udgør deres sæt noget som en sømfil med næsten mikroskopiske tænder (selvom det er tydeligt synligt under et stærkt forstørrelsesglas) tænder, som ved skæring vil "skære" materialet, der skæres, stigende den mest effektive og aggressive snit.

  Hvis du grinder bladet langs bladet, så bliver mikroskrammerne sendt i overensstemmelse hermed. Når de skæres, fungerer de som steder for koncentration af laterale belastninger. Det er for dem, at den tynde spids af skærekilen afbrydes meget let, selv med den mindste laterale belastning, hvilket forlader bladet mere kedeligt end før slibning. Og der er ikke længere nogen "mikroskudd" efter en sådan skarphed - håret på underarmen rager kniven med vilje, men reb eller snoet kød skærer allerede meget værre end ordentligt skærpet. Og det faktum, at de producerer og sælger sådanne skærpere, er igen mere kommercielt tilgængeligt, og ikke som en skærper.

  For at opnå perfekt vinkelret mellem skærekanten og mikroskrammerne, der forlades af slibemiddelet under manuel slibning, vil det selvfølgelig ikke lykkes. Tværtimod skal bladet samtidig føre bladet gennem stangen og føje det i længderetningen (i forhold til bladet selv) retning, så indtil bladet når barens ende, har han tid til at gå langs den langs hele længden af ​​bladet. Således konklusionen: For at mikroskrabningerne efterladt af stangen skal være så tæt på vinkelret på skærekanten som muligt, bør stangen være tilstrækkelig lang. Gode ​​resultater af skærpning er tilvejebragt af en stang, der er mindst en og en halv gange længere end bladet, og dobbelt så godt. Jo længere - jo bedre! Bagsiden af ​​mønten - en større bar er dyrere.

  Lad os nu tale om den optimale skæringsvinkel. Det afhænger selvfølgelig af, at værktøjet er skarpt og karakteriseret. Jo tyndere kilen bliver, jo bedre og mere effektivt skærer den - netop på grund af den større koncentration af skærekraften på dens spids. Men samtidig er det lettere at deformere denne meget kile - igen takket være den enorme koncentration på det af materialets modstand, der skæres. Der er ingen blade på samme tid stærke og skarpe, godt skære og modstå tunge belastninger - enten den ene eller den anden. Prøv barbering med en mejsel eller hugge et negle med en barberkniv! Det optimale forhold mellem skæringseffektivitet og skærpestyrke afhænger primært af, hvad og hvordan vi skal skære. Jo sværere materialet skæres, jo mere holdbart bladet skal være, jo mere stål skal være bag forkant for at understøtte det og hjælpe med at modstå belastningerne koncentreret på den.

  Ikke den sidste rolle spilles også af skærehastighed. Barbering af hår fra at skære et træ er kendetegnet ikke kun af hårdheden og styrken af ​​det materiale, der skæres, men også af den hastighed, hvormed bladet interagerer med det. Men det er kendt, at en høj skærehastighed kræver mere indsats, og derfor medfører en stor modstandskraft. Derfor skal skærekilen være stærkere.

  Niveauet af sidebelastninger, som uundgåeligt ledsager arbejdet, betyder også noget. Ingen bryder ud "en razor fast i hans hår, det lyder endnu sjovt. Nå, og hamrede i en massiv træ økse "bryde ud" hele tiden. Derfor, hvis vi vil have så meget af skærekilen som muligt at bryde ud af træet sammen med øksen og så lille som muligt at bryde ud af øksbladet og forblive fast i træet, så skal skærekilen også blive stærkere, hvilket betyder tykkere. Det er nødvendigt at gøre dette selv til skade for skarpheden og effektiviteten af ​​klippet. Bladet, der stærkt deformeres med hvert slag, vil øjeblikkeligt miste det ene og det andet. Derfor er skarpheden af ​​en barberkniv ikke den samme som en øks skarphed.

  Det er også umuligt at overveje den optimale vinkel, der skærer bladet bortset fra bladets kvalitet. Her indbefatter beregningen hårdhed og mekanisk styrke af stål, hvilket generelt ikke er det samme. Billige mellemkarbonstål kan også hærdes til hårdheden udenfor, men det bliver samtidig skørt, som glas og det smelter nemt. Af de to knive, der er designet til det samme arbejde, kan den, der er lavet af det bedste stål, skærpes i en mere spids vinkel og derved øge effektiviteten af ​​dens snit. Klinget af det værste stål skal skærpes i en mere stump vinkel for at kompensere for materialets nedre mekaniske styrke med en stor mængde materiale på det mest belastede sted - på forkant og direkte bagved.

  Hvis vi taler om de numeriske værdier af bladets skæringsvinkel (for et blad af stål af passende kvalitet og termisk korrekt forarbejdet), foreslår jeg følgende omtrentlige værdier for den optimale totale skæringsvinkel:

  Mejsel - 80-90º, alt efter hvad vi skal hugge - stålkabel, blødt ståltråd eller aluminiumsark.

  Axe - 50-70º, igen, afhængigt af opgaven. Til skæring af brænde har du brug for en tykkere kile med en mere stump vinkel. Hvis det er en lumberjack eller turistøkse, alsidige eller slagter, så er det noget tyndere at hugge bedre, men bladet var stadig stærkt nok. Og hvis det drejer sig om en snedkeres økse, der er designet til for eksempel at trykke en loghytte "i en lås", er den endnu tyndere, næsten som en kniv.

  Kniv - 30-40º, køkkenet kan skærpes i mindre vinkel, turist - på en større.

  Barbermaden er 20-25º. Jeg ved det med barbermaskiner, der har brug for skarphed, i dag omkring så mange mennesker barberer, som tømmerhytter glæder. Men i det væsentlige ændrer det sig ikke.

  Som allerede nævnt, for at udforme skærekilen ordentligt, skal du male over bladets skærekant. Men hvilken vej? Eller er det det samme?

  Stål består af fine krystaller af meget hårdt jernkarbid-cementit, som er spredt i en matrix af relativt blødt jern indeholdende en lille mængde kulstof. Slibekorn har en hårdhed, der kan sammenlignes med cementitiks. Derfor skærer de let den bløde matrix af stål, og cementittens krystaller er allerede vanskelige at skære. Eller skær ikke overhovedet, og træk for sig selv, flyt dem i en blød matrix eller endda trække den ud. Når stålpartiklerne trækkes i skærekantens retning, dannes der en såkaldt burr på den, der danner en stor del af disse krystaller, der er revet fra matricen - med andre ord fra et metal med en håbløst brudt krystalstruktur og med det formål at skære helt ubrugeligt. Det er ubrugeligt netop fordi den mekaniske styrke bliver simpelthen lunken med den ødelagte struktur, i de fleste tilfælde bryder en sådan burr i første snit. Nå, hvorfor så undrer man sig?

  Jeg har længe været opmærksom på det faktum, at langt størstedelen af ​​mennesker, når de skæres af helt ukendte årsager, fører bladet langs stangskuden fremad. Samtidig trækkes kanten af ​​stålet ved forkant ud og danner en unødvendig burr, og stålet løsnes og trækker faste cementkrystaller ud af den bløde matrix. Og det er nødvendigt at gøre det modsatte - at klinge bladet langs stangen med et blad fremad for at presse i disse krystaller, komprimere stålet og forhindre overdreven dannelse af en burr.

  Hvis du kører bladet til at blive skærpet langs stangen med bladet fremad, som en streng stang, så vil en burr også danne, men det bliver uforligneligt mindre. Burrens størrelse afhænger af mange grunde: selve stålets kvalitet, varmebehandling, slibematerialets kvalitet og grad, slibens overflade, hastigheden af ​​bladets gensidige bevægelse og slibemidlet, trykstyrken på bladet og så videre. I praksis vil det aldrig være muligt at slippe af med grøden fuldstændigt, idet man fortrinsvis behandler skærekanten som i figuren. Vores opgave er dette: For det første at forsøge at skabe en burr af den mindste mulige størrelse, og for det andet i færd med at skærpe yderligere reducere det så meget som muligt. Derefter kommer burren, der allerede kommer i det første snit, bag sig selv en tilstrækkelig smal overflade, så den ikke forstyrrer koncentrationen af ​​indsatsen ved toppen af ​​skærekilen.

  Efterbehandling

  Når knivskærekilen allerede er korrekt dannet, forbliver den kun for at polere den i en vis grad af glathed, eller i teknisk henseende renhed af forarbejdning. Derfor er der i skarphedsprocessen nødvendigt at udskifte stangen med en mindre, og derefter med en endnu mindre. Hvad skal der være bar til endelig blade efterbehandling? Dette afhænger igen af ​​den tilsigtede brug! Korrekt bøjede formningsflader på skærekilen vil altid bære ridser fra slibematerialet. De vil aldrig forsvinde helt, og deres størrelse - bredde og dybde - afhænger af slibemiddelet, som vi vil færdiggøre for at afslutte bladet.

  Jo større slibens korn, som vi slutter at male, jo større tænder på forkant vil være, og jo stærkere vil de udføre over "hulerne" mellem dem. Det betyder, at koncentrationen af ​​indsats på tændernes tænder vil være høj, og kniven skæres mere aggressivt. Men belastningen på de enkelte tænder vil være stor, hvilket igen vil føre til accelereret chipping - det vil sige tab af skarphed på bladet. Det betyder, at en kniv trimmet på et grovkornet slibemiddel vil skære mere effektivt og aggressivt, men vil miste sin skarphed hurtigere. Og omvendt - skærekanten af ​​et blad, der er trimmet på et fintkornet slibemiddel, består af fine tænder. Klippen på dette blad udvider jævnere, hvilket reducerer effektiviteten og aggressiviteten af ​​skæret. Men det reducerer også belastningen på individuelle tænder - nu er de ikke så lette at smuldre! Dette betyder, at bladet vil holde slibning længere, men på bekostning af en vis reduktion i effektiviteten og aggressiviteten af ​​skæringen.

  Til gengæld afhænger den ønskede aggressivitet af klippet af, hvad vi skærer. Hvis det er noget meget fibrøst, for eksempel reb eller snoet kød, så vil mikrosaven betydeligt lette bladets arbejde. Og hvis vi barberer, planlægger vi blyanter eller vi skærer træer, bladet kolliderer med materialet, der skæres strengt over dets forkant, og microbill hjælper ikke her. Derfor er det værd at gøre det så lille som muligt, trimme bladet på et tyndere slibemiddel og dermed øge dets styrke.

  Teoretisk er der to typer nedskæringer. Den ene er, når bladet går ind i materialet, der skæres med et meget stort foder langs forkant og med uforligneligt mindre sideforskydning. Så skytten skærer græsset, kniven er meget modne tomater. Så du kan let følsomt skære din finger med kanten af ​​et almindeligt papirark. Lad os kalde denne type skæring "savning". En anden type er, når bladet kolliderer med materialet i retningen strengt over forkant med en lille føde langs den. Så razor skærer hår, en kniv af en mekanisk græsplæne - græs. Så knivplanet flyver træ og makuleringskniven - kål. Lad os kalde denne type skåret "planning".

  I modsætning til en barberkniv, spytte eller fly er kniven et relativt alsidigt skæreværktøj. De udfører en bred vifte af opskæringsrelaterede aktiviteter, blandt hvilke rent "savning" og rent "planning" er yderst sjældne. Det absolutte flertal af reelle nedskæringer består af "savning" og "planning" i visse proportioner.

  Hvis den tilsigtede brug af kniven giver fordelen ved at "savne" i udskæringer (skære kød i stykker, skærebånd eller bilbælter, skæreblæser osv.), Så vil et blad, der er trimmet med et ret groft slibemiddel, vise sig bedre. Og hvis "planning" hersker i udskæringer (rensning af kartofler, udbeningskød, skarphedpenner, planning af træ), så er det bedre at arbejde med en kniv trimmet med det fineste slibemiddel næsten til en spejlfinish. Derudover vil denne kniv holde skarpheden meget længere.

  efterskrift

  Alt det ovenstående er grundlaget for skærpning, dens fysiske teori. Spektret for praktisk anvendelse af disse fundamenter er faktisk næsten lige så bredt som spektret af den praktiske manifestation af verdens lov. Ingen vil nogensinde lykkes med at finde forudberegnede, akademiske løsninger på problemer til alle lejligheder - der er intet at drømme om. Så det er nødvendigt at vise fleksibilitet i tænkning og se efter en løsning på nye problemer i luften undervejs. Nogle gange vil løsningen blive vellykket, og nogle gange ikke.

  Her er et eksempel. Jeg forsøger altid at færdiggøre knivene på mine knive så smidigt som muligt på den fintkornede slibemiddel. Det gør jeg af flere grunde. Den første er muligheder, da jeg har en meget stor og forskelligartet samling værktøjer til manuel slibning (herunder sådanne færdiggørende knive, som det endda er svært at kalde noget som at forkæle og snobbe - men det er godt, nogle gange bare at sidde og have det sjovt og eksperimentere med tilfælde). Den anden grund er, at jeg altid bruger blades af fremragende kvalitet, lavet af meget gode stål og varmebehandlet i overensstemmelse hermed. Derfor forsøger jeg altid at skærpe dem så lavt en vinkel som muligt, så de klippes så effektivt som muligt, selv til skade for bladets styrke. Og den tredje - Jeg tager min knive forsigtigt, aldrig indrømme selv den mindste slørhed, og derfor er bladets styrke ikke så vigtigt og ønskeligt for mig. Nå, og jeg vil gerne have altid en meget skarp kniv på hånden - hvilket betyder, at jeg stræber efter at skærpe bladet på en sådan måde, at det holder slipningen så lang som muligt. Men selv med alt dette i tankerne havde jeg mange muligheder for at sørge for, at sommetider (selvom det sjældent) er min tilgang til skærpning ikke helt passende. Nogle gange vil jeg gerne have en kniv i min hånd, skærpet mere aggressivt - selvom skærpning ville være nok for kun få nedskæringer. For eksempel at skære sikkerhedsselerne hurtigt i en nedstyrt bil. Du forventer aldrig alt: beslutningen om at skærpe dine knive er din.

  Det ville være hensigtsmæssigt at tale om præcis, hvad der er slibende (diamant, naturligt, keramisk eller andet). Det er nødvendigt at skærpe bladet og på hvilket - for at afslutte det helt. Til spørgsmålet om hvilke slibemidler der er generelt, hvilke egenskaber hver af dem har og til hvilke formål den skal bruges, vender vi tilbage senere i en anden artikel.

  Tekst og illustrationer: Sergey Mitin

  "Er der dumme knive i huset?" Derfor er der ingen mænd i det. " Hvor dette "tegn" kom fra, vil ingen sige nu. Men er det ligegyldigt? At skarpe en kniv til perfekt skarphed vil spare dig både tid og sundhed.

  Hvis du nogensinde har prøvet at bruge en stump kniv, så ved du, længe, ​​ubehagelig, tung og desuden farlig. Skær ikke, har sådan en kniv og skær. På samme tid kan kniven ødelægge ejeren. Det sker imidlertid, at selv den uudtalte anklage om ejeren og stumme knive gør ondt meget mere.

  "Sawing" er et sikkert tegn på, at kniven er blevet stump, og det er på tide at skærpe det. Kontroller dig selv ved at arrangere god belysning og kigge på bladet sammen; hvis lyse skinnende striber er synlige på det, er disse mere uklare områder, og konklusionen er tydelig. Der er også en test fra fagfolk, der altid behøver kun at skære en kniv til perfekt skarphed. Og de tager sig af det, når bladet ikke er i stand til at barbere håret fra underarmen eller skære arket efter vægt.

  Forvirre ikke slibeknive og deres redigering. Det vil sige, hvis de fortæller dig, at diamantslibning af knive er den bedste i verden, og der vil blive tilbudt diamantbelagt musat til dette, må du ikke bukke for provokation. Musat, som enhver metal eller keramisk diskenheder, er også en nyttig ting, men det hjælper kun med at rette kniven, og du skal stadig arbejde på at skærpe den efter det.

  Den ideelle knivskarphed sker på skærpere, eller De, som er vigtige, er af forskellige korn og anvendes til forskellige operationer. Med en skærpet skærpe bliver den korrekte skæringsvinkel og form på skærens kant genoprettet. Mellemkorn er udelukkende egnet til kantgendannelse. Endelig udføres fin finish og finjustering af bladet.


  Slibestangens længde er bedre at vælge i forhold til knivens dobbelte knivlængde, som du skal arbejde på. Så at bladet ikke falder af baren samtidig, en bredde på 5 cm vil være tilstrækkelig. Dette er den bedste tutorial om hvordan man skærper en kniv til perfekt skarphed.

  Det kan udføres sidde eller stå, der er ingen speciel værdi. Sandt, hvis du står, afhent det passende. Under skærpen lægger et ark gummi, ordne det i overensstemmelse hermed. Generelt skal du sørge for, at alle bevægelser under skærning udføres korrekt og fra en komfortabel position.

  Knivbladet er anbragt fladt i den ene ende af stangen. Vinklen til overfladen skal være 23 grader. Når du laver en bevægelse, bevæger du gradvist kontaktpunktet mellem bladet og kværnen til punktet. Beregn således, at i øjeblikket når barens ende er nået, er dette punkt nøjagtigt på spidsen. Samtidig skal bladet forblive på skærmens overflade.

  Bagklinge kommer tilbage samme bevægelse, som om der rulles baglæns. Dette vil medvirke til at undgå konstant at indstille vinklen mellem kniven og overfladen af ​​skærpen.


  Forvent ikke hurtige resultater. At skarpe en kniv til perfekt skarphed er en handling, der kan sammenlignes med meditation. Det kan nås om en halv time, om en time og om tre. Nogle herrer bruger mindst 30 timer på skæringsprocessen! Men resultatet.

  Husk hvordan biograf-stil Shurik i korthistorien "Partners", gør sig klar til at "skære igennem" Fedyu, der blev indpakket i tapet, skærpet en kniv og tjekket den og skåret dit eget hår i luften? Hvis du synes det er en joke, så er det ingenting. Perfekt jordet blad er verificeret på denne måde.

  Ved skarphed vil du trykke hårdere på skærmen - med mindst mulig hastighed på processen og ved maksimal slid på stangen. Ja, og tilstoppe med partikler af stål revet fra bladet.

  Brug når du arbejder med et andet testet tegn: "Tålmodighed og lidt indsats". I vores tilfælde vil de skærpe knivbladet på en sådan måde, at det vil være rart at se og bruge.

  Det menes, at enhver skal vide, hvordan man skærper en kniv til knivskarphed. Men for alle den tilsyneladende enkelhed i operationen ejer ikke alle denne kunst. Og det handler ikke om at holde bladet i den rigtige vinkel, og viden i den strengeste hemmeligholdelse videreføres fra generation til generation. For at skarpe kniven korrekt skal du vide noget om selve kniven og om slibeværktøjet og om de materialer, som vores kniv er lavet af. Nedenfor vil vi fortælle vores læser om alt dette. Nå, og selvfølgelig afsløre hemmelighederne i skarphedskompetencer.

  For at bruge kniven sikkert skal den skærpes normalt.

  Et par ord om knive

  En god ejer af alle knive i huset skal altid være skarpt skærpet som en barberkniv. Dette har været brugen i lang tid. Derfor forsøger mange mænd at opretholde traditionen og bruger regelmæssigt meget tid til at opnå en hidtil uset skarphed fra brødkniven.

  En skarp kniv forbedrer arbejdet i køkkenet betydeligt.

  Men ikke kun som en hyldest til nogle abstrakte traditioner bør betragtes som skarphed. Enhver kok vil bekræfte, at en skarp kniv fremskynder kogeprocessen flere gange. Derudover er det nemt at arbejde sammen med ham, hånden bliver ikke træt af at makulere kød eller grøntsager.

  Og ligefrem skærpet, som en barberkniv, gør en kniv arbejde i køkkenet sikkert. Ja, præcis! Det stumme blad kan gå til siden, og armen vil glide efter det. Og i bedste fald vil alt håndtere med skræmme. I værste fald kan du alvorligt skade dig selv eller fange nogen til stede. Engang en kniv, der ikke har skarphed, forbliver skarp, især dens tip.

  Før du begynder at skærpe knive, skal du finde ud af hårdheden af ​​stålet, hvorfra hver af dem er lavet. Faktum er, at stålets hårdhed afhænger af den vinkel, hvorpå slibningen skal udføres. Denne parameter måles i specialenheder, og hårdheden kan kun bestemmes under laboratorieforhold på specialudstyr. Standardfiguren for de fleste knive er 45-60 Rockwell hardness (HRC) enheder. Både blødt og hårdt stål bliver nødt til at blive skærpet hele tiden, for den første bliver konstant slidt og den anden vil smuldre.

  Hvorfor er kniven stump?

  Spørgsmålet er seriøst. Hvis stål har den ønskede hårdhed, hvorfor bliver kniven stump og beholder ikke sin skarphed som en barberkniv?

  Indsats ved skæring af mad - et tegn på at skære en kniv.

  Der er flere grunde. For det første: uanset materialets hårdhed, der er i brug med det, er udsat for udvendige påvirkninger. Under friktionens indflydelse løsnes mikroskopiske metalpartikler fra hovedlegemet, den skarpe kant bliver gradvist ødelagt. Derudover er det umuligt at holde kniven konstant i den såkaldte "perfekte position", når knivens skærekant kommer i kontakt med overfladen i optimal vinkel. Nye belastninger har en ødelæggende virkning på metalen. Resultatet er, at knivskarphed går tabt.

  Men da denne proces kan kaldes mikroskopisk, er det umuligt at forstå straks, om kniven har mistet sin skarphed, ligesom en barberkniv. Det første signal kan være en stigende kraft, der skal anvendes til at skære noget med en sådan kniv. Skarphed kan også bestemmes af øjet: Stumme områder på bladet ser ud som polerede, de har en karakteristisk glans.

  Så det er tid til at skærpe bladet som en barberkniv. For at gøre processen så effektiv som muligt skal det rigtige værktøj vælges.

  Valg af slibeværktøj

  For at bringe kniven til den nødvendige skarphed, skal du vælge det rigtige materiale til slibning. Det kan være:

  • hvæssesten;
  • Musat;
  • elektrisk slibemaskine;
  • slibemaskine;
  • slibemaskine;
  • mekanisk skærper;
  • elektrisk skærper.

  Til slibeknive kan du bruge en speciel stang.

  Lad os se på hver enkelt separat. En slibestang er et gammelt instrument designet til at gøre en kniv så skarp som en barberkniv. Kyndige håndværkere ved, at der i virkeligheden er mange barer med forskellige kornstørrelser (den mindste slibepartikel, som selve linjen består af), forskellig hårdhed og massefylde. For at skarpe kniven korrekt og så polere det, har vi brug for to stænger. Den ene med et stort korn, den anden med en lille. Du kan bestemme dette ved hjælp af specielle markeringer, men du kan også se forskellen mellem sådanne søjler.

  Musat, samt en mekanisk spidser, er et køkkenudstyr. Med det skærer knivene ikke, men rettere, fjerner mikroskalere og returnerer skærmens skarphed i et stykke tid. Tiden er kort, da musaten og skærpen ikke påvirker stålet tilstrækkeligt.

  Elektrosharpeneren frigør os fra at lægge en fysisk indsats for at skærpe bladet, men det er heller ikke i stand til at vende skarphed til det.

  Særlige slibemaskiner og slibemaskiner kan hurtigt komme tilbage til knivens skæreegenskaber, men problemet er, at det er dyrt og farligt at holde sådant udstyr hjemme. Maskinen giver meget støv og støj, mens man tager en anstændig mængde elektricitet væk. Men med sin hjælp kan du give nogen skarphed til nogen af ​​knivene på kort tid og uden stor indsats.

  Men eksperter anbefaler ikke at tage arbejde på slibemaskiner, hvis der i hvert fald ikke er nogen erfaring som værktøjsmager. Du kan håbløst ødelægge kniven på kniven ved at male den eller skærpe den i den forkerte vinkel.

  Hvordan man skærper

  Det er meget bekvemt at skærpe elektriske slibeknive.

  Så kommer vi til det vigtigste spørgsmål: Hvordan udføres skærpningen korrekt, så bladet når skarpe skarphed?

  Det vigtigste er at være tålmodig. Stålforarbejdning tager tid, jo mere vi ønsker at opnå et resultat, desto mere tid vil det tage. For at kniven kan betjenes som en barberkniv, vil det tage mindst 30 minutters hårdt arbejde.

  Overvej den klassiske metode til slibning ved hjælp af en slibestang. Slibemiddelet skal placeres på en flad overflade (bord eller arbejdsbord i værkstedet) og læg et groft stof eller fleece under det. Dette vil lette arbejdsprocessen, fordi linjen ikke vil fidget, og den behøver ikke at holde hånden hele tiden.

  Knive skærpes og gør passerer langs hele slibens længde. I dette tilfælde skal man være opmærksom på, at bladets skærekant er konstant i en vinkelret stilling i forhold til barens længdeakse. I praksis ser det sådan ud: Bladet har en buet overflade, så når du flytter, skal kniven drejes, så hver sektion ligger i en ret vinkel på slibematerialets akse.

  I processen er det vigtigt at holde metallet i samme vinkel i forhold til slibestenen.

  Det skal være lig med 20-25 grader, da det er den optimale værdi for forkant. Knive, der er designet til at skære kød, skal skærpes i stor vinkel. At holde vinklen på metalforarbejdning konstant, du kan skarpe bogstaveligt talt ethvert stål til en utrolig skarphed.

  Bladet skal holdes langs hele længden af ​​stangen, og det kræver ikke nødvendigvis stor indsats. Overdreven stærkt tryk vil medføre ødelæggelse af materialet og krænkelse af overfladenes integritet. På grund af dette kan skærpningsprocessen forsinkes.

  Når der opstår en tynd, ujævn kant på kniven, kan du gå videre til næste trin og skifte den barske bar til en mindre. Efter at have opnået ensartet skarphed er det nødvendigt at fastsætte det opnåede resultat ved hjælp af slibning.

  Slibekniv

  Dette er sidste etape i arbejdet med skærpning af knive, som resulterer i en skarp, knivskarpe kant. Til arbejde brug en speciel slibestang med et meget fint korn. Det føles som en fløjlsagtig overflade, men du bør ikke blive bedraget: det kan gøre bladet skarpt ikke værre end de bedste barbermaskiner i verden.

  Hvad kræves slibning til? Det giver ikke kun skærekanten de ønskede egenskaber, men retter også dem. Den polerede metaloverflade er ikke så modtagelig for destruktion som en normal. På grund af denne skarphed vil forblive i lang tid.

  Ved slibning skal man følge de samme principper som ved skarphed. Bevægelsen skal være ensartet og måles, bladet skal altid være vinkelret på stangets akse, og hældningsvinklen for metallet skal også være konstant. Og der er ikke behov for at udøve overdreven indsats, da metallet vil være niveau for lag. Resultatet vil være knivskarphed.

  Det er fortsat at tilføje, at det er muligt at lære alt dette, men det vil tage en del øvelse. Men takket være de erhvervede færdigheder vil hver ejer altid kunne holde knivene i hans hus skarpt skærpet.

  COSMOPOLITAN

  13 enkle måder at hvide armhulenes hud på