Ingroet hår i lysken er blevet en bump - hvad skal man gøre?

Ingroede hår forekommer normalt i områder, der er udsat for barbering eller epilering. Processen, når et hår ikke går igennem, men vokser inde, hedder en pseudofolliculitis.

Indgroet hår i bikiniområdet er et almindeligt problem, da huden her er meget tynd og modtagelig for irritation. Det er især ubehageligt, når follikelen bliver betændt, hvilket forårsager betydeligt ubehag. Men der er måder at forhindre indvækst af hår, og hvis dette allerede er sket, så hurtigt håndtere betændelse.

Hos mænd er epidermis hårdere, så pseudo-folliculitis forekommer oftere hos dem end hos kvinder i svagere køn. På grund af det øgede niveau af testosteron accelererer talgkirtlerne og frigiver en stor mængde fedt. Dette øger sandsynligheden for inflammation flere gange, hvilket er mere udtalt. Heldigvis fjerner ikke alle mænd vegetation i lysken.

Årsager til unormal hårvækst er som følger:

 • for hyppige barberingsprocedurer fører til fortykning af epidermis og udtyndingshår. Utilstrækkeligt skarpe knive, hudskader, stærkt pres på maskinen, barbering mod hårvækst kan fremkalde en defekt;
 • manglende overholdelse af teknikken til depilation procedurer, forsømmelse af foreløbige forberedelser;
 • Som et resultat af accelereret keratinisering af epitelet (follikulær hyperkeratose, "gåsebumper") kan håret simpelthen ikke bryde ud;
 • Naturligt tør og tynd hud, tilbøjelig til hyppige irritationer;
 • tykt hårdt og krøllet hår vokser i forskellige retninger;
 • tætte syntetiske undertøj gnider, overtræder oxygenudveksling af hudceller, forhindrer fordampning af sved fra overfladen;
 • sted løg skrånende.

Hvis hårsækken er betændt i lysken, skal årsagen søges i den forkerte hygiejne i det intime område. Hemmeligheden i talgkirtlen, sveden og snavspartiklerne er samlet omkring hårene snoet under epidermis. Hele denne masse er en fremragende yngleplads for væksten af ​​patogene bakterier. Der er kløe, let ømhed, en papule med et hvidt eller gult hoved og en rød kant er dannet på overfladen. Inde er det synligt sløjfe eller spids af et hår. Hvis reproduktionen af ​​mikrober ikke stoppes, dannes der en stram knude og derefter en abscess.

Men betændelse kan begynde med omhyggelig hygiejne. Simpelthen opfatter kroppen indgroet hår som fremmedinddragelse og forsøger at afvise det. Der er kløe, hævelse, rødme. Efter nogen tid bemærker kvinden, at det indgroede hår i lysken er blevet en bump, fyldt med hvidt indhold.

Hvordan slippe af med indgroede hår?

Hvis den snoet ring er tydelig synlig gennem epidermis, betyder det, at den er placeret overfladisk. Hår kan forsigtigt fjernes, men kun hvis der ikke er inflammatorisk proces og pus. For at gøre dette dampes det berørte område i varmt vand eller kamille bouillon, succession. Tør derefter grundigt af med alkohol eller andre antiseptiske midler (f.eks. Chlorhexidin). Hænderne skal vaskes og desinficeres også.

Brug en tynd nål fra en engangs steril sprøjte, omhyggeligt huden og tag et hår ud. Derefter fanges det med desinficerede pincet og trækkes (ikke trukket ud for ikke at skade pæren) strengt i retning af vækst. Som konklusion behandles såret med hydrogenperoxid og smøres med antibakteriel salve (Levomekol, Metrogil). Bikiniområdet er ikke barbert eller epileret, indtil det beskadigede område er helt helet.

Ingroet hår i lyskefoto

Hvordan behandles betændelse?

Når det indgroede hår i bikiniområdet er blevet en bump, er det ikke længere muligt at røre ved det. Mekanisk virkning kan forårsage endnu større vævsbetændelse og indtrængning af infektionen i dermis. Resultatet er ofte blodforgiftning.

Til at begynde med bør du afstå fra at fjerne hår i lysken og forsøge at klare inflammation. I nogle tilfælde afviser kroppen selv et fremmedlegeme. Indholdet af pimple bryder spontant sammen med det urolige hår. Denne proces varer en uge og længere, men der er måder at accelerere helbredelsen på:

 • bumpen smøres med benzoylperoxidgel to gange dagligt (Baziron AU);
 • om morgenen og om aftenen brændes en plet af en bums med salicylsyre eller calendula tinktur;
 • til resorption af purulent indhold til natten gør en komprimering med Vishnevsky liniment. Sammensæt en steril bandage fire gange, læg en ærtsalve på den og påfør den til det betændte område. Fix en komprimering med en gips.

Der lægges også øget opmærksomhed på læsionens hygiejne for at undgå tilsætning af en sekundær infektion.

Forebyggelsesregler

At observere enkle forebyggende regler vil hjælpe med at forhindre hårintræthed:

 1. Der skal lægges særlig vægt på forberedelsen af ​​det intime område til depilering, nemlig den forudgående blødgøring af huden. Det anbefales at dampe det lidt i varmt vand, f.eks. I badet eller i badet. Så skal du anvende en skrubbe, peeling døde hudceller af epidermis.
 2. Under barberingen er det uønsket at køre maskinen mod retningen af ​​hårvæksten. Du kan ikke skubbe for meget på huden, strække den. Ideelt set bør hårene afbrydes første gang. Sørg for at bruge skum eller barberende geler og til sidst anvende specielle sedativer.
 3. Det er vigtigt at fugte huden med mælk, lotion eller kropsolie dagligt efter vandbehandling.
 4. Hvis der efter barbering eller voksafhældning altid forbliver indgroede hår, er det bedre at vælge en anden måde at slippe af med uønsket vegetation. Forsøg eksempelvis shugaring, laser eller fotoepilation i kabinen.

Hvis det indgroede hår i bikiniområdet er blevet en bump med pus, er det bedre at ikke risikere sundhed, men at overlade åbningen af ​​brystet til en specialist. En dermatolog eller kosmetolog vil under sterile forhold fjerne akslen og rense kanalen. Efter proceduren vil der være et lille sår, og efter dets helbredelse - et næppe mærkbart speck. Lightening peels og cremer vil hjælpe med at slippe af med pigmentering.

Hvorfor forekommer indgroet hår i lysken?

Ingroet hår i ljummen eller pseudofolliculitis er et ret almindeligt problem, der vedrører både kvinder og mænd. Oftest forekommer det på de steder, hvor en person aktivt bliver kvitt hår. Når pseudofolikulit hår ikke kan bryde gennem huden og begynder at spire indvendigt.

grunde

Ingroede hår i lyskeområdet kan forekomme af følgende årsager:

 • Hyperkeratose. Dette er for hurtig keratinisering af epitelvæv, som et resultat af hvilket håret ikke kan bryde gennem huden.
 • Depilation udføres uden særlig træning.
 • Barbering. Ved hjælp af en maskine eller elektrisk barbermaskin elimineres den synlige del af håret, mens pærerne forbliver på plads. Ved hyppig barbering bliver huden tykkere og grovere, og selve håret svækkes. Munden af ​​folliklerne forbliver lukket, så hårene er vanskelige at komme igennem, men de fortsætter med at vokse og sno sig i en spiral.
 • Overtrædelse af barberingsteknikker. Pseudo-folliculitis kan forekomme, hvis en kedelig barberkniv blev brugt til at fjerne hår eller selve proceduren blev udført mod deres vækst. Det øger også risikoen, hvis du trykker på maskinen stærkt eller krymper huden under barberingen.
 • Stramt tøj lavet af syntetiske materialer. Det irriterer huden, forhindrer det i at trække vejret, hvorved håret begynder at vokse forkert.
 • Manglende overholdelse af hygiejnebestemmelser. Brugen af ​​fremmede eller gamle barbermaskiner kan forårsage patogener at komme ind i follikelområdet. Dette kan forårsage betændelse og unormal hårvækst.
 • Akut vinkel af follikel i forhold til huden.
 • Hårdt krøllet hår.

Også i fare er folk med tør hud tilbøjelige til at flak med den mindste irritation.

Billede af indgroet hår i lysken

symptomer

At bestemme indgroet hår kan være af følgende grunde:

 • Inden for 1 til 2 dage efter barberingen vises et lille, betændt opsvulmet område på huden.
 • I fremtiden kløe og smerte.
 • En papule dannes på stedet for indvækst. Når festering er dets indhold gult.
 • Nogle gange vises en løkke eller spidsen af ​​et hår gennem overfladen af ​​huden.
 • Efter spiring af stangen indenfor dannet milia. Det er en hvid stram knude.
 • Hvis en sekundær infektion er knyttet, kan en abscess danne sig på stedet for det indgroede hår.

I nogle tilfælde bryder hårakslen uafhængigt ud, og den inflammatoriske proces falder væk.

Ingroede hår hos kvinder

Repræsentanter for svagere køn oftere end mænd forsøger at slippe af med uønsket hår på kroppen med en barbermaskine. Derfor observerer kvinder ofte billedet, når det indgroede hår i bikiniområdet er blevet en bump. For at forhindre dette i at ske:

 • Brug fugtighedscreme og blødgørende midler før epilering.
 • Påfør en barberkniv med et skarpt blad.
 • Barber i retning af hårvækst, mens du ikke strækker huden.
 • For ikke at holde barbermaskine på samme sted mange gange, kan det skade huden og forårsage hårindvækst.

Behandles straks huden med antiseptika efter barberingsproceduren.

Ingroet lysken hos mænd

Mænds hud har en tykkere stratum corneum. Samtidig er mængden af ​​kollagen i dem højere med 22% end hos kvinder. På grund af dette er huden af ​​repræsentanterne for det stærkere køn mere tæt, elastisk og håret er sværere at bryde igennem. Antallet af hårsække hos mænd er meget større, og talgkirtlerne som følge af testosteron virker mere aktivt, derfor forekommer de inflammatoriske processer i det indgroede hår mere udtalt. Men mænd færre kvinder fjerner håret i lyskeområdet, så problemet med indgroet hår forstyrrer dem mindre.

Hvordan man hurtigt fjerner indgroet hår derhjemme

For hurtigt og uden konsekvenser at slippe af med indgroet hår, skal du følge disse regler:

 • Før processen med hårudvinding er det nødvendigt at vaske huden ved hjælp af en antibakteriel sæbe. Det er muligt at dampe ud huden, hvis der ikke er nogen purulent inflammatorisk proces.
 • En nål og pincet anvendes som redskaber til fjernelse af indgroet hår. De skal først behandles med et antiseptisk middel (du kan bruge alkohol eller alkoholholdige tinkturer). Som et supplement holde dem over ilden.
 • Inden proceduren startes, skal huden i indgroet hår og hænder behandles med et antiseptisk middel.
 • Nåle skal forsigtigt gennembore toppen af ​​brystet og forsigtigt trykke, så indholdet kommer ud. I nogle tilfælde kommer sammen med denne masse til overfladen og spidsen af ​​håret.
 • Hvis dette ikke sker, skal du få et hår med en nål (hvis den vokser i lang tid, bliver det meget lang).
 • Ved hjælp af pincet er håret fjernet.
 • Så skal du nøje undersøge såret, fordi han måske ikke er der alene.
 • Efter fjernelse af resterende pus behandles området med et antiseptisk middel for at undgå tilsætning af en sekundær infektion, anvende sårhelende salve.
 • I nogle tilfælde er det tilrådeligt at anvende et antibakterielt plaster for at undgå, at patogene mikroorganismer kommer ind i såret.

Sårheling forekommer inden for 1 uge. I denne periode er det bedre at opgive barbering.

effekter

Indgroet hår er ikke et alvorligt dermatologisk problem. Men for at undgå udseendet af den inflammatoriske proces er det umuligt at åbne abscessen med improviserede midler, det kan føre til suppuration. I fremtiden kan der på dette sted forekomme en keloid ar, og hudpigmentering vil blive forstyrret.

Hvis en infektion kom ind i såret, og der opstod en smertefuld fortykkelse på stedet for det indgroede hår, er det umuligt at åbne det uafhængigt. I dette tilfælde skal du søge hjælp fra en læge. Ved hjælp af en skalpel, vil han åbne abscessen, fjerne pus og anvende et bandage. Forsøg på at slippe af med problemet selv kan føre til spredning af infektionen.

Hvis der på trods af alle anstrengelser fortsat indtrængt hår i ljummen fremkommer, er det nødvendigt at anvende andre metoder til hårfjerning. Hvis ingen af ​​metoderne giver det ønskede resultat, kan du i så fald fjerne hår med laser eller fotoepilation.

Hvad hvis det indgroede hår i bikiniområdet er blevet en bump?

For nogle piger og kvinder synes titelproblemet ubetydeligt, de har aldrig stødt på det. For andre er situationen velkendt, men det virker ikke uopløselig. Mange har allerede forsøgt at fjerne det indgroede hår alene i bikinizonen med en steriliseret nål. Imidlertid opstår suppuration på grund af hårvækstforstyrrelse (pseudo-folliculitis). For at undgå en sådan udvikling af begivenheder skal du følge et par regler i løbet af bikiniszonen.

Ingroet hår - en manifestation af pseudofolliculitis

Det sker, at hårskakten, som forbliver efter depilation under huden, ikke fortsætter med at vokse opad, men nedad er den snoet med en ring, en spiral. Ofte sker dette hos mennesker med hårdt krøllet hår, tør hud, såvel som hos personer, der lider af follikulær hyperkeratose. En anden provokerende faktor er hårvækst i en vinkel på epidermis. Fremkomsten af ​​pseudofolliculitis stort set ingen effekt hårfjerning metode, og bruge voks strips, hårfjerningsmidler cremer til bikini ikke altid hjælpe til at håndtere problemet.

Depilation - stress for huden, især følsom over for skader på epitelet af inguinal fold og stor labia. Ofte vokser håret under håret først helt usynligt. Så opfatter kroppen det som en udenlandsk inklusion, som følge heraf begynder den inflammatoriske proces. Der er en kløe i området med hævelse på huden, rødmen fremkommer. En kvinde bemærker, at det indgroede hår i bikiniområdet er blevet en bump, hvidt indhold skinner gennem den tynde epidermis. Nogle gange kan du se en løkke af hårstangen indeni.

Nærheden af ​​patogen og betinget patogen mikroflora i anus og vagina forværrer problemet med hårinkrop efter fjernelse.

Depilering af bikiniområdet udføres uafhængigt ved hjælp af en barbermaskine, voksstrimler, cremer med kemikalier, der ødelægger hårets aksel. Pæren forbliver i dermis, men efter gentagne sletninger bliver det voksende hår tyndere og svagere. Den epidermis tværtimod tykker med regelmæssig mekanisk eller kemisk virkning. Eksfoliering er forringet, døde celler blandet med udskillelsen af ​​talgkirtlerne tilstopper hårsækkekanalen. En tynd stang, der vokser fra roden, brydes ikke ud, men vokser ned og drejer derefter i en spiral.

Ofte indgroet hår i bikiniområdet og / eller på hofterne forekommer med follikulær hyperkeratose. Hos mennesker kaldes denne form for dermatitis "gåsebumper". Hårstangen er svært at bryde igennem den fortykkede epidermis. Årsagerne til utilpashed er endokrine og stofskifteforstyrrelser, vitaminmangel i kroppen, arvelig disposition.

Indstillinger for forebyggelse og behandling af indgroet hår

Det er nødvendigt at være mere opmærksom på at blødgøre huden i bikiniområdet, som en måde at forberede den på depilation. Eksperter bemærker også vigtigheden af ​​at bruge skrubber, barbergel, cremer med fugtighedsgivende og beroligende ingredienser. Hvis depilationen udføres med en barbermaskine, så skal du rette den i overensstemmelse med hårets vækst. Det anbefales ikke at stærkt strække huden af ​​de indinale folder og pubic området under barberingen.

Hvis indgroet hår har betændt i lysken, hjælper lokal anvendelse af midler beregnet til behandling af acne. Det kan være geler og lotioner indeholdende salicylsyre, vitaminer, allantoin. Salicylalkohol eller jod påføres prikket, kun på toppen af ​​et tæt tuberkul, inden for hvilket der er indgroet hår.

Brug eksterne midler til behandling af gåsebud, nemlig cremer og salver, der indeholder retinoider, salicylsyre, hormonelle stoffer. I tilfælde af alvorlig betændelse er Levomekol, Belosalik eller Akriderm SK salver velegnet. Efter tørring er det nødvendigt at anvende værktøjet til behandling af problemhud.

Producenter af kosmetiske produkter forblev ikke adskilt fra det umiddelbare problem. De producerer geler og cremer til barbering, produkter med AHA syrer, der giver kemiske peeling. Nogen hjælper med at pleje tør hud af babycreme, vegetabilske olier - fersken, druesaft. Du kan tage et bad med tilføjelse af infusion af birkeblader og knopper. Godt blødgør og rengør procedurens hud i det russiske bad. Bade og komprimerer med en varm ekstrakt af valnødblade, salvie, calendula blomster, timian urter, der kan bruges hjemme har samme virkning på bikiniområdet.

Kvinder bør være opmærksomme på det faktum, at efter at have brugt en barbermaskine, depilatory cream, voksstrimler, indvækst i håret kan øges. Du kan bruge en anden metode til depilation af bikini-zonen, for eksempel for at gøre en shugaring.

Hvordan slippe af med indgroet hår i bikiniområdet

Du kan selv fjerne en indgroet stang, men kun i tilfælde, hvor den ikke er dyb, er der ingen purulent proces. Først skal hænder og hud udslettes med medicinsk alkohol. Derefter forsynes forsigtigt den tynde hud på forseglingen med en steril nål fra en engangssprøjte. Hvis håret ikke kommer ud selvstændigt, trækkes det forsigtigt ud med pincet. Så behandl såret med medicinsk alkohol. Velegnet til desinfektion af andre alkoholløsninger - chloramphenicol, calendula, antibakteriel hudlotion. Efter proceduren sættes sårsalven eller cremen med et antibiotikum. Epilering af dette område af huden er ikke færdig, før helingen er færdig.

Efter depilation er indgroet hår i bikiniområdet ikke umiddelbart synligt på baggrund af epidermis generelle irritation. Derefter vises der inden for 24-48 timer hævelse, kløe og rødme. Efter 2 eller 3 dage dannes røde knuder eller hvide humle på samme sted. Den purulente proces kan genkendes af den gule farve af acneindholdet.

Infektion af follikler fører til udseende af purulente pustler. De åbnes, hvorefter der er hyperpigmentering, ar.

Hvis hårsækken er betændt i lysken, så har stafylokokinfektion sandsynligvis sluttet sig. Sådanne hår anbefales ikke at blive fjernet alene, evt. Udvikling af sepsis. En lokal inflammatorisk reaktion kan føre til smeltning af hudvæv og den uafhængige udgang af hårstangen til ydersiden. I dette tilfælde har du brug for lidt tid til ikke at gøre hårfjerningen af ​​bikinizonen.

Det anbefales at anvende antibakterielle midler - "Dalatsin" eller "Baziron AS" til bumpen med pus i bikiniområdet. Efter en sådan behandling i to dage, svækker inflammationen. Derefter skal du komprimere, skræl epidermisens døde celler ved hjælp af en skrubbe (egnet "abrikos").

Hvis det indgroede hår i bikiniområdet er blevet en bump med pus, så er det bedre at kontakte en specialist (en hudlæge eller en kosmetiker) med dette problem. Lægen på poliklinisk basis åbner en abscess, fjerner hårakslen og renser kanalen. Et sår vil forblive, og efter dets helbredelse, et lille rødt punkt eller et lille ar. Skrubbe og andre eksfolierende midler hjælper med at lette hyperpigmenteringsområdet, slippe af med ar.

Ingroede hår i lysken

Ingroet lysknehår er et almindeligt problem. Både mandlige og kvindelige repræsentanter kan møde hende. Normalt er udseendet af indgroet hår, eller som det også kaldes pseudo-folliculitis, alvorligt kompliceret for patienterne. Dens kvalitet er væsentligt reduceret.

Ofte er patienter interesseret i, hvorfor patologi udvikler sig, og hvad er de vigtigste symptomer. Hvordan slippe af med håret, bump eller betændelse og vigtigst af alt, hvordan man forhindrer problemet i fremtiden?

 • Årsager til hårets indvækst i ljummen
 • Stadier og former for indgroet hår i lysken
 • Symptomer på indgroet hår i ljummen
 • Egen bortskaffelse af indgroet hår i lysken
 • Slap af med humle med indgroet hår i lysken
 • Betændelse af indgroet hår i lyske: Hvad skal man gøre
 • Forebyggende foranstaltninger for indgroede hår

Årsager til hårets indvækst i ljummen

Grunden til hvilket indgroet hår kan danne sig på penis eller i den kvindelige pubis område, bør etableres af en læge.


Dette vil hjælpe med at undgå fremtidige tilbagefald.

Blandt de grunde, der oftest hedder:

 • Tilstedeværelsen af ​​hyperkeratose, hvor huden grove for hurtigt, hvorfor håret ikke kan bryde ud på overfladen;
 • forkert depilering eller depilation uden specialuddannelse
 • for hyppig barbering, hvilket fører til, at huden bliver tykkere og stivere, håret bliver svært at bryde ud af folliklen, og i stedet for spiring begynder de at krølle under huden;
 • manglende overholdelse af barberingsteknikken fører også til udvikling af pseudo-folliculitis, især hvis huden spændes under proceduren, barberingen går mod vækst eller der er meget stærkt pres på maskinen;
 • vanen med at bære stramt tøj fremstillet af syntetiske stoffer kan også påvirke udviklingen af ​​sygdommen negativt, da huden ikke får nok luft til at fungere fuldt ud;
 • at ignorere reglerne om personlig hygiejne, og især brugen af ​​fremmede barbermaskiner kan føre til infektion i hårsækkenet og som følge heraf vil sygdommen udvikle sig;
 • hårdt og meget krøllet hår har en særlig høj tilbøjelighed til at vokse.

Stadier og former for indgroet hår i lysken

Hvis der er indgroet hår i lysken hos kvinder eller mænd, er det nødvendigt at bestemme processen og dens form. Dette vil hjælpe med at vælge den rigtige behandling taktik.

Der er to hovedstadier af indvækst.

 • Forstyrrelse af follikelens normale form, hvor håret vokser under huden og ganske let fjernes hjemme, er betændelsen ikke stærk.
 • Overvævning af munden er en mere alvorlig form, hvor håret oprindeligt ikke kan bryde igennem til overfladen og som følge heraf vokser aktivt under huden, hvilket forårsager udtalt betændelse og dannelsen af ​​brystet.

Processfasen påvirker, hvordan problemet fjernes. Hvis patologien opdages i første fase, er det muligt at bruge skræl til indgroet hår. Samt midler til intensiv fugtgivende hud i problemområdet. Hvis den anden fase er diagnosticeret, kan det være nødvendigt med kirurgisk indgreb for at fjerne tumoren. Ud over flere stadier har sygdommen flere typer.

 • overfladisk pseudo-folliculitis, hvor håret ikke trænger ind i de dybere lag af huden, dets udseende ledsages af en svag inflammatorisk proces og efter sår fjerner det nemt med en sjælden dannelse af kosmetiske defekter;
 • dyb pseudo-folliculitis er normalt ledsaget af hård dyb indtrængning i hudlaget, en stærk inflammatorisk proces, dannelsen af ​​udtalte ar og andre kosmetiske defekter i problemområder.

Form, som scenen, spiller en rolle i terapi. Patienten kan håndtere overfladisk patologi uafhængigt uden hjælp udefra. Med en dyb form af sygdommen skal man besøge en læge.

Symptomer på indgroet hår i ljummen

Symptomer, der indikerer at indgroet hår er dannet på en mands penis eller i en kvindes lyske er normalt ganske godt markeret. Det er nødvendigt at kende de typiske tegn på patologi for hurtigt at bemærke en afvigelse fra normen og konsultere en læge. Eller handling selv. Vær opmærksom på:

 • et veldefineret område af betændelse, som er lokaliseret på huden på et bestemt sted og blev dedikeret for nylig efter barbering;
 • Udseende af kløe, smerte i problemområdet, som normalt simpelthen ikke er muligt at ignorere;
 • over tid findes et karakteristisk hætteglas fyldt med purulent indhold - en papule - på indvækststedet;
 • i nogle tilfælde, når man ser det, kan man bemærke hårsløjfen eller selve spidsen, som skinner gennem dermis;
 • Over tid dannes en stram, hvidfarvet knude i problemområdet, som kaldes en mil.

Alle disse symptomer kan forekomme både isoleret og sammen. Enhver kombination er tilladt.

Hvis du mistanke om patologi, skal du naturligvis ikke udsætte besøget til lægen. Men mange patienter er interesserede i, hvilken slags læge at løse for dette problem. Patienten vil blive bistået enten af ​​en dermatovenerolog eller simpelthen af ​​en hudlæge.

Egen bortskaffelse af indgroet hår i lysken

Hvis det indgroede hår i lysken ikke danner en bump, betragtes det som overfladisk. Du kan forsøge at klare det hjemme.

Det er ret nemt at gøre dette, hvis du har tålmodighed og ikke være bange for lys smerte. Det er vigtigt at huske, at denne metode ikke kun er egnet til at bekæmpe pseudo-folliculitis i den inguinale zone. Men også at bekæmpe patologi på andre områder (for kvinder - på underkroppene, for mænd - på ansigtet). Det anbefales at bruge en tynd nål til fjernelse.

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 • Nålen, såvel som indvækningsområdet, er grundigt desinficeret (det er muligt at bruge både medicin og almindelig alkohol).
 • Håret er forsigtigt tilsluttet med en nål og trukket ud og forsøger ikke at rive.
 • Området for manipulation genbehandles med desinfektionsmiddel og hydrogenperoxid for ikke at bære infektionen.
 • Der anvendes en sårhelende salve, der fremskynder lokal regenerering.

Det er vigtigt at huske, at handlingssekvensen afhænger af, hvad der ligner et indgroet hår i lysken. Hvis indvækst er defineret som overfladisk, er en fjernelsesmetode med en nål ganske passende. Men hvis pseudo-folliculitis er gået ind i en dyb form, er en klump dannet, er der brug for medicinsk hjælp. Tilstedeværelsen af ​​humle indikerer oftest, at aktiv inflammation er begyndt, pus dannes. Det er under tilsyn af en læge nødvendigt at rense såret og sikre, at dets helbredelse fortsætter uden konsekvenser.

Slap af med humle med indgroet hår i lysken

Fjernelse af indgroet hår i form af kegler anbefales at udføres under tilsyn af en hudlæge eller dermatovenereolog.

Specialist, vurdering af patientens tilstand, sværhedsgraden af ​​symptomer og sygdommens karakteristika. Og bestemme hvilken taktik der er mest optimal. I de fleste tilfælde koster behandling af patologi konservative metoder.

Anvendelse af antibiotika til topisk administration anbefales (Gentamicin, Levomycetin, Tetracyclin, etc.). Retinoider kan også ordineres. Disse er midlerne til blødgøringsintegritet og gengivelse af regenereringseffekten (Panthenol, Bepanten, etc.). Men hvordan man behandler indgroet hår i lysken, hvis den lokale behandling ikke giver effekt, er mange patienter interesserede. I dette tilfælde vil kun kirurgi hjælpe.

Lægen vil skære den resulterende klump og forsigtigt skrubbe hele dens indhold. Efter, som for andre operationer, vil lokal behandling blive foreskrevet. Det sigter mod optimal heling af et postoperativt sår og forebyggelse af tilbagefald.

Generelt anbefaler sundhedspersonale at besøge hospitalet ikke kun med dannelse af kegler, men også med overfladisk indgroet hår. Denne henstilling er relateret til det faktum, at ikke alle kvinder kan udføre fjernelsesproceduren hjemme. Hvis der ikke er selvtillid, er det værd at besøge en læge og ikke risikere udvikling af komplikationer.

Betændelse af indgroet hår i lyske: Hvad skal man gøre

Hvis det indgroede hår i lysken hos en kvinde ledsages af betændelse, kan du forsøge at slippe af med den inflammatoriske proces uden kirurgi. For at gøre dette skal du først og fremmest ændre undertøj til de mest blide, lavet af naturlige stoffer og ikke ved siden af ​​kroppen. Det er nødvendigt at sørge for, at tøjet ikke gnider, og generelt er der ikke noget, der forstyrrer den dannede klump.

Naturligvis er fjernelse af hårfjerning i problemområdet i den nærmeste fremtid udelukket. Det er nødvendigt at nægte kosmetiske procedurer, indtil det er muligt at undertrykke den inflammatoriske proces. Hvis en kvinde er heldig, vil den patologiske proces løse sig selv, og klumpen vil spy purulent indhold sammen med håret. For at fremskynde processen anbefales det:

 • to gange om dagen for at behandle problemområdet ved hjælp af Baziron AU;
 • om morgenen eller aftenen behandle problemområdet med salicylsyre eller calendula tinktur for at fremskynde procesopløsningen;
 • om natten skal du lægge kompress med Vishnevskys salve på problemområdet for at fremskynde resorptionsprocessen.

I gennemsnit tager denne helbredelse ca. en uge. Processen kan, som sker hurtigere og forsinkes. Det hele afhænger af kvinders individuelle karakteristika.

Forebyggende foranstaltninger for indgroede hår

Forebyggelse af indfødning af hår er meget simpelt.

Alle mænd og kvinder skal gøre er at følge en række enkle regler.

 • Den intime zone anbefales at blive regelmæssigt behandlet med en særlig mælk eller kropsolie. Dette vil hjælpe med at holde huden i en fugtmættet tilstand og forhindre dannelsen af ​​indgroet hår.
 • Under barberingen skal du sørge for, at barbermaskinen kun bevæger sig over hårets vækst og aldrig imod. Ved barbering skal du bruge specielle skind til at lette glidning, og så behandler du huden med beroligende midler, som hjælper huden med at genoprette. Stræk huden ikke kan.
 • Før depilation skal du omhyggeligt forberede det intime område. For at gøre dette bliver det først lidt dampet, derefter behandlet med en skrubbe, og først derefter udføres selve udtømningen, forsøger ikke at presse hårdt på barbermaden.
 • Hvis de indgroede hår altid forbliver efter barbering, anbefales det at kvinden eller mannen forlader denne procedure. Et alternativ kan være shugaring, laser hårfjerning osv.
 • Du skal nøje følge de grundlæggende hygiejneregler for at beskytte din krop mod kontakt med uønskede infektioner, der kan påvirke hårvækstprocessen negativt.
 • Det anbefales at straks engagere sig i behandling af hyperkeratose, hvis patienten plages af hans symptomer.

Overholdelse af enkle regler for forebyggelse forhindrer ikke kun udviklingen af ​​sygdommen, men undgår også tilbagefald. Dette betragtes ikke som sjældenhed, når håret vokser.

Hvad er farligt hårindvækst?

Mange uforsigtigt behandler sygdommen, hvilket ofte medfører ubehagelige konsekvenser. Komplikationer af indgroet hår er ret alvorlige. Blandt dem er:

 • udviklingen af ​​en sekundær bakterieinfektion, der forbinder den åbne inflammatoriske proces og kan være ret vanskelig
 • hyperpigmentering, ardannelse og andre kosmetiske defekter;
 • inflammatoriske processer i selve hårsækkenet, der også er forbundet med et stærkt fald i livskvaliteten, især når processen udvikler sig i det intime område, hvilket er præget af øget følsomhed;
 • udseende af furuncles og abscesser.

Naturligvis forekommer komplikationerne af patologi slet ikke. Meget afhænger af, hvor stærk patientens krop er.

Er han klar til at bekæmpe inflammatorisk proces og efterfølgende infektion? Men det er vigtigt at huske, at hvis en gang uden hjælp fra en læge det var muligt at gøre uden komplikationer, betyder det ikke, at det vil vise sig anden gang! Hvis der er tegn på hårinkropp, anbefales patienter at kontakte en hudlæge selv med en overfladisk form af patologien. Tidlig konsultation vil bidrage til nemt at klare problemet og forhindre komplikationer.

For klager af indgroet hår i lysken, kontakt forfatteren af ​​denne artikel - en hudlæge i Moskva med 15 års erfaring.

Ingroede hår i lysken

Ingroet lysknehår er et problem, som mange mænd og kvinder står overfor.

De vigtigste symptomer på denne tilstand: dannelse af udslæt og ømhed.

Årsager til indgroet hår i ljummen

Ingroet hår er dannet på grund af det faktum, at hårets spids ikke er uden for huden, som det burde være, men indeni.

Hvorfor sker det her?

Hovedsageligt på grund af epilering. Ved barbering undgås sådanne problemer normalt. Hvis en person barberer hår, er den ikke helt fjernet. Kun den del af den, der skærer over overfladen af ​​huden, er afskåret.

Men der er en sort prik. Hun siger at håret forbliver tykkere end huden. Det vil vokse i den rigtige retning - stiger over overfladen.

Men når epilering sker sker alt anderledes. Ikke kun den del af håret, der fjernes over hudniveauet, fjernes.

Håret trækkes helt ud af follikelen. Dette er godt, da det bliver længere.

Hyppigheden af ​​hårfjerning er meget lavere end barberingen.

Efter denne procedure vokser de fleste hår helt normalt og vokser ikke under huden. Men nogle hår bryder igennem. Dette skyldes det faktum, at mens de vokser vokser huden over overfladen af ​​follikelet sammen. Nu skal håret "pierce" epidermislaget for at "komme ud" udenfor. De fleste af dem lykkes. Men nogle kan ikke klare denne opgave. De kan ikke "gennembore" det øverste lag af dermis, og er derfor tvunget til at vokse sidelæns eller dybt ind i huden. Denne tilstand "passer ikke til" immunforsvaret. Hun "anser" håret af en fremmedlegeme og begynder at angribe ham. Som et resultat dannes en inflammatorisk proces. Formet område af rødme. Konsekvensen af ​​lokalt ødemer bliver smerte i indgroet hår.

Ingroede hår hos kvinder

Nogle kvinder barberer deres lyske med en barberkniv. Andre gør hårfjerning.

Efter alt har barbering flere ulemper, nemlig:

 • du skal barbere for ofte, fordi håret vokser hurtigt tilbage;
 • mulig irritation på grund af mikroskader af epidermis med et skarpt blad;
 • der er risiko for skade;
 • Mange kvinder siger, at hår med regelmæssig barbering bliver tykkere og hårdere.

Derfor foretrækker mange mennesker epilering. Især de kvinder, der er præget af øget hårdhed.

Hvis håret vokser hurtigt og danner en stikkende børstehvirvel i ljummen, vil epilering være den bedste vej ud. I ljummen udføres det en gang hver 2-4 uger afhængigt af hårvæksthastigheden. Derefter forsvinder et problem - behovet for at barbere ofte - men en anden vises. Fra tid til anden vokser håret under huden, og med dette er det svært at gøre noget.

Det antages, at indgroede hår forekommer på grund af forkert hårfjerning. Det er det ikke. De vises på grund af epilering - uanset om det er korrekt eller forkert, udføres uafhængigt eller i den dyreste skønhedssalon. Det er ligegyldigt hvad du gjorde - voks eller sukker, epilator eller trukket et hår med pincet.

Ingroet hår fremkommer ikke på grund af processen, men på grund af resultatet. Og resultatet af hårfjerning er den fuldstændige fjernelse af hår på en separat del af kroppen. Som følge heraf formår huden til at vokse over follikelet tidligere end håret når sin overflade.

Ingroede hår på penis

I mindre grad, men stadig lider af indgroet hår og mænd. På den ene side gør de hårfjerning sjældnere, og foretrækker at barbere mere.

På den anden side er mænds hår strammere, huden er tykkere. De har en endnu større risiko for indgroet hår. Mænd har ikke mange dele af kroppen, hvor de fjerner hår. Kun enheder fjerner hår på brystet eller benene. Resten af ​​epilationen udføres kun på ansigt, armhuler og lyske. Meget ubehagelige følelser forårsager indgroet hår på penis.

Denne del af den mandlige krop kan have forskellige grader af hårvækst. I nogle er penis ikke dækket af hår overhovedet. For andre vokser de over hele overfladen lige op til hovedet.

Og på ethvert sted kan de vokse til at danne det tilsvarende fokus på inflammation. Dette problem skal løses meget hurtigt.

Penis er et meget smertefuldt sted. Derfor er det umuligt at forhindre udvikling af komplikationer, såsom bakteriel inflammation med suppuration.

Hvad ser indgroet hår ud i lysken?

I indininal hår lysken ligner præcis som enhver anden del af kroppen. Det er en afrundet papule. Det er et inflammatorisk element, der har en rød farve, tårnhøje over overfladen af ​​huden. Normalt har han papule klare konturer.

Nær huden ændres ikke. Når trykket glas farve ikke forsvinder. Under huden kan man visualisere hår, hvis han ikke gik dybt. Med en dyb placering eller udtalt inflammatorisk proces er det ikke synligt.

Ingroet hår i lyske - en bump

Hvad er farligt indgroet hår i kvindens lyske?

Betændelse er dens mulige komplikation. I stedet kan en klump dannes. Det er et hulrum med pus. I de mest ugunstige tilfælde kan patienten kræve hjælp fra en kirurg. En abscess skal åbnes for at fjerne pus og fjerne fast hår under huden. Sådanne problemer kan adresseres til en hudlæge eller kosmetolog.

Hvordan man behandler indgroet hår i lysken?

I de fleste tilfælde kan indgroet hår i lænen blive helbredt derhjemme. Sandt nok må man huske på, at ukorrekt terapi vil føre til en inflammatorisk proces. Plus du skal såre dig selv. Hvis du ikke kan gøre dette - kontakt din hudlæge.

Her er behandlingen af ​​indgroet hår:

 • Huden i stedet for dens lokalisering bør smøres med alkohol for at undgå infektion.
 • Har brug for at finde indgroet hår. Det ses normalt under huden.
 • Det er nødvendigt at pry det med en nål og skubbe den ud med fingrene.

For at forebygge infektion kan skadestedet behandles med antibiotika med antiseptisk eller creme. Efter denne manipulation løses de morfologiske elementer på huden i flere dage. Hvis du ikke gør det, kan rødme fortsætte i flere måneder. Derudover øges risikoen for komplikationer - en klump dannes ofte.

Forebyggelse af indvækst af hår i lysken

I gode skønhedssaloner anvendes forskellige kosmetik og procedurer efter epilering for at reducere risikoen for indfødning af hår. Men de udelukker ikke det helt.

Og hvad kan der gøres hjemme?

Eksperter anbefaler:

 • Brug kropsskrubbe.
 • Brug en creme til at blødgøre huden.
 • Påfør eksfolierende stoffer (salicylsyre, benzoylperoxid, frugtsyrer).

Alle disse foranstaltninger vil lette håret til opgaven at trænge ind gennem epidermis på ydersiden. Og alligevel, hvis du bruger hårfjerning som den vigtigste metode til at håndtere uønsket hår, vil de vokse fra tid til anden. I dette tilfælde skal du straks fjerne dem - uafhængigt, ved hjælp af en hudlæge eller en kosmetolog.

I tilfælde af suppuration i ljummen skal du straks kontakte læge.

Selvdissektion af pustlerne kan være farlig og føre til spredning af den smitsomme proces.

Hvis du lider af indgroet hår, skal du kontakte vores klinik. Vi vil hurtigt og smertefrit fjerne dem og dermed forhindre mulige komplikationer.

En erfaren læge vil fortælle dig, hvad du skal gøre for at undgå lignende problemer i fremtiden.

Hvis der er komplikationer af indgroet hår i lysken, skal du kontakte forfatteren af ​​denne artikel, en dermatovenerolog i Moskva med 15 års erfaring.

Indgroet hår i bikiniområdet er blevet en bump

Regelmæssig depilation skaber undertiden en så ubehagelig bivirkning som indfødning af hår. Når det indgroede hår bliver til en bump, er det presserende at slippe af med det, især hvis bumpen blev dannet i bikiniområdet. Det defekte sted ødelægger ikke blot det intime område, men forårsager også ubehag og skaber forudsætninger for infektion i kroppen.

Årsager til indgroede hår og bump i bikiniområdet

Hvorfor bliver det indgroede hår i bikinizonen en bump? Der er et svar på dette spørgsmål - forkert fjernelse af hår. Hvis vegetationen under proceduren ikke fjernes fra roden og afbrydes, fører det til, at dens nederste del forbliver i dybden af ​​epidermis.

Når man forsøger at vokse hårene yderligere, danner en klump en manifestation af pseudo-folliculitis. Under huden bøjer et hår eller vrider og forårsager en inflammatorisk proces.

Udseende af støt på stedet for indgroet hår på grund af flere grunde:

 • Skader på løgene under epilering.
 • Barber en stump maskine mod "uld".
 • Hårkanalerne er tilstoppede på grund af forkert fjernelse af håret.
 • Skader på håret under depilering på det øvre niveau af epidermis.
 • Øget tæthed af huden i bikiniområdet, hvilket gør det svært at fjerne hår.
 • Arvelig overvejelse for indfødning af hår.

Også hår kan vokse ind i huden i den intime zone og blive til humper på grund af hormonforstyrrelser i kroppen, som ikke er relateret til epileringsprocessen eller ved konstant brug af syntetiske stoffer. Kunstigt materiale absorberer ikke sved og sekretioner og lader lidt luft ud, hvilket øger risikoen for betændelse og pseudo-folliculitis.

Kontrolforanstaltninger

Kegler over det indgroede hår hos kvinder kan ikke kun optræde i det intime område, men også i underbenene. Mænd møder undertiden problemet efter barbering af deres ansigter og nakke.

Hvis det indgroede hår trænger ind i overfladen af ​​dermis, kan du prøve at fjerne det med en tynd nål:

 1. Sy værktøjer og hud desinficeres.
 2. Håret er tippet med et punkt og trukket ud.
 3. Det opererede område behandles med alkohol eller hydrogenperoxid.
 4. Til hurtig regenerering af væv ved anvendelse af sårhelingsalve.

Men hvad skal man gøre, hvis håret er vokset for dybt ind i bikiniområdet, og en rigtig rød bump er allerede dannet? Først og fremmest er det nødvendigt at forstå, at rødme indikerer betændelse med mulig ophobning af pus. Situationen på dette stadium kan du forsøge at løse det ved hjælp af salver, lotioner, bløde skrubber.

Hvis tuberkelet bliver større og ømt, er det bedre at kontakte en hudlæge. Lægen åbner papullen med en steril nål eller skalpel, rengør og vask såret og luk det med en steril dressing. Desinficer det behandlede område med chlorhexidin eller hydrogenperoxid. Bandager ændres dagligt.

Uafhængig fjernelse af keglerne

Home fjernelse af kegler i bikini zone vil virke vanskeligt for nogen, men for nogen en meget enkel operation. Hvis en pige ikke ønsker at gå på hospitalet, kan hun slippe af med sit indgroede hår og helbrede den berørte hud.

Sådan udføres den korrekte fjernelse af kegler:

 • I to dage smør det modificerede område af huden med eksterne midler Prodmer, Baziron, Dalatsin. Salverne fjerner puffiness og rødme.
 • Brug en skrubbe for at fjerne døde lagets døde partikler.
 • Skyl huden og lad den hvile fra forskellige aggressive handlinger i flere dage.

Skrubbe til behandling af humle over indgroet hår er fremstillet af malet kaffe, sukker og vegetabilsk olie. Sammensætningen skiftes med en skrubbe lavet af gurkemeje, olivenolie og salt eller med butiksprodukter.

For at blødgøre tuberklerne i bikiniområdet, på benene og i armhulerne, tilsættes saltsyre og benzoylperoxid til de fremadrettede punkter 2-3 gange om dagen. Salver og cremer med en sådan sammensætning lindre betændelse og fremskynde regenereringsprocesser.

Varme kompresser påføres problemområdet for at lette udgangen til overfladen af ​​det fastlåste hår. Lav en komprimering som følger:

 1. Håndklædet er gennemblødt i varmt vand og placeret på bikiniområdet.
 2. Proceduren gentages adskillige gange, der væder et håndklæde i kogende vand.

Færdigfremstillede produkter til indgroede hår og specielle imprægnerede tørklæder sælges på apotek eller kosmetikbutik. Men de er dyre, og hjælp er ikke altid 100% effektiv.

Sådan forhindrer du dannelsen af ​​kegler

Pseudofolliculitis, på trods af præfikset "pseudo", er en uønsket tilstand for kroppen. Huden i nærværelse af et sådant problem ser betændt og festering. Nogle mennesker er ikke opmærksomme på symptomerne på pseudofolliculitis og må ikke behandles på nogen måde. Og forgæves, for i de fleste tilfælde kan bulgen ikke kun trække sig tilbage, men også for at forhindre deres dannelse.

Sådan forhindrer du dannelsen af ​​kegler, når håret vokser:

 • Regelmæssigt håndtere skrælning og glem ikke om det før epilering. Resultatet af proceduren er eliminering af døde celler.
 • Brug barbermaskiner med rene skarpe knive. Mennesker, der ofte står over for problemet med voksende hår, bør ikke barberes mere end 2 gange om 7 dage til forebyggelse af kegler.
 • Tør forsigtigt huden med et antiseptisk middel før og efter epilering. Desinfektion beskytter folliklerne mod infektion med mikrober og betændelse.
 • Brug bløde bomuldsundertøj, der ikke gør ondt i det delikate bikiniområde.
 • At gøre voks og sukker hårfjerning kun i salonen af ​​en erfaren mester. Undlad at genoptage proceduren hurtigt, hvis indgroede hår opstår.

Til kegler, der aldrig er dannet i bikiniområdet, bør hårfjerning være så sjældent som muligt. Når de vokser, bliver de stærkere og mere modtagelige for depilering.

Hvad man ikke skal gøre, hvis en bump er dannet

Efter at have bemærket bumpene efter epilationen af ​​bikinizonen, forsøger mange kvinder at fjerne dem manuelt med improviserede midler. Efter at have læst anmeldelser om, hvordan man kan slippe af med indgroet hår og bump i det intime område derhjemme, kan en person både hjælpe sig og forværre problemet.

Det er umuligt at vælge en bump og afhente indgroet hår alene uden en lægehøring. Enhver unormal handling fra den filistiske er fyldt med spredningen af ​​den inflammatoriske proces i de dybere lag af den epidermale struktur, og så vil kirurgen skære tuberkulet.

Fejl, som kvinder og mænd ofte gør ved udvikling af post-epilation inflammation:

 1. Behandling af huden omkring indgroet hår, depilation creme.
 2. Klem papuler med dine hænder i et forsøg på at udvinde purulent indhold.
 3. Forsinkelse af problemet og anvendelse af hårfjerningsmetoden, som konstant fører til deres indvækst.
 4. Hårfjerning under kegler med ikke-sterilt tilbehør.
 5. Modvilje mod at bruge tid på behandling af depileret overflade med antiseptika.

Alt dette fører til en gradvis stigning i antallet af bakker og forbedret udvikling af den inflammatoriske proces. Ved de første tegn på pseudo-folliculitis i bikiniområdet anbefaler lægerne straks at kontakte klinikken. Ellers vil en rødlig udbulning forårsage pustulære hudlæsioner og sepsis - blodinfektion.

forebyggelse

Som en forebyggelse af indgroet hår i bikiniområdet og omdanne dem til humle, anbefaler vi at ændre aflejringsmetoden. Den nye metode skal være sådan, at vegetationen ikke bryder ud med roden, eller det ville simpelthen blive afskåret ved barbering.

I salonen kan du fjerne hår med ELOS-hårfjerning, fotoepilation og laser uden frygt for indfødning. Hvis salonprocedurer du ikke har råd til, køb en fotoepilator eller laser epilator, designet til brug derhjemme.

Derudover skal du følge hygiejnereglerne for pleje af det delikat område og hår der vokser på det. Påfør peeling produkter og scrubs før hver hårfjerning procedure. Behandl huden med et middel og massage det med en speciel børste for at fjerne døde hudceller. Brug slibemidler ikke kun på depilationsdagen, men også i de næste 2 - 3 dage.

Hvis du bemærker, at huden i det intime område reagerer på barbering med irritation og hyppig hårvækst, forhindrer disse problemer:

 • Brug af barberende geler.
 • Anvendelse af maskiner med skarpe knive.
 • Foretrukne instrumenter med et enkelt blad.
 • Moderat stramning af huden, mens du fjerner hår.
 • Tryk kniven tæt på hudvævet uden stærkt tryk på maskinen.

Du skal også eksperimentere og vælge den bedste retning for barbering. Hvis barbering på hårlinjen får dig til at vokse, skal du prøve at barbere hårvæksten. I nogle tilfælde beskadiger maskinens omvendte bevægelse ikke huden og reducerer betændelsen. Efter hver bevægelse af enheden gennem kroppen, være ikke doven for at vaske bladet. Komplet epilering med en særlig barbering.

Hvis du bruger en mekanisk epilator, der fjerner hår fra roden, skal du holde enheden 90 ° og lede den langsomt. Bevægelsen skal være sikker, men forsigtig.

Sandsynligheden for dannelse af kegler i stedet for indgroede hår i det intime område er ubetydelig. Ca. 3% af folk, der regelmæssigt fjerner hår i et følsomt område, står over for dette problem. Enhver barberende person kan dog opleve en tilstand som pseudo-folliculitis. Og det er bedre at advare ham ved hjælp af de ovenfor beskrevne forebyggende foranstaltninger end at beskæftige sig med voldelige pustler.

Gør hårfjerning intim zone kun fagfolk. Men hvis hårintroduktion med omdannelse til en bump skete, må du ikke selvmedicinere og gå til en hudlæge for kvalificeret lægehjælp. Husk at kosmetiske cremer og salver ikke fjerner indgroet hår. De lindrer kun betændelse og tillader ikke, at det tager en seriøs form, og du skal løse problemet helt.

Hvad skal man gøre, hvis shugaring frøs?

Midler til fjernelse af hår på intime steder