Effekten af ​​laserstråling på menneskekroppen

Indflydelsen af ​​laserstråling på menneskekroppen, i modsætning til stereotyper, betyder ikke altid noget negativt - på grund af den udbredte anvendelse af optiske kvantegeneratorer på forskellige områder af livet besluttede forskerne at anvende laserstrålens mange muligheder i medicin.

I forbindelse med fremkomsten af ​​lasere og muligheden for deres brede anvendelse på de mest forskelligartede områder inden for videnskab og teknologi, har moderne medicin været udsat for en række helt nye problemer. For det første blev det nødvendigt at undersøge effekten af ​​laserstråler på forskellige celler, væv, organer, menneskekroppen og hele organismen. For det andet er det nødvendigt at undersøge muligheden for at anvende laserstråling til terapeutiske formål i forskellige medicinske specialiteter, såsom laseroperation, laserterapi. Endelig er det på den anden side nødvendigt at udvikle forebyggende og terapeutiske foranstaltninger mod de mulige skadelige virkninger på menneskekroppen. En række videnskabelige og medicinske institutioner er involveret i at løse alle disse komplekse opgaver.

Grundlaget for laserstrålingens virkning på forskellige biologiske objekter er i det væsentlige en meget kort sigt (hundrede tusindedel af et sekund!) Effekt af en lysstråle med enestående strøm af tiere og hundredvis af kilowatt. Dybden af ​​indtrængen i vævet reguleres ved at fokusere ved hjælp af det optiske system og kan nå op til 20-25 mm og mere. Når der udsættes for en laserstråle på organer, bør der tages højde for en meget vigtig omstændighed: Hvis lysstrålen er fokuseret på en bestemt dybde af objektet, der bestråles, så kan du allerede få en sådan intensitet af bestråling, som i nogle tilfælde endda overstiger dens intensitet på objektets overflade allerede i en dybde på 3-4 mm.

Det er vigtigt at understrege, at strømmen af ​​laserstråler på grund af lynets hastighed ikke forårsager smerte og andet ubehag. Denne egenskab er af stor betydning for kirurgi, som i kortsigtede operationer ved brug af laserstråling er der som regel ingen bedøvelse, uden hvilken ingen kirurgisk procedure i øjeblikket koster.

Graden af ​​absorption af laserstråler afhænger i høj grad af farven på objektet, der bestråles. De fleste laserstråler absorberes af pigmenterede væv, røde blodkugler (erytrocytter) og så videre. For eksempel fører laserbestråling med en dosis millijoule til rødblodsbolde, men påvirker ikke form eller bevægelse af hvide blodkugler (leukocytter). For at øge graden (koefficienten) af absorptionen af ​​laserstrålingsenergi og følgelig for at øge dens effekt, sommetider henvender de sig til kunstig farvning af væv ved anvendelse af forskellige farvestoffer: for eksempel blækopløsning, methylenblå osv.

Ved at virke med en laserstråle, for eksempel på en farvet tumor, er det muligt at opnå ødelæggelsen af ​​tumorvæv uden at skade tilstødende sunde og ufarvede væv. Optagelsen af ​​laserstrålen øges med hyperkeratose og hæmosiderose i huden osv. Den samlede absorption af laserstrålingsenergien afhænger også af dybden af ​​dens indtrængning i forskellige væv og deres optiske egenskaber. Så for eksempel absorberer museskind op til 40 procent af denne energi, og huden med underliggende muskler er allerede op til 80 procent.

På grund af nyheden i dette komplekse problem er der meget uklart, og det er stadig langt fra at blive løst. Ikke desto mindre er der grund til at tro, at der i mekanismen for laserbjælkens biologiske virkning er meget forskellige faktorer. Først og fremmest bør man naturligvis huske den høje temperatur af både laserstrålen selv og temperaturen, der udvikler sig i celler og væv som følge af absorption af strålingsenergi og når flere titus eller endog hundredvis af grader. Som følge af termiske virkninger af laserstråler i vævene forekommer der særlige ændringer, der ligner termiske (termiske) forbrændinger af forskellige grader, for eksempel koagulation (koagulering) af proteiner.

En vigtig rolle spilles af effekten på celler og væv af giftige stoffer (endotoksiner), der forekommer i dem som følge af laserstrålernes virkning, hvilket forårsager progressiv død (nekrose) af de berørte celler efter bestråling. Det er også nødvendigt at tage højde for et kraftigt fald i aktiviteten eller en ændring i den specifikke virkning af involverede enzymer, for eksempel i metabolisme af tumor og andre vævsceller. Ud over alt dette tilskrives en vis værdi fotokemiske processer, den såkaldte lyshydrauliske effekt, vævsionisering, ultralydsvibrationer, fremkomsten af ​​elektromagnetiske felter mv.

Når man taler om effekten af ​​laserstråling på menneskekroppen, skal der tages højde for en meget vigtig omstændighed. Pointen er, at dyrets organer har en meget kompleks struktur: de består af mange lag af celler og væv, som har forskellige strukturer, fysiologiske træk, fysisk-kemiske egenskaber og mange flere. osv. Specielt er forskellige optiske egenskaber af væv og mellemliggende lag, det vil sige deres evne til at reflektere eller absorbere laserstråler, af særlig betydning. Det er derfor ikke overraskende, at når der udsættes for laserstråling på væv og organer, er det på et multilags biologisk system mange og forskellige reaktioner der opstår og udvikles i lagene og ved grænsen mellem dem. Essensen af ​​disse reaktioner er stadig stort set ukendt og er underlagt yderligere omfattende undersøgelser.

Er laser hårfjerning skadeligt for helbredet?

På trods af at laser hårfjerning er den mest foretrukne måde at bekæmpe uønskede hår på benene og i bikiniområdet, er nogle kvinder ikke i fare for at prøve denne metode. Og det skyldes ikke økonomiske begrænsninger, men med frygten for forekomsten af ​​yderligere komplikationer.

På grund af det faktum, at hårfjerning er opnået på grund af lyse lyslamper, tror nogle unge damer, at virkningen af ​​sådanne systemer ligner meget ultraviolette stråler, og kan forårsage yderligere forbrændinger og endog provokere kræft. Hvad kan skade fra laser hårfjerning, og er denne procedure sikker for sundhed?

Skal jeg ty til laser hårfjerning

Før du tilmelder dig en session midt i æstetisk kosmetologi, skal du finde ud af, om der er nogen skade fra laser hårfjerning. Når alt kommer til alt, hvis proceduren er potentielt farlig, ville det være meget mere rimeligt at dvæle på en anden metode.

Talrige kliniske undersøgelser har bekræftet, at laserbehandling er helt sikkert for kroppen. Men det gælder kun de tilfælde, hvor behandlingen udføres af en erfaren specialist, og kunden har ingen kontraindikationer. Hvis en kvinde har kroniske sygdomme eller hudpatologier, kan manglen på efterfølgende komplikationer ikke garanteres.

Som praksis viser, reagerer kroppen negativt på sådan eksponering i de sjældneste tilfælde. Situationen er helt anderledes med de bivirkninger, der kan opstå som følge af mesterens manglende erfaring og kundens fejl.

For at finde ud af om laser hårfjerning er sikker, skal du vide, hvad procedurens princip er.

Absolut alle de lasersystemer og enheder, der anvendes i centrene af æstetisk kosmetologi og skønhedssaloner, påvirker kun hårene selv, eller rettere pigmentet i dem. Kontakt med huden er fuldstændig fraværende. Denne kendsgerning forklarer procedurens sikkerhed.

Den eneste negative effekt, en pige kan have, er hormonforstyrrelser. Når der tages hormonelle lægemidler, står nogle kvinder over for den efterfølgende acceleration af hårvæksten.

Mangel på follikler og hår kan kun virke på samme måde i modsat retning. Forsøger at genoprette håret, kan kroppen begynde at producere en overskydende mængde hormoner.

Med hensyn til laser hårfjerning af benene og den intime zone er der ingen forskel for kroppen. Den eneste forskel kan være i sværhedsgraden af ​​smerte. Hvis en kvinde er helt sund og ikke lider af nogen sygdomme, så er der ingen grund til at nægte laser hårfjerning.

Når laseren er kontraindiceret

Hvad er farlig laser hårfjerning, og er det altid muligt at udføre? På trods af at teknikken er en af ​​de innovative, i nogle tilfælde kan det forårsage bivirkninger, derfor er det nødvendigt med forudgående konsultation med en læge. Eksperter anbefaler at udsætte en sådan behandling i sådanne situationer:

 • smitsomme forkølelser. Laseren kan forårsage infektion i hele kroppen, hvilket vil påvirke patologiens forløb og forsinke genoprettelsesprocessen i flere dage. I tilfælde af smitsomme læsioner er det mere rimeligt at nægte eventuelle kosmetiske procedurer;
 • allergisk reaktion. Hvis en pige lider af allergi, er det også umuligt at udføre hårfjerning. Ingen kan forudsige, hvordan kroppen reagerer på laseren. Allergier i kombination med en laser kan forårsage puffiness, rødme og alvorlig kløe;
 • åreknuder. Med nederlag af blodkar og kapillærer skal laserbehandling også opgives, da dette kan fremkalde endnu større skade på venernes vægge.
 • dermatologiske sygdomme (psoriasis, eksem). I dermatologiske patologier er laser hårfjerning fuldstændigt kontraindiceret, uanset sygdomens stadium og form;
 • diabetes mellitus. Et af de vigtigste symptomer på denne patologi er den langsomme genopretning af væv, så denne behandling kan alvorligt skade huden.
 • graviditet og amning. Læger er stadig ude af stand til at give et præcist svar på, hvordan en gravides kvinde reagerer på denne behandling. Før babyens udseende ville det være meget klogere at afholde sig fra epilering og erstatte det med en normal barbering;
 • herpes. Tilstedeværelsen af ​​denne sygdom er en absolut kontraindikation til behandling;
 • onkologi.

For at beskytte dig mod forskellige komplikationer anbefales det ikke kun at konsultere din læge før en session, men også at tage nogle tests.

Harm fra en laser - hvad er sandt og hvad er en løgn?

Skal jeg være forsigtig med laser hårfjerning, og er det sundhedsfarligt? De fleste af myterne om farerne ved laser hårfjerning er helt ubegrundet. For nogle år siden var nogle kosmetiske procedurer virkelig potentielt farlige, men i dag har alt ændret sig dramatisk.

Centrene for æstetisk kosmetologi og skønhedssaloner bruger avanceret udstyr, der har gennemgået mange forskellige tests og eksperimenter. Anmeldelser af læger om laser hårfjerning bekræfter, at de fleste argumenter om farerne er konstrueret og ikke har grundlag. De vigtigste "myter":

 1. Før epilering kan du ikke solbade, fordi det øger sandsynligheden for forbrændinger. Moderne lasersystemer er ikke afhængige af hudens epidermis, i modsætning til de der tidligere blev brugt og var baseret på selektiv termolyseprincip.
 2. Skader på indre organer under bestråling. Spektret af strålen og bølgelængden er meget lille, og de kan ikke påvirke dybere end epidermis. Sådanne stråler når ikke engang dermis.
 3. Risikoen for at udvikle onkologi. Hvis en person ikke har kræft, kan laseren ikke provokere det. Situationen er helt anderledes med forekomsten af ​​ondartede tumorer - strålens påvirkning kan provokere sin vækst.
 4. Ærdannelse på grund af hårets indvækst. Da strålen kun påvirker stangen, men ikke beskadiger huden, er risikoen for indvækst og yderligere ar, fuldstændig fraværende.

Mulige komplikationer

Hvilke komplikationer kan forekomme efter laser hårfjerning, er det skadeligt? Følgende er en liste over mulige komplikationer efter proceduren:

 • brænde væv. Normalt er det resultatet af et ukorrekt konfigureret apparat og masterens manglende erfaring
 • hyperpigmentering. De mest almindelige pigmentpletter forekommer hos kunder med mange frynser. Hvis det er nødvendigt, er det nødvendigt med forudgående konsultation med en hudlæge og endokrinolog.
 • folliculitis. Vises, hvis proceduren blev udført i tilfælde af sår og slid på huden, da mikrotrauma bidrager til indtrængen af ​​infektionen;
 • herpes. Sygdommen kan forekomme, hvis behandlingen blev udført under svækkelsen af ​​immunsystemets beskyttende kræfter;
 • synshandicap. Denne bivirkning ses praktisk taget ikke i praksis, da det kun sker, når strålerne rammer øjnene.

Kunde meninger

Mange piger beslutter sådan behandling selv i tilfælde af kontraindikationer, især hvis en kvinde lider af for hurtig vækst og tykt hår. For sådanne kunder er laserfjerning en reel frelse.

Ifølge statistikker sikrer over 80% af de piger, der har gennemgået en hel kursus, at der ikke er bivirkninger efter behandlingen. Ikke mere end 10% af klienterne oplever også betændelse i huden, og oftest er denne bivirkning resultatet af at ignorere anbefalingerne om pleje og genopretning.

Del dine indtryk i kommentarerne under artiklen.

konklusion

Ifølge læger er laser hårfjerning i dag en af ​​de mest effektive, men samtidig sikre måder at bekæmpe uønsket vegetation på. Denne procedure kan udføres absolut på ethvert tidspunkt af året. Med hensyn til sundhedsskadet er denne opfattelse en anden vildfarelse.

Positive og negative effekter af laserstråling på menneskekroppen

Laserstråling er en snævert rettet tvungen strøm af energi. Det er kontinuerligt, single power eller pulseret, hvor strømmen regelmæssigt når en bestemt top. Energi genereres af en kvantegenerator - en laser. Energiestrømmen er elektromagnetiske bølger, der forplantes parallelt med hinanden. Dette skaber en minimumsvinkel for spredning af lys og en bestemt nøjagtig retning.

Anvendelsesområdet for laserstråling

Egenskaberne af laserstråling gør det muligt at anvende det på forskellige områder af menneskelig aktivitet:

 • videnskab - forskning, eksperimenter, eksperimenter, opdagelser;
 • militær forsvarsindustrien og rumnavigation;
 • produktion og teknisk sfære;
 • lokal varmebehandling - svejsning, skæring, gravering, lodning;
 • hjemmebrug - lasersensorer til læsning af stregkoder, enheder til læsning af compact disks, peger;
 • laser sprøjtning for at forbedre metal slidstyrke;
 • oprettelse af hologrammer;
 • Optiske enhedsforbedringer;
 • kemisk industri - lancering og analyse af reaktioner.

Anvendelsen af ​​laser i medicin

Laserstråling i medicin er et gennembrud i behandlingen af ​​patienter, der kræver kirurgisk indgreb. Laseren bruges til fremstilling af kirurgiske instrumenter.

De ubestridelige fordele ved kirurgisk behandling med laser skalpel er indlysende. Det giver dig mulighed for at lave et blodløst snit af blødt væv. Dette sikres ved øjeblikkelig lodning af små kar og kapillærer. Når man bruger et sådant værktøj, ser kirurgen hele det kirurgiske felt helt ud. Lasergennemstrømmen skærer i en vis afstand uden kontakt med indre organer og fartøjer.

En vigtig prioritet er at sikre absolut sterilitet. Den strenge orientering af strålerne giver dig mulighed for at udføre operationer med minimalt traume. Patientens rehabiliteringsperiode er signifikant forkortet. Hurtigere giver evnen til at arbejde. Et særpræg ved anvendelsen af ​​en laserskalpel er smertefri i den postoperative periode.

Udviklingen af ​​laserteknologi har udvidet mulighederne for dens anvendelse. Egenskaberne af laserstråling viste sig positivt at påvirke hudens tilstand. Derfor anvendes den aktivt i kosmetologi og dermatologi.

Afhængigt af dets type absorberer menneskets hud stråler på forskellige måder og reagerer på dem. Laser enheder kan skabe den ønskede bølgelængde i hvert enkelt tilfælde.

 • epilering - ødelæggelsen af ​​hårsækkene og hårfjerningen;
 • acne behandling;
 • fjernelse af pigment og fødselsmærker
 • hud resurfacing;
 • brug i tilfælde af bakterielle skader på epidermis (desinficerer, dræber patogener), laserstråling forhindrer spredning af infektion.

Oftalmologi er den første industri, der bruger laserstråling. Vejledning i anvendelse af lasere i øjenmikrokirurgi:

 • laser koagulation - brugen af ​​termiske egenskaber til behandling af øjets vaskulære sygdomme (skader på hornhinden, nethinden)
 • fotodestruktion - vævsdissektion ved toppen af ​​laserkraften (sekundær grå stær og dissektion);
 • foto fordampning - langvarig udsættelse for varme, der anvendes i inflammatoriske processer i optisk nerve, med konjunktivitis;
 • photoablation - den gradvise fjernelse af væv, der anvendes til behandling af hornhinde dystrofiske ændringer, eliminerer dets turbiditet, kirurgisk behandling af glaukom;
 • laserstimulering - antiinflammatorisk, løse handling forbedrer trofisme i øjet, anvendes til behandling sclerites ekssudation chamber øjne hemophthalmus.

Laserbestråling bruges til kræft i huden. Den mest effektive laser til fjernelse af melanoblastom. Sommetider anvendes metoden til at behandle kræft i spiserør eller rektal stadium 1-2. Med en dyb placering af tumoren og metastaser er laseren ikke effektiv.

Hvilken fare udgør en laser for mennesker?

Effekten af ​​laserstråling på menneskekroppen kan være negativ. Bestråling kan være direkte, spredt og reflekteret. Den negative påvirkning er tilvejebragt af lysets og termiske egenskaber af strålerne. Graden af ​​skade afhænger af flere faktorer - længden af ​​den elektromagnetiske bølge, stedet for lokalisering af eksponering, vævets absorberende evne.

Mest påvirket af laserens energi i øjet. Nethinden er meget følsom, så det forårsager ofte forbrændinger. Konsekvenserne er delvis tab af vision, irreversibel blindhed. Kilden til laserstråling - infrarøde enheder udsender synligt lys.

Symptomer på iris, retina, hornhinde, linser med laser:

 • smerter og kramper i øjet;
 • øjenlåg ødem;
 • blødning;
 • clouding af objektivet.

Bestråling med medium intensitet forårsager termiske forbrændinger i huden. Når laser og hud kommer i kontakt, stiger temperaturen kraftigt. Der koges og fordampes intracellulær og interstitiel væske. Huden bliver rød. Under tryk bryder vævskonstruktionerne. Ødem fremkommer på huden, i nogle tilfælde intradermale blødninger. Derefter vises nekrotiske (døde) steder på brændestedet. I svære tilfælde opstår charring af huden øjeblikkeligt.

Kendetegnet ved en laserbrænding er klare grænser for hudlæsionen, og der dannes blister i epidermis, ikke under det.

I tilfælde af en spredt hudlæsion på læsionsstedet bliver det ufølsomt, og erytem opstår efter et par dage.

Infrarød laserstråling kan trænge dybt gennem væv og beskadige indre organer. Karakteristisk for en dyb forbrænding er vekslen af ​​sundt og beskadiget væv. I første omgang oplever en person ikke smerter, når den udsættes for stråler. Det mest sårbare organ er leveren.

Effekten af ​​stråling på kroppen som helhed forårsager funktionelle lidelser i centralnervesystemet, kardiovaskulær aktivitet.

 • dråber i blodtryk;
 • langsom hjerterytme
 • overdreven svedtendens
 • uforklarlig generel træthed
 • irritabilitet.

Forholdsregler og beskyttelse af laser

Mennesker, hvis aktiviteter er forbundet med brugen af ​​kvantegeneratorer, er mest udsatte for eksponering.

I overensstemmelse med sundhedsstandarder er laserstråling opdelt i fire fareklasser. For menneskekroppen er faren repræsenteret af anden, tredje, fjerde klasse.

Tekniske metoder til beskyttelse mod laserstråling:

 1. Korrekt opstilling af industrielle lokaler, indretning skal overholde sikkerhedsforskrifterne (laserstråler bør ikke afspejles).
 2. Passende placering af udstrålingsanlæg.
 3. Fægtning af området med mulig eksponering.
 4. Bestilling og overholdelse af regler for vedligeholdelse og drift af udstyr.

En anden beskyttelse mod laser - individet. Det omfatter sådanne midler: glas fra laserstråling, beskyttelsesdæksler og skærme, et sæt arbejdstøj (teknologiske tøj og handsker), linser og prismer, der afspejler stråler. Alle medarbejdere skal regelmæssigt gennemgå forebyggende lægeundersøgelser.

Brug af en laser i hverdagen er også sundhedsfarlig. Ukorrekt brug af lyspegere, laser lygter kan forårsage uoprettelig skade på mennesker. Beskyttelse mod laserstråling giver enkle regler:

 1. Det er umuligt at lede en strålekilde til briller og spejle.
 2. Det er strengt forbudt at lede laseren i øjnene af dig selv eller en anden person.
 3. Opbevar gadgets med laserstråling skal være utilgængelige for børn.

Laserens virkning afhænger af modifikationen af ​​radiatoren, er termisk, energi, fotokemisk og mekanisk. Den største fare er en laser med direkte stråling, med høj intensitet, smal og begrænset stråledirektivitet, høj stråledensitet. Farlige faktorer, der bidrager til strålingsgenerering, omfatter høj produktionsspænding i netværket, luftforurening fra kemikalier, intens støj og røntgenstråler. De biologiske virkninger af laserstråling er opdelt i primær (lokalbrænding) og sekundær (ikke-specifik ændring som reaktion af hele organismen). Det skal huskes, at den tankeløse brug af selvfremstillede lasere, lyspegere, lamper, laserlommelygter kan forårsage uoprettelig skade på andre.

Skaderne af laser hårfjerning: sandhed eller myte

Perfekt glat hud. Kun i reklamen fjerner en kvinde barberinger, fjerner og trækker hår ud med et smil på hendes ansigt, for hun ved helt sikkert, at du kan glemme unødig vegetation i flere måneder. I virkeligheden har ingen procedure en varig virkning. Intet andet end laser hårfjerning. Men er det værd at kaste ud alle barbermaskinerne og lave en aftale med en kosmetolog? Er der nogen skade fra laser hårfjerning eller marketingfolk specifikt sprede denne myte? Lad os finde ud af det.

Tre spørgsmål om behovet for laser hårfjerning

Husk hvordan du slippe af med unødvendigt og overgroet græs. Det er brændt ud, hvorefter det ikke vokser i lang tid. Princippet om laser hårfjerning ligner meget på dette eksempel. En stråle af forskellig frekvensvarme og lysdirektivitet, som en magnet, tiltrækkes af hårsækkenet og splitter den. Bogstaveligt - brændt.

I denne forbindelse opstår spørgsmålet - er det sikkert for kroppen?

Spørgsmål 1. Kan jeg leve uden hår?

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor vi har brug for hår? Det er usandsynligt at forkæle æstetikken og tilføje problemer.

Kropshår spiller rollen som termoregulering. Bemærk, at de i kulden beholder varme, og i varmen hjælper de med at fjerne fugt fra kroppen og afkøler huden. Om sommeren kan hår på arme og ben også blive en beskyttende barriere mod små insekter.

Og hvad med håret på intime steder og i armhulerne? Deres fravær forhindrer tværtimod akkumulering af ubehagelig lugt og bakterier. Så glat hud er godt for helbredet?

Forskere har bevist, at det er kirtlerne i disse områder, der udsender en lugt, når de opvarmes, hvilket kan tiltrække det modsatte køn. Det betyder ikke, at du nu ikke kan vaske i uger og forføre mænd med kroppens naturlige aroma. Men ren hud, opvarmede hår, vil være en god erstatning for feromon parfume.

I betragtning af disse egenskaber er der noget punkt i at fjerne håret fuldstændigt og permanent?

Spørgsmål 2. Kroppens reaktion på manglen på hår

Det andet spørgsmål er uløseligt forbundet med den første. Hvis håret ikke er en ubrugelig konsekvens af evolutionen, hvordan vil kroppen reagere på deres fravær?

Du har sikkert bemærket, at bivirkningen ved at tage hormonelle lægemidler er en stigning i vægt og hår. Mangel på hår sammen med folliklerne virker i samme retning. Kroppen, der forsøger at genoprette den sædvanlige tilstand, begynder at producere en overskydende mængde hormoner.

Hår kan begynde at vokse på uventede steder.

Resultatet kan ikke kun være brugen af ​​laser hårfjerning, men også overtrædelsen af ​​menstruationscyklussen og udseendet af overvægt. Personer med hormonforstyrrelser skal alvorligt tænke på de mulige konsekvenser af proceduren.

Spørgsmål 3. Er laser sikker?

Moderne medicin er gået langt fremme. Laseren bruges til at genskabe syn, udføre seriøse operationer og endda fjerne ar og uønskede tatoveringer. Kan laser hårfjerning, tværtimod, være nyttigt?

Brugen af ​​en laser under operationen reduceres til en ting - for at forhindre blodtab. Laser hårfjerning forfølger ikke sådanne mål. Desuden tales der om laserens mirakuløse egenskaber, ingen nævner, at den er kontraindiceret i onkologi. En hvilken som helst stråling kan udløse yderligere tumorvækst.

Kontraindikationer til proceduren

Hvis du forstår, at manglen på kropshår ikke er et problem, men dets løsning, og historier om hormonel funktionsfejl vil ikke skræmme dig, så sørg for, at der ikke er nogen hindringer for glat hud.

En anden interessant artikel: Typer af acne på ansigtet

Ikke anbefalet

Tjek med din læge, hvis du kan gennemgå en laser hårfjerningsprocedure, hvis du har:

Infektiøs og forkølelse. Laser hårfjerning kan forårsage spredning af infektion i hele kroppen. Kold behandling vil blive forsinket i nogle få dage. Det er især nødvendigt at være forsigtig under herpes eksacerbation. I denne periode er det bedre at helt opgive enhver skønhedsbehandling.

Allergi. Reaktionen på laser hårfjerning er uforudsigelig. Det er muligt, at kroppens respons vil blive udslæt, hævelse og kløe. Sammen med en eksisterende allergi kan det føre til angioødem.

Åreknuder. Laser hårfjerning har en negativ effekt på tynde vener, beskadiger blodkar og fremkalder skade på kapillærerne. Der er også en opfattelse af, at ethvert træk af hår kan føre til udvikling af åreknuder.

Hudsygdomme som eksem og psoriasis. Laser hårfjerning er fuldstændig kontraindiceret under en forværring af sygdommen.

Diabetes mellitus. I diabetes er vævsregenerering svækket, hvilket betyder, at epilering alvorligt kan skade huden.

Graviditet og fodring. Kroppens reaktion på laserstrålens effekter under graviditeten er ikke undersøgt. Det betyder, at der ikke er nogen entydig mening af læger, det er muligt på denne måde at slippe af med uønsket vegetation eller ej. Det er bedre at afholde sig i flere måneder og huske mindre effektive, men sikre metoder.

Fuldt kontraindiceret

Laser hårfjerning er fuldstændig kontraindiceret i følgende sygdomme:

 • onkologi
 • herpes
 • diabetes af nogle former og typer

Fra laser hårfjerning bør også opgives i nærværelse af individuel intolerance.

Målet for laseren er kun mørkt hår, så hvis du har meget lyse eller grå hår på din krop, bør du ikke gøre epilering. Skadelig virkning vil ikke blive overholdt, nøjagtigt som nyttig.

Myte ødelæggelse

Der er nogle gode nyheder. Nogle argumenter om farerne ved laser hårfjerning er konstrueret.

Myte 1. Ingen tan før epilering

Der er mange kontroverser om fordelene og skaderne af solskoldning, især hvis det kunstigt opnås. Hvis du bare ville solbade, så læs om farerne ved solbadning - det er sandt eller fiktion.

Fremgangsmåden til fjernelse af hårfarvet hud kan ikke påvirke. Myten startede fra det tidspunkt, hvor laser hårfjerning lige begyndte dets dannelse ved anvendelse af princippet om selektiv fotothermolyse. Og han havde virkelig en skadelig virkning på garvet hud. Moderne teknologier tillader ikke at være opmærksom på det.

Myte 2. Interne organer er beskadiget.

Glem skræmmende historier om skade på indre organer eller deres eksponering under proceduren. Spektrummet af strålen er så lille, at det ikke vil gå længere end hårsækken. Så det trænger ikke ind under huden.

Myte 3. Provoking oncology

Hårfjerning, selv så radikal, kan ikke provokere kræft. Til dette har du brug for en lang række betingelser. Men for at udvikle en moden malign formation er ret reel. Men radiofrekvensenheder, junkfood og endda vanen med at bide læber har sådan en funktion.

Utvivlsomt, før proceduren er det nødvendigt at konsultere en specialist og blive undersøgt.

Myte 4. Fremkalde en hudbrænding

Laseren brænder ikke selve huden, men hårsækkenet, der splitter hovedfarvestoffet - melanin. Resten af ​​huden har en lille del af det, og derfor ser laseren dem ikke. Selvom du føler dig varm under proceduren, er det ikke nok at brænde huden.

Konsekvenser af shugaring, som betragtes som mindre farlig

Myte 5. Indgroede hår og ar er dannet.

Ved hjemmet hårfjerning sådan en gener er ingen undtagelse, da epidermis er skadet. Laseren virker på håret selv uden at forstyrre hudens struktur og eliminerer dermed problemet med indvækst.

konklusion

Før en kosmetisk procedure bør du konsultere en læge for rådgivning. At fastslå hudens modtagelighed for laseren, fraværet af allergiske reaktioner, kræft og dermatologiske sygdomme. Regnskabsføring af disse funktioner hjælper i tide med at nægte proceduren af ​​medicinske grunde eller til at forkæle dig selv til glat hud uden sundhedsskader.

Hvor mange kalorier bliver brændt under kørslen

Tænk måske måske sent for arbejde, er nyttigt for figuren?

Hvad hjælper kamferolie

Det vil ikke være i stand til at redde livet, men det vil forenkle det betydeligt.

Hvorfor huden under øjnene skræller og hvordan man skal håndtere det

Bagsiden af ​​mønten: Skaderne af laser hårfjerning

I dag er informationsrummet omkring os fyldt med lokkende slogans om fordelene ved laser hårfjerning, dets billighed, enkelhed, smertefrihed og andre fordele ved proceduren.
Og vi kvinder går på om disse løfter: febrilsk leder efter de bedste salon tilbyder permanent hår, spurgte næsten alle hendes venner, tigger om telefonnummeret på kosmetolog, udtrække online anmeldelser og anbefalinger, og teshimsya når de er angiveligt evidensbaserede interviews med godkende bemærkninger fra "specialister", som sandsynligvis ikke eksisterer.

Hvem skal (ikke) tro?

Sikkert ingen vil argumentere for det faktum, at du ikke kan behandle dit helbred uforsigtigt, så vi vil tænke logisk: kosmetologer, der forsøger at tjene penge, må ikke forstyrre kundernes sundhed efter laser hårfjerning. De har ikke det mindste juridiske ansvar, hvis de ikke gør proceduren inden for rammerne af en officielt registreret klinik som fuldtidsspecialist med deres underskrift og stemplet på et medicinsk kort. Derfor anser vi ikke længere kosmetologer som en kilde til pålidelig information.

Nu tænker vi yderligere: læsning af anmeldelser på internettet om laser hårfjerning, vi ved ikke, om forfatterne er interesseret i at popularisere denne procedure. Situationen kan ligne en historie med verdens ende i 2012: emnet er overvækst med unøjagtige oplysninger og gradvis af folk, der forsøger at tjene penge på det. Derfor falder selv de mest "oprigtige" og "uinteresserede" brugere ind i kategorien mistillid: det er jo uklogt at stole på en ukendes oplevelse og måle det selv når det kommer til sundhed.

"Og hvad med anmeldelser af venner, skal de ikke tro?" - Hver kvinde vil tænke som hun læser disse linjer. Og selvfølgelig vil svaret være indlysende: kendte mennesker, som vi ser dagligt og kender mange detaljer om deres liv, selvfølgelig kan du tro. Men faktum er, at organismen er en kompleks mekanisme, og uanset hvor mange anatomiske og kemiske ligheder der findes hos biologer i beskrivelsen af ​​den menneskelige art, har alle imidlertid personlighedstræk. For eksempel har en person en tendens til autoimmune processer, og en anden har tynde kapillærer, den tredje vegetar og har derfor sandsynligvis et proteinmangel, og den fjerde er fysisk sund, men har en rystet psyke. Alle disse faktorer i varierende grad påvirker kroppens reaktion, når det blander sig.
Derfor er der kun én vej ud - at tænke uafhængigt og at vurdere situationen, baseret på kroppens personlige karakteristika: Ingen mere råd fra venner, ingen løfter om kosmetologer og ingen anbefalinger fra internetbrugere, nu kun deres eget hoved.

"Debriefing": effekten af ​​laser på kroppen

For at kunne vurdere situationen tilstrækkeligt og for at forstå, om laser hårfjerning er skadeligt, lad os se hvad der er kendt inden for medicin om laserstrålen.
I første omgang blev den brugt i militærindustrien, men så har laser mestret medicin: den bruges nu i vid udstrækning til blodløse operationer og synkorrektion og i kosmetologi til fjernelse af tatovering og ophør af hårvækst.

Effekten af ​​laseren er gennem lys- og varmepulser (af forskellige længder og frekvenser). En stråle, der virker på et væv, absorberes af melanin og ændrer dets struktur.

Mørke hårsække, som er i en aktiv tilstand, virker som et mål, tiltrækker laserstråling til sig selv og opvarmer derefter og taber permanent deres funktion.

Hvorfor er laser hårfjerning potentielt skadelig?

Så går tilbage til det faktum, at laser hårfjerning i dag er meget populær, overvej et par faktorer, der vil hjælpe med at se på denne procedure fra den anden side.

For det første har forskere endnu ikke fuldt ud forstået mekanismerne for hårvækst og de faktorer, der styrer deres udvikling. Dette nævnes ofte i videnskabelige værker af udenlandske og indenlandske forskere: Især i lærebogen "Laser Technologies in Medicine" redigeret af V. Serebryakov, men af ​​en eller anden grund er det sjældent fastsat i reklame laser hårfjerning.

For det andet er det umuligt ikke at huske kroppens hormonelle system, hvis opgave er at reagere rettidigt mod ændringer i den. Når kroppen "registrerer" døde hårsække på store områder af kroppen, kan det "forstå" dette forkert og kan forsøge at genoprette dem ved hjælp af hormonemissioner. Derfor kan sunde mennesker, og dem, der har hormonel ubalance, potentielt lide af en sådan naturlig reaktion. Det kan iagttages ikke straks, men efter lang tid er det nødvendigt med en lang periode, da der er materielle ændringer.

Og endelig, for det tredje, er effekten af ​​laseren på kroppen ikke fuldt ud forstået. Det er værd at huske den hype, der opstod omkring solbrændinger for nogle få år siden: Kvinder skyndte sig for at fremskynde hudens aldring og sætte kroppen i fare for at udvikle kræft for "chokoladekroppens skyld". Alt hvad der kræves af producenterne for at tvinge millioner af kvinder til at "ryge" sig i kabinetterne med ultraviolet - at lave en annonce for "bronze" -modeller. Heldigvis er der i dag kun et par til stede solbrændingssaloner, og de fleste kvinder genopretter deres hud efter disse "fashionable" procedurer. Det er muligt, at laser hårfjerning om få år også vil vise sin negative side.

I betragtning af alt dette kan man ikke tale om uskadeliggørelsen af ​​laser hårfjerning: Der er for mange eksempler i historien, da en ny teknologi blev introduceret til de masser, der ikke blev fuldt undersøgt og efterlod mange bivirkninger. I betragtning af dagens statistikker om dødelighed fra kræft (kun i Rusland overstiger dette tal 300.000 mennesker hvert år), er det nødvendigt at behandle ukendte opfindelser med lidt undersøgte virkninger på kroppen med øget opmærksomhed.

Derfor opstår der et spørgsmål: hvem er enig i at fjerne et element af kroppen for evigt og overvejer det grimt, ikke engang at vide, hvilke funktioner det udfører i kroppen og endnu mere interessant - hvilken læge vil råde patienten til at gøre det? Mest sandsynligt kan dette spørgsmål ikke besvares: det er for lignet den retoriske.

Kan laserlys være skadeligt?

NYHEDER MEDICAL TECHNOLOGIES BULLETIN - 2016 - V. 23, № 3 - P. 265-283
JOURNAL OF NEW MEDICAL TECHNOLOGIES - 2016 - V. 23, № 3 - P. 265-283

265
UDC: 615.849.19 DOI: 10.12737 / 21772

LASER LIGHT - KAN DU HAR DEN?
(litteraturoversigt)

SV MOSKVIN *, A.A. HADARTSEV **
* FSBI "Statens videnskabelige center for lasermedicin fra det federale medicinske og biologiske agentur i Rusland", ul. Student 40, Moskva, 121165, Rusland, [email protected], www.lazmik.ru
** Medical Institute, Tula State University, ul. Boldin, 128, Tula, 300012, Rusland
Abstrakt. Det er almindeligt kendt, at laserterapi er en yderst effektiv fysioterapeutisk metode til behandling af patienter med forskellige sygdomme. Men blandt patienter og en del af det medicinske personale er der ubegrundede myter om en særlig "skadelighed" af laserlys. En gennemgang af litteraturen, analyse af videnskabelige data og mange års praktisk erfaring viser klart og overbevisende, at det lavt-energi-laserlampe, der anvendes i moderne fysioterapi, er helt sikkert. Det har ikke teratogene, mutagene og kræftfremkaldende egenskaber, men tværtimod beskytter den en levende organisme fra forskellige patogene faktorer af kemisk eller fysisk art.
Nøgleord: Lavstrålende laserstråling, beskyttende egenskaber, teratogene, mutagene og kræftfremkaldende virkninger

LASER LIGHT - Det kan skade dem? (LITERATUROVERSIGT)
S.V. MOSKVIN *, A.A. KHADARTSEV **
* "Statens forskningscenter for lasermedicin FMBA i Rusland", Moskva, [email protected], www.lazmik.ru
** Medical Institute, Tula State University, Boldin Str., 128, Tula, 300012, Rusland
Abstrakt. Det er en udbredt fysioterapeutisk metode. Der har imidlertid været en spredning af laserlys spredt blandt patienterne. Det har vist sig, at det har vist sig, at det kan anvendes inden for fysioterapi. Det er ikke teratogene, mutagene og kræftfremkaldende egenskaber.
Nøgleord: Laserstråling med lav intensitet, beskyttende egenskaber, teratogene, mutagene og kræftfremkaldende
virkninger.

Introduktion. Laser terapi (LT) har længe været fast etableret i praksis af moderne russisk medicin. Relativt for nylig siden begyndelsen af ​​2000'erne i Vesteuropa og USA, hvor den meget mulige indflydelse af lav-intensitet (lav energi) laserstråling (LILI) på biologiske objekter blev kategorisk nægtet, begyndte en reel boom i at udføre videnskabelig forskning og aktivt introducere denne terapeutiske procedure i sundhedspleje. Grunden til næsten universel anerkendelse af hende er nu indlysende fordele - metoden er enkel, billig, absolut sikker, behagelig for patienten og har praktisk taget ingen kontraindikationer. Men det vigtigste er den ekstraordinære effektivitet af moderne teknologier udviklet af russiske forskere og klinikere baseret på indgående kendskab til og forståelse af mekanismerne ved LILRs [terapeutiske] virkning [56,57].
Grundlaget for laserterapi er kendte lægemidler af LLLT. En række forfattere anvender også udtrykket laserlys (LS), hvilket er ret acceptabelt i forbindelse med dets terapeutiske anvendelse, især i oftalmologi [61].
Men blandt patienterne og en del af det medicinske personale spredes der ubegrundede myter om "skadelighed" af laserlys: det har angiveligt en teratogen, mutagen og kræftfremkaldende effekt. Disse ubegrundede frygt skyldes en række subjektive og objektive grunde.
Først og fremmest udøves det ekstremt negative psykologiske pres, især på de patienter, der foreslås, ved brug af forkert terminologi. Faktisk, hvis man "bestråler" i en "dosis" og samtidig "stimulerer" noget, som mange plejer at sige, så vil enhver normal person tvivle om metodenes sikkerhed. Folk er bange for eksponering, og dette skal tages i betragtning - ordet heler, men det kan også skade. Dette ses tydeligt i de neurologiske afdelinger hos patienter med kronisk cerebral iskæmi, som helst bør have deres første RT-session slukket (placebo), fordi det vides at i gennemsnit 15% af disse patienter selv efter illusionen af ​​proceduren har negative manifestationer i form af svimmelhed, svaghed, sænkning af arterielt tryk osv. Ifølge eksperter er denne virkning udelukkende forårsaget af en associativ serie - "laserstrålingsfare" [55,56]. Et andet eksempel, for nylig i en artikel, som blev offentliggjort af en velkendt profilvidenskabelig tidsskrift, korrigerede redaktørerne vilkårligt "belysningen", som forfatterne brugte til at "bestråle", idet de hævdede, at de var "vant til at tale" sådan.
Dette er næppe tilrådeligt, især da udtrykket "cover" bruges i officielle reguleringsdokumenter godkendt af det russiske faglige samfund [46].
Fremkomsten af ​​en specifik fobi i forhold til laserlys er naturligvis også forbundet med elementær uvidenhed. På genopfriskningskurser er desværre langt fra altid korrekt og fuldt forsynet med de nødvendige oplysninger om indikationer og kontraindikationer til at udføre RT, i det mindste ifølge samme terminologi, og der er ikke noget forklarende arbejde blandt patienter, der forklarer metodenes sikkerhed. Denne gennemgang forsøger at analysere nogle af forskningsdataene i de seneste år, samt at kritisk undersøge en række "negative" publikationer om emnet.
En objektiv begrundelse for fremkomsten af ​​myter om farerne ved narkotika, kun én - illoyal konkurrence. Problemet er netop i høj effektivitet og sikkerheden ved behandlingen. Laser terapi anvendes, når korrekt det gør det muligt at behandle en patient, der efter et kursus af fysioterapi, ofte ikke har brug for en daglig indtagelse af medicin. Det er virkelig ikke lide nogle af de berørte parter, og som et resultat af de aktive og regelmæssige antireklamnyh kampagner, især til "bevise" eksistensen af ​​"skade" fra en laserstråle. At kun er et meget dyrt begivenhed med flere publikationer i AIF under mottoet "Laseren ødelægger blod!" I et par meget omfangsrige artikler skrevet om det faktum, at laseren, men lys, angiveligt genererer flere hidtil ukendte for videnskaben, "psikvantovoe stråling", og i humant blod under hans indflydelse er en "regenerering af røde blodlegemer", med det resultat, at der kommer et "ødelæggelse af immunsystemet i almindelighed "bare" aids i den nye emballage "(ugentlige" argumenter og fakta "nummer 29 dateret 18.07.2001, nummer 42 fra 17.10.2001," AIF.
Sundhed "nr. 35 af 30. august 2001, vilkår og definitioner citeret). Henvisninger til det videnskabelige arbejde var ikke, da undersøgelserne selv, niodnoj publikationer i videnskabelige peer-reviewed tidsskrifter samt ikke eksisterer, kun en kort besked på en konference og en lille artikel i en slags "folder". Vi besøgte instituttet i sin tid, hvilket gjorde denne "opdagelse af det XXI århundrede", denne forfatter opfyldt, og bedt om at vise os kunsten, resultaterne af deres eksperimenter. Da showet var ikke noget, "videnskabsmand" hurtigt indrømmede, at han var godt betalt for denne falske:
"Livet er svært, betaler dig, skriv det du siger." Hvem finansierede disse "undersøgelser", havde han ikke sige, men her er alt klart nok til at besvare spørgsmålet om, hvem gavner og der har råd til sådan en fremme af en aggressiv kampagne i den nationale presse.

Funktioner ved brug af laserlys:
1. Fra den normale, ikke kohærent lys flux, for eksempel udsendt fra den lysemitterende diode (LED) lommelygtepære eller solen, laserlyset er forskellig spektral bredde eller graden af ​​tidsmæssig kohærens. Laseren genererer fotoner med kun en energi eller en bølgelængde, dette er dens vigtigste kendetegn monokromatiske, dette lys er sammenhængende.
Bredbånd, usammenhængende kilder (LED, lys osv.) Udstråler fotoner med forskellige energier, deres lys polihromatichen kendes fra skole eksperimenter med et prisme eller et naturligt fænomen, såsom en regnbue. Der er ingen andre grundlæggende forskelle. Lys, herunder laser - er elektromagnetisk stråling (EMR) i det optiske område, og ingen stråling, som nogle mener. Laseren terapi er mest almindeligt anvendes af flere spektralområder: nær ultraviolet (UV) - 365 og 405 nm, Green - 525 nm, rød - 635 nm, og infrarøde (IR) - 890 og 904 nm. Selvfølgelig kan kraftig UV laserlys (205 nm) beskadige DNA'et i celler [115], men "fortjeneste" dette er ikke sammenhæng, nemlig bølgelængde (spektrum). I denne forbindelse meget gerne undgå i den videnskabelige litteratur sammenligninger uforlignelig, som nogle gange sker, for eksempel, "laser" og "ultraviolet" lyskilder.
2. Clinical Practice Guidelines for nylig godkendt i Rusland [46], og selv WorldAssociationofLaserTherapy (WALT) [95] presserende behov nødvendigvis definerer alle parametre for flashdækning med laserlys i løbet af undersøgelsen eller strålebehandling metode: bølgelængde på drift - (kontinuerlige eller modulerede pulseret), gennemsnitlig eller pulserende effekt, frekvens for pulserende lasere, eksponering for en zone. Vigtig som dækningsområde strækker eller kontakt-spejl teknik, intravenøs laser flashdækning blod (ILIB) akupunktur et al., Lokalisering Lasereksponeringsgrænser (områder), antallet af procedurer i løbet og deres periodicitet. Dette er et fundamentalt vigtigt punkt, der svarer til "do no harm" -positionen, fordi du ved fejlagtigt at angive kun en af ​​de angivne parametre kan få effekten modsat den forventede.
3. Det er også nødvendigt at tage højde for en vigtig kendsgerning, at laserlys ikke kun kan stimulere, men også undertrykke biologiske (fysiologiske og biokemiske) processer. Retningsvirkning organismes svar er direkte relateret til den ovenfor anført parametre flashdækning, og, når indstillingen kræves i hvert enkelt tilfælde optimale regimer PM normalisere lidelser, der i varierende grad forekommer i et biologisk system, uanset om det er en enkelt celle, cellekultur, væv, organ, dyr eller menneskelig organisme. I øjeblikket anvendes udtrykket "laserbiomodulation" til at henvise til sådanne processer [56,57]. Hvis du ikke giver de nødvendige og rimelige teknik parametre under undersøgelserne, kan virkningerne af narkotika forværre situationen, og endda føre til udviklingen af ​​patologiske processer.
4. Hvad er en "lav intensitet" lasere, som anvendes til at biomodulyatsii og fysioterapi? Det bør forstås, at for klassificering er vigtigt ikke kun at effekt (intensitet), som har sådanne lasere er fra 1 til 200 mW i en kontinuerlig tilstand (afhængigt af teknik og bølgelængde) fra 5 til 100 W i pulserende drift (en enkelt laser, mens en pulsvarighed på 100 ns og en frekvens på 80 til 10000 Hz), men eksponeringstiden per område (eksponering), der ikke bør overstige 5 min (undtagen ILIB). Multiplicere strømmen af ​​eksponeringen, får vi energi, som måles i Vt_s eller i joule (J), så det er mere korrekt at tale om de lavenergi medicin, henholdsvis på de samme maskiner og lasere. Lægemiddel er helt sikker, såvel som fuldstændig harmløs (og meget nyttig) - LT, men dette kun er tilfældet på betingelse af rimelig anvendelse af fremgangsmåden. Hvis du ikke overholder velkendte og meget enkle regler, der LLLT kan skade, som dog ikke betyder, at det skal være forbundet med en potentiel trussel. Ellers skal farlige stoffer så tilskrives, og vand, vital person kun den begrundelse, at du kan drukne det. For at gentage, vi taler om lavenergi medicin, mens, som en meget kraftfuld (kirurgisk) lasere forårsage forbrændinger, hvis korrekt bruge dem. Og hvis vi taler om en person, i nogle tilfælde, overlast kan være ordet "laser", selv i fravær af stråling (fobi), men vi vil fortsætte med at tale kun på de faktiske omstændigheder i den objektive effekt af lægemidler på biologiske systemer.
Vi vil overveje flere retninger i rækkefølge og forsøge at svare på vigtige spørgsmål: Kan LILR forårsage teratogene, mutagene og kræftfremkaldende virkninger? Vi giver eksempler på sådanne undersøgelser, som endegyldigt bevist, at lavenergi-laserlys er ikke kun sikkert, men har udtalt slidbane (beskyttende) egenskaber mod en lang række af patogene faktorer (stråling, toksiner, UV lys).
NILI er ikke teratogen. Teratogenicitet evne fysiske, kemiske eller biologiske faktorer til at forårsage forstyrrelser i processen med embryogenese, hvilket fører til forekomst af medfødte misdannelser (medfødte misdannelser) i et menneske eller dyr. Med dette koncept er tæt forbundet og mutation som resistente genotype transformation forekommer under indflydelse af ydre eller indre miljø, som kan blive arvet af efterkommere af cellen eller organismen. LLLT er ikke på nogen liste over teratogene faktorer, og det er umuligt at etablere en mekanisme for den potentielt negative virkninger af [4.12]. Adspurgt om sandsynligheden for den negative virkning af LLLT på fosteret og unormal udvikling i embryogenese, baseret på den tilgængelige videnskabelige beviser på mekanismerne i den biologiske virkning af lægemidler på celleniveau - negativ. Indtil videre har ingen endnu bragte begrundelse, selv om den teoretiske og hypotetiske, da de faktiske argumenter, medicin fører til tab af DNA-information og, som et resultat, et negativt resultat. Med hensyn til en række kendte fysiske, kemiske og biologiske, ja, teratogener - er veletableret. For eksempel ioniserende stråling forårsager somatisk mutation fosterceller i de tidlige stadier af dens dannelse ved modifikation af nukleotidsekvensen i DNA-molekylet. Ændring af arvelige kode er ledsaget af et defekt syntese af proteiner (enzymer, strukturelle proteiner), hvilket igen fører til funktionelle lidelser er ofte ikke forenelige med livet. Forklaringen på den skadelige mekanisme er indarbejdet i titlen på teratogene fysisk faktor: strålingen (! Ikke lyse), og det er ioniseret, dvs. sin energi svarende til frekvensen (målt i elektronvolt, ikke at forveksle med den energi, der er forbundet med strålingen magt!), Nok.. ophører, efter absorption fra elektronerne i molekylet, ændre dets egenskaber (kemisk betegnelse). Som ioniserende stråling, og kemiske patogener kan føre til deres brud skader på kromosomer eller fusion (non-disjunktion under mitose). Det er indlysende, at PM ikke ioniserende derfor ikke kan forårsage forstyrrelser i strukturen af ​​DNA og mitose mekanismer. Mange kemiske stoffer er i stand til at forstyrre proteinsyntese ved at blokere replikationsprocesser (DNA-syntese), transkription (RNA-syntese) og translation (proteinsyntese selv). Disse stoffer omfatter mange cytostatika og nogle antibiotika. For det meste er virkningen af ​​disse stoffer fører direkte til fosterdød, misdannelse observeret langt mindre hyppigt. En lignende mekanisme opstår som følge af infektion ved for eksempel visse typer af vira. Men i forhold til LLLT helt sikker på, at det kun forbedrer syntesen af ​​både RNA og DNA, uden at ændre arten variabilitet [39.106.107]. overtrædelse af permeabiliteten af ​​membraner af embryocellerne kan efterfølges af deres død og nedsat embryonale øje, hjerne og ekstremiteter. Formodentlig baserede teratogene stoffer såsom dimethylsulfoxid og vitamin A, er denne mekanisme. Hvis vi taler om LLLT, er det helt sikkert, at det normaliserer permeabiliteten af ​​membraner desuden forbedrer celleadhæsion og accelererer transmembrane iontransport [105,110], og forøger cAMP i cellen [40,111]. Forstyrrelse af energiomsætningen kan føre til teratogenese eller fosterdød. Årsagerne stater kan være blokade af glycolyse, TCA-cyklen skader (og iod fluoracetat, 6-aminonikotinamid) blokerer elektrontransportsystemet og separationsprocesser af oxidation og phosphorylering (cyanid, dinitrophenol). Men dette er ikke prolazerny lys, som vides at bidrage til en væsentlig forøgelse af energimetabolismen i cellerne og proteinsyntese i celler [101.102.108.109].
Det, der er helt utroligt, er at mistanke om narkotika i den systemiske negative virkning, som visse stoffer har, og blokere strømmen af ​​nødvendige elementer til moderen og fosteret. I forhold til LLLT er det kun muligt at tale om en yderst gavnlig virkning, som kun har en beskyttende virkning på den fremtidige mor og fostrets organisme. Derfor anvendes LT meget aktivt i obstetrik med forebyggende formål [14,20,36-38,73].
LT er inkluderet i standarden for lægehjælp i obstetrik og gynækologi [66]. Desuden bør forsamlingsvæsenet (efter) intensiv pleje og genoplivning af gravide kvinder og puerperas udstyres med et laserterapeutisk apparat [67]. Det er meget tvivlsomt, at en formelt godkendt og effektivt anvendt behandlingsmetode i mange år kunne have den mest minimale negative effekt på cellulær og andre niveauer. Vi vil dog ikke ignorere, om end sporadisk, men have publikationer, der siger, at stoffer kan have en negativ indvirkning på embryoner, især fugle. Nogle forskere foreslår, at mesonephros kyllinger ved 7-15 dages inkubation resulterende dækning vil lllt (633 nm, 5 mW) forekommer svarende til dem observeret i kronisk interstitiel nephritis [91], histologiske og histokemiske forandringer i væv af tungen, mave ændringer, ovarie og nyre, i endo mesoderm karakteristisk for teratogenicitet [119], hyperplasi af basale epitelceller buccale spytkirtler, ledsaget af infiltration af erythrocyt [120]. For det første skal der lægges vægt på, at belysningen blev udført gennem et vindue, der blev åbnet i skallen, og en sådan procedure selv kunne provokere udseendet af forskellige fejl. For det andet falder datoen for disse publikationer sammen med perioden for den mest aktive "anti-laser" -kampagne af forskellige interessenter. Resultaterne er sandsynligvis rigget, som tusinder (bogstaveligt talt) af andre undersøgelser af virkningen af ​​LLLT på æg fra forskellige fugle (kyllinger, gæs, vagtler, kalkuner) afslørede ikke nogen bivirkninger, kun positive resultater [6,9,21,27,34, 41,42,53,64,72,81,89].
Imidlertid fortsætter forsøg på bevidst at diskreditere metoden til laserbelysning. For eksempel angives et fald i lukkbarhed af æg af gæs og kyllinger efter en laser patch vist i [54]. Udover det faktum, at disse data modsiger resultaterne af tusindvis af lignende undersøgelser, henviser forfatterne til prof. AV Budagovsky, der hævder, at de opnåede resultater var det modsatte og yderst positive. Hans ord bekræftes også af den forrige udgivelse af disse forfattere [69]. Så hvorfor ændrede de "pludselig" deres mening? Der er mange undersøgelser udført på lignende modeller af forskellige forfattere fra snesevis af lande rundt om i verden og tusindvis af publikationer, der tales om de ekstraordinære fordele ved laserpatchning af æg i fjerkræindustrien og anbefaler brugen af ​​denne teknologi i industriel skala. Manglen på eventuelle negative konsekvenser som følge af kast LLLT dyr, herunder æg fra forskellige fugle, indirekte bekræftes af, at ganske aktiv indførelse af laserteknologi i den russiske husdyr industrien selv udgivet en lærebog for studerende på institutioner [17-19]. Vi giver som eksempel en nylig undersøgelse, der viser, at dækningen rugeæg før om inkubationstider embryoner ved 6, 12 og 18 dage af en laser terapiapparatet "Matrix" (bølgelængde 635 nm, kontinuerlig tilstand, den effekttæthed på overfladen æg 20 mW / cm2, eksponering 3 min) forårsager ikke negative bivirkninger, men det forbedrer signifikant blodbiokemiske parametre i den embryonale periode med fugle-ontogenese [2]: - Det totale blodkalciumniveau stiger med 0,21 mmol / l om 6 dage SG alderen embryoner, 0,55 mmol / l ved 12 dage gamle, 0,84 mmol / l ved 18 dages alder og 1,15 mmol / L i slutningen af ​​det embryoniske ontogenese periode, dvs. alder og flerheden af ​​behandlingen embryonforskelle i det totale calcium mellem kontrol- og forsøgsgrupperne bliver mere modsatte; - Forskellen i serum af eksperimentelle grupper af uorganisk fosfor efter laser dækning i daglige embryoner sammenlignet med kontrollen er mere - med 0,27 mmol / l ved 12 dage gamle ved 0,36 mmol / l; - screening af LILI-æg, der er væsentligt påvirket fra den 6. til den 12. udviklingsdag på indholdet af den alkaliske reserve, som udgjorde 3,30% CO2 - indikatorer for serum caroten i forsøgsgrupperne til 6. inkubationsdag, æggene var næsten lig med 2,94-3,14 mmol / l, med en alder af embryonerne og de mange laser dækning vil kontrast forskel figurkontrol og forsøgsgrupper øget og udgjorde 12 -dages alder 0,67-0,45 mmol / l, i 18 dage 1,190,63 mol / l og ved afslutningen af ​​perioden for fosterudviklingen - 0,53-0,44 mmol / l mere aktiv fase syntese caroten fra 12 til 18 dages embryonudvikling. dækning vil således DNESG æg udladningslampe 500, dvs.. E. Ikke-kohærent lyskilde med en lignende bølgelængde (maksimum af spektret af 640,3 nm i området 630-650 nm) og lignende parametre energi, forårsage en væsentlig mindre effekt, eller det er slet ikke [2]. Fra ovenstående kan vi træffe en sikker konklusion om fraværet af selv en antydning af teratogene egenskaber.
LLLT forårsager ikke mutationer. På grund af væsentlige forskelle i materialerne og metoderne samt de konklusioner, der er gjort, forekommer det nødvendigt for os at adskille diskussionen af ​​resultaterne af relevante undersøgelser udført med planter og dyr. Det er et langt og velkendt faktum, at præ-såning "behandling", dvs. Drug screening af frø af landbrugsafgrøder forbedrer spiring, udbytte og plantebestandighed mod ugunstige vejrforhold, forbedrer den opnåede produkts kvalitative sammensætning. Denne egenart af stoffer anvendes aktivt i planteavl i ganske lang tid [1,8,11,45,59,60,80,85,118]. Vigtigst er svaret på laserbestråling ikke lige så sandsynligt, egenskaberne af de frø, der er blevet sigtet, og planterne der vokser fra dem, forbedres altid. Årsagerne til dette fænomen, såvel som de mekanismer, der bestemmer udelukkende positiv retning af laser effekten, forbliver et mysterium. Det specifikke træk ved bioregulatoriske virkninger af LLLT er, at det medfører mere udtryksfuldhed af gener end naturlige miljøfaktorer, og som følge heraf er der ændringer, som går ud over reaktionsnormen for kontrolgruppen af ​​frø [22,29,30,86]. En anden kendsgerning blev fundet: de erhvervede egenskaber af "laserstimulerede" frø er arvet, i det mindste er positive kvaliteter bevaret i tredje generation [15,118]. Men det ville være helt forkert at gøre en hurtig konklusion om, at dette er en af ​​varianterne af "genetik", der giver dig mulighed for at oprette "GMO'er", selv om mange specialister involveret i planteavl kalder deres resultater som "laser mutagenese". Det er helt forkert og uacceptabelt at bruge denne terminologi og gøre sådanne konklusioner, da ingen endnu har vist tilstedeværelsen af ​​ændringer i plantegenomet. For de fleste fagfolk er helt indlysende, at lægemidlerne i det synlige område af spektret er ikke et mutagent middel og dets anvendelse er ikke relateret til den genetiske modifikation af planter som sådan, men kun sandsynligt er en epigenetisk mekanisme for langvarig memorization "stimulus" effekt. Fænomenet "laser mutagenese" skyldes andre processer, selv om de fører til de samme resultater [10]. Overvej dem mere detaljeret. Vi minder om, at epigenetiske ændringer i manifestationen af ​​gener ikke skyldes ændringer i genetisk information (mutationer), men forekommer som et resultat af et modificeret niveau af genekspression, det vil sige deres transkription og / eller translation. Den mest undersøgte type epigenetisk regulering er DNA-methylering ved hjælp af DNAmethyltransferase-proteiner, hvilket fører til en midlertidig afhængighed af organismens levevilkår, inaktivering af det methylerede gen. Da den primære struktur af DNA-molekylet imidlertid ikke ændres i dette tilfælde, kan denne undtagelse ikke betragtes som et sandt eksempel på overførsel af information fra protein til DNA. Metylering udføres enzymatisk i de første minutter efter DNA-replikation, dvs. postreplicerende [93]. Selvom det er en stabil og arvelig modifikation, er den i princippet reversibel under påvirkning af demethyleringsmidler eller enzymer og er således fundamentalt forskellig fra DNA-mutationer. Tilsyneladende er dette en metode til at begrænse den uønskede aktivitet af "ekstra" gener i hvirveldyr, der fremkom i udviklingsprocessen, en funktionel omorientering af methyleringssystemet. Hvis vanddyr alt reduceres til undertrykke aktiviteten af ​​potentielt farlige DNA-sekvenser (såsom vira og transposoner), hvirveldyret dens formål - og mere stabil undertrykkelse af endogene gener (gener inaktiveret kromosom X, prægede gener, nogle vævsspecifikke gener). Metyleringsprofilen, der stærkt påvirker genens funktionstilstand, transmitteres stabilt i en række cellegenerationer. Fra dette synspunkt er et pålideligt system af epigenetisk arvelighed (såsom DNA-methylering) afgørende for organismer med lang levetid og intens vævregenerering (hvirveldyr, planter). Specificiteten og funktionel betydningen af ​​enzymatisk DNA-methylering i mange år forblev ukendt. Desuden var ideen om, at disse "mindre" fundamenter slet ikke spiller nogen rolle i selve DNA'ens struktur eller i dens funktion, meget almindeligt indtil for nylig. Som et "overbevisende" argument for sådanne ideer blev favoritobjektet til klassisk genetik - Drosophila melanogaster - ofte brugt. Dette gav mange, herunder nobelpristageren W. Gilbert, en grund til at hævde, at eftersom Drosophila lever uden DNA-methylering, har denne genommodifikation ingen væsentlig betydning for eukaryotiske organismer. Men det er nu strengt bevist, at DNA er methyleret i Drosophila, og denne modifikation af genomet er vigtig for insektudvikling, og DNAmethyltransferaseaktivitet registreres tydeligt i de tidlige stadier af dyreudvikling [97,123]. Omtale af frugtfluer i forbindelse med epigenetik skyldes det faktum, at disse samme forskergruppe opnået som et resultat af kaste bananflue pulseret infrarød LLLT [16,31,84,88], i vid udstrækning opfattet som næsten en direkte og indlysende trussel mod arvelige apparat af mennesket som følge af strålebehandling. Nu er det klart, at det ikke er det. Der er ingen tvivl om, at DNA-methylering og histon-modifikationer, såvel som selektivt gen-silencing af små RNA'er, spiller en meget vigtig rolle i cellens og organismens liv. Ifølge bioteknologien fra Massachusetts Institute of Technology (USA) er epigenetik tilhørende de ti nye teknologier, som i det næste årti kan vende hele verden. Uden epigenetisk viden er udvikling og forbedring af cellulære teknologier (stamceller), pålidelig diagnostik, forebyggelse og behandling af forskellige former for kræft og forebyggelse af for tidlig aldring umulig. Epigenetika er grundlaget for effektive måder at bekæmpe mange infektiøse (herunder virale) sygdomme hos mennesker, dyr og planter og vil uden tvivl tjene til at forbedre kvaliteten af ​​afgrøder af forskellige afgrøder og produktiviteten af ​​dyreacer [13]. Hvis vi taler om dyrenes verden, det vil sige data om den geometriske påvirkning af heliometeologiske faktorer. For eksempel koordineringen af ​​den 27-dages cyklus af solaktivitet (solens omdrejningstid omkring sin akse) med antallet af lam, der er født efter 150 dage, og den unges vægt. Hvis befrugtning sker i perioden med øget solaktivitet med en afvigelse på 1-3 dage, er afkomene større og større i vægt med 1,2-1,5 kg i gennemsnit pr. Indbygger end ved befrugtning på dage med reduceret solaktivitet [52]. Med andre ord arbejder epigenetik i de naturlige forhold for eksistensen af ​​alle levende ting. På baggrund af ovenstående kan det utvetydigt angives, at lavintensive (lavenergi) lægemidler ikke forårsager og ikke kan forårsage mutationer.
LLLT fremkalder ikke kræft. Mange papirer er afsat til dette emne, og dette er et meget velkendt faktum for specialister. Selv i 60'erne og 70'erne i forrige århundrede, blev det bevist, at PM har nogen onkogent effekt, ikke stimulere væksten af ​​kræft tumorer og metastaser, men snarere hæmmer. tusindvis af undersøgelser er blevet udført i snesevis af lande, som har vist dette faktum som i dyreforsøg [70], og i klinikken [32]. Lægemidlet er aktivt og meget vellykket anvendt i klinisk onkologi. Fysioterapi, herunder laser, er grundlaget for rehabilitering af kræftpatienter [23,24], laser flashdækning mange år anvendes også til forebyggelse af komplikationer efter primær behandling af cancerpatienter (kirurgisk fjernelse af tumoren, strålebehandling, kemoterapi, fotodynamisk terapi) [25,26, 82,83]. I FSI "Moscow Research Oncological Institute. PA Herzen "23.07.2009 RF Roszdravnadzor registreret ny medicinsk teknologi FS № 2009/200« lavt niveau laser terapi i rehabilitering af kræftpatienter. " En hel del retningslinjer udviklet under Sovjetunionen [43,47,48]. LT er en del af standard medicinsk rehabilitering, herunder, og i behandling af cancerpatienter [66,77], laser terapeutisk forebyggelse af tidlige strålingsreaktioner givne særlige, ledende rolle i gynækologisk onkologi. [78] Der er en temmelig stor videnskabelig og praktisk erfaring, kan du trygt anbefale strålebehandling for sonkologicheskimi patienter sygdom [32,4951,74,79,82,83,96], herunder børn [7,68,92]. En lovende retning er kombinationen af ​​laserbestråling med indførelsen af ​​metal nanopartikler [75,103]. Med det faktum, at LILI er helt sikkert for kræftpatienter, stimulerer det ikke tumorvækst, udenlandske kolleger er enige om [112.113.116.121]. De engelsksprogede tidsskrifter i blot de sidste par år, udgivet hundredvis af værker, dedikeret til brugen af ​​strålebehandling i onkologi praksis: mucositis og andre komplikationer af kemoterapi og strålebehandling [87,90,94,99,46,114,117,122] indlæg mastektomichesky og smertesyndromer [3,71 77], Lymphedema [98], osv er det muligt at foretage en pålidelig konklusion, at en masse argumenter for den velkendte og helt indlysende kendsgerning -. lllt stimulerer ikke kræft hos mennesker, og strålebehandling har været anvendt med succes i komplekse behandling og rehabilitering af kræftpatienter.
Beskyttelsesegenskaber af LLLT. Beskyttelsesmæssige (beskyttende) egenskaber ved LLLT er også velkendte, hvilket gør det muligt at beskytte en levende organisme mod de skadelige virkninger af forskellige patogene faktorer. Den mest velkendte radioaktive egenskab af stoffer. For eksempel i en nylig undersøgelse viser, at dækningen vil lllt (940 nm) signifikant forlænger levetiden af ​​mus bestrålet med dødelig strålingsdosis på [100]. Denne egenskab af stoffer er meget udbredt i onkologisk praksis. Tidlige stråling reaktioner kan være en forudsætning sent stråleskader som er mere smertefuldt for patienter end den vigtigste gynækologisk cancer sygdom (fx rektovaginal fistel og rectovesical, osteoradionekrose, tværgående myelitis). Strålebehandling som en forebyggende metode til tidlig strålingsreaktioner i gynækologiske kræftpatienter at minimere hyppigheden og sværhedsgraden af ​​komplikationer fra bækken organer uden at påvirke negativt på resultaterne af den grundlæggende behandling signifikant forbedrer livskvaliteten for patienter [78]. Succesfulde forsøg på dyr og kliniske forsøg viser effektiviteten af ​​strålebehandling virkninger af strålingsskader: laserenergi med visse parametre er effektiv antimutagenic faktor; det stimulerer genoprettelsen af ​​kromosomal skade forårsaget ikke kun af ioniserende stråling, men også af kemiske mutagener. Genoprettelsen af ​​immunitet, knoglemarvfunktion, mikrocirkulation i vitale organer øger effektiviteten og kvaliteten af ​​ofrene. De radiobeskyttende egenskaber ved LILI viste sig at være tæt på effekten af ​​de kendte standard kemiske radiobeskyttelsesanordninger [58]. I eksperimentelt induceret leverpatologi kemiske, stråling og mekanisk ætiologi midt transdermale effekter på lever projektion LILR kontinuerlig rød (633 nm, 1-1,5 J / cm2 pr procedure) aktiveret regenereringen af ​​leveren tissuestrukturer er normaliserede og cytokemiske indikatorer reduceret grad sværhedsgraden af ​​dystrofiske forandringer og en hurtigere restaurering af leverfunktionen fremskynder helingsprocessen af ​​et mekanisk beskadiget organ [33]. Det vises, at stråleterapi selvfølgelig drives af efterkommere af bestrålede stråling forældre (eksperimenter på hvide rotter), har en positiv indvirkning på tilrettelæggelsen af ​​deres reproduktive system. Identificeret radiobeskyttende effekt af laservirkning i dyr til en enkelt røntgen og γ-bestråling [63]. Undersøgelse af morfologiske, fysiologiske og biokemiske parametre i det kardiovaskulære, endokrine og nervesystem i kroppen i betingelserne for interaktion af ioniserende og laser flash dækning tillader os at slutte den modsatte retning af deres indflydelse på forløbet af mange processer, der finder sted på forskellige niveauer i organismen. Således intensiverer laserbelysning og ioniserende hæmmere:
1. kromatin reparation eller reparation af DNA pauser
2. biosyntese af antioxidantsystemstoffer
3. biosyntese af neurotransmittere
4. dannelse af reparationsenzymer, forskellige typer syntetaser og højenergistoffer
5. syntese af phospholipider og dannelse af cellemembraner
6. reparative regenereringsprocesser
7. Spredning af cellulære systemer;
8. mikrocirkulation;
9. sympatisk aktivitet i det autonome nervesystem
10. hastigheden af ​​nerveimpulser og intrakardisk ledning
11. Processen med neurosekretion.
Selvfølgelig kan denne liste let fortsættes. Men opdagelsen af ​​den modsatte virkning af laser flash dækning og den hårde ioniserende stråling, i det mindste i relation til disse processer, giver ret til at antage muligheden for at anvende laser flashdækning som en faktor til opbremsning og standsning udfoldningen af ​​post-stråling virkninger. Lysstråler genereret af lasere, til fuldt ud at udøve anti-stråling effekt og kan bruges til at beskytte mod skader stråling eller meget vellykket korrektion allerede opstået efter stråling forandringer i kroppen [62]. Det er kendt, at for 10 år efter Tjernobylulykken i stråling-ramte områder, antallet af patienter med kronisk autoimmun thyroiditis forøget 10 gange [35]. Grundlaget for denne sygdom er et underskud på suppressor-T-organ, hvilket fører til mutation af forbudte kloner af T-lymfocytter, som forårsager lokal celle reaktion med dannelsen af ​​lymfocytisk infiltration. Yderligere frigivelse af antigener involverer B-lymfocytter, der danner antistoffer i processen. Dette bidrager til den efterfølgende vækst af bindevæv og nedsættelse af kirtelens funktionelle aktivitet. Narkotika- og kirurgisk behandling er ofte ikke effektiv. Histologisk undersøgelse af skjoldbruskkirtlen og halskirtel gennem 2 uger efter strålebehandling selvfølgelig (bølgelængde 890 nm, puls magt på 8-10 W, frekvens 80 Hz, en eksponering med fremspringet 30 med skjoldbruskkirtlen, blod nadvennoe flashdækning - 2 min daglig i 7 dage) afslørede tegn på nedsat autoagression, hvis morfologiske ækvivalent er sværhedsgraden af ​​lymfo-plasmacytisk infiltration. Der var en tendens til normalisering af funktionel aktivitet i skjoldbruskkirtlen epitel i skjoldbruskkirtlen på en baggrund af aktivering af reparative regenereringsprocesserne. I thymus mod højspænding lymphocytopoiesis afslørede aktivering af epitel-retikulopoeza mens aftagende involutive processer. Denne og andre undersøgelser dannede grundlag for en effektiv RT-teknik til patienter med autoimmun thyroiditis [5,28,44]. Kan resultere i langt mere videnskabelig papirer, der beviser de beskyttende egenskaber af de lavenergi-lægemidler mod ioniserende stråling, samt en række andre patogene fysiske og kemiske faktorer, men det er indlysende grunde til, at dette er en værdifuld egenskab af LLLT anvendes i moderne medicinsk praksis.
Konklusion. Alligevel en meget kort gennemgang af litteraturen, klart og ganske overbevisende demonstrerer, at lav intensitet (lavenergi) laserlys, der anvendes i moderne fysioterapi, underlagt de almindelige regler for at arbejde med det er helt sikkert. Han har ingen teratogene, mutagene og kræftfremkaldende egenskaber, og omvendt, beskytter den levende krop fra den meget forskellige eksterne patogene faktorer, kemisk eller fysisk natur.

Creme, der bremser hårvæksten

Alt om øjenbrynskorrektion