Til hvilken læge at håndtere problemet med hårtab

Problemet med hårtab skal behandles på en omfattende måde, efter at have undersøgt hele kroppen. Hvis dit hår falder ud, skal du kontakte en trikolog, men du kan ikke ignorere andre specialister - en hudlæge, endokrinolog, gynækolog, gastroenterolog, psykolog.

Intensiv strømpodning er et problem, der skal rettes til læger.

Ofte vende sig til trichologen - en specialist i sygdomme i hår og hovedbund. Andre læger kan dog hjælpe i behandling - endokrinolog, gastroenterolog, hudlæge, psykolog.

De vil foretage tests og tage test - måske årsagen til skaldethed - nogle sygdomme.

Problemet med hårtab: Når du skal gå til lægen

Hår er et spejl af en person og en indikator for hans helbred. Tykke og silkeagtige tråde skaber ikke kun ekstern skønhed og tiltrækningskraft - de signalerer, at kroppen modtager nok vitaminer og mineraler, ikke udsættes for stress.

Problemet med hårtab påvirker mange mænd og kvinder. Det er nødvendigt at forstå i hvilke tilfælde de faldende låse er normen, og i hvilke tilfælde er det allerede nødvendigt at aflyde alarmen.

Menneskekroppen er udformet således, at det daglige døende og tab af en del af håret er en naturlig proces. Livet på et hår er omkring tre år. På dagen mister vi alle 50-100 hår per dag.

Hos kvinder kan dette tal øges til 150 hår. Ofte falder håret ud, når man kæmper og shampooer.

En sådan proces er nødvendig for en kort "pusterum" af hårsække - efter et par dage begynder en ny at vokse i stedet for det gamle hår, der er faldet ud. Ofte mærker kvinder strenger med hår af forskellig længde - nye krøller vokser.

Det sker imidlertid, at håret bliver betydeligt udtyndet på kort tid. Hvis håret falder ud i hele bunker eller antallet af tabte hår overstiger den daglige norm, er dette en grund til at konsultere en læge.

Et andet tegn på begyndende skaldethed er en reduktion i antallet af hår i et lokalt område med 10-50%.

Specialister vil bestemme årsagerne til dette problem og vælge den rigtige behandling. Intensivt tab af krøller har ofte en medicinsk karakter, derfor vil råd fra mange specialister være påkrævet.

Det er vigtigt for kvinder at huske, at under graviditet, laktation og umiddelbart efter fødslen ændres kroppens hormonelle baggrund. Hormonelle forandringer kan forårsage intenst tab af blod, men det er ikke en grund til at se en læge.

Det er nok at bruge spændende masker og kosmetiske præparater, for at forbruge nok vitaminer og mineraler til at slappe af mere og ikke at undergrave stress. Når kroppen genopbygges i normal tilstand, vil dette problem gå væk.

 • Omfattende behandling af androgen alopeci hos kvinder: årsager, kursus og diagnose af sygdommen.
 • Hvordan man forstærker håret fra tabet af folkemiddagsmedicin ved hjælp af en række masker, læs her.

Høring af en tricholog: generelle bestemmelser

En læge, der behandler hår og hovedbund, kaldes en tricholog. Dette er den vigtigste specialist til at kontakte. Efter analyse vil det være klart, om du skal besøge andre specialister.

Trichology er en relativt ung videnskab. Hun udvikler metoder til forbedring af håret og forebyggelse af sygdomme i hovedbunden.

De første trichologer dukkede op i begyndelsen af ​​dette århundrede og er endnu ikke blevet udbredt. I små byer kan sådanne specialister ikke være. Trichology er en del af dermatologi, så en hudlæge kan også erstatte en tricholog.

Trichologen skal kontaktes, hvis du identificerer et eller flere af følgende symptomer:

 • Intensiv skaldethed over hovedet eller i et lokalt område
 • Strænger bliver skøre og kedelige, trækkes let ud
 • Kløe, rødme og betændelse i hovedbunden, rigelig skæl
 • Håret vokser for langsomt eller vokser slet ikke
 • Ændring af den naturlige farve af krøller

Vask ikke dit hår før du besøger en læge - gør det to eller tre dage før du går til en specialist. Brug den shampoo, som du normalt bruger. Så lægen bliver lettere at se det overordnede billede af omsorg for håret.

Træk ikke tætte fletninger og gør ikke komplicerede frisurer - trichologen skal nemt komme til dine tråde og deres rødder for at kunne gennemføre al den nødvendige forskning.

For at komme til høringen til trichologen skal du kontakte en betalt klinik. Statsinstitutioner har ikke sådanne læger som gode hårspecialister, da denne specialitet ikke er medtaget i den russiske klassificering af erhverv.

Dybtgående viden og færdigheder opnås af fremtidige trichologer under kurser på medicinske universiteter. Prisen på en konsultation af en specialist inden for trichologi afhænger af klinikens og regionens prestige.

I store byer vil et besøg hos en tricholog koste mindst tusinde rubler, selv om omkostningerne ved høring ofte når op til et og et halvt tusind. I små byer kan du betale 500-700 rubler for at tale med en læge og en undersøgelse.

Mest sandsynligt vil du ikke begrænse dit besøg til en specialist. På diagnosen og behandling af hår kan tage fra en til flere måneder.

Metoder til diagnosticering af problemer på kontoret hos tricholog

Alle metoder til at identificere årsagerne til strandfall er opdelt i tre grupper:

 • Samtale om studiet af livsstil, vaner og karakteristika for pleje af hår.
 • Diagnose af hårsække og hårstruktur ved hjælp af specialudstyr.
 • Laboratorieundersøgelser.

Under samtalen opdager lægen hvilken slags sygdom og følelsesmæssig uro patienten har haft i løbet af de sidste seks måneder. Skaldethed kan være en reaktion på visse hændelser og vises kun efter tre eller fire måneder.

Derudover skal du fortælle trichologen om hårpleje: Hvor ofte vasker du dit hår, hvilke værktøjer bruger du, uanset om du bruger farvning eller krølling mv.

Også lægen vil spørge om ernæring og dagens tilstand. Allerede på dette tidspunkt vil specialisten give anbefalinger om den korrekte pasning af håret, så det altid forbliver sundt og smukt.

Diagnostiske procedurer

 • fotografering
  Ved hjælp af en "følsom" teknik med en tilpasset flash, lægger lægen hovedbunden og tråde i et billede under visse lysforhold. Denne procedure udføres ved begyndelsen og slutningen af ​​behandlingen af ​​trådene for at vurdere deres helbred og se resultatet af behandlingen.

 • Trihoskopiya
  Dette er en diagnose ved hjælp af et specielt mikroskop - et trichoskop. For at studere årsagerne til hårtab undersøger trichologen overfladen af ​​hovedbunden og bestemmer hårsækkens tilstand og hårets tykkelse. 2-3 hår skal vokse fra hver follikel. Hvis deres nummer er mindre, taler det om problemet med skaldethed.

 • phototrichogram
  Ved at vedhæfte trikoskopet til computeren kan du se programmet til behandling af resultaterne af behandlingen og patientens aktuelle tilstand. Et fototrichogram fanger hårtab og styrer ændringer i overfladen af ​​hovedbunden. Hyppigheden af ​​en sådan procedure er en gang hver anden dag.
 • Yderligere analyser

  Diagnostisering af problemet med strengnedfald kræver en integreret tilgang. For at studere kroppens tilstand ordinerer en specialist en række tests.

  Blandt dem er kliniske blod- og urintest, hormon- og biokemisk test, kropsstryk, blodprøver og infektioner.

  Andre tests - en biopsi af hovedbunden for tilstedeværelse af svampeinfektioner og spektralanalyse af hår.

  I tilfælde af kløe, hård fladning af hovedbunden, rigelig skæl eller folliculitis, tager lægen biologisk materiale til analyser for at detektere bakterier.

  • Vi lærer at bruge salt til hår fra at falde ud og til vækst derhjemme.
  • Find ud af, hvad hårfrekvensen pr. Dag hos kvinder er som reference.

  Midler og metoder til hår restaurering ordineret af trichologists

  Ifølge resultaterne af test og diagnostik vil trichologen ordinere en kompleks behandling. Metoder til genopretning af beskadigede tråde kombineres i følgende grupper:

  • Ekstern brug af kosmetiske præparater til at styrke tråde - medicinske shampooer, balsam, masker, tonics, scrubs, salver, lotioner mv.
  • Indtagelse af vitaminkomplekser og lægemidler - medicin til forbedring af blodcirkulationen, kortikosteroider, svampedræbende stoffer
  • fysioterapi
  • Manuel massage i hovedbunden, som forbedrer blodcirkulationen og fremmer bedre absorption af næringsstoffer

  Læger i håret behandling, kan udstede følgende orale præparater - nutraceuticals "Rinfoltil" "Selentsin" "Hair Expert", vitamin og mineral-komplekser "PERFEKT", "Alerana".

  Styrkelse og helbredelse for lægens hår er "Pantovigar". Med Revalid kapsler kan du genoprette hormonel ubalance og forbedre metaboliske processer.

  Fysioterapi behandlinger

  • arsonvalization
   Denne procedure involverer eksponering for strøm på hårsækkene for aktiv vækst af trådene. Takket være det fjernes puffiness, blodcirkulationen er forbedret, cellerne er mættede med ilt, stabiliteten af ​​talgkirtlerne stabiliseres. Behandlingskursus - fra fem til femten procedurer.

 • Plasma løft
  Et andet navn til denne metode er PRP-terapi. Det indebærer indførelse af blodplade-rigt blodplasma i en patients hovedbund. Blodplanter udskiller særlige molekyler, der fremmer forbedringen af ​​hårsækkene og hårets vækst. Antallet af injektioner i et behandlingsforløb er fra tre til fem.

 • Microcurrent terapi
  Proceduren indebærer udsættelse for elektriske udladninger på problemområder. Strømmen er lav her, så patienter føler sig ikke smerte. Efter behandlingsforløbet forbedres metaboliske processer i hovedbunden, væv genoprettes. Det nødvendige antal sessioner - fra ti til tolv.

 • iontophorese
  Til hårbehandling injicerer trichologen vitaminer og mikroelementer i de dybere lag af huden ved hjælp af nuværende. Iontophorese har en positiv effekt på blodcirkulationen og forbedrer stofskiftet i huden. Varigheden af ​​behandlingen er 8-12 sessioner.
 • I de sværeste tilfælde, når alle metoder ikke hjælper, anbefaler læger kirurgi - hårtransplantation. Denne procedure har imidlertid flere kontraindikationer - nogle sygdomme og intolerance over for lægemidler til anæstesi.

  Andre eksperter, der vil hjælpe med at løse problemet.

  Det er ikke altid nødvendigt at gå først til en betalt høring til trichologen. Hvis du har problemer med dit hår, kan du kontakte andre læger fra statsklinikken.

  Rådfør dig med eksperter, overlever alle nødvendige tests - måske det intense tab af tråde forbundet med sygdommen i deres profil. Nedenfor er en liste over læger, du skal besøge.

  • dermatolog
   Trichology er en gren af ​​dermatologi, derfor en kompetent hudlæge vil helbrede sygdomme i hovedbunden bedre end en tricholog. Konsultation med en hudlæge er nødvendig, hvis du er bekymret for folliculitis, seboré, kløe, rødme eller skrælning af huden. Oftest er dette problem forbundet med en svampeinfektion. Hår i sådanne tilfælde kan intensivt falde ud eller slå af i nærheden af ​​rødderne.

 • endokrinolog
  En af årsagerne til skaldethed er endokrine problemer. Hvis du har skjoldbruskkirtel sygdom, er endokrinologen den første læge at besøge. Endokrinologen vil desuden ordinere test for niveauet og balancen af ​​hormoner - hormonforstyrrelser forekommer under pubertet og under omstrukturering af kroppen (graviditet, fødsel, amning). Tegn på hormonelle lidelser - tør eller olieagtig hovedbund.

 • gynækolog
  En gynækolog bør regelmæssigt besøge hver kvinde. Mange kvinder bemærker, at hårets struktur i de tidlige stadier af graviditeten ændres, og de begynder at falde ud i hele tråde. Lægen vil fortælle dig hvordan du kan forbedre håret og hovedbunden uden at skade det ufødte barn.

 • gastroenterolog
  En fælles årsag til hårtab er ubalanceret ernæring og mangel på næringsstoffer. En gastroenterolog eller ernæringsekspert vil hjælpe dig med at skabe en sund kost og slippe af med problemer med din mave eller tarm.

 • terapeut
  I starten af ​​en sygdom er det værd at besøge en terapeut. Han vil vurdere kroppens generelle tilstand og foreskrive hovedtestene - en blodprøve for hormoner og biokemi, klinisk blod og urintest. Med resultaterne af disse analyser vil terapeuten henvende sig til de rigtige specialister.

 • psykolog
  Stress er en anden årsag til hårproblemer. Psykologen vil rådgive hvordan man balancerer nervesystemet med psykoterapi eller medicin.
 • Ikke selvstændigt engagere sig i behandling af hårtab - kontakt dine læger. Ofte kræver denne sygdom en fuldstændig undersøgelse af kroppen. Hvis du ikke fjerner årsagerne til skaldethed, vil behandlingen af ​​beskadiget hår ikke medføre noget resultat.

  Video: Hvilken læge skal kontakte, hvis håret falder ud

  Årsagerne til hårtab er mange. Det vigtigste er ikke at selvmedicinere og forsinke ikke at konsultere en specialist. Se også vores videoer, de har mange interessante og nyttige oplysninger om hårtab.

  Hvilken læge vil hjælpe med hårtab?

  Det er ingen hemmelighed, at problemet med hårtab er kendt på forhånd af mange mennesker, uanset køn og alder. For nogle er disse kun midlertidige vanskeligheder, som ikke forårsager alvorligt ubehag, men for nogen en universel katastrofe.

  De første tegn på udtynding af håret gør det naturligvis muligt at tænke på at besøge en specialist. Men så opstår spørgsmålet: hvilken læge der skal komme i kontakt med hårtab? Vores krøller er trods alt naturlige indikatorer for helbredet, og derfor skal årsagen søges "inde" i kroppen. Og en specialists opgave er at angive præcis, hvor ondskabens rod ligger.

  Under dronningen Victoria blev brocher, armbånd og andre smykker fremstillet af ægte menneskehår betragtet som utroligt fashionable tilbehør! Selvfølgelig søgte mods ikke efter andres hår på frisørsalonen, men foretrak at bære tilbehør fra låse af kære og tætte mennesker.

  At overdrage behandlingen af ​​krøller

  Eventuelle problemer i forbindelse med hårets og hovedbundens sundhed - trichologernes anvendelsesområde.

  Trichologen er en specialist, der er involveret i forebyggelse og behandling af hår og hovedbunds sygdomme.

  Trichology er en videnskab, der studerer hårets morfologi og fysiologi, og udvikler også teoretiske og praktiske teknikker til genopbygning og rehabilitering af hovedbunden. Oversat fra det græske "tricho" - "hår".

  På trods af at de første hårstudier begyndte at blive udført i 1902 af forskere fra Det Forenede Kongerige, har trichology som en selvstændig retning i medicin eksisteret i kun lidt mere end et dusin år. Derfor er det i små byer at finde en trichologe ret svært. Men i hovedstaden har tjenesteydelser fra en hårspecialist længe været i stor efterspørgsel.

  Indikationer til at appellere til tricholog

  Det er nødvendigt at ty til hjælp fra en specialist i tilfælde af følgende problemer:

  • intenst fokal eller total hårtab
  • skrøbelighed, sløvhed, udtømning af hårsakslen;
  • for langsom hårvækst eller en følelse af fuldstændig fravær
  • håret trækkes let ud selv med lille spænding;
  • tør og kløende hovedbund, overdreven skæl, overdreven talgkirtler;
  • irritation, rødmen i hovedbunden, udseende af purulent betændelse og ubehagelig lugt;
  • ændring i hårpigmentering.

  Hvordan tricholog behandler hårtab

  En læge med speciale i trichology behandler ikke kun håret, men også epidermis hos voksne og børn. Ved første besøg udfører lægen en diagnose af hår og hårsække, samler alle de nødvendige oplysninger om sundhedstilstanden, vaner, arbejdsfunktioner, klientens tilstand. Det resulterende billede giver dig mulighed for straks at identificere grænserne for søgen efter årsagerne til hårtab.

  I specialklinikker udføres hårdiagnostik i flere faser.

  Med stærkt hårtab udfører den behandlende læge fotooptagelse i standardiserede belysningsforhold i en vis vinkel. For at gøre dette skal du bruge den "følsomme" teknik med specielle flashindstillinger. Dette trin gør det muligt for trichologen og patienten at visuelt evaluere resultatet af terapien og foretage tilpasninger til fortsættelsen af ​​kurset.

  Undersøgelse af hovedbunden ved hjælp af en speciel enhed (trichoskoper) med en multipel stigning giver dig mulighed for at vurdere tilstanden af ​​huden, niveauet af "tilstoppede" porer i talg, hårfollikernes aktivitet. En vigtig indikator her er hårets tæthed. Så normalt skal 2-3 hår vokse fra en pære. Hvis dette tal er lavere, kan vi tale om et stærkt tab af krøller.

  Undersøgelsen udføres også ved hjælp af et trichoskop, der er forbundet til en computer. Et specialiseret program behandler de modtagne oplysninger og giver dig mulighed for at overvåge resultaterne af behandlingen over tid. Et phototrichogram udføres to gange med en forskel på en dag og gør det muligt at estimere forholdet mellem det tabte og det nye hår og intensiteten af ​​tabet. Det er værd at bemærke her, at kameraet skal have en høj opløsning for at dække selv de mest tynde hår.

  1. Undersøgelse af patientresultater

  Lægen, der beskæftiger sig med problemet med hårtab, foreskriver tests, hvis formål er at identificere den sande årsag til sygdommen uden at eliminere hvilken overfladisk behandling der vil være ubrugelig.

  Hvilke tests ordineres af lægen:

  • fuldføre blodtal
  • blodbiokemi (viser indholdet af essentielle sporstoffer);
  • blodprøve for infektioner;
  • serum jern (på sandsynligheden for jernmangel anæmi);
  • analyse af reproduktionssystemets hormoner og skjoldbruskkirtlen;
  • hudbiopsi (til forekomst af en svampeinfektion);
  • spektral analyse af håret aksel og pære.
  1. Grundig undersøgelse

  I tilfælde af, at der ikke er nogen ugunstig arvelighed, og testresultaterne ikke angiver åbenlyse udløsningsfaktorer, beslutter lægen at foretage en grundig undersøgelse af hovedbundens epidermier og skibe, som indebærer at studere på mobilniveau.

  Tilstedeværelsen af ​​bakterielle sygdomme i hovedbunden kan forårsage intens hårtab. Bakteriologisk undersøgelse udføres i nærvær af passende indikationer: olieagtig eller tør skæl, som ikke er acceptabel til behandling, alvorlig ikke at kløe, folliculitis.

  Hvad betyder lægen kan ordinere

  Som regel udarbejder lægen på grundlag af de indhentede data lægemidler eksternt (shampoo, tonics, sprayer, ampuller) og indenfor (vitamin-mineralske komplekser, stoffer).

  Et af de mest effektive værktøjer, der med succes har vist sig at være i trichology, betragtes som en ALERANA ® Spray til ekstern brug. Daglig brug af sprayen kan betydeligt reducere hårtab og øge hårsækkets aktivitet, hvilket bidrager til en mærkbar forøgelse af hårdets tæthed. Det er klinisk bevist, at allerede efter 6 uger stopper intensiv prolaps i 87% af tilfældene. Lægemidlet er et stof.

  Sådan forbereder du dig på besøgstrikologen

  Først skal du forstå, om problemet med hårtab eksisterer, og om noget skal behandles af en læge. Særligt ofte får panik til kvinder, der larmar, kun 2-3 hår vises på kammen. Årsagen til at lave en aftale er tabet af mere end 150 hår per dag.

  Umiddelbart inden du besøger en specialist, bør du ikke vaske dit hoved. Det er bedre at gøre dette dagen før, og brug kun den shampoo, som du normalt bruger. Så det overordnede billede vil være det mest objektive. Du kan ikke lægge på krølle stylingprodukter, såvel som fletningstætte fletninger og gøre komplekse frisurer. Lægen skal være i stand til nemt at komme til enhver zone og gennemføre al den nødvendige forskning.

  Universelle anbefalinger af trichologen

  Nu ved du, hvilken læge der skal kontakte stærk hårtab. Men hvis krøllerne begyndte at bryde og "smuldre" for nylig, kan du simpelthen nødt til at genoverveje den daglige pleje.

  • Vask dit hår med blødt vand. Kranvand er for hårdt for hår, så det anbefales at blødgøre det, for eksempel ved at bruge bordeddike eller citronsaft.
  • Vandtemperaturen må ikke være for lav eller for høj. Ideelt 35-45 ºі.
  • Hyppig vask fjerner beskyttelsesfilmen af ​​hår, hvilket fører til tørhed og skørhed, så brug kun shampoo ved rødderne, og det er nok at rengøre enderne en gang om ugen.
  • Træk ikke eller skader rødderne under vask - bevægelserne skal være glatte, cirkulære, men ikke skarpe.
  • Gnid ikke de våde krøller med et håndklæde. Bare bygg på hovedet "turban" og lad overskydende fugt suges.
  • En gang om ugen fugtes hovedbunden med olier, som du kan købe på hvert apotek - det giver dig mulighed for at genoprette epidermis og mætte hårsækkene med nyttige stoffer.
  • Tag mere ansvar for personlige hygiejneartikler - giv ikke andre mennesker din kam eller skarpe. Husk, at mikrofloraen i hovedbunden har hver sin egen, og del det er ikke det værd.

  Hvor meget er høringen tricholog

  I øjeblikket er trichologens erhverv ikke opført i All-Russian Classification of Occupations (OKPDTR), og derfor uddanner statsuniversiteterne ikke sådanne specialister. Højt specialiserede læger modtager deres viden om betalt kurser på medicinske institutter, og derfor er trichologens sats ikke fastsat af budgetmedicinske institutioner.

  Få en høring af trichologen på CHI virker ikke, du skal søge hjælp fra en betalt klinik. Specialistenes prisliste varierer afhængigt af region og institutionens status. I provinsen er opkrævningsomkostningerne noget lavere, omkring 500-700 rubler, og i hovedstaden eller i et af de større storbyområder skal du betale 1000-1500 hårdt tjent til konsultation.

  Hvilken slags læge at kontakte hårproblemerne

  Arvelighed, sygdomme i indre organer, stress og dårlig økologi er de mest almindelige årsager til skaldethed. At vide, hvilken læge der skal vende sig til, hvis dit hår falder stærkt ud, hjælper dig med at diagnosticere patologien i tide og træffe alle nødvendige foranstaltninger for at fjerne det.

  Hvem skal kontakte først

  Ved den første mistanke om udviklingen af ​​alopeci er det nødvendigt at konsultere en læge, hvis erhverv kaldes en tricholog. Dette er en specialist med et smalt fokus, som ved alt om årsagerne til skaldethed og behandler hans behandling. Trichologen vil foretage en omfattende diagnose af sygdommen, skrive den nødvendige behandling.

  Trichologisten kan om nødvendigt tilslutte andre specialister (dermatologer, endokrinologer, gynækologer) for at klarlægge årsagerne til udviklingen af ​​patologi eller korrigering af en allerede foreskrevet behandling.

  Hvornår skal du kontakte en tricholog

  Hårtab er et naturligt resultat af ændringer i interne organers og systemers arbejde. Hvis håret falder moderat ud (hastigheden er op til 100 stykker om dagen) og jævnt over hele overfladen af ​​hovedet, så skal du ikke bekymre dig for meget.

  Kontakt trichologist bør være med aktiv skaldethed ledsaget af følgende patologiske processer:

  • Seborré - en svampesygdom, hvis kliniske billede manifesteres i hudens skrælning, skæl, kløe, rødme. At ignorere seborré kan forårsage alvorlige komplikationer, såsom seborrheisk eksem.
  • De splittede ender af håret hos kvinder indikerer, at kroppen er forstyrret af balancen mellem hormoner, vitaminer og sporstoffer. Lægen skriver de nødvendige anvisninger til undersøgelse, hvis resultater kan bestemme årsagen til dette problem.
  • Tidligt gråt hår. Normalt vises de første grå hår efter trettifem år. Tidligt gråt hår kræver ekspertrådgivning, da det kan indikere en overtrædelse af metaboliske processer, sygdomme i fordøjelsessystemet, anæmi.

  Sådan forbereder du dig på besøget

  Før du går til trikologens kontor, skal du forberede dig. Overholdelse af nogle af anbefalingerne vil hjælpe med en objektiv vurdering af hårets tilstand og en korrekt diagnose:

  • Et par dage før besøget til lægen vasker ikke dit hår.
  • Skift ikke shampoen på tærsklen til turen til trikologen.
  • Brug ikke mousses og hårsprayer samt stram vævning i styling.

  Advarsel! Det er vigtigt at give lægen uhindret adgang til ethvert studieområde.

  Diagnostiske metoder

  Høj kvalitet og fuldstændig diagnose af skaldethed består af tre hovedfaser:

  Trin 1: Indledende undersøgelse og konsultation. Trichologen undersøger håret med et trichoskop, taler med patienten, konstaterer forekomsten af ​​nuværende sygdomme, kroniske patologier. Efter undersøgelsen beslutter specialisten om behovet for yderligere undersøgelser, konsultationer med andre specialister.

  Trin 2: Gennemførelse af instrumentalmetoder til diagnosticering af alopeci:

  • Trichogram udføres ved hjælp af et trichoskopisk (specielt mikrovideokamera). Med sin hjælp får lægen mulighed for præcist at bestemme tykkelsen og densiteten af ​​håret.
  • Fototrichogrammet giver dig mulighed for visuelt at vurdere hovedets hudposition, for at afsløre foci af peeling og rødhed for at måle antallet af follikler pr. 1 cm firkant. hår.
  • Trichoskopi udføres ved hjælp af et dermatoskop. På baggrund af et forstørrelsesglas giver et dermatoskop en detaljeret undersøgelse af hårsækkets tilstand.
  • Phototrichoscopy udføres på en pre-barberet del af hovedet. Trichologen vurderer tilstanden af ​​folliklerne, beregner forholdet mellem voksende og allerede døende hår.
  • Spektralanalyse af hår udføres for at bestemme manglen eller overskuddet af visse sporstoffer samt tilstedeværelsen af ​​giftige stoffer, der påvirker hårets tilstand.
  • Biokemisk analyse af håret giver dig mulighed for at bestemme niveauet af adenosintrifosfat, hvor manglen på, der bremser væksten og fremkalder aktiv skaldethed.

  Trin 3: Efter alle undersøgelser udpeges en gentagen høring af trichologen, hvor patienten diagnosticeres med en diagnose og en fremtidig behandlingsplan.

  Behandlingsmetoder

  Den maksimale effekt af behandling af skaldethed kan kun opnås med en integreret tilgang. Lægen bruger følgende kombination af teknikker:

  1. Narkotikabehandling indebærer at tage vitaminkomplekser, der kompenserer for manglen på vitaminer, mikroelementer og aminosyrer i kroppen.
  2. Kosmetiske procedurer. De mest effektive og populære procedurer for hår restaurering:
  • Ozonbehandling. Gennem den dybe indtrængning af ilt i hovedbunden stimuleres blodkarrene, er ernæringen af ​​hårsækkene forbedret.
  • Kryoterapi. De beskadigede områder i hovedbunden fryses med flydende nitrogen. Som følge heraf aktiveres blodstrømmen, hårsækkene styrkes, væksten af ​​nye hår stimuleres.
  • Iontoforese. I hovedbunden injiceres stoffer, som styrker hårsækkene.
  • Myostimulation. Fremgangsmåden ved hjælp af pulserende strøm genopretter hurtigt den forstyrrede balance af hormoner og hovedets metabolisme.

  Andre læger

  Aktivt hårtab kan udløses af sygdomme, som ikke kan diagnosticeres og helbredes af en tricholog. I dette tilfælde er andre specialister i et smalt fokus forbundet.

  dermatolog

  Seborré, mykoser, dermatitis - dette er en ufuldstændig liste over sygdomme, der fremkalder aktiv skaldethed, som kun kan helbredes af en hudlæge.

  endokrinolog

  Ofte er årsagen til alopeci en funktionsfejl i det endokrine system. Sygdomme, der udløser aktivt hårtab: diabetes, skjoldbruskkirtlen abnormiteter, autoimmune sygdomme.

  Endokrinologen er i stand til nøjagtigt at diagnosticere den patologiske proces, male et forløb af den nødvendige behandling og give anbefalinger, hvis gennemførelse vil forbedre hårets tilstand og reducere manifestationerne af alopeci.

  ernæringsekspert

  Manglen på fordelagtige sporstoffer og vitaminer i kroppen fører til en overtrædelse af proteinfordøjelighed. Som følge heraf påvirkes hud, negle og hår. Høring af en ernæringsekspert vil hjælpe med at etablere en diæt og diæt.

  gastroenterolog

  Problemerne med funktionen af ​​fordøjelsessystemets organer er tydeligt manifesteret i en persons ydre udseende. Først og fremmest påvirkes håret. De mister deres glans og elasticitet, begynder at falde stærkt ud. En gastroenterolog er i stand til at diagnosticere og helbrede en sygdom, der fremkaldte alopeci.

  psykolog

  For at løse problemet med aktivt hårtab forårsaget af en langvarig stressstilstand og nervøs overbelastning, kan kun en kompetent psykolog.

  gynækolog

  Resultatet af hormonforstyrrelser forårsaget af forskellige sygdomme i bækkenorganerne og fødslen er overdreven hårtab. At diagnosticere og eliminere årsagen til udviklingen af ​​alopeci kan gynækolog ifølge resultaterne af forskning og laboratorietest.

  Succesen med skaldethedbehandling afhænger direkte af rettidig adgang til trichologen, kompetent tilgang til behandling, efter hans råd og støtte, hvis det er nødvendigt, specialister fra andre områder.

  Nyttige videoer

  Trichologist om årsagerne til hårtab.

  Androgen alopeci: en endokrinolog besvarer dine spørgsmål.

  Hvilken slags specialist skal gå med skaldethed - 3 typer hårtab

  I lang tid betragtes smukke kvindelige hår som en af ​​de største fordele ved en pige. Hvis en kvinde kan købe højkvalitets kosmetik og moderigtige kjoler, så kan man ikke "købe" et sundt hårhår - du skal tage vare på det dagligt og omhyggeligt.

  I øjeblikket har mange piger kedeligt hår - deres hår bryder ofte og falder hårdt i offseasonen. Som følge heraf bliver kvinden skaldet - hun udvikler en sygdom som alopeci.

  I denne situation, hvis hår falder ud, skal du kontakte en hårspecialist, der vil ordinere den passende behandling.

  Årsager til kvindelig skaldethed

  Nogle piger oplever hårdt hårtab af følgende årsager:

  Typer af hårtab: Alopecia areata og andre

  Med fokal alopeci har pigen følgende symptomer:

  Alopecia areata - i henhold til sværhedsgraden af ​​sygdommens udvikling - er der 3 grader:

  Diffus alopeci

  Under diffus alopeci oplever kvinder følgende symptomer:

  En lignende sygdom opstår i en pige af følgende årsager:

  Af ovennævnte årsager øger pigerne hårfølsomheden til dihydrotestosteron, hvilket forstyrrer den normale kost og stopper hårets blodcirkulation. Som følge heraf bliver kvindens hår svagt og falder hurtigt ud.

  Androgenetisk alopeci

  Når androgenetisk alopeci fremstår i en pige, bliver håret tyndere og falder ud i midten af ​​hovedet (frontal parietal region).

  Hvilken læge at kontakte, når håret falder ud?

  Hvis en pige begyndte at miste håret intensivt, så skulle hun høre en læge, en tricholog. Trichologist er en højt kvalificeret specialist på dette område.

  For en pige er en tricholog ikke kun en specialist i hår og hovedbund, men også en hudlæge, en ernæringsekspert og en psykolog. En sådan læge har omfattende medicinsk viden.

  Skal jeg gå til en tricholog?

  Skal jeg kontakte en tricholog? Det afhænger af graden af ​​intensitet af hårtab.

  Hvis der efter kæmning på en kam forbliver 2-3 hår, er hårtab normalt og du bør ikke gå til lægen. Men hvis kæmper håret efter kammen, er der meget hår, så bør pigen tage en første aftale til en specialist i kvindelig hår.

  Hvis en kvinde først går til trikologen, bestemmer lægen først intensiteten af ​​patientens hårtab.

  Før du går til trikologen, skal pigen vaske håret godt en dag før du besøger lægen. Når du vasker hår på en kvinde, bør en kvinde bruge regelmæssig shampoo - uden brug af yderligere kosmetiske præparater.

  Behandling af kvindelig hår hos trichologist

  Under den første konsultation med patienten etablerer trichologen årsagen til hårtab - spørger pigen om hendes livsstil, hvis der er dårlige vaner mv.

  Lægen tager derefter den passende patients hårtest. Desuden kontrollerer han tilstanden af ​​hovedhuden og hunhåret - i denne situation ser trichologen på kameraet, som er forbundet til computeren.

  I slutningen af ​​modtagelsen skriver trichologen patienten om at bruge forskellige balm, masker, vitaminer, udføre fysiske øvelser osv. Som følge heraf genopretter pigen efter det medicinske anbefalinger, det ødelagte hår og gør hende frisk og tyk igen.

  konsultation

  Hvis en kvindes hår falder for hurtigt, tildeler trichologen pigen et besøg hos en gynækolog, en gastroenterolog, en endokrinolog eller andre læger. I denne situation finder lægen i detaljer ud af årsagen til patientens skaldethed og forsøger at fjerne den.

  Efter alt er der i øjeblikket mange grunde til, at en kvinde vil udvikle hårdt hårtab. Derfor samler trichologen en konsultation og konsulterer med sine kolleger om dette problem og forhindrer derfor pige skaldethed.

  forebyggelse

  For at undgå at falde ud af håret og gå til læger, bør pigen følge disse medicinske anbefalinger:

  I vinter og forår sæson drikker forskellige vitaminer til håret - de fodrer hårets rødder indefra;

  Hårtab

  Hårtab er en ulykke, at mænd udholde mere fastholdigt, for en kvinde kan dette være en ægte tragedie. Ud fra et medicinsk synspunkt er hårtab et symptom, som kan manifestere forskellige, herunder alvorlige sygdomme. Derfor er det vigtigt at finde ud af årsagen til hårtab. I mange tilfælde er behandlingen effektiv, og håret kan genoprettes.

  Hvad anses hårforløb, og hvordan er det?

  Menneskekroppen opdateres løbende. Derfor falder en persons hår hele tiden ud. Og i deres sted vokse nye. Det antages, at 200 hår falder ud af en person hver dag, og det er normalt. Hvornår bliver hårtab et problem?

  Det er klart, at situationen afviger fra normen, hvis:

  • Du bemærker, at meget af dit hår forbliver på puden om morgenen. Du finder dem også på gulvet og på møblerne;
  • Hver gang du børster dit hår, skal du fjerne en stor mængde hår. Et par hår tilbage på kammen er normalt. Men hvis kammen er tilstoppet betyder det, at dit hår skal starte behandlingen straks;
  • Dit hår har synligt tyndt, der er opstået områder, hvor håret plejede at være, og vokser nu ikke.

  Taler om hårtab, medicin bruger udtrykket "alopecia." Alopeci er et synonym - alopeci. Patologisk hårtab fører uundgåeligt til skaldethed. Alopeci (eller alopeci) er det triste resultat af hårtabsprocessen.

  Der er følgende typer af alopeci:

  • androgenetisk alopeci. Det skyldes en øget koncentration af mandlige hormoner (androgener - dermed navnet) i hårtab af hårsækkene. Den har hovedsagelig genetisk karakter. Under hormons indflydelse reproducerer folliklen tyndt og svagt hår, som efterfølgende kasseres. Som følge heraf vises skaldede pletter. Hos mænd begynder processen med den fremre del af hovedbunden, så optager skaldethed toppen af ​​hovedet. Op til 95% af tilfælde af skaldethed hos mandlige mønstre forekommer i androgenetisk alopeci. Det forekommer også hos kvinder (kvindelige hormoner produceres også i den kvindelige krop). Kvinder med denne type alopeci mister deres hår, normalt i kronen.
  • diffus alopeci, hvor håret udtyndes over hele overfladen af ​​hovedbunden. Mere almindeligt hos kvinder;
  • alopecia areata, der er karakteriseret ved hårtab i en del af hovedet, normalt i form af en cirkel og en oval, kan påvirke øjenbryn, skæg, skindhår. Det observeres hovedsageligt i en alder af 15 til 30 år, køn betyder ikke noget;
  • cicatricial alopecia forårsaget af irreversibel skade på folliklerne og dannelsen af ​​arvæv i deres sted. Årsagen til denne skaldethed kan være såvel som skader og betændelse forårsaget af forskellige infektioner.

  Årsager til hårtab

  Stor betydning er arvelighed I mange tilfælde er arvelig disposition den baggrund, hvormed andre årsager til hårtab virker som provokerende faktorer.

  Blandt årsagerne til hårtab udmærker sig oftest:

  • hormonelle lidelser, som kan forårsages både af sygdomme (primært af skjoldbruskkirtlen) og hormonelle præparater. Hormonal justering under graviditet og efter fødslen kan også stimulere hårtab;
  • mangel på vitaminer - A, B gruppe (frem for alt B2), folinsyre, F og nogle andre, samt sporstoffer - calcium, zink, selen og silicium. Typen af ​​hypovitaminose kan være anderledes: Underernæring (inklusiv metoder til vægttab, der ikke er i overensstemmelse med lægen), mave-tarmkanalen, stofskiftesygdomme (vitaminer kommer ind i kroppen, men absorberes ikke);
  • stress;
  • nedsat immunitet, kronisk træthedssyndrom;
  • problemer med blodtilførsel til hovedbunden og hårrødderne;
  • eksponering for det eksterne miljø. Dette bør indeholde en krænkelse af temperaturen (håret ligner ikke overophedning og tørhed, derfor bør du ikke ofte bruge hårtørrer), kemiske effekter (perm og farvning af hår), frisurer, hvor håret er i en tilstand af langvarig stress (stramme "hale", afrikansk fletninger osv.);
  • sygdomme i hovedbunden.

  Falder håret ud? - Det er nødvendigt at konsultere en læge

  Hårtab er et alarmerende symptom, som kan indikere en alvorlig sygdom. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at fastslå årsagen, og derfor har du brug for en lægeundersøgelse. Du bør ikke købe nogen form for hårtab, styret af reklame eller venlig rådgivning - de kan være i dit tilfælde ineffektive. Bekæmpelsen af ​​hårtab bør behandles som enhver behandling: behandling skal ordineres af en læge.

  Til hvilken læge at behandle for alopeci?

  En læge, der har specialiseret sig i hår- og hovedbundssygdomme, kaldes en tricholog. Trichology er sjældent kendetegnet som en uafhængig medicinsk specialitet, som oftest virker som en yderligere specialisering af en hudlæge-kosmetolog. I "Family Doctor" er der læger med tilsvarende specialisering.

  Hvilken læge at kontakte, hvis håret falder ud?

  Få, der opdager hårtab, løber straks til lægen. I første omgang forsøger de at løse problemet med folkemæssige retsmidler, og først når hun tager en truende skala - ikke kun haardhovedets værtinde, men også dem omkring hende, begynder man at mærke tabet, folk tænker på medicinsk høring.

  Hvilken læge behandler hårtab hos kvinder?

  Desværre er trichologer, der beskæftiger sig med hår, ikke i alle klinikker. Trichology - hårets videnskab - fremkom først for nylig. Derfor har de oftest at kontakte en hudlæge.

  trichology

  I medicin handler trichology om undersøgelsen af ​​hårets struktur, deres fysiologi og morfologi, form og kvalitet. Denne del af dermatologi er ansvarlig for sygdomme i hovedbunden og hårzonen.

  Men klassifikationen i Sundhedsministeriets system eksisterer stadig ikke, så patienter skal ofte tilmelde sig en høring med en hudlæge. I dette tilfælde vil besøgene relateres til årsagerne til skaldethed, sygdomme i hudens epidermis, behandling af seboré og skæl.

  Hvis problemerne vedrører strengernes kvalitet - de er kedelige, livløse, pause, så vil dermatologen ikke gøre det. Du bliver stadig nødt til at kigge efter en tricholog eller gå tilbage til traditionel medicin.

  Forskel i specialisering

  En person ændrer hele tiden hårdækslet - dette er en naturlig fysiologisk proces. Et par hår på en kam - det er normalt, det er værd at kalde alarmen hurtigere end 100-120 stykker mærkes om dagen.

  Eksterne årsager til sygdommen vises meget senere - når det bliver synligt visuelt.

  Symptomer på en farlig tilstand:

  • skæl;
  • svaghed af keratinstænger, deres udtynding,
  • tørhed, hårsektion;
  • langsom vækst
  • alopeci - diffus, fokal, androgenetisk;
  • tab af tykkelse
  • seborrhea - tør eller olieagtig
  • graying i en alder af 16-25 år.

  Du bør også henvende dig til den officielle medicin, hvis sygdommen er parasitisk eller smitsom - der er lus, svindler i hårzonen, subkutane kvaler, tegn på berøvelse. Kompetence hos en hudlæge - Undersøgelse af alopeci, parasitiske og infektionssygdomme, seborré og skæl. Denne læge vil behandle dit hoved, hvis det kan bestemme årsagerne til hårtab.

  Når faktorerne ikke klarer sig, er patienten foreskrevet konsultationer fra andre specialister. De kan være gynækologer, endokrinologer, gastroenterologer, smitsomme sygeplejersker - selv neurologer!

  Udmattelse, sløvhed, skørhed - de kan også være forbundet med problemer i andre økologiske systemer, så trichologen skal også behandle smalle specialister til at behandle skaldethed.

  Årsagerne til tab af hår

  Der er 9 hovedårsager til hårtab, og indikerer, hvilken læge behandler dem.

  1. Ændringer i hormonelle niveauer - hormonelle svigt, naturlige forandringer, ubalance. Sådanne ændringer fremkalder: øget produktion af mandlige hormoner - androgener, et fald i forsyningen af ​​østrogen til blodet - en af ​​de vigtigste kvindelige hormoner, opstart af overgangsalder, graviditet. Hvis disse faktorer påvirker hovedpineproblemerne, skal du kontakte en gynækolog eller en endokrinolog. Behandling vil blive indgivet efter en præcis afklaring af årsagerne. Det bør separat være i graviditetstilstanden. Hos kvinder, når babyer fødes, produceres kvindelige hormoner intensivt, og næsten ingen hårtab opstår. Efter fødslen går hormonniveauet ud, og på dette tidspunkt er der et forhøjet hårtab, for efter en vanskelig 9 måneder skal du opdatere dit hår - der er allerede nok sunde stoffer i de nye tråde, de er "friske" og sunde. Derfor, når "smeltning" begynder 2-4 måneder efter fødslen, bør du ikke være bange;
  2. Manglende vitaminer. Denne betingelse vises, når kosten er irrationel, den har ikke nok næringsstoffer eller kosten er "dårlig". I dette tilfælde skal du oprette en "korrekt" menu for hver dag eller kontakte en gastroenterolog. Med mange sygdomme i maven, duodenum eller leveren stopper de gavnlige stoffer at blive absorberet i kroppen, og det er umuligt at eliminere ødelæggelsen af ​​hårstrukturen uden at løse hovedproblemet;
  3. Livsstil er langt fra ideel. Dårlige vaner og et langt ophold i et røgfyldt rum eller i mangel af frisk luft, lavaktiv livsstil - alt dette påvirker hårets kvalitet. Der er ingen læge, der vil køre en pen til en tur, spille sport eller i tide for at fodre sund mad. Normaliser den daglige rutine og den mad du har brug for alene
  4. Forkert pleje af hår. Substandard shampoo eller kosmetik til pleje af krøller, som ikke matcher typen af ​​hårdata. Hyppig farve ved hjælp af hvilke der er komponenter "dræbende" hårkomponenter - ammoniak og hydrogenperoxid, termohærdende, tørringsstrenger, der øger deres skrøbelighed. Dette problem skal også bekæmpes uafhængigt, selvom læger - en tricholog og en dermatolog - kan pege på denne årsag;
  5. Sæsonenab. I pattedyr er smeltning en naturlig proces. Mennesket tilhører også klassen af ​​pattedyr, og han har også en ejendommelig smelt. Det er ikke altid resten af ​​hårsækkene, der falder i sommersæsonen. Hver person har sin egen hviletid, som bestemmes af kroppens individuelle kvaliteter. Derudover påvirker eksterne faktorer hårtab. I efteråret falder håret ud på grund af den øgede eksponering for ultraviolet stråling i den sidste sommersæson om vinteren - hvis det skulle komme ned med sæsonbetonede vira i efteråret, blev håret ændret - vitaminmangel efter en vanskelig vinter om sommeren - hvis den ikke kunne genoprette om foråret. Selvfølgelig løser medicinen ikke dette problem;
  6. Stress og neurologiske problemer. I dette tilfælde skal du kontakte en neurolog. Når neuroser lider hud, negle, tænder sammenbrud, som under nervøse lidelser store og perifere kar spasmerer, er effekten af ​​det øvre salt af epidermis brudt;
  7. Hårtab kan skyldes at tage visse lægemidler eller kemoterapi. I det første tilfælde kan du kontakte den læge, der behandler den underliggende sygdom, og bede om mere velegnede midler. I det andet bør hårtab ikke være en faktor, som de kan afvise behandling for kræft. Hvis du kan slippe af med det, vil håret vokse;
  8. Det samlede fald i kroppens immunstatus. Det kan provokeres af infektiøse eller kroniske sygdomme, dårlig økologi - forurenet luft og vand, faglig aktivitet. Hvis immunsystemet lider af organiske problemer, skal du først kontakte terapeuten, så problemet bliver løst under undersøgelsen. Den samme læge kan hjælpe med at slippe af med de konsekvenser, der er forårsaget af miljøskader;
  9. Genetisk faktor. Hvis forældrene har dårligt hår, så er det latterligt at forvente, at børnene får et smukt hår.

  Hvilken læge at kontakte, med problemer med hår, så han ville foreslå grundene til, at du bør fokusere opmærksomhed? Trichologist - hvis han er i klinikens personale eller en hudlæge eller terapeut.

  Behandlingsmetoder

  For at genoprette hårets kvalitet, medicinske og homøopatiske midler af generel virkning, foreskrives præparater af rettet ekstern handling.

  Fysioterapi er forbundet:

  • mesotherapy;
  • peeling;
  • massage effekter af forskellige typer - fra massage i halsområdet til refleksbehandling;
  • laser terapi;
  • akupunktur;
  • behandling af problemområder med flydende nitrogen eller andre stimulerende midler.

  I lang tid skal man gennemgå et kursus af vitaminterapi for at følge anbefalingerne om tiltrækningen af ​​lægemidler fremstillet i overensstemmelse med traditionelle medicinopskrifter. Hår restaurering kræver tålmodighed. Lægen vil ikke kun ordinere medicinske behandlinger og procedurer, der hjælper med at behandle skaldethed, men også tilpasse livsstil.

  Hvis terapien er ineffektiv, kan en hårtransplantation være nødvendig.

  Hvad hedder lægen, der behandler hårtab

  Tykt og smukt hår er et tegn på skønhed og sundhed. Hvis for mænd efter en vis alderskall skaldethed bliver et uundgåeligt onde, så falder kvinder i en ægte panik, når de ser skrot af hår på en kam. For at starte en konfrontation med et problem i et tidligt stadium, skal du forstå årsagerne til dets udseende.

  Sådan bestemmer du behovet for at konsultere en læge

  Først skal du forstå, at svagt hårtab er normen. Frakken er opdateret, så en gang om få uger er vi nødt til at rense børsten eller kammen fra de faldne tråde. Denne opdatering skal dog ikke mærkes. Du skal aflyde alarmen, hvis du mærker en kraftig reduktion af hårdensiteten med 10-50 procent. En kvinde er usandsynligt, at savne et sådant symptom, fordi den sædvanlige frisure vil tabe volumen.

  Inden du bestemmer hvilken læge der skal kontaktes med rigeligt hårtab, skal du bestemme årsagen til dette problem. Få mennesker kan selv foretage en diagnose, men de følgende faktorer bliver ofte til skubben:

  • alvorlig stress eller nervøs chok;
  • hormonelle ændringer: graviditet, begyndelsen eller afslutningen af ​​orale præventionsmidler;
  • skjoldbruskkirtlen problemer;
  • stive kostvaner, sult, ændring af kost;
  • brug af steroider i aktiv sport
  • lange fly, klimaændringer;
  • uregelmæssig livsstil, mangel på frisk luft, fysisk anstrengelse;
  • søvnforstyrrelser;
  • frisørprocedurer: hyppig farvning eller misfarvning, perm, hot styling;
  • klimaks i en kvinde kan forværre problemet;
  • vitaminmangel;
  • kemoterapi (den trængende årsager til hvilket hår falder ud dårligt).

  Hvem skal kontakte

  Hvis du ved, at der for nylig har været nogen af ​​ovenstående faktorer, der måske har påvirket hårets skønhed og sundhed, skal du ikke forsinke dit besøg hos lægen. Hovedparten af ​​de problemer, der er forbundet med hår, kan løse læge-trikologen - han er involveret i hovedbunden. Imidlertid er det umuligt at besvare spørgsmålet om hvilken læge der skal komme i kontakt med hårtab, fordi trichologen ikke er et universalmiddel.

  Ofte er hårtab en konsekvens af en sygdom, og dens årsag skal behandles. Hvis du har mistanke om, at dine problemer er forårsaget af sundhedsmæssige problemer, skal du først besøge:

  dermatolog

  Denne læge vil være i stand til at hjælpe, hvis problemer er relateret til tilstanden i hovedbunden. Ofte begynder håret at falde ud, når for meget talg udskilles. En hudlæge kan ordinere vitaminer til dig, der vil hjælpe den generelle genopretning af kroppen, men kan ikke tilbyde en specialiseret undersøgelse. Hårbehandling vil være bedre, hvis du går til trichology.

  Lægen-trichologist

  Ikke alle er bekendt med denne læge, men ligesom han kan fortælle dig, hvordan man skal håndtere hårtab. Under høringen vil trichologen udføre diagnostik ved hjælp af specialudstyr. Så du kan opdage sygdomme i hovedbunden, hårrødderne, samt lægge mærke til sådanne indlysende symptomer:

  • hår begyndte at blive værre;
  • tipsene begyndte at opdele;
  • skæl intensiveret

  Lægen vil henvise dig til konsultation med andre specialister for at få et omfattende billede af kroppens tilstand og derefter ordinere medicinske eller kosmetiske produkter, der vil hjælpe:

  • stop og forhindre skaldethed;
  • tilbage hår naturlig glans.

  endokrinolog

  Ofte reagerer vores krop uventet på ændringer, herunder velvære. Årsagen til alvorligt hårtab kan være hormonelle udsving i kroppen, for eksempel taber kvinder ofte deres hår efter fødslen. Dette skyldes det faktum, at kroppen i 9 måneder er vant til at overføre nogle af næringsstoffer til barnet, hvorefter det næppe kan genopbygges.

  Kvinder under graviditet, efter fødslen og abort bør rådføre sig med gynækologen-endokrinologen for at overveje et behandlings- og forebyggelsesforløb. P-piller hjælper ofte: hvis stoffet vælges korrekt, virker det ikke kun som et præventionsmiddel, men hjælper også med at genoprette hormonbalancen, hvilket fører til et forbedret udseende. Men før du beslutter dig for at drikke piller, skal du bestå et komplet sæt tests for hormoner.

  Hvor skal man hen?

  Trichologist er stadig en sjælden læge, du kan næppe finde ham i distriktets gratis klinik. Mere heldig for dem, der bruger lægehjælp under DMS-programmet: Som regel tilbyder forsikring service i flere klinikker, hvoraf nogle hjælper i lignende tilfælde. For råd fra trichologist er det bedst at kontakte et betalt lægecenter, der leverer sådanne ydelser.

  Du kan finde en sådan læge i specialiserede forskningsinstitutter, kosmetologiklinikker og undertiden i dermatovenerologisk dispensar. Under alle omstændigheder anbefales det først at rådføre sig med en hudlæge i den medicinske institution, hvor du overvåges. Han vil være i stand til at lave en foreløbig diagnose og henvise ham til en specifik tricholog.

  Forberedelse til at besøge lægen

  Du kan ikke vaske dit hår umiddelbart før du tager trichologen: Naturens hovedbund og hårrødder vil blive brudt, og lægen vil ikke kunne foretage den rigtige diagnose. Mere informativt hår, vasket en eller to dage siden. Derudover bør du ikke bruge stylingprodukter (lak, skum eller mousse) eller medicinske præparater, som du selv har valgt, før undersøgelsen. Bare vask dit hår med en god shampoo og glem ikke hvad det blev kaldt: lægen vil spørge dig om, hvad du plejer at bruge.

  undersøgelse

  Først og fremmest vil trichologen holde en samtale for at finde ud af mulige årsager til skaldethed og rådgive løsninger. En fuld undersøgelse omfatter biokemisk analyse af hår, diagnose ved hjælp af et specielt kamera. Det er muligt, at der kræves yderligere hormonprøver og konsultationer fra andre specialister for at identificere de smertefulde processer i kroppen, som skal fjernes. Derefter vil trichologen rådgive om hårpleje, livsstil, ernæring.

  Epilation og depilation under graviditet på et intimt sted

  Detaljer om årsager og behandling af lyskeirritation hos mænd