8. september lukkes de centrale gader i Zelenograd

I forbindelse med festlighederne dedikeret til Moskva-byen og 60-årsdagen for Zelenograd bliver de centrale gader i distriktet den 8. september midlertidigt lukket. Dette blev rapporteret i GKU "Center for Organisationen af ​​Vejtrafik".

Fra kl. 15.00 til 17.30 er begrænset til bevægelse af privat og offentlig transport langs Central Avenue og Nikolai Zlobin Street (fra bygning 128 til bygninger 107, overlapningen varer indtil kl. 17.00). Savelkinsky passage og Ozernaya alley vil blive blokeret fra 15.00 til 22.00. Efter at have passeret den festlige parade, vil busserne på Savelkinsky-passagen begynde at løbe. Søen Avenue for alle former for transport vil være lukket hele eftermiddagen. Ændringer i offentlig transport den 8. september findes på linket.

Derudover vil på tærsklen til ferien, det centrale torv samt parkeringspladser ved siden af ​​General Alekseev Avenue mellem bygninger 249 og 234a blive befriet fra biler.

Kører bliver bedt om at planlægge ruter på forhånd, med forbehold for begrænsninger.

Dagens by. Program af begivenheder

Koncert på det centrale torv

Fra kl. 12.00 til 21.00 er scenen nær kulturcentret "Zelenograd" (tidligere DK)

Fra kl. 12.00 til 17.00 udfører Zelenograd kreative hold (før koncerten vises seerne på en stor skærm en 23-minutters film lavet af SK-Movie til 60-årsdagen for byen, som fortæller om Zelenograds folk - om dem, der byggede, arbejdet, uddannet, opfundet og skabt), fra 17:00 til 21:00 - russiske popkunstnere: Korobeinikis exolonist og Recital-gruppen Alexander Levshin, folkemusikgruppe Gornitsa, tidligere solist af gruppen " Brilliant "Anna Semenovich, ViVa gruppe (17:25), Sergey Voitenko og Bayan Mix gruppen (18:45), deltager i den musikalske teleprojects Santa Sasha sanger Daniel Ivanov, sanger og jazz sange Nina Shatskaya, R'n'B sanger-Dominique Joker.

Lægge blomster på mindesmærket til de første bygherrer af Zelenograd på Yunost Square

15:30, legeplads foran biografen "Electron"

Tusindvis af processioner langs Central Avenue

Indsamling af deltagere fra 15:00 på Ungdomspladsen. Start klokken 16:00. Rute: Fra Nikolai Zlobin Street (bygning 128) til Central Square

Traditionelt vil processionen blive ledet af en kolonne af cyklister. Fire orkestre og tre grupper af trommeslagere vil passere langs Central Avenue. Processionen vil også være til stede af repræsentanter for virksomheder og organisationer, kommunale tjenester og kreative hold, veteraner, studerende, skolebørn, kadetter, atleter.

Dance flashmob "Sang af Moskva"

16:30, Central Square, åbent stadium foran indgangen til KC "Zelenograd" (tidligere DK)

Tag del i flashmob kan børn fra 6 år og voksne. Indsamling af deltagere kl 16:30, kl 16:50.

Underholdningsområder i Victory Park

Bibliografi: bogmesse; bog udveksling; boghandel på hjul "Bumperbook"; bibliografi workshops; lave og starte kites; street art zone, mad domstol; poesi aflæsninger og en koncert af Vlad Zhigalov (fra 16:00 til 17:00); musikalske sæt "Violin" (fra 17:00 til 17:30); "Drums" musik sæt - Djembe Brothers (fra 17:30 til 17:45 og fra 18:45 til 19:00); videnskabelige show fra laboratoriet for helligdage "Åbner" (fra 17:45 til 18:15); musikalske sæt "trompet" (fra 18:15 til 18:45); Lit-quiz, online tegner fra online butik (19:00).

Youth City: Udførelse af kreative grupper i Kryukovo distriktet (fra 17:00 til 19:00); kemisk show, laser tag, demonstration præstationer af studerende i studiet af sportslige equilibrist Polerina (fra 17:00 til 19:00); rockkonsert med deltagelse af Zelenograd grupper Californien og "Cuba" (fra 19:00 til 21:00).

Sportsby: demonstrationsforestillinger af føderationer og sportshold i byen, temaområder for sport, mesterklasser i fodbold, bysporter, bordtennis, modtagelsesstandarder for TRP-komplekset.

Videnskabs-campus (sommerveranda DK): Udstilling af unge opfinderes resultater, innovative virksomheder og kreativ ungdom, robot race, science show, soap bubble show, gigantisk omdannelse robot "Optimus Prime", kemiske eksperimenter, master klasser med 3D-penner, briller virtuel virkelighed, photozone 3D.

Creative Boulevard (Zelenograd-stedet): legepladser, skønhedsstation, quests, karaoke, kemisk show og bobler, demonstrationer af programstyrede lego robotter og designere af ung robotik, tal udført af kontakt jongleringsteamet og brand Spin tidshistorie, kreative workshops, forestillinger af kunstnere fra det litterære teater "Romantic" og studios af historisk ballroom dancing "Zelenograd Ball."

City of Good (site of the Volunteer Cultural Center): Dedov Drums trommeskole, Asteri studio af air-sports ligevægt og gymnastik, master klasser, håndværk, madlavning, koncert program.

Silinsky regnbue: en koncert med deltagelse af Zelenograd grupper "Karkade" og "7 foranstaltninger", animation, kvælstof show, akvagrim, robot show, trampoliner, demonstration præstationer af elever af sports ligevægt studio Polerina.

Talenternes område: Mesterklasser på det grundlæggende ved at arbejde med chokolade, dekorere peberkager med en sazarny mastik, vævning på maskiner og rammer, hvilket gør Dymkovo ler legetøj; en koncert trampolin; konkurrencer og spil; sæbe show (17:40); dance flash mob (17:50); cryo-show (18:00); kemisk show (18:40).

Savelkine Compound: russiske forlystelser, sportkonkurrencer og konkurrencer, tematisk platform "Mosprirody".

Bymestere: workshops, læring anvendt kunst og forskellige færdigheder.

Nødsituationsministeriets hjemmeside: "skydning" på et mål fra en brandmotor, fotografering i brandbiler, en udstilling af redningsudstyr.

Biker legeplads: konkurrencer med præmier fra motorskoler, foto zone og fri tur af børn på motorcykler.

Udflugt i Zelenograd "Garden City"

Under den uhindrede tur gennem Zelenograds historiske centrum, vil turisterne lære mange interessante, uventede og nysgerrige fakta om satellittbyens fødsel og vækst. For eksempel, hvem i årene af udbredt typisk konstruktion var i stand til at forsvare og bevare den oprindelige ansigt Zelenograd. Deltagerne vil også kende de arkitektoniske komplekser i stil med sovjetmodernisme, som modtog national og international anerkendelse, og høre en historie om mennesker, der stod ved oprindelsen af ​​den grønne by. Gruppemøde på Victory Park stopper (fra parkens side). Preliminær registrering via telefon: 8 (499) 717-16-02, 8 (929) 575-90-60.

Brandvisning og hilsen

21:00, Central Square og Victory Park

Screening af film i sommerbiografen på det centrale torv

10.00. Tegneserie "Ballerina" (Frankrig, Canada, 2016). Begivenheder vil udfolde sig omkring en lille forældreløs, der efter drømmen om at blive ballerina ankommer til Paris i 1879.

11:45. Tegneserie "Wild Ancestors" (UK, Frankrig, 2018). Stenalderen og endnu senere civilisationer er stadig vilde forfædre, men hvordan de var ens for os. De havde også for mange pårørende, og mændene kæmpede for den kvinde, de elskede. De tilbød også juveler, spillede en læderbold, og alle ønskede at være den første...

13:20. Tegneserie "Chippolino" (USSR, 1961). Et eventyr af Gianni Rodari, der er kendt for alle siden barndommen, fortæller om en lille løgkind og hans venner fra "frugt og grøntsager" eventyrverdenen, der kæmper for retfærdighed og drømmer om godt.

2:10 pm Komedien "Yolki 1914" (Rusland, 2014). For 100 år siden, det russiske imperium... juleaften. December trafikpropper, ferie festligheder, luksuriøse bolde og beskedne helligdage med titlen adel og almindelige bønder, den kongelige familie og soldater fra første verdenskrig, progressive digtere og første skatere - alt var anderledes end en ferie. Folk forberedte, levede, troede, drømte og ventede på et rigtigt mirakel - jul!

16:10. Komedien "Barman" (Rusland, 2015). Vadik ønsker at ændre sit kedelige liv, men frygten for fiasko og selvtillid forhindrer fyren i at bevæge sig mod målet. Alting ændrer sig, når Vadik ved et uheld vandrer ind i en tom bar og drikker en cocktail i overensstemmelse med den mystiske bartenders opskrift. Fra nu af er han Mr. Charisma, og hele verden ligger ved hans fødder. Selv den smukke Julia, om hvem han ikke havde turdet at drømme om, havde gjort opmærksom på ham. En ny cocktail er et nyt talent: i dag Vadik er en intellektuel, i morgen er konge af dansegulvet... Men de magiske drikkevarer er kortvarige og har en ikke særlig behagelig bivirkning.

8:15 p.m. Dramaet "Big" (Rusland, 2016). En ung og ekstraordinært talentfuld danser Yulya Olshanskaya fra en lille minedrift trækker en "heldig billet" ud: hun bliver bemærket af en tidligere balletdanser Potocki og vil læse fremtiden for den store ballerina, der er værdig til landets vigtigste stadium. Men for at blive en diamant kræver nogen, selv den mest fremragende diamant, en snit, og stien til den legendariske scene af Bolshoi Theatre for Julia passerer gennem balletskolens vægge, hvor endnu mere lidenskabelig lærer Galina Beletskaya tager forældremyndigheden over den urokkelige provinsielle. At slå ind i et prim vil kræve en utrolig selvfornægtelse, og Julia bliver nødt til at sikre sig ved sin egen erfaring, at den store ballet ikke kun er hvidhed af pakkerne, boksens guld og glidning af silkebåndene. Men ingen forhindringer vil stoppe den, der har den store drøm.

Festival "Flower Jam" på Square of Youth

Forestillinger på scenen

12: 00-12: 45. Theatre Parabasis, spillet "Fantastic Dream with Landrin."

13: 00-13: 45. Teater "Pololo", legen "Magic laboratory Illoiz."

14: 00-14: 45. Theater "Ladies", spillet "Sweet alarm".

15: 00-15: 45. Musikgruppe "C-jam Jazz Orchestra".

4:00 p.m. -4: 45 p.m. Teater "Ladies", performance "Shokofentia".

17: 00-17: 45. Musical group "My May".

18: 00-18: 45. Musikgruppe "MosBrass".

Master klasser i et glashus

12: 00-12: 45. Master Class "Secret Art". Vi skaber ordet "Moskva" i monotype teknikken.

13: 00-13: 45. Master klasse "Juniper ske". Vi malede en træske i anledning af byens dag i pyrografiens teknik.

14: 00-14: 45. Master klasse "Forfatterens bestyrelse." Lav et kort over Moskva i et blomstertema.

15: 00-15: 45. Master klasse "Clay art". Workshop om oprettelse af en lerpotte i temaet street art.

4:00 p.m. -4: 45 p.m. Master Class "Mosaic Caster". Vi skaber et udsmykning af figurer 871 fra en mosaik i anledning af byens dag.

17: 00-17: 45. Master Class "Secret Art". Vi skaber ordet "Moskva" i monotype teknikken.

18: 00-18: 45. Master Class "Mosaic Caster". Vi skaber et udsmykning af figurer 871 fra en mosaik i anledning af byens dag.

Festival "Flower Jam" på pladsen for Ungdom vil være åben indtil 9. september. Programmet for andre dage kan findes her.

Arrangørerne kan til enhver tid foretage ændringer i arrangementet af begivenheder.

Voks i essensen

Den 8. september lørdag vil trafikken være helt lukket kl. 15.00 til 22.00 i Savelkinsky-passagen og på Ozernaya-gaden. Fra kl. 15.00 til 17.00 blokere gaden Nikolai Zlobin, fra kl. 15.00 til 17.30 - Central Avenue. Om eftermiddagen afbrydes flere busruter langs Central Avenue og Ozernaya Alley.

Street closures er forbundet med fejringen af ​​dagen for byen Moskva og 60-årsdagen for Zelenograd. Fra kl. 15:00 på Nikolai Zlobin Street, vil en ferie kolonne begynde at samles, hvoraf der ikke er mindre end fem tusinde mennesker. Klokken 16:00 går kolonnen langs Central Avenue til Central Square, hvor fejringen begynder kl. 17.00. På processionstidspunktet bliver gaden blokeret for fodgængere, det vil sige det vil ikke være muligt at fortsætte.

8. september, fra kl. 15.00 (muligvis fra kl. 15.30) til kl. 17.30, vil busserne følge:

№ 1, 10, 12, 15, 25, 29 - når du flytter fra Kryukovo til stop "House of Furniture" og derefter til "Severnaya".
№ 2, 3 - fra stationen Kryukovo til MIET
Nr. 19 - fra det 14. mikrodistrict til MIET
Nr. 32 - fra det 16. mikrodistrict til MIET
Nr. 32К - fra Kutuzovo til MIET.

Busser nummer 8, 9, 11, 27 på dette tidspunkt vil ikke gå. Landing på busnummer 400 "Express" på dette tidspunkt overføres til stop "Birch". Landing i den 400. "stop" - på Kryukovskaya Square og videre på alle stopper til "House of Furniture" inklusive. Indgangen og udgangen af ​​400'erne fra byen er gennem "Bayonet" mindesmærke (langs Panfilovsky Avenue). Bus nummer 31 går ikke fra kl. 15.00 til 22.00, det er forbundet med forberedelsen og udførelsen af ​​den festlige salute.

Tidspunkt for forandring af Zelenograd-bussernes bevægelse er "flydende", advaret i Zelenograd-bilfabrik. Vejtrafik under indsamling og passage af festkolonnen langs Central Avenue er reguleret af trafikpolitiet, den kan "deployere" og omvendt starte busser langs den almindelige rute lidt tidligere eller senere end den angivne tid. Det afhænger af antallet af personer og hastigheden af ​​passage af kolonnen.

Jeg og k er

Curaso i det væsentlige

• stærk sød alkoholholdig drik fra frugt og bær safter

• Meget sød vodka blandet med krydderier, frugtsaft

• Sød aromatisk alkoholholdig drik

• brændende "baileys" som en alkoholholdig drikkevare

• Hvad hedder cremen hvis den indeholder lidt mindre sukker og mere end 23% alkohol?

• sirup i høj grad

• Varm til slik

• stærk og sød alkohol

• Kvindelig alkoholholdig drikke

• Mænd drikker vodka og damer?

• Beilis-lignende drikke

• stærk sød alkoholholdig drik

• Sødhed i en grad

• ildvin til damer

• favorit alkoholiker "sirup"

• sød spiritus

• kendte damer vin

• Tyk sødvin

• mænd drikker vodka, men hvad med damer?

• damer sødvin

• Den mest populære blandt tjekkere. kokken på basis af elderberry

• Hvordan opfriskede det 16. århundredes munke "deres ånder og rense deres hjerner"?

• Stærkt, sød, aromatisk alkoholholdig drik fra frugt og bærjuice, urteinfusioner

• m. Fr. meget sød vodka, med en blanding af krydderier, frugtsaft osv. Likør, likør relativ. Likør-keeper at gøre likører; handel dem. Alkohol, likørlignende

Hvad er bivoks? Hvordan gør bier det? Er voks ikke bi?

Er det kunstig voks eller noget andet, ikke bier?

Hvordan laver bier voks? Hvad er voks lavet af? Hvad er voks?

Hvad voks lyser i kirken?

Bivoks er ikke for ingenting, der er det næststørste produkt af biernes liv, efter honning. Avicenna praktiserede også brugen af ​​voks som: forøgelse af mælkekræft hos lakterende kvinder og for at lindre hoste og også som en ekspektorant.

Men som en kendsgerning: Til fremstilling af voks har bier særlige kirtler, der udskiller den "mælk", der hærder på bjesken, på de såkaldte voks "spejle". Hovedformålet med bier er opførelsen af ​​honningkager. Som igen er både stedet for honning opbevaring og "fødsel kammeret".

Sammensætningen af ​​dette granulære stof er ret kompliceret. I naturlig voks er op til 75% forskellige estere, men voks indeholder vitaminer, syrer og carbonhydrider. Ejendommen af ​​voks, som uopløselig i vand, som er nødvendig for honningkager, er givet ved dens fedtholdige konsistens.

På grund af voksets komplekse sammensætning har folk endnu ikke lært at lave kunstig reproduktion. Hvad Homo sapiens var i stand til at gøre, var "fortyndet" voks med andre stoffer. Dette er den såkaldte surrogatvoks, som undertiden kaldes kunstig. Disse er alle former for skisalve, sko cremer mv. Naturlig voks er ikke mere end 20-40%, resten er paraffin, ceresin og teknisk (mineral) voks fra olie. Men alle disse "mineral" - en ynkelig skæbne af naturligt.

Naturvoks er specielt værdifuld til fremstilling af kirkelys. Ifølge Kirkens charter bør stearinlys kun ske fra naturlig voks og være duftende med honning. Selvfølgelig til frembringelse af billige stearinlys findes der til tider udenlandske additiver, for eksempel den samme paraffin, men sådanne stearinlys kan straks identificeres ved hurtig brænding og smeltning. Ja, og røg og røg sådanne lys anstændigt.

LiveInternetLiveInternet

-Søg efter dagbog

-Abonner via e-mail

-statistik

Hvor lang tid hærder voks til depilation

Og for at alt skal gå perfekt, skal den, der lige er begyndt at arbejde med filmvoks, huske de grundlæggende fejl, der kan opstå under proceduren, og forsøge at undgå dem. Ingen striber. Det forårsager ikke irritation, fjernes let fra huden, ikke smuldrer på tidspunktet for størkning.


Ifølge mine personlige følelser er Depilica filmvoks et kryds mellem varmt og varmt.
Natalia Ignatieva, kosmetolog, Vladimir:
"Overrask mig!" - Enhver erfaren voksende specialist vil fortælle dig. Løsning: At danne en applikation med det samme lag i midten og langs kanterne.
Ja, brug af et sådant avanceret produkt kræver en specialiseret og avanceret teknologi.


At hylde fremskridt og give efter for virkningerne af reklame, behandler vi i stigende grad, hvad der ikke nyser eller hoster. Og hvad kosmetologen skal vide for at hjælpe klienten-rygeren, lad os tale i denne artikel. Årsag: voksen havde ikke tid til at hærde.


Filmvoks
Filmvoks kan virkelig betragtes som en opdagelse inden for uønsket hårfjerning, da det kombinerer alle fordele ved varm og varm voks. Smukke armbevægelser. Årsag: For tykt lag påføres, som ved epilering med klassiske varme voks.
Elena Surkova, kosmetolog, Omsk:
Filmvoks med arganolie har en gennemskinnelig blød tekstur, der gør det muligt at fjerne hår af forskellig tykkelse. Nye smag, interessante teksturer, farver efterlader ingen ligeglade. Depilica overrasket.

For eksempel, vores hår... fra hvad vi bare ikke behandler dem, men er det nødvendigt?
Fordelene
Dermatoporoz
Dermatoporose er en progressiv atrofi af dermis med mange bivirkninger. Kreative mennesker er altid på udkig. Løsning: Smør forsigtigt den påførte del ud over grænserne for det epilerede område, og påfør derefter vokset med et tyndt lag.


• Voksen forbliver på huden efter fjernelse. Depilica Professional filmvoks er en helt universel ny generation af hårfjerningsprodukter. I løbet af denne tid styrer filmvoks på huden uden hjælp af strimler, at man helt kan gentage reliefen i det epilerede område og fange alle hårene - selv den korteste, op til to millimeter lange!

Adhesion er ideel, selv i forhold til varm voks. Uden en stærk lugt, som er særligt tiltrækkende for mine kunder. " Sidstnævnte vil desuden værdsætte en anden unik fordel ved filmvoks - ekstraordinær økonomi.
FORDELE AF FILM WAX FRA DEPILICA PROFESSIONAL:
• Økonomisk: 30-35 procent mindre voksforbrug + ikke behov for strimler.
• Universal: For alle zoner behøver du ikke to varmeovne.


• Lavere smeltepunkt: mere komfort, især for følsomme områder.
• Fjerner hår mindre end to millimeter lang: før sådanne kunder blev sendt hjem uden en procedure. Træning til at arbejde med ham er et must.
Sæsonen tema
Hvordan man vælger en manicure skole?


Manicuristens specialitet vil altid være efterspurgt, hvis du stadig tænker på, hvor du skal studere eller forbedre dine kvalifikationer, lyt til råd fra Alla Nekhochina. Hvor lang tid hærder vokset for depilation?
Christina Miriam Zehavi præsenterer Depilica Professional filmvoks, en ny generation af hårfjerningsprodukt.
Årsag: ujævn sok.

Men det er kun et plus for enhver mester. " Hvad skal man anbefale til kunderne for at løse problemer, især akut om sommeren?
Et interview
Niko Badgio
Modeshows Versace, DolceGabbana, Prada, Moschino, Max Mara, skyde for reklame, træningskurser rundt om i verden og sit eget mærke. det handler om ham.
Faktisk er filmvoks en slags varm voks, men et lavere smeltepunkt - kun 37-40 grader - eliminerer fuldstændigt muligheden for en forbrænding under proceduren, hvilket gør det meget mere komfortabelt og smertefrit for kunden. Filmvoks til en intim epilation er noget helt nyt. Løsning: vent fem til syv sekunder, fjern voks.


• Efter fjernelse af voks forbliver håret på huden. Samtidig bliver proceduren selv en rigtig fornøjelse for både kunder og specialister. Og efter fjernelse af voks fra huden er der næsten ingen knuste hår. Voksen påføres i et tyndt lag, ikke mere end en eller to millimeter, hvilket reducerer forbruget af produktet med 30-35 procent sammenlignet med for eksempel forbruget af varmt voks. Årsag: voksen blev påført overfladisk, ikke nok at presse spatelen til huden, så hårene ikke faldt ind i lagene af voks.
Depilica Professional tilbyder to typer filmvoks: baseret på mælkepeptider og titandioxid, der er ideel til epilering af intime områder og fjernelse af hårdt hår og med arganolie, især anbefales til følsom epilering på ansigtet.

Smerter faldt yderligere og på grund af voks film på Depilica Professional - voks film, der langsomt størkner (fem syv sekunder), og derved øge varigheden af ​​den termiske effekt er nødvendig for at afkoble hårsækkene. Løsning: Anvend voks på huden med de resterende hår, samtidig med at trykket på huden øges, og spulet presses tættere på det.
• Voks fryser ikke.
VIGTIGSTE FEJL, NÅR DU ANVENDER FILMVAND:
• Voks trækker under fjernelse og kommer ikke ud af dårligt.
Voksfilm under varemærket Depilica ved kendte laboratorium PhytoLab (Spanien) - en ny generation af voks, et naturligt produkt baseret på harpiks med tilsætning af gummikomponenter og paraffiner, der tilvejebringer det et lavt smeltepunkt og høj plasticitet absolut hypoallergen.
Fordelene
Røgers hud
Du behøver ikke være en skønhedsekspert at forstå, at huden skifter under påvirkning af nikotin, og ikke til det bedre.

Ikke arbejde, men fornøjelse. Alle disse fordele giver dig mulighed for at bruge filmvoks til hårfjerning på næsten enhver del af kroppen: bikiniområdet, armhuler, ansigt, samt ben og arme. Jeg vil aldrig tro på, at mindst en af ​​mine kolleger i årene med løbende arbejde med samme stof aldrig ville prøve noget nyt.

Selvfølgelig har vi brug for særlige færdigheder, udviklingen af ​​avanceret teknologi.

Voks i essensen

I templerne kan du finde voks- og paraffinlys. I øvrigt er vokslys foretrukket. Hvorfor så, og hvordan man skelner den ene fra den anden - jeg vil fortælle nedenfor.

Del denne artikel med venner:

Naturlig vs Kunstig

Voks er et produkt, som bier producerer til at opbygge cellulære celler. Til fremstilling af voks er ansvarlig for særlige kirtler, der er i bierkroppen.

I modsætning hertil er paraffin et syntetisk stof, der hovedsageligt opnås fra petroleum, en blanding af carbonhydrider. Ved fremstilling af stearinlys til voks tilsættes kemiske vokssubstitutter, duftstoffer og andre komponenter.

Det er, i modsætning til voks, paraffin er en kunstig kemikalie. Herfra kan du se forskellen mellem voks og paraffin lys. For det første brænder paraffinlys, højst 15 minutter og vokslys 2-3 gange længere. Derudover går vokslyset ikke ud, men det brænder til enden. Også, hvis du ser tæt på, bemærker vi, at paraffin og vokslys ikke er ens i udseende. Parafinlys lyser gul, voks er mørkere. Og da det brænder, kan det glat orange.


Stearinlys forlod mistænkeligt lyse. Mest sandsynligt paraffin. Lys til højre for voks.

Lugter ved brænding

Bivoks stearinlys har en rig, varm honning duft.

I øjeblikket er stearinlys fra naturlig voks opført på listen over naturlige aroma lys. Dette skyldes det faktum, at aromaen af ​​vokslys stammer hovedsageligt fra deres meget materiale og indføres ikke ved fremmede additiver, som for eksempel paraffinlys.

Fysiske egenskaber

Forskellene mellem voks og paraffinlys er let bemærkelsesværdige, når de udfører fysiske handlinger på dem. Hvis vi forsøger at bøje et vokslys, forbliver det hele, kun lidt skiftende form. Parafinlys med lignende fremgangsmåde vil bryde i stykker. Derudover skæres vokslyset let med en kniv, og paraffinvokset falder fra hinanden igen eller smuldrer.

Næsten den eneste værdi af paraffinlys er deres holdbarhed. I modsætning til vokslys, som efterhånden bliver dækket af hvid blomst, ændrer paraffinerne sig ikke farve og form over tid. Dette skyldes den kemiske sammensætning af paraffinstearinlys. Nogle ser også værdien af ​​paraffinlys i deres værdi. Donationsprisen for et parafinlys i templet er som regel 2-3 gange mindre end for voks.

Dette forsømmer dog den betydelige skade, som paraffindlys bringer til mennesker og endda til templet. Det er nødvendigt at vide, at billige paraffinlys produceres kunstigt fra ceresin eller østrigsk harpiks, som det også kaldes. Røg, sod og sod fra sådanne stearinlys indgyde ikonostase, påvirker de kristnes sundhed. Årsagen til dette er, at ceresin er hovedsagelig kondenseret olie. Ifølge geologer har dårligt oprensede ceresin sorter en stærk lugt af olie, som meget ligner duften af ​​petroleum. Fra soden og brændingen af ​​sådanne stearinlys har en person hovedpine, nogle gange alvorlig, som kan forvandle kvalme eller svimmelhed.

Læger fandt ud af, at røgen af ​​paraffinlys påvirker ikke kun fysisk, men også psykisk sundhed hos mennesker, som forskellige psykikere kan lide at nyde. Så fra den stabile sod af paraffin stearinlys kan forekomme underbevidste frygt.

Hellige Fædre på Kirkens Lys

Forskellene mellem vokslys og paraffin vi vurderede. Det er stadig at huske, at vi ved om lysene fra de hellige og apostlene. De 72. og 73. Apostolske Regler angiver direkte den konstante brug af voks i de første århundreders kirkeliv:

Hvis nogen fra præstet eller leken fra den hellige kirke stjæler voks eller olie: lad ham blive ekskommuniceret fra kirkens kirke og i fem vil han søge det, han har taget.

Senere skrev det 15. århundrede saint Simeon, biskop i Thessalonica, om behovet for at tænde vokslys:

Voks, som det reneste stof, betyder vores renhed og oprigtighed i tilbuddet; voks, som et stof til at aftrykke objekter, betyder forseglingen eller korsets tegn, som er betroet os i dåb og salvelse; voks, som et stof blødt og behageligt, betyder vores lydighed og beredskab til at omvende os fra vores syndige liv; voks opsamlet fra duftende blomster betyder Helligåndens nåde, voks sammensat af mange blomster betyder et offer foretaget af alle kristne; voks, som et stof brændt betyder vores brænding (det er vores natur, renset ved guddommelig ild); og endelig den voks, i hvilken ilden brænder, og denne meget lette, konstant brændende, betyder foreningen og styrken af ​​vores fælles kærlighed og fred "(se Ny Tablet, Kap. 134, s. 40).

Og her er udtalelsen fra praktisk talt vores samtidige, hierarkerne, der tjente i det russiske imperium før revolutionen af ​​1917:

Den 4. maj 1882 fastslog den hellige synode, at kun ren bivoks bør bruges i kirker.

Til sidst vil jeg gerne sige, at ikke lysets materiale er det vigtigste i bønnen. Og hvis bønnen gøres oprigtigt, er det ligegyldigt, om paraffinlyset brænder foran ikonet eller voks. Glem ikke om det vigtigste, og resten vil følge.

Sig Hai

Moderne online publikation om kreativitet

Voksmaling: Encaustic og andre voksteknikker

Voksmaling blev brugt af de gamle egyptere til at male gravene, men det er svært at sige, da de dukkede op. Materialet blev udviklet for holdbarheden af ​​det farverige dekorative lag. Lidt senere i det antikke Grækenland modtog voksmaling en anden vind. Teknikken, hvor grækerne arbejdede, blev kaldt "encaustic" - brændende et billede med voksmaling på marmorbræt. Resultatet var meget realistiske billeder.

Blomstringsretningen faldt i I-IV århundreder af vores æra. På dette tidspunkt blev mange stilleben, portrætter og ikoner oprettet ved hjælp af voks. Men i middelalderen blev den encaustiske teknik glemt og tabt. Det blev erstattet af oliemaleri, mere praktisk til arbejde, og i lang tid husede ingen om teknologien til at arbejde med voks.

Det voksmaleri, der eksisterer i dag, er allerede de moderne masters resultater og teknikker, der forsøger at genoplive den gamle teknik. Voks i sammensætning af maling giver dem en fordel - de mister ikke deres farve over tid, som olie. Det eneste der er farligt for sådanne malerier er mekanisk skade.

Værktøj og materialer til arbejde

Der er færdige vokskridter til salg, men du kan lave dine egne voksbaserede maling. Til dette kan du tage både bivoks og paraffin. Naturligt materiale kan hvidtes med hydrogenperoxid (20% opløsning) eller i solen. Til sidstnævnte metode er voksen malet i chips og lagt ud på papir i et godt oplyst sted. Hver dag er det nødvendigt at røre. Om nødvendigt er det smeltet og knust for at blegge i solen, indtil skyggen er velegnet til arbejde.

Pigmenter til farve kan bruges helt anderledes - gammel tørret maling, udgået dekorative kosmetik, madfarvestoffer. Når malerne er klare, skal du forberede værktøjer til voksning:

 • Jern (mest bekvem lille vej);
 • Loddejern med dyser (bedre specielt til håndlavede);
 • Hårtørrer (egnet til både frisør og konstruktion);
 • Forvarmet palettkniv (du kan bruge en ånovn til at varme den op eller holde den i vand opvarmet med en almindelig el-kedel eller opvarme den på en bordplade-pladekomfur - som mere praktisk);
 • Nål, tråd, sy- eller tandværktøj egnet til arbejde - skrabe konturer og dele, der danner volumener.

Voksemaleri teknikker

Voksmalerier kan skabes i forskellige teknikker, selv kombineret. Disse metoder anvendes hovedsageligt:

 1. Figur voks - top maling (voks modstand)

Kontur tegning anbringes på papir med voks, og derefter er det malet over med malinger. Konturen, mens den ikke er malet over. Til arbejde gælder akvarel maling.

 1. Relief voks - top maling

Smeltet eller blødgjort voks påføres bordet eller lærredet og gentager konturerne af det fremtidige billede. Faktisk er det en voks bas-relief. På toppen af ​​det kan du skrive i gouache eller olie (akryl er også egnet), som regelmæssigt. Malingslaget er belagt med lak.

 1. Reliefmaling malet med voks

Til dette bruger vi hjemmelavede voksbaserede maling. Påfør dem med et opvarmet værktøj, hæld dem med smeltet eller læg dem ud med vores hænder, og brænder derefter tegningens tegninger ud med et loddejern. Du kan bruge alle tilgængelige anvendelsesmetoder og billedbehandling. Terpentin bruges til at opløse voksmaling.

 1. Cauterization (encaustic)

I denne teknik arbejder vi kun med smeltede maling. Vi tager for disse vokskridt eller malet voks af deres eget præparat. Anvend baggrundsfarver på et opvarmet jern og overfør til papir (arbejder ved minimumstemperatur). Derefter tegner vi enten detaljerne med spidsen af ​​jernet eller med et loddestang med en dyse.

 1. skrabe

Påfør farvet voks på farvet papir eller bræt og derefter ridse tegningen.

Maling med voksmaling er kompleks og omhyggelig, men det er interessant både ved den teknologiske proces og resultatet. Hvor succesfulde arbejdet vil være, vil afhænge af din udholdenhed og fantasi, som i denne teknik kan demonstreres fuldt ud.

Dagens dag 9. september noterer vi os i distriktene Zelenograd

De festlige begivenheder dedikeret til dagen for byen Moskva fortsætter den 9. september på 35 steder i Zelenograd fra kl. 8.00 til 22.00.

Her er der udarbejdet et interessant og varieret program for Zelenograd beboere, der består af tre elementer: indkøbstjenesten på Festival of Flower Jam, et festligt koncertprogram og masterklasser. Og lokaliteterne selv vil blive dekoreret med blomsterarrangementer og installationer.

"Alvorligt arbejde blev gjort for at organisere handelen," sagde den stedfortrædende præfekt i distriktet, Dmitry Lavrov. - På hvert sted vil 2-3 handelshytter med de mest forskelligartede produkter fungere. Pavilions vil være udstyret med alt nødvendigt udstyr. Nærliggende vogne, der sælger majs, bomuldssand, popcorn, is. Hver gæst kan finde her noget velsmagende.

På arenaerne venter du på godbidder til enhver smag: kebab, tærter, is, slik. Besøgende til lokaliteterne vil kunne købe fiskespecialiteter, forskellige typer oste, konserves, syltetøj og syltetøj fra mynte, mandarin, pinjekegler, dragon, lind, dogwood. I hytten vil handel blive præsenteret og pølse produkter, grøntsager og frugt, dagligvarer og konfekture. Derudover vil blomstavlere kunne købe frøplanter, frøplanter, blomster, potteplanter.

En stor del af fejringen af ​​byens dag i distrikterne den 9. september vil være koncert- og animationsprogrammer. De er udarbejdet af de kulturelle institutioner i distriktet og distriktsrådene.

"Vi forsøgte at diversificere fest med alle former for underholdning," sagde Andrei Makshantsev, leder af distriktsrådet for Savely. - Vi har forberedt på indbyggerne konkurrencer og quizzer,

Zelenogradtsy hold vil udføre på Zelenograd Cultural Center, St. Petersburg Children's Art School. Dygileva, børns musikskole opkaldt efter MP. Mussorgsky.

Derudover vil gæsterne på stedet kunne deltage i forskellige værksteder om forskellige former for kreativitet: tegning, strikning, applikation, indretning, madlavning og meget mere. Der vil være åbne klasser i robotik, spille trommer og meget mere. Deltagere vil modtage gaver og souvenirs.

I løbet af dagen den 9. september vil der være sportsaktiviteter til rådighed for Zelenogradtsy: airhockey, bordfodbold, basketball, minigolf. Som led i rausprogrammet er det planlagt at udføre tvillinger og andre showprogrammer (sæbebobler, "Scientific mix, etc.), Selfie-zoneets arbejde, animatorer, vækstdukker. Animation programmer vil også blive udført: "russiske minispil", "mini-karaoke" og andre.

Festlige begivenheder den 9. september vil vare hele dagen - kom med hele familien!

Spillesteder for den 9 september ferie i Zelenograd:

Kryukovo District:

- i skole nummer 1151 - bygninger 1468, 1469, 1464;

- i skole nr. 1194 - bygninger 1556, 1530;

- i skole nr. 1739 - sagen 1555;

- i skolen № 1150 - bygninger 1609, 1632, 1642;

- i skole nr. 1912 - bygning 1816,

Str. 2. femårsplan, 18a;

- i skole nummer 2045 - bygning 2011, 2031.

Matushkino distriktet:

- i skolen № 842 - bygninger 142, 163;

- Skole nr. 618 har bygninger 222a, 429a;

- i skole nr. 1353 - Birch Avenue, 7a.

District of Savelki:

- i skole nr. 609 - sagen 314;

- i skole nr. 1557 - bygninger 344a, 509, 529;

- Skole 854 har bygninger 603a, 621a.

Silino distriktet:

- i skole nr. 1692 - sagen 1017;

- i skolen №852 - bygninger 1115, 1128;

- i skole nr. 718 - bygning 1214;

- ved Moskva-statens pædagogiske universitet - bygning 1140

District Old Kryukovo:

Anvendelsen af ​​bivoks i kosmetologi og traditionel medicin

Vores ideer om bivoks er overfladiske og er måske begrænset til de oplysninger, at det er godt for helbredet. Men vidste du, at det er blevet opbevaret i tiere og hundreder af år? Samtidig forbliver de nyttige egenskaber, selv om de er delvist tabte, stadig produktet som helhed. Det blev fundet i de gamle egyptiske pyramider under udgravninger.

Og moderne forskere med al deres videnskabelige og tekniske baser har endnu ikke lært, hvordan man genskaber det i et kunstigt miljø.

I denne artikel vil vi se på, hvad bee zabrus er, tale om brugen af ​​bivoks i kosmetologi og traditionel medicin samt lære at drukne bivoks.

Sammensætning og terapeutiske egenskaber hos honningbivoks

Vassen udskilles af bierkirtlerne, som de bruger til at opbygge honningkager og forsegle celler med honning. Den består af omkring tre hundrede forbindelser, hvoraf mere end to tredjedele er estere.

Derudover er der alkoholer og syrer, andre forbindelser. Sammensætningen er direkte afhængig af biernes ernæring. Det er ikke opløseligt i vand, og selv syre tager det ikke. Fedt kan imidlertid opløse det. Farven afhænger også af, hvilken slags pollen der blev brugt til at lave honning. Voks er et fast stof med en granulær struktur. Ligesom ethvert andet affaldsprodukt fra bier er det meget nyttigt. Det bruges til medicin, kosmetologi.

Hvordan man behandles med naturlig voks i traditionel medicin

Det bruges i folkemedicin siden oldtiden. En anden verdensberømt persisk videnskabsmand og helbreder Avicenna foreskrev det til mænd, kvinder og børn i forskellige aldre i visse sygdomme for at øge immuniteten.

På grund af dets kemiske sammensætning såvel som fysiske egenskaber (elasticitet, elasticitet, blødhed) har den fundet anvendelse.

Naturlig bivoks

For voksne

For ældre mennesker, hvis der er dannet revner på hæle, fjernes de, hvilket giver en maske af følgende sammensætning på den tidligere dampede hud i 20 minutter:

 • 100 g voks;
 • 40 g lakridsrod, der bringer det til en pulverformet konsistens;
 • 20 ml havtornsolie.

Rygere nyder godt af at tage en varm blanding af voks, vodka og løg i moderation.

Voks hjælper med inflammation i tandkødet. For at gøre dette tygges han tre gange om dagen i 15 minutter. Hvis du samtidig slukker et stykke af produktet - skal du ikke bekymre dig. Det er endda nyttigt. I dette tilfælde tjener det som et adsorbent. Da det praktisk talt ikke opløses i maven, efter et stykke tid er det bragt ud.

Med polyarthritis (kronisk ledsygdom) fremstilles en maske med følgende sammensætning:

 • Opvarmet voks (100 g);
 • En teskefuld honning.

Denne blanding er anbragt på en gasbind, og så - til det ømme led. Derefter dækkes med cellofan og indpakket i et varmt tørklæde i en halv time. Denne procedure er tilstrækkelig en gang dagligt i to uger.

For børn

Med pertussis hos børn anbefales det at anvende følgende opvarmede blanding:

 • 50 g voks;
 • 50 g gåsfedt;
 • 2 dråber fennikel.

Hold 12-17 minutter i form af en komprimering, og læg den på barnets brystben.

For at bekæmpe ungdomsacne anvendes følgende sammensætning som rensekreme:

 • 20 g voks;
 • 2 spiseskefulde celandine i pulverform
 • 1 spsk glycerin.
Naturlig bivoks flise klar til brug

Barsel og sygepleje

Med mangel på mælk og dermed for at øge sin amning anbefales ammende mødre at sætte voks, forvarmet i vandbad, med tilsætning af psylliumjuice af plantain på brystet. Forholdet mellem disse ingredienser bør være fem til et.

Mængden er taget ud fra individuelle egenskaber. Opbevar denne blanding kan vare op til 20 minutter umiddelbart før fodring. Dette vil varme kroppen og sikre strømmen af ​​mælk.

Ved hjælp af voks udføres epilering til gravide kvinder.

slankende

For vægttab er bedre at bruge honning. Dette skyldes, at sidstnævnte ikke er opløseligt i vand. Det kan ikke bruges som en opløsning i en blanding med andre komponenter. Til dette formål anbefales det at tygge voks om natten i 20 minutter.

Ud over at lindre betændelse i munden produceres der en ekstra gastrisk juice, som bidrager til hurtig fordøjelse af middagen, især hvis det er rigeligt. Biavlproduktet bruges også til vægttab i folkemagiske ritualer, som er forbundet med dets fysiske egenskaber.

Til tarmene

Da voks er rig på sorbenter, er det nyttigt at spise i begrænsede mængder. Det stimulerer kirtlerne og sammentrækningen af ​​tarmvæggene til at bevæge mad (peristalsis). Dens anvendelse har en positiv effekt på tarmmikrofloraen, som hjælper med at beskytte mod gastriske sygdomme. På grund af sin unikke sammensætning har den antibakterielle egenskaber.

Når en rektal spaltning injiceres i endetarm, består følgende sammensætning: bivoks (tre dele), finhakket kalendula blomster (to dele), honning (en del). Dette gøres efter tømning af tarmene. Nok bland i mængden af ​​en teskefuld. Efter injektionen, læg dig ned i en halv time med den nedre del af kroppen forhøjet (ben, bækken).

Forskellige bivoks produkter

Anvendelse i kosmetologi

Bivoks er en integreret del af et betydeligt antal af alle slags kosmetik på grund af dets kemiske sammensætning. Derudover er det et fremragende konserveringsmiddel.

Hvis det ønskes, kan du lave en masse nyttige kosmetiske masker.

For at undgå rynker blandes det med honning og løg. Anvendes i følgende proportioner: voks - 30 g, honning - 40 g, saft med halv citron. Påfør inden seng i 20 minutter.

For at fjerne sorte pletter i ansigtet anvendes den i sin rene form, hvilket giver et tyndt lag efter det at være opvarmet i et vandbad.

Derudover vil du være interesseret i at kende:

 • Hvordan man laver en salve af propolis derhjemme.
 • På anvendelsen af ​​kongelig gelé kan du læse i denne artikel.
 • Om hemmelighederne ved behandling med voksmotens tinktur læses linket: http://profermu.com/pchelu/pchelovodstvo/productu/voskovaya-mol.html

For aldrende hud, brug en blanding:

 • Voks, lanolin, creme fraiche, olivenolie, gulerodssaft og kartofler - alt sammen i en teskefuld;
 • citronsaft.

Denne blanding giver næring og fugtighed huden.

Cremer anvendes også i folkemuskologi:

 • Blandet voks med citronsaft påføres huden for at supplere den;
 • Du kan hvidte huden ved at anvende voks med citronsaft og blå ler.

Fordel og skade

Fordelene er blevet meget diskuteret ovenfor. Du kan tilføje, at den også indeholder mineraler og vitaminer, kulbrinter. Dens sammensætning er ikke konstant. Det afhænger af honningplanterne, hvorfra bierne tager pollen. Det blødgør huden, lindrer og helbreder sår.

Der er praktisk taget ingen kontraindikationer, undtagen for sjældne tilfælde af allergi. Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​honning i sammensætningen. Før du påfører en maske eller creme på huden, kan du sørge for, at kroppen tåler produktet normalt. For at gøre dette, smeltet i et vandbad, påføres voks på bagsiden af ​​hånden.

Bivoks udvælgelse og kvalitet bestemmelse

Det er altid bedre at bruge frisk voks. Når du vælger køberen anbefaler vi at være opmærksom på lugten. Naturlig voks har smagen og lugten af ​​honning.

Frisk har en lyserød eller hvid farve. Hvis den er brun, så er den sådan vokset i flere år. Hvis voksskæringen har en glans, snarere end en matoverflade, blandes paraffin i dets sammensætning.

Sådan smelter du hjemme

For at bruge voks til det tilsigtede formål rengøres det fra grove urenheder, og om nødvendigt (hvis det bruges til tygning eller indtagelse), rengøres det to eller tre gange. Der er specielt lavet i fabriksvasketanke.

Men de er ikke altid til salg. Ja, og voksovne er ikke billige, da de er lavet med enten aluminium eller rustfrit stål.

Stoke i et vandbad

Vores forfædre havde aldrig hørt om det fabriksfremstillede apparat til voksopvarmning. De anvendte med succes vandbadmetoden. Det er let at smelte voks på det. Af den måde er det stadig meget populært på grund af tilgængeligheden og billigheden. For at gøre dette skal du tage to identiske i volumenkapacitet for 20-30 liter. Det kan være emaljeret eller aluminium pander, bassiner, trug.

I en beholder samler vi knust voks, idet vi tidligere har vasket det og ryddet fra en stor del af skrald. Så binder vi den øverste beholder med gasbind. Fyld en anden beholder med vand med 40% med vand og sæt i brand. Efter vandet koger, vend beholderen af ​​voks på en kogepande (tank) med vand.

Håndtagene på de to beholdere er bundet til hinanden, vandet fortsætter med at koge over lav varme i to til tre timer. Den øverste tank kan opvarmes med noget. I denne tilstand forlader du voksen indtil næste dag. Når alt indhold er afkølet, fjern et gul stykke voks fra beholderen. Det tager form af den kapacitet, den var i.

Smeltende bivoks

At smelte i solvoks

Solenheden gør det selv. Det er installeret i en apiary eller hjemme. Denne voks er værdsat højere, fordi processen udsættes for direkte sollys.

Det er tilrådeligt at smelte råmaterialer præcist i dem. Solvoksraffinaderiet er en kasse (træ eller stål), dækket af en ramme med dobbeltglas. Inde i en sådan struktur er der installeret en bakkebakke af rustfrit stål i en vinkel på 40 grader og en tin-trug.

Nogle vand hældes i denne trug, så det senere kan det nemt fjernes fra tanken. Finhakket produkt er forrenset. Derefter anbragt på et bageplade under glasset. Solen opvarmer glasset, rummet inde i strukturen, under påvirkning af stråler, begynder voksen at smelte. Til dette er 70 grader nok. Gennem gitteret på bagepladen strømmer det ind i trug. Som du kan se, er det ikke svært at smelte voksen i denne metode.

Nyttige egenskaber og anvendelse af et biavlsprodukt - zabrus

Nu vil vi overveje, hvad zabrus er i biavl, hvordan det er nyttigt og hvordan man skal behandle dem. Zabrus er et andet nyttigt og ikke mindre unikt produkt af biavl. Det er en blanding af voks, spytkirtler af bier, pollen, propolis. Bierne forsegler de fyldte honningkager med dette stof.

I sammensætning adskiller den sig fra voks, fordi der er flere komponenter i dets sammensætning. I denne forstand er han rigere. Effekten af ​​dens anvendelse er således højere. Men hvis du bruger voks og zabrus i blandingen - vil den terapeutiske effekt blive endnu stærkere. Zabrus er også meget effektiv i bakterielle og virale sygdomme. Dette stof kan simpelthen tygges.

Som følge heraf opstår der en intensiv spytning, den sekretoriske funktion af maven stiger. Fødevarer fordøjes hurtigere. Ikke-traditionel og traditionel medicin anbefaler at tygge det 3-4 gange om dagen i 10 minutter. Og med en stærk rhinitis eller sinus tygges det oftere.

Desuden bortkastes Zabrus ikke efter denne procedure. Små stykker sluge. Intet galt med det. Tværtimod stimulerer det i maven sit arbejde.

Der er ingen kontraindikationer til brugen. Det bør naturligvis forbruges inden for rimelige grænser, især for personer, der lider af diabetes. Ved påføring af masker eller creme på ansigtet og andre dele af kroppen føder zabrus sammen med andre komponenter hudens sammensætning og har en gavnlig effekt på kroppen. Den eksterne brug af dens skade vil ikke medføre.

I de gavnlige virkninger af voks er der ingen tvivl hverken traditionel medicin eller officiel medicin. Forresten nægtede sidstnævnte ikke denne kendsgerning. Dynamikken i udviklingen af ​​kosmetikindustrien viser, at brugen af ​​produktet som en bestanddel af en creme, maske og andre midler kun stiger.

Det faktum, at selv i dag er det uden for magt til at reproducere det i forskningsinstitutter, der bruger moderne teknologi, tyder på, at naturlige kilder til lang levetid overgår avancerede teknologier. De behøver kun at passe og rationel brug.

Og endelig en lille video om smeltning af bivoks.

Lavendel skønhedssalon

Den nemmeste måde at vokse apiary på