Børster i nyfødte: myte eller virkelighed, hvordan man fjerner?

Historier om stubbe hos nyfødte anses af mange forældre og de fleste læger at være en folkemyte, bedstemorens fortællinger. Men dette emne opstår ofte i forældrefora, hvor mødre af små børn deler med hinanden saghistorier samt opskrifter, der hjælper med at redde spædbarnet fra sygdommen.

Så hvad er stubbe hos nyfødte - myte eller virkelighed? Hvordan genkende stubbe hos nyfødte og hvad skal man gøre for at fjerne det? Og skal du gøre noget? Vi tilbyder at søge svar sammen.

Hvordan ser børsten ud og hvordan kan den detekteres?

Der er en opfattelse af, at det er svært at bemærke et fænomen, der kaldes stubbe hos nyfødte eller på en anden måde "poker", fordi den er placeret under et spædbarns hud, hvor der er vej udad, får et barn noget plage, der udtrykkes af angst og græd. Derfor har alle hørt om det, men ingen har nogensinde set det.

Og meget ofte, hvis en baby opfører sig irritabelt og græder, når de lægger sig ned eller ligger på ryggen, så mødre og bedstemødre, der begynder at søge årsagen, husker "poker". Ud fra ordene af "kyndige" mennesker ligner det et hårdt mørkt hår, der ligner hanstubbe og dermed navnet på dette fænomen.

Børsterne kan være placeret på forskellige steder, men de findes hovedsagelig på ryggen, benene og arme til en nyfødt. Oftest, hvis barnet viser angst sent på aftenen eller om natten ligger på ryggen, så søges brystet der. Hvis den ligger på sin side - så på benene, arme og hofter. Det menes at "poker" bringer en vis mængde angst: det forårsager smerte og irritation og stikkende. Børstenes manifestation er perioden fra en måned til tre.

Men hvordan finder man det, der er usynligt? Det viser sig, at sådanne metoder eksisterer. For at gøre dette anbefales det at anvende modermælk eller babycreme til babyens hud og gnide det lidt. Hvis et sådant fænomen eksisterer som en "poker", så vises børster på huden, som om det er på et fotografi under virkningen af ​​et reagens.

Årsager til stubbe hos nyfødte

Da den officielle medicin ikke genkender "poker", falder årsagen til udseendet også efter folk. De mest forskellige, undertiden endda eksotiske versioner fremsættes. Så der er en opfattelse af, at årsagerne til udseendet af dette fænomen er, at moderen til babyen ikke kan lide katte. Eller her er en anden ting: Under graviditeten spiste en kvinde for meget bestemte fødevarer: for eksempel saltet svinefedt eller snappet frø, så barnet har en børste på sin krop.

Nå, hvis du smider overtro, menes det, at børsterne er atavistiske. Ifølge teorien om menneskets oprindelse havde de første folk hår, som beskytter dem mod negative naturvirkninger. Derfor opstår håret stadig på hver persons legeme under fostrets udvikling.

Men som overflødig, forsvinder de i den 37. uge. Ifølge denne teori bliver bøjlerne det samme rudiment som tillægget og halebenet, som betragtes som rudimentet af halen.

Hvordan fjerner du stubben fra den nyfødte smertefrit?

Da brystene forårsager ubehag og ubehag for barnet, er det nødvendigt at slippe af med det, proklamerer folkets visdom. Til processen var smertefri, bør barnets hud før proceduren dampes.

For at gøre dette, er barnet i et stykke tid sat i bad med varmt vand eller indpakket i opvarmede bleer. Så børstet til at rulle ud. Forældre kan gøre det selv. Måder at rulle ud de mest forskellige. Ved hjælp af honning, dej, krummebrød. Faktisk ligner det epilering.

Her er nogle af de populære opskrifter for smerteligt at fjerne stubbe hos nyfødte:

 • Knæbeder (mel + gær) på modermælk, tilsæt et par dråber naturlig honning til blandingen (valgfrit);
 • Bland mel med honning og fortynd gyllen med en lille mængde vand;
 • Sug krummen med modermælk;
 • Varm koemælken og opløs gærbrusken i den.

Blandingen, opvarmet til kropstemperatur, rulles over stedet, hvor "poker" spirede. Små børster, der ikke har rødder, holder sig til det og trækkes let til overfladen. Ifølge samme populære visdom sker dette smertefrit for et barn, men de kvinder, der nogensinde har oplevet epilering på deres ben eller andre dele af kroppen, mener, at dette er langt fra at være tilfældet.

Ud over indrulningsproceduren tilbyder de komprimerer og wraps, hvilke forældre også kan gøre sig selv. For en komprimering har du brug for gasbind og baby creme. Om natten blev overfladen, hvor børsterne blev set, smurt med fløde og pakket ind i et løst lag gasbind. Om morgenen fjernes det, og babyens hud tørres af med en bomuldsstynde dyppet i vand.

Til indpakning i varm brystmælk gennemblødes en crumb og påføres huden. Derefter skal barnet pakkes i en ble og placeres i et bad i et par minutter. Efter badning fjernes bleen, og blandingen med krummen fjernes. Proceduren gentages flere gange, indtil "poker" endelig forsvinder.

Og den mest barbariske måde, som nogle mødre beslutter på, er at fjerne uønsket hår med pincet. Vi håber, at denne metode har været i den fjerne fortid, og moderne mødre elsker deres børn for meget for at underkaste dem en sådan udførelse.

Men som allerede nævnt spørger lægerne om forekomst af stubbe hos nyfødte, og beslutningen om at fjerne eller fjerne det, proklamerer urimeligt. Det antages, at "poker" er "bedstemorens fortællinger" og oplyste forældre bør ikke søge den mytiske stubbe og endnu mere for at plage det.

Gunhår hos babyer

Men hvilken officiel medicin tror på er, at mange forældre tager fluffhår til en børstehår. Længden og tykkelsen af ​​fluffhår for hver nyfødte er individuel. Mange bemærker ikke engang, at de har et barn.

Desuden kan fluffhår, især dem der optrådte på bagsiden, virkelig føre til ubehag hos børn. Men dette skyldes forkert hygiejne og fleecy linned, hvor barnet bliver dæmpet.

Det er selvfølgelig umuligt at fjerne sådant hår, især på de måder, der er angivet ovenfor. Hvis de får et barn at bekymre sig, skal du bare bade ham i urterne, og efter badning smøre baby creme.

Du skal også være særlig opmærksom på valget af baby tøj, da tøjets fleecy struktur vil vride det nyfødte hår og forårsage smerte for barnet. Og den imaginære "poker" - disse er kun rester af hårlinjen og døde hudceller, suppleret med sekret fra talgkirtlen.

Med dårlig omsorg for barnet ruller det hele ind i pellets, som de uvidende forældre kalder børster og søger måder at få det ud. Forebyggelse af dette fænomen er en daglig bading og smøring af huden med baby creme. Og selvfølgelig kan du ikke gnide spædbarnshudet som foreslået af ordsommelig visdom, da det er præcis, hvad der vil forårsage den samme mytiske "poker".

Og vi anbefaler dig at lytte først og fremmest til dit barns velfærd. Hvis intet irriterer ham, skal du ikke kigge efter enten "poker" eller kolik og ingen andre sygdomme. Elsk det, behandle og værne om, og lad alle populære børns rædselshistorier passere dig ved den tiende side.

Bristle, poker og lanugo: Alt om pistol hår på ryggen og ansigtet af en nyfødt

Er stubbe hos nyfødte eller er det stadig en myte? De fleste læger er skeptiske over for en sådan diagnose, men populariteten af ​​dette emne antyder, at den ikke stammer fra bunden. Lad os forsøge at finde ud af om et sådant fænomen eksisterer, og i bekræftende fald hvordan det ser ud, hvordan vi skal håndtere det, og om det er det værd.

Traditionelt menes det, at en nyfødt bør være meget blød og glat.

Karakteristiske træk ved stubbe

"Kocherga" hos nyfødte (den såkaldte stubbe) er næsten usynlig. Det er nemmere at bestemme dets tilstedeværelse af barnets adfærd end at se. Det antages, at det vokser under huden, og når det går ud, giver det barnet en meget ubehagelig følelse. Barnet opfører sig rastløs, græder og kan ikke sove, selvom det ikke er overraskende - hvordan kan du sove i ro, når du konstant føler dig prikken?

Du kan også se hår, der gør dig igennem. For at gøre dette skal du smøre barnets hud med modermælk eller babycreme og gnide lidt. Hvis der virkelig er stubbe, bliver det mærkbart. Ikke desto mindre kan du selv uden disse handlinger se, hvordan sorte prikker skinner gennem det sarte barns hud, hvis man ser tæt på. Dette er den samme "poker". På billedet nedenfor kan du se, hvordan det ser ud.

Dette er ikke et almindeligt problem for de yngste børn - fra fødsel til 3 måneder, så nyfødte bør observeres nærmere.

Hvorfor vises hun?

Fra hvor og hvorfor vises "poker" i babyen? Det viser sig, at det vokser på kroppen og endda på barnets ansigt, når han stadig er i livmoderen, men hvis udviklingen foregår på en normal måde, så efter 36 uger er dette fine hår tabt. I sjældne tilfælde falder de ikke ud og bliver den såkaldte atavisme. Ifølge Darwins teori om menneskets oprindelse var hår til stede i mennesker over hele kroppen, men i løbet af evolutionen forblev den kun delvis. Brystet, der forbliver hos nogle nyfødte i vores tid, er det samme atavistiske element som halebenet eller appendiks.

Hvis der er sorte prikker under barnets hud, er dette børstehår, hvilket giver barnet en ubehagelig følelse.

Det viser sig, at der ikke er noget unormalt og farligt i dette fænomen, man kunne sikkert ignorere det, hvis det ikke gav barnet så meget ulejlighed, og ofte endda akut smerte. Derfor opstod behovet for at finde frem til måder at slippe af med unødigt hårdt hår og vokse helt meningsløst.

Downy hår og stubbe er ikke det samme.

Uerfarne forældre tager ofte fluffhår til stubbe (videnskabeligt, lanugo). Det er faktisk muligt at begå en fejl, fordi de ligner hinanden. Du bør vide, at dette ikke er det samme.

Lanugo er et helt naturligt fænomen. Sådanne små tynde hår forekommer i et barn i den intrauterin udvikling så tidligt som uge 12 og dækker hele hans krop. De er nødvendige for at holde et voksagtigt stof, der udskilles af kroppen og tjener som en slags beskyttelse for det. Ved fødslen falder fluffen ud, og voksagtige stoffer dækker helt huden for at beskytte barnet mod bakterier, nye levevilkår og også for at lette passagen gennem fødselskanalen.

Ofte er lanugo ikke helt tabt, og det nyfødte barn har små hår på de dele af kroppen, hvor de ikke skal være - på ryggen, skuldre, ører og endda på ansigtet (især på panden). Mange forældre ved allerede, at det ikke er farligt, men nogle er stadig bange for sådanne usædvanlige fænomener.

Over tid falder fluffen, selvom der ikke gøres noget specielt til dette. Men med uhensigtsmæssig børnepasning kan han også medføre ulejligheden for barnet. Hvis du bruger baby undertøj lavet af et fleecy stof, kan hårene krølle op med en lur og danne pellets - så vil barnet opleve irritation og endda smerte, og forældre kan fejlagtigt tage fluffen som en børstehår.

Den største forskel mellem lanugo og børstehår er selvfølgelig tykkelsen af ​​håret. Fluff hår er meget tynde - det er derfor, de kaldes fluff. Til stede selv i store mængder, er de ikke følte og ikke forstyrre. Børns børster, i modsætning til fluffens hår, er stive. Det gør dårligt vej gennem et integument og forbliver ofte under en hud, hvilket giver ekstra ubehag. Det er muligt ikke at være opmærksom på fluffen, det er umuligt at ignorere stubben, især i et nyfødt barn.

Folk Bristle Removal Tools

Ifølge anbefalingerne fra den officielle medicin behøver baby børster ikke behandles eller fjernes. Eksperter (inklusiv Dr. E. Komarovsky) hævder, at over tid vil selv hårdt hår rulle ud af sig selv. Farmaceutiske producenter fremstiller ikke særlige midler til fjernelse af børstehåren.

Ingen vil argumentere med videnskabens opfattelse, men i praksis er situationen noget anderledes. At miste hår tager det tid. I mellemtiden bringer de ubehag og smerte til barnet, og alle forældre er velbevidste om, at et modersmål ikke kan tolerere det som et barn. Af denne grund blev forskellige midler til traditionel medicin opfundet - de kan lindre barnets tilstand og slippe af med unødvendige børster.

Vi vil se nærmere på nogle af de mest berømte og effektive måder at fjerne hårde hår fra kroppen. Alle er sikre og kræver ikke genanvendelse. Efter dem fjernes børsterne fra huden med en simpel flush. Videnskaben har ikke afsløret, hvor effektive sådanne procedurer er, men den praktiske oplevelse hos mange unge mødre bekræfter, at hvis et barn lider af overskydende kropshår, er det muligt at hjælpe ham på denne måde. Folkerecept har været brugt i lang tid, de er blevet testet i århundreder, og deres brug i dag siger også, at de er effektive.

Alle opskrifter er enkle og tilgængelige for enhver mor. De behøver ikke eksotiske dyre komponenter - hver værtinde har alt. Efter at have slettet årsagen til ulejligheden, vil barnet igen sove fredeligt, fuldt udvikle og nyde livet.

Så hvordan kan du slippe af med barnet børstehår:

 • udrul brødbrød;
 • udrul dejen;
 • fjern honning.

Rullende brødsmuler

En sådan procedure betragtes som den mest effektive og samtidig enkel. Det eneste der kan gøre det svært, er søgen efter friskbagt brød (helst rugbrød). Alt andet er simpelt.

For at gøre håret lettere at fjerne skal børns hud godt dampes. For at gøre dette skal barnet arrangere et varmt bad. På samme tid skal du sørge for, at den ikke overophedes og ikke får et varmeslag. Når huden har fordampet og erhverver en glat lyserød farve, skal barnet trækkes ud af badet og tørres af med et varmt håndklæde. Efter dette begynder proceduren selv rullende hår.

Rul krummen fra friskbagt brød. Det skal være blødt, lidt klæbrigt og rynke godt. Sæt barnet på maven, rul brødrullen på babyens bagside. I processen med sådanne handlinger forbliver hårene uden stor vanskelighed.

Efter afslutning af proceduren skal du tørre barnet af med et varmt, fugtigt håndklæde for at fjerne klæbende smuler. Smør derefter huden med varm babyolie.

Udrulning af dej

Fremgangsmåden ligner den foregående, men i stedet for krummen anvendes friskkogt dej. Til fremstilling er der to muligheder. Den første er en dej til ravioli. Den anden version af testen skal laves af mel og honning, der tages i lige store mængder. Når det er knæet, skal det være tykt og klæbrigt.

Før du udfører en sådan procedure, bør du finde ud af, om dit barn ikke vil være allergisk over for honning. Selvom sandsynligheden for en arvelig faktor udelukkes, skal der foretages en test af reaktionen. For at gøre dette påføres en lille dråbe honning på håndleddet af babyen og efterlader i ca. 10 minutter. På dette tidspunkt skal du sørge for, at barnet på ingen måde slikker honningen fra hånden. Om forekomsten af ​​en allergisk reaktion vil taler rødme på det sted, hvor honning blev påført. Hvis der ikke er nogen allergisk reaktion, så lav dejen ud af honning og mel, og begynd derefter at udrulle børsterne med det.

Ved afslutningen af ​​alle handlinger bør børns hud vaskes godt med varmt vand og tørres forsigtigt af med et blødt håndklæde. Sidst men ikke mindst anvendes opvarmet (men ikke varm) olie.

For at fjerne hår fra en babys krop, vil den sædvanlige dumpling dejen eller en særlig blanding af mel og honning gøre.

Honning fjernelse

Fjern "poker" med hjælp fra honning. Før dette er det også nødvendigt at teste for en allergisk reaktion svarende til det foregående afsnit. Hvis du som følge af test ikke ser nogen ændringer på barnets hud, så kan du begynde at udrulle børsten med honning.

Først og fremmest skal huden dampes, som vi allerede har beskrevet ovenfor. Så er babyen placeret på maven, og ryggen er smurt med ren honning uden yderligere komponenter (det er bedre, hvis honningen er varm). Over honningen er ryggen dækket med gasbind og efterladt i 3-5 minutter. Når denne tid er op, skal gasbindingen fjernes, skyll huden godt med rigeligt varmt vand, tør og skyll barnet i en tynd bleie. Efter at have ventet yderligere 10 minutter, udfolde det, og du vil se, at hårene kom ud og forblev på stoffet.

Som du kan se, er alle disse metoder enkle og kræver ikke nogen specielle komponenter eller endda specielle færdigheder. Enhver mor kan drage fordel af dem, og babyen vil sove fredeligt og være i et godt humør. Er dette det vigtigste?

Sådan fjerner du hår fra et barn på bagsiden?

Det sker så, at barnets alder kun er 3 måneder gammel, og pludselig begynder det at sove dårligt, hele tiden vågner og frække. Selvfølgelig søger enhver omsorgsfuld mor omgående hjælp fra en specialist. Men ofte i sådanne tilfælde rykkede lægerne deres skuldre, idet de havde gennemført mange prøver og undersøgelser. Hvad kunne være grundlaget for en sådan uforståelig adfærd hos en nyfødt? Ofte helt forskellige faktorer kan være årsagen til angst: om det er magekramper eller simpel ulejlighed. Men ofte siger bedstemødre, at den såkaldte børstehustru af en nyfødt kan i denne tid forstyrre barnet.

Det siges ofte, at børsterne kan vises på ryggen eller skuldrene, men chancen for at genkende det ved øjet er nul. Det kan medføre ubehag hos den nyfødte og forårsage søvnforstyrrelse.

Børster kaldes en slags hårdt hårtype, der ligger under et spædbarns hud. Og i spiringprocessen kan det tingle huden og forhindre, at barnet ligger på ryggen. Dette problem kaldes ofte et "poker", baseret på strukturens tæthed. Denne diagnose er kun i traditionel medicin, mens moderne pædiatri ikke tror på en sådan "sygdom".

Hvorfor vises "poker"

På grund af udseendet af hård pels kan kun gætte. For eksempel er der rygter blandt folket, at hovedårsagen til dannelsen af ​​en "poker" er modvilje mod en mor, der ikke er født mod katte. Eller det faktum, at pigen i forvejen spiste for ofte en bestemt kategori af produkter. Men hvis du kasserer alle populære meninger, har fremkomsten af ​​et sådant hår en atavistisk karakter.

Som vi har sagt ovenfor, diagnostiserer moderne børnelæger ikke "poker", og derfor foreslår forældre ikke at røre ved deres hår, når de opdages. Læger hævder at de selv vil glide over tid.

Selvfølgelig kan vi acceptere denne erklæring. Men hvad nu hvis barnet er mærkbart, at hårene forhindrer ham i at sove normalt? Hvad skal man gøre i sådanne tilfælde? Er det virkelig værd at plage dit barn og dig selv med en lang ventetid på dette problem? For at gøre livet lettere for mødre, samt at give børnene trøst, har folk opfundet mange måder at fjerne babystubbe. Traditionel medicin mener, at disse procedurer kun skal udføres én gang. Og alle veje er ret enkle og sikre. Efter anvendelse af sådanne metoder reduceres hårfjerning til at vaske eller fjerne dem med et håndklæde.

Sådan genkender du "poker" hos børn

Selvfølgelig er valg af alle, uanset om de skal overholde principperne om populær behandling. Men ofte er det kvinder i alderen, der taler om eksistensen af ​​en sådan proces i et barn, mens unge mødre ofte er helt uvant med dette fænomen. Desuden, der ganske sjældent hvem mødte ham i virkeligheden. Men der er også mange mennesker på internettet, der har stødt på dette problem eller endda med succes elimineret det.

Måder at fjerne børster i et spædbarn

At finde stubbe hos børn er næsten umuligt ved første øjekast. For at genkende "poker", anbefales det at smøre ryg og skuldre af babyen med babyolie eller varm mælk, hvorefter - forsigtigt massere. Hvis barnets hud i løbet af denne procedure bliver lidt groft, kan det betyde udvikling af en børstehår. Efter massering bliver håret synligt på øjnene, og du kan fjerne det med pincet. Denne metode er dog ret smertefuld for børn. Fordi du skal finde en anden metode til fjernelse. Forresten er der mange af dem. Og så kan du nemt finde den mest enkle, efter din mening, fjernelsesproceduren.

Sådan fjerner du stubben hos børn?

Der er mange måder at slippe af med dette problem, for eksempel:

 • ruller ud ved hjælp af breadcrumbs;
 • udrulning af dej;
 • fjernelse med honning.

Til den første mulighed skal du dampe barnet i bad eller bad. Men samtidig skal du huske om sikkerhed - brug ikke helt radikale foranstaltninger. Du kan flyde børn nøjagtigt, indtil huden får en lidt lyserød ensfarve. Længere fra krummen af ​​friskbrød ruller en lille rulle. Rul produktet forsigtigt over babyens bagside. På denne måde forbliver alt håret på brødstykket. Efter afslutning af proceduren skal du tørre barnets ryg grundigt med en varm og lidt fugtig børnehåndklæde.

Til den anden metode skal du lave den sædvanlige dej og derefter - for at danne en ruller af lille størrelse. De skal forsigtigt rulle ud babyens ryg. Efter afslutningen af ​​denne procedure - vask det med rindende vand. Efter aftørring skal du anvende creme eller enhver babyolie på huden.

Den tredje metode kan forårsage en allergisk reaktion på den nyfødte hud. Derfor er det nødvendigt at foretage en følsomhedstest, inden proceduren startes.

Efter opvarmning skal du anvende honning på bagsiden og dække med gasbind i 3 minutter. Efterskyl og pakk barnets hud med en tynd film, der kan fjernes efter 10 minutter.

Fluff hår i en nyfødt

Moderne medicin hævder, at de fleste forældre fejlagtigt fejler den mest almindelige fuzz i et barn til en "poker". Tykkelsen og længden af ​​sådant hår til hver er helt individuel. Derfor kan mange simpelthen ikke mærke deres tilstedeværelse på kroppen. Desuden kan fluffen på bagsiden virkelig forårsage ubehag hos den nyfødte. Men i dette tilfælde er det udelukkende forbundet med uhensigtsmæssig hygiejne såvel som bluser undertøj, som barnet sover på. Ifølge lægernes udtalelser vil sådant hår blive vist uafhængigt. Og hvis de er en grund til bekymring, er det nødvendigt at bade babyen i urterne og smøre kroppen med baby nærende creme.

Derudover bør det være under streng kontrol at holde tilstanden til barnets vaskeri. Lint struktur på tøj eller undertøj vil forårsage pistolen at vride og forårsage smerte. En "poker" - det er bare resterne af hår, døde hudceller og talgkirtler. Og derfor ruller den i pellets i tilfælde af samvittighedsløs pasning af en baby, som fejlagtigt kaldes børstehår.

Hår på bagsiden af ​​en nyfødt

Fødslen af ​​et barn er en glæde for forældre, som kan overskygges af en berettiget angst ved udseendet af åbenlyse afvigelser fra normen. Hår på bagsiden af ​​en nyfødt hører ikke til patologien. Forældre kan høre mange meninger og råd fra andre om dette emne, men lyt ikke og følg hver af dem.

Fosterhår udfører en vigtig funktion

Lanugo, det såkaldte føtal hår, vises på et barns legeme fra den 12. uge i fosterudvikling. Dette fænomen er ikke atavistisk. Naturen passede på, at barnet var varmt, og hans sarte hud er ikke skadet. Håret har en vigtig funktion, det holder på huden et specielt vokslignende smøremiddel udskilt af embryoens krop. Korte, tynde hår, der erstatter hinanden, forbliver i fostervand. Ved den 30. uge af graviditeten forsvinder de. Vises en blid fluff tilbage på barnets krop og efter hans fødsel.

Naturlige årsager til fødslen af ​​et barn med hår på ryggen

Nogle gange har en nyfødt hår tilbage. Ofte observeres dette fænomen i tidlige babyer. Hårdt hår der holder længere end normalt, de har ikke kun dækket ryggen, men også andre dele af kroppen. Dette er naturligt, fordi den prænatale udvikling af en eller anden grund blev afbrudt.

Det resterende hår hos en nyfødt på ryggen, deres nummer, kan indikere en arvelig disposition.

Hvis den nyfødte har hår på ryggen, og han blev født i sin tid, skal du ikke bekymre dig om det. Efter en tid forsvinder de uden spor og giver plads til sarte vellushår. Dette vil ske i løbet af de første uger af barnets liv.

Hvis barnet er rastløs...

Tilstedeværelsen af ​​hår bør ikke genere barnet. Men hvis han er ivrig uden grund, græder, bukker ryggen og sover dårligt, skal du finde ud af om håret på bagsiden af ​​det nyfødte ikke er årsagen til ubehag. Hårene kan blive klæbet til tøjets villi, krøllet op i klumper, dette kan være en årsag til ubehag for barnet.

Nogle gange giver forældre råd om udviklingen af ​​den såkaldte børstehår med dej, brødcrumb eller honning. Denne procedure involverer udrulning af hår og kan være smertefuldt for et barn. Sådanne handlinger kan forårsage irritation, og endda betændelse i den følsomme hud på den nyfødte.

For at fjerne lanugos barn må man overholde strenge hygiejneregler og udføre visse procedurer. Den nyfødte skal bades regelmæssigt ved forsigtigt at massere ryggen med en blød svamp. Efter badning smøres klumper af fedt med baby creme. Efter lidt tid vil håret på bagsiden af ​​det nyfødte blødgøre, de kan forsigtigt fjernes med en bomuldspinne.

Det er nødvendigt at beskytte

Forældreangst bør skyldes, at håret på bagsiden af ​​det nyfødte ikke forsvinder i løbet af de første tre uger af livet. I dette tilfælde skal du straks kontakte lægen. Vi kan trods alt tale om arvelige sygdomme eller hormonelle lidelser i barnets udvikling. Dette kan indikere en øget pilose af hele den nyfødte hud.

Hår eller stubbe på bagsiden af ​​en nyfødt: Årsagerne til udseendet og metoderne til fjernelse

Den mørke børste på bagsiden af ​​det nyfødte ser skræmmende ud. Men er hun så skræmmende som skræmte forældre synes? Hvorfor er der hårdt hår på bagsiden af ​​barnet og hvad de skal gøre med dem, vil vi fortælle i denne artikel.

Hvad er det?

Eksistensen af ​​børster af nyfødte udfordres aktivt af traditionel medicin og understøttes ikke mindre aktivt af ukonventionelle. I folket kaldes dette mærkelige fænomen "poker" eller "kittende". Tilstedeværelsen af ​​et sådant fænomen siges, når mørkt, hårdt, som nåle, er håret synligt gennem et barns sarte og tynde hud. Det antages, at de er årsagen til angst hos den nyfødte - barnet må ikke sove godt, ofte græde, bøje ryggen, hvis du sætter det vandret.

"Spines" mistænkes, selvom hårene ikke er synligt synlige, men barnet er meget bekymret. Alternativ medicin beskriver tilstanden som væksten af ​​unormalt hår på grund af overdreven hårfollik, men af ​​en eller anden grund er håret tættere end pistolen og har ikke adgang til overfladen. Placeret mellem dermis og epidermis, får de et barn til at have en tilstand, der kan sammenlignes med tilstanden hos en voksen, der lægger sig ned på glasuld med en blød ryg.

Læger nægter eksistensen af ​​en sådan sygdom i princippet. De påpeger, at det er forkert at kalde sådant hår en børstehår. Korrekt at tale om lanugo. Disse er hår, der vokser på et barns legeme, mens de stadig er i livmoderen. Lanugo vises efter 12 ugers graviditet og forsvinder gradvist på leveringstidspunktet. Det har ingen farve, og hårene selv skelnes af fremragende subtilitet og vægtløshed.

Dette tynde hår hjælper med at holde det oprindelige smøremiddel, som indtil et bestemt punkt dækker hele fostrets krop. Når huden bliver multi-lagret og i stand til at beskytte barnet, begynder lanugo at falde ud. Forskere har en tendens til at tro, at denne mekanisme er en atavisme - et lånt tegn på fjerne forfædre. Blandt andet atavism kan noteres embryonale hale og gæller i de tidlige stadier af graviditeten.

Nogle gange er nogle faktorer, der ikke er fuldt undersøgt, involveret i lanugo-nedbrydningsprocessen, og barnet er født med et delvist intakt hår. Så falder disse første hår ud efter fødslen inden for få uger. Hvis tabet af en eller anden årsag er forsinket, er nogle afbrydelser i hårsækkets arbejde ikke udelukket, som følge af hvilke mere tætte hår "spines" forekommer.

Ifølge officiel medicin udgør dette fænomen ikke nogen fare i sig selv, og der er derfor ikke givet nogen behandling. Men sådan en forklaring tilfredsstiller ikke de forældre, der ikke har sovet i flere dage på grund af det nyfødte barns konstante angst.

Traditionel medicin anbefaler stærkt at fjerne seta i hele familiens frelse. Det er dog vigtigt ikke at skade barnet.

Hvad skal man lave og hvad skal man rulle ud?

For en start bør en mor og far af en grædende baby sørge for, at årsagerne til at græde ikke ligger i noget andet. Børn kan græde af forskellige årsager - fra sult, kold eller varme, rå bleer eller ubehagelige bleer, smerte. Hvis småbarnet er godt fodret, rent, værelset er køligt og fugtigt, vil bleen ikke forårsage allergier, barnet er sundt og vækker ikke mistanke om børnelæger, men brølen er sådan, at naboerne gentagne gange har spurgt om alt i familien er i orden, værd detekterer seta, hvis det ikke er synligt synligt.

Diagnose af en uadskillelig børste, som sikkert kan skjules for andres øjne i hudens lag, kræver lidt tålmodighed fra forældrene. Først bør barnet bades i varmt vand, velskinnet, så blidt forsigtigt hende med et ark eller blød ble. Undgå hårde håndklæder og gnidningsbevægelser.

På bagsiden af ​​barnet skal dryppe lidt modermælk, hvis moderen ammer ham. Til påvisning af "poker" hos børn, der er fyldt med flasker, kan du bruge baby creme. Mælk eller fløde gnides i rygens hud med bløde bevægelser i lang tid, indtil mørke, næsten mørke prikker vises. Hvis de manifesterer sig, kan du straks fortsætte med at rulle ud børsten, det vil sige at befri barnets lidelse. For at gøre dette kan du bruge en af ​​de beskrevne metoder.

brød

For en sådan metode er ikke egnet brød eller rulle, købt i butikken. Brødforældre skal bage deres egne. Dejen skal laves klassisk på dejen. Fra det stadig varme hjemmelavede brød skal du tage et stykke smul på størrelse med en tennisbold og rul det. Yderligere, med intensive cirkulære bevægelser, rul denne bold over barnets bagside. Det er ønskeligt at fange og skulder område og underarme.

Normalt er hårdt og spidsagtigt hår forblevet på brødkrummen, og barnets hud bliver glat og følsomt. Hvis alt er gjort korrekt, vil barnet sove mere roligt.

Et æg

Fjern børsterne, der normalt tillader kyllingæg. Det skal koges kogt, afkøles til en varm tilstand, rengøres. Et varmt æg ruller ud på ryggen på samme måde med brødkrumme. Hvis det gøres korrekt, begynder de hårde børster at forlade deres sted, hvilket giver barnet mærkbar lettelse.

prøve

Dejen til proceduren kan laves af to typer - enten flydende, ligesom pandekager eller tykke, som hjemmelavede nudler. I det første tilfælde anvendes mel, solsikkeolie og varmt vand. Mens den stadig er varm, spredes dejen på barnets hårige ryg, slibes let i huden, hvorefter barnet pakkes i en ble og efterlades i 15 minutter. Efter at have fjernet bleen er hårde "rygsøjler" normalt forblev på bleen.

Den anden metode indebærer fremstilling af tykt og elastisk dej fra de samme ingredienser. En bold, der er dimensioneret af en tennisbold, er støbt ud af den, med denne bold gør de cirkulære bevægelser med et lille pres på rygens hud.

Hvis du ikke kan rulle alle hårene for første gang, kan proceduren gentages, men en ny del af varm dejen skal være forberedt på genudrulning.

Badning vil hjælpe

Et barn med en børste eller en pistol på ryggen skal bades forsigtigt og forsigtigt. Hygiejneprocedurer hjælper med at slippe af med seta ikke straks, men resultatet er helt sikkert. Badevand bør være af en bestemt temperatur - ikke højere end 37 grader. Sæber og geler til hudpleje er bedst ikke at bruge. Hvis det ønskes, tilsættes et glas kamilleafkogning til vandet.

Brug ikke hårde svampe og skurepuder. En blød baby svamp med mikroporer er egnet til vask af ryggen.

Hvad kan ikke gøres?

Forældre kan finde en masse tips om børstefjernelse på internettet, men vi har kun beskrevet sikkert for dit barns måder at trække hårdt og ubehageligt hår på. De resterende metoder kan være farlige for barnets helbred og lige liv. Lad os tale om dette mere detaljeret.

Rådgivere, der anbefaler at tage barnet til badet, skal også sendes der. Dampning i et nyfødt bad er absolut kontraindiceret. Barnets hud er tynd, blodkarret er placeret tæt på overfladen, og babyens termoregulering er forskellig fra den voksne, og derfor kan et kort ophold i badet føre til hypertermi med alle følgevirkninger - forstyrrelse af centralnervesystemet. Overophedning kan være dødbringende for en baby.

Anbefalinger fra nogle læger om brugen af ​​honning og bi-produkter til udsmidning af et barns hud og gnidning kan være starten på den stærkeste allergiske reaktion, fordi børn op til tre år ikke kan bruge honning selv eksternt.

Tips til at anvende noget og kombinere med madfolieindpakninger er generelt yderst skadelige og kan få de mest negative konsekvenser - fra blokering af sved og talgkirtler og forekomsten af ​​udslæt på overophedning af kroppen og barnets død.

Forældre bør forstå, at det er umuligt at barbere eller skære hårde børster. Mekanisk fjernelse kan medføre efterfølgende infektion og udvikling af alvorlig systemisk infektion. Plukning og fjernelse med saks øger chancen for skader på huden og forårsager også alvorlig smerte for barnet.

Du kan ikke bruge depileringsværktøjer, der bruges af mamma. Det er fyldt med kemiske forbrændinger og alvorlige allergier.

Sådan rulle ud håret på babyens bagside

Hvad er en børste i en nyfødt og hvordan man får det ud

Hver mor ryster med sit barn, især i de første måneder af hans liv. Hun overvåger hans helbred og prøver at lægge mærke til enhver lille ting, der kan signalere et problem i tide. En af disse problemer er nogle gange en børste i nyfødte. Hvad er dette fænomen, udgør det nogen trussel mod krummens sundhed og hvordan man håndterer det?

I starten er det svært at bemærke eventuelle afvigelser rent visuelt. Symptomer på hårskuddene kan variere i deres intensitet i hvert enkelt tilfælde. Generelt plejer mødre at være opmærksomme på dette under badebabyer.

Barnet har meget sart og glat hud. Den kan dækkes med en blød pistol, som næsten er umærkelig i udseende og ikke føltes at røre ved. Men nogle gange kan hårdt hår fremstå på ryg og skuldre af en nyfødt. Det ligner den sædvanlige stubbe og faktisk er det sådan.

Børsterne i nyfødte opstår normalt flere uger efter fødslen. Indtil da er det kun muligt at bestemme eksistensen af ​​et problem. Indtil håret har spiret, er de under babyens hud. Under deres aktivering begynder de at prikke og give barnet ubehag, især under søvn. Så bliver tegn til angst og græd af krummerne uden tilsyneladende grund, skæve på ryggen og rødmen.

Hvorfor er det, at nogle babyer har strammere hår? Præcise grunde, selv for et bestemt tilfælde, er ret vanskelige at identificere. Generelt menes det, at dette fænomen ikke gælder for patologier og på ingen måde truer barnets helbred.

Et børstehår i en baby kan virke som et tegn på atavisme. Med andre ord er det kun konsekvenserne af evolutionen. Det forekommer i alle børn stadig i livmoderen, men ved fødselstidspunktet forsvinder det og vender sig kun til et lille stykke ned. Sommetider forbliver hårene efter fødslen. Over tid vil hårdt hår komme ud af sig selv. Men dette fænomen kan forårsage ulejligheden for barnet, påvirke hans humør og appetit. Derefter skal du forsøge at fremskynde processen ved hjælp af blide metoder.


Normalt forsvinder børsterhårene i babyer enten i fødslen, eller den lyse farveløse fluff omdannes.

Hvad er de sikre behandlingsmetoder for at fjerne den fine stubbe fra barnets krop? Da dette fænomen ikke betragtes som en sygdom, er der heller ikke udviklet særlige tilgange. Ikke desto mindre er det muligt at fremskynde bortskaffelsen af ​​hårdt lur. Hertil kommer, at folk ofte bruger traditionelle metoder, selv om de fleste læger ikke anbefaler at eksperimentere med den nyfødte sundhed og rådes til at forlade tingene som de er indtil den naturlige løsning af problemet.

Folkemetoder

Hvis børsterne forårsager for meget ulejlighed og få barnet til at græde, vil hver forælder forsøge at lette sin lidelse på en eller anden måde. Her kommer forskellige metoder til traditionel medicin til undsætning. For at fremskynde udslippet af hårdt hår fra børns hud, brug sådanne metoder:

For at fjerne hår, skal du først bidrage til, at de snart kommer over hudens overflade. For at gøre dette er der den mest overkommelige og dokumenterede metode - smøring med modermælk. Børnenes hud skal behandles med modermælken, og over tid vil brystet fremstå, så det bliver meget lettere at klare det.

Når du har set årsagen til barnets angst, kan du fortsætte med dens eliminering. For at blødgøre det og reducere smerte, sørg for at dampe barnets hud. Det er bedre at gøre dette ved hjælp af et varmt og vådt håndklæde, da et længere ophold af den nyfødte i vand ikke anbefales.

Efter de forberedende procedurer kan du fortsætte direkte til sagen. En af de mest populære metoder er at udrulle hår. For at gøre dette, brug mashed breadcrumbs eller en stiv dej. Ved hjælp af et lille stykke er det nødvendigt at behandle problemområdet og således udrulle børsten. Efter damping forbliver hårene på prøve, uden at forårsage smerter for barnet.


Det er praktisk at engagere sig i at udrulle børsterne fra ryggen, hvis du sætter babyen på maven. Børns tilstand bør dog overvåges: Hvis manipulation forårsager alvorligt ubehag, skal det stoppes straks.

En anden måde - brugen af ​​bryg eller honning. Massen påføres i et tyndt lag på børstehårene og dækkes derefter med en film og efterlades for at størkne. Fjern forsigtigt den resulterende komprimering. Det fjerner forsigtigt børsten. Det eneste problem er, at barnet kan opleve en allergisk reaktion eller irritation, især når man bruger bi-produkter.

Læge råd og generelle retningslinjer

Sådanne populære metoder, på trods af deres effektivitet, forårsager tvetydigt svar fra læger. De fleste børnelæger glæder sig ikke over en sådan grov indgriben i naturlige processer. En sådan udtalelse opstod af god grund og har gode grunde.

Først og fremmest bør det bemærkes, at sådanne procedurer ikke er for behagelige for barnet. Huden hos nyfødte er så øm og sårbar, at udtrængning af børsterne kan føre til endnu mere alvorlige konsekvenser. Først og fremmest er sådanne børns hårfjerning fyldt med udviklingen af ​​irritation, især hvis du bruger allergifremkaldende produkter som arbejdsmateriale. Hvis hygiejnebestemmelserne ikke følges, kan en infektion komme under babyens hud og forårsage alvorlige dermatologiske problemer. Særligt farligt er nederlaget for hårsækkene.


Tilstedeværelsen af ​​et børstehår hos spædbørn manifesteres undertiden af ​​kløe og generel angst. Urte bade hjælper med at fjerne negative symptomer

Da lægerne ikke anbefaler at trække håret ud af børstehårene, skal man finde alternative måder at lindre barnets lidelse på. Først og fremmest, hvis der er en aktiv vækst af stubbe på bagsiden, bør du regelmæssigt dreje babyen og lægge den på maven. Så det vil være meget lettere for ham at overføre ubehag. Derudover er det nyttigt for hans fysiske udvikling. Husk dog, at en sådan holdning er for usikker til for små børn, så du skal være konstant rundt og hjælpe krummerne.

Også en god måde at lindre kløe og revner under huden er at bade barnet i et afkog af urter. Varmt vand fjerner ubehagelige symptomer og blødgør hår. Kamille af kamille, salvie eller træ lugter huden og lindrer ubehag. Bemærk venligst at sådanne vandprocedurer ikke skal vare længe. Desuden kan ikke alle børn reagere godt på urter, de kan opleve allergisk irritation.

For at fremskynde affaldet af børstehår og dets blødgøring, bør du dagligt bruge børnepasnings cremer. Dette er især tilfældet ved drejning af hår og dannelse af såkaldte knapper. De skal fjernes manuelt, så de ikke forhindrer barnet i at lyve på ryggen. Vær særlig opmærksom på tøjkrummer, fordi det er det fleecy stof, der fremkalder dannelsen af ​​kegler. Hvis alt er gjort korrekt, vil problemet snart forsvinde af sig selv, og intet andet vil forhindre velfærd af dine afkom.

SHCHIKOTUN er en myte! Og de stive børster vises på huden på det sted, hvor modermælk har fået på barnets sarte hår. hår fra sødmælk grov. Jeg kontrollerede på mig selv - jeg droppede mælken på brystet og lad det tørre ud og gnide det med min finger i en halv time - "SHCHEKOTUN" UDFØRTE MIG BREAST, så undgå at få modermælk på babyens hud.

Lily - 27. marts, 2016 - 15:28.

Hvor kommer modermælk fra i livmoderen? Ofte fødes børn allerede med børstehår! Og du har dette snavs lige samlet fra kroppen.

Irina - 11. august 2016 - 16:14.

Det er rigtigt, det er en myte. Blide hår ruller ind i en klump og det viser sig en hård pille, skum. Almindelige bløde hårpiller. Og børnene sover bedre efter proceduren, for under rulle- og klemning sårer de, og de ødelægger sig selv, så de sover i 3 dage.

Sersha 39 - 15. september 2016 - 22:34.

Du tager linsen, kære, så du skriger sådan! Prøv at ride hvor som helst på huden, intet vil være der.

Bedstemor - 23. december 2016 - 8:08 p.m.

Adresseret til Zulfiya. Du er ikke tvunget til at tro. Mere skal være interesseret i medicin! Og bedst af alt at se!

Børster i nyfødte - Myte eller virkelighed?

Historier om stubbe hos nyfødte anses af mange forældre og de fleste læger at være en folkemyte, bedstemorens fortællinger. Men dette emne opstår ofte i forældrefora, hvor mødre af små børn deler med hinanden saghistorier samt opskrifter, der hjælper med at redde spædbarnet fra sygdommen.

Så hvad er stubbe hos nyfødte - myte eller virkelighed? Hvordan genkende stubbe hos nyfødte og hvad skal man gøre for at fjerne det? Og skal du gøre noget? Vi tilbyder at søge svar sammen.

Hvordan ser børsten ud og hvordan kan den detekteres?

Der er en opfattelse af, at det er svært at bemærke et fænomen, der kaldes stubbe hos nyfødte eller på en anden måde "poker", fordi den er placeret under et spædbarns hud, hvor der er vej udad, får et barn noget plage, der udtrykkes af angst og græd. Derfor har alle hørt om det, men ingen har nogensinde set det.

Og meget ofte, hvis en baby opfører sig irritabelt og græder, når de lægger sig ned eller ligger på ryggen, så mødre og bedstemødre, der begynder at søge årsagen, husker "poker". Ud fra ordene af "kyndige" mennesker ligner det et hårdt mørkt hår, der ligner hanstubbe og dermed navnet på dette fænomen.

Børsterne kan være placeret på forskellige steder, men de findes hovedsagelig på ryggen, benene og arme til en nyfødt. Oftest, hvis barnet viser angst sent på aftenen eller om natten ligger på ryggen, så søges brystet der. Hvis den ligger på sin side - så på benene, arme og hofter. Det menes at "poker" bringer en vis mængde angst: det forårsager smerte og irritation og stikkende. Børstenes manifestation er perioden fra en måned til tre.

Men hvordan finder man det, der er usynligt? Det viser sig, at sådanne metoder eksisterer. For at gøre dette anbefales det at anvende modermælk eller babycreme til babyens hud og gnide det lidt. Hvis et sådant fænomen eksisterer som en "poker", så vises børster på huden, som om det er på et fotografi under virkningen af ​​et reagens.

Årsager til stubbe hos nyfødte

Da den officielle medicin ikke genkender "poker", falder årsagen til udseendet også efter folk. De mest forskellige, undertiden endda eksotiske versioner fremsættes. Så der er en opfattelse af, at årsagerne til udseendet af dette fænomen er, at moderen til babyen ikke kan lide katte. Eller her er en anden ting: Under graviditeten spiste en kvinde for meget bestemte fødevarer: for eksempel saltet svinefedt eller snappet frø, så barnet har en børste på sin krop.

Nå, hvis du smider overtro, menes det, at børsterne er atavistiske. Ifølge teorien om menneskets oprindelse havde de første folk hår, som beskytter dem mod negative naturvirkninger. Derfor opstår håret stadig på hver persons legeme under fostrets udvikling.

Men som overflødig, forsvinder de i den 37. uge. Ifølge denne teori bliver bøjlerne det samme rudiment som tillægget og halebenet, som betragtes som rudimentet af halen.

Hvordan fjerner du stubben fra den nyfødte smertefrit?

Da brystene forårsager ubehag og ubehag for barnet, er det nødvendigt at slippe af med det, proklamerer folkets visdom. Til processen var smertefri, bør barnets hud før proceduren dampes.

For at gøre dette, er barnet i et stykke tid sat i bad med varmt vand eller indpakket i opvarmede bleer. Så børstet til at rulle ud. Forældre kan gøre det selv. Måder at rulle ud de mest forskellige. Ved hjælp af honning, dej, krummebrød. Faktisk ligner det epilering.

Her er nogle af de populære opskrifter for smerteligt at fjerne stubbe hos nyfødte:

 • Knæbeder (mel + gær) på modermælk, tilsæt et par dråber naturlig honning til blandingen (valgfrit);
 • Bland mel med honning og fortynd gyllen med en lille mængde vand;
 • Sug krummen med modermælk;
 • Varm koemælken og opløs gærbrusken i den.

Blandingen, opvarmet til kropstemperatur, rulles over stedet, hvor "poker" spirede. Små børster, der ikke har rødder, holder sig til det og trækkes let til overfladen. Ifølge samme populære visdom sker dette smertefrit for et barn, men de kvinder, der nogensinde har oplevet epilering på deres ben eller andre dele af kroppen, mener, at dette er langt fra at være tilfældet.

Ud over indrulningsproceduren tilbyder de komprimerer og wraps, hvilke forældre også kan gøre sig selv. For en komprimering har du brug for gasbind og baby creme. Om natten blev overfladen, hvor børsterne blev set, smurt med fløde og pakket ind i et løst lag gasbind. Om morgenen fjernes det, og babyens hud tørres af med en bomuldsstynde dyppet i vand.

Til indpakning i varm brystmælk gennemblødes en crumb og påføres huden. Derefter skal barnet pakkes i en ble og placeres i et bad i et par minutter. Efter badning fjernes bleen, og blandingen med krummen fjernes. Proceduren gentages flere gange, indtil "poker" endelig forsvinder.

Og den mest barbariske måde, som nogle mødre beslutter på, er at fjerne uønsket hår med pincet. Vi håber, at denne metode har været i den fjerne fortid, og moderne mødre elsker deres børn for meget for at underkaste dem en sådan udførelse.

Men som allerede nævnt spørger lægerne om forekomst af stubbe hos nyfødte, og beslutningen om at fjerne eller fjerne det, proklamerer urimeligt. Det antages, at "poker" er "bedstemorens fortællinger" og oplyste forældre bør ikke søge den mytiske stubbe og endnu mere for at plage det.

Gunhår hos babyer

Men hvilken officiel medicin tror på er, at mange forældre tager fluffhår til en børstehår. Længden og tykkelsen af ​​fluffhår for hver nyfødte er individuel. Mange bemærker ikke engang, at de har et barn.

Desuden kan fluffhår, især dem der optrådte på bagsiden, virkelig føre til ubehag hos børn. Men dette skyldes forkert hygiejne og fleecy linned, hvor barnet bliver dæmpet.

Det er selvfølgelig umuligt at fjerne sådant hår, især på de måder, der er angivet ovenfor. Hvis de får et barn at bekymre sig, skal du bare bade ham i urterne, og efter badning smøre baby creme.

Du skal også være særlig opmærksom på valget af baby tøj, da tøjets fleecy struktur vil vride det nyfødte hår og forårsage smerte for barnet. Og den imaginære "poker" - disse er kun rester af hårlinjen og døde hudceller, suppleret med sekret fra talgkirtlen.

Med dårlig omsorg for barnet ruller det hele ind i pellets, som de uvidende forældre kalder børster og søger måder at få det ud. Forebyggelse af dette fænomen er en daglig bading og smøring af huden med baby creme. Og selvfølgelig kan du ikke gnide spædbarnshudet som foreslået af ordsommelig visdom, da det er præcis, hvad der vil forårsage den samme mytiske "poker".

Og vi anbefaler dig at lytte først og fremmest til dit barns velfærd. Hvis intet irriterer ham, skal du ikke kigge efter enten "poker" eller kolik og ingen andre sygdomme. Elsk det, behandle og værne om, og lad alle populære børns rædselshistorier passere dig ved den tiende side.

Sådan fjernes børsten

Hvis din baby ikke sover godt, græder han ofte, når han forsøger at bøje ryggen og smide ryggen tilbage, kan børsten være til at forhindre det. For at fjerne den skal du tykte dumplingsdejen tyk, rulle barnets ryg i 10-15 dage hver dag. Gør dette meget omhyggeligt uden massering uden at trykke. Efter udrulning straks bade babyen, smør babycreme.

En anden måde at slippe af med børsterne er at bruge brødkrummer. Brødet skal være meget frisk, så det nemt kan knuses og rulles ind i en klump. Proceduren bør også udføres inden badning i 10-15 dage.

I stedet for brødcrumb og dumplingsdeig, brug mel, rullet ud med honning. Indholdet af ingredienserne skal være ens. Hvis honning er flydende. Juster proportionerne til øjet for at få en elastisk tæt kugle. Hvis barnet lider af allergiske reaktioner, er kinderne røde, det er usikkert at bruge bi-produkter selv til ekstern brug. Derfor rådføre dig med distriktet børnelæge.

Når du bader dit barn med en blød svamp eller klud, gnid ryggen forsigtigt. Efter proceduren fedtes ryggen med en fed baby creme. Seta forsvinder til sidst på egen hånd.

Traditionel medicin siger officielt, at tilstedeværelsen af ​​et seta i et spædbarn tilhører folkelige overbevisninger og ikke har noget at gøre med virkeligheden. Rester af vellus hår kan ikke forårsage nogen bekymring for barnet.

For at fjerne et børstehår eller ej, er det op til dig. Dem, der bruger traditionelle metoder til fjernelse af børstehårene, bemærker, at barnet bliver meget roligere, sover bedre, vågner mindre ofte, holder op med at bøje ryggen og vippe hovedet.

Mandlige creme til udsmykning af intime områder

Sådan barberes et bikiniområde uden betændelse