Mand hår: gør hårfjerning på brystet?

Lad os starte fra begyndelsen: Hvorfor har mænd generelt mere hår i gennemsnit og er de hårdere? Hårsækkene er modtagelige for virkningen af ​​dehydrotestosteron - dette er den kraftigste androgen, der er dannet af fri testosteron under påvirkning af enzymet 5a-reduktase. Testosteron udskilles i binyrerne af begge køn, men hos mænd i en uforligneligt større mængde er den også dannet i testiklerne. Dette hormon regulerer seksuel adfærd og erektil funktion, fremmer væksten og udviklingen af ​​mandlige prostatakirtler. Aktiviteten af ​​enzymet 5a-reduktase i huden bestemmes genetisk og afhænger ikke af køn. Derfor kan en enkelt mand, der har endnu højere niveauer af frit testosteron i blodet, være mindre håret end en enkelt kvinde, men i gennemsnit for en bestemt region af bopæl og race er mænd kendetegnet ved flere uldlegemer.

At blive "lidt mindre" hårede mænd vil af samme grund, at kvinder har en dyb overbevisning om, at dette ikke er normalt i kulturel eller medicinsk forstand. Kun skaldede mænd meget hårdere (længere og mere smertefuldt): hår og tykkere og tykkere, og follikelen ligger dybere. Generelt er det meget sværere at sige farvel til hår end dem der fortæller dig at du ikke er normal, mens du er hårig, ikke rig, sulten, snakket, tynd, dum, klog... Så hår på maven, brystet, ansigtet, skæget, benene, på fingre og tæer, i armhulerne og perineum - dette er normen, det sker ikke mere normalt. Her er nogle stjernekonfirmationer:

Sean Connery "Captain America" ​​Chris Evans Alec Balduin

Kulturelle årsager til mandlig hårfjerning

Nogle gange er aktiviteten af ​​5a-reduktase så høj at håret begynder at vokse på ryggen, halsen, over albuerne og på balderne. Det kommer til, at børnene på stranden stræber en finger på dig, og i varmen af ​​et skænderi kalder konen aben og råder at klatre tilbage på træet. Meget skuffende. Din hårige ryg er trods alt en arvelig ejendommelighed, der ikke har noget at gøre med dine vaner, intellekt, livsstil eller sundhed.

Menneskehed er det meste af sit liv i civilisationen intolerant over tegn, der er sjældne i den menneskelige befolkning. Albinoer blev udsat for forfølgelse, mennesker med heterochromi (anden øjenfarve) eller vitiligo (krænkelse af hudpigmentering, ofte i form af pletter), for højt, for lille, for kloge (forresten siger de derfor, at en moderne persons hjerne er mindre end forgængeren) for dum, for håret. Ønsket om gennemsnittet er også karakteristisk for dyr, simpelthen fordi en afvigelse fra gennemsnittet kan være et resultat af en sygdom. Derfor virker en mands hårede kvinder utrolige - meget ofte er hirsutisme hos kvinder forbundet med manglende evne til at bære børn. Men forudsat at håret ikke voksede uventet, er hårede mænds ryggen genkendt i medicin og genetik som en variant af normen. Bare meget sjældent.

Depilation (midlertidig fjernelse) i dette tilfælde er spild af tid. Epilation med en laser eller en elektrisk strøm kan løse problemet, men begge procedurer tager tid, er dyre og har kontraindikationer. (Læs om drengen, der ønskede at slippe af med håret på ryggen, men hun er vokset endnu mere - det er en komplikation, der opstår i 10% af laser- og fotoepilation).

Professionelle årsager til mandlig hårfjerning

Der er dog tilfælde, hvor du er tvunget til at fjerne hår på grund af et erhverv. Nå, annoncøren ønsker ikke at se en annoncering af sine bukser med en uldmodel, og det er ikke sædvanligt at fungere som bodybuilders med hår, der skjuler lindringen af ​​herlig skønhed. Til sådan periodisk hårtab er depilering egnet - barbering, fjernelse med creme, voksaflejring eller shugaring.

Arnold Schwarzenegger: Mighty og Nevolosat

Usædvanligt men sikkert hår til mænd

Ofte lider mænd af næse, næse eller ørehår. Dette er fluff hår, som begyndte at erhverve farve. Træk dem ud, du øger blodstrømmen til dette sted, der udløser omdannelsen af ​​nabostår fra kugle til terminal. Så længe hårene er svage, kan du fjerne dem ved elektrolyse på kortere tid. Håret skæres eller trækkes ud i næsen og inde i ørerne, fordi elektrofilering er forbudt i disse områder.

Radhakant Bajpay ramte Guinness Book of Records på grund af hans hår

Et andet problem er indgroet hår. Ved barbering er huden skadet, men helbreder sig hurtigt med dannelsen af ​​en næppe mærkbar skorpe. Håret kan ikke bryde igennem det, begynder at bøjes og vokse ind i huden. Fra sebaceous sac, der ligger ved siden af ​​folliklen, fortsætter lard at skille sig ud, indtil inflammation opstår. Så vælger du håret, så barberer og det hele begynder. Den nemmeste måde at fjerne dette defekte hår på er elektrolyse. I princippet bør en procedure være tilstrækkelig, da din opgave er at specifikt dræbe denne deformerede follikel.

Monobrow kan korrigeres ved laser hårfjerning eller elektrolyse. Flere procedurer vil være nødvendige (se øjenbryn elektroepilering for detaljer).

Der er mænd, der har sparsomme hår på brystet eller omkring brystvorterne, synes at være grimme. Flere elektrolyseprocedurer bør hjælpe.

Køn Årsager

Transseksuelle og transpersoner lider af "mandlig" hårdhed på samme måde som kvinder diagnosticeret med hirsutisme. Og begge disse grupper vil gerne slippe af med håret for evigt og hurtigt. Med lang hårdhed er der kun en 100% måde, og som du forstår er det strengt farligt og forbudt (læs "Den eneste effektive måde at hurtigt fjerne håret permanent"). Nå, de, der stadig vil leve senere, skal vælge mellem dyre, midlertidige, dårligt undersøgte (laser hårfjerning) og lange smertefulde, relativt undersøgte (elektroepilation) hårfjerningsmetoder. Der er også en depilation, men ikke alle har mulighed for at skjule for et par dage en gang hver anden uge, mens 3-5 mm hår vokser tilbage. For transgender hårfjerning læs en separat artikel.

Medicinske grunde

Medicinske grunde til mænd er sjældne. Det første der kommer til at tænke på er den uventede vækst af hår (selv vellus) på steder, der ikke afhænger af hormoner. Dette fænomen kaldes hypertrichose. I dette tilfælde skal lægen løbe så hurtigt som muligt for at eliminere de livstruende årsager til sådan hårvækst.

Relaterede materialer

Selektivt at citere materialer fra webstedet, glem ikke at markere kilden. Det bemærkes, at folk, der ikke gør dette, begynder at overgive med dyrepels. Fuld kopiering af artikler er forbudt.

Det "hårede spørgsmål" erstatter ikke din læge, så tag mit råd og min erfaring med en hel del skepsis: din krop er dine genetiske egenskaber og en kombination af erhvervede sygdomme.

Mænd: 10 interessante fakta om kropshår

Det ser ud til, at hele kroppen af ​​en mand er dækket af hår. Nogle mænd er stolte af den tætte vegetation på kroppen, andre vil slippe af med overdreven hårdhed, især når sommeren kommer og kroppen er mere udsat.

I modeblade bliver mænd i stigende grad præsenteret med et glat bryst, selv om kvinder har modstridende meninger om dette spørgsmål.

Hvad skal du vide om håret på kroppen?

1. Kropshår begynder at vokse i livmoderen

Det første, mænd skal vide om kropshår, er, at de begynder at vokse før fødslen. Det er selvfølgelig ret svært at forestille sig en sød lille hårig mand i livmoderen, men når barnet er født, mister han noget af sit første kropshår, kaldet lanugo. Disse små og meget tynde hår dækker næsten hele kroppen af ​​et spædbarn. I nogle børn, der fødes for tidligt, kan du se, hvordan fluffen dækker hele kroppen, men rolig, da de i sidste ende falder væk.

2. Der er tre forskellige typer af kropshår.

Lanugo er den første type hår, der vises, hvorefter der er bløde, tynde, farveløse hår, kaldet pistolhår. Gunhår er ikke knyttet til subkutane væv eller talgkirtler. De er det fuldstændige modsatte af en anden type hårstangshår, der optræder i ungdomsårene. De er meget hårdere, knyttet til subkutan væv og talgkirtler, som bidrager til udseendet af kropslugt.

3. De fleste kvinder foretrækker naturligt, men pænt.

Hvad tænker kvinder om hår på en mands krop? På forskellige tidspunkter havde kvinder forskellige holdninger til mænds hårdhed, men det blev altid betragtet som socialt acceptabelt.

I vestlig kultur forventes kvinder at have perfekt glathed, når det kommer til vegetation på deres kroppe. Men undersøgelser af kvinder afslørede, at mange ikke ville have noget imod, hvis mænd også satte sig i orden, selv om de i de fleste tilfælde er meget beskedne. Det kan siges, at barbering af håret på benene, arme og i armhulen er for risikabelt. Med hensyn til håret på kvindenes bryst er de opdelt i to modsatte lejre: nogle af dem bliver meget spændte, andre foretrækker glatte bryster. Med hensyn til håret på bagsiden, selvom kvinder er villige til at klare det, er de ikke imod at se i det mindste et forsøg på at pacify overdreven hårdhed.

4. Hvert hår er beskyttet af de mindste kirtler.

Som nævnt, med begyndelsen af ​​ungdomsårene mister mænd det meste af deres hår, og de erstattes af rodhår. Disse fortykkede hår er beskyttet af talgkirtler eller kirtler, der producerer talg. Det beskytter hud og hårsække fra bakterier. Dette er den positive side. Men bakterier nedbrydes, hvilket forårsager kropslugt.

5. Vi udvekslede kropshår til fedt

Der er en interessant hypotese om forholdet mellem kropshår og kropsfedt. Folk begyndte at kaste deres uld, da de akklimatiserede til at bo tæt ved havet. Jo mindre hår var på kroppen, jo lettere var det for ham at svømme og fiske, og en stor mængde fedtvæv bidrog til at kompensere for tabet af beskyttende varme.

6. Kropshår spiller to hovedrolle

For det meste har folk udviklet sig på en sådan måde, at de ikke har brug for kropshår til at overleve, men de har stadig flere grundlæggende funktioner. I koldt vejr hjælper kropshår til at holde sig varm, og i varmt vejr, når vi sveder, hjælper kropshår med at absorbere fugt fra huden og afkøler os.

7. Mængden af ​​hår på kroppen er forbundet med intelligens.

Ifølge en amerikansk psykiater, jo mere hår har du på din krop, jo bedre er du. I 1996 udtalte Dr. Aikarakudy Alias ​​i sit studie, at brysthår er mere almindeligt blandt læger og højtuddannede. Da de sammenlignede de studerendes akademiske succes, fandt de ud af, at de hårede mænd havde højere karakterer, og nogle af de smarteste mænd havde også en tykk ryggenvegenhed. Men enhver, der blev født med et glat bryst bør ikke forstyrre, fordi der også er mange "ikke-hårede" mennesker blandt smarte mænd, herunder Albert Einstein.

8. Kropshår har muskler

Dit kropshår har faktisk muskelceller. Du kunne observere dette, når effekten af ​​gåsebumper eller gåsebumper, der løb over huden. Hårsækkets glatte muskler kontrakt under visse betingelser, som f.eks. Udsættelse for kulde, med frygt eller fornøjelse, og håret løftes. Denne refleks kaldes piloerektion.

9. Om sommeren vokser kropshår hurtigere.

Ifølge Brian Thompson, amerikansk hårspecialist, vokser kropshår faktisk lidt hurtigere om foråret og sommeren. Hvorfor sker det her? Der er forslag om, at dette skyldes en hurtigere metabolisme i disse måneder. Under alle omstændigheder vedrører hurtigere vækst androgen hår, det vil sige hår på hovedet og de hår, der påvirkes af hormoner.

10. Seksuel tiltrækning stammer fra kropshår.

Det er håret på kroppen, ikke på hovedet, der tjener som en metode til at tiltrække det modsatte køn. Så skam hår og hår i armhulen holdes og bidrage til tørring af specifikke hormoner udskilt af vores krop, så de svæver i luften og nå lugtesansen af ​​det modsatte køn.

Mands brysthår

De fleste mænd har vegetation på brystet, og det er normalt. Men ikke alle repræsentanter for det stærkere køn har hår på denne del af kroppen, det skyldes mange faktorer. Men hvor kommer vegetationen fra?

Hvorfor dyrker mænd hår på deres bryster

Hårvækst hos mænd afhænger af mængden af ​​androgenhormoner, der produceres. Jo flere af dem jo mere vegetation på brystet. Disse hormoner styrer udviklingen af ​​mandlige seksuelle egenskaber. Hårsækkene reagerer på androgener og dermed stimulerer hormoner dem til at arbejde mere aktivt.

Huden på brystet er meget følsom for androgener, og derfor ser håret ud på det. De er i begge køn - både hos kvinder og mænd, men ikke desto mindre hos mænd, dette symptom manifesterer sig stærkere.

For de fleste fyre begynder brysthår at forekomme mellem 16-18 år, dette er gennemsnittet. Meget afhænger af genetik, hormonniveauer, individets udvikling af kroppen. Nogen begynder at fremstå vegetation i 14-16 år, nogen - kun efter 20 år.

God eller dårlig?

Mange fyre er bekymrede for dette, fordi de tror, ​​at en stor mængde hår på brystet er pinligt. Men det er ikke sådan, da det er et tegn på, at mandens krop er moden, og der er ikke noget dårligt i det. Tværtimod antyder manglen på hår på brystet hos mænd og mænd, at kroppen ikke har nok mandlige hormoner.

Du kan også ofte høre fra pigerne udsagn om, hvad de ikke kan lide, når en mand har et håret bryst. Du bør ikke være opmærksom på sådanne udsagn, fordi alle har forskellige smag, og mange piger vil være glade for mænd med tæt vegetation på deres kroppe.

Hvordan slippe af med brysthår

Hvis du tror, ​​at vegetationen i dette område ikke ser for æstetisk glædeligt ud, og du vil slippe af med det, kan du vælge en af ​​flere måder:

 • Barbering er den nemmeste og billigste måde, men bemærk at du bliver nødt til at udføre proceduren så ofte som muligt, da nye hår vokser meget hurtigt.
 • Laser hårfjerning er en effektiv, men dyr metode. Du skal gennemgå flere sessioner, og det er ikke kendt, hvor længe resultatet vil holde. Nogen er et par år gammel, og nogen er mindre end et år gammel.
 • Elektrolyse er en smertefuld, men effektiv procedure. Hårsækkene er ødelagt af elektrisk strøm.
 • Hot voks er billig, effektiv, men meget smertefuld. Resultatet vil tage 2-3 uger, efter proceduren bliver huden rød i flere dage.
 • Hårfjerningskrem er smertefri, behagelig og ikke dyr. Disse cremer løser blot håret, og resultatet vil glæde dig i 1-2 uger. Ulempen er, at de lugter forfærdelige og kan forårsage en allergisk reaktion i form af rødme.

Mands brysthår

Siden oldtiden har folk forsøgt at finde forholdet mellem mænds seksualitet og deres udseende. For eksempel troede de gamle grækere, at mænd med en stor næse er de mest sexede. De kaldte mænds hårdhed et andet vigtigt tegn på seksuel magt. Efter deres mening er de mest lidenskabelige elskere mænd med tykt, hårdt og krøllet kropshår.

Psykoterapeut, sexolog og kandidat for medicinsk videnskab A.M. Poleyev argumenterer for, at eksistensen af ​​et forhold mellem en persons hår og hans temperament i øjeblikket er fuldt bevist af videnskaben. Mænd med tæt vegetation på brystet og benene kan med rette betragte sig selv udstyret med et stærkt temperament. Forskere har fundet, at kroppens hårvækst og især deres hårdhed er direkte relateret til indholdet i blodet af det mandlige hormon - testosteron. Jo hårdere og tykkere håret på brystet og benet på en mand, jo mere testosteron i hans krop.

Som du ved, mængden af ​​dette hormon og afhænger af den seksuelle lyst hos mænd. Men han håber, at en mand med et stærkt temperament vil være en fremragende elsker i sengen, er ikke det værd. Begreberne "temperament" og "seksualitet" er jo helt forskellige, selvom de ofte gives ud for det samme. Seksualitet afhænger ikke kun af menneskets temperament, men også på hans holdning til seksualitet. Hvis en mand er genert, ved ikke, hvordan man bliver bekendt og gør et forhold, så kan han på trods af sin hårdhed være ubrugelig i sengen.

Hairiness er arvet og afhænger af nationalitet. Kropshår begynder at vokse i livmoderen. Et nyfødt barns krop er næsten helt dækket af tyndt og lille hår, kaldet lanugo. Efter fødslen falder de ud, og foran dem vokser hår. Dette hår er næsten usynligt på kroppen, det er ikke fastgjort til talgkirtlen og subkutant væv.

I ungdommen vises rodhår på kroppen, det er allerede forbundet med talgkirtlerne og bidrager til udseendet af lugt. Denne lugt afviser ikke altid, der kommer fra visse dele af kroppen, det tjener til at tiltrække det modsatte køn. Så håret i armhulerne og skammen holder de specielle hormoner, der udskilles af vores krop, og bidrager til deres tørring og derved øger effekten af ​​at tiltrække det modsatte køn til denne lugt.

Videnskabeligt udfører hår på en persons krop to funktioner. Den første funktion er at bevare varmen i den kolde årstid, den anden er at holde fugt i varmt vejr og forhindre overophedning af kroppen. Tilsyneladende, derfor mest af alt hårede mænd blandt befolkningen, der bor i varme lande. Øget hårvækst i kroppen kan forårsage hormonelle forandringer i kroppen. Men man bør ikke tro på dem, der siger det, da håret på hovedet begynder at vokse hurtigere, vokser kropshår hurtigere. Ligesom skaldethed på andre dele af kroppen tiltrækker opmærksomhed mere end med tykt hår.

I astrologi er menneskehårhed forbundet med sin energi. Jo længere og længere håret på kroppen, jo stærkere er personen afhængig af andre mennesker. Men det skal tages i betragtning, hvor håret vokser hurtigere og tykkere. Hvis håret er mere på den lykkelige side af kroppen, så er personen mere heldig, da han får meget nyttig information udefra.

I dag er det moderigtigt at barbere håret på brystet. Dette fremgår af fotografier af mænd med en krop uden hår, hvilke modetidskrifter er fulde af i dag. Hvis du ser på dette problem ud fra et æstetisk synspunkt, taler hårene på en mands krop, der kommer ud fra under ærmet og kraven på en skjorte, der vokser i næse og øre, om hans uklarhed og bør fjernes på nogen måde. Men håret på brystet og armhulerne hos mænd, mange piger kan lide det. Recall en James Bond-film med Sean Connery, Alik Baldwin, Burt Reynolds og andre filmgigantgiganter, der blev sexsymboler fra 50'erne og 70'erne og fascinerede kvinder rundt om i verden med en barberet torso. Det var årsagen til, at 35-40 årige kvinder tror på, at hårets krop gør mændene attraktive og modige. Men som afstemninger viser, deler moderne piger ikke deres meninger.

80% af pigerne foretrækker fyre med glatte bryster. Mest sandsynligt er dette også indflydelse af mode. Husk filmstjernerne, der demonstrerede deres bare torso i 90'erne. Disse er Sylvester Stollone, Brad Pitt, Van Damme og andre. De ændrede kvinders mening over hele verden om seksueliteten af ​​det hårede bryst. Derfor foretrækkes flertallet af kvinder i USA, Rusland, Sverige, Japan, Kina og Tyskland af mænd med glatte bryster, og kvinder fra New Zealand, Brasilien, Indien og Kamerun foretrækker hårede mænd mere.

- Gå tilbage til indholdsfortegnelsen i afsnittet "Dermatologi"

Hår på den mandlige krop i lænderegionen og skuldrene: 10 små kendte fakta

Mandlige repræsentanter har en tykk hårdhed - i en sådan situation dannes der meget hår på kroppen af ​​en mand. Nogle af de stærkere sex har en masse kropshår og er stolte af det. Andre unge mænd tværtimod reducerer kropsbehåring - oftere i sommersæsonen. Ifølge statistikker er unge mænd, der er 16-24 år, tilhængere af hårfjerning på kroppen: 58% af de unge barberer hår fra hele kroppen. Mænd, der er 50-65 år gamle, er tværtimod stolte af deres hårdhed - kun 22% af dem, ifølge studier fjerner hår fra hele kroppen.

I de fleste tilfælde vil moderne mænd gerne have glat hud, i modsætning til deres fædre og bedstefædre. Ifølge undersøgelser føler 60% af de unge mænd behovet for at barbere hår fra hele kroppen.

Derudover har mange mænd på glatte magasiner mange glatte bryst. Denne artikel diskuterer de lidt kendte fakta om mandlig hårhårhed og besvarer også spørgsmålet om, hvordan man kan slippe af håret på bagsiden.

Hår på den mandlige krop: Årsager til øget hårvækst i livmoderen og andre mindre kendte fakta

Ikke alle fyre ved, at hår begynder at vokse, før de bliver født. Ved første øjekast er der ikke noget hår hos barnet. Men inden udgivelsen af ​​lyset mister han babyens første hår - lanugo.

Lanugo betragtes som tynde hår, der danner på et barns krop.

Også ved fødslen er det for tidlige barn dækket af hår. Men snart falder sådanne hår ud på egen hånd - og barnets hud bliver helt glat.

3 forskellige typer kropshår

Lanugo betragtes som den første type hår. Efter udseendet af lanugo på babyens legeme dannes lunger. De danner ikke på talgkirtlen - under arme og andre steder.

Efter udseendet af sådant hår hos unge i ungdomsårene begynder rodhår at vokse. De er de stærkeste, vokser på hudvæv og på talgkirtlerne - på armhulerne og andre steder. Som følge heraf får den unge mand lugten af ​​kroppen.

Mange piger foretrækker naturlig og pæn mandlig hår

Hvad tænker piger på fyre håret? Fra tidernes morgen havde piger forskellige holdninger til mænds hårdhed - den unges hårdhed blev anset for tilladt i samfundet.

I øjeblikket har gutterne lyst til at pigerne har en fejlfri glat hud - enhver vegetation på den kvindelige krop er uacceptabel.

Samtidig vil pigerne i henhold til resultaterne af forskellige afstemninger også have, at gutterne også skal tage sig af deres krop og fjerne de ekstra hår - selvom kvindernes krav til dette spørgsmål er meget beskedne end mændens.

Ifølge læger er hårfjerning på benet, armen og under armene en risikabel besættelse. Alle mænd har hår på brystet. I denne situation er der 2 kvinders synspunkter:

Også nogle mænd har hår på ryggen - mange kvinder er ikke imod dette. Men i en lignende situation, hvis fyren ser hans krop, fjerner han det overskydende hår fra bagsiden.

Mandlige hår har pålidelig beskyttelse

Hos unge drenge ophører blussehårene at vokse - stangformede begynder at vokse i stedet. Stængelhårene består af talgkirtler. De forhindrer bakterier i at komme ind i huden og ind i hårets rødder. Dette er et plus.

Derefter nedbrydes bakterier og forårsager ubehagelige lugt i armhulerne og andre steder.

Udskiftning af kropshår med fedt

I øjeblikket mener nogle historikere, at udseendet af hår på menneskekroppen var forbundet med et fald i fedt og omvendt.

Når de bor tæt ved havet, blev folk mindre hårede. Jo mindre hår vokser på den mandlige krop, jo lettere er det for fyren at svømme og fange fisk. En masse fedt genopfyldte kroppens varmetab.

Nyttige egenskaber ved kropshår

Under udviklingen er en stor del af hårlinjen forsvundet fra mennesker - i dag er hårdhed ikke efterspurgt i det moderne menneskeliv.

Men hanhår har sådanne nyttige egenskaber:

Forholdet mellem mængden af ​​kropshår med en mands intellektuelle evner

Ifølge en amerikansk psykiater, Aikarakudi Alias, er mandlig hårdhed forbundet med menneskelig intelligens. I 1996 gennemførte lægen en undersøgelse og kom til den konklusion, at håret på brystet hos mænd vokser oftere i sådanne mennesker:

I undersøgelsen af ​​elevers hårdhed kom lægen til den konklusion, at fyre med tykt hårplantage på brystet eller på bagsiden får de højeste karakterer. Men mænd med glat hud kan ikke modløses - smarte fyre er blandt de ikke-hårede (for eksempel Albert Einstein).

Kropshår har muskler

Håret på den mandlige krop består af muskelceller. Hårmuskler gør sig følte, når en fyr får gåsebud eller hudhudeskud.

Hårmusklerne på den mandlige krop kontraherer og hårene stiger af sig selv under særlige forhold - især når de kommer i berøring med kulde, når frygt vises og i andre situationer.

I den varme årstid accelererer hårvæksten

Ifølge undersøgelse foretaget af Brian Thompson, specialist på hårsygdomme i USA, vokser kropshår hurtigere i den varme årstid (forår, sommer) end i en kold årstid (efterår, vinter).

Ifølge den amerikanske læge, i foråret og sommeren accelererer stofskiftet i håret, hvilket fører til aktivering af deres vækst. Imidlertid er accelereret vækst kun observeret i hår på hovedet og skindhår.

Mænds håret er seksuelt attraktivt: testosteron ruller over

Det er håret på kroppen, ikke på fyrens hoved, der tiltrækker piger. Især skindhår og hår under armhulen udskiller behagelige følelseshormoner. Disse hormoner er imponerende piger.

Sådan permanent slippe af med overskydende hår: laser hårfjerning og andre metoder til fjernelse af hår

Med hjælp fra en laser fjerner specialister i denne sag hår fra mænd på kroppen - tilbage hår fra mænd, hår fra en mands skuldre og bryst.

Desuden fjerner kosmetologer laserhår i mænds hænder. Varigheden af ​​laser hårfjerning er 30 minutter, antallet af sessioner er 8. Resultatet af laser hårfjerning opbevares i lang tid.

Efter at have gennemgået alle sessioner med laserfjerning, må en mand ikke gå i salonen i 6 måneder - i en sådan tid på de steder, der behandles med enheden, vokser håret slet ikke.

Back Razor - Ekstra hårfjerning

En sådan barbermaskine består af 1,5-tommers knive og har et langt håndtag. Ved hjælp af en sådan barbermaskine fjerner herrene hår på bagsiden af ​​en mand, skuldre og skinker og hår på mandens ben.

Varigheden af ​​en sådan procedure er mindst 20 minutter. Efter nogle få dage kommer hårene igen på samme sted.

Som et resultat, for at permanent slippe af med hår, er det bedre at henvende sig til en specialist i denne sag og gøre en laser hårfjerning.

Mand kropshår: Interessante fakta

Alle menneskers legemer uden undtagelse er dækket af hår. I nogle vokser de kun på ansigtet (stubbe), i armhulerne og pubierne. Men mange mænd har hår på deres ben, arme, bryst, ryg. I nogle er det tykkere og tættere, i andre er det næsten umærkeligt. Nogen er stolt af sin "vegetation", og nogen prøver på enhver måde at skjule eller fjerne det. De fleste glatte mode magasiner populariserer mænd med helt glatte legemer uden et enkelt hår. Men overvældende antal kvinder har en anden mening om dette spørgsmål.

På en eller anden måde, men i dag har håret på kroppen mistet mere end 50% af dets primitive relevans, selvom det stadig udfører nogle af de funktioner, der er nedlagt af naturen for tusinder af år siden. Lad os se på interessante fakta, der ikke forhindrer mænd i at vide om håret på deres krop.

1. Hår på den fremtidige mands krop dannes og begynder at vokse selv i den periode, hvor fosteret er i livmoderen. Dette hår kaldes lanugo. Tynde og næsten umærkelige hår, der ligner fluff, dækker hele spædbarnets krop. Men de er før fødslen og falder ud (de fleste af dem). Dette forklarer den øgede hårdhed hos børn født for tidligt: ​​lanugo har bare ikke tid til at falde ud. Men rolig. De vil falde ud et par uger efter fødslen.

2. Der er tre modsatte typer af hår. Den første type er lanugo, som allerede er nævnt. Den anden type - pistol hår. Opstår efter lanugo. De er bløde, tynde og ofte farveløse. Den tredje type hårstangshår. De forekommer med adolescentens tilgang. De er det nøjagtige modsatte af spundet hår. De er hårde, stærke, knyttet til talgkirtlen og subkutant væv. Med deres udseende er der en karakteristisk kropslugt. Dette skyldes forbindelsen mellem stilhåret og talgkirtlen.

3. Kvinder foretrækker hårede mænd. Ifølge undersøgelser og undersøgelser af forskere foretrækker de fleste kvinder mænd med hår på deres kroppe. Tilstedeværelsen af ​​hår på bagsiden af ​​en mand, synes næsten alle kvinder ikke attraktive. Modsat opfattelse hos kvinder om brysthår: næsten 70% af kvinderne er afstemt som det.

4. Hvert hår på kroppen er beskyttet af de mindste kirtler. I ungdommen er det meste af vellus håret udskiftet med stanghår. De vokser fra de subkutane lag. Rodhår fortykket, de er meget større i diameter end lanugo eller pistol. Derfor gør det porerne, hvorfra de vokser, meget bredere og åbner vejen for at kontakte det eksterne miljø med subkutane lag. Men naturen har sørget for at beskytte kroppen og forsyner hvert hår med en talgkirtlen, som udskiller en hemmelighed, der ikke tillader skadelige stoffer og mikroorganismer at trænge ind i huden.

5. Håret på kroppen, vi byttede for fedt. Der er en hypotese, der binder subkutant fedt og hår på en krop i en teori. På hvilken måde? Det antages, at som en person omgiver sig med faciliteter, især - et behageligt ly og en overflod af mad, er der ikke behov for hårfjerning. Tidligere var håret beskytter en person mod forkølelse, regn, kulde og varme. Nu, fra disse vejrfenomener kan en person gemme sig i et hyggeligt rum. Desuden har subkutant fedt antaget en delvis beskyttende funktion mod eksterne klimatiske faktorer, hvoraf et lag kan dannes på grund af tilgængeligheden af ​​mad i den moderne verden.

6. Mængden af ​​hår er direkte proportional med deres ejeres intelligens. Gentagne studier, der viste, at manden har håret, jo højere er hans intellektuelle evner. Mest sandsynligt skyldes dette den hormonelle baggrund, som påvirker hårvækstniveauet.

7. Hår har sine egne muskler. Hårsække leveres med glatte muskler, der kan krympe. Resultatet er en gåsebudseffekt. Denne refleks kaldes også piloerection. Det manifesterer sig i form af hævet hår, når det udsættes for kold adrenalinfrigivelse i blodbanen og så videre. Dette er en rent rudimentær refleks.

8. Mandlig kropshår vokser meget hurtigere om foråret og sommeren. Dette fremgår af Brian Thompson, en specialist i hårproblemer fra USA. Han foreslår, at dette skyldes en mere intens metabolisme end i efteråret-vinterperioden.

9. Mandlig kropshår fremmer seksuel attraktion. Pubic og axillary hår akkumulerer og bevarer køn feromoner, med det resultat at sidstnævnte kan nå lugten af ​​personer af det modsatte køn. Det er af stor betydning for mænds seksuelle attraktion.

Som du kan se, spiller håret på mænds krop stadig en ret vigtig rolle. Men i fremtiden kan vi forblive helt uden hår, da deres værdi går tabt hvert år på grund af civilisationsudviklingen.

Uønsket hår - hvorfor vokser håret på brystet?

Frakken er iboende hos mange pattedyr, herunder mennesker.

I starten tjente det en beskyttende funktion, men i udviklingsprocessen mistede det meste af kropshår dens betydning.

Hårvækst fremstår stadig i utero, men ved fødselen falder de fleste tynde og delikate hår ud.

I et voksen er det normalt normalt at have hårdt hår (på hovedet og ansigtet i armhulerne i lænden) med begrænset lokalisering og pistol, næppe synlig og dækker hele kroppen.

For nogle mennesker dækker tykt og hårdt hår imidlertid områder, der ikke er typiske for semifolk. Hvorfor vokse hår på brystet, ryggen, øvre og nedre lemmer? Årsagerne til en sådan øget hårdhed er mange, og nogle gange er dette fænomen forbundet med alvorlige sygdomme.

Hvorfor brysthår vokser

Antallet af follikler, hårets struktur afhænger af køn og alder hos personen.

Mange mennesker tror, ​​at absolut glat hud er skønhedens standard, og samtidig skarpe af æstetisk opfattelse, barberer alle hår.

Det skal dog huskes, at håret er nødvendigt for at opretholde en sund hud, fordi hver pære er omgivet af fedtvæv, har stamceller, der fremmer hurtig regenerering og en god blodforsyning.

Hovedårsagerne til øget hårvækst:

 • arvelighed;
 • endokrine lidelser;
 • maligne hormonproducerende tumorer;
 • langvarig brug af visse lægemidler.

Hos mænd

Shaggy bryster i samfundet betragtes som et tegn på maskulinitet og giver sin bærer noget seksualitet.

Derfor lider de fleste mænd ikke af hårdhed på brystet og må ikke ty til depilering.

Det første hår på brystet hos mænd optræder i ungdomsårene og tjener som kriterium for puberteten.

Hårvækst er reguleret af mandlige kønshormoner - androgener (især testosteron). Med en stigning i niveauet i blodet øger udseende og stivhed i hovedbunden, med mangel på - huden forbliver glat og øm.

Hvorfor er øget hårdhed hos mænd? Årsagerne til dette fænomen og behandlingsmetoderne findes på vores hjemmeside.

På symptomer og behandling af hyperandrogenisme hos kvinder, læs her.

Hvad er hypofunktion af gonaderne hos kvinder? Alt om årsager og metoder til behandling, læs denne artikel.

Hos kvinder og piger

Hvis for en mand håret bryst er normen, så for kvinder er udseendet af mørkt og hårdt brysthår altid et tegn på dårligt helbred.

Dette fænomen kaldes hirsutisme og oftere på grund af ubalancer af hormoner i kroppen, fordi øget hårvækst fremkalder mandlige kønshormoner.

Hormonale lidelser

Hirsutisme er den øgede hårdhed hos den mandlige type hos kvinder. Tykke og hårde hår begynder at vokse på brystet, i området med overskæg og skæg. Dette er direkte relateret til forandringen i hormonel baggrund i kvindens krop. Et stort antal mænds kønshormoner fører ikke kun til æstetiske defekter, men forårsager også en øget deponering af subkutant fedt, en ændring i menstruationscyklussen op til infertilitet og en stigning i blodtrykket.

I nogle tilfælde er brysthårvæksten reversibel. Så hormonel ubalance, der opstod under graviditeten, passerer efter fødslen. I de fleste tilfælde kræver udseendet af hår på brystet af en kvinde omhyggelig undersøgelse og recept på hormonel korrigerende terapi.

Hovedårsagerne til hirsutismen er:

 • polycystiske æggestokke;
 • tumorer i binyrebarken;
 • hypofysetumorer;
 • androblastom hos æggestokkene.

Genetisk prædisponering

Der er en række arvelige sygdomme, hvoraf et af symptomerne er øget kropshår.

Disse omfatter adrenogenital syndrom - en genetisk sygdom, der ledsages af en defekt i kortisolsyntese, som stimulerer binyrens bark og fører til overdreven produktion af androgener.

En anden arvelig sygdom, Cushings syndrom, er præget af overdreven deponering af subkutant fedt og øget produktion af glukokortikosteroider. Acromegali, som en genetisk abnormitet, ledsages også ofte af øget hårvækst på kroppen.

Bivirkninger af visse lægemidler

 • hormonelle svangerskabsforebyggende midler;
 • glukokortikoider;
 • anabolske steroider;
 • antikonvulsive lægemidler (phenytoin);
 • cytostatika (cyclosporin);
 • præparater til alopeci, der anvendes i kosmetologi (Minoxidil).

Uønsket hårvækst hos kvinder til en mandlig type kaldes hirsutisme. Hirsutisme hos kvinder - læs om behandling ved forskellige metoder.

Hvad er hormonet ATPO, og hvad det er ansvarligt for, læses i denne publikation.

Hvordan håndteres hår?

Hos mænd kræver hårvækst på brystet eller ryggen ikke nogen indgriben, men en kraftig stigning i hårvæksten med en stigning i overskydende vægt er en grund til at konsultere en læge.

Kvinder er mere bekymrede over forekomsten af ​​overskydende hår.

Hvis de tynde mørke hår kun er koncentreret langs kanten af ​​brystvorten alveoli, så behøver du ikke at bekæmpe dem.

Desuden er det umuligt at uafhængigt trække dem ud, huden på dette sted er øm, let afskåret og kan blive smittet med mekanisk skade.

Midler til fjernelse af overskydende hår kan opdeles i tre grupper:

 1. Mekanisk. Trimning eller barbering, som en mekanisk metode til hårfjerning, bruges ganske sjældent nu. Denne metode er ineffektiv på grund af det faktum, at hårsækken forbliver i huden, og den skårne del fortsætter med at vokse. Sorte pletter i steder med barberede hår ser grimt ud, huden kan blive skadet med en barberkants kant, og tilsætning af en infektion vil føre til betændelse. Hertil kommer, at håret efter barberingen vil vokse endnu stærkere, og deres struktur vil ændre sig - de bliver tykkere og hårdere. Mekanisk fjernelse ved hjælp af voksstrimler er en temmelig effektiv metode, men smertefuld. Efter det kan det forblive irritation og rødme i huden.
 2. Chemical. Den kemiske metode er at bruge cremer og depilatory geler. De blødgør hårstrukturen, gør den mere gennemtrængelig og letter let adskillelse fra pæren. Fjern hår behandlet med fløde er let. Derudover indeholder de fleste cremer særlige tilsætningsstoffer: olier, d-panthenol, vitaminer, som har en gavnlig virkning på huden og forhindrer irritation.
 3. Instrumental. Moderne og effektive midler er elektrolyse (hårfjerning ved anvendelse af strøm) og laserudslipning. De udføres på specialudstyr og giver vedvarende resultater. Virkningsmekanismen er baseret på ødelæggelsen af ​​hårfollikelets vækstzone. Samtidig falder håret ikke kun, men en ny holder op med at vokse på dette sted.

Efter mekanisk fjernelse er en hyppig komplikation hårintroduktion, hvilket kan forårsage ubehag.

Alle disse metoder har kun en kosmetisk funktion, der giver huden et glat og behageligt udseende. Det er dog muligt at slippe af med overskydende uld kun ved at eliminere årsagen til udseendet, og derfor er det nødvendigt at konsultere en læge og undersøges.

Hvorfor vokser nogle mænd brysthår, mens andre ikke gør det?

Selv de nærmeste familie kan have - faderen har, og sønnen gør det ikke.

Smilede det forrige svar. Dette er i princippet i høj grad relateret til genetik. Men ikke altid. Vi som individer har længe været "blandet" i genetik, og det er ikke altid muligt at forudsige, hvem vi er tættere på.

Genetisk er "uld på kroppen" sandsynligvis mere typisk for asiatiske nationer. Selv om jeg ikke kan argumentere, har denne form for forskning ikke og ikke mødt.

Påvirkningen påvirker ikke noget. Ligesom hår på andre dele af kroppen. Her har jeg hårde arme og ben. Og der er næsten ikke noget hår på brystet. Men "der" skal du rydde op.

De vokser, dette hår, fordi naturen forudsagde det. Det skete så. Og de har ingen værdi).

4 grunde til at være stolt af et håret bryst

Hvis naturen har vist sig selvtilfredshed og har præsenteret brystet med vegetation, tillykker vi dig! Vi hævder ikke at have en løs bambucha under hagen, hvor 20 aber kunne passe, er det bedste, der kan være på jorden. Men vær ikke genert. Og hvis du har drømt hele dit liv for at få et glat bryst som et "Mr. Universe" og endda begyndt at ødelægge hår med en barbermaskine og barbermaskine til dette, så vent et øjeblik! Nu vil vi forsøge at overbevise dig om, hvorfor det elegante hårmønster er køligere end huden over hjertet, så glat som en model lår.

1. Det er brutalt


Den mest brutale tegneserie nogensinde malet - Wolverine - havde en klar hårlinie. Jeg tror, ​​at resten af ​​helterne ikke har det kun fordi kunstnerne var for dovne til at tegne det. Altid "håret" blev betragtet som synonymt med maskulinitet. Har du nogensinde set i en film eller et andet sted en skovhugger med skaldede bryster eller hænder? Nej! Husk Chuck Norris. Han bar stolt et "tæppe" på hans bryst i en duel mod Bruce Lee. Og prøv at sige, at han ikke er brutal! Ja, og Hugh Jackman, Alec Baldwin, Pierce Brosnan, og mange andre vidunderlige skuespillere, der spillede arbejdsmænd, havde hårede fawn. De barbere ikke ham, fordi de forstod at vegetationen burde flaunt brystet, ikke en tatovering.
Det har længe været kendt for alle: Jo hårdere og tykkere håret, jo mere testosteron i bonden, og jo mere testosteron, den mere temperamentsfulde mand, manlig og så videre. Pounding en næve på bordet - og i seng, der beviser en anden myte om hårede - det siger de, de er meget varmere og mere lidenskabelige elskere.

2. Hvad har forskerne


En amerikansk psykiater sagde engang, at jo mere kropshår du har, jo smartere vil du være. I hans studie sagde Dr. Aikarakudi Alias, at hår er mere almindeligt blandt professorer og højtuddannede mennesker. Desuden sammenlignede de vurderingen af ​​hårede og ikke meget studerende. Og du ved hvad viste sig? Hårarbejderne studerede bedre. Og de, der har hår voksende på ryggen, havde generelt en ekstraordinær intelligens. Nej, vi insisterer ikke på, at mennesker med glatte bryster er dummere, på ingen måde, fordi Einstein ikke kan kaldes dumt.

3. Fordel


Ja, håret betragtes stadig som et absolut unødvendigt rudiment. Ja, med opfindelsen af ​​tøj, da vi holdt op med at hoppe fra gren til gren og gik ind for at samle, stoppede håret en vigtig rolle i vores liv. Det menes, at gennem årene og akklimatiseringen af ​​menneskeheden har udvekslet fint hår til fedt. Men fordelene ved dem er stadig der. I koldt vejr hjælper håret stadig med at holde varmen. Ja, der er ikke så mange af dem, og de er ikke lige så effektive som underbukser, ved - 30. Men alligevel forsøger hårene så meget, som de kan. Nå og for det andet: I varmt vejr, når du sveder, hjælper kropshår med at absorbere fugt fra huden og afkøler dig.
Derudover virker loven om materielbevarelse på dit hår: det vil sige hvis solstråler glitter på hovedet, så vises nye skud på dine arme, bryst og ryg. Mod naturen vil du ikke trampe!

4. Kvinder kan lide det


For nylig har forskere (selvfølgelig briterne) vist, at kvinder elsker hårede bryster. Og elsker et sted fra oldtiden. Ifølge de antikke kvinder i den trojanske krigen æra er de mest lidenskabelige elskere mænd med tykt, hårdt og krøllet kropshår. Faktisk, hvor mange kvinder, så mange meninger... Ifølge estimater, har håret en god tilbedelse. For nogle kvinder er håret på en mands bryst som en luksuriøs bust for en mand. Hertil kommer, for nogle særligt kræsne damer, er en glatbrystet mand forbundet med en ungdoms-teenager eller en gammel skaldet gammel mand. Nogle afhænger af ligheden med grisen.

Selvfølgelig er det her tale om smag. Nogle mennesker kan lide det, nogle gør det ikke, nogen er komfortable, men nogle sætter sig ikke pris på det. Bare i den æra af barberede bryster bør nogen stå op for naturlig skønhed.

Moderne Hamlet - at barbere eller ikke at barbere brysthår

Ønsket om at opnå et respektabelt udseende fra en moderne person kender ingen grænser. Dette faktum gør mænd og kvinder aktivt tænke på muligheden for hår på visse områder af kroppen. Og hvis spørgsmålet om, hvordan man fjerner hår på brystet, ikke forårsager lange diskussioner, så er årsagerne til deres udseende ophidset af forskere og læger.

Hvad skal man gøre, hvis håret vokser på brystet? Dette spørgsmål har ligeledes interesse for både mænd og kvinder.

Overholder Darwins teori, gik man fra en abe til moderne homo sapiens, der hurtigt tabte vegetationen på hans krop. Hos mænd tog processen længere end hos kvinder med fløjlsagtig og delikat hud. Er dette svaret på hår, hvorfor vokser brysthår hos mænd?

Kvinde udseende

En lille smule blondt hår på kvindebrystet betragtes som normalt.

Du kan filosofere om dette emne i lang tid, mens lægerne holder en anden position og forbinder vækst af kropshår med det endokrine systems egenart.

I tilfælde af den kvindelige krop hedder udseendet af brysthår hirsutisme.

Årsagerne giver det meget, det mest almindelige:

 • hormonelle lidelser;
 • arvelighed;
 • ukontrolleret medicinering.
 1. Hormonale lidelser er forbundet med overdreven testosteronproduktion i den kvindelige krop. I medicin kaldes dette fænomen hyperandrogenisme. Det forekommer på grund af krænkelser af æggestokkene og binyrerne samt tumorer på dem.
 2. For at udelukke genetisk disponering skal du kigge nærmere på særegenhederne i hårdistributionen hos de nære kvindelige slægtninge. Også tilhører en bestemt national gruppe.
 3. Ukontrolleret indtagelse af cortison, hydrocortison, prednisolon, minoxidil, cyclosporin, diazoxid, streptomycin, interferon og acetazolamid. Disse er de mest almindelige stoffer, der er blevet identificeret som skyldige i overdreven hårvækst på en kvindes krop.

Hvis hårene på brystet begyndte at vokse, når du tager nye lægemidler, skal du være opmærksom på listen over bivirkninger, der er angivet i vejledningen

Vær opmærksom! Hårene er på enhver kvinde, tynde, sparsomme og næsten usynlige. Om hirsutisme kommer det, når de får en mere intens mørk farve og stivhed.

Hirsutisme fremkommer ikke kun på brystet, det er underlagt alle androgenafhængige områder af kroppen: bryst, ryg, underliv, overlæbe og hage.

Hvad mænd siger i en hvisken

Hvordan vokser og hvordan man fjerner? Hvad hvisker mænd om?

Efter at have taget vejen for at bekæmpe armhuleplantage, er en moderne mand i stigende grad mistænksom for at kigge på benene og brystet, generøst udstyret med hår. Hårfjerning på brystet - for at være det eller ikke at være, det er spørgsmålet om det 21. århundrede Hamlets.

Mange forskere holder sig til ideen om, at overflod af vegetation på brystet er relateret til temperament. Desuden bemærker den smukke halvdel af menneskeheden, at det moderat hårede bryst er meget, meget attraktivt, hvilket giver det fjerde plads i bedømmelsen af ​​hanlige charms.

89% af kvinderne er imod mandlige depilation i brystområdet. Forskere har fundet en forklaring på dette, og hvor ville du tro det var skjult? Selvfølgelig, i vores seksualitet.

Hår på en kraftig mandlig bryst har en stimulerende effekt på følsom kvindeskind under karess, hvilket forårsager akutte seksuelle fornemmelser. Hårvæksten i brystområdet afhænger af testosteronindholdet, jo mere hårdere hårene er, desto mere temperamentsfulde er manden.

Nu er europæere mest sandsynligt blevet triste og spekulerer på, hvordan man dyrker et tegn på temperament på kroppen, fordi mænd med varmt blod kan prale af den største vegetation. Ud fra et videnskabeligt synspunkt udfører hår på kroppen to funktioner: det holder varmen kold og bevarer fugt ved høje temperaturer. Derfor har Apollo fra de varme asiatiske lande for det meste ret tykt og mærkbart hår over deres kroppe.

Depile eller epile?

Eliminer "vegetationen" på kroppen, og du kan gøre det selv ved hjælp af voksstrimler, barbering eller shugaring

Hvis du stadig beslutter at fjerne hårene på brystet, kommer din rådighed mange steder fra dyre og langsigtede til budget og tid.

 • laser hårfjerning;
 • voks hårfjerning;
 • elektrolyse;
 • barbering;
 • depilation creme;

Hvad, hvor og hvor meget - arrangerer vi et lille testdrev.

Foto af proceduren for hårfjerning ved hjælp af en husstandsepilator

Salve til hårvækst: det mest effektive middel til at genoprette hår

Shugaring pasta