Vælg en måde at fjerne hår til helt glatte ben


Leg hårfjerning er en regelmæssig procedure for hver moderne kvinde. Nogle foretrækker tjenesteydelser af skønhedssaloner, gør voksepilation og epilator i håb om at slippe af med problemet for evigt. Og mange bruger til dette formål bevist folkemetoder, der er tilgængelige i hjemmet.

Laser hårfjerning

En måde, der sikrer, at håret aldrig vil vokse tilbage, indtil det eksisterer. Meget afhænger af den enkelte krops egenskaber. Nogen uønsket vegetation er meget lille, den er tynd og usynlig. Det er lettere for sådanne piger at gøre benene glatte, selvom de ikke er for evigt, men i lang tid. Andre har hår på deres ben tyk, tæt og slippe af med det kræver konstant indsats.

En af de mest effektive metoder til dato - laser hårfjerning.

 • Fremgangsmåden udføres med et specielt apparat, som ved hjælp af en laserstråle ødelægger hårsækkene.
 • Behandlet vegetation falder ud og vokser ikke i lang tid. Hvis laser hårfjerning sker regelmæssigt med et interval på 2-3 måneder, vil det meste af håret holde op med at vokse for evigt.
 • Efter 2-3 år begynder nye tynde hår at luge. De er nemme at rengøre i skønhedssalonen igen.

Processen er lidt ubehagelig, så en anæstetisk creme eller gel med lidokain anvendes til alle på det behandlede område.

Af procedurens minuser skal du kalde det høje omkostninger og det faktum, at laseren ikke virker godt på grå og lyse hår. Af fordelene - glatte ben i lang tid og fraværet af indgroede hår, der forårsager mange problemer for kvinder.

De nemmeste måder at fjerne hår på benene på

Et simpelt, men ikke effektivt middel er en skarp barberkniv. Maskinen skærer hårets overflade, og fra dette begynder de at vokse hurtigere. Mange kvinder er nødt til at barbere deres ben hver dag og sikrer en glat hud derhjemme.

 • At barbering forårsagede ikke irritation og blev ikke årsagen til indgroet hår. Du skal grundigt vaske og dampe ud i benene.
 • Næste - påfør barberkrem og gå forsigtigt bladet i retning af hårets vækst.

Efter proceduren skal du sørge for at fugtige huden. Påfør en beroligende creme eller en speciel kosmetisk mælk på den. Glem ikke, at en kedelig barberhøvler fører til skader på huden og til udseendet af mange indgroede hår.

At fjerne hår på dine ben derhjemme er nemt, ved hjælp af en depilatory cream.

 1. Det ødelægger keratin i hårstrukturen, hårene bliver bløde og nemme at fjerne med en spatel.
 2. Benene bliver glatte og ømme, men effekten varer ikke længe.
 3. For at forhindre vegetationen i at forekomme i mere end en uge efter proceduren, applicer en creme, der stopper intens hårvækst.

Hvis der er lille hår, men de er mørke, er det bedre at lette dem med peroxid. Rør 1 el. l. peroxid (6%) fra 1 el. l. flydende sæbe. Dråbe 10 dråber ammoniak. Rør og spred den resulterende masse hår på benene. Forlade en kvart time. Hvis vegetationen ikke har lyst, gentag proceduren næste dag.

Gamle folkemægler

Nogle mener, at folkemetoder kan fjerne hår hjemme for altid. Forvent ikke at opnå dette. Men det er helt muligt at forsinke vækstprocessen og stoppe det i lang tid.

Til opløsningen forberede:

 • jod - 1,5 g;
 • ethylalkohol - 40 g;
 • ammoniak - 2 g;
 • ricinusolie - 5 g

Tilslut komponenterne sammen og sæt til side i et par timer. Når produktet bliver lys, blød bomuldsuld i det og applicer det rigeligt på huden. Vent, indtil sammensætningen tørrer, vask den af ​​med varmt vand og gnid ind i benets nærende creme. Gør proceduren regelmæssigt i 2 uger. Håret falder ud og vises ikke i lang tid.

I gamle dage brugte de folkemetoder baseret på grønne valnødder og hævdede, at de hjælper med at slippe af med håret permanent. Saml 10 mejerødder, finhak og sæt 1 spsk. l. tjære. Forsegle blandingen stærkt i en glasburk og læg i en kælder i 2 uger. Fjern og gnid systematisk ind i rødderne af uønsket hår, indtil det falder ud.

Voksende depilation

For at udføre proceduren for fjernelse af vegetation med voks derhjemme skal du have et hår på mindst 4 mm. Tag et varmt brusebad, påfør en skrubbe af kaffegrunde på huden og fjern eventuelle hornede partikler. Hår kan rengøres med varm og kold voks.

 1. I det første tilfælde skal du købe produktet på et apotek, opvarme det til 60 ° C og anvende det hurtigt på benene med en speciel spatel.
 2. Ovenfor, tryk på de tidligere forberedte strimler af stof og vent lidt.
 3. Med en skarp bevægelse skal man rive en strimmel voks mod hårets vækst og gribe den ved stoffets kant.
 4. Desinficerer huden straks med et antiseptisk middel og roligt problemområderne.
 5. For at gøre dette, er de bedste pasformede terninger af græsis, som skal behandle benene. I slutningen gnider du cremen i huden.

Kold voksaflejring er meget lettere. Du skal købe specielle strimler og forberede benene til proceduren. Hver strimmel med voks skal være lidt opvarmet i hænderne og anvendes til akkumulering af vegetation. Vent et par minutter og rip strimlerne sammen med hårene.

Efter depilation skal du ikke besøge stranden i 2 dage og efter 3 dage sørg for at skrælle. Dette vil fjerne udseendet af indgroet hår.

Epilator hårfjerning

En lille enhed er let at slippe af med vegetation derhjemme. Epilator er bedre at trække hårene ud på benene, når de er cirka 5 mm lange. Derefter kan et maskinens hjul nemt tage fat i dem og kaste op.

Barbering af epilatoren i lang tid løser problemet med uønskede hår. Proceduren skal gentages en gang hver 1-2 uge, og efterhånden bliver vegetationen blødere, tyndere og mindre mærkbar. Minus hårfjerning epilator - overdreven smerte, som ikke alle kan blive vant til. Det hele afhænger af individuel følsomhed. Efter ukorrekt brug af epilatoren opstår der mange indgroede hår, men dette problem kan løses med passende pleje.

 1. Rengør huden grundigt på benene. Tør det med et håndklæde og fortsæt med proceduren.
 2. For at reducere smerte skal du straks stramme huden med din fri hånd og vælge minimumshastigheden.
 3. Tilbring epilator langsomt mod hårvækst. Tag din tid, ellers vil hårene blive brudt, og roden forbliver inde.
 4. Gnid ikke, tryk ikke på huden for ikke at skade den. Hold hånden med epilatoren vinkelret på huden.

Ved at overholde disse små regler kan du minimere ubehag.

Vi løser problemet med indgroet hår derhjemme

Ingen piger er forsikret mod indgroede hår. Ved permanent depilation med voks og andre midler er huden lidt grov. Og når et nyt hår begynder at spire fra roden, kan det ikke bryde igennem, men forblive inde i huden. Dette fremkalder betændelse, hvilket forårsager smertefuld purulent acne. Kun omhyggelig hygiejne og omhyggelig pleje kan lette dette fænomen for evigt.

Hvis du bemærker et par indgroede hår på dine ben, er det bedst at bruge aspirin. Pund en pille i pulver, fortynd det med 1 tsk. vand og smøre stedet for inflammation. Hold mindst 30 minutter, så stoffet er lettere at klare bakterier.

For at slippe af med indgroede hår efter depilation med en voks eller epilator derhjemme, prøv et folkemøde.

 1. Våd en terry håndklæde med varmt vand og wrap et problem mund på det. Hold, indtil stoffet er køligt.
 2. Undersøg den dampede hud, og du vil bemærke små løkker af hår.
 3. Forsigtigt pry dem med desinficeret pincet og trække ud.
 4. Behandl stedet med peroxid og påfør cremen.

En række måder giver hver kvinde mulighed for at finde en passende måde at fjerne hår på benene så hurtigt som muligt, smertefrit og, hvis ikke for altid, men i lang tid.

Sådan fjerner du hår på ben uden en barbermaskine derhjemme

Hvad er hårfjerningsmetoder?

Spørgsmålet om, hvordan man slippe af med uønskede hår på benene står over for størstedelen af ​​kvinderne. Skønhedssaloner tilbyder en række behandlinger, der hjælper med at slippe af med håret i lang tid eller endda for evigt. Blandt hjemmelavede metoder til fjernelse af overskydende hår er barberingen benene det mest populære. Denne metode er imidlertid ikke den mest effektive og langvarige, du skal barbere dine ben hver dag. Selvom du ikke har tid til at besøge en skønhedssalon, kan du i lang tid og i hjemmet slippe af med uønsket hår på dine ben. Og at afhente en barberkniv til dette er ikke nødvendigt.

Depilation og epilering

Hårfjerning kan være metoder til fjernelse eller fjernelse af hår.

 1. Depilation er en proces, der fjerner kun den synlige, perkutane del af håret. Metoderne til depilering omfatter barbering og kemisk depilation med en speciel creme. Effekten af ​​depilation er midlertidig og varer ikke længe.
 2. Hårfjerning fjernes sammen med follikelet. I hjemmet kan epilering udføres med sukkerpasta (shugaring) eller voks. Effekten af ​​epilering er længere, men også midlertidig: Udseendet af nye hår kan ikke stoppes.

voks

Hårfjerning med voks forbliver den mest populære metode til hårfjerning hjemme, på trods af smerten ved denne procedure. Der er tre metoder til voksning: varmt, varmt og koldt. Hot - den mest smertefulde.

Køb voks til hårfjerning kan være i butikkerne. Ofte kommer i form af doseringspatroner.

Når man vokser hjemme, er det vigtigt at overveje følgende punkter.

 1. Wax klare kun med hår fra 5 mm i længden.
 2. Før voksning, brug en skrubbe for at exfoliere huden på dine ben. Dette forhindrer irritation.
 3. Straks inden du anvender voks på dine fødder, pulver din hud med talkumpulver. Dette fjerner overskydende fedt, hvilket gør voks lettere at "hente" hår.
 4. Vassen skal opvarmes i overensstemmelse med instruktionerne. Det er vigtigt ikke at overdrive det: for varmt voks vil forårsage hudforbrændinger.
 5. Vassen påføres med en speciel applikator i et tyndt, jævnt lag. Applikatoren skal holdes i en vinkel på 90 grader, voksen påføres i retning af hårvækst.
 6. Lim stripen til voks. Du skal fjerne den mod hårets vækst. Da denne proces er smertefuld, er det bedre at rive stripen ud med en skarp bevægelse. På denne måde skitser alle steder med uønskede hår.
 7. Når det sidste hår er fjernet fra dine fødder, fjern voksresteret og gnid huden med lotion eller olie.
 8. Det vil være nyttigt at anvende et antiseptisk middel til huden for at desinficere og reducere irritation.

Depilation creme (kemisk depilation)

Denne metode er smertefri, overkommelig (depilatory cream kan købes ret billigt) og er enkel. Men der er ulemper ved sådanne metoder: Håret vil hurtigt vokse tilbage, det bliver nødvendigt at gentage proceduren om et par dage.

En fælles komponent til alle cremer er dimethylsulfoxid.

Depilation creme hjemme er let, men du skal huske følgende nuancer.

 1. Det anbefales ikke at bruge depilatory cream i områder med hudlæsioner. Dette kan forårsage irritation.
 2. Før aflejring skal du grundigt rengøre benets hud med en brusegel og en hård vaskeklud.
 3. Påfør cremen bør være rigeligt på hele overfladen af ​​huden, som du skal fjerne hår. Det er ikke nødvendigt at gnide det i huden.
 4. Instruktionerne skal angive, hvor lang tid du vil forlade cremen på huden. Hold kremen længere anbefales ikke, det kan forårsage hudirritation. Hvis du føler en brændende fornemmelse, er det bedre at fjerne cremen straks.
 5. Fjern cremen med en speciel spatel fastgjort til cremen.
 6. Fjern resten af ​​cremen med en fugtig klud.

Shugaring

Shugaring-proceduren giver mindre smerte end voksning, samtidig med at den giver den samme varige effekt. Hårfjerning sker med sukkerpasta, som kan købes eller tilberedes hjemme. Denne pasta består af sukker, citronsaft og vand. Det påføres mod hårvækst og fjernes langs vækstlinjen.

Shugaring er inkluderet i listen over tjenester af skønhedssaloner, men det er muligt at udføre denne procedure derhjemme. Det er vigtigt at huske følgende nuancer.

 1. I tilfælde af hudsygdomme, papillomer, slid og sår, anbefales ikke shugaring.
 2. Før du epilerer benene, skal du forberede huden: Rens og affedt den, gnid den med lotion.
 3. Tør hud anbefales at drysses med talkumpulver: det hjælper pastaen til bedre at få fat i hår.
 4. Pastaen skal være plastisk og nem at påføre på huden, men ikke-viskøs. Du kan gøre det hjemme ved hjælp af 10 Art. skeer af sukker, 3 spsk. skeer af citronsaft og 1 spsk. en skefuld vand. Denne blanding skal koges over lav varme, indtil den når den ønskede konsistens.
 5. Varm pastaen i dine hænder, rul det op med en kugle, læg det på dine fødder mod håret og fjern derefter med en skarp bevægelse langs vækstlinjen.
 6. Efter afslutningen af ​​proceduren skal du fjerne rester af pastaen med vand, tørre huden med lotion.

Folkemetoder til fjernelse af hår på benene

Uanset om man skal bruge folkemetoder til fjernelse og fjernelse med et stort udvalg af specialværktøjer, der er tilgængelige og nemme at bruge, er det op til dig. Men husk at mange komponenter af folkemidlet kan føre til alvorlig irritation og endda hudforbrændinger, så inden du starter sådanne procedurer, er det bedre at konsultere en hudlæge.

 1. Bland 40 g ethylalkohol, 5 g ricinusolie, 2 g ammoniak, 1,5 g jod. Lad den resulterende opløsning være mørkt i flere timer. Påfør en bomuldspinne på huden. En sådan procedure kræver meget tid: den skal udføres 2 gange om dagen i 2-3 uger.
 2. Det menes at valnødsaft hjælper med at slippe af med hår på benene. For at gøre dette skal du blot tørre dine fødder med saften af ​​en grønnød.
 3. Nissefrø vil hjælpe med at fjerne hår på benene. For at gøre dette kan du selv bruge deres infusion eller pounded frø. De skal male og blande med vegetabilsk olie. Denne blanding er infunderet i ca. en måned, og effekten bliver kun synlig efter nogle få uger med regelmæssige procedurer.

Hvordan slippe af med benhår hjemme: de mest effektive metoder

Hårfjerning på benene involveret hver pige. Det ser ud til, at alle mulige midler allerede er blevet forsøgt, men ikke giver et varigt resultat. Vi foreslår at overveje muligheder for at slippe af med benhår derhjemme for at få en langvarig, glat hudeffekt.

Epilation og depilation

Ikke alle damer, der følger skønheden i deres ben, kender forskellen mellem epilering og depilation. Forskellen ligger i en vigtig detalje:

 1. Hårfjerning fjerner hårets rod, som med vilje ødelægger pærens follikulære struktur for yderligere at forhindre vækst.
 2. Ved depilering ødelægges kun den overfladiske del af håret, så den fortsætter med at vokse yderligere - metoden anses for mindre effektiv.

Hårfjerning hjemme involverer brugen af ​​flere typer hårfjerning og hårfjerning. I det første tilfælde er dette brugen af ​​en elektrisk epilator, og alle andre sorter omfatter depilation: barbering, voks, shugaring, cremer og folkemægler. Overvej hver af mulighederne separat.

barbering

Barbering benene betragtes som en af ​​de mest overkommelige og hurtigste metoder til depilation. Til denne proces forårsagede ikke irritation, tør hud, det anbefales at følge nogle regler:

 1. Udfør proceduren, efter at huden er godt afskåret: den kan gøres under eller efter et bad.
 2. At skære benene mod hårets vækst vil give størst effektivitet - på denne måde bliver vegetationen fjernet mere effektivt, og for piger hvis hud er for følsom og deres hår vokser, er det nødvendigt at barbere benene efter hårvæksten.
 3. Brug specielle blødgøringsmidler: skum, mousses, geler eller cremer; Du bør ikke bruge sæbe i dette område: det vil kun tørre huden.
 4. Vælg en barbermaskin udstyret med fugtgivende strimler med næringsstoffer.
 5. Det er bedre, hvis maskinen har flere blade - så sker processen hurtigt.

Generelt er denne teknik udbredt, og selvom en pige besøger en skønhedssalon til epilering, kan hun nogle gange bruge en barbermaskine.

electrodepilator

Elektrolyse hjælper med at fjerne uønsket vegetation på benene i lang tid. Essensen af ​​teknikken består i brugen af ​​et specielt apparat: En elektrode bringes til hårets rod, som har en opvarmningseffekt på hårsækken og ødelægger den. Efter proceduren vokser håret ikke i ca. 1-2 måneder. Apparater til hjemmebrug er kompakte og nemme at bruge.

Epilering af benene derhjemme med en elektrisk enhed har følgende positive aspekter:

 • Processens effektivitet: Der er ikke behov for at bruge penge på salonen - du skal bare købe en elektrisk epilator;
 • uafhængig timing og hyppighed af gentagne sessioner som nyt hår vokser;
 • høj effektivitet i sammenligning med andre metoder.

Blandt manglerne kan man identificere faren for at forlade hudforbrændinger og ar. For at undgå dette er det nødvendigt at have en vis erfaring på dette område, eller at fjerne vegetationen på dine fødder ved hjælp af kære.

Elektropilatorer bruger flere metoder til indvirkning på pæren: termolyse, elektrolyse, blanding og flush. Under termolyse anvendes højfrekvent vekselstrøm under elektrolyse - likestrøm. En blanding betyder en kombination af disse to tilstande, og en flash leverer højfrekvent vekselstrøm med mere strøm, men mindre eksponeringstid.

Voksning - en af ​​måderne at slippe af med uønsket hår på benene, er ret udbredt. På grund af det faktum, at værktøjer til fjernelse af vegetation og apparater, der smelter voks, kan købes hos enhver skønhedssalon, har denne teknik fået succes.

Denne metode har flere fordele:

 1. Langvarigt resultat. Efter fjernelse af hår på benene varer virkningen fra 1 til 4 uger.
 2. Tilgængelighed. Det er nok at købe en flad træspatel, strimler og voks selv, såvel som voksning - og der er en glat hud på benene. Ja, det koster mere end en almindelig barbermaskine, men det er meget mindre nødvendigt at benytte sig af det angivne tilbehør.
 3. Brugervenlighed. Fjern hår på benene med voks er ikke svært. Selv dem, der ikke har oplevet proceduren før, kan studere instruktionerne på voksburken og starte processen.
 4. Den konstante gentagelse af sessioner bidrager til, at håret bliver tyndere og vokser sjældnere, så benene vil altid se attraktive ud.

Blandt de negative punkter i ansøgningen er værd at bemærke smerten i proceduren. Desuden skal håret være mindst 5 mm langt for at fastgøre håret på den anvendte voks.

Shugaring

En anden moderne form for depilation uden barbering er benhårfjerning med sukkerpasta. Denne metode er vist for både kvinder og mænd, fordi det er harmløst, selv om der er en del smerter under fjernelse af strimlen.

Pasta er en tyk sukker sirup, der kan fremstilles af dig selv hjemme. Epilation har 2 typer:

I det første tilfælde påføres den færdige pasta, som påføres på benets hud med en træspatel. Efter hærdningstiden skal strimlen med sukkerpasta skubbes kraftigt mod hårets vækst. Når shugaring hår fjernet blød karamel, præ-rulles i bolde. Det er nødvendigt at rulle det over huden mod hårvækst, hvorefter det er stærkt revet i retning af deres vækst - takket være dette bliver processen mindre smertefuld.

Det er muligt at slippe af med vegetationen på benene ved at shugaring selv takket være disse fordele:

 • effektivitet;
 • hypoallergen;
 • tilgængelighed af materialer
 • smertefri;
 • bekvemmelighed;
 • mangel på indgroede hår.

Virkningen af ​​proceduren varer ca. 20 dage, mens det er meget vigtigt at forberede blandingen korrekt.

Depilatory cream

Denne metode er kendetegnet ved, at cremer kemikalier påvirker hårvæksten negativt, mens de ikke påvirker follikelen. Ansøgningsproceduren er enkel: Produktet spredes jævnt på føttens hud, holdes i den ønskede tid, cremen fjernes med en speciel pind og skylles med varmt vand.

Som anmeldelserne viser, hjælper disse kompositioner ikke med at slippe af med det hårde hår på benene derhjemme, men de har flere fordele, som de er meget udbredt af piger:

 • smertefri: der er ingen følelse af smerte, ubehag eller irritation;
 • Ny vegetation bliver tyndere over tid;
 • Velegnet til enhver type og farve af hår.

Metoden har sine ulemper, blandt hvilke er en mulig allergisk reaktion på kemi, samt den korte varighed af effekten - lidt mere end en uge. Depilatory cremer hjælper ikke med at fjerne hår på benene for evigt, men de bliver en tryllestav med høj følsomhedstærskel.

Leg hårfjerning med folkemusik retsmidler

Ikke hver pige har råd til at købe en dyr elektrisk epilator eller beslutte at bruge voks. I denne situation kommer man til redning for at slippe af med vegetationen på folkemødre.

Blandt de populære metoder er brugen af ​​hydrogenperoxid, sodavand, rivanol og andre husholdningsmetoder. Overvej hver enkelt af dem mere detaljeret for at forstå, hvilken metode der passer bedst til.

Hydrogenperoxid

Metoden er ikke helt betragtet som en måde at slippe af med vegetationen, men det er snarere blegning af hår på benene. Efter proceduren udføres med peroxid bliver hårets struktur tyndere, og farven bliver svag, hvorfor vegetationen bliver mindre synlig.

Der er flere måder at fjerne hår på med dette værktøj:

 1. Smøring. Påfør peroxid til områder med vegetation to gange om dagen i flere dage i træk.
 2. Anvendelse med brugen af ​​mel. Kombiner 50 ml opløsning med 10 dråber ammoniak og hvedemel. Påfør blandingen på foden og lad i 15 minutter, skyll derefter.
 3. Anvendelse ved hjælp af sæbe. 5 dråber ammoniak og 1 tsk. peroxid blandet med 1 tsk. flydende sæbe. Massen påføres til områder med vegetation og inkuberes i en kvart time, hvorefter de vasker af og tørrer kamille med bouillon.

Anvendelsesmåder anbefales at bruge ikke mere end 1 gang om ugen.

Det er kendt, at sodavand er alkali, så det kan ødelægge follikel fra indersiden. Ifølge anmeldelserne har de gennemført flere procedurer for at fjerne vegetation på benene ved hjælp af sodavand, i en måned vil de stoppe med at vokse. Denne metode er god i tilfælde hvor håret vokser naturligt uden overskydende. I tilfælde af krænkelse af hormonproduktionen vil metoden være ineffektiv.

Den største fordel ved denne metode er dens tilgængelighed og langvarige resultat. Hvis du bliver plaget af spørgsmålet om, hvad du skal gøre, så at senere nye hår ikke vokser, skal du bruge denne teknik. Det udføres som følger:

 1. Opløs teskefuld sodavand i 200 ml varmt klart vand.
 2. Tag et stykke gasbind og dypp det i den resulterende opløsning.
 3. Påfør en komprimering til benets hud og læg den om.
 4. Wrap dette område med klæbende film og lad i 8-10 timer.

rivanola

Påfør dette værktøj for at slippe af med vegetationen startet for længe siden. På grund af de aktive ingredienser i sammensætningen anvendes rivanol også til andre kosmetiske formål. To vigtigste aktive ingredienser er ethacridin lactat og borsyre, som aktivt påvirker hårstrukturen.

På et hår begynder rivanol at ødelægge pærens struktur, hvorfor vegetationen falder ud af sig selv. Ifølge pigerne er effekten af ​​ansøgningen ret lang. Den største fordel ved metoden er dens tilgængelighed og hastighed, såvel som fraværet af indlysende kontraindikationer.

Andre hjemmetoder

Ud over disse muligheder for fjernelse af vegetation anvendes kaliumpermanganat meget: dets opløsning kan brænde hår og fjerne det. Med en sådan indvirkning er det vigtigt at forhindre forbrændinger på huden, samt at bære lukkede tøj på grund af opløsningens farve for bortskaffelsestidspunktet.

Den hurtiglime vandløb påvirker også pærens struktur. Det virker på princippet om depilatory cremer: anvendt på områder af benene, alderen i 30 minutter og vaskes af. Effekten opnås gennem flere gentagelser, så håret holder op med at vokse for evigt.

Ikke mindre populært er metoden til at anvende jod med ammoniak. Resultatet af proceduren er mærkbart allerede på dag 2 efter brug. Alkohol blandes med ammoniak og jod samt ricinusolie og påføres føttens hud.

Disse metoder er gode på deres egen måde, alle kan vælge en mulighed for sig selv. Vælg en metode til depilering baseret på hudens følsomhed, effektens varighed og omkostningerne ved materialer til hjemmebrug.

Er det muligt at fjerne håret permanent?

 • Forsøgte alle mulige måder at fjerne håret på?
 • På grund af overdreven vegetation føler du dig usikker og ikke smuk.
 • Du er bange for at vente på den næste henrettelse, idet du husker at du bliver nødt til at udholde igen.
 • Og vigtigst af alt - effekten varer kun få dage.

Og nu svar på spørgsmålet: passer det dig? Er det muligt at klare dette? Og hvor mange penge har du allerede "lækket" til ineffektive midler og procedurer? Det er rigtigt - det er tid til at stoppe med dem! Er du enig? Derfor besluttede vi at offentliggøre vores abonnent Alina Borodinas historie, hvor hun fortæller i detaljer, hvordan hun slap af problemet med overdreven vegetation i 1 dag for evigt! Læs mere >>

Depilation og hårfjerning derhjemme. Hvilket er bedre?

Glatte slanke ben er altid smukke. Moderne marked tilbyder piger 1000 og 1 betyder at opnå det bedste resultat. Hvordan ikke at gå vild i denne sort og vælge den mest effektive? Vi vil forsøge at finde ud af det.

Depilation og epilation - hvad er forskellen?

Depilation er fjernelsen af ​​den øvre del af håret synlig for øjet. Metoderne til depilering omfatter barbering og kemisk depilering ved hjælp af specielle cremer.

Epilation er fjernelse af hår med en rod (vaskning, shugaring, epilering med en elektrisk epilator). Der er også måder at fjerne uønsket hår permanent. Disse omfatter foto epilation, laser hårfjerning og elektrolyse. Alle involverer ikke kun fjernelse af hår fra roden, men også ødelæggelsen af ​​hårsækken, som gør det muligt for dig at stoppe hårvækst permanent. Disse procedurer er kun tilgængelige i saloner, så vi vil ikke tale om dem.

Depilation metoder er de mest enkle og tilgængelige. Alle jer brugte dem sikkert i håb om at opnå perfekt glathed i benene. Dens største ulempe er, at efter et par dage bliver benene til spiny pindsvin, og proceduren skal gentages igen.

Epilering af ben derhjemme er at foretrække med hensyn til varigheden af ​​at opretholde glatheden. Du kan glemme hårfjerning i et par uger, eller endnu mere. Epilering er imidlertid en smertefuld proces, da det indebærer at trække hår ud af roden.

Depilation metoder. Fordele og ulemper

De fleste piger vælger en barbermaskine til at fjerne hår på deres ben. Det kan til enhver tid bruges, let at tage med dig til hvile. Resultatet afhænger af maskinens kvalitet og antallet af knive. Du kan selvfølgelig bruge engangsmaskiner, men genanvendelige maskiner med flere knive er mere effektive.

Ved barbering skal du huske følgende regler:

1. Før depilation skal du lidt dampe dine fødder i badeværelset. Så hudirritation vil være minimal, og huden selv glattere.

2. For at udføre maskinen skal du i løbet af hårvækst og ikke mod, som mange gør. Dette undgår beskadigelse af det øverste lag af huden og indgroede hår.

3. Efter afhugning med en barbermaskine holdes glatheden i et par dage, og processen skal gentages igen. Hyppig eksponering medfører irritation og tørhed i huden, så efter proceduren er det nødvendigt at påføre en fugtighedscreme på føttens hud.

Blandt de vigtigste fordele ved fjernelse med barberkniv er: tilgængelighed, hastighed (det tager kun 10 minutter), enkelhed.

En alternativ metode er kemisk depilation med en creme. Cremen påføres huden, lades i 10 minutter og fjernes derefter med en speciel spatel sammen med hår.

Cremen virker på håret, fortynder og blødgør det. Hvis du bruger det hele tiden, begynder håret at vokse langsommere og bliver tyndere. Resultatet varer ca. 4 dage. Brug af depilatory cream på beskadiget hud er strengt forbudt.

Voksning af benene derhjemme

Epilering med voks kan være kold (voksstrimler) og varm (varm smeltet voks). Hver pige ved om voksstrimler. Denne måde er enkel. Du er nødt til at holde en voksstrimmel på benet, vent lidt og rive det hårdt væk fra hårvæksten. Voksstrimler giver dig mulighed for hurtigt at fjerne uønsket hår, et middel, der er annonceret og almindeligt. Ikke desto mindre er det ret svært at opnå perfekt renhed med det.

For det første bryder mange hår ikke ud af rødderne, men bryder kun af. Derfor vil der efter nogle få dage ikke være nogen indledende glathed. For det andet er korte hår ikke overhovedet taget, de skal fjernes med pincet. For det tredje, at fjerne håret fra begge ben helt (og ikke kun til knæet), vil en pakke ikke være nok.

Taler om manglerne, er det umuligt at ikke nævne, at trække en stor mængde hår er smertefuldt og kan forårsage irritation på huden.

Epilering med varm voks eller vask giver perfekt glathed i 1,5-2 uger. Varm voks påføres i huden i smeltet tilstand. Hærdning, det fanger alle hårene, selv den korteste og tyndeste. Det frosne lag af voks skal afhentes og skubbes kraftigt som en voksstrimmel. Proceduren er også smertefuld, men det giver mulighed for at opnå et bedre resultat sammenlignet med voksstrimler.

Efter 1-1,5 uger efter proceduren begynder de enkelte hår. De er ret tynde og næsten usynlige. Gentagen procedure kræves kun efter 2-2,5 uger, når håret bliver synligt på huden. Konstant hårfjerning af benene med varm voks vil øge tiden mellem behandlinger op til 3-4 uger.

Ulemperne ved Vasking inkluderer det faktum, at det kræver visse træning og færdigheder. I salonerne til opvarmning af voks skal du bruge en speciel enhed. I hjemmet kan du bruge en mikrobølgeovn eller opvarme voksen i et vandbad. Du skal være meget forsigtig, fordi det er let at overophede og brænde huden. Vassen skal opvarmes til en temperatur på 45-50 grader. Ved denne temperatur vil det ligne konsistensen af ​​tyk honning.

Shugaring

Som hjemmehjælp til epilerende ben er shugaring meget populær. For det første kan shugaring pasta nemt laves hjemme. Alt du behøver er sukker, vand og citron. For det andet kan du som at vaske det helt slippe af med hår i 1,5-2 uger.

Shugaring er den ældste metode til epilering. For hundreder af år har persiske skønheder fjernet deres hår på denne måde. Fra Persien migrerede sukkerepilationsreceptet til Europa og blev hurtigt populær og dermed sit andet navn - "Persisk epilering".

Opskriften til hjemmelavet pasta til shugaring

Det antages, at der i den oprindelige opskrift, der blev opfundet i Persien, blev brugt honning. I dag anvendes sukker som hovedkomponent som hovedregel.

For at lave pasta hjemme skal du:

 • ¼ glas vand
 • Kop citronsaft,
 • 1 kop sukker.

Hæld sukker i en emaljepande, tilsæt vand, tilsæt citronsaft og bland godt. Put potten på ilden. Så snart blandingen koger, skal du reducere varmen til et minimum og opvarme i ca. 5-10 minutter, omrør hele tiden. Pastaen begynder at ændre farve gradvist. Pas på, fjern pastaen fra ilden, så snart farven er blevet tæt på rav.

Epilator epilator

Måske er den mest almindelige metode til hårfjerning hjemme at bruge en epilator. Dette er en elektrisk enhed, der arbejder på princippet om pincet. Med det er det let at opnå perfekt glathed, ikke nødvendigt at bruge tid på at forberede specielle pastaer eller smeltende voks. Brug af det er lige så nemt som at bruge en almindelig barberkniv.

Efter epilatoren forbliver huden helt glat i 1,5-2 uger. Moderne epilatorer giver dig mulighed for at fange selv meget korte og tynde hår. Hvis du bruger enheden regelmæssigt, vil afstanden mellem procedurerne øges til 3-4 uger, da håret bliver tyndere og mindre mærkbart.

De største ulemper er ømhed og irritation af huden. Konstant brug af epilatoren fører til udtynding af hår, hvilket i fremtiden vil reducere smerte under epilering. Ved at justere enhedens hastighed kan du også reducere ubehag.

resultater

Hvad betyder at hårfjerning hjemme for at vælge, bestemmer du. Vi vil forsøge at lette udvælgelsen ved at sætte alle fordele og ulemper i en tabel.

Depilation og epilering af benene

For at opretholde det perfekte billede af kvinder er nødt til at ty til forskellige metoder til hårfjerning. Du kan slippe af med hår på dine ben midlertidigt eller permanent ved hjælp af hjemme og salon metoder.

 • 1. Hvorfor har vi brug for hår
 • 2. TOP - 5 måder at depilere benene derhjemme
 • 2.1. epilator
 • 2.2. creme
 • 2.3. Voks (blanksværte)
 • 2.4. Shugaring
 • 2.5. Barbermanden
 • 3. TOP - 5 folkemetoder til at fjerne benene
 • 3.1. peroxid
 • 3.2. valnødder
 • 3.3. Castorolie og ammoniak
 • 3.4. Kaliumpermanganat
 • 3.5. sodavand
 • 4. TOP - 5 salon metoder til hårfjerning
 • 4.1. elektrolyse
 • 4.2. Laser hårfjerning
 • 4.3. Elos Motif HR
 • 4.4. photoepilation
 • 4.5. Enzym hårfjerning
 • 5. Generelle kontraindikationer
 • 6. Hvordan man tager sig af benene efter depilering og epilering

Hvorfor har vi brug for hår

I oldtiden har naturen sørget for, at hårjakken beskytter føttens hud mod kulde og bid af små insekter. Kroppen hos en moderne person behøver ikke en sådan beskyttelse, men genetiske oplysninger fra forfædre opbevares stadig i os, og håret fortsætter med at vokse.

Et lille hårlag på benene er et normalt fænomen. Men nogle kvinder står over for hypertrichose. Hypertrichose udvikler sig af forskellige årsager, hvoraf de mest almindelige er hormonelle lidelser.

For at forblive feminin og attraktiv, er damen tvunget til at gøre depilation af benene - sådan er kravet til nutidens ideer om skønhed.

TOP - 5 måder at depilere benene derhjemme

At gøre hårfjerning alene betyder at spare tid og penge. Følgende er de mest populære metoder til at opretholde glat hud derhjemme.

epilator

Epilator maskine er et praktisk, praktisk husholdningsapparat. Ved hjælp af en mekanisk depilator er det nok at gøre proceduren en gang hver 2-3 uger. Maskinen trækker hår fra roden, så de vokser ikke længe. Men der er et par minuser - ømhed og indgroet hår. Smerten over tid bliver mindre, da håret bliver tyndere. Problemet med indgroing er løst ved regelmæssig hudrensning.

Effektiv depilering af benene er mulig ved hjælp af en kemisk creme. Det er meget nemt at bruge det - produktet påføres med et tyndt lag på huden, den tid, der er angivet i instruktionerne, opbevares og vaskes af. Den kemiske sammensætning brænder hår, og de forsvinder. Efter cremen er ekstremt sjælden irritation og andre uønskede konsekvenser.

Desværre varer handlingen kort tid - i 3-5 dage. Så begynder benene at stikke fra voksende hår.

Voks (blanksværte)

Voks anvendes meget i saloner, men du kan lære at fjerne håret på deres fødder og hjemme. Materialet har en anden densitet: tykt, medium, blødt. Det er vigtigt at vælge den bedste voks på basis af hårets struktur: Jo sværere de er, jo strammere voks skal være.

Voksen påføres huden med et tyndt lag, limet til det et bånd (de kan klippes ud af bomuld) og rive en strimmel mod hårets vækst. Det gør ondt, fordi håret trækkes ud af roten, og voksen sættes fast i huden og trækker det. Men efter epilering af denne metode kan du nyde glatte ben i op til 4 uger.

En ubehagelig faktor - hår kan vokse ind, og irritation vises på huden.

Shugaring

Sukkerpasta anvendes som depilator. Bragt i færd med at lave mad til en tyk, viskøs konsistens, det fanger perfekt håret og trækker det ud. Pasta er fordelt over huden mod hårets vækst og en skarp bevægelse for at rive væksten. Shugaring epilation på benene er mindre smertefuld end voksning, mindre tilbøjelige til at forårsage irritation og efter det mindre indgroede hår. Resultatet varer op til 25-30 dage.

Barbermanden

Den hurtigste og nemmeste måde at gøre dine ben glatte. Men barbermaskinen har mange ulemper: huden kan blive ridset, skåret; resultatet varer ikke længe - kun 1-2 dage; knivhår coarsens, bliver hårdere, injicere.

TOP - 5 populære metoder til at fjerne benene

Epilering af benene i hjemmet ved folkemetoder er et spørgsmål for patienten. Ikke alle metoder giver hurtige resultater.

peroxid

Hydrogenperoxid 3-6% er egnet til let hår, 6-12% for mørkt hår. 3 spsk. l. peroxid blandes med samme mængde flydende sæbe og tilsættes 10 dråber ammoniak. Blandingen påføres håret og inkuberes i 30 minutter, så skylles fødderne under vand. Som et resultat vil håret lyse, og over tid vil begynde at falde af. Regelmæssigheden af ​​proceduren hver 2-3 uger, hvis det sker systematisk, vil effekten vare længere.

valnødder

Valnød til fjernelse af hår på benene, der er brugt siden oldtiden. Denne frugt indeholder et stof, der ødelægger hårsækken.

Det er bedre at bruge unge nødder i en grøn skal. Skal og skillevægge på 12 nødder vaskes og hældes med alkohol (100 ml). Tilsæt væske i 2-3 uger. Den resulterende tinktur tørrer hårene på benene 2-3 gange om dagen, indtil det øjeblik, de begynder at falde ud. Hvis du bruger tinkturen regelmæssigt, vil håret ikke vokse i meget lang tid - 2-3 måneder.

Castorolie og ammoniak

100 ml medicinsk og 30 ml ammoniak, 20 dråber jod og den samme mængde ricinusolie blandes sammen. Blandingen påføres håret 2 gange om dagen i 7 dage, hvorefter de begynder at falde af. Resultatet varer op til 3 uger.

Kaliumpermanganat

Mangan opløses i varmt vand til pink. Væske gnider dine fødder et par gange om dagen i 2-3 dage. Efter lidt tid begynder håret at falde af. Effekten varer op til 20 dage. Hvis du gør proceduren regelmæssigt en gang om ugen, kan du i et år permanent slippe af med uønsket vegetation. Minus - depilation af benet, kalve, fødder og andre dele af kroppen med kaliumpermanganat er fyldt med mørkfarvning af huden, som forsvinder med tiden.

Håret på benene af kvinder vil ikke vokse op til 4 uger, hvis du laver en komprimere: bagepulver blandet med varmt vand for at danne en opslæmning påføres foden og omviklet med plastfolie. Vedligehold en komprimering i 3-4 timer, vask derefter af. Proceduren gentages hver dag i 4-5 dage, hvorefter håret falder ud.

TOP - 5 salon metoder til hårfjerning ben

Ikke alle piger kan lide at følge hudens glathed alene. Kosmetologiske saloner er altid klar til at hjælpe.

elektrolyse

Nålelektroden styres af et hår og en elektrisk impuls lanceres, som trænger ind i folliklen og ødelægger den. Hår forsvinder, og folliklen dør. Elektrisk depilering af benene og andre områder af kroppen er en lang, ubehagelig proces og kan efterlade mikrobrændinger. Denne teknik bruges mindre og mindre, selv om det eliminerer vegetationen for evigt.

Laser hårfjerning

Laser blinker er en smertefri metode, men dyr og fuldstændig ineffektiv til blondt hår. Laseren virker kun på folliklerne rig på melanin. For at holde benene glatte for evigt, skal du besøge op til 10 procedurer med intervaller på 1,5-2 måneder.

Elos Motif HR

Elos-apparatet kombinerer lyse og elektriske impulser. Det virker på ethvert hår og fjerner det sammen med roddelen. Proceduren er næppe synlig, risikoen for irritation er minimal. Dette er en af ​​de avancerede teknikker til dato. For at opnå permanent glat hud skal du lave 8-10 procedurer.

photoepilation

Teknikken ligner meget laser depilation. Det kan være ineffektivt for let hår og mørk hud. Selvom i dag er der enheder, der perfekt brænder folliklerne med en lille mængde melanin. For at slippe af med irriterende hår på mine ben i lang tid, skal du også besøge 8-10 sessioner. Som følge heraf kan de ikke vokse for livet.

Enzym hårfjerning

Før enzymeteknikken anvendes, fjernes håret med voks eller shugarnigom. Et lægemiddel med enzymer påføres ren hud, en særlig bandage sættes på kroppen og det epilerede område påvirkes af infrarød stråling. Værktøjet trænger ind i folliklerne og ødelægger dem.

Metoden er smertefri, men er fyldt med irritationer, allergiske reaktioner. Således kan du permanent slippe af med hårene på benene. Men en procedure er ikke nok, mindst 7-8 sessioner anbefales. Kostnad enzymatisk epilering af benet er ikke billigt.

Generelle kontraindikationer

Det er umuligt at epilere benene på en af ​​følgende måder med:

 • diabetes;
 • dermatologiske sygdomme;
 • onkologi;
 • en stor ophobning af mol, papillomer, nevi og andre strukturer på benene;
 • infektiøse og inflammatoriske processer.

Apparat hårfjerning er kontraindiceret under graviditet. Du kan slippe af med vegetationen i en "interessant position" ved hjælp af et værktøjsmaskiner, en skrivemaskine (hvis du brugte det før), voks og en shugarnig. Hårfjerningskrem er ikke forbudt, men med omhu.

Hvordan man tager sig af benene efter depilering og epilering

Selvom det er korrekt at gøre depilationen, kan huden stadig reagere med betændelse, irritation, allergi.

Efter proceduren skal huden behandles med antiseptisk middel. Efter 30 minutter påføres en beroligende creme eller salve (Radevit, Bepanten, Dexpanthenol). Midler med panthenol fjern rødhedsbrønd. Hvis huden slet ikke er irriteret, kan du gøre med en simpel baby creme.

Mange former for depilation tørre dermis, den skal fugtes ved hjælp af specielle kosmetik - lotioner, cremer eller olier.

Efter shugarnika, voksning, skrivemaskine, efter 5-7 dage er det nødvendigt at skrubbe benene, så der ikke er indgroede hår. Det anbefales at bruge skrubbe regelmæssigt - 2 gange om ugen.

Efter hårdvareteknikken skal benene tages i betragtning i overensstemmelse med skønhedsekspertens anbefalinger, de kan variere afhængigt af hver enkelt kvinders individuelle kendetegn.

For at reducere risikoen for betændelse er det vigtigt at følge forskrifterne for depilation. Til pleje af stærkt betændt hud kræves der antiseptiske salver: Levomekol, Betadin, Miramistin, Resorcin.

Hver pige kan selv vælge en acceptabel måde at fjerne hår på benene på, prøv at eksperimentere. Du bør være forsigtig med populære opskrifter, de kan give uventede resultater.

Sådan fjerner du hår på dine fødder derhjemme

Glatte og velplejede ben er garantien for enhver kvindes selvtillid. Derfor har kvinder i mange år været på udkig efter den bedste måde at slippe af med uønsket hår på deres ben. I denne artikel ønsker vi at tale om, hvordan du fjerner hår på dine ben derhjemme.

barbering

Shaving uønsket hår med en barbermaskine er nok den mest populære metode til fjernelse af hår derhjemme. Det er virkelig meget effektivt, men det er desværre ikke holdbart. Alt er meget individuelt og afhænger af organismerens egenskaber, men som regel begynder børsterne at bryde igennem dagen efter barberingen. Meget hyppig barbering forårsager hudirritation. Et andet almindeligt problem, som kvinder oplever efter barbering, er hårets indvækst i huden. For at undgå indgroede hår skal du skrubbe huden regelmæssigt inden barberingen. Hvis du vil fjerne benhår hjemme med en barberkniv, skal du sørge for, at knivbladene altid er skarpe og rene. Efter barbering skal du sørge for at anvende en fugtighedscreme eller krops lotion på huden.

Hårfjerning på ben med epilator

Denne metode, men effektiv, er meget kontroversiel. Ikke alle piger vil kunne bruge det, fordi proceduren er yderst smertefuld. Uanset hvad de ville skrive i kvinders fora, at huden om nogle få minutter bliver vant til smerten, og smerten ved at bruge depilatoren virkelig ikke er for svag i hjertet, kunne mange piger, der forsøgte at fjerne hår med en epilator, ikke få venner med det. og læg det af at samle støv på hylden. Men epilatorer er ikke billige enheder.

Depilatory cream

Depilation cremer fungerer godt i kampen mod blødt hår, men desværre er de ikke altid effektive mod hårdt og stærkt hår. Hvis du beslutter dig for at fjerne hår på dine ben derhjemme med en creme, skal du følge anvisningerne for brug. Husk, at depilation cremer er meget giftige, har en stærk kemisk lugt og ofte forårsager allergier.

Før du påfører cremen, test det ved at anvende en lille mængde på albuebukken. Anvendelse af en creme til depilation, omhyggeligt overvåge tilstanden af ​​huden, ved den mindste reaktion af kroppen, vask det af. Depilatory cremer er kontraindiceret til mennesker, der lider af hudsygdomme, gravide og ammende kvinder. Du kan heller ikke anvende lægemidlet på den skadede hud.

Wax depilation

Hvis du vil fjerne håret på dine ben med voks derhjemme, så vil du være i orden med færdige voksstrimler, som sælges i alle kosmetiske butikker.

Vi anbefaler ikke at forsøge at udføre proceduren med depilation med varm voks selv hjemme, du risikerer at undervise brændingen. Meget mere vil passe dig varm voks i kassetter. Det sælges i specialforretninger, på samme sted kan du købe stofbåndsstrimler, som du også skal bruge.

Så det er nødvendigt at anvende voks med en patron på det depilerede område strengt efter hårvækst, så er det nødvendigt at klæbe en fastholdelsesstrimmel på voksen og med en skarp bevægelse fjerne den parallelt med huden og strengt mod hårvæksten.

Dette er vigtigt!

Prøv at begynde at fjerne hår fra benet over knæet. Hvis du sætter en blå mærke eller beskadiger huden i dette område, vil det i det mindste ikke være særlig mærkbar.

Shugaring derhjemme

Depilering af sukker er en mere kompliceret proces end voksaflejring. Det omfatter mange teknikker, specielle nuancer, som kun ejes af erfarne depilation masters. Hvis du dog stadig spekulerer på, hvordan du fjerner benhår hjemme med sukkerpasta, vil vi fortælle dig om denne metode til depilering. Som regel bruger man i salonen i fodsonen manuel shugaring teknik. For at depilere sukker med høj kvalitet er det nødvendigt at kende komplekset af korrekte bevægelser, for at sige det helt, at have en "fuld hånd".
Vi foreslår at du bruger sukkerpasta i en kassette. Princippet er næsten det samme som med vokskassettehud, men med undtagelse af nogle detaljer. Påfør sukkerpasta er ikke nødvendig for hårvækst, men strengt mod væksten af ​​hår. At fjerne det, tværtimod, bør det være strengt i henhold til væksten af ​​hår parallelt med huden.

Dette er vigtigt!

Før voksning og sukker depilation er det nødvendigt at rengøre huden på urenheder grundigt og desinficere den. Derefter skal du tørre det med talkumpulver. Først da kan proceduren udføres.

Populære metoder til depilation

Kære kvinder, vi opfordrer indtrængende dig til ikke at tro på de myter, der er skrevet på internettet om folkemusik eller "bedstemors" metoder til depilation. Hvis det virkelig var muligt at slippe af med uønsket vegetation ved hjælp af plantainen for evigt og uden farlige konsekvenser for kroppen, ville depileringsindustrien simpelthen ikke eksistere! Og hvis en del af de folkemusikmetoder vi tilbyder, er simpelthen ubrugelige, så udgør nogle af dem en alvorlig fare for huden, såsom alvorlig tørring eller kemiske forbrændinger. Pas på din hud, ikke skimp på det, ellers bliver det endnu dyrere at genoprette det.

Hvis du er træt af selvstændig fjernelse af uønsket hår, venter depileringsvoks og sukkeraflejringsspecialister fra sundheds- og skønhedscentret "Depilux" dig med åbne arme! Sammen med hudlægerne udviklede teologens teknologier shugaring teknologien "Depilux-Bio". Shugaring med vores unikke teknologi er ikke kun hårfjerning, men også pleje din hud. Depilyuks Health and Beauty Studio er en førsteklasses service, erfarne og delikate specialister og sikre, miljøvenlige materialer.

Sådan fjerner du hår på ben: Vælg den rigtige metode

Glatte og smukke ben - drømmen om enhver moderne kvinde, der bryr sig om sig selv. I dag er der mange midler til at slippe af med uønsket hår. Nogle af dem er enkle og kræver ikke omkostninger, men de har ikke et langsigtet resultat, mens andre forårsager alvorlig ubehag under proceduren eller er dyre, men effekten af ​​glatte ben fortsætter i lang tid. Vi vil forstå, hvilke metoder der finder anvendelse hjemme, og om det er muligt at slippe af med håret på dine ben for evigt.

Hvorfor vokser håret på benene

Håret på benene vokser på alle mennesker fra naturen. Hos mænd er de som regel tykkere og hårdere end kvinder. Mænd er ikke forpligtet til at slippe af med vegetationen på kroppen, tværtimod betragtes det som et tegn på brutalitet og varmt temperament. Standarden for feminin skønhed er glatte ben, uden tegn på synligt hår. Samtidig vokser hver piges hår på benene forskelligt. I blå øjne blondiner er de som regel lyse og uklare, i brune øjne brunetter - mørke og mere tætte. En tynd fluff, umærkelig for andre, må ikke forårsage problemer for ejeren, især om vinteren, når bare ben ikke udsættes. En anden ting, hvis vegetationen er tyk og mørk, kan det forårsage en psykologisk ubehag i kvinderne, være årsagen til selvtillid og i dens kvindelige attraktivitet.

Skarpe ændringer i tykkelsen og intensiteten af ​​hårvækst på kroppen, herunder på benene, bør advares. Det er muligt, at hormonforstyrrelser opstod i kroppen, antallet af hanlige hormoner steg dramatisk, hvilket førte til overdreven hårdhed. I dette tilfælde skal du konsultere en læge og etablere en diagnose. Med korrekt behandling og normalisering af den hormonelle baggrund kan problemet gå væk.

Vi opregner de mest almindelige årsager til øget hårvækst hos kvinder:

 • øgede niveauer af mandlige hormoner i kroppen;
 • funktionsfejl i det endokrine system
 • bivirkninger af hormonelle lægemidler;
 • arvelige træk.

Generelt, hvis årsagen til væksten af ​​hår på benene ikke er i sygdommen, forbyder læger ikke fjernelse af hår på benene. Det vigtigste er at sikre, at den valgte metode ikke har en negativ indvirkning på sundhedstilstanden, og udfør proceduren i overensstemmelse med sikkerhedsreglerne for at forhindre betændelse i huden eller infektion.

Måder at fjerne uønsket benhår

Alle metoder til benhårfjerning kan opdeles i 2 typer:

Depilation refererer til måder at slippe af med uønsket vegetation, hvor kun en del af håret på overfladen af ​​huden fjernes. Dette sker ved skæring, barbering, opløsning af hår med depilatory cremer. Alle disse procedurer giver et hurtigt, men kortfristet resultat. Inden for få dage vokser nye hår, og de er endnu hårdere end før. Under hårfjerning fjernes håret fra roden, trækkes ud eller delvist ødelægges. Som følge heraf vokser nye hår i lang tid - i flere uger. Ofte bliver vegetationen svagere på grund af skader på hårsækkenet, hårene bliver tyndere eller lysere.

Saks, pincet, tråde

Måske er den mindst effektive måde at fjerne hår på, gennem saksskæring. Denne proces vil tage meget tid, og resultatet er usandsynligt at behage - selv når man skærer "under rod" på benene, dannes unastetiske hårstubber, og efter et par dage vil de vokse markant.

Træk hår med pincet er en tidskrævende og ubehagelig proces. Du bliver nødt til at bruge et par timer til at rense håret på dine ben ved hjælp af denne metode.

Hårfjerning med en tråd, snoet på en særlig måde, så når den strammes, tager den hår og tårer dem af roden, det kræver stor dygtighed. Selvom det er muligt at gennemføre denne procedure derhjemme, vil det tage lang tid.

barbermaskine

At skære hår med en barberkniv er en mere acceptabel metode end at bruge saks. Brug af maskinen kan hurtigt og smertefrit fjerne nogle af de hår, der er på overfladen af ​​huden. Men han har betydelige ulemper:

 • hår vokser hurtigt tilbage (i 2-3 dage);
 • nye hår ligner børster;
 • voksende vegetation kan blive tættere end før;
 • Der er fare for skade og hudskade.

Denne hurtige metode, på trods af det korte resultat, er populært blandt mange kvinder på grund af sin enkelhed og tilgængelighed til enhver tid. Det er nødvendigt at overholde forsigtighedsreglerne: Brug en engangs maskine eller en barberkniv, brug en barberkrem for at lette glidningen for at minimere skade på epidermis.

Depilatory cremer

Denne metode til fjernelse af håret henviser til metoderne for kemisk eksponering. En særlig cremeholdig bestanddel, der opløser hårene påføres benene, holdes i nogen tid og fjernes derefter med en spatel sammen med tabte hår eller vaskes med vand. Kemikalier ødelægger keratin skalaer, og håret kan nemt fjernes. Processen er helt smertefri, og nye hår bliver tyndere end før. Der er cremer, der ikke opløses i vand, under depilation kan du tage et brusebad uden frygt for at vaske kompositionen fra fødderne. Der er cremer og ulemper:

 • risiko for kemiske forbrændinger eller allergier
 • hårdt og tykt hår opløses ikke
 • bør ikke anvendes til hudlæsioner, dermatitis.

Ved brug er det nødvendigt at nøje følge instruktionerne om brug og eksponeringstid. Før du applicerer på fødderne, udfør en følsomhedstest - påfør en lille smule creme på hånden med cremen og vurder hudens reaktion efter 10 minutter. Hvis du oplever rødme, udslæt, kløe - anvend ikke sammensætningen.

epilator

Denne enhed ligner en elektrisk barbermaskin, men princippet om dens funktion er anderledes. I stedet for knive er den udstyret med en spindeltromme med en række mini pincet. I kontakt med hårene opfanger pinceterne dem og rive dem op af roden. Flere hår fjernes på samme tid, proceduretiden er ikke for lang. I betragtning af at håret trækkes ud af rødderne, vil den nye vegetation ikke vises snart og vil være mindre tyk end før, og benene forbliver glatte i flere uger. Denne metode har imidlertid ulemper:

 • høje omkostninger ved enheden
 • sårhed i proceduren
 • irritation og rødme i huden, udseendet af små røde pletter;
 • sandsynlighed for indvækst af nye hår.

Når du arbejder med epilatoren, skal du være opmærksom på: brug ikke mens du ligger i badet (risiko for elektrocution), desinficere huden efter brug for at forhindre bakterier i at komme ind i blodsårene på grund af de revne hår.

Voksning (voksning)

Sammensætningen omfatter ud over voks også nåleharpiks, paraffin, æteriske olier og andre additiver. Der er to metoder til voksning: varmt og koldt. I det første tilfælde købes voksen i en patron, som opvarmes i specielle enheder - vokssmelter eller i vandbad. En lille mængde varmt voks påføres huden, en strimmel af stof limes på, og så slides den væk fra hårets vækst. Denne proces kræver færdigheder, så det er normalt implementeret i saloner. Den kolde vej er lettere og mere overkommelig til brug i hjemmet. Det er nok at købe voksstrimler, som er en papir- eller stofbase med et lag af voks. Gnid strimlen med palmer for at varme lidt og blødgøre voksen, og sæt den så på foden og glat den. Når voksen går i indgreb med huden, bliver båndet slået af mod hårets vækst sammen med vegetationen. Effekten af ​​glathed vedvarer i 2-3 uger, og selve proceduren går hurtigt. Denne metode har sine ulemper:

 • forårsager smerte;
 • hot metode er svært at gennemføre på egen hånd
 • huden bliver rød og irriteret under proceduren.

Hvis du beslutter at depilere med varm voks, pas på, at du ikke bliver brændt. Brug et termometer til at overvåge voksets temperatur - sammensætningen påføres huden, når den opvarmes til 38-40 grader. Bemærk at varm voks har en negativ effekt på blodkar, så proceduren er kontraindiceret for åreknuder.

Shugaring

Denne procedure for teknikken til udførelse ligner voksning på en varm måde, men i stedet for voks, brug sukkermasse ved stuetemperatur. Det påføres huden i en lille mængde og glat. Hår mens begravet i en sød masse. Derefter fjernes melasse med en skarp bevægelse sammen med håret.

I dag betragtes denne metode til hårfjerning på benene effektivt, overkommelig og økonomisk. På grund af fraværet af kemiske komponenter fremkalder shugaring pasta ikke allergi og er trygt for huden. Ved hjælp af shugaring kan selv korte hår med en længde på 2-3 mm fjernes, og effekten af ​​glathed varer i 3-4 uger. De voksende hår er sparsomme og tynde, det er lettere og sværere at trække dem ud med hver efterfølgende procedure. Den eneste negative shugaring - ubehagelige følelser. Sukkerpasta kan købes i den færdige form i en specialbutik eller tilberede sig selv. Før proceduren er det nødvendigt at skrælle huden, tør det grundigt, drys med talkumpulver.

Shugaring Pasta Opskrift

 • sukker 200 g;
 • citronsaft 50 ml;
 • vand 1 spiseskefuld
 1. Bland ingredienserne i en ildfast dipper.
 2. Tænd en langsom ild og kog indtil den er tyk, omrøring.
 3. Lad afkøle naturligt.

Hvis pastaen hærdes og karameliseres efter afkøling, genopvarmes den igen og tilsæt lidt mere vand, hvilket giver en toffee konsistens.

Folkelige måder

Folkemetoder er normalt baseret på de skadelige virkninger på håret af kemiske eller plantekomponenter. Det er værd at overveje, at folkemæssige retsmidler kan være farlige og giftige, fremkalde allergiske reaktioner og forårsage hudforbrændinger. Før du bruger dem, skal en hudprøve udføres på et lille hudområde for at vurdere reaktionen og mulige negative virkninger. I mange tilfælde er det muligt at lette hårene ved hjælp af folkemedicin, og for at fjerne dem skal du udøve en masse indsats og tålmodighed ved regelmæssigt at gentage proceduren.

Følgende folkemedicin bruges til at fjerne og lette hår på benene:

 • Hydrogenperoxid. Med en opløsning fedt dine fødder rigeligt om morgenen og aftenen, eller lav kompresser til natten.
 • Soda. Fra bagepulver gør lotioner eller bade fra en opløsning af sodavand og varmt vand.
 • Citron. Juice citron behandler hudens ben 2 gange om dagen - hårene lyser.
 • Kaliumpermanganat Granulerne opløses i vand for at opnå en intens pink farve, varme op og lave fodbad.
 • Grøn valnød. Frisk umodne frugter skæres i halve og smør benene 2 gange om dagen.
 • Plant dope. Til depilation anvende en afkogning af tørre blade af dope - skyll benene 1 gang om dagen. Denne plante er giftig, så den skal bruges med forsigtighed, sandsynligvis udviklingen af ​​allergiske reaktioner.

Traditionelle healere kan også anbefale mange andre produkter til fjernelse af benhår, såsom euphorbia, nældebrød, aloe, jod, eddike, druesaft og andre. Det er værd at overveje, at mange af dem er i stand til at lette eller farve ikke kun håret, men også hudens ben.

Anmeldelser af kvinder på forskellige metoder til hårfjerning på benene

Alt skævt liv barberede. Her vil du have en epilator - være det forkert. Kortere spooky udseende flecked ben - og med indgroet hår

Margot

http://www.woman.ru/beauty/medley2/thread/3939796/

Jeg trækker håret ud på mine ben med pincet, det varer i 1 uge, men så kan der forekomme røde pletter under hårspiringen, så efter 7 dage fra afslutningen af ​​proceduren er det lidt lettere at salve dine fødder med en slags antiinflammatorisk væske, f.eks. Calendula.

Natalia

http://www.woman.ru/beauty/medley2/thread/3939796/

om grønne valnødder - nonsens, min søster smurt, ikke kun blev saften sort, hjalp ikke, men fyr, sådan viser en skrubbe, det viser sig at skrabe huden op til hårsække med en skrubbe, så vil de bestemt ikke vokse... åh, jeg lider, men hidtil har intet hjulpet bortset fra epilatoren... selv om pigerne fra forummet har rådgivet en ny type epilering for evigt, men vi er ikke i byen endnu, måske tager jeg mig til ro på ferie..

Lady Olga

https://deti.mail.ru/forum/dosug/obo_vsjom_na_svete/ubiraem_volosy_navsegda/

Jeg tror også, at en metode til voksning er velegnet til hjemmet fjernelse. Relativt billigt varer effekten op til 3-4 uger, du kan fjerne selv de hårdeste hår. Lidt smertefuldt, men en god effekt. Så kan du anvende en beroligende lotion.

Angelina.Kurkina

http://make-ups.ru/forum/viewtopic.php?t=306

Hvad jeg lige ikke prøvede... for min følsomme hud fandt jeg den perfekte mulighed! Dette er en shugaring, depilation processen er ret simpel og praktisk talt smertefri, men for mig er det meget vigtigt. Jeg kan godt lide, at glatheden varer 2-3 uger!

glad

http://make-ups.ru/forum/viewtopic.php?t=306

Jeg bruger epilatoren, da den vokser tilbage, det er, hvis jeg har spiket, trækker jeg ud. Men hver uge er mine ben glatte, så begynder tynde at bryde igennem.

Cara_Mel

https://www.u-mama.ru/forum/women/fashion/638544/index.html

Kan jeg slippe af med uønsket hår på mine ben for evigt

Slap af håret på benene for evigt hjemme er umuligt. For at gøre dette er det nødvendigt at fuldstændigt ødelægge hårsækkenet, hvilket opnås ved metoderne til hardwareeksponering i specialklinikker. Men sådanne procedurer giver ikke en absolut garanti, fordi "dvalende" follikler kan aktiveres, selvom det ikke sker snart. Med en radikal fjernelse af hår på benene ved hjælp af højteknologi, kan du slippe af med vegetationen i flere år, og nye hår kan vokse så sjældne og tynde, at gentagne procedurer ikke bliver påkrævet. Vi viser de mest populære hardwareprocedurer:

 • Laser hårfjerning. Hårene påvirkes af en laser, der ødelægger hårpigmentet. Fremgangsmåden er næsten smertefri, men den er kun effektiv til hår, der er mørkere end huden.
 • Elektrolyse. Det ødelægger håret og pæren ved hjælp af elektrisk strøm, som strømmer gennem nålen. Fremgangsmåden er meget smertefuld, og hvert hår behandles separat. Samtidig ødelægges hår af enhver farve, selv grå.
 • Epilering. Effekten på hårene har en lysimpuls, der ikke giver ubehagelige fornemmelser. Denne metode er effektiv, hvis håret på benene er mørkt og tykt, da området på ca. 5 kvadratmeter behandles. cm.

Hver af metoderne har kontraindikationer, så der er brug for konsultation inden brug af en specialist. Hardware metoder er effektive, men dyre. Hårfjerning kræver en hel række procedurer, omkostningerne ved hver kan variere fra 2 til 8 tusind rubler.

Hudpleje efter fjernelse af uønsket benhår

Måske forårsager hver metode til depilering eller depilering skade på huden. I bedste fald er kun epidermis beskadiget, og huden bliver tør og irriteret; i værste fald bliver den betændt, får en kemisk forbrænding eller bliver inficeret (hvis der forekommer kontaminering i et åbent sår).

Hvis huden er irriteret, rødmet eller der er blodpunkter, er det kontraindiceret:

 • solbadning;
 • svømme i poolen;
 • besøge badet og saunaen;
 • tag varmt bad;
 • gnide og mekanisk påvirke huden.

Fod hudpleje efter hårfjerning involverer følgende aktiviteter:

 1. Behandling af sår med antiseptika. Hvis du skærer dig selv, eller hvis du fjerner hår fra roden, skal du markere blærende rester, du skal smøre de beskadigede områder med en antiseptisk opløsning (hydrogenperoxid, miramistin, chlorhexidin osv.).
 2. Smøring med næringsstofformuleringer. Det er nødvendigt at berolige og fugtige huden. For at gøre dette anbefales det at smøre det med en creme indeholdende panthenol eller en nærende creme designet specielt til behandling af huden efter epilering. Naturlige æteriske olier - aloe, te træ, kamille har også fremragende fugtighedsgivende egenskaber.
 3. Regnskabsmæssig peeling. Denne procedure udføres et par dage efter hårfjerning, når huden beroliger. Pilling involverer behandling af huden med skrubber for at fjerne døde hudceller og forhindre, at nye hår vokser.

Video: DIY shugaring pasta

Når du planlægger at slippe af med hår på dine ben, skal du beslutte, om du vil gøre det hurtigt og smertefrit, men ikke for længe, ​​eller er du klar til at udholde smerte, bruge tid og energi, men for at opnå den ønskede glathed i lang tid. Afhængig af individuelle præferencer kan du vælge den bedste måde og slippe af med uønsket vegetation alene.

Razor barbering teknologi

Madlavning sukkerpasta til shugaring derhjemme: 5 opskrifter