Årsager og behandling af kønsorganer bryder sammen

Sprækker i labia og klitoris - et yderst ubehageligt fænomen, der bekymrer mange kvinder. I denne sygdom er integriteten af ​​slimhinden ødelagt, hvilket fører til smerte, selv ved den mindste berøring til det beskadigede område. Men oftest lider patologien af ​​en brændende fornemmelse, kløe og rigelige sekret.

Sprækker er ikke en sygdom, men et af symptomerne på en abnormitet i kroppens arbejde eller en infektion. Med rettidig behandling til lægen retræder sygdommen hurtigt.

Sprækker i kønsorganerne er en konsekvens af udviklingen af ​​patologier eller påvirkning af eksterne faktorer. Oftest fører følgende faktorer til deres udseende:

 1. 1. Infektioner. Under infektionens indtrængen har kvinden tør og brændende fornemmelse i kønsområdet. Over tid dannes små revner og sår på den berørte del af slimhinden. Overfladen af ​​huden har en lys farve.
 2. 2. Utilstrækkelig mængde østrogen i blodet. Manglende hormonal baggrund er den kvindelige krops største fjende. En utilstrækkelig mængde hormon fører til mangel på E-vitamin, hvilket forårsager tør hud, hvilket resulterer i revner på slimhinderne i kønsorganerne.
 3. 3. utilstrækkelig eller overdreven hygiejne Hyppig eller for sjælden vask væk fører til overdreven udvikling af patogen mikroflora i undertøj. Bakterier trænger gennem porerne ind i lagene af huden, hvilket fører til tørhed og udvikling af mange sygdomme. Og på grund af overdreven tørhed dannes mikrokaster og betændelser i slimhinden i kønsorganerne.
 4. 4. Tilstedeværelse af orme. Disse parasitter, der udvikler sig i menneskekroppen, lægger æg og affald på hudens og slimhinderne i kønsorganerne. Syre korroderer den sarte hud og fører til tørhed og revner.
 5. 5. Allergisk reaktion. Ofte er det allergener, der forårsager ubehag i kønsområdet. En sådan reaktion kan opstå ved kontakt med syntetiske undertøj eller intime plejeprodukter.
 6. 6. Diabetes. I denne sygdom reduceres hudens elasticitet kraftigt, det tørrer ud og begynder at knække. Mest af alt er der problemer, der forårsager revner i labia og klitoris.
 7. 7. Thrush. Hvis du ikke begynder at behandle candidiasis i tide, så spiser mælkesyre væk slimhinden i kønsorganerne, hvilket medfører skade. I fremtiden kan der forekomme skader på stedet.

Men ikke kun disse årsager fører til dannelse af sår og mikroskader på overfladen af ​​labia. Ofte opstår de, når man bruger pads, ved hjælp af parfume og kosmetik til pleje af intime områder, brugen af ​​lokale lægemidler i form af cremer og salver.

At bestemme årsagen til revner i labia eller klitoris, ikke kun en visuel inspektion, men også laboratorietests er nødvendige. Læger anbefaler at gennemgå urogenitalt undersøgelse for infektion, at tage en analyse for bacposa, blod til undersøgelse og vaginal smear.

Uden mislykket bliver patienten sendt for at bestemme tilstedeværelsen af ​​HIV-infektion. Kun efter en fuldstændig undersøgelse vil lægen kunne foretage den korrekte diagnose og finde en effektiv behandling.

Lægemiddelbehandling er i denne sag ikke kun rettet mod fjernelse af sygdommens hovedsymptomer, men også for at eliminere årsagen. Konservative metoder er nok til fuldstændig helbredelse af såret på labia. Immunmodulerende midler anvendes almindeligvis, og Immudon, Anaferon og andre lægemidler. Derudover anbefaler lægerne brugen af ​​stoffer til at hjælpe med at klare en ubehagelig lugt og overdrevne sekreter. Og salve og creme baseret på Depantenol hjælper med til hurtigt at helbrede revner og sår.

Under behandlingen er det vigtigt at opretholde personlig hygiejne. Men til rengøring anbefales det kun at bruge produkter baseret på blide formler. Det er ønskeligt, at sæbe indeholdt mælkesyre eller flødebase.

Oftest giver brug af medicinske lægemidler positive resultater. Men undertiden kan terapi være ubrugelig. I dette tilfælde anbefales kirurgi.

Sammen med lægemiddelbehandling kan du bruge traditionel medicin, for eksempel forskellige medicinske planter (kamille, calendula, mælkebøtte, yarrow).

For at beskytte beskadigede væv fra bakterier anbefales chlorhexidin. De skal skylle overfladen af ​​kønsorganerne flere gange om dagen.

Sprækker i labia

Sprækker i kønslæberne er patologiske lidelser i slidens slimhinde, som forårsager ubehag når de går på toilettet og taktil kontakt med det beskadigede område. De hyppigste manifestationer af revner er følelsen af ​​kløe i kønsorganerne, brænding og rødme af den beskadigede hud.

Hvad er microcracks

Sprækker i det intime område er ikke en uafhængig patologi, men opstår som reaktion på en forværring af kroppens tilstand eller på grund af forskellige infektioner. For at fastslå den nøjagtige årsag er det nødvendigt at straks søge lægehjælp og etablere en nøjagtig diagnose.

Venter i disse tilfælde er kontraindiceret - små skader kan fungere som en kanal for indtrængning af patogene mikrober i kvindens krop.

Mikrorack er opdelt i følgende typer:

 1. Akut - hovedtegnene: optrådte relativt for nylig og har udtalt smerte symptomer i et bestemt område. Smerter opstår ved berøring af det beskadigede område.
 2. Kronisk - kendetegnes ved begrænsningen af ​​forekomsten og de cilierede og fortykkede kanter. De forårsager langvarig smerte, selv uden at røre dem. Stå op i en siddestilling. Har et meget ubehageligt udseende.

Årsager til mikroskopiske revner i det intime område

Eksterne og interne faktorer kan bidrage til forekomsten af ​​små revner i slimhinden i vagina. Den første er direkte skade på områderne af dermis på grund af direkte eksponering for huden, en krænkelse af kønsorganernes hygiejne og iført ubehageligt og pressende undertøj.

Den anden gruppe af faktorer omfatter de der er opstået på grund af indtagelse af lægemidler og andre sygdomme.

Eksterne faktorer

På grund af en stærk mekanisk virkning kan sådanne skader forekomme, og efter deres behandling forsvinder alle ubehagelige symptomer hurtigt. Ofte sker dette selv uden hjælp fra en læge.

 • revner som følge af ukorrekt hygiejne i kønsorganerne. Sådanne problemer kan forårsage intens udslip fra vagina, urindråber, svær svedtendens.
 • Den modsatte årsag kan være forekomsten af ​​revner på grund af hyppige badprocedurer, og især brugen af ​​forskellige hudplejeprodukter: geler, badesalte og meget mere. For at eliminere symptomerne skal du bare holde op med at blive forøvret med kroppens kosmetik. Alle procedurer skal udføres moderat.
 • Sprækker på grund af ubehageligt syntetisk undertøj - i de fleste tilfælde udløses disse ubehagelige fænomener ved at bære stramt linned eller lavkvalitetsmateriale af tøj. Huden i sådanne undertøj trækker ikke vejret og bliver betændt og danner revner i slimhinden. Valget af linned fra kvalitetsmaterialer hjælper med at løse problemet.
 • Iført trusser har også negativ indvirkning på vaginal slimhinden. Det er bedre at ikke bruge dem hvis det er muligt.
 • Mekanisk skade på slimhinden - efter samleje kan du undertiden støde på et lignende problem. Årsagen til dette kan være materiale af dårlig kvalitet til beskyttelse eller allergiske reaktioner på smøremidler eller latex. Hvis der under et samleje var anal og vaginal sex - dette kan også skyldes indtrængen af ​​tarmbakterier i den vaginale mikroflora.
 • Fødtårer er en almindelig årsag til revner. For at forebygge forekomsten af ​​sådanne lidelser, er perineummassagen ordineret direkte i de sidste måneder før fødslen af ​​det rimelige køn. Takket være ham bliver vaginale muskler mere elastiske. Men inden du udfører en massage er det nødvendigt med en læge.

Interne faktorer

Fænomener dannet af interne årsager kræver længere behandling, og for at eliminere dem er den primære årsag til forekomsten først etableret.

 • Sprækker på grund af brugen af ​​forskellige stoffer - en sådan sygdom kan udløses ved brug af uegnet sammensætning af salver og cremer, brugen af ​​teetræekstrakt samt efter at have taget lokale tabletter.
 • Udbrud af revner er også påvirket af brugen af ​​hormonelle lægemidler samt lægemidler mod humant papillomavirusinfektion. Kun en forandring af narkotika eller deres aflysning vil hjælpe med at klare et ubehageligt fænomen.
 • De vigtigste sygdomme, der fører til forekomsten af ​​revner på den lille og store labia, er hormonelle sygdomme. Ofte er det en mangel på østrogen i overgangsalderen.
 • Fratage kan forårsage skade på kønslæberne. Dens placering fanger de øvre og nedre ekstremiteter, såvel som lyskeområdet. Symptomerne på at fratage er bare revnerne.
 • Thrush - en anden ubehagelig sygdom, der forårsager revner. Svampen i trøst multiplicerer hurtigt og påvirker vaginal slimhinden.
 • Fysiologiske egenskaber - der er naturlige processer i den kvindelige krop, der fører til sådanne lidelser. For eksempel udvikler en svampe med thrush aktivt under perioden af ​​hormonelle forandringer i kroppen (fødsel, menstruation). Og på nuværende tidspunkt dannes revner.

Diagnose af problemet og behandlingen

For at diagnosticere denne lidelse undersøges patienten. Lægen klager også til en kvinde for at færdiggøre billedet af sygdommen. Derefter tildeles prøver og nødvendige udtværinger tages.

Lægemiddelbehandling udføres for at blokere de ubehagelige symptomer på sygdommen og eliminere sygdommens hovedpatogener. I de fleste tilfælde slutter behandlingen med konservative midler, men det sker også, at patienten har brug for kirurgi. Det kan udføres under generel eller lokalbedøvelse.

Terapi folkemægler retsmidler

Det skal forstås, at selvtillid til denne metode ikke anbefales. Derudover er det ikke nemt at gøre det selv.

Under alle omstændigheder vil det ikke medføre synlige resultater uden at vide årsagen til behandlingen. Men du kan fjerne ubehagelige symptomer før et besøg hos lægen ved denne metode. For eksempel brugen af ​​varme bade med medicinske urter.

Traditionel behandling og forebyggelse af revner omfatter:

 • kønshygiejne
 • styrke kroppen
 • terapeutiske bade eller kompresser baseret på urteafkog;
 • brug af boromenthol salve
 • slippe af med ubehagelig lugt.

Tinktur af calendula bruges oftest til at lindre symptomerne på sygdommen.

konklusion

I alvorlige tilfælde af sygdommen er brugen af ​​traditionel medicin uacceptabel. Forsinkelsen i behandlingen forårsager komplikationer af sygdommen, som skal behandles yderligere. Til systematiske smerter er det vigtigt at straks besøge en læge og følge alle anbefalede anbefalinger.

Læger advarer! Et chokerende system er etableret, hvilket tegner sig for mere end 74% af hudens sygdomme - en parasitisk injektionsprocedure (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider giver kolossal kærlighed til organismen, og den første rammer vores immunsystem, som skal beskytte organismen mod forskellige sygdomme. Lederen af ​​Institut for Parasitologi har delet med sekretæren hvordan man hurtigt kan komme af med dem og rense dem med deres hud, det er nok. Læs videre.

Hvis kirurgi er nødvendig, vil lægen eliminere revner under anæstesi og sy dem op. Lad ikke sygdommen komme til det yderste. Husk, menneskers sundhed er en værdi, der skal beskyttes.

Hvorfor udvikler de sig, og hvordan behandles revner i den intime zone

Hvis du ikke er opmærksom på den smertefulde formation og ikke udfører behandling, kan perinealfissurer på labia, i hanlegruppen, over tid blive nedbrudt.

Når hudens integritet i intime områder er brudt, forekommer der revner, der bringer ubehag til personen. Ubehag opstår, når du går, urinerer, stramt undertøj klemmer huden og ud over smerte kan du opleve en brændende fornemmelse, en svag kløe og udseendet af blod. Mikroskader i det intime område dannes på grund af eksterne stimuli eller abnormiteter i funktionen af ​​indre organer. Med rettidig behandling til lægen kan du hurtigt slippe af med dette problem hos både kvinder og mænd.

Hvis du ikke er opmærksom på den smertefulde dannelse og udsætter behandlingen, kan perineal sprækker på labia i lændens lyske blive dybere.

Ikke alene er hudens integritet, men også slimlaget, anus. Så begynder en persons aktive livsstil at lide, køn er reduceret, og konstant ubehag forårsager ikke kun fysisk, men også moralsk lidelse. Først og fremmest vil specialisten søge efter sygdomsårsagen efter at have undersøgt patienten.

Typer af microcracks i det intime område

Smertefuld uddannelse er opdelt i akut og kronisk. Hvis en revne lige har dukket op, og patienten klager over skarpe smerter, brænder, indikerer symptomer, at en akut proces udvikler sig. Ubehag opstår, når det berørte område kommer i kontakt med tøj, med pludselige bevægelser, berører intime steder og urinerer.

Hvis den beskadigede hud i lysken hos mænd er blevet grov, er blevet til homozolevny-steder, så kaldes processen kronisk - sådan dannelse er meget hård, tæt på berøring, det berørte område gør ondt selv uden berøring.

Årsager til revner og tørhed

For at fastslå den nøjagtige årsag til smertefuld uddannelse i kvindens køn, skal du foretage et komplekst antal undersøgelser. Patienten skal donere blod til analyse, et smear fra vagina, bakteriel udsåning af udledning fra urogenitale kanaler, urin og fæcesprøver og en ultralyd af bækkenorganerne.

Ofte er et følsomt problem forårsaget af vaginal tørhed, når slimhinde udskilles i mindre mængder. Blandt tegnene på patologi udsender de foruden revner kløe, følelse af tæthed i huden, mindre ubehagelige udledninger observeres. Tørhed hos kvinder kan forekomme i enhver alder - blandt hovedårsagerne er:

 • hormonelle ændringer;
 • fald i mængden af ​​østrogen;
 • svangerskabsperiode
 • præmenstruelt syndrom (PMS);
 • forskellige inflammatoriske processer.

Perineal fissur er dannet på grund af smitsomme sygdomme, sygdomme i mave-tarmkanalen, urogenitale system. Årsagen er diarré eller forstoppelse, på grund af hvilken anus er skadet - som følge heraf er der alvorlig smerte, brændende og kløe.

Perineum kan lide af svamp eller virusinfektion. Anus, klitoris, hvor små mikrorack vil dannes, er også beskadiget. Ofte er det de svampe, der påvirker mænds lyske, når der ud over revner dannes pletter på pungen og skinkerne. Symptomer på sygdommen er kløe, rødme, udslæt, fordi selv en lille skade burde være årsagen til et akut besøg hos lægen.

Eksterne årsager

Sprækker på intime steder, mellem vagina og anus, opstår på baggrund af eksterne negative påvirkninger eller indre sygdomme og forskellige lidelser.

Intim hygiejne

På grund af utilstrækkelig pleje er udskillelser, som forbliver på huden, kløe og dermed skade på integumentet. Mikroskader opstår på baggrund af hyppig brug af kosmetik, som kan forstyrre pH-balancen, herunder brusegel, intim gel.

Linned fra ikke-naturlige stoffer

Syntetisk stof fører til nedsat luftcirkulation, huden ånder ikke godt, der er tørhed og dets revner. Den anal passage, perineum og vagina kan blive hårdt påvirket af at have stramt linned, så det skal passe og være lavet af naturligt stof.

Mekanisk skade

En anden årsag til revner på kønslæberne, i perineum - traumer til kønsorganerne. Aktivt samleje, overdreven motion kan beskadige huden. Anal og vaginal sex efter hinanden fører til mikroskader på grund af infektion i vagina med bakterier fra tarmene.

Fødselsskader

Mekanisk skade på vagina i vagina og perineum forekommer også under arbejdet. For at forhindre organdbrydning i den sidste måned af graviditeten, skal du massere det intime område. For ikke at beskadige den følsomme hud efter fødslen anbefales det at afholde sig fra mindst to måneder fra intim intimitet.

Interne årsager

Allergiske reaktioner i kroppen, huden og andre sygdomme i indre organer medfører beskadigelse af huden i patientens lyske, uanset køn.

Lægemiddelterapi

Visse lægemidler kan lide det intime område. Et stærkt antibiotikum kan ødelægge mikrofloraen, hormonelle lægemidler, samt nogle antivirale lægemidler, har en negativ virkning på væv. I dette tilfælde vil gynækologen straks råde dig til at holde op med at tage medicinen og foreskrive en behandling for at hjælpe med at genoprette huden på intime steder.

Krasjer på hormonalt niveau

En revne i perineum dannes ofte på grund af aldersrelaterede ændringer i mængden af ​​hormoner. Tør hud, trøst og andre lidelser medfører smerte og ubehag. For eksempel observeres en stærk tørring af integriterne og slimhinderne i patologierne i skjoldbruskkirtlen og diabetes mellitus.

Narkotikabehandling af sygdommen

En forudsætning for en vellykket behandling er at bestemme årsagerne til revner i kønsorganerne, skade på perineums hud, i ljummen. For at fjerne smerter og andre symptomer skal du bruge følgende grupper af stoffer:

En vigtig regel er vedligeholdelsen af ​​personlig hygiejne - du bør bruge en særlig intim gel til vask af kønsorganer, bære højkvalitets undertøj. Må ikke undvære stoffer til immunsystemet, samt midler til at hjælpe med at eliminere ubehagelig lugt.

Hver microcrack er smurt med en blødgørende salve; under behandling kan der kræves antifungale og antivirale lægemidler.

For at forhindre spredning af infektion behandles det beskadigede område med en 2% chlorhexidinopløsning, smurt med bedøvelsesmiddel eller blødgørende gel. Et effektivt middel til behandling af skade er Agrosulfan salve, som fremmer den hurtige helbredelse af revner. Denne medicin påføres rent hud på et intimt sted og dækkes med en steril gazeforbindelse.

Behandling af folkemægler

Uden undersøgelse af en specialist kan hjemmebehandling ikke udføres. På anbefaling fra lægen kan du bruge naturlægemidler fra arsenalen af ​​traditionel medicin - ved hjælp af afkog og infusioner kan du lindre smerter og kløe, der ledsager revnerne i kønsorganerne.

Et af de effektive værktøjer til behandling af små revner er infusion af calendula, som er tilberedt hjemme. Det tager 1 spiseskefuld tørt ekstrakt af planten, som kombineres med 70 ml kogende vand - det anbefales at koge blandingen over lav varme, indtil volumen halveres. Fra den kogte bouillon fremstilles lotioner.

En god terapeutisk effekt giver også infusionen af ​​mælkebøtter.

En beroligende og smertestillende effekt har anti-inflammatoriske bade af kamille eller en række egebark.

diæt

Korrekt ernæring er vigtig, uden hvilken det er umuligt at helbrede sygdommen kvalitativt. Det er nødvendigt at udelukke fra fedtfattig, krydret, røget mad fra kosten. Flere naturlige produkter, grøntsager og frugter vil hjælpe kroppen med at løse problemet hurtigere.

Sprækker i perineum, på kønsorganerne fører til ubehag og er vanskelige at behandle i fremskredne tilfælde. Behovet for akut lægeundersøgelse er indlysende, fordi revnerne bliver mere, de hærder og konstant minder om smerte eller kløe. Ofte er udviklingen af ​​mikroskader påvirket af alvorlige indre sygdomme i bækkenorganerne og i mave-tarmkanalen. En gynækolog eller en urolog vil hjælpe med at finde ud af, hvad årsagen til manglen var og tildele en ordentlig behandling.

Sprækker i labia

Samlet antal beskeder: 37

10/20/2014, Alina
der var meget "vild" sex med en ung mand. og i lidenskab af lidenskab fik jeg blod. stoppede om et par minutter. Jeg brød en lille seksuel læbe, lidt blødning. Hvorfor ville fremskynde helbredelsen?

11.11.2014, Lilya
Prøv at salve creme bepanthen - det hjælper mig meget i tilfælde af eventuelle revner i nogen steder)) Held og lykke!

04/08/2014, Kate
Velkommen! Jeg er 22, hjælper med det samme, at de indre kønslæber virker som ar, men de er runde, de gør virkelig ondt, jeg kan normalt ikke gå på toilettet, en forfærdelig brændende fornemmelse, idet jeg tager pulverhjælp, men ikke for længe, ​​jeg er sikker på seksuel partner for længe siden.
Tak på forhånd!

11.25.2013, lyusenok
Mine kære piger, jeg stod også over for et sådant problem, labia blev skåret som et blad og også på skridtet helt op til hullet! Og også der er en revne i nærheden af ​​klitoris, og samtidig klør det også. Hun smedede havtornsolie til et sted og tog hendes kurs mod herpes !! Kort sagt hjalp ingenting. Jeg gik til apoteket, og der er sådan en god kvinde, ja, jeg tog og fortalte hende alt som det er, hun. rådede mig SOLKOSERIL (geléer) sagde det burde hjælpe !! Og se og se. Piger efter 2 dage som en hånd tog alt af. Hvad er lykke. Vær alle sunde. Og glad.

11/15/2013, Ksana
For mig sagde doktoren, at dette er en intestinal klip og på bekræftelse bekræftet

28.06.2013, Nick
Velkommen! Jeg fandt en blodig revne mellem den lille seksuelle læbe og den store på morgenen af ​​24, og på tærsklen havde min mand og jeg sex meget stormy (jeg har ikke set hinanden i lang tid) tænkt med ham, at jeg blev såret i processen. Der var nogen sådan. Hvad råd til at helbrede hurtigt.

07/10/2013, Natalie
Hej! Jeg er 22! Ofte mødt med sådan et problem, ved hvilke revner ikke bestod i flere måneder. Drik tablet Fluconazol (det er fra alle svampene, der starter fra oral candidiasis, der slutter med neglesvampe) - de leveres i en kapsel, det koster omkring 15 r. og efter hvert samleje bruger jeg Miramistin sprøjteopløsning, det har et meget stort udvalg af applikationer (fra kirurgi til urologi) - det lugter ikke og helbreder revner med et slag, det er sandt 270r, men i forskellige apoteker på forskellige måder, men Værd at det))) Prøv det, det vil bestemt ikke blive værre!)

03/29/2013, Alina
28 år gammel. Piger, samme nonsens var efter fødslen. alle gode test, men revner. ingen læge kunne hjælpe. fortvivlet og gik til homøopatet. Han gav nogle ærter og forbød at spise PORK (i enhver form). revner er forbi! men hvis man skal spise svinekød er der virkelig mindst en lille, men det vil dukke op. undtagelse: pølser, pølser - kød, tilsyneladende, de er det ikke. selv i bogen gav han et homøopat at læse, at svinekød har en negativ indvirkning på kvinders sundhed. forstyrrer kirtlerne osv.

04/02/2012, Anna
Hej Jeg er 22 år gammel. Diagnostiseret med bakteriel vaginose. Begyndte behandling. Der opstod en lille revne mellem vagina og anus. Når du vasker væk (jeg gør det regelmæssigt), når vandet kommer på det, begynder det stærkt at klemme. Jeg bruger stearinlys Hexicon. Manden har ingen kønsinfektioner, herunder genital herpes. Jeg havde det for et halvt år siden. Jeg synder på ham. Jeg planlægger ikke at gå til lægen før behandlingen. Smurt med tetracyclin, baneocin, acyclovir, honning og hvidløg. Intet hjælper. Kan du foreslå, hvad der ellers kan bruges i dette tilfælde? Måske blev det dannet af bakterier, men behandlingen er næsten fuldstændig. Hygecologist under inspektionen fandt ikke noget. Tak på forhånd.

11/24/2012, Håb
Salve terbenafin, chlorhexedin, fucorcin. Noget vil hjælpe.

Alle sider med diskussion om dette emne:
1 2 3 4

Healing creme eller salve til intime områder

Der er situationer, hvor det er nødvendigt at anvende en helbredende creme til intime områder. Huden på disse steder er meget øm og sårbar. Det kan forblive skadet efter sygdom, revner og slid kan forekomme fra vaskeriet. Når du skrider skridtet og lysken ved uforsigtig bevægelse, er det nemt at skade din hud.

fugtighedscreme

I apoteker og kosmetiske butikker kan du finde specielle fugtighedscreme til intime steder, som bruges efter depilation, barberer sådanne sarte områder. Der er nok lignende produkter til salg. Derfor skal du sørge for at kunne vælge noget. De bør bruges straks efter barbering af håret for at undgå yderligere irritation.

Sårhelende salve

Til helbredelse af sår er revner der cremer og salver baseret på forskellige komponenter. Præsenteret et ret stort udvalg. Du kan vælge det rigtige produkt til kvalitet og pris.

Til behandling af små stykker og ridser i et så delikat område, brug følgende midler.

Solcoserylgel (salve) er egnet til behandling af forskellige sår, forbrændinger, nedskæringer. Det hjælper med at klare skader på huden i lysken og perineum.

Lægemidlet dækker såret med en tynd film, der beskytter det åbne skadede område mod virus, bakterier og svampe. Fremmer helbredelse uden dannelse af ar og ar.

Egnet til brug under graviditet, hvilket er meget vigtigt, for i denne periode er der ofte problemer i det intime område af forventede mødre.

Den aktive ingrediens i Solcoseryl er et ekstrakt fra kalvens blod, opnået ved hæmodialyse. Denne komponent stimulerer produktionen af ​​sit eget kollagen, fremskynder helingsprocessen, køler lidt af behandlingsområdet.

Salve sættes 2 gange om dagen med vaskede hænder på en ren overflade. Cover med en steril gazeforbinding.

Actovegin salve - en analog af det tidligere lægemiddel.

Levomikol salve er et meget effektivt middel. Indeholder et antibiotikum, hvilket gør processen med at stramme snitene hurtigere.

Det hjælper med at bekæmpe infektion, hjælper med purulente sår af høj kompleksitet, helbreder dybe nedskæringer og første graders forbrændinger. Der er en ensartet og hurtig stramning af sårets kanter. Lægemidlet påføres 1-3 gange om dagen på en ren, tør overflade.

Protak creme - et beskyttende stof til det intime område. Påfør med lette skader, scuffs, små betændelser, revner. Skaber en beskyttende film på såroverfladen, fugtiger huden epidermis, har en antibakteriel virkning, beskytter mod infektion. Bidrar til den hurtige ardannelse.

Påfør en lille smule creme på tørt rent hud, gnid i bløde, blide bevægelser, indtil den er helt absorberet.

Pantestin gel har en antimikrobiell virkning, har en helbredende og regenererende virkning. Sammensætningen indbefatter stoffet dexpanthenol, som stimulerer regenereringsprocesserne, fremmer hurtig helbredelse af skader.

Også i sammensætningen er en kraftig antiseptisk Miramistin, som virker på en bred vifte af bakterier, på nogle typer svampe. Komponenterne af lægemidlet supplerer hinanden og har en generel virkning.

Gelens stoffer trænger ind i de dybere lag af huden, takket være hvilken hurtig og effektiv heling der finder sted.

Gel påføres 1-2 gange om dagen indtil fuldstændig heling.

Bepanten og Redningsmanden til undsætning

D-Panthenol salve - dette stof håndterer krænkelser af hudens integritet forårsaget af forskellige årsager.

Værktøjet normaliserer cellulær metabolisme, øger styrken af ​​kollagenfibre og derved øger hudens evne til at regenerere. I tilfælde af skader på huden og dybe væv kræver kroppen en ekstra mængde pantothensyre, som dette lægemiddel indeholder. Stoffet trænger ind i alle lag i huden. Det har en lille antiinflammatorisk effekt. Kan erstattes af Bepanten.

Livredder Balm - er et komplekst stof. Milk lipider har en blødgørende, regenererende, nærende virkning på huden. På huden danner en beskyttende film, på grund af hvilken mindre fugt fordampes. Lipider er i stand til at fugtgøre epidermis, accelerere ardannelsen.

Havtorn olie, en del af balsam, har en antioxidant effekt, regenererer hudceller.

Bivoks er et antiseptisk, blødgørende og beskyttende stof.

Terpentiner lindre betændelse, bedøvelse, indsnævre blodkar, stimulere.

Echinacea ekstrakt er en god antioxidant og immunstimulerende middel.

Lavendelolie beroliger huden, lindrer irritation. Det er en stærk antiseptisk.

Balm Rescuer har en kompleks virkning på sår, revner. Det har mange effekter. Den kliniske effekt er meget hurtig, terapeutisk effekt forekommer inden for få timer efter brug. Tilsammen supplerer hinanden alle komponenter af lægemidlet følgende virkninger:

 • regenererende;
 • beroligende;
 • antibakterielle;
 • helbredelse;
 • beskyttelse;
 • fugtgivende;
 • smertelindring.

Som alle salver anvendes balsammen på en ren, tør overflade. En lille mængde. Derefter dækket med et bandage eller gasbind og klistret på toppen med et gips for bedre effekt. Den næste dosis kan bruges, når du ændrer dressingen eller når du absorberer balsammen.

Ligenthen og Argosulfan kan også anvendes.

Ligenthen gel er et multikomponent lægemiddel. Anvend som et lokalt antibakterielt middel på grund af indholdet af antibiotika. Gelen har en forlænget lokalbedøvelsesvirkning (i sammensætningen er der lidokain). Godt lindrer smerten, bekæmper hurtigt mikroorganismer.

Argosulfan har også en kompleks virkning på forskellige typer skader. Anvendes som et antiinflammatorisk, smertestillende, sårhelende middel. Det beskytter et sår mod indtrængen af ​​en bakteriel infektion i den, kæmper mod mikroorganismer, som allerede er faldet og udviklet inflammation. Foruden sulfanilamid har sølvioner også bakteriedræbende egenskaber.

Præparatet påføres både under påføring og på den åbne overflade, som er forbehandlet med et antiseptisk middel. Det skal være tørt. Ansøg fra 1 til 3 gange om dagen.

Hvorfor kan genitallæberne forekomme revner: årsager og behandling

Sprækker i kønsorganerne kaldes en krænkelse af integriteten i hudens slimhinde forårsaget af forskellige interne eller eksterne faktorer og ledsaget af forskellige ubehagelige følelser, når de berøres og urineres. Placeringen af ​​revnerne er normalt radial. De vigtigste karakteristiske symptomer: smerte, brændende følelse, kløe og hyperæmi (overløb af blodkar). Andre manifestationer er også mulige.

Sprækker i labia majora og labia er ikke en separat sygdom, men en smertefuld tilstand, der indikerer tilstedeværelsen af ​​eventuelle eksterne aggressorer eller forstyrrelser i kroppens funktion. Med en rettidig behandling til lægen og den øjeblikkelige behandlingstart bliver terapeutens gavnlige virkning som regel mærkes hurtigt nok. I tilfælde af langvarig eksistens, hvis patienten ikke ønsker at gå til lægen, kan revets kanter være tilbøjelige til at hærde, og så vil det være sværere at behandle dem.

Typer af genitalske læber microcracks

Mikrorack af slimhinderne i de kønslæbe er traditionelt opdelt i akutte og kroniske. Akutte mikroskader er relativt nylige skader, der forårsager intens smerte af ensartet karakter i et lille område (hovedsageligt under berøring).

Kroniske mikrokasser er langvarige, selvkragte mikrokasser, med komprimerede eller fortykkede kanter, der fremkalder langvarige smerter selv uden at røre, der forekommer overvejende i en siddestilling. Plus, disse tumorer ser meget uinteressant ud.

Årsager til revner i kønslæberne

Sprækker i slimhinden i labia kan opstå ved virkningerne af forskellige eksterne eller interne faktorer. Eksterne faktorer omfatter: mekanisk skade, krænkelse af personlig hygiejne og anvendelse af underkvalitets undertøj. Interne faktorer, der påvirker dannelsen af ​​mikroskader i slimhinderne - dette er medicin og forskellige sygdomme.

Eksterne faktorer

Som nævnt ovenfor bliver sommetider årsag til smertefulde revner i labia aggressive ydre påvirkninger. I tilfælde af eliminering løses problemet hurtigt uden lægehjælp. For eksempel:

 • Mikroskader på grund af krænkelse af grundlæggende hygiejniske standarder

Forskellig forurening: kraftig svedtendens, kraftig udledning fra vagina og en dråbe urin - kan forårsage mikrokaster i labia. I dette tilfælde vil det rimelige køn at klare dem hjælpe med omhyggelig kropspleje.

Overdreven fascination med "bad" procedurer kan føre til det samme resultat som utilstrækkelig personlig pleje. I dette tilfælde menes det først og fremmest en overdreven passion for kosmetik: sæbe, brusegeler, skum eller badesalt, aromatiske vådservietter, pulver, deodoranter mv. For at eliminere revner i slimhinderne, kan det derfor være tilstrækkeligt at bare opgive brugen af ​​kosmetik og husholdningskemikalier.

 • Microcracks på grund af brugen af ​​syntetiske undertøj

I nogle tilfælde kan revner i labia majora udløses ved at bære dårligt kvalitetsundertøj (nylon, kemisk behandlet osv.). Inflammation opstår på grund af nedsat hudånding. Mikrorack er en konsekvens af denne betændelse. Således vil afvisningen af ​​syntetiske materialer til fordel for naturkvalitet af naturligt malede stoffer hjælpe med til hurtigt at slippe af med problemet.

I dag kan du i specialbutikker finde en masse høj kvalitet og smukt linned, som i udseende ikke vil være ringere end syntetiske underbukser. Men i fremtiden vil det ikke være noget problem med en fan af naturlige ting.

Sommetider vises mikrokaster på de eksterne kønsorganer efter køn. Årsagen til dette kan være en allergisk reaktion på latex, smøremidler osv. Alternerende anal og vaginal sex i et samleje kan også forårsage dannelse af revner. Årsagen til dette - mikroorganismer, der har trængt ind i tarmene.

Et andet eksempel på mekanisk skade rives under arbejdet. For at forhindre dannelse af revner i de ydre kønsorganer efter fødslen, allerede i den niende måned af graviditeten, anbefales kvinder at begynde at lave perineal massage. Det giver dig mulighed for lidt at strække og styrke huden og musklerne og derved forhindre mekanisk skade. Men husk at dette er aftalt med lægen.

Interne faktorer

Sprækker i kønsorganerne forårsaget af interne faktorer kræver medicinsk intervention og længere behandling. For at slippe af med sådanne mikrotraumer er det nødvendigt at diagnosticere og eliminere hovedårsagen til deres udseende: stop med at tage "skadelige" stoffer, stoppe den inflammatoriske proces eller helbrede sygdommen.

 • Sprækker forårsaget af brug af stoffer

Sprækker i slimhinden i labia forekommer undertiden som følge af oral medicinering, brug af lokale lægemidler. Salver og geler til ekstern brug kan forårsage en akut allergisk reaktion og fremkalde dannelsen af ​​mikroskader.

Indtagelse af visse hormonelle og antibakterielle lægemidler, medicin til behandling af humant papillomavirus samt andre lægemidler eller planteekstrakter (for eksempel den aktive anvendelse af te-træolie) kan alle forårsage revner i labia. Stop eller ændre medicin kan hjælpe med at slippe af med smertefulde revner i en kvindes kønsorganer.

 • Sprækker i kønsorganerne forårsaget af sygdomme

Hormonale lidelser betragtes som den mest almindelige årsag til krakning i slimhinden i kønsorganerne. For eksempel provokerer østrogenmangel (ofte observeret i overgangsalderen) overdreven tørhed af huden, som et resultat af hvilke mikrotraumer dannes.

Årsagen til dannelsen af ​​mikroskader i labia kan fratages. Den er lokaliseret på forskellige dele af kroppen, men påvirker oftest hænder, ben og lyske. Dannelsen af ​​microcracks i huden og slimhinderne er et af de karakteristiske symptomer på denne sygdom.

Årsagen til dannelsen af ​​mikroskader i labia kan være en sygdom i det endokrine system. For eksempel er et af symptomerne på diabetes uhensigtsmæssig kløe i kønsområdet, hvilket igen bidrager til forekomsten af ​​mikrokaster.

En anden årsag til microcracks i labia kan være thrush. Candidiasis er en sygdom, der udvikler sig på baggrund af den aktive vitale aktivitet af en svamp, der primært rammer slimhinderne i de eksterne genitalorganer.

Andre almindelige årsager til dette fænomen omfatter: andre svampe og smitsomme sygdomme, vitaminmangel, orm invasion, eksem, allergier osv.

Separat er det værd at nævne de naturlige fysiologiske processer, der fremkalder revner i kønsorganerne hos kvinder. For eksempel aktiveres en stigning i antallet af candida svampe, der bidrager til krænkelse af slimhindeintegriteten, under hormonel justering: under graviditet eller simpelthen under menstruation. Og derfor er det i denne periode, at der kan forekomme revner på labia.

Diagnose af sygdommen: Hvad forårsagede revnerne

Diagnose af mikroskader af slimhinder omfatter ekstern undersøgelse af patienten, lytte til klager for at få en ide om sygdommen og forskellige laboratorietest: vaginal sådd, undersøgelse for urogenitale infektioner, blodprøve (fuldstændig blodtælling og hiv-test, hepatitis, sukkerindhold i blod), en undersøgelse af afføring på æggens æg osv.

Narkotikabehandling af sygdommen

Narkotikabehandling af mikrorack er rettet mod at lindre symptomer og eliminere den underliggende patologi. Behandling med konservative metoder er som regel nok. I vanskelige tilfælde kan en operation ordineres (dette kan være en minimalt invasiv operation, uden anæstesi og indlæggelse eller en klassisk operation under generel anæstesi).

Behandling af revner i kønsorganerne folkemidler

Uden forudgående lægeundersøgelse kan det være ekstremt svært at slippe af med revner derhjemme. Selvfølgelig er behandlingen af ​​dets manifestationer uden at fjerne den underliggende årsag til sygdommen ineffektiv, og risikoen for tilbagefald er ekstremt høj. Men inden du går til en specialist, kan du tage nogle foranstaltninger for at lindre smerter. For eksempel hjælper en blødgørende salve, et antiseptisk og anæstetisk middel til at reducere smerten i forbindelse med dannelsen af ​​revner på labia (sådanne lægemidler kan købes hos et hvilket som helst byapotek). En god terapeutisk effekt er også tilvejebragt af sessile varme bade (herunder medicinske bade med kamille, en streng, etc.).

Konservativ behandling af friske revner omfatter:

 • Generel styrkelse af immunitet for at øge kroppens forsvar
 • Overholdelse af hygiejnestandarder
 • Eliminerer ubehagelig, skarp lugt
 • Smøring af de berørte områder med boromenthol salve
 • Medicinsk komprimerer, lapping og lotion på basis af novokain, såvel som afkog af kamille og calendula.

Calendula tinktur er det mest populære "folk" middel mod mikrokaster i slimhinderne.

Calendula Infusion Opskrift

Til forberedelse af calendula tincture skal du have en teskefel tørrede blomster eller calendula ekstrakt og 70 ml kogt vand. Græsblandingen hældes med kogende vand og inddampes over lav varme, indtil volumen halveres. Derefter filtreres opløsningen og afkøles. Lotioner og lapping af den berørte hud udføres en gang om dagen.

En god terapeutisk effekt er også givet infusion af mælkebøtte rod og vinrød.

Mælkebøtte infusion opskrift

Tørret og pundet mælkebøtte rod (en teskefuld) blandes med en yarrow decoction (proportioner: en teskefuld vinge pr. Kop kogende vand). Den resulterende blanding tages to gange om dagen, en halv time før måltider. Forglem ikke at kontrollere, om der er allergi overfor stoffet.

For at forhindre smitte i mikrokasser anbefaler eksperter at behandle de berørte områder med en opløsning på 2% chlorhexidin. Nogle gange efter behandlingen er det muligt at smøre revnerne med en fed hypoallergen creme.

Medicinsk kost kan være passende for enhver sygdom i huden og slimhinderne. Det består først og fremmest i kroppens mætning med vitaminer og sporstoffer, der er nødvendige for at øge kroppens forsvar. Ernæring skal være rationel og afbalanceret.

Det er vigtigt at huske at med den avancerede fase af sygdommen vil ingen midler fra traditionel medicin hjælpe. Hvis smerten ikke går væk i flere dage eller i øvrigt øges dagligt, er det presserende at søge hjælp fra en specialist. Lægen vil lindre smerte ved hjælp af analgetisk Novocainic blokade og ordinere passende, effektiv behandling.

I alvorlige tilfælde, når behandling med konservative metoder ikke er mulig, kan en operation ordineres: under anæstesi skærer lægen revnerne og syer dem. Og husk at du ikke bør bringe processen "til det yderste"! Faktisk er der mellem en lille betændelse og ar, forskellen stor.

Bekæmpelse af revner i trussel: Korrekt behandling

Sprækker i trøst er en ret ubehagelig manifestation af en svampeinfektion og et tydeligt tegn på forsømmelse af sygdommen. Udbrud af revner i kønslæberne hos kvinder (på forhuden hos mænd) er et smertefuldt og ubehageligt fænomen, det forstyrrer strukturen af ​​slimhinden i genitalorganerne og forårsager smerte selv med et lille stykke undertøj.

Når de første mikrokasser vises, skal man søge lægehjælp og fastslå årsagen til en så alvorlig patologi. Langsom behandling fører til spredningen af ​​infektiøse symptomer, der forekommer revner og nær anusen, sårene bliver gradvist til majs og komplicerer yderligere behandling. Sprækker i tarm formes ofte på brystvorterne hos en kvindelig candidiasis patient. En sådan manifestation af infektion er farlig ikke kun for patienten, men også for barnet, hvis moderen ammer ham, da sygdommen overføres til barnet.

Det skal huskes, at revnerne i kønsorganerne ikke er en særskilt sygdom, men en manifestation af alvorlige lidelser i kroppens funktion.

Årsager til revnedannelse

Reproduktion af Candida svampe fører til ændringer i mikrofloraen af ​​slimhinden i kønsorganerne. Sprækker i trøst i kønsorganerne hos både kvinder og mænd er ikke ualmindelige. Løbende infektion påvirker ikke kun slimhinden, men også epitelet. På steder med ophopning af svampe er der en stærk kløe og efterfølgende revner.

Sprækker er et åbent sår, hvorigennem forskellige infektioner kommer ind i kroppen. Candidiasis udvikler sig altid mod en baggrund med nedsat immunitet, og indførelsen af ​​andre infektioner i kroppen kan føre til ekstremt komplekse tilstande.

Sprækker i candidiasis kan forekomme:

 • på labia hos kvinder og i forhuden hos mænd;
 • på mundzoner
 • nær anus
 • på brystvorterne.

Sprækker i slimhinderne i kønsorganerne kan også forekomme, når:

 1. Østrogenmangel, når der er mangel på vitamin E i kroppen, er der mangel på fugt, huden på følsomme steder bliver tør, hvilket forårsager dannelsen af ​​mikroskader på labia.
 2. Manglende overholdelse af personlig hygiejne.
 3. Worm infestation, når parasitter begynder at formere sig i områder af de kvindelige kønsorganer, samtidig med at fremhæve produkterne af deres livsvigtige aktivitet, der er farlige for huden.
 4. Allergier. Årsagen kan være kosmetik og personlig pleje produkter, syntetiske undertøj.
 5. Forskellige infektioner. Stoffer nær revner kan blive ikke røde, men hvide.
 6. Diabetes og andre hormonforstyrrelser.

Slimhindebetændelser er almindelige hos spædbørn. Denne form for thrush hedder candidiasis stomatitis og manifesterer sig i form af hvide pletter på kinnens indre overflade på tandkødene.

Sprække figurer

Der er akutte og kroniske former for revner i slimhinderne i kønsorganerne.

Akut revner forekommer på grund af nyere læsioner. Forårsager intense smerter på lokaliseringsstederne, primært under berøring. Sådanne formationer kan behandles på kort tid, samtidig med at man fjerner årsagen til forekomsten.

Kroniske mikroracks - gamle, bemærkede sår, med fortykkede eller fortykkede ender. Knuste revner fremkalder langvarig smerte selv uden at røre, der hovedsageligt opstår i en siddeposition. Formationer ser temmelig ubehagelige ud, hvilket giver en følelse af ubehag og stivhed.

behandling

Uden at eliminere sygdommens hovedårsag er behandlingen af ​​konsekvenser i form af mikroskader i kønsorganerne ineffektiv, sandsynligheden for tilbagefald er ekstremt høj. Lægen skal behandle behandlingen, men før undersøgelsen kan en specialist træffe visse foranstaltninger for at lindre smerter. For at gøre dette, brug blødgørende salve, antiseptiske og smertestillende midler. En fremragende terapeutisk effekt er tilvejebragt af varme bade (sessile) med medicinske urter. Soothes hudirritation, stimulerer regenerering af kamille decoctions, svinger, St. John's wort.

Behandling af nystiftede frakturer indbefatter følgende procedurer:

 1. Immunitetsforøgelse;
 2. Strenge overholdelse af hygiejnestandarder
 3. Eliminere ubehagelige lugt;
 4. Smøring af de berørte områder med boromenthol salve;
 5. Komprimerer og lotioner på basis af Novocain og medicinske urter.

Til behandling af revner og tinktur anvendes calendula.

Behandling af en svampeinfektion er et must for at forhindre gentagelse af revner i labia og andre dele af slimhinden hos en inficeret patient.

Svampe læsioner, især thrush, behandles med antihistaminer med en engangs restaurering af den vaginale mikroflora.

Bruges også midler til forbedring af immunitet, vitaminkomplekser.

Sprækker i forhuden på grund af candidiasis (hos mænd) behandles ved at udføre følgende procedurer:

 1. Tæt forsigtigt hovedet på penis, forhindrer dannelsen af ​​nye huller;
 2. Det berørte område behandles med sæbevand med rigeligt vand. Nyttig vask af penis med kaliumpermanganat eller afkogning af kamille;
 3. Anvend antibakteriel salve;
 4. Hovedet på penis er dækket af forhuden, og salven fordeles med lette bevægelser i hele problemområdet.

Sådanne procedurer bør udføres tre gange om dagen samtidig med at huden behandles af kødet, vekselvis skiftevis methyluracilsalve med antibakteriel.

Med moderat sværhedsgrad af sygdommen er behandling med antibiotika, kortikosteroider, hormoner og helbredende præparater ordineret.

Sprækker i forhuden som følge af kronisk candidiasis behandles ved anvendelse af:

 1. Intraconazol (100 ml) - piller om dagen i 20 dage
 2. Salve Exifina - et behandlingsforløb 2 gange om dagen i 20 dage;
 3. Bad af egebark og kamille i en periode på 20 dage.

Efter badet vaskes hovedet med en opløsning af chlorhexin eller miramistin.

Hvis et sådant behandlingsforløb ikke har en positiv effekt, anbefaler eksperter at eliminere problemet ved omskæring.

Manglende behandling fremkalder alvorlige komplikationer i form af kronisk urethitis eller blærebetændelse.

Sprækker nær anus

Vaginal candidiasis påvirker oftest kønsorganerne. Den anatomiske - funktionelle struktur af perineum hos kvinder er specifik - vagina er meget tæt på anus. Infektion kan let trænge ind i endetarmen og forårsage alvorlig kløe.

Konstant børstning forårsager yderligere skader og revner i anusens hud.

Behandling og eliminering af kløe

Behandling af kløe i perineum udføres ved anvendelse af anti-svampe cremer:

 • clotrimazol;
 • tridem;
 • ketoconazol;
 • Chlorhexidinopløsning.

Til behandling af svampeinfektioner og lindre kløe i anusen er salverne effektive:

Rektale suppositorier virker ret hurtigt og effektivt. I hjemmet kan du forberede et værktøj, der fjerner kløe og brænder i anus med trøst. Du skal tage vaselin blandet med tranebærsaft og havtornsolie. Det er nødvendigt at smøre det berørte område med en sådan blanding 4 gange om dagen.

Behandling og valg af stoffer og lægemidler skal håndteres af en specialist. Selvbehandling er farlig for helbredet.

Sprækker i labia

Sprækker i labia er et meget ubehageligt fænomen, så for hurtigt at kunne klare det, bør du finde ud af årsagen til problemet.

Sprækker i den lille og store labia - årsager:

 1. Infektionssygdomme. I dette tilfælde er der et tørt kvindelig genitalorgan og en konstant følelse af ubehag. Nogle gange på de berørte områder er der en hyperæmi i vævene (rødhed) eller omvendt, blanchering af huden.
 2. Manglende østrogen. Hormonale lidelser - den værste fjende af huden, ikke kun på ansigtet. Lav produktion af kvindelige kønshormoner fører til mangel på E-vitamin i kroppen og tab af fugt ved cellerne i epidermis og slimhinder. Som følge heraf bliver følsom og tynd hud tør, og der forekommer revner på de kvindelige kønsorganer.
 3. Utilstrækkelig eller overdreven personlig hygiejne. Med utilstrækkelig hygiejne er vaginal udledning og urinrester på undertøj et ideelt ynglegrundlag for coccus kulturer og svampe. Sygdomme invaderer således sved og talgkirtler, der forårsager betændelse og vævsskade.
 4. Orm angreb. Parasitter, der reproducerer i de kvindelige kønsorganer, producerer metaboliske produkter, der spiser væk på huden, bidrager til dets udtørring og krakning.
 5. Allergiske reaktioner. Anvendelsen af ​​linned fra kunstige materialer, fugtighedscreme og intime kosmetik med parabener medfører ofte allergier. Derudover kan det forårsage voks til fjernelse af håret eller andre midler til at fjerne hår i intime områder.
 6. Diabetes mellitus. Denne grund er ret sjælden, men endokrine lidelser i diabetes mellitus kan fremkalde tørhed af slimhindevæv og forekomsten af ​​revner.
 7. Svampe læsioner (candidiasis). Thrush uden passende behandling udvikler sig til mere alvorlige smitsomme sygdomme, der bidrager til reproduktion af coccal organismer.

Hvis rødmen og tørheden i labia også observeres, kan årsagerne være meget almindelige:

 • trusser
 • et hygiejnisk produkt, der tørrer huden (sæbe, skum, gel);
 • vådservietter;
 • syntetiske undertøj;
 • overdreven svedtendens
 • vaginal udledning
 • urin på undertøj;
 • lokale stoffer (salver, cremer) osv.

Årsager til krakning mellem labia

Vulva er området mellem de store og små seksuelle læber, stedet for folden. Skade på vulva er typisk i sådanne tilfælde:

 1. Betændelse af infektiøs natur.
 2. Dysbacteriosis af skeden eller tarmene.
 3. Venereal sygdomme.

I dette tilfælde ledsages revnerne i vulvaen af ​​rødme og konstant brænding, især under tømning af blæren.

Sprækker i labia - behandling

Hvis infektiøse eller virussygdomme er afgørende faktorer, skal de behandles først. Mest sandsynligt vil gynækologen ordinere antibiotika lokalt og til oral administration. Derudover vil behandlingen indeholde antiseptiske præparater i form af suppositorier og vaginale tabletter.

Det er tilrådeligt at behandle svampelæsioner med antihistaminer med samtidig genoprettelse af den vaginale mikroflora. Også brugt berigende stoffer til at opretholde immunitet og vitaminer.

Vaginal dysbiose (dysbacteriosis) kræver lindring af inflammatoriske processer og eliminering af kolonier af coccus patogene organismer. Det er nødvendigt at bruge stoffer med levende kulturer af lacto- og bifidumbus-bakterier.

Andre årsager til revner på kønslæberne kræver kun ændring eller korrektion af reglerne om personlig hygiejne og måske ændring af mærket linned og omsorgsfulde kosmetik.

Valg af mænds elektriske barbermaskine

Facial epilator