Depilation voks hjemme: strimler eller flydende voks? Typer af voksafskalling derhjemme

Moden til glat hud i kroppen gør pigerne hele tiden på udkig efter effektive måder at slippe af med hårene på ben, hænder, ansigt, armhuler i bikiniområdet. Jeg ønsker at få et resultat hurtigt, budget og uden unødvendige problemer.

Hjem voksning er en bevist, populær og billig løsning.

Sådan forberedes huden til voksafhaling hjemme

For få år siden blev voksning (voksning) kun udført i salonerne. Nu kan du gøre det alene ved at vælge en af ​​de muligheder, som producenterne tilbyder:

1. varm voks;

2. varm voks

3. særlige voksstrimler

Hvorfor er voks så populær? Det giver glat hud (mindst i to uger), med regelmæssig brug sænker det hårvæksten. Ja, det er nødvendigt at lide, især hvis armhuler og et bikiniområde behandles. Men hvis du regelmæssigt udfører depilationen, bliver huden vant, og smerten bliver helt tolerabel.

Voksning sker kun på genvundne hår: voksen er i stand til at fange mindst fire millimeter af hårakslen. Kortere hår voks vil ikke holde. Derfor er det nødvendigt at vente på deres vækst for den næste procedure. Efter voksning derhjemme skal du omhyggeligt overvåge din hud for at undgå indgroet.

Det anbefales normalt at dampe huden før behandling. Faktisk bør du ikke gøre dette: På en våd, dampet hud vil voks simpelthen ikke holde fast. Ikke desto mindre er det nødvendigt at forberede sig på depilation: to dage før proceduren, skraber grundigt området med en speciel skrubbe med hårde partikler.

En time før voksning kan du tage et brusebad for at fjerne fedtindholdet (hudsekretionen) så meget som muligt. Tør huden tørt, drys det med et hvilket som helst affedtende babypulver. I ekstreme tilfælde kan du affedre overfladen af ​​huden med lotion og derefter bruge pulver.

Du bør ikke tage smertestillende piller før du vokser hjemme før depilation: det hjælper ikke. Selvom paracetamol eller ibuprofen ikke gør ondt i tvivlsomme unge damer: det vil ikke lindre bedøvelse, så det vil i det mindste være rolig.

Du kan ikke udføre proceduren under menstruation, to dage før og efter de kritiske dage. Smertefølsomhed i denne periode øges.

Ligegyldigt hvilken metode til depilation er valgt. Før du begynder proceduren, skal du omhyggeligt studere instruktionerne. Det er vigtigt, at benene kan behandles som du vil: varm, varm voks, færdige strimler. Til intime og meget følsomme områder er det bedre at vælge en varm eller varm voks.

Hot voks depilation

En god måde at behandle din hud på vokser hjemme med varm sprøjtning. Hun har mange fordele i forhold til relaterede muligheder:

• mindre lyse på grund af den høje temperatur vil være en smertefuld reaktion (nogle piger føler næsten ikke smerte);

• kan bruges på bikiniområdet (af samme grund);

• mindre irriterende for huden

• lettere at fjerne hår;

• kræver ikke brug af strimler

• Kan bruges gentagne gange (betydelige besparelser).

Ukorrekt anvendelse af produktet kan forårsage alvorlige forbrændinger. Hvis du overopheder voksen, har du lang tid at behandle den brændte hud.

Fremgangsmåden udføres som følger.

1. Varm voksen i en speciel enhed - en termostat. Hvis ikke, kan du gøre det i et vandbad (ti minutter) eller i en mikrobølgeovn (ikke mere end et minut). Temperaturen af ​​væskevoks bør ikke være højere end 48 og ikke mindre end 45 grader.

2. Påfør produktet til huden for hårvækst.

3. Vent, indtil voksen køler lidt ned og ligner plastik.

4. Hent vokslaget med fingrene og brug en skarp, hurtig bevægelse for at fjerne den mod hårvækst. Fjernet voks bør placeres så lavt som muligt på overfladen af ​​huden.

5. Proceduren gentages på et andet websted.

6. Voksrester skal fjernes med en klud gennemblødt i enhver olie: baby, grøntsag, kosmetik.

7. Hygiejne huden og tag en kølig bruser.

Du kan berolige huden efter varm voks og mikroskader ved afkogning af helbredende urter (kamille, celandine, calendula, salvie).

Varm voksvoksning

Sammenlignet med varm voks er sikrere, vil der helt sikkert være nogen brænde. Depilation voks derhjemme udføres ved hjælp af specielle patroner. De er komfortable, økonomiske, giver dig mulighed for at anvende et tyndt og ensartet lag af voks. En patron er nok til mindst to procedurer til behandling af hele overfladen af ​​ben og armhuler.

For at arbejde med patroner er der brug for en voksmølle: Enheden smelter vokset i 20 minutter og bringes til den korrekte temperatur. Massen opvarmes som regel i tyve minutter (alle funktioner ved arbejde med specifikke patroner er foreskrevet i vejledningen). I stedet for vokssmelt, som i det foregående tilfælde, kan du bruge et vandbad. Derudover skal du bruge strimler eller tape direkte til hårfjerning.

Fremgangsmåden er som følger.

1. På det hudbehandlede pulver anbring et tyndt lag voks på hårets vækst.

2. Stick et bånd (strimmel) på vokslinjen, efterlad et lille rent spids (det er bekvemt at trække på det).

3. Hænder for at glatte båndet flere gange for at holde det stramt.

4. Tag en strimmel af den resterende frie spids og dra kraftigt en stærk bevægelse parallelt med hudoverfladen mod hårets vækst.

5. Hvis der er voks eller hår på huden, lim den samme strimmel igen og træk igen.

6. Gentag proceduren ved hjælp af strimlen, indtil den bliver værre ud af huden.

7. Om nødvendigt kan voksen opvarmes igen. Det er svært for begyndere at gøre alt hurtigt, så produktet kan køle ned.

8. Efter afslutning af behandlingen af ​​huden, fjern den resterende voks med olie.

Efter rengøring desinficeres med et alkoholholdigt middel. For at lukke porerne efter skade skal du tørre huden med urtedekodering eller afkøle den med frosne isterninger (frysning afkogningen er en god idé til dem, der regelmæssigt aftager deres hud). Derefter forbliver en beroligende gel eller lyscreme.

Effekten efter en sådan procedure kan vare op til en og en halv måned. Det hele afhænger af intensiteten af ​​hårvæksten.

Voksning voksning

Den tredje mulighed for voksning derhjemme er at bruge butiksvoksstrimler. Billig, let, hurtig, men mindre effektiv. Derfor kan metoden ikke være egnet til piger med skinnende hud og stive hår. Derudover opstår irritation oftere. Vi skal behandle det samme område flere gange for at opnå perfekt glathed.

Det færdige produkt repræsenterer tykke papirstrimler eller bånd, der allerede har et tyndt lag vokspåføring. Selvfølgelig er det meget bekvemt, fordi du ikke behøver at opvarme voks i dåser eller patroner (det forsøger at spilde), applicere på huden, købe ekstra enheder eller konstruere vandbad.

Her er hvad du skal gøre.

• Klargør huden til proceduren på samme måde som ved arbejde med varm eller varm voks.

• Varm strimlen op i dine håndflader og gnid den, indtil du føler dig varm.

• Opdel den i to klæbrige dele.

• Hold fast på hårvækst, smidigt udglatte strimlen til overfladen af ​​huden.

• Med en hurtig, skarp bevægelse skal du rive væk væk fra hårets akselvækst og forsøge at lede bevægelsen ikke opad, men så tæt som muligt på huden.

• Overfør den anden strimmel til det næste behandlingsområde.

• Afslut proceduren, fjern sporene af klæbrig voks med specielle servietter, der sælges i sættet. Hvis der ikke er nok klud, kan du tørre voks af med vegetabilsk eller kosmetisk olie.

Hvis nogle særligt resistente hår forbliver på huden, kan du ikke lime en strimmel til det samme sted en gang til. Alvorlig irritation fremkommer, fordi det øverste lag af huden fjernes sammen med hårets aksel. I dette tilfælde er det bedre at fjerne overskydende med pincet, efter at have behandlet det med en alkoholopløsning.

Voks striber er meget smertefulde at arbejde i armhulen. I denne zone vokser hårene i forskellige retninger (mindst fire), så det er bedre at stole på den delikate zone til fagfolk og varm voks. Under alle omstændigheder skal du fjerne strimlerne i forskellige retninger.

Færdige strimler er bedst at fjerne hår fra deres fødder. Det er både nemt og sikkert.

Depilation voks hjemme: hvordan man plejer din hud efter proceduren

Depilation beskadiger huden, så du skal omhyggeligt og ordentligt pleje det, især i de første par dage. Umiddelbart efter proceduren skal du lukke porerne: rengør, desinficer, opfrisk med isterninger eller koldt vand (kølig bruser er også egnet), påfør et beroligende middel.

Til desinfektion kan du bruge alkoholtinkturer fra apoteket (calendula, kamille osv.), Hydrogenperoxid, myromistin, chlorhexidin, furatsilin.

Kosmetologer anbefaler: For at undgå indgroet skal huden skrubbe og fugtes. Du kan kun bruge skrubbe tre dage efter proceduren, så sårene kan blive forsinket, og irritationen kan være helt væk.

I de første dage kan du ikke bære stramme bukser, brug kosmetik med frugtsyrer, stærke dufte. Undgå at gnide huden, direkte sollys. Boblebad, bad er forbudt i løbet af dagen.

Umiddelbart efter depileringsproceduren er det bedre ikke at fugte huden overhovedet, for ikke at provokere irritation. Hvis det ser ud, skal du behandle hudoverfladen med salicylholdig alkohol og anvende sedativer:

• eliminerer godt betændelse af den æteriske olie af te eller eukalyptus: tre dråber pr. Spiseskefulde vegetabilsk olie;

• hjemmehjælpemidler du kan bruge aloe juice (eller købe en løsning i et apotek);

• perfekt beroliger enhver panthenol-baseret creme, actogen salve, solkoseryl.

På den fjerde dag efter depilation skal du skrælle i fremtiden for at skrubbe huden hver anden dag. Efter skrubbe skal du sørge for at bruge fugtgivende mælk eller fløde.

Midler efter depilering og epilering

Uanset aflejringsmetoden, efter proceduren, er huden ofte irriteret, især i følsomme områder. Korrekt hudpleje efter epilering er et vigtigt skridt, der ikke kan ignoreres.

 • 1. Hvorfor irritation efter depilation
 • 2. Generelle regler for hudpleje efter epilering
 • 3. Særlige produkter til bekæmpelse af hudirritation
 • 3.1. Bepanten
 • 3.2. Baby creme
 • 3.3. Grøn Mama Gel
 • 3.4. Karamel
 • 3.5. Æteriske olier
 • 3.6. Depilflax
 • 3.7. Kokosolie
 • 3.8. Zink salve
 • 4. Midler anvendt til alvorlige irritationer og betændelser.
 • 4.1. Antibiotisk salve
 • 4.2. Antiseptiske opløsninger
 • 5. Hårvæksthæmmere
 • 5.1. Velvet
 • 5.2. Floresan
 • 5.3. DEPIL MOUSSE Depileve
 • 6. Anti-indgroede hårprodukter
 • 7. Skrubbning
 • 7.1. Body scrub "Brazilian coffee" Organic Shop
 • 7.2. Kompliment "Citronsukker sorbet"
 • 7.3. Effektiv hjemmelavet skrubbe
 • 8. Folkemedicin efter epilering
 • 8.1. Hjemmelavet olivenmelisse
 • 8.2. Beroligende maske
 • 8.3. Herbal bouillon
 • 8.4. Lægeplanter
 • 9. Hvordan man vælger et egnet værktøj efter depilation
 • 10. Ofte stillede spørgsmål og svar på dem.
 • 10.1. Hvad skal man gøre, hvis der var en forbrænding i ansigtet efter depilation?
 • 10.2. Hvor længe kan man ikke solbade efter hårfjerning?
 • 10.3. Kan jeg tage et bad efter depilation?
 • 10.4. Hvorfor vokser håret hurtigt efter depilation?
 • 10.5. Er hudplejen forskellig efter shugaring, voksaflejring og efter epilator?

Hvorfor er der irritation efter depilation

Der kan være flere årsager til irritation, betændelse og andre negative reaktioner efter depilering:

 1. Anvendelsen af ​​lavkvalitetsmateriale (når voksning, shugaring).
 2. Overfølsomhed af epidermis, tendensen til allergier.
 3. Manglende overholdelse af reglerne for teknik til fjernelse af hår.
 4. Fremgangsmåden udføres for første gang eller med en lang pause.

Selv med implementeringen af ​​alle regler og anvendelse af højkvalitets materiale, kan kroppen stadig give en reaktion. Enhver teknik har en virkning på huden, hvilket efterlader mikroskrabninger på det, hvilket måske ikke er synligt for øjet. Metoder, hvor hår er trukket ud af roden er meget aggressive for epidermis.

Hvis mikrober trænger ind i læsionerne på epidermis, kan der ikke kun opstå en lille irritation, men en stærk og smertefuld betændelse. Derfor er hudpleje efter fjernelse af uønsket hår en obligatorisk procedure.

Generelle regler for hudpleje efter epilering

For at undgå irritation, rødme, betændelse og andre ubehagelige symptomer, bør du følge de generelle retningslinjer, uanset hvilken metode til fjernelse af hår:

 1. De første 2-3 dage kan du ikke solbade, gå til solarium, saunaer, bad, boblebad, swimmingpool med chloreret vand.
 2. Gnid ikke huden med en hård vaskeklud i tre dage efter proceduren.
 3. Brug af alkoholholdige plejeprodukter er forbudt.
 4. Det er bedre at undgå at røre det epilerede område med dine hænder (når du fjerner en bikini, anbefales det at afstå fra samleje i de første 1-2 dage).
 5. Det anbefales at bære tøj lavet af naturlige stoffer.
 6. Det er vigtigt at overvåge kroppens hygiejne og forhindre reproduktion af skadelige bakterier på huden. Vask skal være mild sæbe eller gel.
 7. Alle værktøjer efter proceduren skal renses og rengøres på et sterilt sted.

Særlige produkter til bekæmpelse af hudirritation

Kosmetiske butikker og apoteker tilbyder en bred vifte af hudplejeprodukter efter epilering.

Bepanten

Bepantin creme og dets analoger (Panthenol, Pantestin, D-Panthenol) er et meget effektivt middel, der udfører flere funktioner på én gang: helbreder, regenererer væv, fugter, lindrer kløe, irritation, rødme.

Baby creme

Med en mild negativ reaktion kan du bruge børnekrem indeholdende ekstrakter af planter som kamille, aloe, streng, calendula, timian. Tik-Tak creme fra Freedom Factory har fremragende antiseptiske og beroligende egenskaber.

Grøn Mama Gel

Gel efter depilation Grøn Mama fugtiger huden helt, fjerner hurtigt alle de ubehagelige symptomer, der kan opstå efter proceduren. Det har en behagelig aroma og en lyskølingseffekt.

Karamel

Et effektivt middel indeholdende Shea smør og urteekstrakter lover at tage sig af kroppen, hvilket eliminerer irritation efter epilering.

Æteriske olier

I ren form anvender æterisk olie efter depilering det ikke værd. Den er fortyndet i vand eller enhver base kosmetisk olie (oliven, druemost, mandel, fersken) med en hastighed på 1: 5. Den resulterende blanding er nødvendig for at smøre det berørte område. De stærkeste antiseptiske og beroligende egenskaber er de essentielle olier af kamille, arv, te-træ, salvie, pebermynte, citron, bergamot.

Depilflax

Den flydende emulsion efter depilation med arganolie gør huden glat, elastisk, genopretter den hurtigt og fjerner alle ubehagelige symptomer.

Kokosolie

Uraffineret kokosolie er et fremragende naturligt antiseptisk middel, som forhindrer bakteriens udvikling på huden, fremmer heling, fugt og plejer cellerne i epidermis. Olien påføres i sin rene form: Tag en lille mængde i håndfladen, hold det i et øjeblik for at blødgøre og gnide kroppen med det.

Zink salve

Påfør zinksalve på irritation på ansigtet. Den påføres med et tyndt lag til den svækkede zone 2-3 gange om dagen. Men det skal bemærkes, at dette værktøj tørrer huden, så når epidermis roer ned, anbefales det at bruge fugtighedsgivende og nærende cremer.

Retsmidler for alvorlige irritationer og betændelser

Nogle gange er der en meget stærk irritation på huden, ledsaget af hævelse, udslæt, abscesser, kløe, smerte. Dette sker ofte efter depilation med voks, mekanisk epilator eller sukker tjære. Efter at hårene fjernet fra roden forbliver åbne huller, kommer bakterier ind i dem, og der opstår en inflammatorisk proces.

Antibiotisk salve

Når purulent acne opdages, skal huden behandles med salver indeholdende et antibiotikum (Sintomitsin, Miramistin, Levomekol, Erythromycin). Behandlingen udføres 2-3 gange om dagen, indtil den purulente proces forsvinder.

Antiseptiske opløsninger

For at undertrykke bakteriens vækst og beskytte huden mod infektion, er det nødvendigt at behandle det med antiseptiske opløsninger. Chlorhexidin er meget effektiv efter epilering. Hydrogenperoxid og salicylsyre reducerer også inflammation og dræber skadelige mikrober. Efter at kroppen er behandlet med en antiseptisk opløsning, kan der anvendes en beroligende creme.

Hårvæksthæmmere

Særlige kosmetiske produkter hjælper ikke kun med at fjerne den negative reaktion på huden efter depilation, men også sænke hårvæksten og forlænge skønheden i huden.

Velvet

Virksomheden byder på midler (cremer og lotioner) efter depilation, der plejer epidermis og nedbringer væksten af ​​nye hår i lang tid.

Floresan

Billig creme fra en populær producent eliminerer skrælning, rødme, kløe og stopper væksten af ​​uønsket hår, hvilket forlænger effekten af ​​proceduren i endnu et par uger.

DEPIL MOUSSE Depileve

Et effektivt middel i form af en mousse reducerer ikke kun hårvæksten, men har også en antiinflammatorisk virkning på huden.

Midler mod indfødning af hår

Follivit creme er den bedste måde at dyrke. Det lindrer irritation, bremser hårvækst og blokerer deres indtrængning under huden.

skrubbe

Regelmæssig skrubning af epilerede områder af kroppen vil hjælpe med at forhindre hårvækst.

Det er meget nyttigt at bruge en skrubbe i badet efter epilering. Men bemærk at for at besøge badet er sauna kun mulig efter et par dage efter proceduren. Fra varm damp åbner hudens porer sig op til det maksimale, og skrubningen fjerner effektivt alle hornede dele af epidermis og snavs.

Body scrub "Brazilian coffee" Organic Shop

Scrub er lavet på basis af økologisk olie. Store partikler af kaffe og rørsukker rydder helt og masserer huden. Krukken har et stort økonomisk volumen (250 ml).

Kompliment "Citronsukker sorbet"

Denne skrubbe i en stor krukke beskytter ikke kun huden perfekt, men har også en fantastisk citrus duft.

Effektiv hjemmelavet skrubbe

Knust havregryn, blandet med en lille mængde naturgrundet kaffe og fortyndet med enhver brusegel til en ensartet tyk konsistens. Påfør 2-3 gange om ugen.

Folkemedicin efter epilering

De nationale opskrifter, der består af naturlige og tilgængelige komponenter, hjælper med at lindre irritation og genoprette skønheden i huden.

Hjemmelavet olivenmelisse

For at forberede balsam, har du brug for essentiel olie af te træ, mynte og citron. Som en baseolie kan du bruge oliven eller mandel. Honning er også påkrævet.

3 tsk honning smelter i et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Til dem tilsættes 2 tsk baseolie og 3 dråber essentielt. Alle ingredienser er blandet. Balsam påføres på irriteret hud i en time og vaskes derefter af med varmt vand.

Beroligende maske

Masken hjælper med at passe på huden, nærer den og fjerner rødme. 2 tsk af avocadoolie blandes med 1 tsk kakao, 1 tsk kosmetisk ler (fortrinsvis blå) og den samme mængde olivenolie. Masken påfører irriteret hud i 20-30 minutter.

Herbal bouillon

Broth kamille, calendula, eg bark, salvie, pebermynte - et kraftigt anti-inflammatorisk middel. Du kan bruge disse urter separat og blande dem sammen. Hvis du tilføjer til suppen et par dråber æterisk olie (med en hastighed på 1:10), får du en effektiv lotion efter depilering. Den opbevares i køleskabet i 3 dage i en forseglet krukke. Før brug, ryst, brug 3-6 gange om dagen, gnid huden.

Lægeplanter

Kødet af aloe eller kalanchoe blade vil fugtige huden og hjælpe med hurtigt at neutralisere symptomerne på irritation. Særligt effektiv er saften af ​​disse medicinske planter til følsom hud. Kødet påføres i form af en maske i 30 minus, saften smøres simpelthen med saften op til 5-6 gange om dagen.

Sådan vælges det rigtige værktøj efter depilation

Ikke alle værktøjer er egnede til en eller anden type hud. Nogle gange plejer kropsprodukterne selv efter depilering irritation eller allergi.

Når du køber et færdigt produkt, bør du studere sammensætningen og anbefalingerne, der passer til huden.

Det mest allergivenlige og alsidige produkt er epileringsolie (eller en blanding af flere olier). Herbal decoctions fra populære opskrifter forårsager sjældent negative reaktioner.

Nogle gange er det muligt at finde "din" kun ved forsøg og fejl.

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvad skal man gøre, hvis der var en forbrænding i ansigtet efter depilation?

Hurtigt helbrede efter forbrænding vil hjælpe creme Bepanten, Redningsmand, Pantenstin.

Hvor længe kan man ikke solbade efter hårfjerning?

Solbadning er uønsket i 3-4 dage efter proceduren.

Kan jeg tage et bad efter depilation?

Ja, men ikke varmt og uden brug af vaskeklude.

Hvorfor vokser håret hurtigt efter depilation?

Det hele afhænger af teknikken. Efter voksning eller shugaring vokser håret ikke i lang tid - 3-4 uger.

Er hudplejen forskellig efter shugaring, voksaflejring og efter epilator?

Nej, alle disse metoder fjerner hår fra rod og hudpleje er det samme.

Hvad skal man gøre efter voksning

Voksning er en procedure, der har et lille antal bivirkninger. Når den udføres korrekt, beskadiger den lidt huden og har få negative konsekvenser. Men efter voksning, indgroede hår, forekommer inflammation og irritation. Overvej hvordan man kan håndtere disse problemer og minimere ubehagelige øjeblikke, samt hvilken slags pleje huden efter proceduren kræver.

Mulige konsekvenser af voksning og deres årsager

Epilering udføres for at have smuk, glat hud. For at opnå dette er det nødvendigt at gennemgå alle trin i proceduren korrekt - forberedelse af hud, hårfjerning og efterfølgende pleje. Fejl og uagtsomhed på ethvert trin kan føre til forringelse af epidermis.

Hvad kan man forvente af en lunefuld holdning til manipulation:

 • et stort antal indgroede hår - sorte pletter, ofte med betændelse i folliklerne og suppuration;
 • pletter med rødt og irriteret hud;
 • fordybning af det øverste lag af dermis med peeling og skalaer.

Irritation efter proceduren, en følelse af stramhed og spænding er en hyppig konsekvens af epilering. Hvad fører til en øget reaktion af epidermis med denne type procedure for at slippe af med hår:

 1. Krænkelser i huden - sår, slid, acne, som desuden er skadet under afpudsning.
 2. Overfølsomhed af epidermis.
 3. Dårlig kvalitet voks.
 4. De tidligere metoder til depilation med hudtrauma er brugen af ​​en barbermaskin, en epilator.
 5. Hudallergiske reaktioner på voks, kosmetik.
 6. Forkert procedure med nedsat hår tubuli.
 7. Dårlig pleje produkter efter proceduren.
 8. Kontakt med syntetiske materialer af tøj, øget sved.

En ekstra kilde til negative reaktioner er trange tøj og undertøj, der skader irriteret hud og ofte fører til infektion.

Er vigtigt. Vi må ikke glemme, at proceduren for hårfjerning selv er traumatisk. Hudirritation er en naturlig reaktion af kroppen til en ekstern effekt for at ændre hudens naturlige tilstand.

For at minimere stressen på epidermis bør du følge anbefalingerne til hudpleje før og efter depilering.

Sådan lugter du huden efter voksning

For første gang er voksepilation altid ledsaget af irritation af huden. Reaktionen ses i 95% af tilfældene, især stærke konsekvenser hos kvinder med let tynd hud. I fremtiden tilpasser kroppen sig normalt til proceduren, og betændelse forekommer ikke.

Efter epilering bør man ikke vente på udseende af irritation, de handlinger, der genopretter epidermisens sundhed, bør startes straks.

Overvej hvordan man beroliger huden efter epilering:

 1. Behandl overfladen med hydrogenperoxid eller alkoholfri lotion. Anvend lægemidlet bør være lette bevægelser uden gnidning. Du kan vælge et værktøj i form af en spray eller bruge en sprøjtepistol for ikke at røre overfladen med en tampon. Alkoholkomponenter tørrer epidermis, forårsager tæthed og afskalning.
 2. Tilfør varmt vand et par dråber æterisk olie, såsom te træ. Påfør opløsningen på huden.
 3. Brug et blødt værktøj efter barbering, du kan maskuline.
 4. Smør med højkvalitets vegetabilsk olie (oliven, solsikke).
 5. Forbered en afkogning af kamille og tog og anvend på irriterede områder.
 6. Påfør farmaceutiske antiseptika - Miramistin, chlorhexidin.
 7. Talc eller babypulver efter epilering kan hjælpe med at lindre irritation.
 8. Aloe blade. I tilfælde af stærk irritation er det nødvendigt at male arket og anvende gruel; til profylaktiske formål er det tilstrækkeligt at holde skærearket over huden.
 9. Enhver fløde efter fjernelse af håret - Baptiste Silke, Velvet, Klorane.

Før du starter proceduren, bør du tænke på, hvordan du behandler huden efter epilering, og forbered dig på forhånd uden at vente på hudreaktioner. Dette vil medvirke til at undgå alvorlige konsekvenser.

Sådan plejer du din hud efter voksning

Efter epilering skal du give huden den rigtige pleje, reducere den negative virkning og vigtigst af alt forberede de nye procedurer, fordi de gentages. Hvad skal man gøre efter hårfjerning, hvilket betyder at give præference - valget af metoder til pleje er meget stort.

Hudpleje efter depilering begynder med en grundig fjernelse af hår, voksrester og andre komponenter i sammensætningen med epidermis. Dette gøres med en våd vatpind.

For at reducere virkningerne af hårfjerning, skal du korrekt forberede huden. Det er nødvendigt at tage et brusebad, hold en lys skrubbe, brug ikke kosmetik efter vandprocedurer.

Folkesundhedsprodukter

Metoder til traditionel medicin bruges mod hudreaktioner af urter, æteriske olier og meget mere.

Opskrift 1

Hæld fersk nye kartofler med skrællen på nogen måde. Sæt vand i 20 minutter på irriterede områder, skyll med varmt vand, smør med olivenolie.

Opskrift 2

Lav et afkog af urter - lige dele af barken af ​​eg, mynte, kamille (2 teskefulde) hæld i en termos liter kogende vand. Efter 2 timers infusion afløb. Tilsæt 10 dråber citronolie. Smør 2 gange om dagen.

Opskrift 3

Slib en stor flok persille, hæld 0,5 liter varmt vand, dække, hold indtil kølig. Afløb infusionen. Efter voksning, voks epidermis 2-3 gange om dagen.

En god måde at lindre irritation på er smeltet honning. Det blandes med vegetabilske og æteriske olier og påføres på de berørte områder i flere dage, indtil irritationen aftager.

Medicinske plejeprodukter

Medicin hjælper med at lindre betændelse, forebygge infektion, forbedre blodgennemstrømning og stofskifte i væv. Anvend følgende stoffer:

 1. Bepanten (Panthenol, Pantestin). Fremme hurtig regenerering af den beskadigede epidermis, eliminere tørhed og afskalning.
 2. Aktovegin. Fremskynder metabolisme, er antihypoksisk.
 3. Zink salve. Forhindrer optagelse af infektioner, reducerer inflammation.
 4. Antibiotika. Lokale antibakterielle lægemidler anvendes i tilfælde af purulent inflammation i folliklerne. Miramistin, Erythromycin, Sintomitsin, Dalatsin.
 5. Opløsninger - salicylsyre, borsyre, chlorhexidin. Fremme hurtig fjernelse af inflammation.
 6. Tretinoin er et lægemiddel, der er en analog af vitamin A. Det bekæmper godt mod inflammation og dannelse af sår på stedet for indgroet hår.
 7. Corticosteroider med alvorlig irritation - Prednisolon, hydrocortison.

Normalt er det muligt at fjerne virkningerne af hårfjerning ved hjælp af kosmetik.

Kosmetiske produkter

Kosmetiske præparater hjælper med at løse de problemer, der opstår efter depilation:

 • lindre irritation og betændelse
 • forhindre indvækst
 • sænk væksten af ​​nyt hår;
 • forbedre tilstanden af ​​epidermis.

Kosmetik er tilgængelig i form af geler, lotioner, cremer. Den er tilgængelig og hjælper godt med de største problemer efter voksning:

 • lotion - Aravia, Depilflax, Gloria;
 • creme gel Follivit;
 • kokosolie;
 • cremer linje Floresan;
 • scrubs - Librederm, Citron-sukker sorbet.

Myrer olie hjælper med at stoppe hårvæksten. Alle kosmetiske midler hjælper med at forbedre tilstanden af ​​huden, regelmæssig brug vil hjælpe med at undgå hårintræthed.

Hvem kan hjælpe med at lede hudpleje efter depilation

Spørgsmålet om hvad man skal gøre efter depilation bør afgøres før proceduren begynder ved at kontakte specialister. Hvis hårfjerning med voks er færdig for første gang, er det bedre at kontakte en kosmetisk klinik eller et kontor. En professionel kosmetolog vil fortælle dig, hvordan du skal forberede dig på depilation.

Under manipulationen kan du gøre dig bekendt med den korrekte udførelsesteknik for at gøre det selv i fremtiden. Husk også:

 • hvis der engang var hudallergier, skal du konsultere en allergiker
 • for hud sygdomme, en hudlæge råd vil være nyttigt.

For at løse problemerne kan du kontakte skønhedssalonen eller en hudlæge. Normalt hjælper enkle råd fra venner eller artikler fra internettet til at klare irritation uden at gå til en læge.

Ofte stillede spørgsmål om, hvorvidt det er muligt at gå til stranden, til swimmingpoolen efter hårfjerningen, fordi det her er udført, er svaret nej. De første dage (2-3) kan ikke udføres i solen, gå i badet, i solariumet, bør du ikke tage et bad.

konklusion

Voksning er en af ​​de mest populære måder at fjerne vegetation på. Det hjælper med at slippe af med hår og holde huden glat og smuk. For at undgå alvorlig skade på epidermis bør du forberede proceduren, vælge det rigtige materiale, følge teknologien og omhyggeligt pleje huden efter epilering.

COSMOPOLITAN

10 fejl, du gør under fjernelse af hjemmet hjemme

For at spare tid og penge gør vi ofte hårfjerning hjemme, og desværre er resultatet ikke altid fremragende eller i det mindste tilfredsstillende. Ingroet hår, irritation, voksrester på huden... Bekendt? Så læs vores materiale og find ud af hvordan du undgår alt dette!

Det lader til, at det kan være lettere - påfør voks på huden, hold en strimmel, træk... Tårer fra øjnene, og her er dine ben, bikini og armhuler allerede helt glatte. Faktisk er voksning en ansvarlig begivenhed, ellers ville dine venner ikke have så mange sjove og samtidig triste historier om, hvordan de gjorde det hjemme.

Vi bad mesteren om at nævne de 10 mest almindelige fejl, som piger normalt laver, når de beslutter at slippe af med deres hår uden hjælp fra en professionel.

1. Rengør ikke huden før fjernelse af håret

Det mest almindelige problem med voksning er indfødning af hår. For at minimere bivirkninger skal du forberede din hud til proceduren. Skrubbe er bedst egnet til dette formål, som du enten kan lave dig selv fra kaffe eller sukker, eller endnu bedre købe et specielt værktøj i butikken. Hvis huden er ubehandlet, vil den føre til manglende "vedhæftning" til voksen og som følge heraf - dårlig kvalitet på epilering og indfødning af hår.

2. Beskyt ikke huden før epilering

Et vigtigt skridt i forberedelsen til hårfjerning er fjernelse af talg. Ideelt set brug en speciel lotion før epilering, men i princippet kan den erstattes med en normal ansigt tonic. Påfør produktet på en bomuldsstykke, og tør det område over, hvor du skal arbejde.

3. Køb lavkvalitets voks

Lad os nu tale om valget af voks - det kan virkelig være anderledes, din hårfjerning afhænger af kvaliteten. Det bedste er at købe professionel voks i en skønhedssalon, i stedet for at købe den billigste løsning i en almindelig butik. De fleste saloner i Rusland arbejder med voks fra Spanien eller Italien (Roial-Kristal, White Line), men australske produkter (Mancine Professional) anses for at være af højeste kvalitet og harmløse for huden - de kan bestilles online.

Undgå allergitest - voks er ofte en ubehagelig reaktion. Først anbring produktet på et lille område af huden, lad det gå i 5 minutter og sørg for, at der ikke er rødme eller kløe.

4. Vælg den forkerte voksopvarmningstemperatur

Hvis du har en professionel apparatvoksning, så er alt det nemt - det vælger automatisk den ønskede temperatur. Men vi er sikre på, at de fleste piger opvarmer voksen i et vandbad eller i en mikrobølgeovn, og dermed alle fejlene. For kold voks er svært at påføre og meget fjernet, og for varmt kan forårsage forbrændinger og irritation. Det er altid skrevet på produktemballagen, hvilken temperatur voksen skal bringes på, så den er klar til at arbejde, derfor anbefaler vi dig at bruge et almindeligt medicinsk termometer og konstant overvåge opvarmningen.

5. Forkert voksning på huden

Reglen "jo mere jo bedre" fungerer ikke i dette tilfælde - prøv ikke at anvende så meget voks som muligt på huden med et tykt lag - så kan du simpelthen ikke fjerne det.

Hvis du bruger almindelig voks i en dåse, skal den påføres med en spatel så tynd som muligt. Hvis du foretrækker voks i patroner, bliver arbejdet forenklet - selve apparatet regulerer lagets tykkelse, hvilket betyder, at der ikke kan være nogen fejl. Og endnu et vigtigt punkt - grin ikke! Voksen afkøles øjeblikkeligt, så du skal arbejde hurtigt med det.

Desuden bør applikationsområdet selv være lille - prøv ikke at fjerne hår fra hele underbenet med en lille bevægelse. Det er bedre at påføre voks på små pletter af huden og fjern gradvist.

6. Forsøger at fjerne for korte eller for lange hår

Husk at den optimale længde af hår til voksning er 5 mm. Hvis de er kortere, vil voksen simpelthen ikke være i stand til at fange dem og længere - det gør allerede ondt, og der er høj sandsynlighed for, at håret vokser senere.

7. Fjern håret i den forkerte retning.

Denne vare skal markeres med et udråbstegn! Det vigtigste ved voksning er den retning, i hvilken du fjerner strimlen. Du skal kun fjerne voksen mod hårets vækst - og intet andet. Træk ikke op og parallelt med huden. For at gøre det klarere, forestil dig et fly, der starter - lige så smidigt, i skarpt vinkel skal du fjerne voks.

8. For langsomt eller for hurtigt at rive stripen væk.

Ja det gør ondt, og det skal ske med en bestemt hastighed, hurtigt nok. Jo langsommere du trækker strimlen, desto sværere er den. Og på samme tid, hvis du "rykker" en skarp bevægelse, kan et hæmatom forblive på huden. For at forstå, hvad der skal være hastigheden, øve på et lille område af huden - gør det hurtigt og problemfrit.

9. Forkert fjernelse af voksrester.

Hvis voks forbliver på huden efter epilering, tænk ikke engang på at gnide det med et vådt håndklæde eller værre - vask det af med sæbe. Det eneste middel til at effektivt slippe af med klæbende spor er enhver vegetabilsk olie.

10. Bryder reglerne for hudpleje efter epilering

Umiddelbart efter epilering skal du desinficere huden, tørre den med noget antiseptisk middel (f.eks. "Miramistin"), og fugt det derefter med en let kropsmælk. Professionel rådgivning - Tilsæt lidt kosmetisk olie til fløden, effekten bliver fremragende.

Og endelig et par vigtige punkter: Du kan ikke vaske hårfjerning lige før garvning. Hvis du går på ferie, skal du slette dit hår i mindst tre dage. Det samme gælder for garvet hud - sandsynligheden for skader øges, så efter solbadning vises epilering ikke tidligere end en uge senere.

Hertil kommer, at hvis du tager hormonforebyggende midler, er det bedre at straks gå til salonen til en professionel, og ikke gøre proceduren hjemme. Faktum er, din hud kan være for øm (selvom du ikke bemærker det), og der er stor risiko for at beskadige dets øverste lag.

Cream efter depilation

Efter en så aggressiv procedure som hårfjerning er det meget vigtigt at tage sig af huden korrekt. Korrekt valgt creme efter depilation vil hjælpe med at undgå irritation, kløe og indgroede hår.

Sluttrin - Hudpleje

Efter enhver form for depilering - barbering, hårfjerning med epilator eller voks, shugaring - skal huden være forsigtig. Enhver af disse procedurer beskadiger huden, især dem, der involverer at trække hår ud fra roden (shugaring, voks). Desuden er disse procedurer oftest gjort på følsomme steder - bikiniområdet, armhulerne, som er meget følsomme i sig selv.

Andre årsager til betændelse:

 • Sammen med håret bliver det ydre lag af huden ofte "afskåret". Dette sker ved brug af en kedelig razor eller engangs maskine.
 • Midler til fjernelse af hår kan forårsage en allergisk reaktion.
 • Hos nogle kvinder er huden så følsom, at bumser og rødme kan forekomme selv efter den mest blide udtørring.

For at minimere ubehagelige konsekvenser bør cremen efter depilering have en beroligende og antiseptisk virkning.

Selv den bedste creme hjælper ikke, hvis processen med hårfjerning selv går galt. Generelle regler for depilering derhjemme:

 • Huden skal føres forsigtigt, før huden påbegyndes. Derfor bør barbering eller klæbende voksstrimler være, når du vasker og plejer håret.
 • Ideelt set bør barbermassen holdes på hårvækst. For at fjerne håret på denne måde skal du have et skarpt, nyt blad, helst med en gelpude. Du må ikke køre en maskine flere gange på samme sted.
 • For at forhindre betændelse skal huden desinficeres umiddelbart efter hårfjerning. Brug ikke alkohol under alle omstændigheder! Kun blød, ikke-brændende betyder: Miramistin (meget bekvemt - med sprøjtedyse), chlorhexidin, hydrogenperoxid.
 • Det er ikke nødvendigt at drysses med talkum, hvor håret er fjernet. Det klumper porerne og fremmer hårvækst.
 • For at tørre huden bliver den fugtet med et håndklæde.
 • Efter tørring skal huden og desinfektion anvende en speciel creme. Dette skal ske med bløde massagebevægelser.

Irritation efter depilering

Hårfjerning på ansigt og krop er en populær procedure blandt kvinder og mænd. Uanset hvilket værktøj du vælger, en barbermaskine eller varm voks, kan hudirritation forekomme. Lær hvordan man kan slippe af med det.

 • Tegn på irritation efter depilering
 • Årsager til irritation
 • Sådan reduceres sandsynligheden for irritation: Dine handlinger før depilering
 • Hvordan man reducerer irritation: Hvad skal man gøre efter depilation
 • Måder at eliminere irritation
 • Oversigt over midler

Tegn på irritation efter depilering

Irritation er en helt normal hudreaktion på hårfjerning med pincet, voks, en barberkniv eller en elektrisk epilator, fordi denne procedure beskadiger hud- og hårsækkene. For at styre hvordan man fjerner irritation, var så nyttig som muligt, skal du først finde ud af, hvad der er forskellen mellem hårfjerning og udtørring.

Hårfjerning fjernes fuldstændigt med roden. Denne effekt kan opnås ved hjælp af voks, shugaring, laser eller elektrolyse.

Depilation er en procedure til fjernelse af den synlige del af håret, for eksempel med en barberkniv eller skræmmende creme.

Det er nødvendigt at skelne depilation og epilering. © iStock

Efter proceduren kan huden opføre sig forskelligt afhængigt af dets oprindelige tilstand og hårfjerningsmetoden.

Tørhed og flak forekommer som regel efter påføring af en barberkniv - kniven beskadiger det øvre lag af epidermis og beskadiger dets integritet.

Udseendet af røde pletter på hårfjerningsstedet er et hyppigt problem for dem, der bruger en epilator eller voks. Typisk passerer punkterne hurtigt: Efter et par dage, hvis huden er normal, lidt længere - hvis den er følsom.

Indgroede hår fremstår på huden, der har en tykkere stratum corneum og forårsager forskellige ulemper, fra et uæstetisk udseende til en risiko for betændelse.

Omfattende rødme kan indikere en allergisk reaktion på komponenterne i en depilator eller en forbrænding efter epilering med varm voks eller sukker.

Årsager til irritation

Chancerne for en negativ hudreaktion efter depilering er virkelig høje. Og der er forklaringer til dette.

Huden reagerer ofte på hårfjerning med irritation. © iStock

microtrauma

Selv den mest avancerede barberhøvler, der barberer hår, beskadiger det øverste lag af huden, hvilket kan føre til rødhed, tørhed og flak.

Skader på nerveender forårsager et naturligt respons i form af lokal rødme - røde pletter vises på hårsækkets side.

forurening

Hvis der ud over røde pletter efter depilering optrådte små inflammatoriske elementer med pus inde i huden, resulterede epileringen sandsynligvis i skade på epidermis barriereegenskaber og forstyrrelse af den normale bakterieflora.

Hår indvækst

Allergisk reaktion

I dette tilfælde er det muligt ikke kun irritation og rødme i huden, men også kløe og endda hævelse.

Sådan reduceres sandsynligheden for irritation: Dine handlinger før depilering

For at huden skal reagere på hårfjerning så smertefrit som muligt, er det værd at forberede det til proceduren på forhånd.

Afskallning af huden forhindrer indfødning af håret. © iStock

Den bedste forebyggelse af hårindvækst - rettidig afskalning. Brug skrubbe mindst en gang om ugen.

Hvis dit problem er efter-epilering, tørhed og skrælning, begynder du at intensiv fugtbehandle huden et par dage før proceduren. Den nemmeste mulighed er at anvende kremkrem dagligt efter et brusebad.

Umiddelbart inden voksning behandler skibsføreren huden med pulver eller talkum. Dette er et vigtigt punkt: jo mere våd hud er, jo længere tid vil det tage at arbejde på det, og jo stærkere er irritationen.

Hvordan man reducerer irritation: Hvad skal man gøre efter depilation

For forskellige typer procedurer varierer metoderne til elimination af irritation og rødme.

Et par dage før depilation begynder at fugt huden. © iStock

Efter behandling med en barberkniv eller skindkrem er en fugtighedscreme med beroligende ingredienser (allantoin, kamilleekstrakt) nyttig.

Efter voksning med voks eller elektrisk epilator for at fugte huden på den første dag, tværtimod er det ikke nødvendigt. Det er bedre at undgå vand fra hårfjerningsstederne. Brug pulverabsorberende, dette forhindrer væksten af ​​bakterier i folliklerne.

For at forhindre indfødning af håret kan du behandle huden med et specielt middel eller udvise mild peeling.

Måder at eliminere irritation

Huden på forskellige områder af ansigt og krop reagerer på hårfjerning på forskellige måder. For eksempel bliver hudens ben tør, og inflammatoriske elementer kan forekomme i bikiniområdet.

Efter hårfjerning anbring en fugtgivende beroligende creme på huden. © iStock

Hyppig følgesvigt efter epilering - lille inflammatorisk udslæt. Dette er folliculitis. For at forhindre udseende, skal du behandle huden med et antiseptisk middel, når du har fjernet hår med voks, pincet eller fløde.

Hvis irritation af hud på ben, hænder og krop opstår efter barbermaden, smør de behandlede områder med en beroligende creme.

Almindelig babypulver eller et produkt med talkumspulver hjælper med irritation efter epilering med voks eller en elektrisk epilator.

I intet tilfælde må du ikke vådte huden efter epilering (procedurer, der involverer fjernelse af hår med roden): fugt kan øge hudens negative reaktion. For at forebygge eller reducere betændelse, brug talkum.

Oversigt over midler

Disse beroligende og genoprettende produkter kan være nyttige før, under og efter depilering og epilering.

Hvordan beroliger huden efter epilering?

Efter næsten enhver metode til hårfjerning kan forårsage sådanne ubehagelige konsekvenser :. microtrauma, irritation, betændelse, indgroede hår, pletter mv Hvorfor er der disse fænomener og hvordan man kan lindre irritation efter epilering?

 • 1. Hvad kunne være årsagerne til irritation
 • 2. Forholdsregler før epilering
 • 3. Efter afpudsning for at undgå irritation
 • 4. Sådan bekæmpes irritation efter epilering
 • 5. Manifestation af irritation
 • 6. Irritation efter brug af epilatoren
 • 7. Sådan fjerner du irritation efter shugaring
 • 8. Folkelige retsmidler

Huden er skadet i varierende grad, og hver person har lignende problemer på forskellige måder. På grund af det faktum, at i løbet af hårfjerning fjernet ikke kun uønsket hår, men det øverste lag af huden, det mister sin beskyttende lag og bliver udsat for påvirkning af bakterier, så du bør tage de nødvendige forholdsregler.

Hvad kunne være årsagerne til irritation

Årsager til irritation efter hårfjerning på nogen måde.

 1. Irritation efter brug af epilatoren kan være meget stærk, hvis depilering udføres for første gang. Dette er en normal reaktion, da den ikke er blevet vant til sådanne indgreb.
 2. Ingen kvalitet voks eller gammel barbermaskine, etc.
 3. Ufrivilligt udført hårfjerning alene eller af en uerfaren kosmetolog.
 4. Allergisk reaktion på komponenterne.
 5. Følsom hud.

Forholdsregler før epilering

For ikke at slippe af med irritation efter epilering, skal du overholde visse forholdsregler.

Såsom:

 • epilering er ønskeligt at gøre om aftenen, for i løbet af natten skal huden roen ned og genvinde;
 • før proceduren (i enhver form for hårfjerning) er nødvendigt at forberede den påtænkte zone, tage et varmt brusebad eller bad (damp huden), poskrabirovat område, hvor du kommer til at fjerne hår (til forebyggelse af indgroede hår og irritation), tørre. Derefter tørres epilationsstedet med et antiseptisk middel og fortsætter med at fjerne uønsket vegetation;
 • Hvis dette er en barbering, anbefales det at anvende en ny skarp barberkniv (kedelige blade beskærer huden) og anvende en særlig barberkrem. Det anbefales ikke at holde maskinen mere end to gange på samme sted, ellers er det nødvendigt at fjerne de røde prikker, der helt sikkert forbliver efter brug af epilatoren;
 • hår anbefales at fjerne hårvækst (barbering, voks, shugaring osv.);
 • hvis du regelmæssigt oplever irritation eller andre ubehagelige konsekvenser, bør du vælge en anden metode til at håndtere uønsket vegetation.

Hvis du har en metode, der udføres uafhængigt, forårsager irritation eller røde pletter, er det bedre at kontakte en specialist i salonen. Måske gør du noget forkert.

Efter afpudsning for at undgå irritation

 1. Efter depilering skal huden behandles med en beroligende, fugtgivende kosmetik eller lotion for at undgå ubehagelige konsekvenser. Hvis der efter klædning er kløe eller rødme, eller du ved et uhell skærer dig selv under barberingen, skal huden desinficeres med et antiseptisk middel. Dette gøres for at undgå indslugning af bakterier i beskadigede områder;
 2. Olien har en helbredende og antiseptisk virkning. Det kan være essentielle olier, opløst i en skefuld olivenolie, såvel som kosmetiske olier. Nogle af dem er sammensatte af menthol og har en afkølende virkning, og ekstrakter af kamille, pebermynte, lavendel lindre betændelse.
 3. Sørg for at bruge et kosmetisk produkt efter epilering.
 4. Hvis du ikke ved, hvordan du hurtigt kan lindre irritation, kan en ispose give nødhjælp. Det skal være knyttet til det epilerede område i et stykke tid.
 5. Brug intet babypulver eller talkumpulver under ingen omstændigheder efter depilering, da det kun klumper porerne og kan forårsage betændelse. Det er bedre at bruge disse produkter før epilering, dette vil medvirke til at redde huden mod skader.
 6. Efter fjernelse af håret i flere timer anbefales det ikke at vådte det epilerede område for at undgå irritation og andre ubehagelige konsekvenser.
 7. Det anbefales at smøre huden efter depilation med antiseptiske salver 5-6 gange.
 8. For at undgå irritation bør du afstå fra et par dage fra stranden, solbrændinger (inflammation, hudpigmentering kan forekomme).
 9. Det er heller ikke unødvendigt at have særlige midler til at bremse hårets vækst, bruge dem efter hver enkelt hårfjerning, og din hud vil være glat i længere tid.

Sådan bekæmpes irritation efter epilering

Irritation anses for normal efter hårfjerning, men huden skal hjælpes til at komme sig. Derfor er spørgsmålet om, hvordan man fjerner irritation efter epilering, relevant for alle og altid. Til dette formål kan antiseptika anvendes ved at anvende en lille mængde på et irriteret område.

For eksempel:

 • aftershave gel;
 • panthenol;
 • miramistin;
 • hydrogenperoxid;
 • salve salve;
 • termisk vand (ideel til følsom hud);
 • eukalyptusolie, tea tree olie, mandelolie (det er nok at droppe et par dråber i en spiseskefuld olivenolie eller vegetabilsk olie og behandle de irriterede hudområder med indholdet);
 • tinktur af calendula;
 • kamille afkogning.

Der er et tilstrækkeligt valg af kosmetiske hudplejeprodukter til enhver del af kroppen. Jo bedre at behandle huden efter hårfjerning afhænger af de individuelle egenskaber, følsomhed, det behandlede område. Lad os dvæle mere om det her.

Manifestation af irritation

Irritation kan fremstå som udslæt af røde pletter, tørhed, skrælning, tæthed i huden, kløe. Det hele afhænger af typen af ​​hud. Faktum er, at fede kanaler er egnede til hårsække. Når håret trækkes ud, bliver nerveenderne rørt, og den inflammatoriske proces begynder. Fedtet frigivet fra kanalerne forværrer situationen. De røde pletter dukker op, som ofte er irriterende med kløe og lidt ømhed. Jo fede hudtype, jo mere disse udslæt bliver. Normalt inden for armhulerne og bikinierne ser de i større antal end på benene. Dette skyldes, at huden i disse områder er tyndere, nerveenderne og kanalerne på talgkirtlerne er tættere.

Hvordan slippe af med røde pletter efter hårfjerning for ejere af olieagtig hud? Det antages, at brugen af ​​cremen kun forværrer situationen i et bestemt tilfælde. Måske er det. En fed fløde, der falder ind i såret, tæmmer jo kanalerne på kirtlerne og øger irritationen. I dette tilfælde er tonere og en lotion med tørreffekt egnet til hudbehandling. Ved at påføre is vil du hjælpe porerne til at lukke hurtigt og derved reducere irritation. Forresten er kold en god mulighed, hvordan man fjerner rødme efter depilation. For bedre effekt kan du forfryse urteafkogning.

Røde prikker er ofte forvekslet med indgroede hår. Det er nemt at skelne dem fra. Indgroet hår synligt. Berøring med linned eller tøj, du føler smerte. Irritation er mindre smertefuld og mere omfattende. Det forsvinder normalt inden for et par timer eller den første dag. Hvordan fjerner du irritation, hvis du har tør, lys hud? Brug fugtighedscreme, baby creme, termisk vand. Miramistin og hydrogenperoxid har en antibakteriel virkning. Panthenol har en regenererende, desinficerende og beroligende virkning.

Ofte er konsekvensen af ​​hårfjerning kløe. At fjerne det vil hjælpe te træ olie, 5 dråber, som du skal tilføje til en skefuld olivenolie og smøre huden. Lignende effekter har decoctions af kamille og calendula.

Rødhed kan skyldes en barberkniv, depilatory cream eller laser. Samtidig er der mikroskrabninger, slid, som giver effekten af ​​betændelse. For ikke at tænke på, hvordan man fjerner rødme efter epilering, ved hjælp af en barbermaskine, skal man bruge en barbering og kun en ny maskine, og omhyggeligt forberede huden til proceduren.

Irritation efter brug af epilatoren

Få kunne undgå dette fænomen. Lad os undersøge for det komplekse af foranstaltninger, der vil hjælpe med at fjerne irritation på benene. Der kræves en omfattende fasetilgang.

 1. Desinfektion. Alkoholfrie produkter (furatsilin, miramistin, chlorhexidin) eller på basis af æteriske olier anvendes til dette formål. De desinficerer og forebygger udseende af pustler perfekt.
 2. Moisturize. Det foregående stadium kunne tørre lidt op på huden. For at gøre det helt fugtigt skal du bruge specielle cremer, f.eks. Panthenol.
 3. Strøm. Til dette skal du bruge produkter, der indeholder hyaluronsyre. For eksempel, Librederm. Det fjerner perfekt irritation på benene og på hele kroppen.

Det er nødvendigt at præcisere en vigtig detalje: Anvend fugtighedsgivende og nærende cremer kun et par dage efter epilering, fordi hudens porer stadig er åbne, og indtræk af creme ind i dem kan provokere udseendet af pustler. Umiddelbart efter proceduren er det nok bare at desinficere, så mikrober ikke kommer ind i åbne porer og ikke forårsager betændelse.

Røde prikker på benene kan også forekomme, hvis epilatoren bruges forkert.

 1. Brug tips om følsomme områder.
 2. Hold enheden vinkelret, og skub den ikke hårdt.
 3. Prøv ikke at holde epilatoren mange gange i ét afsnit. Hvis du efter proceduren har fundet de savnede hår, er det bedre at trække dem ud med pincet, men gentag ikke proceduren igen.
 4. Brug ikke epilatoren umiddelbart efter barbermaskinen.
 5. Vælg enhedens passende hastighed. Langsom tilstand fjerner håret mere omhyggeligt og behandler huden mere omhyggeligt.
 6. Hold og stram huden under aflejringsprocessen.

Efter at have udviklet en evne, vil du bemærke, at de røde pletter på huden efter epilatoren er faldet.

Hudbehandling efter epilering på ansigtet, i armhulerne og bikiniområdet er ikke meget forskellig fra behandlingen af ​​benene. Vi angiver kun, at efter fjernelse af ansigtshår anbefales det ikke at gøre makeup på den første dag og anvende dag og nat creme.

Nogle gange kan man slippe af med irritation efter epilering fejler i temmelig lang tid. Betændelse, rødme, kløe kommer ikke til at passere, uanset hvilke foranstaltninger. Måske er denne type irritation forårsaget af en allergisk reaktion. Dette sker efter voksning. Desuden kan nogle kosmetik forårsage lignende fænomener. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage antihistaminer (tavegil, diazolin, fencorol) og brug kun allergivenlige børns kosmetik, der ikke indeholder dufte og duftstoffer.

Sådan fjerner du irritation efter shugaring

Irritation efter shugaring er så ofte som efter epilatoren, på trods af at det betragtes som en mild procedure. For at forhindre forekomsten er det nødvendigt at fugte og blødgøre huden så ofte som muligt flere dage før proceduren. Under proceduren skal huden være helt tør. Ofte opstår ubehagelige konsekvenser i strid med teknikken til shugaring. Men hvis dette skete, og du ser betændelse, hvad skal du gøre? Irritation fjernes på samme måde som efter andre metoder. Resterne af sukkermassen fjernes ved hjælp af en bomuldspinne gennemblødt i olie. Derefter behandles huden med antiseptisk og fugtgivende creme.

Hvis du er begrænset i midlerne, har du ikke råd til professionel kosmetik, eller du er allergisk over for kompositionens komponenter, kan du bruge traditionelle metoder. De lider ikke mindre effektivt irritation.

Folkelige retsmidler

 1. Kartoffelsaft. Denne enkle opskrift giver dig mulighed for at slippe af med irritation efter epilatoren. Det har helbredende egenskaber. Det er nok bare at gnide kartoflen på et fint rivejern, og påfør det resulterende vandløb til den betændte hud i et par minutter. Fjern derefter kartoflerne, tag et bad og smør dette sted med baby creme.
 2. Aloe. Skyl aloe-bladet, afskær de skarpe kanter, skær bladet i halvt. Påfør den kødfulde del på det irriterede område.
 3. Hypericumolie Fremragende kæmper acne efter epilering.
 4. Gurkemejer. Besidder antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber, hjælper med at lindre irritation. Det er nødvendigt at tage to spiseskefulde gurkemeje og noget varmt vand. Bland til en svampet tilstand. Blandingen opbevares på irriteret hud i ca. 20 minutter. Derefter vaskes masken og smeder huden med kefir.
 5. Bouillon kamille eller celandine. Det anbefales at gøre lotioner af disse urter afkog flere gange om dagen.
 6. Persilleinfusion. Denne urt har antiinflammatoriske virkninger. Finskær det, du skal hælde kogende vand og insistere på noget tid. Gnidning af huden med den filtrerede opløsning kan hurtigt berolige huden efter epilering.
 7. Vitaminer A og E i ampuller. Efter at klemme indholdet af hætteglasene, bland dem med mandel- og ferskenolier og smør øm hud med denne forbindelse.
 8. Aspirin og glycerin. 2 tabletter af aspirin skal blandes med en lille mængde glycerin.
 9. Fir kegler. Gaver i skoven skal knuses, hæld kogende vand, grundigt insistere og belastning. Komprimerer perfekt hjælp til at fjerne irritation. Opbevares bør være ca. 5 minutter.

Det er vigtigt at huske, at hudens reaktion på nogen form for epilering er individuel. Hvad der forårsager irritation i en, er helt sikkert for den anden. Der er ingen grundlæggende forskel end at behandle huden efter epilering med en epilator, sukkerpasta, shugaring eller en barbermaskine. Det er vigtigt, at værktøjet passer til din hudtype, forårsager ikke allergier. Og foranstaltninger til forebyggelse af irritation er ens for enhver form for hårfjerning. Det er nødvendigt at udføre dem, og så behøver du ikke at være forstyrret på grund af irritation på huden.

Fordele og ulemper ved mænds elektriske barbermaskiner til våde barbering

Hvordan slippe af med ansigtshår for evigt