analgetika

Smertepiller i form af tabletter er analgetika af forskellige farmakologiske klasser, hvilket eliminerer eller lindrer følelsen af ​​smerte. De kan kaldes den mest populære for en person, da smerter ledsager enhver sygdom.

Populære smertepiller er på alles læber. De annonceres bredt på tv og er til stede i hjemmet førstehjælpskasse. Hver af dem har sine egne egenskaber og fælles træk. Det er vigtigt at vide, hvilke der skal vælges i en bestemt sag.

Klassificering af smertestillende midler

De fleste "arbejde" på niveauet af centralnervesystemet. Det er aktiveringen af ​​neuroner (i de subkortiske strukturer og hjernebarken), der får personen til at have subjektive smertefulde fornemmelser. Nogle binder specifikke receptorer direkte i vævene.

Grundlaget for opdelingen i grupper er handlingsmekanismen. Det afhænger af styrken af ​​den analgetiske virkning og alvorligheden af ​​den negative påvirkning på kroppen.

 • Narkotisk. Hjerne receptorer hæmmer, og ikke kun ansvarlig for dannelsen af ​​smerte, men mange andre. Dette forklarer et stort antal bivirkninger: hypnotisk og beroligende, depression af åndedræts- og hostecentrene, øget muskeltonus i tarm og blære, psykiske lidelser (hallucinationer).
 • Narkotisk. De hæmmer ikke centralnervesystemet og har ingen psykotrop virkning. Der er ingen afhængighed. Disse er populære lægemidler, der er kendt for de fleste mennesker.
 • Blandet mekanisme. Den mest populære er "Tramadol".
 • Perifer. Forhindre spredning af patologisk opblussen i legemsvæv. Desuden lindre betændelse - NSAID'er, salicylater, pyrazolonderivater og andre.

For patienter er det vigtigt ikke klassificeringsgruppen, men den særlige anvendelse: i hvilke tilfælde er det bedre at bruge, hvilken slags bivirkninger den har, til hvem den er kontraindiceret. Lad os dvæle mere om disse spørgsmål.

Liste over effektive smertestillende piller

På tv annonceres ofte varemærker indeholdende samme aktive ingrediens. I dette tilfælde er "promotion" af mærket ikke et tegn på dets effektivitet. Hver skal udpeges efter virkningsmekanisme, indikationer og kontraindikationer.

Der findes flere smertestillende midler i hjemmets førstehjælpskasse. De accepteres i forskellige situationer, ikke mistanke om, at de fleste af dem er universelle. Vi lister de effektive piller.

Paracetamol (Efferalgan, Panadol)

Det er et antipyretisk analgetikum. Det reducerer temperaturen effektivt. Det blokerer dannelsen af ​​prostaglandiner, som øger følsomheden af ​​receptorer til smertemediatorer og midten af ​​termoregulering i hypothalamus.

Udpeget i sådanne tilfælde: hovedpine, tandpine, myalgi, smertefulde perioder, skader, hæmorider, forbrændinger. Bivirkninger er sjældne. Fås i tabletform og suspension til børn.

Kontraindiceret hos børn (op til 1 måned), under graviditet (III trimester), nyresvigt, inflammatoriske sygdomme i mave-tarmkanalen. Ikke kompatibel med alkohol. Udpeget af et kort kursus - ikke mere end 5-7 dage.

aspirin

Acetylsalicylsyre (ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler). Det er foreskrevet for betændelse i led og muskler. Reducerer temperaturen, men bruges kun til disse formål kun hos voksne.

Det har en negativ indvirkning på mave og tarm (med langvarig brug). Det er forbudt i tilfælde af bronchial astma, hæmoragisk diatese, erosive og ulcerative processer i mave-tarmkanalen i det akutte stadium.

Adgangsforløbet bør ikke overstige syv dage. Af bivirkningerne er tyngde i maven, kvalme, opkastning, svimmelhed og tinnitus mere almindelige. Langvarig brug bør aftales med lægen.

analgene

Den mest berømte analgetik, sænker kropstemperaturen og manifestationerne af inflammation. Det ordineres på samme måde som paracetamol - efter kirurgiske indgreb (i injektionsform), med nyre- og leverkolik, traumatiske skader og blå mærker.

Produktform: tabletter og injektion. Inkluderet i den lytiske blanding (med papaverin og diphenhydramin) - et presserende behov for at reducere temperaturen eller lindre smerte.

Kontraindiceret op til 3 måneder, gravide og ammende kvinder, med alvorlige læsioner i lever og nyrer. Ikke kompatibel med alkohol. Blandt de negative effekter udsender evnen til at reducere tryk og forårsage allergier.

Ibuprofen ("MIG", "Nurofen")

Integrerede NSAID'er, blokering af flere mekanismer i det inflammatoriske respons. Effektivt lindrer smerter i leddene, i ryggen, hovedpine, tandpine, myalgi, ubehag med dysmenoré og reumatoid arthritis.

Der er tabletter, suspension, rektal suppositorier. Anvendes i pædiatri som antipyretisk. Det betragtes som en af ​​de sikreste, underlagt aldersdoser.

Kontraindikationer ligner aspirin, da det kan forårsage erosive ændringer i mavetarmkanalen i mave-tarmkanalen. En uønsket virkning opstår ved overdosering eller i mere end 3 dage. Disse er dyspeptiske symptomer, svaghed, hypotension.

Amidopyrin (pyramidon)

Det tilhører pyrazolongruppen med en udtalt egenskab til lavere kropstemperatur. Smertelindring gælder for alle typer smertsyndrom af medium og lav intensitet.

Blandt indikationerne er i første omgang neuralgi (der opstår langs nerveren), artikulære forandringer (arthritis, arthrose), reumatisme, feberiske tilstande hos voksne.

Børn er sjældent ordineret på grund af stærkere bivirkninger: på bloddannelse, slimhinde i mavetarmkanalen. Banned for patienter med bronchial astma, gravid og ammende. Beskrev alvorlige tilfælde af allergi mod amidopyrin.

Ortofen (Diclofenac, Voltaren)

NSAID'er, som primært virker for ledd og muskelsmerter. Det har en moderat antipyretisk effekt. Blokerer syntesen af ​​prostaglandiner på niveauet af hjernen og i væv fra forskellige organer.

Fjerner hævelse af leddene, øger bevægelsesomfanget. Reducerer hævelse af væv under betændelse. Udpeget i postoperativ periode og efter skader. At reducere kropstemperaturen bruges normalt ikke.

Kontraindiceret i bronchial astma, problemer med mave og tarm, nyresvigt og leversvigt. Ikke ordineret til kvinder i tredje trimester af graviditet hos unge under 18 år.

papaverin

Lægemidlet er fra gruppen af ​​antispasmodik. Det blokerer de glatte muskler i mave-tarmkanalen, blodkar, herunder hjernen, bronchi. Påfør med smerter af spastisk natur (med cholecystitis, enterocolitis, renal kolik, angina).

Udover smertestillende har det en hypotensiv effekt (sænker blodtrykket), lindrer anfald, beroliger (sedation). Langsom intrakardisk ledning lindrer takykardieangreb.

Kontraindiceret hos børn op til 6 måneder, med hjerteavstoppning, nyresvigt, glaukom og allergiske reaktioner på lægemidlets komponenter. Fås i forskellige doseringsformer.

spazmalgon

Kompleks stof. Indeholder NSAID (metamizolnatrium, ligner pyramidon), en antispasmodisk (et derivat af piperidin, som fuldstændig gentager virkningerne af papaverin) og et M-anticholinergt (fenpiveriniumbromid), hvilket øger den antispasmodiske virkning.

Indikationerne ligner meget papaverin: mave og tarmsygdomme (spastisk colitis, gastritis), galdeveje, urolithiasis, dysmenorré, blærebetændelse (cystitis) og nyre (pyelonefritis).

Kontraindikationer: Mistanke om "akut mave" (kirurgisk patologi, der kræver akut operation), nyresvigt og leversvigt, glaukom og andre.

De mest kraftfulde smertepiller

Desværre ledsages mange akutte og kroniske sygdomme af svære smerter, der gør patientens liv uudholdeligt. I sådanne tilfælde kan ingen potente analgetika ikke gøre. De fleste af dem anvendes under streng lægeovervågning på hospitalet eller foreskrevet.

Det er nødvendigt at drikke medikamenter fra følgende liste grundigt. De fleste har stærke bivirkninger og mange kontraindikationer. Kan være vanedannende med en lang behandlingstid.

Tramal

Solgt på apoteker kun ved recept. Blandet type - narkotisk og ikke-narkotisk, som gør den effektiv til alvorlig smerte. Fremkalder ikke sådan afhængighed som rene opioider, hæmmer ikke luftvejene.

Populær inden for onkologi, traumatologi, kirurgi (i postoperativ periode), kardiologi (for myokardieinfarkt i det akutte stadium) under smertefulde medicinske manipulationer. Tilgængelig i form af dråber, injektionsvæske, opløsning, rektal suppositorier.

Ikke ordineret til tilstande med depression af nervesystemet (alkohol og narkotikaforgiftning), hos børn, med alvorlig nedsat nyre- og leverfare. Når graviditet kun bruges af sundhedsmæssige årsager.

Promedolum

Det refererer til narkotiske analgetika af central handling. Den bruges til betingelser, der ikke kan lindres ved hjælp af ikke-narkotiske stoffer: for forbrændinger, skader, onkologiske sygdomme, myokardieinfarkt og mange andre tilstande.

Fås i tabletform og injektionsvæske, opløsning. I apoteker sælges kun ved recept. Det er et stof, der er underlagt strenge ansvar. Det bruges som regel under sygdomsbetingelserne.

Kontraindiceret i undertrykkelse af respiratorisk center, intolerance af individuelle komponenter. Listen over situationer, hvor promedol skal bruges med forsigtighed, er meget omfattende. Bivirkninger kan forekomme fra alle kropssystemer.

kodein

Behandler de centrale narkotiske naturlige analgetika. Det bruges aktivt til behandling af tør host på grund af dets evne til at blokere hostens center.

Mekanismen med smertestillende virkning er excitationen af ​​opiatreceptorer af forskellige organer, herunder hjernen. På grund af dette ændrer den følelsesmæssige opfattelse af fornemmelser.

I sammenligning med andre midler i denne gruppe nedsætter respirationscentret mindre. Det bruges til at behandle migræne, med bronkitis og lungebetændelse (smerter opstår med en stærk, smertefuld hoste).

ketorol

NVPP, som kun virker som en smertestillende medicin. Ikke i stand til at reducere temperaturen i kroppen og bekæmpe betændelse. Dens styrke er tæt på narkotiske analgetika, men har ikke deres sidereaktioner.

Da det ikke forårsager depression af centralnervesystemet og habituation, kan det bruges i lang tid med svære smerter på ethvert sted: onkologi, forbrændinger, tandpine, traume, neuralgi.

Kontraindiceret i mavesår og intolerance over for komponenterne. Ikke anvendt i pædiatri og hos gravide kvinder (der er ingen kliniske forsøg). Bivirkninger på kroppen er ikke ofte: kvalme, opkastning, tunghed i maven, døsighed.

Nimesulid ("Nise", "Aponil")

NSAID'er - refererer til en ny generation, da de optræder selektivt. Det hæmmer syntesen af ​​prostaglandiner i fokus for inflammation, men påvirker ikke sunde væv. På grund af dette er det sikrere og har et bredere udvalg af applikationer.

Det har antiinflammatoriske, analgetiske, antipyretiske og antiaggregatoriske virkninger. Det er populært med smertsyndrom i muskel-skeletsystemet (arthritis, arthrose, myalgi, radiculitis og andre sygdomme). Effektiv og med hovedpine, algomenorré.

Kontraindikationer adskiller sig ikke fra lignende for denne gruppe. Ikke relevant under graviditet, i barndom, i strid med funktionen af ​​lever og nyrer, med erosive og ulcerative læsioner i mave-tarmkanalen og bronchial astma.

De mest kraftfulde smertepiller

Kirurgi, migræneanfald, malign tumor eller brud - uudholdelig smerte kan forekomme af forskellige årsager. I en sådan situation er der ikke nok analgin og folkemæssige midler til smerte forsvundet, det er nødvendigt at vælge de mest kraftfulde smertepiller.

Piller vil hjælpe med svær smerte

Fordelene ved tabletformen

Fordelen ved smertestillende midler i piller over andre doseringsformer er deres bekvemmelighed.

Et andet plus er manglen på lokale reaktioner: rødme, brændende, kløe eller udslæt.

Tabletter er billigere - prisen på en pilleform for medicin er lidt højere, det betaler sig ved ikke at skulle købe sprøjter, injektionsopløsning og betale for sygeplejersken.

Når smertestillende medicin er ordineret

Analgetiske lægemidler ordineres til personer, der oplever svær smerte. Før lægen gennemfører en undersøgelse, hjælper resultaterne af testene med at bestemme, hvad der forårsager smerten.

Smertsyndrom, der kræver smertestillende medicin, kan forekomme som følge af følgende årsager:

 • med tandpine
 • i perioden efter operationen
 • med muskelsmerter, rygsmerter;
 • med smerter i leddene - både i hænder og i benene
 • for brud, blå mærker og svær forstuvning
 • i onkologi
 • med neuralgi
 • med smertefuld menstruation (dysmenorré).

Med smertefuld menstruation er antispasmodik og ibuprofenderivater ordineret, og i de avancerede stadier af kræft hjælper kun opioide smertestillende midler.

Analgetika bruges til at bekæmpe muskelsmerter.

Klassificering af smertestillende midler

Alle eksisterende typer af analgetika er opdelt i 2 store grupper: disse er narkotiske og ikke-narkotiske. Mere almindeligt er den første retning, som omfatter 7 forskellige arter.

Pyrazoloner og deres kombinationer

"Simple analgetika" omfatter stoffer baseret på pyrazoloner, som omfatter den velkendte Analgin. Gruppens andet navn er berettiget - pyrazoloner er meget enkle og meget almindelige på markedet, men de hjælper ikke altid med at slippe af med smerte.

Analgin - den mest berømte analgetik

Kombinerede analgetika

Kombinerede smertestillende midler kombinerer egenskaberne hos flere grupper af analgetika. Paracetamol kombineret med andre aktive ingredienser fungerer som basis for præparater. Egenskaberne af det kombinerede analgetiske middel bestemmes af de grupper, som det kombinerer i sig selv: analgetisk, antiinflammatorisk eller antispasmodisk virkning.

Basis for kombinerede analgetika er paracetamol.

Antimigraine lægemidler

Hjælper med at slippe af med smerter i migræne på grund af vasodilatorvirkning samt en svag spasmolytisk effekt.

Anti-migræne lægemidler bruges til at slippe af med migræne

NSAID'er eller ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler

NSAID'er har en stærk analgetisk, antiinflammatorisk og antipyretisk virkning. De er ordineret til forekomsten af ​​en inflammatorisk proces: osteochondrose, tand- og muskelsmerter, arthritis, arthrose og reumatisme. Den eneste negative side af NSAID er den negative effekt på maveslimhinden.

Ved behandling af osteochondrose anvendes NSAID'er.

COX-2 hæmmere

Disse stoffer indbefatter NSAID'er, men med en vigtig kendetegn: de beskadiger ikke mave-tarmkanalen og tværtimod beskytter også maveslimhinden. Inhibitorer ordineres til personer med mavesår, gastrisk erosion, gastritis og andre sygdomme, hvor brugen af ​​konventionelle ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler er umulig af medicinske årsager.

Inhibitorer ordineres i mavesår.

antispasmolytika

Den antispasmodiske gruppe af smertestillende midler hjælper med at lindre smerter, udvide blodkar og afslappende glatte muskler. Medicin hjælper med spasmodiske smerter af enhver art: under menstruation, migræne eller mavesmerter.

Antispasmodik hjælper med at lindre smerter under menstruation.

Narkotiske analgetika

Opioide eller narkotiske analgetika er potente lægemidler, hvis formål kun er berettiget i tilfælde af akut og ubærbart smertsyndrom. Narkotika hæmmer transmissionen af ​​smerteimpulser, og den menneskelige hjerne ophører med at opfatte smerte, bliver fyldt med eufori og trøst. Da narkotiske analgetika er vanedannende, sælges de udelukkende på recept, og de ordineres kun i tilfælde af ineffektive smertestillende midler fra andre grupper.

Liste over effektive smertestillende piller

Operationsprincippet i de fleste stoffer inden for samme gruppe er ens, men de kan have helt forskellige virkninger på kroppen.

På listen over smertestillende piller kan du finde både dyre og meget billige stoffer. De fleste af disse produkter kan købes uden recept på dit nærmeste apotek.

Med inflammatorisk smerte

Eliminer hovedpine og tandpine, alvorlig smerte i muskler, knogler og led. De er også effektive i smerte efter skader og kirurgi. Bedste af alt, ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler samt analgetika i den kombinerede gruppe behandler smertestillende syndrom af denne art.

Nurofen

Lægemidlet fra gruppen af ​​NSAID'er, oprettet på basis af ibuprofen. Nurofen er den mest populære medicin af alle ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, hvis virkningsmekanisme er at blokere syntesen af ​​prostaglandiner, smertemediatorer, der understøtter det inflammatoriske respons i kroppen. Nurofen hjælper med enhver smerte af en inflammatorisk karakter, såvel som med migræne, dysmenoré og neuralgi.

Nurofen håndterer inflammatorisk smerte

Kontraindikationer: alder op til 6 år, 3 trimester af graviditet, alvorlig hjertesvigt, gastrointestinal blødning, nyresvigt, et sår og erosion i maven.

Pris: 90-130 rubler.

Bonifen

Blå tabletter fra gruppen af ​​NSAID'er, der anvendes i sygdomme i muskuloskeletala lægemidler, neuralgi og myalgi, tand og hovedpine, med tonsillitis, otitis og feber. Som andre ikke-steroide lægemidler undertrykker Bonifen smerte ved at blokere syntesen af ​​prostaglandiner.

Bonifen - et effektivt middel til smerte

Pris: 180-275 rubler.

Ibuklin

Kombineret lægemiddel baseret på paracetamol og ibuprofen, bruges til hovedpine og tandpine, adnexitis, bursitis, skader og gigt, temperatur. Når Ibuklina tages, forsvinder smerte og varme på grund af inhiberingen af ​​cycloxygenase og et fald i mængden af ​​prostaglandiner.

Ibuklin - det kombinerede lægemiddel

Kontraindikationer: Overfølsomhed over for komponenterne, mavesår, maveblødning, alder under 12 år, graviditet og amning.

Pris: 100-140 rubler.

movalis

Nye lægemiddelgruppe NSAID'er tilladt til langvarig brug. Ligesom tidligere retsmidler lindrer den feber, smerte og betændelse ved at reducere mængden af ​​prostaglandiner i kroppen. Det bruges til forskellige typer af inflammatoriske smerter, såvel som for neuralgi og migræne.

Movalis lindrer smerter og betændelse

Kontraindikationer: Alder under 16 år, graviditet, amning, mavesår, lever og nyrekolik.

Pris: 550-750 rubler.

Med spasmodisk smerte

Den spasmodiske smerte kan forekomme af forskellige årsager: de omfatter migræne, gastrointestinale sygdomme, algomenorrhea og nogle andre tilstande. Med sådan smertesyndrom vil antispasmodik og komplekse smertestillende midler med antispasmodisk virkning hjælpe.

Drotaverinum

Billig og effektiv piller fra gruppen af ​​antispasmodik, en effektiv russisk ækvivalent af No-shpy. Virkningen på deres modtagelse opnås ved at udvide de glatte muskler i karrene og indre organer. Det anvendes til gastroduodenitis, sår, cholecystitis, hepatisk og renal kolik, galdevejsdyskinesi, colitis og proktitis, tarmkolik og meteorisme, dysmenorré, såvel som under stærke arbejdssmerter.

Drotaverine er en gruppe af antispasmodik.

Pris: 40-80 rubler.

Spareks

Antispasmodic, bruges til smerter under menstruation, migræne, samt for kramper i fordøjelseskanalen, tarm og biliær kolik. Tilladt til langvarig brug, har praktisk taget ingen kontraindikationer. Dette middel afhjælper smerter på grund af indtrængen af ​​ioniseret calcium i cellerne af glatte muskler, som udvider glatte muskler og stopper kramper.

Sparex godkendt til langvarig brug.

Kontraindikationer: Alder under 12 år, overfølsomhed.

Pris: 300-370 rubler.

spazmalgon

Komplekst analgetikum, der består af NSAID'er, antispasmodik og forstærkende stoffer. Den analgetiske virkning opnås ved at inhibere prostaglandiner og reducere frigivelsen af ​​calcium i glatte muskelceller. Eliminerer spasmodisk smerte på kortest mulig tid, bruges til sygdomme i mave-tarmkanalen, algomenorré, cystitis og pyelonefritis.

Spasmalgon - et komplekst stof

Pris: 190-255 rubler.

Med onkologi

I de senere stadier af udviklingen af ​​en ondartet neoplasme kan smerte blive uudholdelig. For at hjælpe med at slippe af med det kan kun de mest kraftfulde smertestillende midler, der ikke kan opnås uden recept fra den behandlende læge.

Ketanov

Glatte grønne tabletter, der tilhører NSAID-klassen. Ketanov er den stærkeste analgetik blandt ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, hvis effekt er opnået på grund af et kraftigt fald i mængden af ​​prostaglandin i kroppen og kan sammenlignes med narkotiske smertestillende midler. Lægemidlet anvendes til postoperativ, postpartum og tandpleje, artrose, onkologi og skader.

Ketanov - et stærkt analgetisk middel

Kontraindikationer: Alder under 16 år, mavesår og tarmsår, gastrointestinal blødning, bronchial astma, nyresygdom, samtidig brug med andre NSAID'er.

Omkostninger: 80-145 rubler.

Promedolum

Narkotisk analgetisk lægemiddel af central virkning. Bringer overførslen af ​​smerteimpulser, og ændrer også opfattelsen af ​​smerte i hjernen. Det anvendes aktivt ikke kun til kræft, men også efter operation, til mavesår og kronisk pankreatitis, myokardie- og lungeinfarkt, prostatitis, nyre- og leverkolik, neuritis, forbrændinger og skader.

Egenskaber af lægemidlet Promedol

Kontraindikationer: Alder under 2 år, arytmi, hyperthyroidisme, overfølsomhed overfor komponenterne, alkoholisme, krampeanfald, astma.

Pris: 180-220 rubler.

Tramal

Opioid analgetisk type. Lægemidlet med en kraftig og hurtig handling lindrer smerter i løbet af få minutter. Den analgetiske virkning af Tramal er forbundet med at blokere smerteimpulser og fordreje følelsesmæssig opfattelse af smerte. Det bruges til skader, efter operationer og andre smertefulde medicinske procedurer, til smerter under myokardieinfarkt og onkologi.

Tramal - En Opioidbedøvelse

Kontraindikationer: Alder under 16 år, graviditet, amning, nyresvigt, epilepsi.

Omkostninger: 350-420 rubler.

Smertepiller under graviditeten

Under graviditeten og laktationsperioden er det nødvendigt at omhyggeligt vælge et smertestillende middel, så den negative virkning af lægemidlet ikke påvirker fostret. De smertestillende midler, der er godkendt til brug under graviditet og amning, er lidt på grund af den lange liste over bivirkninger.

Der er 2 sikre aktive ingredienser, som kan bruges til at lindre smerter i denne periode:

 1. Paracetamol og moderne præparater baseret på det. Tre tabletter om dagen er tilladt, den maksimale brugstid er 3 dage.
 2. Drotaverinum og No-shpa. Du må ikke tage mere end 1 tablet om dagen og ikke mere end 3 dage i træk.

No-shpu kan tages i tilfælde af graviditet

Smertepiller til børn

Børnenes krop er meget følsom over for bivirkninger af stoffer, så med et valg af smertestillende midler til børn er det værd at være særlig forsigtig. Absolut ufarlig smertestillende medicin eksisterer ikke, men der er gode og effektive analgetika, der kan tages i en ung alder.

Liste over smertepiller godkendt til børn:

 1. Paracetamol og dets derivater. Fortrinsvis i form af opløselige bruseblade.
 2. Ibuprofen-baserede lægemidler: Nurofen, Ibufen, MIG og andre. Kun hvis barnet ikke har kroniske sygdomme i mave-tarmkanalen.
 3. Antispasmodik og kombinationslægemidler baseret på ibuprofen og drotaverin. Ikke flere piller om dagen.
 4. Narkotika baseret på nimesulid, såsom Nimesil, Nimulid og Nimesic, hvis barnet er over tolv år gammel.

Nimesil tilladt for børn

Analgetiske piller hjælper med at bekæmpe syndromet, men kan ikke ødelægge grundårsagen. For at slippe af med smerte for evigt er det nødvendigt at forstå, hvorfor det opstår, og at gennemgå den nødvendige behandling. Smertepiller er gode hjælpere til behandling af smerte, men du kan ikke stole på dem.

Vurder denne artikel
(6 bedømmelser, gennemsnitlig 4,83 ud af 5)

Bedøvelse salver: omfang, sammensætning, lokale midler

Både atleter og almindelige mennesker har nogle gange situationer, hvor det er umuligt at styre smertestillende midler. Dette kan være: forstuvninger af muskler og ledbånd, rygproblemer, blå mærker, brud eller forskydninger. Der er mange smertestillende stoffer, det er kun vigtigt at vide, hvilket middel der skal anvendes i en bestemt situation. Analgetik skal være i hjemmets førstehjælpskasse.

Bedøvelse

Bedøvelse er en mild suspension, som indeholder en lille dosis sur baggrund. Hovedkomponenten, der kommer ind i stoffet, er indeholdt i ioniseret tilstand og påvirker arbejdet i nerveenderne. På grund af denne sammensætning har positivt ladede ioner en dyb penetrerende virkning på nervefibre. Midlertidig smertelindring eller dysfunktion opstår.

Det bedste bedøvelsesmiddel er salve, fordi stoffets ekstra komponenter let opløses i emulsionen. Dette vedrører især mange antibakterielle lægemidler, som anvendes under operationer. En anden fordel ved salver er, at der er olier i deres struktur, der ikke tillader, at bedøvelsen hurtigt absorberes, og anæstesien varer længere.

Hidtil er op til syvogtreds forskellige anæstetika blevet opfundet. Hvert stof har en specifik virkning på et bestemt organ. De mest anvendte stoffer i medicin: lidokain, morfin og alkain. Morfin og lignende midler sælges ikke i apoteker, de anvendes kun på hospitaler, og de anvendes udelukkende til formålet. Mange salver, der ikke udgør en trussel mod patientens liv, kan købes i skranken på ethvert apotek.

anvendelsesområde

Omfanget er stort, her er nogle eksempler:

 1. Oftest anvendes anæstetika på det medicinske område, især i kirurgisk afdeling.

Det er vigtigt at forstå, at ethvert anæstetisk lægemiddel bruges til at lindre smertestød og betændelse, men det fjerner ikke årsagen til smerten. Derfor skal du i løbet af anæstesen komme til hospitalet eller ringe til en ambulance.

Hvad er grundlaget for anæstetika?

Det vigtigste lægemiddel i et bredt spektrum er Novocain. For nylig er dette værktøj dog betragtes som forbudt og usikkert. Novocain er et infiltrationsbedøvende middel, derfor er det blevet anvendt som en ekstra komponent i cremer og smertestillende midler.

På apoteket er den mest populære creme Bupivacaine. Dens højhastighedseffekt blev evalueret i 90'erne af det sidste århundrede. Fordelen med Novocain er, at den opbevares i blodet i op til ti timer. Med svære brud og leddssygdomme er det meget praktisk. Smerten forsvinder 20 minutter efter påføring, ingen af ​​anæstetika kan virke så hurtigt.

Lidocain. Injektionen med dette lægemiddel bruges ofte i tandklinikker. Lægemidlet injiceres i tyggegummiet for smertelindring. Nogle gange er lidokainstof en del af salverne fra majs og mygbetræer. Effektens varighed er lille, cirka to timer. Ulempen er, at personen fortsætter med at føle smerte, som kun er lidt kedelig.

Ethvert anæstetisk lægemiddel, uanset hvilken form det kan frigives, har nogle bivirkninger og kontraindikationer. For at undgå negative reaktioner er det vigtigt at udføre subkutan profylakse. Hvis i løbet af timen med negativ handling ikke forekom, så bedøves bedøvelsen i dit tilfælde.

Allergiske manifestationer ses mest almindeligt:

 • brændende fornemmelse
 • rødmen af ​​huden
 • kløe
 • udslæt (urticaria, blærer)
 • hævelse af huden, hævelse
 • anafylaktisk shock (denne reaktion forekommer kun, hvis doseringen er overdrevet)

Hvis der er pustler på applikationsstedet eller ved siden af ​​salven, betyder det, at patienten ikke tolererer nogle af komponenterne i medicinen. I en sådan situation skal brugen af ​​salven straks standses for at undgå mere alvorlige konsekvenser.

Hvert stof kan forårsage funktionsfejl i centralnervesystemet og forårsage et problem med reproduktiv funktion. Rådfør dig med en læge er et must. Uafhængigt ordinere anæstetika til dig selv eller dit barn er farligt for helbredet og endda livet.

Lokale smertestillende midler

Dette afsnit omhandler anæstetiske stoffer, som kun anvendes på hospitaler eller hospitaler.

Det første stof er dikain. Værktøjet er giftigt og narkotisk, hvis du overdriver det med doseringen, kan det være fatalt. Det er mere sikkert at anvende denne bedøvelsesmiddel i en enkelt sag, som ved gentagen administration er der mulighed for afhængighed.

Det næste lægemiddel er pyromecaine. Det har en langsigtet effekt, den bruges til dybere anæstesi. Stoffet fremstilles i form af en to procent opløsning, mindre giftig.

Under operationen

Anestezin er et meget let bedøvelsesmiddel, der bruges til overfladisk bedøvelse. Det adskiller sig fra andre stoffer, idet det praktisk talt ikke opløses i en væske, er ineffektivt ved udførelse af operationer og frembringer en svag bedøvelsesvirkning. Det er godt at bruge til at lindre smerter i tilfælde af ulcerative sygdomme, i tilfælde af dybe sår, for at lindre hudbetændelse. Fås i form af salver, olieopløsninger og pulvere.

Trimecain er lignende som karakteristisk for lidokain. Det påvirker kroppen meget hurtigt og bruges under alle kirurgiske indgreb. Anæstetika adskiller sig i dets antiarytmiske og membranstabiliserende virkninger. Positiv effekt på hjertemuskulaturens og cellemembranens funktion. Det anvendes meget under anæstesi til ventrikulære arytmier, myokardieinfarkt og venstre ventrikulær fibrillation.

Det er vigtigt at bruge anæstetika med forsigtighed, da disse stoffer har narkotiske bestanddele. Det er muligt med de mindste krænkelser af doseringen at føre kroppen til forgiftning. Tegn på forgiftning er:

Symptomatisk terapi vil hjælpe med at slippe af med sådanne negative manifestationer.

Bedøvelse til forstuvninger og osteochondrose

Ved alvorlige skader og forstuvninger anvendes følgende smertestillende midler:

 • Lioton og heparin salve. Sammensætningen af ​​disse lægemidler er substansen heparin. Heparin genopretter strukturen af ​​kapillære fartøjer, løser purulent og blodpropper.
 • Viprosal og Vitrapox - antiinflammatoriske lægemidler.
 • Ekstra salve er ordineret til resorption af hæmatom og fjernelse af smerte. Det er bedre at have bi honning i salvens sammensætning.
 • For børn er Fastum Gel og Solcoseryl tilgængelige. Disse smertestillende midler må anvendes i svangerskabsperioden. Kun en læge kan indstille en tilladelig enkeltdosis.

analgetika

Smertepiller har i dag alle hjemmeværendehjælpskasser. De fleste af dem sælges uden recept, og derfor er det meget vigtigt at vælge den rigtige smertestillende medicin. Faktum er, at smertestillende midler kan være ret farlige - mange af dem har meget alvorlige bivirkninger.

Det er nødvendigt at bruge smertestillende midler med forsigtighed, og i nogle tilfælde er deres brug helt kontraindiceret. Således kan en smertestillende virkning ændre det kliniske billede, hvilket gør det vanskeligt at foretage diagnose med svær mavesmerter, hjertesmerter osv. Det er vigtigt at huske, at smerte altid er et resultat af visse sundhedsproblemer. Derfor er det vigtigt ikke blot at lindre smerte, men også at eliminere årsagerne til dets forekomst.

Det følgende er en gennemgang af effektiv og alligevel relativt sikker smertestillende medicin. Før du bor på en af ​​dem, anbefaler vi dig at læse om ikke kun det specifikke formål med stoffet, men også mulige bivirkninger samt kontraindikationer.

analgene

Analgin er et klassisk, velkendt værktøj, der bruges til at lindre smerter i mange tilfælde. Hovedpine, smerter i leddene ved høj temperatur, tandpine, smerter i skader og blå mærker - i alle disse tilfælde bliver analgin en uundværlig hjælper.

Analgin blev syntetiseret så tidligt som 1920. Indtil nu er det grundlaget for mange dyrere lægemidler. Dets handling består i delvis blokering af smerteimpulser samt undertrykkelse af smertecentralernes aktivitet. Dette forklarer den temmelig vidtrækkende virkning af dipyron.

Derudover har analgin antiinflammatorisk effekt og øger også varmeoverførslen. Derfor er det ofte foreskrevet for forkølelse, feberiske tilstande, feber.

Analgin er ikke ordineret til gravide og ammende kvinder samt børn under 3 måneder. Strikt set anbefales analgin ikke til brug hos ældre børn - det er bedre at bruge det kun til voksne. Kontraindikationer er også nyresygdom og langvarig alkoholbrug.

Analgin kan give bivirkninger, nemlig allergiske reaktioner, nedsættelse af blodtrykket, nedsat nyrefunktion. Risikoen for bivirkninger bliver signifikant, når den anbefalede dosis er alvorligt overskredet.

Analgin er tilgængeligt i tabletter, suspensioner, opløsninger til intramuskulære injektioner. Oftest anvendes den i form af tabletter.

Omkostningerne er ca. 10 rubler. (Tabel).

aspirin

Aspirin er en anden meget berømt medicin. Det antages, at dets hovedformål er at reducere temperaturen, men aspirin har også en udpræget analgetisk og antiinflammatorisk virkning. Det lindrer effektivt led- og muskelsmerter ved høj temperatur, hjælper med hovedpine.

Samtidig er aspirin et ret farligt stof. Det er ikke ordineret til børn under 15 år, gravide og ammende kvinder. Aspirin anvendes med stor omhu til patienter med nedsat nyre- eller leverfunktion. Som smertestillende middel anvendes det ikke i mere end syv dage i træk, og doseringen må ikke overstige 3 g / dag (6 tabletter på 0,5 g hver). Aspirin kan forårsage bivirkninger, herunder mavesmerter, kvalme og opkastning, svimmelhed og tinnitus (med overdosering), risiko for blødning. Sådanne virkninger er som regel forbundet med overdosering af lægemidlet. Det skal dog bruges med forsigtighed.

Omkostningerne er ca. 10 rubler.

paracetamol

Paracetamol er på WHO-listen over vigtige lægemidler, og dets effektivitet er meget høj. Det bruges som smertestillende og antipyretisk, er en relativt sikker medicin.

Paracetamol bruges til at lindre muskler, led, hovedpine, bruges til tandpine, neuralgi. Lægemidlet anvendes ikke til alvorlige krænkelser af nyrerne, inflammatoriske sygdomme i mave-tarmkanalen, i tredje trimester af graviditeten samt for nyfødte under 1 måned.

Paracetamol kombineres ikke med alkohol. Det bør ikke bruges i længere tid end 5-7 dage. Bivirkningerne ved at tage paracetamol omfatter primært risikoen for udvikling af akut leversvigt samt allergiske reaktioner. Sandt nok opstår der komplikationer enten med den systematiske indtagelse af paracetamol i lang tid eller med et engangstidsoverskud af den tilladte dosis.

Omkostningerne er ca. 10 rubler.

Nospanum

No-shpa er et antispasmodisk lægemiddel, der tages med hovedpine, menstruationssmerter, smerter i mave og tarme samt i urinsystemets organer. Lægemidlet er meget almindeligt kendt, og for mange er næsten det primære smertestillende middel.

Lægemidlet bruges ikke til at lindre smerter hos børn yngre end 6 år, hos lakterende kvinder. Ved graviditet, nyresvigt, hjertesvigt, leversvigt anvendes stoffet med forsigtighed. Bivirkninger ved at tage skubbet forekommer meget sjældent og kan være i kvalme, sænke blodtrykket, hjertebanken og en allergisk reaktion. Generelt anses No-shpa for at være en af ​​de sikreste og mest effektive smertestillende midler.

Omkostninger - fra 60 rubler.

Ketanov

Ketaner er et meget stærkt bedøvelsesmiddel, der anvendes til postoperative, onkologiske, dentale smerter, til lindring af smerte som følge af muskelskade, osteochondrose, kolik osv. Ketaner betragtes som effektive til lindring af stærkt og medium smerte syndrom, normalt bruges det i kort tid. Doseringen af ​​dette lægemiddel skal overholdes meget strengt. Det anbefales ikke at bruge Ketans i mere end to dage.

Mulige bivirkninger ved at tage Ketanov omfatter kvalme, døsighed, mavesmerter, lak og svaghed, nervøsitet, hurtig hjerterytme. Forsøg på akut overdosering med lægemidlet er ikke udført på en person, men det menes at det kan producere lidenskab, svaghed, kvalme og opkastning, døsighed og vejrtrækningsbesvær.

Ketaner er ikke ordineret til gravide og ammende kvinder samt børn under 16 år. Desuden kan stoffet ikke anvendes til dem, der lider af mavesår, nyresvigt, lidelser i blodkoagulationssystemet.

På trods af en omfattende liste over kontraindikationer og mulige bivirkninger forbliver Ketanov en af ​​de mest effektive ikke-narkotiske smertestillende midler. Det lindrer effektivt smerte, men det er vigtigt at huske, at det bør tages med stor omhu og nøje observere doseringen.

Omkostninger - fra 50 rubler.

Nurofen

Nurofen er et smertestillende middel, hvis vigtigste aktive bestanddel er ibuprofen. Nurofen er tilgængelig i form af tabletter, suspensioner, gel, stearinlys. Lægemidlet har en smertestillende, antiinflammatorisk, antipyretisk virkning og bruges til at lindre smerte under forkølelse, feber samt lindre tand, hovedpine, muskel, ledd osv. smerte.

Det anbefales ikke at tage Aspirin, Analgin eller Paracetamol, mens De tager Nurofen. Lægemidlet er ikke ordineret til børn under 6 år, såvel som gravide kvinder i tredje trimester. I 1. og 2. trimester anvendes stoffet med forsigtighed, det er ikke ordineret til ammende kvinder.

Nurofens kontraindikationer omfatter ulcerative læsioner i mave-tarmkanalen, nyresvigt, unormal leverfunktion og andre sygdomme. Påfør Nurofen med forsigtighed, nøje observere doseringen. I tilfælde af overdosis, samt ved medicin i mere end 3 dage kan der forekomme bivirkninger, herunder opkastning, kvalme, diarré, svaghed, hovedpine, lavt blodtryk osv.

Omkostningerne er omkring 120 rubler.

diclofenac

Diclofenac er injektionsopløsninger, piller og smertelindrende geler til muskel- og ledsmerter. Lægemidlet er almindeligt kendt og anvendes aktivt både i tilfælde af skade og i tilfælde af OPD.

Diclofenac lindrer hurtigt smerter, og har også en antiinflammatorisk effekt og hjælper med at reducere puffiness. Lægemidlet bruges til voksne og børn over seks år. Det er kontraindiceret hos lakterende og gravide kvinder (i tredje trimester). Lokalt anvendes stoffet ikke i tilfælde af krænkelse af hudens integritet.

Bivirkninger af diclofenac omfatter allergiske reaktioner, men de forekommer yderst sjældne. Generelt betragtes stoffet som et sikkert analgetisk og antiinflammatorisk middel, et af de mest effektive lægemidler til lindring af led- og muskelsmerter.

Omkostningerne er ca. 20 rubler. (faneblad), ca. 120 rubler. (Gel).

Han tog - et bedøvelsesmiddel, der bruges til at lindre svag og moderat smerte i nyretarm, tarm, biliær kolik, colitis, neuralgi, i postoperativ tilstand, menstruationssmerter mv. Lægemidlet har ikke kun smertestillende, men også antispasmodisk virkning.

Tog er tilgængelig i form af en injektionsvæske, opløsning samt tabletter. Tabletter kan ordineres til voksne og børn over 5 år. I form af en injektionsvæske, opløsning kan jeg bruge den til børn over 3 måneder. (vægten skal være større end 5 kg). Han tog ikke tildelt gravide og ammende kvinder, med forsigtighed anvendt til krænkelse af leveren og / eller nyrerne. Lægemidlet giver sjældent bivirkninger. De kan være allergiske reaktioner, sænke blodtryk, tør mund osv. Udseendet af bivirkninger er normalt forbundet med en overdosis, og derfor er det vigtigt at observere doseringsregimen, når der tages Brala.

Omkostninger - fra 50 rubler.

Mig 400

Mig 400 - et bedøvelsesmiddel, for hvilket ibuprofen er den vigtigste aktive ingrediens. Mig 400 har også antiinflammatorisk middel. Det menes at denne medicin er mest effektiv til at lindre smerter af en inflammatorisk karakter. Mig 400 bruges også til at lindre smerter i led og muskler, hovedpine og migræne, tandpine, menstruationssmerter og smerter i febrile forhold.

Lægemidlet er ikke ordineret til gravide og ammende kvinder, børn under 12 år. Det gælder heller ikke i tilfælde af mavesår og andre erosive og ulcerative sygdomme i fordøjelseskanalen. For ældre mennesker, patienter med hjertesvigt, unormale lever- og nyrerfunktioner og blodsygdomme. Mig 400 anvendes med forsigtighed, og doseringen bør reduceres. I tilfælde af overdosis kan lægemidlet give en række bivirkninger, herunder kvalme og mavesmerter, åndenød, svimmelhed, angst, svaghed, forhøjet blodtryk, allergiske reaktioner. Lægemidlet anbefales ikke at tage lang tid uden en pause - det fremkalder også udseendet af bivirkninger.

Omkostninger - fra 110 rubler.

Tramal

Tramal er et meget stærkt analgetikum, der falder ind under kategorien opioide analgetika. Lægemidlet frigives kun fra apoteker efter recept og bruges til at lindre svære smertsyndrom i kræft, traumer, ledende eller diagnostiske procedurer, der er smertefulde. Tramal er også ordineret til patienter efter operationen.

Hvis du tager højde for effektiviteten af ​​anæstesi, kan Tramal kaldes en relativt sikker smertestillende medicin. Det kan producere et "standard" sæt af bivirkninger (kvalme, allergiske reaktioner, døsighed osv.), Og de fleste af dem er forbundet med overdosering. Tramal er ikke ordineret til tilstande forbundet med udtalt hæmning af centralnervesystemet eller respiratorisk funktion med tilbagetrækningssyndrom af narkotika med svære lever- og nyresygdomme. Kontraindikationer er børn. Under graviditet og amning er tramalt kun foreskrevet af sundhedsmæssige grunde og anvendes kun én gang.

Liste over stærke og sikre smertestillende midler, piller

Smertsymptomer bliver ofte en ubehagelig del af vores liv, så næsten alle i førstehjælpskassen har mindst et bedøvelsesmiddel (hvis ikke et dusin). Et stort udvalg af stoffer distribueres uden recept, og derfor er det nødvendigt at henvende sig til valget af smertestillende medicin med al alvorlighed.

Mange af anæstetika på markedet har deres egne kontraindikationer og bivirkninger, der kan have en alvorlig indvirkning på den menneskelige tilstand.

Regler for brug af smertestillende midler

Når man begynder at bruge analgetika, er det nødvendigt at indse klart, at stoffet kun vil slukke smerten, men vil ikke eliminere grundårsagen. Meget vigtigere at besejre sygdommen, som ligger bag smertesyndromet.

I nogle situationer er brug af stærke smertestillende midler slet ikke nødvendigt. Med brystsmerter kan du bruge nitroglycerin. Med menstruation er modpaspasmodik reddet. Problemer med spiserøret løser antacida, såsom almagel eller phosphalugel.

Hvis der er en række farlige symptomer, er brugen af ​​smertestillende midler strengt forbudt. Deres optagelse kan i høj grad komplicere lægens arbejde, forvirre sygdomsbilledet, hvilket gør det umuligt at foretage en korrekt diagnose.

For eksempel kan en skarp og skarp smerte i maven forårsage blindtarmbetændelse, blødninger i maveskavheden osv. Med disse symptomer skal du straks ringe til en ambulance.

Alvorlige smerter i brystet, som ikke kan lindres med nitroglycerin, kan skyldes mere alvorlige problemer, derfor er det nødvendigt at gå hurtigt til hospitalet.

Nogle alvorlige sygdomme, som encefalitis, er ofte præget af svær hovedpine. Brugen af ​​smertestillende midler i dette tilfælde er kun tilladt efter samråd med lægen. Selvmedicinering kan føre til triste konsekvenser.

Beskrivelse og liste over stoffer

Denne liste indeholder de mest effektive og relativt sikre, ikke-receptpligtige smertestillende midler. Før du foretager et valg til fordel for et bestemt middel, bør du omhyggeligt gøre dig bekendt med handlingsspektret, mulige bivirkninger, kontraindikationer.

Lægemidlet Analgin - et udbredt, velkendt middel. Analgin blev oprettet tilbage i 1920. På trods af dette er det stadig en af ​​de mest populære stoffer, og findes også ofte i andre dyrere stoffer.

Lægemidlet virker på princippet om delvis blokering af smerteimpulser og i begrænsning af smertecenters aktivitet. Groft sagt reducerer smertegrænsen.

 • Indikationer: stoffet er i stand til at fjerne næsten enhver form for smerte. Det bruges til at lindre hovedpine, ledsmerter, smerter forårsaget af blå mærker og skader, tandpine.
 • Kontraindikationer: stoffet er forbudt at bruge til gravide og til kvinder, der ammer. Lægemidlet er kontraindiceret hos børn. På trods af at formelt denne begrænsning kun gælder for børn i op til tre måneder, er det ikke nødvendigt at misbruge og føde dem til ældre børn, stoffet er bedre egnet til voksne. Det anbefales ikke at bruge Analgin til personer med nyresygdom. Og også med denne smertestillende kan ikke drikke alkohol.
 • Bivirkninger: Disse omfatter en allergisk reaktion, lavere blodtryk og dårlig nyrefunktion. Sandsynligheden for disse eller andre bivirkninger er direkte proportional med dosis af lægemidlet.
 • Udgivelsesformer: lægemidlet er tilgængeligt i form af tabletter, suspensioner og opløsninger til intramuskulære injektioner.
 • Pris: i gennemsnit ca. 10 rubler (i tabletter).

aspirin

Aspirin er en anden almindelig og populær type smertestillende medicin.

 1. Indikationer: De fleste tror fejlagtigt, at hovedformålet med lægemidlet er et fald i kropstemperaturen. Faktisk har i tillæg til denne ejendom en smertestillende virkning. Aspirin bekæmper effektivt smerter i muskler, led og hovedpine.
 2. Kontraindikationer: Lægemidlet er strengt forbudt til brug for børn under 15 år, såvel som gravide og ammende kvinder. Og også aspirin er kontraindiceret hos patienter med nedsat nyre- og leverfunktion. Det er vigtigt at observere den korrekte dosis - højst fem tabletter om dagen, og ikke at misbruge brugen af ​​brugen (det bruges som smertestillende middel i ikke mere end en uge).
 3. Bivirkninger: Aspirin, i tilfælde af overdosering, kan føre til meget alvorlige konsekvenser. Denne smertestillende medicin kan forårsage kvalme, opkastning, svimmelhed, alvorlig smerte i maven og endda blødning.
 4. Udgivelsesformer: i tabletter.
 5. Pris: i gennemsnit ca. 10 rubler (i tabletter).

paracetamol

Painkiller er på listen over vigtige stoffer fra verdens sundhedsorganisation. Meget effektivt og relativt sikkert middel, velprøvet.

 • Indikationer: Narkotika reducerer smerter i leddene, musklerne, neutraliserer hovedpine og tandpine. Paracetamol anvendes ofte som en febrifuge.
 • Kontraindikationer: Paracetamol bør aldrig blandes med alkohol. Det bør undgås hos børn og gravide. Det er nødvendigt at nøje observere doseringen og bruge som analgetik i højst en uge.
 • Bivirkninger: Paracetamol kan føre til alvorlige leverproblemer, men kun hvis p-pillen tages systematisk eller dosen overskrides. Nogle gange forårsager dette middel allergier.
 • Udgivelsesformer: i tabletter.
 • Pris: i gennemsnit ca. 10 rubler (i tabletter).

Ketanov

Et meget stærkt anæstetisk lægemiddel, der bruges til postoperativ smerte, kræft, dental og andre former for akut smerte.

 1. Indikationer: Ketaner hjælper også med at lindre smerten forårsaget af alvorlige muskelskader, osteochondrosis, kolik og så videre. Selvfølgelig er Ketanov et meget effektivt middel, men det skal bruges med stor omhu, strengt efter doseringen.
 2. Kontraindikationer: Lægemidlet bør ikke anvendes af gravide og ammende kvinder. Børn under 16 år. Personer, der lider af nyresvigt, problemer med blodkoagulering. Mennesker med mavesår.
 3. Bivirkninger: Overskridelse af dosis kan føre til blanchering af huden, svaghed, kvalme og mere i maven. Nogle mennesker har nervøsitet og hurtig puls.
 4. Udgivelsesformer: i tabletter og opløsninger til intramuskulære injektioner.
 5. Pris: i gennemsnit ca. 50 rubler.

Nurofen

Kendt til masserne betyder, at den vigtigste aktive komponent er substansen Ibuprofen.

 • Indikationer: stoffet har mange egenskaber - har antiinflammatorisk virkning, smertestillende, antipyretisk. Effektivt bekæmper kolde symptomer, lindrer tandpine, muskelsmerter og mange andre typer smerter.
 • Kontraindikationer: stoffet er uforeneligt med Aspirin, Analgin og Paracetamol, derfor anbefales det ikke at bruge dem samtidigt. Lægemidlet er ikke ordineret til børn i alderen seks år og yngre, såvel som gravide kvinder. Nurofen kan ikke anvendes til personer med sår i mavetarmkanalen.
 • Bivirkninger: Ved langvarig brug af stoffet og overdosering kvalme, opkastning, diarré, svær hovedpine, sænkning af blodtryk og lignende observeres.
 • Udgivelsesformer: i tabletter, suspensioner, i form af gel, stearinlys.
 • Pris: i gennemsnit ca. 120 rubler.

Diclofenac og MiG 400

Ofte brugt værktøj, der effektivt kan håndtere muskel- og ledsmerter. Takket være et klart, fokuseret på specifikke smertsyndromer, lindrer smerter meget hurtigt.

Samtidig har diclofenac en antiinflammatorisk virkning og reducerer hævelse. Det bruges til alvorlige skader og sygdomme i muskuloskeletale systemet.

 1. Kontraindikationer: stoffet er egnet til voksne og børn over seks år. Kontraindiceret hos gravide og ammende kvinder. Lokal anvendelse er uacceptabel i tilfælde af åbne sår.
 2. Bivirkninger: Diclofenac er ikke forgæves betragtes som en af ​​de sikreste typer af smertestillende midler. Blandt bivirkningerne kan skelnes undtagen en allergisk reaktion.
 3. Udgivelsesformer: i tabletter og i form af gel.
 4. Pris: i gennemsnit ca. 20 rubler (i tabletter); omkring 120 rubler (i form af en gel).

En anden smertelindring er Mig 400, som er inkluderet i ibuprofen-kategorien.

 • Indikationer: Narkotika har antiinflammatorisk effekt og lindrer smerte, som skyldes forskellige former for betændelse. Mig 400 bruges ofte til at eliminere dental, menstruationssmerter og migræne.
 • Kontraindikationer: smertestillende medicin må ikke anvendes af børn under 12 år. Lægemidlet er ikke ordineret til patienter med mavesår og andre problemer i mave-tarmkanalen. Der er en anden aldersgrænse for ældre mennesker. De mennesker, der har hjertesygdomme og karsystem, bør omhyggeligt vælge doseringen.
 • Bivirkninger: de omfatter mavesmerter, åndenød, kvalme, forhøjet blodtryk og allergiske reaktioner.
 • Udgivelsesformer: i tabletter.
 • Pris: i gennemsnit ca. 110 rubler.

Ansigtshår hos kvinder. Hvordan slippe af med hår på det kvindelige ansigt - effektive måder at fjerne.

Hårfjerning