Laser hårfjerning: hvad er det og hvor mange sessioner er der brug for?

De fleste kvindelige repræsentanter undrer sig over, hvad laser hårfjerning er, hvor mange sessioner er nødvendige for at få den tilsigtede endelige effekt af proceduren. I forbindelse med dermatologi og kosmetologi virker denne teknik som en af ​​de mest smertefri handlinger. Ved at anvende apparatet designet til denne procedure er lysstrålen fokuseret på et særskilt hudområde. Som et resultat af den fremlagte procedure er håret fjernet fra menneskekroppen.

Nogle siger, at efter en session forsvinder håret for evigt fra kroppen. Dette er imidlertid ikke helt sandt. Samtidig er det ikke altid muligt at slippe helt af med håret. Fremgangsmåden er mest effektiv i tilfælde af kontrast af hud og hårfarve på grund af det faktum, at melanin, der absorberer laser energi, er til stede i håret.

Essensen af ​​epileringsprocessen

Laser hårfjerning - fjernelse af uønsket hår ved at anvende en laserstråle, gennem hvilken hårsækkene er cauterized, derefter ødelagt. Resultatet er, at håret holder op med at vokse.

Omfanget af laserstrålen er begrænset, og inden for en procedure er det muligt at fjerne kun et lille antal hår, så det er lokalt, nemlig over overlæben, i armhulerne, bikini og på nakken.

Fordele og ulemper

Laserstrålen, der passerer gennem stammen af ​​håret, bidrager til opvarmning af celler, hvor henholdsvis melanin fører til ødelæggelsen af ​​follikelet. I dette tilfælde er der ingen skader på huden, der er kun en lille opvarmning og derefter en hurtig afkøling.

Takket være proceduren elimineres kun hår, der er vokset 3-5 mm og synlig på hudoverfladen. I dette tilfælde er der en aktiv fase af hårvækst.

Laser hårfjerning har sine fordele og ulemper. Ulemperne omfatter de høje omkostninger ved proceduren, såvel som det faktum, at effektivitet opnås i nærværelse af kontrast af hår og hudfarve.

Følgende faktorer kan tilskrives de positive aspekter:

 • under proceduren er der ingen alvorlige smerter;
 • ingen hudskader, ingen ar eller ar
 • effekten af ​​proceduren er karakteriseret ved varighed
 • lidt tid på hele processen.

Hvor mange procedurer er der brug for

Dette spørgsmål er det mest relevante inden for rammerne af dermatologi og kosmetologi. Normalt skal ca. 80% af kunderne lave 4-9 procedurer, hvor intervallet skal være fra 1 uge til 10 dage.

I betragtning af at proceduren ikke er den billigste, bestemmer hver nummer og frekvens af sessioner.

Frekvensen afhænger typisk af hårfasefasen:

 • anagen eller aktiv vækst
 • catagen, hvor håret hviler
 • telogen, hvor væksten stopper.

I denne forbindelse er det kun som følge af et vist antal procedurer hårvækst, der opstår i 90% af tilfældene, i nogle tilfælde forsvinder de helt.

Derudover med denne procedure er der ingen rødme, irritation, der er ingen ar, der ofte vises i tilfælde af barbering, depilation eller andre måder at løse problemet på.

Derudover er der ingen forringelse af huden. Alt dette tyder på, at proceduren for laser hårfjerning er den mest effektive og smertefri måde at fjerne uønsket hår på.

I nogle tilfælde ses hårets udseende igen. Dette kan skyldes forstyrrelser i hormonelle eller endokrine systemer. Dette vil kræve yderligere procedurer. En fremragende effekt fra laser hårfjerning procedurer i hele kurset er udseendet af mindre end 20% fjernet hår.

Forberedende proces

Hvis du har planlagt en procedure til laserfjerning, skal du helt stoppe processen med hårfjerning på nogen måde. Dette er nødvendigt for ikke at skade pærerne. Ellers er det umuligt at nå det planlagte resultat.

Før du går ud anbefales det ikke at bruge kosmetik, der beskytter mod solen. Den pågældende procedure udføres ikke på garvet hud. Denne træning er et vigtigt sted i processen med at forhindre forekomsten af ​​pigmentering efter proceduren. Det er forbudt at solbade og bruge garvningsprodukter.

Hvis håret, der skal fjernes, er for langt, er de klippet eller barberet forsigtigt. Dette forhindrer udseende af mikrobrændinger i huden. Anbefalet hårlængde er 1-2 mm.

Som en del af proceduren vil de smelte og brænde. Desuden er det 7 dage før proceduren nødvendigt at standse brugen af ​​alkoholiske tonikere og lotioner. Brugen af ​​deodoranter og enhver form for kosmetik er forbudt på dagen for epilering.

Derudover skal processen udføres i 7 dage eller efter 7 dages menstruation for at reducere risikoen for smerte.

adfærd

Før sessionen er det nødvendigt at identificere hudfototypen. Under hensyntagen til farven på en persons hår og hud, niveauet for modtagelighed for indflydelse fra solen, vælger de muligheden for at gennemføre en session, og beslutter også, hvor mange procedurer der er behov for.

Beslutningen om at bruge anæstesi under proceduren kan laves i henhold til tærskelværdien. I de fleste tilfælde anvendes forskellige cremer, som påføres en time før operationen.

Forresten bruger specialisten sig selv specielle sikkerhedsbriller. Udført på ren og tørret hud. Sminkeren fører langsomt radiatoren over hudens område med hår.

I dette tilfælde dannes impulser i det interval, hvor hudkølesystemet virker, hvilket har effekten af ​​bedøvelse.

I dette tilfælde er der ingen smerte. Nogle patienter har en let brændende, stikkende fornemmelse. Det meste af håret forsvinder straks efter proceduren. Visse hår kan vare fra 1 uge til 10 dage. Den næste session udføres kun i tilfælde af udseende af nyt hår.

Laser hårfjerning er en af ​​de mest effektive metoder til at slippe af med hår på forskellige hudområder. Når proceduren udføres under hensyntagen til de vigtigste anbefalinger, er processen sikker og giver ingen sundhedsskader.

konklusion

De fleste eksperter er enige om, at det krævede antal laser depilationprocedurer er cirka 4 til 8 sessioner.

Hårfjerning fra nogle dele af kroppen er hurtigere sammenlignet med andre dele af kroppen.

I denne henseende er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne ved hver del af den menneskelige krop, når man besvarer spørgsmålet, hvor mange procedurer der er nødvendige.

Hvor mange laser hårfjerning sessioner er nødvendige

God eftermiddag Jeg har mørkt hår vokser på min hage og ned til min hals, jeg vil gøre laser hårfjerning - hvor mange procedurer er der brug for i gennemsnit?

Natalia Egorova, kosmetolog, laser hårfjerning specialist:

Der er flere faktorer, som svaret på dit spørgsmål afhænger af, og de er alle individuelle. Overvej de vigtigste.

 1. Hudfototype og hårfarve. Jo større kontrasten er mellem hudtonen og hårfarven, desto mere effektiv er proceduren. Med andre ord er færre sessioner påkrævet for at fjerne mørkt hår på let hud.
 2. Hormonal baggrund - er det behandlede område hormonafhængige? Som regel er væksten af ​​ansigtshår (over overlæben, hage) forbundet med hormonelle lidelser. Du kan løse problemet, hvis du forlænger løbet af laserhakeepilation og foretage korrektioner mindst en gang om året (1-2 procedurer).
 3. Kvalitetsudstyr. Nøjagtigt forudsige antallet af procedurer er kun muligt ved hjælp af moderne lasere, der har bestået kliniske undersøgelser. Den Estetica-enhed, der bruges i vores salon, tilhører de nyeste generations enheder. Dette er en kraftig diode laser til hårfjerning, som virker i fire tilstande og ved to bølgelængder og er effektiv selv med let hår og mørk hud. Derfor garanterer vi, uanset hvad som helst, vores kunder at fjerne 90-99% hår efter et kursus på 5-10 procedurer.

I dit tilfælde skal du tage hensyn til vækstzonen, og du skal bruge mere end 5 sessioner af laserfjerning - ca. 7-8. Det nøjagtige antal nødvendige procedurer bestemmes af en kosmetolog efter en gratis konsultation, der vurderer fototype, densitet, struktur, farve og træk ved hårvækst.

God eftermiddag Bekymret for det lange mørke hår på armene, vil jeg gerne slippe af med dem. Hvor mange laser hårfjerningsprocedurer har jeg brug for? Er det muligt at gøre det 2-3 gange?

Yatsenyuk Elena, kosmetolog, specialist i laser hårfjerning på Fiore skønhedssalonen:

Øvelsen viser, at antallet af procedurer, der kræves for at opnå en bæredygtig virkning - fra 3 til 8. Dette skyldes hårets udvikling og karakteristika - kun hår i den aktive (anagenøse) fase er følsomme for laserstråling, deres antal er i gennemsnit fra 15 til 30 %. Derfor er tre eller fire - dette er det minimale antal procedurer under det ideelle forhold - lys hud og mørkt hårdt hår med et højt indhold af melanin. Du bør være tilfreds med det faktum, at håret på hænderne er svagt forbundet med den hormonelle baggrund, og resultatet her kan opnås hurtigere end i andre zoner. Derfor kan du sikkert tilmelde dig en gratis konsultation. Kosmetologen vil diagnosticere og fortælle om det er muligt at fjerne håret helt i tre hænder på tidspunktet for laserfjerning.

Velkommen! Hvordan påvirker laserarten antallet af behandlinger? Og hvordan man vælger at opnå effekten så hurtigt som muligt? Veronica.

Ekaterina Trosko, kosmetolog, specialist inden for laser hårfjerning på Fiore salon:

Alexandrit-, neodym- og diodesystemer anvendes til hårfjerningsprocedurer. Undersøgelser viser, at den nyeste generation af diodeenheder er objektivt mere effektiv end alexandrit- og neodym-enheder. Diodelaserens bølgelængde er optimal til fjernelse af hår af enhver farve. Den Estetica-enhed, der anvendes i vores salon, kombinerer bølgelængderne på 755 og 808 nm, hvilket udvider effektiviteten af ​​procedurerne.

God eftermiddag Jeg hørte, at laser hårfjerning ikke passer til hver fototype. Er det sandt, og hvordan vil min III-fototype påvirke kursets varighed? Angela.

Natalya Egorova, specialist inden for laser hårfjerning i Fiore skønhedssalonen:

Angela, med en kombination af hud og hår nuancer, en diode laser hårfjerning vil give resultater. Den laser, der anvendes i vores salon, har specielle tilstande og tips til at arbejde med hår i forskellige nuancer og strukturer. Vi venter på dig i vores salon for en gratis konsultation. Specialisten vil fortælle dig præcis, hvor mange besøg du vil regne med.

Specialiseret høring

Hvordan påvirker hormoner effektiviteten og varigheden af ​​kurset? Hvor mange laser epilation sessioner er nødvendige, hvis problemet er forbundet med hormonforstyrrelser?

En komplicerende faktor under laser hårfjerning er et højt niveau af mænds kønshormoner - androgener. Derfor anbefales det i tilfælde af overdreven hårvækst, især i hormonafhængige zoner (ansigt, bryst og ryg), at du tager en test for hormoner, inden du kommer til skønhedssalonen. Årsagen til hormonforstyrrelser er ikke altid tilfældet. Lignende symptomer frembringes ved øget følsomhed af folliklerne til androgener.

En endokrinolog kan hjælpe med at korrigere hormoner eller lavere androgenfølsomhed. Løsning af problemet på medicinsk niveau vil forenkle den æstetiske opgave, reducere antallet af besøg på salonen.

Det er muligt at udføre laser hårfjerning og i strid med den hormonelle baggrund, men kurset strækker sig til 10-12 procedurer, der er behov for korrektion hver 6-12 måneder.

Hvordan er laser hårfjerning og hvor mange procedurer er der brug for?

Mange piger og kvinder forsøger at finde svar på spørgsmål om, hvad laser hårfjerning er, hvor mange procedurer der er brug for, og hvilken virkning de vil bringe. Laser hårfjerning er en af ​​de mest godartede og smertefrie effekter i dermatologi og kosmetologi. Ved brug af specialudstyr er en stråle af lys med høj energi fokuseret på et bestemt område af huden, og håret forbliver ikke på menneskekroppen efter eksponering for en laser. På nogle websteder, der annoncerer proceduren, kan du finde oplysninger om, at håret fra menneskekroppen forsvinder for evigt efter laser hårfjerning. Dette er intet andet end et reklamestunt. Effekten af ​​eksponering for laserstråler er virkelig høj, men det vil ikke være muligt at slippe af med kropshår i alle tilfælde for evigt. De mest effektive procedurer er for de mennesker, hvis hår kontrasterer hudfarven, fordi der i sådanne hår er celler indeholdende melanin, de absorberer laser energi.

Virkningen af ​​hormonel baggrund på varigheden af ​​effekten

En vigtig rolle for at bestemme, hvor mange laser hårfjerningsprocedurer der er brug for, spilles af kroppens hormonelle baggrund. Med et højt niveau af androgener kan det tage op til 8 procedurer, og for at konsolidere effekten vil det være nødvendigt at gentage kurset en eller to gange om året, forudsat at den hormonelle baggrund fortsat varierer i høje niveauer af mandlige kønshormoner. Med hensyn til meget let og gråt hår, vil i dag implementeringen af ​​laser hårfjerningsprocedurer for at slippe af med dem ikke hjælpe.

Dette skyldes det faktum, at der i strukturen af ​​sådant hår ikke er noget melanin, der absorberer laserstråling. Laseren giver den maksimale effekt, når man slipper af indgroede hår, men det kan ikke klare fluffhåret. Nogle patienter anser sidstnævnte en væsentlig ulempe ved en laserprocedure, og dette er dets vigtige fordel. Efter laser hårfjerning forbliver fluffhår på kroppen og giver naturlig hudbeskyttelse mod indflydelse af eksterne negative faktorer.

Nogle gange er laser hårfjerning sammenlignet med fotoepilation. Den anden betragtes som mere effektiv og bruges i tilfælde, hvor laseren ikke kan slippe af med hår. Men de bivirkninger, der forårsager photoepilation, til dato, næsten uudforsket.

Hvor længe huden vil forblive fejlfri

Laser hårfjerning er en meget pålidelig metode til at håndtere overskydende hår. Det er meget sikkert og effektivt. Med denne procedure kan du slippe af med håret i lang tid. Denne effekt er mulig på grund af det faktum, at hårvæksten sænker efter proceduren. Normalt stopper håret efter den tredje procedure allerede praktisk talt væksten.

Antallet af procedurer, der kræves for at opnå den rette effekt, kan variere fra 3 til 8. Dette tal afhænger af epilationsområdet og på niveauet af klientens hormoner.

Ud over at fjerne overskydende hår på forskellige steder, giver proceduren dig mulighed for at fjerne indgroet hår. Dette kræver kun 3 procedurer. Med et øget indhold af hormoner, som er ansvarlig for hårvækst, bør proceduren udføres 2 gange om året.

Mulige forhindringer

Et vigtigt punkt er hudens individuelle følsomhed. Når det behandles med en laser rettet mod håret, der falder ud, erklærer nogle patienter, at de ikke føler noget, andre, der har meget følsom hud, klager over en let brændende fornemmelse, der manifesteres i form af små kortvarige blinker. For at det ikke opstår og ikke bryder procedurens komfort, er det vigtigt at vælge den bedste måde at afkøle det eksponerede hudområde på. Håret falder smertefrit under påvirkning af strålen, men det anbefales ikke at anvende en procedure til at fjerne al den nødvendige mængde af kropshår. Forløbet af epilering er valgt for hver person individuelt og afhænger af hudens egenskaber.

En hindring for at løse problemet med at slippe af med håret under en procedure er, at under påvirkning af en laserstråle efter laser hårfjerning, kun hår, der er i det aktive stadium, falder væk. Det er også nødvendigt at tage højde for at håret, hvis længde er mindre end 3-4 mm, ikke kan fjernes.

For at håret skal falde ud af laserstrålen, er det nødvendigt at vente, indtil dets størrelse opfylder de nødvendige parametre, og derefter udføre hårfjerningsproceduren. Dem, der skal slippe alle hårene på bestemte dele af kroppen, kan du prøve røntgenstrålingsprocedurer, men de er farlige for kroppen. Efter røntgenfjerning kan en person støde på den kendsgerning, at han har mistet alt sit hår, herunder hovedet. De mest almindelige komplikationer ved røntgenfjerning er:

 • hudatrofi;
 • kronisk røntgen dermatitis;
 • kræftcelle degenerering.

Ikke desto mindre er røntgenproceduren stadig i efterspørgsel i dag i Rusland, også fordi det ikke er nødvendigt at håret har den nødvendige længde for dens gennemførelse.

Om virkninger og typer af stråler

For at proceduren for laser hårfjerning skal være så vellykket som muligt, er det nødvendigt at følge alle anbefalinger fra lægen om handlinger efter dens gennemførelse.

Den positive effekt af strålen er at:

 • Laseren er velegnet til alle hudtyper;
 • den kan bruges efter garvning og garvning;
 • risikoen for forbrændinger minimeres.

Imidlertid kan laser hårfjerning i nogle tilfælde ikke gøres, fordi virkningen på huden med en stråle kan være farlig. Laseren kan ikke bruges til dekompenseret diabetes og kræft. Der er en række andre forhold i kroppen, når brugen af ​​sådan hårfjerning kan være farlig, blandt dem: akutte og kroniske hudsygdomme, meget mørk eller garvet hud, allergier, åreknuder, graviditet, traumatisk hudskade og så videre. Efter udbrud af forkølelse er det bedre at afholde sig fra at gennemføre proceduren i nogen tid. Tendensen til at danne keloider kan også blive en af ​​hindringerne for laser hårfjerning.

Efter proceduren påføres en speciel creme på kroppen, der forhindrer udseende af ødem og reducerer hudirritation. Patienten anbefales at anvende et par dage på det behandlede område med en nærende blødgørende creme eller lotion. Hvis der imidlertid forekommer forbrændinger, som ifølge dermatologer og kosmetologer er meget sjældne, er en særlig helbredende salve ordineret til patienten, og effekten af ​​proceduren passerer efter ca. et årti. Efter epilering er det under ingen omstændigheder umuligt:

 • gå til badet, saunaen
 • solbadning i solen og i solariumet;
 • brug antibiotika, hormonelle, neuroleptiske og andre lægemidler;
 • forstyrre skorpe fra forbrændinger, ellers vil det føre til hyperpigmentering og udseende af ar;
 • være på gaden uden at sætte huden på en kraftig solcreme.

Der er flere af de mest anvendte typer af bølger til laser hårfjerning:

Læger anbefaler diodebølger til dem, der har hårdt og for højt hår. Alexandrit er ordineret til mennesker, der har meget følsom hud. Neodym laser vil hjælpe med at slippe af med hår for dem, der har meget mørk hud. Ruby bruges til epilering af mørkt hår, hvis de vokser på let hud. For forskellige dele af kroppen er varigheden af ​​effekten af ​​eksponering for hovedbunden med en stråle af lys anderledes. Eksperter anbefaler øjenbryn og ører til laser laser hårfjerning en gang om måneden, hovedbunden - en gang i 8 år. Der er teknikker, der bruger en laser hver måned for at opretholde det æstetiske udseende af kroppen.

Fremgangsmåden ved laser hårfjerning giver dig mulighed for effektivt og smertefrit at slippe af med hår i visse områder. Denne manipulation er helt sikker for kroppen og har ingen negative konsekvenser.

Hvor mange laser hårfjerningsprocedurer er nødvendige for at håret skal forsvinde? 2018/06/29

På trods af at vi aktivt fortælle dig om laser hårfjerning, er du tilbage med mange spørgsmål: Hvor ofte har du brug for at gøre procedurerne er stadig bekymret for, at laseren ikke kan gøres om sommeren og er nødt til at vente til efteråret. Og du spørger hvorfor gå til salonen, hvis du kan købe en enhed til hjemmet laser hårfjerning i butikken. I dag besvarer vi nogle af dine spørgsmål.

På laseren i den gamle generation var laser hårfjerning ret smertefuldt, og det var umuligt at gøre solskoldning (eller sort hår på hvid hud). Hvad er kontraindikationerne?

Vores enhed Alma Laser Soprano XL Ice er udstyret med to manipulatorer: med diode og med "alexandrite" bølgelængder. Tilstedeværelsen af ​​to typer af bølger giver dig mulighed for at vælge de relevante parametre for klienten afhængigt af hudtype, hårfarve og placering af hårsække. Laser hårfjerning kan udføres i en sæson, og selv om sommeren, bør du kun være forsigtig med ikke at udsætte din krop aktivt solindstråling (læs: solbadning på stranden) ugen før og en uge efter indgrebet. Det er også værd at bruge SPF-50 produkter på åbne områder af kroppen og ansigt efter proceduren.

Enheden til laserfjerning Alma Laser Soprano XL Ice bruger SHR (Super Hair Removal) teknologi: I modsætning til tidligere generationsteknologier undertrykkes ikke pærer af en enkelt foto flash, men ved gradvist opvarmning af det omgivende væv til en ubehagelig temperatur for pæren. I dette tilfælde det omgivende væv på grund af energifordelingen over laser behandlingsstedet undlad overophedning og «i bevægelse» operation system masserer huden og udglatter ubehag på grund af glidende. For maksimal komfort bruges et kølehåndstykke (-4 grader!) Til at reducere vævets temperatur til den normale kropstemperatur. Det er takket være enhedens teknologi og relaterede procedurer, at risikoen for hudforbrændinger og ubehag under proceduren elimineres.

For enheder fra den foregående generation er der risiko for komplikation: en laserbrænding af væv, manifesteret af rødme, hævelse, senere udseende af skorper og hypopigmentering. Ofte forekommer sådanne komplikationer efter epilering med alexandritlasere, hvor absorptionskoefficienten af ​​melanin af laserenergi er den højeste. Kun hårfjerning på installationer Sopran er sikkert for garvet hud. Det er arbejdet i "energilagring" -modus og det mest moderne kølesystem, der beskytter epidermis mod enhver skade.

Hvor hurtigt efter proceduren kan du gå til havet? Vil der være pigmentering?

Tidligere var virkningen intens og spids, og der var spor på kroppen, så huden havde brug for en lang hvile. Enheden, der anvendes i vores saloner WaxGo, muliggør epilering på garvet hud, og garvning er forbudt kun en uge før og efter proceduren. Efter en uge skal du bruge solcreme med en SPF på 50 eller derover for at beskytte din hud.

Hvor mange procedurer skal der gøres og med hvilket interval indtil hårets fuldstændige forsvinden?

Mindste antal procedurer er 6, i gennemsnit 6 til 8 for kroppen og 10-12 for ansigtet på grund af at koncentrationen af ​​hår på ansigtet er højere end på kroppen, er der flere procedurer påkrævet. Men alt er individuel, og antallet af sessioner og reaktionen afhænger af genetiske faktorer, genetisk status, farve, hårstruktur og hudtype. Det præcise antal sessioner kan bestemmes af en specialist ved den første konsultation.

Nu er der mange gadgets til hjemmet fjernelse. Hvad synes du om dem? Kan de løse hårproblemet? Hvor lang tid tager det? Hvilket underordnet salonudstyr? Kan gadgets hjælpe en person, der går til salonen, men nogle gange kan noget gøres hjemme alene?

Der er et hjem laser hårfjerning (laseren sælges i elektronik butikker), men dette kan sammenlignes med behandling af tænder hjemme alene. Laser hårfjerning er en medicinsk service og bør udføres på seriøst fagligt udstyr, specialist på medicinsk uddannelse og i licenserede saloner. I hjemme lasere er der ingen diode teknologi, og der er ingen faste mineraler, som kan skabe den nødvendige bølgelængde, pulskraft og smertefrihed. Naturligvis mangler alle de nødvendige parametre i fotoner, der danner en bølge fra en diode array (synkronisering, monokrom, vektororientering, lille spotdivergens). I hjemmet vil ingen bestemme kontraindikationerne, dosering, vil ikke forudsige den mulige reaktion af huden. Og ingen garanterer resultatet, fordi lasere til hjemmearbejdet i gennemsnitskarakteristika og på professionelt udstyr fastsættes den ønskede intensitet af eksponeringen manuelt af en specialist baseret på menneskehår og hud.

© 2018 Voks Go. Alle rettigheder forbeholdes. Bliv medlem: Vi er på Facebook Vi er på Instagram Vi er på Twitter

Hvor mange sessioner af laser hårfjerning har du brug for den bedste effekt?

Perfekt glat hud er så hvad man skal stræbe efter for enhver kvinde og pige. I dag er der et stort antal måder at håndtere uønsket vegetation på. Det er værd at bemærke, at de fleste af dem kun giver kortsigtet effekt. Det er også værd at bemærke, at efter depilering og depilation, følger sådanne konsekvenser som:

 • indgroede hår;
 • irritation;
 • allergiske reaktioner.

Behandling af fjernelse af uønsket vegetation sker regelmæssigt, med proceduren udført på forskellige dele af kroppen. Et moderne alternativ til disse metoder er at fjerne hår med en laser metode, der garanterer fremragende resultater i meget lang tid.

Egenskaber ved laser hårfjerning

For at løse problemet med vegetation på kroppen i lang tid, bør du bruge en moderne procedure - laser hårfjerning. Fremgangsmåden er at udvikle en intens lyspuls, som er rettet mod ødelæggelsen af ​​hårpæren. Andre områder er dog ikke beskadiget.

Hvor mange sessioner af laser hårfjerning kan kun sige mesteren efter en foreløbig inspektion. Antallet af sessioner afhænger af sådanne faktorer:

 • hårvækst og tykkelse;
 • hudtype;
 • epileringssted.

For at opnå den højeste kvalitet effekt i gennemsnit er det nødvendigt at gennemgå mindst fem procedurer. Det tager kun 10-15 minutter at fjerne ansigtshår. Ved epilering af benene vil tiden være meget længere, i nogle tilfælde varigheden er 2-2,5 timer.

Det er nødvendigt at forstå, at det i en session er umuligt at helt slippe af med vegetationen. Effekten efter første gang er kun 15-40% hårtab. Efter flere gange bliver vegetationen mindre størrelsesorden, og de hår, der vokser, bliver tyndere.

Forberedende arbejde

Det er vigtigt at bemærke, at lasermetoden har sine egne kontraindikationer. Det kan ikke anvendes til mennesker, der har forskellige hudsygdomme. Også uacceptabelt før proceduren, patienter med diabetes. Laserprocedurer anbefales ikke i barselsperioden og er strengt forbudt for onkologi.

Der er nogle regler, der skal følges, inden et område behandles med en laserpuls.

 1. 10-14 dage før proceduren ikke kan solbade og besøge solariumet.
 2. I 10-14 dage behøver man ikke foretage selvhår fjernelse.
 3. I flere dage kan du ikke bruge kosmetik på de behandlede områder, som indeholder alkohol i deres sammensætning.
 4. I 48 timer er det nødvendigt at suspendere optagelsen af ​​tetracyclin-antibiotika.
 5. På dagen for proceduren er det nødvendigt at ideelt udglatte det område, hvor behandlingen vil blive udført.

Der er også en række anbefalinger, der skal følges efter proceduren er udført. Du kan ikke solbade i den åbne sol og solarium. Også den første gang bør du ikke tage et varmt bad. Tre dage skal ikke gå til bade og saunaer. I løbet af denne tid bør du ikke bruge kosmetik med et alkoholindhold.

Bare rolig, hvis der er en lille rødme efter proceduren. På meget kort tid vil det passere, og der vil ikke være spor.

Laser Hair Removal Bikini Area

Hver repræsentant for det retfærdige køn har en ide og en procedure til fjernelse af uønsket vegetation i bikiniområdet. Nogle metoder er ret smertefulde og vanskelige at gennemføre. Effekten kan vare meget lidt.

Hårfjerning er nødvendigt flere gange. I dette tilfælde er det nødvendigt at udføre forberedende arbejde før hver modtagelse. For at minimere ubehag under proceduren anvender masteren specielle salver og isspray i form af en spray på overfladen, som skal behandles. For at håret falder ud tager det en uge. Det er i løbet af denne tid, at hårpæren falder helt sammen. Hvor mange sessioner af laser hårfjerning bør bikini mesteren sige straks efter færdiggørelsen af ​​første gang.

Laserbenepilation

Hver kvinde er konstant bekymret over glatheden af ​​benene, især dette spørgsmål er relevant om sommeren. Populær i dag laser hårfjerning, hvor meget der er nødvendigt for at opnå et fremragende resultat, vil kun fortælle mesteren, hvem der udfører proceduren. Efter proceduren opbevares resultatet i en meget lang periode, så du ikke længere skal bruge tid til at fjerne uønsket vegetation med epilatorer eller barbermaskiner.

Efter laser hårfjerning falder håret ud i 7-10 dage. Glat hud, mens du opretholder lang tid. For at løse resultatet skal du udføre flere procedurer. Deres nummer og frekvens er tildelt af mesteren individuelt. I gennemsnit er der 5 sessioner, nogle funktionelle funktioner afhænger af antallet af gange.

Laser hårfjerning af armhulerne

Mange kvinder har tendens til at gøre armhulen så glat og rent som muligt. Hvis du bruger maskinerne, kan du tjene dig selv en irritation, der ikke ser bedst ud. I dette tilfælde varer affileringens virkning kun et par dage, hvorefter proceduren skal gentages. Laser hårfjerning, som du har brug for, vil gemme dit resultat. Efter et vist antal procedurer kan armhuleområdet gøres glat i meget lang tid.

Denne type fjernelse af uønsket vegetation er tilgængelig i dag for hver kvinde og pige. Den udføres kun i salonforhold med deltagelse af skibsføreren af ​​den relevante kvalifikation. For at få det højeste kvalitetsresultat, skal du rådføre dig med mesteren. Han vil give råd om det forberedende arbejde, der skal udføres uden fejl.

Undlad også at forsømme mesterens råd og anvisninger, efter at denne procedure allerede er udført. Ellers kan du skade dig selv. Korrekt udført sikrer hele processen fjernelse af uønsket vegetation i meget lang tid.

Hvor mange laser hårfjerning sessioner er nødvendige

Hvor mange procedurer er nødvendige for at fjerne håret helt?
Dermatologi og kosmetologi er de områder, hvor nye metoder til hærdning eller eliminering af uønskede fænomener ganske sjældent forekommer. I denne forbindelse er det laser hårfjerning, der er blevet et populært middel til at bekæmpe uønsket hår hos mænd og kvinder. Ønsker du at få høj kvalitet, professionel service og gennemgå procedurer ved hjælp af det mest moderne udstyr? Lav en aftale til Laser Cosmetology and Hair Removal Center "LazerOK". Stadig bange og undrende? Du ved ikke, om proceduren vil vaske alt hår på uønskede steder? Vær opmærksom på det materiale, der er udarbejdet af specialisterne i centret, find ud af, hvor mange procedurer du helt kan fjerne uønsket hår!

I vores center anvender vi de to mest almindelige taktikker til behandling af patienter. Den første indebærer at udføre procedurer, når håret er i et bestemt stadium, kaldet anagen. For forskellige dele af kroppen omfatter proceduren forskellige gentagelsesintervaller fra 4 uger (øjenbryn og ører) til 8 år (hovedbund). Den anden taktik involverer procedurer med et interval på en måned, såvel som periodisk gentagelse afhængigt af det presserende behov.

Priser for de mest populære typer laser hårfjerning:

Optimale huller mellem laser hårfjerning behandlinger

Som vi har sagt mere end én gang i en procedure, kan alle hårene ikke fjernes, uanset om du vælger alexandrit eller diodelaser - for maksimale resultater, du får brug for fra 5 til 7-8 procedurer. Men hvor ofte skal man på laser hårfjerning? Hvad er det optimale interval mellem procedurer? Og hvor mange procedurer har du brug for?

Hårvækstfaser

Et hår går gennem tre faser i løbet af sit liv, og indflydelsen af ​​laser energi på den vil direkte afhænge af, hvilken fase den er i:

Anagen er en fase med aktiv hårvækst, hvor der som regel er omkring 80% af håret over hele kroppen. I denne fase kan laseren let "se" hår, fjerne dem uden problemer og ødelægge hårsækkene, hvorfra de vokser.

Catagen er fasen af ​​keratinisering af hårsækkene.

Telogen - "hvilefase", hvor håret falder ud, og et nyt hår er født fra follikelet. I denne fase kan laseren ikke påvirke håret.

Derfor er det nødvendigt at slippe af med hårsækken for at slippe helt af med håret, og derfor at gå gennem hårfjerningsprocessen, når det nye hår vokser. For hver person kan denne periode tage en anden tid. Det ideelle svar på spørgsmålet "Hvor ofte at gøre laser hårfjerning" er, når du selv mærker væksten af ​​nye hår. Men stadig nogle gennemsnitlige tal fra kosmetologer til stede.

Intervaller mellem laser hårfjerning sessioner

I gennemsnit for en omtrentlig beregning af den optimale tid for proceduren kan du stole på disse omtrentlige værdier:

Efter 1 epilationssession bør du komme tilbage i 6-8 uger (1,5-2 måneder);

Efter 2 - i 8-10 uger (2-2,5 måneder);

Efter 3 - i 10-12 uger (2,5-3 måneder);

Efter 4 - i 12-14 uger (3-3,5 måneder).

Hvis du efter 4 sessioner har brug for yderligere procedurer, kan du gentage dem efter 3-4 måneder, og følg denne tidsplan, indtil alle hårene på det behandlede område fjernes sammen med de follikler, hvorfra nye kan vokse.

Så længe håret vokser i en tilstrækkelig længde, kan de blive barberet - men i intet tilfælde skal du epilere eller beskadige rødderne. Lær mere om, hvorvidt hår kan fjernes mellem epilerende sessioner i denne artikel.

Det er vigtigt! Under påvirkning af alder eller hormonelle ændringer, efter få år, kan hårsækkene dannes igen. I dette tilfælde kan procedurernes forløb gentages med omtrent samme frekvens.

Tilmeld dig en høring og diskutér med vores specialister den kommende laser hårfjerning kursus ved at ringe 290-88-88 eller bruge online ansøgningsskema. Behagelige bonusser: 50% rabat gælder for den første procedure med fjernelse af hårfjerning, og procentdelen af ​​yderligere rabat akkumuleres - du kan finde ud af flere detaljer på denne side!

Oplysningerne på webstedet er ikke et offentligt tilbud.
Find ud af metoderne og mulige konsekvenser af medicinske interventioner ved at konsultere specialister på klinikken.

11 ting at vide om laser hårfjerning

1. Hvordan virker laser hårfjerning?

For at laserens lysenergi skal påvirke håret, skal der findes særlige stoffer i kroppen, der vil tiltrække, absorbere og udføre en fysisk-kemisk reaktion. Den vigtigste absorber, der er nødvendig for laser hårfjerning er melanin. Det er han der giver farve til hår og hud.

Melanin har 3 fraktioner: eumelanin, som er ansvarlig for mørke nuancer, pheomelanin, som er ansvarlig for lys nuancer, og neuromelanin, som er placeret i hjernen strukturer. I sidste ende bestemmer overvejelsen af ​​en bestemt fraktion den endelige skygge af hårfarve. Kun eumelanin har lysabsorberende evner. De resterende fraktioner afspejler lys, så hårfjerning af let hår, uanset om det er let fluff, blond eller grå, er umuligt. For sådanne mennesker er laser hårfjerning spild af tid og penge. De anbefales normalt at henvende sig til andre former for fjernelse af hår: fjernelse eller elektrolyse.

Når lysenergien absorberer melaninholdige hårstænger, finder forskellige reaktioner sted i det subkutane væv, hvis hoved er termisk. Håret opvarmes til en høj temperatur, hvilket fører til ødelæggelsen af ​​follikelet. Derfor kaldes processen med lysepilation termolyse (termotemperatur, lysis-destruktion), og fra et videnskabeligt synspunkt kaldes foto- og laserepilation korrekt photothermolysis (lys-termo-destruktion). Når photothermolysis hår opvarmes til 70-80 grader Celsius. Alle celler i hårsækkenet, herunder papillens celler, dør, derfor fortsætter hårvæksten ikke længere i lang tid.

Men desværre er follikelstrukturen genoprettelig, så det er umuligt at fjerne håret permanent.
Du skal også forstå, at der er forskellige faser af livet i håret: vækststadiet, mellemproduktet og hvilestadiet. Kun de hår, der er i vækstfasen, kan fjernes ved hjælp af laser hårfjerning, da de er mættet med melanin. I vækstfasen er fra 20% til 90% af epileringszonen, så efter ca. 2 uger forekommer tabet i områder. Overgangen fra søvnfasen til vækstfasen tager 21-28 dage, hvilket bestemmer intervallet mellem behandlingerne maksimalt 30-31 dage.

Men det sker, at på grund af de enkelte karakteristika ved overgangen tager mere end en måned. I dette tilfælde, en måned efter proceduren, skal du styres af de hår, der vises: hvis de er, så er overgangen sket, og du kan arbejde.

Ofte efter 3-5 sessioner forsøger folliklen at genopfylde de tabte pærer og aktiverer deres modning. En sådan reaktion er naturlig, den hedder "paradoksal vækst." Men det går hurtigt med de efterfølgende procedurer. Det vigtigste - at roe ned, ikke panik og bare fortsæt kurset.

2. Hvad er den bedste teknologi med hensyn til pris / kvalitet forhold?

Til dato er der dusinvis af lasere fra forskellige producenter. Men de kan alle reduceres til flere typer: alexandrit, diode, neodym, Elos, AFT, IPL og IPLASER.
Vi bruger kun lasere med IPLASER-systemet, da de er den sikreste, mest effektive og smertefri. De har endda et certifikat fra RosEpidemStantsii, ifølge hvilket en medicinsk licens ikke er nødvendig for at arbejde på det. Ikke desto mindre er alle vores mestre kvalificerede læger, da det er vigtigt at vurdere risikoen og muligheden for laserhårfjerning for hver klient individuelt.

3. På hvilke dele af kroppen kan du fjerne hår med en laser, og hvormed ikke?

Ved hjælp af en laser kan du fjerne hår overalt på kroppen, også på kvinders kønsorganer, i næse eller i ørerne. Undtagelse - øjne. Da huden omkring øjnene er meget tynd, for at undgå risikoen for skader og følgevirkninger, epilerer vi ikke håret under øjenbrynene, men vi kan igen og igen.

4. Hvor mange procedurer er nødvendige for fuldstændig hårfjerning?

Dette er et individuelt spørgsmål. Der er mange svindlere på markedet, der lover at gøre det i 6, 5 eller endda 4 sessioner, men det er et trick at tiltrække kunder, intet mere. Ja, der forekommer sjældne undtagelser, når pigernes hår forsvinder i 4 sessioner, men sandsynligheden for et sådant resultat er ca. 0,5%. Flere realistiske tal - 6-10 sessioner. Dette er et gennemsnit. Og det betyder, at det undertiden sker 12. Vi advarer ærligt vores kunder om dette, så de er mentalt forberedt.

Derudover, når guiden fortæller dig det nøjagtige antal sessioner, du har brug for, skal det advare dig. I livet kan ingen specialist sige præcis, hvor mange sessioner du har brug for til fuldstændig hårfjerning. En ting er hårets farve, tykkelse og tykkelse. Ja, vi kan overveje dem og vurdere sagens kompleksitet. Men der er faktorer som hormoner og arvelighed, og ingen kan forudsige deres adfærd. Og selvom du går forbi en masse dyre tests, er der ingen garanti for, at i seks måneder vil aflæsningerne ikke ændre sig. Ligesom hårvækst.

5. Hvordan pleje huden mellem sessioner?

Hvad man ikke skal gøre før laser hårfjerning:

 • depile den valgte zone (voks / shugaring / electro-epilator) mindre end 30 dage før sessionen. Fordi ved fjernelse bliver håret fjernet sammen med follikelet, og vi har simpelthen intet at påvirke;
 • solbade 7 dage før proceduren
 • brug peels, scrubs i tre dage før sessionen.

Hvad skal man gøre efter laser hårfjerning:

 • Undgå udsættelse for sol eller solarium i 7-10 dage. Hvis du planlægger en ferie til søs, kan du bruge solcreme (mindst SPF50) og anvende det hver 3-4 timer på alle dele af kroppen, der har været udsat for lys. Prøv om muligt at beskytte det behandlede område mod direkte stråler;
 • i intervallet mellem procedurer udelukker eventuelle alternative metoder til fjernelse og fjernelse af hår, undtagen barbering;
 • venter på hårtab fra 10 til 21 dage. De ripper ikke ud. Du kan kun bidrage til at falde væk med en vaskeklud eller skrubbe.

Særlig kosmetik og pleje er ikke nødvendig.
Som med enhver kosmetisk procedure har laser hårfjerning kontraindikationer. Dette er:

 • akut allergiske reaktioner i huden, især en allergisk reaktion på lys - fotodermatose;
 • eksacerbation af kroniske sygdomme (eksem, psoriasis, lichen planus, ichthyosis, atopisk dermatitis, lupus erythematosus, sclerodermi, bullous dermatose, collagenose, vaskulitis, dyschromi);
 • iskæmisk hjertesygdom og hypertension;
 • herpes i det akutte stadium
 • farlige åreknuder (antikoagulantia bør seponeres inden for en måned)
 • nogen godartede og ondartede neoplasmer
 • akutte infektionssygdomme
 • graviditet og amning (amning)
 • moles, nevi, pigment og fødselsmærker, papillomer, vi går bare rundt og trækker dem fra 2-3 mm;
 • hvis du for nylig har haft botulinum toksininjektioner.

Efter Botox, Dysport, Xeomin, Relatox, forskellige dermafillere og biorevitalizanter baseret på hyaluronsyre, kan epilering i injektionszoner kun udføres efter 2 måneder. Dette skyldes, at enhver form for energi fremskynder nedbrydningen af ​​indsprøjtede lægemidler. Men i andre områder kan du gøre hårfjerning som normalt.

6. Er laser hårfjerning en smertefuld procedure?

Afhænger af laseren. På Alexandrit er der for eksempel hyppige tilfælde af forbrændinger. På vores laser er det maksimale, du vil føle, let tinning eller en følelse af varme. Der var en sag, da en klient var indigneret i den smertefri procedure, bekymret for, at der ikke ville være nogen effekt.
Desværre kommer mange piger til os med brændemærker og ar efter at have besøgt andre klinikker. Det er dog vigtigt at forstå det for at få klienten til at føle sig intet, så længe ingen teknologi tillader det.

7. Er der risiko for indgroet hår, folliculitis eller hudkræft?

Der er ingen risiko for indgroet hår. Desuden eliminerer laseren dem. Hvis håret ikke er for dybt, når lyset det, håret dør og efterhånden skubber huden det til overfladen. Afhængig af forsømmelsen af ​​sagen kan disse indgroede hår vare i en periode på 1 til 8 måneder.

Folliculitis kan have en bakteriel, svamp, viral eller parasitisk ætiologi, men laseren kan ikke være dens kilde. Men i tilfælde af sygdommen anbefales laser hårfjerning ikke, for ikke at forværre situationen. I dette tilfælde er det bedre at konsultere en hudlæge. I vores studie er der en sådan specialist, den første konsultation med ham er gratis.
Om kræft: Dette er en af ​​de mest almindelige bekymringer. Nej, laseren forårsager ikke kræft, dets lys er harmløst, det bekræftes officielt af Rostest. Laseren virker med en infrarød stråle, og hudkræft forårsager ultraviolet lys. Du er mere tilbøjelige til at skade dig selv ved at bruge lang tid i solen eller i en garvningslokale end i en laser hårfjerningsprocedure. Desuden er det kun en gang om måneden. Laser hårfjerning påvirker heller ikke de indre organer, da lyset ikke trænger så dybt - maksimalt op til de nedre lag af epidermis.

8. Hvordan forbereder man sig på den første procedure?

Før proceduren skal du barbere det valgte område. Denne anbefaling gives sjældent, fordi for de fleste lasere er det nødvendigt at vokse hår op til 3-5 mm. For vores gør dette er ikke nødvendigt, hvilket er helt sikkert mere behageligt i hverdagen.

Hvis klienten ønsker at fjerne håret over læben eller på armene og ikke har rørt dem der før, kan mesteren fjerne håret selv før epilering ved hjælp af en elektrisk trimmer.
Og det vigtigste er ikke at læse horrorhistorier, men at afstemme en positiv måde.

9. Er det sandt, at laseren fjerner håret permanent?

Har brug for regelmæssige procedurer. Da håret på vores krop er i forskellige faser af vækst, kan vi kun påvirke dem, der er aktive. Derfor kan et fuldt kursus af laser hårfjerning vare i seks måneder, indtil alle hårene igen vækker sig og vi "lyser" dem ikke i perioden med aktiv vækst.

10. Er der nogen begrænsninger for piger med hudkarakteristika: pigmentering, vitiligo eller albinisme?

Ja, der er begrænsninger. Som det blev sagt, er fjernelse ved hjælp af laser hårfjerning af let hår umuligt. Også et vanskeligt tilfælde - rødt hår (skandinavisk hudfototype). De er taget, men med en sandsynlighed på 50 til 50. Der var tilfælde, hvor håret ikke blev værre end mørkt, og det skete, at laseren ikke handlede.

Det er vigtigt at bestemme karakteren af ​​hudens egenskaber. På husstandsniveau er det nemt at afgøre, om laser hårfjerning er skadeligt eller ikke, simpelthen: forestil dig, om opvarmning af huden i et problemområde vil være skadeligt? Hvis du ikke ser noget godt i dette, så sandsynligvis bør du ikke gøre epilering.

Pigmentering, som regel går vi rundt om håndtaget. Under alle omstændigheder er det bedre at rådføre sig med en specialist dermatolog.

11. Hvad skal pas på at vælge en salon?

Først og fremmest vil jeg gerne åbne mine øjne for, hvilke metoder til bedrageri der er på dette område.

Først laser. Nu køber mange saloner billige kinesiske dioder, som er ineffektive. Meget ofte i sådanne saloner forbudt lave priser for procedurer, for eksempel 200 rubler til overlæben. Hvis dette ikke er et lager, men en normal pris, skal du være opmærksom.

For det andet er der i lasere en del (en lampe eller et håndtag som helhed), der skal ændres. For eksempel, i vores laser skal håndtaget ændres hver 350-400 tusind blink, da lampens strøm falder, og med det er resultatet af proceduren. Men mange skruppelløse saloner forsømmer dette og skinner med "tomme" lamper. Effekten er den samme som hjemme under lyspæren.
Særligt kloge saloner gør de første 1-2 sessioner på en normal laser, så klienten ser effekten, og i løbet af 3-4 sessionen kan de danne et "tomt" håndtag. Som følge heraf er en person overbevist om, at sagen er i hans træk, og ikke i mangler på udstyr, for i første omgang var effekten.

For det tredje udfører skrupelløse saloner procedurer, på trods af tydelige tegn på, at laserfjerning ikke passer til klienten. En dag bad en pige os om at redde hende fra håret på hænderne. Hun gik til en dyr klinik i 1,5 år og fik ingen effekt. Ved første øjekast blev alt klart: hun havde hvidt gennemsigtigt hår. Da vi sagde, at ikke en enkelt laser i princippet tager sådant hår, var hun chokeret og sagde, at hun allerede kunne købe en bil for de penge, hun forlod i klinikken.

Eller endnu en sag. En meget mørk mand kom med sort hår på ryggen, maven og brystet. Føreren bemærkede, at de allerede voksede stubbe og spurgte hvad de havde gjort før. Klienten sagde, at han allerede gik til laseren. Føreren foreslog, at der sandsynligvis var 1 sessions styrke, fordi håret voksede ret tykt. Men manden indrømmede, at han allerede havde lavet 15 sessioner på Alexandrite i en dyr klinik. Mest sandsynligt, for ikke at brænde huden (Alexandrite kan kun fjerne håret på huden kun op til den 4. fototype) fjernede de kraften til det maksimale, men det var ikke nok at brænde håret. Som følge heraf startede manden vores kursus fra bunden. Efter den første session var effekten umiddelbart synlig, hvilket efterlod omkring 99% af håret, som var i det aktive stadium.

Her er hvad du ikke vil sige i nogen salon:

1. Laser hårfjerning fjerner ikke hår for evigt. Kun i 12 måneder, i sjældne tilfælde op til 5 år. Vi kan sige det for evigt, men underlagt støtteprocedurer. Efter nogle tid vågner nogle hår stadig op.

2. Laser hårfjerning er slet ikke uden smerte - fornemmelser vil stadig være ubehagelige. Forskellen gælder kun: fra prikken, som i elektroforese, til forbrændinger.

3. Fra nogle lasere kan hår vokse mørkere end de var. Med denne effekt er vores eksperter for nylig blevet stødt på. Appelleret til pigerne, der efter at have besøgt andre saloner i stedet for en pistol på hofterne begyndte at vokse mørkt hår. Kolleger fortalte mig, at det efter Alexandrit desværre nogle gange sker.

4. Før hele kroppen er epileret, prøv en laser på et lille hudområde. Vi for eksempel udfører et gratis testdrev - det er her, når du kan gøre en armhule, se hvad der sker i 2-3 uger, og hvis resultatet passer dig, så kom til os for en seriøs procedure.
Og mere. Nogle kunder siger, at du skal finde en laser, der passer til dig. Så prøv anderledes. Vi håber, at Soft Soft Salon bliver dit "eget" sted for dig.

Er det muligt at barbere hænder med piger

Antalkohol mod uønsket hår