Hillocks og sæler på kønsorganerne

Kegler, knuder, tuberkler og andre sæler på kvindens ydre kønslæber er næsten altid et patologisk fænomen, der kræver akut lægehjælp. Selvom neoplasmerne synes godartede for dig, og ikke bringer akut ubehag og smerte.

De mest almindelige årsager

 • Sådanne fænomener kan opdages så tidligt som barndom og være medfødte. I dette tilfælde er det tilrådeligt for forældre at kontrollere deres blod for syfilis, da modifikationen af ​​kønsorganerne hos babyer ofte indikerer dens tilstedeværelse.
 • Desuden kan humle være tegn på unormal udvikling af labia, medfødte defekter i urinrøret og andre træk, der ikke har en infektiøs eller viral ætiologi. Dette er imidlertid mere en bestemt sag end et sundt fænomen.
 • Vi må ikke glemme, at tumorer i kønsområdet kan være tegn på tumorprocesser i kroppen.
 • Derudover kan nodulære fragmenter indikere udviklingen af ​​HPV (human papillomavirus). Denne sygdom i en vis procentdel af tilfælde indebærer livmoderhalskræft.

Hvis du har pludselig hæder og har det godt under huden eller slimhinden - kontakt straks en specialist for rådgivning og levering af alle nødvendige tests. Måske er det en tidlig intervention fra en specialist, der hjælper dig med at undgå alvorlige irreversible konsekvenser.

bartholinitis

Ekstremt ofte opstår knoglerne på kønslæberne på grund af betændelse i Bartholin-kirtlerne. De er lokaliseret ved indgangen til skeden og er placeret i de store læders subkutane fedtvæv. Bartholin kirtel syntetiserer slimhinde sekretion, som er dannet i vagina i forventning om samleje. Blokeringen af ​​udskillelseskanalerne på disse kirtler fører til en inflammatorisk proces i organet, med det resultat at nye vækster noteres i form af små klumper. Ofte forekommer denne sygdom hos kvinder, der ikke betaler tilstrækkelig opmærksomhed på personlig hygiejne.

Hvordan udvikler symptomerne?

 1. Sygdommens specificitet er sådan, at symptomerne ikke vises umiddelbart
 2. 1-2 uger efter begyndelsen af ​​den inflammatoriske proces dannes en segl på indersiden af ​​labia majora;
 3. Bolden begynder at smerte og bringe ubehag, især når man har stramt linned;
 4. Store læber svulmer, der er en brændende fornemmelse og kramper i perineumet;
 5. Tilskud og udslip af exudat er mulige, dog oftere forekommer det ikke.

Bartholinitis kræver ingen specifik behandling, men i deres fuldstændige fravær oplever kvinder hyppige gentagelser af den inflammatoriske proces. Samtidig begynder en ny sygdom - Bartholinkirtlen cysten. I dette tilfælde er kirurgisk behandling allerede brugt, da alternative terapeutiske teknikker bliver impotente. Hvis bartholinitis begynder suppuration af keglerne, er der en kraftig forringelse af generel trivsel, smerte under samleje, en stigning i kropstemperatur op til 40 grader. Det skal understreges, at Bartholinitis under graviditeten er i stand til at fremkalde en spontan abort.

Hvis du er blevet diagnosticeret med Bartholinitis, vælger vores erfarne specialister et kursus med mild antibiotikabehandling til dig eller bruger kirurgisk taktik til at udelukke en cyste. Glem ikke at opretholde sundhedstilstanden efter behandlingen, følg reglerne om personlig hygiejne og brug præventionsmidler, når du skifter partnere. Vær opmærksom på, at Bartholinitis også kan udvikle sig på grund af parasitering af patogene mikroorganismer i din individuelle mikroflora. Ofte bliver sygdommen en konsekvens af trichomoniasis, gonoré og klamydia.

Tumorformationer

Kegler i lysken og på labia kan blive tegn på en tumor i kroppen. Heldigvis er genitale neoplasmer oftest benigne.

 • Fibroma er en neoplasma af godartet ætiologi, der er lokaliseret i bindevævet, mindre ofte i fascia af parametrisk fiber. Som regel er placeret på de store kønslæber. Behandling af tumorer udelukkende kirurgisk. Vores læger helbreder effektivt denne sygdom og sikrer en yderligere gunstig prognose.
 • Fibromyom er en tumor, der ikke medfører vævsødelæggelse og metastase (også godartet). Formet af muskelfibre, manifesteret i form af kegler på labia majora. Kirurgisk excision er nødvendig.
 • Lipoma er en mere alvorlig tumor uden malign etiologi. Formet af fedtvæv og ligger nær vulvaen. Det er en knude eller flere forstørrede neoplasmer af lille størrelse. Den er placeret på et tæt stabilt ben. Størrelsen af ​​den nodulære dannelse er sædvanligvis lille, men de har tendens til at vokse. En sådan tumor er altid tilgængelig i den traditionelle undersøgelse uden yderligere diagnostiske manipulationer. Du kan også opdage lipoma, når du klapper kønsorganerne eller vasker ud. Hvis sygdommen ikke behandles, er forskellige komplikationer mulige: blødning, infektiøs proces, ødem og endda vævsnekrose. Vores kirurger vil punkere lipoma og ordinere yderligere støttende terapi.
 • Hydradenom er en sjælden type tumor i kønsområdet. Det udvikler sig på grund af den kraftige aktivitet af svedkirtlerne og nogle andre afvigelser. I tilfælde af denne sygdom dannes hærdninger i form af knuder på labia, nogle gange er de lokaliseret over hele orgelområdet eller er enkelte. Hydradenum skal behandles hurtigt, ellers kan det udvikle sig til en malign tumor.
 • Oncology. (Kræft eller vaginal sarkom, vulkacancer). Manifest i form af knuder og tætte tuberkler i kønsområdet. Hvis godartede tumorer praktisk talt ikke forårsager yderligere symptomer, er onkologi altid ledsaget af rigelig adskillelse af pus eller slim med stærk lugt, blødning, diffuse infiltrater. Desværre kan ingen i dette tilfælde give en entydig gunstig prognose, selv ved rettidig indledt behandling.

Terapi i vores klinik

Hvis du har lagt mærke til sæler på kønsorganerne, anbefaler vi at du ikke tøver med at kontakte vores kvalificerede specialister. Du skal undersøges af vores gynækologer, hvorefter de om nødvendigt bliver henvist til en kirurg. Vi vil foretage den rette behandling og vælge den bedste løsning for dig. Vi stræber altid efter at vælge sparsomme teknikker, men hvis det ikke er muligt, vil vores kirurg hurtigt fjerne smerten med en garanti for mangel på komplikationer.

Langsigtet praksis og omfattende erfaring fra vores specialister gør det muligt for os at garantere sundhed for hver patient. Vi anbefaler, at du kontakter din læge rettidigt for at undgå alvorlige komplikationer og tilbagefald af sygdommen.

Bump på labia

Kønsorganerne kræver særlig pleje, mere følsom og forsigtig end resten af ​​kroppen. Enhver ændring forårsager smerte og ubehag, da slimhinden er meget blødere end huden.

Udseende af en klump kan blive et symptom på en alvorlig patologi, der kræver øjeblikkelig indblanding, eller at angive krænkelser i kroppen.

At ignorere udseendet af et sådant symptom er ikke det værd, du skal straks identificere årsagen og træffe foranstaltninger for at slippe af med sygdommen.

Årsager til klumper på kønslæben

Forekomsten af ​​stød på genitallæben opstår, når der opstår en blokering af Bartholin-kirtlen, hvilket resulterer i sygdommen Bartholinitis.

Sygdommen forekommer kun hos seksuelt modne kvinder, hvor denne kirtel er fuldt udviklet. Der er mange grunde, der kan forårsage sygdommens udseende. Det er vigtigt at identificere patogenet i tide og forhindre, at situationen forværres.

Indenlandske årsager til stød

En klump kan være et resultat af utilstrækkelig hygiejne eller andre indenlandske grunde. I mangel af sygdom kan det forekomme på grund af nedsat immunitet i følgende situationer:

 • brugen af ​​andres håndklæder, en sjælden ændring af undertøj;
 • utilstrækkelig hyppig og grundig pleje af det intime område ved hjælp af særlige midler
 • iført stramt linned, syntetisk tøj, "strings";
 • hypotermi og forkølelse.

I disse tilfælde opstår betændelse i kirtlen på grund af et fald i immunitet eller indtrængen af ​​mikroorganismer, hvilket forårsager udseendet af en klump på labia. At ignorere symptomerne kan kun forværre situationen, så når et tegn på Bartonilitis opstår, er det nødvendigt at eliminere de mulige indenlandske årsager til forekomsten.

Virkningen af ​​sex på udseende af humle

Seksuel aktivitet kan også forårsage klumper på labia. Kirtlen kan blive betændt på grund af følgende faktorer:

 • hyppig ændring af seksuelle partnere, promiskuitet i seksuelle forhold.
 • hyppigt samleje uden brug af yderligere smøring (i tilfælde af mangel)
 • Tilstedeværelsen af ​​en seksuelt overført sygdom hos en partner, som overføres under samleje
 • oralsex uden overholdelse af reglerne for personlig hygiejnepartner.

Normal samleje er ikke i stand til at forårsage sygdom, hvis hygiejneregler følges, og der er tillid til partnerens sundhed. Mangel på smøring i sjældne tilfælde forårsager en bump på læben, da dette skal foregå med alvorlig ubehag under samleje.

Klump som følge af hårfjerning og andre muligheder for fjernelse af hårfjerning

Efter mislykket fjernelse af håret kan du også få en klump i det intime område. Især ofte sker dette ved epilering, i det mindste - under barberingen. Ved brug af maskinen kan en unøjagtig barbering være årsagen, hvilket resulterer i vævsskade. En infektion eller andre mikroorganismer, der forårsager betændelse og suppuration, forhindring af kanalen og udseende af en klump kan komme ind i det beskadigede område. Det er nemt at undgå dette - det er vigtigt at straks behandle det beskadigede område med hydrogenperoxid og undgå at få snavs.

Når epilering sandsynligheden for Bartonilite er meget højere. Det ser ud til, at der trækkes hår ud med roden og mod væksten. I fremtiden vokser nye hår ofte under huden og forårsager en blokeret kanal. Hårpæren begynder at blæse, pus er dannet under huden, hvilket fremkalder udseendet af en smertefuld bump. For at forhindre en sådan situation anbefaler kosmetologer at bruge en skrubbe i processen med hårgenvækst efter epilering.

Sygdomme og infektioner, der er sundhedsfarlige i almindelighed

Bartonilit kan opdeles i to typer:

 • akut form, hvor der er stærk smerte og feber;
 • kronisk form, hvor de udtrukne symptomer erstattes af en svag kurs af sygdommen.

Bartonilitis omfatter flere typer af sygdomme, der hver især er karakteriseret ved visse symptomer. Afhængig af sværhedsgraden er der tre typer af kegler på læben:

 1. Kanalikulit. I denne situation er smerten næsten fraværende, og kanalen er ikke tilstoppet og er i stand til at fjerne hemmeligheden. Klientens udskillelseskanal er betændt, hvilket forårsager udseende af en klump.
 2. Falsk abscess er præget af betændelse i kanalen og akkumulering af store mængder pus. Der er smerte og ubehag, mens vævene forbliver intakte.
 3. Sand abscess er den mest alvorlige form, hvor kirtlen væv bliver betændt. I dette tilfælde interfererer smerten med bevægelse, konstant minder om sig selv med en pulsering, klumpen i dette tilfælde skal åbnes kirurgisk på et hospital.

Uafhængigt bestemme stadiet af sygdommen er umuligt, kun med en sand abscess at forvirre sygdommen med andre muligheder er vanskelig. Mange andre sygdomme kan forårsage sygdom, herunder:

 • smitsomme sygdomme;
 • staphylococcus, streptococcus, Escherichia coli og andre mikroorganismer og bakterier;
 • autoimmune lidelser;
 • vaginal dysbakteriose.

For at slippe af med bumpene vil det ikke kun være nødvendigt at åbne den og fjerne pus, men også at helbrede den sygdom, der forårsagede sygdommen.

Når man ikke skal bekymre sig om udseendet af humle?

Når der opstår en bump på læben på grund af skødesløs barbering eller fjernelse af håret, er det ikke nødvendigt at gå til læge. Du kan selv løse problemet, men det er bedre at konsultere en kosmetolog.

For at slippe af med støvene er det nødvendigt at desinficere den slimede overflade grundigt og åbne abscessen, fjerne indgroet hår og pus. Derefter skal et par dage omhyggeligt overvåge det skadede sted, idet der konstant opretholdes renlighed og sterilitet.

Okklusion af talgkirtlen og udseendet af en wen har ofte ofte ikke behov for behandling, men det er stadig værd at identificere årsagen til klumpen. Ofte foregår sådanne formationer alene, men hvis der er smerte og ubehag når man går - man bør ikke håbe på mangel på konsekvenser, kræver symptomet behandling.

Hvordan bestemmer årsagen til sygdommen?

For at bestemme årsagen til sygdommen er det nødvendigt at konsultere en gynækolog, som ved ekstern undersøgelse vil etablere en formodentlig diagnose. Identificere den nøjagtige årsag er nødvendig ved at gennemføre følgende undersøgelser:

 • fuldføre blodtal
 • et vaginal smear for smitsomme sygdomme;
 • donere blod til seksuelt overførte sygdomme.

Stille studier er ofte nok til at fastslå årsagen og foreskrive en behandling, der hurtigt vil slippe af med uddannelse. Hvis bumpen er en wen eller papillom, vil lægen afgøre det uden test, og give anbefalinger for at fjerne problemerne.

Bartholin kirtel inflammation video

Er det muligt at fortsætte intime relationer med dette symptom?

Intime forhold til Bartonilit er meget specifikke, da samleje forårsager svær ubehag og endda smerte.

I akutte stadier af sygdommen kan en abscess åbnes under samleje, hvilket vil medføre, at indholdet af bumpen kommer ind i de indre organer.

Det anbefales ikke at fortsætte intime forhold, før keglen er elimineret, eller den nøjagtige årsag til dens forekomst er bestemt.

Wen og sæler forårsaget af unøjagtig hårfjerning kan ikke forstyrre det intime liv, i dette tilfælde er der ingen forbud.

Typer og metoder til behandling af kegler

Behandling afhænger af sygdomsstadiet og sværhedsgraden af ​​kurset. I det akutte stadium indbefatter behandling nødvendigvis at tage antibiotika eller deres intramuskulære administration for at forhindre udvikling af komplikationer. Desuden anbefales sådanne procedurer i sygdommens første fase:

 • applikationer i stedet for humle med antiseptika;
 • sidde bade med en opløsning af kaliumpermanganat;
 • applikationer med Levomekol eller Ichthyol salve.

Derudover er det nødvendigt at tage stoffer eller vitaminer for at forbedre immuniteten, da hyppigheden af ​​tilbagefald afhænger af det. Om nødvendigt er smertestillende medicin ordineret til indtagelse eller lokal handling. Også nødvendige stoffer til at genoprette den vaginale mikroflora, som anvendes topisk i form af stearinlys eller kapsler.

At se en læge på et abscess stadium involverer kirurgi for at fjerne en klump.

Operationen udføres under generel anæstesi og involverer åbning af en abscess, fjernelse af hele indholdet og vask med en antibiotikumopløsning. Efter operationen er fuldstændig hvile nødvendig, såvel som konstant at være i en behagelig temperatur. I særligt alvorlige tilfælde fjernes klumpen sammen med kirtlen for at stoppe vævsinfektionen.

Konsekvenserne af manglende behandling

I det indledende stadium er Bartonilite let helbredt uden medicinsk intervention, ved hjælp af tilgængelige midler derhjemme. Hvis der ikke er nogen behandling, vil sygdommen ikke gå væk alene. Abcessen vil vokse, inflammationen vil intensivere, i sidste ende vil det være nødvendigt at ty til kirurgisk indgreb.

Behandl ikke klumpen overhovedet ikke - over tid vil situationen forværres og forårsage alvorlig ubehag, smerte og gøre det svært at bevæge sig. Særligt farligt er sygdommen i barndomsperioden, når spontan åbning af abcessen kan inficere fosteret og forårsage for tidlig fødsel eller ophør af graviditet.

I særligt alvorlige tilfælde kan manglen på terapi og det nødvendige kirurgiske indgreb forårsage blodforgiftning, der truer kvindens liv.

Forebyggelse af udseendet af kegler på kønslæberne

Forhindre forekomsten af ​​ubehagelige symptomer, kan enhver kvinde simpelthen følge enkle regler.

Der er 5 vigtigste måder at undgå sygdommen på:

 1. Overhold omhyggeligt personlig hygiejne og kvalitet af undertøj. Regelmæssigt at tage et bad med særlige midler til intim hygiejne og iført bomuldsundertøj, der ikke lægger pres på kønsorganerne, kan forhindre sygdom.
 2. Omhyggeligt valg af seksuel partner, undgå promiskuøs sex og overholdelse af reglerne for prævention og hygiejne.
 3. Regelmæssige besøg hos gynækologen til undersøgelse og smøring af vagina for tillid til den normale mikroflora.
 4. Årlig bloddonation til seksuelt overførte sygdomme og rettidig behandling af identificerede lidelser.
 5. Anvend hjemmebehandling ved første tegn på en bump på læben.
 6. Brug antiseptika (Miramistin) og opretholde renhed og tørhed i problemområdet.

Det vigtigste er at opretholde immunitet på et højt niveau. Overholdelse af alle regler vil ikke imødegå de ubehagelige tegn på sygdom i form af kegler og sikre kønsorganernes sundhed.

Kegler og bumser på kønsorganerne

Eventuelle blærer, sår, acne, bump rundt eller inde i vagina bringer ofte ubehag og angst. De fleste kvinder har en tendens til at tro, at de er forårsaget af seksuelt overførte sygdomme, eller mere farlige årsager, såsom kræft. Men der er mange andre mulige årsager, der er harmløse.

funktion

Pimples and bumps i lyskeområdet kan dannes i grupper eller single manifestations, de kan være små eller store i størrelse, smertefuld eller smertefri. Nogle af dem er mere som sår end stød.

For bedre at forstå, at du har en klump i det intime område, er nedenstående meddelelser fra to kvinder fra foraene:

"3 dage siden blev jeg vågnet uden kegler, men i løbet af dagen blev hudområdet til venstre for vagina mere og mere smertefuldt. Først da jeg kom hjem besluttede jeg at se på det område, der var bekymret. Der var en hård bold, størrelsen af ​​en ærter, og du kan skubbe den lidt. Jeg troede, det var en cyste, men kunne det have udviklet sig indenfor 8 timer? Jeg har normalt lidt vaginal udledning, men det ser ud til, at det er steget i de sidste dage. Hvad kunne det være? Jeg tror ikke, at dette er en STD, fordi jeg ikke har set en ung mand i lang tid... så der var ikke noget seksuelt forhold (han er min eneste partner). Jeg er bekymret for, at bumpen blev pludselig dannet, og det gør ondt, når jeg går (når jeg gnider på min vasketøj). " Grace 11 [medhelp.org]

"Kan en bums på ydersiden af ​​vagina?" Jeg har ofte ubeskyttet sex med min kæreste, med hvem jeg har været i mere end tre år, men jeg går igennem undersøgelser hvert år, og indtil videre er intet blevet afsløret. For nylig, under samvittighed under penetration, følte jeg noget ubehag... ikke indenfor, men når jeg rørte udenfor. Så opdagede jeg en smertefuld klump, der ligner en bums. Da jeg forsøgte at presse hende, blev smerten ikke intensiveret. Hun går langsomt. Skal jeg bekymre mig om herpes? "Anonym [sexhealth.com]

grunde

Nogle af årsagerne til stød og acne er harmløse, mens andre kan potentielt forårsage komplikationer.

Indgroet hår

Hvis du ofte barberer eller fjerner hår i det intime område med voks, er indgroet hår en af ​​de mulige årsager til acne i kønsområdet.

Indgroede hår "dannes, når hårets skarpe spids vrider eller vokser til siden under huden fra hårsækkenet" [medicinenet.com]. Dette er ikke kun et problem for kvinder, det kan også påvirke mænd.

For at forhindre dem er det nødvendigt at sikre korrekte metoder og procedurer for hårfjerning, som f.eks. Brug af en skarp barbermaskine, barbering i retning af hårvækst, brug af barberende geler eller cremer, valg af den bedste pubic hårfjerning mv.

Normalt indgroede hår heler uden behandling. Den resulterende pimple kan undertiden blive rød, varm, smertefuld og irriteret, især hvis den er inficeret. I dette tilfælde kan lægebehandling være påkrævet, såsom fjernelse af indgroet hår og anvendelse af antibiotika til bekæmpelse af infektionen. En recept kan fås hos en hudlæge.

cyster

Den anden mulige årsag til vaginalkegler er en cyste. Disse er "baggy bumps fyldt med væske, luft eller andet indhold" [webmd.com]. Tætte kirtler, kanaler eller skader er almindelige årsager til deres dannelse.

Typer af vaginale cyster

Almindelige typer af vaginale cyster omfatter cyster i Mullerian kanalen, Hartner's passage, Bartholin kirtel og epidermal cyster (den mest almindelige type, som er små og findes på undersiden af ​​vagina i vagina).

Tegn og symptomer

Når cyster ikke er inficeret, er de normalt smertefrie, ligner en bold og er mobile, når de berøres af fingre, ligner akne og ligger under huden. Men når de er inficerede, bliver de ofte hævede, følsomme og fyldte med hvid eller grå pus, som kan have en ubehagelig lugt.

behandling

I de fleste tilfælde kræver cyster ikke nogen behandling. Imidlertid kan biopsi anbefales at sikre, at de ikke er kræftfremkaldende. Hvis det er inficeret, kan der være behov for antibiotika.

Store cyster kan kræve dræning fra en gynækolog.

Hvis der er smerte, er det værd at prøve badet - sidde i et bassin fyldt med varmt vand kun få centimeter.

byld

Ud over Bartholin-kirtlenabcessen, der opstår, blokeres og inficeres, kan STI'er og andre bakterier også forårsage en abscess på vagina og derfor klumper, det vil sige "en abscess kan skyldes indtræden af ​​bakterier, herunder dem der forårsager sygdomme i kønsorganerne, såsom gonoré eller chlamydia "[webmd.com].

Hvis abscessen er stor (mere end 1 centimeter), smertefuld, øges, røde pletter vises eller smerten spredes til rektal eller inguinal zone, bør du konsultere en læge. Ellers er det værd at bruge hjemmehjælpemidler, for eksempel kan du prøve varme kompresser, men du bør ikke gennembore eller klemme ud en abscess.

Acne (acne)

Ligesom enhver anden del af kroppen, hvor der er talgkirtler og hårsække, kan acne også forekomme i det intime område.

Fælles typer af acne, der kan forekomme på kroppen, herunder i kønsområdet (for eksempel labia, indre lår, pubis), inkluderer hvidhud, comedoner, papler, pustler, knuder og cyster.

Acne er en lille papule eller pustule, der "opstår, når talgkirtlerne, som er placeret i bunden af ​​hårsækkene, bliver overaktive" [medicalnewstoday.com] og sammen med døde hudceller kan tilstoppe porer. Når dette sker, udvikler en gunstig opdræt for bakterier, og dermed forekommer acne eller acne.

I nogle kvinder har de tendens til at forekomme under menstruation, mens for andre de er cykliske, især når de er forbundet med hormonelle ændringer (under pubertet og graviditet).

årsag

Fælles årsager til dette problem er stramt tøj, beskidte hænder, hormonelle ændringer, overdreven svedtendens, visse lægemidler, stress, polycystisk ovariesyndrom og andre eksterne faktorer.

behandling

Der er mange receptpligtige cremer, lotioner, serum, orale medicin eller endda injektioner, som ofte anbefales efter at have besluttet årsagen til acne.

Blandt de almindelige er benzoylperoxid, retin-A, svovl, azelainsyre, salicylsyre, resorcin, isotretinoin, fotodynamisk terapi, orale antibiotika, orale præventionsmidler, lysbehandling, spironolacton osv. Du bør konsultere en læge for at få hjælp til at vælge den bedste behandlingsmulighed.

Hjem retsmidler

Når man behandler acne i det intime område, vælger mange hjemmehjælpemidler som ham, burdock, lavendel æterisk olie, te træ, calendula, comfrey salve, bristly akalife og andre.

Da disse fonde ikke har videnskabelig støtte, er der ingen måde at sige, om de er effektive eller ej. Nogle mennesker hævder at de arbejder undere, andre har en anden mening.

For at lindre smerte, kan du prøve en varm komprimering. Derudover bør du bruge badet med det engelske salt og overholde korrekt hygiejne.

Behandlingsanvisninger

Du bør undgå at bruge produkter, der er beregnet til behandling af acne eller hudorme på andre dele af kroppen. Brug kun ikke-perfunderede terapeutiske antibakterielle sæber, tryk ikke på acne, brug frie ånde tøj, især undertøj fremstillet af naturligt stof, undgå forurening og opretholde personlig hygiejne!

STD'er (STI'er)

En anden årsag til udbulning af vaginale humle og akne er seksuelt overført infektion (STI'er). De fleste af disse sygdomme har nogle andre samtidige symptomer. Fælles STI'er, der kan medføre stød eller blister, omfatter følgende:

Genital herpes

Dette er den mest almindelige årsag til mavesår, og ikke kun acne i lyskeområdet. Det er forårsaget af herpes simplex virus type 2 eller mindre af herpes simplex virus type 1, som påvirker både mænd og kvinder. Manifestationer i form af vandige bumser og sår påvirker ofte skinkerne, anus og mund hos kvinder og mænd, vaginalområdet, livmoderhalsen og vulva hos kvinder og på penis, urinrør, skrot hos mænd.

Tegn på herpes omfatter smerte, brændende og kløe, der opstår inden for 10 dage efter samleje med en inficeret partner, samt "små røde bumser eller små lyse blærer, der kan forekomme flere dage senere" [mayoclinic.org]. Sår dannes efter brud, lække og blødning af blærer, så når de begynder at helbrede, forekommer skorper (skorpe). Andre symptomer kan omfatte kropssmerter, øget vaginal udtømning, hævede lymfeknuder og feber.

Genital herpes type 2 herpes

Der er ingen behandling for kønsherpes. For at reducere sværhedsgraden og hyppigheden af ​​dets manifestationer kan antivirale lægemidler imidlertid anvendes.

Genital Vorter - HPV

Genitalvorter er "små, kødfulde spirer, bump eller hudændringer, der forekommer på eller omkring lænden eller analområdet" [nhs.uk] forårsaget af den humane papillomavirus (HPV). Selvom de i de fleste tilfælde kan være smertefri, nogle gange kan disse "formationer forårsage smerte, ubehag og kløe" [healthline.com].

I nogle tilfælde kan HPV føre til komplikationer som kræft i livmoderhalsen, vulva, penis og endetarm.

Efter at have fået HPV i blodet, behandles det ikke. Men for at reducere manifestationen af ​​genitalvorter kan du prøve stoffer som podofillin og podofiloks, imiquimod eller trichloreddikesyre.

Genital vorter med HPV

Synlige kønsvorter, der ikke forsvinder, kan kræve kirurgisk fjernelse, da nogle typer HPV kan føre til kræft. Endelig kan vaccination anvendes for at reducere risikoen for infektion med humant papillomavirus.

Syfilier i indledende fase

Under den første fase af syfilis (ca. 21 dage efter infektion, op til 90 dage) kan syfilisiske sår, ofte kaldet chancre, udvikle sig ved kontakt med bakteriet Treponema pallidum. De kan forekomme i munden, på læber, vagina, anus, endetarm, penis osv. Afhængigt af det sted, hvor bakterierne kom fra kroppen. Chancras kan være ensomme eller vises i klynger.

De er normalt runde, smertefrie og faste til berøring og er på huden i 3 til 6 uger og kan helbrede med eller uden behandling. Men det betyder ikke, at syfilis er gået, medmindre en bestemt behandling er blevet anvendt.

chancroid

Denne sygdom er forårsaget af bakterien Haemophilus ducreyi. Det kan forårsage "åbne sår, normalt på penis, rektum og kvindelige kønsorganer, især omkring åbningen i vagina, der kan danne pus og smertefulde fornemmelser kan observeres", såvel som hævelse af lymfeknuder.

Desuden er såret sædvanligvis blødt, smertefuldt, med veldefinerede grænser, dækket med grå eller gulligt materiale, kan bløde, og dets diameter ligger i området fra 0,3 til 5 centimeter.

Sår er normalt placeret på labia, lårets indre overflade og området mellem kønsorganerne og anuset, dvs. "Fire eller flere røde støder på labia, mellem dem og anus eller på lårene" [healthline.com].

Behandling udføres ved hjælp af antibiotika, og hvis der er betændelse i lymfeknuderne, og de øges kraftigt, kan lokal kirurgi eller en nål bruges til at dræne dem.

Molluscum contagiosum

Molluskum contagiosum er en viral hudinfektion, der forårsager dannelse eller skade på ethvert område af kroppen, og kønsorganerne er ingen undtagelse. Ofte varer det i 6-12 måneder, i nogle tilfælde kan det blive længere.

Lesionerne er "små, konvekse og normalt hvide, lyserøde eller korporale med en dimple i midten" [www.cdc.gov]. De er glatte, faste og har en lille indrykning.

I størrelse kan de variere fra et knivhoved til 2-5 mm og er almindelige på nakken, arme, ben, underliv og kønsområde, hvor de kan være i klynger eller alene.

Ifølge de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse anbefales behandling af bløddyr normalt, hvis læsionen ligger i kønsområdet (på eller nær penis, i vulva, vagina eller anus). "

Behandlingen udføres ved fysisk fjernelse ved hjælp af kryoterapi, laserterapi eller curettage. Cimetidin oral terapi anbefales, hvis du er bange for smerte og erfaring i forbindelse med kryoterapi, laserterapi og curettage, især til små børn.

Derudover kan en creme indeholdende podfillotoksina også bruges (hvis du ikke er gravid eller ikke planlægger graviditet). Endelig kan en sundhedspersonale anbefale andre orale lægemidler som salicylsyre, jod, tretinoin, cantharidin og imiquimod.

Akrohordony

Acrochordons (bløde fibroids) er uskadelige små, smertefrie og bløde hudformationer, der er karakteristiske for armhulene, halsen, indinale folder, øjenlåg og under brystet. Nogle gange kan de ses i kønsområdet, især i vulva eller labia.

De opstår, når kollagenpropper og blodkar kommer ind i tykkere områder af huden og findes ofte hos gravide kvinder, personer med diabetes, personer med HPV, dem, der bruger steroider og er overvægtige.

Da de let forveksles med kønsvorter, bør du konsultere en gynækolog for diagnose- og behandlingsanbefalinger. Behandlingen udføres ved frysning, cauterization, skæring og binding af tråden.

eksem

Enhver af de almindelige typer eksem (for eksempel atopisk, seborrheisk, allergisk og irriterende kontaktdermatitis) kan påvirke det kvindelige kønsorgan, hvilket forårsager rødt kløende udslæt og knogler på vulvaen. Svedning, tykke tøj, gnidning mod hudens overflade, sæbe, brusegeler, badeskum, talkum, klud, deodoranter, parfumer, antiseptika og hæmorider kan undertiden forårsage eksem i det intime område.

For at undgå yderligere irritation bør du konsultere en læge til behandling. Emollients og steroider bruges ofte til at reducere kløe og irritation. Endelig kan anti-kløende stoffer også anbefales i svære tilfælde.

Vulvar eller hudkræft

Hudkræft, især vulvarcancer, er en sjælden, men sandsynlig årsag til dannelse af kegler. Det er en langsomt voksende hudkræft, der tegner sig for omkring 4% af alle typer gynækologiske sygdomme. Det påvirker mange ældre kvinder.

symptomer

Når de er forårsaget af kræft, kan bumpene ændre farve, er større end 5 mm, vokse, har en ujævn kontur, og de kan være asymmetriske. Derudover kan de bløde efter samleje ledsaget af smerte eller brændende fornemmelse.

behandling

Med tidlig påvisning af vulvarcancer kan det helbredes, især under de forstadier. Behandling udføres kirurgisk, herunder laser og skalpelkirurgi, samt kemoterapi og strålebehandling.

angiom

Ifølge den amerikanske osteopatiske College of Dermatology: "Angioma er en godartet uddannelse bestående af små blodkar", som kan være placeret på nogen del af kroppen. Angiomer er normalt mørke rødt, lilla eller blålig i farve; de ​​bløder ikke, når de klemmes.

Der er forskellige typer af angiomer, herunder kirsebær angiom, "venøs sø" og arachnoid angioma, som kan forekomme i kønsområdet.

Som regel forværres de med graviditet. Imidlertid behøver ikke angiomer behandling, hvis de ikke bløder eller forårsager ubehag. Til behandling, fulguration (cauterization med plasmosa) anvendes laser eller flydende nitrogen (kryokirurgi).

folliculitis

I første omgang kan folliculitis se ud som "små røde humle eller hvid akne omkring hårsækkene - små lommer der udgør hår" [mayoclinic.org]. Hvis du ignorerer det, kan den sprede sig og blive sår, dækket af skorper, som ikke helbreder.

Selvom denne sygdom ikke er livstruende, kan smerte, kløe, ubehag eller en stor opsvulmet klump observeres. Alvorlige tilbagevendende infektioner kan føre til ardannelse og hårtab i det berørte område.

Folliculitis skyldes hovedsageligt en svampe- eller bakterieinfektion. Men ifølge DermNet New Zealand Trust, forårsager gær, parasitære infektioner, scabies og virusinfektioner også eller forværrer dette problem. Endelig er blokering, kemikalier, steroider også i stand til at provokere folliculitis på grund af kontaktreaktioner.

Barbering, tætte tøj, brug af stoffer, der blokerer eller irriterer follikler, samt HIV og diabetes kan øge risikoen for dette problem.

Folliculitis behandles med benzoyl samt antibiotika. For at fremskynde helbredelse og berolige kløe, bør du prøve en varm salte komprimering.

Andre mulige årsager

Andre mulige årsager til vaginal acne eller udslæt inkluderer en allergisk reaktion på nogle toiletprodukter, overdreven friktion fra stramt tøj, overdreven svedtendens, skorper, koger, gærinfektioner og andre.

behandling

Når du overvejer hver eneste årsag, kan du finde den nødvendige behandling eller retsmidler for at eliminere og / eller minimere virkningerne. Der er mange grunde til, at humle og acne kan forekomme i kønsområdet. Det bedste råd er, at i det øjeblik du finder bump, blærer, blemmer, sår eller "acne", skal du søge lægehjælp fra en gynækolog. Dette vil hjælpe med at reducere komplikationer, hvis årsagerne er alvorlige nok.

Kvindeforsegling i det intime område

En tumor dannet i lyskenområdet hos kvinder kan indikere udviklingen af ​​en lang række patologiske processer, og ignorere et sådant signal er ret farligt. Dette symptom er ofte resultatet af en systemisk lidelse i en kvindes krop, og hævelse eller induration kan spores mellem benet og lysken, pubis eller direkte på de ydre kønsorganer.

En stigning i lymfeknudernes størrelse er en defensiv reaktion i kroppen, men med øget risiko for infektion er dette symptom ekstremt farligt.

Du bør ikke vente, indtil hævelsen vil passere, en sådan overtrædelse skaber forudsætningerne for funktionsfejl i de indre organer, det kan være et af symptomerne på betændelse.

Årsager til sæler

I den indinale region af en person er der lymfeknuder, der kan være akut reaktive over for sundhedsproblemer. Hovedformålet med lymfe - fjernelse af patogene mikroorganismer, der påvirker menneskers sundhed negativt.

Derfor kan lymfeknuderne i ljummen og på halsen i løbet af perioden med viral skade øges. I dette tilfælde viser ændring af størrelsen ikke udviklingen af ​​patologi, udgør ikke en fare for kvinden.

De faktorer, der forårsager stigningen i lymfeknuder:

 • smitsomme læsioner og seksuelt overførte sygdomme;
 • tager hormonelle svangerskabsforebyggende midler
 • allergiske læsioner;
 • overførte virale læsioner
 • svækkelse af immunsystemet
 • ondartede processer, der forekommer i bækkenorganerne.

Den inflammatoriske proces, der forekommer på baggrund af infektionssygdomme, forårsager en ændring i patientens sundhedstilstand. En sådan tilstand kræver aktiv behandling; i de fremskredne stadier af den patologiske proces er fjernelse af lymfeknuderne påkrævet.

Advarsel! Alle smitsomme læsioner af lymfeknuderne er farlige. Ændringen fører til et fald i forsvarsmekanismer, kan provokere udseendet af kroniske patologier med tilbagefald.

De indinale lymfeknuder hos kvinder med involvering i den patologiske proces kan provokere udviklingen af ​​bælgens organer. Tumorprocessen vil være resultatet af kontakt med en streptokokinfektion.

En person har et lymfecenter mellem benet og lysken, hvor lymfen strømmer fra benets organer og små bækken:

 • venerale patologier;
 • reproduktive svækkelse
 • purulent foci af inflammation.

For at blive årsagen til manifestationen af ​​den inflammatoriske proces i lymfeknuderne kan der ske skade på baggrund af nedsat immunitet.

Hvad kan du tale om?

Acne kan også optræde i lyskeområdet, der ligner kompaktering i udseende. Årsagen til deres manifestationer er ernæringsproblemer, hormonforstyrrelser, mangel på hygiejne og dårlige vaner.

På grund af det faktum, at der som følge af eksponering for faktorer øges intensiteten af ​​talg, hvilket fører til tilstopning af udløbsåbningerne. Under huden er der en tæt kapsel fyldt med pus.

I folliculitis dannes en inflammatorisk proces i hårsækken. Patologisk proces manifesteres på grund af hårskade på grund af barbering eller epilering.

Ved furunkulose er skader på hårets rod spredt til andre væv, bakteriel flora er vedhæftet. Tætningen er dimensioneret, har en gul eller grøn farve, udsender varme. Nogle gange er kirurgi påkrævet, hvilket kræver åbning af en abscess og installation af dræning.

Cyst i talgkirtlen forekommer i lysken eller på de ydre kønsorganer. Blandt årsagerne til provokerende ændring er der sådan:

 • manglende overholdelse af reglerne om personlig hygiejne som følge af depilering af det intime område
 • iført stramt undertøj lavet af syntetiske stoffer;
 • hudskader under epilation;
 • hormonelle ændringer efter fødslen af ​​et barn eller før overgangsalder;
 • ubalance af vitaminer og mineraler i kroppen;
 • overophedning eller overkøling.

En sådan cyste har en godartet ætiologi, komprimering skal fjernes kirurgisk.

Lipoma - væksten af ​​fedtvæv. Dannelsens dannelse ledsages ikke af alvorlige symptomer. Wen er ikke farligt, det kan forårsage betændelse i lymfeknuder. Lipoma fjernes ved kirurgi. Under manipulationen foretages der et snit på patientens hud, hvorved fedtindholdet elimineres.

Bartholinitis eller betændelse, der påvirker Bartholin-kirtlen, kan defineres som årsagen til den inflammatoriske proces. Årsagen til overtrædelsen kan være en infektion i genitourinary systemet. Processen ledsages af smerte, en person kan ikke sidde, gå. Hvis patologien ikke behandles, tager det et kronisk kursus.

Lymfom er en malign tumor. Konsolidering består af patologiske lymfeknuder, kræver øjeblikkelig kirurgisk behandling. Prognosen for genopretning med rettidig påvisning og behandling er mere end 70%.

For at bestemme årsagen til forseglingen i lyskeområdet hos kvinder kan specialist. Efter bestemmelse af den patologiske faktor udvikles en behandlingsplan.

Mulige komplikationer

Hovedformålet med behandlingen er at eliminere årsagen til fremkomsten af ​​en forsegling. I de indledende faser af hovedårsagerne er deres virkninger modtagelige for lægemiddelterapi. Anvendelsen af ​​antiinflammatoriske og antibakterielle præparater i kombination med overholdelse af hygiejniske anbefalinger er tilstrækkelig. Ved fremkomsten af ​​tumoren, som er inguinal brok, udføres kirurgisk indgreb.

At se bort fra er farligt - tumoren kan være ondartet. I dette tilfælde følger konsekvenserne, komplikationer i form af metastase af lymfesystemet. Spredning af kræftceller sker hurtigt. Metoden til terapeutisk behandling efter maligne tumorer bestemmes af en specialist.

Behandling af sæler i ljummen

Med dannelsen af ​​fremspring i lyskeområdet skal man kontakte receptionen til terapeuten. Efter diagnosen vil lægen afgive en henvisning til en specialist.

Efter bekræftelse af procesens bakterielle etiologi bestemmes optimale behandlingsmetoder. Narkotikavirkninger omfatter udpegelse af stoffer:

 • smertestillende medicin;
 • antibiotika;
 • antiinflammatoriske lægemidler.

For at øge effektiviteten af ​​behandlingen anvendes fysioterapeutiske procedurer og sanatoriumbehandling.

Sommetider er fraværet af smerte en årsag til forsinkelse for patienten. Den onkologiske tumor og fedtkonsolidering fremkalder ikke smerte. Det er umuligt at bestemme årsagen til uddannelse alene, det er vigtigt at konsultere en specialist, gennemgå en undersøgelse og et kursus af terapi.

Sygdomsforebyggelse

Forebyggelse af sygdomme, der forårsager dannelse af en tumor i kvindens lyske, reduceres til livsstilsreglerne:

 • korrekt ernæring
 • afvisning af dårlige vaner
 • målt fysisk aktivitet
 • hærdning.

Begrænse virkningen af ​​faktorer, der påvirker kvinders sundhed:

 • følelsesmæssig træthed
 • vægtløftning;
 • overophedning og hypotermi.

Det er nødvendigt at begrænse seksuelle forhold, der kan forårsage seksuelt overførte sygdomme. Enhver afvigelse, selv ubetydelig, kræver en appel til en specialist.

En bump i nærheden af ​​eller på klitoris, hvad er det?

Forskellige sæler, bumser og bump, der opstår i kønsområdet, kan forårsage meget angst. Derudover forårsager de ofte ubehagelige og endda smertefulde fornemmelser.

Bump på klitoris

Eventuelle hudfejl, der dannes i det intime område, bør ikke ignoreres. Selv en almindelig pimple på et sådant sted kan blive meget betændt på grund af dets egenart.

At bidrage til forekomsten af ​​en bump eller bums på klitoris kan:

 • Irritation af huden under udtørring.
 • Trauma til slimhinden (når barbering, blå mærkning, mekanisk påvirkning).
 • Utilstrækkelig korrekt intim hygiejne
 • Hypotermi, der berører kønsorganerne.
 • Anvendelsen af ​​utilstrækkelig kvalitet (syntetisk eller for tæt) linned.
 • Manglende korrekt ernæring, alkoholforbrug.
 • Virkningen af ​​stress og følelsesmæssig stress.
 • Hormonale lidelser i forskellige etiologier.
 • Langvarig brug af medicin.
 • Penetration af forskellige infektioner.

Indgroet hår

Ofte er tætningen på eller i nærheden af ​​klitoris skyldes væksten af ​​hårsækkene. En sådan gener kan ske på baggrund af fuldstændig sundhed og velvære, som følge heraf brugen af ​​utilstrækkelig egnet depileringsmetode. Hvis huden er irriteret og beskadiget under hårfjerning, øges sandsynligheden for indvækst.

Visuelt ser en bump fra indgroet hår ud som en hvid segl eller bums. Det kan forårsage ubehag, smerte eller kløe. Ofte med den yderligere spiring af hår går det sikkert udenfor, og bumpen passerer alene. Men hvis hårkanalen er beskadiget eller håret er svagt, kan situationen være kompliceret. Indgroet hår kan godt bøjes under huden og forblive indeni og forårsage betændelse.

Hvis det indgroede hår ikke er synligt, er det bedre ikke at eksperimentere og konsultere en gynækolog eller en hudlæge. Specialisten vil hurtigt og nemt kunne åbne klumpen, rense den af ​​akkumuleret pus og vaske den med en antiseptisk opløsning, fx med almindelig chlorhexidin. Efter en sådan manipulation vil det være nødvendigt at bruge tid på antiseptisk behandling af problemområdet hjemme.

For at forhindre et lignende problem er det vigtigt:

 • Brug kun nye maskiner med skarpe og rene knive til barbering.
 • Barbering af et bikiniområde er ikke for ofte.
 • For at desinficere huden før og efter hårfjerning er det hensigtsmæssigt at anvende den samme chlorhexidinopløsning.
 • Bær linned udelukkende fra naturlige stoffer og kun i størrelse.
 • Afvise at bære for stramme bukser, jeans og leggings.

udbrud

Nogle gange kan der i klitorisområdet forekomme sæler i form af en normal rødlig pimple. En sådan dannelse kan ikke på nogen måde være forbundet med hårets vækst og forklares ved en banal betændelse. Pimples ser nogle gange ud som acne og kan være ret smertefuldt. Oftest dannes de som svar på:

 • Iført stramt undertøj.
 • Stress.
 • Vitaminmangel.
 • Utilstrækkelig intim hygiejne

For at eliminere en sådan pimple er det flere gange værd at behandle det med et antiseptisk middel. Det er også vigtigt at skifte til bomuldsundertøj i størrelse og vask regelmæssigt.

Hvis udslætet giver håndgribeligt ubehag eller spredning, er det nyttigt at konsultere en gynækolog.

bartholinitis

Dette udtryk bruges af læger til at henvise til den inflammatoriske læsion af Bartholin-kirtlen. Den ligger nær labia minora, ikke langt fra den vaginale indgang, og er et parret organ. Det er denne kirtle, der er ansvarlig for fugtgivende indgangen til skeden.

Bartholinitis udvikler sig, hvis aggressive mikroorganismer trænger ind i selve kirtlen. Sygdommene i den patologiske proces kan være alle former for patogener, seksuelt overførte sygdomme eller ikke-specifikke smitsomme stoffer.

Med Bartholinite vises klumpen ikke direkte på klitoris, men tæt på den. Dens størrelse og type afhænger af udviklingen af ​​sygdommen. Så når en sygdom forsømmes, bliver tætningen stor og meget smertefuld, hvilket forårsager ubehag under bevægelse. Labia bliver hævede. Den akutte form af sygdommen ledsages af en signifikant stigning i temperaturen.

Hvis du søger lægehjælp i tide, kan du klare Bartholinitis ved hjælp af konservative metoder (ved anvendelse af antiseptisk behandling, antibiotika osv.).

Men når man danner en abscess, er det umuligt at undvære at udføre en operativ indgreb.

Seksuelt overførte sygdomme

Nogle gange er en klump på klitoris et af de første symptomer på seksuelt overførte sygdomme. Dette kliniske billede er karakteristisk for kønsherpes, som let kan blive smittet under et intimt forhold.

Med udviklingen af ​​denne sygdom i klitoris, såvel som på labia, kan der være en sæler, der kløe og forårsager betydeligt ubehag. Over tid vises bobler i deres sted, fyldt med vandige indhold. De briste, dannede sår, dækket af skorper.

Hvis du har mistanke om infektion med genital herpes, er det bedre at konsultere en læge for at bekræfte diagnosen. Sygdomsbehandling er kompleks. Antivirale lægemidler er påkrævet for patienten at blive anvendt topisk og internt. Desværre er det ikke muligt helt at fjerne herpesvirusen fra kroppen. Derfor er det med en enkelt udvikling af denne sygdom vigtigt at bevare din immunitet på et højt niveau, så sygdommen ikke gentager sig.

Udseendet af en sæl på eller i nærheden af ​​klitoris kan være det første symptom på syfilis. Denne venerale sygdom manifesteres ved dannelsen af ​​en hård chancre på infektionsstedet. Syphilis komprimering efter en tid bliver et glat sår, har afrundede og lidt hævede kanter. Det kan være helt smertefrit eller forårsage ubehag. Normalt et par dage efter dannelsen af ​​chancre øges syfilis lymfeknuder. Selvfølgelig, hvis sådanne symptomer opstår, er det bedre at ikke tøve, men at gå på en aftale med en læge.

Godartede tumorer

En bump på og omkring klitoris kan være en godartet neoplasma:

 • Atheroma. Denne lidelse kaldes også en epidermal cyste. Uddannelse er normalt dannet i regionen af ​​labia under huden, forekommer på grund af blokering af udskillelseskanalen på talgkirtlen. Atheroma ligner en bakke af en rund eller oval form, i den centrale del af hvilken en hvid prik er mærkbar. En sådan klump kan blive smittet, hvilket er manifesteret af lokal og generel feber, hævelse og smerte.
 • Lipom. Sådan uddannelse er en normal wen. Det føles som en blød, bevægelig knude og giver normalt ikke ubehag. Ikke desto mindre er lipoma tilbøjelig til aktiv vækst.
 • Myoma. Dette udtryk bruges til at referere til en tumor dannet ud fra muskelvæv. Myoma er kendetegnet ved en elastisk og elastisk konsistens, den vokser langsomt og forårsager sjældent ubehag.
 • Fibrom. Denne tumor kan lokaliseres i vagina's submucosale lag, det ligner oftest en kugle, en ærters størrelse. Afviger glat relief, oval form, er blød eller hård. Det forårsager ikke ubehag, men kan genfødes i kræft.
 • Gidradenomoy. En sådan tumor er dannet af en svedkirtlen og anses for at være ret sjælden. Ofte har det udseende af en knude eller kuppelformet knude, den kan nå størrelsen på en kirsebær. Den har en tæt elastisk konsistens, har en lyserød-rød farve eller ligner almindelig hud.
 • Lymfangiom. Denne type tumor kan danne sig tættere på området af de indinale folder, da det er en degeneration af lymfekarrene. Hos voksne forekommer det sjældent, det kan være en konsekvens af de overførte smitsomme sygdomme, en manifestation af lymphostasis.

Alle disse sygdomme udgør ikke en alvorlig fare for sundhed og liv, men læger anbefales ofte at fjerne tumorer i kønsområdet.

Selvfølgelig bør vi ikke udelukke muligheden for, at bumpen på klitoris er et symptom på kræft. Derfor, når der opstår en unormal formation på et sådant intimt sted, er det bedre at være sikker og rådføre sig med en læge.

Top 15 bedste elektriske barbermaskiner til mænd

Philips trimmer BRT382 / 15 - review