Hvad er en børste i en nyfødt og hvordan man får det ud

Hver mor ryster med sit barn, især i de første måneder af hans liv. Hun overvåger hans helbred og prøver at lægge mærke til enhver lille ting, der kan signalere et problem i tide. En af disse problemer er nogle gange en børste i nyfødte. Hvad er dette fænomen, udgør det nogen trussel mod krummens sundhed og hvordan man håndterer det?

symptomer

I starten er det svært at bemærke eventuelle afvigelser rent visuelt. Symptomer på hårskuddene kan variere i deres intensitet i hvert enkelt tilfælde. Generelt plejer mødre at være opmærksomme på dette under badebabyer.

Barnet har meget sart og glat hud. Den kan dækkes med en blød pistol, som næsten er umærkelig i udseende og ikke føltes at røre ved. Men nogle gange kan hårdt hår fremstå på ryg og skuldre af en nyfødt. Det ligner den sædvanlige stubbe og faktisk er det sådan.

Børsterne i nyfødte opstår normalt flere uger efter fødslen. Indtil da er det kun muligt at bestemme eksistensen af ​​et problem. Indtil håret har spiret, er de under babyens hud. Under deres aktivering begynder de at prikke og give barnet ubehag, især under søvn. Så bliver tegn til angst og græd af krummerne uden tilsyneladende grund, skæve på ryggen og rødmen.

grunde

Hvorfor er det, at nogle babyer har strammere hår? Præcise grunde, selv for et bestemt tilfælde, er ret vanskelige at identificere. Generelt menes det, at dette fænomen ikke gælder for patologier og på ingen måde truer barnets helbred.

Et børstehår i en baby kan virke som et tegn på atavisme. Med andre ord er det kun konsekvenserne af evolutionen. Det forekommer i alle børn stadig i livmoderen, men ved fødselstidspunktet forsvinder det og vender sig kun til et lille stykke ned. Sommetider forbliver hårene efter fødslen. Over tid vil hårdt hår komme ud af sig selv. Men dette fænomen kan forårsage ulejligheden for barnet, påvirke hans humør og appetit. Derefter skal du forsøge at fremskynde processen ved hjælp af blide metoder.

behandling

Hvad er de sikre behandlingsmetoder for at fjerne den fine stubbe fra barnets krop? Da dette fænomen ikke betragtes som en sygdom, er der heller ikke udviklet særlige tilgange. Ikke desto mindre er det muligt at fremskynde bortskaffelsen af ​​hårdt lur. Hertil kommer, at folk ofte bruger traditionelle metoder, selv om de fleste læger ikke anbefaler at eksperimentere med den nyfødte sundhed og rådes til at forlade tingene som de er indtil den naturlige løsning af problemet.

Folkemetoder

Hvis børsterne forårsager for meget ulejlighed og få barnet til at græde, vil hver forælder forsøge at lette sin lidelse på en eller anden måde. Her kommer forskellige metoder til traditionel medicin til undsætning. For at fremskynde udslippet af hårdt hår fra børns hud, brug sådanne metoder:

For at fjerne hår, skal du først bidrage til, at de snart kommer over hudens overflade. For at gøre dette er der den mest overkommelige og dokumenterede metode - smøring med modermælk. Børnenes hud skal behandles med modermælken, og over tid vil brystet fremstå, så det bliver meget lettere at klare det.

Når du har set årsagen til barnets angst, kan du fortsætte med dens eliminering. For at blødgøre det og reducere smerte, sørg for at dampe barnets hud. Det er bedre at gøre dette ved hjælp af et varmt og vådt håndklæde, da et længere ophold af den nyfødte i vand ikke anbefales.

Efter de forberedende procedurer kan du fortsætte direkte til sagen. En af de mest populære metoder er at udrulle hår. For at gøre dette, brug mashed breadcrumbs eller en stiv dej. Ved hjælp af et lille stykke er det nødvendigt at behandle problemområdet og således udrulle børsten. Efter damping forbliver hårene på prøve, uden at forårsage smerter for barnet.

En anden måde - brugen af ​​bryg eller honning. Massen påføres i et tyndt lag på børstehårene og dækkes derefter med en film og efterlades for at størkne. Fjern forsigtigt den resulterende komprimering. Det fjerner forsigtigt børsten. Det eneste problem er, at barnet kan opleve en allergisk reaktion eller irritation, især når man bruger bi-produkter.

Læge råd og generelle retningslinjer

Sådanne populære metoder, på trods af deres effektivitet, forårsager tvetydigt svar fra læger. De fleste børnelæger glæder sig ikke over en sådan grov indgriben i naturlige processer. En sådan udtalelse opstod af god grund og har gode grunde.

Først og fremmest bør det bemærkes, at sådanne procedurer ikke er for behagelige for barnet. Huden hos nyfødte er så øm og sårbar, at udtrængning af børsterne kan føre til endnu mere alvorlige konsekvenser. Først og fremmest er sådanne børns hårfjerning fyldt med udviklingen af ​​irritation, især hvis du bruger allergifremkaldende produkter som arbejdsmateriale. Hvis hygiejnebestemmelserne ikke følges, kan en infektion komme under babyens hud og forårsage alvorlige dermatologiske problemer. Særligt farligt er nederlaget for hårsækkene.

Da lægerne ikke anbefaler at trække håret ud af børstehårene, skal man finde alternative måder at lindre barnets lidelse på. Først og fremmest, hvis der er en aktiv vækst af stubbe på bagsiden, bør du regelmæssigt dreje babyen og lægge den på maven. Så det vil være meget lettere for ham at overføre ubehag. Derudover er det nyttigt for hans fysiske udvikling. Husk dog, at en sådan holdning er for usikker til for små børn, så du skal være konstant rundt og hjælpe krummerne.

Også en god måde at lindre kløe og revner under huden er at bade barnet i et afkog af urter. Varmt vand fjerner ubehagelige symptomer og blødgør hår. Kamille af kamille, salvie eller træ lugter huden og lindrer ubehag. Bemærk venligst at sådanne vandprocedurer ikke skal vare længe. Desuden kan ikke alle børn reagere godt på urter, de kan opleve allergisk irritation.

For at fremskynde affaldet af børstehår og dets blødgøring, bør du dagligt bruge børnepasnings cremer. Dette er især tilfældet ved drejning af hår og dannelse af såkaldte knapper. De skal fjernes manuelt, så de ikke forhindrer barnet i at lyve på ryggen. Vær særlig opmærksom på tøjkrummer, fordi det er det fleecy stof, der fremkalder dannelsen af ​​kegler. Hvis alt er gjort korrekt, vil problemet snart forsvinde af sig selv, og intet andet vil forhindre velfærd af dine afkom.

Bristle, poker og lanugo: Alt om pistol hår på ryggen og ansigtet af en nyfødt

Er stubbe hos nyfødte eller er det stadig en myte? De fleste læger er skeptiske over for en sådan diagnose, men populariteten af ​​dette emne antyder, at den ikke stammer fra bunden. Lad os forsøge at finde ud af om et sådant fænomen eksisterer, og i bekræftende fald hvordan det ser ud, hvordan vi skal håndtere det, og om det er det værd.

Traditionelt menes det, at en nyfødt bør være meget blød og glat.

Karakteristiske træk ved stubbe

"Kocherga" hos nyfødte (den såkaldte stubbe) er næsten usynlig. Det er nemmere at bestemme dets tilstedeværelse af barnets adfærd end at se. Det antages, at det vokser under huden, og når det går ud, giver det barnet en meget ubehagelig følelse. Barnet opfører sig rastløs, græder og kan ikke sove, selvom det ikke er overraskende - hvordan kan du sove i ro, når du konstant føler dig prikken?

Du kan også se hår, der gør dig igennem. For at gøre dette skal du smøre barnets hud med modermælk eller babycreme og gnide lidt. Hvis der virkelig er stubbe, bliver det mærkbart. Ikke desto mindre kan du selv uden disse handlinger se, hvordan sorte prikker skinner gennem det sarte barns hud, hvis man ser tæt på. Dette er den samme "poker". På billedet nedenfor kan du se, hvordan det ser ud.

Dette er ikke et almindeligt problem for de yngste børn - fra fødsel til 3 måneder, så nyfødte bør observeres nærmere.

Hvorfor vises hun?

Fra hvor og hvorfor vises "poker" i babyen? Det viser sig, at det vokser på kroppen og endda på barnets ansigt, når han stadig er i livmoderen, men hvis udviklingen foregår på en normal måde, så efter 36 uger er dette fine hår tabt. I sjældne tilfælde falder de ikke ud og bliver den såkaldte atavisme. Ifølge Darwins teori om menneskets oprindelse var hår til stede i mennesker over hele kroppen, men i løbet af evolutionen forblev den kun delvis. Brystet, der forbliver hos nogle nyfødte i vores tid, er det samme atavistiske element som halebenet eller appendiks.

Hvis der er sorte prikker under barnets hud, er dette børstehår, hvilket giver barnet en ubehagelig følelse.

Det viser sig, at der ikke er noget unormalt og farligt i dette fænomen, man kunne sikkert ignorere det, hvis det ikke gav barnet så meget ulejlighed, og ofte endda akut smerte. Derfor opstod behovet for at finde frem til måder at slippe af med unødigt hårdt hår og vokse helt meningsløst.

Downy hår og stubbe er ikke det samme.

Uerfarne forældre tager ofte fluffhår til stubbe (videnskabeligt, lanugo). Det er faktisk muligt at begå en fejl, fordi de ligner hinanden. Du bør vide, at dette ikke er det samme.

Lanugo er et helt naturligt fænomen. Sådanne små tynde hår forekommer i et barn i den intrauterin udvikling så tidligt som uge 12 og dækker hele hans krop. De er nødvendige for at holde et voksagtigt stof, der udskilles af kroppen og tjener som en slags beskyttelse for det. Ved fødslen falder fluffen ud, og voksagtige stoffer dækker helt huden for at beskytte barnet mod bakterier, nye levevilkår og også for at lette passagen gennem fødselskanalen.

Ofte er lanugo ikke helt tabt, og det nyfødte barn har små hår på de dele af kroppen, hvor de ikke skal være - på ryggen, skuldre, ører og endda på ansigtet (især på panden). Mange forældre ved allerede, at det ikke er farligt, men nogle er stadig bange for sådanne usædvanlige fænomener.

Over tid falder fluffen, selvom der ikke gøres noget specielt til dette. Men med uhensigtsmæssig børnepasning kan han også medføre ulejligheden for barnet. Hvis du bruger baby undertøj lavet af et fleecy stof, kan hårene krølle op med en lur og danne pellets - så vil barnet opleve irritation og endda smerte, og forældre kan fejlagtigt tage fluffen som en børstehår.

Den største forskel mellem lanugo og børstehår er selvfølgelig tykkelsen af ​​håret. Fluff hår er meget tynde - det er derfor, de kaldes fluff. Til stede selv i store mængder, er de ikke følte og ikke forstyrre. Børns børster, i modsætning til fluffens hår, er stive. Det gør dårligt vej gennem et integument og forbliver ofte under en hud, hvilket giver ekstra ubehag. Det er muligt ikke at være opmærksom på fluffen, det er umuligt at ignorere stubben, især i et nyfødt barn.

Folk Bristle Removal Tools

Ifølge anbefalingerne fra den officielle medicin behøver baby børster ikke behandles eller fjernes. Eksperter (inklusiv Dr. E. Komarovsky) hævder, at over tid vil selv hårdt hår rulle ud af sig selv. Farmaceutiske producenter fremstiller ikke særlige midler til fjernelse af børstehåren.

Ingen vil argumentere med videnskabens opfattelse, men i praksis er situationen noget anderledes. At miste hår tager det tid. I mellemtiden bringer de ubehag og smerte til barnet, og alle forældre er velbevidste om, at et modersmål ikke kan tolerere det som et barn. Af denne grund blev forskellige midler til traditionel medicin opfundet - de kan lindre barnets tilstand og slippe af med unødvendige børster.

Vi vil se nærmere på nogle af de mest berømte og effektive måder at fjerne hårde hår fra kroppen. Alle er sikre og kræver ikke genanvendelse. Efter dem fjernes børsterne fra huden med en simpel flush. Videnskaben har ikke afsløret, hvor effektive sådanne procedurer er, men den praktiske oplevelse hos mange unge mødre bekræfter, at hvis et barn lider af overskydende kropshår, er det muligt at hjælpe ham på denne måde. Folkerecept har været brugt i lang tid, de er blevet testet i århundreder, og deres brug i dag siger også, at de er effektive.

Alle opskrifter er enkle og tilgængelige for enhver mor. De behøver ikke eksotiske dyre komponenter - hver værtinde har alt. Efter at have slettet årsagen til ulejligheden, vil barnet igen sove fredeligt, fuldt udvikle og nyde livet.

Så hvordan kan du slippe af med barnet børstehår:

 • udrul brødbrød;
 • udrul dejen;
 • fjern honning.

Rullende brødsmuler

En sådan procedure betragtes som den mest effektive og samtidig enkel. Det eneste der kan gøre det svært, er søgen efter friskbagt brød (helst rugbrød). Alt andet er simpelt.

For at gøre håret lettere at fjerne skal børns hud godt dampes. For at gøre dette skal barnet arrangere et varmt bad. På samme tid skal du sørge for, at den ikke overophedes og ikke får et varmeslag. Når huden har fordampet og erhverver en glat lyserød farve, skal barnet trækkes ud af badet og tørres af med et varmt håndklæde. Efter dette begynder proceduren selv rullende hår.

Rul krummen fra friskbagt brød. Det skal være blødt, lidt klæbrigt og rynke godt. Sæt barnet på maven, rul brødrullen på babyens bagside. I processen med sådanne handlinger forbliver hårene uden stor vanskelighed.

Efter afslutning af proceduren skal du tørre barnet af med et varmt, fugtigt håndklæde for at fjerne klæbende smuler. Smør derefter huden med varm babyolie.

Udrulning af dej

Fremgangsmåden ligner den foregående, men i stedet for krummen anvendes friskkogt dej. Til fremstilling er der to muligheder. Den første er en dej til ravioli. Den anden version af testen skal laves af mel og honning, der tages i lige store mængder. Når det er knæet, skal det være tykt og klæbrigt.

Før du udfører en sådan procedure, bør du finde ud af, om dit barn ikke vil være allergisk over for honning. Selvom sandsynligheden for en arvelig faktor udelukkes, skal der foretages en test af reaktionen. For at gøre dette påføres en lille dråbe honning på håndleddet af babyen og efterlader i ca. 10 minutter. På dette tidspunkt skal du sørge for, at barnet på ingen måde slikker honningen fra hånden. Om forekomsten af ​​en allergisk reaktion vil taler rødme på det sted, hvor honning blev påført. Hvis der ikke er nogen allergisk reaktion, så lav dejen ud af honning og mel, og begynd derefter at udrulle børsterne med det.

Ved afslutningen af ​​alle handlinger bør børns hud vaskes godt med varmt vand og tørres forsigtigt af med et blødt håndklæde. Sidst men ikke mindst anvendes opvarmet (men ikke varm) olie.

For at fjerne hår fra en babys krop, vil den sædvanlige dumpling dejen eller en særlig blanding af mel og honning gøre.

Honning fjernelse

Fjern "poker" med hjælp fra honning. Før dette er det også nødvendigt at teste for en allergisk reaktion svarende til det foregående afsnit. Hvis du som følge af test ikke ser nogen ændringer på barnets hud, så kan du begynde at udrulle børsten med honning.

Først og fremmest skal huden dampes, som vi allerede har beskrevet ovenfor. Så er babyen placeret på maven, og ryggen er smurt med ren honning uden yderligere komponenter (det er bedre, hvis honningen er varm). Over honningen er ryggen dækket med gasbind og efterladt i 3-5 minutter. Når denne tid er op, skal gasbindingen fjernes, skyll huden godt med rigeligt varmt vand, tør og skyll barnet i en tynd bleie. Efter at have ventet yderligere 10 minutter, udfolde det, og du vil se, at hårene kom ud og forblev på stoffet.

Som du kan se, er alle disse metoder enkle og kræver ikke nogen specielle komponenter eller endda specielle færdigheder. Enhver mor kan drage fordel af dem, og babyen vil sove fredeligt og være i et godt humør. Er dette det vigtigste?

Sådan fjerner du stubbe i en nyfødt baby

Børnenes hud er meget øm og sårbar, dækket af en tynd fuzz. Men nogle gange står forældre over for et problem, der ikke er nævnt i traditionel medicin. Kun rådgivning fra erfarne mødre og metoderne til bedstemødre gemmer i denne situation. Børsterne i nyfødte forekommer 2-3 uger efter fødslen, hvilket forårsager stor angst. Dette er ikke en anomali eller en sygdom, men det er nødvendigt at slippe af med grove, tornede hår.

Hvad er - Stubbe i et spædbarn

Det ser ud til, at begreberne "brystet" og "baby" er uforenelige, men der er også sådanne tilfælde. Ikke alle mødre bemærker hende og det faktum, at barnet er uartigt og ikke sover godt, refererer til kolik, allergi eller fordøjelsesbesvær. Og når den sande grund er åbenbaret for den nyoprettede forælder, begynder hun at bekymre sig.

Ifølge gamle overbevisninger forekommer der stub i ulovne børn, eller hvis mor spiste meget fedt under graviditeten.

Ingen grund til at engagere dig selv og grave dig selv på grund af fordomme. Der er en helt normal og enkel forklaring på alt.

årsager til

Bristle hos nyfødte opstår som en atavisme. Som et resultat af evolutionen har folk ikke mistet alle de tegn, der lejlighedsvis får sig til at mærke. Alle babyer er født med en pistol, der gør lyserød følsom hud som en fersken. Selv i livmoderen beskytter hårene barnet fra fostervæsken og har ikke altid tid til at falde ud ved fødslen, især hos børn født for tidligt. Nogle gange er denne fluff meget mørkere og sværere, som en wire eller som en to-dages hankønster, der opstår på ryggen, hofterne og skuldrene på barnet. Efter et par uger går alt væk og smuldrer, men før det forårsager alvorlig ubehag.

Hvordan ser babyens stub ud? Foto.

Hård fluff er ikke umiddelbart tydelig, selvom det sker. Det virker som rygsøjler, bliver plettet, irriterende og smertefuldt, når den trækkes ud. Men ofte sidder fluffen sammen på grund af funktionsfejl i talgkirtlerne, som er meget tætte på den nyfødte. Udvælgelse af fedt fremmer limning af hår, der har form af børstehår. Sebum træder op mod svedkanalerne, og der er betændelse, irritation eller udslæt på barnets krop.

For at opdage den usynlige stubbe er det nødvendigt at fugte huden på ryg og skuldre af modermælk, fløde eller olie og med trykket for at holde hånden over huden. Hvis der er en børste, vil det straks dukke op.

Sådan fjerner du babyens stub

Fluff og børster har ikke rødder, så essensen af ​​behandlingen er den samme - for at gøre babyens hud klæbrig, for at rulle og fjerne hårene.

Børneråd

Læger overvejer stubbet dunede hår, hvor længden og tykkelsen er individuel for hvert barn. Hvis fluffen forårsager ubehag, gråt, benkramper og moderen ikke har fundet andre årsager end stubbe, skal der lægges vægt på hygiejne (daglig hygiejnisk pleje af barnet) og valg af undertøj til krummerne. Det er kategorisk umuligt at henvende sig til radikale folkemyndigheder, og endnu mere til helbredere.

For at fjerne forstyrrende hår er det nok at bade en nyfødt i urter, og smør derefter kroppen med en højkvalitetsblødgørende creme eller olie. Sengelinned, bleer, T-shirts og glidere bør ikke være rude for at undgå pistolvridning, ubehag og smerte forårsaget af at trække ud.

Folkelige måder

Folkedskaber til at slippe af med børster på spædbørn er ikke så meget, og for at fjerne det helt, skal du gentage nogle procedurer i flere dage i træk.

Du kan bringe en nyfødtes stub ud:

 1. Ved dampning. Ved dampning bliver babyen badet i varmt vand et par grader højere end normalt. I vandet skal der tilføjes en svag kamille afkogning eller afkogning af humle, calendula, succession. Derefter gnides fløden hurtigt i nyfødtens hud, før det er tid til at afkøle. Barnet er pakket ind i et stort badehåndklæde og smurt igen penner, ben, ryg eller lår. Næste morgen tørres overfladen af ​​hans hud med en klud fugtet med varmt vand eller urte bouillon.
  Du kan bruge en anden metode. Barnet er pakket i et håndklæde gennemvædet i varmt vand. Efter sådanne dampende krummer tørres med fløde. Så sidder fast sammen hårene splinter og forstyrrer ikke sin søvn. Om muligt udføres dampning i et bad.
 2. Rolling ud Bruges, når børstene gør barnet skadeligt. Grove stikkede hår kan fjernes af gærdej, brødkrumm dyppet i varmemælk (helst brystmælk). Manipulationen udføres efter badning og dampning af kroppen. Barnet er dækket af et varmt tæppe, og derefter med en pille, størrelsen af ​​en abrikos, båret over kalven, fjerner forsigtigt hårede hår. Gennem denne procedure modtager barnet en ekstra massage. Hele processen bør ikke tage mere end 10 minutter. I dette tilfælde kan barnet fodres, så han ikke bekymrer sig. Hvis ikke, kan alle hårene bringes ud på denne måde, det er ikke nødvendigt at være iver. De vil svække og falde senere.
 3. Blødgøring og indpakning. Det kan udføres efter aftenen badning. En opvarmet fedtfløde gnides ind i huden af ​​en nyfødt, og så bliver barnet pakket med gasbind eller ble. Om morgenen tørres de rester af fløden af ​​med en serviet fugtet med varm urteafkogning.
  Selv for blødgøring, bruger de brød gennemblødt i modermælk, kager lavet af vand, mel og æg. På steder, hvor der er tydelig børstehår, og der er en prikkende, sættes brikkerne og vikles med en tynd calico ble i 20 minutter. Derefter bades babyen i et varmt bad med en ble i ca. 5 minutter, hvorefter vandprocedurerne afvikles og fortsættes. Løs først hænderne, så torso og ben. I slutningen afslører babyens hoved. Det er tilrådeligt at vaske det med børns midler, og efter badning smøres huden grundigt med creme eller modermælk, hvilket vil lindre irritation og have en bedøvelsesvirkning.
  Nogle gange, i stedet for brød og dej, gnides bristede steder med honning efter dampning. Men denne sag skal overvåges for at undgå allergier.

Det er vigtigt! Undgå at plukke og især barbering hår. Dette medfører hudskade, udslæt og alvorlig irritation. Og med svækket immunitet kan der forekomme dyb infektion, hvilket fører til abscesser og cellulitis.

Det er nødvendigt at udføre manipulationer for ikke at forårsage negative følelser i barnet. Hvis han er fræk, bekymret og græd, skal du bære ham i dine arme, underholde, lege med ham, og fortsæt derefter proceduren. Smertefjernelse bør ikke forårsage. For at undgå at vende pistolen på bagsiden eller andre steder, bør du bade barnet dagligt, bruge børns fugtgivende kosmetik, salver og olier og undgå overophedning af kroppen. Ellers begynder hudkirtlerne at producere fedt og kan igen føre til, at håret klæber sammen.

Hvorfor er der en poker (børste) hos nyfødte, og hvordan kan den fjernes?

Huden hos en nyfødt baby er meget sart og tynd. Derfor lyder udtrykket "babystubbe" ret mærkeligt. Hvorvidt der er sådan en patologi, hvordan det manifesterer sig, og hvordan du kan hjælpe barnet, vil vi fortælle i denne artikel.

Hvad er det?

"Bristles", "brushes", "poker", "tickler" - det er sådan, at folk kalder en meget mystisk sygdom, i hvilken menneskeheden stadig ikke er sikker. Selv blandt repræsentanterne for dette meget folk er der tilhængere af den opfattelse, at der ikke er en sådan lidelse, det er fiktivt. Men der er også tilhængere af udtalelsen om eksistensen af ​​pokerspørgsmål hos nyfødte, der forsvarer deres synspunkt.

Folk kalder tilstanden til en nyfødt med en børstehår, hvor barnet er rastløst, sover ikke godt, græder meget, og uden åbenbar grund bøjer ryggen sig mens den ligger. Bedstemødre og bedsteforældre bestemmer sædvanligvis sædvanligvis, at krummen har en "poker", og de begynder at give de nymynteforældre effektive, efter deres mening rådgivning om at udrydde barnets lidelse. Denne børste er imidlertid ikke altid synlig.

I dette tilfælde hævder healere og traditionelle healere, at korte og stikkende hårde hår i en baby vokser mellem lagene i huden: dermis og epidermis. Og på grund af hårets manglende evne til at nå overfladen af ​​huden, er barnet bekymret.

Sommetider er seta virkelig mærkbar: det fremstår som mørke pletter på huden, der oftest ligger i skuldre, ryg, sider, ben og arme, mindre ofte på ørerne. Populære "rådgivere" hævder, at det er muligt at bestemme "poker" med grovheden af ​​babyens hud, hvis du let holder den med en våd hånd.

På forskellige tidspunkter blev børn med synlig seta betragtet som særlige. Således i det middelalderlige Europa blev det antaget, at moderen til et sådant barn var engageret i hekseri, og som regel sluttede den stakkels kvinde sit liv på staven. I Rusland blev det antaget til slutningen af ​​det 18. århundrede, at moderen til en baby med en "poker" syndede og udtænkt et barn i lyst, en kvinde kunne tømmes til opførelse, og barnet blev forsøgt at blive taget til badehuset, svævende og døbt så hurtigt som muligt, så de onde kræfter ikke ville tage væk hans rene sjæl.

I dag synes alle disse overtroelser latterligt og absurd, og med eksistensen af ​​et sådant fænomen som børsten er der også mange spørgsmål.

Hvad siger lægerne?

Traditionel medicin afviser kategorisk "eksistensen af" poker, sådan et begreb, du ikke finder i nogen autoritativ medicinsk kilde. Men alle hørte det, og sandsynligvis gætter de på hvad det handler om. Fra medicinsk synspunkt taler vi om lanugo - de allerførste hår, der forekommer i fosteret under dets prænatale udvikling.

Som hårsække former, begynder de at arbejde: tyndt og bleget hår vokser. Ved den 12. uge af graviditeten starter lanugos vækst og varer indtil ca. 28 uger. På dette tidspunkt er babyens krop næsten helt dækket af hår.

Lanugo - genetisk hukommelse fra fjerne forfædre, en slags atavisme. Men hvis man ser nøje på udviklingen af ​​en baby fra tilstanden af ​​et befrugtet æg, kan man forstå, at han om nogle få måneder har fulgt en evolutionær vej, som menneskeheden har gennemgået i hundredtusindvis af år. Halen, gællerne, pelsen - alt dette er iboende i den menneskelige cub i sin prænatal udvikling.

Lanugo har brug for en baby som beskyttelse. Mens hans hud er meget tynd, og det subkutane fedt endnu ikke er dannet, har lanugo pålideligt et lag af originalt smøremiddel, der dækker hans krop. Når det subkutane fedtvæv vokser, forsvinder behovet for en lanugo, og processen med at slippe af med det begynder. Håret falder ud i livmoderen, oftest slutter processen 2-3 uger før fødslen. Men det sker, at barnet er født med resterne af lanugo, især det sker ofte i for tidlige babyer.

I sig selv forstyrrer håret ikke barnet, påvirker ikke hans tilstand og udvikling, og efter ca. to uger er der ikke noget spor af lanugo-hår. Men det er netop efter dette, at processen med at erstatte vellus håret med de virkelige, som vokser helt over hele hudområdet af absolut enhver person, kan være noget forstyrret. Det forsinkede og forlængede naturlige tab af lanugo forstyrrer nogle gange hårfollikernes funktion. Dette er den eneste mere eller mindre fornuftige forklaring på udseendet af en "børstehår" hos spædbørn.

Denne tilstand betragtes ikke som en sygdom, den anbefalede behandling for den findes ikke.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

Den berømte børnelæge, hvis mening er lyttet til af hundreder af tusinder af mødre i verden, mener, at populær rygter overdriver overdrevent skaden fra spædbarnsbørsten. Ikke i hvert tilfælde af fødslen af ​​et barn med en lanugo, så vil et seta manifestere, ikke i hvert tilfælde vil en seta, der forekommer, på en eller anden måde blande barnet. Selvom absolut ingenting er gjort, forsvinder både lanugo og børstehår selv.

Atavism er en ejendom, der var normal for fjerne forfædre, men anses ikke for normen for denne generation. Udseendet af hår er en "hej" fra oldtiden, da menneskekroppen var dækket af tykt hår, der beskytter det mod kulde, insekter, animalskbid.

Der er intet at bekymre sig om: medfødte tilfælde af total kropshår er som regel meget sjældne genetiske syndromer, der forekommer i isolerede tilfælde. Overskuddet, ifølge forældrene, har håret på barnets krop til sådanne sygdomme normalt ikke noget at gøre.

Hvorvidt det er nødvendigt at fjerne seta, er spørgsmålet tvetydigt. Ud fra medicinsk synspunkt er det ikke nødvendigt, og nogle gange endda skadeligt, fordi forældres handlinger hos forældre kan skade barnet mere end de børste symptomer beskrevet af mor og far.

Hvis du virkelig ønsker at bringe mørke punkter fra krummens hud, kan forældre gøre det, men under forudsætning af at de handler på grundlag af rimelighedsprincippet. For det første skal forældrene sørge for, at barnets rastløse adfærd ikke har andre grunde: sult, smerte, kulde, varme.

Hvis barnet er fuld, velplejet, er værelset ikke varmt og ikke koldt, hvis han er klædt i en veste fremstillet af naturlige stoffer, intet irriterer ham eller forårsager ubehag, og gråtene fortsætter, og selv den kaldte børnelæge kan ikke forstå hans grunde. Du kan prøve at fjerne børsten, selvom symptomerne ikke vises. Med rimelige handlinger vil det ikke skade barnet, og forældrene bliver straks meget roligere og mere komfortable.

Hvordan slippe af?

Da der ikke er nogen bestemmelse for medicin fra et sådant fænomen som en "poker", accepteres det at behandle hårspidser af et barn kun ved folkemæssige retsmidler. Men i starten foreslår folkens helbreder at diagnosticere: babyen er badet og et par dråber brystmælk drypper på den dampede hud i badeværelset efter blødgøring med et blødt håndklæde. Det menes, at barnet, der lider af "poker", efterfølgende vil vise mørke prikker, rygsøjler (de kan ses).

Folk healere har deres egen mening om behovet for at behandle seta. De mener, at dette skal gøres nødvendigvis, mens traditionel medicin nægter behovet for dette.

Sindet til de nyligt forældede forældre er arrangeret på en sådan måde, at det hurtigt "fejler", hvis barnet skriger, bøjer og skal forstå. Så gør ingenting er ikke vores stil. Forældre, der beslutter at bekæmpe barnets "børste", selvom de ikke ved hvordan det ser ud, anbefales at vælge de sikreste metoder og teknikker til dette.

En af disse metoder er brød. Mor har brug for at bage hjemmelavet brød, tag en stadig varm smul, rul en kugle på et kyllingæg og rul det forsigtigt i cirkulære bevægelser på ren, dampet hud efter aftenen, der bader i ryggen, arme, ben og krummer. For babyen bliver det en let, blid massage. For mor - grund til at roe sig ned.

Den anden populære måde at slippe af med "tickler" - dejen. I det første tilfælde skal du forberede en stejl og tyk dej fremstillet af mel, vegetabilsk olie og varmt vand, rulle bolden op og massage de ovennævnte steder med det efter badning. I andet tilfælde skal dejen have flydende, men dens sammensætning forbliver den samme: mel, varmt vand, en ske vegetabilsk olie. Flydende, næsten "pandekage", dejen er belagt med en baby, pakket i en ble og efterladt i 15 minutter. Det antages, at efter denne tid vil ikke kun dejen, men også de hårde hår, der har forladt huden, forblive i bleen.

En anden gennemprøvet metode, der ikke skader barnet, enten ud fra traditionel medicin eller fra et ikke-traditionelt læges synspunkt, er et kogt kyllingæg. Et varmt æg "ruller ud" problemområder på barnets krop i cirkulære bevægelser. Hovedtemaet - overdriv det ikke og ikke fastgør til krummens hud for varmt æg for at forhindre forbrændinger.

Mange populære "rådgivere" anbefaler stærkt, at du damper dit barn i et bad, smør huden smukt med honning. Forældre bør forstå, at barnet ikke kan bæres i bad og sauna: dens termoregulering er ufuldkommen, det kan nemt overophedes. Og honning er det stærkeste allergen, som ikke anbefales eksternt til børn under 3 år.

Hvis du virkelig ønsker at behandle, behandle med dej og æg, vil de ikke være allergiske og hypertermi.

For at slippe af med "børsten" skal du bade barnet hver dag, men sæbe bør ikke bruges hver dag: det tørrer babyens hud meget, hvilket gør dem endnu tyndere og sårbare. Det er nødvendigt at bade barnet i varmt vand med en blød svamp.

Hvad er forbudt at gøre?

Omtalen af ​​Komarovsky og hans pædiatriske kolleger om rationalitet er en ikke-tom advarsel. Desværre er forældre ofte for ivrige efter populære råd til behandling af et barn og kan skade ham.

Med "poker", hvis mørke pletter allerede er blevet mærkbare, bør du ikke forsøge at fjerne håret mekanisk. Du kan ikke klippe og barbere dem, bruge cremer og skrælninger, der bruges til mor depilation. Mekaniske handlinger kan forårsage skade på hårsækkene, udseendet af sår, infektion med patogene bakterier.

Voks og tjære er heller ikke den bedste løsning. De kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner, herunder kemiske forbrændinger.

Forsøg fra forældrene til at barbere, trække ud, trække hår ud af et spædbarns hud er en ensartet hånelse af et barn, der forårsager smerte for barnet, forårsager frygt og også forringer deres huds sundhed i fremtiden.

Det mest forfærdelige råd, som en ung mor kan få, er at sprede smør på et barn og pakke det i film i en halv time. Spædbarnstermoregulering er svag, de giver varme hurtigt og nemt overophedet. Sådanne metoder til "behandling" kan være fatale, fordi hypertermi kan udvikle sig lige før slutningen af ​​"terapi-sessionen".

anmeldelser

Ifølge anmeldelser af nyligt forældede forældre oplever de sjældent en børstehår, de hører mere om det, og disse rygter er ret skræmmende. Derfor begynder mange at søge efter symptomerne på denne berygtede "poker" hos deres børn. Dette tilføjer ikke fred til enten barnet eller sygeplejersken, der skal holde mælken for enhver pris.

De, der bemærkede en børste på deres babys hud, hævder, at brødkrummet og tykt elastisk dej hjælper meget godt. Det er sandt, at proceduren skal gentages 3-4 gange i løbet af ugen: Efter den første "udrulning" er det normalt umuligt at helt slippe af med de mørke pletter på babyens hud.

De fleste unge og moderne forældre tror ikke for meget i de skræmmende historier og mangler relateret til spædbarnseta. Repræsentanter for den ældre generation forsøger svært at overbevise dem.

Hvorvidt at behandle en sygdom, der ikke eksisterer, er op til forældrene selv. Hvis de er roligere, kan det behandles, det vigtigste er, at alle deltagere skal være i orden i sidste ende: babyen, hans mor, far og selvfølgelig sin bedstemor.

Om, hvad en poker (stubbe) er hos nyfødte, og om den skal behandles, se den næste video.

Sådan fjerner du stubben i nyfødte folkemyndigheder?

"Poker" eller stubbe hos nyfødte anses for at være et almindeligt problem, der er typisk for små børn i op til 3 måneder. Det består i tilstedeværelsen af ​​hårde hår under babyens hud, hvilket giver baby ubehag. Deres udseende skyldes, at de første folk havde hår, som forsvandt i løbet af den menneskelige udvikling og manifesteret som en atavisme. Eksternt er det næsten umuligt at mærke tilstedeværelsen af ​​et problem hos et barn, men det er umuligt at gå glip af indlysende afvigelser fra normal adfærd.

Uddannelsen er under babyens hud, og børsterne giver ham meget smerte. Det er vigtigt at forstå, hvordan det ser ud og hvordan man fjerner stubben.

Et sådant barn er anderledes:

 • rastløs adfærd
 • konstant græder uden nogen åbenbar grund
 • søvnforstyrrelse.

Børsterne kan placeres på forskellige steder, men ses oftest på ryggen, arme og ben. Hvis det ønskes, er det i nogle tilfælde muligt at se stubben hos nyfødte, når der smøres med modermælk og gnider huden, kan der ses små sorte prikker.

Det første tegn på udseende er barnets årsagssangst. Problemets placering er ret let at opdage baseret på babyens opførsel. Barnet reagerer ved at græde for smerter, når det kommer i kontakt med det sted, hvor børsten er placeret. Hvis den er placeret på bagsiden, så vil barnet græde. Et karakteristisk træk er en skarp ændring i humør hos nyfødte, så snart en sådan handling finder sted.

Hvad er fjernelsesmetoderne?

Traditionel medicin i dag genkender ikke forekomsten af ​​et børsteproblem, og producenterne producerer ikke specialiserede midler til at fjerne hårdt hår. Ledende børnelæger argumenterer for, at over tid vil problemet med barnets rastløse adfærd passere.

I praksis står forældrene over for det faktum, at de små ikke kan tolerere og med nogen ubehagelig indflydelse reagerer voldsomt med deres adfærd. Midler til traditionel medicin, der kan lindre barnets tilstand og lindre det af grunden til ubehag i form af stive børster, kommer til undsætning i en sådan situation. Den mest almindelige behandling er lavet af følgende folkemekanismer:

 • udrulning af brød;
 • honning fjernelse

Fordelen ved folkemæssige retsmidler er absolut sikkerhed for den nyfødte, effektivitet og hurtig indvirkning på effekten af ​​at lette barnets velfærd. Der er ingen videnskabelig bekræftelse på sådanne metoder, men den praktiske oplevelse af moms er en bekræftelse på effektiviteten. De kræver ikke køb af dyre ingredienser og for proceduren ret enkle værktøjer til rådighed i det daglige liv.

udrulle krumme

En af de nemmeste, mest overkommelige og effektive procedurer til fjernelse af børster. På denne måde fjernede vores forfædre stub i nyfødte. Det eneste krav til dets gennemførelse er tilstedeværelsen af ​​friskbagt rugbrød. For at forbedre præstationen af ​​barnet er det godt dampet i et varmt bad. Vandtemperaturen må ikke være for varm, ellers kan barnet overophedes og få et varmeslag. Øjeblikket med tilstrækkelig dampning anses for at være købet af rosa hud af barnet, hvilket betyder, at det er muligt at starte proceduren.

Fjern stubben som følger:

 • en crumb er dannet af brød, som skal rulles op for at opnå en klæbrig tilstand;
 • barn lagt på ryggen
 • en rulle brød rulles over alle de anslåede placeringer af børstehårene;
 • kontrol udføres ved visuel inspektion af rullen, hvorpå der skal være spor af hår.

Efter proceduren gnides barnets ryg med et varmt, fugtigt håndklæde og smøres med almindelig baby creme eller olie.

Udrulning af dej

Fremgangsmåden kan udføres med en ny test af elastisk konsistens. Dejen kan fremstilles i overensstemmelse med den traditionelle opskrift af dumplingsdej. Større resultater opnås ved tilsætning af honning til dejen. Denne metode er kun tilladt, hvis barnet ikke er allergisk over for bi-produkter. For at kontrollere babyens reaktion til honning påføres en dråbe honning på barnets håndled og holdes i mindst 10 minutter. Med tydelige tegn på rødme bør metoden til udrulning af honning kasseres. Allergenprodukter er farlige på grund af muligheden for irritation, brud på barnets hud. Deres brug er fyldt med infektion.

Til fremstilling af det rullende middel tages mel og flydende honning i lige store mængder. Dejen skal være tyk og klæbrig. Du er nødt til at forberede en lille elastisk kugle, som er praktisk at rulle håndfladen. Før proceduren bliver barnet dampet. For at gøre dette er det ikke nødvendigt at bruge badprocedurer, det er nok at sætte en varm fugtig ble på ryggen i et par minutter. Efter at have fået en tilstrækkelig grad af dampning af barnets hud, rulles de ud med honning.

For at øge elasticiteten af ​​dejen anbefales det at tilsæt 1 tsk til dejen. l. fortyndet alkoholopløsning.

Rolling ud med honning

Denne metode er værd at forsøge, hvis udrulningen af ​​dejen ikke medførte de ønskede resultater og mistanker om, at barnet har børstehår. For proceduren anvendes kun ren naturlig honning uden at tilføje yderligere ingredienser.

Det anbefales at opvarme det lidt før proceduren for investering og arbejde.

Bristle rolling udføres ved hjælp af følgende trin:

 • damp dit barns hud
 • Læg barnet nøgt på en plan overflade;
 • anvende honning på huden med et lille lag;
 • læg gasbind oven på honningbasis og vent 5 minutter;
 • vask af rester af honning med rigeligt vand ved en behagelig temperatur;
 • Efter 10 minutter skal du foretage en testkontrol og fjerne hårene.

Effektiviteten af ​​proceduren vil være synlig i form af forekomst af små mørke hår på bleen. Normalt for at fjerne børsten nok til at udføre en procedure udrulning. Gentag denne proces kun efter 24 timer, hvis det ønskes.

Det er vigtigt! Brug ikke pincet eller andre specialværktøjer til at fjerne uønskede hår.

Måder at slippe af med børster uden at rulle ud

Udrulning er ikke den eneste effektive måde at slippe af med stubbe. Der er metoder, der gør det lettere for barnet at være i god stand og bidrage til hurtig udgang af børstehårene udenfor. Følgende metoder anbefales:

 • bading barnet i afkogning af kamille urter, succession i fravær af allergier til sådanne komponenter;
 • hudblødgørende baby creme;
 • smøring af baby hud med modermælk.

Det er værd at være opmærksom på komforten af ​​barnets tøj. Ofte er årsagen til ubehag fleecy tøj, som bidrager til vridningen af ​​de mindste hår og forårsager øget angst hos barnet.

Identificer og vis stubb i nyfødte folkemekanismer

De problemer, mange forældre står over for efter fødslen af ​​et barn, er stubben på hans krop. Fænomenet er ikke sjældent, men det er ubehageligt for både mor og far og for barnet selv.

Sådan bestemmes seta hos nyfødte

Af natur har børn en delikat og glat hud fra fødslen.

Nogle gange har babyer hårde hår på ryggen og ligner børster.

Under badning kan mødre under deres hånd næppe mærke sig ned, hvilket simpelthen ikke er muligt at se. Men nogle gange er der stive hår på skuldrene eller ryggen, de ligner børster på overfladen.

symptomer

Det manifesterer sig et par dage efter fødslen. Det er umuligt at bestemme eksistensen af ​​et problem før dets spiring. Barnet er roligt så længe hårene sover. Og først efter deres vækst bliver barnet rastløs. Ser på ham, forældre kan se følgende symptomer:

 1. Barnet er fidgeting over overfladen af ​​krybbeen forsøger at ridse ryggen.
 2. Der er rødme i ryggen.
 3. Barnet græder ofte, selv om der ikke er nogen åbenbar grund til dette.

Barnet kan ofte græde på grund af stubben på hans krop.

Komarovsky bemærker, at efter at der er opstået sådanne symptomer, er det nødvendigt at vise barnet til lægen, men ikke panik.

Årsager til stubbe

De nøjagtige grunde til at fremkalde væksten af ​​stubbe hos småbørn er ikke fuldt ud identificeret. Mange læger og Komarovsky mener blandt andet, at dette ikke er mere end resterne af vellus hår, døde celler eller udskillelse af fedtkirtler. Efter at have rullet hårene, ligner de specifikke formationer. Der er også et forslag om, at stubbe hos børn er en genetisk disposition.

Børster kan dukke op på grund af hårstoppet på kroppen.

Således kan vi konkludere, at det fremgår i følgende tilfælde:

 1. Dette er en atavism.
 2. Ned hår holder sig sammen.

Grove børster

Hvad angår grove stubbe, er dette et ganske sjældent fænomen.

I dette tilfælde er det et spædbarn, men kun ændret. Omkring tre uger efter deres udseende begynder de at smuldre.

Men selv disse uger er nok til at forårsage angst hos barnet. Børsterne som atavism på huden er mærkbare stærkt. Hår stikker ud i forskellige retninger, oftest er de af mørk farve.

Bristle bekymrer baby.

Advarsel! Oftest er børstehårene - det er fastspalt fluffhår, der opstår på grund af svigtkirtlenes funktionsfejl. Det er på grund af dets stivhed, at håret ser ud som om det er børstehår.

Overdreven udskillelse af fedt fører til det faktum, at dualkirtlerne tilstopper, dette er en gunstig jord for udviklingen af ​​den inflammatoriske proces og udseendet af et udslæt.

Sådan fjerner du seta hos nyfødte folkemedicin

Er det muligt at fjerne børsterne sikkert? Da fagfolk inden for medicin ikke anser at børster er en patologi, er der ingen specialiserede metoder til at slippe af med det. Derfor skal forældre i denne sag kun stole på sig selv.

Læger kommer imod selvmedicinering.

De eneste tilgængelige og sikre metoder blev udviklet af vores bedstemødre. Læger kommer igen imod sådan selvbehandling og rådes til at vente, indtil håret falder ud uafhængigt, og problemet forsvinder.

Men det kan være, at der er mange hår, og de bringer konstant ubehag til barnet. Han græder, opfører sig rastløs, sover ikke godt. I dette tilfælde, og du kan bruge de populære opskrifter, blandt hvilke du kan fremhæve følgende:

 1. Dampning metode.
 2. Smøring.
 3. Rolling ud

For at hårene skal fjernes, er det første skridt at stimulere deres vækst. Når alt kommer til alt, kan du kun fjerne stubben, når den stiger mindst lidt over huden.

smøring

En egnet og dokumenteret metode til dette er smøring af babyens krop med modermælk.

Smøring er en bevist hårfjerningsmetode.

Det har en stimulerende virkning på hårene, og meget snart vil du ikke kun kunne føle disse tornede stubbe, men også for at se dem.

Fra dette tidspunkt kan du fortsætte direkte til fjernelsesprocedurerne. For at håret skal blødgøre, skal huden være godt dampet. Barnet således fra proceduren vil ikke føle smerte.

dampning

Tidligere blev sådanne børster fjernet kun i et bad, da det var der, at man kunne varme op et barns hud.

Men denne mulighed er ikke altid og slet ikke, så du kan bruge et andet værktøj. Dip et håndklæde i varmt vand og læg barnet på det. Fugt det regelmæssigt igen. Det anbefales ikke at dampe i badeværelset, sådan manipulation kan påvirke barnets trivsel, og han vil begynde at føle sig dårlig.

Dip et håndklæde i varmt vand og læg barnet på det.

Når huden er forberedt, fortsæt direkte til selve proceduren. En af de populære metoder betragtes som fordampning. Til dette formål anvendes blødt brød eller dej, men blandingen er meget tæt.

 1. Tag et lille stykke af produktet, du skal kun behandle et lille område, bare rul i de steder på huden, der allerede er forberedt.
 2. Hår efter dampning vil begynde at klæbe til dejen, de vil således forlade helt smertefrit.

Rolling ud

Da børsterne primært påvirker ryggen, er det nødvendigt at passe på maven, før barnet ruller ud.

Før du ruller ud, skal barnet blive sat på maven.

Hvis han begynder at opføre sig rastløs, gør det klart, at proceduren ikke er behagelig, skal den stoppes.

Flydende opara

En anden effektiv metode til at slippe af med børster er at bruge flydende svamp.

Flydende opara kan forårsage irritation på barnets ryg.

 1. Dejen lægges på bagsiden af ​​barnet, laget skal være ret tykt, ellers vil der ikke være nogen effekt.
 2. Dæk toppen med en klud og vent indtil dejen afkøles og bliver elastisk.
 3. Umiddelbart efter dette kan lagdejen fjernes, samtidig med at hårene fjernes.

Denne metode kan dog forårsage irritation af huden.

Brug af medicinske urter derhjemme

Stubbens udseende kan ledsages af alvorlig kløe. I dette tilfælde kan du klare problemet med bade med tilsætning af urter. Ved hjælp af varmt vand bliver hårene blødere, hvilket betyder, at barnets tilstand vil forbedre sig.

Bøtter fra følgende urter kan tilsættes til vandbadet:

Salvie kan tilsættes til vandbadet.

De har en beroligende virkning, følelsen af ​​ubehag forsvinder. Men det er umuligt at bade et barn i lang tid, da nogle urter kan fremkalde allergier.

Baby creme

En anden mulighed for at blødgøre børsterne er at bruge en simpel baby creme. Det er især godt, hvis hårene så begynder at krølle og samle sig i en bold. Fjern dem med dine hænder, da barnet vil være ubehageligt liggende på ryggen.

Blødgør børsterne kan være ved hjælp af baby creme.

I børstetidens udseende er det nødvendigt at opgive beklædningerne syet af stof, hvis bunke er lang. De fremkalder hårvalsning.

Nyttige anbefalinger

Hvis forældrene ikke tør at fjerne den voksende stubbe, så er det i perioden for dets tilstedeværelse nødvendigt at lægge barnet på maven oftere. I denne position vil han være i stand til at hvile, holde op med at kløe, og det er en god træning for hovedet, barnet vil lære at holde hende hurtigere.

Det er nødvendigt at lægge den nyfødte på maven oftere.

Udtalelse børnelæger

Børnelæger har samme mening - ingen grund til at røre stubben og fjerne den. Problemet skal overvindes, hvorefter det forsvinder. Men den konstant grædende baby og sin rastløse tilstand - det er primært en byrde for moderen. Derfor står forældre ikke op og beslutter at slette.

Forsigtig er den første ting, der kræves i dette tilfælde. Husk, at babyens hud er blød og glat, let at beskadige. Derfor være særlig opmærksom på dampning.

Det skal huskes, at babyens hud er delikat og let skadet.

Epilation er årsagen til irritation. Manglende overholdelse af reglerne om personlig hygiejne, når håret rulles ud, er det muligt at provokere infektion. Derudover kan det forårsage betændelse i hårsækken.

Hvordan slippe af med nits på håret

Philips barbermaskin