Børster i nyfødte: myte eller virkelighed, hvordan man fjerner?

Historier om stubbe hos nyfødte anses af mange forældre og de fleste læger at være en folkemyte, bedstemorens fortællinger. Men dette emne opstår ofte i forældrefora, hvor mødre af små børn deler med hinanden saghistorier samt opskrifter, der hjælper med at redde spædbarnet fra sygdommen.

Så hvad er stubbe hos nyfødte - myte eller virkelighed? Hvordan genkende stubbe hos nyfødte og hvad skal man gøre for at fjerne det? Og skal du gøre noget? Vi tilbyder at søge svar sammen.

Hvordan ser børsten ud og hvordan kan den detekteres?

Der er en opfattelse af, at det er svært at bemærke et fænomen, der kaldes stubbe hos nyfødte eller på en anden måde "poker", fordi den er placeret under et spædbarns hud, hvor der er vej udad, får et barn noget plage, der udtrykkes af angst og græd. Derfor har alle hørt om det, men ingen har nogensinde set det.

Og meget ofte, hvis en baby opfører sig irritabelt og græder, når de lægger sig ned eller ligger på ryggen, så mødre og bedstemødre, der begynder at søge årsagen, husker "poker". Ud fra ordene af "kyndige" mennesker ligner det et hårdt mørkt hår, der ligner hanstubbe og dermed navnet på dette fænomen.

Børsterne kan være placeret på forskellige steder, men de findes hovedsagelig på ryggen, benene og arme til en nyfødt. Oftest, hvis barnet viser angst sent på aftenen eller om natten ligger på ryggen, så søges brystet der. Hvis den ligger på sin side - så på benene, arme og hofter. Det menes at "poker" bringer en vis mængde angst: det forårsager smerte og irritation og stikkende. Børstenes manifestation er perioden fra en måned til tre.

Men hvordan finder man det, der er usynligt? Det viser sig, at sådanne metoder eksisterer. For at gøre dette anbefales det at anvende modermælk eller babycreme til babyens hud og gnide det lidt. Hvis et sådant fænomen eksisterer som en "poker", så vises børster på huden, som om det er på et fotografi under virkningen af ​​et reagens.

Årsager til stubbe hos nyfødte

Da den officielle medicin ikke genkender "poker", falder årsagen til udseendet også efter folk. De mest forskellige, undertiden endda eksotiske versioner fremsættes. Så der er en opfattelse af, at årsagerne til udseendet af dette fænomen er, at moderen til babyen ikke kan lide katte. Eller her er en anden ting: Under graviditeten spiste en kvinde for meget bestemte fødevarer: for eksempel saltet svinefedt eller snappet frø, så barnet har en børste på sin krop.

Nå, hvis du smider overtro, menes det, at børsterne er atavistiske. Ifølge teorien om menneskets oprindelse havde de første folk hår, som beskytter dem mod negative naturvirkninger. Derfor opstår håret stadig på hver persons legeme under fostrets udvikling.

Men som overflødig, forsvinder de i den 37. uge. Ifølge denne teori bliver bøjlerne det samme rudiment som tillægget og halebenet, som betragtes som rudimentet af halen.

Hvordan fjerner du stubben fra den nyfødte smertefrit?

Da brystene forårsager ubehag og ubehag for barnet, er det nødvendigt at slippe af med det, proklamerer folkets visdom. Til processen var smertefri, bør barnets hud før proceduren dampes.

For at gøre dette, er barnet i et stykke tid sat i bad med varmt vand eller indpakket i opvarmede bleer. Så børstet til at rulle ud. Forældre kan gøre det selv. Måder at rulle ud de mest forskellige. Ved hjælp af honning, dej, krummebrød. Faktisk ligner det epilering.

Her er nogle af de populære opskrifter for smerteligt at fjerne stubbe hos nyfødte:

 • Knæbeder (mel + gær) på modermælk, tilsæt et par dråber naturlig honning til blandingen (valgfrit);
 • Bland mel med honning og fortynd gyllen med en lille mængde vand;
 • Sug krummen med modermælk;
 • Varm koemælken og opløs gærbrusken i den.

Blandingen, opvarmet til kropstemperatur, rulles over stedet, hvor "poker" spirede. Små børster, der ikke har rødder, holder sig til det og trækkes let til overfladen. Ifølge samme populære visdom sker dette smertefrit for et barn, men de kvinder, der nogensinde har oplevet epilering på deres ben eller andre dele af kroppen, mener, at dette er langt fra at være tilfældet.

Ud over indrulningsproceduren tilbyder de komprimerer og wraps, hvilke forældre også kan gøre sig selv. For en komprimering har du brug for gasbind og baby creme. Om natten blev overfladen, hvor børsterne blev set, smurt med fløde og pakket ind i et løst lag gasbind. Om morgenen fjernes det, og babyens hud tørres af med en bomuldsstynde dyppet i vand.

Til indpakning i varm brystmælk gennemblødes en crumb og påføres huden. Derefter skal barnet pakkes i en ble og placeres i et bad i et par minutter. Efter badning fjernes bleen, og blandingen med krummen fjernes. Proceduren gentages flere gange, indtil "poker" endelig forsvinder.

Og den mest barbariske måde, som nogle mødre beslutter på, er at fjerne uønsket hår med pincet. Vi håber, at denne metode har været i den fjerne fortid, og moderne mødre elsker deres børn for meget for at underkaste dem en sådan udførelse.

Men som allerede nævnt spørger lægerne om forekomst af stubbe hos nyfødte, og beslutningen om at fjerne eller fjerne det, proklamerer urimeligt. Det antages, at "poker" er "bedstemorens fortællinger" og oplyste forældre bør ikke søge den mytiske stubbe og endnu mere for at plage det.

Gunhår hos babyer

Men hvilken officiel medicin tror på er, at mange forældre tager fluffhår til en børstehår. Længden og tykkelsen af ​​fluffhår for hver nyfødte er individuel. Mange bemærker ikke engang, at de har et barn.

Desuden kan fluffhår, især dem der optrådte på bagsiden, virkelig føre til ubehag hos børn. Men dette skyldes forkert hygiejne og fleecy linned, hvor barnet bliver dæmpet.

Det er selvfølgelig umuligt at fjerne sådant hår, især på de måder, der er angivet ovenfor. Hvis de får et barn at bekymre sig, skal du bare bade ham i urterne, og efter badning smøre baby creme.

Du skal også være særlig opmærksom på valget af baby tøj, da tøjets fleecy struktur vil vride det nyfødte hår og forårsage smerte for barnet. Og den imaginære "poker" - disse er kun rester af hårlinjen og døde hudceller, suppleret med sekret fra talgkirtlen.

Med dårlig omsorg for barnet ruller det hele ind i pellets, som de uvidende forældre kalder børster og søger måder at få det ud. Forebyggelse af dette fænomen er en daglig bading og smøring af huden med baby creme. Og selvfølgelig kan du ikke gnide spædbarnshudet som foreslået af ordsommelig visdom, da det er præcis, hvad der vil forårsage den samme mytiske "poker".

Og vi anbefaler dig at lytte først og fremmest til dit barns velfærd. Hvis intet irriterer ham, skal du ikke kigge efter enten "poker" eller kolik og ingen andre sygdomme. Elsk det, behandle og værne om, og lad alle populære børns rædselshistorier passere dig ved den tiende side.

Identificer og vis stubb i nyfødte folkemekanismer

De problemer, mange forældre står over for efter fødslen af ​​et barn, er stubben på hans krop. Fænomenet er ikke sjældent, men det er ubehageligt for både mor og far og for barnet selv.

Sådan bestemmes seta hos nyfødte

Af natur har børn en delikat og glat hud fra fødslen.

Nogle gange har babyer hårde hår på ryggen og ligner børster.

Under badning kan mødre under deres hånd næppe mærke sig ned, hvilket simpelthen ikke er muligt at se. Men nogle gange er der stive hår på skuldrene eller ryggen, de ligner børster på overfladen.

symptomer

Det manifesterer sig et par dage efter fødslen. Det er umuligt at bestemme eksistensen af ​​et problem før dets spiring. Barnet er roligt så længe hårene sover. Og først efter deres vækst bliver barnet rastløs. Ser på ham, forældre kan se følgende symptomer:

 1. Barnet er fidgeting over overfladen af ​​krybbeen forsøger at ridse ryggen.
 2. Der er rødme i ryggen.
 3. Barnet græder ofte, selv om der ikke er nogen åbenbar grund til dette.

Barnet kan ofte græde på grund af stubben på hans krop.

Komarovsky bemærker, at efter at der er opstået sådanne symptomer, er det nødvendigt at vise barnet til lægen, men ikke panik.

Årsager til stubbe

De nøjagtige grunde til at fremkalde væksten af ​​stubbe hos småbørn er ikke fuldt ud identificeret. Mange læger og Komarovsky mener blandt andet, at dette ikke er mere end resterne af vellus hår, døde celler eller udskillelse af fedtkirtler. Efter at have rullet hårene, ligner de specifikke formationer. Der er også et forslag om, at stubbe hos børn er en genetisk disposition.

Børster kan dukke op på grund af hårstoppet på kroppen.

Således kan vi konkludere, at det fremgår i følgende tilfælde:

 1. Dette er en atavism.
 2. Ned hår holder sig sammen.

Grove børster

Hvad angår grove stubbe, er dette et ganske sjældent fænomen.

I dette tilfælde er det et spædbarn, men kun ændret. Omkring tre uger efter deres udseende begynder de at smuldre.

Men selv disse uger er nok til at forårsage angst hos barnet. Børsterne som atavism på huden er mærkbare stærkt. Hår stikker ud i forskellige retninger, oftest er de af mørk farve.

Bristle bekymrer baby.

Advarsel! Oftest er børstehårene - det er fastspalt fluffhår, der opstår på grund af svigtkirtlenes funktionsfejl. Det er på grund af dets stivhed, at håret ser ud som om det er børstehår.

Overdreven udskillelse af fedt fører til det faktum, at dualkirtlerne tilstopper, dette er en gunstig jord for udviklingen af ​​den inflammatoriske proces og udseendet af et udslæt.

Sådan fjerner du seta hos nyfødte folkemedicin

Er det muligt at fjerne børsterne sikkert? Da fagfolk inden for medicin ikke anser at børster er en patologi, er der ingen specialiserede metoder til at slippe af med det. Derfor skal forældre i denne sag kun stole på sig selv.

Læger kommer imod selvmedicinering.

De eneste tilgængelige og sikre metoder blev udviklet af vores bedstemødre. Læger kommer igen imod sådan selvbehandling og rådes til at vente, indtil håret falder ud uafhængigt, og problemet forsvinder.

Men det kan være, at der er mange hår, og de bringer konstant ubehag til barnet. Han græder, opfører sig rastløs, sover ikke godt. I dette tilfælde, og du kan bruge de populære opskrifter, blandt hvilke du kan fremhæve følgende:

 1. Dampning metode.
 2. Smøring.
 3. Rolling ud

For at hårene skal fjernes, er det første skridt at stimulere deres vækst. Når alt kommer til alt, kan du kun fjerne stubben, når den stiger mindst lidt over huden.

smøring

En egnet og dokumenteret metode til dette er smøring af babyens krop med modermælk.

Smøring er en bevist hårfjerningsmetode.

Det har en stimulerende virkning på hårene, og meget snart vil du ikke kun kunne føle disse tornede stubbe, men også for at se dem.

Fra dette tidspunkt kan du fortsætte direkte til fjernelsesprocedurerne. For at håret skal blødgøre, skal huden være godt dampet. Barnet således fra proceduren vil ikke føle smerte.

dampning

Tidligere blev sådanne børster fjernet kun i et bad, da det var der, at man kunne varme op et barns hud.

Men denne mulighed er ikke altid og slet ikke, så du kan bruge et andet værktøj. Dip et håndklæde i varmt vand og læg barnet på det. Fugt det regelmæssigt igen. Det anbefales ikke at dampe i badeværelset, sådan manipulation kan påvirke barnets trivsel, og han vil begynde at føle sig dårlig.

Dip et håndklæde i varmt vand og læg barnet på det.

Når huden er forberedt, fortsæt direkte til selve proceduren. En af de populære metoder betragtes som fordampning. Til dette formål anvendes blødt brød eller dej, men blandingen er meget tæt.

 1. Tag et lille stykke af produktet, du skal kun behandle et lille område, bare rul i de steder på huden, der allerede er forberedt.
 2. Hår efter dampning vil begynde at klæbe til dejen, de vil således forlade helt smertefrit.

Rolling ud

Da børsterne primært påvirker ryggen, er det nødvendigt at passe på maven, før barnet ruller ud.

Før du ruller ud, skal barnet blive sat på maven.

Hvis han begynder at opføre sig rastløs, gør det klart, at proceduren ikke er behagelig, skal den stoppes.

Flydende opara

En anden effektiv metode til at slippe af med børster er at bruge flydende svamp.

Flydende opara kan forårsage irritation på barnets ryg.

 1. Dejen lægges på bagsiden af ​​barnet, laget skal være ret tykt, ellers vil der ikke være nogen effekt.
 2. Dæk toppen med en klud og vent indtil dejen afkøles og bliver elastisk.
 3. Umiddelbart efter dette kan lagdejen fjernes, samtidig med at hårene fjernes.

Denne metode kan dog forårsage irritation af huden.

Brug af medicinske urter derhjemme

Stubbens udseende kan ledsages af alvorlig kløe. I dette tilfælde kan du klare problemet med bade med tilsætning af urter. Ved hjælp af varmt vand bliver hårene blødere, hvilket betyder, at barnets tilstand vil forbedre sig.

Bøtter fra følgende urter kan tilsættes til vandbadet:

Salvie kan tilsættes til vandbadet.

De har en beroligende virkning, følelsen af ​​ubehag forsvinder. Men det er umuligt at bade et barn i lang tid, da nogle urter kan fremkalde allergier.

Baby creme

En anden mulighed for at blødgøre børsterne er at bruge en simpel baby creme. Det er især godt, hvis hårene så begynder at krølle og samle sig i en bold. Fjern dem med dine hænder, da barnet vil være ubehageligt liggende på ryggen.

Blødgør børsterne kan være ved hjælp af baby creme.

I børstetidens udseende er det nødvendigt at opgive beklædningerne syet af stof, hvis bunke er lang. De fremkalder hårvalsning.

Nyttige anbefalinger

Hvis forældrene ikke tør at fjerne den voksende stubbe, så er det i perioden for dets tilstedeværelse nødvendigt at lægge barnet på maven oftere. I denne position vil han være i stand til at hvile, holde op med at kløe, og det er en god træning for hovedet, barnet vil lære at holde hende hurtigere.

Det er nødvendigt at lægge den nyfødte på maven oftere.

Udtalelse børnelæger

Børnelæger har samme mening - ingen grund til at røre stubben og fjerne den. Problemet skal overvindes, hvorefter det forsvinder. Men den konstant grædende baby og sin rastløse tilstand - det er primært en byrde for moderen. Derfor står forældre ikke op og beslutter at slette.

Forsigtig er den første ting, der kræves i dette tilfælde. Husk, at babyens hud er blød og glat, let at beskadige. Derfor være særlig opmærksom på dampning.

Det skal huskes, at babyens hud er delikat og let skadet.

Epilation er årsagen til irritation. Manglende overholdelse af reglerne om personlig hygiejne, når håret rulles ud, er det muligt at provokere infektion. Derudover kan det forårsage betændelse i hårsækken.

Bristle, poker og lanugo: Alt om pistol hår på ryggen og ansigtet af en nyfødt

Er stubbe hos nyfødte eller er det stadig en myte? De fleste læger er skeptiske over for en sådan diagnose, men populariteten af ​​dette emne antyder, at den ikke stammer fra bunden. Lad os forsøge at finde ud af om et sådant fænomen eksisterer, og i bekræftende fald hvordan det ser ud, hvordan vi skal håndtere det, og om det er det værd.

Traditionelt menes det, at en nyfødt bør være meget blød og glat.

Karakteristiske træk ved stubbe

"Kocherga" hos nyfødte (den såkaldte stubbe) er næsten usynlig. Det er nemmere at bestemme dets tilstedeværelse af barnets adfærd end at se. Det antages, at det vokser under huden, og når det går ud, giver det barnet en meget ubehagelig følelse. Barnet opfører sig rastløs, græder og kan ikke sove, selvom det ikke er overraskende - hvordan kan du sove i ro, når du konstant føler dig prikken?

Du kan også se hår, der gør dig igennem. For at gøre dette skal du smøre barnets hud med modermælk eller babycreme og gnide lidt. Hvis der virkelig er stubbe, bliver det mærkbart. Ikke desto mindre kan du selv uden disse handlinger se, hvordan sorte prikker skinner gennem det sarte barns hud, hvis man ser tæt på. Dette er den samme "poker". På billedet nedenfor kan du se, hvordan det ser ud.

Dette er ikke et almindeligt problem for de yngste børn - fra fødsel til 3 måneder, så nyfødte bør observeres nærmere.

Hvorfor vises hun?

Fra hvor og hvorfor vises "poker" i babyen? Det viser sig, at det vokser på kroppen og endda på barnets ansigt, når han stadig er i livmoderen, men hvis udviklingen foregår på en normal måde, så efter 36 uger er dette fine hår tabt. I sjældne tilfælde falder de ikke ud og bliver den såkaldte atavisme. Ifølge Darwins teori om menneskets oprindelse var hår til stede i mennesker over hele kroppen, men i løbet af evolutionen forblev den kun delvis. Brystet, der forbliver hos nogle nyfødte i vores tid, er det samme atavistiske element som halebenet eller appendiks.

Hvis der er sorte prikker under barnets hud, er dette børstehår, hvilket giver barnet en ubehagelig følelse.

Det viser sig, at der ikke er noget unormalt og farligt i dette fænomen, man kunne sikkert ignorere det, hvis det ikke gav barnet så meget ulejlighed, og ofte endda akut smerte. Derfor opstod behovet for at finde frem til måder at slippe af med unødigt hårdt hår og vokse helt meningsløst.

Downy hår og stubbe er ikke det samme.

Uerfarne forældre tager ofte fluffhår til stubbe (videnskabeligt, lanugo). Det er faktisk muligt at begå en fejl, fordi de ligner hinanden. Du bør vide, at dette ikke er det samme.

Lanugo er et helt naturligt fænomen. Sådanne små tynde hår forekommer i et barn i den intrauterin udvikling så tidligt som uge 12 og dækker hele hans krop. De er nødvendige for at holde et voksagtigt stof, der udskilles af kroppen og tjener som en slags beskyttelse for det. Ved fødslen falder fluffen ud, og voksagtige stoffer dækker helt huden for at beskytte barnet mod bakterier, nye levevilkår og også for at lette passagen gennem fødselskanalen.

Ofte er lanugo ikke helt tabt, og det nyfødte barn har små hår på de dele af kroppen, hvor de ikke skal være - på ryggen, skuldre, ører og endda på ansigtet (især på panden). Mange forældre ved allerede, at det ikke er farligt, men nogle er stadig bange for sådanne usædvanlige fænomener.

Over tid falder fluffen, selvom der ikke gøres noget specielt til dette. Men med uhensigtsmæssig børnepasning kan han også medføre ulejligheden for barnet. Hvis du bruger baby undertøj lavet af et fleecy stof, kan hårene krølle op med en lur og danne pellets - så vil barnet opleve irritation og endda smerte, og forældre kan fejlagtigt tage fluffen som en børstehår.

Den største forskel mellem lanugo og børstehår er selvfølgelig tykkelsen af ​​håret. Fluff hår er meget tynde - det er derfor, de kaldes fluff. Til stede selv i store mængder, er de ikke følte og ikke forstyrre. Børns børster, i modsætning til fluffens hår, er stive. Det gør dårligt vej gennem et integument og forbliver ofte under en hud, hvilket giver ekstra ubehag. Det er muligt ikke at være opmærksom på fluffen, det er umuligt at ignorere stubben, især i et nyfødt barn.

Folk Bristle Removal Tools

Ifølge anbefalingerne fra den officielle medicin behøver baby børster ikke behandles eller fjernes. Eksperter (inklusiv Dr. E. Komarovsky) hævder, at over tid vil selv hårdt hår rulle ud af sig selv. Farmaceutiske producenter fremstiller ikke særlige midler til fjernelse af børstehåren.

Ingen vil argumentere med videnskabens opfattelse, men i praksis er situationen noget anderledes. At miste hår tager det tid. I mellemtiden bringer de ubehag og smerte til barnet, og alle forældre er velbevidste om, at et modersmål ikke kan tolerere det som et barn. Af denne grund blev forskellige midler til traditionel medicin opfundet - de kan lindre barnets tilstand og slippe af med unødvendige børster.

Vi vil se nærmere på nogle af de mest berømte og effektive måder at fjerne hårde hår fra kroppen. Alle er sikre og kræver ikke genanvendelse. Efter dem fjernes børsterne fra huden med en simpel flush. Videnskaben har ikke afsløret, hvor effektive sådanne procedurer er, men den praktiske oplevelse hos mange unge mødre bekræfter, at hvis et barn lider af overskydende kropshår, er det muligt at hjælpe ham på denne måde. Folkerecept har været brugt i lang tid, de er blevet testet i århundreder, og deres brug i dag siger også, at de er effektive.

Alle opskrifter er enkle og tilgængelige for enhver mor. De behøver ikke eksotiske dyre komponenter - hver værtinde har alt. Efter at have slettet årsagen til ulejligheden, vil barnet igen sove fredeligt, fuldt udvikle og nyde livet.

Så hvordan kan du slippe af med barnet børstehår:

 • udrul brødbrød;
 • udrul dejen;
 • fjern honning.

Rullende brødsmuler

En sådan procedure betragtes som den mest effektive og samtidig enkel. Det eneste der kan gøre det svært, er søgen efter friskbagt brød (helst rugbrød). Alt andet er simpelt.

For at gøre håret lettere at fjerne skal børns hud godt dampes. For at gøre dette skal barnet arrangere et varmt bad. På samme tid skal du sørge for, at den ikke overophedes og ikke får et varmeslag. Når huden har fordampet og erhverver en glat lyserød farve, skal barnet trækkes ud af badet og tørres af med et varmt håndklæde. Efter dette begynder proceduren selv rullende hår.

Rul krummen fra friskbagt brød. Det skal være blødt, lidt klæbrigt og rynke godt. Sæt barnet på maven, rul brødrullen på babyens bagside. I processen med sådanne handlinger forbliver hårene uden stor vanskelighed.

Efter afslutning af proceduren skal du tørre barnet af med et varmt, fugtigt håndklæde for at fjerne klæbende smuler. Smør derefter huden med varm babyolie.

Udrulning af dej

Fremgangsmåden ligner den foregående, men i stedet for krummen anvendes friskkogt dej. Til fremstilling er der to muligheder. Den første er en dej til ravioli. Den anden version af testen skal laves af mel og honning, der tages i lige store mængder. Når det er knæet, skal det være tykt og klæbrigt.

Før du udfører en sådan procedure, bør du finde ud af, om dit barn ikke vil være allergisk over for honning. Selvom sandsynligheden for en arvelig faktor udelukkes, skal der foretages en test af reaktionen. For at gøre dette påføres en lille dråbe honning på håndleddet af babyen og efterlader i ca. 10 minutter. På dette tidspunkt skal du sørge for, at barnet på ingen måde slikker honningen fra hånden. Om forekomsten af ​​en allergisk reaktion vil taler rødme på det sted, hvor honning blev påført. Hvis der ikke er nogen allergisk reaktion, så lav dejen ud af honning og mel, og begynd derefter at udrulle børsterne med det.

Ved afslutningen af ​​alle handlinger bør børns hud vaskes godt med varmt vand og tørres forsigtigt af med et blødt håndklæde. Sidst men ikke mindst anvendes opvarmet (men ikke varm) olie.

For at fjerne hår fra en babys krop, vil den sædvanlige dumpling dejen eller en særlig blanding af mel og honning gøre.

Honning fjernelse

Fjern "poker" med hjælp fra honning. Før dette er det også nødvendigt at teste for en allergisk reaktion svarende til det foregående afsnit. Hvis du som følge af test ikke ser nogen ændringer på barnets hud, så kan du begynde at udrulle børsten med honning.

Først og fremmest skal huden dampes, som vi allerede har beskrevet ovenfor. Så er babyen placeret på maven, og ryggen er smurt med ren honning uden yderligere komponenter (det er bedre, hvis honningen er varm). Over honningen er ryggen dækket med gasbind og efterladt i 3-5 minutter. Når denne tid er op, skal gasbindingen fjernes, skyll huden godt med rigeligt varmt vand, tør og skyll barnet i en tynd bleie. Efter at have ventet yderligere 10 minutter, udfolde det, og du vil se, at hårene kom ud og forblev på stoffet.

Som du kan se, er alle disse metoder enkle og kræver ikke nogen specielle komponenter eller endda specielle færdigheder. Enhver mor kan drage fordel af dem, og babyen vil sove fredeligt og være i et godt humør. Er dette det vigtigste?

Sådan fjerner du stubbe i en nyfødt baby

Børnenes hud er meget øm og sårbar, dækket af en tynd fuzz. Men nogle gange står forældre over for et problem, der ikke er nævnt i traditionel medicin. Kun rådgivning fra erfarne mødre og metoderne til bedstemødre gemmer i denne situation. Børsterne i nyfødte forekommer 2-3 uger efter fødslen, hvilket forårsager stor angst. Dette er ikke en anomali eller en sygdom, men det er nødvendigt at slippe af med grove, tornede hår.

Hvad er - Stubbe i et spædbarn

Det ser ud til, at begreberne "brystet" og "baby" er uforenelige, men der er også sådanne tilfælde. Ikke alle mødre bemærker hende og det faktum, at barnet er uartigt og ikke sover godt, refererer til kolik, allergi eller fordøjelsesbesvær. Og når den sande grund er åbenbaret for den nyoprettede forælder, begynder hun at bekymre sig.

Ifølge gamle overbevisninger forekommer der stub i ulovne børn, eller hvis mor spiste meget fedt under graviditeten.

Ingen grund til at engagere dig selv og grave dig selv på grund af fordomme. Der er en helt normal og enkel forklaring på alt.

årsager til

Bristle hos nyfødte opstår som en atavisme. Som et resultat af evolutionen har folk ikke mistet alle de tegn, der lejlighedsvis får sig til at mærke. Alle babyer er født med en pistol, der gør lyserød følsom hud som en fersken. Selv i livmoderen beskytter hårene barnet fra fostervæsken og har ikke altid tid til at falde ud ved fødslen, især hos børn født for tidligt. Nogle gange er denne fluff meget mørkere og sværere, som en wire eller som en to-dages hankønster, der opstår på ryggen, hofterne og skuldrene på barnet. Efter et par uger går alt væk og smuldrer, men før det forårsager alvorlig ubehag.

Hvordan ser babyens stub ud? Foto.

Hård fluff er ikke umiddelbart tydelig, selvom det sker. Det virker som rygsøjler, bliver plettet, irriterende og smertefuldt, når den trækkes ud. Men ofte sidder fluffen sammen på grund af funktionsfejl i talgkirtlerne, som er meget tætte på den nyfødte. Udvælgelse af fedt fremmer limning af hår, der har form af børstehår. Sebum træder op mod svedkanalerne, og der er betændelse, irritation eller udslæt på barnets krop.

For at opdage den usynlige stubbe er det nødvendigt at fugte huden på ryg og skuldre af modermælk, fløde eller olie og med trykket for at holde hånden over huden. Hvis der er en børste, vil det straks dukke op.

Sådan fjerner du babyens stub

Fluff og børster har ikke rødder, så essensen af ​​behandlingen er den samme - for at gøre babyens hud klæbrig, for at rulle og fjerne hårene.

Børneråd

Læger overvejer stubbet dunede hår, hvor længden og tykkelsen er individuel for hvert barn. Hvis fluffen forårsager ubehag, gråt, benkramper og moderen ikke har fundet andre årsager end stubbe, skal der lægges vægt på hygiejne (daglig hygiejnisk pleje af barnet) og valg af undertøj til krummerne. Det er kategorisk umuligt at henvende sig til radikale folkemyndigheder, og endnu mere til helbredere.

For at fjerne forstyrrende hår er det nok at bade en nyfødt i urter, og smør derefter kroppen med en højkvalitetsblødgørende creme eller olie. Sengelinned, bleer, T-shirts og glidere bør ikke være rude for at undgå pistolvridning, ubehag og smerte forårsaget af at trække ud.

Folkelige måder

Folkedskaber til at slippe af med børster på spædbørn er ikke så meget, og for at fjerne det helt, skal du gentage nogle procedurer i flere dage i træk.

Du kan bringe en nyfødtes stub ud:

 1. Ved dampning. Ved dampning bliver babyen badet i varmt vand et par grader højere end normalt. I vandet skal der tilføjes en svag kamille afkogning eller afkogning af humle, calendula, succession. Derefter gnides fløden hurtigt i nyfødtens hud, før det er tid til at afkøle. Barnet er pakket ind i et stort badehåndklæde og smurt igen penner, ben, ryg eller lår. Næste morgen tørres overfladen af ​​hans hud med en klud fugtet med varmt vand eller urte bouillon.
  Du kan bruge en anden metode. Barnet er pakket i et håndklæde gennemvædet i varmt vand. Efter sådanne dampende krummer tørres med fløde. Så sidder fast sammen hårene splinter og forstyrrer ikke sin søvn. Om muligt udføres dampning i et bad.
 2. Rolling ud Bruges, når børstene gør barnet skadeligt. Grove stikkede hår kan fjernes af gærdej, brødkrumm dyppet i varmemælk (helst brystmælk). Manipulationen udføres efter badning og dampning af kroppen. Barnet er dækket af et varmt tæppe, og derefter med en pille, størrelsen af ​​en abrikos, båret over kalven, fjerner forsigtigt hårede hår. Gennem denne procedure modtager barnet en ekstra massage. Hele processen bør ikke tage mere end 10 minutter. I dette tilfælde kan barnet fodres, så han ikke bekymrer sig. Hvis ikke, kan alle hårene bringes ud på denne måde, det er ikke nødvendigt at være iver. De vil svække og falde senere.
 3. Blødgøring og indpakning. Det kan udføres efter aftenen badning. En opvarmet fedtfløde gnides ind i huden af ​​en nyfødt, og så bliver barnet pakket med gasbind eller ble. Om morgenen tørres de rester af fløden af ​​med en serviet fugtet med varm urteafkogning.
  Selv for blødgøring, bruger de brød gennemblødt i modermælk, kager lavet af vand, mel og æg. På steder, hvor der er tydelig børstehår, og der er en prikkende, sættes brikkerne og vikles med en tynd calico ble i 20 minutter. Derefter bades babyen i et varmt bad med en ble i ca. 5 minutter, hvorefter vandprocedurerne afvikles og fortsættes. Løs først hænderne, så torso og ben. I slutningen afslører babyens hoved. Det er tilrådeligt at vaske det med børns midler, og efter badning smøres huden grundigt med creme eller modermælk, hvilket vil lindre irritation og have en bedøvelsesvirkning.
  Nogle gange, i stedet for brød og dej, gnides bristede steder med honning efter dampning. Men denne sag skal overvåges for at undgå allergier.

Det er vigtigt! Undgå at plukke og især barbering hår. Dette medfører hudskade, udslæt og alvorlig irritation. Og med svækket immunitet kan der forekomme dyb infektion, hvilket fører til abscesser og cellulitis.

Det er nødvendigt at udføre manipulationer for ikke at forårsage negative følelser i barnet. Hvis han er fræk, bekymret og græd, skal du bære ham i dine arme, underholde, lege med ham, og fortsæt derefter proceduren. Smertefjernelse bør ikke forårsage. For at undgå at vende pistolen på bagsiden eller andre steder, bør du bade barnet dagligt, bruge børns fugtgivende kosmetik, salver og olier og undgå overophedning af kroppen. Ellers begynder hudkirtlerne at producere fedt og kan igen føre til, at håret klæber sammen.

Kan der være stub i nyfødte babyer?

Det synes godt, hvilken slags stub kan en nyfødt lille mand have? Brad og nonsens! Men nej, måske bare ikke i den form, der trækker vores fantasi. Lad os se, hvilken slags "dyr" med et så underligt navn overvinder vores børn, hvordan man identificerer det og hvordan vi kan hjælpe dem.

Fra denne artikel lærer du:

Børster i nyfødte. Hvad er det her?

Diagnosen "Stub i nyfødte" repræsentanter for den officielle medicin gør ikke. Denne sygdom er simpelthen ikke tilgængelig i medicinske referencebøger. Men på trods af dette er fænomenet udstyret med ret særskilte egenskaber og egenskaber:

 • rastløs søvn;
 • kløe;
 • basale gråd;
 • synligt ubehag, hvilket er synligt under vækkelse og resten af ​​krummerne;
 • hårde, korte mørke hår, der gør deres vej gennem følsom hud oftere i ryggen, skuldre, hofter, arme og ben.

Det er svært at visuelt opdage babyens stub, men det er nemt nok at føle det ved at køre en hånd dyppet i sin egen modermælk på babyens krop i forskellige retninger.

Huden med en hårfjerning, der ikke er karakteristisk for børn, vil være taktil til at ligne en nylig barberet hage af en voksen mand, faktisk på grund af dette fænomen og det tilsvarende navn er givet.

Repræsentanter for traditionel medicin gav ham definitionen af ​​en "poker", og når de konfronteres med det, giver de mange tips om, hvordan man eliminerer det.

Hvor "benene vokser"

Faktisk er seta hos nyfødte en atavisme. Uanset om vi kan lide det eller ej, er ekkoet om menneskelig evolution ikke rationel, nej, men de gør sig følte, følgelig de fænomener, der er usædvanlige for vores forståelse, herunder dem, vi studerer i dette materiale fra tid til anden.

Normalt er huden på nyfødte dækket med en blød fuzz, men på grund af visse genabnormiteter bliver det hårdt og pletter med mørkt pigment.

Hvis du står over for barnebørster omkring 2-3 måneder af et barns liv, skal du ikke bekymre dig om, at han vil blive genstand for videnskabelig forskning, og hans billeder vil slå sig ned i biologi lærebøger. Alt er ikke så skræmmende som det kan synes.

Hvordan håndteres problemet med "bedstemors" metoder

Da brystet stærkt irriterer krummerne, tillader ikke at sove, det pricks, klør, provokerer dannelsen af ​​blæseudslæt og irritation, vil forældrene helt sikkert træffe alle mulige foranstaltninger for at fjerne det. Og det første der kommer til at tænke på er at barbere det.

For at bekæmpe poker tilbyder den traditionelle medicin rolling ud. Kun ikke et æg, men en test.

For at slippe af med hadet hår hos en nyfødt skal du:

 • Forbered det mest almindelige klæbrigt usyrede dej (vand med mel) eller tilbered en brødkrumme ved at indføre noget modermælk i den;
 • Damp grundigt barnets hud (i badet, i badeværelset eller sæt et varmt fugtigt håndklæde på kroppens problemområder);
 • Rul dejen på "børstet" områderne i 10 minutter;
 • Efter procedurerne fugtes huden med babyolie eller mælk.

Udrulningsprocessen ligner på samme måde hårfjerning, men i modsætning til den feminine hygiejneprocedure giver den ikke barnet nogen smerte. Dejen samler kun hår på sig selv, hvorefter huden bliver blød og blød.

Desværre er det ofte ikke muligt at udrulle alle stubben i en procedure, da enkelte hår kan "sidde" meget dybt under huden. I dette tilfælde kan nogle mødre beslutte at fjerne dem med pincet.

Hvis du efter at have rullet ud noget er tilbage, skal du ikke forpligte dig til straks at afslutte det, der er startet. Forlad alt som det er, snart vil "ferskenfluffiness" passere sig selv.

Hvilken officiel medicin fortæller os om stubbe hos nyfødte

På trods af at læger åbent gør sjov af sygdommen under navnet på en poker, giver de stadig deres version af dets forekomst.

Ifølge børnelæger er børsterformationerne hos nyfødte intet mere end rester af den oprindelige kanon, epidermis døde hudceller og sekret fra talgkirtlerne, blandet i en enkelt masse, hvorfra der dannes unikke mørke pellets.

De bærer ingen fare for barnets helbred og frigør sig ved regelmæssigt klassisk toilet i børns hud:

 • når de behandles med olier
 • med daglig badning
 • når du vasker en baby med en blød vaskeklud med en baby kosmetik.

Alt hvad der kræves af mommy er en grundig pleje af barnets hud. Ikke fra tid til anden, og daglig hygiejne. Det er takket være dem, at stikkende pellets hurtigt vil forsvinde, og i deres sted vil der fremstå blonde hår, der absolut ikke irriterer barnet med deres tilstedeværelse.

Tegn og overtro

Da bhørsterne i større grad er indflydelsesfeltet af traditionel medicin, er der mange ubekræftede teorier om dets oprindelse. Du er måske interesseret i at vide, hvor det kommer fra i forhold til uvidenskabelige observationer fra vores allvitende bedstemødre:

 • Børster forekommer hos nyfødte, hvis mødre ikke kan lide katte;
 • Poker finder sted i nyfødte babyer, hvis moder under graviditeten indtog meget fedt med huden eller var for glad i at skrælle frø;
 • En børste er en straf for at skære en mor under graviditeten og skære negle af en baby op til et år.

En moderne person vil sandsynligvis reagere på sådanne overtro med et smil. Ja, og med rette, fordi de ikke har nogen argumenter. Derfor foreslår vi ikke at holde os ved problemet og følge din egen sunde fornuft: Hvis barnet lider, prøv at hjælpe ham, kun omhyggeligt og uden fanatisme.

Sådan fjerner du stubben i nyfødte folkemyndigheder?

"Poker" eller stubbe hos nyfødte anses for at være et almindeligt problem, der er typisk for små børn i op til 3 måneder. Det består i tilstedeværelsen af ​​hårde hår under babyens hud, hvilket giver baby ubehag. Deres udseende skyldes, at de første folk havde hår, som forsvandt i løbet af den menneskelige udvikling og manifesteret som en atavisme. Eksternt er det næsten umuligt at mærke tilstedeværelsen af ​​et problem hos et barn, men det er umuligt at gå glip af indlysende afvigelser fra normal adfærd.

Uddannelsen er under babyens hud, og børsterne giver ham meget smerte. Det er vigtigt at forstå, hvordan det ser ud og hvordan man fjerner stubben.

Et sådant barn er anderledes:

 • rastløs adfærd
 • konstant græder uden nogen åbenbar grund
 • søvnforstyrrelse.

Børsterne kan placeres på forskellige steder, men ses oftest på ryggen, arme og ben. Hvis det ønskes, er det i nogle tilfælde muligt at se stubben hos nyfødte, når der smøres med modermælk og gnider huden, kan der ses små sorte prikker.

Det første tegn på udseende er barnets årsagssangst. Problemets placering er ret let at opdage baseret på babyens opførsel. Barnet reagerer ved at græde for smerter, når det kommer i kontakt med det sted, hvor børsten er placeret. Hvis den er placeret på bagsiden, så vil barnet græde. Et karakteristisk træk er en skarp ændring i humør hos nyfødte, så snart en sådan handling finder sted.

Hvad er fjernelsesmetoderne?

Traditionel medicin i dag genkender ikke forekomsten af ​​et børsteproblem, og producenterne producerer ikke specialiserede midler til at fjerne hårdt hår. Ledende børnelæger argumenterer for, at over tid vil problemet med barnets rastløse adfærd passere.

I praksis står forældrene over for det faktum, at de små ikke kan tolerere og med nogen ubehagelig indflydelse reagerer voldsomt med deres adfærd. Midler til traditionel medicin, der kan lindre barnets tilstand og lindre det af grunden til ubehag i form af stive børster, kommer til undsætning i en sådan situation. Den mest almindelige behandling er lavet af følgende folkemekanismer:

 • udrulning af brød;
 • honning fjernelse

Fordelen ved folkemæssige retsmidler er absolut sikkerhed for den nyfødte, effektivitet og hurtig indvirkning på effekten af ​​at lette barnets velfærd. Der er ingen videnskabelig bekræftelse på sådanne metoder, men den praktiske oplevelse af moms er en bekræftelse på effektiviteten. De kræver ikke køb af dyre ingredienser og for proceduren ret enkle værktøjer til rådighed i det daglige liv.

udrulle krumme

En af de nemmeste, mest overkommelige og effektive procedurer til fjernelse af børster. På denne måde fjernede vores forfædre stub i nyfødte. Det eneste krav til dets gennemførelse er tilstedeværelsen af ​​friskbagt rugbrød. For at forbedre præstationen af ​​barnet er det godt dampet i et varmt bad. Vandtemperaturen må ikke være for varm, ellers kan barnet overophedes og få et varmeslag. Øjeblikket med tilstrækkelig dampning anses for at være købet af rosa hud af barnet, hvilket betyder, at det er muligt at starte proceduren.

Fjern stubben som følger:

 • en crumb er dannet af brød, som skal rulles op for at opnå en klæbrig tilstand;
 • barn lagt på ryggen
 • en rulle brød rulles over alle de anslåede placeringer af børstehårene;
 • kontrol udføres ved visuel inspektion af rullen, hvorpå der skal være spor af hår.

Efter proceduren gnides barnets ryg med et varmt, fugtigt håndklæde og smøres med almindelig baby creme eller olie.

Udrulning af dej

Fremgangsmåden kan udføres med en ny test af elastisk konsistens. Dejen kan fremstilles i overensstemmelse med den traditionelle opskrift af dumplingsdej. Større resultater opnås ved tilsætning af honning til dejen. Denne metode er kun tilladt, hvis barnet ikke er allergisk over for bi-produkter. For at kontrollere babyens reaktion til honning påføres en dråbe honning på barnets håndled og holdes i mindst 10 minutter. Med tydelige tegn på rødme bør metoden til udrulning af honning kasseres. Allergenprodukter er farlige på grund af muligheden for irritation, brud på barnets hud. Deres brug er fyldt med infektion.

Til fremstilling af det rullende middel tages mel og flydende honning i lige store mængder. Dejen skal være tyk og klæbrig. Du er nødt til at forberede en lille elastisk kugle, som er praktisk at rulle håndfladen. Før proceduren bliver barnet dampet. For at gøre dette er det ikke nødvendigt at bruge badprocedurer, det er nok at sætte en varm fugtig ble på ryggen i et par minutter. Efter at have fået en tilstrækkelig grad af dampning af barnets hud, rulles de ud med honning.

For at øge elasticiteten af ​​dejen anbefales det at tilsæt 1 tsk til dejen. l. fortyndet alkoholopløsning.

Rolling ud med honning

Denne metode er værd at forsøge, hvis udrulningen af ​​dejen ikke medførte de ønskede resultater og mistanker om, at barnet har børstehår. For proceduren anvendes kun ren naturlig honning uden at tilføje yderligere ingredienser.

Det anbefales at opvarme det lidt før proceduren for investering og arbejde.

Bristle rolling udføres ved hjælp af følgende trin:

 • damp dit barns hud
 • Læg barnet nøgt på en plan overflade;
 • anvende honning på huden med et lille lag;
 • læg gasbind oven på honningbasis og vent 5 minutter;
 • vask af rester af honning med rigeligt vand ved en behagelig temperatur;
 • Efter 10 minutter skal du foretage en testkontrol og fjerne hårene.

Effektiviteten af ​​proceduren vil være synlig i form af forekomst af små mørke hår på bleen. Normalt for at fjerne børsten nok til at udføre en procedure udrulning. Gentag denne proces kun efter 24 timer, hvis det ønskes.

Det er vigtigt! Brug ikke pincet eller andre specialværktøjer til at fjerne uønskede hår.

Måder at slippe af med børster uden at rulle ud

Udrulning er ikke den eneste effektive måde at slippe af med stubbe. Der er metoder, der gør det lettere for barnet at være i god stand og bidrage til hurtig udgang af børstehårene udenfor. Følgende metoder anbefales:

 • bading barnet i afkogning af kamille urter, succession i fravær af allergier til sådanne komponenter;
 • hudblødgørende baby creme;
 • smøring af baby hud med modermælk.

Det er værd at være opmærksom på komforten af ​​barnets tøj. Ofte er årsagen til ubehag fleecy tøj, som bidrager til vridningen af ​​de mindste hår og forårsager øget angst hos barnet.

Seta hos nyfødte: 2 teorier om forekomst og folkemetoder til at slippe af med en ikke-eksisterende sygdom

Barn børstehår - hvad er det

I medicin eksisterer sygdommen "børsterhud" officielt ikke. Men hvad med udsagnene fra nogle mumier og fotos af stubbe hos nyfødte, der kan ses på internettet?

I folkemedicin kaldes sygdommen "poker" og er et sort hårdt hår, der gør sin vej ud under barnets sarte hud og forårsager ulejligheden for det. I udseende ligner fænomenet en voksen mands stub og kan forekomme flere steder: på hofter, ryg, ben eller arme.

Årsager til børster

Hidtil har årsagen til hårde hårs udseende hos nogle babyer ikke været etableret. Men det er netop bevist, at brystet ikke tilhører patologien og truer ikke krummernes liv. Eksperter inden for medicin i mange år argumenterer og kan ikke komme til et entydigt svar: Hvad er årsagen til udseendet af hårdt hår på kroppen af ​​en baby?

I alle babyer varierer børsterne i sværhedsgrad og placering.

Der er 2 teorier om forekomsten af ​​en børstehår:
1
De fleste eksperter siger, at børsterhårene hos børn optræder på grund af den dårlige udførelse af talgkirtlerne, dvs. klumping af talgkirtlerne sekretion, som følge af hvilken den naturlige fluff ruller ned på babyens krop

Overdreven mængde af udskilt fedt fører til en grov fordeling af pistolen, hvilket giver barnet ubehag, mens det ligger ned, og den efterfølgende tilstopning af porerne forårsager irritation og betændelse. Denne teori ser ganske plausibel ud: Der var en obstruktion af talgkirtlen, og efter et stykke tid kom den resulterende stik ud.

Tikhonov A.S., børnelæge, "Børne klinik SM-Doctor", Moskva

Hvis et barn har en fluff på ryggen, skal han finde en mere behagelig kropsholdning for at mindske ubehag. For eksempel skal du regelmæssigt lægge babyen på maven.

Selvfølgelig er det i en sådan position at forlade krummen af ​​en ikke sikker, så nogen skal være konstant hos ham. Og selvfølgelig skal du ikke glemme at dampe huden og blødgøre hårene.

2
Den anden version er resultatet af en evolutionær proces, et tegn på atavisme. Med andre ord vises solide hår i livmoderen hos næsten alle babyer, men tættere på fødslen bliver de til en let, næppe mærkbar fluff.

Der er tilfælde, hvor stiv hårs forsvinden forekommer lidt senere - børstet hos babyer kan observeres i op til tre måneder. Men over tid passerer dette på egen hånd.

Næsten alle børnelæger enige om den samme mening: Seta udgør ikke en trussel for barnets helbred og skal til sidst passere alene. Om pleje af en nyfødt i den første måned af livet, læs her.

Symptomer på sygdommen

Overvej hvordan man bestemmer forekomsten af ​​børster på nyfødte, hvilke tegn der vises. Fænomenet opdages oftest under taktil berøring til krummens krop. Men i folkeopfattelser siges det, at "poker" ikke kan mærkes, når det stræber - det hårde hår spreder sig under babyens hud og går ikke ud og begynder at bøje indvendigt.

For at afhjælpe barnets tilstand er det nødvendigt at påtage tøj lavet af naturlige stoffer, undgå blæseudslæt og irritation af børstehårene på steder, sat i søvn på siden modsat børsterne

Forældre, der står over for dette fænomen, hævder at:

 • barnet er rastløs og næsten hele tiden græder;
 • der er alvorlig kløe og prikkende på brystet, især når barnet ligger i problemområdet;
 • blæseudslæt og irritation kan også forekomme under sygdom.

Seta vises omkring et par uger efter fødslen. Det er næsten umuligt at opdage det med det blotte øje: Håret er under huden, indtil det spiser. Hvis barnet, især under søvn, konstant griner og spænder, fidgeting, kaster og drejer, græder uden grund, kan det være tegn på "poker".

Behandlingsmetoder

Sygdomsbehandling afhænger af årsagen. For eksempel, hvis du tror at dette er konsekvenserne af atavisme, så er det nok at sprede babyens krop med en fed baby creme. Børsterne af nyfødte har ingen pærer og ligger meget tæt på hudoverfladen, og efter blødgøring og afvaskning med varmt vand vil hårene forsvinde.

Lapis G.A., børnelæge, "St. Petersborgs første familieklinik ved Pionerskaya", St. Petersborg

Jeg er ikke tilhænger af bruttointerventioner under naturlige processer. Stramme hår kan forekomme på et barns krop, og dette er ikke en alvorlig fare for hans helbred. Stuck sammen med ordentlig pleje af barnet vil passere alene i en uge.

Jeg råder unge mødre til at bruge forskellige urter, fede cremer og modermælk til at blødgøre hår og reducere smerte.

Der er flere måder at få stubben ud af en nyfødt, og alle tilhører traditionel medicin.

Først og fremmest skal du bidrage til den hurtige strøm af hår tættere på overfladen af ​​huden. For at gøre dette er det nok at smøre hudens problemområde med modermælk flere gange om dagen, og på kort tid vil det være muligt at fyre børsterne.

Serien har antiinflammatorisk helbredende virkning og kamille - antiseptisk, bakteriedræbende, beroligende

Så gå til en af ​​de 2 "bedstemors" måder at fjerne seta på:
1
Ved hjælp af dampning og fløde. At reducere smertens tærskel og irritation af huden ved hjælp af dampning.

Hver aften skal babyen bades i varme urtebræt. Til denne perfekte kamille, en serie.

Efter badning vil porerne på kroppen åbne, og det vil være nødvendigt at sprede barnets krop med babyfed fløde. Påfør tør gasbind og swaddle babyen på problemområdet af huden. Om morgenen skal hårde hår forblive på gasbindet. Deres rester på kroppen fjernes forsigtigt med en fugtig klud eller bomuldspindel.

Klæbende hår, der giver problemer for både mor og barn, kan blødgøres med et håndklæde: Det skal fugtes i varm urteafkogning, viklet omkring barnet i ca. en time og derefter smurt med creme.

2
Udrulning er en smertefri og enkel procedure, der giver dig mulighed for at slippe af med stubbe på bagsiden af ​​en nyfødt på kort tid. For at gøre dette skal du tage en klæbrig masse: brødkrummer dyppet i mælk, et stykke dej eller en blanding af mel og naturlig honning.

Før begyndelsen af ​​sessionen bør barnets krop være godt dampet, og det er bedre at rulle hårene ud under et tæppe, så varmen ikke går væk. Den klæbende klump, der er forberedt på forhånd, rulles forsigtigt over hudens problemområde: Blødt hår holder sig fast uden at forårsage smerte for barnet.

Meget ofte, efter den første procedure, kan hårene ikke fjernes fuldstændigt. Så bestemmer mødre at trække dem ud med pincet. Under ingen omstændigheder kan dette gøres! For det første vil det være meget smertefuldt for barnet at blive trukket ud. For det andet er der risiko for infektion gennem mikroskader på en babys legeme.

Meget effektivt hår fjernes med honning og flydende bryg (vand og mel). Massen påføres på kroppen i et tyndt lag, hvorefter en film påføres øverst. Når den påførte komprimering er helt tør, fjernes den forsigtigt, og huden smøres med creme.

Før du ruller ud, kan du bruge blødgøringen af ​​håret. For at gøre dette, før bading, er børster af nyfødte smurt med varm fedt fløde.

Yu.Ya Blokhina, børnelæge, "Medical Center XXI Century", Novosibirsk

Jeg vil ikke anbefale at fjerne børsten ved at løbe ud, og endnu mindre trække ud med pincet. For det første er denne procedure ikke særlig behagelig for en baby. For det andet kan sådan depilering forårsage alvorlig irritation af øm hud.

Hvis du ikke følger hygiejnereglerne, kan du lægge infektionen under huden, hvilket vil medføre nederlag af hårløg.

Under badning kan du kun bruge babysæbe. Det er strengt forbudt at vaske barnet med en vaskeklud: det kan forårsage alvorlig smerte og hudirritation. Sådan bader du en nyfødt for første gang, læs her.

Anmeldelser moms

Galina, 30 år gammel, Vologda

Da jeg stadig var gravid, fortalte min bedstemor mig hvordan man fjerner seta fra nyfødte. For at gøre dette skal du tage et lille stykke brødkrummer, våd det i modermælk og rul dem på babyens bagside.

Jeg var stadig en god lille krop, før jeg rullede ud. Efter 2 behandlinger blev vi kvitt sygdommen, og en god søvn vendte tilbage til os.

Svetlana, 25 år gammel, Astrakhan

Når jeg løb min kind over håndtaget af babyen og følte en menneskes stubbe. Først var jeg meget bange, men min mor roede mig ned.

2 dage i træk badede vi vores datter i urteafkalkninger, og vi smurt dem med fedt fløde, pakket dem med madfilm og gik til natten. Om morgenen tørrede jeg simpelthen håndtaget med en steril klud fugtet med modermælk, brystet var væk.

Julia, 27 år gammel, Novosibirsk

Jeg har ofte hørt om "poker" på nyfødte, men jeg har aldrig stødt på det her. For nylig fortalte en ven mig, at hendes barn havde hårdt sort hår på skulderen, som hun fjerner med honning.

Vi skød stadig sammen, at proceduren ligner shugaring, kun blødere og smertefri.

fund

Brystet på kroppen af ​​en nyfødt baby er et fænomen, der ikke forårsager alvorlig skade på krummernes sundhed, og der er ingen grund til bekymring.

Hårde hår vil til sidst passere, men i løbet af denne tid kan de have tid til at forårsage ubehag ikke kun for barnet, men også for hans forældre. For at afhjælpe barnets tilstand er det vigtigt at finde effektive måder.

Hvordan man barberer lysken hos en mand og æg

Overlæbe shugaring