Shampoo til følsom hovedbund

På hylderne på mange hårplejeprodukter. På flaskerne er der indskrifter, der angiver virkningerne for normal, olieagtig, tør og farvet, løfter at genoprette beskadiget hår, volumen og genoprette strukturen af ​​svækkede krøller. Med dette er meget lidt sagt om hovedbunden, selv om udseendet af dit hår vil afhænge af hendes velbefindende.

En person med følsom hovedbund er godt klar over, at brugen af ​​mislykket udvalgte shampoo kan forårsage tørhed, kløe og skrælning af huden.

Dette er en meget ubehagelig følelse, og værst af alt kan problemet blive kronisk.

Egenskaber af midler

Vi vil ikke tale om sådanne problemer som hud med eksem eller psoriasis. Selv uden disse sygdomme kan hovedets hud være følsom. Du kan selvfølgelig købe skæl med skæl, men det fører ikke altid til det ønskede resultat. Sommetider maskerer symptomerne simpelthen sig selv et stykke tid og vender derefter tilbage med hævn.

Lær mere om midlerne til følsom hovedbund, du vil lære af videoen.

Ifølge anbefalinger fra kosmetologer og kunde anmeldelser, så meget som muligt naturlige shampooer, der ikke indeholder nogen unødvendige ingredienser er egnet til problem hovedbund.

Komponenter som sulfater, benzonater, propylener og siliconer kan være irriterende og forårsage ubehag. Derfor er du nødt til at vælge det mest mulige, neutrale middel, dyb rensende shampoo, som kombinerer højkvalitetsblandingen af ​​naturlige fugtighedsgivende ingredienser, beroligende planteekstrakter og æteriske olier. Effekten af ​​en god shampoo til følsom hovedbund bør være sådan, at den samtidig vasker håret, efterlader dem rene og skinnende og beroliger hovedbunden, hvilket gør det afslappet og fugtigt.

"Bonacure" af Schwarzkopf

Professionelle frisører råder ofte deres kunder til at prøve i dette tilfælde shampoo "Bonacure BC Scalp Therapy Sensitive Soothe Shampoo" fra Schwarzkopf, som koster omkring 600 rubler til 200 ml.

Ifølge producentens løfte skyldes rensningen af ​​dette værktøj sukkerkorn, aloeekstrakt og specielt udvalgte ingredienser.

Shampoo bør lindre irriteret hud på hovedet, styrke dets naturlige beskyttelsesfunktioner og forhindre genirritation. Parallelt er den designet til at bevare hårets naturlige elasticitet og opretholde deres indre struktur.

Følsom hovedbund - fejlfinding

Når hovedbunden bliver rød og begynder at skrælle, skylder mange skæl eller en allergisk reaktion. Men ofte signalerer disse symptomer en helt anden lidelse - om den øgede følsomhed i hovedbunden. Hvis du lader situationen tage kurset, håber at alt vil passere sig selv, vil det ikke være bedre. Det samme gælder dog selv. Tværtimod kan du med disse adfærdsmetoder nemt erhverve en mere alvorlig sygdom og samtidig miste en betydelig del af håret.

Test: "Hvordan skal man bestemme, at hovedbunden er følsom?"

Der er tests ikke kun i psykologi. Et eksempel er følgende liste over udsagn.

1) Efter shampooing (med eller uden shampoo) - huden bliver rød og klør;

2) rødme vedvarer fra flere timer til flere dage;

3) Ved kulde eller varme opstår irritation af hovedbunden;

4) Forbrug af alkohol og / eller visse fødevarer giver også kløe og rødme;

5) De samme problemer observeres under stress;

6) Sådanne symptomer irritere flere gange om måneden.

Hvis du befinder dig i mindst tre tegn - skal du kontakte en trikolog og fortsætte med behandlingen.

Er det ikke skæl? Eller måske en allergi?

Som nævnt i begyndelsen af ​​dette materiale forvirrer mange mennesker overfølsomhed med andre sygdomme i hovedbunden. Så skrælning ofte forveksles med et symptom på skæl, og rødme og kløe - for allergi. For at undgå fejl skal du vide en række forskelle.

Skæl, som du ved, er ikke det mest æstetisk tiltalende syn. Med denne lidelse dækker temmelig store partikler hele overfladen af ​​hovedet. Desuden er de ofte adskilt, de falder på tøj. Med følsom hovedbund manifesteres skrælning i de tyndeste zoner - langs kanten af ​​hårlinjen, i de tidsmæssige områder og også i den nederste del af nakken. Det vigtigste - keratiniserede skalaer forbliver altid på huden. Således vil der i dette tilfælde ikke være hvide "flager" på tøjet.

Nu et par ord om allergiske reaktioner. Så dette er et midlertidigt fænomen, som snart går. Irritation fra et uhensigtsmæssigt shampoo eller stylingprodukt forsvinder efter et par dage (selvfølgelig i mangel af et irriterende middel). I tilfælde af at hovedbunden er følsom, vil kløe og rødhed simpelthen ikke falde. Med andre ord reagerer unødigt "ømt" hud på et meget større antal stimuli.

Forresten, i nogle tilfælde kan følsomheden føre til en ændring i typen af ​​hovedbund. Tør og indsnævret, det forbedrer talgkirtlerne for at beskytte overfladen på en eller anden måde. Som følge heraf bliver håret snavset hurtigere og bliver fedtet.

I de ovennævnte situationer plejer de fleste selvmedicinere. Og vælger ofte den forkerte måde ved hjælp af shampoo til skæl, som inkluderer zink eller produkter til olieholdig hovedbund, der indeholder tørringsbestanddele.

Irriteret hovedbund fra sådanne manipulationer begynder at tørre mere, kløe og skrælle, derudover kan der forekomme sår på det, som giver bakterier adgang til det "hellige af hellige" - de dybe lag af dermis. Som følge heraf kan en sådan fejlagtig tilgang forårsage skæl eller forårsage hårtab.

Hvorfor bliver hovedbunden følsom?

Dette spørgsmål har ingen konkret svar. En overdrevent følsom hud kan forstyrre en person fra fødslen eller, mere almindeligt, kan det forekomme senere under påvirkning af eksterne eller interne faktorer.

Årsagen til "start" -knappen kan derfor være hormonforstyrrelse, avitaminose, brugen af ​​uhensigtsmæssige hårplejeprodukter, mekanisk eller termisk skade, der tillades under styling og kemisk skade under farvning. Denne liste er ufuldstændig, og de bidrager også ofte til: abrupt klimaændringer, udsættelse for solen, tør luft fra radiatorer eller tilstedeværelsen af ​​en endokrine sygdom. Så ejere af alle typer hår kan lide af følsom hovedbund.

Trichologer kalder dehydrering den vigtigste faktor i stigende hudfølsomhed. Under indflydelse af en eller flere årsager taber dermis det lipidfedte lag, og fugt inddampes hurtigt. Det triste resultat er, at huden, som en soldat uden en kuglebeskyttet vest, bliver forsvarsløs mod eksterne faktorer. Så med den sædvanlige shampooing eller opholder sig i kulden uden en hætte, er der en hel række ubehagelige symptomer. Brænding, kløe, rødme og flak i hovedbunden er næppe i stand til at levere glæde.

For at opsummere: Den følsomme hovedbund er den hud, hvor blodcirkulationen styrkes, men de beskyttende egenskaber og fugtighedsgraden er tværtimod svækket.

Hvad skal man gøre eller hvordan man skal behandle?

For at vinde skal du genoprette to balancer af hovedbunden: hydro-lipid og vand. Rehabiliteringsprocessen skal bestå af ordentlig hjemmepleje og et besøg hos trichologen. Specialisten vil hjælpe med at finde ud af årsagen til problemet, foreskrive vitaminer og et forløb af inddrivelsesprocedurer, hvis det er nødvendigt.

Hvad skal være effektive skønhedshjælpere?

Hud "med en fin mental organisation" kræver særlig pleje. På hylderne på badeværelset skal der være midler, der indeholder fugtighedsgivende, regenererende, nærende og beroligende ingredienser. Disse egenskaber har:

Aloe vera - udfører tre opgaver: dækker huden med en beskyttende film, mens den blødgør og fugter den.

Pebermynteuddrag - indeholder mentol, som er kendt for at give en øjeblikkelig køleeffekt. Denne komponent hjælper med at neutralisere ubehag.

Calofillum olie - lindrer rødme og kløe.

Piroctonolamin - i mindre mængder forbedrer eksfoliering af døde celler, og genopretter også processen med optimal blodforsyning.

Glycerin - den mest kraftfulde "luftfugter".

Lavendel ekstrakt - slår ud irritation, beroliger følsomme hovedbund.

Jojoba, shi, macadamia olier - fugt huden, samtidig med at der skabes en beskyttende film på overfladen.

Forresten, i mange kvinders fora anbefales det at give præference til shampoo og balsam fra børns linjer til følsom hovedbund. Dette råd er næsten sandt. Ja, da babyer har meget tynd og delikat hud, er de desuden tilbøjelige til allergiske reaktioner. Fabrikanter gør sådanne produkter så sikre som muligt ved kemisk sammensætning (de tilføjer ikke parfumer, parabener eller farvestoffer). Hertil kommer, i børns shampoo - neutral pH.

Så tilbage til vores problem. Brugen af ​​babyshampoo lindrer ikke det, men gør kun processen med at vaske hovedet mere behageligt. Endelig renser produkter, der er designet til babyer, ikke tilstrækkeligt hår fra stylingprodukter.

Shampoo, masker og lotioner til følsom hovedbund

Næsten alle selvrespektive kosmetiske mærker producerer en separat serie, designet specielt til ejere af følsom hovedbund.

Så det italienske mærke Selective Professional tilbyder kun en sådan shampoo, SCALP SPECIFICS Lenitive Shampoo. Produktet, der giver den mest milde rensning, hjælper med at genoprette den fysiologiske lipidsaldo. Desuden lindrer værktøjet perfekt irriteret hovedbund.

I arsenalet i det velkendte firma Londa er der også en shampoo designet til følsom hud. Sammensætningen af ​​Sensitive Scalp Shampoo indeholder naturlige ingredienser - jojoba olie og kamille ekstrakt. Produktet er forresten perfekt til hår, der lige har været udsat for kemisk eksponering.

Nogle mærker, der ser bredere ud, tilbyder ejere af følsom hovedbund en integreret tilgang. Verdens største producent Wella Professional har for eksempel udviklet den eponymous shampoo og hårmaske. Begge produkter indeholder ikke smag.

Og endelig fuldfører mini-ekskursionen på midlerne fra de professionelle linjer, er det umuligt at ikke nævne det trichologiske program fra Helen Seward. I brandets arsenal - en speciel linje bestående af shampoo og beroligende lotion, beriget med ekstrakter fra Middelhavet. Midler neutraliserer toksiner og kemiske agenser, samtidig med at man stimulerer regenerering af huden.

Mange er også interesserede i: Er det muligt på en eller anden måde at reducere den irritation, der ofte opstår under farvningen? I tilfælde af følsom hovedbund tilføjer nogle specielt beskyttende serum til farvestoffet. For eksempel hjælper "Chromo-energy complex for hair" fra indenlandske Estel Professional at slippe af med smertefulde fornemmelser. HACK repræsenterer 10 plastikampuller, hvori der er en beskyttende emulsion indeholdende naturlige ingredienser og vitaminer.

Scriptum: Hvad skal jeg afstå fra?

Først og fremmest er du nødt til at opgive de aggressive kosmetiske produkter til hår. Tabuer - shampoo og balsam, der omfatter sulfater og parabener.

Desuden er det i vinterperioden tilrådeligt at holde så langt væk som muligt fra batterier og radiatorer, der har en dehydrerende effekt. Og gå ud på gaden, bør du ikke glemme hovedbeklædningen - dette tilbehør beskytter din hud mod frost og vind. Om sommeren bør du heller ikke forsømme hatte eller panama - godt, nogle mærker tilbyder meget stilfulde modeller.

Endelig er fødevareproblemet relevant. Det anbefales at undgå alkohol, rød peber, varme krydderier, røde saft samt syltede og røget produkter.

Beroligende Klorane Shampoo med Peony Extract - Review

Ideel hjælpeskampo til behandling af sygdomme i hovedbunden. Berolig irriteret hud, støtte behandling, plus giv en sund glans til dit hår!

På Klorane shampooer, såvel som på mærket selv, går modstridende rygter: Til nogen passer de perfekt, og nogen er alvorligt skuffede og skriver vrede anmeldelser. Hvis jeg var i Rusland, ville jeg nok ikke have risikeret at købe en kat i en taske. Men jeg købte denne shampoo i Frankrig, hvor Klorane er meget billigere. For eksempel til shampoo i 200 ml spørger de ca. 5 euro (250-350 rubler, alt efter kurset). Så hvorfor ikke prøve for prisen.

Blandt det store udvalg af kloran faldt mine øjne på en beroligende shampoo med peonekstrakt.

Mit hudproblem er det evige problem. Fra begyndelsen af ​​ungdommen til nutiden (jeg er 23) har jeg lidt af fed seborré. For nylig lykkedes det mig at roe hende ned ved hjælp af naturlige midler (det er ekstremt svært at helbrede sygdommen, det kræver konstant forebyggelse).

Men i de seneste måneder er tiden meget mangelfuld for noget. Og jeg glemte de svampedræmmende hjemmemaske, som følge heraf fik jeg et tilbagefald: seborrheisk skorpe, uacceptabel kløe, fedtede rødder på den allerførste dag efter vask - generelt set standard gentleman sættet.

For at hjælpe hovedbunden i løbet af tidsperioden blev det besluttet at købe Ducray dermatologisk shampoo til olieagtig skæl. Men da det skulle bruges to gange om ugen, tog jeg shampoo for at berolige irriteret hovedbund og fjerne kløe for at vaske det på andre dage.

Peony shampoo er præcis hvad det er beregnet til:

Rens forsigtigt følsomt hovedbund. Forenkler kamning, giver hårvolumen og glans. Soothes irritation og kløe, der ledsager skæl. Det anbefales at skifte med terapeutisk skæl med skæl.

Tekniske specifikationer

Shampoo sælges i en karton med en liner-beskrivelse af andre Klorane shampoo. Hele bagsiden af ​​pakken er dedikeret til utrolige historier om pionens gavnlige egenskaber og hvilken slags kloranere, for at vælge ekstraktet specielt til os.

Men sammensætningen af ​​shampooet, som er beregnet netop til irriteret hovedbund, overraskede mig.

Vand (Aqua), Natrium Laureth Sulfat, Natrium Cocoamphodiacetat, Cocamidopropyl Betain; Citronsyre; Parfume (Parfum); Imidazolidinyl Urea; Methylisothiazolinon; 33 (Cl 17200), natriumchlorid

Normalt er tilstedeværelsen af ​​Laureth Sulfate mig en af ​​provokatørerne af forskellige scabies og som følge heraf seborré (jeg forsøger normalt at undgå det). Desuden indeholder sammensætningen skadelige konserveringsmidler, såsom imidazolidinylurinstof, methylisothiazolinon, polyquaternium-10, hvilket kan forårsage irritation. Og den hængende pæonekstrakt og panthenol trudge midt på listen.

Men parfume i shampoo bare sætte det fra hjertet! Det lugter af søde blomsterperfumer, der forbliver på dit hår, indtil næste vask. Jeg har normalt ikke noget imod, men jeg forbinder denne lugt med en utilfreds kvinde i middelalderen, en der elsker sukkerholdige parfumer, lilla hårfarve og løst tøj med strass. Så meget, jeg er træt af denne tante!

Shampooens konsistens er lyserød, tyk, gelignende, den skummes godt og vaskes let af (dømmer af andre anmeldelser, tidligere var shampoo flydende og skummet ikke godt, derfor blev sammensætningen for nylig ændret).

effekt

Som jeg sagde var min hovedartilleri mod symptomerne på olieagtig seboré, en shampoo fra Ducray, og Klorane blev oprindeligt betragtet som et supplement. Og med denne mulige byrde sjampo håndteres.

Når jeg kom hjem, kiggede jeg generelt på kompositionen, jeg var lidt ked af det, fordi Laureth Sulfate kan ikke lide mit hoved. Men sjampoen forårsagede ikke noget ubehag. Tværtimod støttede han perfekt Ducray's antipruritiske virkning. Efter kloran føles hovedbunden rolig og behagelig, ingen scabies og irritationer.

En ekstra bonus er hårglans. Jeg plejede at tro, at alle de shampooer, der får håret til at skinne på samme tid, gør dem fede, men det viste sig at være ret lys. Hår skinner virkelig meget mere end normalt, men samtidig er de smuldre og uvægtede.

Jeg kan ikke sige noget om volumen. Jeg behøver ikke at håbe på volumen på mit tynde og sparsomme hår, og jeg sætter op med det.

dom

Jeg kan anbefale shampoo til alle hårtyper som et supplement til behandling af svampesygdomme. Men hvis arten af ​​irritationerne er aggressive rengøringsmidler, så tror jeg, at Klorane ikke er en assistent her, fordi indeholder skadelige konserveringsmidler og den meget legendariske (i negativ forstand) Laureth Sulfate.

Jeg lejede en stjerne for en uigenkendt tante og ikke en ideel liste.

Og jeg har det hele, al den skønhed og sundhed!

Måske vil du gerne og hjælpe mine andre anmeldelser om anti-seborrhea retsmidler til hovedbunden:

shampoo:

Kelual DS - forbedret formel mod svær skæl og seborrheisk dermatitis

La Roche Posay Kerium DS - intensiv anti-skælskamp med eksfolierende virkning

Top 7 helbredende shampooer til kløende hovedbund

Kløe i hovedbunden er fælles for alle. Årsagerne til ubehag kan være forskellige. Eliminer dette fænomen kan shampoo for kløende hovedbund. Men i alle tilfælde er det nok at shampoo for at fjerne problemet.

Årsager til kløe

Kløe i hovedbunden er en reaktion fra kroppen til en stimulus. Hyppigheden af ​​irritation i forskellige tilfælde varierer. Afhængighed er direkte relateret til årsagen til dette problem.

For at fjerne en irriterende tilstand skal du finde ud af årsagen til det. Det kan være:

 • Stress, følelsesmæssig lidelse, øget ophidselse - kløe forårsager adrenalin akkumuleret i blodet.
 • Muskelspænding - forværret blodcirkulation, der forårsager betændelse.
 • Allergier forårsaget af hygiejniske hårplejeprodukter.
 • Skæl, der dannes efter hudcellernes død.
 • Parasitter fremkalder behovet for konstant at ridse ilden, som er skabt af lus, flåter.
 • Dysfunktion i kroppen forbundet med produktion af talg - tør hud dannes.
 • Seborrhea forårsaget af overdreven salivation.
 • Vitaminmangel.
 • Infektion med svampeparasitter.
 • Hudsygdomme - atopisk dermatitis, dermatitis.
 • Sygdomme i de indre organer: problemer med lever og nyrer.

Vær opmærksom! Årsagerne til kløe kan skjules både som reaktion på ændringer i de omgivende parametre og at være forstadier til alvorlige sygdomme, der kræver øjeblikkelig behandling.

Brug af shampoo

Kæmper fokus for kløften vil ikke hjælpe med at slippe af med problemet, tværtimod - det kan forværre det. At slippe af med irriterende kamning kan være en normal hygiejnisk procedure.

Med simpel forurening er det nok at bruge en egnet shampoo. Hvis huden er ridset straks efter hygiejnisk procedure, betyder det, at du skal skifte vaskemiddel.

Udseendet af tør hud er et signal om at opgive brugen af ​​midler, der fremkalder problemet. Det vil sige, tør ikke dit hår med en hårtørrer, brug ikke krøllejern, vælg en mild shampoo, brug medicinske masker.

Allergier fremgår sædvanligvis af forkert valgt shampoo, uhensigtsmæssig maling. Når du vælger kosmetik, skal du omhyggeligt læse sammensætningen - du bør opgive brugen af ​​produkter, der indeholder ammoniak og perhydrol.

Ved alvorlige sygdomme kræves ekspertrådgivning, og i dette tilfælde anvendes kompleks behandling. Normalt anvendes immunmodulatorer, kost og medicinske shampoo til behandling, ud over medicin.

At slippe af med pedikulose ved hjælp af specialværktøjer. Deres sammensætning bør indeholde: svovl, zinkoxid, streptotsid. For eksempel kan shampoo Veda-2 slippe af med lus om en halv time.

Du kan opdage en svampeinfektion i laboratoriet. Almindeligvis indbefatter i løbet af behandlingen antifungale lægemidler, terapeutiske hygiejneprodukter, for eksempel Ketoconazol indeholdende selensulfid.

For at fjerne skæl, skal du fjerne årsagen til det. Til denne behandling vælges en diæt, der indeholder vitaminerholdige lægemidler og terapeutiske rengøringsmidler.

Oversigt over midler

Kun en ekspert kan vælge et effektivt middel til behandling og pleje af hår og hovedbund. Alle hygiejneprodukter er forskellige i deres handling:

 1. Antisvampe - lindre peeling og kløe, effektiv mod svampe og sporer.
 2. Nourishing og toning - regulerer funktionen af ​​talgkirtlen.
 3. Baktericidal - bruges til seborrheisk dermatitis og betændelse.

Alle retsmidler er tilgængelige på apoteker. Narkotikamængden omfatter:

 • Nizoral indeholder ketoconazol. Kunne fjerne patogener problemer. Fjerner svamp og tørhed. Stopper hårtab. Prisen pr. Flaske på 60 ml - fra 650 til 700 rubler.
 • Sulsen med selendisulfidkomponent, effektiv mod skæl. Omkostningerne i apoteker fra 270 p.
 • Dermazol indeholder ketoconazol og zinkpyrithion. Fremmer regenerering af beskadiget hud. Pris for en flaske på 100 ml - 550 s.
 • Sebozol virker som et antiseptisk, antifungalt og eksfolierende middel. Omkostningerne ved en flaske på 100 ml - fra 380 til 400 p.
 • Mykozoal anvendes, hvis der findes gærlignende svampe, dermatofytter og stafylokokker. Pris 60 ml - 450 p.
 • Fitoval er baseret på nælde-, sorrel- og lecithinekstrakter. Bruges til hårtab og alvorlig kløe. Omkostninger - fra 150 s.
 • Tjære indeholder birket tjære, eg bark ekstrakt. Normaliserer funktionen af ​​talgkirtlen, desinficerer epidermis. Pris - fra 70 s.

forebyggelse

Ved afslutningen af ​​behandlingsprocessen er det nødvendigt at overholde forebyggende foranstaltninger. Normalt, efter fjernelse af exacerbationen, rengøres de hver anden uge. Ved profylakse anvendes anbefalet hygiejnisk hjælp fra den behandlende læge. Vælg en shampoo skal, under hensyntagen til typen af ​​hud og Ph indikator.

 • Dercos-Micropeel 3-B-1 VICHY. Det indeholder salicylsyre og octopirox. Effektiv mod svampen accelererer cellegenerering, reducerer skæl. Bruges til at forhindre skæl.
 • Flaske Shampoo KIEHL'S. Den indeholder aloe, rosmarinolie, zinkpyrithion. Bruges til at forhindre kløe, flakning.
 • Legendariske oliven GARNIER indeholder olivenolie, hjælper med at fugt og nære hårets rødder og hud.
 • Skælbekæmpelse forhindrer genoplivning af foci for irritation.
 • Keto Plus er egnet til behandling og forebyggelse af gærlignende bakterier.

Når du vælger shampoo til forebyggelse og behandling af produkter, skal du vælge, hvilket omfatter:

 • Tjære, svovl - stoffer, der kan forbedre peeling.
 • Stoffer, der hæmmer virkningen af ​​patogener - ketoconazol, pyrithion.
 • Nisse, kastanje, kamille - ekstrakter af disse planter styrker hårets rødder, holder irritation.
 • Octopiros, klimabazl - har en bakteriedræbende effekt.

For ikke at forværre en ubehagelig situation er det tilrådeligt at søge hjælp fra en hudlæge eller trikolog. Hygiejneprodukter kan fjerne symptomerne. Men at slippe af med årsagen kræver alvorlig behandling.

Selvkløe går ikke væk, skæl ikke forsvinder. Ignorere udseende af skæl, brænding er ikke det værd. Sådanne problemer fjernes ved hjælp af moderne stoffer. Behandlingen vil være effektiv og effektiv, hvis den udføres efter råd fra en læge. I mange tilfælde er det svært at bestemme årsagen til kløe og vælge den rigtige behandling alene.

Det er bedre at købe medicinske shampoo i apoteker. Behandling og forebyggelse af traditionelle metoder kan anvendes efter råd fra en læge. Til profylaktiske formål bør kun individuelle hygiejneprodukter anvendes.

Nyttige videoer

Hvordan slippe af med tørhed og kløe i hovedbunden.

Shampoo til tør hovedbund

Skæl, kløe, ubehag - der er problemer ikke kun blandt ejere af olieholdige hovedbund. Vi forstår, hvad der er galt med tør hud, hvordan man skal tage sig af det og hvilke shampoo der skal bruges.

 • Tegn på tør hovedbund
 • Årsager til tør hovedbund og skæl
 • Hvordan vælger man en shampoo til tør hovedbund
 • Sådan vasker du dit hår
 • Hår afhængighed af kosmetik: myte eller sandhed
 • Hvorfor er det nødvendigt at fugte hovedbunden
 • Oversigt over midler

Tegn på tør hovedbund

Advarsel omgående: tør hovedbund kan forveksles med nogle dermatologiske sygdomme, såsom dermatitis eller psoriasis. Men det er ikke værd at lave en diagnose selv - det er bedre at konsultere en hudlæge.

I mellemtiden tager du en aftale og venter på køen på kontoret. Vi tilbyder dig at gøre dig bekendt med klare tegn på tør hovedbund.

Du føler dig stram og kløende.

Hovedbunden flager og kløe, tør skæl vises.

Fokal rødme kan forekomme.

Efter vask er du meget tør, og hvis du får aggressive kemikalier (herunder maling) i hovedbunden, føler du en uudholdelig brændende fornemmelse.

Årsager til tør hovedbund og skæl

Tørhed og følsomhed i hovedbunden kan både være et genetisk træk og et erhvervet træk. For eksempel, hvis huden er tilbøjelig til tørhed, tørrer den og flager om vinteren endnu mere på grund af den kolde og tørre luft i rummet.

Forkert pleje, for eksempel, for aggressiv shampoo påvirker ikke den bedste måde. Når farvning af hovedbunden lider mindre end håret selv, så hvis du holder maling på rødderne, forberede dig på irritation og kløe.

Tør hovedbunden kan være medfødt eller erhvervet. © iStock

Skæl er sværere

Hvad vi almindeligvis kalder skæl er faktisk seborisk dermatitis. Et af symptomerne er desquamation, som også er karakteristisk for andre patologier i hovedbunden (se begyndelsen af ​​denne artikel).

Peeling kan være:

diffus (over hele hovedet).

Og skæl er tre.

Tør, med små skalaer.

Olie, hvor huden skræller store skalaer, og de er igen limet sammen med flager ved folliklernes mund. Samtidig producerer hovedbunden meget talg, det bliver hurtigt fedtet og klør.

Hvordan vælger man en shampoo til tør hovedbund

"For en følsom hovedbund vælge bløde Daily Conditioner, - siger Elena Eliseeva, retsmediciner Vichy-produkter - for eksempel udviklet på baggrund af kokos olie forsæbelige lipider (f.eks ofte er en del af midlerne til badning babyer). Deres indflydelse er den mest følsomme. "

Sammensætningen bør være beroligende ingredienser: allantoin, bisabolol, panthenol, niacinamid. De lindrer de ubehagelige symptomer på hyperreaktivitet i hårbunden - kløe, irritation, rødme. "

Hvis håret er blevet tørt, svagt og sprødt, er behandlingen bedre at starte med hovedbunden, og de splittede ender - afgørende afskåret.

Selvfølgelig er mange af disse komponenter nyttige, men ikke i tilfælde af at hovedbunden er irriteret. Du kan genoprette og fodre hår ved hjælp af masker og serum.

Vælg shampoo ifølge tilstanden i hovedbunden © iStock

Sådan vasker du dit hår med tør hovedbund

For nogle vil disse tips virke indlysende. Men sandheden er, at vi ofte vasker mit hoved forkert og provokerer problemer.

Vask hovedet vasker hovedbunden, ikke håret. Så vælg en shampoo ifølge tilstanden i hovedbunden.

Skum lidt i dine håndflader (ikke på håret) og anbring skummet på hovedbunden i en cirkulær bevægelse.

Du skal ikke bekymre dig om dit hår: Selv de længste tråde vil være nok til at rense skummet, der strømmer gennem det.

Hold ikke shampooet på dit hår i lang tid, medmindre andet er angivet på etiketten. Det er bedre ikke at rense hovedbunden, det tørrer kun det. Så husk den korte regel: skummet - vaskes væk.

Forresten, balsams og masker, hvis de siger "forlade i 5 minutter", skal du også holde nøjagtigt 5 minutter, ikke mere.

På grund af den øgede tørhed i hovedbunden bliver håret også tørt. © iStock

Hår afhængighed af kosmetik: myte eller sandhed

På mange kvinders hjemmesider og fora hævder man, at hud eller hår kan vænne sig til værktøjet, og så stopper det med at arbejde. Dette er ikke mere end en myte, så rolig: hver tredje måned bliver du ikke nødt til at købe en ny hårmaske.

Logikken er anderledes. Virkningen af ​​en formel udvikler sig som følger: For det første en hurtig stigning i positive ændringer, da - bare en støttevirkning. Denne algoritme er ikke afhængig af formlen af ​​lægemidlet, efter et stykke tid vil dit hår modtage alt, der var nødvendigt for det, og wow-effekten har intet andet at komme fra.

Hvis du vil have synlige resultater altid betyder alternativ. For eksempel vasker dit hår i dag med en fugtgivende shampoo hver anden dag med en shampoo til tykt hår.

Hvorfor er det nødvendigt at fugte hovedbunden

Ligesom huden på ansigt og krop kan hårbunden tørre ud og blive irriteret, og dette påvirker straks hårets tilstand. Vil du ikke se tråde sløv og sløv? Pas på din hovedbund som det skal.

Hvis din hud er reaktiv og følsom, er det fornuftigt at opgive shampoo til fordel for bugning (vask med en særlig rensende balsam) eller brug sulfatfrie formler.

7 effektive delikat shampoo til beroligende pleje

Tilstanden for følsom hovedbund kan påvirkes af forskellige faktorer, fra klimaændringer med ændringer i temperatur og fugtighed, til ændringer i ernæring. Derudover kan vandforandringen også påvirke hårbundens tilstand samt brugen af ​​aggressive rensemidler i den varme sæson, herunder den såkaldte køleeffekt. I nogle tilfælde kan tilbagefald ikke kun forårsage chloreret poolvand, men også en individuel reaktion på havvand. Gennemgangen love2Beauty - 7 effektive delikat shampoo til lindrende pleje, der gør det muligt ikke blot at genvinde deres tabte følelse af komfort, men at give dit hår volumen, glans og elasticitet tabt.

Himalaya Herbals, beroligende shampoo
og fugtgivende "skæl
til tørt og beskadiget hår

Som en del af shampoo til tørt hår, der kræver befugtning, afbalanceret tandem planteekstrakter: olie kayaputovogo træ eliminerer årsagen til skæl, Aloe Vera fugter og opfrisker hovedbunden, rosmarinekstrakt normaliserer talgkirtlerne og nærer hovedbunden, vindruekerneolie ekstrakt forhindrer brud og tværsnit hår. Regelmæssig brug hjælper ikke kun med at reducere dannelsen af ​​skæl og lindre kløende hovedbund, men fremmer også forbedret hårvækst.

Londa Professional, følsom shampoo
Hovedbundsfølsom hovedbund

Shampoo har en blød formel, som omfatter - jojobaolie og kamilleekstrakt, forsigtigt renser håret, mens den beroliger følsomme hovedbund. Sensitive Scalp shampoo er ideel til brug, herunder efter kemisk udsættelse for hår: farvning, perm osv.

Nivea Men Anti Dandruff Shampoo
til følsom hud

Effektiv mænds shampoo til følsom hovedbund forhindrer effektivt irritation, ud over den traditionelle duo af kamille og hekselhaselekstrakt, er der et Liquid Clear-system, der sikrer ingen skæl på hår og hud fra den første applikation.

Schwarzkopf Professional, BC Scalp Therapy Sensitive Soothe Shampoo

Taurin er ansvarlig for at genoprette balancen af ​​den følsomme hovedbund i denne regenererende shampoo, der giver fugt til aktivering af de naturlige beskyttelsesfunktioner i hovedbunden. Komplekset af aktive stoffer Næringsbalancen forhindrer irritation af huden, og milde rensende ingredienser sikrer renhed og friskhed.

Vichy, Dercos linje, beroligende shampoo
til følsom hovedbund

Sulfatfri, ph-neutral shampoo til normalt og tørt hår bruger en ny generation af aktive vaskemiddelkomponenter og påvirker hårdheden hårdest. Sjampoen har en øjeblikkelig virkning på følelsen af ​​ubehag, følelsen af ​​kløe falder allerede fra den første ansøgning, efter den 3. ansøgning har formlen den maksimale effekt. Shampoo giver hårets elasticitet, glans og volumen.

Wella Professionals, følsom shampoo
hovedbunden rolig

Den bløde formel beroliger, renser irriteret hovedbund og hår, permanent eliminerer kløe og brændende. Denne shampoo tilhører kategorien intensiv pleje. Ud over et stærkt rensende og regenererende kompleks indeholder forstærkning og antibakterielle ingredienser, herunder allantoin, hvis anvendelse blødgør stratum corneum, fremmer adskillelsen af ​​døde celler og stimulerer vævsregenerering.

Yves Rocher Anti-Dandruff Shampoo
med anti-tilbagefaldseffekt

Shampooens vigtigste urte-ingrediens er granatæble skalekstrakt, med en tredobbelt handling: shampoo fjerner skæl, renser og forhindrer gentagelsen af ​​problemer. Derudover hjælper granatæbleskrækkeekstrakt, der virker på princippet om fytoremediering, at genoprette den naturlige balance i hovedbunden.

Den mest effektive shampoo til kløe og skæl

De mest effektive shampooer til kløe og skæl hjælper med at udføre symptomatisk behandling og vil være en fremragende tilsætning til stoffet. Medicinsk kosmetik kan bruges til at forhindre skæl og kløe. Kosmetik med helbredende virkning anbefales til behandling og forebyggelse af seborrheisk dermatitis og skæl.

Hovedbund kløe er en af ​​de manifestationer af skæl og seborrheic dermatitis. Under disse forhold er korrekt hud og hårpleje vigtig. Den kosmetiske industri tilbyder en bred vifte af produkter, der kan hjælpe med kløe og skæl.

Hvorfor er det rigtige valg af shampoo?

I sygdomme i hovedbunden er der rødme, udslæt, skrælning. I kombination med hyperaktiviteten hos talgkirtlerne skaber dette et gunstigt miljø for reproduktion af patogene mikroorganismer. Ved kløe, skader patienten ofte huden, kæmper de berørte steder. På samme tid kan der opstå inflammationsfoci på baggrund af aktiviteten af ​​forskellige bakterier.

Specialiserede plejeprodukter til hovedbunden kan minimere risikoen for yderligere fremgang i sygdommen. Men for at opnå denne gavnlige effekt skal du vælge den rigtige shampoo til kløe og skæl.

Brug af terapeutiske shampoo til kløe og skæl er nødvendigt til symptomatisk behandling. Det er ikke i stand til at påvirke patologiens årsag, men det har alle muligheder for at lette en hurtig genopretning.

Denne effekt af symptomatisk behandling skyldes hele rækken af ​​gavnlige virkninger af specialiserede produkter til pleje af hovedbund og hår:

 • svampedræbende;
 • antiinflammatorisk;
 • kløestillende;
 • peeling;
 • antibakteriel.

Skæl og kløe shampoo er fuldgyldige løsninger, derfor er de ikke kun beregnet til at vaske hovedet. Specialiserede lægemidler anvendes efter vask af dit hoved og hår. Terapeutiske shampoo anbefales at blive brugt ikke mere end 3 gange om ugen. Hvis tilstanden i hovedbunden kræver hyppig vask, bør ikke hver enkelt af disse hygiejneprocedurer udføres ved hjælp af specialiserede midler.

Shampoo "Nizoral"

Nizoral shampoo er et terapeutisk middel, og forbrugerne med rette forventer en hurtig terapeutisk effekt af det. Faktisk kan ikke alle opnå dette resultat, hvilket er skuffende for mange. Dette sker fordi folk forvirrer forbedring med opsving. En mærkbar effekt fra brugen af ​​shampoo hos en person kommer efter den første procedure, i en anden - efter flere.

Du kan finde mange anmeldelser, der efter afskaffelsen af ​​"Nizoral" skæl og kløe dukker op igen.

Lægemidlet indeholder stoffer, der har fungistatiske og fungicide virkninger (hæmmer udviklingen af ​​skadelige mikroorganismer og ødelægger dem). Effektiviteten af ​​shampooet som et eksfolierende og antipruritisk middel er noteret. Til profylaktiske formål er det tilstrækkeligt at udføre ikke mere end 2 helingsprocesser om ugen. Shampoo appliceres på hovedbunden, masseres i 2-3 minutter og vaskes af med varmt vand.

Shampoo "Sebozol"

Terapeutisk shampoo "Sebozol" sælges hovedsageligt i apoteker, det er indiceret for tør seborrhea, tørr skæl og seborrheisk dermatitis. Lægemidlet går ind i distributionsnettet i flasker på 100 og 200 ml. Ifølge producenten er shampoo et koncentreret terapeutisk middel. For at opnå en terapeutisk effekt er det nok at anvende det en gang om ugen til skæl, seborrheem dermatitis og kløe i hovedbunden. For at forhindre - 1 gang om to uger.

Lægemidlet fremstilles i form af en gennemsigtig rødlig væske, som skummes let. Der er ingen kontraindikationer, men producenten gør opmærksom på, at det er nødvendigt at lære beklædningen at blive bekendt og finde ud af om der er overfølsomhed over for dets komponenter.

Anvendelsesmetoden er enkel: en lille mængde terapeutisk middel påføres til at rense hovedbunden, skummet med massagebevægelser og efterlades i 3-5 minutter. Vask derefter af med varmt vand. Det anbefales ikke at holde stoffet længere, da det kan forårsage en brændende fornemmelse. Den passerer hurtigt efter at have været på hovedet.

Shampoo "Home Institut mod skæl med nål"

Fransk Home Institut shampoo er et glimrende valg til forebyggelse af skæl og kløe. Præparatet indeholder naturlige ingredienser, herunder nældekstrakt. Det anbefales til tør hovedbund, da det har effekten af ​​fugtgivende og normaliserende syre-base balance. Lipid- og proteinkomplekser har en gavnlig effekt på hårets struktur og vækst.

Ifølge anmeldelser synes mange forbrugere den behagelige delikate duft af denne kosmetik og dens gode skumdannelse.

Lægemidlet appliceres på hovedbunden og håret, masser dem let og lad dem stå i 3-5 minutter. Denne gang er tilstrækkelig til, at shampoen fuldfører sin opgave. Ved den afsluttende fase af proceduren vaskes helbredelsesmidlet af med varmt vand. Kontraindikationer, bortset fra øget følsomhed over for komponenterne i sammensætningen, nr.

Shampoo "Bioderma Node DS"

Shampoo "Node DS" er inkluderet i produktlinjen "Node" selskab "Bioderma". Designet til at give en helbredende effekt på følsom hovedbund. Det er indiceret til kløe, skæl, seborrhea, tør og olieagtig. Indeholder glycerider, propylenglycol, mælkesyre, antisvampstoffer.

I begyndelsen af ​​ansøgningen og i perioder med forværring af dermatologiske sygdomme skal shampoo anvendes mindst 3 gange om ugen. Med opnåelsen af ​​positive resultater af behandlingen reduceres hyppigheden af ​​procedurer til 2 om ugen. Som forebyggelse af skæl og kløe er det nok at anvende et revitaliseringsmiddel 1 gang om 7-8 dage. Anvendelsesmetode ligner anvendelsen af ​​alle specialiserede shampooer: Anvendes på hovedbunden, skummet og efterlades i 3-5 minutter. Skyl derefter grundigt under rindende vand.

Dercos-serien fra Vichy

Vichy selskab tilbyder en række lægemidler af sund handling - Dercos. For at bekæmpe skæl og kløe er 3 typer shampooer:

 • til følsom hud;
 • for fedtholdige
 • for tørt.

Det er vigtigt at bestemme typen af ​​hovedbund korrekt og vælge det passende lægemiddel. En masse anmeldelser, at kosmetik af denne linje af "Vichy" ødelægger håret og hovedbunden og tørrer dem ud. Fabrikanten hævder, at denne effekt er mulig med det forkerte valg af stof.

Anti-skælshampoo "Decor" påføres huden og forsøger ikke at distribuere over hele længden af ​​håret. Skum og inkuberes i flere minutter. Til terapeutiske formål er det nødvendigt at udføre mindst 2 procedurer om ugen. Til profylakse - 1 procedure.

Shampoo "Sulsena"

Amalgam Lux Sulsen shampoo er blandt de bedste lægemidler mod skæl og kløe. Den består af selendisulfid, som effektivt undertrykker gærlignende svampe, hvis aktivitet er årsagen til skæl og kløe. Shampoo er et glimrende supplement til behandling af seborrheisk dermatitis "Pasta Sulsen". I kombination kan disse to terapeutiske midler hurtigt eliminere manifestationerne af tør og olieagtig seborré.

Brug af shampoo har ingen aldersgrænse. Det kan bruges til forbedring af hovedbunden hos børn og voksne.

I behandling med seborrheisk dermatitis bør lægemidlet anvendes 2-3 gange om ugen. Efter en stabil forbedring kan brugsfrekvensen reduceres til 1 gang om 7 dage. En af fordelene ved dette kosmetiske produkt er fraværet af at tørre håret efter wellnessprocedurerne.

Når du bruger terapeutiske shampooer som et middel til at forhindre skæl og kløe, skal du huske at huden har tendens til at vænne sig til virkningen af ​​det samme stof. Derfor er dens effektivitet midlertidigt reduceret. For at undgå dette kan du skifte brugen af ​​shampoo fra forskellige producenter. Dette er en af ​​anbefalingerne fra kosmetologer og trichologer til dem, der af en eller anden grund ofte har skæl og kløe.

Følsom hovedbund - løsningen

Når peeling, rødme i hovedbunden, vil mange mistanke om skæl eller allergier. Men bag disse symptomer ligger et helt andet problem - følsomheden af ​​hovedbunden. Hvis du selvmedierer eller ikke gør noget, kan du få en alvorlig sygdom og miste en god halvdel af dit hår.

Passion.ru eksperter - Alexander Edelberg stylist Schwarzkopf Professional, Catherine Chernovskaya teknolog Paul Mitchell Rusland, Sergey stilhed manager Kerastase træning - afsløre betydningen af ​​"følsom hud hoved" og taler om, hvordan man kan håndtere problemet.

Tegn på følsom hovedbund

Eksperter siger, at det første skridt i stigende hudfølsomhed er dehydrering. Af en række grunde mister dermis lipidfedtlaget, fugt lammer ikke i de dybe lag og fordampes hurtigt. Som et resultat, bliver huden sårbar over for eksterne påvirkninger - fra det enkle til hovedet skrabe eller vask ophold i solen er der en følelse af ubehag, svie, kløe, rødme vises, betændelse og afskalning af hudens overflade.

Hans bidrag til processen kan gøre hormonelle fejl eller forkert linje af hårplejeprodukter, mekanisk eller termisk beskadigelse under installationen, kemiske - ved farvning, en skarp ændring af klima, vitaminmangel, endokrine lidelser, aggressiv soleksponering (forbrændinger). Derfor kan den følsomme hovedbund blive med enhver form for hår.

Insignia

Alle ovenstående symptomer ligner flere problemer på én gang. Så skrælning kan let forveksles med skæl, rødme og kløe - med en allergisk reaktion. Men der er grundlæggende forskelle.

For eksempel, med skæl, dækker temmelig store partikler hele overfladen af ​​hovedet, de adskilles ofte og findes på tøj. Med følsom hovedbund fremstår peeling i de tyndeste zoner - langs kanten af ​​hårlinjen, i de tidsmæssige områder, på den nederste del af nakken. Horny skalaer forbliver altid på huden og falder ikke på tøj.

Hvad angår allergier, er dette et midlertidigt forbipasserende fænomen: en reaktion på en shampoo eller et stylingmiddel, der kan forsvinde uden irritation i løbet af få dage. Hvis hovedbunden er følsom, hjemsøger kløe og rødme en person i lang tid.

Forresten kan følsomheden endda føre til en ændring i selve hovedbunden. Tør og indsnævret, det forbedrer talgkirtlerne for at beskytte overfladen på en eller anden måde. Som et resultat bliver håret hurtigt fedtet.

Følsom hovedbund - løsningen

I alle disse tilfælde, når folk ikke kender problemet, begynder de selvmedicinere. Brug skæl, der indeholder zink, eller produkter til olieholdig hovedbund, bygget på tørringskomponenter.

Beskadiget hud på hovedet af en "genoplivning" begynder endnu mere tør, irriteret, og viser de dybe sår og revner, der åbner døre for indtrængning af bakterier ind i de dybere lag af dermis. Som følge heraf, hvis du gør selvmedicinering eller tværtimod ikke gør noget, kan følsom hovedbund forårsage skæl og hårtab. Derfor anbefales det stærkt at håndtere dette problem, når dets første symptomer manifesterer sig uden at vente på bivirkninger.

Hvordan man behandler følsom hovedbund

For at rehabilitere hovedbunden er det nødvendigt at genoprette sin hydro-lipid og vandbalance. Terapi omfatter hjemmepleje og et besøg hos en tricholog. Lægen vil hjælpe med at bestemme årsagen til problemet, foreskrive et yderligere kursus af vitaminer og genopretningsprocedurer.

Hjemmepleje

I hjemmeplejen er det værd at inkludere produkter med aktive fugtighedsgivende, regenererende, nærende og beroligende ingredienser. Disse omfatter:

 • Aloe Vera - forbedrer hudens beskyttende funktion, skaber en beskyttende film på overfladen, blødgør og fugter.
 • Calophyllum olie - effektivt lindrer betændelse og rødme i hovedbunden, eliminerer ubehag.
 • Ps21 - et molekyle, der er designet til at lindre spasmer af blodkar. Det beroliger hovedbunden, lindrer rødhed og ubehag.
 • Pebermynte ekstrakt - indeholder menthol, giver dig mulighed for straks at berolige hovedbunden og lindre ubehag, har en udtalt køleeffekt.
 • Piroctonolamin - i små koncentrationer hjælper med at exfoliere døde hudskalaer, genopretter blodgennemstrømningen til hovedbunden.
 • Glycerin er en stærk fugtgivende og regenererende komponent.
 • Macadamia, jojoba, shi olier - fugt, skab en beskyttende film på overfladen.
 • Lavendel ekstrakt - lindrer irritation, beroliger huden.

I mange fora anbefales det at bruge shampoo og balsam fra børns serien til følsom hud. Der er et sandkorn i disse ord. Faktum er, at hos børn er den mest tynde og delikate hud, der er genstand for allergiske reaktioner.

Gennemgang af naturlige shampoo til følsom hovedbund

1. Weleda

Rosemary Shampoo (Rosmarin-Shampoo)
Shampoo med rosmarin "Weleda" har en særlig blød formel og indeholder ikke kunstige konserveringsmidler. Designet til overarbejde hår. Horsetail-ekstrakten, der er rig på silicinsyre, styrker hårets struktur og form. Rosmarin olie, der omfatter en blanding af æteriske olier revitaliserer hovedbunden, normaliserer funktionen af ​​talgkirtler, hvilket skaber et næringsstof base og forbedrer omsætning til hårrødderne, hvilket bidrager til at reducere dannelsen af ​​skæl.

Kastanje Shampoo (Kastanien-Shampoo)
Shampoo med kastanje "Weleda" er et ideelt redskab til intensiv, men blid hårpleje, der bidrager til deres aktive og sunde vækst. Shampoo indeholder hestekastnutekstrakt og en blanding af naturlige æteriske olier. Fremmer dyb rensning af alle typer hår, giver dem en delikat aroma. Styrker hårstruktur. Håret bliver sundt og skinnende, bliver lydigt.
På trods af at shampooer er meget ens, både i konsistens og i farve og endda lugter, kunne jeg lide Kastanje mindre end Rosemary. Det syntes mig, at han ikke vasker håret så godt og ikke gav et sådant volumen. Men stadig en meget anstændig shampoo.

2. Aveda

Gennemsigtig, gelélignende shampoo med vidunderlig myntearoma. Rydder perfekt og opfrisker hovedbunden. Forlader en behagelig følelse af afkøling. Godt, mildt, jeg kunne virkelig godt lide.

Hovedbunden fordeler Balancing Shampoo
Sundt hår begynder med en sund hovedbund. Her er vores daglige formel for at opnå dette: rensning til rødderne, fjernelse af alle urenheder, der skaber det perfekte fundament for sundt hår.

Gennemsigtig, gelélignende shampoo, men næsten lugtfri. Vasker hår godt. Meget neutral.
Generelt er jeg imponeret over dette mærke, jeg vil gerne prøve noget andet med dem.

3. Logona

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg forventede mere fra denne shampoo. Gelélignende tekstur, det lugter som rosmarin, men ikke så skarp som Weleda. Måske er dette bare ikke en shampoo til mit problem, jeg vil prøve noget andet fra dem, fordi skæl ikke forstyrrer mig så meget. Ikke dårligt, men uden entusiasme.

4. Lavera

BIO SHAMPOO "Cornflower"
Opgaven af ​​anti-skælskampen er at genskabe balancen i hovedbunden, reducere irritation og skabe betingelser for væksten af ​​det smukke og stærke hår. Værdifulde højt effektive cornflower ekstrakt eliminerer skæl, og valnød ekstrakt forhindrer dets udseende. Forfriskende salvie, heksehassel og rosmarinhydrolater beroliger hovedbunden, og lecithin giver ømhed. Ekstrakter af neem og alger hjælper med at genoprette mikrocirkulationen i huden og har en mild antibakteriel virkning, der forhindrer gentagelse af skæl.

Denne shampoo har allerede en cremet konsistens og en mere subtil duft. Men jeg kunne ikke rigtig godt lide sine rensende egenskaber - ved udgangen af ​​den næste dag hænger mit hår som is. Jeg vil også prøve Orange Shampoo, de bliver rost for at få en komplet idé.

5. Grønne energiorganiske stoffer

Jeg har en shampoo fra serien La Récolte des Fleur d'Oranger (vild orange linje)
Naturlige økologiske ingredienser, æteriske olier genoprettes, nærer og fugter svagt hår. Ekstrakter af vilde appelsin, citron og granatæble bidrager til langvarig bevaring af hårfarve, hvilket gør dem bløde og skinnende. Egnet til daglig brug.

Og jeg kan virkelig godt lide det. I modsætning til de fleste er det fremragende skum, har en behagelig, diskret aroma. Og generelt, for alle mine kvaliteter kan jeg lide. Jeg vil gerne prøve en anden ayurveda og maske, hårolie og kropscrub.

6. Madara

7. Sexet hår

Chokolade Soymilk Shampoo
Sojaproteiner trænger dybt ind og nærer hår, genopretter blødhed, fleksibilitet og glans. Kamille ekstrakt fugter og blødgør håret, hvilket gør det glat. Fraværet af sulfater og beskyttelse mod UV-stråler gør det muligt at bevare og forhindre udtørring af farvet hår. Ny forførende lugt af chokolademælk.

Ja, det er ikke økologisk, men professionel kosmetik, men denne shampoo har ingen aggressive komponenter, der irriterer hovedbunden. Det lugter virkelig chokolademælk! Behageligt, cremet, det er en fornøjelse at bruge det. Det eneste negative - hår hurtigt snavset.

8. Korres

Risproteiner og oligo-elementer, toning
Toning shampoo Korres "Rice proteiner og sporstoffer" er beregnet til tyndt og skørt hår. Genopretter energien i cellerne i hovedbunden, genopretter sprødt hår. Reducerer hårtab og deres tværsnit, styrker hårakslen og beskytter dem, hvilket gør dem mindre sprøde.

For mig - nej. Jeg ved ikke engang hvad han skal skrive om ham. Ingen lugt, ingen farve, ingen effekt. Hverken god eller dårlig.

9. FLORAME

Flaske Shampoo
Komplekset af æteriske olier og plante BIO ekstrakter af rød enebær, te træ, ceder og eukalyptus, renser, genopretter den normale balance i huden og beroliger hovedbunden. Denne naturlige formel giver meget blid hårvask så ofte som nødvendigt. Dit hår bliver sundt, lys og skinnende.

Blev taget af skæl til sin mand Copes med denne opgave på 4-. Men jeg bruger det til tider. Nice neutral shampoo. Hans lugt er mærkeligt. På trods af den helt naturlige sammensætning lugtede denne shampoo mig for... blegemiddel)

10. Lebel Kosmetik

Dette er også et professionelt mærke, men sammensætningen indeholder ikke aggressive vaskemiddelkomponenter, især da shampoo har gjort sit job til 5+.

Cool Orange Shampoo
Effektiv og forsigtigt renser hårbunden og håret.
Fjerner vedvarende snavs.
God forfriskende.
Det nærer og fugter.
Stimulerer ny hårvækst.
Forhindrer håret i at absorbere lugte.
Beskytter mod UV (SPF 10)

Dette er en af ​​de permanente ledere på mit badeværelse. God for alle indikatorer. Opfrisker, afkøler, beroliger, bekvem emballage med dispenser. Håret holder sin friskhed og lugt i lang tid... Et mirakel, ikke en shampoo.

Har en mand Cypress shampoo til pleje af følsom, tør hovedbund med japansk cypresolie.
Kæmper tør skæl.
Lindrer betændelse, irritation og kløe.
Bekæmper hårtab.
Anbefales til mænd.
Stimulerer cellefornyelse, normalisering af deres aktivitet.
Beskytter mod UV (SPF 15).

Også meget godt.

11. Og den absolutte outsider af min liste er Dr.Hauschka

Shampoo "Abrikos og Havtorn" Dr.Hauschka (Aprikose Sanddorn Shampoo) - Til tørt og beskadiget hår.

12. Jeg vil gerne nævne en anden shampoo, som på en gang simpelthen reddede mig.

Ja, der er mange naturlige ingredienser i sammensætningen, men det er usandsynligt, at det er naturligt. Men det virker virkelig, i modsætning til sine professionelle og luksuriøse kolleger for følsom hovedbund, som jeg har forsøgt. Især godt i kombination med en væske fra samme serie.
Dette er Rene Furterer line Astera.
Denne mælkefulde shampoo med en olieagtig konsistens renser og blødgør irriteret hovedbund og giver skinnende og skørt hårglans og volumen. Den beroligende shampoo mælk har en neutral surhed, der tolereres godt, hvilket gør det muligt at vaske dit hår forsigtigt så ofte som nødvendigt og fremmer bedre kæmning hår.

Jeg håber, at oplysningerne vil være nyttige for nogen)

Hvordan fjerner du antennerne over din overlæbe en gang for alle hjemme?

Sådan fjerner du hår på hænder?