Hvilken laser er bedre til hårfjerning?

Artiklen diskuterer typerne af laser hårfjerning, beskriver fordele og ulemper ved hver metode. I slutningen kan du lave din egen konklusion, hvad du skal vælge fra udbuddet af tjenester på dette område på markedet for skønhedssektoren.


Efter fremkomsten af ​​laserterapi giver videnskabsmændene ikke op på at forbedre epileringsmetoder. I øjeblikket konkurrerer fire repræsentanter af denne type for deres popularitet:

 1. rubin
 2. diode
 3. alexandrit
 4. Neodym

Se også:

Ifølge princippet om anvendelse skelnes der indretninger til homogen og selektiv fotothermolyse. Selektiv type omfatter alle former for hårfjerning undtagen neodym. Lasere af den homogene type passerer en stråle af lysstråler ind i folliklen, der ødelægger det, når de opvarmes.

Ruby Pioneer

Ruby laser dukkede op i 60'erne af det tyvende århundrede. Enhedenes hovedkomponent er en rubinstang, som omfatter aluminiumoxid og krom.

Det kan bruges til at blande tatoveringer, hårfjerning og misfarvning af alderspletter. Men ulempen ved denne metode er betydelig, det anbefales ikke til personer med mørk hud eller solbrændthed, fordi der er risiko for lyspunkter eller forbrændinger på procedurens sted.

Alexandrit laser

Populær og nu er alexandrit metode. Det tager i gennemsnit fire gange at helt slippe af med håret i det ønskede område. Bølgelængden er lidt længere end rubin, ca. 750 Nm, mens anvendelsesområdet ikke er anderledes.

Roboternes kvalitet er noget højere, huden bliver smidig og levende. Procedurens smertefuldhed er minimal, og ved en høj smerte tærskel anvendes en særlig beroligende gel, og tiden i salonen tager i gennemsnit 40 minutter.

Diode metode

Diodeindretningens bølgelængde er 810 Nm. En mærkbar fordel var muligheden for anvendelse af kvinder med en mørk hud, men ikke mørkhudet uden risiko for ubehagelige pletter. Diode laser er effektiv med tilstrækkeligt hårdt hår og med deres overdrevne vækst gør det muligt at gøre dem bløde og usynlige.

Alle disse metoder er kun effektive med mørk hårfarve.

Hvis vi sammenligner diode- og alexandrit-metoden, kan vi ikke sige utvetydigt. Dioden har en lidt længere bølgelængde, men den kan ikke justeres, alexandritet har en lavere pulskraft, og køleprincippet ligger i krydestyring, dvs. ikke-kontaktkøling, hvilket gør epilering mindre følsom.

Det skal bemærkes, at effektiviteten af ​​forskellige metoder for hver zone er tvetydig. Til epilering af overlæben er det bedre at ty til alexandritmetoden og i den dybe bikini zone til dioden en. Faktum er, at dioden har en ringdiameter på 9 mm, som gør det muligt at trænge ind i mere komplekse zoner ved at fjerne huller.

Innovation - Neodym Laser

Metoden til fotogen termolyse tillod et andet udseende på epilationsprincippet. Det blev oprindeligt udviklet til mørkhudede kvinder. I modsætning til alle ovennævnte metoder leder det strålenes energi til hårcellerne og blodårene og ikke til melanin.

Bølgelængden når 1060 Nm, og arbejdshastigheden er højere end den anden, i gennemsnit tager det ikke mere end en halv time at behandle de mest komplekse zoner.

Hvis vi laver en komparativ analyse, kan vi give førstepladsen til neodymlaseren, den anden til alexandrit og diode og den tredje til rubinen. Fordelen ved neodym er muligheden for at bruge til enhver hudtype, hastighed og sikkerhed. Den eneste ulempe er prisen på denne enhed og som følge heraf fraværet i nogle saloner.

Princippet om forberedelse til hårfjerning er anderledes for alle, for nogle mennesker anbefales det at shave for nogle dage før proceduren, i andre denne periode varierer op til en uge.

Men at gå efter en epilation anbefales identisk, dybest set det:

• Gå ikke til solarium og bad i 2 uger efter eksponering;
• Må ikke solbade;
• Fugt huden med særlige midler for at forhindre, at det tørrer ud;
• Fjern ikke håret uafhængigt af det valgte område.

Resultaterne af laser hårfjerning afhænger i det væsentlige af overholdelsen af ​​disse anbefalinger.

Typer af lasere: hvilken laser til fjernelse af hår er bedre

Opfindelsen af ​​laserudstyr gav en stærk impuls til udviklingen af ​​kosmetologi. Tidligere kvinder så i en drømmepilation fra kroppen, kæmpede med dem, og lasere blev fremragende hjælpere. Men du skal vide om typer af laser og deres effektivitet.

 • 1. Typer af lasere
 • 1.1. rubin
 • 1.2. alexandrit
 • 1.3. diode
 • 1.4. Neodym
 • 2. Indikationer for brug
 • 3. Kontraindikationer
 • 4. Den bedste type laser hårfjerning

Epilering ved hjælp af laserudstyr kom til menneskeheden for ikke så længe siden fra omkring midten af ​​det sidste århundrede. De mest populære af dem er diode.

Typer af lasere

De vigtigste egenskaber er kraften og bølgelængden, som er forskellige, ligesom de typer af lasere. Det sidstnævnte karakteristiske og giver laserfølsomheden over for melanin - hudpigment, som absorberer termisk stråling. Arbejdet med to indikatorer sammen sikrer succesen med de nødvendige procedurer. Og typerne af lasere til hårfjerning adskiller sig præcist i disse egenskaber.

rubin

Enheden blev introduceret til verden i anden halvdel af det sidste århundrede, og siden da er teknologien stadig i efterspørgsel. Den er baseret på en rubinstang lavet af aluminiumoxid med tilsætning af krom. Ruby enheder har en bølgelængde på 694,3 mm, som giver dig mulighed for effektivt at håndtere uønsket vegetation.

En unik funktion er, at denne enhed kun bruges til at fjerne mørkt hår, der vokser på let hud. Et sådant krav er berettiget, da en bølge af lys af lille længde absorberes af melanin. Hvis enheden bruges til mørk hud, vil melaninet på de behandlede områder kollapse, og efter det vil der være en hvid plet.

alexandrit

Det smalle anvendelsesområde for den tidligere enhed krævede konstruktion af en udskiftning. Hun blev alexandrit laser. Dens basis er lavet af samme materiale, belagt med krom. Størrelsen af ​​laserlysbølgen vælges ved høringen, før det planlagte kursus, og intervallet varierer fra 700-820 mm.

Alexandrite laser giver dig mulighed for at justere længden af ​​lysbølgen manuelt. Dette udvide anvendelsesområdet for dets anvendelse til hårfjerning og -korrektion. Og i modsætning til det foregående udstyr fjerner alexandrit-laser mørkt hår på mørk hud.

diode

Det hedder også safir, det er tredje fase i udviklingen af ​​sådanne enheder. Epilation diode laser bruges oftest. En stærk strøm af strålingsenergi gør det muligt at fjerne hår, selv fra sort hud, og det giver dig mulighed for at bruge en diode laser til epilering, også i sydens lande.

Lysbølgen er 800 mm, men der er en ulempe - lav arbejdshastighed. Dette kan forårsage ubehag for personen under epileringsprocessen og endda smerte. Du skal også have en stigning i antallet af sessioner for at få et mere effektivt resultat. Men på trods af dette var det diode laser hårfjerning, der blev tilladt af FDA at arbejde med teenage hud.

Neodym

Dette er den nyeste af tekniske enheder, der bruges til hårfjerning. Dens bølge har den længste længde på 1080 mm og den største effekt af alle enheder. Disse egenskaber gør det muligt for strålerne at trænge dybt ind i huden, og derfor har epilationen med en neodymlaser en skadelig virkning på hovedbunden.

En sådan bølgelængde gør det muligt at fjerne hår i en lys skygge på enhver hud. Neodymbaserede lasere anvendes også i ikke-kirurgisk hudforyngelse, især under laseropvarmning.

Indikationer for brug

Epilation er foreskrevet og ifølge lægernes vidnesbyrd kan årsagen være hypertrichose eller hirsutisme, det vil sige sygdomme, der fører til unormal hårvækst.

Hvis du har brug for et godt resultat af laser hårfjerning, vælges typen afhængigt af omstændighederne.

Hårintrowth vil også være en indikation, fordi håndtering af manglen på andre metoder er problematisk, mens forskellen i proceduren er nul. Dette gælder også for irritation efter barbering, hvilket medfører ulejlighed.

Laser hårfjerning er ordineret til atleter, der har brug for æstetik til kroppen.

Kontraindikationer

Proceduren med nogle risici, epilering med alexandrit laser og alle andre har en række forhold, hvorunder det ikke kan gøres.

 1. Hvis patienten er under 18 år, er proceduren forbudt, da hormonbalancen i den unge krop er ustabil.
 2. Du kan ikke brænde hår og gravid, fordi det kan uforudsigeligt påvirke deres helbred.
 3. Hvis på det foreslåede sted er der skader på huden, så proceduren kan ikke være, alt dette efterfølges af mesteren, gør depilation.
 4. Hvis huden er overfølsom, og denne test viste, kan laser hårfjerning ikke være truet af skade.
 5. Stop signalet vil blive udtalt allergiske reaktioner, herpes infektioner og foci af betændelse på huden, maligne tumorer.
 6. Hvis kroppen kaster influenza og andre virale infektioner, er det værd at vente med diode epilation.
 7. Forbuddet mod proceduren og dem, der er syge med diabetes mellitus ukompenseret stadium, hypertension, åreknuder.

Behandle mol skal også omhyggeligt efter at have foretaget en foreløbig undersøgelse for at studere naturen.

Den bedste type laser hårfjerning

Hver type procedure er god, men prioriteten vil blive mærket og egnet i materialetåsenheden. Bordet vil hjælpe dig med at bestemme hvilken laser hårfjerning vil være den bedste.

Laser hårfjerning - hvordan man opnår det bedste resultat

Blandt de mange moderne metoder til fjernelse af uønsket kropshår betragtes laser hårfjerning som en af ​​de mest effektive. Nu kan det gøres selv hjemme ved hjælp af specielle mini-enheder, selvom den bedste laserfjerning kun garanteres i gode saloner under ledelse af erfarne kosmetologer.

Laserapparatet udsender lysbølger, der absorberes af melanin, pigmentet, som farver håret. Som følge heraf opvarmes og ødelægges hårsækkenet. Hårpæren dør, og efter et stykke tid falder det døde hår ud, og væksten stopper i flere år.

På grund af den specielle teknologi til afkøling af huden bliver kun håret opvarmet, nærliggende væv er ikke beskadiget, så der bliver ingen forbrændinger eller smerter under og efter proceduren.

Denne type hårfjerning er ideel til mørkt og hårdt hår, fordi de har meget melanin. Teknologien står dog ikke stille, og moderne lasere er i stand til at slippe af med det tyndeste "klumpede" hår, for det behøver du blot flere procedurer.

Omkostningerne ved laser hårfjerning

Priserne på sådanne procedurer er høje, fordi laserudstyr er dyrt, og kun en specialuddannet kosmetolog kan gøre sådan fjernelse af håret. Men det langsigtede resultat er pengene værd.

Én session vil koste dig:

 • Et fuldt ansigt - fra 2.000 til 10.000 rubler;
 • Armhuler - fra 1000 til 3000 rubler;
 • Hænder - fra 2.000 til 10.000 rubler;
 • Benene er fra 4.000 til 7.000 rubler;
 • Lår - fra 7000 til 12.000 rubler;
 • Bikini område - fra 2000 til 7000 rubler.

Omkostningerne afhænger af mængden af ​​hår, på det behandlede område og på lasermodellen. I forskellige saloner kan du blive bedt om at gøre yderligere procedurer, såsom epilering af maven, ryggen, fingrene osv.

Typer af enheder og som er bedre at vælge en laser?

Alexandrit laser

Navnet kommer fra navnet på alexandritstenen, som blev brugt til at oprette enheden. Denne type laser er kun effektiv til mørkt hår med let hud, mens blondt hår endda kan fremkalde vækst.

Neodym laser

I modsætning til alexandrit påvirker det ikke melanin, det vil sige hårfarve spiller ingen rolle - du kan gøre hårfjerning til piger med rødt, let og endog gråt hår. Enheden virker på de skibe, der fodrer hårsækken og på selve pæren. Pulsen af ​​denne laser trænger dybt nok ind og kan fjerne næsten alt hår.

Diode laser

Dette er den mest moderne type laser til fjernelse af uønsket vegetation. Strålens rækkevidde er højere end for andre arter, som giver dig mulighed for helt at slippe af med hår. Det har forbedret teknologien til køling af huden, og ødelæggelsen af ​​hårpæren tager flere millisekunder, dvs. proceduren kræver mindre tid.

Hvilken laser er bedre?

Som det fremgår af beskrivelsen, er en diode laser det bedste at fjerne hår. Det har flere funktioner end sine forgængere, som giver dig mulighed for at tilpasse det i overensstemmelse med de enkelte kunders individuelle egenskaber.

Det er ligegyldigt hudfarven, du kan gøre hårfjerning på både lys og garvet hud, som ikke påvirkes af laseren på grund af enhedens specielle teknologi.

Diameteren af ​​lysstrålen fra diode lasere er større end den for andre, derfor bliver mere hår fjernet i en procedure, og derfor kræves der generelt mindre procedurer.

Laser epilatorer til hjemmet fjernelse

Selvfølgelig er laser hårfjerning bedst udført i saloner eller medicinske centre, der har gode anmeldelser om denne service. De har fremragende udstyr og uddannet personale. Så du forsikrer dig selv mod skader, der kan opnås ved uerfarenhed. Det vigtigste er at vælge en professionel salon.

Der er dog et alternativ til ture til salonen - dette er en bærbar laser epilator, designet specielt til hjemmebrug.

Princippet om deres drift er det samme som i salonenhederne. Der er to typer af sådanne bærbare enheder: Du leder strålen af ​​den første til hvert enkelt hår, og den anden scanner huden og fører laser til håret. Den anden type er mere praktisk, men dyrere. Du kan vælge en epilator, som du har råd til. Under alle omstændigheder vil du bruge meget mindre penge på det end på rejser til salonen.

Ifølge kvinder er RIO Dezac den mest populære virksomhed, der producerer laserepilatorer til hjemmebrug. De producerer et stort antal forskellige enheder (omtrentlige priser - fra 11.000 til 50.000 rubler), der hver har et andet sæt funktioner.

At bruge en sådan epilator hjemme med uvant er meget ubelejligt, men når du bliver vant til det, vil du være i stand til at gøre epilering hurtigt, og snart vil du se, hvordan hårene falder ud. Det vil ske, som med salon laser hårfjerning, 2-3 uger efter proceduren.

Før brug skal du læse instruktionerne nøje og se videoen fastgjort til laserepilatoren. I intet tilfælde krænker ikke instruktionerne i vejledningen, ellers kan dit helbred være i fare.

Forholdsregler under procedurer

 1. I to uger før en session kan du ikke solbade og bruge solbeskyttelse. Det er også tilrådeligt ikke at bruge pool og sauna.
 2. Det er nødvendigt, at alle hårene på det behandlede område vokser tilbage, så hvis du har gjort hårfjerning og fjernet dem fra roden, vent mindst en måned, før du går i gang med proceduren.
 3. 2-3 dage før epilering, skal du barbere hårene, så de kan vokse til 1-2 mm. Huden under sessionen skal være helt rengjort.

Kontraindikationer til laser hårfjerning

 1. Kræft på ethvert tidspunkt;
 2. Diabetes mellitus;
 3. Alvorlige kroniske sygdomme, hudsygdomme
 4. Flere mol i hårfjerningssteder;
 5. Irritationer, slid, udskæringer på huden;
 6. Graviditet, amning.

Video: Laser hårfjerning fra ord fra eksperter

Video: Hvilken laser er bedre?

Før epilering er det nødvendigt at konsultere læger (gynækolog, endokrinolog). Udsæt ikke dit helbred i fare, følg råd fra kosmetologer og læger!

Sådan vælges en enhed til laser hårfjerning

Hvad er den mest effektive hårfjerning? Et spørgsmål, der vedrører flertallet af piger. En af de mest effektive metoder til fjernelse af uønsket hår er laser hårfjerning. Brugt apparat til laser hårfjerning påvirker kvaliteten af ​​proceduren. Kvalifikation af en kosmetolog er også meget vigtig. Alle enheder lindre hår, der er i vækststadiet. Det er dog nødvendigt at tage højde for, at et stort antal af dem er i sovende tilstand. De kan komme ud af denne tilstand til enhver tid, så hårfjerning er en seriel procedure.

I dag er 4 lasere til hårfjerning meget populære. Typer af lasere til hårfjerning:

Stråling af lysbølger absorberet af melanin, hvilket farvet hår, er grundlaget for apparatet anvendt til laserhårfjerning. Dette fører til opvarmning og ødelæggelse af hårsækken. Som følge heraf bliver pæren ødelagt, og håret falder ud efter en vis periode. I flere år standser pæren voksen. Læs også hvad der er skadelig laser hårfjerning.

Ruby apparat

Ruby laser tilhører en serie af de ældste enheder. Grundlaget er en rubinstang, som består af chrom og aluminiumoxid. Hans hastighed er lille, blinker af lys er lavet omkring 1 per sekund. Dette fører til, at kosmetologen skal bruge tilstrækkelig tid.

Længden af ​​lysbølgerne giver dig mulighed for at påvirke overfladen af ​​dermis, så ved hjælp af en rubinlaser er håret, der er tæt på overfladen, fjernet godt.

Det skal tages i betragtning, at rubinapparatet kun har en effektiv effekt på mørkt hår og netop på lysdermis. Han rådes ikke til at bruge mørkhudede eller garvede mennesker. Faktum er, at dette kan føre til forbrændinger eller lyse pletter. Linket kan læses på hvilken dag håret falder ud efter laser hårfjerning.

Alexandrit laser

Epilation med brug af alexandrit laser er meget populær. Udstyret har en ret høj ydeevne. Lysbølgeindekset er 755 Nm. Denne længde giver dig mulighed for at ødelægge hårfarvepigmentet i brunhårede og brunetter. Denne dybe indtrængning antyder imidlertid behovet for at afkøle epidermis før proceduren ved anvendelse af specielle formuleringer.

Arbejdshastigheden er ca. 10 blink per sekund. Kvalitet er bedre i forhold til rubin. Den tid, der skal bruges i kabinen - ca. 40 minutter. Fremgangsmåden giver en lille smerte. Hvis en persons smertetærskel er for høj, så vil en speciel beroligende præparat anvendes af kosmetologen. Under linket kan du finde ud af, hvor ofte laser fjernelse skal fjernes.

Diode metode

I tilfælde af en tilstrækkelig dyb placering af hårsækkene anbefales det at gøre epilering med en diodelaser, hvis bølgelængde er 810 - 940 Nm. Arbejdshastigheden er ca. 2 blink per sekund. En sådan signifikant dybde af penetration bidrager til et større antal bivirkninger. Det er svært at helt fjerne håret med denne enhed.

Fordelen er, at den kan bruges uden frygt for udseende af pletter til mennesker med mørk farve af dermis, med undtagelse af sorte mennesker. Det er i stand til at vise dets effektivitet i forhold til forholdsvis stiv hår og deres forbedrede vækst. Som et resultat vil de blive bløde og diskret. Men for at klare lys og rødt hår kan han ikke.

Hvis vi sammenligner diode- og alexandritlasere, bemærkes det, at selv om den første bølge er længere, er den ikke reguleret. Alexandrit-pulserne er lavere, men det er en enhed, der gør epilering mindre følsom. Denne egenskab er forbundet med kontaktløs afkøling.

Fordelen ved dioden er, at der i en sådan procedure kan mere hår fjernes. Dette betyder, at for at få helt af med hår fra en bestemt zone, vil mindre sessioner være nødvendige.

Diodelaseren har en ringdiameter på 9 mm, derfor er det bedre at udføre hårfjerning med denne enhed i nærværelse af mere komplekse zoner. Dette gælder især for laser hårfjerning af bikiniområdet. Alexandrit rådede til at bruge til at ødelægge håret over overlæben. Det beskriver hvordan laser hårfjerning på ansigtet.

Neodym-maskine

Innovativ laser enhed - neodymium, i den stråler energi er ikke rettet mod melanin, men til blodkar og celler. Denne epilering kan sikkert bruges på alle former for dermis.

Karakteristika ved denne laser hårfjerning maskine er som følger:

 • bølgelængde - 1060 Nm;
 • driftshastighed - ca. 100 blink per sekund;
 • behandlingstid er 30 minutter.

Find også ud af om laser hårfjerning er mulig for evigt.

Sammenligningsanalyse af enheder

Hvilken laser er bedre kan bedømmes ved at sammenligne deres egenskaber.

Laser neodym-apparater til hårfjerning har følgende fordele:

 • Mulighed for brug for alle former for dermis;
 • sikkerhed;
 • anstændig hastighed.

Sådant udstyr har den største ulempe - det er prisen. Men det skal tages i betragtning, at denne type enhed, som diode en, har en temmelig svag effekt. Kursets varighed er ca. 18 procedurer, og i 1 session kan du slippe af med halvdelen af ​​pærerne.

Det andet sted med hensyn til præstationer i rubin. Effekten af ​​dem er ikke dårlig. De forlader intakt 20-30%, antallet af sessioner i gennemsnit når 10-12.

De ledende alexandrit apparater til hårfjerning, som er i stand til at fjerne 90% af håret. 8-10 sessioner vil være nok til at opnå det ønskede resultat.

I videoen - hvordan man vælger den ønskede enhed:

Sikkerhed er en af ​​de vigtigste egenskaber ved enheden. Og som enhver laserudstyr, der ikke har beskyttelse, frembringer proceduren ubehag som følge af væsentlig opvarmning af vævet. Dette gælder især for rubin og neodym enheder. Læs også, om du kan gøre laser hårfjerning til gravide kvinder.

Anvendelsesområder

Med den samme laserstyrke lider den mørke derma mindre, hvis den behandles med en diodelaser. Det fungerer godt i bredere skala. Denne enhed bruges med succes til patienter med mørk hårfarve 1 - 6 fototype. Et godt resultat i behandlingen af ​​denne enhed kan opnås ved dyb kvalitetskøling.

Årsagen er den højeffektdensitet af den udstrålede energi, som er nødvendig for denne epilering.

Hvis en person med mørkt hår har en lav pære, vil en rubin enhed gøre. Men proceduren vil tage lang tid. Med dybtliggende rødder vil neodym- eller diodlaseren fungere godt.

Uanset hvad enheden blev udført hårfjerning, selv med hensyn til en type hud, kan resultatet være anderledes. Doktors kvalifikation spiller her en yderst vigtig rolle, for det er han, der er ansvarlig for det optimale magtniveau og skal overvåge dermis reaktion. For nylig er laser hårfjerning af underarmszonen stigende. Læs også om laser overskæg hårfjerning hos kvinder.

Typer af lasere til hårfjerning - hvilken laser er bedre?

Der er lasere af forskellige typer, og hver af dem er designet til forskellige typer hår og hud. Hvordan man ikke får forbrændinger, og får det mest effektive resultat? Lad os finde ud af det sammen.

I Moskva er det ikke længere! Kun indtil 31. januar 2018!
Laser hårfjerning til prisen på voks fra "Arbat Esthetics"!

Princippet om laser hårfjerning

For at forstå, om laser hårfjerning passer til dig og hvilke af dens typer er bedre, skal du forstå kernen i proceduren.

Laser hårfjerning er hårfjerning ved opvarmning af hårsækken. Kan penetrere dybt under huden, ødelægger laserstrålen follikelen og endda papillen, der føder den. Således er laser hårfjerning betragtes som den mest effektive og sikre procedure til fjernelse af uønsket hår.

Mere detaljeret og med nuancer diskuteres laser laserfjerning i en separat artikel.

Selvom laser hårfjerning ikke forårsager akut smerte, bruges specielle cremer og salver, som forhindrer ubehagelige fornemmelser, især i intime områder, til særligt følsomme patienter.

Er en laser billigere end voks?
Hvordan så?

Pris sammenligning til laser hårfjerning. Vi leder efter fordele.

Besparelser fra 2.000 til 20.000 rubler.

Laser hårfjerning: typer af lasere og deres fare.

Kosmetiske enheder til laser hårfjerning er forskellige typer af lasere. Typerne af lasere selv adskiller sig primært i deres bølgelængde. Jo længere bølgelængden er, desto større dybden af ​​indtrængen og effektiviteten af ​​proceduren. De mest populære typer af lasere, der anvendes i kosmetologi, er alexandrit og diode.

Overvej typerne af lasere for at øge stråleets sikkerhed og dybde.

Hvilken laser er bedre - diode eller alexandrit

Ja, i dag er diode og alexandrit installationer den mest almindelige. For at forstå, hvilke af disse typer der er bedre og mere effektive, lad os se på alle mulighederne for de typer laser hårfjerningsmetoder.

Ruby Laser

Anvend ruby ​​laser begyndte for længe siden og aktivt brugt det indtil 1998. Denne laser er den ældste blandt alle, selvom den bruges i nogle andre skønhedssaloner.

I en rubinlaser er pulsfrekvensen 694 nm. En sådan impuls virker på huden i 3 millisekunder, og dens effekt er 40-60 J / kvm. se. Med denne laser kan du kun fjerne mørkt hår på let hud. Lysere hår tillader ikke at fjerne bølgelængden og effekten. Når der anvendes på mørk hud, kan der opstå hævelse eller pigmentering. Det er nødvendigt at omhyggeligt henvende sig til brugen af ​​en rubinlaser.

Fjernelse af lys og rødt hår: nej.
Hårfjerning på mørk hud: nej.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $.
Effektivitet: **
Burn Risk: *****
Procedurens varighed: *****

Epilation med alexandrit laser

Syntes at erstatte rubinlaseren. Det genererer en længere bølge af stråling - 725 nm. Derudover er pulsrepetitionshastigheden 5 Hz, hvilket er præcis 5 gange hurtigere end en rubin. Jo mørkere håret er, desto højere effektivitet. Den maksimale effekt på lys hud, uden solskoldning. Da laseren er mere kraftfuld, kræves ekstern hudafkøling under proceduren. Med forkerte indstillinger kan du blive brændt.

Blondt hår fjerner ikke. Men du kan udføre proceduren for en lysbrun.

Selvfølgelig er effektiviteten ved at bruge alexandrit laser meget højere end rubin, men patienter klager ofte over smerte efter laser hårfjerning på disse typer af lasere.

Fjernelse af lys og rødt hår: Meget lys og grå - nej.
Hårfjerning på mørk hud: nej.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $$.
Effektivitet: ***
Risiko for forbrændinger: **.
Procedurens varighed: ***

Diode laser hårfjerning

I en diodelaser er bølgelængden 800 - 900 nm, og pulsens varighed er op til 30 ms med en frekvens på 1 Hz. Sådanne parametre gør det muligt at udføre proceduren selv på stærkt garvet hud: Effekten udføres både på melanin og på de kar, der fodrer hårsækken.

Med sin hjælp er det umuligt at fjerne helt gråt hår, men denne type lasere klare blondt hår med melanin. Takket være dens bølgelængde trænger diode laserstrålen ind i huden til 3,5-4 mm og giver dig mulighed for helt at ødelægge hårsækken. En af de mest effektive typer laser til fjernelse af hår.

Fjernelse af lys og rødt hår: ja.
Hårfjerning på mørk hud: ja.
Ømhed: *.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $$.
Effektivitet: ****
Risiko for forbrændinger: **.

Neodymium laser hårfjerning

Neodymlaseren skelnes ved, at pulsens varighed er 100 millisekunder, og bølgelængden er meget længere end i alexandrit - 1064 nm.

Essensen af ​​strålingens påvirkning med en sådan bølgelængde er ikke kun effekten på melanin, men den mulige koagulering af blodkar, der fodrer håret. Generelt bruges neodym-enheder til fjernelse af det vaskulære netværk på huden, så effekten af ​​epilering er bygget på dette - for at fratage kraftens hår og derved "dræbe" det. Imidlertid er effekten af ​​sådanne lasere lavere end den af ​​ovenstående, hvorfor procedurens varighed og dens effektivitet falder.

Neodym planter er næsten ikke fundet i skønhedssaloner og er kun tilgængelige i specialiserede klinikker.

Fjernelse af lys og rødt hår: ja.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $ $ $.
Effektivitet: ****
Procedurernes varighed og antal procedurer: ****

Elos epilation

Dette er en moderne udvikling, der omfatter to typer virkninger på håret. Den første er lys, den anden er aktuel. Enkelt sagt, Elos hårfjerning kombinerer to typer: elektrolyse og laser hårfjerning.

Essensen af ​​metoden er, at laserstrålen opvarmes af håret, og den elektriske impuls lanceres under huden og ødelægger hårsækken på en stor dybde - 5-6 mm. Plus Elos hårfjerning er, at regelmæssig laser hårfjerning kan fjerne hår i en dybde på 4 mm. Funktionerne i proceduren er, at det tager meget længere tid end ren laser hårfjerning, hvilket påvirker omkostningerne.

Fjernelse af lys og rødt hår: ja.
Sårhed: ****.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $ $ $.
Effektivitet: ****
Procedurernes varighed og antal procedurer: ***

Laser hårfjerning

For mange er denne procedure for at slippe af med uønsket hår kendt under navnet "koldt hårfjerning." Hår ved hjælp af denne epilering brændes normalt med en alexandrit eller en diodelaser med en speciel kølefæstning. Således føler en person ikke smerte. Ved standardprocedurer kan du bruge anæstetisk komprimering før proceduren og ikke overbetale for dysen. Bemærk, at denne procedure ikke kan gøres på "nogen" klinik, og for implementeringen skal du have en specialist på højt niveau. Muligheden for at fjerne lys hår på mørk hud er ikke blevet bekræftet.

Fjernelse af lys og rødt hår: ja.
Ømhed: *.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $$$$.
Effektivitet: ****
En specialist på højt niveau er påkrævet!

Laser hårfjerning kan udføres ved kontakt og kontaktløs måde: det afhænger alt om, hvorvidt laser dysen kommer i direkte kontakt med huden.

Når du arbejder med rubin- og alexandrit-lasere, bruges ikke-kontaktmetoden som regel: Laserdysen hviler på huden med en speciel stativ, og laseren behandler overfladen med en stråle. Moderne diodeanordninger arbejder i kontakt - I slutningen af ​​dysen er der en speciel linse, der desuden fokuserer laserstrålerne på de eksisterende hår og øger epileringens effektivitet.

De bedste diode lasere til fjernelse af hår. Gennemgang og bedømmelse

Hver anden kvinde ønsker at slippe af med uønsket hår én gang for alle. Med moderne teknologi er det nemt at gøre - brug bare laser hårfjerning. I denne artikel vil vi se på forskellige typer af sådanne enheder og fremhæve deres forskelle, fordele og ulemper. Og også vælge den bedste laser på markedet.

For råd og køb af udstyr ring 8 800 777 08 69

Vigtige parametre i laser hårfjerning maskiner

 1. Strålingstype
 2. Procedurens varighed
 3. effektivitet
 4. Laser ressource
 5. Kølesystem
 6. Laser pris

Lad os først se på typerne af lasere:

 • diode
 • alexandrit
 • Neodym
 • rubin

Rubinlaseren arbejder ret langsomt (ca. 1 puls per sekund) og er ikke egnet til garvet hud samt blondt hår. Nu anvendes næsten ingen lasere.

Alexandrite laser er hurtigere (1,5 pulser per sekund) og er heller ikke egnet til blondt hår og garvet hud. Plus alexandrit laser smertefri procedure og hastigheden af ​​hårtab.

Diodelaser er hurtigere (2 eller flere pulser per sekund) og klare sig med noget, selv blondt hår.

Et entydigt svar på spørgsmålet: Hvilken er den bedste alexandrit- eller diodelaser, der ikke virker. Det hele afhænger af typen af ​​hud, hårfarve og individuelle egenskaber.

Procedurens varighed afhænger af mange faktorer, herunder størrelsen af ​​manipulatoren og lyspunktet, kapaciteten af ​​denne særlige laser. For eksempel klare diode lasere en og en halv gange hurtigere end alexrit dem.

Nogle lasere præsenteret i vores anmeldelse bruger innovative teknologier SHR (super hårfjerning). Denne teknologi giver dig mulighed for at øge frekvensen på store hudområder til 10 Hz, hvilket øger proceduren betydeligt (fra 30 til 15 minutter til fods). Afhængig af den gennemsnitlige varighed af proceduren vil der blive tildelt ratings.

Effektiviteten af ​​hårfjerningsproceduren afhænger af bølgelængden og deres kombinationer. De mest avancerede lasere kræver 4-6 procedurer for at opnå en varig effekt, som varer i årevis.

Vores anmeldelse præsenterer populære modeller af laser enheder og deres ressource varierer fra 70 tusind til 20 millioner flapper. Jo større laserens ressource er, desto mere rentabelt er et sådant køb til salonen. Undtagelsen er alexandrit lasere, med en mindre ressource er antallet af blinker brugt på patienten også flere gange mindre.

Effektiviteten af ​​kølesystemet afhænger af smertefriheden af ​​proceduren, og dette er en meget vigtig indikator. Ikke alle er i stand til at udholde smerte i 40-50 minutter, og selv med brugen af ​​bedøvende geler giver køling af håndstykket selv og frysning af smerte håndgribelige resultater. Kunderne er tilfredse og kommer tilbage igen.

Omkostningerne til ethvert udstyr til en skønhedssalon eller skønhedssalon bør være økonomisk begrundet. Dyrt laser, der købes i salonen med lav trafik, betaler meget længere. Derfor er prisen ikke den sidste parameter, hvormed du kan navigere for at finde den optimale løsning.

Læge kolonne: Alt om laser hårfjerning

Regler smuk hud fra eksperter

"Doktor kolonnen" Buro 24/7 førende eksperter fra det medicinske center Rosh, Lubov Khachaturian, MD af Det Internationale Akademi for Videnskab, læge-hudlæge, kosmetolog, læge og specialist i invasive procedurer og Shirin Inna, forsker ved Institut of Dermatology og RMAPO læge-hudlæge. Dagens materiale er afsat til laser hårfjerning.

"I forventning om sommersæsonen til at fjerne uønsket hår emne diskuteres overalt. Jeg kan ikke hjælpe, men bemærk, at der er mange misforståelser og frygt i relation til dette område. Især når det kommer til laser hårfjerning. Derfor jeg i dag ønsker at tale om denne metode til hårfjerning positioner af en specialist. Forklar hvordan det virker. Hvorfor bør du ikke være bange for det. Sådan gør du det for ikke at skade dig selv.

Til at begynde med definerer vi en gang for alt terminologien. Depilation er fjernelsen af ​​en synlig del af et hår, normalt med en barbermaskine eller fløde. Vi vil ikke engang tale om alle ulemper ved disse metoder, hver pige har oplevet dette mindst en gang i hendes liv. Men når vi taler om epilering, mener vi fjernelse af hårapparatet selv. Det er en gang for alle.

Før vi slår historien om den aktuelle tilstand af ting (og direkte om laser hårfjerning), dykker vi lidt ind i historien. Hårfjerning fra kvindens krop blev praktiseret fra ugens tid: i det gamle Egypten voks og ler blev aktivt brugt i øst - særlige tråde. I det 16. århundrede e.Kr. viste de første barbermaskiner, og efter en anden 300 år - barbermaskiner. Her må vi sige, at hårfjerning med voks, ler eller sukker i moderne forstand ikke er epilering. Fordi det ikke er hårapparatet, der fjernes, men kun pæren. Som et resultat begynder håret snart at vokse igen.

I anden halvdel af det 20. århundrede begyndte teknologier at udvikle sig, der ville gøre det muligt at kæmpe radikalt med hår. Elektrolyse fremkommer. I første omgang, at metoden til ødelæggelse af hårsækken med en elektrisk strøm anvendes i oftalmologi ved slutningen af ​​det XIX århundrede fjerne indgroet øjenvipper, men som et redskab til hårfjerning på andre dele af kroppen begyndte at blive udbredt kun i 70'erne i sidste århundrede. Herunder i Sovjetunionen. Metoden har ret til at eksistere, men den har enorme fejl: forbrændinger, smerter, høj sandsynlighed for ardannelse og lav arbejdshastighed - ca. 40 minutter pr. Kvadratcentimeter. Denne metode er kun egnet i tilfælde af fjernelse af gråt hår og pigmentfrit hår. For mig som specialist er det overraskende, at denne metode stadig er meget populær blandt piger. Især efter udbredt laser.

Den næste fase af udviklingen var fremkomsten af ​​lette metoder til fjernelse af håret - foto og laser. De ligner deres virkninger på hårsækken. Faktum er, at ethvert hår, selv det letteste, har et pigment (melanin). Lysenergi absorberes af dette pigment. Som følge af omdannelsen af ​​energi til varme bliver folliklen ødelagt, og håret holder op med at vokse.

Jeg vil virkelig gerne have dig til at forstå: Der er en grundlæggende forskel mellem laser og fotoepilation. Hvis du går til fotoepilation, risikerer du at få pigmentering og forbrændinger (op til tredje grad). Melanin er trods alt ikke alene i håret, men også i huden. Det absorberer også energi. Derfor brænder. Desuden vil antallet af procedurer med fotosepilering være meget mere - for at undgå negative konsekvenser for huden frigøres udstyret med en meget lavere effekt. I simpel russisk er dette det sidste århundrede.

Selvfølgelig er den mest avancerede og sikre teknologi til dato laser hårfjerning. Efter at have studeret dette spørgsmål for flere år siden rejste Lyubov Andreevna og jeg hele året rundt gennem USA, Israel, Tyskland, Frankrig og Schweiz. Vi besøgte alle fabrikanter af udstyr til laserfjerning, deltog i internationale kongresser om laserterapi, besøgte et stort antal laboratorier, talte med ledende læger af førende klinikker i disse lande. Det vigtigste spørgsmål vi stillede dem var: Hvilket udstyr er den mest effektive og sikreste i dag? Absolut alle eksperter i en stemme svarede, at det var en laser, især udstyret med det amerikanske selskab Palomar. Men mere om det senere.

Selvfølgelig forstår du, at der findes et stort udvalg af laserudstyr på markedet. Patienterne har et stort antal muligheder, der er mange at vælge imellem. Men du skal være opmærksom: i medicinsk udstyr har deres egne "Lada", og der er "Mercedes". Der er billigere og primitive biler designet til arbejde i saloner. De kræver ikke særlig lægeuddannelse fra operatøren. Og der er et højt niveau udstyr, til arbejde, hvor det ikke er nok bare for at afslutte lægeskolen. Producentfirmaet kræver, at lægen har en grad, erhvervserfaring og en uddannelse med fabrikanten.

I dag i russiske klinikker anvendes mange forskellige laserteknologier i vid udstrækning, hvoraf resultatet er mere eller mindre det samme. Tekniske egenskaber ved arbejdet i hver type lasere vil ikke male, det er et særskilt stort emne. Jeg vil begrænse mig til at notere modeller af enheder, der er bedst i deres klasse. Lad os starte med en gaslaser. Her anvendes stoffet i gasformet tilstand som det aktive medium. En af de mest avancerede enheder til dato er CO2 Ultrapulse fra Lumenis. Solid state lasere opererer på forskellige glas og krystaller. Palomar, der producerer så populære modeller som Lux 1540 og Lux 1064, lykkedes dem at udvikle til medicinske formål. Farvestråler er præget af ultrashortimpulser. De er produceret af det amerikanske firma Candela Corporation. Den mest populære Vbeam-model.

Lad os nu tale om dem, der er førende inden for laserteknologi - firmaet Palomar, der blev grundlagt i 1991, i USA, vores tidligere landsmand. I mere end 20 år har forskere og ingeniører fra virksomheden opnået utrolige resultater. Uden overdrivelse er det det sikreste udstyr på markedet. Det er tilstrækkeligt at sige, at Palomar-laseremitterne er de eneste enheder i verden, der er certificeret til at arbejde med nyfødte børn.

Deres seneste udvikling, som er værd at bo nærmere, er diode lasere. I dag frigiver Palomar en enhed kaldet Vectus. Teknologien er virkelig ny, i øjeblikket er der kun to lignende maskiner i Rusland - i Moskva og i det nordlige Kaukasus. Men jeg er sikker på, at vectus epilation vil gøre en ægte fornemmelse på markedet allerede i det kommende efterår, og køer vil blive udarbejdet for disse procedurer. Hvorfor? Der er flere grunde:

- Mere kraftig impuls. Tillader dig at reducere antallet af procedurer, der er nødvendige for fuldstændig bortskaffelse af uønsket hår.

- Muligheden for en forbrænding er helt udelukket. En speciel indbygget Skintel-sensor læser mængden af ​​melanin i patientens hud, tykkelse, hyppighed og tykkelse af håret, baseret på de modtagne data, udsætter automatisk den nødvendige effekt.

- Reduceret smerte. Tykt 6 cm safir køler effektivt huden og reducerer ubehageligt.

- Procedurens hastighed. Epilering af ben og bikini zone tager kun 15 minutter. Og dette reklamerer ikke, det er en reel figur. Desuden er den betydeligt overvurderet: producenten angiver endnu mindre - 5 minutter.

Jeg tror, ​​at ovenstående er ret nok til at forudsige den teknologiske overhængende popularitet.

Men på trods af alt dette fortsætter folk med at være bange for laseren, de torterer sig selv med voks og endda elektrolyse. Mange tror, ​​at laser hårfjerning er kontraindiceret under pubertet, under menstruation, før den første fødsel, efter overgangsalderen mv. Dette er intet andet end en vildfarelse. Hvis proceduren udføres på højklassificeret udstyr, er alt ovenstående ikke en hindring. Men hvad der virkelig er kontraindiceret er graviditet og amning, kræft og hiv.

Og lad os se det. Epilering er en smertefuld procedure. Som praktiserende læge kan jeg anbefale en måde at reducere ubehag - lokalbedøvelse. I et apotek kan du nu købe Emla creme (Emla). Dette er et bedøvelsesmiddel, der anvendes af dermatologer og kirurger. Men der er en lille hemmelighed, som jeg vil dele: Hvis du pakker huden med plastfolie efter påføring af cremen, vil du helt sikkert ikke føle noget under epileringsprocessen.

Nå, det sidste jeg vil sige. Enhver laser er et meget komplekst medicinsk udstyr, der kræver en kvalificeret tilgang. Ud over kvaliteten af ​​selve udstyret er det vigtigt, hvad der kaldes kvaliteten af ​​specialistens hjerne. Husk at proceduren skal udføres af en kvalificeret, erfaren læge. Og så vil du helt sikkert være tilfreds med resultatet. "

Hvilken laser er bedre til hårfjerning?

Artiklen diskuterer typerne af laser hårfjerning, beskriver fordele og ulemper ved hver metode. I slutningen kan du lave din egen konklusion, hvad du skal vælge fra udbuddet af tjenester på dette område på markedet for skønhedssektoren.


Efter fremkomsten af ​​laserterapi giver videnskabsmændene ikke op på at forbedre epileringsmetoder. I øjeblikket konkurrerer fire repræsentanter af denne type for deres popularitet:

 1. rubin
 2. diode
 3. alexandrit
 4. Neodym

Se også:

Ifølge princippet om anvendelse skelnes der indretninger til homogen og selektiv fotothermolyse. Selektiv type omfatter alle former for hårfjerning undtagen neodym. Lasere af den homogene type passerer en stråle af lysstråler ind i folliklen, der ødelægger det, når de opvarmes.

Ruby Pioneer

Ruby laser dukkede op i 60'erne af det tyvende århundrede. Enhedenes hovedkomponent er en rubinstang, som omfatter aluminiumoxid og krom.

Det kan bruges til at blande tatoveringer, hårfjerning og misfarvning af alderspletter. Men ulempen ved denne metode er betydelig, det anbefales ikke til personer med mørk hud eller solbrændthed, fordi der er risiko for lyspunkter eller forbrændinger på procedurens sted.

Alexandrit laser

Populær og nu er alexandrit metode. Det tager i gennemsnit fire gange at helt slippe af med håret i det ønskede område. Bølgelængden er lidt længere end rubin, ca. 750 Nm, mens anvendelsesområdet ikke er anderledes.

Roboternes kvalitet er noget højere, huden bliver smidig og levende. Procedurens smertefuldhed er minimal, og ved en høj smerte tærskel anvendes en særlig beroligende gel, og tiden i salonen tager i gennemsnit 40 minutter.

Diode metode

Diodeindretningens bølgelængde er 810 Nm. En mærkbar fordel var muligheden for anvendelse af kvinder med en mørk hud, men ikke mørkhudet uden risiko for ubehagelige pletter. Diode laser er effektiv med tilstrækkeligt hårdt hår og med deres overdrevne vækst gør det muligt at gøre dem bløde og usynlige.

Alle disse metoder er kun effektive med mørk hårfarve.

Hvis vi sammenligner diode- og alexandrit-metoden, kan vi ikke sige utvetydigt. Dioden har en lidt længere bølgelængde, men den kan ikke justeres, alexandritet har en lavere pulskraft, og køleprincippet ligger i krydestyring, dvs. ikke-kontaktkøling, hvilket gør epilering mindre følsom.

Det skal bemærkes, at effektiviteten af ​​forskellige metoder for hver zone er tvetydig. Til epilering af overlæben er det bedre at ty til alexandritmetoden og i den dybe bikini zone til dioden en. Faktum er, at dioden har en ringdiameter på 9 mm, som gør det muligt at trænge ind i mere komplekse zoner ved at fjerne huller.

Innovation - Neodym Laser

Metoden til fotogen termolyse tillod et andet udseende på epilationsprincippet. Det blev oprindeligt udviklet til mørkhudede kvinder. I modsætning til alle ovennævnte metoder leder det strålenes energi til hårcellerne og blodårene og ikke til melanin.

Bølgelængden når 1060 Nm, og arbejdshastigheden er højere end den anden, i gennemsnit tager det ikke mere end en halv time at behandle de mest komplekse zoner.

Hvis vi laver en komparativ analyse, kan vi give førstepladsen til neodymlaseren, den anden til alexandrit og diode og den tredje til rubinen. Fordelen ved neodym er muligheden for at bruge til enhver hudtype, hastighed og sikkerhed. Den eneste ulempe er prisen på denne enhed og som følge heraf fraværet i nogle saloner.

Princippet om forberedelse til hårfjerning er anderledes for alle, for nogle mennesker anbefales det at shave for nogle dage før proceduren, i andre denne periode varierer op til en uge.

Men at gå efter en epilation anbefales identisk, dybest set det:

• Gå ikke til solarium og bad i 2 uger efter eksponering;
• Må ikke solbade;
• Fugt huden med særlige midler for at forhindre, at det tørrer ud;
• Fjern ikke håret uafhængigt af det valgte område.

Resultaterne af laser hårfjerning afhænger i det væsentlige af overholdelsen af ​​disse anbefalinger.

Hvilken laser skal du vælge til fjernelse af håret: diode eller alexrit?

Laser hårfjerning i mere end to årtier er en fælles måde at fjerne hår i lang tid. Alle disse år har udviklingen af ​​den nye metode været på gang, og nu er fjernelsen af ​​uønsket vegetation med en diode og alexrit laser den mest populære.

Princippet om drift

Laseremittere til medicinske formål har forskellige tekniske egenskaber. Bølgelængde, strålingstæthed og pulsvarighed er de parametre, som de adskiller sig fra.

Operationsprincippet for alle emittere er det samme. Alle dem, herunder diode og alexandrit, udsender lys af en bestemt bølgelængde. Lyset absorberes af hårets mørke pigment - melanin. Denne proces ledsages af frigivelse af termisk energi, hvilket er skadeligt for hårsækken.

Egenskaber ved laserstråling

En laser er en lyskilde, der udsender en smal stråle af lys. Dens entydighed ligger i den kendsgerning, at en sådan stråle af lys har en strengt defineret bølgelængde og divergerer relativt lidt i kontaktpunktet med overfladen af ​​et faststof. Med andre ord er denne stråling smal og monokromatisk.

Dette nøgleelement ved laserstråling tillader i mange henseender at overskride fotoepilering. Hårets melanin virker som centrum for lysenergiabsorption. Andre strukturer i huden - hæmoglobin, blodkar, melanin i huden næsten ikke absorberer og er ikke beskadiget af laserstrålingens virkning.

Med fotoepilation beskæftiger vi os med absorptionen af ​​lys med forskellige bølgelængder. Således er hud, hår og omgivende strukturer under angreb.

Diode eller alexrit

Både diode- og alexandrit-radiatorer er anordninger til kontaktfri fjernelse af uønsket vegetation. For at bestemme hvilken af ​​dem der passer bedst til hårfjerning, lad os identificere deres væsentligste forskelle.

alexandrit

Det udsender lys med en bølgelængde på 755 nanometer. Det antages, at med sådanne parametre er forholdet mellem energi, der falder ind i de dybe lag - dermis og tilbage på overfladen - optimalt. Risikoen for komplikationer hos patienter 1 - 3 fototype er lille.

diode

Genererer lys ved en bølgelængde på 800 nanometer. Dette er et område med medium absorption af melanin. Den bruges til 1-5 Fitzpatrick hudtyper. Det vil sige, det er velegnet til både lette skinnede patienter af den skandinaviske type og mørke svarte martater.

Det antages, at dets ydeevne ved arbejde med mørke mennesker skyldes den lange bølgelængde og pulsvarighed.

Både diode- og alexandritlasere kræver den obligatoriske aktive afkøling af huden. Således bliver proceduren ikke kun smertefri, men også mere effektiv. Årsagen er, at når overfladelagene af epidermis afkøles, falder hårets temperatur selv en smule. Derfor er hårsækken ødelagt af høje temperaturer, og huden lider ikke.

Hvilke resultater skal forventes

Fjern alt hår for evigt kan ikke en af ​​de eksisterende metoder. I tilfælde af en alexandrit eller diode laser, efter at have gennemført hele processen, kan uønsket vegetation glemmes i flere år.

For en signifikant reduktion i antallet af hår kræver 5-7 procedurer. Intervallet mellem dem kan være 1 - 3 måneder.

Antallet af procedurer afhænger af:

 • hår og hudtyper;
 • niveauer af mandlige kønshormoner;
 • hårvækst stadium.

Da målet for laserstråling er melanin, jo mere mættet hårfarven er, desto mere produktive er laserterapi-sessionen. På samme tid er grå og meget blondt hår, uden pigment, næsten ikke fjernet af laseren.

I løbet af sin udvikling går hårsækken gennem tre faser - anagen, catagen og telogen. Anagen-scenen varer ca. 2 år. På dette tidspunkt er håret i en tilstand af aktiv vækst. Det er forbundet med dermal papilla ansvarlig for dets ernæring og vækst.

Kun anagenhår reagerer på laserstråling. Når en anden batch hår kommer ind i denne vækstfase, kommer tiden til de næste sessioner af laserterapi.

Fremskridt i proceduren

For at resultaterne af hårfjerning skal tilfredsstille patienten og lægen, er det bedre at forberede sig på proceduren i forvejen.

uddannelse

Det er det samme, når det bruges til epilering af enhver type laser og omfatter:

 1. Påfør solcreme, hvis din session er planlagt til den lyse solsæson.
 2. Det anbefales ikke at solbade 6 uger før epilering.
 3. Du kan ikke bruge voksaflejring, elektroepilering og shugaring seks uger før starten.
 4. Dagen før proceduren bør du barbere det hudområde, der skal behandles.
 5. På epilationsdagen bør du ikke deltage i aktivt fysisk arbejde, du skal fjerne tung fysisk anstrengelse, swimmingpool og jacuzzi.

køling

Epilation med alexandrit og diode laser er ikke en smertefri procedure. Faktum er, at melaninet indeholdt i huden konkurrerer om absorptionen af ​​laserstråling med hårets melanin. Jo mere intens pigmentering af huden, jo højere er risikoen for skade. Jo stærkere patientens ubehag. Patienter beskriver typisk deres fornemmelser som en let brændende og prikkende fornemmelse.

Forskellige former for afkøling bruges til at beskytte epidermis:

 1. En kold luftstråle leveres til det behandlede område.
 2. Safirvindue. En speciel safirplade gennem hvilken koldt vand strømmer overlapper det behandlede område. Skud udføres direkte gennem vinduet.
 3. Brug en kølespray. Indbygget system i systemet, hvor sprøjten påføres umiddelbart før skuddet. Køling af huden her er baseret på den hurtige fordampning af freon fra overfladen af ​​epidermis.

Fremgangsmåden til fjernelse af håret er ens, når du bruger både diode- og alexandrit-lasere. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Eventuelle kosmetiske produkter skal fjernes fra det behandlede område.
 2. Selv om arme, ben og ryg kan behandles uden anæstesi, bruges den normalt i ansigt og bikini.
 3. Ved hjælp af en speciel gitter bestemmer lægen grænserne for stedet for epilering.
 4. Parametrene for strålingskraften for hver patient vælges individuelt. For nøjagtigt at vurdere graden af ​​strålingseksponering af en bestemt effekt, kan der laves flere testskud. Efter en time kan du evaluere resultatet.
 5. Hvis enheden ikke er udstyret med et aktivt kølesystem, anbringes der et tykt lag af kølegel inden starten af ​​sessionen.

Ideelt set er det øjeblikkelige respons på behandling fordampningen af ​​hårsakslen uden udseendet af andre synlige virkninger. Efter et par minutter kan der opstå hævelse og rødme i det område, der behandles. Varigheden af ​​disse bivirkninger og deres sværhedsgrad afhænger udelukkende af hårets farve og densitet. Typen af ​​laser dyse påvirker ikke forekomsten af ​​sådanne effekter.

Hvilken laser at vælge

Ved deres effektivitet er lasere, der anvendes til fjernelse af hår, næsten de samme. Alle dem - rubin, alexandrit, neodymium, diod viste høj effektivitet, når de arbejdede med mørkt hårdt hår. Deres anvendelsesområder og bivirkninger er forskellige.

anvendelsesområde

Bølgelængden udgivet af diode og alexandrit lasere er anderledes. Så, alexandrit-stråling (755nm) absorberes mere af hårets melanin. Lysstrømmen fra diodlaseren (800 nm) absorberes noget mindre af håret. Imidlertid absorberer andre kromoforer - hæmoglobin og oxyhemoglobin også en sådan stråling værre.

Derfor vil mørk hud med den samme strålingsfluxkraft blive mindre, når den behandles med en diodelaser. Dette medfører også forskelle i brugen af ​​disse emittere afhængigt af hudpigmentering. Så, alexandrit bruges hyppigere til epilering hos patienter med 1-3 Fitzpatrick fototype. En diode laser fungerer godt over et bredere sortiment. Han svinder for mørkt hår hos patienter 1-6 fototype.

En forudsætning for gode resultater i diode epilation er tilgængeligheden af ​​høj kvalitet dyb køling. Årsagen er den højere energitæthed af energi, der kræves til en sådan procedure.

Bivirkninger

Ved epilering trænger laserstråling normalt ind i huden til en dybde på 5 mm. Dette er nok til ødelæggelsen af ​​hårsækkene. Med korrekt indstillede emitterparametre og overholdelse af alle regler for forberedelse til proceduren er der ingen andre komplikationer, bortset fra lille rødme og hævelse.

Ved epilering med alexandrit på mørk hud (4-5 fototype) er risikoen for forbrændinger højere end ved arbejde med en diode emitter.

Andre bivirkninger - ardannelse, ændringer i pigmentering, follikler - forekommer kun, når reglerne for forberedelse til proceduren overtrædes.

Helt klart, hvilken laser er bedst umulig. Farven på hår og hud, apparatets kraft og tilstedeværelsen af ​​et kølesystem vil påvirke valget af en eller anden metode til fjernelse af uønsket vegetation. Men den vigtigste faktor er en erfaren kosmetolog. En god specialist kan få fremragende resultater på både diode og alexandrit laser dyser.

Hvordan slippe af med pletter efter indgroet hår på benene og i det intime område

Sådan bruges Nuri pulver til hårfjerning