Rødme og kløe i det intime område af kvinder: årsager og behandling

Et af de ubehagelige problemer, som piger står over for, er irritation i det intime område. Allergier, infektioner og hormonelle ændringer kan provokere. Ved at have tætte tøj, fugt, mekaniske skader på huden (under barberingen) bidrager alt dette til udvikling af svampeinfektioner. Forårsager ubehag og ubehag. Ofte ignoreres problemet, indtil det begynder at påvirke hverdagen.

Årsager til irritation i bikiniområdet

Den mest almindelige årsag til rødme i det intime område er allergi. Dets udseende kan forårsage en række årsager:

 • syntetiske undertøj og tøj;
 • uretmæssigt udvalgte produkter til personlig pleje
 • brug af lavpræventive præventionsmidler;
 • tamponer og pads (især aromatiseret).

Piger har længe kæmpet med uønsket vegetation i bikiniområdet. I det intime område er huden meget følsom. Mange damer foretrækker den gamle metode til at slippe af med håret med en maskine. Efter barbering af den intime zone vises akne, rødme, hud kløe. Dette er en naturlig reaktion på mekanisk skade på det øverste lag af huden. Irritation passerer ikke straks og kan forblive i flere dage. Hvorfor irritation opstår:

 • barbermaskiner til lav kvalitet intime områder;
 • barberingsprocedure udført forkert
 • blunting machine blades;
 • ingen barberingsareal forberedt
 • ingen hudpleje efter barbering.

Fremgangsmåden til barbering kan forårsage indgroede hår. De forårsager en masse problemer. Huden er betændt, purulente acneformer på stedet for hårvækst. Dette sker, når barberingsproceduren er forkert. Nogle gange sker det på grund af de enkelte træk ved hårvækst.

For at undgå rødme i det intime område skal du følge en række enkle regler.

Valg af den rigtige barbermaskine

For sådan en delikat sag vil ikke gå engangsmaskine. Der bør gives fortrinsret til den mandlige maskine. De har skarpere blade, hvilket gør det lettere at fjerne uønsket vegetation. Bladet skal være skarpt. Fjende nummer én for hud er en maskine med et stumt blad.

Razor til bikini områder er designet til at fjerne kort hår. Efter brug på lange hår slides det hurtigt ud. Hvis de er længere end 0,5 cm, er det bedst at trimme dem omhyggeligt. En af de mere gunstige muligheder er at bruge en elektrisk barbermaskine. Før hver brug skal du behandle det med et antiseptisk middel.

Om sæbe er det værd at glemme, det tørrer og irriterer huden. Det er bedre at bruge specielle midler til barbering, er beregnet til en intim zone. Der er mange allergivenlige cremer og geler på markedet. Hvis de også forårsager allergier, er det bedre at opgive denne procedure og straks trimme hår.

Hudforberedelse og barberingsproces

Korrekt hudpræparat hjælper med at forhindre mange problemer. I første fase er det nødvendigt at tage et varmt bad eller en brusebad. Det hjælper med at blødgøre håret. Hårets struktur er hård, hvis de ikke bliver dampet på forhånd, vil det være svært at barbere dem. Ved varmt brusebad gør huden blød og undgår udseende af irritation. Vigtige tips til forbedring af proces effektivitet:

 1. En halv time efter påføring af badet påføres gel- eller barberkrem på den dampede hud og spredes jævnt. Blødgør huden og forenkler selve processen. Kvinder kan bruge skummet, som mænd bruger, når de barberer deres ansigter.
 2. Tag en behagelig position og begynd at barbere et intimt sted. Bevægelsen skal være glat og blød og så sjælden som muligt, ca. to gange på ét sted. Du bør ikke barbere mod hårvækst, det fremkalder rødme og indvækst af hår i epidermis. At holde maskinen i retning af vækst tværtimod gør huden glat. For at sikre, at alt går uden klip, skal du barbere omhyggeligt, huden skal være lidt strakt.
 3. I slutningen vaskes kroppen med sæbe og vand for at undgå infektion.
 4. Fjern rester af fugt på huden med et blødt håndklæde. Påfør irritationskrem på det intime område. I sin sammensætning har det stoffer, der ikke kun beroliger huden, men også gør den glat og silkeagtig.
 5. Den bedste tid til barbering er før sengetid.

For at forbedre processen kan du også bruge en skrubbe, det vil tillade at lægge hårene i en retning.

apotek midler

I kampen mod rødme vil hjælpe creme til den intime zone af irritation, som kan købes hos enhver kosmetisk butik eller apotek. Disse omfatter:

 1. Panthenol fjerner rødme og beroliger huden. Et fremragende middel til behandling af acne, revner og forbrændinger. Du kan bruge slim og hud i bikiniområdet. Påfør straks efter barberingen. Lad den stå i 10-15 minutter, indtil den er helt absorberet. Efter at have iført undertøj, helst med naturlige stoffer (bomuld).
 2. Chlorhexidin er et fremragende antimikrobielt middel. Brug det for at forhindre irritation. I modsætning hertil tørrer peroxid ikke huden. Brug en bomuldsstynge til at tørre beskadigede områder. Den sidste fase består af at anvende en fugtighedscreme.
 3. Boro plus stofkrem, fås i to typer. Forskellige emballager: den ene med den grønne, den anden med en lilla indsats. Begge indeholder medicinske urter og har antiseptiske egenskaber. De har en fed konsistens, det er bedre at anvende om natten.
 4. Tea tree æterisk olie hjælper med hurtigt at fjerne rødme. Ved hjælp af en bomuldspinne på huden (hvis der ikke er allergi), er det ikke nødvendigt at vaske af. For den bedste effekt, dryp i cremen efter barberingen. Det har en antimikrobielle effekt, beroliger og helbreder irriteret hud.

Disse muligheder giver dig mulighed for at genoprette huden.

Folkemedicin

Hvis irritation opstår, træffes handling, og jo hurtigere jo bedre. I intet tilfælde bør det ikke kamme. Dette fremkalder udseendet af sår, hvor mikrober og bakterier nemt trænger ind.

For at fjerne og helbrede irritation er der sådanne måder:

 • anvende anti-inflammatorisk creme eller salve på irriterede områder
 • en fremragende måde at tjene baby pulver og creme på;
 • kompresser af medicinske urter.

Foruden farmaceutiske præparater kan irritation forvaltes ved hjælp af folkemæssige midler:

 1. Medicinsk kamille komprimerer. For at forberede bouillon, kan du bruge apotek gebyrer eller indsamles uafhængigt. For et glas kogende vand tager 1 el. ske med kamille. Lad i to timer. Damp en klud og anbring på huden i 15 minutter.
 2. Aloe juice har unikke helbredende egenskaber, klarer hurtigt med rødme. Bedre pasform, som i nogen tid ligger i køleskabet. Du kan bruge og friske. Bedre at tage det gamle og det laveste. Finhak og klem saften. Smør bikiniområdet mindst fire gange om dagen.
 3. Persilleafkogning. En spisesked af hakkede friske planter hæld kogende vand og lad i en halv time. Vedhæft til irritationsstedet. Broth persille bruges stadig til vask.
 4. Sure fløde har længe været brugt ikke kun som et middel til forbrændinger, men også for at lindre irritation. I det afkølede produkt tilsættes 1 tsk olivenolie. Påfør bikiniområdet og lad det gå i 15 minutter, skyll derefter med varmt vand.
 5. Hot komprimering. Fugt et håndklæde med varmt vand og påfør beskadiget hud i 10 minutter. Høje temperaturer vil ødelægge skadelige mikrober.

Før du bruger ethvert folkemedicin, bør du sørge for, at det ikke forårsager allergier. For at gøre dette, slip på dit håndled og lad i tre timer. Hvis der ikke er rødhed, gælder for bikiniområdet.

Forebyggelsesmetoder

For at slippe af med irritation er det nødvendigt at reducere tilbagefald. Det første skridt er at ændre vaner eller vælge andre former for depilation.

Enhver skønhedssalon tilbyder mange måder at fjerne uønsket vegetation i bikiniområdet. Populære metoder til laserfjernelse eller anvendelse af voks.

Hvis salonmetoderne ikke er egnede, bør følgende anbefalinger følges for at forhindre irritation:

 • brug en kvalitets barbermaskine;
 • For nem glidning af maskinen brug skum eller gel;
 • efter påføring af fugtighedscreme;
 • barbere bikiniområdet ikke mere end en gang hver tredje dag;
 • Pas på hudpleje mellem behandlinger.

Problemet med irritation i bikiniområdet er løseligt. Hvis du følger alle hygiejneregler under barberingsproceduren, vil kløe og rødme være en fortid. Ren og glat hud garanteret.

Hvordan slippe af med irritation i det intime område af kvinder?

Hvis irritation opstår på et intimt sted, kan ubehag og ubehag ikke undgås. Huden rødmer, gør ondt, forårsager brænding. Det kan helbredes. Hjælp i disse folkemægemidler og medicin.

Hvorfor opstår irritation?

Fælles årsager er:

 • Allergi.
 • Hormonale svigt.
 • Infektion.
 • Virussygdomme.
 • Undertøj lavet af syntetiske stoffer, der forårsager kløe.
 • Nedskæringer taget under barberingen.
 • Brug puder.

Hvordan man kan helbrede derhjemme?

Du kan slippe af med irritation på forskellige måder. Hjælp i denne folkemedicin og lægemidler fra apoteket.

medicin

Hjælper med at helbrede hudcreme Bepanten. Det fjerner rødme, fremmer helbredelse af huden. Med det kan du slippe af med microcracks, ridser, irritation. Påfør den creme på det smertefulde område fra en til tre gange om dagen med et lille lag. Masser af slimhinde bør undgås.

Efter påføring er det nødvendigt at give et middel til at blive absorberet. Det virker forsigtigt, bringer ikke smerter og brænder. Ubehagelige fornemmelser passerer om få dage. Huden genoprettes helt i 5-8 dage.

I behandlingen vil hjælpe stearinlys Ovestin. De er i stand til at lindre kløe og irritation. Indført en gang hver anden til tre dage. Hver dag kan de ikke bruges til at forhindre overdosering. Med virussygdomme, infektioner, kan dette værktøj ikke bruges. Inden brugen skal konsultere en specialist. Forbedring kommer efter en uge og en halv.

Læger anbefaler at bruge zinksalve. Det ødelægger patogener, reducerer irritation, rødme. Det kan bruges til at lindre smerte og brænding. Påfør salven en eller to gange om dagen.

Gendannelse vil komme om fem til otte dage. Hvis rødheden i løbet af denne tid ikke kunne elimineres, skal du besøge en læge. Måske er forekomsten af ​​infektion og behandling nødvendig mere alvorlig, eller salven forårsager allergier.

For at kurere irritation skal du anvende cremen Panthenol. Det bekæmper rødme, lindrer brænding og kløe. Det anvendes en eller to gange om dagen i fem dage. Langere brug kan forårsage komplikationer. Normalt hjælper han i de første dage. Det anbefales ikke at påføre slimhinden i store mængder.

Hvis irritation er forårsaget af allergi, barbering, kan du bruge baby creme. Det påføres fra en til tre gange om dagen på det smertefulde område, da det skal gnides. Cremen forårsager ikke bivirkninger. Det må bruges under graviditet og amning. Irritation passerer efter et par dage, brænding går tabt den første dag.

Folkelige retsmidler

Aloe anbefales til behandling af irritation. Denne plante lindrer ubehag, beroliger skadet hud. Med det kan du hurtigt slippe af med rødme.

At bruge anlægget er meget simpelt. Et lille blad vaskes, rengøres. Sticky side for at tørre det smertefulde område. Proceduren skal udføres to gange dagligt i fem dage. I løbet af denne tid må irritation passere.

Soda-baserede douching hjælper. For at forberede løsningen er ret simpel. Det er nødvendigt at blande en teskefuld soda og en liter kogt vand. Fremgangsmåden udføres om morgenen og om aftenen. Med dette værktøj kan du fjerne rødme og brændende. Huden vil komme hurtigt op.

Bakker af havsalt

Slippe af med irritation hjælpe bade. For dette varme vand hældes i bassinet. Det tilføjer et lille havsalt: højst to teskefulde. Komponenterne blandes. Du skal sidde i bassinet, proceduren fortsætter i ti minutter.

Derefter skal du stå op, skyll det intime område med rent vand. Badeværelser kan udføres hver dag eller hver anden dag. Dette middel afhjælper smerter, brændende. Huden bliver blød, øm.

Behandling under graviditet

Under graviditeten vil ikke alle lægemidler hjælpe, fordi sandsynligheden for komplikationer er høj. Eksperter anbefaler at bruge babypulver under amning og under graviditet.

En lille mængde anvendes til det intime område to gange om dagen. Babypulver forårsager ikke komplikationer og bivirkninger, hjælper med at helbrede huden. at bruge det er meget simpelt.

Hvad anbefales ikke?

I behandlingsperioden kan ikke:

 • Skrub det smertefulde område.
 • Superkuld, overophedning.
 • Brug aromatiserede vaskemidler.
 • At besøge poolen, sauna.
 • Brug uopdagede stoffer.
 • Spis fede fødevarer, retter med masser af krydderier.
 • Brug en barbermaskine, voksstrimler.

Forebyggende foranstaltninger

For at forhindre irritation skal du følge nogle regler:

 • Det er nødvendigt at udføre procedure for barbering, når huden er dampet ud.
 • Alt for ofte til at barbere det intime område, kan du ikke bruge voksstrimler.
 • Det er værd at nægte de aromatiserede vaskemidler. De forårsager allergier.
 • Linnedet skal være af naturlige stoffer.
 • Pakninger skal ændres regelmæssigt.
 • Der må kun være en seks partner.
 • Det er nødvendigt at nægte fedtholdige fødevarer.
 • Det bør regelmæssigt besøge en gynækolog.

Behandlingsanmeldelser

Anastasia, 28 år gammel: "Der var en brændende fornemmelse og irritation i det intime område. Jeg forstod ikke, hvorfor det syntes. Det viste sig, at dette vaskemiddel forårsager allergier. Gelen skulle udskiftes, men rødmen kom ikke i lang tid, det intime område kløede.

På internettet kom jeg over eksperternes råd til at bruge Bepanten. Erhvervet på apoteket, der anvendes, som angivet i instruktionerne. Efter fem dage blev huden genoprettet, og rødmen og brændingen blev elimineret. Jeg er meget glad for, at afhjælpningen hjalp mig. "

Yana, 19 år gammel: "I lang tid forstod jeg ikke, hvorfor den intime zone klør meget. Rødhed vises ikke umiddelbart efter nogle få dage. Senere viste det sig, at dette skyldtes barbering. Huden blev beskadiget, så der var en ubehagelig følelse.

Jeg fandt en anbefaling på internettet for at bruge aloe til hudbehandling. Brugte aloe i flere dage. Gradvist formået at komme sig, planten hjalp mig meget. Jeg råder ham til alle. "

Julia, 23 år: "Rødhed i det intime område skræmte mig meget. Huden kløede, der var en brændende fornemmelse. Jeg ville hurtigt genoprette, helbrede huden. En ven rådede til at bruge havsaltbad. Jeg brugte dem i flere dage, efterhånden blev irritationen elimineret.

Senere fandt jeg ud af, at irritation skyldtes stress. Nu forsøger jeg at bekymre mig mindre, for at være roligere. Enhver, der står over for et lignende problem - jeg anbefaler at bruge bade. Procedurer er ekstremt enkle, må ikke forårsage ubehag. Hjælp om et par dage. "

Natalia, 35 år gammel: "Jeg oplevede irritation i den intime zone. Huden kløede, rødmet. Han måtte behandles straks. Det viste sig, at irritation forårsaget af syntetisk stof blev forårsaget. Linned erstattet med naturligt.

På internettet fandt jeg en anbefaling at bruge en børnecreme til behandling af hud. Først troede hun ikke at han kunne hjælpe. Anvendes to gange dagligt, og efter få dage forsvandt irritationen, og huden blev øm, brændende og rødme blev elimineret. Jeg er meget glad for, at huden blev helbredt. Jeg råder alle til dette værktøj. "

Irritation i det intime område: foto, årsager, behandling

Irritation i den intime område (eller i "bikini område") - et følsomt emne, som er mest bekymret for messen køn, men mænd, også, og ikke vige tilbage. Begrebet "bikini zone" indebærer en del af den menneskelige krop, der er begrænset til den øvre grænse for hårvækst i pubic området (på siderne, på toppen, på det indre lår). I betragtning af at irritationen manifesterer sig i et sådant intimt sted, forsøger mange at ignorere sine symptomer. I mellemtiden kan en grim hudreaktion ikke kun være en kosmetisk defekt, men også ledsaget af betændelse, skalering, brændende og kløe, udslæt og sår dannelse. For at finde de bedste måder at løse et delikat problem på, er det nødvendigt at forstå årsagen til dens forekomst.

Irritation i det intime område foto

Karakteristika for årsagerne til irritation

Listen over årsager, der kan forårsage irritation i det intime område, er:

 1. Allergisk reaktion. Ofte forekommer tegn på irritation i bikiniområdet på baggrund af allergier forårsaget af kosmetiske produkter (rensnings- og hudplejeprodukter, duftstoffer, farvestoffer osv.), Husholdningskemikalier (pulvere, kapsler, vaskegeler) syntetiske stoffer af undertøj, smøremidler mv. Tender hud i det intime område reagerer normalt på allergens indflydelse inden for få minutter efter kontakt. Med udviklingen af ​​en allergisk reaktion er der brændende og kløe, hyperæmi, hævelse, dannelse af små røde pletter på huden. For at slippe af med ubehagelige manifestationer er det nok at fjerne irriterende, tage antihistaminer ordineret af en læge, skyl det berørte område med rent vand og behandle det med et allergifremkaldende middel.
 2. Fjern uønsket hår. Ganske ofte opstår irritation intimale område efter barbering, afhåring ved hjælp af specielle lotioner, voks, forskellige pastaer shugaring, electrodepilator etc. En sådan hudreaktion kan forekomme, når man forkert forbereder proceduren, idet man undgår brug af specialværktøjer, der er nødvendige for at blødgøre og fugtige huden eller præferencerne af kosmetik af dårlig kvalitet med tvivlsom sammensætning. Også irritation på huden og den efterfølgende infektion kan fremkalde brugen af ​​ikke-sterile værktøjer til fjernelse af hår. Tiltrædelsen af ​​infektionen ledsages af symptomer som udtalt irritation, feber, ømhed af den berørte hud, dannelsen af ​​vandige blærer. Udmattelsen af ​​irritation kan også skyldes iført stramt syntetisk undertøj, der gnider huden og skaber en "drivhuseffekt" (syntetisk absorberer ikke fugt og tillader ikke luft, derfor er huden i sådan undertøj udsat for langvarig kontakt med sved). For at slippe af med irritationen forårsaget af hårfjerningsproceduren, kan du bruge specielle antiinflammatoriske og regenererende midler. Når hudinfektioner skal behandles med antibakterielle lægemidler. Du kan forhindre en delikat problem ved at observere barberingsteknikken (huden skal dampes, fugtes og behandles med et antiseptisk middel, inden du starter proceduren), styrer barberens bevægelse gennem hårvækst ved hjælp af nye højkvalitets barbermaskiner, der behandler huden efter proceduren med specielle beroligende midler.
 3. Overvægt. Obese sufferers har normalt hudfoldninger i bikiniområdet, hvor sved akkumulerer, der irriterer den følsomme og delikate hud i det intime område. Overvægtige personer anbefales at overvåge overholdelse af reglerne for intim hygiejne, vask huden og behandle dem med antiseptiske midler.
 4. Pubic pediculosis. Når smittet med pubic lice hos patienter med intens kløe, dannelsen af ​​blålige eller brune pletter, rødmen af ​​huden i bikiniområdet. Årsagen til irritation bliver kæmning af steder af bid af parasitter. Det er muligt kun at slippe af med ubehagelige manifestationer under betingelse af fuldstændig fjernelse af pubic lice ved hjælp af specielle anti-parasitiske midler, omhyggelig behandling af linned og tøj (vask i varmt vand, strygning på begge sider).
 5. Inguinal atlet. Alvorlig irritation i det intime område kan forekomme på baggrund af en svampeinfektion i huden af ​​store folder ved flaky epidermophilus, som er det forårsagende middel til den indinale epidermophitia. Mykose manifesteres ved dannelsen af ​​lysrød kløende pletter med skællende overflade og tilstedeværelsen af ​​pustulære elementer på periferien. Et udslæt i ljummen observeres i hvert andet tilfælde. Kompleks behandling af inguinal atlet's sygdom omfatter streng overholdelse af hygiejnereglerne i den intime zone, brugen af ​​lokale midler med antiinflammatorisk og tørreffekt, der tager anti-mykotiske og antihistaminlægemidler.

Udseendet af irritation i bikiniområdet er et almindeligt problem, hvis symptomer ikke kan ignoreres, da sådanne manifestationer kan skjule ikke kun elementær mangel på bevidsthed om reglerne for hygiejneprocedurer, men også udviklingen af ​​farlige patologier.

Hvordan behandles kløe og brændende i det intime område hos kvinder?

Kløe i den intime zone hos kvinder er ikke en uafhængig sygdom, men kun en ejendommelig reaktion af slimhinderne og huden som reaktion på virkningerne af forskellige stimuli.

Som brænding, smerte, ubehag signalerer det kun, at der er opstået visse problemer i kroppen, der kræver opmærksomhed.

1. Hvorfor opstår kløe?

I øjeblikket er der forskellige teorier blandt specialister, der forklarer oprindelsen af ​​kløe. Af disse er følgende de mest populære:

 1. 1 Dette er en form for smerte. Det antages, at det fremgår som følge af mild irritation af de sædvanlige smertestillende receptorer.
 2. 2 Dette er en uafhængig fornemmelse. Nogle eksperter mener, at der er specifikke receptorer i kroppen, hvis irritation forårsager en person at kløe. Receptorer kan irritere som følge af kemikalier og nerveimpulser.

Som det fremgår af observationerne, er der en række stoffer med en stigning i koncentrationen, hvor fremkomsten eller forstærkningen af ​​kløe er mulig - histamin, serotonin, adrenalin, kallikrein, substans P, opioider, cytokiner, vækstfaktorer, eicosanoider og andre. Det menes at arvelighed spiller en bestemt rolle.

Sommetider kløe er et af symptomerne på sygdomme i indre organer eller stress. Det kan være:

 1. 1 Akut / kronisk.
 2. 2 Begrænset (lokal) / generaliseret (påvirker forskellige dele af kroppen).
 3. 3 Permanent / periodisk.
 4. 4 svag / moderat / stærk
 5. 5 Med kendt årsag / idiopatisk (årsagen er ikke etableret).
 6. 6 forekommer i isolation / sammen med andre symptomer: udslip, smerte og skæring, udslæt og så videre.

2. Kløe i det intime område

Den intime zone er et ret bredt begreb, der omfatter vulva, perineum og kvindes vagina. Ubehag kan koncentreres i kun en af ​​disse zoner eller påvirke dem alle. Deres lokalisering er et af hovedpunkterne i gynækologi, så lægen kan etablere den korrekte diagnose.

2.1. vagina

Intensiteten af ​​kløe i skeden afhænger af årsagen til det. Det kan være ret svagt, moderat med cervikal erosion, aldersrelaterede ændringer, vaginitis.

Mellemintensitet kløe opstår i allergier mod latex, sædcreme, vaginale tabletter og suppositorier og svær i smitsomme sygdomme (thrush, trichomoniasis og andre STD'er, bakteriel vaginitis).

I kombination med en følelse af forbrænding, tørhed og ubehag i fravær af rigelige sekretioner, der er karakteristiske for menopausale ændringer i skeden, atrofisk vaginitis. På baggrund af hvid cheesy udledning er det fundet i candidiasis og på baggrund af creme, vandig, hvidgrå, grøn eller skummende - med gynækologiske inflammatoriske sygdomme (vaginitis, bacvaginosis, cervicitis etc.) og STI'er.

2.2. vulva

Vulva er et kollektivt udtryk, der omfatter de eksterne kvindelige kønsorganer. Disse omfatter tærsklen af ​​skeden med Bartholin kirtler, klitoris, stor og lille labia, pubis. På vulvaområdet er også den udvendige åbning af urinrøret (urinrøret).

Kløe kan begrænses kun til tærsklen af ​​vagina, såvel som til de små og store læber. Vulvens slimhinder kan hårdt kløe i genital herpes, trichomoniasis, gonoré og thrush og psykoseksuelle sygdomme.

Mild kløe opstår med inflammatoriske sygdomme i vulva (vulvitis), allergiske reaktioner på linned og hygiejneprodukter, urethritis samt med enterobiasis (pinworms). En særlig kategori består af godartede og ondartede tumorer, vulvar Kouriosis.

Skindet af pubis, indinale folder og store læber klør alvorligt, når skør lus og skørter optræder, eksem, atlet og andre svampeinfektioner (ringorm). I dette tilfælde observeres også rødme, udsåning af erosion og karakteristiske udslæt.

Nogle gange vedvarende, svært at behandle kløe, der går langt ud over den intime zone, på grund af ophobning af metaboliske produkter og galdesyrer i kroppen mod baggrund af nyre- eller leverfare, onkologi. Denne tilstand er smertefuld for en kvinde.

2.3. mellemkødet

Dette er området for den intime zone, der ligger mellem kønsorganer og anus. Perineal kløe kan være forårsaget af svampe og allergiske hudsygdomme, generelle somatiske patologier (for eksempel diabetes, lever og nyresygdomme), godartede og ondartede tumorer i endetarm og bækkenorganer, helminths (pinworms) og scabies-myter.

At klø i anus kan "støde" med hæmorider, analfeber, helbredende sår.

Kombineret kløe, der dækker hele det intime område, er karakteristisk for helminthic invasioner, herpes og svampeinfektioner, hudsygdomme og avancerede former for STI'er.

3. hovedårsagerne

Udseende af kløe hos kvinder og mænd indikerer en form for funktionsfejl i kroppen. Der er mere end hundrede årsager ansvarlige for dets forekomst: det kan for eksempel være en reaktion på vaskemiddel eller nyt vaskeri samt en uopdaget infektion eller diabetes.

Derudover kan kløe på intime steder forekomme med insektbid, naturlige forandringer under graviditeten, menstruationscyklussen eller klimaet.

Kløe indikerer dog normalt forekomsten af ​​en sygdom, problemer med hygiejne eller en ændring i den sædvanlige livsstil. Derfor er det vigtigt at straks konsultere en gynækolog til lægehjælp.

4. Ændringer

4.1. Kontakt allergier

Ofte er der en allergisk reaktion fra genitalorganernes side til intime hygiejneprodukter eller det materiale, hvorunder undertøj er lavet. I dette tilfælde kløe og kløende slimhinde i vulva og vagina, kan der være rødme, svag hævelse.

En anden sag - intolerance af det pulver der bruges i vasken. Nogle gange bemærker kvinder udseendet af symptomer ved brug af duftende hygiejnepuder, tamponer.

4.2. Irritation efter barbering

Den vigtigste kilde til kløe i dette tilfælde er de voksende hårde hår som ligner børster. Som regel er det hovedsagelig pubis, huden på labia majora og de inguinale folder i kontakt med den.

Følelsen er forbedret, når du har stramt, fugtighedsikkert undertøj, høj luftfugtighed og infektion. Ved nærmere undersøgelse kan irritation, mild rødme af huden, indgroede hår detekteres.

4.3. Lav hygiejne

Selv fysiologiske sekret fra kønsorganerne under miljøets virkninger kan være en god yngleplads for mikroorganismer. Situationen forværres af snavs eller støv samt peeling af epithelceller.

Som et resultat udvikler inflammation, hvilket fører til vævsskade. Det ledsages af brænding, ømhed og kløe. I dette tilfælde er symptomerne lokaliseret i vagina, labia, klitoris vestibul. Udledningen ændrer farve og lugt.

For at undgå sådanne følelser kan du følge disse enkle regler:

 1. 1 Skift undertøj dagligt.
 2. 2 Vask mindst en gang om dagen med specielle allergivenlige midler til intim hygiejne eller rent vand.
 3. 3 Det er vigtigt ikke at kamme huden og slimhinderne (det er bedre at bare vaske med køligt vand og konsultere en læge).
 4. 4 Under de månedlige puder skal ændres så ofte som muligt.
 5. 5 Sørg for, at de stoffer, hvorfra linnedet er lavet, absorberer fugt og giver huden mulighed for at "trække vejret". Optimal brug af hvide bomuldsbukser.

5. Fysiologiske forhold

5.1. graviditet

En svag kløe under graviditeten kan opstå som følge af ændringer i hormonniveauer, hvilket fører til et fald i tærsklen for følsomhed. Men de mest almindelige årsager til forekomsten er thrush (candidiasis) og bakteriel vaginose. Normalt kløende skede og vulvar område.

5.2. Under menstruation

Udtømningen under menstruation er undertiden ledsaget af mild kløe i skeden og dens vestibule. Dette skyldes deres irriterende virkning, især ved en sjælden ændring af hygiejnepuder og tamponer.

Derudover bliver allerede eksisterende gynækologiske og venerale sygdomme i denne periode mere akut, så hele det intime område kan "klø" (dette afhænger af læsionens art og intensiteten af ​​symptomer på en bestemt sygdom). For at forstå arten af ​​kløe og eliminere mulige infektioner, konsulter en læge.

5.3. ægløsning

Med ægløsning bliver sekreter mere rigelige og vandige. De bidrager til øget fugt i området af indinale folder og labia, kan forårsage kløe, og stramt undertøj og barbering forværre yderligere situationen. Normale symptomer skal være kortvarige og forsvinde ved cyklusens afslutning.

5.4. Efter samleje

Efter ubeskyttet sex er hyppige årsager til ubehag i vagina, vulva og inguinale folder, STI'er samt reaktion af slimhinderne og huden på partnerens sæd og mikrotrauma (under analsex kan kløe forekomme i anus og perineum).

Mindre ofte er symptomer efter intimitet forårsaget af allergier mod sædproteiner, barrierebeskyttelsesmidler, herunder kondom latex.

5.5. klimakterium

Vulvovaginal kløe i overgangsalderen skyldes udryddelsen af ​​æggestokkernes aktivitet og den tilsvarende hormonelle ændring.

En kvinde udvikler tørre slimhinder, ømhed og øget sårbarhed i slimhinderne i kønsorganerne.

6. Sygdomme

6.1. Thrush (candidiasis)

De vigtigste symptomer på sygdommen er alvorlig kløe i vagina, områder af vulvaen og den hvide, krummelignende, osteagtig udledning med en svag sur lugt eller uden den.

Ofte opstår under graviditet, nedsat immunitet, efter antibiotika, idet der tages systemiske glukokortikosteroider. Nogle gange involverer processen de inguinale folder, anusområdet, urinrøret og brændende og ømhed er yderligere symptomer.

6.2. Bakteriel vulvovaginitis

Kløe i kønsområdet, ubehagelig lugt og pus, slimudslip - karakteristiske tegn på inflammation forårsaget af kokos, gardnerella, E. coli og andre enterobakterier. Kvinden kan også opleve brændende fornemmelse, ømhed under samleje og ubehag.

6.3. urethritis

Når urinvæske under urinering fremkalder urin irritation af urinrøret i slimhinden, hvilket resulterer i kramper, brænding eller kløe. En lignende situation ses i tilfælde af fistler, der forbinder vagina med blæren eller uretret.

6.4. Seksuelt overførte infektioner (STI'er)

Dette er en af ​​de mest almindelige årsager til kløe i det intime område. Symptomet er karakteristisk for gonoré, donovanose, trichomoniasis, syfilis og andre lignende infektioner. Typisk observeres typisk udladning og andre tegn.

De klassiske symptomer på genital herpes er dannelsen af ​​gennemsigtige vesikler, der åbner op efter et par dage, mens oserende erosion forbliver i deres sted. Alt dette ledsages af en brændende fornemmelse, alvorlig smerte.

Der er imidlertid også en atypisk "kløende" form af sygdommen, når der på baggrund af svagt rødme i kønsorganerne forekommer alvorlig lokal kløe og forbrænding. Som regel kan vagina, vulvaområdet og perineum kløe med en herpetic infektion.

6.5. parasitosis

Pubic og hud af labia majora kan påvirkes af pubic lice (phthyriasis) eller scabies mites (scabies). En anden almindelig årsag til kløe i kønsområdet er helminthic invasioner, især pinworms (enterobiasis).

6.6. Neurose og psykogene sygdomme

Nogle gange opstår ubehagelige symptomer som følge af stress eller nervøs shock. I almindelighed, når en gynækologisk undersøgelse af tegn på nogen patologi ikke opdages (kløe uden afladning, skift farve og lugt).

En særlig kategori er neuroseksuelle lidelser, i hvilket tilfælde følelser opstår på et hvilket som helst område: i vagina, perineum såvel som i hele det intime område.

6.7. Endokrine lidelser

Kløe i regionen af ​​labia, i vagina og i vestibulet opstår i diabetes mellitus, ovariehypofunktion og sygdomme i skjoldbruskkirtlen.

6.8. eksem

Ubehagelige fornemmelser i eksem er stærkt udtalt, lokaliseret i pubs, labia, indinale folder, perineum og spredt til andre zoner. På huden kan du også se rødme, smertefulde revner, fusioner og grædende sår.

6.9. Svampeinfektioner i huden

I det intime område kan dermatitis forårsages af svampe som Candida, Microsporum, Trichophyton og Epidermophyton floccosum. De er årsagen til inguinal candidiasis, atlet's sygdom og ringorm. Deres karakteristiske symptomer er:

 1. 1 Ringorm - et stærkt kløende rødbrunt udslæt i form af ringe med skalaer og bobler, strækker sig til skinkerne og kønsområdet.
 2. 2 Candida - forekommer i området af indinale folder, hvor friktion af huden og dens skade. Den er dækket af grædende revner med hvid blomst og rødhed i de omgivende væv. Med sygdommens fremgang bliver kløe obsessivt og uacceptabelt.
 3. 3 Epidermofitiya - i skridtområdet dannes inguinale folder rosa pletter, bobler med ekssudat. Der er alvorlig kløe og ømhed.

7. Diagnostiske metoder

På grund af de mange årsager til kløe og kvindelige sygdomme er en hel gruppe læger ofte involveret i undersøgelsen:

 1. 1 gynækolog.
 2. 2 endokrinolog.
 3. 3 allergi.
 4. 4 Dermatovenerolog.
 5. 5 neuropatolog.
 6. 6 Terapeut.

Om nødvendigt udpeges også konsultationer med en onkolog, en hepatolog, en nephrolog, en hæmatolog, en psykoterapeut, en smitsomme sygeplejerske og andre specialiserede specialister. Med dybdegående laboratorie- og instrumentdiagnostik foreskrives:

 • swab på flora og GN;
 • test for STI'er ved anvendelse af PCR;
 • smøre på onocytologi og colposcopy;
 • Ultralyd af bækkenorganerne;
 • blodprøver (generelle, biokemiske), urin;
 • undersøgelse af afføring for tilstedeværelse af okkult blod, helminth æg, coprogram, enterobiosis skrabning;
 • undersøgelse af hormonprofilen og immunologisk status
 • allergitest og andre undersøgelser i henhold til indikationer.

8. Lægemidler til behandling

Først og fremmest er det vigtigt at fjerne enhver kløe provokatører:

 • Syntetisk undertøj, aggressiv depilering.
 • Smagede hygiejnepuder.
 • Skift vaskemiddel, sæbe, intime hygiejneprodukter til hypoallergen.
 • Fjern fra kosten mad allergener.
 • Revider lægemidlet taget inden for rammerne af mulige bivirkninger.
 • Ændre midlerne til barriere prævention og så videre.

Sammen med dette er det nødvendigt at påvirke selve årsagen til ubehagelige symptomer.

Afhængigt af det kan lægen ordinere følgende retsmidler:

 1. 1 Antihistaminer: Desloratadin, Loratadin, Ketotifen, Fenkarol, Bicarven, Suprastin, etc.
 2. 2 Hormonal: Prednisolon, Dexamethason, Hydrocortison, Advantan, Elokom osv.
 3. 3 Sedativer: Phenobarbital, Amizil, Benzoklidin, Seduksen.
 4. 4 Sorbenter: aktivt kul, Polysorb, Smektu.
 5. 5 Antibiotika, antiparasitiske og antifungale lægemidler til lokal anvendelse og ved munden (hvis angivet).

Efter diagnose ordner den behandlende læge passende behandling.

Behandling af kløe afhængigt af årsagen

Næsefjernelse

Honey Shugaring Opskrift