Efter barbering Irritation - Hvad skal man gøre

Efter barbering er irritation et ubehageligt og ret almindeligt fænomen, der forekommer hos både mænd og kvinder. Hvis vi taler om repræsentanterne for det stærkere køn, så gør et rystet ansigt en mand mere ryddelig og attraktiv for kvinder. Men de skal traumatisere deres hud hver dag, når de bruger en barbermaskine, så irritation opstår ofte. Forresten er opfattelsen af, at tre-dages stubben er standard for maskulinitet, opfundet af mændene selv, hvis dovenskab er velkendt. Selvfølgelig forekommer der sjældne undtagelser. Nogle er så bevidst forsømmelighed i udseende. Men i de fleste tilfælde er det ikke.

Hvad angår repræsentanter for svagere køn, oplever kvinder normalt hudirritation under barbering af ben, underarms, bikiniområder. Oftest forekommer dette problem hos mennesker, der har krøllet hårdt hår, som i barberingsprocessen holder sig fast i huden og forårsager irritation. Mænd er lettere at klare sådan et ubehageligt fænomen. Ejere af meget følsom hud kan jævnligt bruge fugtgivende geler og barberingskremer eller i ekstreme tilfælde slippe af skæget. Men betændelsen og irritationen af ​​den delikate kvindeskind maler ikke nogen repræsentant for det retfærdige køn.

Barbering indebærer grundig rensning af hudoverfladen fra overskydende hår. I dette tilfælde kan du fjerne en del af det øverste lag af epidermis. Som følge af vævsskade er der en stigning i blodgennemstrømningen til huden, som bliver rød og irriteret. Selvfølgelig kan du smide barbermaskinen og vælge en anden måde at fjerne uønsket hår. Men ofte, på grund af manglende tid eller af anden grund er det umuligt at undvære barbering. Hvad skal man gøre i sådanne tilfælde?

For det første skal du først grundigt dampe huden, så hårene kan blødgøre. For eksempel, inden du barberer deres ben, kan du pakke dem i kort tid med et fugtigt, varmt håndklæde. Mange fugter og blødgør huden ved at foretage en barberingsprocedure umiddelbart efter et bad eller bad. For det andet, for at undgå ubehagelige konsekvenser, bør du barbere overskydende hår fra toppen ned i retning af deres vækst. For det tredje, for at reducere risikoen for irritation efter barbering af håret, er det bedre at opgive den sædvanlige kosmetik og bruge specielle cremer og lotioner efter barbering, som omfatter beroligende ingredienser.

Det skal huskes, at huden er ekstremt negativ indvirkning barbering blunt knive. Til barberet hudoverflade var glat og velplejet, skal du vælge højkvalitets rakblad, udstyret med fugtighedsgivende strimler. Desuden kan man endog bruge en dyr barbermaskine med to eller flere knive, det kan ikke bruges i flere måneder. Bladet skal ændres til en ny efter 4 til 5 barberingsprocedurer.

Mennesker med særlig følsom hud kan bruge medicin til at lindre betændelse efter barbering. Især har den antiseptiske egenskab 1% hydrocortisonsalve, som komprimerer blodkar, lindrer rødme og brænder, lindrer irritation. Det er dog umuligt at bruge hydrokortison salve regelmæssigt, ellers bliver huden tyndere, strakt og rødmen bliver mere udtalt. Dette værktøj skal kun være en slags "tryllestav", den kan anvendes 2 - 3 gange, ikke mere.

Hjælper med at eliminere den negative reaktion af huden i barberingsalve baseret på calendula samt 2% eller 5% salve indeholdende benzoylperoxid. Nogle foretrækker at udskifte barbermaskinen med en elektrisk barbermaskine, da det er et sikrere værktøj. Et alternativ til barbering er specielle lotioner designet til depilation. Derudover et effektivt middel mod hudirritation - aloe plantesaft.

Endelig, hvis ingenting hjælper med at slippe af med irritation efter barbering, bør du konsultere en læge. Enhver infektion er mulig. Sundhed bør ikke lider af en persons ønske om at være smuk og attraktiv.

Hvorfor er der og hvordan man fjerner irritationen efter barbering: metoder til behandling og forebyggelse af problemer

Barbering er den mest overkommelige og nemme måde at fjerne overskydende hår fra hænder, ansigt eller andre hudområder. Barbermaskinen kan købes hos ethvert supermarked. For at lære at bruge det tager det ikke mere end 5 minutter. Og selve proceduren varer lidt længere. Den eneste ulempe ved barbering er hudirritation, som ofte opstår efter hårfjerning.

årsager til

For at løse et problem skal du se på dens rod. Hvad er hudirritation? Hvornår og hvorfor føler en person det?

Under den menneskelige hud er receptorer, der giver et signal til hjernen for eventuelle eksterne påvirkninger. Irritation er en af ​​de typer af signaler. Hvis irritation opstår efter barbering, så:

 • Beskadiget hud. Nerveender bliver blotte og reagerer kraftigt på enhver påvirkning.
 • Det trimmet hår vokser i den forkerte retning eller kan ikke trænge ind i ydersiden af ​​huden.

Årsagerne til disse to problemer - mange. Og med hver af dem kan du nemt forstå.

Sådan forebygges irritation

Irritation af huden skyldes en række faktorer. For at forenkle deler vi dem i tre grupper:

 • Før barbering.
 • Under barberingen.
 • Efter barbering.

Før barbering

Tør hud før barbering er en sikker måde at få huden irriteret på. Før proceduren er det ønskeligt at blødgøre huden med varmt vand - suge et håndklæde og fastgør det til det område, du skal barbere i mindst 5 minutter.

En god vane er at barbere efter et bad (bad), især varmt. Under indflydelse af varmt vand, blødgør hud og hår blødgør porerne. Efter et brusebad forbedres effekten af ​​barberingshjælpen, og der skabes en glat overflade, hvilket bidrager til en god glide af bladet.

Hvad er en nyttig maske af jordbær til ansigtet? Find ud af svaret og de bedste opskrifter for jordbærmasker.

Læs mere om kosmetiske tråde til ansigtsløftning på denne adresse.

Under barberingen

Oftest forekommer hudirritation på grund af dårlig barbering. Kvaliteten er påvirket af:

 • Midler til barbering. Det er umuligt at barbere på tør hud. Selv en høj kvalitet og godt skærpet barberkniv vil ridse, samt fange og trække hår før klippe dem. Det forårsager irritation. Derfor bør barberingsprodukter altid anvendes.
 • Kvaliteten af ​​barberingsprodukter. Regelmæssig sæbe er ikke egnet som erstatning. For det første vil lather ikke være i stand til at tilvejebringe de nødvendige betingelser for en god razor slip. For det andet er sæbe meget tør.
 • Særlig sammensætning. Nogle mennesker kan bruge noget barberskum. Andre skal nøje læse sammensætningen af ​​hvert rør. Den sikreste ting at købe produkter til følsom hud.
 • Formålet med midlerne. At barbere det intime område vil have brug for et særligt værktøj, fordi huden er den mest følsomme. Det samme gælder for andre zoner. De fleste mænds barberingsprodukter er ikke egnede til kvindelige formål.
 • Barbermanden. Barbermaskinen spiller en meget vigtig rolle. De fleste foretrækker at bruge en maskine til alle formål. I dette tilfælde er det bedst at give præference til den genanvendelige hannemaskine, da den er den sikreste og fungerer bedst på vanskelige steder. Det kan bruges uden risiko for at barbere intime områder. Til barbering er benene bedst egnede specielle kvindelige maskiner, da de har de skarpeste knive. Engangsapparater bør ikke bruges mange gange.
 • Elektrisk barbermaskin I modsætning til maskinen beskadiger en elektrisk barbermaskin slet ikke huden og har ikke brug for midler før og efter barberingen. Det gør dog ikke rent porer, fører til hudforurening og udseende af acne. Ulempen er, at håret skal være hårdt, så barbermaskinen kan arbejde med dem.
 • Barberingsteknik. At lære at barbere korrekt er et andet vigtigt skridt til at slippe af med irritation. Hvis håret skæres i retning af deres vækst, vil barberingsproceduren være noget forsinket, men som følge heraf vil hudirritation ikke forekomme. Det anbefales at lave korte og bløde bevægelser på maskinen. Således er ikke alene risikoen for at beskadige huden reduceret, men bladets liv er også langvarig.
 • Genanvendelige maskiner skal vaskes grundigt og rengøres. Efter alt, hvem har brug for et rustet blad? Det er tilrådeligt at behandle barbermaden med alkohol for at forhindre vækst af bakterier.

Efter barbering

Hvis du følger alle ovenstående anvisninger, kan du undgå hudskade. Men det gør ikke ondt for at konsolidere succes med følgende foranstaltninger:

 • Skyl din hud med koldt vand og blåt tørt med et håndklæde. Koldt vand lukker porerne og beroliger huden. Gnid aldrig med et håndklæde. Så du vil forårsage endnu mere irritation.
 • Fugt din hud med en aftershave eller lignende behandling. Tørhed er en af ​​hovedårsagerne til irritation efter barbering. Hertil kommer, at du roer huden og beskytter den mod bakterier, skadelige bakterier og andre infektioner.
 • Peeling gør ikke ondt for at blødgøre huden.
 • Rør aldrig på det barberede område igen. Det er strengt forbudt at ridse din hud, da det vil beskadige det og forårsage infektion.
 • Du kan anvende en creme eller salve med hydrocidizin. Dette vil blødgøre huden og fjerne irritation. Men brug denne salve for ofte. Hvis du bruger det regelmæssigt, bliver det vanedannende, og det taber dets virkning.

Sådan fjerner du irritation

Hvordan slippe af med irritation efter barbering? Huden efter proceduren bliver særlig følsom og reagerer skarpt på mange eksterne faktorer:

 • Hygiejneprodukter: shampoo, brusegeler, sæbe.
 • Resten af ​​vaskepulver på tøj.
 • Syntetiske stoffer.
 • Deodoranter, colognes, parfume.

Efter barbering bør alle disse faktorer udelukkes.

Hvis irritation forbliver, kan du bruge salver, cremer, folkemægler osv.

I bikiniområdet

Bikiniområdet er det mest følsomme område på kroppen. Den mindste ubehagelige bevægelse forårsager hudirritation. Hvad skal man gøre, hvis der er irritation i bikiniområdet? Du kan fjerne det på følgende måder:

 • Baktericide med kortison. Cortison er et helt sikkert anæstetisk lægemiddel, der er meget anvendt i medicin.
 • Egen bedøvelse. Pund to aspirin tabletter i pulver og bland med samme mængde glycerin.
 • Forskellige salver og lotioner med calendula og aloe i sammensætningen.
 • Zink salve.
 • Komprimere af kamille bouillon. Mynt og kamille koges på en stille ild for at koge og derefter blandes i 2 timer. For hvert glas vand en spiseskefuld kamille og mynte.
 • Børnecreme ("Panthenol" osv.).

På mænds ansigt

Mænd vil nærme sig ovennævnte metoder samt de følgende værktøjer:

 • En opløsning af alkohol med vand i et forhold på 1 til 1 brønd fjerner irritation og desinficerer huden.
 • Salve eller creme med 2,5-5 procent benzoylperoxid reducerer hurtigt rødmen og fjerner irritation.
 • Hydrogenperoxid.
 • Særlige lotioner til barbering. Det er ønskeligt, at sammensætningen var et ekstrakt af aloe.

På ben og arme

Sådan fjerner du irritation efter barbering af ben og arme? Vil hjælpe:

 • Antiseptisk salve: Chlhexidin, Aktvegin.
 • Hydrogenperoxid eller 70 procent alkoholopløsning. Det desinficerer huden, fjerner irritation hurtigere, men tørrer stærkt.
 • Baby pulver.
 • Skuffe af afkog af medicinske planter (kamille, calendula, celandine, tog og andre).
 • Hjemmelavet olivenmelisse. Ingredienser: tea tree olie og enhver anden vegetabilsk olie i et forhold på 1 til 4.
 • Infusion af birkeblader. Birk blade i mængden af ​​1 tsk hæld 70 ml kogende vand. Insistere fra en og en halv til to timer, så cool og spænd gennem ostekloth. Fugt rense hypoallergen væv i den resulterende væske og anvende irritation på stedet.

Hvordan man hurtigt helbreder blå mærker under øjnene? Vi har svaret!

Hvordan man behandler en blå mærke? Læs effektive metoder i denne artikel.

Følg linket http://vseokozhe.com/uhod/articles/morshiny-na-lbu.html find ud af alt om de bedste retsmidler til rynker på panden.

Under armene

Armhulen er næsten lige så følsom som bikinizonen. Derfor vil de samme midler gøre.

Nogle flere tips:

 • Hvis du har prøvet alt, men intet hjælper, så prøv ikke at barbere et stykke tid. Måske er din hud for beskadiget og har brug for tid til at reparere.
 • Hvis du har mistanke om udseendet af indgroet hår, brug en antibakteriel creme.
 • Fjern ikke indgroet hår uden at konsultere en læge. Selv en steriliseret nål kan sprede en infektion.
 • Hvis irritationen ikke går inden for en uge, skal du kontakte en hudlæge. Der kan være en infektion.
 • Forskellige cremer og salver, der lindrer irritation, indeholder som regel salicylsyre og glycolsyre, aloe og hekselhassel.

Fra følgende video kan du lære flere tips til at forhindre irritation:

Efter barbering irritation: hvad skal man gøre

Afhjælpning efter irritation efter barbering

Hvis du har en meget stærk irritation, forekommer bumser med purulent indhold, tør det beskadigede område af med en halvalkoholopløsning. For at gøre dette skal du fortynde ren alkohol i 4 dele, og hvis du bruger vodka, så til 2 dele med rent vand. Tør huden og anbring et antibiotikum, der indeholder salve, for eksempel Metrokain, Levomekol, Sintomitsin.

Ikke dårligt for hudirritation hjælper salve "Bepanten." Du kan købe det på ethvert apotek. Påfør salven til ren hud flere gange om dagen, indtil inflammationen helt forsvinder. Det passerer normalt efter et par dage.

Calendula tinktur hjælper også med at lindre betændelse efter barbering, men det er ønskeligt at fortynde det med kogt vand i lige store mængder før proceduren. Overvej at den fortyndede tinktur er overskyet.

Ved alvorlig betændelse, når lymfeknuder er involveret, er det nødvendigt at kontakte en kirurg, der vil ordinere antibiotika. At tage stærke stoffer uden at konsultere en læge er meget uønsket.

Prøv at bruge specielle geler, skum, nye maskiner, når du barberer, og brug derefter lotioner, desinficere mikrokasser. På denne måde undgår du ubehagelige konsekvenser.

Hvordan man fjerner irritation på mænds hud efter barbering

Bearbejdningsprocessen for mænd er et daglig ritual, men efter det er der ofte irritation, der ikke er let at slippe af med. En af de vigtigste procedurer for hudpleje af en mands ansigt medfører forskellige rødme og udslæt. Nogle gange er der alvorlig kløe, små bumser eller ubehag. Graden af ​​skade afhænger af hudens individuelle følsomhed og dens art. Irritation efter barbering hos mænd vises ret ofte i ansigtet, så det er vigtigt at begynde at kæmpe med det i tide.

Årsager til irritation

Konsekvenserne af barbering og hårfjerning hos mænd bliver ofte indgroet hår eller betændelse i ansigtets hud, hvilket kaldes en pseudo-folliculitis. I processen med deres nye vækst ændrer barberede hår retningen og trænger direkte ind i huden.

Irritation efter depilation kan være til skade for repræsentanter for begge køn på enhver alder. Dens manifestationer er meget forskellige. Årsager til udslæt i ansigtet efter barbering kan skyldes følgende faktorer:

 • forældede barberblad på genanvendelige maskiner;
 • Engangsmaskiner med stærkt skarpe knive;
 • elektrisk barbermaskine;
 • dårlig pleje og hydrering
 • utilstrækkelig forberedelse af huden inden barberingsprocessen begynder
 • for hyppig udførelse af proceduren for hårfjerning.

Mænd med mørkt og krøllet hår har en større tendens til at irritere huden på deres ansigt. Forkert barbering mod hårvækst kan også forårsage irritation. Uden brug af specielle cremer eller geler til depilation, er huden ofte skadet.

En anden årsag til udslæt er allergiske reaktioner. Enhver allergen kan fremkalde en øget følsomhed af huden på ansigtet. Ukorrekt kost fører som regel også til rødme og forårsager ofte irritation. Stress, problemer og forskellige sygdomme reducerer kroppens beskyttelsesevne, og dermed huden.

En abrupt vejrforandring påvirker aggressivt et frisk barberet ansigt, derfor anbefales det at udføre proceduren om aftenen.

At fremkalde komplikationer efter depilering og hårfjerning kan kosmetiske produkter af ringe kvalitet. Dyre cremer og lotioner medfører også problemer, hvis de ikke vælges korrekt. Huden kan reagere på enhver bestanddel af kosmetik, så det er vigtigt at omhyggeligt træffe sit valg, så det ikke behøver at helbrede udslæt fra en hudlæge.

Problemløsning

En af de sikreste metoder til at slippe af med eventuelle problemer med at barbere huden på ansigtet, vokser et skæg og overskæg. Denne metode er imidlertid ret radikal, og ikke alle passer til den.

Barberingsteknik

Under depilering er det ikke nødvendigt at trykke kraftigt på maskinen på ansigtet. Jo strammere bladet er, desto mere er det
beskadiger delikat hud og skærer det øverste beskyttende lag. Før proceduren er det nødvendigt at fugte ansigtet med specielle midler.

For at forhindre indfødning af håret skal der anvendes en skrubbe. Regelmæssig sæbe er ikke egnet til depilering, fordi den skumbes dårligt og ikke giver den nødvendige glide. Vand til proceduren bør ikke være varmt, da den høje temperatur bidrager til åbningen af ​​porerne og indtrængningen af ​​forskellige bakterier ind i dem.

Barber bedre i varmt brusebad med rigeligt vand. Hvis huden er for følsom med mørk hård vegetation, så påføres det et vådt håndklæde i et par minutter. Uønskede hår fjernes fra top til bund i retning af deres naturlige vækst. Fremgangsmåden med barbering fra bunden er bedre, men i sådanne tilfælde forekommer irritation oftere.

Aften tid er ideel til at slippe af med overskydende vegetation, fordi huden vil have tid til at bevæge sig væk fra stress og slappe af om morgenen. Efter depilering påføres en beroligende creme eller gel på ansigtet. Beskadiget hud skylles med køligt vand og lidt fugtet med et håndklæde.

Lægemidler og kosmetiske produkter

Helt fjernelse eller forhindre irritation fra ansigtshårfjerning er meget vanskelig. Hos mennesker med øget tendens til udslæt forårsager bivirkninger barberingsprodukter med triclosan, så de skal helt opgives. Det anbefales at vælge skum eller geler med en bakteriedræbende effekt og med et siliconindhold i dem.

Et bevist middel til udslæt er zinksalve. Det tørrer pimples og eliminerer den inflammatoriske proces. Men hvis en stærk irritation ikke går væk i lang tid, har der vist sig en mistanke om infektion i det berørte sted, et presserende behov for at søge hjælp fra en læge.

Farmaceutiske produkter efter hårfjerning med tilsætning af kamille, aloe vera og vitaminer hjælper med at behandle rødmen i ansigtet hos mænd. Det er bedre ikke at bruge lotion med alkohol, hvis huden er tør og følsom, fordi den vil vise skalering og en følelse af stramning.

Hydrocortison-salve effektivt fjerner rødme, men dets regelmæssige brug forårsager irritation, så det er tilrådeligt at anvende det kun i sjældne tilfælde.

Velprøvede cremer Bepanten eller Panthenol, som udviser antiseptiske og helbredende egenskaber. For normal og olieagtig hud virker lotioner bedre end cremer. Kvindelige retsmidler er ikke egnede til mænd, fordi de har et helt andet surt miljø.

Alternative metoder

Barbering ansigtshår som en metode til depilation blandt mænd er den mest almindelige procedure, men andre effektive metoder er længe blevet opfundet. Den maksimale effekt kan give sådanne hårfjerningsprocedurer:

 • elektrisk barbermaskine;
 • Laser hårfjerning;
 • hårfjerning voks;
 • sukker hårfjerning;
 • udfører hårfjerning med en laser.

Laser og fotoepilation

Ved hjælp af billedharpikering eller laserapplikation kan du fjerne ansigtshår et stykke tid. Laserstrålen med sine bølger forbrænder håret, dets follikel, såvel som skibene omkring det. Photoepilation er en meget effektiv metode til at fjerne hårene og deres pærer med en lommelygte. Imidlertid er det samtidig med laserproceduren ret dyrt.

Elektrisk hårfjerning, voks og sukkerfjerning

Ved hjælp af en elektrisk strøm bliver hårene sammen med pærerne brændt, som i laserproceduren. Elektriske impulser ødelægger vegetationen perfekt, men metoden har ikke fået tilstrækkelig popularitet på grund af dets smerte. For ikke at forlade ar eller betændelse bør hårfjerningssessionen udføres af skibsføreren i en skønhedssalon.

Voksning med sukker er den enkleste og mest pålidelige måde at fjerne hår på, som er populært hos kvinder og for nylig hos mænd. Desværre er de ikke blevet brugt i lang tid til følsom hud på ansigtet af repræsentanterne for det stærkere køn, fordi deres hårstruktur er lidt anderledes end på ryggen eller benene. De er tætte og tykke, og det er meget vanskeligt og farligt at opstyrte dem. I dag bruges disse metoder til at fjerne overskæg, hår i næse og ører.

Moderne metoder til fjernelse af hår er efterspurgt blandt østlige mænd, fordi de har meget tyk og mørk vegetation. Efter to eller tre sessioner vil resultatet være indlysende. Sandt nok er ulempen varigheden af ​​hårfjerning. For at opnå en fuldstændig glat hud, skal du bruge omkring ti procedurer med et interval på mindst to måneder mellem dem.

Forebyggelse af komplikationer

For at forhindre komplikationer efter depilation skal du følge nogle retningslinjer. Inden du begynder fjernelse af uønsket hår, skal du kontrollere blades skarphed. Maskinen skal desinficeres hver gang efter brug. For ikke at skade huden, bruger mange mænd en depilatory creme, men dens kemiske sammensætning kan forårsage allergier, så du skal være forsigtig med at vælge den.

Effektive opskrifter til eliminering af effekten af ​​barbermaskinen har en traditionel medicin. Behandlet irriteret hud med citronsaft, som du skal tørre dit ansigt. Også effektiv afkogning af klaser af frisk persille og et glas kogende vand. Han insisterer på 20 minutter. Dette værktøj har sårheling og beroligende egenskaber.

Urteafkogning af medicinsk kamille og calendula egnet til forebyggelse af komplikationer efter barbering. Ikke mindre nyttigt værktøj af gran kegler. De skal knuse og derefter tilsætte kogende vand og insistere. Påfør i form af fjerkræ til de berørte områder.

En creme lavet af to tabletter af aspirin og glycerin, der ikke skal skylles, er populær.

Flere isterninger kan reducere irritation og smerte i ansigtet. Brugen af ​​kulde er meget effektiv til forebyggelse af inflammation. Efter hårfjerning kan du blot vaske dit ansigt med koldt vand, og huden vil straks roe ned.

Fjernelsen af ​​mandlige ansigtshår er en meget kompliceret procedure, som kræver visse færdigheder og viden. Der er mange metoder til hårfjerning uden en maskine, herunder laser, voksfotoepilation, brug af specielle cremer. Mænd kan glemme de ubehagelige virkninger af barbering i lang tid, ved hjælp af værdifulde anbefalinger og korrekt omsorg for deres følsomme hud.

Hvordan slippe af med irritation i ansigtet efter barberingen

indhold

Sådan forebygger du nedskæringer og betændelser?

Årsager til irritation

Sådan barberes for at undgå irritation?

Folkeråd

Særlige midler

Barbering uden irritation: 5 tips

De fleste mænd er overbevist om, at deres hud er stærkere, hårdere og stærkere end kvinders hud og derfor ikke behøver at passe på. Men daglig barbering er også en behandling. Hvis det gøres korrekt, ser huden ud fugt og sund. Med den forkerte tilgang er der dannet udskæringer, indgroede hår, irritationer og betændelser, der går ind i acne. Sådan fjerner du irritation efter barbering - et spørgsmål, der er relevant for enhver mand, der ønsker at have en sund hud og forbliver attraktiv for det modsatte køn.

Sådan forebygger du nedskæringer og betændelser?

Den bedste måde at slippe af med irritation er at forhindre det. Men det er ikke let: I arsenalen af ​​næsten enhver mand er der flere vaner, som huden er betændt af. Det er nok at slippe af med dem, og huden vil være mere sikker til at tolerere barbering.

 1. Skift skærekniv regelmæssigt. Engangsmaskiner til det og engangsbrug. Selvfølgelig kan du i det mindste barbere dem i et par uger og være stolt over at du har formået at forlænge bladets liv. Men dummere barbermaskinen, desto stærkere er trykstyrken, risikoen for skader på huden og forbrænding. Stump kniv skærer ikke og brækker hår. Resultatet - "hamp" af forskellige længder og indgroede hår. Derfor skal du mindst en gang om ugen ændre maskinen.
 2. Skyl bladet under varmt vand efter hver bevægelse. Dette giver dig mulighed for at rense barbermaden, vaske de skårne hår, rester af barberingsprodukter og bakterier. Jo mere barberet en barberkniv, desto mere vil det være nødvendigt at skubbe det og flere bevægelser at gøre. Og langvarig friktion med et stykke metal på huden fører til forbrændinger og irritation. Bakterier er et særskilt emne. Kom ind i mikroskraten, de forårsager betændelse og endda suppuration. Derfor bør du ikke omhyggeligt spare vand og nægte at vaske maskinen. Derudover efter proceduren er at sætte barbermaden i en alkoholopløsning.
 3. Steam hud godt, helst barbering efter at have taget et bad. Huden bliver blødere, porerne åbne, barberingen er glattere. Og huden får en ekstra dyb rensning.
 4. Brug en skrubbe. Jo mere døde celler på overfladen af ​​epidermis, jo vanskeligere razor bevæger sig, huden ånder værre og jo højere er risikoen for irritation. Skrubbing mindst en gang om ugen vil medvirke til at forbedre hudtilstanden og forhindre indfødning af håret.
 5. Brug ikke alkoholbaserede aftershave lotion: de tørrer og irriterer huden.

Hvis du har følsom hud, der straks reagerer med irritation for nogen indvirkning, så prøv at barbere om aftenen. Indtil morgenen vil ubehag og rødme forsvinde, og du vil kunne gå udenfor på en normal måde. Eller brug en elektrisk barberkniv: det beskadiger ikke huden så meget, så risikoen for irritation efter det er flere gange mindre.

Årsager til irritation

Irriteret hud ser sjusket ud. Rødhed og betændelse giver ikke maskulinitet, tværtimod ser en mand med røde pletter på huden ulykkelig ud. Når der lægges nedskæringer og betændelser til dette, afspejles det ikke kun i udseende, men også i trivsel. Vedvarende kløe gør en person irritabel, distraherende fra dagligdags anliggender.

Der er flere grunde til forekomsten af ​​irritation efter barbering:

 • brug af et kedeligt blad, der beskadiger huden
 • For meget pres på barbermaden, hvorfor bladet skærer det øverste lag af huden;
 • Tilstedeværelsen af ​​sår og acne, der afskæres ved barbering, og infektionen spredes til andre hudområder;
 • Udseendet af indgroede hår, der irriterer huden;
 • brugen af ​​alkoholholdige lotioner og ren alkohol. Når den påføres nyligt beskadiget hud, trækker den fugt fra cellerne, forårsager skrælning og øger brændende fornemmelse;
 • anvendelse af produkter til og efter barbering, indeholdende allergener
 • Brug af maskiner, der blev opbevaret ukorrekt efter den sidste procedure (hvis der var hår, bakterier osv. mellem bladene), så du skal rense barbermaskinen omhyggeligt.

Jo flere faktorer der kan fjernes, jo større er sandsynligheden for at forhindre irritation.

Sådan barberes for at undgå irritation?

Det vigtige er ikke kun selve processen, men også forberedelse af huden til proceduren og pleje det under pauserne. Sørg for at bruge alkoholfrie lotioner med en fugtgivende effekt. Dette vil berolige huden, fremskynde helbredelsen af ​​skader, mætte cellerne med fugt.

Overvej flere trin i proceduren:

 1. Forbered huden. Vask dit ansigt med varmt vand, men hellere tage et brusebad. Dette vil hjælpe med at blødgøre epidermis og hår, gøre laget af døde celler mere løs.
 2. Forbered barbermaskinen: Sørg for, at bladet er skarpt og rent. Varm det op med en strøm af varmt vand - dette vil lette glide og forhindre udskæringer.
 3. Prøv at holde på et sted 1 gang, maksimalt 2. Jo større virkningen er, jo tyndere hud, jo flere skader og nedskæringer.
 4. Rengør bladet fra skårne hår. Jo stærkere barbermassen er, desto værre er klæbningen til huden, og jo mere alvorlig er virkningen.
 5. Efter proceduren skal du skylle huden med køligt vand for at lukke porerne og opdatere og anvende et beroligende middel.

Glem ikke regelmæssigt at rense huden i intervallerne mellem barbering. Akkumulering af talg, døde celler, snavs og bakterier øger sandsynligheden for irritation.

Folkeråd

 1. Fjern straks irritation efter barbering skylning eller gnide huden med afkog af urter - kamille, celandine, svinger. Hvis huset har kamille te, kan du bruge en pose med te blade. Effekten bliver bedre, hvis du sætter det ti minutter i køleskabet.
 2. Hydrogenperoxid hjælper med at stoppe blødningen, når man skærer og reducerer inflammation. Sprøjten er at foretrække: stoffet fordeles jævnt, og du overfører ikke bakterier med en bomuldsstuds fra et hudområde til et andet.
 3. Babypulver hjælper med at fjerne en smule betændelse. Og hvis irritationen er stærk, kan du bruge helbredende farmaceutiske salver, for eksempel gel "Solcoseryl".
 4. Øretræs æterisk olie kan påføres i ren form eller fortyndes i en lille mængde af nogle grundlæggende midler: Egnet olie fra ferskengraber, jojoba, olivenolie. Det er nødvendigt at anvende bogstaveligt 3-4 dråber, så agenten hurtigt absorberes og ikke efterlader fedtede mærker.
 5. Grøn teebrugning (uden tilsætningsstoffer og smagsstoffer) fjerner perfekt irritation, toner og fugtighed, især hvis det anvendes i afkølet form. Den maksimale effekt vil være i tilfælde af at i forvejen at forberede isterninger fra svejsning og derefter tørre ansigtet efter barberingen.
 6. Du kan tørre huden med et stykke frisk agurk. Dette middel hjælper med solbrændinger, som også ledsages af betændelse og irritation. Efter barbering vil det også være passende. Derudover vil den mætte cellerne med fugt - det er næsten 70% i en agurk.
 7. 2 tabletter af pulveriseret aspirin i kombination med en teskefuld glycerin eller baby creme vil også hurtigt og effektivt løse problemet. Aspirin tørrer og blødgører, dræber betændelse.
 8. Det er umuligt at bruge petrolatum eller andre meget fede stoffer: de dækker huden med en film, gør det svært for cellerne at trække vejret og fremkalde endnu mere inflammation.

Særlige midler

Geler har en tykkere tekstur end skum, de indeholder mere vand. Derfor er det bedre at vælge en gel, hvis din hud er tilbøjelig til irritation. Det blødgør også huden, løfter håret, reducerer kontakten mellem huden og bladet. Det er godt, hvis gelen indeholder aloe vera eller ekstrakter af antiinflammatoriske planter (kamille, calendula, eucalyptus).

Gel eller aftershave indeholder beroligende og anti-inflammatoriske ekstrakter, antibakterielle komponenter. Hvis der er panthenol i sammensætningen, så er dette et ekstra plus til lægemidlet: det vil helbrede skaden hurtigere. Fjern hurtigt irritation og rødme med hydrocortison i sammensætningen. Heal nedskæringer, fjern kløe og lindre betændelse med heksehassel.

Efter barbering creme eller fugtgivende ansigtscreme kan anvendes efter proceduren og efter hver vask for at afbøde virkningerne på vaskemidler og hårdt vand fra vand.

Også den sædvanlige børns creme hjælper med hurtigt at slippe af med rødme og hævelse. Påfør en lille mængde til de beskadigede områder, lad 15-20 minutter suges. Typisk er disse cremer hypoallergeniske, blødgøres godt og lindrer inflammation.

Barbering uden irritation: 5 tips

Så opsummerer. Hvis du vil permanent slippe af med irritation efter barbering, skal du holde din hud sund og udseende - attraktivt, følg de grundlæggende regler:

 1. Brug en skarp barbermaskine, skift maskine hver 5-6 procedurer.
 2. Varmt vand hjælper med at forberede huden og rense barbermaskinen grundigt.
 3. Fugtgivende gel eller barberskum vil forhindre fugt tab og samtidig blødgøre bladets passage på huden.
 4. Barber i retning af hårvækst: så hårene mindre ofte bryder væk, falder sandsynligheden for indvækst.
 5. Sørg for at bruge barbering uden alkohol.

Hvis du har følsom hud, skal der være en beroligende creme eller lotion på hylden på badeværelset, helst med antibakterielle ingredienser.

Og vi har en kanal i I ndeks. Zen

Abonner på at modtage friske materialer på tidspunktet for deres offentliggørelse!

Efter barbering irritation hvad skal man gøre

Barbering er den hurtigste, mest overkommelige og nemme måde at fjerne overskydende hår fra hænder, ansigt og andre områder af kroppen. Barbermaskinen sælges i hvert supermarked, og 5 minutter er nok til at lære at bruge det. Ikke meget længere og proceduren selv depilation. Den eneste ulempe ved barbering er hudirritation, der opstår efter hårfjerning. Dette er et problem, der har forenet mænd og kvinder. Derfor besluttede vi os for at afsætte en artikel til dette spørgsmål for at finde ud af, hvordan man kan fjerne irritation efter barbering, og lære at sørge for hudpleje efter depilering.

Årsager til irritation

Fjernelse af hår fra huden er en slags traume for det, især hvis huden er følsom eller for tynd. Årsager til røde pletter, skrælning af huden, tørhed, smerte kan være:

 • Beskadiget hud. Nerveender bliver blotte, reagerer snarere stærkt på enhver påvirkning.
 • Depilation procedure fandt sted uden hensyntagen til hudens egenskaber eller i den forkerte retning, hvor håret vokser.
 • Forkert valgte aflejringsprodukter, for lang brug af bladet i en genanvendelig maskine.
 • Uoverensstemmelsen mellem de grundlæggende regler for hygiejne- og hårfjerningsprocedurer.
 • For hyppig barbering. Huden skal kunne komme sig efter proceduren.
 • Utilstrækkelig hudhydratisering før og efter depilering.

Som de siger, er problemet altid lettere at forhindre end at løse. Vi tilbyder dig at blive bekendt med tips og anbefalinger fra kosmetologer, der hjælper med at forhindre udseende af hudirritation.

Sådan forebygger du irritation?

For at gøre hårfjerningsproceduren så delikat og blød som muligt, brug følgende retningslinjer:

 • Udfør en depilation procedure efter at have taget et varmt bad eller brusebad. Under påvirkning af varmt vand, hår, hud blødgør, og porerne udvides. Desuden forbedres effekten af ​​barbering efter et brusebad, huden bliver glat, hvilket bidrager til en god glide af bladet.
 • Hvis du ikke kan tage bad eller brusebad, før du fjerner overskydende vegetation, blødgør du derefter huden med varmt vand. For at gøre dette, våd håndklædet, fastgør det behandlede område i mindst 5 minutter.
 • Da alle hårene på kroppen vokser i forskellige retninger, først flere gange over hårets vækst, og derefter - fjern de resterende hår mod deres vækst. Under proceduren laves korte, bløde bevægelser med maskinen. Så du reducerer risikoen for skader på huden, forlænger bladets levetid.
 • Barber ikke på tør hud. Selv en højkvalitets, meget skarp barberkniv vil rykke, klæbe hårene, før de beskæres. Ved barbering skal du bruge specialværktøjer til at sikre glat glidning af bladet over huden. Velegnet til dette formål geler, barberkrem, produceret specielt til følsom hud.

Det er vigtigt! Husk at de fleste mænds barberingsprodukter ikke er egnet til kvindelig depilering. For det intime område, få et specielt værktøj, da huden er den mest følsomme.

 • Brug ikke sæbe ved barbering. For det første vil sæbe skum ikke kunne levere kvalitetsbetingelser for bladet til at glide, og for det andet vil sæbe tørre huden.
 • Brug kvalitetsskrabere som foreskrevet for at forhindre skade på huden. Brug ikke engangsmaskiner mange gange. Til barbering af benene skal du bruge specielle kvindelige maskiner, der har de skarpeste knive.
 • Vask og aftør genanvendelige maskiner efter proceduren. Herefter behandles barbermaden med alkohol for at forhindre vækst af mikroorganismer.
 • Efter barbering skylles huden med koldt vand (koldt vand dækker porerne og beroliger huden), blødt tørt med et rent håndklæde. Gnid ikke huden med et håndklæde, fordi efter proceduren er epidermis irriteret, betændt, og de hårde virkninger af håndklædet vil forværre situationen.
 • For at forhindre rødme, skal tør hud, efter depilering, være sikker på at bruge fugtighedscreme. De fugter, nærer, blødgør, beroliger huden. Desuden desinficerer kosmetik, beskytter huden mod bakterier og skadelige bakterier.
 • Rør aldrig på det barberede område igen. Du kan ikke ridse huden, fordi du ikke kun beskadiger og så betændt, sårbar del af kroppen, men også forårsager en infektion.
 • Udfør en række spa-procedurer for at rense huden og fjerne døde partikler af epidermis. Brug til dette formål specielle handsker til peeling, vaskeklude, scrubs. Udfør spa-behandlinger lige inden barberingen, og hvis huden er for følsom, så en dag før depilering.

Det er vigtigt! Hvis du beslutter dig for at bruge en elektrisk barbermaskine, så husk at ud over fordelene ved brug (det gør ikke skader på huden, der ikke er brug for nogen midler før og efter barberingen), er der også ulemper ved hyppig brug. Ulempen er, at håret skal være hårdt, så den elektriske barbermaskin kan arbejde med dem. Hertil kommer, at barbermaskinen ikke renser porerne, hvilket fører til hudforurening og udseendet af acne.

Sådan fjerner du irritation efter barbering?

Hvis alle forebyggende foranstaltninger er blevet overholdt, men rødmen og betændelsen i depileringszoner ikke kunne undgås, bør du tænke på, hvordan du hurtigt fjerner irritationen efter barbering, hvad der skal anvendes.

Det er vigtigt! Når du vælger midler til at lindre smerte, skal du være opmærksom på stoffets sammensætning. Brug ikke produkter, der indeholder alkohol, parfume tilsætningsstoffer og farvestoffer. Giv fortrinsvis de produkter, der er lavet på basis af naturlige ingredienser og indeholder forskellige olier, glycerin, urteekstrakter og antiinflammatoriske lægemidler - panthenol eller bisabolol.

Før du fjerner irritationen efter barberingen, skal du skelne mellem irritation efter epilering og en alvorlig infektion, der kræver hjælp fra en læge.

Udsæt ikke lægenes besøg, hvis følgende symptomer opstår:

 • Et stort antal røde punkter, der ikke passerer om dagen.
 • Pustler på huden, der giver smerte.
 • Udseendet af koger og sår på huden.

Alt dette kan betyde, at epidermis har brug for dyb rengøring, og den forsømte tilstand kan føre til alvorlige problemer. For at forhindre irritation på huden, udelukker irriterende faktorer efter barbering, til hvilken følsom hud er følsom:

 • Deodoranter, colognes og parfume.
 • Shampoo, brusegeler og sæber.
 • Syntetisk tøj.

For at fjerne irritation efter barbering skal du bruge salver, cremer og folkemængdeopskrifter, som vil blive diskuteret nedenfor.

Sådan fjerner du irritation efter barbering?

Den mest korrekte måde at løse et problem på er at udføre proceduren så sjældent som muligt. Måske er denne radikale indstilling ikke egnet til alle, men hyppig hårfjerning forværrer kun problemet.

For at fjerne rødme på benene skal du bruge følgende retsmidler.

Antiseptiske salver eliminerer irritation og beroliger huden.

Følgende stoffer hjælper godt:

 • Aktovegin.
 • Solkoderil.
 • Zink salve.
 • Hydrocortison. Anvendes i medicin til behandling af betændelse og suppuration.

Det er vigtigt! Må ikke misbruge de antiseptiske lægemidler, anvend dem ikke i store mængder. Ellers vil huden begynde at blive brugt, og efter hver depilering vil der vises røde prikker på den.

Hydrogenperoxid eller 70 procent alkoholopløsning

Det desinficerer huden og lindrer meget hurtigt irritation, men det tørrer det stærkt.

Det er vigtigt! Også egnet baby pulver.

Afkogning af lægeplanter

Her skal du have kamille, celandine, calendula, tog, coltsfoot.

Du kan kombinere planter, for eksempel mint + kamille. Mint perfekt fugtgiver og toner huden, og apotek kamille blødgør og beroliger. Tag 1 el. ske af hver ingrediens og hæld 500 ml vand. Kog blandingen i 15-20 minutter. Filtrer bouillon og afkøles. Brug værktøjet i form af en komprimering.

Tea Tree Balsam

Egnet og enhver anden vegetabilsk olie i et forhold på 1: 4.

Infusion af birkeblader

For at forberede sammensætningen: 1 tsk birkeblade, hæld 70 ml kogende vand og lad i 1,5-2 timer. Afkøles og spændes på infusionen. Damp en ren klud i opløsning og påfør irritationsstedet.

Aloe blade

Naturligt, universelt antiinflammatorisk middel eliminerer hurtigt rødme og irritation. Du kan bruge cremen, som omfatter aloe, og du kan selv gøre balsammen. Til dette:

 1. Knus nogle friske aloe blade og tilsæt en lille smule kosmetisk olie (enhver).
 2. Rør ingredienserne grundigt, indtil det er glat.
 3. Gnid den færdige creme ind i problemområderne med bløde cirkulære bevægelser.
 4. Lad cremen stå i huden i ca. 30 minutter, skyll derefter med køligt vand.

Avocado Mask

Til madlavning betyder du brug for 1 frugt af avocado, creme fraiche (fløde). Først skal du behandle den irriterede hud med cremefløde og top med den friske frugt i tynde skiver. Efter 15 minutter afvaskes masken.

Frisk mynte er en fremragende beroligende. Tilsæt et par dråber mineralsk mynte til aftershave cremen. Klargør sammensætningen umiddelbart før brug.

Solskoldemiddel

Sammensætningen af ​​ethvert middel til forbrændinger bekæmper aktivt irritation. På grund af de tilgængelige komponenter beroliger epidermis, og små sår heler.

Tips:

 • For at undgå hudirritation i benene efter depilation, straks inden proceduren, hæld koldt vand på benet (således at "gåsebud" vises). Håret vil stige, og sandsynligheden for rødme vil betydeligt falde.
 • Før du begynder proceduren med depilation, behandle dine fødder med et hjemskrubbe for at lette glidningen af ​​bladet over huden. For at forberede skrubberne blandes fint salt og honning. Den resulterende sammensætning behandler huden og fortsætter derefter med barbering.
til indhold ↑

Sådan fjerner du irritation efter barbering i bikiniområdet?

Bikiniområdet er det mest følsomme område på kroppen. Den mindste akavede bevægelse fører til irritation og rødme. For at fjerne smerten skal du bruge følgende tips og anbefalinger.

Det er vigtigt! Re-barbering er kun tilladt på sund hud uden tegn på irritation.

Metode 1

Hvis der er en brændende fornemmelse, rødme og kløe efter barbering, skal du bruge mangan. Anbring et par krystaller i et glas kogt vand. Rør omhyggeligt. Fugt en bomuldspindel i en svag opløsning. Behandl det beskadigede område.

Det er vigtigt! Gentag proceduren flere gange om dagen, men pas på, at du ikke får kemisk forbrænding i huden.

Metode 2

Fjern hurtigt rødhed hjælper tea tree olie. Pr. 100 ml vand tages 15 dråber olie. Bland ingredienserne og behandl de betændte områder med produktet.

Metode 3

For alvorlig irritation, brug afkog af urter. Anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber har: en serie, mynte, salvie, nælde, kamille, coltsfoot. Egetbark har de samme egenskaber.

Hæld 2 el. skeer af enhver helbredende middel med et glas kogende vand, lad det brygge i 2-3 timer. Stamme og brug som lotion.

Metode 4

Hvis du ikke er stærk nok til at tolerere kløe og ubehag i bikinizonen, fortynder du det alkoholiske ekstrakt af kamille eller kalendula i vand i lige store mængder. Våd med en opløsning af betændte områder 2 gange om dagen.

Metode 5

I tilfælde af intolerance over for alkoholpræparater, brug persillevand infusion. Til fremstilling af opløsning 2st. spiseskeder hakket persille hæld 200 ml kogende vand. Lad opløsningen ligge under hætten i 20 minutter. Cool lægemidlet og fastgør til problemområdet.

Det er vigtigt! Ubehaget vil forsvinde efter 10 minutter.

Metode 6

For at reducere ubehag, brug medicin. Bland et par aspirintabletter med varmt vand, indtil en opslæmning dannes. Påfør blandingen på den hårede del og massage den. Fjern derefter håret og aftør bikiniområdet med en vatpind med hydrogenperoxid eller en citronskive.

Metode 7

Forbered den antipruritiske maske fra aspirin og glycerin. For at gøre dette skal du male 3 aspirintabletter og opløses i 1 spsk. ske af glycerin. Påfør forbindelsen i 5 minutter, skyll derefter.

Metode 8

Følgende medicin hjælper med irritation efter barbering:

 • Creme-gel "Malavit". Sammensætningen af ​​lægemidlet er sikkert for huden, da den består af naturlige ingredienser.
 • Salve "Neosporin". Grunde ridser under salvepåvirkning helbrede meget hurtigere.
 • Hydrocortison-salve. Antiseptisk er effektiv i avancerede tilfælde.
 • Kosmetiske cremer indeholdende aloe, glycolsyre, heksehassel.

Det er vigtigt! For at tørre bumserne skal du bruge stoffer som "Miramistin", "Panthenol", "Chlorhexidin".

Nyttige tips:

 1. Barber bikiniområdet kun for natten, så huden "kommer til sig selv" til morgenen. Udfyld altid epilationen med en nærende creme.
 2. Brug ikke tynde syntetiske eller silke undertøj, så blonder, guipure og mesh indsatser ikke gnider huden.
 3. Hvis du har forsøgt alle forberedelserne, og ingenting hjælper, så giv din hud tid til at komme sig. Prøv ikke at barbere dit hår i et stykke tid.

Det er vigtigt! Huden i armhulerne er så følsom som i bikiniområdet. For at fjerne rødme og irritation er de samme metoder og midler egnede. Du kan også bruge enkle præparater til armhuler, som altid er til rådighed - talkum eller babypulver.

Hvordan man fjerner irritation på mænds ansigt?

Mænd vil nærme alle ovennævnte metoder og midler. Derudover kan du bruge følgende stoffer:

 • En opløsning af alkohol med vand i et forhold på 1: 1 fjerner perfekt irritation og desinficerer ansigtets hud.
 • Hydrogenperoxid.
 • Særlige lotioner til barbering med aloe-ekstrakt.
 • Salve eller creme med 2,5-5% indhold af benzoylperoxid lindrer hurtigt irritation og rødme.
 • Mask af agurk og mælk fjerner rødme. Krymp halvdelen af ​​den friske agurk og tilsæt ⅓ kop mælk. Bland ingredienserne grundigt og læg masken i køleskabet. Påfør blandingen på betændt hud, og skyll efter koldt vand efter 7-10 minutter.
 • Teposer reducerer betændelse og rødme af huden efter barbering. Dyp teposer i varmt vand og lad dem blive godt vådt. Sæt de afkølede teposer på den betændte hud og fjern i 3-5 minutter. Tanniner indeholdt i te har en gavnlig effekt på tilstanden af ​​epidermis.
til indhold ↑

Videooptagelser

Til dato er der mange måder at slippe af med overskydende hår. Dette er voksafdækning, laserafbildning, elektro- og fotoepilation, men barbering er stadig den nemmeste og mest tilgængelige. Og hudirritation, der kan forekomme efter denne procedure, kan altid forhindres, hvis du følger de grundlæggende regler for depilation og vores anbefalinger. Men selvom problemerne ikke kunne undgås, er der masser af præparater og improviserede midler, der kan fjerne enhver rødme og gøre huden fejlfri og glat.

Irritation efter barbering: hvordan man forebygger, retsmidler til kløe og rødme i huden

Barbering er en vigtig procedure i hver persons liv. Selvfølgelig er der i dag mange sikrere og mere effektive måder at fjerne hår på, men depilation med en barbermaskine anses for at være en af ​​de mest velkendte og hurtige metoder til at slippe af med uønsket hår på kroppen. Desværre overskrides produktiviteten af ​​barbering ofte ved den fremkaldende irritation. Det er en følgesvend af ikke kun ejere af følsom hud, men også dem, der sparer på bekostning af barbermaskiner, speciel kosmetik til depilation, eller bare ikke kender den rigtige barberingsteknik. Udseendet af en uønsket epidermisreaktion efter depilering kan og bør forhindres. Nå, hvis du allerede har oplevet dette problem, vil det ikke være svært at finde midlerne til at slippe af med hudirritation.

Årsager til irritation

Ethvert problem er løst, når hovedårsagen er identificeret. Irritation er kun et symptom på, at noget gik galt efter barberingen i kroppen. Først forstår naturen af ​​denne hudreaktion:

 • når barberbladet var beskadiget hudoverflade. Mikroporese manifesteret i form af rødme, smerte og kløe;
 • Før og under depileringsproceduren blev huden ikke tilstrækkeligt godt behandlet med speciel kosmetik. Som et resultat kunne håret ikke bryde igennem laget af cornified epidermis og begyndte at vokse. Der var rødme, der lignede et øm.

Efter-barbering mikroforese er et ubehageligt fænomen. Receptorerne under huden reagerer på skade: jo større skaden er, desto stærkere er reaktionen (rødme, kløe og smerte). Ved kæmning af skadede områder øges irritationen kun.

Efterskærings mikro-nedskæringer er ubehagelige, men let behandles.

Imidlertid er denne konsekvens af depilering let aftagelig. Overfladen af ​​huden skal behandles med et antiseptisk middel for at forhindre infektion i såret. Derefter skal flere gange om dagen til det beskadigede sted lægge lotioner fra kamilleafkogning, egebark osv.

Meget mere alvorligt er tilfældet med indgroede hår.

indgroede hår efter barbering vises, når de ikke kan bryde gennem overfladen af ​​huden og ændre vækstretningen

At klare dette problem alene er svært, men muligt. Dette kræver dog betingelser for maksimal sterilitet og nøjagtighed. Beauticians rådes stadig til at kontakte en hudlæge for at forhindre de negative virkninger af indgroet hår.

Nu skal du bestemme, hvad der netop forårsagede en sådan reaktion i huden. Der kan være flere grunde.

 1. Et kedeligt knivblad, gentagen brug af en engangsmaskine, er ofte årsagen til irritation efter barbering. Endelig forsøger man at fjerne barberede hår med en dårlig barberkniv, er det nødvendigt at holde kniven langs den samme hud flere gange. Som et resultat - udslæt og rødme.
 2. Barber tør hud. Denne genstand tager fortjent andenpladsen i listen over de vigtigste faktorer for irritation. Til barbering "uden konsekvenser" skal huden være godt dampet og hår - blødt, der kan anvendes til bladet.
 3. Hyppig depilering. Barbering hver dag eller hver anden dag forhindrer genoprettelsen af ​​epidermis, og selv om der ikke er nogen synlig hudskade, går det ikke let at skille sig af. Gennemføre en barbermaskine på samme områder af huden med en misundelsesværdig frekvens, risikerer du at få stærk irritation.
 4. Anvendelse af billige og uhensigtsmæssige til hudtypeprodukter til og efter barbering. Forkert valgte skind, geler, lotioner, depilation cremer øger kun de ubehagelige virkninger ved at slippe af med hår.
 5. Uvidelse af barberingsteknik. Barbering bør være i retning af hårvækst, ellers kan skader på huden ikke undgås.
 6. Valg af den forkerte tid til barbering. Ja, mærkeligt nok, selv denne faktor kan forårsage irritation. Ofte gælder dette for mænd barbering om morgenen før de forlader. Men tænk: Hvis barbering ikke passere uden et spor, noget med at stå over for stress af beskadiget hud i kontakt med byen støv, frost eller lumre luft?

Således årsagerne til hudirritation er der så mange. Udseendet af en uønsket efterberbereffekt påvirkes selv af tøj i kontakt med beskadigede områder. Så iført smalle jeans på depilationsdagen, vil det sandsynligvis føre til hudirritation i benene, især hvis bukserne er lavet af billige stoffer imprægneret med billige farvestoffer.

tætte tøj i tæt kontakt med overfladen af ​​den barberede hud fører ofte til alvorlig irritation

Barbering skal udføres på våd, dampet hud. Denne regel gælder dog ikke for dem, der bruger elektriske barbermaskiner til depilation: i dette tilfælde skal huden være helt tør. Behandle beskadigede områder med kosmetik først efter barbering.

At kende nogle regler, kan udseendet af irritation på huden efter barbering forhindres.

Sådan forebygges hudirritation

Alle læger siger: sygdommen er lettere at forhindre end at helbrede. Med absolut sikkerhed kan det samme siges om hudirritation. Baseret på årsagerne til udseendet af en smertefuld reaktion af epidermis efter barbering, giver vi nogle få punkter, hvordan man forhindrer det.

Så den første og vigtigste regel: Brug altid maskiner med kun skarpe knive. Foretage dyrere barbermaskiner og prøv ikke at bruge engangsbrugere oftere 2-3 gange. Udskift kassetterne (blades) af genanvendelige maskiner med samme frekvens.

Hvis du foretrækker en genanvendelig barbermaskine med udskiftelige knive, vil irritation ikke vises så ofte, når kassetterne udskiftes efter 2-3 anvendelser.

Før du barberer, skal du dampe ud huden (du kan tage et bad, brusebad eller bare lægge et håndklæde gennemblødt i varmt vand til de rigtige dele). Dette vil blødgøre hårene, og de vil bedre bukke over for barbermaden. Det er også vigtigt at varme knivene i varmt vand før aflejring. Sådanne enkle procedurer vil forhindre fladning og irritation af huden.

barbering på dampet hud efter at have taget et bad er den bedste måde at forhindre irritation på

Vær opmærksom på valget af kosmetiske produkter til hudpleje før, under og efter barberingen. Prøv ikke at vælge billig - sandsynligvis vil dette påvirke kvaliteten af ​​produkterne. Og vær opmærksom på sammensætningen. Tjek om du er allergisk overfor en af ​​ingredienserne. Hvis alt er i orden, fortsæt til behandling af huden.

Så, inden depilering, skal huden skrubbe. Dette vil slippe af med døde celler og forhindre udseendet af indgroet hår. Dette råd gælder for både kvinder og mænd. Kære herrer, vær ikke genert for at passe dig selv - dette er ret naturligt og karakteristisk ikke kun for kvinder. Alle fordomme er en ting fra fortiden, nu er damer opmærksom på velplejede unge mennesker. Go for it!

hudvaskning før barbering til både kvinder og mænd er en vigtig procedure, der forhindrer hårets indvækst

Fortsat at tale om mænds barbering, vi påpeger, at valget af den rigtige creme og barberskum er vigtigt. Hvis du allerede har et yndlingssæt i dit arsenal - stort, ellers, let efter passende værktøjer. Selvom du ikke er ejer af følsom hud, vil det ikke være en fejl at vælge kosmetik til barbering til denne hudtype. Tværtimod vil du kun forhindre udseendet af en lys epidermis reaktion på depilationen. For bedre maskine slip er det rigtigt at vælge en barberingsgel med silikone. Dette værktøj er meget økonomisk at bruge. Imidlertid er dens ulempe, at det oftest er dyrere end andre midler til depilering, og gelen er ikke egnet til barbering af langt hår. Ofte i gelerne kan du finde natriumbenzoat - en kemisk forbindelse tørrer huden, mens vi tilstræber at fugt og blødgøre det for ikke at blive irriteret.

En skum- eller barbercreme er også egnet til barbering af børsterne. De hurtigt og nemt skum, velegnet til påføring på store hudområder og hjælper med at barbere langt hår.

Ved hjælp af en creme gør skum- eller barberingsgelen lettere for maskinen at glide og bidrager til en mere effektiv fjernelse af håret, mens man sørger for huden under aflejringsprocessen

Skum og cremer, som barbering gel, forbedrer glidning af knivene og blødgør håret. Samtidig indeholder mentol indeholdt i sammensætningen af ​​disse produkter lindrende beskadiget hud i barberingsprocessen.

Efter barberingen er overstået, skylles af med køligt vand. Men hudpleje er ikke færdig endnu: Anvendelse af en speciel lotion-, gel- eller aftershave creme vil være det sidste tryk på proceduren, så irritation ikke opstår. Alkoholbaserede lotioner undgås bedst, da ethylalkohol tørrer huden, hvilket gør det vanskeligt at genoprette epidermis.

Brug af en lotion eller aftershave creme hjælper med at berolige og blødgøre huden og forhindre irritation.

En lille mængde creme eller aftershave bør påføres huden og vente, indtil den er helt absorberet. De vil glæde manden og hans udvalgte med en vidunderlig duft i nogle få timer.

På samme måde bør brystets hud behandles før, under og efter barberingsproceduren.

Bryst hudpleje for mænd før, under og efter depilation ligner hvad der sker ved barbering børster

For at forhindre irritation efter barbering vil hudpleje for kvinder variere afhængigt af hvilken zone der bliver depileret. Så barberingen af ​​ben og hænder er sammenlignelig i punkter til barbering af mænds ansigter. Vi vil ikke gentage, bare liste.

 1. Dampning og hudrensning.
 2. Anvendelse af skum eller barberskum eller udsmidning.
 3. Efter proceduren - brug cremen efter barberingen.

Da huden på hænder og fødder ikke har stor følsomhed, kræves der ikke speciel kosmetik til barbering. Det er acceptabelt at bruge mænds cremer og barberskum, såvel som efter lotioner og cremer.

til hudpleje efter barbering brugen af ​​mandlige cremer og lotioner er tilladt

Det anbefales at anvende en blød skrubbe på den barberede hud, hvilket forhindrer hårets indvækst en ekstra gang. Hvis du følger ovenstående regler, vil dine ben og arme altid være uimodståelige!

Situationen er anderledes, når man barberer intime steder. Huden i bikiniområdet er den mest følsomme, så irritationen efter barbering er mest udtalt her. Dette problem om sommeren, når alle har travlt med at tage på ferie til søs, bliver næsten det første sted for kvinder, som ofte påvirker humør. Forhindre irritation muligt. Men mænds værktøjer til og efter barbering er ikke egnede her, fordi de ikke er designet til sådan en delikat hud. Kvinde kosmetik til depilation - cremer og skum vil komme til undsætning.

I butikken er deres emballage ofte kendetegnet ved en karakteristisk farve - lyserød, rød, lysegrøn. De kan variere i sammensætning og pris, men alle kvindelige aflejringsprodukter er designet til følsom hud. De letter glidningen af ​​maskinen og forsigtigt plejer huden i bikiniområdet. Og selvfølgelig kan du efter barbering massere din hud med en let skrubbe.

Armhulenes område adskiller sig utrolig delikat hud, så irritationen på disse steder vises næsten oftere end i andre steder udsat for depilation. Denne hud kræver mere forsigtig barbering og omhyggelig pasning efter proceduren. Ved depilering skal du bruge en creme, der er specielt designet til dette formål, selvom producenterne af barberingsprodukter i de fleste tilfælde ikke skelner mellem bikini og akselarealer og giver dem samme følsomhed. Så du kan sikkert bruge værktøjet til barbering på intime steder, når du fjerner armhulerne.

Når du barberer underarmene for at undgå irritation, skal du bruge specielle blødgørende cremer til depilation (egnet til at fjerne bikiniområdet) og anvende dem 5 minutter før barberingsprocessen

Disse cremer blødgør huden og håret, lette glidningen af ​​maskinen, og sænker også hårvæksten.

Men armhulen er for følsom, og derudover er der svedkirtler under huden på disse steder. Fremhævning af hemmeligheden forårsager irritation af de beskadigede områder af epidermis, så efter barbering skal du bære løst tøj lavet af naturlige stoffer (hør, silke, bomuld) og ikke overophedes.

Forsøg ikke at erstatte barberkrem med sæbe. Lad det skabe et godt skum, men dets sammensætning tørrer huden. Som et resultat - skrælning og rødme.

prøv ikke at bruge sæbe, forsøger at erstatte barberkrem - det tørrer huden og forårsager irritation

En anden måde at forhindre irritation på er at vide teknikken til barbering. Prøv at fjerne hår kun i retning af deres vækst, ellers øger sandsynligheden for rødmen af ​​huden betydeligt.

For at undgå irritation, prøv at barbere håret i retning af deres vækst.

Skyl huden med køligt vand efter barberingen. Dette vil reducere sandsynligheden for irritation og lindre epidermis.

Det er vigtigt at skylle huden med vand efter barbering - det vil berolige huden og forhindre irritation

Sidste tip: Prøv at holde maskinen blæser op, så den ikke rører noget: det er, omend kort, men vil øge barbermaskinens levetid.

Video: Efter barbering irritation: betændelse og hududslæt

Sådan fjerner du irritation efter barbering

Hvis du ikke klare at forhindre mærkbar irritation, og du stadig står over for disse problemer - det er ligegyldigt. Faktum er, at irritation anses for at være en helt naturlig reaktion på hudkontakt med bladet, og meget få mennesker klarer at undgå det. Efter nogle få regler vil du hurtigt slippe af med rødme og ømhed i huden. Og her er nogle tips om, hvordan du ikke kan forværre problemet:

 • prøv at røre beskadiget hud så lidt som muligt;
 • tillad ikke kontakt med den irriterede overflade med snavset vand, luft, vask sårene oftere;
 • anvende særlige midler til irritation, hold rene hænder;
 • Skrab ikke beskadigede områder.

Følgende anbefalinger vil hjælpe med at slippe af med irritation på kortere tid, end det ville have bestået naturligt.

Irritation efter barbering af armhulerne

Tidligere blev det bemærket, at huden i armhulen er mest modtagelig for irritation. Situationen her forværres af tilstedeværelsen af ​​svedkirtler. Under normale forhold ligger ca. 10 millioner patogener på 1 kvadratcentimeter hud, hvilket næsten ikke skader mennesker. Men så snart huden er skadet, og kimen kommer ind, begynder kroppens reaktion - rødme, forfald og andre irritationssymptomer. Sved og følgelig er armhulenes hud et glimrende medium til reproduktion af mikroorganismer. Armhulen er ikke godt ventileret, fordi disse steder ofte er skjult under tøj, og sved tørrer ikke altid hurtigt ud. Og du ser, vi vasker ikke vores armhuler med vand så ofte som vores hænder. Dette er årsagen til irritation.

irritation i armhulerne er hyppig og desværre ikke særlig behagelig

For at slippe af med dette problem skal du overholde flere regler:

 • Undgå overdreven svedtendens på barberingsdagen. For at gøre dette, afstå fra intensiv sport, overophed ikke og bære løse tøj fremstillet af naturlige stoffer;
 • Brug ikke deodoranter og antiperspiranter på depilationsdagen. De lukker porerne, som forhindrer huden i at trække vejret og komme ind i de dybere lag af huden gennem sår, hvilket kan forårsage alvorlig irritation. Hvis du skal slippe af med duften af ​​sved, skal du bruge specielle pulvere (talkumpulver) eller en blyant til armhulerne.
 • Skyl armhulen mere ofte med rent, køligt vand.

Hvis smerte og rødme ikke går væk i lang tid, prøv at bruge en salve eller creme, der indeholder glycolsyre eller salicylsyre. Påfør dem på huden ikke mere end 2 p. pr. dag. Du kan vedhæfte det beskadigede område aloe leaf skåret ned - det bekæmper betændelse godt.

Overholdelsen af ​​hygiejnereglerne og forebyggelse af reproduktion af mikrober er den vigtigste garanti for at slippe af med armhulenes irritation.

Irritation efter barbering intime områder

Bikini-zonen (og hos mænd bare intime steder) står næst i forhold til sandsynligheden for irritation efter armhulerne. Årsagen er den samme: Meget følsom hud på den behandlede overflade, dårlig ventilation, lette vækst af bakterier og penetration dybt ind i huden gennem sår og ikke ofte vask.

irritation i bikini zone manifesteres meget ofte som indgroet hår

Disse zoner bliver ofte "angrebet" af indgroede hår. Derfor er det vigtigt at massere huden efter barbering med en mild skrubbe. Ellers vil hårene være svært at bryde igennem over overfladen af ​​huden, og det er mere sandsynligt, at det vil vokse indad og forårsage alvorlig irritation.

Derudover berører intime steder ofte eller oplever friktion fra tøj. Dette forværrer kun situationen.

Om sommeren er bikiniområdet udsat for en barbermaskine hver dag eller næsten hver dag. Selvfølgelig kan ethvert hår der vises over huden forkæle indtryk af en ferie. Forsøger at slippe af med unødvendig vegetation, begynder damer bogstaveligt at barbere bikiniområdet med vanvid. Huden, der ikke har tid til at helbrede, oplever igen enorm stress. I dette tilfælde kan irritationen ikke undgås, selv når du bruger gode barberkrem og beroligende kosmetik efter depilering.

Hvis du ikke kan klare irritation i det intime område, kan du ty til hjælp fra apotekets værktøjer:

 • al den samme aloe vera vil hjælpe med at kæmpe med stærk irritation, alene eller som en del af en salve - det spiller ingen rolle;
 • zink salve hjælper meget. Det kan købes på ethvert apotek til en overkommelig pris. Af de dyrere men effektive midler kæmper panthenol fremragende med irritation;
 • Komprimerer fra en ikke-koncentreret afkogning af kamille eller pebermynte lindre betændelse. Kolde kamille lotioner kan påføres på irriteret hud i pungen.

I tilfælde af alvorlig hudirritation på intime steder, er der en chance for festering, så pas på og omhyggeligt behandle den beskadigede hud.

Irritation efter hærdning af hudens hænder

Behovet for hærdning af hændernes hænder er et moot punkt. Nogle mener, at pigens hud skal være lige så glat overalt. Andre har en tendens til at tro på, at hvis hårene er lette og ikke så mærkbare, så er det ikke nødvendigt at barbere dem. Endnu er andre af den opfattelse, at hår på hænderne er et naturligt fænomen, og der er ingen mening i udførelsen af ​​depilationen.

Men de, som tror at det er nødvendigt at fjerne hår på deres hænder, står ofte over for irritationsproblemet.

kløe er det hyppigste tegn på irritation af hænder efter barbering

De vigtigste anbefalinger til hurtigt at slippe af med irritation på hænderne er som følger:

 • undgå hudkontakt med varmt vand;
 • skyl dine hænder med køligt vand hver time;
 • Tør ikke de beskadigede områder af med alkoholkrem: selvom det ødelægger bakterierne, vil resultatet blive endnu mere kløe, tørhed og flak;
 • prøv ikke at bære tykke syntetiske tøj og om muligt - ikke gå ud den første dag efter barberingen;
 • hvis symptomerne gør det svært at koncentrere sig om andre ting, kan du gøre kamille afkog lindrende hud lotion.

Irritation af hudens hænder er sjældent alvorlig. Det vigtigste - prøv ikke at ridse din hud, selvom du virkelig vil have det.

Irritation efter hårfjerning fra brystet

Ligesom afhuden af ​​hænderne på hænderne er barbering af brystet i dag et individuelt valg af enhver mand, som ingen har ret til at fordømme. Håret bryst - et tegn på brutalitet, og ren hud ser æstetisk mere attraktiv ud.

Mænd, der i det mindste en gang har udført opslæmningen af ​​brystets hud, sandsynligvis udsat for alvorlig irritation. Faktum er, at brystet indeholder mange talgkirtler. Mikrober, der kommer ind i et gunstigt miljø for det, begynder at formere sig aktivt, trænger dybt ind i epidermis gennem sår, der optrådte efter barbering af brysthår. Den sved, der frigives, øger kun irritationen, der udtrykkes af rødme. Med utilstrækkelig hudpleje under depilation eller manglende overholdelse af hygiejnereglerne, tager det et helt uæstetisk udseende, og nogle gange forårsager en alvorlig bekymring for en mand om hans helbred.

meget ofte udvikler irritation ind i problemet med indgroet hår

Ofte udvikler irritation ind i problemet med indgroet hår. Hvis betændelsen ikke er enkelt, behøver du ikke at trække hårene fast i epidermis alene: Fortæl dette spørgsmål til en erfaren hudlæge. Hvis kedeldiameteren er mere end 5 cm eller pimple over det indgroede hår er blevet en hård stød - skynd dig til kirurgen.

Når irritation ikke varer længe, ​​kan du bruge følgende midler:

 • Zink salve;
 • salicylsyre;
 • kølige (men ikke kolde) kompresser og lotioner fra eg, kamille, calendula decoction;
 • aloe juice

Disse billige naturlige og farmaceutiske lægemidler hjælper dig hurtigt med kløe, rødme og udslæt. Af den måde kan de også bruges til bekæmpelse af irritation i ansigtet efter barbering.

Midler mod hudirritation

Hvis du ikke kan klare de negative virkninger af depilation, kan du søge hjælp mod antiirritation. De adskiller sig i pris og kvalitet, kemisk sammensætning og tidspunkt for medicinsk handling. Imidlertid lader hver af disse stoffer udslæt og smerter efter depilering. Konventionelt kan de opdeles i tre grupper:

 • kosmetiske;
 • apotek;
 • folkemusik.
retsmidler til irritation efter barbering hjælp slippe af med rødme, kløe og smerte

For ikke at forværre hudreaktionen skal du sørge for, at du ikke er allergisk over for de komponenter, der udgør kosmetiske og farmaceutiske produkter.

Aftershave Kosmetik

Kosmetik omfatter stoffer, der påføres huden på overfladen i form af en aerosol, creme, pulver, salve og andre former, der kun har en lokal effekt. De bør ikke indeholde giftige stoffer.

Følgende lægemidler bruges til at bekæmpe hudirritation:

 • Vaseline. Det er mærkeligt nok, at dette værktøj klare sig godt med irritation. Spred en lille mængde af stoffet på det betændte område af huden. Anvendelsesfrekvensen er ikke begrænset
 • pulver. Det er et talcum pulverbaseret stof, der ikke tilstopper porer, bekæmper sved og forhindrer bakterier i at formere sig. Hurtiggører huden og fjerner rødmen. Du kan bruge baby pulver eller aromatiseret antiperspirant pulver. Påfør en lille mængde pulver for at rense fingrene og forsigtigt anvende på skadet hud;
 • baby creme. Det sælges i mange butikker, apoteker, kiosker, men dens handling er virkelig magisk. Indeholder i sin sammensætning den mindste mængde kemi, behandler børns creme let med hudproblemer, fugtgivende og nærende det, samt fjernelse af betændelse. Derudover er næsten alle børns cremer hypoallergeniske, og tilstedeværelsen i sammensætningen af ​​naturlige olier øger kun tilliden til dette kosmetiske produkt. 2 cm af den ekstruderede creme, gnid det forsigtigt på det betændte område af huden. Gentag proceduren 2 gange om dagen;
 • deodorant mod hudirritation. Nogle producenter tilbyder specielle deodoranter til beroligende hud efter barbering. I deres sammensætning finder du vitaminerne A og E, der påvirker hudens regenerationsgrad. En sådan deodorant bør sprøjtes ind i armhuleområdet som en almindelig antiperspirant spray. Desværre kan denne kosmetik ikke findes overalt;
 • kosmetiske olier (kokosnød, fersken). Basisolier er kendt for at have en gavnlig virkning på huden, helbredende sår og betændelser. 1 tsk stræk dine palmer i dine håndflader og forsigtigt gnide dem på irriteret hud. Brug 1 s. pr. dag.
talkumpulver fungerer godt med hudirritation

Separat bør det siges om et særligt middel mod hudirritation efter depilation - Vagisil. Det sælges i flere former - i form af creme, gel, pulver, spray og endda våde kludtykkelser gennemvædet i en særlig løsning. Dette lægemiddel er fantastisk til bekæmpelse af irritation i intime områder og axiller. Dens sammensætning er baseret på naturlige ingredienser, og derfor er værktøjet hypoallergen og meget effektivt.

Vagisil - effektivt middel til kløe og irritation efter barbering

Det er ikke nødvendigt at bruge denne medicin kun efter irritation: Påfør huden på huden straks efter barberingen, og huden vil forblive taknemmelig for dig.

Apotek retsmidler til irritation

I modsætning til ovennævnte stoffer kan farmaceutiske midler mod hudirritation kun købes på apoteker. Men det betyder ikke, at de vil være mere effektive end kosmetiske eller folkemæssige retsmidler, og det betyder heller ikke, at de er værre, dyrere eller billigere.

 • Salicylsyre er en billig men god antiseptisk. Men det er ikke egnet for alle: For nogle mennesker forårsager salicylsyre en allergisk reaktion. Produktet indeholder ethylalkohol, så du kan tørre skadet hud ikke mere end 2-3 gange om dagen. Dagligt må der ikke anvendes mere end 12 ml syre, ellers kan det forekomme skrælning og kløe. Gravide og ammende kvinder bør afholde sig fra at anvende salicylsyre i kampen mod irritation;
 • Zink salve er en billig apotek retsmiddel, med et bang, håndtering af betændelse i huden efter barbering. Den kemiske kombination af oxygen med zink giver lægemidlet antiseptiske og adsorberende egenskaber. Påfør en lille smule salve til beskadigede områder op til 5 r. pr. dag. Før brug, test for en allergisk reaktion - nogle mennesker har intolerance over for stoffets komponenter;
 • Panthenol. Denne salve betragtes i dag næsten som et panacea: det helbreder forbrændinger og gør håret silkeagtigt og bekæmper acne. Irritation efter barbering til et sådant lægemiddel - ikke et problem. Dexpanthenol, som er en del af salven, forbedrer hudregenerationen og eliminerer betændelse. Må kun anvendes efter irritationens udseende, og huden skal ikke mere end 2 gange om dagen. Kan forårsage en allergisk reaktion
 • Bepanten. Cremen indeholder dexpanthenol, som passer til Bepanten med Panthenol. Dette værktøj anses dog for at være mere allergivenligt, og det kan bruges op til 4 gange om dagen. Påfør cremen på irriteret hud med forsigtige massagerende bevægelser;
 • Chlorhexidin. Dette lægemiddel er en fremragende antiseptisk og længe bekræfter antiinflammatoriske egenskaber. Der er en vandig og alkoholisk opløsning af chlorhexidin. Sidstnævnte er ikke egnet til hudirritation, da ethanol tørrer huden og forstyrrer helbredelsen. Brug kun en vandig opløsning af chlorhexidin efter en stærk reaktion på huden efter barberingen. Tør de beskadigede områder af med en vatpind fugtet med præparatet op til 5 gange om dagen.

Farmaceutiske produkter giver ofte større tillid til mennesker end kosmetiske præparater. Hvad man skal vælge - du bestemmer.

Folkemedicin mod hudirritation

Hvis du er en tilhænger af traditionel medicin eller blot vil spare penge på et middel til irritation, er der en løsning.

Det bedste middel mod sår efter barbering kan kaldes aloe juice.

aloe vera anses som et effektivt middel til betændt hud

Det kan opnås på forskellige måder. Du kan rive et blad af en plante og skære det i halv længde og sætte et snit på den irriterede hud. Slibegrønne i en blender er lige så effektive. Den resulterende opslæmning påføres de barberede områder i 15 minutter uden at vente på tegn på betændelse i epidermis.

Nogle i behandlingen af ​​irritation på huden tilsættes til aloe juice en teskefuld enhver kosmetisk olie (kokosnød, oliven eller endda solsikke). Denne blanding har en dobbelt virkning: helbredende og fugtgivende.

En afkogning af kamille, mynte eller egebark hjælper med at berolige irriteret hud efter barbering. I mangel af en allergi over for disse naturlige midler (og det er sjældent fundet), kan afkogningsrør laves hver anden og en halv time.

et afkog af kamille beroliger huden efter barbering, lindrer kløe og rødme

 1. 2 spiseskefulde tørret kamille (eg bark, mynte eller 1 skefuld af hver af disse produkter) skal anbringes i en gryde og fyldes med to glas koldt vand.
 2. Tænd en langsom ild og vent til kogningen.
 3. Hæld bouillon i en termos, og lad den brygge i to timer, og spænd derefter væsken.
 4. Fugt en bomuldspinne i den resulterende bouillon og tør den ud over irriteret hud.

Rødhed kan forhindres ved at tørre de barberede områder med afkog umiddelbart efter barberingen.

I tilfælde af at hverken aloe eller tørrede urter viste sig at være hjemme, kan almindelig vaskesæbe hjælpe. På trods af den ubehagelige lugt er det helt ufarligt, fordi det kun er fremstillet af naturlige ingredienser (animalsk fedt, vegetabilsk olie). Dette produkt anses for at være allergivenligt og derfor egnet til dem, der ofte viser reaktioner i form af udslæt, rødme og skrælning af huden. På trods af, at brugen af ​​sæbe til barbering, som nævnt ovenfor, bør undgås, dette er praktisk taget ikke anvendeligt for vaskesæbe. Nyttige egenskaber ved dette produkt er tit to gange højere end skadelige.

vaskesæbe lindrer hurtigt irritation efter barbering

For at slippe af med irritation efter barbering skal du skumme hænderne med vaskesæbe, indtil der opstår et tykt skum og smøre skadet hud med det. Efter at sæbefilmen er tør, skylles forsigtigt huden med varmt vand og blottet med et rent håndklæde. Denne procedure udføres 2-3 gange om dagen. Efter denne irritation forlader hurtigt.

Hvor hurtigt er irritationen efter barbering

Spørgsmålet om hvor hurtigt irritationen efter barbering kan ikke besvares entydigt. Det afhænger af flere faktorer:

 • brug af midler til irritation
 • steder hvor depilationen blev udført;
 • hudfølsomhed.

Hvis du bruger stoffer mod hudirritation, og reaktionen ikke ledsages af udseendet af pustler, bør epidermisgenoprettelsen forventes på en dag (hvis de intime områder og armhulen er irriterede om to dage). I mangel af ordentlig behandling forsvinder mild irritation selv på intime steder efter 4 dage. Men pas på: Indgroede hår kan forekomme, som ikke bare forsvinder!

Hvis ubehandlet, forsvinder mild irritation i armhulen og de intime områder efter 4 dage

Alvorlig irritation forårsaget af væsentlig skade på huden eller følsomheden af ​​epidermis kan passere alene, men det vil tage meget tid: kløen går væk inden for 3-6 dage, og rødme og udslæt længe i lang tid (i bedste fald - i 8-14 dage i værste fald - i 30 dage). Situationen forværres, hvis du ikke stopper med barbering af irriterede områder. I dette tilfælde kan du ikke undvære særlige irritationsmidler.

Sådan fjerner du irritation efter voksning

Depilation voks er ikke en behagelig procedure. Resultaterne glæder hende meget længere end effekten efter barberingen. Voksens depilering formørker sin "smertefulde" produktivitet kun ved hudirritation, hvilket fremstår mere sandsynligt efter denne procedure end efter barbering med maskiner. Og derfor er du nødt til at forberede dig på det værste tilfælde og forsøge at bruge midlerne til irritation umiddelbart efter voksning uden at vente på rødmen.

voksaflejring overskrides ofte ved udseendet af hudirritation efter proceduren

Generelt er der ingen særlige anti-irritationsmidler efter voksning. Som allerede nævnt er det imidlertid bedre at forhindre udseendet af en uønsket hudreaktion end at bruge meget tid på dens eliminering.

Umiddelbart efter depilation kan du bruge de ovenfor beskrevne folkemiddelsmidler: aloesaft, kamille, mynte eller egetræsafkog. Det vil ikke være overflødigt at gnide i vaselin, kosmetiske olier (ikke essentielt!) Eller talkumpulver.

Hvis irritation allerede har optrådt, brug en baby creme, såvel som Panthenol, Bepanten eller Vagisil. Men forsøm ikke folkemiddagsmedicin - de er allergivenlige og indeholder ikke skadelige kemiske forbindelser.

Irritation - næsten uundgåelig bestanddel af hyppig depilation. Hvis du står over for dette problem, er det ikke så svært at eliminere det: i dag er der mange cremer, salver og sprøjter, der letter huden i løbet af få timer. Hjælp og regenerering af epidermis kan folkemægler. Men det er værd at huske, at ved at forhindre irritation med ordentlig hudpleje ved at bruge passende kosmetik og hygiejne under barberingen, kan du reducere sandsynligheden for irritation til næsten nul procent betydeligt. Pas på dit helbred og skønhed på forhånd!

I hvor mange år kan du barbere dine ben, armhuler og intime zone

Hvordan trækker du ud øjenbrynens tråd