Hovedbundsirritation: årsager og behandling

Smukt og sundt hår er vores rigdom, stolthed, værdighed. Desværre kan ikke alle have et tykt hårhår, foruden mange skal kæmpe for deres låses sundhed.

Irritation, ledsaget af rødme, ømt akne, brændende fornemmelse - disse er de hyppigste årsager til at kontakte trichologen.

Uforklarlig kløende hud på hovedet giver meget ubehag, fysisk og følelsesmæssigt ubehag. Irritation i hovedbunden forårsager et fald i ydeevne, mentale ulemper. En person bekymrer sig om hans udseende, stræber konstant på at ridse hovedet. Ved konstant skrabning øges risikoen for infektion gennem åbne mikroskader, sår. I dette tilfælde slutter det hele med en stærk betændelse, purulent acne, hurtigt hårtab. For ændringer i hovedet bør du konsultere en læge for at undgå at forværre sygdommens tilstand.

Den inflammatoriske proces under håret kan skyldes forskellige årsager, hvoraf de hyppigste er:

 • hudsygdomme (seborrhea, dermatitis, skæl, svampe, versicolor, demodicose);
 • nederlag af parasitter (lus, flåter, lopper);
 • allergisk reaktion på en ekstern faktor, for eksempel shampoo, balsam, hårfarve, maske, styling agent;
 • Hyppig vask, hvilket medfører tørring af huden. Hyppig skylning vasker beskyttelsesfilmen på hovedet og åbner vejen for forskellige infektioner;
 • stress, følelsesmæssigt stress;
 • forkert hårpleje kosmetik;
 • Resultatet af barbering med maskinen.

Uanset årsagen til lokal irritation er det vigtigt at fjerne det i tide. Da det er ret problematisk at bestemme den faktor, der påvirker forekomsten af ​​en sådan reaktion, er det meget vigtigt at besøge en tricholog.

Lægen vil undersøge hovedet, om nødvendigt foreskrive yderligere tests, hvis resultater vil blive anvendt til behandling.

Behandling af betændelse under håret

Efter at have besluttet årsagen til en sådan reaktion er det nødvendigt at gennemgå en kompleks terapi for at eliminere irritation:

 • I kampen mod parasitter foreskrives specielle shampooer, aerosoler, opløsninger, cremer, der eliminerer ubudne "gæster". Du kan købe dem på ethvert apotek. Solgt uden recept. Omkostningerne er forskellige for hver tegnebog. Ved bekræftelse af pedikulose er det nødvendigt at behandle sengetøj, håndklæder, tøj til patienten for at inspicere alle familiemedlemmer.
 • Skæl, seborrheisk dermatitis kræver langvarig behandling med et kompleks af stoffer, shampooer, lotioner. Når du bekræfter tilstedeværelsen af ​​seborré, skal du være opmærksom på værktøjet "Sulsena" (shampoo og pasta). Ifølge vurderinger eliminerer dette budgetværktøj hurtigt og permanent elimineringer af sygdommen.
 • Fratager, svampeinfektion, dermatitis kræver særlige medicin. De bruges i 7-10 dage. Anvendelsen af ​​sådanne midler skal godkendes af en tricholog.
 • Tør hud på hovedet er let behandles. Hyppigheden af ​​at vaske håret er reduceret, nærende masker påføres. Nogle gange ordinerer et kursus af komplekse vitaminer.
 • Hvis irritation under håret forårsaget af barbering, gennemgå funktionerne i proceduren. Nogle regler om sikker fjernelse af vegetation kan være blevet overtrådt. Brug altid en skarp maskine, aldrig bruge flere gange på ét sted, først barbering langs hårets vækst, og skift retning. Sørg for at bruge gelen (skum) til barbering og en speciel lotion, når du har fjernet håret.

Folkemidler til at lindre irritation på hovedbunden

Gennemgå dit hår og hovedbund kosmetik. Måske giver disse fonde en sådan reaktion af huden. Hvis der er forbindelse mellem irritation og brug af en ny shampoo (balsam, maske, stylingprodukter), er du velkommen til at afvise dette produkt.

I nogle tilfælde er dette nok til helt at fjerne den inflammatoriske proces på hovedet. Folkemidler til at lindre irritation er sikre, fordi de ikke indeholder komponenter af kemisk oprindelse. De handler ikke så øjeblikkeligt, men effektivt.

Opskrifter retsmidler til irritation af hovedbunden:

 • vaske dit hår, skyll med afkogning af kamille (eg, frisk nælde). Brug kun frisklavet afkog;
 • maske af olivenolie, frisklavet løg og hvidløgsaft (i samme mængde) vil hurtigt lindre den irriterende kløe. For at forbedre resultatet tilsættes citronsaft. Hold mindst 30 minutter;
Specielt anvendelig til huddeponeringer og ekstrakter af nælde, egebark, kamille
 • Frisk æblemaske er nok til at gøre to gange om ugen. Et æble gnides på et rivejern, der påføres hovedbunden, holdes i en halv time, vaskes af med varmt vand;
 • Afkogning af løgskal anvendes som et balsam. Husk på 5 løg hældt kogende vand, insistere på lav varme i en time, derefter afkølet. Skyllede låse efter shampooing;
 • olie masker fra ricinus eller olivenolie. Hæld olie på håndfladen, gnid i hovedet, luk med polyethylen, hold i 20 minutter, skyll derefter med varmt vand.

For at forhindre udviklingen af ​​irritation i hovedbunden, anbefaler kosmetologer at skifte til sikre shampoo af naturlig oprindelse. Økosjampoer indeholder ikke natriumlaurylsulfat, parabener, farvestoffer, konserveringsmidler og derfor mindre tilbøjelige til at forårsage allergiske reaktioner.

De mindste mistænkelige symptomer er en direkte indikation for at besøge en tricholog. Tidlig behandling vil forhindre forværring af sygdommen, vil beskytte mod forekomsten af ​​uønskede konsekvenser.

Årsager og behandling af hovedbundsirritation

Inflammatoriske processer, kløe og irritation i hovedbunden kan ikke kun være et kosmetisk problem, men en konsekvens af alvorlige dermatologiske sygdomme. Derfor er det ikke nødvendigt at lade problemet tage sin kurs - dette vil forværre tilstanden og bidrage til sygdommens spredning.

Manifestationer af sygdommen

Inflammatoriske processer ledsages oftest af følgende symptomer:

 • kløende hovedbund;
 • tørhed og flak;
 • skæl;
 • hårtab;
 • udslæt, små sår;
 • epidermis rødme
 • for stort fedtindhold.

Disse problemer kan føre til en ændring i hårets struktur og deres tab. De bliver skrøbelige, tynde og sprøde, mister fugt, volumen, ophører med at skinne. For at forhindre sådanne fænomener er det nødvendigt at fastslå årsagen til problemet og derefter vælge en behandling.

Årsager til sygdom og forholdsregler

Grunde til forekomsten af ​​irritation af hovedbunden under håret er betinget opdelt i lokalt, sekundært og internt. Lokale infektioner omfatter svampesygdomme; til siden - allergier, reaktioner på kosmetik; indre - dysfunktioner af organer, funktionsfejl i fordøjelsessystemet, lymfatiske, hormonelle systemer.

Lokale kilder

Svampeinfektion (mycosis) påvirker hårsækkens vækstzone. Det har mange sorter og forskellige symptomer, så en læge høring er et must.

Før han ordinerer en passende behandling, vil han tage prøver og test for at bestemme typen af ​​svampe.

En sådan sygdom kan være smitsom. Ofte overføres det ved kontakt og ved brug af personlige ejendele med sygdomsbæreren. For at undgå infektion skal du kun bruge personlige hygiejneartikler og ikke overføre dem til andre.

Skæl er løsningen af ​​døde hudskalaer af hornede celler, der danner en skorpe ved hårets rødder. Sådanne formationer er i stand til at tykke, afskrække. De har en heterogen og grov struktur, forårsager irritation og kløe i hovedbunden.

Årsagerne til skæl kan være eksterne faktorer og interne lidelser. Derfor fører lokal terapi ikke altid til de ønskede resultater, og du skal kigge efter kilden til problemet inde i kroppen.

Interne overtrædelser

Tilstedeværelsen af ​​skæl har ikke altid en lokal årsag. Det kan forårsage svamp og krænkelse af indre metabolisme, såsom dårlig kost, overdreven forbrug af fede fødevarer, gastrointestinale sygdomme og fordøjelsessystemer. Hvis du ikke starter behandlingen af ​​skæl i tide, skal du binde hovedbunden, følg ikke hygiejnereglerne - det kan føre til udseende af en hudlidelse som seborré.

Seborrhea er af to typer: fedt og tør. Olier - opstår ved overdreven udskillelse af talg, som skyldes dysfunktion af talgkirtlen. Overdreven salinisering af hår fører til ubehag i form af kløe, brænding og dannelse af olieagtig skæl. Tørre seborrhea opstår, når det er svært at producere talg. Det forårsager tør hud, følsomhed af epidermis, udseendet af fint flammende skæl, kløe.

Seborrhea kan føre til omfattende dermatitis, furunkulose, udseende af skorper, sår og fugtige bobler. Årsagerne kan være eksterne faktorer (ukorrekt behandling) og sygdomme i indre organer, systemer (hormonforstyrrelser og hormonforstyrrelser, vitaminmangel, immundefekt). I kampen mod seboré anvendes medicinske shampooer og lægemidler ordineret af en læge.

Bivirkning

Kosmetik til styling, shampoo, balsam, hårfarver på butikshylder klassificeres som "massemarked". Ofte kan de ikke prale af høj kvalitet. Deres sammensætning indeholder talrige kemiske elementer og forbindelser, så deres brug fører ofte til manifestation af allergiske reaktioner.

En indirekte effekt i form af allergi kan gives af nogle lægemidler, der anvendes til behandling af andre sygdomme. I dette tilfælde er deres udskiftning eller brug af antiallergiske midler i form af salver, injektioner, tabletter påkrævet.

Hyppig tørring af hår med hårtørrer kan også medføre kløe, skæl. Først skal du give dit hoved en pause fra ydre påvirkninger og følge epidermis reaktion. Hvis der ikke er nogen forbedring, skal du kigge efter en anden årsag, der forårsager hudirritation.

Hjem retsmidler

Ud over kemiske lægemidler er der mange folkemægler til behandling af hovedbunden. Disse er forskellige masker, hårspyler, hjemmelavede shampooer, olier, der hjælper med at eliminere betændelse. Hvis det gør ondt i hovedet og irritationen ikke går væk, skal du opgive køb af kosmetik i en vis periode og skifte til produkter fra naturlige ingredienser.

 1. Urte skylle. Til fremstilling af lægemidler af urter egnet kamille, nælde, eg bark, mynte, salvie, calendula. 2 spsk. l. Tørrede krydderurter skal hælde 0,5 liter kogende vand og lade dem sættes i ca. en time. Du kan også bruge samlingen af ​​urter, idet hver af dem er i lige store dele. Den resulterende bouillon skylder håret grundigt og gnider det i hovedbunden. Skyl ikke. Udfør proceduren 3 gange om ugen.
 2. Syret vand anvendes også til skylning. Til dette har du brug for 2 spsk. Eddike, bedre æble, fortyndet i en liter varmt vand. Skyl hovedet efter vask, uden at vaske kompositionen af.
 3. I hjemmet kan du forberede en helbredende maske. For at gøre dette, hæld 1 el. mælkebøtte blomster 50 ml vodka, tilsættes 1 tsk. Honning og 2 spsk. citronsaft. Lad blandingen stå ved stuetemperatur i ca. to uger, stamme. Påfør massen på hovedbunden, inden du vasker i en halv time, dækket af folie og håndklæde.
 4. Et effektivt middel til kløe er løg. Klemt løgjuice gnides i rødderne og lades i 1-1,5 timer og vaskes derefter af med varmt vand. Dette værktøj hjælper med at slippe af med irritation og betændelse. Det styrker håret, reducerer tabet, giver styrke. En bivirkning er en stærk lugt, der varer et stykke tid.
 5. Gunstig effekt og klare hudsygdomme i vegetabilsk olie. Det kan købes på apotekens apotek olie, druemus, kamille, St. John's wort, sort cumin og andre. Olivenolie, græskar eller linolier er også velegnede. De gnides i huden, inden du vasker hovedet, dækket af polyethylen, et håndklæde og efterlades i 30-60 minutter.

Olierne indeholder mange næringsstoffer og mikroelementer, som hjælper med at genoprette hudens naturlige pH-niveau, stramme sår, lindre irritation. Nogle af de æteriske olier er i stand til at bekæmpe selv svampesygdomme.

Det er vigtigt at huske, at før du bruger nogen af ​​de nævnte produkter, er det nødvendigt at lave en test på et lille område af huden for at undgå allergier over for komponenterne. Under medicinske procedurer bør du afholde dig fra at farvning hår, hyppig brug af hårtørrer og kosmetik. Undgå også temperaturforskelle og udsættelse for sollys.

Undersøgelse og behandling

For korrekt behandling for at undgå forringelse, skal du fastslå den nøjagtige årsag til irritation under håret efter at have gennemgået en lægeundersøgelse. Kun på grundlag af en korrekt etableret diagnose vil de foreskrevne lægemidler og hjemmemedicin føre til det ønskede resultat. Nogle gange skal du passere diagnostik med flere specialister.

På baggrund af undersøgelsen foreskriver trichologen (dermatologen) specielle pastaer, shampooer, for eksempel Nizoral, Sulsena, Sebozol. De har svampeffekter, hjælper med at klare skæl, seborrhea og visse former for berøvelse. Lægen vil bestemme typen af ​​dermatitis og tilstedeværelsen af ​​infektioner, som bidrager til sygdommens spredning.

Baseret på test og analyser vil den nødvendige behandling blive ordineret i form af salver, cremer, piller eller injektioner.

I tilfælde af allergisk udslæt, rødme, foreskriver allergikeren brugen af ​​antihistaminer. Disse omfatter Loratadin, Cetirizin, Suprastin, Diazolin, Claritin og andre. De anvendes strengt som foreskrevet af en læge, da de har en række bivirkninger og kontraindikationer.

Årsagen til irritation kan være ukorrekt kost. I dette tilfælde er det nødvendigt at konsultere en ernæringsekspert for udvælgelsen af ​​de nødvendige produkter, planen for deres indtagelse og udelukkelsen af ​​irriterende fødevarer (kaffe, chokolade, krydderier, protein og citrusprodukter).

Stress har også en effekt på udseendet af denne slags sygdom. I nervesituationen fører et overskud af adrenalin til muskelspænding, kløe og betændelse i huden. Nervøse betændelser ledsager ofte sygdomme i leveren, nyrerne, galdeblæren. For at etablere årsagen og løse problemet, skal du kontakte en terapeut, der vil foretage en undersøgelse og ordinere behandling med brug af beroligende midler.

Inflammation af hovedbunden fører til nedsat blodforsyning og mangel på næringsstoffer i hårsækkene. Som et resultat bliver håret forsvarsløst mod skade, begynder at bryde og falde ud. En velbegrundet og velvalgte terapi vil bevare sundheden for ikke kun huden, men også hovedbunden. Det skal huskes, at du ikke kan selvmedicinere. Uden kvalificeret hjælp er der flere chancer for at skade dig selv end at hjælpe.

Hovedbundsirritation

Hår er en slags "indikator" for vores helbred: Ifølge deres tilstand kan man bedømme om der er interne problemer i kroppen. Og alt sammen fordi hårets aksler - deres synlige del, hvad vi kam, vasker, stiler, er iboende livløse. Og kun hårrødderne gemt under hovedbunden er ansvarlige for deres skønhed.

Ikke underligt, at irritation af hovedbunden ikke kun indebærer en masse ubehag og ulejlighed, men også alvorligt truer tætheden og skinnet i vores hår.

Årsagerne til irritation kan være forskellige. Lad os først se på symptomerne.

Hovedbundsirritation: symptomer

Under definitionen af ​​"irritation af hovedbunden" kan skjule et antal symptomer. Nogle kan forekomme tidligere end andre, nogle gange forekommer nogle gange et udtalt symptom, og nogle gange sker alting på en gang.

Men underligt, som det måske lyder, er symptomerne på irritation af hovedbunden, hvad der irriterer os:

 • kløe
 • peeling
 • skæl
 • Røde pletter
 • acne
 • Hårtab
 • Følelse af tæthed i hovedbunden

Årsager til hovedbundsirritation

Forkert pleje

Den første ting, der kommer til at tænke, når kløe, noget stræber på skuldrene, og huden ser ud til at være strakt over kraniet - uhensigtsmæssig shampoo. Det er muligt, at du har ret, forudsat at du for nylig har ændret shampooet. Hvis før han tjente dig trofast i 10 år, og i dag pludselig forårsagede irritation, er det mest sandsynligt, at kosmetik ikke skyldes.

Men der er stadig en mulighed for, at du bare har vasket hovedet hårdt fra skylningen.

Hovedbundssygdomme

Denne grund er meget ubehagelig, men på den anden side er det let at diagnosticere. Fordi der normalt er flere symptomer på én gang.

Overvej hår, hovedbund og skuldre. Hvis håret ser ud til at være fedtet ved rødderne og efter kæmning af skuldrene som om det snerede, kan det være skæl eller seborré. Tilstedeværelsen af ​​røde eller hvide pletter på hovedbunden, betændelse, akne taler om enhver hudsygdom (dermatitis, psoriasis, ringorm).

Hvis det primære og eneste symptom er kløe, kan det være hudparasitter - lus og flåter. En nærmere undersøgelse af hårrødderne under et forstørrelsesglas vil fjerne eller bekræfte dine bekymringer. Det er bedre, hvis diagnosen udføres af en tricholog.

Sygdomme i de indre organer

Mange sygdomme forstyrrer de interne processer i kroppen. Det er igen ledsaget af kløe, fladder i hovedbunden. Disse er diabetes, hjertesygdomme, gastrointestinale lidelser, hormonelle ubalancer og endda beriberi.

Hovedbundsirritation efter farvning

På alle malinger er det ikke for ingenting, at det anbefales at teste for en allergisk reaktion før farvningsproceduren. Hvis du forsømmer dette, og så observerer du de vigtigste symptomer på en allergi kun på hovedet, og ikke på hele kroppen, så er det sandsynligvis irritation på malingen.

understreger

En langvarig tilstand af spænding, konstant oplevet frygt, psykiske lidelser ledsages ofte af kløende hoved og hårtab. Fysisk ubehag forværrer moralen, hvilket igen provokerer endnu mere irritation af hovedbunden.

Årsager til hovedbundsirritation: stress

Tør hovedbunden

Ejere af tørtype hår, såvel som dem med kunstigt tørret hår, kan stå over for dette problem. Ved hyppig styling, regelmæssig brug af en hårtørrer og tænger, langvarig udsættelse for solen med et afdækket hoved, kan hovedbunden blive følsom. Ekstra sensationer - skrælhed, tæthed, kløe.

Hvad skal man gøre, hvis hovedbunden er irriteret

Du kan forsøge at fjerne deres egne bekymrende symptomer. For at gøre dette skal du bestemme årsagen til irritation og fjerne den.

Hvis ubehaget ikke overgår i lang tid, tilføjes alle nye problemer, vi anbefaler at kontakte trichologen til diagnose og behandling.

Hvordan man behandler hovedbundsirritation

At finde årsagen til irritation af hovedbunden, skal straks begynde behandling. Det vigtige er en integreret tilgang, der omfatter terapeutiske og profylaktiske foranstaltninger.

 • Hvis irritationen skyldes en sygdom - en indre eller hudsygdom, så forsvinder alle symptomerne, så snart du bliver bedre. Derfor er det vigtigt at diagnosticere og finde hovedårsagen.
 • Bekæmpelse af hovedlus er heller ikke verdens ende: Ingen vil barbere dit hoved. Moderne stoffer håndterer perfekt parasitterne i håret af enhver længde.
 • Irritation på grund af allergier vil passere sig selv, når du udelukker brugen. I dag er der mange farver med en naturlig sammensætning, hvoraf man sikkert kan finde den der passer dig. På det tidspunkt kan du holde fast i en allergivenlig kost.
 • Medicinsk skælskampe hjælper med at klare seboré. Som en forebyggende foranstaltning kan du bruge urte shampoo, som omfatter nælde, mint, birk.
 • Stress forebyggelse er korrektionen af ​​livsstil - sund søvn, motion, opgive dårlige vaner. Som et ekstra plus - forbedrer ikke kun hårets tilstand, men også sundhed generelt.
 • Irritation fremkaldt af tør hovedbund og ukorrekt pleje vil passere, hvis du reducerer stylingprocedurernes intensitet og vælger de relevante produkter til din hårtype.

Shampoo "La Cree" - et effektivt middel mod irritation af hovedbunden

Hvis du er ejer af følsom hovedbund, tilbøjelig til irritation, så midlerne fra linjen "La Cree" - et rigtigt fund for dig.

Hair serien er repræsenteret af shampoo og balsam-skylle til tør og følsom hovedbund.

 • Shampoo beroliger perfekt irriteret hovedbund, gør håret skinnende og håndterbart, egnet til daglig brug, indeholder naturlige ingredienser, der ikke akkumuleres i håret og ikke tilstopper porer. Og selvfølgelig renser shampoo med sin hovedopgave - renser håret forsigtigt.
 • Balsam-conditioner gør ham til et perfekt match. Det omfatter bisabolol, som har en beroligende virkning, reducerer betændelse og regenererer hovedbunden, jojobaolie, som har en fugtigheds- og blødgørende virkning, lakridsekstrakter og violer, som perfekt lindrer betændelse.

Hjem retsmidler til hovedbund irritation

Nogle gange kan behandlingsprocessen tage noget tid, især hvis kløe og andet ubehag ikke skyldes eksterne faktorer, men ved en sygdom.

Lindre staten vil hjælpe folkemæssige retsmidler.

Bland 2 spsk. skeer af olivenolie med 1 æggeblomme, løgjuice, en skefuld honning og brandy. Tilsæt blandingen til 1 portion af din bevist shampoo. Påfør på hovedet og hold i 30 minutter, vask grundigt og skyll håret med citronsaft, fortyndet i vand. Brug shampoo til irritation af hovedbunden 2 gange om ugen.

Med tørt hår er ricinusolie velegnet: bland det med solsikkeolie i forholdet 1 til 3, gælder på hovedbunden, dæksel med plastikfolie, wrap med et håndklæde. Efter 1 time skylles håret grundigt med din regelmæssige shampoo.

Gargle mod irritation af hår: Forbered et afkog med kamille, coltsfoot, humle (for tørt hår) eller jæger, yarrow, egebark (for olieholdig) og skyll hår efter hver vask.

Hvordan slippe af med kløende hovedbund?

Hovedbund kløe er en midlertidig eller permanent irritation af huden, der skaber ubehag for personen.

Denne betingelse bidrager til påvirkning af eksterne negative faktorer. Men i nogle tilfælde kan kløe signalere tilstedeværelsen af ​​alvorlige sygdomme. Nogle gange tilføjes rødmen af ​​hovedbunden.

Et sådant problem skal være opmærksom på i tide. I de fleste tilfælde vil det effektivt bidrage til at fjerne kløen i hovedbunden behandling hjemme. Ofte forsvinder kløen selv efter fjernelse af irritationskilden.

Udviklingen af ​​sygdommen vil føre til udtømning af huden, skade i form af revner. Dette kan igen udløse tilsætning af en infektion og forårsage betændelse.

Årsager til kløe

Det er vigtigt at identificere årsagen til kløe i hovedbunden. Først da kan du permanent slippe af med et sådant problem.

Hovedårsagerne er:

 1. Parasitiske læsioner. På hovedbunden kan parasitere lus, lopper, flåter, filarias. Dette er den mest almindelige årsag. At diagnosticere det er meget simpelt. Disse parasitter er synlige visuelt.
 2. Svamp. Der er mange slags svampe i hovedbunden. Under normal immunitet af kroppen er de harmløse. Men med fremkomsten af ​​gunstige betingelser for svampens kraftige aktivitet udvikles en alsidig tilstand. Det ledsages af uacceptabel kløe.
 3. Diabetes mellitus. Højt blodsukker kan forårsage kløende hovedbund. Og det kan også opstå som følge af overdreven forbrug af slik. Samtidig er det nødvendigt at fjerne den søde fra kosten og holde sig til en bestemt diæt. Efter et stykke tid vil kløen forsvinde.
 4. Skæl. Udseende af skæl fører ofte til svær kløe. Ofte ved ikke at vide, hvordan man behandler det, bruger folk en række tilgængelige værktøjer. I dette tilfælde forsvinder skæl ikke, da dets udseende er en konsekvens af en overtrædelse af fedtdannelsesprocessen. Hvis dette problem ikke er løst, vil det udløse udviklingen af ​​en sygdom som seborrheks eksem.
 5. Seborrheisk dermatitis. Hudsygdom er forårsaget af en forstyrrelse af talgkirtlen. Der er to typer seborré: tør og olieagtig. Den første forekommer som følge af et fald i aktiviteten af ​​talgkirtlen, og den anden fra rigelig sekretion af talg med nedsat kemisk sammensætning. Tør seborrhea ledsages af skæl, utålelig kløe i hovedbunden og udseende af hudorme.
 6. Allergisk reaktion på shampoo og andre hårplejeprodukter. Når du skifter shampoo, begynder balsam, maske, hud ofte at kløe, rødme vises. I dette tilfælde skal du stoppe deres brug og vende tilbage til det verificerede værktøj. Kløften er oftest forårsaget af en komponent som natriumlaurethsulfat eller natriumlaurylsulfat. Hvis problemet fortsætter, bør du konsultere en trikolog til at diagnosticere hovedbunden og bestemme forekomsten af ​​allergiske reaktioner. Et almindeligt fænomen er allergi mod hårfarve. I nærvær af ammoniak og hydrogenperoxid i dens sammensætning kan kløe i hovedbunden forekomme efter påføring. Derfor er det bedre at teste for en allergisk reaktion, inden du farger håret på nogen måde. Hvis der efter proceduren ikke opstår kløe, kan du anvende neutraliserende farvestof shampoo. De skal vaske deres hår efter at have afværget malingen.
 7. Årsagen til irritation og kløe i hovedbunden kan være allergisk over for vaskemiddel eller skylle til sengelinned.
 8. Brug af hårtørrer. Hyppig vask af hovedet, brug af hårtørrer, glattejern og andre enheder tørrer ikke kun huden ud og forårsager kløe, men også håret.
 9. Tør hud Hovedkløe kan forekomme på grund af meget tør hud. I dette tilfælde bliver håret tørt og skørt, det er stærkt furet, og elektrificeret kan ikke styles. Forårsaget af fejl i talgproduktion. Fuktgivende hårplejeprodukter vil hjælpe med at løse problemet.
 10. Kløe i hovedbunden opstår som følge af mangel på fedtsyrer, vitaminer, mikroelementer.
 11. Forskellige stressorer. Det har længe været bevist, at stress fremkalder kløe i hovedbunden. Dette er psykologisk pres, overdreven mental eller fysisk stress, følelsesmæssig ustabilitet. På baggrund af sådanne faktorer produceres adrenalin aktivt i kroppen. At trække det kræver fysisk træning. I deres fravær akkumuleres adrenalin i blodet og forårsager alvorlig kløe.
 12. Muskelspænding. Meget ofte bliver kløe udløst af spændinger i ryggen, skuldre og nakke. Som følge heraf forringes mikrocirkulationen. Desuden kan den konstante spænding i musklerne i hovedbunden føre til mikrotraumor i muskelfibrene og forårsage en inflammatorisk proces. Dette problem ledsages af en uudholdelig kløe.
 13. I alvorlige tilfælde opstår kløe på grund af intens hårtab. I dette tilfælde skal du have terapi med det formål at slappe af hovedets muskelfibre.
 14. Mekanisk skade. Skader på hovedets bløde væv under sårhelingstrinnet forårsager kløe. Det er ret stærkt, når såret begynder at stramme.

Selvbehandling af hovedbund kløe

Kløe er et problem, der ikke forsvinder af sig selv. Uden rettidig eliminering af årsagen, der fremkalder det, udvikler sygdommen og fører til komplikationer.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man behandler kløende hovedbund og skæl folkemusik retsmidler.

Til behandling af sådanne sygdomme anvendes effektivt fysioterapi og massage. Til normalisering af talgkirtlerne er der blevet længe anvendt medicinske urter afkog.

Særligt nyttigt er nælde, eg bark og kamille. Ved hjælp af massage aktiveres blodcirkulationen, hvilket forbedrer hudens ernæring.

Der er andre nyttige tips:

 1. Brug løg og hvidløg juice. De indeholder svovl og syre, som effektivt fjerner kløe og skæl forårsaget af hårfarvning. Til madlavning skal du tilføje citronsaft og vegetabilsk olie til frisk juice af løg eller hvidløg. Alle ingredienser indtager lige store mængder. Den resulterende sammensætning skal påføres på vådt hår og lade være i en halv time. Skyl derefter med varmt vand efter tilsætning af eddike eller citronsaft.
 2. Effektivt masken til hovedbunden fra kløe og skalering på basis af æbler. Til madlavning skal du male på et groft grater et medium æble. Den resulterende masse påføres i hovedbunden før vask. Top put på en bomuldskasket, lad i en halv time og vaske af. Du skal lave en sådan maske to gange om ugen.
 3. Oliven-citron maske fugter hovedbunden, kæmper skæl, renser. Til madlavning skal du bruge 2 spiseskefulde olivenolie og 1 spsk citronsaft. Varm olie i et vandbad og tilsæt citronsaft. Den resulterende sammensætning rubbedes i hovedbunden, på toppen sætte på en plastpose og håndklæde. Efter 20 minutter skylles med enhver medicinsk shampoo.
 4. Med øget tørhed i hovedbunden kan du bruge en maske linfrø og olivenolie. Bland olier, en spiseskefuld og varme i et vandbad og gnid den færdige sammensætning i hovedbunden. Fra oven for at sætte på en hat og til at varme et håndklæde. Vask af om en halv time.
 5. Havregrynsmaske giver næring, fugt og renser huden. Til forberedelsen skal du bruge urtedekoktion af nælde, kamille, salvie eller plantain - 6 spsk. Havregryn - 2 spsk. I første omgang skal du forberede en afkok, brygning af medicinske urter. Så havregryn hæld dette værktøj og lad dem svulme. Den resulterende blanding gnider ind i huden og hårrødderne med massagebevægelser. Dæk en plastikpose på toppen og luk med et håndklæde. Lad i to timer og skyl med neutral shampoo.
 6. En effektiv måde at berolige hovedbunden er mælkebøtte blomst lotion. Friske mælkebøtte blomster skal hugge, lægge i en beholder og hæld 50 ml vodka. I denne blanding tilsættes saften af ​​friskpresset citron og en teskefuld flydende honning. Bland godt og insistere to uger. Derefter filtrerer infusionsfiltret på huden og håret i en halv time før vask. Top til at bære en hat eller et tørklæde.
 7. Banan maske vil hjælpe mod kløende hud. For at gøre dette blandes en halv banan, en teskefuld løgjuice og en spiseskefuld varm honning. Påfør masken på håret og lad det gå i 40 minutter, skyll derefter.

Brug af shampoo til at behandle kløe

I dagens verden er folk for optaget. De har ikke tid til at forberede folkelige opskrifter, hvis kløende hovedbund og hvad man skal gøre, når kløe, fordi det er svært at udholde.

Det er rimeligt at bruge en speciel shampoo mod kløe i hovedbunden. Det kan have andre positive egenskaber.

Sådanne midler er opdelt i 4 grupper:

 • antibakterielle;
 • rensning fra talg;
 • svampedræbende;
 • eksfolierende.

Du kan købe shampoo på apoteket. De mest populære af dem er:

 1. Nizoral - antifungal shampoo, lavet i Belgien. Værktøjet bekæmper effektivt symptomerne på sygdommen. Dræber svamp, smertefuld kløe og flak. Hvis det anvendes to gange om ugen, så forsvinder problemerne i en måned.
 2. Sebozol - har en helbredende virkning og genopretter den skadede hud. Brug skal være mindst en måned to gange om ugen.
 3. Sulsena er en populær shampoo, der har fungeret godt. Fjerner kløe og flak.

Anvend specielle shampooer skal være i overensstemmelse med instruktionerne. Ellers kan du kun forværre situationen.

Æteriske olier til at bekæmpe skæl og kløe

Der er en anden effektiv måde at behandle kløende hovedbund og skæl på. Det er baseret på brug af æteriske olier. De er en del af mange shampooer med en kosmetisk og terapeutisk effekt.

Den mest populære i folkemedicin er tea tree olie og burdock. I hjemmet kan de bruges i ren form. De hjælper ikke kun med at afværge kløen i hovedbunden og skæl, men giver også håret et sundt udseende.

Anvend essentielle olier er ret simpelt. De skal bare gnide ind i hovedbunden og hårrødderne, forlade lidt tid, indpakket hovedet med en plastpose og et håndklæde.

De vigtigste medicinske egenskaber ved olier:

 1. Burdock olie - fjerner skæl, reducerer hårtab. Efter ansøgning bliver de stærke og skinnende.
 2. Tea tree olie - fjerner skæl, som er forårsaget af en svamp, inden for 7 dage efter starten af ​​ansøgningen.
 3. Lavendelolie - hjælper med at fremskynde hårvækst, eliminerer skæl og giver håret skinn. Et par dråber olie skal blandes med shampoo og vaske dit hår.
 4. Castorolie - lindrer kløe, skæl og forhindrer hårtab.
 5. Kokosolie - har en bemærkelsesværdig antibakteriel virkning, styrker tyndt hår. Forhindrer skæl og gråt hår. Kan tilsættes til shampoo.
 6. Almondolie - nærer hårets rødder, eliminerer splitder og skæl. Kan bruges flere gange om dagen og drypper et par dråber på en kam.
 7. Linolie, jojobaolie og havtorn - effektivt fjerner skæl, styrker og nærer håret.

Kost til behandling af hoved kløe hjemme

Ernæring påvirker hår og hovedbund. Ubalanceret og junkfood fremkalder kløe, flak og betændelse i hovedets hud.

For at undgå sådanne problemer skal du følge anbefalingerne:

 1. I den daglige diæt indtaste lever, gær, æg, mandler.
 2. Tag regel for regelmæssigt forbrug af mejeriprodukter.
 3. Spis ikke sød og fed.
 4. Drik rigeligt rent vand.
 5. Spis mad, der indeholder fiber.
 6. Spis friske grøntsager og frugter.

Hvis problemet allerede eksisterer, vil anvendelsen af ​​kosten sammen med behandlingen fremskynde helingsprocessen.

Dybest set, populære opskrifter og specielle værktøjer gør det godt i at fjerne kløen i hovedbunden og skæl.

Men i mangel af et positivt resultat er at konsultere en læge. Dette vil fjerne forekomsten af ​​alvorlige problemer og sygdomme.

Disse materialer vil være interessante for dig:

Relaterede artikler:

 1. Behandling af hovedbundens seborré i hjemmetSeborrhea er en hudsygdom, hvor funktionerne i talgkirtlen er svækket.
 2. Hvordan slippe af med crunch i nakken, når du drejer hovedet?En knap i nakken er det allerførste tegn på udbrud af livmoderhalskræft.
 3. Hvordan slippe af med porøs hud på ansigtet?Forstørrede porer på ansigtet - dette er en ret alvorlig fejl, som.

Effektive metoder til bekæmpelse af irritation af hovedbunden og årsagerne til dette problem

Kløende hovedbund er en permanent eller midlertidig følelse af irritation af hudområdet, hvilket giver os en masse ulejlighed. Alvorlig kløe i hovedbunden i fast form kan føre til udtynding af huden på baggrund af ridser på skaden i form af revner. Irritation af hovedbunden giver en masse ulejlighed. Herunder følelsesmæssigt ubehag. Hudbundenes epidermis er ikke kun ansvarlig for hårets sundhed og skønhed, men er også en indikator for interne sygdomme i kroppen.

grunde

Hovedbundsirritation kan opstå på grund af følgende årsager:

 • Parasitter. De er ret vanskelige at opdage i de indledende faser, men hvis irritationen lider temmelig lang tid, så kan nits ses i hovedbunden.
 • Seborrhea. Denne sygdom forstyrrer talgkirtlerne og er opdelt i to typer: tør seborrhea og fedt. Tørret manifesteres på baggrund af et fald i aktiviteten af ​​talgkirtlen, og olieagtig er resultatet af en øget sekretion af talg, hvori den kemiske sammensætning forstyrres.
 • Allergi. Ledsaget af kløe og irritation. Det sker på grund af brugen af ​​forskellige kemikalier, kosmetik, medicin eller mad. Allergier kan bestemmes mest nøjagtigt, hvis hudens reaktion er øjeblikkelig.
 • Tør hud Eksponering for direkte sollys, brug af kosmetik og hårtørrer, svømning i saltvand eller klorvand kan medføre udtørring af epidermis, hvilket medfører tør hud og irritation.
 • Stress. Konstant stress forårsager en spasme af blodkar, som følge af, at mængden af ​​næringsstoffer i cellerne falder. Som følge heraf nedsættes metaboliske processer, hvilket forårsager kløe og irritation.
 • Ukorrekt ernæring. Mange ubrugelige produkter kan forårsage ubehag og kløe. Mest af alt drejer det sig om sådanne produkter som: kaffe, dåsefoder, chokolade og andre.
 • Hovedbeklædning. Dårlig kvalitet, syntetisk stof og ubehageligt hovedbeklædning kan fremkalde nedsat blodcirkulation, hvilket forårsager irritation af huden på hovedhuden.
 • Andre grunde.

Ud over ovenstående er der mange flere individuelle årsager, der kan irritere hovedbunden. Disse kan være:

 1. Svampeinfektioner.
 2. Stillesiddende livsstil.
 3. Mislykket vask.
 4. Bivirkninger fra medicin osv.

Symptomer på irriteret hud under håret

 • Tørhed og flak. Disse symptomer ledsager oftest irritation under dehydrering af huden, tør seborré og med hyppige belastninger.
 • Skæl. Dette symptom kan indikere hovedbund dehydrering og seborrhea. Skæl ofte opstår med ukorrekt kost, stress, allergiske reaktioner, svampeinfektioner og i nærværelse af parasitter.
 • Hårtab Kan være til stede med sådanne problemer som: stress, seborré, usund kost, allergiske reaktioner og svampeinfektioner.
 • Udslæt, små sår og rødme. Disse symptomer sammen med irritation angiver tilstedeværelsen af ​​sådanne sygdomme som psoriasis, dermatitis og ringorm. En lille udslæt kan også forekomme som følge af en allergisk reaktion.

Hvad skal man gøre med denne ubehagelige følelse?

Ved de første tegn på irritation af huden på hovedet er det nødvendigt at omhyggeligt studere huden. Dette vil hjælpe med at identificere parasitterne eller bestemme tilstedeværelsen af ​​andre symptomer, som vil indikere visse sygdomme.

Hvis tilstedeværelsen af ​​parasitter og yderligere symptomer ikke blev bekræftet, anbefales det i dette tilfælde at give huden lidt hvile. Dette betyder en fuldstændig afvisning af hårtørrer og aggressiv kosmetik i mindst en dag. Det er nødvendigt hele tiden at overvåge tilstanden af ​​epidermis omhyggeligt.

Hvis følelsen af ​​irritation ikke passerer, anbefales det at bruge brug af folkemedicin, der hjælper med at slippe af med ubehagelige fornemmelser.

behandling

For at eliminere irritation af hovedbunden, skal du søge hjælp fra en specialist, der skal foretage den nødvendige diagnose og ordinere den korrekte behandling.

medicin

Hvis hovedbunden er irriteret på grund af tilstedeværelsen af ​​parasitter, kan lægerne ordinere følgende stoffer:

 • Nittifor. Det har en høj insekticid aktivitet mod parasitter. Den vigtigste aktive bestanddel af lægemidlet er permethy. Nittifor udstedes i form af opløsning eller fløde.

 1. Opløsningen bør anvendes ufortyndet, fugtgivende deres hår og hovedbund.
 2. Efter fuldstændig tørring af opløsningen er det nødvendigt at vaske det af og omhyggeligt kamme håret.
 3. Cremen påføres hårdt hår og efter 10 minutter vaskes det af med varmt vand.

Pris i Rusland - fra 150 rubler.

 • Pedikulen. Dette er et skadedyrsbekæmpelsesmiddel, hvis aktive bestanddel er anisolie.

  Fås i lotion form og bruges til destruktion af parasitter.

  1. Det skal anvendes rigeligt på håret og gnides ind i huden.
  2. Efter 30 minutter vaskes lotionen af ​​med vand, hvorefter hovedet skal vaskes.

  Pris i Rusland - fra 200 rubler.

 • Til behandling af seborrhe er patienter ordineret følgende medicin:

 • Tsinokap.

  Dette lægemiddel er tilgængeligt i form af aerosoler. Hovedkomponenten i sammensætningen er pyrithionzink.

  Sprøjten skal sprøjtes på den beskadigede hud.

  Prisen i Rusland er 740 rubler.

 • Salicylsyreopløsning.

  Denne løsning undertrykker den øgede aktivitet af talgkirtlerne, normaliserer blodcirkulationen og reducerer inflammation.

  Det skal anvendes til syge områder flere gange om dagen.

  Pris i Rusland - fra 20 rubler.

 • I andre tilfælde, når årsagen til irritation ikke er forbundet med tilstedeværelsen af ​​alvorlige sygdomme, omfatter behandlingen:

  1. korrekt ernæring
  2. normalisering af drikkeordningen
  3. tager vitaminer
  4. overholdelse af den daglige rutine.

  Folkelige retsmidler

  Blandt de populære opskrifter til eliminering af irritation er følgende:

  • Mælkebøtte lotion.

  1. En lille håndfuld mælkebøtte blomster skal knuses grundigt og hæld 50 ml vodka.
  2. Også i denne masse tilføj en teskefuld honning og en teskefuld friskpresset citronsaft.
  3. Efter grundig blanding skal lotionen sættes på et mørkt sted i 2 uger.
  4. Den færdige lotion påføres håret og hovedbunden en halv time før vask.
 • Mask af æbler.

  1. Ægte med store størrelser skal knuses på et mediumstråler, og den resulterende masse påføres hår og hovedbund.
  2. En halv time efter påføring af æbles masse skal forsigtigt fjernes fra hovedets overflade, og håret vaskes grundigt på den sædvanlige måde.
 • shampoo

  Foruden lægemidler ordinerer læger ofte medicinske shampooer til patienter:

  • Nizoral. Denne shampoo indeholder det aktive stof som ketoconazol, som bekæmper bakterier og regulerer aktiviteten af ​​talgkirtler. Undgå kontakt med øjnene ved brug af shampoo. Hvis shampoo kommer i øjnene, skal du skylle dem med vand.

  For at forhindre tilbagetrækning med langvarig topisk behandling med kortikosteroider anbefales det at fortsætte topisk brug af kortikosteroider i kombination med en shampoo på 20 mg / g efterfulgt af en gradvis tilbagetrækning af kortikosteroider i 2-3 uger.

 • Soultz. Dette er en dermatologisk medicinsk shampoo, der eliminerer sådanne symptomer som: irritation, kløe, skæl og skrælning. Ofte er det ordineret til behandling af seboré.

  Dette lægemiddel har en udpræget fungicid virkning mod svampe, der forårsager skæl på hovedbunden. Mekanismen for denne handling er forbundet med inkorporering af selendisulfidmolekyler i cellevæggen af ​​skadelige svampe, hvilket forstyrrer deres normale udvikling, vækst og fører til deres hurtige død.

 • Friderme Zink. Dette værktøj er især godt at hjælpe med at bekæmpe irritation, som kombineres med fedtet hår og hovedbund.

  Forberedelse til ekstern anvendelse i dermatologi. Det har antimikrobielle og antifungale virkninger. Aktiv mod streptokokker, stafylokokker, svampe. Eliminerer symptomerne på seboré og skæl.

 • Forebyggende foranstaltninger

  For at forhindre irritation af hovedet er det nødvendigt:

  • Korrekt ernæring.
  • Undgå stressende situationer.
  • Kompetent hår og hovedbundspleje.
  • Hygiejnebestemmelser.
  • Brugen af ​​kosmetik af høj kvalitet til hår.
  • Modtagelse af vitaminer.

  konklusion

  Hovedbundsirritation er en yderst ubehagelig fornemmelse, og kun korrekt behandling og overholdelse af alle forebyggende foranstaltninger vil hjælpe med at slippe af med det. Folkemedicin for sådanne symptomer er ikke altid effektive. For forebyggelse og behandling bør konsultere en læge.

  Hovedbundsirritation forårsager

  Kløe i hovedbunden er en temmelig ubehagelig fornemmelse, der er baseret på kroppens reaktion i form af irritation af hudområder til ydre eller indre udfældningsfaktorer. I nogle tilfælde er inflammation i epidermis og de dybere lag af huden forårsaget af visse hudsygdomme.

  Gentagen ridser, hvorfra det er umuligt at modstå, kun forværre problemet, hvilket fører til forekomsten af ​​mikroskader, slid, sår. En overtrædelse af integriteten af ​​stratum corneum i epidermis af hovedet ledsages af tilsætning af infektion. For at slippe af med kløen skal du først og fremmest finde ud af årsagen til forekomsten og fjerne den.

  Årsager til hovedbund kløe

  Ikke kun at kløe ikke kan ignoreres, da det bringer livet meget ubelejligt, kan det ikke efterlades uden behandling. I nogle tilfælde kan det kun være det første tegn på problemer i kroppen, ledsaget af udseende af betændte skællede pletter, fokal hårtab etc.

  Provokative faktorer af kløe er mange, i hvert tilfælde er det vigtigt at bestemme det nøjagtige, ellers slippe af med det, det virker ikke.

  Årsager til kløende hovedbund, ikke relateret til sygdomme:

  • Stress. Hyppig spænding og psyko-følelsesmæssig overbelastning ledsages af en øget frigivelse af adrenalin i blodet. Under fysisk anstrengelse forbruges dette hormon, men hvis motoraktiviteten ikke er tilstrækkelig, fører akkumuleringen med stigende koncentration i blodet til spænding af musklerne i hele kroppen, udseende af kløe. Ofte kaldes denne følelse kløe på nerver.
  • Overdreven muskelspænding. På grund af den forlængede spænding i occipitale og skuldermusklerne forstyrres blodcirkulationen i hovedområdet, hvilket ofte ledsages af kløe i huden sammen med andre symptomer.
  • Tør hovedbunden. Kan opstå ved termiske virkninger på hår og hud - hyppig blødtørring, brug af et jern til glat hår eller krølle krøller. Andre årsager til tørhed: alvorlig udtømning af kroppen, hyppig vask af hår, kost med skarp fedtbegrænsning, alderdom (når kirtlerne næsten ophører med at fungere). Som følge heraf produceres en utilstrækkelig mængde talg, håret bliver tyndt og skrøbeligt og absorberer hurtigt fugt. Sebaceous kirtler af nogle mennesker, som reaktion på situationen, kompensere for at producere for store mængder fedt. En person, der fejlagtigt vurderer problemet, begynder at bruge shampoo til fedtet hår, hvilket yderligere forværrer hudens tilstand.
  • Irritation af huden eller indlysende allergiske reaktioner på brugen af ​​kosmetik, såsom lak, shampoo, forskellige skind, balm, hårfarve osv. Problemet med hårfarvning er særligt relevant for kvinder. Hyppig forandring af maling fra forskellige producenter og / eller unøjagtig tidsmæssig opbevaring af farvning i bedste fald fører til overdrypning af hovedbunden og skæl i værste fald - til udvikling af allergisk inflammation. Dette gælder især for maling, som omfatter ammoniak eller hydrogenperoxid.
  • Allergi overfor husholdningskemikalier (kontaktdermatitis). Forskellige vaskepulver, sæbeprodukter med duftstoffer, opvaskemidler giver ofte allergier, der manifesteres af hududslæt, kløe på forskellige dele af kroppen, herunder på hovedet.
  • Vitaminmangel. Indtag af mikroelementer og vitaminer, der ikke opfylder kroppens behov eller fuldstændig fravær af nogle af dem, påvirker altid hudens tilstand, hvilket fører til kløe og ikke kun.

  Sygdomme ledsaget af kløe i hovedbunden:

  • Seborrheic dermatitis er en inflammatorisk og kronisk hudsygdom fremkaldt af den gærlignende lipofile svamp Pityrosporum oval. Seborré er en af ​​de mange manifestationer af seborrheisk dermatitis. Ved sygdommens begyndelse opstår skæl, ledsaget af kløe i huden, og seborrheiske plaques dannes senere, som spredes til næsten hele overfladen af ​​hovedet.
  • Seboré er en almindelig sygdom i hovedbunden med kløe. Det er karakteriseret ved betændelse i hudlagene, øget produktion af sekret fra talgkirtlerne - epidermal lipider, samt ændringer i sammensætningen af ​​talg. De vigtigste tegn på sygdommen - inflammatorisk fortykning af det hornede (overflade) lag af epidermis; udseende af hvidlige skalaer - skæl, og i fremskredne tilfælde - røde plaketter dækket med skorpe; alvorlig kløe.

  Tørretype seborré er manifesteret ved udtynding og skørt hår, kløe, dannelsen af ​​skrælningsfoci med en stor mængde tør skæl. Når fedtet seborrhea hår skinner, ser det ud til at være sjusket og fedtet, og gullige skælflager er stærkt mættet med talg.

  • Pedikulose er en parasitisk hudsygdom forårsaget af forskellige typer lus. Pedikulose i hovedbunden fremkalder hovedluset - Pediculus humanus capitis, som kommer på huden, mens du ignorerer reglerne for personlig hygiejne: Brug en andens kam, iført andres hovedbeklædning osv.
  • Psoriasis er en kronisk sygdom i huden, led og negle fra gruppen af ​​skællende herpes. Der er mange typer af sygdomme, hvis hoved er vulgært, pustulært, dropformet. Disse arter, sammen med skader på forskellige dele af huden af ​​hele kroppen, påvirker også hovedbunden, der manifesterer sig med psoriasisplakker, med en forøgelse i størrelse, der danner store flaky plader. Huden er betændt, den kan danne pustler med serøst indhold. Efter åbning dannes der tørrede skorster. Alvorlig kløe kun fra ridser intensiverer.
  • Folliculitis er en betændelse i hårsækkene af en smitsom natur. Udseendet af pustler med purulent indhold og deres efterfølgende åbning med dannelsen på dette sted af små sår, der er dækket af blodpurulente skorper, ledsages af smertefulde fornemmelser, kløe af forskellig sværhedsgrad.
  • Demodecosis er en hudsygdom fremkaldt af mikroskopiske kvaler af slægten Demodex. Mide med en ormlignende lang krop - demodex folliculorum longus - lever i hårsække, med en kort en - demodex folliculorum brevis - i talgkirtlen. Forskellige områder af kroppen påvirkes, herunder hovedbunden. Der er alvorlig kløe og hårtab.
  • Dermatophytoses - infektiøse svampesygdomme hos gruppen af ​​zooanthroponose. Disse omfatter favus, trichophytosis (ringorm), microsporia. Sygdomme ledsages af kløe, brud eller fuldstændig tab af hår i svampeskader.

  Pruritus kan observeres på baggrund af diabetes mellitus, multipel sklerose, nogle sygdomme i leveren og galdeblæren, for eksempel cirrhosis, viral hepatitis, calculus cholecystitis.

  Hovedbund kløe: diagnose

  For at finde årsagen til kløe, bestem de nødvendige diagnostiske foranstaltninger og udvikle behandlingstaktik, skal du kontakte en af ​​lægerne - en hudlæge, en tricholog, en mykolog eller en dermatocosmetolog. Baseret på sygdommens etiologi kan det være nødvendigt at konsultere andre specialister - en endokrinolog, en allergiker eller en neurolog.

  I første fase gennemfører lægen en fysisk undersøgelse: finder ud af de mulige årsager til kløe samt dets egenskaber - varighed og intensitet undersøger den berørte hud. I anden fase tildeles forskellige undersøgelser, hvis resultater kan bekræfte den formodede diagnose.

  Diagnostiske metoder anvendt til at bestemme den patologi, der forårsagede hoved kløe:

  • Mikroskopisk undersøgelse af biomaterialet, for eksempel indholdet af hårsækkenet til påvisning af Demodex subkutan mide. Det er ordineret til mistænkt demodicose.
  • Mikroskopisk skrabning med glat hud på patogene svampe. Metoden anvendes til trichophytia, folliculitis, microsporia og mange andre svampesygdomme.
  • Bakteriologisk dyrkning af udledning / skrabning på mikroflora at identificere typen af ​​patogen og bestemme dets modtagelighed for antibiotika, antimykotika eller andre kemoterapeutiske lægemidler. Undersøgelsen er nødvendig for at identificere folliculitis, trichophytia osv.
  • Fluorescerende diagnose med Woods lampe - UV lampe med filter. Tildel med forskellige mykoser, dermatoser.
  • Histologisk undersøgelse stykker af berørt hud. Det er indiceret til psoriasis.
  • dermoskopi Det udføres i tilfælde af mistænkt favus eller seborrheisk dermatitis.
  • Spektral undersøgelse af hår på mikronæringsstoffer hjælper med at bestemme årsagen til seborisk dermatitis.
  • Forskning af patientens hormonelle baggrund. Analyser er nødvendige for at bestemme årsagen til kløe i hovedbunden.

  Hovedbund Behandling

  Behandling afhænger af den patologi, der forårsagede det. Der skal lægges særlig vægt på maling og hårplejeprodukter. Kompetent vælge balsams, shampoo, masker. De skal svare til din hudtype og hårstruktur. Det er tilrådeligt ikke at bruge en hårtørrer, krøllejern eller anden enhed, der virker på håret med høj temperatur.

  Hovedterapien af ​​atopisk dermatitis og forskellige allergiske reaktioner er antihistaminer - tavegil, zyrtek, loratidin og andre. Men først og fremmest er det nødvendigt at identificere årsagen til overfølsomheden af ​​organismen, hvortil allergenet reagerer så voldsomt og nægter at bruge det eller for at undgå dets anvendelse.

  Seborrheic dermatitis behandles grundigt. Lokal etiotropisk behandling består i at bruge shampoo med zink, keratolytiske komponenter og antifungal aktivitet, for eksempel nizoral shampoo. Udfør et kursus for at tage et af antimykotika - ketoconazol, itraconazol, terbinafin osv. Hvis en bakteriel bakterieinfektion er forbundet, så bliver antibiotika vist som en salve. Brug af kortikosteroider er ikke udelukket. Effektiv fysioterapi - højfrekvente strømme i henhold til Darsonval og kriomassage i hovedbunden.

  Omfattende behandling af demodicose er langvarig, omfatter antiparasitisk lægemiddelbehandling, topisk behandling med gel med metronidazol og / eller ether- eller alkoholapotek "talkers" sammen med kosmetiske procedurer, der genopretter beskyttelsesfunktionerne i huden. Svage elektriske strømme under elektroforeseproceduren med fugtighedsgivende stoffer blokkerer midlertidigt fiksens aktivitet, og fugtighedsgivende stoffer trænger ind i de dybere lag af huden, heler det og normaliserer produktion af talg.

  Hovedbunden, der påvirkes af ringorm, behandles ved oral oral administration af svampedræbende midler, f.eks. Ved intrasil eller andre midler fra gruppen af ​​triazolderivater. Lokalt behandles huden skiftevis med en af ​​de iodholdige opløsninger og en antifungel gel. Før behandling afskæres alt hår fra den berørte overflade af hovedet. Salicylsalve og en opløsning af kaliumpermanganat hjælper med at slippe af med festeringsinfiltratet, når det påføres huden, der blødgør de dannede skorper, hvorefter de er godt fjernet.

  Hvis årsagen til kløen er en generel sygdom, skal styrken rettes mod dens behandling. Med et mangel på vitaminer og sporstoffer, tag et egnet vitamin- og mineralkompleks. Eliminer skæl, lindre kløe, styrke hårets rødder, hjælp traditionelle medicinmetoder, men først bør du kontakte en hudlæge for at forstå årsagerne og ikke blive behandlet hjemme for ingenting.

  I hvilken alder kan du begynde at barbere et overskæg?

  Hvordan pluk øjenbrynene smertefrit i hjemmet