Acne i lysken i kvinder forårsager foto, rød og purulent acne

Hovedpunkter i artiklen:

 • Vaginal acne er normalt ikke en alvorlig sygdom.
 • Barbering pubic hår kan forårsage acne ved at inficere hårsækkene.
 • I de fleste tilfælde rydder acne alene eller med behandling inden for få uger.

Få områder af kroppen er så følsomme som de er for de kvindelige køns- og lyskeområder. Vaginal acne er normalt ikke en alvorlig sygdom, men de kan være en kilde til stor ubehag.

Læs videre for at finde ud af de vigtigste årsager til acne i eller omkring vagina. Der er også tips om, hvordan man behandler og forhindrer dem.

Pimple i kvindens lyske forårsager?

Årsagen er ikke altid indlysende, men der er flere grunde til, at du måske har acne omkring dine kønsorganer. Nogle af dem er:

Kontakt dermatitis

Vaginal acne hos kvinder skyldes sandsynligvis kontaktdermatitis. Kontaktdermatitis i ljummen kan skyldes følsomhed over for:

 • boblebadprocedurer og brugen af ​​barske sæbeprodukter, især hvis de indeholder hårde smagsstoffer,
 • feminine klud, deodoranter, lotioner, pulvere eller parfume,
 • tamponer eller hygiejnepuder,
 • sædceller, kondomer, smøremidler eller stimulanter af seksuel oprydning,
 • antibiotika medicin
 • vask og tørring fejl, at du vasker dine undertøj.

Din hud kan også blive irriteret på grund af:

 • Sved som følge af at bære syntetiske undertøj og stramme jeans,
 • vaginal udledning,
 • urinindgang
 • sperm.

Enhver hudirritation kan føre til dannelse af acne.

Andre årsager til acne i lysken hos kvinder?

Nogle ting kan virke akne, men i virkeligheden er det cyster, vorter eller andre hudsygdomme i lyskeområdet. De mest almindelige er:

Bartholincyster forekommer sædvanligvis nær den ene side af den vaginale åbning. Hvis cyster ikke rydder op inden for få dage eller bliver smertefulde, konsulter en læge. Store cyster kan være de vigtigste symptomer på denne sygdom.

Genital herpes - læsioner, der kan se ud som acne i lyskenområdet af kvinder. De forekommer omkring vagina, vulva og anus. Genital herpes kan kun behandles under lægekontrol af en læge, fordi dette er en ret alvorlig infektionssygdom.

Genitalvorter kan også forveksles med acne i lysken. Du kan have en vorte eller endda en samling små vorter. De er forårsaget af den humane papillomavirus (HPV), en fælles seksuelt overført infektion (STI).

Hudtransplantation kan ligne acne, men dette er blot en lille patchwork stoffer, der ikke er skadelige for sundheden, men ligesom hududslæt i kønsdelene kan forårsage hudirritation konsultere en læge med speciale i sygdomme i kønsorganer han kunne fjerne dem for dig.

Folliculitis: kønsdelene Acne kan være resultatet af infektion af en hårsæk grundet bakterier udvikle dem Barbering pubeshår er en af ​​de mulige årsager til hårsækken og røde pletter i lysken, når dit hår begynder at vokse fra folliklen, vender den tilbage til huden og forårsage irritation i nogle tilfælde, håret vokser tilbage mod huden og efter barbering forårsager irritation.

Razor grovhed på følsom hud kan også forårsage følgende irritationssymptomer:

 • barbermaskine brænde
 • tubercles
 • udslæt af acne
 • bumser.

Acne inversion er en kronisk sygdom i svedkirtlerne. Sygdomme forårsager acnelignende læsioner rundt i kroppen, herunder lyskeområdet. Årsagen til denne sjældne inflammatoriske sygdom er ikke klar. Der er procedurer, men der er endnu ingen behandling.

Molluskum Contragiosum - en viral infektion, der kan forårsage acne hvor som helst i kroppen, herunder lysken hos kvinder. Behandling er ikke altid nødvendig, men kan behandles med lokal eller oral medicin. Hvis det er nødvendigt, kan lægen fjerne acne alene.

Purulent og blodstempel i kvindens lyske

Furuncle eller hudabscess er hovedårsagen til udseende af purulent og i de mere alvorlige stadier af blodacne i lysken hos kvinder og mænd. Furuncle er en ophobning af pus, der dannes i huden og omfatter sådanne symptomer og tegn som:

 • hårdt rødt slag
 • blød, hævet hud omkring reliefen af ​​en stor bums,
 • et slag kan stige i størrelse fra små til store, men selv den mindste koge overgår den sædvanlige bums i størrelse og form.
 • Rapid acne pus sygdom, som kan spontant øge til ikke-standard størrelser for acne.

Kun antibiotika udpegede læge kan være tilstrækkelig fremgangsmåde til behandling af bylder og abscesser begyndelseskogepunkt behandlingsmetoder indbefatter varm komprimerer og afløb ( "punktering") absces, men kun når det er blødt og klar til output pus.

Proceduren skal udføres af læger i sterile forhold og med specielle anordninger. De fleste af de purulente koger løses alene eller ved hjælp af hjemmemekanismer og kompresser. Blodacne og koger kræver akut lægehjælp.

 • Klem cystisk acne

  Er det sikkert at klemme en bums i lysken?

  Det er bedre ikke at forsøge at presse en bums vaginal selv På den ene side kan det sprede bakterier og føre til udvikling af infektion på den anden side, kan dette følsomme område være let irriteret, og du vil sandsynligvis ende med en meget værre billede end før.

  Acne kan blive betændt og endda fylde med pus og fortsætte med at vokse i et tempoet i løbet af de næste par dage. Da det vokser, kan det også blive smertefuldt.

  Du bør aldrig forsøge at springe eller klemme en bums i nærheden af ​​dine kønsorganer. Det er sandsynligt, at det kan briste selv. I stedet skal du kontakte din læge, der kan udføre fjernelsesproceduren på en sådan måde, at infektion undgås.

  Interne og subkutane lyskeacne hos kvinder

  I 99% af tilfældene er intern og subkutan acne årsagen og symptomet på cystisk acne - den mest alvorlige og smertefulde type af acne. Det udvikler sig ganske hurtigt, når cyster dannes dybt under huden. Dette kan skyldes aktiveringen af ​​visse bakterier, olie og tørre hudceller, der kommer ind i huden. porer.

  Cystisk acne har tendens til at forekomme hos mennesker med olieagtig hud. Det er også mere almindeligt hos unge, kvinder og ældre med hormonelle ubalancer.

  Cystisk intern og subkutan akne kan typisk gå væk med alderen, men stædige og smertefulde streger vil ikke forsvinde af sig selv. Hvis du har mistanke om, at du har cystisk acne, vil et akut besøg hos en hudlæge være din bedste løsning ved behandling af cyster.

  Hvordan behandles acne lænker normalt?

  Acne forårsaget af mindre irritation kan gå væk uden særlige konsekvenser alene. Hvis de ikke gør det, eller hvis hudlidelsen i lænden er meget værre, skal man konsultere en læge.

  Lægemidler, der foreskrives individuelt for hver patient, vil være i stand til at fjerne vaginal acne i lyskeområdet af kvinder forårsaget af kontaktdermatitis. Hvis en allergisk reaktion diagnosticeres, kan antihistaminer også ordineres.

  Hvis du har kontaktdermatitis, skal din læge først bestemme årsagen til deres udseende, dømme ved en ekstern undersøgelse og hudanalyse. Du skal også stoppe med at bruge kosmetiske midler, som påvirker dine kønsorganer.

  Acne forårsaget af indgroede hår går normalt også væk. Tidlig diagnose og selvbehandling af acne forårsaget af indgroede hår kan kun forværre situationen, og behandling er ikke altid nødvendig for bløddyrs contagiosum. Hvis det ikke går væk inden for en uge, kan din læge ordinere en lokal eller oral medicin. for sin hurtige fjernelse.

  Hvis du ikke ved hvad der forårsager din acne, skal du ikke bruge medicin og søge råd fra en læge for ikke at forværre situationen.

  I de fleste tilfælde forsvinder acne alene eller med yderligere behandling inden for få uger. Din behandlingsprognose afhænger af årsagerne til acne i ljummen og de valgte behandlingsmetoder. Din læge kan mere præcist give dig et svar på spørgsmålet, hvad du kan forvente.

  Det kan være nødvendigt at foretage nogle tilpasninger af din personlige hygiejneprocedure for at forhindre gentagelse af hudsygdommen i lyskeområdet.

  Acne forebyggelse tips til groin

  Så snart den behandlende læge diagnosticerer den nøjagtige årsag til acne, skal du straks starte kompleks behandling af acnebehandling, så du undgår kontakt med en irritation. For at forhindre yderligere irritation i lysken, følg disse generelt anbefalede anbefalinger:

  • Undgå stramme tøj, der kan forårsage friktion.
  • Vælg undertøj lavet af bomuld, ikke syntetisk,
  • Prøv ikke at røre acne af nogen grund.
  • Undgå meget varmt vand, når du tager bade.
  • Brug kun blid babysæbe eller gel til intime steder.

  Da barbering kan irritere huden og forårsage acne omkring de intime organer både hos kvinder og i mezhchin, kan du stoppe med at bruge en konventionel maskine i et stykke tid, men du kan stadig skære pubisk hår med en saks. Hvis du beslutter at barbere dit hår på lysken, skal du gå med en barbermaskine vinkel på dit hår i en nedadgående hældning.

  Hvis du har usædvanlige chok eller er der en kraftig stigning i antallet af acne i kønsområdet, skal du kontakte din læge for diagnose og videre behandling.

  Vi anbefaler også at du gør dig bekendt med den første del af artiklen: Acne nær og i vagina forårsager behandling..

  Acne i lysken: årsager og måder at slippe af med dem

  Udseendet af acne i lyskeområdet er et ret almindeligt problem hos både mænd og kvinder. Ofte er deres forekomst ikke forbundet med alvorlige krænkelser i menneskekroppen, men nogle gange udslæt bliver et af symptomerne på en farlig sygdom.

  Før du begynder at behandle acne i det intime område derhjemme, skal du besøge en hudlæge og afgøre den nøjagtige årsag til udslæt.

  Efter at have fundet acne i lyskeområdet, er det nødvendigt at straks gå til en medicinsk facilitet, da de nogle gange forekommer midt i udviklingen af ​​en veneral sygdom eller hormonelle lidelser.

  Derudover omfatter de mest almindelige årsager til inflammation:

  • utilstrækkelig hygiejne af kønsorganerne
  • ubalanceret kost og eksponering for stress;
  • hudirritation efter barbering;
  • allergisk reaktion forårsaget af at tage medicin eller iført linned fra kunstige materialer.

  Berørt af udseende af udslæt nedsat immunitet og forkølelse.

  Ofte er det muligt at forvirre de gennemskinnelige hårsække, der har tendens til at betændes efter utilstrækkelig epilering af høj kvalitet, med acne. Dette fænomen er ikke farligt for mennesker.

  Der er flere typer acne, som er dannet i intime områder.

  Udslæt i lyskeområdet kan forekomme uden inflammatoriske reaktioner. Disse omfatter sorte pletter, comedoner og subkutane hvide ål. Hvis acne har en tendens til betændelse, bør du tale om papler (røde bump) og pustler (abscesser med rød kant).

  Der er tre stadier af udvikling af inflammatoriske processer:

  Sorte pletter i ljummen forekommer oftest hos kvinder før starten af ​​menstruation, under pubertet og med stor stress. Dette fænomen kan imidlertid blive et symptom på en mere alvorlig sygdom, såsom polycystisk ovarie. Derfor ville en rimelig løsning være at besøge en gynækolog for at udelukke sandsynligheden for at udvikle bækken sygdomme.

  Papuler ledsages sædvanligvis af vaskulær dilation og hudødem. Ved at skubbe på en sådan betændelse kan du mærke en farveændring til en lysere. Forsvigt sådan acne på egen hånd. Paraplyer, der har en kegleform og en skinnende overflade, påvirker oftest unge mænd under puberteten. Sådanne formationer giver ikke smertefulde fornemmelser, de er en variant af normen og passerer uden udefrakommende indgreb.

  Pustler kan forekomme i nærvær af en svamp og er et symptom på atletens lyske. I dette tilfælde er den komplekse behandling foreskrevet af en specialist påkrævet.

  Forskellige hudsygdomme kan forårsage udslæt. Så, med inguinal hydradenitis, bliver Staphylococcus aureus det forårsagende middel (acne i dette tilfælde klør og gør ondt). Kontaktdermatitis er resultatet af at bære syntetiske væv og allergier over for kemiske forbindelser i sammensætningen af ​​hudplejemidler, ledsaget af ødem, rødme og kløe. Furunkulose forårsaget af hårsækkets irritation fører til udseendet af interne abscesser, klemmer som er strengt forbudt.

  Erythrasma som følge af forøget svedtendens og forstyrrelser i den alkaliske balance i huden kan også føre til små skællede udbrud ledsaget af kløe og irritation. Men for sundheden er sådanne formationer ikke farlige.

  Acne i lysken kan tage form af cyster. Når fedtet produceret af talgkirtlen ikke kommer ud, tager det en fast form og akkumuleres under huden. Ubehag sådanne formationer forårsager normalt ikke og fjernes ved let tryk. Hvis Bartholin-kirtelkanalen er lukket, ophobes viskøs og tæt slim i huden, og der dannes en cyste. Når det trænger ind i kanalen af ​​infektion, ledsages dette fænomen af ​​betændelse, smerte under gang og samleje.

  Med udviklingen af ​​venerale og smitsomme sygdomme som syfilis, herpes, molluskum contagiosum kan acne forekomme i den intime zone. Syfilis ledsages af udseende af sår og purulente udslæt på slimhindefladerne af kønsorganerne og anus. Genital herpes har symptomer som vandige blærer, sår, kløe og brændende i lyskeområdet. Tegn på en smitsom bløddyr omfatter udseendet af kegleformet acne med en skinnende lyserød overflade og osteagtig indhold.

  Disse sygdomme ledsages af omfattende symptomer og kræver øjeblikkelig medicinsk intervention.

  Når acne kan optræde i ljummen

  Forrige artikel: Jess for acne

  Acne i lysken kan forekomme af forskellige årsager.

  Udslæt er oftest uskadelig, hurtigt efter behandling med en antiseptisk og antiinflammatorisk lotion, der er genstand for hygiejne.

  Men i nogle tilfælde bliver udslæt i lyskeområdet en manifestation af alvorlige sygdomme, herunder dem, der er seksuelt overførte.

  • Alle oplysninger på webstedet er kun til orienteringsformål og er IKKE en manual til handling!
  • Kun DOCTOR kan forsyne dig med EXACT DIAGNOSEN!
  • Vi opfordrer dig til ikke at gøre selvhelbredende, men at registrere dig hos en specialist!
  • Sundhed for dig og din familie!

  Det er umuligt at forsømme et sådant udslæt, og behandlingen udføres bedst efter et besøg hos en hudlæge.

  grunde

  Acne - hudfejl, der opstår under betændelse i talgkirtlen og hårsækken.

  • Overdreven aktivitet i talgkirtlerne fører til produktion af store mængder talg. Et overskud af sebaceøse sekretioner træder i porerne og forårsager betændelse i talgkirtlen.
  • Med hensyn til hårsækkene opstår inflammationen i dem på grund af blokering af follikulære kanaler med en blanding af talgssekretioner og døde celler.

  De blokerede kanaler skaber et ideelt miljø til udvikling af propioniske bakterier, der forårsager irritation og betændelse i huden.

  Årsagerne til acne i lyskeområdet er som følger:

  • dårlig hygiejne
  • irritation efter epilation (meget ofte mænd har situationer, hvor acne er startet i det område, jeg barberede);
  • iført syntetisk eller stramt linned;
  • allergier;
  • hypotermi eller koldt;
  • forskellige dermatologiske sygdomme;
  • seksuelt overførte infektioner.

  Udviklingsstadier

  Ifølge graden af ​​fordeling af isolerede 3 faser af den inflammatoriske proces.

  1. Nem. Karakteriseret ved udseendet af enkelt ikke-inflammatorisk acne, hvis antal ikke overstiger 10.
  2. Gennemsnitlige. Ledsaget af udseendet af forskellige former for udslæt (comedoner, betændt og purulent acne), hvis antal når 40.
  3. Heavy. Inflammation dækker store områder af huden, antallet af ikke-betændte og betændte elementer, sår og små koger overstiger 40.

  Hvad er

  Acne i ljummen hos mænd kan omfatte alle de betændte læsioner på huden: enkelt acne, acne og acne, forskellige former for udslæt, koger og katarrale udslæt.

  Ifølge mekanismen for udvikling af acne er:

  Ikke-betændte (åbne og lukkede) læsioner forekommer uden inflammatoriske symptomer. Disse omfatter:

  Inflammet acne er opdelt i følgende typer:

  • papuler (knuder) - små røde tuberkler;
  • pustler - purulent acne med en rød rand.

  harmløs

  I lyskenområdet er talgkirtlerne og hårsækkene placeret tæt på hudoverfladen.

  Foto: Furunkulose i det intime område

  • Under epilation, når du bruger en stump skraber eller som følge af forsømmelse af hygiejniske krav, er huden beskadiget, en infektion kommer ind i de dannede sår, der forårsager betændelse i talgkirtlerne og hårsækkene. Det er derfor, når du barberer, vises akne på stedet for de fjernede hår.
  • Hertil kommer, at kirtler og follikler, der virker gennemsigtige gennem huden, kan eksternt ligne akne. Men dette fænomen gælder ikke for patologi og kræver ikke behandling.
  • Udslæt forårsaget af at bære syntetiske materialer, dårlig hygiejne, kulde eller allergi er ikke farlige.

  Ekstern behandling med antiinflammatorisk middel og behandling af den underliggende sygdom vil hjælpe med at slippe af med dem hurtigt.

  Men i nogle tilfælde kan udseendet af acne indikere en dermatologisk sygdom.

  1. Inguinal hydradenitis. Inflammation af svedkirtlerne, der er placeret i lysken, skyldes penetrering og aktivitet af Staphylococcus aureus. Det vigtigste symptom på patologi - små bumser og knuder, der forårsager alvorlig kløe og smerte.
  2. Kontakt dermatitis. Det opstår som følge af en allergisk reaktion på syntetiske stoffer eller kemikalier (hygiejneprodukter, vaskemidler, latex). Manifestet af bumser, kløe, rødme og hævelse af huden i dette område.
  3. Hudafskrabninger. Opstår som et resultat af betændelse i hårsækkenet, der er karakteriseret ved udseendet af en lille formation, der gradvist omdannes til en stor bums. Kilden er eksternt en rød tumor med edematøse nærliggende væv. Senere vises et purulent hoved øverst i formationen, som kan åbne sig selv. Det er strengt forbudt at presse ud koger.

  farlig

  I nogle tilfælde bliver acne i ljummen et af symptomerne på en farlig dermatologisk eller smitsom sygdom.

  cyster

  fedtvæv

  Foto: Adipose cyst

  Cystenen er en subkutan dyb pimple, der er dannet som et resultat af lukningen af ​​talgkirtlen og dens kanal med huden.

  Det fedt, der produceres af kirtlen, når ikke overfladen af ​​huden, ophobes og hærder. Cyster har normalt en lille størrelse (ikke altid synlig), må ikke forårsage smerte.

  Når du trykker på cysten, kan indholdet komme ud.

  Foto: afsløret fedtsyste

  Hvis dette ikke sker, kræves kirurgi. Operationen er meget enkel, det varer kun et par minutter.

  Bartholin cyste (Bartholinitis)

  Cystenen optræder, når kirtlen er blokeret.

  Slimmen, der udskilles af kirtlen, akkumuleres under huden, bliver mere viskøs og tæt.

  Bartholinitis ledsages af smertefulde fornemmelser inden for uddannelse (under gang og seksuel kontakt) kun i tilfælde af infektion i kirtlen, udvikling af inflammation og abscess.

  Sådanne inflammationer opstår, når de inficeres med chlamydia og gonokokker, stafylokokker, Escherichia coli.

  infektiøs

  syfilis

  Systemisk kronisk infektionssygdom, seksuelt overført og husholdningsbrug.

  Foto: sekundær syfilis

  • Ledsaget af udseendet i lysken og kønsorganerne lille lyserød udslæt, som gradvist omdannes til åbne mavesår. Med syfilis kan udslæt også påvirke palmer og fødder.
  • De første tegn på sygdommen kan kun forekomme 30-40 dage efter infektion.
  • Ud over udslæt i den intime zone med syfilis opstår hovedpine, temperaturen stiger, den generelle tilstand af sundhed forværres, kroppen bliver dækket af blegne pletter.
  Molluscum contagiosum

  Foto: molluscum contagiosum

  Sygdommen er forårsaget af en seksuelt overført og husholdnings kontaktvirus.

  • Infektionen er kendetegnet ved udseendet af en bums, der ligner en kødfarvet vorte med en depression i midten.
  • Inde i pimple er et osteagtig indhold, hvor patogenet udvikler sig.

  Molluskum contagiosum kan forekomme på forskellige dele af kroppen, herunder i lyskeområdet.

  Klemning af sådanne formationer er strengt forbudt, ellers kan infektionen spredes gennem hele kroppen.

  Genital herpes

  Infektionen er forårsaget af herpesvirus.

  Foto: genital herpes

  • De første symptomer opstår 3-4 dage efter infektion. Sygdommen ledsages af en brændende fornemmelse i lyskeområdet, den hurtige fremkomst af enkeltbobler fyldt med klar eller purulent væske.
  • Boblerne smelter sammen og brister og danner et blødende ild (sår). Tilbagefald af sygdommen kan forekomme efter akut viral infektion, hypotermi eller nervøsitet som følge af et svækket immunsystem.

  Pubic Pediculosis

  Ledsaget af udseendet af et stort antal acne, som kløer dårligt.

  Foto: pubic lice

  • Sygdomsfremkaldende middel til sygdommen er lus-ploschitsa, seksuelt overført og husstand.
  • Parasitten føder på humant blod, og på stedet for bid er der en stærk kløe efter flere dage og derefter acne.
  • Parasitter lever på håret intime steder, men er i stand til at migrere til det aksillære område, øjenvipper eller øjenbryn (sjældne).

  Video: "Rødhed i lysken hos mænd"

  Sygdomme, hvor der forekommer acne i ljummen

  Hos mænd

  Acne i lysken hos mænd kan forekomme på baggrund af forskellige dermatologiske sygdomme.

  candidiasis

  • Svampesygdom forårsaget af Candida svampe er karakteriseret ved dannelsen af ​​vandig acne, erosion plaques, papler eller skalaer. Læsionerne er multiple, hurtigt stigende, fusionerer i pletter.
  • De faktorer, der fremkalder candidiasis, er oftest overdreven svedtendens, fedme, iført stramt linned.
  • Også i fare er mennesker, der tager langsigtede antibiotika og hormoner, der lider af diabetes og kræftpatologier.

  Foto: inguinal candidiasis

  Seborrheisk dermatitis

  Seborrheic dermatitis er en kronisk sygdom, forekommer med skiftende perioder med eftergivelse og eksacerbationer (efterår og vinter).

  Opstår i strid med arbejdet og betændelsen i talgkirtlen. Det er præget af kløe og udseendet af smertefuld acne, som til sidst smelter ind i røde plaques.

  Der er to former for seborrheisk dermatitis:

  • fedtholdig - en stigning i talgkirtlerne, hvilket fører til produktion af en stor mængde viskøs sekretion;
  • tørreduktion af talgproduktion ved talgkirtler.

  Begge former for sygdommen kan forårsage udslæt.

  Foto: seborrheic dermatitis

  Groin atlet

  Sygdommen udvikler sig ofte i områder af huden med overdreven svedtendens (høje temperaturer og et fugtigt miljø er prædisponerende faktorer).

  Foto: Atletens lyske

  • Udslæt er små runde pletter af rød farve, dækket af en skorpe.
  • Gradvist øges pletterne, spredes til sunde områder af huden.

  pemphigus

  Det er karakteriseret ved udseendet af næppe bemærkelsesværdige bobler, som over tid åbner op og danner erosion.

  Hvad er den bedste måde at tørre dit ansigt fra acne? Find ud af her.

  Særlige tegn på sygdommen - feber, dehydrering.

  Sygdommen er vanskelig at behandle, i nogle tilfælde fører til døden.

  erythrasma

  Manifestes ved en lille udslæt, der minder om skalaer, svagt kløe og ubehag.

  Faktorer, der fremkalder sygdommen, er overdreven svedtendens og forstyrrelse af den alkaliske balance i huden.

  psoriasis

  Kronisk hudsygdom ledsages af alvorlig kløe og udseende af skællende knuder, ridser eller fjernelse af som kan forårsage kapillær blødning.

  Foto: psoriasis i lyskeområdet

  • Udslæt forekommer i indinale folder og på andre dele af kroppen.
  • Irritation af skalaer, når kæmning, fjernelse, gnidning mod tøj fører til udseendet af store grågul plaques.
  • Inflammatoriske processer forværres under forhold med høj luftfugtighed.

  børnesår

  Årsagen til sygdommen er infektion i huden i lyskeområdet af stafylokokker eller streptokokker, hvis huden er beskadiget, og der mangler hygiejne.

  Sygdommen ledsages af udseende af bobler, erosion, gyldne eller gullige skorster.

  Hos kvinder

  • Hos kvinder forekommer acne i lysken af ​​samme årsager som hos mænd (oftere - dårlig hygiejne, post-barberbetændelse, infektiøse og hudsygdomme).
  • Hertil kommer, at kvinder i lyskeområdet kan udvikle udslæt forårsaget af hormonelle lidelser eller ændringer (i overgangsalderen, overgangsalderen, under graviditeten).
  • Hos gravide kan udslætstistel også være årsagen til udslæt forårsaget af øget svedkirtleraktivitet.

  Hos børn

  I et barn, rød lyske acne kan være forårsaget af:

  Foto: blæseudslæt i barnet

  • blæseudslæt (i den varme årstid med en sjælden ændring af linned eller bleer, ikke nok hygiejnisk pleje);
  • vesiculopustose, der opstår på baggrund af ikke fuldstændig hærdet prikvarme.

  behandling

  Før du begynder behandling, er det vigtigt at nøjagtigt bestemme årsagen til udslæt, der optrådte i lyskeområdet.

  I nogle sygdomme ud over udslæt, ledsages symptomer - feber, lymfeknuder, ondt i halsen. Sådanne symptomer kræver øjeblikkelig behandling til lægen.

  En præcis diagnose kan kun foretages af en hudlæge på grundlag af en lægeundersøgelse og testresultater.

  Behandling af ikke-infektiøs acne (herunder purulent) omfatter:

  Foto: Aloe juice reducerer inflammation

  1. rensning af huden i lyskeområdet med antibakteriel sæbe;
  2. Behandlingen af ​​det betændte område med en opløsning af hydrogenperoxid (har en antiseptisk og tørrende virkning);
  3. komprimerer med aloe-bladets pulp (lindrer betændelse, trækker pus, undertrykker infektionen og tørrer pimple);
  4. behandling af det betændte element med iodopløsning (for at fremskynde frigivelsen af ​​pus, påføres et tampon gennemblødt i iod det berørte område i flere minutter);
  5. smøring af problemområdet med Levomekol salve to gange dagligt (undertrykker inflammation, undertrykker bakterieinfektion);
  6. Anvendelse på ichthyol eller Vishnevsky salve til betændelsen for natten under en gasbinding (trækker pus).

  Fra hjemmet retsmidler til purulent bums nær ljummen hjælper med at slippe af med en blanding af pulveriseret aspirin (2 tabletter) med glycerin.

  Med denne forbindelse behandles problemområdet to gange om dagen.

  Foto: Aspirin lindrer betændelse og tørrer udslætet ud

  Hvis acne optrådte efter barbering, reduceres behandlingen til behandling af det betændte område med enhver antiseptisk opløsning og omhyggelig, men omhyggelig udførelse af hygiejneprocedurer. På kort tid vil huden genvinde, akne vil passere.

  Behandling af acne forårsaget af en dermatologisk sygdom eller en seksuelt overført infektion bør ordineres af en læge.

  I forskellige sygdomme kan udslæt være ens i udseende, men de kan modtage helt forskellige behandlingsmetoder.

  1. Candidiasis behandles med svampedræbende midler til ekstern og intern anvendelse.
  2. Behandling af seborisk dermatitis udføres med kortikosteroider og eksponering for de berørte områder med ultraviolet stråling.
  3. Ved behandling af inguinal atlet bruger anti-allergiske midler, hormonal salve.
  4. Erythrasma behandles med lokale antibakterielle midler (salver, cremer).
  5. Psoriasis er svær at behandle. Normalt kombineret terapi med det formål at reducere symptomerne. Der anvendes antiinflammatoriske hormoner og immunmodulatorer, foto- og mudterapi.
  6. Til behandling af impetigo foreskrevne eksterne antibakterielle og sårhelingmidler.
  7. For at salve en stikkende varme (udslæt i dette tilfælde har et udseende af hvide små bobler) vil barnlægen eller apotekeren i et apotek spørge. Babypulver hjælper med at reducere hudirritation. Sudokrem eller zink salve vil tørre udslæt, Bepanten eller Panthenol salve vil fremskynde helbredelsen af ​​den berørte hud.

  Hvordan man renser dit ansigt fra acne og sorte pletter i hjemmet? Find ud af her.

  Hvordan man tager jes til acne? Læs videre.

  Under behandling af hudpatologi er det vigtigt at følge de grundlæggende hygiejneregler, i tide for at ændre undertøj og sengelinned. Dette vil medvirke til at undgå tilføjelse af sekundær infektion og udvikling af komplikationer.

  Årsagerne til acne i lysken er mange.

  • Oftere er udslæt en lejlighedsvis betændelse forårsaget af hudirritation i dette område.
  • Men nogle gange bliver udslæt det første tegn på en alvorlig sygdom, og manglen på rettidig diagnose og korrekt behandling udgør en alvorlig trussel mod helbredet.

  Derfor er det nødvendigt at besøge en hudlæge inden udbrud, når udslæt forekommer i ljummen.

  Acne i lysken hos kvinder

  Acne i lysken hos kvinder kan forekomme af forskellige årsager. I visse situationer vil en kvinde være i stand til at slippe af med dem selv, men nogle gange kan en sådan irritation også føre til kontakt til en medicinsk institution og yderligere behandling.

  Fare og varianter af acne i et intimt sted

  Ofte er en pimple i lysken ikke i fare for deres helbred. Men der er sorter af acne, som er ønskeligt at behandle med mere omhyggelig opmærksomhed. For eksempel:

  1. Purulent acne eller koger. Hvis der er opstået en betændt pimple i bikiniområdet, der ligner purulente udslæt, som normalt forekommer på ansigtets hud, så er de i stand til at tale om betændelse i talgkirtlen. På grund af dette kan en kvinde i lyskeområdet forekomme tætninger, som kan være ret store, smertefulde, have en rød eller mørk skygge, indeholder pus.
  2. Infektionssygdomme. Deres tegn kan være acne, der normalt forekommer i lysken, pubis eller anus. Hertil kommer, at i lungehindebetændelser kan de inguinale lymfeknuder ofte svulme, temperaturen kan stige, brænde, kløe i det indre eller eksterne intime område.
  3. Fedtcyst. Ved første øjekast kan det ligne et lille tuberkel med hvid skygge. Som regel manifesteres sygdommen på grund af at huden lukker talgkirtlen, og i sidste ende er fedtet ikke i stand til at gå udenfor, begynder at samles på et bestemt tidspunkt, komprimeret. En sådan forsegling kan forårsage smerte og noget ubehag.

  Acne i ljummen af ​​kvinder under kønssygdomme og infektionssygdomme

  Som regel kan acne i det intime område og ikke kun forekomme i syfilis, genital herpes, pubic lice og andre venerale eller smitsomme sygdomme.

  Tag for eksempel syfilis - en sygdom af infektiøs natur, der kan være kronisk, overføres ved husstand eller samleje. For sygdommen er karakteriseret ved:

  • acne i anus, slimhinder, indenfor og udenfor labia;
  • chancre (sår) med purulent acne;
  • nedsat ydeevne, ondt i halsen, feber. Ailment kan være asymptomatisk i lang tid.

  Genital herpes er en konsekvens af en kønssygdomme kendetegnet ved:

  • udslæt og sår i puben, labia;
  • Udseende af bobler fyldt med væske på intime steder;
  • hævelse på huden;
  • fornemmelser af kløe og brænding.

  Pubic pediculose er ofte smittet ved seksuel eller indenlandsk metode. Sygdommen kan udtrykkes ved lignende symptomer:

  • små bumser i området af bid af pubic lice;
  • følelse af signifikant kløe.

  Smitsom bløddyr kaldes en sygdom, som ofte udvikler sig efter seksuel kontakt. Det er kendetegnet ved:

  • acne i kønsområdet, pubic zone, perineum;
  • usædvanligt udseende - manifestationen kan være en konisk form, har en lyserød farvetone og en skinnende overflade;
  • når den trykkes, kan den skille sig ud

  De resterende sorter af acne

  Ikke alle acne i lysken hos kvinder er resultatet af seksuelt overførte eller smitsomme sygdomme, kræver særlig behandling. Der er andre typer af acne, der manifesteres på grund af unøjagtig epilering, dårlig hygiejne, allergier, nedsat immunitet osv. Blandt de mest almindelige er:

  1. Folliculitis. Det manifesterer sig i forkert hygiejne, skader på huden, konstant tilstedeværelse i et støvet rum. Dens vigtigste manifestation er små bobler fyldt med pus. For at slippe af med dem er det ofte at behandle huden regelmæssigt med antiseptika og vedligeholde hygiejne.
  2. Hydradenitis er en betændelse i svedkirtlerne. Årsagen til dette kan tjene som en svag immunitet, en konstant tilstedeværelse i forhold med høj luftfugtighed. Ailment kan forekomme, måske i form af knudeformation op til 50 mm med tilstedeværelsen af ​​tykke hvide pus i den.
  3. Kog. Manifest i form af en inflammatorisk proces på / i nærheden af ​​hårsækken. Årsagen kan være bakterier på huden eller traumet af det, forårsaget for eksempel under barberingen. Også årsagen til sygdommen kan være nedsat immunitet, mangel på vitaminer, diabetes.

  Andre årsager, der kan forårsage lyske acne hos kvinder

  Ud over en række sygdomme, som ofte er den primære årsag til acne, er det værd at overveje andre faktorer:

  • For tæt og lav kvalitet undertøj, som kan føre til allergiske reaktioner, ekstra friktion på huden, skabe en såkaldt drivhuseffekt. På grund af dette kan der være næse, tegn på irritation, papillomer. Det anbefales at bruge linned af høj kvalitet stof.
  • Allergiske reaktioner. Allergier er ofte forårsaget af moderne hygiejneprodukter, herunder smøremidler, smagede trusser og kondomer. Ved den første manifestation af udslæt bør man stoppe med at bruge dem.
  • Et udslæt i bikiniområdet kan udløse: en gammel barbermaskine, epilator, voks. Når det påføres huden selv en minimal skade, kan bakterier begynde at formere sig. Udseendet af acne kan også "favoriseres" af hår, som kan vokse ind i huden efter sådanne procedurer. I dette tilfælde ville den bedste løsning være at fjerne dem med laser hårfjerning eller en særlig creme.

  I en situation, hvor en kvinde har en regelmæssig seksuel partner, betaler hun passende opmærksomhed på personlig hygiejne, så i så fald vil hun få minimale chancer for at blive syg med lignende sygdomme.

  Acne, som en type af acne i lysken hos kvinder og hvad de kan forårsage

  Ofte kan man møde en sort pimple i bikiniområdet, som ofte kaldes almindelige ål. Det er blevet konstateret, at omkring 70% oftere kvinder oplever denne slags lidelser, som ofte forekommer flere dage før menstruationens indtræden, under pubertet, i tider med udholden stress, hyppig følelsesmæssig overbelastning, for kvinder, der arbejder under de mest forurenede luftforhold. Også denne proces kan udløses ved at tage visse lægemidler.

  Ofte kan acne ledsages af sygdomme i kønsorganerne, for eksempel polycystiske æggestokke, der forekommer hos kvinder. Men sorte acne ofte bringer ikke kvinden visse problemer eller smerter. På samme tid er der tilfælde, hvor du ikke kan undvære lægehjælp og endog operation. I sådanne situationer kan en kvinde få feber, hovedpine kan forstyrre hende, ofte kan sådan udslæt føre til sår, brystsmerter og så videre.

  Hvordan kan du slippe af med acne i lysken hos en kvinde?

  Hvis repræsentanten for det svagere køn udelukker seksuelt overførte sygdomme samt infektionssygdomme, overvåger hun hele tiden sin personlige hygiejne, så i en sådan situation kan hun selvstændigt udføre behandling. Her er en af ​​de enkle, men effektive måder...

  Først og fremmest skal du vaske det intime område grundigt med varmt vand og tørre det med et rent håndklæde. Endvidere er det nødvendigt kun at behandle ren og tør hud. Du kan bruge en af ​​opskrifterne af traditionel medicin:

  • Fugt et stykke bomuld med jod og behand det med en bums. Du kan vedhæfte det i 5 minutter til betændt hud med en plaster.
  • Hydrogenperoxid. Damp et stykke bomuldsuld i det og omhyggeligt behandle bums med det. Gentag proceduren mindst to gange om dagen.
  • Skær et lille blad af aloe og anbring dets pulp i en bums eller betændt udslæt, og fastgør det med en gips. En sådan kompress bør sættes på natten. Som regel forsvinder purulent acne efter 3-4 procedurer.

  Husk, det er bedre ikke at presse acne, men hvis hovedet allerede har modnet, så kan denne proces accelereres. Fremgangsmåden udføres på en ren overflade med rene hænder. Efter frigivelse af pus skal overfladen af ​​pimple og i nærheden af ​​den desinficeres.

  Er det værd og hvordan man udfører terapi med medicin?

  Hvis du pludselig finder en hård, purulent eller en anden pimple i din lyske, så skal du først og fremmest ikke panik og selv diagnosticere. Foreskrive en lægemiddelbehandling for dig selv, fordi ordningen og behandlingsvarigheden afhænger af den konklusion, som en erfaren specialist skal levere. Hvis en kvinde har sådan en delikat besvær, der har været manifesteret i lang tid, er det tilrådeligt for hende at søge råd fra en kvalificeret dermatovenereolog, der er i stand til at identificere problemet og ordinere en effektiv behandling.

  Mange er bekendt med acne og ved, hvordan det er ret svært at slippe af med dem. Det er dog muligt at fjerne udslæt i bikiniområdet, og det er blevet meget lettere og billigere på nuværende tidspunkt. Hvis du ofte forfølges af sådanne problemer, bør du ikke tolerere det, men hellere slippe af med dem en gang for alle. Der er mange kosmetiske klinikker og måder at slippe af med denne yderst ubehagelige sygdom.

  Selvfølgelig er det på nuværende tidspunkt muligt at finde nogen information på internettet uden særlige problemer, men det ville stadig være bedre, hvis en erfaren specialist foreskrev den rette behandling. Hvis du ofte har acne i bikiniområdet eller på en anden del af kroppen, så bør du ikke vente, men det er bedre at slippe af med dem i den nærmeste fremtid.

  Hvilke sygdomme forårsager acne i lysken hos mænd?

  Erfarne dermatologer ved, at acne i lysken hos mænd er mulig mod baggrunden af ​​forskellige sygdomme. Sådanne mennesker kan være en kilde til infektion, så dette problem er meget vigtigt.

  Udslæt er en kosmetisk defekt og kan gøre sexlivet svært.

  Acne i kønsorganerne hos mænd

  Under acne refererer til ethvert element af udslæt af en rødlig eller lyserød farve, der stiger over huden. Disse kan være vesikler, papler eller pustler.

  Udslæt er tegn på en sygdom eller resultatet af hudirritation. Dette symptom kombineres ofte med smerter, kløe, rødme af lårens hud og smerte.

  De mest almindelige årsager til acne er:

  • sekundær syfilis;
  • genital herpes;
  • allergisk reaktion;
  • mangel på personlig hygiejne
  • barbering hår med et stumt blad
  • iført tæt linned af syntetisk stof;
  • Pediculosis pubis;
  • fodsvamp;
  • kog;
  • kronisk pruritisk dermatose;
  • pemphigus;
  • psoriasis;
  • kontaktdermatitis.

  Acne i lysken hos mænd opstår ofte, når man har underkvalitets undertøj. Bukser af syntetiske stoffer, tæt på kroppen, kan irritere huden.

  Dette manifesteres af et lille udslæt, kløe og lokal rødme. I forbindelse med slid er huden skadet. Dens beskyttelsesfunktion er nedsat, hvilket bidrager til infektionens indtrængning.

  Følgende faktorer forværre situationen:

  • stramt undertøj;
  • mangel på personlig hygiejne
  • sveden;
  • sjælden forandring af undertøj.

  Derfor rådes mænd til at bære bukser af naturligt (bomuld) stof.

  Kontakt hudkontaktudslæt

  Acne i lyskeområdet hos mænd er et tegn på allergisk kontaktdermatitis.

  Denne sygdom udvikler sig, når huden er irriteret. Sidstnævnte er geler, intime hygiejneprodukter, smøremidler, latex, syntetiske materialer, sæbe, maling, vaskemidler og skurepuder.

  Allergen påvirker huden og forårsager en forsinket reaktion over tid. Sensibilisering udvikler sig.

  Dette medfører en øget hudfølsomhed for det irriterende. Ofte forekommer acne i lysken, når der bæres nye, nyligt malede og beskidte tøj. I dette tilfælde forekommer udslæt på begge sider.

  Læsionen har klare grænser. På baggrund af rødme og hævelse opstår papler. Snart er de fyldt med væske. Dette danner bobler (vesikler). De åbner op.

  Lidt erosion fremkommer. Yderligere tegn på sygdommen er kløe og skrælning. Skrabning forårsager hudskade og infektion. I dette tilfælde er dannelsen af ​​pustler mulig.

  Årsagen er genital herpes

  Grupperede acne i ljummen - et symptom på genital herpes. Op til 90% af mændene er inficeret med HSV, men udslæt forekommer ikke hos hver patient. Herpes forårsagende midler er vira af 1. og 2. type.

  Dette er en meget smitsom sygdom. En syg mand kan let inficere sin partner. Seksuel infektion er hovedruten.

  Risikofaktorer er:

  • ubeskyttede vaginale, anal eller mundtlige forbindelser;
  • ved hjælp af andre menneskers barbermaskiner og vaskeklude
  • bade og saunaer;
  • iført en andens tøj;
  • svag immunitet
  • tilstedeværelsen af ​​HIV-infektion;
  • stofmisbrug;
  • alkoholisme.

  Risikogruppen omfatter kommercielle sexarbejdere og homoseksuelle.

  Hos mænd kan årsagen til at aktivere virussen være ved at tage cytostatika, immunosuppressiva og kortikosteroider.

  Forværringer observeres med intens isolation, stress, træthed og hypotermi.

  I tilfælde af primær herpes, få dage efter infektion, forekommer røde bumser i form af bobler i lyskeområdet.

  De ledsages af kløe og brændende. Vesikler indeholder mudret sekretion. De er arrangeret i grupper.

  Primær genital herpes manifesteres af tegn på forgiftning. Efter 5-7 dage åbnes vesiklerne.

  Sår med skorpe er dannet. Endvidere finder deres helbredelse sted. I primær herpes observeres bilateral læsion. Med tilbagevendende form er symptomerne mindre udtalte.

  Acne med sekundær syfilis

  Hos mænd er årsagerne til udslæt i lysken meget forskellige. En af dem er den sekundære periode med syfilis. Dette er en veneral sygdom, hvis forårsagende middel overføres hovedsageligt gennem seksuel kontakt.

  Syfilier forårsager bleg treponema (spirocheter). Den sekundære periode varer op til 4 måneder. Denne patologi udvikler sig hos mænd, der ikke har behandlet primær syfilis.

  Skelne mellem friske og tilbagevendende former for sygdommen. Hovedsymptomet er sekundær syfilis. De er repræsenteret af roseola, papules eller pustler.

  Et træk ved udslæt er dets polymorfisme. Roseola med syfilis kan stige over huden, der ligner blærer. Deres diameter overstiger ikke 10 mm.

  De forekommer i grupper på 10-12 stykker om dagen. Udslæt forsvinder med pres på huden. Mindre almindelige papler. De er lyserøde eller kobberrøde i farve og op til 5 mm.

  Peeling observeres i midten af ​​papler. Efter deres forsvinder forekommer hyperpigmentering.

  Nogle gange forekommer sekundære syfilispustler i lysken. Disse er purulente vesikler. Deres hemmelighed tørrer op med dannelsen af ​​gule skorster.

  Pustler til syfilis kan have forskellige former. De ligner et udslæt med impetigo, acne og kopper. Sammen med acne i lyskeområdet kan en solid chancre fortsætte i opløsningsfasen. Yderligere symptomer på sekundær syfilis er hævede lymfeknuder, hårtab, skade på mundslimhinden og neurologiske lidelser.

  Årsag til pubic lice

  Acne i lysken hos kvinder og mænd er et tegn på pubic lice. Dette er en smitsom sygdom, som lus forårsager. Disse parasitter klamrer sig til håret, så oftest er mænd, der ikke barberer pubicområdet, påvirket af phthyriasis.

  Lus har følgende funktioner:

  • udstyret med piercing-sugende mund apparat;
  • op til 3 mm
  • runde og flade
  • lev op til 22 dage
  • forbliver levedygtig uden for kroppen i 10 dage.

  Infektion opstår gennem samleje med en syg person. Mulig transmission af parasitter gennem tøj og vand. Når ftiriaze ofte dannede abscesser i lysken. De er repræsenteret af papler. Suppuration opstår, når du skraber huden på baggrund af intens kløe. I starten vises røde pletter og papler. Årsagen er lusebid.

  Efter en tid dannes infektionen og udsmykkede elementer af udslætet dannes.

  Mænd, der barberer regelmæssigt, kan hurtigt slippe af med parasitten. Kaukasiske lus lider hovedsageligt af mænd og kvinder, der arbejder seksuel aktivitet.

  Sammen med exanthema observeres kløe og pigmentpletter i phthiriasis. Ved undersøgelse kan du finde nits.

  Acne koger

  Måske dannelsen af ​​furunkler i lysken hos kvinder og mænd. Det er en slags pyoderma, hvor hårfollikel, talgkirtler og omgivende væv bliver betændt.

  Abcessen er meget smertefuld. I lammens furunkler er der sjældent dannet. Ofte er de lokaliseret på nakke og hoved. Furuncle i lysken hos kvinder og mænd skyldes den aktive reproduktion af stafylokokker.

  Risikofaktorer er:

  • forsømmelse af intime hygiejnebestemmelser
  • svære somatiske og endokrine sygdomme
  • hudskader;
  • iført ubehageligt undertøj
  • lokal hyperhidrose
  • hypotermi;
  • barbering;
  • svag immunitet
  • tager cytostatika og hormonelle lægemidler.

  Ofte er den skrotale hud involveret i processen. Furuncle i mænds lyske begynder med udseende af infiltration. Huden er rød og hævet. Det ramte område bliver smertefuldt.

  I den inguinale region er store furunger sjældent dannet. Deres diameter udgør oftest ca. 1 cm. Desuden udvikler suppurationstrinnet sig. En stang er dannet, som går udenfor i form af en pustule.

  Hvis der er kog i ljummen, kan temperaturen stige. I alvorlige tilfælde forstørres lymfeknuder.

  Kogepause og pus kommer ud. Lokale og generelle tegn på sygdom nedsættes.

  I helbredelsesstadiet er spredning af granulationsvæv. Der er flere purulente acne i lysken. Denne tilstand kaldes furunkulose.

  Hvis ubehandlet, kan en abscess dannes, og andre komplikationer kan udvikle sig.

  Undersøgelse og behandling af patienter

  Behandlingsregimen afhænger af den bagvedliggende årsag til lus udslæt. For at bekræfte diagnosen skal:

  • ekstern undersøgelse
  • patientundersøgelse
  • dermoskopi;
  • generelle kliniske analyser
  • biokemisk blodprøve;
  • bakteriologisk podning
  • hud applikationstest;
  • biopsi af de indinale lymfeknuder;
  • anti-kardiolipin test;
  • serologisk undersøgelse
  • Wasserman reaktion.

  Under behandlingen behøver patienterne ikke at barbere, da du kan beskadige huden og forværre situationen. Undtagelsen er phthyriasis: hvis en mand barberer pubic zone, det hjælper med at slippe af med parasitter. Ved behandling af phthyriasis har lægemidler som Spray-Pax og Nittifor fundet bred anvendelse. De har en neurotoksisk virkning på parasitter.

  Til pubic lice kan Spray-Pax bruges en gang. Efter behandling skal huden vaskes godt med sæbe og vand.

  Hvis der hos mænd var årsag til udslæt var sekundær syfilis, er antibiotika ordineret. Præference gives til vandopløselige penicilliner. Lægemidlet injiceres.

  I tilfælde af intolerance over for penicilliner, makrolider eller tetracycliner er ordineret. Hvordan man koger i ljummen, ikke alle ved det. I infiltrationsfasen tørres huden med et antiseptisk middel (alkohol).

  Abcessen er cauterized med iod. Påfør tørvarme og ichthyolforbindinger. Når en purulent nekrotisk stang dannes, påføres bandager med en opløsning af natriumchlorid såvel som salver.

  Om nødvendigt åbnes abscessen og observerer sterilitet. Selvklæbende bums er forbudt.

  Hvis flere koger er gået igennem kroppen, så ordineres systemiske antibiotika. Måske brugen af ​​toxoid eller antistapylokokvaccine.

  Når et udslæt på baggrund af allergisk dermatitis er nødvendig:

 • Sådan farves hår med henna derhjemme

  Hvorfor er det bedre at barbere, inden du får fødsel, og hvordan man gør det selv