Spots efter elektrolyse

Efter elektrolyse udfører Tatiana Rozhkova Studio-kosmetologerne den obligatoriske behandling, der udelukker hudinfektion. For at undgå forekomsten og udviklingen af ​​inflammatoriske processer er der behov for yderligere forsigtighed til de områder, hvor hårene er fjernet.

Årsager til pletter

Denne procedure er ikke for traumatisk, men udseende af irritation, lille hævelse og rødme kan ikke undgås.

Røde pletter efter elektrolyse opstår på injektionsstedet. De passerer om et par dage.

Mørk pigmentering efter denne procedure sker på grund af kroppens karakter eller på grund af manglende overholdelse af reglerne for hudpleje.

I de første 7-10 dage efter sessionen må der ikke påføres hudpleje, kosmetik, parfume eller alkoholholdige lotioner. Undgå kontakt med hudens behandlede områder i direkte sollys og forhindre dem i mekaniske skader.

Efter elektrolyse oplever mange af kløe i det behandlede område. Det er umuligt at kamme helbredende mikroskopiske sår. Når man kæmper, vil helingsprocessen være dobbelt så lang, og der vil opstå grove ar i stedet for skorpe.

For at fjerne kløe og smertefuld irritation kan du bruge sårhelingmidler, salve Panthenol, havtornsolie. Hvis der efter tre eller fire dage røde pletter efter proceduren og hævelse ikke går væk, vises pustler eller skræller med store størrelser på follikelstedet, så skal man konsultere en hudlæge.

Pletter efter elektrolyse: hvordan man fjerner

Små røde prikker på stedet af fjerne hår anses for normale. Med en ordentlig og forsigtig hudpleje forsvinder de inden for få dage. Sommetider vises brune pletter efter elektrolyse på stedet af røde pletter. Posttraumatisk pigmentering er meget sværere at fjerne.

Prøv at bruge konventionelle blegemidler, herunder traditionelle, såsom persillemasker, yoghurt, citronsaft.

Pigmentering på benene, hvor huden er grovere og tættere, fjernes ved hjælp af geler med kropsbalm.

Effektiv kemisk peeling med ANA-syrer.

I studiet af Tatiana Rozhkova kan du bestille et kursus af mesoterapi, hvilket garanterer at huden bliver en glat farve.

Photoepilation fjerner ikke kun de grimme brune pletter, men vil desuden ødelægge nogle af de hår, der forbliver fra elektrolyse.

Vend til fagfolk!

Som et resultat af en kosmetologs ikke-professionelle handlinger kan en elektrolysesession ende med udseendet af forbrændinger. Dens skønhed og glathed bør kun være tillid til bevist og erfarne håndværkere. Alle ansatte i Tatiana Rozhkova Studio har den nødvendige uddannelse og certifikater, der bekræfter deres professionalisme. En klassisk specialist vil gennemføre proceduren med høj kvalitet, pænt, ved hjælp af moderne og sikkert udstyr. Hvis patienten er opmærksom på sin tendens til at være ardannelse på huden, så er det bedre for hende at nægte elektrolyse. I vores salon er det nemt at vælge andre, mindre traumatiske måder at fjerne uønsket hår på kroppen.

For ikke at tænke på, hvordan man kan slippe af med pletter efter elektrolyse, helbrede brændinger og fjerne ar, skal man ikke engagere sig i uafhængige aktiviteter. Stol på dit helbred og skønhed, kun anerkendte og erfarne fagfolk.

Elektrolyse er en pålidelig måde at slippe af med uønsket hår. Ekstra hår fjernes permanent eller permanent, og prisen på tjenesten er tilgængelig for de fleste moderne kvinder. Stædige pletter forekommer i usædvanlige tilfælde relateret til kroppens individuelle egenskaber eller lidelser under proceduren.

Uanset om man skal beslutte sig for en række procedurer i forbindelse med et vist ubehag, kan kun en kvinde beslutte. Hvis du er i stand til at modstå lidt smerte, har du ikke specifikke kontraindikationer til sådanne manipulationer, så du kan slippe af med kropshår i lang tid eller endda for evigt.

Elektrolysekomplikationer: Om skorper, ar og pigmentpletter

Hudreaktionen på elektrolyse afhænger af mange forhold. Dette er især fugtigheden og olienheden i din hud, tykkelsen af ​​håret, der skal fjernes, dens væksttæthed, elektrolysemetoden, de nuværende parametre, behandling efter behandling og funktioner i dit helbred, som du måske ikke engang mistanke om.

Jeg antager, at du allerede har læst min indledende artikel om elektrolyse og ved, at fugtig normal hud er nødvendig for enhver elektrolysefremgangsmåde: i tilfælde af likestrøm bestemmer mængden af ​​saltvand i follikel mængden af ​​alkali ved vekselstrøm, vævets temperatur ved nålens ende. Derudover helbreder tør hud langsomt. Fedtet hud er ikke nødvendigvis fugtet overhovedet, men fedt er helt sikkert - en fremragende isolator. Alt dette fører til det faktum, at masteren vil begynde at øge parametrene for strømmen, så effekten er tilstrækkelig til at udtrække håret, mens de nederste og øverste lag af huden er beskadiget mere og senere helbreder langsommere, nogle gange med komplikationer.

Den næste parameter er selve egenskabens vækstegenskaber. Normalt er jo tyndere håret, jo mindre deres follikel og mindre værdier for strømstyrken er nødvendige for effektiv fjernelse. Jo mindre hår vokser, desto mindre sandsynligt er det at overlappe, når eksponeringsområdet for høj temperatur, når der behandles en follikel, overlapper delvist med forarbejdningsområdet af den næste follikel. Dette gælder især for termolyseteknikken, da i rene termolyser de nuværende værdier normalt er højere end i blandingsblandingsmetoden.

Materialet er illustreret med fotografier fra mit arkiv og arkiv af mesteren for elektroepilation fra Spanien af ​​Joseph Reina (Josefa M. Reina). Teksten blev skrevet ud fra diskussionen af ​​professionelle elektrologer og ved hjælp af bogen "Epilationens Encyclopedia: Alt om fjernelse af hårfjerning til professionelle og skønhedssaloner" D. Morris, D. Brown. (M.: RIPOL Classic, 2008. - 400, ill.). Konstant suppleret.

Normale hudreaktioner

I videoen nedenfor taler forfatteren af ​​en bog om elektrolyse Michael Bono om stadierne af hudhelbredelse efter elektrolyse. Hvis du taler engelsk, vil du forstå, at de fleste af de reaktioner, der er skræmmende i starten, er en naturlig helingsproces:

Erytem og ødem

Normalt, efter elektrolyse opstår hævelse og svag rødhed. Rødhed er en naturlig reaktion i kroppen, hvilket betyder at blodet har strømmet til eksponeringsområdet ved en elektrisk strøm, og helingsprocessen er begyndt. Nedenfor ses et billede af den normale hudreaktion efter epilering på hænder og fødder ved hjælp af flash-metoden. Disse reaktioner er stort set individuelle og udtrykkes jo stærkere, jo tættere vokser håret. Rødmen sænker meget hurtigt: efter 3-5 timer bliver huden normal farve.

Nogle gange kan en sådan reaktion - dermatografering (urticaria) med rødme eller hvidblegning i huden - være meget stærk, men det går også væk i sig selv om få timer. Hvis du er en af ​​de mennesker, der lider af urticaria, så er det fornuftigt at tage antihistaminer inden elektrolyse. Til disse formål skal du bruge stoffet indeni eller antihistamincreme umiddelbart efter proceduren eller som rensning af små områder af huden.

Ødem er normalt for mange områder også. Det aftager sædvanligvis af sig selv efter et par timer; på særligt følsomme områder som overlæben kan vare op til 36 timer. For at reducere hævelse, påfør isen til området i en plastikpose, og brug derefter salve med hydrocortison (har kontraindikationer!).

[Billedet herunder er hentet fra transgenderforummet. Pigen fortæller hvordan man fjerner ansigtshår: "For to måneder siden gennemgik jeg den første procedure, og jeg havde intet - ingen røde pletter, ingen hævelse, ingen rødme, ingen smerte. Så mødte jeg en anden elektrolog. Hun sagde, at denne metode bruger likestrøm, det er farligt, og en kemisk forbrænding er forbundet med risikoen for ardannelse. " Da klassisk elektrolyse ikke praktiseres særligt af nogen, er denne frygtelig farlige metode ifølge den anden elektrologist en blanding. Så, dårlige resultater og ar kan opnås ved begge metoder, og den grundlæggende sikkerhedsforskel er, at likestrøm ikke anvendes, når der er ledende implantater i kroppen.]

En hævet hage umiddelbart efter skylningsproceduren (accelereret termolyse) og seks dage senere. Generelt er dette en normal reaktion for første gang, og du skal være klar til det, hvis du arbejder med vekselstrøm (termolyse).

"Kløe er en naturlig del af helingsprocessen i forbindelse med frigivelsen af ​​histamin", skriver Michael Bono i sin bog om elektrolyse og bemærker, at der er kunder, der er særligt følsomme for kløe og kan mærke det korrekt under proceduren. Jeg havde for eksempel kun en sådan reaktion på scenen af ​​helbredende skorper. Du kan selv ved et uheld kæme dem (se nedenfor), hvilket vil bremse helingen af ​​huden. For at lindre ubehag kan du bruge et middel til solskoldning, aloe vera eller lokal antihistamin salve, hvis det er absolut umuligt at tolerere.

Røde skorper (scabs)

Umiddelbart efter proceduren kan ichor (lymfe) og endda lidt blod ekstraheres fra hver hårpore. Den tørrede væske trænger ind i hårporet og danner en skur - en skorpe af gul eller rød. Dette er nødvendigt for at beskytte såret mod infektion. For områder som hænder, fingre, indre lår, mave, brystvorter, armhuler, pubis er næsten en uundgåelig reaktion. Omvendt er scabs på ansigt sjældne.

Normalt tørres skorsterne og går af sig selv inden for en uge. De første par dage kan de ikke ridses og dampes, ellers vil de gå, inden der dannes en ny, tynd hud under dem. I dette tilfælde skal skorpen være beskyttet mod udtørring, ellers vil de også gå for tidligt.

Hvis skorsterne bliver slået fra før dannelsen af ​​en ny hud, vil helbredelsen sænke og den generelle rødme af huden vil gå et par måneder. Denne hud kræver ingen særlig pleje.

Når elektrolysstrømmen virker i en dybde på 5 mm, beskadiger de dybere lag af huden. Derfor er det vigtigt at undgå udsættelse for solen, indtil den nye hud bag skorpe er tyk nok. Uanset om du brækker regimet lidt, vil effekten med skiftende hudfarve være midlertidig. Billedet nedenfor viser ryggen af ​​en person et par dage efter den første epilering og et år efter det:

Hvide prikker (hypopigmentering)

Hvis du gik til elektrolyse umiddelbart efter garvning, så er følgende naturlige reaktion udseendet af sådanne hvide punkter:

Hvide pletter efter elektrolyse

Dette er ikke betændelse og fedtet overbelastning, som du måske tror, ​​men hypopigmentationssteder. Faktisk så din hud ser uden tan. Over tid vil brunbrunet forsvinde, og prikkerne vil mørke lidt under den naturlige sol. Som følge heraf forsvinder forskellen i farve. Det er vigtigt ikke at solbade i øjeblikket med det formål, ellers kan du opnå den modsatte effekt.

Atypiske komplikationer

Dernæst betragter vi sådanne komplikationer, som normalt ikke bør overholdes. De fleste af disse komplikationer opstår, når graden af ​​heling af de dybere lag af huden er svækket. Disse kan være interne årsager, utilstrækkelig pleje, der fører til betændelse og infektion i huden eller en mesterfejl (termisk overbelastning af huden).

Interne årsager omfatter tilstande med forsinket metabolisme - for eksempel hypothyroidisme, anæmi, insulinresistens (diabetes). En almindelig årsag til betændelse ud over uhensigtsmæssig pleje er øget hudfølsomhed som følge af allergi i den aktive fase, forbrændinger, solbadning, skrælning, hudsygdomme (for eksempel psoriasis), A-vitaminindtag osv.

Årsagerne til dannelsen af ​​pigmentpletter omfatter mangel på folsyre (Vitamin B9) og nedsat leverfunktion. Hvis du har mange fregner, så er din hud udsat for pigmentering.

Scars består hovedsageligt af kollagen og er følsomme for ultraviolet stråling. Sensitive til ultraviolet og ung hud, så efter at sårene er strammet, er de dækket af tøj eller beskyttet med solcreme (SPF 50) for at undgå misfarvning af denne hud.

blå mærker

Dette sker, hvis mesteren kom ind i en kapillær eller ikke spændte huden, da en nål blev indsat. Der er intet galt med det, nogen kan komme ind i kapillæren, men hvis det sker ofte, er mesteren sandsynligvis uerfarne. Normalt indsættes nålen langs hårsækkene uden at skade noget. På brudt elektroepilation gør det ikke.

Hud overophedning og forbrænding

Selv ved en temperatur på 55 ° C er der mulig skade på kollagen - dette er meget tæt på arbejdstemperaturen under elektrolyse. Kollagenskader på grund af overdreven varme er en af ​​de to hovedårsager til ardannelse og pigmentpletter. Lad mig vise dig, hvordan huden ser ud efter overophedning. Her havde jeg tykt hår, som mesteren håndterede med vekselstrøm af overdreven kraft. Pas efter proceduren var standard + Panthenol salve (på billedet lige efter påføring af salven):

Termolyse elektrolyse af nakken med for store strømparametre og en nål, der er for tyk

Infektion og pus

Problemet på billedet er ikke kun overophedningen af ​​huden, men også at det skete i efteråret, og efter proceduren var jeg ikke hjemme ved en tryllestavs bølge. På dette billede er det klart, at huden begyndte at helbrede, men i stedet for de normale røde skorpe blev der gule med pustler, som jeg trygt plukket - det virker i en drøm (kløe er en naturlig reaktion). Så behøver ikke at! Hvis en infektion er kommet ind i sårene, skal du bruge Levomekol salve i overensstemmelse med dens anvisninger.

Hvis du er tilbøjelig til at få pustler, så er det umiddelbart efter elektrolyse det fornuftigt at anvende en varm komprimering til huden og derefter smøre med salicylalkohol eller te-træolie.

Hvis du har et fugtigt sår, så behandle med klorhexidin eller calendula tinktur, så anvend baby bakteriedræbende pulver. Bare forveksle ikke: tildelingen af ​​ichor umiddelbart efter proceduren er normal, men udvælgelsen af ​​ichor efter en dag længere.

Gul skorpe efter 3 dage efter proceduren, selv på baggrund af Panthenol salve

Så den anden meget almindelige årsag til komplikationer er infektion. Nu gør jeg hjemme, risikoen for infektion er minimal, og min hud ser som regel ud:

Samtidig smider jeg generelt ikke eller smør med mynteolie, hvis det forekommer mig, at huden er blevet tørlig efter alkohol. Hvad er den grundlæggende forskel her? For det første er det en anden metode - en blanding, hvor opvarmning af huden er meget mindre. For det andet gør jeg hjemme og efter den procedure, jeg ikke rører ved min hud, bærer jeg ikke tørklæder, trøjer, jeg har ikke urin eller sved.

Post-inflammatorisk rødme

Små foci af rødme på fuldstændig helbredt hud er også en hyppig reaktion, opfattet som foki for hyperpigmentering, men i virkeligheden er det ikke pigmentering. Sådanne pletter vises normalt på mørk hud, selv med korrekt behandling. Jeg har optrådt på baggrund af overbelastning af huden (se nedenfor). Normalt efter ophør af eksponering forsvinder pletter inden for få måneder (op til et år). De kræver ikke nogen særlig pleje.

Udover rødmen havde jeg temmelig dybe lysestråler - de kan ses på billedet. Jeg begyndte at bruge "Kontratubex", der var tilbage efter et mislykket forsøg på at reducere det hypertrofiske etårs ar fra fjernelsen af ​​mol. Jeg ved ikke, om cremen hjalp, eller hvis aret ville have passeret sig selv, men som følge heraf har jeg ingen ar efter elektrolyse.

5 dage efter proceduren så huden sådan ud. Håret var allerede begyndt at komme ud, og i to dage gik jeg til den anden og sidste procedure af den herre.

Ardannelse (udseendet af pits og bumps)

Pits og tubercles er ar, atrofisk og hypertrofisk, henholdsvis. En sådan komplikation er mulig under følgende omstændigheder:

 • overdreven hudbehandling resulterer i langsom heling
 • hud helbredende med ulceration komplikationer
 • utilstrækkelig hudbehandling, når samme follikel behandles flere gange

År med voksning og andre plukningsmetoder beskadiger de dybere lag af huden, hvilket også kan forårsage ardannelse. Ofte regner disse pits og bumps sig om 1-2 år. Healing fortsætter hurtigere med normal end tør hud, så du kan anvende vitamin E på din hud for at forhindre komplikationer.

Hvide pletter efter elektrolyse på ryg og skuldre. Disse er hypertrofiske ar, de forsvinder gradvist. Sammenlign disse pletter med hvide prikker mod en brun baggrund (Foto taget herfra)

Hvis du har tendens til at danne ar, skal du bruge salven "Contratubex", "Medgel", "Dermatics" (eller andre), så snart såret er strammet med en tynd ny hud. De er mere effektive, hvis de anvendes i de tidlige stadier af ardannelse. Ældre ar (fra 1 år), du kan prøve at bringe fysioterapiprocedurer (elektroforese, fonophorese, fonophorese) eller kryoterapi. Atrofiske ar (pits) fjernes ved peeling med enzymer eller syrer (carbolsyre, salicylsyre, frugtsyrer osv.).

Pigment pletter

For at undgå alderspletter efter elektrolyse skal du bruge solcreme (SPF 50) og undgå udslip af solskoldning i 5-7 dage efter, at skorpen er gået, forudsat at helingen foregik uden suppurativ betændelse. Ellers, indtil huden heler. Normalt i elektrolyse pause til sommeren. (Det gør jeg ikke, for nu, som du så i billederne ovenfor, har jeg ikke skorper).

I områder af hud, der ligger tæt på slimhinderne (skrot, labia, næse, anus osv.) Er der større sandsynlighed for hyperpigmentering, men efterhånden glider hudfarven i sig selv.

Pigmenterede pletter på synlige områder af kroppen fjernes på samme måde som fregner og pigmentpletter dannet under graviditeten. I hjemmet kan du lave masker med syrer eller enzymer - 2 gange om ugen med et kursus på 10 behandlinger. Drik C-vitamin, smør huden med E-vitamin. Der er specielle kosmetiske procedurer, der bruger stråling af bredbåndspulserede lasere.

Blodinfektion

Dette er en af ​​de mest forfærdelige komplikationer, der er helt afhængige af elektrolysemesteren. Før du foretager elektrolyse, skal du sørge for, at mesteren har steriliseret, indsat en ny nål osv.

Relaterede materialer

Selektivt at citere materialer fra webstedet, glem ikke at markere kilden. Det bemærkes, at folk, der ikke gør dette, begynder at overgive med dyrepels. Fuld kopiering af artikler er forbudt.

Det "hårede spørgsmål" erstatter ikke din læge, så tag mit råd og min erfaring med en hel del skepsis: din krop er dine genetiske egenskaber og en kombination af erhvervede sygdomme.

Hud efter elektrolyse

 • Kosmo.wiki
 • 2013/02/26
 • elektrolyse
 • 7 kommentarer

Indhold:

Efter elektrolyseproceduren, på trods af den obligatoriske behandling foretaget af kosmetologen i slutningen af ​​sessionen, kræver huden omhyggelig pleje hjemme for at undgå inflammatoriske processer. Elektrolyseprocessen selv betragtes som den sikreste af alle andre metoder, men selv efter det er udseendet af irritation, hævelse og rødme i huden et normalt fænomen.

Konsekvenser som forbrændinger, mørke eller røde pletter i et stort område, ar, dannelse af en skorpe forekommer eller på grund af en ikke-professionel specialist eller som følge af organismernes individuelle karakteristika. Men i hvert fald har huden efter elektrolyse i nogen tid brug for særlig pleje.

Hudpleje efter elektrolyse

Her er de generelle regler for pleje efter elektrolyse, som også er relevante for andre metoder til hårfjerning:

1. Brug ikke uvaskede hænder til at røre den behandlede overflade af huden i ansigtet eller kroppen for at undgå infektion.

2. Det er ikke nødvendigt at udsætte epileringszonen i løbet af dagen efter proceduren til vandets virkning.

3. Efter proceduren er det umuligt at besøge et solarium, et bad eller en sauna, især at tage et solbad i 7-10 dage.

4. Undgå intens fysisk anstrengelse for at undgå overdreven svedtendens, hvilket er uønsket for epileringszonen.

5. Når elektrolyse i ansigtet ikke bruger makeup og parfume i 24 timer efter det.

6. Efter elektrolyse i nogle dage, afstå fra at bruge cremer, parfume lotioner og deodoranter til kroppen.

7. Prøv at holde tøjet ude i kontakt med det behandlede område af kroppen, hvilket skaber friktion og irritation af huden som følge heraf.

8. I tilfælde af alvorlig kløe i epileringszonen må man ikke kæmme kroppen eller skorpen, der er dannet. Prøv ikke at fjerne dem - de forsvinder med tiden, ellers risikerer du at få ar på deres plads.

9. For at berolige huden i epileringsområdet kan du bruge olivenolie, aloe gruel (eller skåret blad langs bladet) - disse midler blødgør huden og har en gavnlig effekt på dets tilstand.

10. For hurtig hudgendannelse efter elektrolyse skal du bruge panthenol i form af en salve, fløde eller spray.

Hvis selv efter 3 dage, på trods af de foranstaltninger, der træffes for at tage vare på huden efter elektrolyse, ikke rødmer eller hævelse i det behandlede område ikke undertrykker, selv små pustler eller store skorper vises på follikelstedet, så er det en grund til at konsultere en hudlæge.

Pletter efter elektrolyse: hvordan man slippe af med

Efter epilation betragtes små røde prikker i stedet for de fjernede hår som normale manifestationer, som efterhånden følger reglerne for hudpleje normalt forsvinder efter et stykke tid. Hvis pletterne har opnået en mørk farve og er vokset, er det ikke altid let og hurtigt at slippe af med dem, fordi Dette er posttraumatisk pigmentering. Men hvad kan man gøre?

1. Hvis konventionelle blegemidler ikke hjælper, så prøv naturlige kosmetik med melanozyme enzymer, især for den delikate bikini zone.

2. Særlige geler, som omfatter bodyaga. Men på den anden side fremkalder den også hårvækst. Denne metode kan kun prøves på benene.

3. Kemisk peeling med ANA syrer. Det kan udføres hjemme. Denne metode kan løse problemet med pletter efter elektrolyse.

4. For at slippe af med pigmentering i skønhedssalonen ved hjælp af Elos, mesoterapi eller fotosepileringsprocedurer. Dette resulterer i en dobbelt virkning: fjernelse af pigmentering og hår.

5. Prøv den populære måde at lette huden på med persille. I saften eller puréen af ​​frisk persille tilsæt sur creme (eller kefir) og lidt citronsaft blandes alt sammen. Sæt på kroppen på steder af pigmentering, vask af om ti minutter.

Brænder og ar efter

Årsagerne til sådanne konsekvenser er ofte den ukvalificerede adfærd af proceduren af ​​den såkaldte "specialist". Brænder efter elektrolyse, og som følge heraf opstår ar, som følge af virkningen af ​​en strøm af høj kraft, der trænger ind i epidermisets dybe væv. Hvis en person kender til hans egenart til en øget tendens til forskellige ar på huden, skal han nægte elektrolyse.

Sandsynligheden for udseende af ar efter elektrolyse og endnu flere forbrændinger vil fremgå allerede ved afslutningen af ​​proceduren. Derfor bør en kosmetolog, der udfører elektrolyse, straks ordinere de nødvendige lægemidler og foreskrive et forløb af procedurer (elektroforese eller mesoterapi) for at forhindre mulige konsekvenser.

I hjemmet kan du bruge det uundværlige universalmiddel Panthenol, Dermazin til behandling af forbrændinger, salve Levomekol.

Mange uønskede manifestationer efter elektrolyse kan undgås, hvis korrekt hudpleje udføres. Det vil ikke være overflødigt at læse anmeldelser om denne procedure.

Konsekvenser, pleje og eliminering af ubehagelige manifestationer efter elektrolyse

Elektrolyse er en effektiv metode til at slippe af med unødvendig vegetation på kroppen. Men efter enhver anden indgriben er det efter elektrolyse nødvendigt at følge visse regler, selvom det er ubetydeligt. Det er nødvendigt at kende og følge proceduren for elektroepilation, hygiejnenes orden, pleje og foranstaltninger for at forebygge eller bekæmpe konsekvenserne.

Nedenfor vil vi diskutere alle disse punkter, men først vil vi forstå princippet om metoden og kontraindikationerne til proceduren.

Hvordan elektrolyse fungerer

Det grundlæggende princip i den elektriske epilator er ret simpelt. Ved hjælp af en nål og udladning af elektrisk strøm bliver der indvirket på hårsækken. Som et resultat dør pæren og falder.

Der er flere typer nålelektroder:

 • Teflon belagt nålisoleret;
 • nålen, som ikke indeholder nikkel med en guldcoating på 24 karatat, er hypoallergenisk;
 • en legering af nikkel og krom, medicinsk stål - standard.

Proceduren er ret lang, og det er ikke altid muligt at behandle hele zonen på en gang. Faktum er, at hvert elektrokutiseret hår fjernes med pincet.

Så på et hår fra en erfaren mester tager omkring 10 sekunder.

Typisk varigheden af ​​en session fra 15 minutter til en time. Den præcise tid afhænger af det behandlede område og patienten.

Ud over de hår, vi ser under huden, er der også såkaldte "sovende" hårsække. Så du fjerner de aktive pærer, og resten "vågner op" lidt senere, og proceduren skal gentages flere gange.

Elektrolyse - proceduren er ret smertefuld. Nogen kan sikkert udholde denne form for smerte, mens andre har en meget lav smertetærskel og anvender anæstesi.

Den mest smertefri zone er underbenet. I armhulerne, i bikiniområdet og på ansigtet er smerten stærkere.

Selv om nogle eksperter modsætter anæstesi, hævder at stigningen i hårvækst i det berørte område. Kun dette er ikke sandt. Ud fra virkningerne af anæstesi bliver håret ikke stærkere.

Smertelindring sker på to måder:

 • intramuskulær injektion;
 • ydre cremer og sprayer.

Til lokal anæstesi, brug sådanne populære stoffer som Emla salve eller Lidocaine spray.

Kontraindikationer

En sådan effektiv procedure er ikke tilladt for alle. Ligesom andre metoder til hårfjerning, har det kontraindikationer. Det kan være både midlertidige begrænsninger og de strengeste forbud. I det første tilfælde er det nok bare at vente, men i den anden skal man overveje andre metoder.

Tidsbegrænsninger omfatter:

Nogle områder er af sikkerhedsmæssige grunde ikke underkastet sådan behandling. Disse omfatter:

For det meste omfatter forbuddet mod elektrolyse for det meste medicinske indikationer:

 • tilstedeværelsen af ​​en pacemaker
 • hjertesygdom;
 • arytmier og andre problemer med hjertemusklen;
 • højt blodtryk
 • epilepsi;
 • åreknuder
 • hæmofili;
 • trombose;
 • onkologiske sygdomme;
 • infektion;
 • virus;
 • hormonforstyrrelser
 • mykoser i epileringszonen;
 • psoriasis;
 • eksem;
 • forskellige typer af dermatitis;
 • udslæt og sår i det påtænkte eksponeringsområde
 • vorter og papillomer.

Pleje af de behandlede områder

Med principperne om arbejde og kontraindikationer fundet ud, overveje nu reglerne for hudpleje efter elektrolyse.

Reglerne for hygiejne efter elektrolyse af armhulen eller underbenene adskiller sig ikke fra reglerne for andre dele af kroppen.

Vi kan tale om, hvad konsekvenserne kan være med forkert pleje eller mangel på det. Og nu beskriver vi de handlinger, der skal udføres for at undgå negative konsekvenser:

 • umiddelbart før proceduren er det nødvendigt at desinficere det område, hvor det holdes
 • har brug for en dokumenteret specialist til proceduren. Med hensyn til den nuværende styrke og effektivitet skal den gyldne middelværdi findes - det maksimale resultat med minimal indvirkning;
 • umiddelbart efter proceduren skal du sørge for at fugtige huden. Egnet gel, mælk, olier og cremer, der sænker hårvækst
 • genanvendelse af antibakterielt middel. For eksempel klorhexidin, lotion og andre midler;
 • Køling irriteret hud med ispakninger er nyttigt.

Den første genstand - dekontaminering - udføres af en kosmetolog før proceduren. Men efter proceduren vil du gå hjem og kan godt bringe infektionen gennem kontakt med genstande eller tøj.

Udover de procedurer, der udføres i kabinen, skal du passe på huden og hjemme. Det er nødvendigt at sikre, at den pro-epilerede zone ikke tørrer ud, sved øges ikke, og infektionen falder ikke.

De første to dage (og helst en uge) er det ønskeligt at overholde følgende anbefalinger:

 1. Du kan ikke røre elektrospilatorens indflydelseszone med uvaskede hænder.
 2. Indtil huden er helt helet, kan du ikke solbade og være i direkte sollys. Sådanne handlinger kan provokere udseendet af pigmentpletter.
 3. I de første 24 timer kan du ikke vådte det behandlede område.
 4. Så kan du ikke tage et varmt bad eller en brusebad. Det er bedst at bruge køligt vand.
 5. Gnid ikke huden med tøj.
 6. Giv straks og stramt tøj et stykke tid.
 7. Bedre på tidspunktet for helbredelse at foretrække tøj lavet af naturlige stoffer.
 8. Besøg ikke åbne damme og offentlige pools.
 9. Reducer træningen (øger sveden).
 10. Behandl ikke området med hårfjerningskosmetik med parfume, herunder deodoranter.
 11. Mellem sessioner kan du kun barbere eller skære hår.

Disse anbefalinger er egnede i tilfælde af et jævnt helbredelsesforløb og selve procedurens korrekte adfærd. Som vi ser, pleje efter proceduren er meget enkel.

Hvordan man håndterer komplikationer, vil vi analysere lidt nedenfor med specifikke eksempler.

Nu overveje, hvad hudens reaktion er normal og som er kompliceret.

Mulige konsekvenser

Der er konsekvenser, der betragtes som normale. Disse omfatter:

 • let rødhed;
 • mild hævelse
 • kløe;
 • følelse af varme, let brændende fornemmelse;
 • hvide pletter;
 • Skorpen af ​​lille størrelse omkring huller til hår.

Nu vil vi dvæle mere detaljeret om hver typisk reaktion af dermis.

Hævelse og rødme

Efter proceduren er der en lille rødme og hævelse på huden. Dette er et normalt fænomen, og jo tykkere håret er, desto mere udtalte dermis reaktion.

Rødhed betyder begyndelsen af ​​helingsprocessen. Blod rushes til slagzonen og starter processen.

Hvis infektionen ikke fortsætter, forsvinder disse symptomer inden for få timer. Rødmen forsvinder helt efter 5 timer efter proceduren.

Folk, der lider af urticaria, er denne reaktion stærkere, men passerer stadig efter et par timer. Hvis du er i denne kategori, anbefales det at tage antihistaminer - tabletter eller cremer før proceduren.

Ødem også nedsætter inden for et par timer. Ansigtssvulmer kan vare op til 36 timer, og dette er inden for det normale område.

For at reducere puffiness anbefales det at anvende is.

Kløe på stedet for selv den mindste skade på huden er normal. Dette sker ved frigivelse af histamin i helingsprocessen.

Dette er normalt manifesteret allerede i skorpenes udseende. Du kan ved et uheld afstribe et par stykker, hvilket vil reducere helingsprocessen betydeligt.

Hos mennesker med følsom hud kan kløe forekomme selv under elektrolyse.

For at slippe af med ubehagelige fornemmelser anbefales det at bruge antihistaminsalver, men det bedste er bare at blive distraheret og udholde.

Udseende af skorper

Efter en kort periode efter proceduren vil du mærke udseendet af røde eller gule pletter efter elektrolyse. Det er henholdsvis tørret blod eller lymfe. Således beskytter huden den beskadigede pore (hullet hvor hårpæren var) fra infektion. Efter helbredelse falder de selv væk.

Men der forekommer skorper efter elektrolyse ikke altid, mere præcist, ikke overalt. For eksempel på ansigtet er de ekstremt sjældne, men i maven, armhuler, hænder er dette et hyppigt fænomen.

Helbredelse sker sædvanligvis inden for en uge, og skorpen stiger gradvis af sig selv. I denne periode bør dampning og udtørring af det behandlede område ikke være tilladt.

Hvis skorpe revet ud før tid, vil helingsprocessen mærkbart blive forsinket. Så det er bedre ikke at forstyrre kroppens arbejde og vente på deres naturlige fjernelse.

Det er meget vigtigt at undgå direkte sollys på det behandlede område, indtil fuldstændig heling (dvs. faldende skorper). Ellers kan du provokere pigmentering.

Hvis denne regel er brudt en smule, det vil sige, du har været i solen, men ikke for længe, ​​så pigmenteringen kan være midlertidig.

Udseendet af hvide prikker

Nogle gange efter proceduren er der ikke mørke, men lyse punkter. Dette er ikke en grund til at være bange og panik.

Dette er normalt et fænomen for garvet hud. Dette fænomen kaldes hypopigmentering.

Lys prikker er farven på din hud uden solbrændthed. Når det kommer ned og prikkerne mørkere lidt, vil farven endda ud.

Med de mest almindelige normale hudreaktioner sorteret ud. Lad os nu tale om afvigelser fra normen.

Inficeret hud opfører sig anderledes. Ved nedenstående symptomer kan du bestemme, at der er brug for akut handling:

 • rødmen går ikke væk i mere end tre dage;
 • blå mærker;
 • forbrændinger;
 • store gulbrune skorper optrådte;
 • pustler optrådte;
 • På stedet for faldne skorper ses en ændring i hudfarve (pigmentering).

Nu analyserer vi disse situationer og årsagerne til deres forekomst mere detaljeret.

Årsagerne til de atypiske virkninger af elektrolyse

Der er tre hovedårsager til, at nogle komplikationer kan forekomme:

 • manglende overholdelse af reglerne for pleje af slagzonen
 • interne processer, der hæmmer hudens helbredelse
 • fejl eller manglende erfaring med mesteren.

Under proceduren opstår virkningen på de dybe lag af dermis og dermed deres skade.

Med det første punkt er alt klart - eksponering for solen, utilstrækkelig hydrering eller ridser i helbredelseshuden kan ikke kun sætte helbredelsen langsomt, men også føre til infektion.

De interne processer, som komplicerer situationen, omfatter:

 • langsom metabolisme
 • hypothyroidisme;
 • anæmi;
 • diabetes;
 • allergier;
 • hudsygdomme;
 • og mange flere grunde på en eller anden måde forbundet med sundhed.

For eksempel, hvis du har mange fregner, betyder det, at kroppen er tilbøjelig til udseendet af alder pletter.

Fejlfinding af specifikke problemer

sinyachki

De optræder, når mesteren begår en fejl: da han kom ind i en kapillær i nærheden eller ikke strammer huden nok under proceduren.

Sådan et engangs hit talte ikke om mesterens manglende erfaring. Men hvis det sker ofte, er det bedre at finde en anden.

Bruiser bliver aldrig elektrolyserede; det er bedre at vente, indtil de kommer væk.

Der er ikke noget forfærdeligt om sådanne konsekvenser. Du skal bare vente til blå mærker vil gå.

Brænder fremkalder for stor strøm. Normalt kommer det fra mesterens manglende erfaring, fordi det for hver zone og tykkelsen af ​​håret skal vælges individuelt. Håndter ikke benene og ansigtet med samme strøm.

Forbrænding efter elektrolyse opstår ved overophedning af kollagen og kan forårsage udseende af alder pletter og ar.

Her tilføjes behandling af zonen med specielle salver, fx "Panthenol", til standardplejen.

suppuration

Pus kan forekomme i sårene, når infektionen introduceres. Hvis du i stedet for rødlige skorper bemærker pustler, må du under ingen omstændigheder fjerne dem.

For at slippe af med sår, brug specielle salver, f.eks. "Levomekol", klart efter deres instruktioner.

Hvis du har tendens til at udse abscesser på kroppen, anbefales det umiddelbart efter proceduren at lave en ikke-varm komprimering og behandle huden, for eksempel med alkohol.

Når der forekommer vådsår, anbefales behandling med chlorhexidin og calendula tinktur i kombination med antibakterielt pulver. De bør anvendes i tilfælde af, at der ikke opstod skorpe en dag efter proceduren, men våd sår forblev stadig.

Rødme efter betændelse

Efter betændelse og eventuelle komplikationer er dette en almindelig forekomst. Normalt finder sted inden for et par måneder, maksimalt 12. Plejen forbliver den samme.

ardannelse

Denne komplikation kan forekomme i flere tilfælde, herunder problematisk heling (sår) og overdreven stress på huden (nuværende).

For at forhindre udseende af ar, brug vitamin E. Anvend det på det behandlede område, resultatet - forbedret hudreparation.

Hvis du har ar på huden efter helbredelse, er det værd at kæmpe med dem med det samme. Jo senere du begynder at behandle dem, jo ​​lavere er chancerne for at slippe af med ar.

Fra folkemyndigheder hjælper honning godt. Fra apoteket kan du prøve stoffer som "Counter-Tube".

Nogle gange kan disse ar fortælle sig om et år eller to. Men det er bedre ikke at risikere det, især hvis de vises på ansigtet.

pigmentering

Det kan være midlertidigt eller forblive for livet. Hvis du følger alle anbefalinger til hudpleje, bør du ikke være bange, når der opstår pletter. Over tid vil farven være ens, og du vil glemme hvad de var.

Hvis du har tendens til deres udseende og pletter efter elektrolyse, ikke gå væk, ikke panik. Det er muligt at fjerne alderspletter på samme måde som fregner, ved hjælp af specielle masker derhjemme eller procedurer i salonen.

konklusion

Gør alt, der afhænger af dig, så proceduren går uden komplikationer. Det er bedre at lide en uge uden solskoldning eller udføre proceduren om vinteren end at kæmpe med pigmentering eller andre komplikationer.

Vælg bevist mestere for at undgå problemer på grund af deres uerfarenhed eller uforsigtighed.

Vi håber, at vores svar på spørgsmålene "hvordan man plejer huden efter elektrolyse" og "hvordan man håndterer konsekvenserne" hjalp dig.

Er det muligt at fjerne håret permanent?

 • Forsøgte alle mulige måder at fjerne håret på?
 • På grund af overdreven vegetation føler du dig usikker og ikke smuk.
 • Du er bange for at vente på den næste henrettelse, idet du husker at du bliver nødt til at udholde igen.
 • Og vigtigst af alt - effekten varer kun få dage.

Og nu svar på spørgsmålet: passer det dig? Er det muligt at klare dette? Og hvor mange penge har du allerede "lækket" til ineffektive midler og procedurer? Det er rigtigt - det er tid til at stoppe med dem! Er du enig? Derfor besluttede vi at offentliggøre vores abonnent Alina Borodinas historie, hvor hun fortæller i detaljer, hvordan hun slap af problemet med overdreven vegetation i 1 dag for evigt! Læs mere >>

Efter elektrolyse

Hårfjerning forårsager altid visse effekter. Dette skyldes det faktum, at hudens øvre lag under epilation er beskadiget, hvilket resulterer i, at røde pletter eller små sår forbliver i behandlingsområdet. Patogene mikroorganismer trænger ofte igennem sidstnævnte, hvilket fremkalder udviklingen af ​​inflammatoriske processer. Derfor er det så vigtigt at engagere sig i hudpleje efter elektrolyse.

Hvordan forbereder man sig på elektrolyse?

For at reducere sandsynligheden for komplikationer efter proceduren er det nødvendigt ikke kun at følge reglerne for hudpleje, men også at vide, hvordan man forbereder sig på elektrolyse.

Denne metode indebærer indføring i dermislaget af en tynd nål, gennem hvilken en elektrisk strøm tilføres til hårsækken. En sådan eksponering medfører opvarmning af lokale væv, hvilket fører til pølsens død. Som følge heraf forhindrer den elektriske strøm ikke kun yderligere hårvækst, men forstyrrer også tilførslen af ​​næringsstoffer til follikelet.

Ovenstående beskriver hvorfor det er nødvendigt at observere en bestemt orden efter proceduren, og hvorfor vi har brug for forberedelse til elektrolyse. Efter nogle anbefalinger hjælper man med at undgå hudforbrændinger og andre negative virkninger.

Til elektrolyse er det nødvendigt at håret har en vis størrelse. Dette skyldes det faktum, at på grund af utilstrækkelig eller tværtimod en overdreven længde, vil kosmetologen ikke være i stand til at indsætte nålen i det ønskede område. Derfor er der efter proceduren store forbrændinger. Desuden er under sådanne betingelser anæstesi nødvendig under epilering, da en forkert indsat nål kan røre nerven.

Lige på dagen for proceduren bør hårets længde være i intervallet 3-7 mm. For at opnå en sådan indikator anbefales det at slippe af med vegetationen på huden i cirka to uger med kun en barberkniv. Og 2-3 dage før den dato, hvor elektrolyse er planlagt, må du ikke beskæftige sig med hårfjerning inden for fremtidig behandling.

For at undgå komplikationer, der opstår efter denne procedure, anbefales det at blive undersøgt af en læge. Elektrolyse udføres ikke, hvis følgende omstændigheder afsløres:

 • mikrodamager i zonen for fremtidig behandling;
 • hud patologier;
 • diabetes mellitus
 • højt blodtryk
 • alder under 17 år
 • smitsomme sygdomme;
 • graviditet;
 • psykiske lidelser;
 • onkologiske sygdomme;
 • åreknuder
 • overfølsomhed over for virkningen af ​​lægemidler, der anvendes under proceduren (normalt smertestillende midler).

Tilstedeværelsen af ​​disse omstændigheder er en absolut kontraindikation for elektrolyse. Konsekvenserne i dette tilfælde kan være irreversible.

Det anbefales heller ikke at solbade et par dage før proceduren. Friske forbrændinger på kroppen, der skyldes et langt ophold i solen, øger kroppens følsomhed over for ekstern eksponering. Derfor, når en nål indsættes gennem hvilken elektrisk strøm leveres, vil en person opleve svær smerte.

Virkningerne af elektrolyse

Forkert forberedelse samt fejl i en kosmetolog forårsager ubehagelige konsekvenser efter proceduren. På grund af nålens påvirkning kan der forekomme hvid akne, forbrændinger og andre defekter på kroppen. For at undgå disse og andre komplikationer skal du:

 • anvende et antiseptisk middel til det fremtidige behandlingsområde før proceduren
 • vælg den optimale strømstyrke og varigheden af ​​eksponeringen;
 • fugt og behandle huden med antibakteriel sammensætning efter proceduren;
 • Cool huden i behandlingsområdet (med is eller på anden måde).

Fjernelse af hårpæren med elektrisk strøm forårsager næsten altid følgende komplikationer:

 • mild rødme i huden
 • let hævelse;
 • mild kløe;
 • små hvide bumser;
 • følelse af varme i behandlingsområdet;
 • små skorpe på steder, hvor hårsækkene tidligere var placeret.

Sådanne virkninger af elektrolyse anses for normale og forsvinder inden for 2-3 dage efter proceduren. Hvis hævelse og rødme ikke falder ned efter den angivne periode, skal du søge lægehjælp. Disse tegn indikerer tiltrædelsen af ​​en sekundær infektion.

Når inficeret med patogene mikroorganismer, forekommer huden suppuration. I behandlingsområdet er der i dette tilfælde store gulbrune skorper. Efter dem er udseendet af alder pletter og ar er muligt.

På grund af manglende overholdelse af elektrolyseteknik eller hudpleje regler efter proceduren kan følgende komplikationer forekomme:

 1. Hyperpigmentering. Spots opstår, hvis en person solbriller eller skræller på dem i flere dage efter elektrolyse. Derudover forklares hyperpigmentering undertiden af ​​den individuelle reaktion af huden til udsættelse for chok. Kemiske og andre typer skræl bruges til at fjerne pletter.
 2. Brænder efter elektrolyse. Opstår på grund af fejl hos kosmetologen, som satte strømmen af ​​strømmen på et højt niveau eller havde en virkning på hårsækken længere end den foreskrevne periode. For at undgå udseende af ar efter epilering forårsaget af forbrændinger, er det nødvendigt at behandle huden med sårhelende og antiinflammatoriske lægemidler.
 3. Ardannelse i huden. Nogle mennesker har en tendens til ar på kroppen. I dette tilfælde skyldes hudens ardannelse menneskets individuelle karakteristika, hvilket skal overvejes ved forberedelsen af ​​proceduren.
 4. Indgroede hår På grund af kosmetologens fejl, koagulerer sidstnævnte i follikelet, som følge heraf udvikler inflammation og suppuration af de lokale væv. Tilstedeværelsen af ​​indgroet hår kræver gentagen fjernelse af håret.
 5. Hæmatomer, blødninger. Der opstår også på grund af manglende overholdelse af elektrolysemetoden. Hæmatomer i behandlingsområdet opstår, når skønhedseksperten beskadigede et blodkar, da nålen blev indsat.

Sandsynligheden for udseendet af alderspletter øges, hvis:

 • kroppen har en reduceret koncentration af folinsyre;
 • forstyrrelse af leveren
 • der er fregner, hvilket indikerer en tendens til pigmentering af huden.

Koden efter elektrolyse er betændt ikke kun på grund af infektion med patogene mikroorganismer. Sådanne virkninger forekommer hos mennesker med langsommere metabolisme, der fremkalder:

Blandt de sjældne, men mulige konsekvenser, der opstår efter elektrolyse er infektion med viral hepatitis eller HIV. Infektion opstår, når skønhedseksperten ikke følger reglerne for behandling af værktøjer. Det er vigtigt, at nålene efter hver procedure gennemblødes i opløsninger af alaminol, septodent eller andre stoffer. Gnidningselektroder med alkohol ødelægger ikke de forårsagende midler til hepatitis og HIV.

Når du epilererer, skal du huske at i løbet af denne procedure er de øvre eller dybe lag af huden beskadiget. Og eksponering for nuværende fremkalder irritation af dermis. Desuden øges hudfølsomheden umiddelbart efter epilering. Derfor kan manglende overholdelse af reglerne for kropspleje føre til ret alvorlige komplikationer.

Uønskede måder at efterlade efter elektrolyse

Udseendet af en negativ reaktion under virkningen af ​​likestrøm observeres hos næsten alle mennesker, der har fjernet deres hår ved hjælp af elektrolyse. På grund af det faktum, at dermis følsomhed efter denne procedure øges for at undgå udvikling af komplikationer, er det nødvendigt at overholde følgende anbefalinger:

 1. I løbet af dagen efter fotoepilering blev udført, bør du ikke bruge kosmetik. De forhindrer helbredelse af sår og kan forårsage hudinfektion.
 2. I to dage er det forbudt at anvende lotioner, cremer og spray deodoranter på den behandlede hud. Sådanne midler forårsager irritation af dermis, hvilket resulterer i, at rehabiliteringens varighed øges.
 3. Inden for 12-16 timer er det nødvendigt at undgå indtrængning af fugt i behandlingsområdet. I denne periode er det tilladt at anvende chlorhexidyl på huden. Hvis der kommer vand ind i de angivne zoner, skal sidstnævnte behandles med calendula-alkoholekstrakt.
 4. Undgå kontakt med beskidte hænder med epilerede områder, indtil sårene heler. I tilfælde af udvikling af patologier forårsaget af hudinfektion, er det nødvendigt at anvende cremer eller salver med antibakteriel sammensætning til de beskadigede områder i flere dage.
 5. Inden for 2-3 dage skal du undgå at vaske på badeværelset eller under et varmt brusebad. Denne anbefaling skyldes, at proceduren øger følsomheden af ​​huden på virkningerne af eksterne faktorer (varme, kulde). Hvis ansigtshår er fjernet, anbefales det at dække disse områder med et tørklæde eller andet materiale, når de går udenfor i blæsende eller frostvejr.
 6. Undgå at bære stramt tøj, indtil rødmen forsvinder. Konstant friktion med stoffet øger hudirritation.
 7. Vent, indtil skorpen på kroppen aftager på egen hånd. Det er yderst vigtigt ikke at rive eller kamme disse formationer. Ellers forbliver synlige ar tilbage i behandlingsområdet.
 8. Klem ikke hvide bumser. Dette kan føre til infektion af dermis.
 9. Undgå langvarig udsættelse for sollys og ultraviolet stråling i 20 dage. I løbet af denne periode øger sandsynligheden for forbrændinger i den øvre dermis.
 10. Brug ikke saunaer, bade i 20 dage. Desuden bør man ikke deltage aktivt i løbet af denne periode. Sved udgivet i sådanne situationer skaber gunstige betingelser for udvikling af bakteriel mikroflora.
 11. Undgå at svømme i chloreret vand og åbent vand.
 12. Mellem procedurerne kan man ikke ty til andre måder at slippe af med uønsket vegetation. Følgende epilering må kun udføres efter fuldstændig genopretning af huden.

Sådanne lange begrænsninger forklares af de særlige egenskaber ved fjernelse af hår ved hjælp af elektrolyse. I en procedure kan en person ikke slippe af med al vegetation i behandlingsområdet. Inden for et par dage efter slutningen af ​​sessionen forlader folliklen. Derfor påvirker manglende overholdelse af ovennævnte anbefalinger denne proces, hvilket resulterer i betændelse i huden.

Hvordan pleje?

For mere information om, hvordan du plejer din hud efter elektrolyse, skal du få en skønhedsekspert. I dette tilfælde anbefales det ikke at følge de generelle regler, da det i nogle mennesker forårsager virkningerne af de nedenfor beskrevne lægemidler en allergisk reaktion, hvilket resulterer i hævelse af huden og andre ubehagelige konsekvenser.

Specialister-beauticians at fjerne mild rødme i de første 1-2 efter proceduren flere gange om dagen til behandling af problemområder "Chlorgesidil". Dette stof er et lokalt antiseptisk middel. Chlorhexidyl-opløsning bruges til at ødelægge patogen mikroflora og forhindre infektion af hudvæv. Et vigtigt træk ved værktøjet er, at det bevarer antimikrobielle aktiviteter, selv i tilfælde af suppuration af dermis.

Brug af chlorhexidyl bør seponeres, hvis følgende fænomener opstår:

For at forbedre effekten af ​​antiseptisk (desinficering) anbefales det at anvende "Chlorhexidil" på huden med babypulver eller talkumpulver.

Fra den tredje dag skal en tinktur af kalendula anvendes på det epilerede område. Sammensætningen af ​​dette værktøj omfatter tanniner, flavonoider og saponin, organiske syrer, æterisk olie og andre komponenter, der fremskynder genoprettelsen af ​​beskadigede væv, hæmmer mikrobes aktivitet og lindrer inflammation. Alkoholholdigt ekstrakt af calendula bør behandles om morgenen og aftenen.

Efter ca. en uge efter elektrolyse begynder skorsterne at skrælle. I denne periode anbefales det at bruge andre lægemidler ud over calendula tinktur. Især behandles de beskadigede områder med aloe juice, som blødgør dermisbrønden.

Huden skal også behandles hver dag med en af ​​følgende præparater:

 1. Zink salve. Værktøjet desinficerer væv og tørrer skorper og derved fremmer hudens genopretning.
 2. Salicyl-zinkpasta. Det har en lignende virkning som zinksalve.
 3. "Levomekol". Denne salve bekæmper effektivt stafylokokker, streptokokker og andre infektioner. De stoffer, der udgør Levomekol, trænger hurtigt ind i de dybere lag af huden, eliminerer inflammatoriske processer og fremmer den hurtige heling af epidermis. Virkningen af ​​lægemidlet opretholdes i tilfælde, hvor den behandlede zone suppurerer.
 4. "Metiluratsil". Salve stimulerer regenereringsprocesser, eliminerer inflammation og skaber beskyttelse mod infektioner.

For at forhindre hudinfektion, indtil håret vokser, anbefales det at behandle problemområdet med "Methyluracil" med miramistin. Sidstnævnte stof hæmmer aktiviteten af ​​følgende typer af patogene mikroorganismer:

 • gram-positiv og gram-negativ;
 • aerob og anaerob
 • sporedannende.

For at dumpe huden, lindre betændelse og hurtigere helbredelse af sår, brug Panthenol som salve, spray eller fløde. For at berolige dermis anbefales:

 • olivenolie;
 • aloe blade blandet i mush;
 • tea tree olie.

Kløe og rødme fjernes også med antihistaminer.

Hvordan håndteres komplikationer?

Blandt de mulige komplikationer, der opstår efter elektrolyse, bør der fremhæves pigmentpletter. Sidstnævnte er dannet på grund af fejl i kosmetologen og langvarig udsættelse for ultraviolet stråling i de første dage efter proceduren. Ofte forsvinder pigmentpletter uden ekstern indgriben. Ellers kan du bruge følgende anbefalinger:

 1. Behandle problemområder med blegemidler eller produkter indeholdende melanozyme enzymer. Disse forbindelser er især anvendelige til bikiniområdet, hvor pigmentpletter ofte forekommer efter elektrolyse.
 2. Påfør på de berørte område geler med bodyagi. Dette stof stimulerer hårvæksten, så denne metode til at slippe af med alder pletter anbefales at bruge på benene.
 3. Kemisk peeling med ANA-syrer. Denne metode kan anvendes hjemme.
 4. Tag sessioner af Elos-procedurer, mesoterapi eller fotosepilering. Sidstnævnte metode tillader ikke kun at fjerne pletter, men også at slippe af med uønsket vegetation.
 5. Behandl huden med frisk persille saft blandet med creme fraiche og en lille mængde citronsaft. Den resulterende sammensætning skal påføres områder, hvor pigmentpletter optrådte og holdes i 10 minutter.

Derudover bør pigmenteringsområder behandles med E-vitamin.

Dette værktøj hjælper i kampen mod ar, som skyldes manglende overholdelse af reglerne om pleje efter elektrolyse eller infektion af væv. Ar efter proceduren forsvinder efter 1-2 år. I de tidlige stadier af ardannelse anbefales det at anvende følgende salver til problemområderne:

Senere skal du slippe af med ar:

 • fonoforese;
 • elektroforese;
 • fonoforese;
 • kryoterapi.

Også gode resultater i kampen mod ar viser piller ved hjælp af:

 • salicylsyre;
 • carbolsyre;
 • frugt og andre syrer.

I tilfælde af vedhæftning af en sekundær infektion og for at forhindre infektion, ud over at behandle huden med "Levomekol", efter proceduren, kan du anvende en komprimering til problemområdet. I vanskelige situationer, når patogene mikroorganismer har forårsaget vævsbetændelse, anbefales det at anvende systemiske lægemidler:

 • antipyretisk ("Paracetamol" og andre);
 • antiinflammatorisk ("aspirin", "ibuprofen" eller dets analoger).

Hematomer løser normalt inden for få dage. Interne blødninger, der opstår under hårfjerning, udgør ikke en trussel. For at undgå negative konsekvenser anbefales det dog ikke at ty til elektrolyse:

 • i den præmenstruelle periode
 • for krænkelse af blodpropper
 • efter at have taget Aspirin og andre lægemidler, der påvirker blodkoagulation.

For at eliminere hæmatomer er det nødvendigt at anvende heparin eller hepatrombin salve til problemområder af arnica creme i flere dage.

En anden almindelig konsekvens af en kosmetologs fejl er indgroet hår.

For at undgå sådanne komplikationer bør huden behandles med kosmetik, som omfatter alfa-hydroxysyrer. Ingroet hår fjernes ved udskæring af vævet. I tilfælde af betændelse i problemområdet og suppuration gælder:

 • anti-inflammatorisk salve;
 • lokale lægemidler baseret på steroidhormoner;
 • elektroforese med en 10% opløsning af ichthyol;
 • injektion af en 4% opløsning af gentamicin (injiceret direkte i det berørte område).

For fuldstændig hårfjerning på et separat område af kroppen kræves mindst 7 sessioner af elektrolyse. Endvidere afhænger procedurens varighed og sandsynligheden for komplikationer af behandlingsområdet. For at undgå negative virkninger forårsaget af nål og elektrisk strøm, er det nødvendigt at undgå kontakt med irriterende stoffer i flere dage efter proceduren og regelmæssigt behandle huden med antiseptiske opløsninger.

Anbefalingerne beskrevet ovenfor skal overholdes mellem sessioner. Efterfølgende procedurer bør ikke udføres, hvis huden ikke har haft tid til at komme sig, og pigmentpletter eller sår er til stede på overfladen. I gennemsnit er varigheden af ​​intervallet mellem sessionerne 1,5-2 måneder.

Det er også vigtigt at gennemgå en lægeundersøgelse inden første session og vurdere niveauet af hormoner i kroppen. I nogle sygdomme vil hårfjerning ved hjælp af elektrolyse være ineffektivt.

Hovedårsagerne til rødme i nakken?

Hvordan man permanent slippe af med kropshår med en creme?