Hovedårsagerne til udseendet, førstehjælp og behandling af røde pletter i hovedbunden

Ofte har en person et sådant problem som rødmen i hovedbunden med kløe og skæl. Dette medfører ubehag, mens håret bliver kedeligt med et usundt udseende. Der kan være flere grunde til rødmen af ​​huden under håret - dette er en ukorrekt valgt shampoo, og resultatet af hyppig hårfarvning eller hudsygdom, som kan resultere i hårtab.

Rødhed: hvad er årsagen?

For at forstå hvordan man kan slippe af med rødme under håret, skal man finde ud af, hvorfor det ser ud til.

Forkert pleje

Men hvis du vasker dit hoved med denne shampoo i nogen tid og før, var der ingen problemer, så er sandsynligvis årsagen anderledes. Du kan helt sikkert antage, at når du brugte en balsam, var hovedet ikke vasket godt.

Sygdomme i huden

Dette er en ubehagelig grund, men det er nemt at diagnosticere. Hver sygdom har flere specifikke symptomer:

 1. Hvis man ved undersøgelse af hår og hud under dem fandt, at håret ved rødderne er meget olieagtig, og når kæmning meget skæl flyver, så kan det være seborré.
 2. Hvis der ud over skæl og rødme i huden er inflammationer, hvide pletter eller dårligere, purulent acne - dette er en hudsygdom (psoriasis, dermatitis, versicolor).
 3. Hvis kløe er det eneste symptom, så er det nok et spørgsmål om skoliose eller subkutane kvaler. Hvis du selv kan bestemme tilstedeværelsen af ​​lus, ved at kæbe håret med en kam, så kan kun en tricholog se ticks, da det er umuligt at se dem med det blotte øje.

Overtrædelser af de indre organer

Overtrædelser af de indre organer kan forårsage kløe i hovedbunden, for eksempel:

 • beriberi;
 • hormonel ubalance;
 • diabetes mellitus
 • hjertesvigt
 • sygdomme i mave og tarm.

Allergisk reaktion

Før du farger dit hår, skal du teste for allergier - de skriver om det på alle pakker med produktet. Hvis der efter farvning observeres kløe, og efter et stykke skæl vises, vil der sandsynligvis forekomme en allergi over for farvningsforbindelsen.

Følelsesmæssige og psykologiske

Når denne og en klamrer sig til en anden, irriterer kløften en person, der forværrer sin moralske og mentale tilstand - stressen stiger, og situationen forværres.

Førstehjælp

Før man beslutter hvilke lægemidler der skal tages, når røde pletter og kløe forekommer i hovedbunden, er det nødvendigt at identificere årsagen til deres udseende, men det er sjældent muligt at foretage den korrekte diagnose alene. Overvej de mest almindelige årsager til dette fænomen.

Hvis der er pletter under håret

Sådan hjælper du dig selv i denne situation:

 • Spots opstod efter ændring af hygiejneprodukter, du skal bare skylle dit hoved med den sædvanlige shampoo, skyll godt og anbring en maske af burdockolie i 1 time. Dette lægemiddel fugtiger, nærer og beroliger hovedbunden, samtidig med at håret bliver sunde langs hele længden.
 • Spots ledsages af kløe og optrådte efter farvning - en allergi over for farvesammensætningen. I denne situation er det nok at drikke en tablet af Suprastin eller Diazolin og smøre hovedet med Bepanten salve, som lindrer rødme og kløe.
 • Årsagen til rødme var en stressende situation, konsultere en læge eller drikke en beroligende alene. Det kan være en afkogning af valerian eller lakridsekstrakt. Så snart dit nervesystem beroliger sig, forsvinder rødmen af ​​sig selv.

Se et billede af hvordan pletterne ser under håret:

Hvis hovedbunden er kløende

Årsagen til dette kan være seborisk dermatitis, de første tegn, som de fleste mennesker ignorerer. Som et resultat er øjeblikket savnet, og sygdommen går ind i næste fase med skærpende symptomer:

 • Svær kløe på nogle steder i hovedet under håret og i hele volumenet.
 • Udseendet af røde pletter.
 • Hovedbunden bliver olieagtig.
 • Begynder hårtab.

Spots vokser hurtigt, med en uudholdelig kløe og brændende fornemmelse. I svære tilfælde er en smitsom sygdom forbundet med seborré. Dette problem begynder at medføre ubehag for en person - en stressende situation fremstår som forværrer sygdommens forløb.

Hvad skal man gøre

Seboré kan kun helbredes fuldstændigt.

 • Den første fase - brugen af ​​antisvampe shampoo, sprøjter, lotion (Sulsena, Nizoral, Sebason) - sælges i et apotek, er opskriften ikke nødvendig.
 • Den anden fase - tager stoffer med zink.
 • Hjælpebehandling kan være eksfolierende forbindelser.

Hvis du falder ud

Dette problem kan have flere årsager:

 1. Stress - fra de nervøse stød kan rødmen blive hårdt og begynder at tabe håret hårdt. Behandlingen begynder med indtagelse af medicin indeholdende magnesium og vitamin B6, med behovet for daglig massage hovedbunden.
 2. Hvis hovedet klør på grund af tilstedeværelsen af ​​parasitter eller en infektion, vil terapi, som vil ødelægge sygdomsfremkaldende middel, hjælpe med fuldstændig hårtab. Du skal gå til en læge, der vil ordinere en omfattende behandling med antifungale, antiseptiske og antibakterielle lægemidler. Derudover er geler og salver ordineret til ekstern brug.
 3. Ofte kan årsagen til hårtab og rødme være mikrotrauma. I dette tilfælde foreskrive beroligende massager, masker med aromatiske olier, skylning med urte infusioner, der vil fjerne irritation på huden.
 4. Hvis der er fokal alopecia - det kan være ringorm. Uden hjælp fra en specialist i dette tilfælde er ikke nok. Behandlingen vil være kompleks og lang.

behandling

Mange betragter rødheden under håret og kløe ikke så alvorligt problem og forsøger at klare sygdommen alene, mens man mister det øjeblik, hvor man kan helbrede sygdommen med små anstrengelser.

Der er ubehagelige symptomer, du skal konsultere en læge eller hudlæge, kun de vil være i stand til korrekt at vurdere situationen og ordinere korrekt behandling.

Som vi nævnte tidligere, vil initiativet i stedet for behandling ikke være gavnligt, men kan også provokere et allergisk reaktion fra kroppen.

Forebyggende foranstaltninger

Med den medicinske behandling af rødme i hovedbunden under håret bør man ikke glemme forebyggende foranstaltninger.

Selvom sygdommen allerede er begyndt at udvikle sig, og terapeutisk behandling er ordineret, vil forebyggende foranstaltninger hjælpe med til hurtigt at opnå et positivt resultat:

 • Balancere din kost ved at inkorporere fødevarer rig på vitaminer og sporstoffer. Eliminer fede og krydrede fødevarer, kassér halvfabrikata.
 • Begynd at bruge naturlige hårplejeprodukter. Prøv ikke at bruge stylingskum, spray og lakker - de kan irritere hovedbunden.
 • Reducer belastningen på kroppen, prøv at undgå stressede situationer, se på verden med et smil.
 • Begynd at bruge mere tid i naturen, motion i frisk luft.
 • Ved farvning af hår, brug sparsomme stoffer, det er bedre, hvis de er naturlige.

Disse tip vil ikke slippe af med sygdommen, men vil medvirke til at fremskynde genopretningstiden.

konklusion

Røde pletter under håret i hovedbunden kan være resultatet af en svampesygdom, stress og en allergisk reaktion. Korrekt diagnosticere sygdommen kan kun specialist, som bør behandles ved de første tegn på rødme. I nogle tilfælde kan det være effektivt og folkemæssige retsmidler, men kun under forudsætning af den korrekte diagnose.

Hovedbundsirritation: årsager og behandling

Smukt og sundt hår er vores rigdom, stolthed, værdighed. Desværre kan ikke alle have et tykt hårhår, foruden mange skal kæmpe for deres låses sundhed.

Irritation, ledsaget af rødme, ømt akne, brændende fornemmelse - disse er de hyppigste årsager til at kontakte trichologen.

Uforklarlig kløende hud på hovedet giver meget ubehag, fysisk og følelsesmæssigt ubehag. Irritation i hovedbunden forårsager et fald i ydeevne, mentale ulemper. En person bekymrer sig om hans udseende, stræber konstant på at ridse hovedet. Ved konstant skrabning øges risikoen for infektion gennem åbne mikroskader, sår. I dette tilfælde slutter det hele med en stærk betændelse, purulent acne, hurtigt hårtab. For ændringer i hovedet bør du konsultere en læge for at undgå at forværre sygdommens tilstand.

Den inflammatoriske proces under håret kan skyldes forskellige årsager, hvoraf de hyppigste er:

 • hudsygdomme (seborrhea, dermatitis, skæl, svampe, versicolor, demodicose);
 • nederlag af parasitter (lus, flåter, lopper);
 • allergisk reaktion på en ekstern faktor, for eksempel shampoo, balsam, hårfarve, maske, styling agent;
 • Hyppig vask, hvilket medfører tørring af huden. Hyppig skylning vasker beskyttelsesfilmen på hovedet og åbner vejen for forskellige infektioner;
 • stress, følelsesmæssigt stress;
 • forkert hårpleje kosmetik;
 • Resultatet af barbering med maskinen.

Uanset årsagen til lokal irritation er det vigtigt at fjerne det i tide. Da det er ret problematisk at bestemme den faktor, der påvirker forekomsten af ​​en sådan reaktion, er det meget vigtigt at besøge en tricholog.

Lægen vil undersøge hovedet, om nødvendigt foreskrive yderligere tests, hvis resultater vil blive anvendt til behandling.

Behandling af betændelse under håret

Efter at have besluttet årsagen til en sådan reaktion er det nødvendigt at gennemgå en kompleks terapi for at eliminere irritation:

 • I kampen mod parasitter foreskrives specielle shampooer, aerosoler, opløsninger, cremer, der eliminerer ubudne "gæster". Du kan købe dem på ethvert apotek. Solgt uden recept. Omkostningerne er forskellige for hver tegnebog. Ved bekræftelse af pedikulose er det nødvendigt at behandle sengetøj, håndklæder, tøj til patienten for at inspicere alle familiemedlemmer.
 • Skæl, seborrheisk dermatitis kræver langvarig behandling med et kompleks af stoffer, shampooer, lotioner. Når du bekræfter tilstedeværelsen af ​​seborré, skal du være opmærksom på værktøjet "Sulsena" (shampoo og pasta). Ifølge vurderinger eliminerer dette budgetværktøj hurtigt og permanent elimineringer af sygdommen.
 • Fratager, svampeinfektion, dermatitis kræver særlige medicin. De bruges i 7-10 dage. Anvendelsen af ​​sådanne midler skal godkendes af en tricholog.
 • Tør hud på hovedet er let behandles. Hyppigheden af ​​at vaske håret er reduceret, nærende masker påføres. Nogle gange ordinerer et kursus af komplekse vitaminer.
 • Hvis irritation under håret forårsaget af barbering, gennemgå funktionerne i proceduren. Nogle regler om sikker fjernelse af vegetation kan være blevet overtrådt. Brug altid en skarp maskine, aldrig bruge flere gange på ét sted, først barbering langs hårets vækst, og skift retning. Sørg for at bruge gelen (skum) til barbering og en speciel lotion, når du har fjernet håret.

Folkemidler til at lindre irritation på hovedbunden

Gennemgå dit hår og hovedbund kosmetik. Måske giver disse fonde en sådan reaktion af huden. Hvis der er forbindelse mellem irritation og brug af en ny shampoo (balsam, maske, stylingprodukter), er du velkommen til at afvise dette produkt.

I nogle tilfælde er dette nok til helt at fjerne den inflammatoriske proces på hovedet. Folkemidler til at lindre irritation er sikre, fordi de ikke indeholder komponenter af kemisk oprindelse. De handler ikke så øjeblikkeligt, men effektivt.

Opskrifter retsmidler til irritation af hovedbunden:

 • vaske dit hår, skyll med afkogning af kamille (eg, frisk nælde). Brug kun frisklavet afkog;
 • maske af olivenolie, frisklavet løg og hvidløgsaft (i samme mængde) vil hurtigt lindre den irriterende kløe. For at forbedre resultatet tilsættes citronsaft. Hold mindst 30 minutter;
Specielt anvendelig til huddeponeringer og ekstrakter af nælde, egebark, kamille
 • Frisk æblemaske er nok til at gøre to gange om ugen. Et æble gnides på et rivejern, der påføres hovedbunden, holdes i en halv time, vaskes af med varmt vand;
 • Afkogning af løgskal anvendes som et balsam. Husk på 5 løg hældt kogende vand, insistere på lav varme i en time, derefter afkølet. Skyllede låse efter shampooing;
 • olie masker fra ricinus eller olivenolie. Hæld olie på håndfladen, gnid i hovedet, luk med polyethylen, hold i 20 minutter, skyll derefter med varmt vand.

For at forhindre udviklingen af ​​irritation i hovedbunden, anbefaler kosmetologer at skifte til sikre shampoo af naturlig oprindelse. Økosjampoer indeholder ikke natriumlaurylsulfat, parabener, farvestoffer, konserveringsmidler og derfor mindre tilbøjelige til at forårsage allergiske reaktioner.

De mindste mistænkelige symptomer er en direkte indikation for at besøge en tricholog. Tidlig behandling vil forhindre forværring af sygdommen, vil beskytte mod forekomsten af ​​uønskede konsekvenser.

Huden på hovedet rødmer: Hvad er årsagerne og hvordan man skal behandle?

Hos mænd er det meget lettere at bemærke de første tegn på rødmen af ​​huden på hovedet, da de normalt bærer korte hårklipp. Hvis du finder røde pletter under dit hår, bør du helt sikkert konsultere en læge. Specialisten kan nøjagtigt identificere årsagerne og foreskrive den nødvendige behandling.

Lad ikke omgående panik, selv om udseendet af rødme normalt indikerer en række overtrædelser. Derfor, selvom det ikke forstyrrer dig med kløe og sår, men der er røde pletter, skal du stadig konsultere en læge. Som regel indikerer rødmen af ​​huden systemiske lidelser. Det er bedre ikke at fastslå årsagerne alene og ikke selvmedicinere, og dette kan kun forværre tilstanden.

Mulige årsager til rødme

Der er flere grunde, der kan forårsage røde pletter på huden:

 1. Allergi. Forskellige faktorer kan forårsage allergisk reaktion på huden. For eksempel støv, blomstrende planter, visse fødevarer, allergener eller dyrehår. En allergiker kan nøjagtigt bestemme årsagerne til allergier.
 2. Svampesygdomme, versicolor. Med ringorm er hovedbunden ofte påvirket. Infektion kan forekomme i fællesområder, i saunaer eller svømmebassiner. Derudover kan du blive syg, hvis du bruger en kam af en syg person eller håndklæde. For at undgå hudinfektioner er det bedre at altid kun bruge dine personlige ejendele.
 3. Seborrhea i hovedbunden. Denne sygdom kaldes seborrheisk eksem. Årsagen til dette kan være en overtrædelse af talgkirtlen. På grund af dette forekommer tilstopning af huden og reproduktion af forskellige mikroorganismer. Seborrhea kan være tør, når hovedbunden under håret bliver tyndt og flakket. Med olieagtig seborré bliver huden olieagtig. I begge tilfælde er der røde pletter under håret. Forskellige årsager og faktorer kan forårsage seboré. For eksempel reduceret immunitet, stress og andre psykiske lidelser, forringet hormonal system, mangel på ordentlig hudpleje.
 4. Psoriasis. Denne sygdom er ikke-smitsom og er forbundet med kløe. Årsager til psoriasis - hurtig celledeling. De har ikke tid til at modne og hudskalaer dannes. Sygdommen påvirker normalt kanten af ​​hovedbunden. De karakteristiske tegn på psoriasis er røde pletter, som gradvist vokser. Psoriasis adskiller sig fra andre hudsygdomme ved tilstedeværelsen af ​​en lys rand omkring den nye læsion, som endnu ikke er blevet dækket af hudskalaer. Meget ofte observeres en sådan overtrædelse hos unge mænd, men mere modne kan blive udsat for sygdommen. Derudover forekommer pletter på hovedet forårsaget af psoriasis ofte hos mænd, der fører til en usund livsstil, for eksempel alkoholmisbrug. Det er også en hyppig forekomst blandt dem, der arbejder i lang tid under forholdene i det fjerne Nord.
 5. Pedikulose (lus). Lus er parasitisk på menneskets hud og føder på blodet. Efter insektbid bliver der dannet røde pletter på huden. Hovedlusebesmeltning skyldes direkte kontakt med en inficeret person. Ofte sker dette ved brug af personlige genstande.
 6. Skæl. Almindelig skæl kan også forårsage rødmen af ​​hovedet. Hvis en mand har dette fænomen, skal du kontakte apoteket, hvor de vil hjælpe dig med at vælge et specielt værktøj.
 7. Brug uegnet shampoo eller hyppig vask af hovedet. Hvis du for nylig købte et nyt headwash-produkt, og efter det dukkede rødt pletter op, skal du bare ændre det.
 8. Hyppig brug af en hårtørrer eller hår slips. De kan også tørre hår og forårsage rødme.

Medicinske og folkemæssige retsmidler for rødhed i hovedet

Hvis der forekommer røde pletter på hovedet, er det nødvendigt at kontakte en trikolog eller en hudlæge så hurtigt som muligt. Til at begynde med vil lægen ordinere en række tests for at identificere årsagerne til rødme:

 1. Allergisk Forskning
 2. Komplet blodtal for påvisning af forskellige infektioner
 3. Skrabninger fra hovedbunden for at identificere parasitter

For rødme forårsaget af allergier, vil en specialist ordinere antihistaminer. For eksempel Claritin, Tavegil, Citrin, Clarothin og andre. Lægemidler vil lindre betændelse, men det vil ikke fungere helt for at helbrede allergier.

Hvis rødme skyldes seboré eller andre svampeinfektioner, ordineres der normalt behandling med svampemidler. For eksempel fluconazol. Det anbefales at behandle hår og hovedbund med specielle shampooer, nizoral, dermazol, kenazol og andre. I processen med at behandle rødmen af ​​huden er det tilrådeligt at tage vitaminkomplekser.

Du kan prøve behandlingen af ​​folkemyndigheder, hvis situationen ikke løber meget. Til dette er decoctions af salvie, egebark og Johannesjurt egnet. De bør regelmæssigt anvendes til de betændte områder i hovedbunden, holdes i mindst en halv time og derefter vasket af.

Sådan reduceres risikoen for hovedbundsforstyrrelse

Ved de første symptomer på udseendet af røde pletter for at forhindre det anbefalede sæt af foranstaltninger.

 1. For det første skal du straks holde op med at bruge hårtørrer. Det er bedre at gå til de mere blide shampooer. Du kan lave en nærende maske til hovedbunden.
 2. For det andet er det nødvendigt at medtage flere grøntsager, frugter og korn i kosten.
 3. For det tredje skal du bruge mere tid til at gå i frisk luft, fysisk anstrengelse og undgå stressede situationer.

Disse foranstaltninger hjælper med at fremskynde processen med rødme i huden.

Rødmen i hovedbunden

Rødhed i hovedbunden kan skyldes en række faktorer. Oftest er dette ubehagelige symptom ledsaget af alvorlig kløe. En hudlæge vil hjælpe med at identificere årsagen, hvem vil foretage den korrekte diagnose og ordinere behandling.

grunde

Rød hovedbund kan skyldes følgende faktorer:

 • seborrheisk dermatitis;
 • allergisk reaktion;
 • ringorm;
 • psoriasis;
 • pityriasis;

Overvej hver af grundene mere detaljeret.

Seborrheisk dermatitis

En af de mest almindelige årsager til rødbundsrødhed er seborisk dermatitis. Sygdommen opstår på grund af hyperfunktion i talgkirtlerne og den aktive påvirkning af opportunistiske mikrober Pitirosporum orbiculare og Pityrosporum oval fra slægten Malassezia.

Det er bevist, at disse svampers aktivitet forekommer med hormonforstyrrelser og immunforstyrrelser såvel som med regelmæssig stress og psykose. Faktorer som sved og virkningerne af alkaliske rengøringsmidler kan også aktivere hyperudvikling af svampemikroflora.

Nederlaget i hovedets hud forekommer gradvist og manifesteres i de indledende faser af kløe og rødme. Røde pletter ledsages af udseendet af plaques i form af gul-pink skalaer. Ofte er disse symptomer forbundet med våde områder. Sår og klæbrige skræller forekommer.

Hovedbunden begynder at skrælle intensivt, og håret bliver tyndere. Hvis seborisk dermatitis ikke behandles hurtigt, vil denne proces føre til skaldethed og den kroniske form af sygdommen.

Da der i øjeblikket ikke findes nogen medicin, der kan normalisere funktionen af ​​talgkirtlerne, er behandlingen primært rettet mod at eliminere symptomerne.

Hvis årsagen til rødmen i hovedbunden er blevet seborisk dermatitis, skal du bruge specielle shampooer baseret på ketoconazol, cyclopirox eller pyrithion zink og tjære. Virkningen af ​​disse komponenter er rettet mod at undertrykke svampe mikroflora.

Medicinsk shampoo til seborrheisk dermatitis:

 • Friderm tjære;
 • Hoved og skuldre
 • Friderm zink.

Under sygdommens forværring bruges disse shampooer hver dag. I tilfælde af svækkelse af effekten af ​​en af ​​midlerne veksler den med den anden. Læger anbefaler at bruge shampoo med to komponenter samtidigt: ketonazol og zinkpyriotin. Denne kombination giver dig mulighed for hurtigt at reducere rødme, kløe, lindre hævelse og starte en hurtigere regenereringsproces.

Terapeutisk shampoo kombineres med anvendelse af terapeutiske og profylaktiske midler. Disse omfatter 2% Sulsen pasta. Det påføres straks efter påføring af shampoo.

Under remission anvendes 1% Sulsen pasta som vedligeholdelsesbehandling.

Allergisk reaktion

Rødhed i hovedbunden forårsager ofte en allergisk reaktion på en ekstern irritation.

Til de midler, der kan forårsage irritation af hovedbunden, omfatter:

 • hårfarve;
 • shampoo;
 • skum, hårsprayer;
 • chloreret vand.

Udseende af rødme og kløe i hovedbunden umiddelbart efter anvendelse af midlerne hjælper med hurtigt at identificere allergenet. Hvis symptomerne efter brug er milde, vil stimulus ikke blive bestemt umiddelbart. Derfor, når du bruger hårplejek Cosmetics, er det meget vigtigt at først teste dem på håndleddet eller bag øret, hvor huden er meget følsom.

Hvis der umiddelbart efter brug af produktet er kløe, brændende og rødme i huden, er det nødvendigt at vaske den irriterende så hurtigt som muligt med vand uden at bruge nogen shampoo og tage en antihistamin. Derefter skal du kontakte din hudlæge.

ringorm

En smitsom sygdom som ringorm kan også forårsage rødme i hovedbunden. Dets udseende fremkaldes af svampe fra slægten Microsporum og Trichophyton.

Infektion opstår ved kontakt med en syg person eller dyr. Børn fra 4 til 15 år er primært i fare. Også påvirket er mennesker med svækkede immunsystemer.

De vigtigste symptomer på ringorm:

 • udseendet af store røde plaques på hovedbunden;
 • dannelsen af ​​læsioner med udtyndingshår
 • brud af hår
 • desquamation og skalering;
 • undertiden kløe af berørte områder.

Behandlingen bør udelukkende administreres af en hudlæge. Ringormsbehandling kræver en integreret tilgang. Det omfatter brug af lokale og orale medicin.

Patienten er ordineret spray og shampoo indeholdende ketoconazol, terbinafin, mikoseptin og mycoconazol. Til oral indgift ordineres antibiotika griseofulvin, som har antifungal aktivitet. Desuden skal patienten tage et kompleks af vitaminer og immunmodulatorer.

psoriasis

Rødhed i hovedbunden kan skyldes en så alvorlig sygdom som psoriasis. Det kan forekomme i hovedbunden, såvel som på andre dele af huden. Hovedstedet for lokalisering af røde plaques i psoriasis er bagsiden af ​​hovedet. Det berørte område er dækket af skalaer, der ligner skæl. Patienten oplever som regel alvorlig kløe. Sygdommen kan føre til delvis skaldethed.
For at bestemme hovedets psoriasis er en differentialdiagnose nødvendig, hvilket gør det muligt at udelukke sygdomme med lignende symptomer (ringorm, seborrheisk dermatitis, pitiriasis).

Denne sygdom er meget vanskelig at behandle og kræver langvarig behandling. Til dato er der ingen stoffer, der helt kan helbrede psoriasis. Behandlingen er primært rettet mod at fjerne symptomer og lindre sygdommens forløb.
Følgende midler anvendes som terapi:

Forberedelser til oral administration anvendes kun i svære tilfælde af sygdommen, eller hvis psoriasis påvirker andre områder end hovedbunden. I mild form anvendes lysbehandling eller fototerapi samt medicinske shampooer og lokale præparater, som skal indeholde en eller flere af følgende komponenter:

 • anthralin;
 • tar;
 • kortikosteroider;
 • vitamin D;
 • salicylsyre;
 • topiske retinoider.

Selvforskrivende behandling bør ikke være, fordi den er fyldt med komplikationer og udviklingen af ​​sygdommens kroniske form.

rosea

Rødhed i hovedbunden kan forårsage en så sjælden sygdom som pitiriasis. Årsagen til dens forekomst er en hovedsvamp, som er til stede i en lille mængde hos alle mennesker. Patologisk reproduktion af svampen fremmes af hormonforstyrrelser i kroppens arbejde og immundefekt.

De vigtigste symptomer på sygdommen er udseendet af rød-orange pletter i hovedbunden. Over tid inficerer svampen ansigtet og andre områder af kroppen. Ud over udseendet af plaques er pitiriasis kendetegnet ved dannelse af skorper og revner i det berørte område.

Som behandling er diætterapi og anvendelse af lokale midler i form af havtorn eller jagtolie samt Romazulan eller Sangviritrin præparater ordineret.

Hvis symptomer som rødmen og kløe i hovedbunden vises, skal du straks kontakte en hudlæge snarere end at diagnosticere dig selv og ordinere en behandling.

Røde pletter på hovedet: diagnosticere årsagerne

Billeder fra hjemmesiden: 03online.com

Uanset hvad man kan sige, har videnskaben som helhed og især medicin i løbet af de sidste hundrede år gået meget længere end i menneskets historie før det. Talrige undersøgelser inden for dermatologi viste fuldt ud, at hudens helbred og tilstand afhænger af kroppens generelle tilstand. Fordi det ofte sker, at de røde pletter i hovedbunden under håret kan forårsage en række sygdomme, og med dermatologi er ofte lidt forbundet. Det er klart, at så snart du har sådan et alarmerende symptom, skal du straks kontakte en læge, der kan finde ud af årsagerne til dette fænomen, og vil også helt sikkert anbefale disse eller andre stoffer.

Vi diagnosticerer symptomer og søger behandling: Røde pletter i hovedbunden

Det skal forstås, at hvis sår eller røde pletter optrådte i hovedbunden, begyndte huden at skrælle, blive våd eller kløe, det er et tydeligt tegn på, at det er på tide at gå til lægen. Naturligvis behøver du ikke panik med det samme, men sådanne symptomer kan indikere mange systemiske lidelser, så selvom problemet ikke generer dig meget, skal du stadig se en læge, der ved at ordinere passende tests og tests kan finde ud af årsagen og ordinere den passende behandling for de tidligste, tidlige stadier af sygdommen.

Du skal vide, at i mere end 80 tilfælde af hundrede, kan røde pletter og skrælning på hovedet være forårsaget af en række systemiske lidelser i din krop, svampe eller inflammatoriske processer. Det betyder, at du straks skal se lægen, hvem der finder ud af den virkelige årsag. Selvmedicinering kan føre til, at sygdommen er forværret, og næsten ingen ønsker sådan en omsætning.

Dette er dog ikke altid tilfældet, da folk normalt bemærker problemet ret sent. Desuden er de røde pletter på mænds hoved diagnosticeret tidligere på grund af overhovedet af korte hårklipp i den stærke halvdel af menneskeheden. Men på ethvert udviklingsstadium skal enhver sygdom have nogen behandling, så fortvivl ikke, og endnu mere så lukk øjnene for de skræmmende symptomer. Desuden kan den mest almindelige årsag være følgende sygdomme, hvis symptomer medicin har lært at arrestere:

Billeder fra hjemmesiden: golovushka.ru

 • Allergisk reaktion på forskellige irritanter, husholdningskemikalier og så videre.
 • Seborrheic dermatitis, ret almindelig over hele verden.
 • Psoriasis, hvor cellefornyelse forekommer for hurtigt.
 • Pityriasis versicolor og andre svampeinfektioner.

Det bør afklares særskilt, at allergiske reaktioner kan forekomme af forskellige årsager. For eksempel dyrehår, det mest almindelige støv, ikke nok miljøvenlig plastik i din kam, pollen af ​​mange planter og endda ubestandig mad. Hos kvinder kan røde pletter og kløe i hovedet også forekomme efter farvning af håret, især med billig maling af dårlig kvalitet.

Hvis du genkender allergi i et tidligt stadium, skal du blot fjerne allergenet og give hårbunden en anstændig pleje, så huden bliver fuldstændig restaureret, og der opstår ikke flere lignende symptomer. Men hvis allergi ikke har noget at gøre med det, bliver du nødt til at overveje andre muligheder for årsagerne til røde pletter på hovedet under håret, som ødelægger udseendet og giver mange andre, for at sige det mildt, ubehagelige øjeblikke i livet.

Psoriasis er den moderne verdens svøbe: Sår eller røde pletter optrådte på hovedbunden, fotoet

Billeder fra hjemmesiden: 1psoriaz.ru

Faktisk er der intet galt med denne ikke-smitsomme sygdom, og du bør ikke bekymre dig for meget om det. Dette er et dermatologisk problem, der har kroniske former, og forværres også af periodiske tilbagefald. Hovedsymptomet ved en sådan sygdom er røde skællede pletter på hovedet og undertiden uudholdelig kløe på grund af den konstante inflammatoriske proces i dermis. Intet alvorligt problem, som det var, en trussel mod helbredet, og endnu mere liv opstår ikke, men komplekser kan erhverves fuldt ud.

Årsager og symptomer: Røde pletter optrådte på hovedet

Den nemmeste måde at diagnosticere sygdommen på er, når der vises røde pletter på mænds hoved, et foto og hvordan man behandler det, vi viser det og fortæller det lidt lavere. Desuden kan det virkelig blive en reel årsag til et stort psykologisk traume, det er meget svært at skjule ikke smukke flotte pletter og skorper under kort hårklipp. Oftere er sygdommen hos unge, men i princippet er der ingen aldersgrænse for psoriasis. Årsagerne til sygdom ligger oftest i arvelighed, men nogle læger mener, at det også kan være konstant stress og overarbejde, ukorrekt organiseret daglig rutine og ernæring, hyppig og usystematisk brug af alkohol samt at leve i kolde klimaer i det meste af året.

Billeder fra hjemmesiden: golovushka.ru

Naturligvis er alt dette stadig i tvivl, men det er sikkert, at kulde og alkohol virkelig forværrer sygdomsprocessen. Denne sygdom er forbundet med fornyelsen af ​​cellerne i dermis, som i normal tilstand helt trækker deres egen ud og dør om 25 dage. Med psoriasis begynder cellerne at opdatere meget hurtigere i løbet af kun fem dage, når de gamle ikke er helt døde endnu. På grund af denne proces vises røde pletter og skæl på hovedet, da nogle celler i dermis simpelthen overlapper hinanden og forårsager betændelse i epidermis. En ting glæder sig - alt dette har praktisk talt ingen effekt på håret, forårsager ikke alopeci, hvilket er godt i sig selv.

Traditionel behandling og folkeopskrifter

Traditionel medicin tilbyder alle patienter en omfattende behandling, hvis essens er at tage specielle lægemidler, fysioterapiprocedurer og endog på tog til specialiserede sanatorier. De mest almindeligt foreskrevne er sedativer, antihistminer og hyposensitiserende stoffer, som en almindelig person fra gaden næppe vil finde ud af, som uden en erfaren læge. Derfor skal der helt sikkert gå på en aftale med en læge, der vil ordinere alt, hvad der er nødvendigt for hurtig lindring af symptomer og dyb behandling. Sandt nok, for at slippe af med sygdommen helt vil det ikke virke, men du kan leve et normalt liv.

Billeder fra hjemmesiden: my-derma.com.ua

Traditionel medicin har sin egen mening om denne sag, men det er værd at forstå, at urte tinkturer alene ikke vil være nok. Sandt nok, som en reel hjælp til narkotika, vil de udføre perfekt. For eksempel sendes friske stængler og blade af celandine under blomstring gennem en kødkværn og presset juice ved hjælp af gasbind. På saften på tre hundrede gram græs, skal du tilføje ca. 30 gram tør rødvin af god kvalitet og ansøge om femten minutter før sengetid.

Seborrheic dermatitis: Røde pletter vises på hovedet og afrives

Billeder fra hjemmesiden: skindiagnos.com

Den anden mest almindelige årsag til pletter i hovedbunden er seborisk dermatitis. Hovedsymptom for denne sygdom er røde pletter i hovedbunden, fladder og kløe, og skæl har en mærkelig og unaturlig gullig farvetone.

Og skæl er ekstremt rigeligt, som ikke kan fjernes ved hjælp af specielle shampoo. Det skal bemærkes, at tegn på seboré i form af desquamation kan detekteres ikke kun på hovedet, men også under håret på skæget, øjenbryn og overskæg. Læse kan forekomme i armhulen og lysken, generelt, hvor permanent hår er til stede.

Behandling af seborré: røde pletter på hovedet kløe, hvordan man kæmper?

Hvis du opdager, at hovedet er kløende, og de røde pletter er dækket af skælflager, der konstant exfolierer, så er det helt sikkert tid til at løbe til din læge. Han sender dig til en specialist dermatolog. Vær forberedt på, at efter at du har besluttet den endelige diagnose, vil du ikke blot blive afladet en speciel shampoo, som du regelmæssigt skal vaske alle læsionerne, men også seriøst genoverveje din egen livsstil.

Billeder fra hjemmesiden: skindiagnos.com

 • Det mest almindelige værktøj vil være shampoo, der udelukkende købes på apoteket.
 • I tilfælde af sygdom bør man ikke overkølle hovedbunden og bære kapsler fra skadelige syntetiske stoffer.
 • Hvis sygdomsforløbet bliver alvorligt forværret, vil lægen ordinere et kursus af antibiotika og antiinflammatoriske lægemidler.

For at støtte og aktivere immunforsvaret på grund af problemer, hvor infektion oftest opstår, kan passende medicin også ordineres. Sørg for at spise mad, der er rig på vitaminer, give op med alkohol og rygning, da alt dette kun forværrer problemet.

Allergi, som det er: røde pletter på hovedet under håret kløe

En række symptomer af denne art kan også forekomme under allergiske reaktioner i kroppen til en lang række eksterne faktorer fra miljøet. Selvfølgelig, så snart du opdager røde pletter på hovedet under håret, foto illustrerer deres meget farverige, er det værd at konsultere en læge, for uden det, ikke så let at identificere allergenet, at fjerne det. Der findes en bred vifte af typer af sådanne reaktioner, for eksempel kold eller umiddelbar type, elveblest og så videre.

Billeder fra hjemmesiden: shpilki.net

Og du skal vide, at atopisk dermatitis, såvel som eksem, henviser specifikt til sygdomme af allergisk art af den kroniske type. Fordi tøve med at besøge lægen er ikke det værd. Spots på hovedet med tiden begynder at kløe meget, betændes, og kun en læge kan yde rettidig bistand efter at have bestået en række specialiserede tests og undersøgelser.

Rød plet på hovedet og håret falder ud: du er velkommen af ​​en svampeinfektion

Mycosis, da videnskaben smukt kaldte en svamp, kan have meget mange "inkarnationer" på hovedbunden. Desuden kan symptomerne på hver enkelt svamp være anderledes, og behandlingen er også foreskrevet individuelt.

Alle svampeinfektioner, hvad enten de er på hovedet eller andetsteds, har tendens til at blive overført fra transportøren til donoren. Det er, i modsætning til seboré eller psoriasis, at direkte kontakt med en smittet person truer dig med en infektion, derfor bør du være yderst forsigtig. Når sådanne manifestationer findes i sig selv, skal man være forsigtig med ikke at inficere husstanden.

Frygtelig trichophytosis eller ringorm

Denne svamp i backgammon er kaldenavnet ringorm er slet ikke tilfældigt, måske er det den mest alvorlige form for alle kendte infektioner, som skal bekæmpes lang og hårdt. På grund af svampens aktivitet forekommer der pletter i hovedbunden, hvor håret bryder helt ud, hvilket efterlader sorte pletter og overfladen bliver rødlig, let betændt og glat.

Billeder fra hjemmesiden: netrodinkam.ru

Ved ringest mistanke om ringorm skal du straks gå til hospitalet for diagnose og behandling, da du ved at løse problemet kan få meget alvorlige konsekvenser. Moderne lægemidler ordineres normalt til behandling, som ofte er meget giftige, så det anbefales ikke at ordinere dem selv.

Rødme i hovedbunden og patologi

Artiklen blev udarbejdet for dig af en hudlæge: Batina Sophia

Rødhed i hovedbunden kan være et kommende fænomen, der ikke kræver terapi, men i nogle tilfælde er det et symptom på ret alvorlige patologiske processer. De mest almindelige sygdomme forbundet med hovedbund hyperæmi:

 • allergiske dermatoser - eksem, allergisk kontaktdermatitis;
 • seborrhea;
 • alopeci eller fokal alopeci
 • lupus erythematosus;
 • smitsomme svampe læsioner - microsporia osv.

Allergiske processer

Rødhed og irritation på hovedet er ofte forbundet med allergiske reaktioner. Allergisk dermatitis opstår som følge af udsættelse for en valgfri (betinget) irritation eller allergen, som en person har følsomhed over.

Dermatitis begynder i området direkte kontakt med allergenet. For hovedbunden kan det være shampoo, hårfarve eller styling produkt. Processen kan spredes ud over stimulus, har ingen klare grænser. Der er en udtalt hyperemi i hovedbunden, hævelse, så dannes papler, vesikler eller blærer, hvis indhold tørrer til dannelse af skorper. Forstyrrende intens kløe.

Allergisk dermatitis skal skelnes fra en simpel kontakt. Enkel dermatitis udvikler sig på grund af eksponering for en obligatorisk irritation (syre, alkali). Obligatorisk irritation forårsager altid dermatitis, når den udsættes for huden. Grænserne for betændelse er klare, svarer til det skadelige stofs påvirkning. Dette kan være en forbrænding som følge af ukorrekt brug af et perm eller lette middel. Subjektivt bekymret for brænding og smerte. Visuelt: Ødem, erytem på hovedet, blærer og i alvorlige tilfælde, dannelse af sår, nekrose.

Hvis en person fortsætter med at kontakte et allergen i lang tid, kan allergisk dermatitis i hovedbunden omdannes til eksem. Eksem karakteriseres af et længere kursus, kronisering af processen og polymorfisme af læsioner.

I ægte eksem vises seropapsler og mikrovesikler med sterile indhold på baggrund af rødmen og hævelsen i hovedbunden, hurtigt at åbne og danner "serøse brønde", der udskiller serøs exudat og forårsager græd. Senere krymper udslippet til skorpe. Forstyrret af alvorlig kløe. For kronisk eksem er præget af øget infiltration, øget hudmønster og desquamation.

seborrhea

Seborrhea ledsages af forekomsten af ​​hyperæmi og skæl på hovedbunden. Årsagen er øget udskillelse af talgkirtlerne og en kvalitativ ændring i sammensætningen af ​​talg. Ofte forværres processen ved aktivering af betinget patogen svampeflora (P. Ovale).

Seboré kan være fysiologisk, når det opstår under pubertet. Som følge af talgkirtlernes umodenhed kan fænomenet seborré findes i et barn i den første måned af livet.

Når fedtet seboré påvirker ikke kun huden på hovedet, men også brystområdet, interscapulært rum, ansigtshud. Overdreven udskillelse af talgkirtler erhverver aggressive egenskaber på grund af tilstedeværelsen af ​​frie fedtsyrer. De bryder den epidermale barriere, hvilket gør huden følsom, tilbøjelig til rødme og betændelse. I alvorlige tilfælde udvikler seborisk dermatitis. Huden bliver skinnende af fedt, hyperæmisk, dækket med grove lamellære gul-grå seborriske skalaer. Hos mænd er en tyk form for olieagtig seboré mere almindelig, hvor talg har en meget tyk konsistens, og trykket er svært at frigøre, skalaerne er tæt knyttet til overfladen af ​​hovedbunden. Denne form er ofte kompliceret af pyoderma.

Tør seborrhea er mere typisk for børn under puberteten. På den tørre hovedbund er der en lille plade peeling, gul-grå flager på en lidt hyperemisk baggrund. I denne form for seborrhe bliver en betinget patogen svamp, Pitipisorum oval, ofte aktiveret, hvilket øger peeling og kløe.


Blandet form er mere almindelig hos mænd. På samme tid råder den tørre form af seborrhe i hovedbunden, og ansigtet er fedtet.

Svampeinfektioner

Patogene svampe i hovedbunden forårsager ofte rødhed, påvirker ikke kun epidermis, men også håret. Den mest almindelige infektiøse svampesygdom er microsporia eller ringorm. Kaldt svampedermatofytter. Microsporia smitter nemt børn og unge kvinder, da de har en meget tynd epidermis, hvor svampen er meget let at trænge ind. Infektion opstår ved kontakt med syge mennesker eller dyr (katte, hunde).

Skaderne på hovedet er oftest placeret på templerne, kronen, kronen. De har udseendet af ovale og afrundede rødlige flager med en rulle rundt omkredsen, op til fem cm i diameter. Næsten der kan være små foci af screening. Pletterne fremstår som skaldede pletter, fordi håret i dem er brudt ned i en højde på 6 mm og omgivet af hvide muffer.

Bekræftelse af diagnosen tillader undersøgelsen under lampen Træ: De berørte foci har en lysegrøn glød.

Autoimmune processer

Sådanne autoimmune sygdomme som discoid lupus erythematosus og alopecia areata forårsager ikke kun rødmen i hovedbunden, men også hårtab. Denne patologi er mest modtagelig for kvinder. Ofte vil autoimmune sygdomme debuteres efter fødslen.

Fokal eller nestende alopeci opstår pludselig. En eller flere læsioner er dannet i hovedbunden. Huden er hyperemisk, men det kan være uændret, håret fjernes let, når det presses, og kløe eller ømhed i det berørte område er forstyrrende. På periferien af ​​ilden holder hår i form af udråbstegn.

Med discoid lupus erythematosus danner en erythematøs plaque med klare grænser i hovedbunden med karakteristiske hyperkeratotiske skalaer og follikulære hornpropper på overfladen. Vægte, der er vanskelige at adskille, når der skrabes, hvilket ledsages af smerte. Hyperemiaen bliver til cyanose, og den fremherskende atrofi med hårtab udvikler sig i centrum af fokuset.

konklusion

Årsager til rødmen i hovedbunden er varieret. En korrekt diagnose kan foretages af en hudlæge eller dermatolog-tricholog. Det er vigtigt, at eventuelle mistænkelige symptomer henvender sig til en specialist i tide for ikke at gå glip af en alvorlig patologi.

Hvad hvis hovedbunden bliver rød og skæl?

Ofte kan rød hovedbund og skæl samt kløe være et problem for en person. Problemer med hovedbunden og håret er et populært fænomen i vores tid. De forårsager forlegenhed og ubehag, men det betyder ikke, at en person har alvorlige helbredsproblemer.

Naturligvis viser rødmen af ​​huden på hovedet, at der er noget galt med det. Selv producenter af de dyreste shampooer kan ikke fuldt ud garantere, at der ikke vil være problemer med hovedbunden og håret, især hvis årsagen er interne sygdomme i hovedbunden.

Årsager til rødme

Tilstedeværelsen af ​​rødme rejser mistanke om, at en person har dermatologiske komplikationer. Røde pletter på hovedet kan være tegn på seborisk dermatitis, og udseende af skæl på hovedbunden kan kun styrke gætteriet. Desuden kan det forekomme, at hvis der forekommer lyserøde pletter i hovedbunden, er der en allergisk reaktion. Et lignende problem kan forekomme hos kvinder efter farvning af hår.

Det betyder, at hovedbunden er blevet brændt, og du bør helt sikkert vende sig til trichologen.

Selvfølgelig kan du ikke ignorere disse symptomer, fordi de kan føre til katastrofale konsekvenser, der bliver meget sværere at fjerne.

Det anbefales ikke at selvmedicinere. Rødme i hovedbunden kan være et resultat af svampesygdomme, herunder:

 • trichophytosis (kløende, flaky og kløende, hårbrydning er observeret);
 • microsporia (rød hud er dækket af små bobler, overført gennem dyr);
 • Favus (meget smertefuldt, der er et aktivt hårtab).

Svært ofte bliver hovedbunden rød, hvis en person bruger plejeprodukter, der ikke passer til ham. Dette problem kan løses meget nemt ved at ændre shampoo og andre hårplejeprodukter og vælge nye mere omhyggeligt for at undgå problemer i fremtiden. Hvis en person hvilede på havet, kunne huden på hovedet også blive tørre og blive rød. I dette tilfælde bør du træffe foranstaltninger til at fugtiggøre, i nogen tid ikke at tørre håret med en hårtørrer og lave masker.

Infektionssygdomme er årsagen til røde pletter på hovedet. Sådanne sygdomme indbefatter pedikulose og folliculitis. Efter lusens aktivitet er kroppen meget kløende, nogle gange gør den ondt og blærer nogle steder - det er pedikulose. Med folliculitis findes røde pletter på hovedet, tæt på hårrotten, som i lang tid kan vokse til tilstanden af ​​en smertefuld udslæt med pus.

Rød hud på hovedet og skæl ses hos mennesker med hormonelle lidelser eller lav immunitet. Det er absolut ikke værd at behandle dig selv, sædvanlige masker eller shampooer giver ikke den nødvendige hjælp.

Problemløsning

I tilfælde af røde pletter eller andre problemer med hovedbunden, skal du straks kontakte en specialist, som vil undersøge dig og give dig nyttige anbefalinger, der kan hjælpe med at klare denne eller den vanskelighed. Måske har en person lige hentet de forkerte hårplejeprodukter, men det er ikke værd at håbe på det og udsætte et besøg hos en hudlæge.

Svampe kan helbredes ved hjælp af svampedræbende stoffer, antibiotika og hormoner, som lægen vil ordinere. Hvis der opdages dermatitis, kan den også fjernes ved hjælp af svampedræbende midler, passende ernæring (spise mad, der indeholder mere zink og vitaminer A, B, C) og masker.

Pedikulose behandles med lægemidler, der findes i apoteket.

Disse er forskellige løsninger og sprøjter til ekstern brug. En smitsom sygdom som folliculitis kan ikke helbredes med kun medicin. Lægen skal fjerne pus og ordinere en speciel salve. Hvis sagen er meget vanskelig, vil han ordinere antibakteriel terapi og immunterapi.

Hvordan slippe af med skæl

Skæl (skrælning af huden med hvide partikler) er en temmelig almindelig sygdom i hovedbunden. Dette problem kan ofte forårsage dysfunktion af talgkirtlerne, som opstår som følge af ukorrekt metabolisme, problemer med fordøjelse, bugspytkirtel eller skjoldbruskkirtel eller infektion. Ofte bør sådanne problemer som røde pletter på hovedet, med skæl ikke være.

Hvis skæl ser ud, kan du slippe af med det ikke alene ved hjælp af kosmetik, men også med hjælp fra folkemusik. Forskellige masker baseret på olier er fremragende hjælp til at håndtere dette problem. Glem ikke, at god ernæring, sund søvn, fysisk anstrengelse har en positiv effekt både på menneskers sundhed generelt og på hovedets tilstand. Men at gå til en specialist er obligatorisk, når skæl vises.

Sådan forebygger du sygdomme

For ikke at blive gidsler af ubehagelige rødme- og hovedsygdomme anbefales det at tage sig af din hud og hår derhjemme.

De mest effektive metoder:

 • Korrekt ernæring (mad skal være rig på vitaminer og sporstoffer, særlig opmærksomhed bør rettes mod produkter, der indeholder store mængder zink);
 • For at undgå tør hud skal du drikke mindst 1,5 liter vand om dagen (te, kaffe osv. Er ikke inkluderet i disse 1,5 liter, kun vand);
 • olieagtig hud på hovedet bør ikke være bange, hvis alt er i orden med fordøjelsen og nervesystemet;
 • vælge den rigtige shampoo (det anbefales at give præferencer til lægemidler);
 • vask hovedet ikke mere end 2 gange om ugen, for ikke at forstyrre talgkirtlerne;
 • vask dit hår ikke i hårdt eller i stærkt kloriseret vand;
 • Skyll altid shampoo fra hovedet.
 • gnid ikke krøllerne med et håndklæde efter at have tøjet hovedet;
 • bære hatte i ethvert vejr, når som helst på året
 • brug ikke hårtørrer, strygejern osv. for ofte
 • brug kvalitets hårplejeprodukter.

Hvis du følger disse anbefalinger, er der stor sandsynlighed for, at problemer som rødmen og skæl ikke opstår, og dit hår bliver sundt og smukt.

Hvorfor epilering af det intime område blev forbudt

Laser eller elektrolyse - hvem til hvem: fordele og ulemper ved begge metoder