Hår vokser efter epilatoren, hvad skal man gøre?

Ingroet hår er et meget almindeligt problem i kosmetologi, som både kvinder og mænd står overfor. De opstår normalt på steder, hvor håret er hårdest. Hos mænd er det nakke og hage, og hos kvinder er det underunderlivet og benene. Mørkhudede mennesker med mørk hård vegetation har mere tilbøjelighed til dette problem. Hvordan er det farligt, hvordan man slippe af med indgroede hår og forhindre deres udseende?

 • 1. Er indgroede hår farlige?
 • 2. Årsager til indgroet hår
 • 3. Er hårfjerning årsag til hårintroduktion?
 • 4. Ingroede hårfjerningsmetoder
 • 5. Ingroede hårfjerningsprodukter
 • 6. Professionel kosmetik
 • 7. Indgroet hårbehandling
 • 8. Alternative måder at fjerne indgroet hår
 • 9. Forebyggende foranstaltninger
 • 10. Hvad skal man ikke gøre?
 • 11. Nyttige tips

Er indgroede hår farlige?

I starten kan det forekomme, at problemet ikke er så alvorligt. Men når der opstår sorte pletter fra det tidligere hår på huden, der begynder at smerte, når de kommer i kontakt med tøj, forårsager kløe og betændelse, opstår der spørgsmålet om hvad der skal gøres med indgroet hår. Inflammation løber risikoen for suppuration, som kan forårsage alvorlige hudinfektioner.

En sygdom opstår - pseudo-folliculitis. Under fjernelse af indgroede hår kan en nål eller tænger bringe infektionen inde i folliklen. Og dette vil føre til udseendet af en mørk pigmenteret plet. Ar og ar kan også forblive.

Årsager til indgroet hår

Årsagerne til, at hår vokser kan være mange.

Vi opregner de vigtigste:

 • skarpe udsving i hormonelle niveauer. For eksempel i tilfælde af forstyrrelser i skjoldbruskkirtlen eller i de første dage af menstruationscyklusen, når østrogenproduktionen stiger;
 • skade på hårkanalen i forbindelse med fjernelse eller skade.
 • barbering for ofte
 • i hårfjerningsprocessen kan håret bryde ned under epidermisniveauet;
 • brug når du barberer et stumt blad
 • hårfjerning mod deres vækst
 • Tæt syntetiske undertøj forsinker fordampning fra hudoverfladen, hvilket forårsager patogen mikroflora;
 • bruger den forkerte version af hårfjerning
 • forkrossning af huden på grund af brugen af ​​kosmetik usædvanlig for det.

Er hårfjerning årsag til hårintroduktion?

Lad os undersøge mere detaljeret effekten af ​​forskellige typer hårfjerning på problemet med dette problem.

Hovedårsagen bliver normalt epilering. For at forstå, hvorfor hår vokser efter epilering, skal du forstå mekanismen for dens handling. Under det bliver hårsækken ødelagt. Men det forsikrer ikke mod efterfølgende vækst. Det vil genoptage, men håret bliver svagere. Ofte er det meget svært for et sådant svækket hår at bryde gennem lagene af epidermis, og det begynder at vokse vandret, det vil sige under huden. Problemet kan opstå, selv efter professionel hårfjerning i salonen. Kosmetologer mener, at håret vokser ind i huden efter epilering på grund af det store antal epidermale flager.

Med hårfjerning fundet ud. Men voksen garanterer ikke, at dette ubehagelige problem undgås. Selvom det efterfølgende bliver fjernet, bliver håret kun fjernet fra overfladen og efterlader en hårfollikel i huden. Når det ikke lykkes, bøjer nogle hår sig eller går i stykker. Dette forårsager en inflammatorisk proces, og fører yderligere til unormal hårvækst. Nu bliver det klart, hvorfor hår vokser efter depilation. Inflammation af håret dybt under huden kan vare i meget lang tid. Indgroede hår danner pustler.

At barbere maskinen er ikke altid den bedste måde. Især hvis det udføres forkert: mod hårets vækst eller ved brug af en gammel maskine. Princippet om barbering er som voksning. Vi vil forsøge at forklare, hvorfor hår vokser efter barbering. Nogle piger, der stræber efter perfektion, barberer deres ben næsten dagligt, ikke at lade hårene genvinde sin vækst. Samtidig bliver hårpæren træt, og håret bliver tyndere og mister evnen til at vokse i den rigtige retning.

Alt dette betyder ikke, at du skal stoppe barberingen og begynde gradvist at blive en stor ape. Hvis indgroet hår regelmæssigt vises efter den sædvanlige metode, så skal du prøve en anden mulighed. Nogle gange er det nok at skifte barbermaskinen til voks eller andre metoder. Der er ingen rigtige beslutning. For hver hudtype skal du kigge efter en individuel tilgang.

Efter eksperimentering kan du muligvis finde en passende metode til depilering.

Hvis et lignende problem opstår, kan det ikke efterlades uden opmærksomhed. Her er nogle måder at håndtere indgroet hår på.

Ingroede hårfjerningsmetoder

Dette problem er let elimineret i kosmetologerum ved hjælp af specialudstyr. Men hvordan man fjerner indgroet hår derhjemme? Ikke alle har mulighed for at besøge skønhedssaloner.

Baseret på hvor dybt håret er vokset ind i huden, afhænger løsningen af ​​problemet.

 1. Hvis den inflammatoriske proces endnu ikke er begyndt, og hårene ligger lavt, kan du lave en skrælning, pre-raspariv hud. Hvis du ikke løser håret straks, vil du være i stand til betydeligt at "åbne vejen for dem." Efter peeling er det nødvendigt at blødgøre huden med lotion. Proceduren kan udføres dagligt. Kaffe- eller havsalt kan bruges som skrubbe.
 2. Hvis betændelse er til stede, skal du først fjerne det med antibakterielle midler som furatsilin, miramistin, calendula tinktur eller anti-acne lægemidler. Når den inflammatoriske proces fjernes, kan du bruge en peeling.
 3. Hvis der er rødme og komprimering, er dette en indikation på, at håret er ret dybt. Derefter er en mekanisk metode til fjernelse nødvendig. Det er vigtigt at vide, hvordan man trækker indgroet hår, mens det ikke spredes infektionen og ikke forårsager sundhedsskader.

Har brug for en nål eller pincet. De skal først steriliseres med et desinfektionsmiddel. Sted omkring brystet skal også behandles med alkohol. Før du fjerner håret, skal du anvende en varm komprimering i et par minutter, da det er meget lettere at få det ud af den dampede hud.

Hvis håret er synligt på overfladen, kan det trækkes ud med pincet. Men hvis det er placeret dybt, så er det nødvendigt at bruge en nål. Efter afslutningen af ​​proceduren skal fjernelsesstedet behandles med et antiseptisk middel og derefter påføre en forkølelse.

Ingroede hårfjerningsprodukter

Foruden professionel kosmetik er der forskellige populære metoder til folkemusik. Alle kan vælge et middel til indgroet hår under hensyntagen til hudens egenskaber, individuel følsomhed over for komponenterne og tillid til producenten.

Kaffe skrubbe

Det betragtes som en meget effektiv metode. Det er nødvendigt at blande kaffegrundene, en skefuld olivenolie og en lille brusegel. Ud over indgroet hår kæmper skrubberne godt med stregmærker og cellulite, stramning og toning af huden. Ansøg bør være 2 gange om ugen.

Saltskrubbe

Dette er et andet tilgængeligt middel til indgroede hår. Du skal bruge et halvt glas salt, to teskefulde orange olie og en fugtighedscreme. Ingredienserne blandes for at opnå en ikke for flydende konsistens. Gnid huden med denne skrubbe. Det skal advares om, at det uhyggeligt kæmper huden. Men effektivt trækker hår til overfladen. Skyl huden med køligt vand efter påføring. Tør det derefter tørt og smør med en specielt forberedt sammensætning. Det er nødvendigt at blande salicylsyre og calendula tinktur i lige dele. Ved afslutningen af ​​proceduren smøres huden med baby creme.

komprimerer

Til dette skal du forberede en lotion mod indgroet hår. I en kvart kop kogt vand skal du opløse to aspirintabletter og en ske med glycerin. Lotionen kan anvendes som komprimere eller tørre problemområder flere gange i løbet af dagen. Dette vil hjælpe hårene til at spire ud.

Professionel kosmetik

Især for dem, der ikke har tillid til traditionel medicin eller ikke har fri tid til at forberede alle mulige opskrifter, vil vi liste professionelle retsmidler for indgroet hår efter epilering. Deres sammensætning indeholder ofte salicylsyre eller glycolsyre. Disse værktøjer er specielt designet til at bekæmpe dette problem. De anvendes før eller efter epilering. De åbner porerne, renser dem, fremmer celleregeneration og forhindrer vegetation i at spire under huden. De sænker også væksten af ​​ny vegetation.

De mest populære er Green Mama og Depileve Folisan lotion, en aftershave creme indeholdende vitamin F fra Liberty, en Beauty image creme. Oriflame selskab producerer en god fløde efter depilation mod indfødning af hår.

Indgroet hårbehandling

Scrubs og kompresser hjælper med at løse problemet. Professionel kosmetik ud over dette forhindrer dets forekomst. Men der er værktøjer, der har en terapeutisk effekt. De bidrager til fjernelse af inflammatorisk proces, desinficere og helbrede.

Salicylsyre

Salicylsyre fra indgroet hår hjælper meget godt, da det har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber. Det skal anvendes flere gange om dagen, gnide områder med indgroet hår. Det renser porerne, fjerner døde hudpartikler fra det øverste lag af huden og derved blødgør det. Fjerner rødme og forhindrer ardannelse, fremme celleregenerering. Desuden giver skrælning med salicylsyre hudens glathed og mat.

I hjemmet bruges salicylsyre fra indgroet hår ofte, dets anvendelse udføres i flere faser.

Her er trinene:

 1. Rengør problemområdet med sæbe grundigt, ellers kan de resterende bakterier forårsage inflammation.
 2. Det er nødvendigt at dampe huden godt. Det er bedst at tage et bad eller stå i mindst 5 minutter i brusebadet. I mangel af en sådan mulighed kan du anvende varme kompresser.
 3. Tør problemområdet med bomuldsuld fugtet med 2% salicylsyreopløsning. De med meget tør eller følsom hud kan bruge salicylic lotion. Proceduren skal udføres om morgenen og aftenen.
 4. Ca. på den tredje dag begynder huden at skrælle og gradvist frigøre indgroet hår. Nu kan du trække den ud med pincet.
 5. Efter proceduren anbefales det at smøre huden med salicylsyre.

Salicylsyre mod indgroet hår er en aktiv bestanddel i mange moderne kosmetik. Det bruges også efter barbering for at lindre irritation.

lotion

Det er ikke nødvendigt at købe dyr medicin på apoteket. Især da det kan forårsage allergier. At vide, hvilke ingredienser der er sikre for dig, kan du lave lotion fra indgroede hår og hjemme. For at gøre dette skal du bruge 10 ml vegetabilsk olie og få dråber vitamin A og E. I den resulterende base tilsættes nogle dråber af en eller to af følgende æteriske olier: eucalyptus, appelsin, cedertræ, lavendel, enebær, te træ, fedter, citron, rosmarin. Alle disse olier har antiinflammatoriske virkninger.

Et godt og billigt middel til indfødning efter epilering er Ambulance salve. Dens sammensætning indeholder vitaminer, urteinfusioner og vegetabilske olier. Det har en helbredende og beroligende virkning, og forhindrer også den inflammatoriske proces. Men hun anbefales at smøre de berørte områder 2 dage efter epilering.

bodyaga

Ofte finder anvendelse af indgroede hår. Til dette formål er det bedre at bruge det i form af et pulver. Det er nødvendigt at tilføje hydrogenperoxid til det. Hold blandingen i problemzonen i 15 minutter, indtil der opstår en let brændende fornemmelse. Derefter vaskes og fugtes huden med en creme. Gentag proceduren skal være 5 dage. Denne metode eliminerer også fuldstændig inflammation og de resterende mørke pletter.

Det er vigtigt at huske at bodyaga fremmer hårvækst. Derfor kan du ikke holde det længere end 15 minutter. Ellers bliver håret "afkrydset", hvor det slet ikke er nødvendigt.

Ichthyol salve

Ichthyol salve til indgroet hår har fundet anvendelse på grund af antiseptiske, antiinflammatoriske og smertestillende egenskaber. Dens unikke er, at selv med regelmæssig brug absorberes den ikke af kredsløbssystemet og virker direkte på det betændte område omkring hårsækken. Derudover hjælper det med at forhindre indtrængen af ​​patogene mikrober i sår, hvilket fremskynder helingsprocessen. Med regelmæssig brug trækker den det indgroede hår ud.

Det anbefales at anvende salven en dag efter depilation. Dette skal ske om natten. Om aftenen under brusebadet skal du grundigt gnide huden med en vaskeklud. Derefter anbringes et tyndt lag salve til de områder, der er mest ramt af indgroing. Derefter dække disse steder med gasbind og klæbende film. Næste morgen, fjern rester af salven med en fugtighedscreme. Normalt indgroede hår spire efter den første ansøgning. Derefter kan de fjernes med pincet. Hvis resultatet ikke blev opnået, anbefales det at gentage proceduren hver anden dag. Sørg for at skrælle dagen før.

levomekol

På internettet kan du læse mange positive anmeldelser om denne salve. Det er velegnet, når pustler begynder at dukke op, da det effektivt lindrer betændelse. Levomekol fra indgroet hår er meget simpelt. Det er nok at sætte det på bomuldsuld og klæbe det med klæbebånd på det berørte sted og efterlade det natten over. Om morgenen kan du gentage proceduren. Omkring en dag senere går abscessen.

Alternative måder at fjerne indgroet hår

Når problemet med indgroede hår vedvarende forfølges og metoder, der anvendes hjemme, kun bringe midlertidig lindring, giver det mening at tænke på professionelle måder at slippe af med dette problem. Nydelse er ikke billig, men nogle gange nødvendig.

 1. Photoepilation - effekten af ​​blinklys på hårsækken og dens fuldstændige destruktion. Vegetation tilbage på overfladen, dør efter et par dage. Proceduren skal gentages 3-5 uger. Dette er den eneste måde at glemme unødig vegetation i lang tid på. Nogle gange holder de op med at vokse helt. Anbefales ikke til gravide, ammende, mennesker med friskbrun, samt at have betændelse og hævelse på epidermis.
 2. Bioepilation - fjernelse af vegetation med voks. Samtidig fjernes hårpæren. Ofte bruges i forbindelse med fotoepilering.
 3. Laser hårfjerning. Fremgangsmåden er meget hurtig og effektiv. Den bruges primært til mørkt hår. Fra strålekilden er en puls af en bestemt bølgelængde, som ødelægger follikelets struktur. Efter en måned skal proceduren gentages.
 4. Elektrolyse. Velegnet til alle kropsområder og alle hudtyper. Når dette sker, opstår den irreversible ødelæggelse af hårsækkene. Men proceduren er dyr og tidskrævende.

Forebyggende foranstaltninger

For ikke at forstyrre spørgsmålet om, hvordan man fjerner indgroet hår, er det lettere at forsøge at forhindre udseendet af dette problem ved at observere forebyggende foranstaltninger og korrekt udføre epilering.

 1. Før vegetationen fjernes (uanset hvilken metode der vælges), er det nødvendigt at rense huden med gel eller sæbe. Derefter vil det være korrekt at bruge en skrubbe. Det vil rense huden på laget af døde celler og gøre det glat.
 2. Før du barberer, skal du sørge for at anvende et skum eller en gel på huden. Dette vil ikke blot lette maskinens glide, men også blødgøre og fugte huden.
 3. Overhold skærmens skarphed i barbermaskinen.
 4. Efter afslutningen af ​​barberingen er det nødvendigt at behandle huden med et desinficerende lotion.
 5. For at lindre irritation i slutningen af ​​proceduren er det nødvendigt at anvende kropsmælk. I stedet kan du anvende en creme fra voksende til hår efter epilering.
 6. Du kan ikke ofte fjerne uønsket vegetation. Især ejere af tør og følsom hud. Det bedste betragtes to gange om ugen. Hyppig hårfjerning fører til sår og suppuration, hvilket medfører dannelse af indgroet hår.
 7. Fjern vegetation bør kun være i retning af deres vækst.
 8. Anvend regelmæssigt en creme til indgroet hår efter epilering. Det fjerner døde hudceller og derved blødgør huden.

Det hornede lag af epidermis bliver tyndere, hvilket forhindrer indvækst. Derudover har disse cremer en helbredende virkning.

Hvis du bruger disse enkle regler som en vane, kan du reducere udseendet af indgroet hår betydeligt og endda glemme dette problem for evigt.

Hvad skal man ikke gøre?

Det er vigtigt ikke kun at vide, hvordan man skal håndtere indgroet hår efter epilering, men også ikke at lave fejl, der kan forværre situationen, nemlig:

 • hvis du efter en metode til hårfjerning regelmæssigt fortsætter med at vokse, så skal du prøve andre måder.
 • Brug ikke nålen og pincetten uden forudgående desinfektion. Ellers kan du inficere infektionen.
 • Du kan ikke skubbe hårsækkene. Så du kan beskadige hudcellerne.
 • Det er umuligt at gentage epilering på et sted, hvor hår er vokset. Det giver ikke resultatet, men hudens tilstand forværres.
 • hvis der er nogen tvivl om at indgroet hår eller noget andet, så kan du ikke vælge huden med en nål og komme til bunden af ​​sandheden.

Ekstra traume og infektion til noget. Det er bedre at søge professionel hjælp.

Nyttige tips

 1. Epilering anbefales ikke på kritiske dage, men også i dårlig humør. I løbet af denne periode øger irritabilitet og forvirring, som kan fortælle om kvaliteten af ​​proceduren.
 2. Fjern vegetation er bedre før sengetid. Sår tilbage efter depilering eller barbering er særlig modtagelige for infektion i de første timer. Men at sove straks vil risikoen for infektion blive reduceret betydeligt. Under søvn genoprettes huden, cellerne regenereres. Muligheden for forekomst af inflammatoriske processer og pustler reduceres.
 3. Når du vælger en creme til indgroet hår, er det vigtigt at være opmærksom på hvilken zone den er beregnet til. Fodcreme kan forårsage irritation på bikiniområdet. Det er nødvendigt at læse sammensætningen og instruktionerne omhyggeligt.
 4. Brug syntetiske undertøj så sjældent som muligt. Sengetøj skal også være af naturlige stoffer.
 5. En hård vaskeklud bør bruges under brusebadet.
 6. Efter epilering bør du ikke bære groft eller syntetisk tøj, nylon strømpebukser.
 7. Ved hyppig hårindvækst anbefales det ikke at bruge en fedtet creme.

Nu kender vi "fjenden" i ansigtet. Husker årsagerne til hårvækst og regelmæssigt gør forebyggelse, du vil snart glemme problemet i lang tid og nyde skønheden og glatheden af ​​benene.

Hvordan slippe af med indgroet hår efter epilering?

Efter at have fundet indgroede hår efter epilering, ved ikke alle, hvordan man kan slippe af med dem. Ugle stød tillader ikke kvinder at se perfekt ud. De giver huden et ubeklædt udseende. Og hvis betændelse og suppuration kommer nær det indgroede hår, ophører problemet med at være kosmetisk.

Den inflammatoriske proces kan sprede sig til nabolandene i huden og fremkalde udviklingen af ​​alvorlige komplikationer. Ar, ar eller pigmenterede pletter forbliver ofte på stedet for betændelse. For at undgå dette, slippe af med indgroede hår bør være umiddelbart efter at de vises. Hvis du beslutter dig for at prøve en ny type hårfjerning, så se typerne af epilering.

Fjernelse med en vaskeklud eller mitten

For at slippe af med indgroede hår, vil en scourer fra loofah eller en kese mitten hjælpe. Mundmåler Kese brug orientalske skønheder til kropspleje. Den er lavet af bomuld eller silke med tilsætning af syntetisk garn. På grund af den særlige vævning af snoede fibre exfolierer mitten det øvre keratinøse lag af epidermis. Behandle problemområder med en svamp eller mitten efter dampning. Det anbefales at tage et varmt bad eller en brusebad.

Du kan dampe din hud med en varm kompressor. Komprimering er praktisk at bruge, hvis området med indgroet hår er lille. For at komprimere skal du fugt i varmt vand (38 - 42 grader) et lille stykke bomuld eller linnedstof, foldet i flere lag. Det påføres på renset hud i 3-5 minutter.

I stedet for vand kan du bruge et afkog af urter. Det er bedre at give præferencer til planter med antiinflammatorisk virkning. Ideelt kamille infusion apotek. Det er tilberedt fra 1 el. l. tørre kamille blomster og 1 kop vand. Råmaterialer hældes kogende vand, insisterer 15 - 20 minutter og filtreres. Om nødvendigt opvarmes infusionen til den ønskede temperatur før brug.

Det dampede område tørres af med en hård vaskeklud eller kese med massagerende bevægelser. Peeling kan gøres dagligt eller hver anden dag. Efter proceduren er det ønskeligt at blødgøre huden med en fugtgivende lotion eller creme.

På videoen indgroet hår efter epilering:

Gradvist skrækker det øverste lag af epidermis og håret kommer ud. Derefter kan den fjernes med pincet. Selvom det indgroede hår ikke kan frigives, bliver det meget tættere på overfladen.

Før du slippe af med indgroet hår med mekanisk skrælning, skal du sørge for, at huden ikke har betændelser og sår. Det anbefales ikke at bade i et varmt bad og at lave varme kompresser under åreknuder.

Skrub fjernelse

Du kan fjerne det øverste lag af epidermis ved hjælp af enhver kosmetisk skrubbe. Det er dog bedre at lave mad selv. Dette vil skabe den mest egnede stivhed af produktet, afhængigt af typen af ​​hud på problemområdet.

Til behandling af det følsomme bikiniområde er det bedre at bruge en kaffekop. For at forberede det blandes malet kaffe med oliven eller anden vegetabilsk olie. Blandingen skal være tyk som sur creme. Du kan tilføje et par dråber æterisk olie med anti-inflammatoriske egenskaber (tea tree olie, lavendel, eukalyptus eller mynte). Forberedt betyder at gnide den rensede hud med bløde, men trygge massagebevægelser. Du kan fortynder kaffekurven med brusegel og gnid det i et problemområde, mens du tager et bad eller en brusebad.

For meget følsom hud, i stedet for malet kaffe, er det bedre at bruge kaffegrunde. Hvis kaffekurven er fortyndet med honning, vil den traumatiske virkning på huden være minimal.

Behandle sart hud kan havregryn skrubbe. Havregryn hældes med kogende vand, så væsken helt dækker produktet. Når flagerne bliver dampet og afkølet, gnides de forsigtigt ind i problemområder. Havregryn vil ikke kun hjælpe med at slippe af med indgroet hår, men også forbedre hudtilstanden.

Hvis huden er ujævn, bruges salt som en skrubbe. Du kan slippe af med indgroede hår med almindeligt bordsalt, men det er bedre at bruge havsalt. Det vil have en toning effekt på huden. Salt blandes med olivenolie eller anden vegetabilsk olie og påføres på kroppen med omhyggelige masseringsbevægelser.

Saltskrælning skal starte med lette bevægelser, der regulerer trykket på huden. Hvis gnides for hårdt, kan salt skade skaden og forårsage ømhed.

Til hud med medium følsomhed er det bedre at bruge en sukkerskrubbe. Sukkeret blandes med brusegelen og gnides ind i den rensede hud med masserende bevægelser. Det tager 2 - 3 procedurer til at trække hår ud af huden. Læs også, hvordan du gør shugaring derhjemme.

I videoen indgroede hårfjerning ved hjælp af skrubber:

Det hjælper med at fjerne indgroet hårtandpasta eller pulver. Det gnides ind i problemområdet 1-2 gange om dagen hver dag. Det vil bidrage til mekanisk at fjerne det øverste lag af epidermis og vil have en antiinflammatorisk effekt. Det er nødvendigt at bruge kun sædvanlig hvid pasta (eller pulver) uden tilsætningsstoffer. Her kan du læse, hvad brasiliansk hårfjerning er. Her er de typer laser hårfjerning. Find også ud af, hvordan laser hårfjerning er færdig.

Kosmetiske produkter

For at løse problemet kan du bruge færdige kosmetik fra indgroede hår efter epilering.

 • Hud læger Ingrow Gå lotion for at fjerne og forhindre indgroet hår indeholder glycolsyre. Det opløser det øverste lag af keratiniserede celler og blødgør huden, så håret kan uafhængigt komme ud. Lægemidlet omfatter også acetylsalicylsyre, som har eksfolierende egenskaber. Stoffet reducerer hævelse forårsaget af hårintræthed i epidermalvæv. For at fjerne tuberklerne skal de behandles med lotion to gange dagligt ved hjælp af en bomuldspindel.
 • Den aktive ingrediens i Tend Skin irritation og indgroet hår lotion er acetylsalicylsyre. Under dens indflydelse skylles det øvre lag af epidermis forsigtigt ud, og det indgroede hår frigives. Lægemidlet kan påføres huden umiddelbart efter den næste depilation. Den er tilbage på overfladen, indtil den er helt tør, skylles derefter med varmt vand. Dette hjælper ikke kun med at slippe af med eksisterende indgroede hår, men forhindrer også udseendet af nye.
 • Løsning for indgroede hår Bliss produceret en vatrondel imprægneret med aktiv sammensætning. Blandt bestanddelene i sammensætningen er glycolsyre og salicylsyrer, der opløse det øvre keratinøse lag af epidermis. Det anbefales at tørre områderne med indgroet hår med Bliss-skiver 12 timer efter barberingen eller 24 timer efter voksning. Dette beskrives ved varm voksning.

Hurtigt fjerne indgroede hår ved brug af kosmetik vil ikke lykkes. For at gøre dette skal du behandle huden regelmæssigt i flere dage eller uger.

Sletter et "dybt problem"

Hvis håret vokser dybt efter epilering, er det umuligt at fjerne dem med peeling og skrubbe.

I mangel af en inflammatorisk reaktion på huden kan du selv fjerne stangen med en syål:

 1. Først skal du dampe huden på problemområdet med en varm komprimering. I stedet for vand er det bedre at bruge kamille eller calendula infusion.
 2. Dampet hud masseres med en vaskeklud, mitten eller ved brug af enhver skrubbe. Peeling vil hjælpe med at fjerne de øverste lag af epidermis og lette adgangen til håret.
 3. Efter peeling renses huden og tørres med en steril klud eller bandage.
 4. Problemområdet behandles med en antiseptisk (alkoholopløsning af jod eller calendula tinktur).
 5. For at minimere risikoen for infektion, skal synålen antændes over ilden. Dette kan gøres på en konventionel gasbrænder ved at nedsænke nålens spids i flammerne.
 6. Den kalcinerede spids af nålen gennembler forsigtigt huden over håret.
 7. Nålen er nedsænket i huden væv, forsøger at afhente en loop af buet hår så tæt som muligt på roden. Hvis du klarer at gøre dette, vil stangen let glide ud af stoffet.
 8. Det ekstraherede hår fjernes fra roden med præ-desinficerede pincet.
 9. Såret behandles med et antiseptisk middel. Hvis såret blødning, kan du påføre et bandage eller klæbebånd.

På videoen, dybt indgroet hår efter epilering:

Denne metode hjælper med at fjerne håret, hvilket er tydeligt synligt gennem huden.

Hvis håret er meget dybt og ikke er synligt under et lag af hud, kan du ikke fjerne det selv. I dette tilfælde skal du konsultere en læge. Det er især farligt, hvis en stor abscess har dukket op, og huden omkring den har rødmet, fortykket og blev varmt. Lægen åbner abscessen og fjerner håret i en medicinsk anlæg.

Fjernelse fra betændt hud

Ingroet hår efter hårfjerningsproceduren kan fjernes med salicylsyre. Alkoholopløsning af salicylsyre (1% eller 2%) kan købes på apoteket. Med regelmæssig brug forårsager bivirkningen udtynding af det øvre hornagtige lag af huden og hjælper hårsaksen til at frigøre sig selv.

Det vil også have en antiinflammatorisk virkning og bidrage til at reducere inflammatorisk respons. Anvend kun en opløsning af salicylsyre på tuberkulen med indgroet hår, for ikke at forårsage skrælning af sund hud.

Du kan slippe af med problemet med acetylsalicylsyre (aspirin). En aspirintablet males i en mørtel og blandes med vand til en opslæmningstilstand. Den sættes på stedet med indgroet hår i 20 - 30 minutter. Efter proceduren rengøres huden med varmt vand. Hvis huden er let betændt, kan der være en let brændende eller stikkende.

Acetylsalicylsyre forsigtigt fjerne det øverste lag af epidermis og håret på vil overvinde forhindringen. Det vil også lindre hævelse og betændelse. Lotioner med aspirin gør hver dag, indtil håret optræder på overfladen.

Beroligende betændt hudparacetamol. Paracetamol tabletter males i en mørtel og fortyndes med vand til en opslæmning. Blandingen påføres til betændt hud, efterlades i 15 til 20 minutter, skylles derefter med varmt vand. Hvis betændelsen er mild, kan gruel forsigtigt gnides ind i huden med masserende bevægelser. Hun skyller forsigtigt af huden som en skrubbe. Værktøjet hjælper med at frigøre indgroet hår og forhindre genindgroet hår.

I tilfælde af pustler er det bedre at bruge Vishnevsky salve. Det påføres det berørte område om natten. Øverste bandage af bandage eller stick tape. Når abscessen åbner, vil håret blive udsat. Det bør kun fjernes efter helbredelse af såret.

Hvis betændelsen er for stærk, påvirkes et stort hudområde, og kroppens temperatur stiger, er det nødvendigt at konsultere en læge. Han vil sige hvad man skal gøre i en sådan situation. I alvorlige tilfælde kan behandling med antibiotika og hormonelle lægemidler ordineres. Du kan være interesseret i oplysninger om, hvordan du gør voksning hjemme i et bikiniområde derhjemme.

Traditionel medicin

Hvis der vises pustler på huden, anbefales det at bruge bagt løg. Det er bedre at bage løget i ovnen, men du kan bruge en stegepande. Løget lægges på overfladen af ​​panden (uden tilsætning af olie) og bages på en lille ild under låget, indtil det er blødt. Bagt løg har evnen til at reducere inflammatorisk respons og trække pus fra vævene.

Det skæres og skæres på området med sår. Efter en halv time skal du afskære en del af pæren, som er i kontakt med huden. Derefter påføres der en ny cut på problemområdet. Den bagt løg kan fastgøres med et bandage eller klæbende gips og efterlades natten over.

For at lindre betændelse hjælper værktøjet fra friske løg og vasketøjssæbe. En bar med brun vaskevaske skal revet på en fin rist og blandes med knust løg i lige store dele. Blandingen påføres problemområdet i 15 - 20 minutter en eller to gange om dagen. Det anbefales ikke at bruge hvid sæbe eller hvid stang. Disse værktøjer har ikke de nødvendige egenskaber.

Vil hjælpe med at eliminere inflammation af aloe. Det anbefales at bruge en plante ældre end 3 år. Aloe blade knuses og påføres til det betændte område i 15-20 minutter en eller to gange om dagen.

forebyggelse

Hvis hår vokser regelmæssigt efter epilering, er det værd at forsøge at ændre vejen for at slippe af med overskydende vegetation. I stedet for en elektrisk epilator kan du bruge plader til depilation. En anden metode til hårfjerning kan ikke forårsage en sådan hårlinjereaktion.

Peeling anbefales før hårfjerningsproceduren. Fremgangsmåden med peeling af det øvre hornagtige lag af epidermis vil reducere risikoen for indfødning af hår.

Det er tilrådeligt ikke at barbere hårstænger mod deres vækst. Så de ikke vokser for hurtigt, kan du fjerne dem i en vinkel på vækstlinjen. For at depilation ikke forårsager indvækst, bør du ikke bruge engangsmaskiner mere end 1 - 2 gange. Før proceduren er det nødvendigt at anvende et barberingsmiddel på huden.

Det er bedre at gøre depilation inden sengetid. Hvis proceduren udføres om morgenen, skal du bruge undertøj eller strømpebukser af naturlige stoffer. Kontakt af skadet hud med syntetiske materialer fremkalder indvækst, irritation og betændelse i huden. Du kan undre dig over, om laser hårfjerning er skadeligt for helbredet. Hvorvidt laser hårfjerning og graviditet er kompatible, beskrevet her. Linket beskriver, hvor længe håret ikke vokser efter laser hårfjerning.

Hvorfor hår vokser efter epilering: almindelige årsager

Efter proceduren for at fjerne uønsket hår er huden glat og fløjlsagtig. Men et par dage senere vises den største ulempe på en forræderisk måde - det indgroede hår og mere end en. Huden ophører med at behage, ubehag i hårets rotation begynder at irritere. Det er værd at finde ud af, hvorfor hår vokser efter epilering og hvordan man undgår det under efterfølgende depilation.

Flere årsager til problemet

De mest almindelige årsager til hårrotation er følgende problemer.

Tæt lag af epidermis

Alle mennesker har en anden kropsstruktur, det gælder også for huden. I nogle kvinder er det tyndt, i andre er det mere tæt. Gennem det tætte lag af huden til det nye voksende hår er svært at bryde igennem, og det ændrer vækstbanen. Som et resultat - indgroet hår.

Strukturen og strukturen af ​​hår

Nogle mennesker er naturligt udstyret med tykt mørkt hår, der er også groft hår eller krøllet. Denne type mennesker har ofte problemet med hårindvækst efter depilation.

Hormonale svigt

Kvinder mere end mænd er udsat for ændringer i hormonelle niveauer. Under menstruationscyklen ændres hormonets østrogenes aktivitet betydeligt. Mængden stiger i første halvdel af cyklen.

Udover de ændringer, der er forbundet med menstruation, kan der forekomme patologiske udbrud af østrogen. Dette kan skyldes nedsat funktion af hele det endokrine system.

Produktionen af ​​et hormon afhænger også af alderen - i ungdomsårene er mængden meget stor, men efter 40 år falder den gradvist.

Årsagen til ændringen i mængden af ​​østrogen kan være graviditet. I løbet af denne periode bliver hormonprogesteron mere aktiv.

Manglende ordentlig hudpleje før og efter depilering

Mange kvinder ved ikke og ved ikke, hvordan man skal passe på huden før og efter depilering. Men sådanne handlinger er en fremragende forebyggelse af indfødning af hår.

Før depilering på nogen måde skal du rense huden med en skrubbe eller en let peeling. Denne procedure giver dig mulighed for at fjerne det døde lag af epidermis. Efter processen er det nødvendigt at blødgøre huden, fugt den, hvilket vil reducere risikoen for hårrotation væsentligt og sænke processen med deres vækst.

Regelmæssig gentagelse af peeling, mindst et par gange om ugen, efter depilering.

De mest følsomme områder af huden, for eksempel bikiniområdet, skal behandles med hydrogenperoxid eller en vandig opløsning af chlorhexidin.

Efter depilation må man ikke bære stramt tøj fremstillet af syntetiske stoffer.

Hyppig brug af kemo-depilation

Chemo-depilation refererer til brugen af ​​cremer og voks. Sammensætningen af ​​næsten alle depilatory cremer omfatter stoffer, der svækker og tynder håret, dets struktur bliver svag, og den kan ikke vokse normalt. Hårsækken er også irriteret, hvilket fører til uundgåeligt hårindvækst.

Brugen af ​​værktøjer af dårlig kvalitet til depilation

Hvis en kvinde bruger en barbermaskine, så skal hun være skarp og med et beskyttende lag. De gamle knuste knive danner skiver, der beskadiger huden, når du barberer, og efterlader mikrotrauma på den - skærer, ridser. Sådanne skader er en glimrende kilde til infektion. Gamle knive skal bruge flere gange på huden og derved beskadige det endnu mere.

Brug gamle depilatory cremer. Sørg for at se på holdbarheden af ​​sådanne midler. Den gamle creme er jo ikke kun egnet til brug, men også ineffektiv.

Slankende syntetiske tøj

Tætpassende tøj gnider depileret hud og derved forårsager irritation og rotation af håret. Konstant mekanisk friktion og tryk på huden bidrager til konsolidering af epidermis og tilstopning af hårsækkene.

Forkert teknik af den valgte metode til depilation

Barbering skal ske i retning af hårvækst og ikke omvendt. De samme anbefalinger skal overholdes, når du bruger voks, voksstrimler og depilation med en manuel epilator.

Gentagen brug af depileringsmetoden, hvor der var tale om hårrotation

Det er uhensigtsmæssigt at anvende den samme metode til depilation, hvor håret voksede og håbede på et andet resultat.

Hvordan man undgår hårrotation efter depilation?

Den bedste måde er at forhindre hårrotation.

Men hvis en sådan sag allerede er sket, skal du vælge, hvor de indgroede hår vil blive fjernet. Perfekt i dette problem håndterer mesteren i salonen.

Hvis dette ikke er muligt, kan du fjerne håret hjemme alene. Der er flere måder:

 • ved hjælp af en nål. Glem ikke desinfektion.
 • ved hjælp af folkemæssige retsmidler.
 • ved hjælp af specialiserede cremer og lotioner for at bekæmpe hårindvækst.

Voksende hår efter depilation er et ubehageligt og delikat problem. Men hvis du følger et par regler og forebyggelse, kan du nyde hver dag en smuk og velplejet hud.

Ingroet hår efter epilering

Epilation er en procedure, der gør det muligt for dig ikke kun at slippe af med kropshår i lang tid (ved at ødelægge deres rødder), men for at bremse deres yderligere vækst. De mennesker, der engang har forsøgt denne procedure på sig selv, bemærker sine åbenbare fordele - sammenlignet med depilation. Imidlertid kan nogle gange indgroede hår efter epilering forårsage betydeligt ubehag.

Hvorfor vokse op?

En af de vigtigste ulemper ved fjernelse af hår er den øgede indfødning af håret - noget tid efter det er blevet gjort. Der er mange grunde, der bidrager til deres udseende.

Genetiske årsager medfører et for tæt lag af epidermis, hvorigennem et hår, der er svækket efter proceduren, ikke kan trænge ind. På grund af dette begynder det at vokse under det øvre lag af epidermis og ikke over det. En anden grund i denne kategori er en skarp ændring i hormonniveauet. Dette sker normalt ved behandling af hormonelle lægemidler såvel som i første halvdel af menstruationscyklussen.

Den anden kategori af årsager er mekanisk. Blandt dem er:

 1. Alvorlig skade på hårkanalerne. Dette skyldes forkert fjernelse af hår - mod deres vækst. Epilation skal udføres i retning af vegetationsvækst.
 2. Overdreven entusiasme for scrubs fører til en naturlig fortykkelse af det øverste lag af huden, hvorigennem fremover vil hårene være meget vanskelige at bryde igennem. Dette gælder især for dem, der regelmæssigt fjerner ansigtshår.
 3. Skader på overfladen af ​​epidermis forårsager ardannelse af hårrøret, hvilket fører til indfødning af hår.
 4. Voksende hår fremstår efter barbering, når der blev brugt en stumpmaskine (eller barbering blev gjort i den forkerte retning).
 5. Stærke indflydelse på udseendet af dette problem (især i bikini zone) valg af tøj. For smalle undertøj og leggings bryder blodstrømmen, overtager hårkanalerne, og resultatet er indgroede hår.

Den indgroede vegetation på benene og i bikiniområdet forårsager stor ulejlighed.

Disse hår ødelægger udseendet, forårsager kløe, og nogle gange brænder. Det skal forstås, at dette problem kan forekomme selv i dit tilfælde, når du udfører den dyreste laserfjerning i en elite salon. Det samme gælder for fjernelse af vegetation fra epilatoren hjemme.

Nogle kvinder ignorerer ofte udseendet af dette problem, fordi de ikke forstår, hvordan det er farligt.

Hvad er farligt indgroet hår?

Vegetation på kroppen, som ikke kan bryde gennem det øvre lag af epidermis på ydersiden, er farligt, fordi:

 • Der er fokus på inflammation, hvor pus vises.
 • Flere indgroede hår i nærheden kan kombineres til et fælles fokus på inflammation.
 • I svære tilfælde, ikke kun smerter, kløe, men også temperaturen stiger.
 • I tilfælde af sen behandling kan ar og ar opstilles på stedet for pustlerne, som kun kan fjernes ved kirurgi.

Sådanne ved første øjekast kan absolut uskadelige indgroede hår forårsage alvorlige og farlige sundhedsmæssige konsekvenser - i tilfælde af at behandlingen udføres uden for tiden eller slet ikke gives.

I avancerede tilfælde vil kun en erfaren hudlæge kunne klare dette problem. En specialist vil ikke kun eliminere denne betændelse, men også fjerne dens konsekvenser.

Glem ikke om sådanne konsekvenser som forøgelse af kløe, brænding og forværring hver dag udseendet af huden. Derfor er det i de allerførste faser af indgroede hår derfor meget vigtigt ikke blot at fjerne dem, men for at forsøge at forhindre deres genopståelse.

Hvordan slippe af?

Det skal straks siges, at der ikke er nogen universel måde at slippe af med indgroet vegetation, der ville være egnet for alle og under alle omstændigheder. Du kan klare dette problem, men det vil tage en masse tid og tålmodighed. Kampen er ikke kun at fjerne allerede indgroede hår, men også for at forhindre deres genopståelse. Og alle muligheder er opdelt i to typer:

 1. Selvstændig bortskaffelse af indgroede hår derhjemme.
 2. Et besøg hos en specialist.

Hvis du beslutter dig for at bruge den første mulighed, skal du først oplagre alt, hvad du har brug for.

Du skal bruge varmt vand, og endnu bedre - en afkogning af calendula eller kamille. Du skal forberede et antiseptisk, et håndklæde, en steril nål og pincet, alkohol, antibakterielle klud og tålmodighed. På et problemområde af huden er det nødvendigt at sætte et håndklæde fugtet med varm væske i 2-4 minutter. Derefter gnides huden med et antiseptisk middel, og hårene er forsigtigt tilsluttet med en nål og trukket ud med pincet. Efter proceduren gnides epidermis med alkohol.

Hvis der ikke er nogen pustulær betændelse på indvækststedet, kan du grundigt skrabe kroppen før du starter proceduren. I nogle tilfælde forsvinder indgroede hår på egen hånd. For at gøre dette, skal du opgive hårfjerning og depilation i et par dage, og en dag senere bruge en blød peeling.

Du kan håndtere dette problem med apotekværktøjer. Hvilke som er mere effektive vil blive forklaret nedenfor. Det specifikke værktøj skal under alle omstændigheder vælges af en specialist.

Når du besøger en specialist, kan problemet løses på to måder: Manuel fjernelse af indgroede hår eller kemisk peeling. Det specifikke valg af midler vil direkte afhænge af hudens tilstand og hvor lang tid håret har formået at vokse.

Hvad skal man gøre for ikke at vokse?

Som i andre tilfælde er det meget lettere at forhindre problemet end at håndtere det senere. Der er nogle enkle generelle regler, som vil hjælpe med at undgå indgroede hår:

 1. Før du udfører procedurer for at fjerne overskydende vegetation fra kroppen, anbefales det at tage et varmt bad eller brusebad, og brug også en skrubbe eller hård skrælning. Dette vil hjælpe med at blødgøre epidermis og frigøre hårene på overfladen.
 2. Selvom der vil blive rødme på huden (især i bikiniområdet) anbefales det ikke at besøge solsenge, svømme i åbne vandlegemer og undgå seksuel kontakt i de første tre dage efter proceduren.
 3. Epidermis i de mest følsomme områder anbefales at blive behandlet en gang om dagen med chlorhexidin. Dette vil tillade let og smertefri eksfoliering af døde celler og delvis erstatte kemiske peeling.
 4. Eksperter anbefaler ikke at bære syntetiske, for stramme tøj (især undertøj) i de første tre dage efter fjernelse af overskydende vegetation.

Disse er generelle anbefalinger, hvis overholdelse vil tillade at undgå sådanne problemer som udseendet af indgroet hår.

Men for hver type hårfjerning er der også deres egne tips. Forebyggelse af indgroede hår med deres hjælp vil være enkelt og nemt.

Hvordan epilere?

Før hårfjerningsproceduren anbefales at tage et varmt bad og lave en let peeling. At udføre hårfjerning er kun nødvendig for hårvækst. Ellers vil yderligere hårindvækst være meget vanskeligt at undgå. Efter fjernelse af vegetationen anbefales det at udføre en let peeling. Dette er nødvendigt for at fjerne resterende voks eller andre produkter fra overfladen af ​​huden.

Efter proceduren er det nødvendigt at blødgøre og fugte huden med en nærende eller fugtgivende gel eller fløde.

Det er bedst at bruge kosmetik, som ikke indeholder naturlige baser eller æteriske olier. I fremtiden, brug skrubbe er ikke mere end to gange om 10 dage. Ejere af følsom hud bør udføre denne procedure så lidt som muligt - så huden har tid til at komme sig.

Hvis disse enkle tips ikke hjælper med at klare problemet, vises voksende hår regelmæssigt, så skal du konsultere en specialist (om at ændre typen af ​​fjernelse af hår).

Hvordan barberes?

Hvis du foretrækker depilation (f.eks. Ved hjælp af en barberkniv eller en speciel creme), skal du huske følgende nuancer:

 1. Det er nødvendigt at vælge tiden for depilation under hensyntagen til din hudtype, samt tage hensyn til producentens anbefalinger.
 2. Det er nødvendigt at nøje overvåge produktets eksponeringstid på huden. Selvom resultatet efter denne periode ikke tilfredsstiller dig med 100%, bør du ikke selv øge eksponeringstiden.
 3. Skyl af rester af huden bør kun være rent og køligt vand uden rengøringsmidler.
 4. Du bør altid bruge en særlig creme efter depilation. Det vil hjælpe med at blødgøre og fugtgøre epidermis. Det er tilrådeligt at købe dette produkt fra samme serie som den selvhæmmende creme.

Dem, der foretrækker at bruge en barbermaskin, kan anbefale følgende:

 1. Prøv kun at bruge nye barberpatroner hver gang. Hvis de allerede var i brug, anbefales det at desinficere dem før depilering.
 2. Sørg for at bruge barberende geler eller skum. Dette vil blødgøre huden og gøre lettere lettere.
 3. Bevægelse - i retning af hårvækst.
 4. Træk ikke for hårdt på huden og tryk på maskinen selv. Kvaliteten på barberingen forbedres ikke, men risikoen for skade i denne sag øges alvorligt.
 5. Lige før barberingen anbefales det at tage et køligt brusebad med en skrubbe. Varmt vand i dette tilfælde er ikke særlig velegnet. Det kan dampe ud for huden, og yderligere hårfjerning ved maskinen vil være ujævn.
 6. Efter aflejringsproceduren er det nødvendigt at skylle huden grundigt med varmt vand, tørre det tørt og smøre med ethvert middel beregnet til efterfølgende barbering.
 7. I løbet af de første dage bør du ikke bære for meget syntetisk tøj.
 8. Det er bedre at bruge en skrubbe efter en sådan depilation hver tredje dag.

For at forbedre ydeevnen betydeligt kan du bruge specialværktøjer, der er designet til at bekæmpe indgroede hår.

Bedste værktøjer

Ikke kun slippe af med allerede eksisterende indgroede hår, men også nogle specielle medicin kan hjælpe med at forhindre deres udseende. På hylderne på apoteker og butikker kan du se produkter specielt designet til at bekæmpe indgroede hår: salver, scrubs, peels og geler (for eksempel Ingrow Go).

Dette er en speciel lotion, som ikke kun hjælper med at kæmpe med indgroet hår, men lindrer også aktivt irritation efter epilering eller depilation. Dette værktøj anvendes til de nødvendige områder to gange om dagen, i små mængder og ved hjælp af en bomuldsstynge. Som praksis viser, er to eller tre dage normalt helt nok til fuldstændigt at eliminere irritation og indgroet vegetation.

Ingroet hår efter epilering

For en moderne kvinde er epilering fra en æstetisk procedure længe blevet hygiejnisk. Overdreven vegetation på kroppen i dag er ikke bare grim, men snarere allerede uanstændig. En bivirkning ved regelmæssig fjernelse af håret kan være pseudo folliculitis, og simpelthen indgroet hår efter hårfjerning.

Hvorfor vokser håret under huden efter hårfjerning

Måske vokser kun blødt og tyndt dunet hår næsten aldrig under huden. Ingroet hår efter epilering er den anden side af mønten, en slags hyldest til naturen for en glat, fløjlsagtig hud.

Udsigten til indvækst forekommer på enhver del af kroppen, hvor hårfjerning udføres regelmæssigt, og håret, der er naturligt tilbøjelige til at krølle, er mest modtageligt for det. Ofte kan indgroede hår efter epilering ses på benene, i bikini og axilla områder, og hos mænd på hagen og halsen, det vil sige i skægets vækstzone

Faktisk er epilering, det vil sige konstant indgreb i hårvækstprocessen i visse områder af kroppen, det faktum, at hårstrukturen ændres: Efter barbering, især hyppig mod hårvækst, med et stumt blad eller uden blødgørende midler, bliver det gradvist mere stift, og i virkeligheden hårfjerning - tværtimod tynd og livløs.

Efter barbering fortsætter kort hår til tider med at vokse i retning af huden, da det stiger, gennemborer det og vokser derefter under huden. Efter hårfjerning bliver det gradvis tyndere og kan ikke overvinde epidermis, fortsætter med at vokse under det eller er helt foldet i hårsækkenet. Ved sådanne unaturlige forhold begynder håret at irritere huden og forårsage betændelse.

Indgroede hår efter epilering kan også forekomme på grund af det store antal døde epidermis celler. Huden kan være ret tyk, både i naturen og på grund af utilstrækkelig pleje af det. Hudens overfladiske stratum corneum skal fjernes regelmæssigt under hygiejnisk bad eller bad ved hjælp af en hård vaskeklud eller skrubbe.

Efter epilering, indgroede hår i et tidligt stadium af deres udseende erklærer sig rødmen og kløe i huden, betændelse og hævelse. Derefter vises der i stedet for hårvækst inflammerede papler eller pustler, hvor du kan undersøge det krøllede hår. Med utilstrækkelig respons og manipulation kan ar eller områder med aktiv pigmentering udvikle sig i deres sted.

Hvad skal man gøre og hvordan man undgår indgroet hår efter epilering

I de tidlige stadier og i mangel af betændelse er indgroede hår, der bruger den samme skrubbe eller svamp under daglig hygiejniske vandprocedurer, ret muligt at selvudtrække og rette. Glem ikke om plejeprodukterne til kroppen (creme, mælk, tonic osv.) Og efter epilering - desinfektionsmidler.

Det er heller ikke ualmindeligt at have mange midler til forebyggelse af aktiv hårvækst. Hvis det er muligt, er det bedre at forsøge at gøre hårfjerning (især ben og bikini zoner) om aftenen før sengetid, så du ikke kan bære strømpebukser, men siger pyjamas lavet af naturlige materialer. Hvis huden stadig er mærkbart rødt, betændt, er der purulente formationer på det, så skal du konsultere en læge.

Med henblik på forebyggelse bør du først forsøge at ændre metoden til fjernelse af håret (f.eks. Shugaring for elektrolyse). Brug regelmæssigt forskellige exfoliatingprocedurer, tag et tilstrækkeligt varmt brusebad inden hårfjerning, forsøge at fjerne barbering som den mest uorganiske måde at slippe af med vegetationen på huden. Også det værd, i det mindste indtil inflammationen er gået, for at udføre hårfjerning i retning af hårvækst for ikke at øge irritationen af ​​huden.

Hvis huden ikke er tilbøjelig til irritation og allergiske reaktioner, kan du ty til hjælp af kemikalier - forskellige cremer til fjernelse af hår. Det antages, at mindre ofte indgroede hår efter voksning vises, hvis proceduren udføres i salonen af ​​en professionel. Desuden er ubehagelige konsekvenser såsom hårintagning næsten blottet for professionel laserfjerning.

Sukkerpasta til depilation: typer, opskrifter, gennemgang af de bedste værktøjer

Byly depil guld