Mørke armhuler: hvorfor de vises og hvordan man kan slippe af med mørke armhuler

Mange piger er nødt til at opgive stilfulde åbne toppe på grund af de mørke armhuler. Armhulenes mørkere er forårsaget af forskellige faktorer. For at løse problemet kan du bruge råd fra en hudlæge eller bruge folkemidlet. I denne artikel lærer du, hvad du skal gøre for at genoprette hvide og skønhed i dine armhuler.

Hvorfor er armhulen mørk - hvad er årsagen til mørke pletter?

Årsagerne til mørke pletter i armhulerne er mange. De mest almindelige af disse er hormonelle forandringer i kroppen såvel som aldringsprocessen. Der er dog andre årsager til mørke armhuler, der skal være kendt for at gøre behandlingen så effektiv som mulig.

 • Barbering. Som følge af hyppig barbering af armhulerne bliver huden grov, irritation og indgroede hår forekommer. Derfor anbefaler vi, at du foretrækker andre metoder til at fjerne uønsket hår i dette område.
 • Depilation. Depilatory cremer, dog lindre hår i dette område, men indeholder kemiske komponenter, der til sidst mørkere huden.
 • Overdreven svedtendens. En anden almindelig årsag til underarm mørkningen er overdreven svedtendens og dårlig ventilation i dette område. Derfor bør man bære meget stramt tøj i tilfælde af overdreven svedtendens.
 • Brug af alkohol deodoranter. Underarm mørkningen skyldes ofte brugen af ​​alkoholbaserede deodoranter. Derfor, med regelmæssig brug, ændrer huden gradvist sin skygge.
 • Døde celler. Hver celle i kroppen dør og en ny danner i sin plads. Dette gælder også for hudceller. Døde celler dannes i armhulerne, hvilket giver huden en mørkere farve. For at løse dette problem er det bedst at bruge skrubber eller andre midler.
 • Sort acanthosis. Et af symptomerne på fedme eller diabetes er sort acanthosis. Denne tilstand er forbundet med hyperpigmentering i hudens folder.
 • Rygning. Ofte forekommer pletter i armhulerne i rygere. Denne tilstand kaldes rygerens melanose og er en overdreven ophobning af melanin i vævene. Passerer ved afvisning af rygning.
 • Melasma. Ujævn pigmentering opstår ofte under graviditeten. Det kan også skyldes hormonelle præventionsmidler eller hormonbehandling.
 • Addison's sygdom. Den sygdom, der forårsager mørkning af huden, som ikke falder ultraviolette stråler.

Hvordan slippe af med mørke armhule - råd fra hudlæger

Ifølge hudlæger er næsten halvdelen af ​​kvinderne utilfredse med underarmehud. Tips fra hudlæger hjælper dig med at holde din hud i top tilstand, men også slippe af med mørke pletter i dette område.

Hovedproduktet til underarms hygiejne er deodorant. Hans valg bør tages meget omhyggeligt. Der er ingen forskel, brug en spray, rulle deodorant eller pind. Det vigtigste er, at produktet ikke indeholder parabener, som tørrer huden ud og forårsager, at den aksillære region bliver mørkere. Formlen for deodoranter skal være hypoallergen. Det anbefales også at produktet indeholder lakridsrod, som forhindrer mørkning af huden.

Desuden anbefaler dermatologer at være særlig opmærksom på armhulenes hygiejne. Perfekt hygiejne ser ud som dette:

 1. For at rense underarmene må man kun bruge vaskemidler til følsom hud.
 2. Skum og skyll huden. Tør huden med et håndklæde. Det er den våde hud, der forårsager vækst af bakterier, hududslæt og andre problemer.
 3. Brug deodorant. Påfør det skal være et tyndt lag.

Udfør en sådan procedure mindst to gange om dagen.

En vigtig betingelse for sund og smuk underarms hud er korrekt hårfjerning. Uanset hvordan du vælger metoden til fjernelse af håret, er der generelle regler, som vil bidrage til at bevare skønhed og sundhed i underarmeområdet.

 • Før du fjerner uønsket hår, skal huden være helt ren og tør. For at rense det skal du ikke bruge en antibakteriel sæbe, ellers tørrer du huden ud. Det er bedre at give præference for flydende vaskemiddel.
 • Hvis du bruger en barbermaskine eller pincet til hårfjerning, desinficere dem.
 • Alle midler og forberedelser til hårfjerning bør være af god kvalitet.
 • Hår kan kun fjernes i retning af vækst. Hvis du fjerner hår mod deres vækst, kan mikrober komme ind i porerne, hvilket forårsager rødme, betændelse og blokering af porerne. Dette er hvad der forårsager mørkdannelse af huden.
 • Efter hårfjerning, glem ikke at fugte huden. En fremragende mulighed er en deodorant med fugtgivende ingredienser.

Sådan fjerner du mørke armhule hjemme - folkemægler

For at lette armhulenes hud, kan du bruge folkemæssige retsmidler. De er ret effektive, overkommelige og samtidig helt sikre for helbredet.

De mest effektive og populære procedurer derhjemme:

 • Citron. Universalt middel til hudbelysning. Kan bruges til at hvide armhulenes hud. Det er nok at gnide huden efter et brusebad med en halv citron.
 • Kefir. Kefir er også et glimrende redskab til hvide armpits. Den indeholder gode ingredienser, der reducerer mørke pletter og helbreder huden. Det er nok at anvende kefir på ren hud og skyl med varmt vand.
 • Soda og kikært mel. Baseret på disse komponenter kan du forberede en naturlig skrubbe for at fjerne døde hudceller. For at gøre det, bland lidt sodavand med kikært mel og naturlig yoghurt.
 • Gurkemeje. For at gøre en lysende pasta, bland gurkemeje med citronsaft. Brug daglig efter aftenbrusen, indtil de mørke pletter forsvinder.
 • Sandeltræpasta. Et af de mest effektive midler mod mørke pletter. Regelmæssig brug af sandeltræpasta lyser ikke kun huden, men fjerner også den ubehagelige lugt af sved og fjerner irritation efter fjernelse af uønsket hår.
 • Ris eddike og mel. For at lave en pasta blandes rismel med en lille mængde riseddike og påføres i 10 minutter. Dette værktøj lyser huden og gør den frisk og fløjlsagtig.
 • Gurkesaft For at forberede lysende lotion skal du hugge agurk med en blender og give saften. Brug juice med en lille mængde gurkemeje til daglig gnidning af det aksillære område.
 • Med. For at gøre huden blød og hvide den, spred et tyndt lag underarmshud med en blanding af honning og citronsaft. Så tag et bad og fugt huden med lotion.
 • Kartofler. Kartofler er også en naturlig blegemiddel. Derfor bør du forberede kartoffelsaften og anvende den i 20-25 minutter på ren hud. For at opnå de bedste resultater skal du bruge kartoffelsaft dagligt.
 • Kokosolie. Den bedste måde at lette armhinden på, samt reducere duften af ​​sved. Kokosolie bør bruges efter at have taget et bad.
 • Talkum. Hvis mørkningen af ​​huden skyldes brugen af ​​alkohol deodoranter, anbefales det at bruge talkum. Det vil holde huden tør og ren, men den beskytter armhulerne mod mørkere.

På vagt for sundhed - hvad du bør vide, forsøger at løse problemet med mørke pletter

For at løse problemet med mørke armhuler er det ikke nok at bruge kosmetik og hjemmehjælpemidler. Du skal ændre visse vaner for permanent at løse problemet med mørke pletter i armhulerne. Disse vaner omfatter:

 1. Anvendelsen af ​​alkoholbaserede deodoranter. De forårsager ikke kun hudirritation, men med tiden gør huden mørk og uren. Foretrækker deodoranter for følsom hud uden alkohol.
 2. Kassér barbermaskinen. Barbering af det aksillære område forårsager irritation og mørkdannelse af huden. Derfor er det bedre at fjerne uønsket hår med voks.
 3. Naturlige tøj. Vi anbefaler ikke at bære tøj fremstillet af syntetiske stoffer, der er dårligt ventilerede. Det er bedre at bære kun bomuldstøj og undertøj.
 4. Komfortabelt og løst tøj. Brug ikke stramme tøj for at sikre god ventilation i armhulen. Hvis tøjet er for stramt, undgår du irritation.

Pigmenterede pletter under armene: årsager og behandling

indhold

Dannelsen af ​​pigmentering i armhulerne er et hyppigt fænomen, hvilket giver meget ulejlighed, især i sommervarmen, når vi stripper skuldre og arme.

Faktorerne af pigmentpletter på huden er meget forskellige og afviger fra de grundlæggende. Derfor bør du forstå, hvad årsagen til pigmenternes udseende under armene og hvordan man skal klare det.

Det er også meget vigtigt at rettidigt forhindre forekomsten af ​​pigmentpletter. Når alt kommer til alt tager det sig af at tage sig af med dem, og det tager meget tid og tager meget tid.

Hovedaspekter

Overvej de vigtigste årsager til sygdommen:

 1. Meget ofte vises mørke gule mærker på grund af ukorrekt epilering. Et kedeligt knivblad eller produkter af dårlig kvalitet til proceduren fremkalder pletter på huden.
 2. Forkert valgt antiperspirant. Deodoranter er ikke egnede til alle, det gælder også for mænd. Når du køber, bør du studere etiketten, ellers vil irriterende partikler forårsage udseendet af pigmentpletter, hvilket vil være meget svært at slippe af med.
 3. Voksning under armhulerne. Den aggressive virkning af det varme stof har en negativ effekt på melanin.
 4. I overværelse af overvægt kan hyperhidrose (overdreven svedtendens) forårsage udseendet af pigmentering. Problemet er især akut hos mænd.
 5. Dårlig plejeprodukter eller individuel intolerance over for komponenterne. Dermatologer anbefaler ikke at sætte parfume på området under armhulerne, fordi de i kombination med sved og vaskemidler kan føre til alvorlig irritation af huden, hvilket vil føre til fremkomsten af ​​alderspots.

Pigmentpletter har altid en bestemt årsag, og hvis det er korrekt defineret, kan du slippe af med problemet rettidigt, så der ikke opstår lignende situationer i fremtiden.

For at forhindre deres forekomst bør du følge enkle anbefalinger:

 1. Før hver procedure skal testes for følsomhed. Det udføres for at fjerne mulig irritation på huden.
 2. Brug kun bevist kosmetik, ikke risikoen værd.
 3. Anvendelsen af ​​solcreme med en høj beskyttelsesfaktor er afgørende.
 4. Alle hygiejneprodukter skal være individuelle. At dele med en søster eller kæreste en antiperspirant uhygiejnisk.

Effektive behandlingsmetoder

Hvis du bemærker pigmentpletter under armene, bør du ikke købe alle de kendte hvidtekrem, der har mange kontraindikationer. Ideelt set er det bedst at besøge en hudlæge for at identificere årsagen til sygdommen.

Hvis du ikke har mulighed for at besøge en specialist, bør du købe bløde plejeprodukter:

 1. Cream Bark - et middel til naturlige ingredienser og med tilsætning af hydroquinon. Velegnet til både mænd og kvinder.
 2. Alfa-Arbutin creme er ikke så effektiv som hydroquinon, men har næsten ingen virkning.
 3. Melanozyme - en creme med bioaktive stoffer, der hjælper med at slippe af med pletter på huden, der påvirker koncentrationen af ​​melanin.

Problemet skal næres fra alle sider, så du bør bruge de traditionelle behandlingsmetoder:

 1. Skær rå kartofler og gnid dem under armhulerne. Vent derefter en kvart time og skyll med varmt vand.
 2. Du kan plette armhulen med en agurk eller dens saft to gange om dagen, indtil du er tilfreds med resultatet. Til agurkjuice kan du tilføje gurkemeje og citron. Vi sætter en sådan vrøvl på det berørte område og venter en halv time. Efter vask og smør cremen.
 3. Citron er et naturligt blegemiddel. Vi smør saften under armene, men overdriv den ikke, fordi du kan tørre ud huden. Vask af og påfør en nærende creme. Gentag 2-3 gange om måneden.
 4. Bagepulver kan endda eliminere gamle pletter. Bland et par spiseskefulde sodavand med vand til en pasta. Brug værktøjet som skrubbe.
 5. Persille. Finhak grøntsagerne og bland dem med citronsaft og honning. Påfør i huden i 20 minutter, skyll derefter med vand. En sådan maske beskylder ikke kun blemmer, men også mætter huden med nyttige sporstoffer.

Årsager til armhule mørke pletter og behandling af hyperhidrose

Mørke pletter under armene giver en masse ulejlighed for en person. Mennesker med retfærdig hud oplever særlig ubehag, da denne pigmentering skiller sig stærkt ud på det. Da pletterne på huden begrænser en person i iført åbent tøj, spekulerer mange mennesker: Hvorfor viste pigmentering på huden og hvordan man kan slippe af med det?

VIGTIGT at vide! Apoteker gemmer et effektivt middel mod hypertension (hyperhidrose) simpelthen fordi det ikke er gavnligt for dem at behandle mennesker! Læs mere.

Flere årsager

Der er forskellige grunde til udseendet af mørke pletter på huden. Oftest er de baseret på en stigning i melaninniveauet i celler på et eller andet hudsted, akkumulering af døde celler, regelmæssig barbering af uønsket hår, gnidning af tøj og allergiske reaktioner. Det er værd at overveje, at epidermis farveændring er en reaktion fra kroppen til ydre stimuli, derfor er sådan pigmentering ikke blandt patologierne.

Hyppig barbering

Den mest effektive og hurtige metode til fjernelse af uønsket hår er barbering. Som følge af hyppig barbering af hårene i underarms- og lyskeområdet bliver huden mere følsom, indgroede hår skaber illusionen af ​​mørk hud.

Som følge af sådan eksponering begynder huden gradvist at mørkere. For at slippe af med denne pigmentering er det nødvendigt at opgive barbering til fordel for depilation med sukker eller voks.

Døde celler

Den aksillære zone renses sjældent med skrubber og skræl. En sådan effekt forårsager akkumulering af døde cellulære strukturer i dette område, som begynder at lokalisere i forskellige hudmikroskopiske sprækker. Gradvis overskrives døde celler og kan blive gule og danne stygge pletter i armhulerne.

For at klare dette problem kan udføres i de mørkede områder af peelingproceduren. Som skrælningsmidler skal de der indeholder mælkesyre anvendes. Dette skyldes, at denne ingrediens har en blegende virkning.

Anvendelsen af ​​deodoranter, antiperspiranter

Deodoranter er vigtige hygiejneprodukter, der er nødvendige for at fjerne svedelugt. Nogle af ingredienserne i disse produkter er imidlertid i stand til at reagere med huden, hvilket gør det mørkt eller gult.

For at fjerne mørke eller gule pletter fra huden er det nødvendigt at udskifte de købte deodoranter midlertidigt med naturlige produkter, der er tilberedt hjemme.

At svede kunne ikke begynde infektion af porerne af infektionen, brug naturlige en gang om dagen.
Lær mere >>>

bakterier

Sommetider forekommer pletter i armhulerne og i lysken under påvirkning af bakterielle infektioner, kaldet erythrasma. Vanligvis er erythrasma årsager er røde pletter. For at reducere aktiviteten af ​​deres udseende, skal du regelmæssigt bruge hygiejneprodukter, tage vandprocedurer. Hyppigst forekommer udseendet af sådanne pigmentpletter i armhulerne og i lyskeområdet hos diabetikere.

elimination

At klare de fleste af de mørke pletter på kroppen kan være ved hjælp af folkemægler. Det er værd at overveje, at jo hurtigere behandlingen blev startet, desto mere effektiv vil den være. I avancerede tilfælde vil det kun være muligt at rette op på problemet, når man besøger kosmetologerum.

Rå kartofler

Kartofler - et produkt, der kan bruges ikke kun til kulinariske formål, men også kosmetiske. Dette produkt har en mild hvidt virkning og bidrager ikke til udviklingen af ​​hudirritationer.

For at fjerne de gule pletter på huden, skal kartoffelknold af mellemstørrelse skrælles, revet, skrues ud. Den resulterende saft påføres på en bomuldsstynge, som skal tørre den berørte hud. Opbevar dette værktøj på huden, skal være inden for 30 minutter, og vask derefter under rindende varmt vand. Det er nødvendigt at gentage denne procedure to gange om dagen. Behandlingen foretages inden for 2 uger.

Citronsaft

En af de mest kraftfulde naturlige blegemidler betragtes citronsaft. Dette produkt er kendetegnet ved de stærkeste antiseptiske og antibakterielle egenskaber, og er også i stand til at fjerne den offensive svedelugt, der kommer fra mørk hud.

For at forberede produktet er det nødvendigt at presse saften ud af 3 citronskiver og derefter anvende den på pigmentpletterne. Sug værktøjet på huden skal være inden for 20 minutter, og vask derefter med lidt lunkent rindende vand. Det er værd at overveje, at dette værktøj kan fjerne selv forsømte brune pletter gennem flere procedurer, men det har en ulempe - citron tørrer huden betydeligt. Derfor skal de behandlede områder smøres med en fugtigheds- eller baby creme efter brug af en sådan komprimering.

Agurksaft

Et andet effektivt værktøj, der giver dig mulighed for at blanke epidermis - agurker. Dette værktøj er en fremragende mulighed for behandling af følsom hud, da den har en beroligende effekt, hjælper med at fjerne kløe, rødme.

For at forberede opløsningen er det nødvendigt at skære halvdelen af ​​den gennemsnitlige agurk i små stykker. Så overføres grøntsag til juicer. 4 spiseskefulde af den opnåede væske blandes med en knivspids af gurkemeje, 2 dessertskjeer citronsaft. Blandingen blandes grundigt indtil den er ensartet og påføres den mørke inguinal-aksillære hud. Det er nødvendigt at vaske strukturen om en halv time. Gør sådanne kompresser skal være daglige i 2 uger.

Eddike skrælning

Behandling af olieagtig hud gøres bedst ved anvendelse af rismel, som har fremragende lysende og anti-rødme egenskaber. For at fjerne den ubehagelige lugt af huden kan du bruge eddike, som effektivt ødelægger patogene mikroorganismer, der føder på døde hudceller.

Til madlavning betyder du, at du skal blande 2 spiseskefulde rismel og 1 spsk 9% eddike. Derefter vaskes armhulen eller lysken, tørres med et håndklæde og forarbejdes med den resulterende dej. Når produktet er helt tørt, skal det vaskes af med varmt vand. For at gøre denne procedure skal være 3-4 gange om ugen, det vil sige hver anden dag.

Hydrogenperoxid

For at yellowness forsvinde fra armhulerne, bør de behandles med 3% hydrogenperoxid. Behandlingen skal udføres to gange dagligt.

 1. De berørte områder vaskes med sæbe og tørres med et håndklæde.
 2. Peroxid påføres mørkere eller rødme med en vatpind.
 3. Hydrogenperoxid vaskes ikke af og efterlades på huden til næste brusebad.

På behandlingstidspunktet skal en person tage to gange to gange om dagen, det vil sige om morgenen og om aftenen.

Behandling af hudmørkning med peroxid bidrager til ødelæggelsen af ​​bakterier, lynnedslag, beskyttelse mod den offensive svedelugt. Det er værd at overveje, at det behandlede sted ikke forsvinder med det samme: Efter 1-2 uger bliver det rosa, og det vil helt forsvinde.

Apotek medicin

For at behandle pigmentering og rødme i ljummen og armhulerne kan der anvendes lægemiddelblegning og blokere produktionen af ​​melaninkræmer. Der er flere af de mest effektive værktøjer til hvidbearbejdning af mørk hud:

 1. Vighy Idealia PRO - ideel til behandling af følsom hud.
 2. Lierac Sunific Extreme - er ansvarlig for at reducere produktionen af ​​melanin, fugt og plejer epidermis.
 3. Depiderm med mælkesyre - designet til lokal brug på mørkede områder.
 4. Akhromin - betragtes som den bedste lysende creme, men det har tendens til at oxideres i luften, så det skal anvendes uden overskydende.
 5. Cream Viteks (med effekten af ​​blegning) - har en mild effekt af blegning og skrælning.

Behandling af mørke pletter på huden kræver langvarig brug af et egnet produkt. Før du anvender nogen af ​​disse midler på følsomme områder i armhulen og lungen, bør den kontrolleres på et lille område af huden. Ellers kan forekomsten af ​​en allergisk reaktion forårsage rødme og irritation på det behandlede område af huden.

Det er værd at overveje, at folkemæssige midler kan klare lyspigmentering, da de fleste af opskrifterne er baseret på deres indholdsstoffer. Farmaceutiske medicin bør bruges til at fjerne mørk pigmentering, da dette reducerer mængden af ​​produceret melanin.

Og lidt om hemmelighederne.

Har du nogensinde forsøgt at slippe af med hyperhidrose (stop sveden så meget)? At dømme efter, at du læser denne artikel - sejren var ikke på din side. Og selvfølgelig ved du førstehånds hvad det er:

 • konstant våde armhuler
 • Brug altid kun mørke tøj
 • en duft, som den erfarne læsser vil "misunde"
 • tag aldrig af mine fødder foran folk
 • hele kroppen aftryk på sengen om morgenen

Og nu svar på spørgsmålet: passer det dig? Er det muligt at tolerere sådan svedtendens? Og hvor mange penge har du allerede "lækket" til ineffektiv behandling? Det er rigtigt - det er tid til at stoppe med hende! Er du enig?

Vi gennemførte en undersøgelse, og det viste sig, at apoteker skjuler det mest effektive stof mod sved. bare fordi det ikke er rentabelt for dem at behandle folk! Læs historien >>

Hvorfor er der brune pletter under armene

Pigmentering af huden i armhulen er et ret almindeligt fænomen.

Udseendet af brune pletter under mænd og kvinder arme - hvad er det?

Mørke pletter under armene er ikke kun et æstetisk gener, men også et "signal", som visse fysiologiske lidelser forekommer i kroppen.

Lad os afgøre, hvorfor kanelpletter vises under armene, hvad er årsagen til dette, og om de kan fjernes af sig selv.

Vigtigt at vide! Vores læsere behandler hyperhidrose med metoden fra professor Rykova SV, som Ruslands hovedlæge fortalte. Læs mere

Hvorfor vises

Der er flere grunde til, at mørke pletter kan forekomme under armene. Det skal bemærkes, at pigmentering af huden i armhulen ikke udgør en risiko for menneskers sundhed i de fleste varianter.

Hvad der kan forårsage mørkdannelse.

Hyppig underarm barbering

Den mest populære metode til at slippe af med hår i armhulen er barbering. Hyppig barbering af hårene fører til, at huden i det tilsvarende område bliver følsom.

Dette fører til indgroede hår, og de skaber udseendet af mørkningen af ​​huden.

Døde celler

Området i armhulen er normalt meget sjældent rengjort med skrubber.

Som følge heraf ophobes en betydelig mængde døde hudceller på huden.

At komme ind i microcracks på epidermis, bliver de døde celler slettet og bliver gule, det er det, der forårsager udseendet af mørke pletter.

Hyppig brug af deodoranter (antiperspiranter)

Nogle komponenter af deodoranter kan reagere med menneskelig hud. Resultatet af denne proces er gulning eller mørkning af huden under armene.

Manglende overholdelse af grundlæggende personlig pleje

Forbrænding af armhulenes hud er ofte årsagen til forurening af huden. Akkumuleret snavs i armhulen fremkalder mørke pletter.

Hyperhidrose kan slippe af med hjemme! Bare 1 gang om dagen er nødvendig.

Alder ændres

Hos mennesker (oftere hos kvinder) efter 40 år kan aldersrelateret hudpigmentering forekomme, en af ​​hovedårsagerne til hormonel ubalance i overgangsalderen.

Endokrine sygdomme

Ofte kan en armhulebetændelse skyldes udviklingen af ​​endokrine patologi. Sådan pigmentering af huden kan være tegn på sygdomme som "sort" acanthosis eller "bronze" Addisons sygdom.

Svampesygdomme i huden

Brune pletter på kroppen fra sved kan skyldes aktiviteten af ​​en svampeinfektion. Til patogene svampe er sved et gunstigt miljø for aktivt liv. Blandt de svampesygdomme, der fremkalder armhulerne, kan man kalde - rubromycosis af hudfoldninger, candidiasis, erythrasma.

Leversygdomme

Legemets tilstand kan altid bedømmes af hudens ydre tilstand. Hvis mørke pletter begynder at dukke op i armhulen, indikerer denne hudtilstand ofte udviklingen af ​​patogene processer i leveren. Den primære årsag til pigmentering er det indre organs manglende evne til fuldt ud at klare sine naturlige funktioner.

Sådan rengøres og heles

Brug ethvert middel til at fjerne mørke pletter under armene først efter at have bestemt årsagen til deres udseende.

Hvis pigmenteringen af ​​huden skyldes en patologisk tilstand af kroppen, vil lægen ordinere tilstrækkelig terapi efter at have undersøgt patientens krop og også efter at have bekræftet den foreløbige diagnose.

Hos lægen

Afhængig af den aktive årsag, der forårsagede udseendet af mørke pletter under armhulerne, gives patienten passende behandling. Ofte forsvinder problemet med hudpigmentering efter sig selv efter hærdning af den underliggende sygdom.

Vores abonnenter bruger Hydronex, når de sveder, det regulerer svedkirtlerne for evigt, du kan kun købe på den officielle hjemmeside

Derhjemme

Hvis armhulenes mørkning ikke fremkaldes af kroppens patologiske tilstand, vil følgende metoder bidrage til effektivt at klare det æstetiske problem:

 • Citronsaft Det er kendt, at citronsaft har en fremragende hvidtningseffekt. For at slippe af med den mørke plet i armhulen er det nok at tørre problemområdet med et stykke citron. Efterlad saften på huden i 20 minutter, skyll derefter forsigtigt med køligt vand. På samme måde kan du bruge et stykke frisk agurk, som som en citron har en stærk whitening effekt.
 • Skrub af sodavand. Forbered en skrubbe fra 2 tsk. sodavand og lidt vand. Resultatet skal være en cremet masse, som er nødvendig for at behandle armhuleområdet. Massage problemområdet i 2 minutter, vask derefter sodavandkog med køligt vand.
 • Kartoffelmasse. Rist en rå kartoffel på en fin rist, klem saften fra massen. Fugt en blød klud i den tilberedte kartoffelvæske og omhyggeligt behandle armhulen. Sug i en halv time, skyll derefter med en strøm af moderat varmt vand.

For at opnå det ønskede resultat skal ovennævnte metoder til national behandling af mørke pletter under armene anvendes regelmæssigt. Problemzonen behandles to gange om dagen. Behandlingsforløbet er 2 uger.

Tips og tricks

For at eliminere pigmentering af huden i armhulerne, kan du bruge den rigtige kosmetik. Det er vigtigt at huske at huden i dette område er meget delikat, du bør ikke misbruge whitening kosmetik.

For at bekæmpe de mørke pletter anbefales det at vælge sparsomme midler, nemlig:

 • zink salve;
 • fløde "Ahromin";
 • fløde "Vitex";
 • Whitening Cosmetics fra firmaet Elure, som indeholder enzymet melanozyme, som har effekten af ​​lyspigmentering;
 • Whitening Cosmetics Company Danne (aktive ingredienser - salicylsyre, mælkesyre, citronsyre, glycolsyre);
 • "Hvidhør" -serie fra "Floresan" -firmaet - hvidt pletter forekommer på grund af virkningen af ​​den aktive sammensætning (frugtsyrer, askorbinsyre, agurkekstrakt, bjørnebærekstrakt).

Vores læsere anbefaler!

Først og fremmest fra sved og udadgående ubehagelig lugt skal du gennemgå et simpelt hjemmepleje. Læs mere

Hvad hvis der er mørke pletter under armene?

I nogle sygdomme eller fysiologiske årsager kan nogle kvinder og mænd have mørke pletter under deres arme. Pigmentmørkning kan forekomme med hormonel ubalance, aldersrelaterede forandringer, hos personer med overvægt og overdreven svedtendens samt svampe- eller bakteriel hudlæsioner i armhulen.

De fleste tilfælde af brune eller rødlige pletter udgør ikke en fare for menneskers sundhed og liv. Kun hvis de øges i størrelse, overføres til andre dele af kroppen, skællet, kløe, bliver dækket af blomst hvis en diagnose skal foretages af en hudlæge for at finde den rigtige behandling.

erythrasma

Denne hudsygdom tilhører gruppen af ​​pseudomycosis forårsaget af en af ​​de typer af corynebakterier. Specifikke pletter med erythrasma påvirker de øverste lag af huden, de har klare grænser, kan have forskellige nuancer: fra pink til gråbrun og lys burgund. Sommetider er læsionen dækket af lysskalaer med fin skrælning, huden er tør, den kan knække.

Ud over armhulen kan erythrasma fordeles:

 • på lænden, lårene, underlivet;
 • hos kvinder under brystet;
 • hos mænd i nærheden af ​​skrotum og anus.

I den indledende fase af sygdommen opstår der ingen fornemmelser, dannelsen er smertefri, forårsager ikke ubehag.

Mørke pletter i armhulerne og mellem benene i den varme sæson på grund af friktionsklap kan blive betændt efter vedhæftningen af ​​en sekundær infektion. I dette tilfælde kan de berørte læsioner vokse, fusionere med hinanden, lidt ache, ridse. Perioder med forværring veksler med eftergivelse. Da fraværet af symptomer gør det nødvendigt at udsætte et besøg hos en specialist, har sygdommen oftest et kronisk kursus.

rubrofitii

Rubromycosis af store hudfoldninger er en svampeinfektion i de aksillære og inguinale områder, hvor der er runde rosa pletter med peeling og tørre hudfure med små skalaer.

De mørke pletter under armhulerne kan gå langt ud over disse områder:

 • påvirker hofterne, benene, brystet;
 • tag fat i hånden
 • ændre strukturen af ​​neglepladen;
 • hårsække.

I første fase opstår der ikke ubehag. Når pletterne vokser, bliver de dannede bobler fusioneret til plaques, skorpeform, pubic og armhuler, de bliver tørre og sprøde, og på stedet for patientens fokus, alvorlig kløe og ømhed efter ridser.

Svampe på huden i lang tid kan være passiv. Med gunstige faktorer (nedsættelse af immunkræfter, endokrine sygdomme, mangel på hygiejne) aktiveres svampen. Spredningen af ​​rubromycosis bidrager til personen selv, når man kæmper, når vask kan svampens krop overføres til sund hud.

Groin atlet

Svampe påvirker ofte det stærkere køn. Mørke pletter i armhulerne og i lysken hos mænd kan fange pungen, folden mellem skinkerne og anus. Hos kvinder er læsionen, bortset fra armhulerne, placeret under brystet, pubicområdet, skinkerne.

Pletter, når indininal atlet oftere symmetrisk arrangeret, har runde fuzzy intermitterende grænser med konvekse kanter i form af en rulle, hvorpå små bobler, skalaer, skorper er synlige. Pletterne vokser fra midten af ​​folden, grænsen for betændelse ændrer sig konstant, de røde brune ringe fusionerer med hinanden, hvilket giver personen ubehag og smerte.

Karakteristiske symptomer på atletens sygdom:

 • alvorlig kløe, brændende;
 • ubehag når man går
 • ubehag i enhver bevægelse
 • smerte med simpelt tryk
 • gnide med tøj.

Sygdommen har ofte en kronisk form med bølgende tilbagefald. Reduceret immunitet, stressfulde situationer, hormonelle ændringer, overdreven svedtendens komplicerer sygdommens forløb. Infektionsvejene i svampekontakt-husstanden ved brug af inficerede genstande eller ved direkte kontakt med patienten.

Hud candidiasis

Hudsvamp af slægten Candida påvirker oftest våde områder af kroppen. Infektion kan være et resultat af kontakt med patienten eller gennem genstande, som han rørte ved.

Mørke pletter under armene og i andre store folder i kroppen er normalt rød i farve med en hvid belægning på overfladen.

Symptomer på hudsvampbetændelse:

 • små bobler, papler;
 • de sprængte;
 • vokse sammen på et vådt sted
 • ømhed fremstår
 • brændende, alvorlig kløe;
 • purulent plaque under løbsprocessen.

Generel eller lokal reduktion af immunitet samt et fugtigt miljø fører til dannelse af hudkandidatsi. Ved selvinfektion kan svampen påvirke hud i ansigt, mund, indre organer, slimhinder i kønsorganerne hos mænd og kvinder. Med en dyb læsion findes svampe i blodplasmaet.

Sjældent kan udseendet af mørke pletter i armhulen fremkalde rosa og pityriasis versicolor. I det første tilfælde er læsionerne normalt placeret på underlivet, ryggen, arme og ben. For pityriasis er lavet karakteriseret ved udseendet af mørkebrune pletter på 1-5 cm. Hos kvinder er udslætet sædvanligvis lokaliseret i brystet, lysken og axillen, hos mænd på ryggen og på indersiden af ​​lårene.

Billede af mørke pletter i armhulerne

Diagnose og behandling

Ved differentialprøvninger tages materialet til undersøgelsen fra de berørte områder. Skrabningen fra fokuset undersøges ved en mikroskopisk metode, ved den bakteriologiske metode ved såning på næringsmedier, og luminescerende, immunologiske, histologiske og andre undersøgelsesteknikker anvendes også. Behandlingen er ordineret afhængigt af typen af ​​svampeinfektion og indeholder normalt følgende stoffer:

 1. Clotrimazole (salve, creme) - et universelt middel, der anvendes til erythrasma, candidomycosis, atlet og flerfarvet lav;
 2. Pimafukort (salve) - har antiinflammatoriske, antibakterielle og antifungale virkninger. Betragtes som et bredspektret antibiotikum;
 3. Lamisil (salve) - meget ofte ordineret til farvefugle og læsioner forårsaget af gærlignende svampe;
 4. Exoderil er effektiv i atlet's sygdom, chirimatitis og candidomycosis.

En kombination af de anførte stoffer er tilladt, forudsat at behandlingsregimen udarbejdes af den behandlende læge, der afhængigt af patogenet bestemmer doseringen og varigheden af ​​indgivelsen af ​​de foreskrevne lægemidler.

Vi slippe af med mørke pletter under armene: et par effektive måder

Midler til at hjælpe med at slippe af med de mørke pletter under armene, meget. Men inden vi starter denne opgave, vil vi forsøge at forstå årsagerne til mørkningen af ​​huden.

Årsager til mørke pletter under armene

Dannelsen af ​​mørke pletter under armene kan skyldes forskellige faktorer. De mest almindelige årsager er ændringer i hormonniveauer (normalt under graviditet og efter fødslen), samt aldersrelaterede forandringer i kroppen.

Men ud over hovedårsagerne er udseendet af mørke pletter under armene også forbundet med følgende faktorer:

 • regelmæssig hudirritation på grund af en kombination af barbering og svedtendens
 • gnide med tøj;
 • hudreaktioner over for kemikalier indeholdt i deodoranter;

Mørke pletter forekommer også under armene på grund af en kombination af flere faktorer. Sagen er ikke ualmindelig på grund af følsomheden af ​​hud på den aksillære del. Mørkning af huden kan have nuancer af gul, brun eller grå.

Så de mørke pletter under armene ikke vises...

For ikke at komme tilbage igen og igen til spørgsmålet om, hvordan man blødgør armhulenes hud, lad os gøre os bekendt med reglerne for hudpleje til kroppen, herunder de følsomme områder:

 • Kroppenes hud skal rengøres regelmæssigt fra døde celler, der skaber mørke områder. Det er nødvendigt at udføre denne procedure ved hjælp af kropscrubs.
 • Enhver irriterende fornemmelse ved brug af hygiejneprodukter, herunder brusegeler, sæber eller fugtighedscreme, er et klart signal til at erstatte dem.
 • Blandt de forskellige klædeskabe er det vigtigt at give fortrinsret til produkter fremstillet af naturlige materialer, som er godt åndbar. Modeller vælger ikke tæt på at fjerne gnidning i armhulerne.

I tilfælde af armhul under armene mørkningen på grund af en ubalance af hormoner, bliver nødt til at henvende sig til eksperter. Anbefalingen gælder ikke for underarm pigmentering hos gravide kvinder. Det tager 1-2 måneder efter barnets fødsel.

Hvordan misfarve armhulen i hjemmet

For dette er der et stort antal måder. Foruden folkemidlet kan du bruge en hvidtekrem til armhulerne. Værktøjet er designet til kroppens følsomhed i de intime områder og armhuler. Fjern mørke pletter med det kan være inden for 3-4 uger, i henhold til indikationerne for brug.

Af hele rækken af ​​hvidtekrem er det ønskeligt at give præference for produkter, som indeholder alfa-arbutin eller kojinsyre. Med absolut sikkerhed for sundhed har disse komponenter den højeste effektivitet.

Hvis et sådant værktøj ikke er egnet af nogen grund, er der en række traditionelle metoder, der hjælper med at slippe af med pigmentering af underarmeområdet. De er designet til enhver tegnebog og er tilgængelige for alle:

 • citron;
 • hvid ler;
 • agurk;
 • hydrogenperoxid.

Overvej i detaljer hver af disse metoder for at lære at fjerne de mørke pletter under armene.

Brug citronsaft

Citronsaft hjælper med at fjerne mørke pletter under armhulerne. Dens lysende egenskaber er kendt fra oldtiden. Det er let at hvide armhulerne med citron: For at gøre dette skal du skære et citronstykke og gnide pletterne. Efter et par minutter skal du vaske saften.

Hemmeligheden bag citronsaftens virkelighed er, at det ved at fjerne døde celler hvider det mørke pletter. Men dette værktøj er kun egnet til fedtet hud, da det har en bivirkning i form af dens tørring. For at undgå dette kan du gøre vandløb af citronsaft og yoghurt, gurkemeje eller honning. Efter påføring på området mørke pletter under armene holdes kompressen i 10 minutter, så vaskes den af ​​og en fugtighedscreme påføres.

Påfør hvid lerens egenskaber

De mørke pletter under armhulerne tåler heller ikke kaolinens virkning i hvidt ler på huden. Anvend det i form af masker. Hyppigheden af ​​brug - 3 gange i løbet af ugen. Den sædvanlige opskrift på at lave en maske er at fortynde leret med vand til konsistensen af ​​cremefløde.

Det er muligt at forbedre et sådant agens hvidhudsegenskaber ved at bruge mælke- eller persillejuice i stedet for vand. Kefir, citron eller agurkekstrakt er også hjælpsomme. Disse folkemåder vil hjælpe ikke kun med at slippe af med mørke pletter under armene, men også for at forhindre deres nye udseende.

Lysere pletter med hydrogenperoxid

Der er en nem måde at slippe af med mørke armhuler med hydrogenperoxid. Til dette fortyndes peroxidet med vand i forholdet 1: 1. Efter at have befugtet en bomuldspinne i opløsningen, skal du tørre de mørke pletter. Proceduren vil kræve tålmodighed - det skal ske mindst en halv time. Gentag to gange om ugen.

Peroxidresterne vaskes af med vand. Derefter påføres fugtgivende kropscreme.

Advarsel! Hydrogenperoxid og citron kan ikke anvendes på huden, hvor der er en muldvarp eller nogen skade, herunder dermatologiske sygdomme.

Hvidarmhinde agurk

Agurken betragtes som et effektivt middel mod pletter under armene. Ansøgningen er ekstremt enkel: Du skal tørre mørkningen med en frisk udskæring. Du kan købe en af ​​agurkekstrakterne, kommercielt tilgængelige i netværket af skønhedsbutikker eller apoteker. Styrke sin handling med et par dråber citronsaft. Dette er et glimrende værktøj til at lette huden af ​​mørkede armhule.

Andre folkemidler til lette pigmentering

Traditionel medicin er rig på en række midler til misfarvning af mørke pletter under armhulerne. Blandt dem er følgende:

 • Kartoffelsaft. Opskriften til brug er at gnide kartoflerne på riven. Den resulterende vassel anvendes som en kompress, gennemblød på mørke pletter i 20-25 minutter. Fremgangsmåden gentages 5 gange om ugen, indtil underarmene er helt misfarvede.
 • Kombinationen af ​​rosenvand med sandeltræolie har også en gavnlig virkning på hudfarven. Komprimer opskrift: 2 teskefulde rosenvand blandet med 4 teskefulde olie. Blandingen påføres i 20 minutter på området mørke pletter. Derefter vasket af med vand.
 • Bagepulver. Dette værktøj bruges i stedet for skrubbe. Efter proceduren er huden fugtet.

Disse enkle retningslinjer vil hurtigt og fuldstændigt redde armhulerne fra pletter. Efter blegning skal du passe på din hud og undgå irritation og syntetiske tøj.

Hvorfor vises mørke pletter under mine arme?

Mørke pletter under armhulerne forstyrrer ikke kun kvinder, men også mænd. For mange synes dette problem kun æstetisk, men der er en medicinsk side til dette problem. Især hvis kløe, desquamation og andre symptomer, der påvirker hverdagenes kvalitet, fremstår sammen med pigmenteringen. Det er vigtigt at huske, at alderspletter kan indikere alvorlige helbredsproblemer, der skal behandles.

årsager til

Det første du skal forstå, når du ser mørke pletter på huden, er ikke nødvendigt at panikere. Oftest er det kun et individers respons i kroppen at udsætte for sollys. Hvid hud er meget modtagelig for ultraviolet. Derfor er den mest almindelige årsag til sådanne pletter solskoldning, som en person har lidt tidligere. Men for sådan pigmentering er mere karakteristisk placering på ansigt og skuldre.

Ud over udsættelse for ultraviolet stråling er der flere grunde til udseendet af mørke pletter under armene, nemlig:

 1. Alder ændres.
 2. Endokrine lidelser.
 3. Svampeinfektion.
 4. Leversygdom.
 5. Acne.
 6. Individuel intolerance overfor kosmetik.
 7. Forkert udtørring.

Ifølge statistikker ligger årsagen oftest i svampesygdomme og hormonforstyrrelser (især under pubertet og under graviditet).

Alder ændres

Udseendet af mørkebrune pletter på forskellige hudområder kan indikere aldersrelateret pigmentering. Oftest ses denne manifestation hos mennesker ældre end fyrre år. Og det indikerer kun den for store ophobning af melanin.

Eksperter mener, at årsagen til dette overskud er aldersrelateret hormonel ubalance, hvilket fører til mangler i syntesen af ​​melanin i huden. Dette forklarer den hyppige forekomst af sådanne pletter hos kvinder ved overgangsalderen. Der er også en teori om forekomsten af ​​senile pletter på grund af overdreven udsættelse for solen. Det er værd at bemærke, at i de fleste tilfælde er mørke pletter under armene og mellem benene, der opstår på baggrund af aldring, helt ufarlige og forårsager kun æstetisk ubehag.

Endokrine lidelser

Med for stort indhold i insulinets krop er forekomsten af ​​sådan patologi som akantokeratodermii. Dette er en overtrædelse af pigmentering, hvilket er manifesteret af udseendet af mørke pletter, som er lidt fremspringende over huden.

Sygdommen går oftest forud for udviklingen af ​​diabetes. Også akantokeratodermii udsatte mennesker med overskydende vægt. Dette skyldes det faktum, at som hos ikke-insulinafhængig diabetes mellitus har disse mennesker et overskud af insulin. For mørke pletter i denne patologi er præget af fuldstændig forsvinden efter behandling af den underliggende sygdom.

En anden hormonforstyrrelse, der kan forårsage mørke pletter, er Addison's sygdom, som er en mangel på binyrebarken. Især forstyrret kortisolsyntese. Dette indirekte fører til forstyrrelse af fordelingen af ​​melanin. Ud over udseendet af mørke pletter under armene og i lysken hos mænd er en ændring i brystvortenes farve karakteristisk.

Svampeinfektioner

En meget almindelig årsag til mørke pletter i lysken, under armene og mellem benene. De fleste tilfælde ligger i følgende sygdomme:

Hvis man ser på statistikken, er de to første sygdomme oftest diagnosticeret, candidiasis og rubromycose er normalt lokaliseret inden for store folder. Ikke desto mindre kan alle disse sygdomme forårsage mørkebrune pletter i armhulerne, som kan ledsages af desquamation, kløe, hævelse og hyperæmi.

Leversygdomme

Med en sådan sygdom som hæmokromatose er det også muligt udseendet af mørke pletter i området af indinale folder og underarms. Udover leverskader er der en krænkelse af hjertet og det endokrine system, så det er vigtigt at søge hjælp fra en specialist. Der er også det populære navn "liver spots", som taler for sig selv.

Acne er en hudbetændelsessygdom, der opstår på baggrund af ændringer i huden. Ofte påvirker dette problem teenagere. Ved opvækst bemærkes det, at væksten af ​​pletter af denne art er opdaget.

Det er værd at bemærke, at en af ​​hovedårsagerne til acne er en krænkelse af syntesen af ​​kønshormoner. Derfor er manifestationerne i form af acne mere karakteristiske for unge drenge og piger, der er i puberteten. Problemer med denne sygdom behandles af en hudlæge, som man bør vende om der er et lignende problem.

Mørke pletter under armhulerne foto

Nyttige tips

Der er flere regler, der forhindrer forekomsten af ​​yderligere mørke pletter, samt giver dig mulighed for at klare de eksisterende manifestationer:

 1. Korrekt valg af kosmetik. Alle deodoranter og brusegeler bør ikke forårsage rødme eller ubehag.
 2. Udfør regelmæssig fjernelse af døde hudceller.
 3. Pas på valg af værktøjer til depilation.

Når der opstår et symptom som mørkning af huden, er det ekstremt vigtigt at bestemme resultatet af det. I tilfælde af at fysiologiske faktorer mangler, er det vigtigt at søge hjælp fra specialister.

Mørke pletter vises under armene, hvad skal man lave?

Mørke pletter under mænds arme, kvinder er ret almindelige. Nogle er bekymrede, andre betaler ikke opmærksomhed. Sommetider foregår pigmenteringen selv, og nogle gange kræver det en alvorlig behandling. At forstå problemet vil hjælpe med at analysere symptomer og årsager.

Hvorfor sker det her

Mørke pletter i armhulen kan skyldes:

 • fysiologiske årsager
 • ekstern indflydelse
 • sundhedsproblemer.

De kan være asymptomatiske på huden, men nogle gange giver de alvorlig ubehag, de er meget forstyrrede. For at vide, hvordan man kan slippe af med mørke pletter under armene, bestemme deres årsag.

Fysiologiske årsager

Så omfatter den første gruppe funktionerne i den menneskelige fysiologi:

 • ændringer i hormonstatus under pubertet og graviditet. Dette er grunden til udviklingen af ​​melasmatisk pigmentering, som nogle gange forekommer hos unge såvel som hos kvinder, der bærer et barn. Må ikke bekymre dig om, hvordan du fjerner mørkningen - hormoner vil blive genoprettet, alt vil passere af sig selv;
 • alder hormonelle omstruktureringer af kroppen, hvilket provokerer udseendet af mørke pletter på kroppen i mennesker over 45 år gammel.

Alt dette vedrører naturlige livsprocesser og kræver ikke behandling. Hvordan pletterne ser ud, kan ses på billedet.

Eksterne årsager

Den anden gruppe er forbundet med browning under hænderne på grund af eksterne påvirkninger, som omfatter:

 • irriterende virkning af deodoranter og antiperspiranter. Komponenter i deres sammensætning, ofte forårsager alvorlige allergier, men oftere bare tørre det sarte epitel. Hvis det klør, bliver det mørkt, bør du tænke på at bruge alternative midler til svedtendens;
 • hudskader under barbering med en maskine eller under udtørring. Sådanne årsager til kvinder er almindelige, men ikke altid kvinder giver denne værdi. Når hårfjerning ledsages hver gang af betændelse, mørkning af armhulerne, er det bedre at udskifte barbermaden og ophængsmaskinen med voksstrimler;
 • friktion på tøj. Dette sker hele tiden, når en skjorte eller bluse er mindre, ubehagelig eller indeholder mange syntetiske stoffer. Epitelet knuses under armene og ændrer farve over tid. Dette ledsages af alvorlig ubehag, så det er bedre at erstatte sådanne tøj med komfortable og høj kvalitet.

Patologi Årsager

Den tredje gruppe af faktorer er patologiske forhold. De kan repræsentere:

 • funktionelle lidelser i indre organer
 • hudepitelproblemer.

I det første tilfælde ændres hudens farve, muligvis på grund af funktionsforstyrrelser i det endokrine system, leverfunktioner, bugspytkirtlen og andre organer. Alle disse forhold kræver medicinsk vejledning og medicinsk korrektion. Med hensyn til problemer med farven på de enkelte områder af huden afhænger deres opløsning af succesen af ​​behandlingen af ​​den underliggende sygdom.

Som et eksempel, akantokeratodermiya - en tilstand, der gør at lysken og andre dele af kroppen bliver mørkere. Det er forbundet med forstyrrelse af organerne af intern sekretion og findes ofte hos dem, der er overvægtige.

I betragtning af hudens anomalier er det værd at uddybe visse sygdomme, der blandt andet påvirker pigmenteringen.

erythrasma

Det refererer til bakteriel pseudomycosis og er en smitsom sygdom. Den berørte overflade er dækket med farvede pletter (fra lyserød til mørk brun) med klart definerede grænser. På betændte områder tørrer toplaget ud og flager af.

Ud over armhulerne er erythrasma manifesteret:

 • i lænden, på lårene og på overfladen af ​​maven;
 • hos kvinder, i folderne under brystkirtlerne;
 • hos mænd, nær testiklerne og anus.

Den indledende periode går ubemærket, men så er der ubehagelige symptomer, der stiger over tid.

Om sommeren, fra sved og friktion, slutter en sekundær infektion. Lesioner vokser, fusionerer ind i store områder af mørkningen. De kløe og gør ondt. Hvis du ikke kontakter lægen med tiden, bliver patologien hurtigt kronisk.

rubrofitii

Dette er en svampeinfektion i armhulerne, lysken. Yderst vises der afrundede pletter af rød farve, som til sidst mørkner og afskal.

Svampen påvirker overfladen:

 • lår, ben og bryst
 • fødder og hænder.

Desuden kan det ødelægge negle og hårsække.

Det hele begynder med dannelsen af ​​bobler, som åbner, formplader dækket af skorper. De påvirker kroppen og håret i området af pubis og armhuler og forårsager alvorlig kløe.

Det er vigtigt at vide, at infektionen, herunder svampeinfektion, kan være til stede i kroppen, i lang tid uden at manifestere sig selv. Fremdriften til dens aktive handling og reproduktion kan være:

 • kronisk manglende overholdelse af hygiejnereglerne:
 • svækker kroppens forsvar.

Groin atlet

Det er mere almindeligt hos mænd. Det ser ud som mørk hud under hænderne og i lysken (herunder den interyagiske fold).

Når atlet rammer kvinder, er det mærkbart:

 • i et lager under brystkirtlen;
 • i området med puber og skinker.

Et karakteristisk træk er det symmetriske arrangement af pletter med rullelignende kanter med papler og skorper. Over tid indtager de mere og mere plads og sammenfletter og leverer reel lidelse til en person:

 • kløe og brændende under vandring
 • ulejligheden i enhver bevægelse;
 • smerte ved kontakt med tøj;

Epidermofitiya kan hurtigt tage en kronisk form og er farlig at komme tilbage.

Hud candidiasis

En anden patologi forbundet med eksponering for svampeinfektioner. Det påvirker kroppen i området med høj svedtendens, samt overføres via kontakt med inficerede mennesker, deres tøj og hygiejneartikler.

Mørke cirkler og store hudfoldninger er røde først og derefter mørkere.

De karakteristiske symptomer på eksterne candidiasis dermatologer tror

 • Tilstedeværelsen af ​​papler, der kan briste og spredes til sunde hudområder;
 • ømhed i området for betændelse
 • brændende og uudholdelig kløe;
 • udseendet af et purulent element i de sene stadier af sygdommen.

Svampen kan sprede sig gennem kroppen ved selvinfektion, når en person ikke vasker hænderne efter kontakt med de berørte områder og berører sund hud. I svære tilfælde kan infektionen fange slimhinderne i de eksterne genitalorganer og trænge ind i blodbanen.

I sådanne tilfælde bør man ikke bekymre sig så meget om hvordan man fjerner de mørke pletter under armhulerne og mellem benene, som om behandlingen af ​​selve patologien.

Diagnose og behandling

Det hele starter med inspektion og prøveudtagning af epitelprøver fra betændte områder. Kliniske undersøgelser udføres ved anvendelse af forskellige metoder til præcist at bestemme patogenet, graden af ​​sygdomsprogression og at vælge den passende behandling.

Hvad angår terapi omfatter den:

 • antimykotiske lægemidler til oral indgivelse;
 • immunitetsfremmende midler;
 • antisvamp salve.

Når en person besøger en læge i den første fase af sygdommen, er det muligt at begrænse brugen af ​​kun eksterne midler.

I dag overvejes de mest effektive salver og cremer af anti-mykotisk virkning:

 1. Clotrimazole - et lægemiddel med en bred vifte af indflydelse, der gør det muligt at bekæmpe forskellige svampe.
 2. Pimafukort er en universel salve, der har antifungale og antibakterielle egenskaber.
 3. Lamisil - har vist sig som et middel mod gærlignende mikroorganismer.

konklusion

Som nævnt i begyndelsen er det faktum, at mørke pletter optrådte under armene, forårsaget af forskellige omstændigheder. At skelne mellem indenlandske og fysiologiske årsager til patologier er ikke svært.

Når der foruden at ændre hudens farve under hænderne er symptomer på forringelse af helbredet, kan vi tale om sundhedsmæssige problemer. I sådanne tilfælde er det bedre ikke at spilde tid, men at kontakte en hudlæge. Tidlig diagnose og korrekt behandling eliminerer problemet på kort tid.

Læger advarer! Et chokerende system er etableret, hvilket tegner sig for mere end 74% af hudens sygdomme - en parasitisk injektionsprocedure (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider giver kolossal kærlighed til organismen, og den første rammer vores immunsystem, som skal beskytte organismen mod forskellige sygdomme. Lederen af ​​Institut for Parasitologi har delet med sekretæren hvordan man hurtigt kan komme af med dem og rense dem med deres hud, det er nok. Læs videre.

Sammenfattende er det værd at bemærke, at situationen med mørkningen af ​​armhulenes hud er fuldstændig løselig. Det er kun nødvendigt at vise opmærksomheden på deres helbred, og resultatet vil ikke vare lang tid.

Hvordan vælger man en elektrisk barbermaskin til mænd med følsom hud eller stive børster?

Hvor gammel får børn indåndinger?