Citron æterisk olie til hår

Smukt og velplejet hår er en anden grund til stolthed blandt det retfærdige køn. Moderne kosmetologi kræver brug af æteriske olier i pleje af hovedbund og hår. For at opnå en række forskellige virkninger anvendes visse typer olier. I denne artikel vil vi diskutere den essentielle olie af citron for at lette håret.

Lemon æterisk olie bruges til at lette hud, frynser, alder pletter, krop og hoved hår. Dette er et naturligt middel, der har en sparsom virkning på den menneskelige krop, forlader ikke forbrændinger, ødelægger ikke hårets struktur. Dette er en komplet erstatning for kemiske klarere, som har flere ulemper. Citron æterisk olie bør anvendes af følgende årsager:

høj grad af effektivitet

tilgængelighed i alle apoteker.

Mange lette stoffer kan have en uventet effekt. Tonics kan forårsage misfarvning, lysere, sælges separat eller i kombination med maling, indeholder skadelige stoffer i deres sammensætning, og hydrogenperoxid spilder hårstrukturen og tørrer den. Lemon æterisk olie fører til det ønskede resultat på kortest mulig tid, forlader ikke en gullig skygge af hår. Dette er et meget effektivt værktøj, til brugen af ​​hvilket kommer et stigende antal kvinder.

Anmeldelser af citron æterisk olie til hår

Anmeldelser af citron æterisk olie til hår kan findes online. Der er uafhængige ressourcer, der indsamler brugernes meninger om visse varer og tjenester. Efter at have gennemgået de virkelige historier og sande vurderinger, kan det konkluderes, at dette værktøj virkelig har en fremragende effekt på hårfarve. De mest slående eksempler på sådanne historier og anmeldelser:

Irina, Smolensk region, 32 år:

"Efter fødslen af ​​barnet flyttede hun fra hovedstaden til landsbyen. Det er lettere at lede en sund livsstil, frisk luft er god for barnet. Hun ventede på sin mands ankomst, i forbindelse med hvilken hun besluttede at forny deres hårfarve - gøre dem lettere og slippe af med yellowness. Tidligere brugt et bestemt mærke af shampoo, som gav det ønskede resultat, men i landsbyen er det simpelthen umuligt at finde. Jeg læste oplysningerne på internettet, jeg fandt artikler om æteriske æteriske olier. Jeg besluttede at prøve. Hun tilføjede masken, holdt den i ca. 5 minutter, blev positivt overrasket over resultatet. Farven blev naturlig, håret så godt ud, let at style. Effekten er øjeblikkelig, meget glad for, at jeg besluttede at eksperimentere. Nu bruger jeg altid kun citronolie, som koster omkring 50 rubler i et apotek ".

Sveta, 40 år gammel, Moskva:

"Jeg fører en sund livsstil, jeg bruger naturkosmetik, leger sport, spiser rigtigt. Med alderen begyndte hun at bemærke, at håret blev tyndere og som om det var tørt. Min frisør fortalte mig, at dette skyldes et lyn, der vaskede pigmentet og ødelagde hårstrukturen. Han rådede til at lave masker baseret på naturlige ingredienser og rådes til at bruge citron æterisk olie. Min naturlige farve er lysebrun, han sagde, at olie på blondt hår kan producere det ønskede resultat. Og han havde ret. Ikke at sige, at hårstrukturen blev genoprettet straks, i 9 måneder med at bruge industrien sundt hår. Afklare krøller skal skæres langsomt af. Men nu ved jeg, hvilket middel der skal bruges, og jeg anbefaler til alle ejere af lyse nuancer af hår. "

Lemon æterisk olie lette håret på grund af de aktive ingredienser, der udgør denne plante. Baseret på disse data kan det forstås, at den æteriske olie af citron virkelig kan have en effekt. I netværket kan du også finde utilfredse anmeldelser, som som regel har samme essens: Når du bruger citronolie på farvet eller for mørkt hår (kastanje), opstår det forventede resultat ikke. Dette er direkte relateret til hårets mørke pigment, hvilket ikke er let at fjerne, når der kun anvendes olie.

Citron æterisk olie til hår. ansøgning

Der er flere måder at bruge dette værktøj på:

Tilsætning af citron æterisk olie til hår i shampoo - denne metode indebærer blanding af vaskemiddel med æterisk olie. Dette gøres som følger: I en krukke med shampoo (300 ml) tilsættes ca. 15 dråber citronolie. Dette er en af ​​de mest blide effekter, som gør det muligt at forsigtigt lette håret i badningsprocessen. Handlingen manifesterer sig gradvist, fast under hver procedure. Metoden er egnet til ejere af tør hovedbund type.

masker, der omfatter olie - en af ​​de mest effektive muligheder for at opnå næsten øjeblikkelige resultater. Det virker som følger: Ca. 10-15 dråber citron æterisk olie tilsættes til masken (15 ml), hvorefter blandingen påføres over hele længden af ​​håret og varer ca. 15 minutter. Det er nødvendigt at lukke håret med en plastpose og dække med et håndklæde. Skyl med almindelig shampoo efter den angivne tid. Lightening forekommer næsten øjeblikkeligt, selv virker på nuancer af lysebrunt hår.

skylle hår med æterisk olie af citron - denne mulighed indebærer at tilføje olie til balsam balsam. Ved 15 ml balsam skal du tilføje et par dråber citronolie og bruge blandingen som en regelmæssig skylning. Dette er en blid metode, som har en langsom effekt. Velegnet til fastsættelse af resultaterne efter hovedafklaringsproceduren.

Hver metode skal anvendes i henhold til individets individuelle præferencer, typen af ​​hovedbund og de forventede resultater.


Og nu kan du se i videoen om alle egenskaber af citronolie.

Aspera Citron Essential Oil - Review

URAA. Nu ved jeg, hvordan man lettere hår uden farvestof. Øjeblikkelig effekt. FOTO AF HAIR FØR OG AFTER.

"Har du malet dit hår?" - Spurgte manden, kigger på mit friskvasket og frisk tørret hår.

"Nooo," sagde jeg overrasket. Jeg endnu engang (åh, dette dekret !!) har ingen tid til at vaske mit hoved, endsige make up.

"Hvor godt på dit hoved!" - ikke poetisk, ikke glat, men (for nylig) ikke så ofte og oprigtigt gav manden et kompliment.

"Ah, ja, citron! Det er indlysende, og det er rigtigt, det virker." Dette er ikke længere et øre, men jeg tænkte på mig selv og var roligt glad.

Mit hår før lynet

Hvad vil klarlægge?

Og det var noget at glæde sig over. Hun gik på barselsorlov, gik til landsbyen med et barn (væk fra Moskvas støv Moscow Ring Road), jeg ser en frisør en gang om året (og det er pludselig godt at se godt ud.) HVORDAN skal du opdatere farven? Jeg ville købe Tonica, men jeg huskede, hvordan jeg en gang var blevet grå. Denne mulighed passer ikke til. Selvom landsbyen, men stadig... Folk bor her også. Gryler med kamille og citronsaft hjalp heller ikke meget. Engang, mens han stadig var bosiddende i megalopolisen, brugte John Frida Blond shampoo. Han hjalp. Han afklarede. noget i landsbyen om eftermiddagen med ild ikke at blive fundet. Men jeg ville "bare lige nu ".

Har åbnet internettet for at søge efter et mirakel. Og fandt den på denne side. Jeg bøjer til ham for det. Citron æterisk olie. Hvor er endnu nemmere.

Citron æterisk olie til hår præcisering

Fordele:

1. Der er olie i hvert apotek (selv i vores landsby.)

2. værd en krone - omkring 50 rubler

3. Jeg tror det vil være nok i lang tid - jeg brugte 5 dråber til en brug (skulderlængde hår)

4. INSTANT VIRKNING. efter den første brug blev mit hår lyst mærkbart, min mand, der kom til os på ferie, var chokeret.

5. Jeg tror, ​​hvis olien ikke bliver misbrugt, vil olien kun gavne hår.

6. Naturligt middel!

7. Og selv citronolie lugter godt - som en ekstra bonus.

Sådan lyser håret

Ifølge andre anmeldelser - skal citronolie tilsættes til shampoo eller hårmaske. Jeg valgte den anden metode. Hvis du føjer til shampoo, får olien på hovedbunden, tror jeg, at det kan blive federe.

Generelt tilføjede jeg 5 dråber olie til hårmasken Faberlik, læg på krøller (undgår hovedbunden), "pakket" hår i en plastikpose. Holdes i ca. 5 minutter. Derefter vaskes med varmt vand uden brug af vaske- og rengøringsmidler.

Og - voila - frisk hårfarve uden yellowness.

Citron æterisk olie - lysere hår med fordel

Friske, skinnende, silkebløde krøller - enhver kvindes stolthed. For at opretholde dem i denne form kræver systematisk pleje. Og hvis denne person stadig er blond, er det vigtigt at tage sig af hårfarvens tilstand. Regelmæssig farvning med kemikalier kan føre til overdreven tab af hudirritation, sløvhed, livløshed, ødelægge farven. En alternativ præcisering kan være citron æterisk olie til hår. Den bløde effekt af et naturligt middel er garanteret at skabe en lysere tone uden gulning, ikke ødelæggende, men genopretning.

struktur

Ethvert æter er en dyb tegning af nyttige stoffer fra selve plantens hjerte, hvilket antyder dets maksimale effektivitet. Citronolie er ingen undtagelse. Det produceres ved koldpressning eller destillering af fedtets skræl og fostervand. Specialbutikker sælger håndlavede varer.

Klar stof - 100% naturligt produkt. Gennemsigtig, tyk væske fra lys gul til grønlig gul farve (under langvarig opbevaring kan intensiteten øges). Har en lys, behagelig og bitter aroma.

Sammensætningen omfatter ca. 300 forskellige uorganiske forbindelser - flygtige, duftende umættede carbonhydrider, alkoholer. De vigtigste er:

Desuden er præparatet kendetegnet ved mere velkendt for alle stoffer: organiske syrer, beta-caroten, pektin, ascorbinsyre, vitaminer, mineralkomponenter: jern, fosfor, calcium osv.

producenter

Lemon æterisk olie kan findes i apoteker eller kosmetiske butikker, du kan normalt vælge mellem flere producenter, for eksempel Flora eller Aspera.

Sådan kontrolleres der for ægthed

Desværre er dette værktøj ofte forfalsket. Uagtsomme producenter behandler affald eller tilføjer kunstigt skabte ingredienser til et naturprodukt. For at sikre, at det købte produkt af god kvalitet slipper vi en dråbe olie på et rent hvidt papir og ser hvordan det spredes.

Vi venter i 15 minutter og se hvad der skete:

Hvis der ikke er noget fedtmærke på papir, så er dit middel ægte.

I dette eksempel kan du se en tynd kant på bladet, men det skyldes kun, at tjekket blev udført på et stykke papir i et bur, på et standard hvidt ark vil et sådant spor ikke være.

Gør det selv

For at få citronolie, kan du bruge frugt, blade, zest og endda citrongræs bark. Ekstrakten ekstraheres ved koldpressning eller udsættes for dampdestillationens frugt. Lægemidlet vil ikke være et problem at købe i et apotek eller i en kosmetisk butik, men der er ingen garanti i sin 100% naturlighed.

Vi foreslår at lave en koncentreret og fortyndet citron smør selv hjemme. Processen er ikke holdbar og vil koste meget billigt.

For at få koncentreret citronekstrakt skal du skræl citrus. Sæt krystet under en presse eller presse væsken ud med en hvidløgsskovle. Nyttig marc vil få lidt, men det vil være meget høj koncentration.

Fortyndet lægemiddel er egnet til terapeutiske og lette formål, opnået ved at insistere på skræl i en oliebaseret:

For at gøre dette skal skrællen af ​​3 citroner slibe revet. Sæt den i en glasflaske og tilsæt 150-200 ml vegetabilsk olie, helst olivenolie af høj kvalitet.

Insisterer blandingen i lyset i 14-20 dage, men udsæt det ikke for direkte sollys. Stam det resulterende olieekstrakt gennem gasbind eller en fin sigte. For de mest utålmodige, imellem foreslår vi at bruge en lysende maske med citron og honning.

Citronolie er klar! Hæld produktet i en lufttæt beholder og opbevar den sikkert på et køligt sted.

Tip! At hakke skræl var mere bekvemt, læg citronerne i fryseren i 25-30 minutter før gnidning.

Virkning på hår

Citronolie anvendes aktivt til kosmetiske formål. Det kan bruges af mennesker med enhver hudtype. Forbedrende handlinger bidrager til at vende tilbage skinne, volumen, vital styrke.

At være en god antioxidant, lindrer stoffet eksterne skadelige virkninger, forhindrer skæl. Takket være hvilket hår har evnen til at få mere ilt. Der er en styrkelse af rødderne, accelererer væksten, øger elasticiteten. På grund af den gavnlige virkning på huden krøller får en fuld, afbalanceret mætning.

Dette er vigtigt! Det høje indhold af syrer regulerer virkningen af ​​talgkirtlen, som gør det muligt at "tørre" fedtet hud, fedtet med en lavere intensitet fordeles langs strengene. Og blødgør også vandets hårdhed, der regulerer surhedsgrad.

Citron Bleaching Hair

Et unikt kendetegn ved dette værktøj er lysningen af ​​krøller på grund af ødelæggelsen af ​​pigmentet, vi har allerede beskrevet måder at lette med citronsaft. Utrolig komfortabel, uden skade, farven lyser og nærmer sig platinskyggen.

At gøre præciseringen nok til at tilføje noget hårplejeprodukt til dem. Denne metode kræver ikke yderligere forberedelser, tid til proceduren. Det er bare handlingen direkte på afklaringen vil være ubetydelig.

Den største effekt er muligt at opnå ved hjælp af en maske. Hendes "arbejde" er mærkbart efter den første ansøgning. Hårene er meget lettere, smukke skinner.

Vask af sammensætningen efter anvendelse af de bedste metoder med køligt vand. Hårets vægt skal lukkes, så effekten glæder sig, men gør ikke skade. Skylning af hår med kamille afkogning vil også være nyttigt.

Forsigtig! Brug af et koncentreret stof kan tørre ud huden, uforsigtig håndtering kan føre til en forbrænding.

Mask Opskrifter

Ejerne af naturlige lysfarvede masker til at lette håret med æterisk citronolie kan give en frisk nuance, som er forskellig for flere toner. Kvinder med en mørkere naturlig farve venter på et mirakel, det er selvfølgelig ikke det værd. Let lysning er mulig, men det er ikke nødvendigt at tale om et par toner.

Enhver maskerecept ud over de listede ingredienser skal indeholde 2-3 dråber citron æterisk olie.

Med kefir

 1. En halv kop yoghurt, 1 spsk. ske shampoo, 1 blomme blandes grundigt.
 2. Påfør på tråde i ca. 40 minutter.
 3. For at øge effekten indpakke et håndklæde.
 4. Vask af med varmt vand.

Med eddike og æg

 1. 1 blomme, 1 tsk eddike blandes i en homogen masse.
 2. Påfør på tråde i ca. 20-30 minutter. Kan ikke efterlades i lang tid.
 3. Vask af med shampoo.

Med olivenolie

 1. Tag en lille mængde olivenolie som basis (du kan blande lige i din håndflade).
 2. Gnid forsigtigt ind i huden med lette gnidningsbevægelser.
 3. Fugt et håndklæde, klem godt, wrap. Hold i en halv time.
 4. Vask af med shampoo.

Honning og Aloe

 1. 1 tsk honning, 2 spsk. ske aloe, 1 blomme blanding.
 2. Påfør på krøller i 40-60 minutter.
 3. For maksimal effekt indpakke et håndklæde.
 4. Vask af med shampoo.

Fordele og ulemper

De gode egenskaber af citron-æterisk olie er utvivlsomt mere end ulemper. Altid stærke, friske og silkebløde krøller vil ikke forlade nogen ligeglade. Lynvirkningen er generelt en klar fordel.

Hovedkontraindikationen: Du kan ikke bruge et rent (koncentreret) værktøj - det kan forårsage forbrænding. Det er bedst at opgive brugen af ​​dette værktøj på solrige dage, hvis efter proceduren vil gå ud på gaden. Effekten forstærkes af ultraviolet stråling, kan overdrevent tørre krøller.

Det er bedre at nægte at bruge dette middel til dem, der har gennemgået kemoterapi, da stoffet har en kompleks sammensætning, og forekomsten af ​​uplanlagte kemiske reaktioner er fyldt med komplikationer.

Muligheden for allergiske reaktioner eksisterer, det er ikke så signifikant. Hvis en person lider af overfølsomhed over for citrus selv, er brugen af ​​olie kontraindiceret. Før grundig påføring er det tilrådeligt at foretage en test på et umærkeligt hudområde.

Det er vigtigt! Anvendelsen af ​​midler holder ikke, hvis der er synlig skade på huden: slid, sår, udslæt, fordi måske forværringen af ​​billedet.

Naturkosmetik har altid været efterspurgt. Hvad kunne være bedre end hvad der præsenteres af naturen? Især det vedrører betyder med en bred vifte af nyttige handlinger. Såsom citron æterisk olie. Tværtimod kan brugen ikke blot lette håret, men også have en terapeutisk effekt. At forlade kosmetik aggressiv effekt og se fantastisk ud - det er drømmen om hver kvinde.

For at opnå en mere harmonisk hårton kan du bruge disse værktøjer:

 • En simpel og overkommelig metode til blegning af tråde er bagepulver;
 • honning til lyn og nærende krøller;
 • hvide tråde med hydrogenperoxid;
 • hydroponic for radikale ændringer i billedet;
 • Effektiv og gavnlig for hårets lysende maske med kanel.

Enhver lynnedslag, selv med naturlige masker, er stress for håret og nogle ændringer i hårstrukturen. Derfor sørg for yderligere pleje af lette tråde. Sådan genopretter du håret efter lynnedslag, vil anmeldelser af de bedste regenererende hårmasker være meget nyttige for nylige blondiner.

Nyttig video

Sådan laver du en maske med æterisk olie til rødderne

Funktioner ved brug af citronolie til hår

I vores tid, fik høj popularitet naturlig pleje. Og det er ret logisk. Hvorfor købe færdigplejeprodukter, der indeholder en stor mængde kemikalier, der er ukendte for os, hvis du kan forberede dit eget rigtigt nyttige produkt, der passer til din hårtype. Tid og penge brugt er minimal, men dit hår vil takke dig meget snart. Så vil vi tale om en af ​​disse naturlige produkter, ideel til pleje og behandling af hår - citronolie.

Hvad er nyttigt, og hvordan påvirker det håret?

Citron Ether er en del af citrus æteriske olier gruppe. Det er ikke mere end en duftende blanding af forskellige naturlige flygtige elementer, der er afledt af skræl af citrontræets frugt. Den indeholder følgende hovedingredienser: limonen, linalylacetat, pinen, citral, sukkerarter, syrer, linalool, vitaminer, camphene, organiske og mineralske stoffer.

På grund af den vellykkede kombination af alle disse nyttige aktive stoffer har citronolie høje helbredende, antiinflammatoriske, hvidte- og toningegenskaber. Det har længe været brugt i medicin, aromaterapi, kosmetologi og parfume. Men vi er interesserede i brugen af ​​citronether inden for hjemmet kosmetologi. Hvordan kan det påvirke håret?

 • C-vitamin hjælper cellerne i hovedbunden til at aktivere immunfunktioner. Takket være ham, lindrer olien skæl, helbreder mikrotrauma i hovedbunden.
 • Mineraler nærer hovedbunden og hvert eneste hår, gør dem stærke og holdbare, stop tab, hjælpe med at bekæmpe split-ender.
 • Acider exfolierer døde hudceller, renser krøllerne mod urenheder, normaliserer deres fedtindhold.
 • Med denne olie kan du sikkert lette håret i flere toner.
 • Citron Ether er i stand til at fremskynde hårvækst, genoprette hårtykkelse og naturlig glans.

Citron egenskaber:

Anvendelse af citron æterisk olie til hår

Så du har besluttet dig for alvorligt at gøre dit hår og vil bruge citron æterisk olie, men ved ikke hvordan? Du vil blive hjulpet af beviste og effektive måder, vi har samlet i dette afsnit. Først skal du beslutte dig for din hårtype og den ønskede effekt, og derefter sikkert gå videre til handling!

Jo hurtigere du begynder at passe på dit hår, jo hurtigere vil du se de første positive resultater! Glem heller ikke, at en enkelt anvendelse af et bestemt værktøj ikke giver den ønskede effekt. Du vælger en eller flere plejeformer, du skal bruge regelmæssigt og alternativt med andre nyttige procedurer og værktøjer.

skylning

Skylning af krøller med vand med tilsætning af denne æteriske olie vil løse problemet med fedt og give normalt hår friskhed og glans.

For at lave citronspolering skal du: 4-5 dråber olie, halv liter kogt eller mineralvand.

Rør esteren i vand og skyll dit hår. Vand skal være knap varmt eller koldt: så du kan tætte tætte skalaerne på hvert hår, og krøllerne bliver glatte og skinnende.

For endnu bedre effekt kan du erstatte vandet med afkogning af kamille eller burdock.

 • Hvis du har et problem med fedtet hår, skal du skylle dem efter vask 3 gange om ugen.
 • Hvis du bare vil give strengene en smuk glans, glathed og friskhed, der vil forblive i lang tid, så brug citronspolning 1-2 gange i ugen efter brug af shampoo.

Aromaraschesyvanie

Aromaterapi med citronolie hjælper med at mætte hovedbunden med ilt og gavnlige stoffer, fremskynder hårvækst og tilføjer glans til det.

For at udføre en smashing session, sæt 1-2 dråber ether på en kam eller en pensel af træ og langsomt tilbringe på alle tråde, startende fra rødderne. Tid aromaseansa: 4-7 minutter. Frekvens: 2-3 gange om ugen.

Hovedmassage

Hovedbundsmassage fjerner alle gamle hudceller, fremskynder blodcirkulationen og aktiverer hårsækkene, hvilket sikkert vil påvirke accelerationen af ​​hårvæksten.

Til massageen skal du bruge: 1-1,5 spsk af din favoritbaseolie og 4-5 dråber citronether.

Bland olierne, blandingen skal være varm. Dyp fingerspidserne ind i det og fugt hele hårets hårbund eller forsigtigt fordele blandingen, først på skillevægge og derefter over hele huden. Så fortsæt til massage. Gør det langsomt med blide cirkulære bevægelser i alle retninger i 10 minutter.

At lette

Olie fra citronskal kan lette krøller i flere toner. Det er mest effektivt at bruge denne naturlige lysere om sommeren, når den efter dets anvendelse kan udsættes for direkte sollys eller i et land med et varmt klima.

Best af alt er denne metode til blegning egnet til piger med olieagtig eller normal hårtype. Ejere af tørre og beskadigede tråde skal bruge det med stor forsigtighed.

Efter citronspecifikationsproceduren skal du sørge for at vaske og fugtge håret med balsam eller lave en maske.

 • Lighten individuelle strenge af citron med vodka.

Du skal bruge: en spiseskefuld vodka, samme mængde vand, 5 dråber citronether.

På grund af den aggressive sammensætning af en sådan opskrift er det bedre ikke at bruge det over hele længden, men at anvende det kun på udvalgte tråde. Rør alt i en skål og anvend strengene. Herefter er det bedst at gå ud i solen. I dette tilfælde skal blandingen forblive på strengene fra 1 til 2 timer. Men hjemme fungerer denne opskrift også godt, for denne blanding er tilbage i op til 3 timer. Ansøgningsfrekvens: 1 eller 2 gange om ugen.

 • Naturlig lysende blanding.

Det vil tage: 5 dråber ether, 450 ml æblecidereddike, tørknust rabarberrot, 30 gram tørblanding af kamille og marigold, 50 gram honning og alkohol.

Først skal du forberede en afkogning af rabarberrod og eddike i panden (kog i 10 minutter), hæld derefter blandingen af ​​blomster i gryden og reducer varmen til lav (kog så meget), fjern derefter fra varmen, spænd og afkøl bouillon, tilsæt honning, olie og alkohol. Påfør blandingen på krøller og lad den stå i 1-2 timer, skyll derefter. Hyppighed af brug: 3-4 gange om ugen.

 • Mask til blød blegning

Det vil tage: et par spiseskefulde af enhver base olie og kamille afkogning, 1 ske vand, 7-8 dråber citron ether.

Forbind alt og varme, og fordel derefter fra rødderne langs hele længden. Hår under en hat eller et håndklæde. Eksponeringstiden for denne maske: fra 40 minutter til 1,5 timer. Hyppighed af brug: 2-3 gange om ugen.

 • Tilføj til den bløde shampoo baseret på sæberot.

Denne metode er den mest blid, men lang. 2-3 dråber olie kan tilsættes for hver 15 ml af enhver færdigfremstillet købt shampoo uden silikoner og SLS, der fortrinsvis fremstilles på basis af sæberot.

Lad være med at blive belyst med citron. Hvis du bruger det for ofte, eller hvis du overskrider doseringen, vil du tørre dit hår.

æglæggende

Citronvand er et naturligt produkt, der kan bruges i hår styling. Det er meget forfriskende, giver glans og elastik til trådene.

Det vil tage: et glas mineralvand, 4 dråber æterisk olie.

Tag en lille sprøjteflaske og hæld vand ind i den, og dryp derefter olien. Ryst godt. Sprøjt på rent, tørt hår efter behov.

At øge væksten

 • Maske med citron og peber

Påkrævet: Art. sked af burdock olein, 4 dråber citron ether og en teskefuld peber tinktur.

Alle de nødvendige komponenter kombineres og opvarmes. Gnid ind i rødderne og dækk toppen med et håndklæde. Opbevar denne maske i 15-30 minutter.

skæl

 • Curative Eddike Mask

Du har brug for: halvdelen af ​​Art. skeer af vegetabilsk olie, en spiseskefuld æblecidereddike og 3 dråber estere af geranium og citron.

Rør og opvarm olierne, tilsæt eddike, og gnid derefter ind i hovedbunden og varm med et håndklæde eller læg på en hat. Lad være i 20-30 minutter.

Flassemask:

Til fedtet hår

 • Normaliserende blanding

Du skal bruge: et par æggeblommer, 4 dråber citronether og 5 dråber bergamotether.

Sæt kyllingeplommen og dryp smørret i dem, rør. Derefter sprede den over hovedbundens hud og læg på en polyethylenhætte. Holdetid for en sådan maske: 20-40 minutter.

Til split og beskadigede krøller

 • Healing nærende maske

På udkig efter: et par æggeblommer, 2 teskefulde honning og saft fra aloe blade, 3-4 dråber olie.

Slå æggeblommer med honning, og tilsæt derefter de resterende ingredienser. Blandingen skal være varm. Det er fordelt over hele længden af ​​håret, idet der lægges særlig vægt på enderne og fjerner håret under en tynd hue eller et håndklæde. Eksponeringstid: fra 40 minutter til 1,5 timer.

Så at olien ikke mister sine gavnlige egenskaber og ikke bliver rancid, gem den væk fra solens direkte stråler på et tørt og mørkt sted. Åben emballage med citronether opbevares i op til 3 år.

Citron æterisk olie er ikke en sjælden olie og er ret overkommelig. Det kan købes i alle apoteker, specialbutikker, der sælger olier, onlinebutikker, samt i store hypermarkeder i afdelingerne badtilbehør og kosmetik.

Til prisen er det et af de billigste olieprodukter. Den gennemsnitlige pris er 10 ml. udsendelse - kun 50 rubler.

Kontraindikationer og forholdsregler

Citronolie er forbudt:

 • I nærværelse af en allergi overfor denne ether og i tilfælde af dens individuelle intolerance.
 • Under kemoterapi.

Når du anvender det, skal du overholde følgende forholdsregler:

 • Mennesker med følsom hud skal bruge det med ekstrem forsigtighed.
 • Det bør ikke påføres huden i sin rene form.
 • Undgå at få olie på slimhinder og øjne.

anmeldelser

På internettet er der så mange anmeldelser på æterisk olie af citronhår. De fleste af dem er positive anmeldelser. Tilhængere af økologisk hårpleje anbefaler brugen af ​​citronester til at behandle skæl, olieartethed og fremskynde hårvækst. Her er nogle uddrag af sådanne anmeldelser: "... Jeg havde ikke forventet det, men det hjalp med at overvinde skæl !! Nu har jeg helt glemt dette problem "," Jeg køber altid denne olie fra Aspers firma, og jeg er glad for det! Sparer af hårfedt ","... Jeg bruger eucalyptus, citron og rosmarin etere. Piger, de virkelig fornemmer væksten af ​​mine hår. Og til en rimelig pris. " Som du kan se anmeldelser siger, at ansøgningen er effektiv til hår.

Hvordan lette håret med citron?

Den moderne skønhedsindustri tilbyder en bred vifte af kemikalier, som du let kan lette håret på. Dette kan gøres både i kabinen og hjemme. Disse værktøjer er nemme at bruge, og i løbet af kort tid kan de slå en stikkende brunette i en platinblondine. Men den største ulempe ved denne transformation er svagt og skørt hår. For at holde krøllene sunde efter lynnedslag, foreslår vi at gøre opmærksom på wonder wonder-citronen. Denne citrus vil ikke kun gøre dig blond, men også spare penge.

Princippet om drift

For første gang gjorde skønhederne deres opmærksomhed på citrusfrugter mange århundreder før vores tid. Med det blev blondiner hvidere hver gang, og brunetter blev til varme rødhårede fristelser.

Dette sker på grund af syre, som er indeholdt i saften af ​​citron. Syren ødelægger melanin, som er det naturlige pigment i håret. Krøller mister deres farve meget langsomt, samtidig med at hårets struktur opretholdes i sin oprindelige tilstand. Efter et stykke tid regenereres melaninet, og håret genvinder sin naturlige farve.

Ud over farvning helbreder citronen håret og beriger dem med vitaminerne B, C og A. Derudover nærer det krøllene med nyttige sporstoffer:

Citronprocedurer vil ikke kun styrke rødderne inde i hårsækkene, men også give håret skinne og rette dem langs hele længden. Ud over ovenstående vil citronen lindre dig fra skæl. På grund af dens virkning på hovedbunden ophører den med at producere talg, hvilket fremkalder udseendet af hvide skalaer. Hårblegning opstår. Tilbagemeldingen om denne procedure er for det meste positiv.

Fordelene og skaderne af metoden

Brugen af ​​citron hører naturligvis til folkemægler. Og ligesom ethvert folkemedicin er det meget langsomt i sin indvirkning. Efter den første lynprocedure vil du selvfølgelig bemærke, at dit hår har fået en vis nuance. Men indtil den ønskede farve bliver nødt til at gøre proceduren mere end en gang.

Acid citrus klarering har både positive og negative egenskaber. Fordelene ved denne metode omfatter følgende funktioner:

 • hårstængelstrukturen bevares;
 • glans vises
 • hår rødder styrket;
 • Til tider falder udfald
 • reduceret hårdhed;
 • skæl forsvinder;
 • kan bruges af gravide kvinder.

Uden ulempe kan det desværre ikke gøres. Disse omfatter:

 • allergisk reaktion på citronsyre;
 • vaske håret efter proceduren tager meget tid;
 • Hård vask af dårlig kvalitet vil føre til deres høje stivhed;
 • anbefales ikke til hyppig brug, da du kan overdrive krøller;
 • Efter lidt tid vender pigmentet tilbage til sin naturlige farve.

Hvis du ikke er bange for disse ulemper, hvilket indebærer citronlysning, så er du velkommen til at begynde at blegge dit hår. Husk dog, at det afhænger af den ønskede skygge af krøller, og den oprindelige hårfarve bliver nødt til at arbejde hårdt. Du skal gøre det nte antal gange for at opnå et tilfredsstillende resultat. Nedenfor er nogle eksempler på den endelige version af skyggen af ​​hår efter lysning med citron:

 • auburn med en rødlig farve vil få skønhed med mørkebrune krøller;
 • lysere de lysebrune tråde, du vil få en mørk blond farve med en glans af guld;
 • blond krølle vil blive malet i lys blond;
 • hvide frisure garanteret rødhårede;
 • mørke blondiner vil kunne omdanne til blonde skønheder uden den mindste hint af yellowness.

Vigtige regler

Blegningsprocessen med citron er ikke kompliceret. Han er også i stand til at unge, der nemt kan udføre det hjemme, giver en fremhævning til deres frisure. Og vigtigst af alt, kan forældre ikke bekymre sig, fordi en sådan afklaring ikke vil skade, og den naturlige hårfarve vender tilbage efter et stykke tid.

Men fortsæt ikke med at blegne citronsyre rashly. Dette er stadig en syre, og mange mennesker kan være allergiske over for det. De fleste voksne har sikkert allerede studeret deres kroppe og ved, om de har en reaktion på citron eller ej. Selvom det over tid ændrer alt. Og hvis du tidligere ikke har haft en allergi over for citrus, så kan det efter nogle år vise sig.

Derfor, inden du begynder at lette citronsaft, skal du kontrollere din hud for en allergisk reaktion.

Citrus glæde: citronolie til dit hår

Citronolie er højt værdsat som et naturligt hårfarvningsmiddel. Men dette er ikke det eneste formål: Denne æter kan normalisere den hårde hud i hovedbunden, helbrede tørre spidser, fremskynde væksten og reducere hårtab. Sådan anvendes dette værktøj korrekt - læs artiklen.

Citron er en velkendt citrus, som vi gerne vil tilføje til te hver dag. Det hjælper perfekt med forkølelse, tjener som et lækkert og nyttigt krydderi i madlavning og er også yderst værdsat i kosmetologi: hvidter huden og lyser krøllerne. Overvej fordelene ved at bruge citronolie til hår.

Citronolie - fordelene og skaderne

Citron Ether er fremstillet af frisk citronskal ved koldpressning. Det er en let, flygtig olie med en stærk antibakteriel virkning. Det har en usædvanlig, frisk og lidt bitter smag. Det refererer til de essentielle olier af en højere note, fordi den fordamper ekstremt hurtigt.

Citron æterisk olie er unik i sin sammensætning:

 • Mineralsalte (jern, calcium, fosfor, silicium);
 • syrer (citronsyre, æblesyre);
 • caroten;
 • vitaminer, især C, som er nødvendige for normal hårvækst og udvikling af hårsække;
 • citral, linalol, terpen, limonen (op til 90%) og andre.

På grund af disse egenskaber kan citronolie kompleks og hurtigt helbrede hovedbunden, rødderne og krøllerne langs hele længden, samt naturligt lysere håret, bevare deres glans, volumen og sundhed. Brightening hår med citron er en langt kendt og populær måde at gøre det hjemme og uden kemikalier.

En anden fordel ved at bruge citronether til hår er, at den har en høj afgiftningskapacitet. Takket være det gør olien nemt forskellige forurening af hovedets overflade, normaliserer mængden af ​​talg, der træner porerne nær hårsækkene. Efter rensning vil blodet strømme til huden, næringsstoffer vil være lettere at flyde. Håret vil kunne trække vejret let og vil begynde aktiv vækst. Hvis du lider af skæl eller kløe, forsvinder de.

Det har citronolie og astringerende evner, så det kan opretholde et normalt pH-niveau i hovedbunden. Fede tråde tørrer det og tørrer - fugt.

På grund af den store mængde vitamin C, dosmin, hesperid og citral har produktet stærke antioxidantegenskaber. Det har evnen til at stoppe med at løsne hårsædelsten og forhindre graying. Ved hjælp af citronether kan du gendanne delte ender og helbrede skørt hår.

Også citronolie har en beroligende effekt, har en god effekt på nervesystemet, stopper stress. Derfor vil den regelmæssige brug bidrage til at genskabe kroppen som helhed, og håret bliver glat, silkeagtigt, vil få en skinnende platinskygge og naturlig glans, stoppe med at falde eller begynde at vokse aktivt (hvis det ikke var tilfældet med dem). Med den rigtige kombination med andre olier og brugen af ​​masker i sammensætningen kan citronolie påføres enhver form for hår.

Kontraindikationer

Men ikke alt dette værktøj er nyttigt. Det kan ikke bruges til allergi, under graviditet og fodring, hypotension, vaskulær dystoni, med et øget antal allergener i blodet og en tendens til besvimelse. Olien er fytotoksisk, så efter at du har brugt den i cirka tre timer, kan du ikke gå udenfor.

Du bør ikke bruge olie, hvis håret er farvet i mørke farver: det kan delvis afvaskes af farven eller ændre sin farve uforudsigeligt. Men strengene, som uden succes er malet i lyse farver, kan citronolie eliminere yellowness.

Hvordan man anvender olien i sin rene form?

Som regel anvendes citronolie i sammensætningen af ​​forskellige masker. Men måske brugen i sin rene form. For eksempel kan du gøre dette:

 1. Varm olien i et vandbad til stuetemperatur. Stiplet på hovedbunden, massage med fingerspidserne. At varme hovedet med et vådt håndklæde og lade det være i en halv time. Perederzhivat blanding, og især, lade det om natten er uønsket. Skyl derefter med shampoo og balsam. Det kan være nødvendigt at skylle flere gange for at vaske olien helt ud. Hvis håret er udsat for fedt, kan denne procedure udføres 3 gange om ugen. Efter hendes krøller vil se fantastiske ud og forblive friske i lang tid.
 2. Aromoraschesyvanie. Denne procedure udføres fortrinsvis ved sengetid. På en trækam behøver du at droppe et par dråber olie og kam dit hår i 15 minutter, langsomt, med glatte bevægelser. Som et resultat af denne procedure vil strengene erhverve glans og glathed, gennemblødt i en vidunderlig citrus duft. Desuden fjernes nervespændingen akkumuleret i løbet af dagen, og søvn er normaliseret.
 3. Skylning. Anvendelsen af ​​skyllehår med citronolie er baseret på, at den har en lidt sur reaktion. Takket være hende er porerne efter skylning lukket, og dette forhindrer forekomsten af ​​splitte ender. For proceduren skal du tage 5 dråber ether, blandes med en knivspids salt og omrøres i 2 liter varmt vand. Du kan skylle dit hår hver gang du vasker dit hår.

Citronolie i sin rene form absorberes hurtigt og begynder at virke med lynhastighed, der vækker hårfollikler. Men hvis du kan nyde skinnet og den vidunderlige lugt efter den første procedure, vil de resterende manifestationer - styrke håret og deres aktive vækst - vente ca. 2 måneder. Citronolie kan bruges kontinuerligt, vænne sig til det forekommer ikke.

Ansøgninger som en del af masker

Oftest bruges citronolie til at lette håret. Denne procedure, sammenlignet med kemisk afklaring, er meget mere blid, men det passer alligevel ikke for alle kvinder. Blondiner og rød med sådan hårafklaring vil få smukke honningstrenger, men det er svært at forudsige, hvilken skygge der bliver mørke krøller. Derfor er det bedre ikke at eksperimentere. Du kan heller ikke bruge citronether til disse formål oftere end en gang om ugen: du kan tørre hovedbunden og håret selv.

Maske til lynhår № 1

Ingredienser: 1 citrus, ¼ gingerrot, 150 ml creme fraiche, 8-10 dråber citronolie. Skræl citrus, fra skorpe og revet ingefær for at forberede en infusion (hæld vand og lad i ca. En dag). Bland derefter syren creme og citronolie i tinkturen for at opnå en homogen konsistens. Spred massen jævnt gennem håret, varm og hold i mindst en time. Skyl derefter håret med rester af infusion. Ved regelmæssig brug af denne maske strenger vil lyse et par toner og blive en behagelig gylden nuance;

Mask til lynhår № 2

Ingredienser: vodka - 1 spsk, 5-6 dråber citronolie. Det er nødvendigt at blande begge komponenter, og bland derefter blandingen på håret. Det er ikke nødvendigt at distribuere over hele længden: hvis du kun spredes på bestemte områder, får du et interessant spil halvtone. Forlad sammensætningen på hovedet i 40-50 minutter, skyll derefter med en fugtighedsgivende balsam. Om sommeren kan du lægge på en maske, inden du går til stranden: solen vil øge lynvirkningen.

Citronolie vil også bidrage til at styrke håret, at behandle tråde, der allerede er blevet tørret ud med maling eller krøller:

 1. Firming maske. Ingredienser: 1 spsk. ricinusolie og olivenolie, 3 dråber citronether. Komponenterne genopvarmes i et vandbad, blandes. Gnid i hovedbunden, fordel resten på spidserne. Det er godt at isolere (du kan lægge nogle plastposer på hovedet). Blød i en halv time, skyll med shampoo. Du kan lave en sådan maske 2 gange om ugen.
 2. Restorativ maske til tørfarvet hår. Ingredienser: 2 spsk. mandelolie (kan erstattes med oliven eller hørfrø), 2 dråber kamille og ylang-ylang olie, 5 dråber citronether. Varm komponenterne i et vandbad, påfør på hovedet og hold i en time. Også denne blanding kan overlades natten over - i dette tilfælde vil det hjælpe med skæl.

Alle masker med citronether skal koges i keramik eller glas, rør med en træspatel. Faktum er, at citronolie reagerer aktivt med metaller.

Hovedmassage med citronolie

Du skal bruge: 2 spsk. Basisolie (kokos, argan, burdock, olivenolie eller ricinusolie), 8 dråber citronether.

 1. Varm baseolie til kropstemperatur, rør citronether i den.
 2. Dyb fingerspidserne i blandingen og gnid forsigtigt i hovedet i ca. 15 minutter, geninddyp fingrene hvert andet minut.
 3. Efter massage skal du dække dit hoved med et varmt håndklæde og få lidt hvile.
 4. Vask den resterende olie af med shampoo. Det er ønskeligt at gentage proceduren 2 gange om ugen.

Hvordan vælger citronolie?

Det er let at købe denne luft: den tilbydes både på apoteker og i kosmetiske butikker. Veletablerede producenter som:

 1. Aspera (Rusland) - 10 ml.
 2. Aroma Inter (Indien) - 10 ml.
 3. Aromatika (Ukraine) - 10 ml.

For ikke at købe falsk olie, kan du tjekke det med en simpel test. Dryp lidt på hvidbogen og lad det stå i et par timer. Hvis der efter tørring ikke er noget spor, så er olien reel.

Citronolie er billig. Samtidig vil dette værktøj virkelig kunne give dine krøller en smuk glans og enestående farve, og med regelmæssig brug - og styrke dem!

Hvordan laver man lynhår med citron?

En af kvindernes visdom siger - "hvis du vil ændre dit liv - skift din egen hårfarve." Og fordi kvinder regelmæssigt udfører eksperimenter med deres krølles farve: rethårede damer omhugger strengene i lyse og mørke farver, og brænde brunetter og brunehårede kvinder bliver til sløv blonde.

Det er lettere at farve krøllerne i mørke farver, men hvordan man lettere håret er ikke en nem opgave.

De kemiske farvestoffer bruges til at ætse det naturlige pigment tørre ud og endda forbrænde håret, hårene bliver skrøbelige og sprøde, de mister en smuk glans. Men heldigvis kan du gøre dit hår lettere uden skadelig kemi og frisk citronsaft hjælper med dette. Om alle de indviklede procedurer for blegning af hår med citronsaft, og vi vil tale i detaljer.

Nyttige egenskaber af citronsaft til blegning

Lægetræets helbredende egenskaber er kendt for menneskeheden siden oldtiden - disse lyse citrusfrugter og deres saft blev brugt af healere til at behandle forskellige sygdomme, og herbalister lavede forskellige eliksirer og skønhedsafkalkninger med citronsaft - at hvide huden, bekæmpe fregner og til at helbrede og rense hud.

I første omgang forsøgte citronens æteriske olie til aromastoffer at blive anvendt til vaskemidler, og under anvendelse af sådanne kosmetiske midler blev ingrediensens lysende egenskaber bemærket.

Citrusfrugtekstrakt har evnen til at misfarve tråde, fordi den indeholder et overskud af citronsyre - et kaustisk stof, men det er nyttigt for hovedbunden og menneskets hud.

Lightening Hair med citron er en effektiv og absolut sikker procedure for sundt hår, fordi citrusfrugtsaft indeholder værdifulde vitaminer, mineraler, sjældne aminosyrer og andre nyttige mikro- og makroelementer.

Selvfølgelig er det umuligt at lette for mørke tråde med dette naturlige middel, men masker med citron til lynhår er en ideel måde at opretholde den ønskede skygge af blondt hår på krøllerne, samt misfarvning af lysebrunt, lysebrunt og askebrunt hår.

Hvordan lette håret med citronsaft? Læs de detaljerede procesretningslinjer i næste afsnit af denne artikel.

Nyttige tips om blegning af hår med citronsaft

Svar på spørgsmålet om, hvordan du bruger citronolie korrekt til hurtig afklaring, for at misfarve citronstrengene korrekt, skal det bemærkes, at det endelige resultat af proceduren afhænger af flere faktorer:

 • Naturlig hårfarve. Jo lysere dine krøller er naturligvis, jo hurtigere og mere mærkbar bliver resultatet af deres blegning det naturlige ingrediens. Det er umuligt at udtvide sorte og mørke kastanjekrøller med citronsaft, men brunt hår kan være ganske godt behandlet med almindelig citronsaft;
 • Resultatet afhænger af, hvor længe det naturlige farvestof på hovedet vil vare. Eksponeringstiden vælges individuelt for hver type hår. Hvis du har tynde og skrøbelige tråde - er det uønsket at holde sammensætningen på hovedet i mere end 15-20 minutter, ellers risikerer du at skade dit eget hår endnu mere. Med stramt hår kan du holde citronmasker på krøller i op til 8 timer;
 • Lemon misfarvning er en procedure, der bør kasseres af kvinder med hår farvet med kemiske farvestoffer.

Før du behandler hovedet med citronsaftbaseret sammensætning, skal du sørge for at teste for en mulig allergisk reaktion. For at gøre dette skal blandingen på indersiden af ​​albuens bøjning anvendes, hold i 10 minutter og skyll med vand. Hvis der ikke forekommer rødme eller allergisk udslæt på huden inden for 2 timer, kan du fortsætte med blekningsproceduren.

Den klassiske opskrift på blegestrikker citronsaft

Alt hvad du behøver for proceduren for blegningstråde med citrusjuice er citroner (antallet af frugter afhænger af hårets længde), keramiske skåle, hårbalsam og farvebørste.

Citroner skal presse væsken i en keramisk skål. Juice er bedst at stamme fra frø og pulp, så senere behøver du ikke at kamme disse dele af frugten fra krøllerne. I saften du vil tilføje noget balsam eller balsam - omkring 50-60 gram og bland ingredienserne grundigt indtil glat.

Den resulterende masse skal påføres krøllerne.

Advarsel! Sørg for at indsætte 10 centimeter fra rødderne! Hvis du har mulighed for at gå ud eller på balkonen med den forarbejdede blanding af hår og ligge ned eller sidde under solens direkte stråler. Hvis ikke, vent bare 1,5 timer. Derefter skal du dække hovedet med blandingen igen, vente nøjagtigt 30 minutter og afvask hårets sammensætning med rigelige mængder varmt vand. Efter farvning er det tilrådeligt at behandle enderne af puderne med kosmetisk olie.

Resultatet af lynnedslag med en naturlig citronsammensætning vil vare i 3-4 uger, og hvis du regelmæssigt laver masker med en lyn effekt, så endnu længere.

Naturlig hårklarer med kamille og citron

For at forberede denne farve sammensætning har du brug for følgende ingredienser: en stor moden citrusfrugt, to spiseskefulde af tørrede kamille blomster, et glas filtreret vand, 3-4 dråber lavendel æterisk olie.

I en skål skal du hælde den filtrerede citronsaft og dække de tørrede kamilleblomster. Derefter kræves ingredienserne at blande og hæld et glas kogt filtreret vand. Blandingen skal insisteres i 30-40 minutter og derefter behandles med tråde.

Det tager cirka 20 minutter at holde farvestoffet på hovedet, hvorefter du skal skylle hovedet med en naturlig, mild shampoo. Dette farvestof kan anvendes hver anden dag for at opnå det ønskede resultat i lynhår.

Naturlig citron-vodka sammensætning til blegning strenge

Vodka i kombination med en kaustisk væske af citron har en vidunderlig blegningseffekt på håret. Forberedelse af en sådan blanding er yderst simpel: i en dyb beholder skal du røre et glas vodka og så meget frisk citrusmark. Den færdige blanding påføres på krøllerne, øverst indpakket med klæbende film og et tykt håndklæde og holdes i ca. en halv time.

Vask af farven med køligt vand.

Advarsel! Denne naturlige klarer er uønsket til anvendelse på krøllede og bølgete krøller.

Lemon olie misfarvning

Hvis du ikke har brug for så meget at lette dit hår for at opretholde en smuk blonde blomst på strengen, så er citronolie bedst til denne procedure.

Et par dråber af det væsentlige produkt skal tilsættes til almindelig shampoo og vaske dit hår med det. For at opretholde farven vil være nok til at udføre 2-3 procedurer om ugen.

Olie normal citron til blegning kan kombineres med vodka. Tag den rigtige mængde alkoholholdige drikkevarer og tilsæt et par dråber citrusether.

Rør blandingen godt og behandl strengene. Den samme blanding er et ideelt redskab til hjemme fremhævning eller farve.

Citron misfarvning giver et fremragende resultat, men forsøger stadig ikke at misbruge dette naturlige middel, da citronsyre er et ret kaustisk stof, der kan tørre hovedbunden og er skadeligt i store mængder til hårsække.

De bedste måder at fjerne hår over overlæben for evigt

Epilator Braun Silk-épil 5 5-511: Funktioner af enheden, betjening og valg af enheden