Er laser hårfjerning skadeligt for helbredet?

På trods af at laser hårfjerning er den mest foretrukne måde at bekæmpe uønskede hår på benene og i bikiniområdet, er nogle kvinder ikke i fare for at prøve denne metode. Og det skyldes ikke økonomiske begrænsninger, men med frygten for forekomsten af ​​yderligere komplikationer.

På grund af det faktum, at hårfjerning er opnået på grund af lyse lyslamper, tror nogle unge damer, at virkningen af ​​sådanne systemer ligner meget ultraviolette stråler, og kan forårsage yderligere forbrændinger og endog provokere kræft. Hvad kan skade fra laser hårfjerning, og er denne procedure sikker for sundhed?

Skal jeg ty til laser hårfjerning

Før du tilmelder dig en session midt i æstetisk kosmetologi, skal du finde ud af, om der er nogen skade fra laser hårfjerning. Når alt kommer til alt, hvis proceduren er potentielt farlig, ville det være meget mere rimeligt at dvæle på en anden metode.

Talrige kliniske undersøgelser har bekræftet, at laserbehandling er helt sikkert for kroppen. Men det gælder kun de tilfælde, hvor behandlingen udføres af en erfaren specialist, og kunden har ingen kontraindikationer. Hvis en kvinde har kroniske sygdomme eller hudpatologier, kan manglen på efterfølgende komplikationer ikke garanteres.

Som praksis viser, reagerer kroppen negativt på sådan eksponering i de sjældneste tilfælde. Situationen er helt anderledes med de bivirkninger, der kan opstå som følge af mesterens manglende erfaring og kundens fejl.

For at finde ud af om laser hårfjerning er sikker, skal du vide, hvad procedurens princip er.

Absolut alle de lasersystemer og enheder, der anvendes i centrene af æstetisk kosmetologi og skønhedssaloner, påvirker kun hårene selv, eller rettere pigmentet i dem. Kontakt med huden er fuldstændig fraværende. Denne kendsgerning forklarer procedurens sikkerhed.

Den eneste negative effekt, en pige kan have, er hormonforstyrrelser. Når der tages hormonelle lægemidler, står nogle kvinder over for den efterfølgende acceleration af hårvæksten.

Mangel på follikler og hår kan kun virke på samme måde i modsat retning. Forsøger at genoprette håret, kan kroppen begynde at producere en overskydende mængde hormoner.

Med hensyn til laser hårfjerning af benene og den intime zone er der ingen forskel for kroppen. Den eneste forskel kan være i sværhedsgraden af ​​smerte. Hvis en kvinde er helt sund og ikke lider af nogen sygdomme, så er der ingen grund til at nægte laser hårfjerning.

Når laseren er kontraindiceret

Hvad er farlig laser hårfjerning, og er det altid muligt at udføre? På trods af at teknikken er en af ​​de innovative, i nogle tilfælde kan det forårsage bivirkninger, derfor er det nødvendigt med forudgående konsultation med en læge. Eksperter anbefaler at udsætte en sådan behandling i sådanne situationer:

 • smitsomme forkølelser. Laseren kan forårsage infektion i hele kroppen, hvilket vil påvirke patologiens forløb og forsinke genoprettelsesprocessen i flere dage. I tilfælde af smitsomme læsioner er det mere rimeligt at nægte eventuelle kosmetiske procedurer;
 • allergisk reaktion. Hvis en pige lider af allergi, er det også umuligt at udføre hårfjerning. Ingen kan forudsige, hvordan kroppen reagerer på laseren. Allergier i kombination med en laser kan forårsage puffiness, rødme og alvorlig kløe;
 • åreknuder. Med nederlag af blodkar og kapillærer skal laserbehandling også opgives, da dette kan fremkalde endnu større skade på venernes vægge.
 • dermatologiske sygdomme (psoriasis, eksem). I dermatologiske patologier er laser hårfjerning fuldstændigt kontraindiceret, uanset sygdomens stadium og form;
 • diabetes mellitus. Et af de vigtigste symptomer på denne patologi er den langsomme genopretning af væv, så denne behandling kan alvorligt skade huden.
 • graviditet og amning. Læger er stadig ude af stand til at give et præcist svar på, hvordan en gravides kvinde reagerer på denne behandling. Før babyens udseende ville det være meget klogere at afholde sig fra epilering og erstatte det med en normal barbering;
 • herpes. Tilstedeværelsen af ​​denne sygdom er en absolut kontraindikation til behandling;
 • onkologi.

For at beskytte dig mod forskellige komplikationer anbefales det ikke kun at konsultere din læge før en session, men også at tage nogle tests.

Harm fra en laser - hvad er sandt og hvad er en løgn?

Skal jeg være forsigtig med laser hårfjerning, og er det sundhedsfarligt? De fleste af myterne om farerne ved laser hårfjerning er helt ubegrundet. For nogle år siden var nogle kosmetiske procedurer virkelig potentielt farlige, men i dag har alt ændret sig dramatisk.

Centrene for æstetisk kosmetologi og skønhedssaloner bruger avanceret udstyr, der har gennemgået mange forskellige tests og eksperimenter. Anmeldelser af læger om laser hårfjerning bekræfter, at de fleste argumenter om farerne er konstrueret og ikke har grundlag. De vigtigste "myter":

 1. Før epilering kan du ikke solbade, fordi det øger sandsynligheden for forbrændinger. Moderne lasersystemer er ikke afhængige af hudens epidermis, i modsætning til de der tidligere blev brugt og var baseret på selektiv termolyseprincip.
 2. Skader på indre organer under bestråling. Spektret af strålen og bølgelængden er meget lille, og de kan ikke påvirke dybere end epidermis. Sådanne stråler når ikke engang dermis.
 3. Risikoen for at udvikle onkologi. Hvis en person ikke har kræft, kan laseren ikke provokere det. Situationen er helt anderledes med forekomsten af ​​ondartede tumorer - strålens påvirkning kan provokere sin vækst.
 4. Ærdannelse på grund af hårets indvækst. Da strålen kun påvirker stangen, men ikke beskadiger huden, er risikoen for indvækst og yderligere ar, fuldstændig fraværende.

Mulige komplikationer

Hvilke komplikationer kan forekomme efter laser hårfjerning, er det skadeligt? Følgende er en liste over mulige komplikationer efter proceduren:

 • brænde væv. Normalt er det resultatet af et ukorrekt konfigureret apparat og masterens manglende erfaring
 • hyperpigmentering. De mest almindelige pigmentpletter forekommer hos kunder med mange frynser. Hvis det er nødvendigt, er det nødvendigt med forudgående konsultation med en hudlæge og endokrinolog.
 • folliculitis. Vises, hvis proceduren blev udført i tilfælde af sår og slid på huden, da mikrotrauma bidrager til indtrængen af ​​infektionen;
 • herpes. Sygdommen kan forekomme, hvis behandlingen blev udført under svækkelsen af ​​immunsystemets beskyttende kræfter;
 • synshandicap. Denne bivirkning ses praktisk taget ikke i praksis, da det kun sker, når strålerne rammer øjnene.

Kunde meninger

Mange piger beslutter sådan behandling selv i tilfælde af kontraindikationer, især hvis en kvinde lider af for hurtig vækst og tykt hår. For sådanne kunder er laserfjerning en reel frelse.

Ifølge statistikker sikrer over 80% af de piger, der har gennemgået en hel kursus, at der ikke er bivirkninger efter behandlingen. Ikke mere end 10% af klienterne oplever også betændelse i huden, og oftest er denne bivirkning resultatet af at ignorere anbefalingerne om pleje og genopretning.

Del dine indtryk i kommentarerne under artiklen.

konklusion

Ifølge læger er laser hårfjerning i dag en af ​​de mest effektive, men samtidig sikre måder at bekæmpe uønsket vegetation på. Denne procedure kan udføres absolut på ethvert tidspunkt af året. Med hensyn til sundhedsskadet er denne opfattelse en anden vildfarelse.

Er laser hårfjerning skadeligt for helbredet, og hvilke bivirkninger er der?

Mad popularitet af laser hårfjerning, så øget i sidste øjeblik, er forståeligt. Hæmning af hårvækst for evigt, relativ smertefrihed i sammenligning med andre måder at fjerne overskydende vegetation på kroppen, enkelhed i udførelse på vej til skønhed - enhver kvinde drømmer om dette. Derfor har posten i salonerne for denne procedure altid været, er og tilsyneladende vil være, indtil der er et logisk spørgsmål: Er laser epilering skadelig?

Essensen af ​​proceduren

I kosmetologi bruges laser til at fjerne tatoveringer og slippe af med overskydende hår på forskellige dele af kroppen. Epilation med sin hjælp ligger i, at vegetationen fjernes ved at opvarme håret og deres follikler med en smal stråle, hvorefter sidstnævnte "brændes" og derved taber deres funktioner for evigt. Dette sikres ved laserflasker, som trænger dybt ind i huden til en forudbestemt dybde.

Hver hårpære indeholder melanin, som er ansvarlig for hårets farve og absorberer laserenergien. I øjeblikket er håret udsat for varme, dets pære er ødelagt, og dækslet vokser langsommere. Melanin i de største mængder findes i mørkhårede mennesker, så proceduren udføres ikke med lys, blegt rødt eller gråt hår.

I en procedure er det muligt kun at behandle et lille område, så for at fjerne hår på et stort område skal du besøge en kosmetolog mere end én gang. Det vil være nødvendigt at gentage sessionen, selvom de tidligere "dvale" pærer aktiveres, hvorefter hårene, som endnu ikke er vist, går i vækst.

Ud over så mange betydelige fordele har laser hårfjerning nogle ulemper:

 • ikke for mørk hud;
 • ikke billigt;
 • Kun udføres i kabinen (ikke hjemme);
 • at fjerne alt hår på et bredt område, skal 5-10 procedurer udføres;
 • lille område behandles med det samme
 • i områder med følsom hud er meget smertefulde fornemmelser mulige;
 • hår fra den behandlede zone kan begynde at forsvinde kun efter en uge - 10 dage.

For at udføre laser hårfjerning bør kun professionelle kosmetologer, der er licenseret til at arbejde med sådant udstyr.

Bemærk: Laser hårfjerning er ikke egnet til mennesker med mørk og garvet hud, hvor strålenergien er spredt og ikke når folliklerne. Lette pletter kan forblive på huden bagefter. Ejere af lette, bløde og tynde hår skal også lede efter en anden måde at slippe af med vegetationen.

Hvem viser laser hårfjerning

Følgende personer kan kontakte en specialist for hårfjerning med en laser:

 • lysskinnet med mørk vegetation
 • med meget følsom hud, der ikke tolererer andre epileringsmetoder;
 • med en høj grad af "hårdhed" på nakke eller ansigt;
 • dem, der er modtagelige for hårets indvækst (især i bikini og ansigtsområder).

I andre tilfælde har kosmetologen ret til at nægte klienten på grund af procedureløshed eller usikkerhed.

Kontraindikationer

Fremgangsmåden ved hårfjerning på denne måde betragtes ikke som særlig sundhedsskadelig. Selvfølgelig har laser hårfjerning kontraindikationer, men hvis du ved om dem og tager alt i betragtning i forvejen, kan risikoen minimeres. Forbud på proceduren kan være direkte (absolut) og indirekte (relative).

Direkte (absolutte) kontraindikationer

 • alder under 18 år
 • højt blodtryk og CHD;
 • tage antibiotika og sulfonamider;
 • purulent udslæt eller herpes
 • smitsomme sygdomme i eksacerbationsperioden;
 • neoplasmer (især kræft);
 • diabetes mellitus (især i dekompenseret - den sidste fase);
 • graviditet, amning
 • individuel intolerance af laseren;
 • mørk og garvet hud;
 • grå, lyse eller blegede røde hår.

Indirekte (relative) kontraindikationer

At vide om dem er ikke mindre vigtigt end om absolutte, ellers vil sundhed og skønhed blive under angreb:

 • langsom vævregenerering
 • alder pletter, mol, vorter;
 • respiratoriske virussygdomme;
 • forværring af allergier
 • åreknuder
 • hormonelle systemlidelser;
 • ufuldstændig hud (nedskæringer, ridser og andre skader på huden).

Hvis epilering er planlagt med en laser i bikiniområdet, tilføjes her, ud over ovenstående, deres egne kontraindikationer:

 • kønsorganer og urinvejsinfektioner;
 • menstruation;
 • slid og sår;
 • candidiasis (og alle andre svampesygdomme);
 • betændelse.

Enhver, der engang beslutter om laser hårfjerning, bør være opmærksom på deres sygdomme for at undgå negative manifestationer efter proceduren. Derfor er høring af lægen først nødvendig.

Mulige risici

Forsømmelse eller ikke at vide om kontraindikationer, i stedet for hudskønhed, kan man pådrage alvorlige konsekvenser, komplikationer og forskellige bivirkninger.

effekter

Efter laserepilation er negative virkninger som hudrødning eller perifollykulært ødem mulig. De vises normalt næsten umiddelbart efter proceduren, og graden af ​​deres udvikling er direkte relateret til farven, tykkelsen af ​​hår og hudfølsomhed. For at gøre det hele gå hurtigt, rådgiver eksperter brugen af ​​en creme, der blødgør laserens påvirkning på huden. I fravær af disse egnede og konventionelle solcreme. Der kræves ingen alvorlig behandling.

Et mere alvorligt øjeblik er udviklingen af ​​folliculitis eller udseendet af forbrændinger. Den første forekommer på grund af patientens rigelige svedtendens og brænder efter laser hårfjerning - hvis laser energi tætheden er overskredet.

Unge mennesker har ofte en reaktion kaldet acneform. Dette er en stigning i acne efter proceduren, men der kræves ingen særlig behandling.

Ud over disse forholdsvis små problemer kan der være alvorligere konsekvenser, der ofte er vanskelige at behandle og meget synlige på huden:

 • en stigning eller reduktion i pigmentering (på mørk hud kan der være lette pletter uden ordentlig pleje efter proceduren);
 • paradoksal hypertrichose (stigning i hårvæksten som tilbageslag på grund af forkert laser energi tæthed);
 • ar (vises, når en forkert indstillet laserstråle trænger for dybt, et sår fremkommer, en infektion falder som følge heraf fejlen elimineres kirurgisk);
 • overdreven svedtendens eller blomstrende (på grund af analfabeter anvendt teknologier til brug af en laser);
 • genfødsel af væv eller celler.

Hvis du ikke tager højde for tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer, kan de ubehagelige bivirkninger og konsekvenser opstå som følge af mesterens inkompetence, i hvis hænder alt ansvar for det endelige resultat og klientens helbred. Derfor bør laser hårfjerningsproceduren udføres på basis af gensidig samarbejde, når kunden ved alt om hans helbred og ikke skjuler vigtige oplysninger, og specialisten er tilstrækkeligt kvalificeret og erfaren.

komplikationer

Laser hårfjerning er effektiv og populær, men nogle gange blandt de listede ulemper ved det er mulige komplikationer:

 • forbrændinger på grund af utilstrækkelig afkøling af huden mellem udbrud eller mesterens inkompetence (spor kan tage meget lang tid eller forblive for evigt);
 • allergi i form af udslæt eller urticaria, dermatitis og kløe af kølegasen;
 • konjunktivitis, fotofobi, midlertidig tab eller nedsat syn efter at have forladt beskyttelsesbriller og slår øjets slimhinde under epilering af ansigtsområdet;

Nu kan det ikke siges, at laserens virkning på menneskekroppen er blevet fuldt ud undersøgt. Dette er kun en lille del af det, der er kendt om ham, men ingen ved, hvad der ellers vil "komme frem" senere. Derfor er lægernes mening om laser hårfjerning skadet i én ting: for en sund krop (i det mindste uden de angivne kontraindikationer) og hos en kompetent specialkosolog er nogen side og andre negative fænomener næppe mulige.

Bivirkninger af laser hårfjerning, kontraindikationer og konsekvenser af den populære procedure for hårfjerning

Laser hårfjerning af mange årsager er blevet en af ​​de mest populære måder at slippe af med overskydende eller blot uønsket hår på ansigt og krop.

En simpel og samtidig effektiv hardwareprocedure på blot nogle få sessioner giver dig mulighed for at opnå glat hud i lang tid.

Men før du går på en aftale med en kosmetiker, er det nødvendigt at omhyggeligt afveje alle fordele og ulemper ved denne procedure.

Hvad er det?

Hvis du vil gøre laser hårfjerning, bør du omhyggeligt undersøge, hvilke kontraindikationer der findes, konsekvenserne og bivirkningerne af denne procedure, er det sundhedsfarligt, og hvorfor er det farligt under graviditet og amning. Yderligere vil vi fortælle om alt, der interesserer dig.

Princippet om laserapparatets funktion er simpelt og sikkert. Under behandlingen påvirker strålingen det mørke pigment i hårsækkene, melanin, og ødelægger det gradvist.

Huden påvirkes ikke og er ikke skadet.

Hvis proceduren udføres korrekt, i overensstemmelse med alle de nødvendige krav, så kan nogle sessioner slippe af med overskydende hår i meget lang tid.

I dag er der fire lasersystemteknikker:

For at få et godt resultat skal du gennemføre et kursus bestående af i gennemsnit 8-10 procedurer.

Men det endelige antal nødvendige sessioner bestemmes altid individuelt afhængigt af organismens personlige karakteristika.

Med hver session vokser håret mindre og mindre, indtil det forsvinder helt.

Fordele og ulemper

Før du beslutter dig for at lave en aftale med en kosmetolog, er det værd at overveje ikke kun de positive, men også de mulige negative aspekter ved denne hårfjerningsteknik.

De utvivlsomme fordele ved denne metode omfatter:

 • smertefri i løbet af sessionerne, fordi Ved brug af en epilator anvendes et kølesystem, som reducerer følsomheden;
 • langvarig effekt af proceduren, ideelt - fuldstændig bortskaffelse af uønsket hår;
 • risikoen for hudskader, såsom ar og ar, er næsten elimineret;
 • Hvis området på den behandlede overflade er lille, tager laser hårfjerningssession meget kort tid;
 • Proceduren kan udføres på et hvilket som helst tidspunkt af året.

Har laser hårfjerning og ulemper:

 • laser hårfjerning teknologi er ret dyrt, fordi det er umuligt at opnå resultater på én gang, og de samlede omkostninger ved sessionerne som følge heraf vil koste en hel del;
 • Denne metode er ikke egnet til personer med lys eller gråt hår og lys hud, fordi For at opnå det bedste resultat er der en kontrast mellem hud og hårfarve.

Indikationer og kontraindikationer af den moderne procedure for photorejuvenation og hvilke typer behandling kombineret fototerapi, kan du finde ud af ved at klikke her.

Nå, hvis du er interesseret i hvad terapi med ultrafonophorese er, og hvordan denne procedure går, kan du læse om det og se videoen her.

Hvornår er det mest og mindst effektive?

Da princippet om laserhandling for hårfjerning er rettet mod melaninpigmentet, er denne procedure bedst egnet til ejere af mørkt hår og retfærdig hud.

I dette tilfælde påvirker laseren mere effektivt hårsækkene uden at påvirke huden.

Desuden kan indehavere af mørk hudtone i nogle tilfælde blive ofre for hyperpigmentering som følge af udsættelse for en laser.

Udseendet af lette ikke-æstetiske pletter, som bliver nødt til at kæmpe i ganske lang tid, vil ikke tilføre glæden til epilationen. Derfor anbefales det kraftigt ikke at solbade umiddelbart før proceduren.

Vi bør ikke glemme, at du ikke behøver at fjerne hår før en session. De skal vokse til mindst 2-3 mm, kun i dette tilfælde vil du blive garanteret en fremragende effekt.

Hvem kan ikke

Bemærk, at laser hårfjerning har et ret stort antal kontraindikationer:

 • Akutte eller kroniske hudsygdomme såsom dermatose, psoriasis, eksem osv.
 • diabetes mellitus
 • herpes i det akutte stadium
 • onkologiske sygdomme;
 • åreknuder på behandlingsstedet
 • Tilstedeværelse af mol og hudlæsioner;
 • catarrale virusinfektioner - ondt i halsen, influenza, ARVI;
 • akut allergi
 • en tendens til at danne keloid ar på huden
 • friskbrun, om det er naturligt eller købt i en garvningslokale.

Til behandling i bikiniområdet har også sine begrænsninger. Proceduren bør ikke udføres i følgende tilfælde:

 • hvis patienten har smitsomme seksuelle lidelser
 • svampesygdomme såsom trussel og andre;
 • hudens integritet er brudt, der er nedskæringer, slid og sår - i dette tilfælde er der mulighed for ardannelse på grund af laserens handling.

Der er også individuel intolerance. For at finde ud af om du har det, skal du prøve at starte et lille område af huden på et lukket sted.

Hvad er skade på denne metode

Hvis du forsømte de eksisterende kontraindikationer, og hårfjerningen udføres af en utilstrækkelig kvalificeret specialist, er der stor sandsynlighed for komplikationer.

Desuden kan uønskede konsekvenser være forårsaget af ukorrekt installeret på apparatets anvendte tilstand eller utilstrækkelig mængde af kølemiddel påført huden.

Valget af en erfaren og bevist kosmetolog, der vil arbejde med dig, er meget vigtigt.

En utilstrækkelig kvalificeret læge kan forkert bestemme din farvetype og afhente den forkerte behandlingsteknik eller holde en session med en krænkelse af teknikken, hvilket kan medføre ubehagelige konsekvenser og komplikationer.

Mulige negative konsekvenser:

 • folliculitis kan forekomme hos patienter med overdreven svedtendens, såvel som dets udseende kan fremkalde et besøg i puljen mellem procedurer;
 • hudforbrændinger;
 • patienter med mørk eller garvet hud har risiko for hyperpigmentering;
 • allergiske udslæt kan være en reaktion på kølepræparater eller hudplejemidler efter proceduren;
 • forværring af herpesinfektion;
 • Moles, der er til stede på kroppen eller ansigtet, kan som resultat af laservirkningen begynde at blive genfødt til godartede eller ondartede neoplasmer.

Hvad koster laserfettsugning og hvordan man bliver slankere uden kirurgi, kan du finde ud af det her.

Og i et særskilt materiale er der mulighed for at se på billeder før og efter microdermabrasion, samt at lære, hvordan man bruger denne procedure, kan man slippe af med små rynker og andre uregelmæssigheder i huden.

Under graviditet og amning

Læger rådgiver ikke gravide kvinder og dem, der i øjeblikket fodrer barnet med modermælk for at bruge laser hårfjerningsmetode.

Under graviditet og amning opstår der en række hormonelle ændringer i kroppen, hvilket kan påvirke følsomheden over for laserbehandlet hud.

Det forhold, at det tidligere ikke medførte ulejligheder og komplikationer, kan medføre ubehagelige konsekvenser i denne periode.

For eksempel kan proceduren forårsage forøget tørhed i huden, hvilket resulterer i skrælning og alvorlig irritation.

Hvad skal undgås efter sessionen

Mellem sessioner af laser hårfjerning anbefales absolut ikke at solbade. Huden som følge af solskoldning bliver mere tør og følsom.

Og da laseren også har en dehydrerende effekt, så i kombination med garvning er der fare for overbelastning af huden og for tørre det.

Som følge af udsættelse for ultraviolet hudtone bliver også mørkere og kontrasten mellem hud og hår reduceres. I dette tilfælde reduceres effektiviteten af ​​laser hårfjerning betydeligt, hvilket kan føre til, at effekten allerede er gået tabt.

For at blødgøre og fugte huden efter laser hårfjerning bør du regelmæssigt anvende lotioner eller cremer på de behandlede områder.

I solrigt vejr skal du sørge for at bruge solcreme med højt indhold af SPF, i hvert fald med et beskyttelsesniveau på 30.

Det anbefales ikke at besøge saunaen, badet eller swimmingpoolen. Dette kan fremkalde betændelse i hårsækkene og udseendet af folliculitis.

Hvis du efter proceduren med laser hårfjerning har forbrændinger, skal du bruge specielle helbredelsesværktøjer, såsom panthenol, bepanthen osv.

Udtalelse og feedback fra læger

Du kan høre meget feedback fra folk, der har gennemgået en laser hårfjerningsprocedure, men hvad siger lægerne om denne teknik?

 • Konstantin Samoilov, hudlæge:

Det er umuligt at give et entydigt svar på spørgsmålet om laser hårfjerning er skadeligt eller ej. Det afhænger af så mange faktorer. Og den endelige beslutning, om man skal ty til denne metode eller bruge en anden, er altid tilbage til patienten selv.

Fremgangsmåde, der vejer alle positive og negative punkter med all alvor, konsulter din læge, omhyggeligt vælg en kosmetolog, der vil udføre proceduren. Og så vil du minimere risikoen for ubehagelige konsekvenser, og som følge heraf får du en glat og følsom hud, som du længe har drømt om.

Vi tilbyder dig en video, hvor kosmetologen vil fortælle detaljeret om proceduren for laserfjerning, kontraindikationer og i hvilke tilfælde vil denne teknik være ineffektiv:

Skaderne af laser hårfjerning: sandhed eller myte

Perfekt glat hud. Kun i reklamen fjerner en kvinde barberinger, fjerner og trækker hår ud med et smil på hendes ansigt, for hun ved helt sikkert, at du kan glemme unødig vegetation i flere måneder. I virkeligheden har ingen procedure en varig virkning. Intet andet end laser hårfjerning. Men er det værd at kaste ud alle barbermaskinerne og lave en aftale med en kosmetolog? Er der nogen skade fra laser hårfjerning eller marketingfolk specifikt sprede denne myte? Lad os finde ud af det.

Tre spørgsmål om behovet for laser hårfjerning

Husk hvordan du slippe af med unødvendigt og overgroet græs. Det er brændt ud, hvorefter det ikke vokser i lang tid. Princippet om laser hårfjerning ligner meget på dette eksempel. En stråle af forskellig frekvensvarme og lysdirektivitet, som en magnet, tiltrækkes af hårsækkenet og splitter den. Bogstaveligt - brændt.

I denne forbindelse opstår spørgsmålet - er det sikkert for kroppen?

Spørgsmål 1. Kan jeg leve uden hår?

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor vi har brug for hår? Det er usandsynligt at forkæle æstetikken og tilføje problemer.

Kropshår spiller rollen som termoregulering. Bemærk, at de i kulden beholder varme, og i varmen hjælper de med at fjerne fugt fra kroppen og afkøler huden. Om sommeren kan hår på arme og ben også blive en beskyttende barriere mod små insekter.

Og hvad med håret på intime steder og i armhulerne? Deres fravær forhindrer tværtimod akkumulering af ubehagelig lugt og bakterier. Så glat hud er godt for helbredet?

Forskere har bevist, at det er kirtlerne i disse områder, der udsender en lugt, når de opvarmes, hvilket kan tiltrække det modsatte køn. Det betyder ikke, at du nu ikke kan vaske i uger og forføre mænd med kroppens naturlige aroma. Men ren hud, opvarmede hår, vil være en god erstatning for feromon parfume.

I betragtning af disse egenskaber er der noget punkt i at fjerne håret fuldstændigt og permanent?

Spørgsmål 2. Kroppens reaktion på manglen på hår

Det andet spørgsmål er uløseligt forbundet med den første. Hvis håret ikke er en ubrugelig konsekvens af evolutionen, hvordan vil kroppen reagere på deres fravær?

Du har sikkert bemærket, at bivirkningen ved at tage hormonelle lægemidler er en stigning i vægt og hår. Mangel på hår sammen med folliklerne virker i samme retning. Kroppen, der forsøger at genoprette den sædvanlige tilstand, begynder at producere en overskydende mængde hormoner.

Hår kan begynde at vokse på uventede steder.

Resultatet kan ikke kun være brugen af ​​laser hårfjerning, men også overtrædelsen af ​​menstruationscyklussen og udseendet af overvægt. Personer med hormonforstyrrelser skal alvorligt tænke på de mulige konsekvenser af proceduren.

Spørgsmål 3. Er laser sikker?

Moderne medicin er gået langt fremme. Laseren bruges til at genskabe syn, udføre seriøse operationer og endda fjerne ar og uønskede tatoveringer. Kan laser hårfjerning, tværtimod, være nyttigt?

Brugen af ​​en laser under operationen reduceres til en ting - for at forhindre blodtab. Laser hårfjerning forfølger ikke sådanne mål. Desuden tales der om laserens mirakuløse egenskaber, ingen nævner, at den er kontraindiceret i onkologi. En hvilken som helst stråling kan udløse yderligere tumorvækst.

Kontraindikationer til proceduren

Hvis du forstår, at manglen på kropshår ikke er et problem, men dets løsning, og historier om hormonel funktionsfejl vil ikke skræmme dig, så sørg for, at der ikke er nogen hindringer for glat hud.

En anden interessant artikel: Typer af acne på ansigtet

Ikke anbefalet

Tjek med din læge, hvis du kan gennemgå en laser hårfjerningsprocedure, hvis du har:

Infektiøs og forkølelse. Laser hårfjerning kan forårsage spredning af infektion i hele kroppen. Kold behandling vil blive forsinket i nogle få dage. Det er især nødvendigt at være forsigtig under herpes eksacerbation. I denne periode er det bedre at helt opgive enhver skønhedsbehandling.

Allergi. Reaktionen på laser hårfjerning er uforudsigelig. Det er muligt, at kroppens respons vil blive udslæt, hævelse og kløe. Sammen med en eksisterende allergi kan det føre til angioødem.

Åreknuder. Laser hårfjerning har en negativ effekt på tynde vener, beskadiger blodkar og fremkalder skade på kapillærerne. Der er også en opfattelse af, at ethvert træk af hår kan føre til udvikling af åreknuder.

Hudsygdomme som eksem og psoriasis. Laser hårfjerning er fuldstændig kontraindiceret under en forværring af sygdommen.

Diabetes mellitus. I diabetes er vævsregenerering svækket, hvilket betyder, at epilering alvorligt kan skade huden.

Graviditet og fodring. Kroppens reaktion på laserstrålens effekter under graviditeten er ikke undersøgt. Det betyder, at der ikke er nogen entydig mening af læger, det er muligt på denne måde at slippe af med uønsket vegetation eller ej. Det er bedre at afholde sig i flere måneder og huske mindre effektive, men sikre metoder.

Fuldt kontraindiceret

Laser hårfjerning er fuldstændig kontraindiceret i følgende sygdomme:

 • onkologi
 • herpes
 • diabetes af nogle former og typer

Fra laser hårfjerning bør også opgives i nærværelse af individuel intolerance.

Målet for laseren er kun mørkt hår, så hvis du har meget lyse eller grå hår på din krop, bør du ikke gøre epilering. Skadelig virkning vil ikke blive overholdt, nøjagtigt som nyttig.

Myte ødelæggelse

Der er nogle gode nyheder. Nogle argumenter om farerne ved laser hårfjerning er konstrueret.

Myte 1. Ingen tan før epilering

Der er mange kontroverser om fordelene og skaderne af solskoldning, især hvis det kunstigt opnås. Hvis du bare ville solbade, så læs om farerne ved solbadning - det er sandt eller fiktion.

Fremgangsmåden til fjernelse af hårfarvet hud kan ikke påvirke. Myten startede fra det tidspunkt, hvor laser hårfjerning lige begyndte dets dannelse ved anvendelse af princippet om selektiv fotothermolyse. Og han havde virkelig en skadelig virkning på garvet hud. Moderne teknologier tillader ikke at være opmærksom på det.

Myte 2. Interne organer er beskadiget.

Glem skræmmende historier om skade på indre organer eller deres eksponering under proceduren. Spektrummet af strålen er så lille, at det ikke vil gå længere end hårsækken. Så det trænger ikke ind under huden.

Myte 3. Provoking oncology

Hårfjerning, selv så radikal, kan ikke provokere kræft. Til dette har du brug for en lang række betingelser. Men for at udvikle en moden malign formation er ret reel. Men radiofrekvensenheder, junkfood og endda vanen med at bide læber har sådan en funktion.

Utvivlsomt, før proceduren er det nødvendigt at konsultere en specialist og blive undersøgt.

Myte 4. Fremkalde en hudbrænding

Laseren brænder ikke selve huden, men hårsækkenet, der splitter hovedfarvestoffet - melanin. Resten af ​​huden har en lille del af det, og derfor ser laseren dem ikke. Selvom du føler dig varm under proceduren, er det ikke nok at brænde huden.

Konsekvenser af shugaring, som betragtes som mindre farlig

Myte 5. Indgroede hår og ar er dannet.

Ved hjemmet hårfjerning sådan en gener er ingen undtagelse, da epidermis er skadet. Laseren virker på håret selv uden at forstyrre hudens struktur og eliminerer dermed problemet med indvækst.

konklusion

Før en kosmetisk procedure bør du konsultere en læge for rådgivning. At fastslå hudens modtagelighed for laseren, fraværet af allergiske reaktioner, kræft og dermatologiske sygdomme. Regnskabsføring af disse funktioner hjælper i tide med at nægte proceduren af ​​medicinske grunde eller til at forkæle dig selv til glat hud uden sundhedsskader.

Hvor mange kalorier bliver brændt under kørslen

Tænk måske måske sent for arbejde, er nyttigt for figuren?

Hvad hjælper kamferolie

Det vil ikke være i stand til at redde livet, men det vil forenkle det betydeligt.

Hvorfor huden under øjnene skræller og hvordan man skal håndtere det

Er laser hårfjerning skadelig og kan det gøres?

Hver kvinde stræber efter perfekt skønhed, nemlig at hendes hud er ren og glat - dette er mode i XXI århundrede. Især dette problem forvirrer damerne om sommeren, når ferie kommer, og det er tid til at gå til stranden for at solbade.

Heldigvis står teknologien ikke på stedet, laser hårfjerning erstattet barbermaskiner og voksaflejringer. Hvad er laser hårfjerning? Det er en smertefri måde at fjerne hår på, hvilket eliminerer håret med follikelet. Flere sådanne procedurer kan frigøre dig med hår vegetation for evigt.

Artiklens indhold:

Det er selvfølgelig vidunderligt, at der har lavet et par af sådanne procedurer, du kan næsten for evigt glemme hår på uønskede dele af kroppen. Du behøver ikke længere at plage dig selv med daglig barbering af benene og stikkende børster.

Men er denne procedure virkelig god? Det faktum at hun vil redde dig fra hår er helt sikkert sandt. Glem det dog ikke om dets kontraindikationer og konsekvenserne! I denne artikel vil vi tale om, hvorvidt man skal gå efter denne procedure og vide de mulige konsekvenser efter det.

Hvad er kontraindikationerne?

Denne procedure anses for at være ret dyr, så hvis du ignorerer kontraindikationer, så kan vi antage at du smider penge til vinden. Faktum er, at hvis du gør proceduren, for eksempel på garvet hud, så vil effekten af ​​laser hårfjerning være meget kort, og du kan også skade din hud. Derfor skal du læse følgende kontraindikationer:

 • Det anbefales ikke at udføre proceduren på garvet hud. Den bedste fremgangsmåde til at gøre om foråret, når solen ikke er meget aktiv. Det anbefales også at skjule den behandlede hud i nogen tid efter selve proceduren, så det er endnu bedre at gøre det i årets kolde periode.
 • Hudsygdomme
 • Pigmenterede pletter eller tilstedeværelsen af ​​mol på huden, der påvirkes af laseren. Du kan læse om nuancerne for at fjerne mol i en separat artikel.
 • Infektionssygdomme som SARS, influenza, forkølelse.
 • Periode med fødsel og amning.
 • I intet tilfælde kan du gøre proceduren i nærvær af en herpes infektion eller betændelse i huden, såvel som maligne tumorer.
 • Udseendet af en allergisk reaktion på tidspunktet for proceduren.
 • Diabetes mellitus.
 • Åreknuder.
 • Hudsygdomme, nemlig eksem, lupus erythematosus, psoriasis og lignende.
 • Personer under 18 år. Før proceduren skal du få tilladelse fra forældrene.

Kategoriske kontraindikationer omfatter:

 1. onkologi;
 2. tilstedeværelsen af ​​herpes
 3. grå hår;
 4. diabetes mellitus
 5. individuel intolerance

Det er vigtigt! At beslutte sig for denne procedure er det ikke nok at kende alle kontraindikationerne til det. Du skal først gå til lægenes kontor og få sin godkendelse af proceduren.

Hvad kan konsekvenserne og komplikationerne være?

Som sådan kan selve proceduren ikke forårsage skade, men hvis du har nogle kontraindikationer og en ikke-professionel mester, kan der opstå nogle komplikationer.

Og så, i nogle tilfælde, efter at have udført laserepilation, opstår der alvorlig hævelse og blå mærker, og der kan også forekomme brandmærker, der minder om blærer. Alle disse ubehagelige konsekvenser kan kun opstå, hvis proceduren blev udført på nyligt stærkt garvet hud. Det er også umuligt at udelukke manglende professionalisme hos den udøvende mester. Derfor skal du i hvert fald ikke laser epilering på stærkt garvet hud.

I nogle tilfælde klager folk over procedurens ineffektivitet. Dette kan skyldes hormonelle lidelser. Derfor er du først nødt til at fjerne den oprindelige kilde til dette problem for at slippe af med uønsket vegetation, og kun derefter gå til hårfjernings laserbanen.

Sådanne negative virkninger efter laser hårfjerning er også mulige: allergier, herpesudbrud, konjunktivitis, fotofobi, hyperpigmentering og tab af syn, hvis en laserstråle rammer øjens skal.

En anden meget interessant kendsgerning er, at laser hårfjerning kan påvirke dit hormonelle system. Faktum er, at død af et stort antal hårsække kan blive misforstået af din krop. Som et resultat kan han forsøge at rette op på situationen ved at frigive yderligere hormoner. Dette er helt naturligt, men det kan stadig lide mennesker med nedsat hormonalt system.

I betragtning af ovenstående mulige bivirkninger er det svært at tale om fuldstændig harmløshed i denne procedure. Historier er allerede kendte tilfælde, hvor ikke fuldt studerede teknologier blev brugt i praksis, hvilket resulterede i negative resultater. Derfor beslutter du om at tage den mulige risiko eller stole på de dokumenterede metoder til fjernelse af hår.

Anmeldelser af proceduren

Natasha: Den anden dag gik jeg til den 5. procedure for laser hårfjerning. Fjernet hår på benene, da der ikke længere er nogen styrke til konstant at barbere dem. Alt gik glat, uden bivirkninger er ikke opfyldt. Til valget af salonen og mesteren reagerede seriøst. Jeg studerede kontraindikationer, så jeg gik til proceduren, efter at jeg var kommet tilbage fra en forkølelse.

Sonya: Jeg er tilfreds med resultatet! Konstant gøre hårfjerning over overlæben. Nu skam ikke mindst for at gå ud. Der var en lille rødme efter proceduren, men efter et par dage gik det af sig selv.

Katia: Laser hårfjerning hjalp ikke min ven, da hun gik med sin overskæg, går hun stadig med dem. Måske skyldes dette, at hun er af orientalsk blod. Hendes natur er meget sort og hårdt hår.

Laser hårfjerning: kontraindikationer og virkninger

Kosmetiske foranstaltninger til at fjerne overskydende kropshår indtager en stærk position i hver kvindes liv, der ser på hendes udseende. Efter at have testet talrige metoder til depilation, er det retfærdige køn besluttet på fuldstændig eliminering af vegetation fra problemområder. Laser hårfjerning er meget populær. Fra denne artikel kan du finde ud af, hvilke kontraindikationer og konsekvenser denne procedure har, og hvor sikker det er at bruge det.

Er det sundhedsskadeligt?

Før de benytter laserfjerning, prøver de fleste kvinder at finde ud af, hvad denne procedure er, og om det har nogen skade for deres helbred. Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken epilering der er.

Epilation er en kunstig metode til hårfjerning, som opstår på grund af ødelæggelsen af ​​hårsækkene eller ved hjælp af hårfjerning sammen med roden.

Denne metode adskiller sig fra depilation, idet den er i stand til at fjerne dem sammen med roden. Depilation fjerner kun hårets længde. Dette kan omfatte brugen af ​​en barbermaskine, cremer. Sådanne procedurer påvirker ikke dannelsen af ​​hårsække i fremtiden.

Der er tre typer laser hårfjerning:

 1. Alexandrit. Proceduren, der bruger denne type laser, varer ca. 45 minutter. Denne metode er kontraindiceret hos personer, hvis hud og hår har en mørk farve. Hårfjerning er ikke tilladt på garvet hud;
 2. diode. Proceduren med denne laser optrådte i 2007. Med sin hjælp kan du fjerne hår af enhver farve på huden af ​​enhver skygge. Hårfjerning selv tager ca. 10 minutter;
 3. neodym. Det passer endda til mørk og garvet hud. Ulemperne ved denne fremgangsmåde kan bemærkes dens smerte.

Moderne saloner tilbyder deres kunder at drage fordel af hårfjerning af forskellige zoner. Uønsket vegetation kan være placeret på ryggen, brystet, kinderne, lårene, skinkerne. Oftest er denne procedure rettet mod dem, der ønsker at fjerne hår fra bikiniområdet, benene, såvel som fra armhulen. Hårfjerning kan forekomme fra ethvert sted.

Beslutningen om brugen af ​​en sådan procedure kan forekomme, efter at pigen gentagne gange har brugt depilationen. Mange saloner tiltrække kunder gennem reklamer, der tilbyder at beregne, hvor meget der er brugt til at finansiere købet af voks strips og barberblade mod forløbet af laser hårfjerning.

Hvad er farligt?

Ifølge eksperter har denne procedure ingen skade. Men hvis der er nogle kontraindikationer og et besøg hos en ikke-professionel mester, kan du forvente nogle vanskeligheder.

Nogle piger står over for en situation, hvor de efter hårfjerning har alvorlige hævelser og endda blå mærker. Der er en mulighed for, at brændemærker vises på huden, svarende til blærer. Sådanne bivirkninger kan besøge dig, hvis du bruger proceduren på huden, som ikke så længe siden er garvet. Glem ikke professionalismen hos den specialist, der udfører hårfjerning.

Nogle kunder siger, at proceduren er ineffektiv. Dette kan indikere hormonelle lidelser. Derfor, før du slipper for overskydende hår, anbefaler guiden at du håndterer dit helbred.

Der er risiko for at få sådanne sygdomme som allergisk reaktion, udslæt af herpes natur, conjunctivitis, hyperpigmentering, samt tab af syn, når laseren kommer i øjnene. Nogle mennesker risikerer at blive fotofobi.

Hårfjerning ved hjælp af laser hårfjerning kan skade en kvindes sundhed. Der var tilfælde, hvor en sådan procedure påvirker hormonerne. Dette skyldes det faktum, at mange hårsækkers død kan blive forkert opfattet af kroppen. Som et resultat kan han begynde at rette op på situationen ved at frigive hjælpeshormoner. Dette er en naturlig proces, men mennesker, der har forstyrrelser i hormonsystemet, kan lide af denne faktor.

Kun du kan bestemme, om du vil bruge laser hårfjerning eller foretrækker at bruge dokumenterede og gamle metoder. Når du vælger en bekvem metode, stole på din helbredstilstand, overvej medicinske indikationer, nøglet vurderer alle risici.

Fordelene

På trods af muligheden for bivirkninger er lægernes mening, at laser hårfjerning er sikkert. Denne metode til fjernelse af uønsket hår har utvivlsomme fordele, som følge af, at proceduren bliver en frelse for nogle mennesker.

fordele:

 • Under proceduren vil du ikke opleve smerte; laseren efterlader ingen mærker på huden i form af ar eller ar; Virkningen af ​​arrangementet er op til 6 år. Hvis du har en perfekt kontrast af hår og hud, så kan du slippe af med dem for evigt; Hårfjerning er meget hurtig.
 • Ud over disse faktorer er det værd at bemærke, at resultatet af laser hårfjerning du vil se straks. Et mindre antal hår vil blive observeret på det behandlede område, deres tykkelse vil blive reduceret, og pigmenteringsniveauet vil også falde. Det maksimale resultat opnås efter 4-6 procedurer. Eksperter anbefaler at tage pauser mellem sessioner på 1,5-3 måneder.
 • Effekten af ​​epilation fortjener beundring. Hvis dette ikke var sandt, ville et stort antal kvinder ikke lave en aftale og give store summer pr. Session. Takket være moderne teknologi vil du være i stand til at slippe af med hår i lang tid, for ikke at være bange for smerte under proceduren. Du kan ty til enhver tid på året.

Disse forhold tiltrækker et stort antal nye kunder, fordi alle ønsker at være smukke, at føle deres ønske, beundring fra andre. Denne type hårfjerning kan være et centralt redskab til at nå personlige mål og mål.

Efterfølgende hudpleje

Når du er færdig med din hårfjerning, skal du følge nogle retningslinjer:

 • solbadning er ikke tilladt inden for 7 dage efter proceduren;
 • I 14 dage skal huden behandles med solcreme;
 • Fjern ikke spire hår med pincet. Fjernelse bør kun udføres med en depilatorisk sammensætning.

Anbefalingerne har ingen særlige vanskeligheder, og enhver person vil være i stand til at opfylde disse betingelser.

vidnesbyrd

Husk, at en øget grad af hårvækst på kroppen kan være resultatet af en sygdom i det endokrine system. Af denne grund anbefales det, at du aftaler med en specialist før proceduren for at være sikker på, at hendes vækst ikke skyldes sygdommen, og at epilering vil bære sikkerhed for dig. Hvis lægen ikke fandt du har nogen abnormiteter, kan du gøre en laser hårfjerning.

Der er en liste over indikationer, der viser, at laser hårfjerning er vist til dig:

 • med øget aktivitet af geværets vækst og termisk hår gennem kroppen;
 • med overskydende hår
 • med øget hårvækst i overensstemmelse med nationale karakteristika
 • når mænd er allergiske over for regelmæssig barbering.

Kontraindikationer

Laser hårfjerning ledsages af et stort antal kontraindikationer, som skal læses i detaljer for ikke at imødegå katastrofale konsekvenser. For at afgøre, om du har en individuel intolerance, skal du lave en testbehandling af en lille del af epitelet. Hvis du er tilbøjelig til intolerance, vil resultatet hurtigt manifestere sig.

Antallet af kontraindikationer indbefatter følgende faktorer:

 • Tilstedeværelsen af ​​ondartede sygdomme såvel som sygdomme i huden;
 • akutte eller inflammatoriske hudsygdomme
 • tilstedeværelsen af ​​diabetes
 • alvorlig hypertension samt iskæmisk hjertesygdom
 • åreknuder, følsomhed over for keloider
 • ARVI, influenzavirus, forkølelse;
 • akut herpetic viral infektion;
 • eksacerbationer af allergiske sygdomme;
 • Du kan ikke gøre denne procedure under graviditet, såvel som i laktationsperioden.

Det skal huskes, at det ikke anbefales at laser laserfjerning til personer under 18 år. Denne funktion skyldes, at mellem hormonel ubalance og hårvækst er et direkte forhold.

Tilstedeværelsen af ​​en så imponerende liste over kontraindikationer antyder, at laser hårfjerning bør behandles med ansvar, således at komplikationer ikke opstår efter en sådan procedure mod baggrunden af ​​de tidligere angivne kontraindikationer. Hvis disse anbefalinger ignoreres, er der fare for negative konsekvenser.

Tag ansvaret for valget af en kosmetolog og salon, hvor du vil udføre hårfjerning. Denne faktor er meget vigtig og er i stand til at eliminere de mulige negative konsekvenser.

Hvordan tilberedes?

Forberedelse til hårfjerning er, at klienten bliver nødt til at vente, indtil håret på problemområdet ikke vokser til 3-5 mm. Dette kriterium er ikke tilfældigt. Hvis denne nyanse overholdes, er der en garanti for resultater, såvel som fraværet af smerte under proceduren.

Et par dage før hende skal du udelukke hudkontakt med sollys. Det er forbudt at besøge solariumet, strande.

Et lille område af huden vil bestråles med en laser over en periode. For eksempel, hvis du beslutter at fjerne "overskæg", tager det kun 10 minutter. På bikini zone tager omkring 10-15 minutter. Den maksimale behandlingstid kan være en time. Denne gang er givet til behandling af hofterne.

Ved udførelse af hårfjerning bør lukket øjne med mørke briller.

Hvor længe varer effekten?

Det mest almindelige spørgsmål, som hver patient spørger om, er varigheden af ​​effekten. Som regel vil de fleste kunder have brug for flere sessioner for at få den maksimale effekt. Antallet af procedurer kan variere fra 2 til 8. Frekvensen kan være 1,5-3 måneder. Hvis du følger de anbefalinger, som lægen har ordineret, vil resultatet blive garanteret. Antallet af hår vil blive reduceret til 90%.

Undersøgelser har vist, at selv håret, der vokser efter procedurerne, ser meget tyndt og let ud, og deres vækst er meget langsomt. Det er også værd at indse, at et lille antal menneskehalsfollikler altid eksisterer i kroppen i sovemodus, så deres opvågning efter laserfjerning er mulig.

For at forhindre, at håret vokser på kroppen, anbefaler eksperter at anvende en engangs korrigerende procedure, som kræves en gang hver 6. eller 12. måned. Selve effekten kan vare op til seks år, hvis du ikke bruger depileringsprodukter. Brug kun barberskrabere.

Gør det ondt

De patienter, der har en høj smerte tærskel, epilation produceret uden brug af anæstesi. Men der er en kategori af mennesker, hvis smertegrænsen er ret lav. I dette tilfælde skal du bruge en speciel gel med lidokain, som er behandlet hudoverflade.

Udover proceduren for anæstesi er der i moderne laserinstallationer dyser, der hjælper med at afkøle huden. Denne faktor fører til, at epithelets følsomhed reduceres.

Hvordan er det gjort?

Laser hårfjerning udføres i henhold til den etablerede procedure:

 1. Den første fase er afsluttet i forbehandling, som er beskrevet tidligere. Først når alle betingelser er opfyldt, kan du gå videre til næste trin;
 2. Det næste trin er selve laserbehandlingen. Før epilering behandles hudområdet med en speciel gel, hvilket giver en bedre absorption af lysstråling. Derefter er en laserstråle rettet mod huden, som kan dække en overflade med en diameter på op til 15 mm. Strålen virker på basis af absorptionen af ​​follikelens base, så det maksimale resultat opnås på mørkt hår. Laseren har praktisk talt ingen effekt på lys og fluffhår;
 3. På grund af lysstråling, hårsække opvarmes, er der en øjeblikkelig ødelæggelse af dens struktur sammen med afkøling. Som tidligere nævnt ledsages proceduren ikke af smertefulde fornemmelser. Måske er der kun en følelse af let prikken i huden. Proceduren har til formål at fjerne uønsket hår. Celler, der befinder sig i nærheden af ​​det behandlede område, er ikke beskadiget;
 4. Arrangementet slutter med en beroligende gel, der hjælper med at lindre hudens rødme.

Omkostninger til

Mange mennesker tror, ​​at laser hårfjerning har en ublu omkostninger. Denne opfattelse er forkert. Gyldigheden af ​​denne procedure er op til seks år. Beregn hvor meget penge du bruger i løbet af perioden ved køb af forskellige cremer, maskiner, voksstrimler og andet tilbehør. Hvis vi sammenligner omkostningerne ved omkostninger, kan vi konkludere, at laser hårfjerning er mere rentabel. Prisklassen for denne begivenhed er fra 2500 rubler.

anmeldelser

Mange kunder rapporterer, at de løser laserepilation, fordi de ikke længere har styrke til hele tiden at barbere problemområder. For de mennesker, der har forøget håret og hurtigere hårvækst, betragtes denne procedure som frelse. Allerede efter et par sessioner på problemområdet i fortiden er der ikke observeret noget hår.

Proceduren hjælper med at opnå selvtillid. Du kan ikke skamme sig for ekstra hår på kroppen, bære åbne tøj og tiltrække andres opmærksomhed på grund af dets fremragende stemning. Mange patienter, der udnytter denne hårfjerning, siger om fraværet af bivirkninger og smerter under sessioner.

Nogle klienter i deres svar siger om en lille betændelse, der optrådte efter epilation, men passerede om et par dage. Resultatet bliver maksimeret, hvis du læser listen over kontraindikationer og ikke kontakter specialisterne i sygdomsperioden.

Der er en kategori af mennesker, der ikke er hjulpet af laser hårfjerning. Nogen indrømmer, at de ikke fulgte mesterens anbefalinger eller ikke fuldt ud gennemførte kurset. Som regel forbliver kun en lille procentdel af patienter til hvem proceduren ikke hjalp med at slippe af med uønsket kropshår.

I den næste video - hele sandheden om laser hårfjerning. Skal jeg gøre det?

ELOS epilation eller laser procedure: Hvilken er bedre?

Du kan barbere med en skrivemaskine