Epilering under graviditet: er det muligt eller ej?

Graviditet er en særlig betingelse for en kvinde. Den fremtidige mor forsøger at undgå alt, der kan skade barnets helbred eller true selve graviditeten. Det er ikke tilfældigt, at spørgsmålet om muligheden for epilering under graviditeten diskuteres kraftigt af gynækologer. Udtalelsen fra eksperter om dette spørgsmål, samt anbefalinger til gennemførelse af procedurer for gravid hårfjerning, vil du lære af denne artikel.

Ønsket om at se velplejede og smukke er specielt godt, når en kvinde afventer et barns fødsel. I mange år forbød gynækologer enhver manipulation af deres udseende under graviditeten. Det var umuligt at farve hår, perm og en række andre procedurer. Disse forbud har stadig gode grunde.

Ofte indeholder plejeprodukter kemiske elementer, som kan forårsage allergi eller toksæmi. Derfor kan gravide kun bruge de plejeprodukter, der ikke forårsager komplikationer og bivirkninger.

Denne fremgangsmåde er særlig relevant for opførsel af hårfjerning under graviditet.

Hvor længe er det muligt?

Epilation er fjernelse af uønsket hår på kroppen på forskellige måder. Proceduren er designet til ikke kun at fjerne håret, men også deres rødder, hvilket sikrer mangel på vegetation i en tilstrækkelig lang periode.

Læger-gynækologer har længe noteret nogle træk ved de processer, der forekommer i fremtidens mor:

 • øget hårvækst i forbindelse med hormonelle ændringer i kvinder;
 • øget følsomhed overfor smerte
 • forekomsten af ​​åreknuder og hævelse af benene;
 • svækkelse af generel immunitet.

Alle disse faktorer gør det nødvendigt at tage hårfjerning hos gravide kvinder med ekstrem forsigtighed.

Selvfølgelig bør gravide ikke helt afstå selvpleje. Dette gælder især for bikiniområdet. Under graviditeten er hårfjerning fra intime steder ikke kun skønhed og pleje, men også personlig hygiejne.

Gynækologer tyder på, at muligheden for at udføre proceduren uden bivirkninger varierer på tværs af forskellige svangerskabsskalaer.

Det er allerede blevet sagt ovenfor, at mange gravide føler smerte mere akut. Smerter kan forårsage uterintone og true selve graviditeten. Dette er især farligt i de første 12 uger af graviditeten. Derfor bør i de tidlige stadier ikke anvendes hårfjerning. Hvis du stadig har brug for at fjerne overskydende kropshår, skal du bruge en mere mild metode til depilering.

Anden trimester er en bedre tid til manipulation. I disse perioder bliver kvinden mindre følsom for smerte, og procedurer kan udføres for at fjerne unødvendig vegetation.

Det er muligt at gøre epilering også i de senere perioder, naturligvis at være forsigtig og vælge sparsomme metoder.

Hvornår kan det ikke?

Der er strenge kontraindikationer for hårfjerningsprocedurer for gravide kvinder. Disse omfatter:

 • hudirritation og skade i behandlingsområdet;
 • allergiske reaktioner, herunder de komponenter, der anvendes i præparaterne til manipulation;
 • herpes i det akutte stadium
 • smitsomme sygdomme;
 • diabetes mellitus
 • psykiske lidelser og stress
 • toxemia;
 • at finde livmoderen i tonen og truslen om abort.

I disse tilfælde er manipulation strengt forbudt. En fremtidig mor skal huske, at hun ved at overtræde dette forbud truer barnets liv og sundhed.

Sikker måder

Så spørgsmålet: "Er det muligt at gøre epilation under graviditeten?" Mange gynækologer giver et positivt svar. Men ikke alle metoder er egnede til den fremtidige mor. Overvej de sikreste af dem:

Bioepilyatsiya. Dette er fremgangsmåden til fjernelse af overskydende vegetation ved hjælp af voks, karamel (shugaring), phyto-harpiks. Fremgangsmåden er ret smertefuld, så den bør ikke anvendes i de tidlige stadier. Den mest populære hårfjerning med voks. Denne metode giver et stabilt resultat i lang tid.

En kvinde behøver ikke at gentage manipulationerne i flere måneder. Under graviditeten er voksning egnet til anden og tredje trimester. Med sin hjælp kan du slippe af med hår på benene, arme, i armhulerne.

Med stor vegetation er proceduren ret smertefuld. Voks bør bruges med omhu for bikiniområdet. I tilfælde af overfølsomhed overfor smerte er det værd at nægte at bruge voks på dette område.

Manipulation er kontraindiceret for åreknuder. Epilation ved hjælp af karamel eller phyto harpiks kan erstatte voks, fordi det opfattes af mange kvinder som mindre smertefuldt.

Epilator. Enhed til selvfjernelse af uønsket vegetation på kroppen. Blandt fordelene ved denne metode er procedurens tilgængelighed. Det kan udføres uafhængigt derhjemme.

For gravide er denne metode farlig, fordi den forårsager ret stærk smerte. Derfor kan den ikke bruges, når den trues med abort eller føler sig utilpas. Det er heller ikke egnet til at gøre epilering af en gravid kvinde i bikinizonen.

Metoder der ikke er egnede til gravide

 • Elektrolyse. En af de mest effektive måder at fjerne overskydende vegetation på. Hårsækkene er ødelagt af en svag udledning af elektrisk strøm. Hjælpeffekt giver brug af høj temperatur og alkali. Alt dette giver dig mulighed for at slippe af med håret i lang tid. Proceduren er strengt forbudt for gravide kvinder. Årsagen - smerte og lang varighed, såvel som virkningerne af elektrisk strøm, som kan afbryde barnets leje
 • Laser hårfjerning er også kontraindiceret for forventende mødre. Selvom der er meninger om, at laser hårfjerning er tilladt under graviditet, hvis du samtidig tager særlig forsigtighed. Med den relative smertefrihed af metoden udgør den fare for moderen og fosteret. Ødelæggelsen af ​​hårsækken opnås ved udsættelse for en høj-temperatur laserstråle. Dette kan forårsage forbrændinger og stress i en kvinde med alle de følgevirkninger, der følger heraf.
 • Epilering. En ny metode baseret på ødelæggelsen af ​​follikler ved hjælp af flashen og forhindrer deres yderligere vækst. Det er ikke egnet til gravide, fordi det praktisk taget ikke er undersøgt. Virkningerne på moderen og fosteret er ikke kendt.

hårfjerning

Hårfjerning med barberkniv eller specielle cremer. Denne metode er den mest blide og har ingen kontraindikationer for gravide kvinder. Fordelene ved depilation omfatter: smertefrihed og tilgængelighed, ingen bivirkninger og trusler mod barnet.

Det kan gøres på enhver graviditetsperiode. Behandle ulejligheden ved proceduren: hurtig genvækst af barberede hår, irritation i bikiniområdet.

For at minimere den ubehagelige virkning inden barberingen, tag et varmt brusebad, brug specialmaskiner til kvinder og beroligende cremer. En anden nyttig tip: Før du bruger en depilatory cream eller en blødgørende fugtighedscreme, test for en allergisk reaktion. Dette vil bidrage til at undgå ubehagelige konsekvenser af proceduren.

Gør manipulation gravid?

Tiderne, hvor graviditet blev betragtet som en sygdomsrelateret tilstand, har længe været en ting fra fortiden. I øjeblikket fører fremtidige mødre en aktiv livsstil, spiller sport, tager sig af sig selv. Spørgsmål som kosmetiske procedurer, "nesting syndrom hos gravide kvinder", sport og fitness diskuteres bredt af specialister og gravide kvinder selv.

Så er det muligt at gøre hårfjerning under graviditet? Selvfølgelig at gøre. Men at nærme sig denne procedure med omtanke. Når alt kommer til alt er det morens største bekymring at tage vare på dit helbred og sikkerhed for barnet. Velsigne dig!

Er det muligt at gøre epilering og depilation under graviditeten?

Mange gravide klager over øget hårvækst. Forklaringen på dette er enkel - en ændring i hormonniveauet. Faktisk bør ingen have frygt for epilering under graviditeten. Som regel er de alle fjernet.

I dag er epilering mere populær end depilation på grund af dens effektivitet. Takket være denne hårfjerningsmetode kan du permanent blive ejer af en glat og smuk hud. Er det muligt at gøre epilation under graviditeten?

Hvordan vælger man en metode?

Den efterlængte graviditet bør ikke påvirke en kvindes naturlige ønske om at være smuk, ønsket og velplejet. Kun nogle gange må det glemmes på grund af den mulige skade for fremtidens baby, fordi selv epilering under graviditeten kan nogle gange få negative konsekvenser for barnet.

Efter samråd med de fleste læger er det indlysende, at de ikke anbefaler hårfjerning på grund af alvorlig smerte.

Derefter kan ubehaget føre til:

 1. Øget blodtryk.
 2. Muskelspænding og livmoder tone.
 3. Fremstillingen af ​​stresshormoner.

Til dato er der mange metoder til at håndtere overskydende vegetation på kroppen, kun mange af dem kan ikke anvendes under graviditeten. Hvordan vælger man den rigtige metode til hårfjerning under graviditeten? Den grundlæggende regel: jo mere smertefuldt metoden til hårfjerning, desto hurtigere bør det glemmes.

barbering

Væksten i håret afhænger ikke af hyppigheden af ​​barbering, men hårene bliver hårdere og tykkere.

 • Er billig.
 • Hurtigt.
 • Praktisk.
 • Smertefri.
 • Der er ingen kontraindikationer.
 • I travlt kan du skære dig selv.
 • Nogle gange er der irritation og udslæt.
 • Hurtig hårvækst.
 • Ændring af hårets struktur til værre bliver de stikkende og hårde.

Beauticians anbefaler ikke at bruge sæbe, når du barberer eller tørrer huden med lotioner med højt alkoholindhold. Det er bedre at bruge skum og fløde. Forkert behandling af huden ved afslutningen af ​​proceduren kan føre til flak.

epilator

Denne metode til hårfjerning er en af ​​de mest effektive, men det har nogle ulemper.

 • Hele proceduren kan udføres hjemme.
 • Som følge af proceduren vokser håret på nogen del af kroppen temmelig langsomt.
 • Økonomisk.
 • Hurtigt.
 • Den første måned vil kræve hyppig brug af epilatoren.
 • Voksende hår.
 • Sårhed ved metoden.
 • Sommetider hudirritation.

Denne procedure er særlig smertefuld, når du fjerner hår fra underarmen eller bikiniområdet. Epilatoren fjerner straks hår fra roden, men nogle kan springe over eller ikke fjerne til jorden. På grund af hårets indvækst skal du købe en speciel creme.

Efter hver epilation vokser håret langsommere og bliver meget tyndere. Det er bedre at gentage de første procedurer mindst en gang om ugen. I modsat fald er det ikke nødvendigt at tale om metodenes høje effektivitet. Efter 1-2 måneder er en procedure i tre uger tilstrækkelig.

Hvis du omhyggeligt læse instruktionerne i epilatoren, retningslinjerne forbyde brug af enheden under graviditeten. Når årsagen til bestyrelsen i relation til moderens smertefulde fornemmelser under proceduren, i stedet for til en specifik negativ indvirkning på fosteret. Hvis en kvinde er før graviditeten længe har nydt epilatoren, og hun blev brugt til den smerte, derefter tale om skade på fosteret er ikke nødvendig.

Med andre ord er bekendtskab med epilatoren under graviditeten meget uønsket.

elektrolyse

Hvis du tænker på salonmetoden for hårfjerning, bør du helt sikkert nævne elektrolyse. Ved denne metode sættes en tynd nålelektrode ind i hårsækkenet, og derefter påføres strøm. Således ødelægges folliklen på grund af høj temperatur eller en lille dosis alkali. Resultatet afhænger af typen af ​​elektrolyse.

Fordele: Fjernelse af hår på nogen del af kroppen.

Ulemper: proceduren er lang, ret smertefuld og ikke billig.

Ifølge de fleste gynækologer er elektrolyse absolut kontraindiceret til gravide kvinder. Virkningerne af elektrisk strøm på nerver og hud er så smertefulde og farlige, at de kan føre til en aktiv sammentrækning af livmoderen.

bioepilyatsiya

Epilering med kold, varm eller varm voks kaldes bioepilation. Denne procedure bruger voks med kamille, olier, alger. Ideelt set bør bioepilation udføres i kabinen. Proceduren blev anvendt i tiderne i det gamle Egypten, kun nu er det blevet forbedret.

Til bioepilation skal du:

 1. Varm voks til 40 grader, påfør den på den forberedte hud.
 2. Sæt et særligt ark papir.
 3. Rip off papir med voks.
 4. Blødgør huden med en særlig creme eller olie.

Kold voks er praktisk at bruge derhjemme. Det er nok bare at opvarme strimlen med voks i dine hænder, fastgør den til en lille del af kroppen og riv den af ​​skarpt.

Varm voks er som regel brugt til epilering på hænder eller fødder. Varm voks er bedre at bruge, når du fjerner hår på følsomme områder af kroppen.

Epilation af bikini under graviditet skal udføres i kabinen ved hjælp af phyto harpiks. I dette tilfælde vil hele proceduren være næsten smertefri, og du kan endda oprette et originalt mønster i bikiniområdet.

Bioepilation tager ikke meget tid og vil medvirke til at opnå et godt resultat. Ulemperne ved proceduren er smerte, muligheden for udseende af indgroet hår. Desuden er bioepilation bedre at afvise i nærvær af forskellige alvorlige sygdomme i indre organer eller hud.

Hvis en kvinde har haft tid før graviditeten at møde bioepilyatsiey, er denne procedure ikke kontraindiceret i hele perioden til at bære et barn.

For at undgå mulig hudirritationer kan ikke være efter denne dag procedurer for at besøge bad, sauna, solarium og svømme bedre uden sæbe og gel.

Laser hårfjerning

Hvis vi taler om den mest smertefri hårfjerning med den mindste risiko for indgroede hår, er det værd at bemærke, laser teknik. Takket være hende kan du epilere enhver del af kroppen.

Under denne procedure dør hårsækkenet, og hvert hår fjernes fra roden. Efter laser hårfjerning i 3 dage, er det ikke tilrådeligt at solbade, vask og gå til solarium. Den mest effektive laser til lysskinnede kvinder med mørkt hår.

Under graviditeten er laser hårfjerning kontraindiceret. Desuden kan denne metode ikke anvendes til forværring af forskellige hudsygdomme.

photoepilation

Ødelæggelsen af ​​hårsækkenet under påvirkning af lys kaldes photoepilation. Melanin absorberer lys og omdanner det til varme. Således koagulation af skibene sker af håret pære og hårsækken modtager ikke strøm og atrofi.

Photoepilation er ret dyrt, men meget effektivt. Som et resultat af denne procedure kan du fjerne hår i lang tid. Kun for en god og stabil effekt vil det være nødvendigt med jævne mellemrum at forhindre.

I tilfælde af graviditet anbefaler læger ikke photoepilation.

hårfjerning

En barbermaskine er den mest velegnede metode, kun med hjælp er det ikke muligt at slippe af med hår i mere end 2-3 dage. En anden ting - en særlig creme til depilation under graviditeten. Kun det skal kontrolleres for fraværet af en allergisk reaktion hos en kvinde. Desuden anbefaler lægerne ikke at fjerne hår med en dyb bikini zone dipelator. Ellers kan den vaginale mikroflora påvirkes.

I denne procedure er hårets rødder slet ikke beskadiget, og kun en overfladisk virkning på huden opstår. Under proceduren er det bedre at åbne rummet til luftning. Hvis der er behov for at fjerne mere hår, er det bedre at udføre flere procedurer på forskellige dage.

Disse cremer er nemme at bruge, fordi det fjernede hår kan fjernes kun med en vaskeklud eller en speciel spatel.

Depilatory cremer er stadig uønskede under graviditeten, fordi de under deres eksponering for kroppen af ​​en kvinde kan få kemikalier.

Under graviditet er depilering tilladt samt bioepilation, forudsat at det gentagne gange udføres før barnet bæres. Laser, foto og elektrolyse er strengt kontraindiceret til at bære et barn. Den sikreste måde at fjerne hår på under graviditeten er en barbermaskine.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet?

En interessant stilling af en kvinde skyldes en række spørgsmål ikke kun i ernæring, men også i selvpleje. Et hyppigt spørgsmål til gravide er, om det er muligt at gøre epilering under graviditeten. Eksperter siger, at denne bestemmelse ikke er antidokumentation, men det er vigtigt at følge et par regler. For eksempel, for at udføre proceduren udelukkende under rene forhold, er det ligegyldigt, i hjemmet eller i en specialiseret salon, at bruge engangsartikler (handsker, barbermaskiner, spatler) og sterile enheder. Rene værelser og redskaber gælder ikke kun for gravide og ammende, men alle piger, der beslutter sig for hårfjerningsproceduren.

Under graviditeten øges følsomheden og følsomheden generelt og generelt, og enhver begivenhed bliver til noget specielt, ændres holdningen til "ærbødig", og tilgangen bliver utroligt alvorlig. Taler om epilering af gravide, er det vigtigt at tage hensyn til deres psyko-følelsesmæssige tilstand og tage sig af et behageligt klima på kosmetologens kontor. Hvis en gravid kvinde har ventet på selvpille og tænker på, om det er sikkert for barnets og hendes sundhed, svarer vi - absolut, hvis du følger reglerne for renlighed og udfører proceduren i overensstemmelse med alle standarder.

Sådan fjerner du hår gravid?

Barbering er den nemmeste, smertefri og hurtigste måde at slippe af med hår, men ikke den længste.

Barbering vælges af kvinder med frygt for smerte før voksning, og dem, der har oplevet åreknuder, som med alvorlige problemer med benårer, er voks ikke indiceret.

Det er værd at gøre hårfjerning under graviditet fordi:

 • Under graviditeten begynder hår at vokse hurtigere - det giver ubehag selv i hverdagen. Hyppig barbering er ikke en mulighed. Det fører til en udtynding af huden og dens irritation, så hårfjerning vil være en glimrende måde ud af den "hårede" stilling.
 • Øget hudfølsomhed fører til irritation, især efter barbering.
 • En kvinde begynder at svede mere intensivt, hendes hår bevarer fugt og sved og fungerer som et gunstigt miljø for udviklingen af ​​bakterier og udseendet af en ubehagelig lugt.
 • Når maven er vokset nok, kan selvstændig barbering blive et reelt problem, og nogle gange kan det ikke undgås at skæreknivskæringer undgås. Så er det tid til at gå i salonen til en bevist (i det mindste venner) mester.
 • At opretholde sin attraktivitet foran hendes mand.

Mulighed for hårfjerning på forskellige tidspunkter

Lad os begynde med kontraindikationer: Laser og fotoepilation er ikke indiceret til gravide kvinder og kvinder, der planlægger en graviditet og arbejder aktivt på det. Læger har endnu ikke undersøgt virkningerne af disse metoder på fremtidens baby, så udelukk dem udelukkende fra din liste.

 • Depilation. Dette er en metode til overfladisk fjernelse af håret med en barberkniv eller en speciel creme. Her er kampen med hårets krop, som er afskåret eller opløst, men vokser op næste dag (hvis en barbermaskine bruges). Depilatory cream fjerner håret i ca. 7-10 dage, men ikke altid denne procedure er behagelig for gravide - i en interessant situation (og især hvis den har fået toxæmi), lugter du af cremen simpelthen eller endda forårsager opkastning.

Hvis du vælger cremeafgrøder, skal du vælge et produkt med det mindste antal smagsoplevelser, i et ord, "efter lugt".

 • Hårfjerning. Det adskiller sig ved, at når håret udføres, fjernes hårsækkenet, og huden forbliver glat i længere tid - ca. to uger. Enhver epilering er smertefuld: Hårets rod er tæt forbundet med nerveenderne, og når pæren fjernes, føler vi smerte. Ubehag kan øge under graviditeten - næsten alle kvinder bliver mere følsomme som følge af ændringer i hormonniveauet.

Epilator hårfjerning giver dig mulighed for at udføre proceduren derhjemme. For at reducere smerte, forkøl huden med en komprimering eller brug en kølegel, salver og cremer med bedøvelsesvirkning er forbudt (stofferne i cremen trænger nemt ind i placenta og kan påvirke fostrets sundhed på en ikke-positiv måde).

Nogle enheder sælges med en kølemundstykke - det giver dig mulighed for at reducere smerte. Denne type hårfjerning er ofte forbundet med deres indvækst, så efter hver procedure anbefales det at bruge en anti-indgroet hårfløde og ikke at forsømme skrubber. Denne type af hårfjerning er velegnet til kvinder med en temmelig høj smertetærskel (især hvis proceduren udføres for første gang eller efter en lang pause), tæt hud og tilbøjelige til at vokse ind.

Sukker eller voks hårfjerning udføres hovedsageligt i salonen. Sørg for at fortælle mesteren, at du venter på babyen, når maven endnu ikke er synlig. Han vil igen behandle dig endnu mere ærbødigt og fjerne eventuelle irriterende faktorer, han vil være interesseret i dit velbefindende.

Når du planlægger en graviditet i tidlige og sene perioder, under amning, kan du gøre epilering. Foretages en test for allergiske reaktioner af voks og sukker, fordi de er mulige allergener, især hvis huden er følsom og følsom over for kosmetiske produkter i en interessant situation.

Forplejning mødre procedure shugaring eller sukker hårfjerning, elektrisk eller regelmæssig hårfjerning er heller ikke forbudt. Komponenterne i formuleringerne påvirker ikke kvaliteten eller mængden af ​​modermælk.

Vigtige punkter:

 • På et senere tidspunkt kan enhver smerte forårsage uterus tone. Det er vigtigt at tale om alle dine fornemmelser til mesteren, og især når maven fanger og der opstår en skarp smerte (som betyder i abdominalområdet). Hvis udtrykket er 36-40 uger, kan fødslen begynde når som helst, men i hvert fald får du tid til at komme til barselshospitalet.
 • Påfør voks epilering (varm metode) er kontraindiceret for åreknuder og sene termer. Varmemasse kan forårsage ubehag for kvinden.
 • Hvis du planlægger at gøre hårfjerning for første gang, skal du vælge en periode tidligere - det er ikke nødvendigt at gå til proceduren ved den 40. uge, er det bedre at gøre det mindst 20 minutter.

Hvilken måde at vælge mellem forskellige områder på kroppen?

Du kan vælge enhver metode: epilator, sukker eller voks. Men hvis åreknuder overtog dig, er det nødvendigt at konsultere en gynækolog og altid med en phlebologist på anbefaling af den første eller din egen vilje.

Varm voks sammen med skarpe rystende bevægelser er ikke nyttige til syge vener.

bikini

Det er bedst at vælge en salonprocedure og en erfaren mester, fokus på den klassiske "trusseszone". Besøg salonen og find ud af hvilken mester der arbejdede med gravide og kontakt ham. En kompetent specialist vælger den optimale sammensætning (med et minimum af kemiske og maksimale naturlige ingredienser), en behagelig temperatur på voks eller sukker (forberede sig på en lille termisk dej) og giver et behageligt miljø som helhed.

På lang tid i løbet af bikini epilationen, hold maven med dine hænder - det vil berolige dig og barnet, lindre smerter lidt. På et intimt sted er huden særligt følsom, måske vil mesteren foreslå at fjerne hår i trusselområdet og ikke røre det "dybe" - labia og interglaciale område.

Under alle omstændigheder er hårfjerning, intimt område det værd at gøre selv under graviditeten, og det er bedre at gøre det før begyndelsen af ​​befrugtningen. Ved hver procedure ændres hårets kvalitet - de bliver tyndere, blødere og mere bøjelige, og fjernelse af dem under graviditeten ser ud til at være en lille smule.

Stol på din intime zone kun til mesteren med medicinsk uddannelse og erhvervserfaring, der arbejder i et sterilt rent rum, bruger de nyeste friske forbindelser. Lad en specialists hårfjerning koste mere, men er enige om, at sundhed (herunder psyko-følelsesmæssige) er dyrere end et par hundrede rubler. I lang tid kan mesteren nægte at udføre proceduren - mulig manglende erfaring, uvilje til at tage ansvar, og andre grunde kan forårsage en kategorisk "nej", og det er hans ret.

armhulerne

Epilation bør ikke være bange for dem. Vælg enhver metode til hårfjerning hjemme eller i salonen.

Under graviditeten, hormonelle ændringer, som følge heraf - håret kan begynde at fylde ansigtet aktivt, især antenner eller hår på hagen. Du kan knibe dem uendeligt med pincet eller vende sig til en erfaren mester, som i 15-20 minutter vil spare dig for ubehagelige "cronies" på dit ansigt.

Masters tilbyder normalt voks eller sukker hårfjerning - valget er dit.

Kontraindikationer

Følgende typer epilering er kontraindiceret til gravide kvinder:

 • Elektrolyse. Med denne metode kollapser hårpæren under påvirkning af elektrisk strøm. Sådanne "slag" er usikre for barnet.
 • Epilering. Intet er kendt om dets virkning på fosteret. Dens essens består i en flash af lys, hvilket ødelægger hårsækkets struktur og forsegler karrene (de fodrer næringsstoffer mikronæringsstoffer). Hår taber strømkilden og falder ud, og genopretningsperioden varer fra en til seks måneder.
 • Laser hårfjerning. Også ikke testet på gravide og derfor ikke anbefalet. Bundlinjen er retningen af ​​laserlyset på hårsækken, som bogstaveligt talt "brænder ud".

Blandt kontraindikationerne værd at bemærke:

 • Overtrædelse af hudens integritet: til udskæringer, sår, slid, forbrændinger, proceduren bør udskydes (på det berørte område);
 • Når åreknuder bliver elimineret voks på benene, bør du konsultere din læge om mulige måder at fjerne hår fra kroppen eller ansigtet.
 • Diabetes mellitus er en alvorlig grund til, at hårfjerning skal udskydes. Høring af læge er påkrævet.
 • Herpes og andre virussygdomme, der påvirker områder af kroppen - en grund til at opgive proceduren.
 • Allergi. Det er umuligt at gøre epilering på de berørte områder, for "rene" dem - vælg metoden til afhårdning af hår (voks og sukker - potentielle allergener). Under alle omstændigheder er det værd at lave en test for følsomhed over for sammensætningen - anvende lidt penge på albuebukken og vurder resultatet efter 10 minutter.

Hvornår kan det ikke?

Det anbefales ikke at udføre proceduren, når en kvinde er i stressfuld tilstand - dette vil medføre bogstavelig talt helvede i løbet af hendes præstationer. Psykiske og nervøse lidelser, sygdomme i nervesystemet (for eksempel epilepsi) er grundene til, at epilering ikke kan udføres.

Det er forbudt at gøre voks-, sukker- og hårfjerningsmaskine i bikiniområdet (og enhver anden, hvis hudfølsomheden er for høj og enhver smerte opfattes som tortur), hvis der er en trussel om abort eller for tidlig fødsel.

effekter

Smerter fra epilation påvirker moderens og fremtidens barns følelsesmæssige tilstand. Proceduren for hårfjerning "dyb bikini" eller sukker voks intime region kan føre til øget uterin tone - det kan blive en trussel mod sundheden for begge.

Det er bedre at starte proceduren på forhånd - før graviditeten begynder, så kroppen bliver vant til den smertefulde fornemmelse, som bliver mere tolerant hver gang. Hver procedure gør hårene blødere og mindre tætte og stive, selv efter den første "dybe" bikini er forskellen mærkbar - hårene mister deres mørke pigment og vokser langsommere.

anmeldelser

På "moderens" fora ophører emiljeområdet under graviditeten ikke at være relevant. Nogle fremtidige mødre praktiserer epilering med en skrivemaskine (epilator) hjemme til sidst og er ikke bange for lægernes forudsigelse om, at dette kan påvirke barnet negativt. Faktisk, hvis du gør hårfjerning hele tiden, og det er ligegyldigt hvilken metode - epilator, voks, sukker, så i løbet af graviditeten er der ingen risici (i det normale kursus).

Ifølge læger, gør voks eller sukker hårfjerning for første gang under graviditet er ikke det værd. Hvis du tidligere har praktiseret hårfjerning med en lignende metode, så fortsæt, er der ingen fare.

Læger siger, at epilering ved hjælp af "varme" metoder er forbudt, når livmoderen er hypertonisk, og placentas placering er lav, forkert vedhæftet og truslen om abort især. Enhver smerte påvirker livmoderen, det kan simpelthen begynde at krympe og afvise fosteret (i korte perioder) eller føre til opstart af arbejde - i lang tid. Selvfølgelig er det usandsynligt, at du får født en kosmetologs sofa ved epileringstidspunktet, men det kan godt forårsage livmoderens eller sammentrækningen (på lang sigt).

Det er værd at bemærke, at hver kvindes krop er forskellig, at nogen fortsætter med at bruge epilatoren eller gå til salonen for en shugaring indtil den 40. uge, og de er slet ikke bange eller endda smertefulde. Andre fra den blotte omtale af "hårfjerning" begynder at kæmpe kramme i maven.

Nogen fra herrene skrev, at det er umuligt at lave en dyb bikini i en interessant situation - livmoderen kan begynde at krympe fra smertefulde impulser. Men i kvindernes fora er det let at finde oplysninger, som fremtidige moms har tillid til deres intime område til mestere til enhver tid, herunder stor.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet? I den næste video - svaret på dette spørgsmål.

Er det muligt for gravide kvinder at gøre proceduren for depilation

Kvinder i enhver periode af deres liv stræber efter perfektion, og graviditetstiden er ingen undtagelse. Er det muligt for gravide kvinder at gøre depilation? Dette spørgsmål interesserer mange af det retfærdige køn, da i løbet af graviditeten på grund af aktiveringen af ​​hormoner begynder kropshåren at vokse mere intensivt. Ventetiden for en baby er tid, der kræver overholdelse af visse regler. For at forstå, om det er muligt at gøre depilation under graviditeten, skal du vide, hvilke typer hårfjerning der findes, og hvordan de kan påvirke kvindens krop.

Typer af depilation

Depilation er fjernelsen af ​​den synlige del af håret over huden, mens hårpæren selv ikke er beskadiget og forbliver under huden. Denne proces er smertefri, men effekten af ​​depilation varer kun få dage, da den intakte hårpære vokser meget hurtigt tilbage.

Depilation kan opdeles i følgende typer:

 1. Barbering er den enkleste, billigste og hurtigste type, men den har visse nuancer. Under proceduren kan du skære dig selv, en infektion kan komme ind i såret, og den inflammatoriske proces begynder, forskellige hudirritationer udelukkes ikke. Disse ubehagelige virkninger af barbering kan let minimeres. Før proceduren skal huden dampes og påfør en speciel gel eller fløde på den. Under graviditeten er barbering af overskydende hår som en form for depilation ikke kontraindiceret, og den forberedende fase vil gøre det muligt at gøre denne proces blødere og mere behagelig.
 2. Depilation ved hjælp af specielle cremer. Huden er ikke skadet, proceduren er helt smertefri, men brugen af ​​enhver creme kan forårsage en allergisk reaktion. Hvis det er meget stærkt, kan det påvirke graviditeten, fordi cremen bliver påført store hudområder. En allergi kan forekomme under graviditeten selv på en kendt creme, så før depilation, især i bikiniområdet, skal du lægge det på et lille hudområde og se på kroppens reaktion. Hvis rødmen, kløe eller ødem ikke forekommer inden for en dag, så kan cremen bruges, og denne metode til depilering vil ikke skade fremtidens baby. Du skal også vide, at mange afskallende cremer har meget stærke og skarpe lugte, så det er bedre at anvende dem i et godt ventileret område, og efter proceduren er det ikke overflødigt at tage en tur i frisk luft.

Typer af hårfjerning

Epilation er forskellig fra depilation ved fuldstændig fjernelse af hårsækkene fra de subkutane lag. Proceduren er ret smertefuld, men virkningen af ​​klar hud kan beundres i flere uger.

Epilation er opdelt i følgende typer:

 1. Elektrolyse er en proces, hvor en tynd elektrisk nål indsættes i hver hårfollikel, der ødelægger hårets bund med udledning af elektrisk strøm. Proceduren er smertefuld, efter at den er ledet, er det muligt, at der er små ar på huden og infektion af overfladen. Selvom en kvinde brugte denne metode til hårfjerning mere end en gang før graviditeten, og smerten var minimal, så kan smerten være meget stærkere, mens den bærer en baby. Udledning af elektrisk strøm, selv om den er meget lille, kan have negativ indflydelse på graviditeten og fostrets sundhed. Derfor er elektrolyse under graviditeten kontraindiceret, og denne procedure anbefales ikke.
 2. Laser hårfjerning - med denne type fjernelse er hårpæren ødelagt af den rettede effekt af laseren. I særligt følsomme områder, ofte i bikiniområdet, er der mulighed for forbrændinger, derfor udføres proceduren med obligatorisk anvendelse af smertestillende midler. Denne procedure er for nylig blevet fremkommet i kosmetologiens verden. Effekten af ​​laserstråling på fostret er ikke undersøgt, så gravide kvinder bør advares om de mulige konsekvenser. Brug af denne metode til hårfjerning er bedre at udskyde indtil udseendet af barnet.
 3. Photoepilation - en effekt på blodkarrene, der når hårpæren med en lysstråle, som følge af, at ernæringen af ​​hårets rod stopper og den dør. Smerte syndrom afhænger af hver organismers egenskaber: Nogen føler ikke noget, når man udfører fotoepilation, og nogen føler sig ret smertefuldt. Ved udførelse af denne type procedure er huden udsat for alvorlig termisk stråling, derfor er udseendet af pigmentpletter og forbrændinger på huden muligt. Photoepilation anbefales ikke til gravide kvinder.
 4. Epilering med voks - hårfjerning ved hjælp af specielle harpikser, smertefulde fornemmelser på samme tid er ret stærke og kan påvirke den fremtidige baby negativt. Også under voksning kan hårskade forårsage skade på huden, det kan være inficeret. Desuden bidrager fuldstændig fjernelse af hår i bikiniområdet til forringelsen af ​​hudens slimhinder og kan føre til udvikling af mange sygdomme, da mikrober nemt kan komme ind i kroppen. Voksning er ikke forbudt under graviditet, men valget af denne procedure anbefales ikke af eksperter.

Under graviditeten bør en kvinde være mere forsigtig med hendes helbred og forsøge at undgå mulige skader og infektioner.

Hvis hårene på kroppen forårsager ubehag for en gravid kvinde, så er det helt muligt at slippe af med dem gennem depilation.

Det er ikke kontraindiceret i graviditet og er den sikreste måde at fjerne hår på, mens du venter på en baby.

Epilering og depilering under graviditet

Hårfjerning under graviditet kan ske på flere måder, men før proceduren skal du omhyggeligt studere dette emne for at undgå ubehagelige konsekvenser.

 • 1. Udtalelse fra læger
 • 2. I hvilke tilfælde er fjernelse af hårfjerning forbudt.
 • 3. Depilation under graviditet: sikre metoder
 • 3.1. Klassisk barbering og depilatory cremer
 • 3.2. Vaskning og shugaring
 • 3.3. Elektrisk epilator og pincet
 • 3.4. Hydrogenperoxid
 • 4. Forbudte depileringsmetoder
 • 5. Trimesters og funktioner
 • 6. De mest effektive og sikre måder
 • 7. Anbefalinger til pleje efter depilering for gravide kvinder

Udtalelse fra læger

Eksperter kan stadig ikke komme til en fælles mening om dette spørgsmål, men de fleste læger mener, at fjernelse af hår under graviditet ikke er ønskeligt af flere grunde.

 • De fleste metoder til hårfjerning ledsages af ubehagelige følelser, og smertegrænsen for gravide kvinder er meget høj, og de sædvanlige procedurer bliver uudholdelige. Når du laver depilation, skal du overvåge smerte, fordi der er risiko for livmoderton eller fosterdød.
 • Forventende mødre forværrer allergiske reaktioner. Selv de sædvanlige voksstrimler, karamel til shugaring og andre depileringsprodukter kan forårsage irritation og udslæt.
 • Kvinder, især i sen graviditet, er tilbøjelige til åreknuder. Sygdommen er en kontraindikation for depilering af benene.

Disse er generelle anbefalinger og advarsler; ingen har ret til at forbyde en kvinde at udføre depilation under graviditeten.

I hvilke tilfælde er fjernelse af hårfjerning forbudt

En kvinde skal være opmærksom på hendes krop for at beslutte at fjerne håret, mens du bærer et barn. Det er kendt, at en voksende baby tager en masse styrke og svækker immunsystemet, så mange sygdomme kan forværre.

Derfor er epilering under graviditet uacceptabel, hvis der er:

 • hudsygdomme, skader og ar;
 • diabetes af enhver art;
 • forskellige formationer på epidermis;
 • herpesvirus og andre infektioner;
 • højt blodtryk og forstyrrelse af det kardiovaskulære system;
 • psykiske lidelser, herunder epilepsi.

Depilation under graviditet: sikre metoder

Venter på fødslen af ​​en baby er ikke en grund til at starte dig selv ved at nægte at epilere ben og andre dele af kroppen. Efter alt er der måder at gøre huden glat, uden at skade nogen.

Klassisk barbering og depilatory cremer

Den første mulighed er den sikreste, men effekten varer kun 2-4 dage. Derudover må du ikke glemme det aktive arbejde med hormoner, takket være, hvilke nye hår bliver hårdere og mørkere.

Kemisk hårfjerning er kun tilladt efter test for allergi, ingredienserne i fløden bør ikke forårsage forbrænding eller rødme. Og også mange produkter har en skarp specifik lugt, der irriterer gravide kvinder.

Vaskning og shugaring

I lighed med princippet om metoder til fjernelse af hårfjerning anvendes kun i en enkelt tilfælde, og i den anden - sukkerpasta. Disse procedurer er ikke kontraindiceret til gravide kvinder, men de ledsages af ubehag og smerte. Derfor bør du lægge op på smertestillende midler og kontakte en professionel kosmetolog.

Elektrisk epilator og pincet

Ifølge instruktionerne, der følger med enheden, er den ikke egnet til barbering af graviders ben. Men hvis du brugte epilatoren før graviditet, forudsat at det ikke forårsager uudholdelige smertefulde fornemmelser, kan du fortsætte med at bruge det under graviditeten.

De enkelte hår på små dele af kroppen fjernes godt med pincet, det vigtigste er ikke at glemme at behandle værktøjet før proceduren og bruge sedativer efter det.

Hydrogenperoxid

For at opnå glathed i benene og andre dele af kroppen ved hjælp af hydrogenperoxid, skal du holde mere end en session, så denne metode er ikke særlig populær blandt gravide kvinder. Hydroperit er ufarlig for kroppen, men kan tørre følsom hud og forårsage irritation.

Forbudte metoder til depilering

Profesjonelle metoder til fjernelse af uønsket vegetation, der giver langsigtede resultater, er kontraindiceret for kvinder i situationen, da laser og specielle indretninger trænger ind i de dybe lag af epidermis og kan påvirke spædbarnet.

 1. Laser og fotoepilation er nye måder, deres virkninger på embryoet er dårligt forstået, så det er bedre ikke at risikere fostrets sundhed. Før du går til skønheds salonen, er det nødvendigt at konsultere en observeret gynækolog, der kan godkende proceduren under hensyntagen til fristen.
 2. Elektrolyse involverer brugen af ​​elektriske impulser, der trænger ind i hårpæren og ødelægger den. Enheden, der genererer strøm, virker normalt ved høje temperaturer, så der er stor sandsynlighed for hudforbrændinger og forekomsten af ​​alvorlig smerte.

Trimesters og funktioner

Epilering under graviditeten afhænger af perioden, hver trimester har sine egne prioriterede metoder til fjernelse af hår.

De første tre måneder, hvor embryoet er i fare, kan enhver påvirkning af moderen påvirke barnets tilstand. Derfor er det i de tidlige stadier bedre at begrænse den klassiske sikre barbering.

Andet trimester er bedst egnet til depilation, i løbet af denne periode reduceres smertetærsklen.

De sidste tre måneder er også velegnede til at fjerne overskydende hår, men i løbet af denne periode øger sandsynligheden for pigmentering på huden, og en stor mave skaber visse vanskeligheder for selvpilation.

De mest effektive og sikre måder

Mens eksperter argumenterer for, at fjernelse af hårfjerning for gravide kvinder er tilladt, er det den sikreste metode at bruge barbermaskine. Vaskning og shugaring giver et langvarigt resultat, men du skal udholde ubehag under proceduren.

Anbefalinger til pleje efter depilering til gravide kvinder

Inden for 9 måneder bruger kvindens krop en stor indsats for vedligeholdelse og udvikling af barnet, så du skal forsøge at gøre alt for at give yderligere hudpleje.

Efter epilering er det nødvendigt at anvende fugtigheds- og regenereringsmidler, for eksempel aloe vera creme og panthenol. Under graviditeten forværres mange allergier for at undgå irritation efter at have konsulteret en læge, der tages antiallergiske lægemidler.

Hvis det er muligt, begræns den tid, der bruges i solen, for at beskytte mod pigmentpletter og forbrændinger.

Epilering under graviditet - er det muligt at gøre det, er det værd at risikere og hvordan man kan slippe af med kropshår i denne periode

En ung kvinde, som ingen andre, er bekymret for hendes udseende, og hun forsøger under ingen omstændigheder at passe sig selv.

Dette er særligt vanskeligt at gøre under graviditeten, når der er maksimal hormonel stigning og hårfjerning kan øge væksten.

Laser hårfjerning, fotoepilation, elektrolyse - der er mange typer hårfjerning, men spørgsmålet opstår, hvordan man løser dette problem under graviditet og amning, om det er muligt at gøre hårfjerning og hvordan man ikke kan skade barnet.

Typer af hårfjerning og deres brug til at bære et barn

Laser hårfjerning

Denne procedure er en proces med ødelæggelse af hårsækken under huden ved udsættelse for en laser. Strålerne opvarmer follikelet, det brister og pæren kollapser, fungerer ikke længere.

Denne metode anses for den mest smertefri for gravide kvinder. Men bemærk at dermatologer har flere mulige bivirkninger:

Primær tegn på atopisk dermatitis kan forekomme. Laser hårfjerning i bikiniområdet kan føre til tilstopning af talgkirtlen ved limning.

Overdryning af huden, som er typisk for gravide, og situationen er forværret efter laser eksponering.

Kold epilation

Det er direkte en slags laser hårfjerning og ved denne metode ødelægger hårsækken. Dens største fordel ligger i det faktum, at selv med det hjælper selv de letteste hår på kroppen, og det har også fuldstændig smertefrihed under processen.

Men hun har også kontraindikationer. I intet tilfælde gælder ikke:

 • gravide, såvel som dem, der ammer;
 • mennesker med onkologisk sygdom;
 • i nærvær af irritation eller purulente sår på kroppen.

Elos epilation

Denne metode er også en af ​​de fysioterapeutiske procedurer, der er forbudt at udføre under fødslen af ​​fosteret, samt efterfølgende amning.

På trods af dette, takket være elektro-optisk synergi, klare det med at fjerne hår og det er harmløst for en sund krop.

elektrolyse

Dette er en af ​​de mest effektive metoder til fjernelse af hårfjerning. Metoden til dens handling ligner laser hårfjerning, da det også påvirker hårsækken.

Kun i stedet for strålerne er der en mikro-tynd nålelektrode. Det virker som en effektiv teknik, men det har også sine ulemper:

photoepilation

Denne metode påvirker håret med en flash af lys og derved atrophicere follikelen. Derfor observeres udmattelsen og tabet af uønsket hår. Desværre er denne procedure ret dyr i forhold til ovenstående.

I det omfang metoden er ny, har den været lidt studeret, så der er ingen klar effekt på graviditeten. For at undgå ubehagelige konsekvenser efter fotoepilation er det bedst at afstå fra at bruge det under graviditeten.

Hvem er interesseret i at se på billederne før og efter RF ansigtsløftningen og for at finde ud af, hvad proceduren er, og hvilken effekt det giver, foreslår vi at se her.

Anvendelsen af ​​magnetisk terapi i kosmetologi, indikationer og kontraindikationer til proceduren - her.

Hvilke metoder kan jeg bruge?

Barbermanden

For gravide er den bedste mulighed for personlig pleje barbering.

Denne metode er så almindelig på grund af dens enkelhed og lave omkostninger, at den forbliver en af ​​de mest populære, såvel som den sikreste i form af virkninger på kroppen. Det har sine ulemper:

 • Afhængig af området kan irritation forekomme;
 • Metoden er den korteste, fordi efter en dag eller to, kan hår, der har trængt ind på overfladen, observeres;
 • hårgenvækst bliver ret hårdt, hvilket forårsager utroligt ubehag.

Depilatory cream

Den anden acceptable metode til at eliminere hår under graviditeten er cremeafdækning. På grund af det kemiske stof bryder håret ned og fjernes let med en vaskeklud eller et frimærke.

Sammenfattende, før du beslutter dig for en af ​​ovennævnte metoder til fjernelse af hår, bør du afveje fordele og ulemper. Med ekstrem forsigtighed og forståelse for ændringerne i din krop til at komme ind på problemet. Lad alle radikale metoder vente til postpartumperioden, brug kun delikate mekaniske metoder.

Afslutningsvis tilbyder vi at se og lytte til hvad lægerne siger om hårfjerning under graviditeten:

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet og på hvilken måde

Kvinder stræber altid efter at blive smukke. Et velplejet ansigt og krop øger selvværd, forbedrer humør og får dig til at føle sig mere selvsikker. Men i forventning om, at barnet skal afstå fra nogle af de sædvanlige procedurer. Er hårfjerning tilladt under graviditet? Det er trods alt en ganske smertefuld vej til skønheden, hvilket kan påvirke fremtidens mors velfærd negativt.

Hvor længe graviditeten er tilladt

Epilation hjælper med at slippe af med overskydende vegetation på kroppen. Under denne kosmetiske procedure påvirkes hårets rod af forskellige metoder. Som følge heraf dør pæren, som bevarer hudens glathed i flere uger eller endog i flere måneder (afhængigt af den valgte metode).

Epilation er meget populær blandt moderne kvinder, herunder gravide kvinder:

 • så det er lettere at opretholde hygiejne, hvilket er vigtigt under graviditeten (for dette bliver bikini hårfjerning udført);
 • Når et barn er født, på grund af hormonforandringer vokser hårene på kroppen hurtigere, og epilering sparer den fremtidige mor fra behovet for at barbere store dele af kroppen hvert par dage.

Men hårfjerning (i salonen eller hjemme) har sine egne egenskaber for hver trimester:

 1. I de tidlige stadier er der en intensiv dannelse af alle fostrets vigtigste systemer og organer. Risikoen for spontan abort i denne periode er ekstremt høj - det kan forårsage stress, herunder smerte, fra hårfjerning. Smertefulde syndrom fremkalder livmoderens tone og sammentrækninger.
 2. Den anden trimester anses for at være gunstig for proceduren for hårfjerning på kroppen, i bikiniområdet og på benene. Fosteret er allerede veletableret, og hormonniveauet bidrager naturligvis til at sænke smertens tærskel.
 3. I tredje trimester er der intet strengt forbud mod fjernelse af hår. Men risikoen for pigmentering af huden stiger betydeligt, så valget af hårfjerningsmetode bør kontaktes ansvarligt.

Når epilering ikke er tilladt

Der er begrænsninger, hvorunder du ikke kan gøre hårfjerning under graviditet:

 • tilstedeværelsen af ​​gravide hudsygdomme
 • diabetes mellitus
 • herpes;
 • kardiovaskulær patologi
 • ar og ar på stedet for den planlagte behandling;
 • venøs sygdom;
 • livmoderens tone eller truslen om abort
 • hypertension;
 • psykiske lidelser.

I sådanne tilfælde, når der er et presserende behov for at slippe af med overskydende hår, er den fremtidige mor bedre af at gøre afskallingen, det vil sige ved at bruge en normal barbering.

Sikre metoder til fjernelse af hår til gravide kvinder

Når et barn er født, gennemgår kroppen væsentlige ændringer, der sikrer den livlige aktivitet af to væsener. På grund af den ændrede hormonelle baggrund vokser hårvæksten. De bliver mørke, hårde og tykke og forværrer udseendet. Det er svært at fjerne dem på grund af den afrundede mave, især når det kommer til ben og bikini område.

For at gøre dette anbefales det at bruge tjenester fra professionelle saloner, der kan tilbyde en "klient i en interessant position" en række metoder til fjernelse af hår:

 • laser hårfjerning;
 • Laser hårfjerning;
 • bioepilation (eller voksning);
 • shugaring.

Laser hårfjerning

Dette er en effektiv og smertefri manipulation. I hårfjerningsprocessen virker laserstrålen på pæren og opvarmer den. Folliklerne dør, og de små huller, der forbliver på dem, heler gradvist. Hårene på dette websted vises ikke længere. Den største ulempe ved laser hårfjerning er den høje pris for tjenester.

Afstå fra denne metode vil have ejere af blondt hår. Opvarmning af pæren med den efterfølgende fjernelse af vegetation lykkes kun på mørkt hår og skøn hud. Nogle læger anbefaler ikke laser epilering til deres patienter, og anser det som et provokatortabort. Men andre er tværtimod overbevist om, at dette er en absolut sikker procedure, der ikke påvirker graviditeten på nogen måde.

Bioepilation (voksning)

Billig, effektiv og hurtig fjernelse procedure. En smeltet voks påføres problemområdet med en træspatel. Et lille serviet lægges på toppen og venter på at afkøles. Derefter trækkes serviet med en skarp bevægelse sammen med voks og hår. Hårets længde må ikke overstige 5 mm. Få dage før den planlagte procedure skal du barbere håret med en almindelig barberkniv.

Fjernelsesprocessen er ret smertefuld og har nogle kontraindikationer:

 • åreknuder - læs om thrombophilia under graviditet
 • allergier;
 • Fødselsmærker, pigmentpletter i det planlagte behandlingssted
 • høj følsomhed overfor smerte.

Hvis en kvinde ikke tidligere forsøgte at vokse, bør man ikke eksperimentere med graviditet. Det er bedre at finde en anden, mere blid måde.

photoepilation

Ligesom laser hårfjerning er denne metode til hårfjerning kontroversiel under graviditeten. Effekten af ​​fotoepilation er et lys, der beskadiger skibene omkring folliklen. Gradvist dør pæren på grund af mangel på næringsstoffer. Gamle hår falder væk, men intet vokser i deres sted.

Denne service i skønhedssaloner begyndte at give relativt for nylig. Ingen kan sige om virkningen af ​​processen på gravide eller dens fuldstændige sikkerhed, da der ikke er gennemført særlige undersøgelser.

Shugaring

Denne fremgangsmåde svarer til voksning. Forskellen i de materialer, der anvendes i proceduren. Normalt er det sukker, honning eller karamel. Denne metode kan fjerne hår i nogen zoner, herunder bikini zone.

I en måned efter proceduren vil den fremtidige mor nyde fløjlsagtig og glat hud. Men der er også negative punkter her - en mulig allergisk reaktion på materialer og smertefuld fjernelse.

hårfjerning

Det adskiller sig fra den sædvanlige epilering, idet der ikke dør ved forarbejdning af pæren, men kun de øvre hår fjernes. Fremgangsmåden kan udføres med en speciel creme, voks og en husstandsepilator. Men de sidste to metoder er yderst smertefulde og uønskede under graviditeten, især når du skal udføre behandling på et intimt sted.

Fordelene ved depilation:

 • tilgængelighed;
 • enkelhed;
 • sikkerhed;
 • Der kræves ingen specielle færdigheder til behandling.

Gravide kvinder fra uønsket vegetation på kroppen er bedre at slippe af med en barbermaskine. Det tager ikke meget tid, er billigt og relativt sikkert. Derudover er der ingen kontraindikationer for denne form for depilation. Det er vigtigt at bruge en barbermaskin forsigtigt for at undgå skade og skade på huden.

Voksning under graviditet

En stor ulempe ved depilation er det hurtige udseende af børster og den aktive vækst af nye hår. Efter proceduren vil creme eller kølevæske hjælpe med at undgå irritation. Det vil lindre betændelse, helbrede mikrosår, berolige huden og forhindre udslæt.

For at fjerne hår på benene eller i et andet problemområde, kan en gravid kvinde bruge en depilatory cream. Huden er ikke skadet, og hårene fjernes så hurtigt. Det vigtigste før du bruger den valgte creme til at teste for en allergisk reaktion. For at gøre dette anbringes en lille mængde creme på albuebukken. Hvis der efter 10 minutter ikke er rødme på huden, kan du sikkert gå videre til proceduren ved hjælp af instruktionerne.

Da det er forbudt at fjerne hår

Næsten alle former for hårfjerning er yderst smertefulde. Du kan undgå ubehag og ubehag ved at erstatte proceduren med en normal barbering. Desuden kan en stressende situation og smerte provokere en stigning i blodtrykket hos en gravid kvinde, hvilket er en trussel mod svangerskabet.

Jo mere smerte den valgte metode til fjernelse af hårfjerning kræver, jo hurtigere må den blive forladt. En gravid kvindes krop er yderst følsom for smerte og kan reagere stærkt på den, selvom kvinden allerede er bekendt med denne procedure. Du skal fjerne de mest synlige og uønskede hår (for eksempel over overlæben). Alt andet kan være barberet eller epileret, efter at barnet er født.

Du skal nægte sådanne fjernelsesmetoder:

 1. Det er uønsket at udføre hårfjerning voks og hjem epilator. Begge procedurer forårsager alvorlig smerte. Det er især farligt, hvis en kvinde vil udføre proceduren alene. Desuden indikerer instruktionerne for epilatoren, at graviditet er en af ​​kontraindikationerne til brugen heraf.
 2. Elektrolyse er effekten på hårrotten ved elektrisk udladning. Som følge heraf dør hårsækkenet for evigt. Elektrisk strøm leveres via en tynd steril nål indsat i hårkanalen op til selve follikelen. Der er mange typer elektrolyse, men ingen af ​​dem kan udføres af gravide og ammende mødre.

Forholdsregler og tips til forventede mødre

For at udføre en epilation eller ej beslutter den gravide kvinde. Nå, før hun besøger skønhedssalonen, vil hun rådføre sig med sin læge. Hvis der ikke er kontraindikationer og negative faktorer, bør nogle punkter overvejes:

 • prøv ikke at bruge depilation cremen med parfume og farvestoffer, for ikke at forårsage allergier. Cremen kan ikke holdes på kroppen i lang tid, ellers vil dets aktive komponenter blive suget ind i blodet;
 • Vælg en smertefri metode til fjernelse, da stresshormonet, der produceres under behandlingen, har en negativ effekt på fostret.
 • For at udelukke mulige tilstedeværelse af hudproblemer, bør du konsultere en hudlæge før du går til skønhedssalonen;
 • laser hårfjerning og photoepilation for gravide er ikke udført i bikini området og i maven område;
 • efter proceduren skal de behandlede områder tørres med apotek hydrogenperoxid - dette vil betydeligt bremse væksten af ​​fremtidige hår;
 • Hvis hårene på nogen del af kroppen optrådte under graviditeten, så skal du vente på levering. Så forsvinder de uden udefrakommende indgreb.

Uden frygt, uden frygt for graviditet, kan du kun bruge depilation. De resterende metoder rejser tvivl i kampen mod uønsket vegetation. Her skal den fremtidige mor selv bestemme, hvad der er vigtigere - skønhed og glathed i huden eller det sunde forløb af graviditeten.

Mere selvpleje sved:

Tilbagemelding på den mannlige veet depilatory gel

Valg af mænds elektriske barbermaskine