10 bedste salver til helbredende sår 2018

Mindre skader i hjemmet, i fritiden eller under udøvelsen af ​​professionelle opgaver er ikke ualmindelige i hverdagen. Selv en erfaren husmor kan skære en finger i køkkenet, børnens udendørs spil sjældent gør uden knækkede knæ og ridser på håndfladerne, nye sko støder som regel deres hæle. Hvis såret ikke behandles i tide, vil det begynde at hæmme og undertrykke, og så kan selv uskyldige ved første øjekast give alvorlige ubehag og komplikationer. Lindre betændelse og hurtigt helbrede skaden - det naturlige ønske hos enhver person. Og en effektiv salve til helbredende sår vil hjælpe i dette.

Sårhelingmidler tilbydes af moderne apotekere i en bred vifte. Men hvilken en at vælge, så det ville hjælpe hurtigt, og aret forblev ikke, og prisen bide ikke? Hvilket middel til sårheling kan bruges til behandling af skader hos børn? En oversigt over de mest populære sårheleende salver med en hurtig og dokumenteret effekt nedenfor.

Hvad skal man anvende i første fase

Regenereringsmidler vælges under hensyntagen til graden af ​​vævsskade og typen af ​​sår. Der er sårhelende salver til behandling af overfladiske sår - overfladiske nedskæringer, slid og ridser. Og midlerne til at løse mere farlige problemer - forbrændinger, trofiske sår, festering af abscesser. Ethvert sår, uanset oprindelse, har to faser af udvikling og helbredelse: inflammatorisk og regenerativ.

I det første stadium bløder såret og inflames, de beskadigede væv dør ud, og med denne proces kan ichor og pus frigives. I den første fase skal der anvendes en antiseptisk helbredende salve.

Godbidder

 • Lindre betændelse
 • Desinficeres.
 • Let at anvende.
 • Kan bruges uden rådgivning til en læge.
 • Solgt på apoteker uden recept.

ulemper

 • Der er kontraindikationer og bivirkninger.
 • Der er risiko for allergiske reaktioner.
 • Ikke alle sådanne værktøjer er lige så egnede.
 • Nogle mennesker kan være intolerante komponenter, der udgør salven.

Helbredelse af sår af enhver oprindelse begynder med deres desinfektion. Til dette formål anvendes antiseptiske og antibakterielle midler. For det første skal såret behandles med en opløsning af jod, en grøn diamant eller hydrogenperoxid. Så anvendes et af følgende midler til det fugtige slid.

7 bedste sårheling

Ridser efter at have spillet med en kat og et slid fra en mislykket landing på asfalten, scuffs fra nye sko og en revet burr, en moden furunkel, der efterlader et "krater" og et snit efter en unøjagtig barbering - alt dette refererer til sår.

Enhver skade på hudens integritet er en ideel måde at trænge igennem de patogene bakterier til stede overalt og overalt. Forkert sårheling kan resultere i langsom heling, ardannelse, suppuration og endda sepsis.

Men lad os ikke tale om den triste. Især da apotekerne har mange løsninger på dette problem. Det er stadig at finde ud af, hvilke salver, spray og cremer til sårheling, der er de bedste og fortjener det bedste sted i førstehjælpskassen.

solkoseril
den bedste salve til helbredende sår

Omkostningerne til et rør indeholdende 20 g salve er ca. 200 rubler.

Fordele. Den vigtigste aktive ingrediens i Solcoseryl er kalvebloddeproteiniseret dialysat. Oversat til menneskers sprog betyder det, at de celler, hvorfra det nye væv er "bygget" under sårheling, allerede er befriet fra proteiner, og det menneskelige immunsystem ikke behøver at "sniffes ud" for at afgøre, om det er en ven eller en fjende. Human immunitet opfatter dette stof som neutralt, hvilket gør det muligt at minimere allergiske reaktioner. Derudover udsættes kildematerialet (blodet fra sunde kalve) til dialyse - befriet fra urenheder, der er unødvendige for mennesker.

Alle disse komplekse og uforståelige processer gav Solkoseril den ønskede virkning: det accelererer vævsregenerering, forbedrer vækst og modning af unge celler, forhindrer dannelsen af ​​exudat (det meget væske, som gør såret "vådt") og stimulerer dannelsen af ​​collagenfibre. På grund af Solcoseryls omfattende anvendelsesområde anbefales det at behandle sår af forskellig oprindelse - fra sårhud, til forbrændinger.

Ulemper. Uanset hvor imponerende listen over fordele var, var der ingen klinisk undersøgelse af den aktive bestanddel. Dette skyldes objektive grunde - dialysatets specifikke egenskaber, men alligevel...

Desuden er det på trods af det forberedelse, som blodproduktet gennemgår, forblevet et biologisk aktivt stof, hvilket betyder, at personer med tendens til allergiske reaktioner bør bruge denne salve med forsigtighed.

Konklusioner. En række specialister og patienter selv taler positivt om Solcoseryl, men fraværet af en officiel udtalelse om lægemidlets kliniske virkning gør det nødvendigt at sænke scoren med 1 point. Men de 9 resterende point tildelt Solkoseril - ærligt fortjent.

Anmeldelser. "Om vinteren spreder min hud på min hånd, og så sprækkerne bløder. Jeg har ved en tilfældighed hørt om Solkoserile, og nu er dette min favorit, det bedste middel, såret er virkelig stramme på kortest mulig tid. Det er bedre ikke at anvende på et vådt sår på en gang - det er pinched, men hvis det er lidt tørret op så en god ting! "

panthenol
bedste spray til sår og forbrændinger

Omkostningerne ved en flaske med en aerosol på 130 g er ca. 320 rubler

Fordele. Det aktive stof - dexpanthenol - på såroverfladen erhverver nysgerrige egenskaber. Det omdannes til pantothensyre, som er en deltager i regenereringsprocesserne. Så efter aktivering af Panthenol på solskoldning, slid, postoperativ sutur osv. Aktiveres væksten af ​​celler i huden, som "strammer" såret.

Form release - et andet plus stof. Sår, berøring, som forårsager smerte, tolererer roligt sprayen af ​​panthenol - den lette tekstur af aerosolen sikrer ensartet anvendelse af produktet uden ubehagelige fornemmelser.

Ulemper. Ved den mest detaljerede undersøgelse er der i Panthenol ingen væsentlige fejl.

Konklusioner. Evnen til at bruge panthenol til behandling af sår hos gravide kvinder og børn (et klik på forstøveren og barnet har ikke engang tid til at mistanke om, at den er "behandlet"), effektiviteten af ​​en lang række hudskader (fra banale slid til boble dermatitis) får fuld ret til at kalde det Heal sår en af ​​de bedste og give ham en score på 10 point.

Anmeldelser. "Ved rejser til havet blev Panthenol en ægte frelse: Jeg blev brændt, så jeg troede jeg ville gå til en læge. Apoteket rådede Panthenol. Jeg kan sige, at umiddelbart efter ansøgningen er der en følelse af behagelig afkøling, brændende og smerte roligt ned. Og fra boblerne på skuldrene var ikke engang et spor. Det eneste negative er lidt dyrt, hvis du bruger det ofte, har du ikke nok i lang tid. "

levomekol
den bedste salve til helbredelse af purulente sår

Omkostningerne ved et rør med en salve på 40 g er ca. 130 rubler.

Uanset hvordan du beskytter såret mod ekstern indflydelse, kan bakterier altid komme ind i det. Befolkning af såroverfladen vokser og former sig aktivt, og resultatet af deres aktivitet er sårfestering.

I dette tilfælde vil den berømte Levomekol ikke tillade infektionsprocessen at sprede sig til omgivende væv: den indeholder chloramphenicol - et stof med en antimikrobiell effekt. Denne salve vil være et rigtigt fund for dem, der har små og ikke meget sår, er de sædvanlige ledsagere i livet, eller når immunsystemet ikke er meget stærkt og uden meget begejstring bekæmper bakterier. Levomekols virkningsområde er ret bredt, hvilket gør det muligt at reducere aktiviteten af ​​ikke en, men flere typer patogener. Af særlig interesse for de "sårede" er de pyocyaniske og Escherichia coli samt Staphylococcus aureus - de mest almindelige patogener, der forårsager sårdannelse.

Ulemper. Med al sin magt er Levomekol ikke allmægtig. Behandlingen af ​​denne sårsalve, der er smittet ved kontakt af såroverfladen med råkød eller fisk (det er ikke ualmindeligt at skære og smitte samtidig med skæring af fisk), samt jordbunden, må ikke imponere dig eller din læge.

Konklusioner. Levomekol gælder ikke for nye lægemidler, der "enten hjælper eller ej." Dette er et velprøvet middel til behandling af inficerede sår og forebyggelse af infektion, hvis du ikke er sikker på rigtigheden og effektiviteten af ​​behandlingen med antiseptika. Derfor fortjente 10 point ud af 10.

Anmeldelser. "Salven er fantastisk. De siger også, at Sovjetunionen ikke kunne gøre noget. Bakterier faldt ind i såret på armen, festered, og den grønne tog ikke mere. Jeg tog salven - bogstaveligt om 1 dag blev såret ryddet og begyndte at stramme. Ingen ord er let. "

Oftalmoferon
bedste førstehjælp til øjenskader

Omkostningerne ved en flaske med en opløsning på 10 ml. er omkring 270 rubler.

Fordele. Desværre kan sår ikke kun optræde på huden. Den berygtede elev af øjet lider af skader ikke mindre end knæ eller albuer. Men hvis skåret på fingeren kan behandles med almindelig strålende grøn, så med første øjenskader vil en sådan førstehjælpsforanstaltning føre til irreversible konsekvenser.

Oftalmoferon - bredspektret oftalmiske dråber, der har en antimikrobiell, antiinflammatorisk, regenererende, analgetisk virkning. Faktisk er disse dråber beregnet til behandling af sygdomme forbundet med beskadigelse af øjenvæv. Men et fremmedlegeme eller en forbrænding (en ret almindelig skade, når man laver mad i en kogeolie), kræver hurtig og korrekt hjælp. Ophthalmoferon vil lette symptomerne og give dig tid til at komme til lægen uden risiko for at tilføje en masse infektioner til skaden.

Ulemper. Den eneste mangel på Ophthalmoferon identificeret er modviljen hos mange mennesker til at begrave noget i deres øjne. Men dette gælder ikke for lægemidlets virkning og sikkerhed, så det har ingen "minuser".

Konklusioner. Den bedste måde at yde førstehjælp til øjenskader og at behandle en bred vifte af smitsomme og inflammatoriske sygdomme. 10 point ud af 10!

Anmeldelser. "Jeg tør ikke kritisere andre stoffer, men i sammenligning med dem er dråber af Ophthalmoferon bare fremragende. Det tog os tre dage at slippe af med konjunktivitis, mens barnebarnet forlod sommeren, tog medicinen meget godt. Øjnene tændte ikke, der var ingen irritation. registreret som obligatorisk førstehjælpskasse. "

Dermatiks
den bedste måde at forhindre ar og ar fra skade

Omkostningerne ved et rør indeholdende 15 g. gel er omkring 2800 rubler.

Fordele. Ofte er rettidig og korrekt behandling af hudskader ikke tilstrækkelig opmærksom. Den mest almindelige komplikation er dannelsen af ​​keloid eller hypertrofiske ar. Dette er ikke kun uæstetisk, men også ubehageligt: ​​hvis aren er placeret på huden på armens eller benets fleksoroverflade, kan hver bevægelse forårsage ubehag.

Dermatik er beregnet til behandling af allerede dannede (men friske!) Ar, såvel som et profylaktisk middel i tilfælde, hvor forekomsten af ​​et ar er meget sandsynligt (postoperative sting, lacerated sår osv.). Sammensætningen indbefatter organiske og uorganiske siliciumforbindelser, som opretholder en ensartet og konstant hudfugtighed og forhindrer væksten af ​​keloidvæv, der danner ar.

Ulemper. Gelen skal påføres i et meget tyndt lag. Så tynd, at efter 4-5 minutter ved berøring af huden af ​​fingrene ikke føler noget, men tør. Ellers vil der være pletter, der er svære at fjerne. Derudover har Dermatiks ingen antiseptisk eller antiinflammatorisk virkning. Hvis der er mulighed for en sårinfektion, skal behandlingen suppleres med andre lægemidler.

Konklusioner. Effektiviteten af ​​Dermatiks er høj nok, hvis du bruger det straks efter at huden har helbredt. Men prisen på stoffet er svær at tildele til en demokratisk og tilgængelig for alle. Derfor er 9 point ud af 10.

Anmeldelser. "Jeg havde et ar over min læbe, en lille shovchik. Jeg var meget bange for, at det ville forblive det. Derfor begyndte brugen af ​​dermatik straks, som sømmen blev sat på plads. Hun smurt i tre måneder to gange om dagen, i et tyndt lag. Nu er det slet ikke synligt, jeg er meget tilfreds med dette værktøj. "

Eplan
bedste universelle middel til sår

Omkostningerne ved en flaske med en opløsning på 20 ml. er omkring 110 rubler.

Fordele. Handlingsspektret af denne løsning skaber indtryk af, at der findes et panacea. Baktericidal, blødgørende, smertestillende, sårheling, beskyttelseshandling gør det muligt at dække hele sårets problemer. Desuden kan Eplan anvendes til hudlæsioner - fra kemisk og solskoldning til akut acne eller dets virkninger i form af uattraktivt røde knuder.

Men det er ikke alt. Kløe efter en insektbid forsvinder hurtigt efter påføring af Eplan, og inden der arbejdes med industrielle eller husholdnings kemikalier, vil anvendelsen af ​​opløsningen på huden beskytte den fra disse kemikalier.

Ulemper. Det er logisk at antage, at i en så stor liste over fordele skal en slags fangst være skjult. Men selv med den meget skeptiske holdning til alle slags "panaceas" var det ikke muligt at opdage det.

Konklusioner. Effektiv, billig, alsidig. Eplan har opnået den højeste score: 10 point ud af 10!

Anmeldelser. "Dette er det bedste middel mod sår og ridser, og faktisk en løsning til alle lejligheder. Jeg prøvede det for første gang, da jeg formåede at brænde mig dårligt i en picnic. Siden da har jeg kun brugt Eplan, hvor der er et sår eller slid, og jeg har en million af dem hver dag, når jeg arbejder som byggmester, hjælper det mig perfekt. Nu har min kone sluttet sig, efter at vi har lykkedes hurtigt at helbrede udslæt på hendes ansigt. "

salt
den bedste folkesundhed til skader

Afhængig af producenten er omkostningerne ved pakning af salt, der vejer 1 kg, fra 16 rubler.

Den person, der inspireret talte fra scenen "Udslæt mig ikke salt på sårene", havde tydeligvis intet at gøre med medicin. Eller havde? Fordi brugen af ​​salt til helbredende sår i den form, den udbydes til salg, er den værste mulighed for alle. Konsekvenserne vil brænde og uacceptable smerter, effekten af ​​en kemisk forbrænding og et anstændigt ar, der minder dig om, at salt ikke har plads på skadet hud.

Men korrekt forberedt saltopløsning er i stand til mirakler. Militære kirurger i marken bruger stadig dette værktøj til behandling af lacerated og purulent sår, hvis de mere "civiliserede" stoffer af en eller anden grund ikke er tilgængelige.

Fordele. Salt og vand - de krævede ingredienser - dette er hvad du kan købe i enhver butik, i ethvert land og bruge under alle forhold. Såret, vasket med en opløsning på 1 time. salt (uden dias) og 1 glas vand hjælper dig med at "leve" til nærmeste apotek eller lægekontor. Og hvis du allerede står i apotek og er forvirret, og ikke ved hvilken førstehjælp du skal vælge, vil en normal saltvandsløsning - billig og effektiv - være en glimrende løsning til at vaske såret.

Ulemper. Langt fra alle sår vil saltvand producere den ønskede effekt, og hvis en "seriøs" nerveendring løber i skadezonen, gør smerten ved at bruge salt dig til at græde bittert. Hertil kommer, at friske termiske skader og kemiske forbrændinger til at anvende denne løsning er absolut kontraindiceret.

Konklusioner. Det bedste middel til primær desinfektion af sår i fravær af stoffer samt til behandling af sår med markeret suppuration. Men stadig, hvis der er et valg, er det bedre at give præference for mere civiliserede metoder. Resultat - 5 ud af 10.

Anmeldelser. "Efter operationen var halsen sår i lang tid (de indsatte et åndedrætsrør og beskadigede noget). Og der var ikke kun smerte, i spyt var der klare spor af enten pus eller blod. Halsen var konstant opsvulmet, det var svært og smertefuldt at sluge, pastiller (fra halsen) hjalp slet ikke. Efter råd fra svigermor begyndte hun at gurgle med en stærk havsaltopløsning - overraskende begyndte hun at mærke, at smerten var mere støjsvage og svulmen i halsen var gået.

Salve til helbredende sår, TOP 14 bedste sårhelende midler med hurtig virkning

Hudskader er en af ​​de mest almindelige husskader.

Også huden kan blive såret under påvirkning af negative miljømæssige faktorer:

 • Luft for tørt
 • kold
 • Kontakt med irriterende kemikalier
 • Handlingsvarme

På grund af virkningen af ​​skadelige faktorer tørrer huden ud og flager af, smertefulde revner danner på den, som ikke heler i lang tid og periodisk bløder. Ofte udseendet af sådanne defekter om vinteren, når kroppen er svækket af mangel på vitaminer og sollys.

For hurtigt at komme af med smertefulde sår er det nødvendigt at anvende helbredende midler.

solkoseril

Forberedelsen på basis af blodkomponenter i kalve er tæt på sammensætningen af ​​blodets fysiske bestanddele. I tilfælde af hudlæsioner er det foreskrevet i form af en salve. Det mætter cellerne med glukose og ilt, accelererer dannelsen af ​​granuleringer og den tidligste ardannelse af såret. Velegnet til behandling af ikke kun ridser og udskæringer, men også forbrændinger.

Værktøjet accelererer syntesen af ​​kollagen og forhindrer dannelsen af ​​hypertrofiske ar samt keloider. Det er nødvendigt at påføre agenset to gange om dagen: en lille mængde Solcoseryl påføres på det rensede og vaskede sår, så såret er dækket af et sterilt serviet og fastgjort med et bandage eller gips. Det kan anvendes på sårene i ansigtet, såvel som revner på læberne, der opstår i den kolde årstid.

Det har en afkølende virkning, fjerner noget af smerten.

Lægemidlet har praktisk taget ingen kontraindikationer, det kan forårsage kløe eller ubehag. I dette tilfælde erstattes stoffet med et andet middel.

Omkostningerne ved et rør med salve starter ca. 240 rubler, varierer afhængigt af regionen.

levomekol

Salve Levomekol fremmer sårheling, indeholder også et antibiotikum, der forhindrer suppuration af skaden. Kan bruges sammen med:

Hvad anbefaler lægerne?

Påfør produktet til huden, skal være et tyndt lag op til tre gange i en banke, herunder ved akutte inflammatoriske processer på huden. Når man anvender produktet i lang tid eller på store kropsflader, skal man huske på muligheden for ophobning af antibiotika i kroppens væv og dets toksiske virkninger, det er især vigtigt at huske om risikoen for graviditet.

Lokale allergier kan udvikle sig på lægemidlet: hududslæt, rødme og hævelse i huden, kløe, brændende, i sjældne tilfælde udvikler en bullous læsion eller erytem.

Hvis der opstår en allergi, skal lægemidlet trækkes tilbage.

Panthenol Baseret Salve

Salver indeholdende panthenol skal opbevares i førstehjælpskassen: Sådanne lægemidler er simpelthen uundværlige for kemikalier, der brænder, skærer og beskadiger huden.

Panthenol regulerer intracellulær metabolisme, øger kollagensyntese og accelererer ardannelse. Det har en lille antiinflammatorisk virkning, lindrer smerte og hævelse på skadestedet.

Eplan

Eplan har ikke kun en helbredende virkning, men bedøver og dræber også mikroorganismer i såret. Det er effektivt ikke kun når man får skader, men også når man bider, udvikler en allergisk reaktion, inflammatoriske processer. Det har en desinfektionsvirkning, det påvirker blodkoagulationsmekanismen og fremskynder denne proces.

Kan anvendes til behandling af læber og hud.

Radevit

Vitamin A baseret salve blødgør huden og starter regenereringsprocessen. Anvendes til behandling af termiske forbrændinger, revner, erosion og sår.

Historier fra vores læsere

Eliminerer virkningerne af beriberi. Uundværlig for opstart af seborrheisk dermatitis.

Zink salve

Der er et stort antal salver med tilsætning af zink. Sådanne salver er i stand til hurtigt at hjælpe i tilfælde af sår eller slid: de dræber patogener, tørrer såret, fremskynder helingsprocessen. På grund af den aktive komponent dannes en beskyttende film på sårets overflade, som ikke tillader mikroorganismer at passere og beskytter mod miljøpåvirkning.

Zinksalver forhindrer sårdannelse og forhindrer derfor udbrud af grove ar.

Argosulfan

Argosulfan - et kraftfuldt værktøj til at desinficere sår, indeholder i sin sammensætning kolloid sølv. Bruges til at behandle sår og en række hudlæsioner, herunder:

 • erysipelas
 • trophic ulcers i thrombophlebitis og diabetes
 • forbrændinger
 • forurenede sår

Behandling med salve kan vare op til to måneder. Lægemidlet er ikke ordineret til børn i det første år af livet.

Vishnevsky salve

Salve på basis af xeroform, tjære og ricinusolie har evnen til at fjerne infiltratet fra såret.

Det trækker suppuration, bidrager til gennembrud af purulente formationer med deres efterfølgende accelererede helbredelse. Det bruges i nærvær af gamle eller nye sår med spor af infektion, pustulære udbrud, infektiøse inflammatoriske processer.

Creme og salve på et naturligt grundlag

Der findes mange plantebaserede produkter på markedet, såsom Ay-sår eller Redningsmand - sådanne præparater er baseret på planteekstrakter:

 • Aloe vera
 • Havtornolje
 • Vitaminkomplekser

Sådanne salver hjælper med at bekæmpe ikke kun med sår, men også med hæmatomer som følge af blå mærker. Vitamin E salver anbefales til brug om vinteren for at beskytte huden mod kulde og fugt.

Methyluracilum

Salve med methyluracil har en stimulerende effekt på regenerering, stimulerer immunsystemet og forhindrer væksten af ​​bakterier.

Den aktive ingrediens er inkorporeret i bakteriernes reproduktive system og forhindrer deres reproduktion. Ansøg om sår, revner og foci af suppuration. Undertrykke den inflammatoriske proces.

Antibiotisk salve

Antibiotiske salver bruges til at undertrykke den vitale aktivitet af patogene mikroorganismer. Fælles patogener af hudinfektioner er:

 • Staphylococcus aureus
 • Staphylococcus saprophytic group
 • streptokokker
 • E. coli

Disse mikroorganismer er farlige, hvis de indtræder et sår både for personer med normal immunitet og for patienter med mangelfulde immunceller. Forberedelser med tilsætning af antibiotika vil bidrage til at forhindre purulente infektioner, fjerne de bakterier, der er kommet ind i såret, og sikre en hurtig helbredelse af defekten uden ardannelse.

Hormon salve

Agenter indeholdende kortikosteroidhormoner anvendes i vid udstrækning til allergiske hudlæsioner såvel som til forekomsten af ​​autoimmune læsioner, såsom psoriasis og systemisk lupus erythematosus. Ved at undertrykke aktiviteten af ​​inflammatoriske mediatorer reducerer hormonelle lægemidler symptomer på inflammation: de fjerner smerte, hævelse, forhindrer peeling og overdreven keratinisering af huden. De fjerner hævelsen af ​​en allergisk natur, bekæmper manifestationer af atopisk dermatitis og urticaria.

Mulige kontraindikationer

Vær opmærksom på salve til skadebehandling: nogle komponenter kan fremkalde en allergisk reaktion. Det er nødvendigt at teste produktet før brug: Påfør en dråbe salve på huden ved håndled eller albue.

 • Hvis kløe, brænding, rødme af huden eller ødem opstår, er det nødvendigt at stoppe behandlingen og konsultere en læge - det vil hjælpe dig med at vælge en erstatning, der er mere egnet til hudtype og individuelle kendetegn.
 • Det er nødvendigt at rengøre huden, inden du påfører agenset, fjern pus og snavs.
 • Det anbefales ikke at kombinere forskellige lægemidler, da den terapeutiske virkning kan falde.
 • Hormonale lægemidler kan føre til udtynding af huden, forekomsten af ​​strækmærker, atrofi af huden. Forberedelser med kortikosteroider er ikke ordineret til purulente infektioner i huden, koger, åbne sår.
 • En kombination af methyluracil med salver indeholdende antibiotika i dets sammensætning er mulig at forøge den terapeutiske virkning.
 • Under graviditet og eventuelle lægemidler bør bruges omhyggeligt, konsulter med din læge for mulige komplikationer, især salver og cremer indeholdende antibiotika og hormoner.
 • Hvis under amningstiden kræves, skal præparatet påføres huden og undgå salven i brystområdet. Brug ikke salver straks før fodring af barnet.

Generelle anbefalinger til pleje af sår

For hurtigt at kunne slippe af med sygdommen er det nødvendigt at sørge for sår ordentligt:

 • Sørg for omhyggeligt hudhygiejne omkring det beskadigede område.
 • Brug bløde sæbe og geler
 • Tør kun huden med bløde håndklæder eller servietter uden gnidning
 • Hvis det er nødvendigt at påføre en dressing, skal du kun bruge sterile bandager, ikke anvende uhensigtsmæssige stoffer, grove, syntetiske eller ikke-sterile materialer.
 • Det er kun nødvendigt at bruge personlige hygiejneartikler: håndklæde, sæbe, vaskeklud

Pleje afhænger af sygdommens specifikationer.

Skadesforebyggelse

For patienter med følsom hud skal der træffes forholdsregler:

 • Kjole varmt og i sæson, tillad ikke hypotermi
 • Om sommeren kan du ikke forblive i solen i lang tid, undgå solskoldning og overdreven garvning.
 • Undgå hudkontakt med kemikalier.
 • Vær forsigtig i hverdagen for at undgå skader og forbrændinger.

For at beskytte huden er det nødvendigt at holde i førstehjælpskassen midlerne til at beskytte epidermierne, for at vælge en universel kombination for alle mulige tilfælde - dette vil hjælpe med at holde huden sund og smidig.

konklusioner:

Er du tilfreds med livet med en sådan sygdom? Med sine bivirkninger? Er du klar til at tåle kløe, skjule ben fra andre, lide smerte, tabe negle?

Trods alt blev løsningen opfundet for længe siden, et stof, der reddede tusindvis af mennesker fra sådanne lidelser - den specielle NovaStep gel.

Vent ikke til sygdommen tager alt, hvad det kan. Rid dig selv og kære af unødvendige smerter, negativitet og angst - LÆR MERE

Hjem> Forberedelser> Salve til sårheling, TOP-14 bedste sårhelingemidler med hurtig virkning

Tidlige helbredende sår for åbne sår

Enhver skade med krænkelse af hudens integritet kræver særlig behandling af såroverfladen med terapeutiske midler. Med åbne sår er hurtigtvirkende salver med hurtig virkning ideelle, hvilket fremskynder regenerering af beskadigede væv og forhindrer infektion. Overvej budgetmulighederne for salver og cremer til behandling af åbne skader.

Billige hurtigtvirkende sårhelende salver

De fleste patienter med åbne skader i en tilstand af panik er klar til at give penge til medicin, for blot at blive bedre hurtigt. Men for at blive bedre hurtigt, behøver du ikke betale meget. Der er billige produkter, der ikke er mindre effektive i helbredende sår end deres dyre kolleger. Her er billige salver til åbne sår, der har en udpræget sårhelende virkning.

For billige hurtigtvirkende salver indbefatter:

Alle disse produkter har lignende egenskaber og stimulerer sårheling. Tabellen viser de gennemsnitlige udgifter til lægemidler:

Her er billige regenererende, antiseptiske og antibakterielle salver. De adskiller sig i sammensætning, men de hjælper alle til at fremskynde epithelisering af beskadigede væv.

Argosulfan

Argosulfan - creme med sølv sulfathia - et lokalt antibiotikum. Dette desinfektionsmiddel har en antibakteriel virkning og blokerer infektion af såroverfladen. Præparatet med sølv er angivet til små udskæringer, slid, purulent, trofiske og brænde sår.

Cremen påføres eksternt med et lag på 3 mm efter desinfektionsproceduren med en multiplication på 1-3 gange indtil fuldstændig epitelisering af såret. Lægemidlet kan anvendes af diabetikere til trophic ulcera forårsaget af diabetes på grund af kredsløbssygdomme.

Argosulfan er kontraindiceret i intolerance over for sulfonamider, graviditet, amning, medfødt mangel på glucose-6-phosphat dehydrogenase. Cremen anvendes ikke til behandling af spædbørn i op til 2 måneder.

aktovegin

Det er en sårhelende salve, der hjælper med at genoprette beskadiget hud hurtigst muligt efter åbne sår og forbrændinger. Lægemidlet indeholder deproteiniseret hæmoderivat - et ekstrakt af kalveblod, som giver stoffet følgende egenskaber:

 • stimulerer kollagensyntese i beskadigede væv;
 • fremskynder regenerering ved at accelerere celledeling / reproduktion;
 • aktiverer celle metabolisme, som bidrager til hurtig genopretning af skader;

Actovegin er den bedste regenererende salve. Lægemidlet bruges til at fremskynde helingen af ​​skader på lokalisering, sår og betændelser på huden i hele kroppen, ansigtet og slimhinderne, herunder forbrændinger, udskæringer, slid, revner og ridser. Analog Actovegin - Solcoseryl salve har identiske egenskaber og koster omkring 150 rubler.

levomekol

Dette er en kombineret salve med antibakteriel, antiinflammatorisk og regenererende virkning. Levomekol ødelægger bakterier, reducerer hævelse, reducerer inflammation og forbedrer genoprettelsen af ​​sunde strukturer af skadede væv. Lægemidlet indeholder et antibiotikum - chloramphenicol og methyluracil - en sårhelende komponent.

Levomekol er indiceret til behandling af:

 • inficerede purulente sår;

Med henblik på forebyggelse kan salven påføres sømmerne efter kirurgi, nedskæringer og sår for at eliminere infektion og hurtig helbredelse. Levomekol bruges også til bedsores, eksem og corns.

Værktøjet bruges kun eksternt, det er tilladt at anvende det på enhver del af kroppen, herunder zonen af ​​intime organer.

Den terapeutiske aktivitet af stoffet varer 20-24 timer. Værktøjet må bruges til gravide og babyer.

D-panthenol

Det er en stimulator til vævsreparation, et kombineret lægemiddel med dexpanthenol og chlorhexidin. D-panthenol accelererer vævsregenerering, giver antiinflammatorisk og regenererende virkning.

Chlorhexidin giver antiseptiske egenskaber og antimikrobielle virkninger, som bevares selv i nærvær af pus, blod og andre organiske hemmeligheder.

Anvendelse af D-panthenol til et sår skaber beskyttelse mod infektioner, hæmmer spredningen af ​​den infektiøse proces og stimulerer helingen.

Salve D-panthenol er indiceret som et terapeutisk og profylaktisk middel til behandling af inficerede sår:

 • nedskæringer, slid, ridser, ridser, revner, blæseudslæt, trophic ulcer og insektbid;
 • dybe sår efter operationen;

Lægemidlet anvendes til skaden op til 3 gange om dagen. Baby bleie udslæt behandles efter at have ændret bleen. Knækkede brystvorter skal smøres efter hver fodring.

Eplan

Regenerering, anti-inflammatorisk salve med bakteriedræbende, sårheling og smertestillende virkning. Værktøjet tilhører de effektive dermatotropiske lægemidler. Indeholder ethylcarbitol, TEG, glycolan, glycerin. Eplan virker på alle lag af huden, dræber bakterier, bakterier, forhindrer suppuration, fugtiger huden, fjerner kløe, smerter, fremskynder helingen og forhindrer dannelsen af ​​et tørt skorpe.

Eplan vises når:

 • enhver hudskade: sår, udskæringer, blå mærker, revner, slid
 • forbrændinger, frostbit;
 • bedsores og trophic ulcera;
 • insektbid.

Eplan har en creme base og sælges i rør på 30 ml. Værktøjet påføres eksternt to gange om dagen indtil den endelige helbredelse.

Methyluracilum

Salve med en udtalt regenerativ effekt aktiverer genoprettelsen af ​​vævets struktur og fremskynder fornyelsen af ​​de berørte celler. Værktøjet har antiinflammatoriske, immunostimulerende, reparative og regenerative virkninger.

Lægemidlet bruges til at fremskynde genoprettelsesprocessen med langsom epithelialisering af sår, forbrændinger og andre hudproblemer. Methyluracil virker kun lokalt, påvirker ikke sunde væv, stimulerer aktivt cellegenerering, forkorter varigheden af ​​sårheling og forbedrer lokal immunitet.

Metyluracil bruges til at behandle en række hudlæsioner:

 • sår og koger;
 • forbrændinger og blæseudslæt;
 • erosioner og trophic ulcera;
 • abscesser og bedsores;
 • dermatitis, dermatose.

Salve beskytter huden mod de skadelige virkninger af solen, hjælper med at fjerne spor af acne, demodicose og glatte ar. Methyluracil påføres eksternt 1-2 gange om dagen på en desinficeret overflade.

betadine

Antiseptisk salve af et bredt spektrum af handlinger, der bruges til at behandle inficerede sår. Den aktive bestanddel povidon-iod giver antifungal, antiseptisk og antiviral virkning. Betadin er aktiv mod svampe, vira og protozoer, effektivt desinficerer såret og fremskynder dets helbredelse. Værktøjet påføres under bandagen og erstattes 2-3 gange om dagen.

Betadin er egnet til steder på menneskekroppen.

Salven er indiceret til behandling af hudlæsioner og sår i slimhinderne:

 • åbne driftssår;

Ved hjælp af betadin forebygges sårinfektion med mindre hudtrauma (mindre nedskæringer og slid, mindre forbrændinger, mindre kirurgiske suturer). På grund af den langsomme frigivelse af jod desinficerer lægemidlet fuldstændigt såroverfladen på bare 15-60 sekunder.

Miramistin

Stærk antiseptisk med baktericide og antivirale egenskaber. Miramistin forhindrer infektionens indtrængning i såret og aktiverer de regenerative processer.

Værktøjet undertrykker effektivt sårbetændelse, absorberer ekssudat og dehydrerer beskadiget væv, som fremmer dannelsen af ​​en scab. Salven virker på mikroorganismerne på overfladen af ​​såret og inde i det omgivende væv.

Miramistin er indiceret til behandling af:

 • purulente kirurgiske sår;
 • hudskader;
 • overfladiske, dybe forbrændinger.

Salven bruges til forebyggelse af komplikationer efter skader på grund af små husstandsskader. Værktøjet anvendes op til tre gange om dagen, hvor mange gange afhænger af typen, graden af ​​skade.

Baneotsin

Kombineret antibiotikum til ekstern brug. Salven opnås ved neomycin og bacitracin og er aktiv mod mange patogene mikroorganismer. Dette er en relativt billig antibakteriel salve. Baneocin anvendes effektivt til inficerede sår af forskellige lokaliseringer og er angivet i følgende tilfælde:

Salve kan påføres eksternt eller med pålægning af en gasbind, multiplikationen af ​​proceduren - 1-3 gange. Det anbefales ikke at bruge værktøjet til omfattende læsioner. Når det påføres huden, eliminerer salven infektionen, reducerer inflammatorisk ødem, og fremmer således de regenerative processer.

Hvilken sårhelende salve er bedre at bruge?

Actovegin giver den mest kraftfulde sårheling effekt. På grund af den komplekse virkning giver aktiveringen af ​​vævsmetabolisme, forbedring af celletrofisme, acceleration af regenerative processer, salven den hurtigste og sikre helbredelse af sår af enhver størrelse og oprindelse.

Lægemidlet har ingen alderskontraindikationer, er sikkert for børn, gravide kvinder og betragtes derfor som det bedste regenerative middel.

9 bedste salver til hurtig helbredelse af sår

Eventuelle skader på huden (slid, ridser, sår) bliver ledninger af infektion i kroppen. For at forebygge infektion skal de behandles med specielle midler. Hvilken slags salve til sårheling er nødvendig i en given situation?

For den hurtige helbredelse af sår skal man bruge speciel salve

Indikationer for anvendelse af sårheleende salver

På apoteker er der et stort udvalg af salver, der bidrager til hurtig helbredelse af skader på huden.

Afhængig af hovedhandlingen og vidnesbyrd er de opdelt i grupper:

 1. Anti-inflammatorisk. Bruges til lukkede blå mærker (uden at bryde blødt væv), muskelstammer, leddets sygdomme.
 2. Desinfektion af salve. Hjælp fra slid, revner, ridser, er effektive til nedskæringer. Desinficere de skadede steder og skabe en barriere for infektion.
 3. Antibiotisk salve. Udpeget af purulente sår, postoperative suturer, revner, der blødede kraftigt. Sådanne retsmidler helbrede sår, forbrændinger og erosive læsioner på huden.
 4. Regenererende salve. Bruges til at behandle åbne sår, slid, trophic ulcer, frostbit af varierende sværhedsgrad.
 5. Tørrer. Anvendes til grædende sår, purulente revner i arme eller ben.

De bedste salver til helbredelse af sår, revner og slid

Hvert medicin kiste skal indeholde et lægemiddel, der vil hjælpe i strid med hudens integritet og giver pålidelig beskyttelse mod infektion.

levomekol

Lægemidlet hører til desinficerende salver. Stoffet har en antibakteriel virkning på såret og hæmmer aktivt suppuration. Mere om salve

Indikationer:

 • slid, ridser, sår af mindre natur;
 • dybe revner i arme, ben;
 • Pseudomonas og Escherichia coli i sår er de forårsagende midler til purulente udledninger.

Levomekol hjælper mennesker med et svagt immunsystem, og kroppen klipper uheldigvis med bakterier, hvilket sænker helbredelsen af ​​sår.

Levomekol har desinficerende egenskaber

Anvendelsesmåde:

 • en lille mængde creme med en serviet eller bomuldspindel påføres problemområder og efterlader, indtil den er helt absorberet;
 • med suppurations - salven injiceres med en sprøjte ind i læsionen.

Behandlingen udføres, indtil de sårede overflader er fuldt spændt.

Helbredende salve har ingen kontraindikationer, undtagen individuel intolerance over for de enkelte bestanddele af lægemidlet.

Pris salve - 135 s. for 40 ml.

solkoseril

Solcoseryl er den bedste regenererende og tørre salve. Værktøjet stimulerer produktionen af ​​nye celler og kollagenfibre, forhindrer dannelsen af ​​væske, hvilket gør skaden på huden "våd".

Sådan håndterer du ømme pletter:

 • smøre sår 1-2 gange om dagen;
 • Du kan anvende lægemidlet, når du anvender semi-lukkede dressinger.

Solcoseryl hjælper med at helbrede sår hurtigere

Behandlingsforløbet er mindst 15 dage.

Kan bruges under graviditet og under amning.

Blandt kontraindikationer udsender kun individuel intolerance over for det aktive stof.

Priserne for Solcoseryl spænder fra 200 r. til 20 g salve.

Baneotsin

Et middel baseret på to antibiotika hjælper med at bekæmpe bakterielle infektioner i huden og slimhinderne i halsen, næse, urogenitale system. Fås i form af salve og pulver.

De vigtigste indikationer er:

 • purulent betændelse i huden (koger, sår, paronychia);
 • sekundære infektioner i eksem, ulcerative processer;
 • postoperative søm i obstetrik og gynækologi
 • blære dermatitis hos børn, navlestangsinfektion hos spædbørn;
 • Mastitis (betændelse i mælkekanalerne) hos kvinder.

Hvordan man ansøger:

 • salve - 2-3 gange om dagen, fortrinsvis under bandagen, for at forbedre den terapeutiske virkning;
 • Pulver - 3-4 behandlinger om dagen og for forbrændinger på mere end 20% af kropsoverfladen - ikke mere end 1 gang om dagen.

Det er nødvendigt at bruge Baneocin ikke mere end 10 dage, og for at forhindre antallet af behandlinger, og dosis reduceres med halvdelen.

Kostprisen ved lægemidlet - op til 400 p.

Povidon-iod

En antiseptisk gel (og opløsning) baseret på iod producerer en regenererende, anti-inflammatorisk og helbredende virkning på sårfladerne. Stoffet trænger dybt ind i læsionen og bidrager til hurtig genopretning af huden uden dannelse af ar og ar.

Hovedindikationen - forbrændinger af forskellig grad, svampe og bakterielle infektioner. Desuden hjælper stoffet med behandling af slid, ridser, insektbid, acne på ansigt, læber, beskadigelse af munden og i det intime område. Produktet renser huden og slimhinderne, fjerner giftige stoffer.

Povidon-jod lindrer kløe, brænding, betændelse og smerte på skadestedet.

Anvendelse:

 • salve - gnid en lille mængde af stoffet i langsomme bevægelser ind i sårstederne, skyll efter 10-15 minutter;
 • opløsning - til vask af slimhindebetændelse, næse, kønsorganer - 1 sprøjteopløsning fortyndet i ½ el. vand, 3 gange om dagen.

Varigheden af ​​behandlingen afhænger af skadeens art og dens alvorlighed.

Antiseptisk gel Povidon-jod

Før du bruger værktøjet skal du være opmærksom på kontraindikationerne:

 • nyresygdom (nephritis);
 • hæmoragisk diatese;
 • jodallergi;
 • hjertesvigt
 • børns alder op til 6 år.

Under amning eller graviditet bør brug af lægemidlet koordineres med lægen.

Udgifterne til lægemidler baseret på jod er ret høje - inden for 600 p.

aktovegin

Lægemidlet tilhører en meget effektiv regenererende medicin med et bredt spektrum af handlinger. Fås i form af gel, creme og salve. For at øge den terapeutiske effekt kan indgives i form af tabletter, injektionsvæske, opløsning.

Creme er vist:

 • med fugtige sår, bedsores;
 • til hudforbrændinger (sol, termisk, stråling);
 • betændelse i huden på grund af skade (slid, sår, ridser, udskæringer);
 • til behandling af steder, der er genstand for transplantation.

Actovegin - salve med regenererende egenskaber

Anvendelsesmetode: Ved forbrændinger, purulente sår, sengetager - stedet smøres godt med gel og sætter et bandage på toppen, som skal ændres 3-4 gange om dagen.

Creme og salve bruges til at forbedre de regenerative processer i huden og øge den terapeutiske virkning af behandling med Actovegin i form af en gel.

Argosulfan

Helbredende salve med sølvioner har en antibakteriel virkning. De aktive ingredienser hæmmer opdelingen og væksten af ​​en bakteriel infektion, lindrer smerter og bidrager til hurtig genopretning af huden.

Indikationer:

 • forbrændinger (kemiske, sol, stråling, termisk);
 • forfrysninger;
 • husholdningsskader (slid, nedskæringer, ridser);
 • purulent betændelse i huden;
 • dermatitis af infektiøs oprindelse;
 • trofiske bensår (i underbenet), udløst af kronisk venøs insufficiens eller angiopati i diabetes.

Argosulfan indeholder sølvioner

Hvordan man ansøger:

 • behandle såret med et antiseptisk middel (peroxid, furatsilin), tørt;
 • Anbring et tyndt lag creme på hele sårets overflade, lad det bløde i sig selv eller påsæt et bandage.

Procedurer anbefales 2-3 gange om dagen. Behandlingen varer indtil fuldstændig helbredelse af skaden, men ikke over 2 måneder.

Blandt kontraindikationerne kan skelne overfølsomhed over for hovedkomponenten og brystet alder (op til 3 måneder).

Lægemiddel baseret på sølvioner er 316 p. til 15 g fløde og 465 r. over 40 g

D-panthenol

Værktøjet har en hurtig virkning, på kort tid stimulerer den regenerering af epidermale celler, styrker kollagenfibre og normaliserer metaboliske processer i de ramte væv.

Salven er angivet i sådanne tilfælde:

 • husholdnings ridser, udskæringer, slid
 • forbrændinger, frostbit;
 • inflammatoriske processer på grund af mekanisk skade på huden.

D-panthenol genopretter epidermale celler

Princippet om at bruge et sådant værktøj er simpelt: behandle problemområderne med fløde flere gange om dagen, indtil huden er genoprettet.

Lægemidlet tolereres godt af patienterne og har ingen kontraindikationer, bortset fra høj følsomhed overfor aktive ingredienser.

Lægemidlet er en ret billig hurtig helbredende salver. Dens pris er 195 p.

Eplan

Salve er et stærkt antibakterielt middel. Desinficerer, anæsteserer og regenererer hurtigt beskadigede områder.

Eplan anbefales at bruge:

 • til behandling af udskæringer, ridser, revner
 • med forbrændinger og frostskader af forskellig grad
 • til dybe sår og purulente sår.

Eplan Antibakteriel Salve

Salve kan ikke anvendes til åbne sår, der blødes stærkt, da stoffet hjælper med at reducere blodpropper. I andre tilfælde er værktøjet sikkert og kan bruges til behandling af hudlæsioner hos gravide kvinder og børn.

Anvendelsesmåde: flere gange om dagen til behandling af sårstederne med en lille mængde creme.

Salve er god og billig - fra 118 til 370 p.

Dexpan Plus

Anti-inflammatorisk og sårheling medicin kommer fra en billig, men effektiv serie. Lægemidlet lindrer irriteret og skadet epidermis, stimulerer genoprettelsen af ​​beskadigede celler.

Indikationer:

 • revner, slid, forbrændinger;
 • ble udslæt, ble dermatitis;
 • sår på brystvorterne under amning.

Dexpan Plus er et overkommeligt men effektivt middel til helbredelse af sår.

Hvordan man ansøger: Gnid en lille smule creme i de skadede steder 2-3 gange om dagen.

Det anbefales ikke at bruge værktøjet til personer med individuel intolerance over for stoffets aktive ingrediens.

Sårhelende salver fremmer hurtig regenerering af epidermale celler. Mange retsmidler lindre hævelse, betændelse, smerte, kløe og brændende. Hvilken form for medicin der er nødvendig i et bestemt tilfælde, bestemmes udelukkende af lægen på grundlag af at undersøge sårfladerne og bestemme deres sværhedsgrad. Medicin alene er ikke nok - du skal tage vitaminer og styrke din immunstyrke. Det er vigtigt ikke at selvmedicinere, ellers kan du provokere en langsom sårstramning, suppuration, ardannelse og i alvorlige tilfælde sepsis.

anmeldelser

"Ulcer behandlet Actovegin. Værktøjet blev ordineret af en læge i kombination med piller. Mit sår festede i lang tid, og efter salven begyndte jeg at føle mig meget bedre. En måned senere glemte jeg bandagerne og konstant ubehag. "

"En lille dreng vokser op, så uden helbredelse er salver umuligt. Levomekol reddede. Han desinficerer og helbreder sår. Jeg bruger også Dexpan Plus. Det hjælper godt i skylning. Om vinteren hjælper det alle familiemedlemmer. "

"Jeg har altid povidon-jod og baneocin i mit førstehjælps kit. Jeg kontrollerede disse retsmidler på mig selv (jeg behandlede purulente bensår, forbrændinger, nedskæringer) og jeg er sikker på deres effektivitet. Jeg forsøger at klare skaden korrekt, ifølge instruktionerne, og resultatet holder mig ikke venter. "

Vurder denne artikel
(9 bedømmelser, gennemsnitlig 5,00 ud af 5)

Sår Healing Salve

Artiklen beskriver de typer salver der bidrager til helingen af ​​åbne sår. Efter læsning vil du lære fordelene ved præparater, der indeholder sølvioner. Hvornår er det bedst at behandle sår med antibiotiske salver. Fra ovenstående video vil du lære kirurgens mening om behandling af sår og sår hos mennesker med diabetes. Du vil være i stand til selvstændigt at forberede en sårhelende blanding ifølge de opskrifter, der blev foreslået i slutningen af ​​artiklen.

Den perfekte salve til helbredende sår - hvad er det?

En god salve har en flerdirektionel virkning. Det hjælper med at holde såret rent, og vigtigst af alt opretholder det det nødvendige fugtighedsniveau i det beskadigede hudlag. Desuden er et sådant værktøj i stand til at afvise et angreb af bakterier og svampe mikroorganismer, hvilket forårsager langvarig sårheling.

I dag for at skabe et fugtigt men sterilt miljø anvendes hydrogeler, for eksempel isotonisk saltgel, cadexome-iod og andre viskøse stoffer. Disse stoffer hjælper sårvævene til at genvinde, men de påvirker ikke en så alvorlig bakterieinfektion som methicillinresistent stafylokoccus (MRSA).

Det viser sig, at for at tilvejebringe det nødvendige sterile miljø til helbredelsen af ​​inficerede overflader er det nødvendigt at vende sig til stærkere stoffer. Sådanne sårhelende midler indeholder sædvanligvis sølvioner, som effektivt håndterer en lang række bakterier og andre mikroorganismer. Herunder stafylokokker, svampe og vira.

Salve med sølvioner

Sølvioner binder til cellevæggene og enzymerne af bakterier, overtræder deres struktur og forhindrer multiplikationen af ​​sygdomsceller, hvilket fører til døden af ​​patologiske mikroorganismer.

Vær opmærksom! Formålet med salver indeholdende sølvioner er at reducere den bakterielle belastning på det inficerede sår for at tillade immuniteten af ​​den menneskelige krop at genvinde kontrollen over helingsprocessen. Absolut destruktion af bakterier er ikke nødvendig til heling, da nogle af dem i en vis mængde er en del af hudens normale mikroflora.

Samtidig er brugen af ​​sårhelende salver med sølvioner ikke det optimale valg for mennesker med akutte og kroniske sår (i diabetes mellitus).

Behandlingen af ​​sådanne patologier er ikke fuldstændig uden brug af systemiske antibiotika og fysioterapeutiske procedurer. Hvilken slags salve skal bruges til at helbrede kroniske sår vil blive diskuteret nedenfor, i afsnittet "Antibiotisk salve", men for øjeblikket kendskab til navne og egenskaber ved produkter, der indeholder sølvioner.

"Argosulfan"

Desinfektionsmidler. Det er implementeret i form af salve. Udnævnt til:

 • fremskynde helbredelsen af ​​åbne sår;
 • forebyggelse af deres infektion
 • reducere betændelse og lindre smerte;
 • forberedelse af det beskadigede hudområde til transplantation.

Sammensætningen af ​​Argosulfan omfatter sølvsalt af sulfathiazol (antimikrobielt middel), som det på grund af det intuitivt hæmmer reproduktionen af ​​patogener med forskellige former for hudlæsioner (forbrænding, trophic ulcer, purulent inflammation).

Sølvioner forøger sulfathiazols antibakterielle egenskaber og reducerer dets allergenicitet. Lægemidlet accelererer processen med epithelialisering og vævsregenerering.

Anvendelse: Salven bruges under en okklusiv dressing (tillader ikke luft, fugt til såret). Behandlingsforløbet varer ikke mere end 2 måneder. Den maksimale dosis pr. Dag er 25 g.

Bivirkninger: Ved langtidsbehandling udvikler øget tørhed i huden, leukopeni (niveauet af leukocytter i blodet falder) fører til et fald i immuniteten og modtagelsen af ​​kroppen til svampeinfektioner.

Kontraindikationer: Anbefales ikke til gravide og ammende kvinder. Personer med arvelig glucose-6-phosphat dehydrogenase mangel (patologi forårsager et fald i cellernes energireserver og ødelæggelse af blodstrukturen). Folk er tilbøjelige til allergi. Børn op til 2 måneder.

Anslået pris: 300 rub.tuba 40 g

"Dermazin"

Antibakterielt lægemiddel ordineret til behandling af brænde og venøse sår. Salven er aktiv i stort set alle typer mikrober, der bidrager til udviklingen af ​​infektion (stavformede bakterier, enterobacter, stafylokokker, streptokokker, herpesvirus og gærsvamp.

Efter påføring af dermazin på den syge overflade trænger dets komponenter gennem det beskadigede væv og ødelægger patogener på vej. Dette skyldes den gradvise og non-stop frigivelse og aktivering af sølvioner i såret.

Anvendelse: Det er muligt at bruge under en stram dressing og uden den, men kun efter fjernelse af pus. Ovnens lagtykkelse er ikke mere end 4 mm. Behandlingen varer indtil fuldstændig opsving.

Bivirkninger: Mulige reaktioner i form af kløe og brænding. Ved lang behandling af store hudområder: risikoen for at udvikle en sygdom i hæmatopoietisk system (aplastisk anæmi) øges; niveauet af leukocytter i blodet falder, hvilket betyder, at immuniteten falder; giftig nyreskade opstår; øget tørhed i huden.

Kontraindikationer: Alder op til 2 måneder. Gravide og ammende kvinder. Overfølsomhed overfor lægemidlet. Nyresvigt, leversygdom.

Omtrentlig pris: 240 rubler. (50 g).

"Sulfargin"

Antimikrobielt og antiparasitisk middel. Hjælper med:

 • brændte sår;
 • langhelende sår;
 • bedsores (dødt væv);
 • varierende grader af brænde overflader.

Anvendelse: Midler anvendes med et tyndt lag (højst 0,3 g) på den ømme overflade 1-2 gange om dagen (der kan påføres et bandage). Behandlingen af ​​lokal terapi bør ikke overstige 3 uger.

Bivirkninger: Langsigtet brug af stoffet på et stort hudområde kan føre til udvikling af nyresvigt, leversygdom og leukopeni (fald i antallet af leukocytter i blodet).

Kontraindikationer: Alder op til 3 måneder. Gravide og ammende kvinder. Mennesker med overfølsomhed over for stoffets komponenter. Det anbefales ikke at behandle dybe, purulente sår med rigeligt eksudativt væske.

Omtrentlig pris: 315 rubler. (50 g).

Antibiotisk salve

Salver, der indeholder antibiotika i deres sammensætning, tilskrives læger til patienter til helbredelse af sår i diabetes mellitus og bedåringer.

Når komplekse former for såroverflader, som blev dannet på baggrund af blokering af vener (åreknuder), til behandling af dybe purulente sår.

"Levomekol"

Indeholder et bredt spektrum antibiotikum (chloramphenicol) og et immunostimulerende middel (methyluracil). Salve hjælper kroppen med at håndtere mange typer af patogene bakterier (chlamydia, spirochetes, rickettsia). Dette sker ved at hæmme produktionen af ​​protein (byggemateriale) i cellen af ​​en patogen mikrobe.

Afhængigheden af ​​antibiotikumet chloramphenicol er langsom, hvilket gør det muligt at anvende salven effektivt i lang tid. Immunostimulanten, der er til stede i sammensætningen, fremmer ikke kun regenerering af beskadigede væv, men reducerer også inflammation.

Anvendelse: I nærværelse af purulente hulrum sprøjtes salven ind i dem med en sprøjte (præparatet smelter først på et dampbad til 35 ° C). Det er også muligt at anvende et sår med sterile klud.

Bivirkninger: Reaktioner i form af brænding, kløe, hævelse.

Kontraindikationer: Allergi over for stoffets komponenter.

Omtrentlig pris: 128 rubler. (40 g).

"Tetracyclin"

Ud over at forme enheder (lanolin, paraffin, vaseline, etc. stof) omfatter en aktiv komponent af tetracyclinhydrochlorid, hvorved klarer med reproduktionen af ​​grampositive (herunder Streptococcus spp, Haemophilus influenzae) og Gram (patogen lobær lungebetændelse, gonococcus) bakterielle midler. Dette sker ved inhibering af proteinsyntese, som er byggematerialet af patogene celler.

Til reference: Tetracyclin salve er ikke aktiv i forhold til svampe og virale mikroorganismer, pyocyanpind, pyogen (beta-hæmolytisk) streptokoccus. Denne faktor forklares af den stabile resistens af disse mikroorganismer til tetracyclin.

Anvendelse: Salve på såret og de tilstødende områder af sund hud. Fremgangsmåden udføres 1-2 gange om dagen. Hvis såret er helbredt med et bandage, skal det opdateres dagligt. Behandling med tetracyclin salve bør ikke vare mere end 3 uger.

Bivirkninger: Den manifestation af allergier i forbindelse med anvendelsen af ​​salven (kløe, let forbrænding, rødme).

Kontraindikationer: Alder op til 11 år, svampesinfektion i såret, overfølsomhed over for lægemidlets komponenter.

Omtrentlig pris: 35 rubler. (15 g).

"Levosin"

Antimikrobielt, antiinflammatorisk og analgetisk eksternt middel. Det hærder purulente sår i den første fase af inflammation. Aktive ingredienser i sårhelende salve er:

 • Chloramphenicol (chloramphenicol) er et antibiotikum, der er aktivt mod næsten alle bakterier.
 • Sulfadimethoxin er et bredspektret antimikrobielt middel.
 • Metyluracil stimulerer væksten og genopretter vævsstrukturen.
 • Trimecain er et smertestillende og antiinflammatorisk stof.

Anvendelse: Salve imprægneres med flere gange foldet sterilt bandage og påføres på såroverfladen (før såret behandles med peroxid). I nærværelse af dybe purulente hulrum er de fyldt (med en sprøjte eller dræningsrør) med en salve opvarmet til 35 ° C.

Bivirkninger: Allergisk udslæt, kløe, svagt brændende fornemmelse.

Kontraindikationer: Overfølsomhed overfor chloramphenicol og andre bestanddele af lægemidlet.

Omtrentlig pris: 80 rubler. (40 g).

Personer med diabetes vil være hjælpsomme til at se videoen om metoden til behandling af sår og mavesår i diabetisk fodsyndrom. Kirurgen vil berøre emnet for korrekt sårpleje. Du vil finde ud af, hvorfor det er umuligt at bruge strålende grøn, alkohol og mangan til sådanne sår. Specialisten vil anbefale passende salver, herunder hjemmelavet.

Billige sårhelingmidler

Separat opmærksomhed fortjener salven, som var populær i sovjetiske tider. De er lavet på basis af naturlige ingredienser:

 • Ichthyol er et olieagtigt stof afledt af bjergharpikser.
 • Birketjære er et produkt af genanvendt træharpiks.
 • Zinkoxid opnås ved termisk dekomponering af kemiske forbindelser.

"Ihtiolovaya salve"

Den har en mørk brun farve og en særlig lugt, der minder om duftens tjære sæbe. Det har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber. Efter påføring af midlet på såroverfladen falder beholderne smalle, den ekssudative væskesekretion falder, og vævsregenerering accelereres.

Vær opmærksom! Efter behandling af overfladiske sår, lader Ichthyol salve, som Vishnevsky salve, ikke ar.

Anvendelse: I 1,5 uger, på såret 1-2 gange om dagen.

Bivirkninger: Opstår meget sjældent, normalt i form af kløe og rødme.

Kontraindikationer: Følsomhed overfor bestanddele.

Gennemsnitlig pris: 100 rubler. (25 g).

"Liniment balsamic" (efter Vishnevsky)

Salve foretaget på grundlag af birk tjære (reducerer inflammation, dræber bakterier, heler sår, løser ar), skyldes som har en specifik lugt og grøn-brun.

Vishnevskys forberedelse indeholder også xeroform (antiseptisk, har en tørreffekt), som supplerer tjæreegenskabernes egenskaber. Sammensætningen hjælper med at håndtere purulente sår, sårhår og trophic ulcera (lange ikke helbredende sår). Salven er også effektiv til behandling af overfladiske inflammationer forårsaget af venøs sygdom.

Ansøgning: Påfør såret 2-3 gange om dagen med et tyndt lag. Måske anvender salve under dressingen, som opdateres 1 gang om 2-3 dage. Varigheden af ​​behandlingen er 2 uger (i mangel af positive resultater, ændrer behandlingsretningen).

Bivirkninger: Kløe, udslæt, hævelse, rødme - resultatet af langvarig brug.

Kontraindikationer: Overfølsomhed over for salvets komponenter (tjære, xeroform).

Gennemsnitspris: 35 rubler. (25 g).

"Zink salve"

Aflaster betændelse, helbreder og genopretter normal vævsstruktur. Det har en svag antiseptisk virkning, og kan derfor ikke bruges til at behandle inficerede sår. Oftest anbefales til profylaktiske formål og til helbredelse af små stykker og ridser.

Anvendelse: Salve påføres på den ømme overflade, da den absorberes.

Bivirkninger: Mørkning og prikken af ​​huden, en følelse af svag kløe og brænding.

Kontraindikationer: Sår inficeret med svampe og bakterier. Følsomhed over for bestanddele.

Gennemsnitlig pris: 40 rubler. (25 g)

Hjemmelavede opskrifter til sår

Normalt fremstilles salver til helbredelse af åbne sår hjemme ved hjælp af naturlig honning, urtepræparater, propolis og bivoks. Nævnte ingredienser naturen har endvidere helbredende og antimikrobielle egenskaber. For eksempel er den kendte bi-honning et naturligt antibiotikum, der kan klare inflammerede, purulente sår.

Opskrift på Purulent Sår

ingredienser:

 1. Den cerebellum medicin (gryzhnik) - 1 del.
 2. Naturlig honning - 1 del.

Sådan tilberedes: Tør græsset i en mørtel og bland med honning.

Hvordan man bruger: Påfør et tyndt lag på såret 1-2 gange om dagen indtil helingen.

Resultat: Salven standser blod, reducerer betændelse, håndterer effektivt døde væv (til sår, fistler, hudkræft).

Efterforbrændingsmiddel

ingredienser:

 1. Lard eller solsikkeolie - 2 spsk.
 2. Tørrenset propolis - 10 g.

Hvordan at lave mad: Fat kog og tilsæt hakket propolis sammensætning mix godt og bring i kog (Proceduren udføres i et vandbad, fordi propolis smeltes i omkring en time). Stamme gennem cheesecloth.

Hvordan man bruger: Påfør salve til et sår, der er blevet renset af dødt væv på forhånd ved hjælp af dressinger.

Resultat: Produktet renser, reducerer betændelse og helbreder huden.

Rengøringsblanding

ingredienser:

 1. Naturlig honning - 400 g
 2. Eddike 9% - 200 g
 3. Eddikesyre kobber - 34 g.
 4. Brændt alun - 17 g.

Sådan tilberedes: Bland alle ingredienserne og kog på dampbadet, indtil sammensætningen bliver rødlig.

Hvordan man bruger: Påfør salve under bandagen. Behandlingen udføres, indtil såret fra pus er fuldstændigt renset.

Resultat: Sammensætningen standser blodet, reducerer inflammation og hævelse, fremmer helbredelse.

Spørgsmål svar

Hvad betyder udtrykket "multiregionalt salve"?

Her er et eksempel på lægemidlet Levomekol, som reducerer inflammation, hjælper med at genoprette den normale struktur af huden, hæmmer væksten og udviklingen af ​​patogener. Dette er en multidirektionel handling.

Hvilket middel kan bruges til at undgå udseende af grove ar efter sårheling?

Vel blødgør huden og fremskynder vævsregenerering "Bepanten".

Hvad er "alun" ingrediensen opført i opskriften til rengøringsblandingen?

Stoffet består af krystaller af dobbelt sulfat af aluminium. Solgt i et apotek i form af pulver til ekstern brug.

Hvordan gemmer man hjemmelavet salve?

Selvforberedt betyder bedre opbevaring i en glasbeholder lavet af mørkt glas på et køligt sted.

Hvorfor åbne sår ikke behandles med hormonale salver, som dem, der hedder "Advantan" eller "Lokoid"?

Sådanne salver har den modsatte virkning: de forhindrer ikke kun sår fra stramning, men også gennemtrengning af blodet reducerer immuniteten og derved bidrager til infektion af såret.

Er bikiniområdet depilation effektivt med pincet?

Tip 1: Fjern uønsket ansigtshår