Midler efter depilering og epilering

Uanset aflejringsmetoden, efter proceduren, er huden ofte irriteret, især i følsomme områder. Korrekt hudpleje efter epilering er et vigtigt skridt, der ikke kan ignoreres.

 • 1. Hvorfor irritation efter depilation
 • 2. Generelle regler for hudpleje efter epilering
 • 3. Særlige produkter til bekæmpelse af hudirritation
 • 3.1. Bepanten
 • 3.2. Baby creme
 • 3.3. Grøn Mama Gel
 • 3.4. Karamel
 • 3.5. Æteriske olier
 • 3.6. Depilflax
 • 3.7. Kokosolie
 • 3.8. Zink salve
 • 4. Midler anvendt til alvorlige irritationer og betændelser.
 • 4.1. Antibiotisk salve
 • 4.2. Antiseptiske opløsninger
 • 5. Hårvæksthæmmere
 • 5.1. Velvet
 • 5.2. Floresan
 • 5.3. DEPIL MOUSSE Depileve
 • 6. Anti-indgroede hårprodukter
 • 7. Skrubbning
 • 7.1. Body scrub "Brazilian coffee" Organic Shop
 • 7.2. Kompliment "Citronsukker sorbet"
 • 7.3. Effektiv hjemmelavet skrubbe
 • 8. Folkemedicin efter epilering
 • 8.1. Hjemmelavet olivenmelisse
 • 8.2. Beroligende maske
 • 8.3. Herbal bouillon
 • 8.4. Lægeplanter
 • 9. Hvordan man vælger et egnet værktøj efter depilation
 • 10. Ofte stillede spørgsmål og svar på dem.
 • 10.1. Hvad skal man gøre, hvis der var en forbrænding i ansigtet efter depilation?
 • 10.2. Hvor længe kan man ikke solbade efter hårfjerning?
 • 10.3. Kan jeg tage et bad efter depilation?
 • 10.4. Hvorfor vokser håret hurtigt efter depilation?
 • 10.5. Er hudplejen forskellig efter shugaring, voksaflejring og efter epilator?

Hvorfor er der irritation efter depilation

Der kan være flere årsager til irritation, betændelse og andre negative reaktioner efter depilering:

 1. Anvendelsen af ​​lavkvalitetsmateriale (når voksning, shugaring).
 2. Overfølsomhed af epidermis, tendensen til allergier.
 3. Manglende overholdelse af reglerne for teknik til fjernelse af hår.
 4. Fremgangsmåden udføres for første gang eller med en lang pause.

Selv med implementeringen af ​​alle regler og anvendelse af højkvalitets materiale, kan kroppen stadig give en reaktion. Enhver teknik har en virkning på huden, hvilket efterlader mikroskrabninger på det, hvilket måske ikke er synligt for øjet. Metoder, hvor hår er trukket ud af roden er meget aggressive for epidermis.

Hvis mikrober trænger ind i læsionerne på epidermis, kan der ikke kun opstå en lille irritation, men en stærk og smertefuld betændelse. Derfor er hudpleje efter fjernelse af uønsket hår en obligatorisk procedure.

Generelle regler for hudpleje efter epilering

For at undgå irritation, rødme, betændelse og andre ubehagelige symptomer, bør du følge de generelle retningslinjer, uanset hvilken metode til fjernelse af hår:

 1. De første 2-3 dage kan du ikke solbade, gå til solarium, saunaer, bad, boblebad, swimmingpool med chloreret vand.
 2. Gnid ikke huden med en hård vaskeklud i tre dage efter proceduren.
 3. Brug af alkoholholdige plejeprodukter er forbudt.
 4. Det er bedre at undgå at røre det epilerede område med dine hænder (når du fjerner en bikini, anbefales det at afstå fra samleje i de første 1-2 dage).
 5. Det anbefales at bære tøj lavet af naturlige stoffer.
 6. Det er vigtigt at overvåge kroppens hygiejne og forhindre reproduktion af skadelige bakterier på huden. Vask skal være mild sæbe eller gel.
 7. Alle værktøjer efter proceduren skal renses og rengøres på et sterilt sted.

Særlige produkter til bekæmpelse af hudirritation

Kosmetiske butikker og apoteker tilbyder en bred vifte af hudplejeprodukter efter epilering.

Bepanten

Bepantin creme og dets analoger (Panthenol, Pantestin, D-Panthenol) er et meget effektivt middel, der udfører flere funktioner på én gang: helbreder, regenererer væv, fugter, lindrer kløe, irritation, rødme.

Baby creme

Med en mild negativ reaktion kan du bruge børnekrem indeholdende ekstrakter af planter som kamille, aloe, streng, calendula, timian. Tik-Tak creme fra Freedom Factory har fremragende antiseptiske og beroligende egenskaber.

Grøn Mama Gel

Gel efter depilation Grøn Mama fugtiger huden helt, fjerner hurtigt alle de ubehagelige symptomer, der kan opstå efter proceduren. Det har en behagelig aroma og en lyskølingseffekt.

Karamel

Et effektivt middel indeholdende Shea smør og urteekstrakter lover at tage sig af kroppen, hvilket eliminerer irritation efter epilering.

Æteriske olier

I ren form anvender æterisk olie efter depilering det ikke værd. Den er fortyndet i vand eller enhver base kosmetisk olie (oliven, druemost, mandel, fersken) med en hastighed på 1: 5. Den resulterende blanding er nødvendig for at smøre det berørte område. De stærkeste antiseptiske og beroligende egenskaber er de essentielle olier af kamille, arv, te-træ, salvie, pebermynte, citron, bergamot.

Depilflax

Den flydende emulsion efter depilation med arganolie gør huden glat, elastisk, genopretter den hurtigt og fjerner alle ubehagelige symptomer.

Kokosolie

Uraffineret kokosolie er et fremragende naturligt antiseptisk middel, som forhindrer bakteriens udvikling på huden, fremmer heling, fugt og plejer cellerne i epidermis. Olien påføres i sin rene form: Tag en lille mængde i håndfladen, hold det i et øjeblik for at blødgøre og gnide kroppen med det.

Zink salve

Påfør zinksalve på irritation på ansigtet. Den påføres med et tyndt lag til den svækkede zone 2-3 gange om dagen. Men det skal bemærkes, at dette værktøj tørrer huden, så når epidermis roer ned, anbefales det at bruge fugtighedsgivende og nærende cremer.

Retsmidler for alvorlige irritationer og betændelser

Nogle gange er der en meget stærk irritation på huden, ledsaget af hævelse, udslæt, abscesser, kløe, smerte. Dette sker ofte efter depilation med voks, mekanisk epilator eller sukker tjære. Efter at hårene fjernet fra roden forbliver åbne huller, kommer bakterier ind i dem, og der opstår en inflammatorisk proces.

Antibiotisk salve

Når purulent acne opdages, skal huden behandles med salver indeholdende et antibiotikum (Sintomitsin, Miramistin, Levomekol, Erythromycin). Behandlingen udføres 2-3 gange om dagen, indtil den purulente proces forsvinder.

Antiseptiske opløsninger

For at undertrykke bakteriens vækst og beskytte huden mod infektion, er det nødvendigt at behandle det med antiseptiske opløsninger. Chlorhexidin er meget effektiv efter epilering. Hydrogenperoxid og salicylsyre reducerer også inflammation og dræber skadelige mikrober. Efter at kroppen er behandlet med en antiseptisk opløsning, kan der anvendes en beroligende creme.

Hårvæksthæmmere

Særlige kosmetiske produkter hjælper ikke kun med at fjerne den negative reaktion på huden efter depilation, men også sænke hårvæksten og forlænge skønheden i huden.

Velvet

Virksomheden byder på midler (cremer og lotioner) efter depilation, der plejer epidermis og nedbringer væksten af ​​nye hår i lang tid.

Floresan

Billig creme fra en populær producent eliminerer skrælning, rødme, kløe og stopper væksten af ​​uønsket hår, hvilket forlænger effekten af ​​proceduren i endnu et par uger.

DEPIL MOUSSE Depileve

Et effektivt middel i form af en mousse reducerer ikke kun hårvæksten, men har også en antiinflammatorisk virkning på huden.

Midler mod indfødning af hår

Follivit creme er den bedste måde at dyrke. Det lindrer irritation, bremser hårvækst og blokerer deres indtrængning under huden.

skrubbe

Regelmæssig skrubning af epilerede områder af kroppen vil hjælpe med at forhindre hårvækst.

Det er meget nyttigt at bruge en skrubbe i badet efter epilering. Men bemærk at for at besøge badet er sauna kun mulig efter et par dage efter proceduren. Fra varm damp åbner hudens porer sig op til det maksimale, og skrubningen fjerner effektivt alle hornede dele af epidermis og snavs.

Body scrub "Brazilian coffee" Organic Shop

Scrub er lavet på basis af økologisk olie. Store partikler af kaffe og rørsukker rydder helt og masserer huden. Krukken har et stort økonomisk volumen (250 ml).

Kompliment "Citronsukker sorbet"

Denne skrubbe i en stor krukke beskytter ikke kun huden perfekt, men har også en fantastisk citrus duft.

Effektiv hjemmelavet skrubbe

Knust havregryn, blandet med en lille mængde naturgrundet kaffe og fortyndet med enhver brusegel til en ensartet tyk konsistens. Påfør 2-3 gange om ugen.

Folkemedicin efter epilering

De nationale opskrifter, der består af naturlige og tilgængelige komponenter, hjælper med at lindre irritation og genoprette skønheden i huden.

Hjemmelavet olivenmelisse

For at forberede balsam, har du brug for essentiel olie af te træ, mynte og citron. Som en baseolie kan du bruge oliven eller mandel. Honning er også påkrævet.

3 tsk honning smelter i et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Til dem tilsættes 2 tsk baseolie og 3 dråber essentielt. Alle ingredienser er blandet. Balsam påføres på irriteret hud i en time og vaskes derefter af med varmt vand.

Beroligende maske

Masken hjælper med at passe på huden, nærer den og fjerner rødme. 2 tsk af avocadoolie blandes med 1 tsk kakao, 1 tsk kosmetisk ler (fortrinsvis blå) og den samme mængde olivenolie. Masken påfører irriteret hud i 20-30 minutter.

Herbal bouillon

Broth kamille, calendula, eg bark, salvie, pebermynte - et kraftigt anti-inflammatorisk middel. Du kan bruge disse urter separat og blande dem sammen. Hvis du tilføjer til suppen et par dråber æterisk olie (med en hastighed på 1:10), får du en effektiv lotion efter depilering. Den opbevares i køleskabet i 3 dage i en forseglet krukke. Før brug, ryst, brug 3-6 gange om dagen, gnid huden.

Lægeplanter

Kødet af aloe eller kalanchoe blade vil fugtige huden og hjælpe med hurtigt at neutralisere symptomerne på irritation. Særligt effektiv er saften af ​​disse medicinske planter til følsom hud. Kødet påføres i form af en maske i 30 minus, saften smøres simpelthen med saften op til 5-6 gange om dagen.

Sådan vælges det rigtige værktøj efter depilation

Ikke alle værktøjer er egnede til en eller anden type hud. Nogle gange plejer kropsprodukterne selv efter depilering irritation eller allergi.

Når du køber et færdigt produkt, bør du studere sammensætningen og anbefalingerne, der passer til huden.

Det mest allergivenlige og alsidige produkt er epileringsolie (eller en blanding af flere olier). Herbal decoctions fra populære opskrifter forårsager sjældent negative reaktioner.

Nogle gange er det muligt at finde "din" kun ved forsøg og fejl.

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvad skal man gøre, hvis der var en forbrænding i ansigtet efter depilation?

Hurtigt helbrede efter forbrænding vil hjælpe creme Bepanten, Redningsmand, Pantenstin.

Hvor længe kan man ikke solbade efter hårfjerning?

Solbadning er uønsket i 3-4 dage efter proceduren.

Kan jeg tage et bad efter depilation?

Ja, men ikke varmt og uden brug af vaskeklude.

Hvorfor vokser håret hurtigt efter depilation?

Det hele afhænger af teknikken. Efter voksning eller shugaring vokser håret ikke i lang tid - 3-4 uger.

Er hudplejen forskellig efter shugaring, voksaflejring og efter epilator?

Nej, alle disse metoder fjerner hår fra rod og hudpleje er det samme.

Æteriske olier sænker hårvækst efter depilering

Efter de fleste depileringsmetoder vokser håret snart tilbage. For at bremse denne proces og forlænge intervallerne mellem behandlinger, kan du bruge inhibitor stoffer, som omfatter olier.

Brugen i forbindelse med den metode, der bruges til at fjerne hårolie efter depilation, kan betydeligt bremse væksten og også slippe af med irritation og andre ubehagelige symptomer efter proceduren.

Egenskaber af æteriske olier

Virkningen af ​​olier til langsom hårvækst er baseret på inhibering af hårsækkenes funktion, deres udtynding ved rødderne.

Blandinger baseret på dem kan anvendes som et supplement direkte til hårfjerningsproceduren selv for at forbedre dens kvalitet, eller efter, for at forlænge den opnåede effekt.

Virkningen af ​​æteriske olier til hårfjerning er baseret på blødgøring af huden i en sådan grad, at håret, når det udsættes for depileringsmetoder, trækkes let ud, så proceduren kan udføres flere gange hurtigere og mindre smertefuldt.

Derfor anbefales behandling af hudoverfladen med deres brug at udføre før og umiddelbart efter proceduren.

Hjælp! Brug af olier efter epilering er mulig for alle hudtyper og på alle områder af kroppen, herunder i bikiniområdet. Deres brug er sikkert, med undtagelse af øget følsomhed.

Hvilke olier er egnede

Disse midler på basis af naturlige komponenter kan bruges til at øge hårvækst og for deres opsigelse. Blandt de vigtigste æteriske olier, der sænker hårvæksten, er der:

Du kan købe dem straks i færdig form i apoteker eller butikker. Selvkogning derhjemme er svært, da produktet opnås ved at udvinde planter og andre komponenter, der kræver specielt udstyr.

Ved anvendelse af færdige olier er det imidlertid muligt at fremstille forskellige blandinger, hvis komponenter vil komplementere og forbedre effekten af ​​hinanden.

Madlavning blandes med tea tree olie

Tea tree olie efter epilering har udtalt desinficerende egenskaber, hvilket er meget godt i nærværelse af små stykker og ridser, der ofte opstår efter proceduren. Værktøjet bidrager også til den hurtige helbredelse af de berørte områder, eliminerer ømhed, irritation, bremser processen med vækst af nye hår.

Forbered produkter baseret på te træ kan nemt være hjemme, for dette bør du bruge følgende opskrifter:

 1. Æteriske olier af teetræ og mynte blandes i henholdsvis 4 og 3 dråber, og enhver baseolie (fersken, druesaft, hvedekim osv.) Tilsættes også. Opbevar det resulterende produkt skal være på et mørkt sted. Det anbefales at anvende efter at have taget et bad, stoffet bliver lettere at trænge ind i de åbne porer.
 2. For at forberede følgende olier blandes: mandel i et volumen på 3 spiseskefulde, et par dråber te og ca. 30 ml forvarmet sheasmør. Det skal huskes, at denne sammensætning giver dig mulighed for at udvide resultatet efter epilering, men kan ikke fjerne uønskede hår.

Andre interessante olier

Kokosnød er mest egnet til pleje af tør og problem hud. Værktøjet nærer epidermis med vitaminer, næringsstoffer, fedtsyrer, fremskynder processen med genopretning. Du kan købe det i enhver butik.

Oliven nærer huden med vitaminer og fedtsyrer. Det er alsidigt og passer til alle hudtyper.

Ud over at bremse hårets vækst kan olier bruges som en hjælp til depilering. Egnet til følgende formål:

 • ricinusolie;
 • forgiftning;
 • ant.

Datura har etableret sig som et effektivt redskab i kampen mod uønsket vegetation. Det har en ødelæggende effekt på hårakslen, hæmmer dens funktion. Værktøjet bør anvendes med ekstrem forsigtighed, da overdosering kan være uhensigtsmæssige manifestationer i form af hallucinationer, bevidsthedsklarhed.

Formic svækker effektivt væksten af ​​nye hår og misfarve dem. Det er ret sikkert, forårsager ikke uønskede reaktioner, hvilket gør det muligt at bruge det i bikiniområdet. Stoffet bidrager også til huden befæstning og mætning af næringsstoffer.

Castor kan både styrke hår og fjerne. Handlingen er forårsaget af hjælpekomponenterne, der udgør sammensætningen. Så for at slippe af med uønsket vegetation, tilsættes jordfrø af brænden til olien og insisterer i en måned på et mørkt sted. Anbring værktøjet først efter hårfjerning.

Forberedelser baseret på æteriske olier

Producenter af kosmetiske produkter tilbyder en række forskellige olier, der kan findes på hylder af specialiserede eller andre butikker. De mest populære omfatter:

 1. Veda Vidica. Ingredienser omfatter ingefær, havre, solsikkeolie, gurkemeje, sesam, salt. Værktøjet giver dig mulighed for at reducere hyppigheden af ​​epilering, fugtiger, nærer huden, øger dens elasticitet.
 2. Mini Bikini X6. Virkningen af ​​dette værktøj opnås primært på grund af indholdet af rambutanfrøolie. Lægemidlet hjælper med at slippe af med uønsket vegetation i flere måneder.
 3. Mahiya. Lægemidlet er baseret på myresyreolie. Et varigt resultat opnås på grund af stoffets dybe penetration i epidermis.
 4. Aravia. Den består af tea tree olier og valnødder. Langsom hårvækst opstår på grund af deres svækkelse. For at opnå det forventede resultat kræver regelmæssig brug af lægemidlet.

I de fleste tilfælde er disse fonde ikke i stand til helt at slippe af med uønskede hår, men kan betydeligt sænke deres vækst.

Kontraindikationer og advarsler

Olier, der nedsætter hårvækst efter epilering, bør ikke anvendes i nærvær af allergiske reaktioner over for dem. Før brug med henblik på undtagelse af uønskede manifestationer anbefales det at udføre testen for følsomhed. For at gøre dette skal en lille del af stoffet droppes på bagsiden af ​​hånden og efter et par minutter for at spore reaktionen.

I tilfælde af ubehagelige symptomer og dets forøgelse, bør dette hudbehandlingsprodukt efter epilering kasseres.

Med forsigtighed bør olier til epilation anvendes af kvinder under graviditet, i dette tilfælde anbefales det at konsultere en specialist på forhånd.

Koordinering med en læge kræver brug af olier, der nedsætter hårvæksten, med eksisterende dermatologiske sygdomme som eksem, psoriasis, dermatitis.

For ikke at skade huden skal olier aldrig anvendes i sin rene form. De skal først fortyndes med oliven eller anden olie.

Yderligere midler

For at bremse hårets vækst efter hårfjerning kan forskellige cremer og lotioner anvendes, som også kan indeholde æteriske olier. Kosmetiske produkter producenter tilbyder en bred vifte af sådanne produkter.

Også, lotioner og salver kan fremstilles uafhængigt derhjemme. Deres effektivitet vil ikke være lavere end købt.

konklusion

Olier anvendes effektivt til hudpleje efter fjernelse af uønskede hår. De hjælper med at bremse væksten af ​​unødvendig vegetation, hvorved intervallerne mellem behandlingerne forlænges. Disse stoffer har også en plejende virkning på huden, fugt og mæt den med næringsstoffer.

De kan bruges som hjælp til hårfjerning, derfor anbefales det at anvende dem både før og efter procedurerne. Efter brug af dem bliver huden glat og silkeagtig, og resultatet opretholdes i lang tid.

COSMOPOLITAN

10 fejl, du gør under fjernelse af hjemmet hjemme

For at spare tid og penge gør vi ofte hårfjerning hjemme, og desværre er resultatet ikke altid fremragende eller i det mindste tilfredsstillende. Ingroet hår, irritation, voksrester på huden... Bekendt? Så læs vores materiale og find ud af hvordan du undgår alt dette!

Det lader til, at det kan være lettere - påfør voks på huden, hold en strimmel, træk... Tårer fra øjnene, og her er dine ben, bikini og armhuler allerede helt glatte. Faktisk er voksning en ansvarlig begivenhed, ellers ville dine venner ikke have så mange sjove og samtidig triste historier om, hvordan de gjorde det hjemme.

Vi bad mesteren om at nævne de 10 mest almindelige fejl, som piger normalt laver, når de beslutter at slippe af med deres hår uden hjælp fra en professionel.

1. Rengør ikke huden før fjernelse af håret

Det mest almindelige problem med voksning er indfødning af hår. For at minimere bivirkninger skal du forberede din hud til proceduren. Skrubbe er bedst egnet til dette formål, som du enten kan lave dig selv fra kaffe eller sukker, eller endnu bedre købe et specielt værktøj i butikken. Hvis huden er ubehandlet, vil den føre til manglende "vedhæftning" til voksen og som følge heraf - dårlig kvalitet på epilering og indfødning af hår.

2. Beskyt ikke huden før epilering

Et vigtigt skridt i forberedelsen til hårfjerning er fjernelse af talg. Ideelt set brug en speciel lotion før epilering, men i princippet kan den erstattes med en normal ansigt tonic. Påfør produktet på en bomuldsstykke, og tør det område over, hvor du skal arbejde.

3. Køb lavkvalitets voks

Lad os nu tale om valget af voks - det kan virkelig være anderledes, din hårfjerning afhænger af kvaliteten. Det bedste er at købe professionel voks i en skønhedssalon, i stedet for at købe den billigste løsning i en almindelig butik. De fleste saloner i Rusland arbejder med voks fra Spanien eller Italien (Roial-Kristal, White Line), men australske produkter (Mancine Professional) anses for at være af højeste kvalitet og harmløse for huden - de kan bestilles online.

Undgå allergitest - voks er ofte en ubehagelig reaktion. Først anbring produktet på et lille område af huden, lad det gå i 5 minutter og sørg for, at der ikke er rødme eller kløe.

4. Vælg den forkerte voksopvarmningstemperatur

Hvis du har en professionel apparatvoksning, så er alt det nemt - det vælger automatisk den ønskede temperatur. Men vi er sikre på, at de fleste piger opvarmer voksen i et vandbad eller i en mikrobølgeovn, og dermed alle fejlene. For kold voks er svært at påføre og meget fjernet, og for varmt kan forårsage forbrændinger og irritation. Det er altid skrevet på produktemballagen, hvilken temperatur voksen skal bringes på, så den er klar til at arbejde, derfor anbefaler vi dig at bruge et almindeligt medicinsk termometer og konstant overvåge opvarmningen.

5. Forkert voksning på huden

Reglen "jo mere jo bedre" fungerer ikke i dette tilfælde - prøv ikke at anvende så meget voks som muligt på huden med et tykt lag - så kan du simpelthen ikke fjerne det.

Hvis du bruger almindelig voks i en dåse, skal den påføres med en spatel så tynd som muligt. Hvis du foretrækker voks i patroner, bliver arbejdet forenklet - selve apparatet regulerer lagets tykkelse, hvilket betyder, at der ikke kan være nogen fejl. Og endnu et vigtigt punkt - grin ikke! Voksen afkøles øjeblikkeligt, så du skal arbejde hurtigt med det.

Desuden bør applikationsområdet selv være lille - prøv ikke at fjerne hår fra hele underbenet med en lille bevægelse. Det er bedre at påføre voks på små pletter af huden og fjern gradvist.

6. Forsøger at fjerne for korte eller for lange hår

Husk at den optimale længde af hår til voksning er 5 mm. Hvis de er kortere, vil voksen simpelthen ikke være i stand til at fange dem og længere - det gør allerede ondt, og der er høj sandsynlighed for, at håret vokser senere.

7. Fjern håret i den forkerte retning.

Denne vare skal markeres med et udråbstegn! Det vigtigste ved voksning er den retning, i hvilken du fjerner strimlen. Du skal kun fjerne voksen mod hårets vækst - og intet andet. Træk ikke op og parallelt med huden. For at gøre det klarere, forestil dig et fly, der starter - lige så smidigt, i skarpt vinkel skal du fjerne voks.

8. For langsomt eller for hurtigt at rive stripen væk.

Ja det gør ondt, og det skal ske med en bestemt hastighed, hurtigt nok. Jo langsommere du trækker strimlen, desto sværere er den. Og på samme tid, hvis du "rykker" en skarp bevægelse, kan et hæmatom forblive på huden. For at forstå, hvad der skal være hastigheden, øve på et lille område af huden - gør det hurtigt og problemfrit.

9. Forkert fjernelse af voksrester.

Hvis voks forbliver på huden efter epilering, tænk ikke engang på at gnide det med et vådt håndklæde eller værre - vask det af med sæbe. Det eneste middel til at effektivt slippe af med klæbende spor er enhver vegetabilsk olie.

10. Bryder reglerne for hudpleje efter epilering

Umiddelbart efter epilering skal du desinficere huden, tørre den med noget antiseptisk middel (f.eks. "Miramistin"), og fugt det derefter med en let kropsmælk. Professionel rådgivning - Tilsæt lidt kosmetisk olie til fløden, effekten bliver fremragende.

Og endelig et par vigtige punkter: Du kan ikke vaske hårfjerning lige før garvning. Hvis du går på ferie, skal du slette dit hår i mindst tre dage. Det samme gælder for garvet hud - sandsynligheden for skader øges, så efter solbadning vises epilering ikke tidligere end en uge senere.

Hertil kommer, at hvis du tager hormonforebyggende midler, er det bedre at straks gå til salonen til en professionel, og ikke gøre proceduren hjemme. Faktum er, din hud kan være for øm (selvom du ikke bemærker det), og der er stor risiko for at beskadige dets øverste lag.

Populær efter hudplejeprodukter

Perfekt glat hud uden vegetation er drømmen om mange kvinder. Og hvor vidunderligt det er, at moderne kosmetologi giver dig mulighed for at realisere denne drøm, fordi der er mange måder at slippe af med uønskede hår. I dag er der ingen problemer med at udføre hårfjerning eller depilering.

Et andet problem er at opretholde en sund hud efter sådanne procedurer. Efter alt, irritation og rødme efter fjernelse af vegetation - problemet er ret almindeligt. Og så dette ikke sker for dig, skal du vide, hvordan du skal passe på din hud efter epilering. Om det videre.

Så at huden efter epilering ikke kun er glat, men også sund, er det nødvendigt at sørge for det efter proceduren.

Hudpleje

Enhver metode til fjernelse af hår har en virkning på huden

Uanset hvilken type fjernelse du vælger, betyder det en effekt på epidermis. Sommetider reagerer huden roligt, og nogle gange kan det være meget indigneret.

For at forhindre dette er det nødvendigt at udføre et sæt handlinger inden proceduren begynder:

 • Sørg for at tage et varmt brusebad for at blødgøre epidermis og ridse huden for at slippe af med døde celler.

Scrub hjælper med at fjerne døde hudpartikler

 • Hvis du bruger en barbermaskine, skal du sørge for at bruge en creme eller en speciel gel. Prisen på sådanne produkter er den mest varierede - der er produkter til enhver smag og tegnebog.
 • Barbermaden skal have nye skarpe knive. Håret er barbert i retning af deres vækst, og ikke omvendt.
 • Ved hjælp af en elektrisk barbermaskine skal du sørge for, at den er godt rengjort.

Anbefaling! Prøv at bestemme i forvejen hvilken metode til fjernelse af hår er bedst for dig. Det spiller rollen som kropsareal, hudtype, graden af ​​dens følsomhed.

Midler efter hårfjerning

Hvis huden er meget følsom, er der stor risiko for, at der opstår irritation efter proceduren. Derfor er det bedre at behandle epidermis så hurtigt som muligt efter epilering.

For at fjerne betændelse og irritation er der mange værktøjer:

 • Termisk vand eller hydrogenperoxid efter epilering lindrer perfekt inflammation.

Peroxidbehandling af huden umiddelbart efter proceduren og betændelsen vil ikke påvirke dig.

Vær opmærksom! Tør ikke huden af ​​med alkohol eller tinkturer på alkohol. Sådanne midler vil ikke lindre irritation, og problemet kan blive endnu mere forværret ved at tørre huden og derved forstyrre regenereringsprocessen.

 • Den bedste olie efter epilering er te-træolie. Dette er en stor naturlig antiseptisk. Løs kun en teskefuld af blandingen i ca. 5 liter vand og behandl huden.

Tea tree olie er en livredder

 • Hvis du ikke planlægger at gå ud efter hårfjerning, så kan huden behandles med enhver vegetabilsk eller babyolie. Det vigtigste er, at produktet ikke indeholder mineralolier.
 • Du kan også bruge en særlig lotion eller fløde efter hårfjerning. Hvis det ikke var ved hånden, så kan du anvende nogen børnecreme eller en ikke fedtet fugtgivende mælk.

Spray Lotion efter hårfjerning

 • En aftershave gel vil også perfekt fjerne rødme og betændelse. På hylderne af butikker er der midler til kvinder og mænd. Du kan sikkert bruge hangelen og tage ham et lån fra hendes mand - denne adskillelse er intet som en god bevægelse marketingfolk.

Aftershave gel holder huden glat efter enhver form for hårfjerning

 • Miramistin, furatsilin, chlorhexidin efter hårfjerning - alle disse er universelle antiseptika. De kan behandle ikke kun huden før og efter proceduren, men også værktøjer.
 • Behandl epidermis med talkum eller babypulver, lad det gå i et par minutter, og ryst derefter rester. Så snart vil huden roen ned.

Foto: babypulver virker meget godt med betændelser

 • Hvis du efter proceduren bemærker, at epidermierne har rødmet dramatisk, og der er opstået smerte, så kan alt blive behandlet med et middel til forbrændinger. Til dette formål vil rent panthenol eller midler med dets indhold være egnet.
 • Vil bidrage til at forbedre tilstanden af ​​hudsalven med propolis og "redningsmand". Og selv om værktøjets fede tekstur ikke er den bedste løsning, kommer den helt til at komme som nødhjælp.

Populær brug

 • Du kan lave en lysmassage af huden og gnide den med isbiter. Prøv at udføre kontinuerlige bevægelser, indtil isen er helt smeltet - så du kan ikke slappe af nerveenderne. Til fremstilling af isbiter kan bruges som almindeligt vand og urteafkogning.

Is kan lindre irriteret hud

 • Skrubbe efter hårfjerning klare problemet med hårinvækst. Men peeling er kun mulig efter et par dage efter proceduren.
 • Citron efter hårfjerning vil stoppe hårvækst. Påfør det i 5 dage efter proceduren.

Citronsaft sænker hårvæksten

 • Du kan også bruge sæbe efter hårfjerning, hvilket virker som et antiseptisk middel.

Vær opmærksom! Vælg omhyggeligt kosmetiske midler. Det er vigtigt, at de ikke indeholder syntetiske farver og smag. Hvis du ikke er sikker på dette eller det pågældende produkt, er det bedre at udskyde købet eller købe penge til babyer, der er underlagt særligt strenge krav.

For at gøre huden sund, kan den behandles med naturlige midler, tilberedt med egne hænder.

Ud over ovenstående værktøjer kan du også bruge folkemusik, som hver kvinde vil kunne lave med egne hænder uden problemer.

Det er vigtigt! Før du bruger dette eller det pågældende produkt, skal du sørge for at teste for en allergisk reaktion.

resultater

For at slippe af med de problemer, der opstår efter epilering, er det nok at vide, hvordan man skal tage sig af huden efter proceduren.

Som du kan se, forlader efter epilering forskellige funktioner, i første omgang - det er kampen mod inflammatoriske processer. Der er mange penge, og hvilken af ​​dem at vælge - kosmetiske, farmaceutiske eller folkemæssige, afhænger kun af dig.

Som regel bestemmes den bedste løsning af forsøg og fejl. En, dette eller det pågældende produkt kan være egnet, men ikke for andre - alt er meget individuelt. Kun din egen erfaring viser, hvilke produkter der skal bruges, og som bør undgås.

Videoen i denne artikel giver et overblik over de mest populære værktøjer efter epilering.

Påføring af olie efter epilering

Med enhver metode til hårfjerning kosmetisk værktøj, epilator eller barbermaskine føre til mikrotraumas i det øverste lag af huden, så behørig pleje er påkrævet her. Ellers er denne proces fyldt med irritation, betændelse, hårvækst i huden, uønsket pigmentering og en række andre effekter, der bør undgås.

Men disse problemer kan undgås ved hjælp af passende hudpleje efter epilering og efter nogle enkle anbefalinger.

Initiativtagerne til betændelse i huden efter hårfjerning er bakterier, og et af formålene med de olier, der anvendes efter denne procedure er deres neutralisering. Desuden bør huden efter epilering være beroliget.

Hud fugtighedscreme

For de fleste kvinder, efter hårfjerningsproceduren, er det nok at bruge almindelig mandlig creme eller lotion, som bruges efter barbering, er det ønskeligt, at disse er forberedelser til følsom hud. En fremragende hud beroligende middel efter hårfjerning er en baby creme. Babypulver eller talkum, som er så almindeligt hos nogle kvinder, anbefales ikke til brug af hudlæger, da disse pulvere tilstopper hudens porer, at de kan forårsage betændelse.

Imidlertid kan irritation forhindres, selv inden der påføres cremer og olier. For det første er det nødvendigt at bruge kun en meget skarp barber til epilation, da den traumatiske effekt er meget mere udtalt i en kedelig razor. Desuden skal du vide, at voks eller sukker hårfjerning (shugaring) forårsager meget mindre hudirritation.

Ved at mærke forbrænding og / eller rødme på huden efter epileringsproceduren, desinficere problemområderne med 70% alkohol eller hydrogenperoxidopløsning eller alkoholtinktur af calendula, propolis, kamille til snævre porer og eliminere bakterier, men efter denne behandling skal de betændte områder smøres med creme.

Antiseptisk salve efter epilering

Men hvis irritation opstår, er antiseptiske salver effektive lægemidler til behandling, herunder:

 • Malawi,
 • solkoseril,
 • bor plus
 • aktovegin,
 • Miramistin og flere andre.

Af disse er de bedste salver baseret på panthenol, lindrende irritation, ødelægge bakterier og genoplive hudstrukturen.

Beroligende olier efter epilering

Meget populær olie efter depilering, som har en køleeffekt, som implementeres i halvliter beholdere. Brand - Rica.

Dette middel beroliger og fugter huden ikke kun, men fjerner også voksrester effektivt efter fjernelse. Det kan anvendes på alle hudområder.

Afkølingseffekten af ​​lægemidlet tilvejebringes mentoltilskud. Den indeholder ekstrakter af lavendel og kamille, druemusolie, samt mynte, lavendel, kamille æteriske olier.

Olie efter epilering har en stærk antiseptisk virkning og fremmer helingen af ​​mikrotraumas påført huden og følsomme hårsække.

I folkemedicin bruges æteriske olier af te og eukalyptus til dette formål. For at gøre dette opløses et par dråber af disse olier i en spiseskefuld olivenolie og smøres med en blanding af huden.

Efter voksning, hvis der er nogen voksrester på huden, kan de let fjernes med enhver kosmetisk olie, herunder olivenolie.

Når du soler efter laser hårfjerning, skal åbne områder af kroppen smøres med solcreme, der beskytter mod UV-stråler.

Anvendelsen af ​​vegetabilske olier efter depilation: hvordan man ikke skader dig selv

Depilation er en metode til at fjerne hår uden at ødelægge sin rod. Dette omfatter alle procedurer for fjernelse af uønsket vegetation, som udføres uafhængigt hjemme ved hjælp af en barbermaskine, voks, tjære, sukker, kemiske forbindelser og elektriske epilatorer. Særlige kosmetiske præparater, der nedsætter hårvækst (hæmmere), hjælper med at fjerne uønsket vegetation i lang tid. Butikkerne tilbyder en bred vifte af lignende produkter, men pasform og naturmedicin, herunder æteriske og baseolier, der, ud over den undertrykkelse af vækst, hjælper med at beskytte huden mod irritation og gøre det sunde og attraktive.

Sammensætning og gavnlige egenskaber af vegetabilske olier

Æteriske olier er olieagtige stoffer indeholdt i blomster, blade, frugter af planter. De kan opløses i andre fedtstoffer, alkoholer, andre væsker, men ikke i vand. Hvis du lægger æterisk olie på et stykke papir, vil den helt fordampe om et par timer og vil ikke efterlade en fedtet rest. Estere hjælper planter med at beskytte sig mod temperaturændringer og andre negative miljømæssige faktorer samt bekæmpe skadedyr, ødelægge svampe og bakterier.

På vores planet er der omkring 3000 planter, der indeholder æteriske olier. Mængden af ​​disse stoffer i planter er meget lille: for eksempel ud af 100 kg lavendelblomster og rosenblade produceres kun 1 kg og 0,5 kg af den tilsvarende essentielle olie.

Æteriske olier sælges i mørke glasflasker med tætte låg, da udsættelse for lys og luft kan påvirke deres egenskaber negativt.

Basisolier er naturlige fedtstoffer, som opnås fra planter ved varmt og koldt pres, såvel som flydende ekstraktion. Unikke biokemiske egenskaber giver dem mulighed for at trænge ind i de nederste lag af huden og levere nyttige stoffer der, for hvilke de kaldes transportolier. I kosmetologi bruges de til både at opløse æteriske olier og i blanding med hinanden eller i sig selv.

De mest kendte og udbredte basiske olier er mandel, oliven, avocado og valnød.

Æteriske olier

Sammensætningen af ​​en hvilken som helst essentiel olie indeholder en lang række nyttige komponenter:

 • terpener - naturlige kulbrinter med antiseptisk, analgetisk, tonisk og afslappende virkning;
 • Alkoholer modstår betændelse og bakterier, varme;
 • aldehyder lavere blodtryk og reducere inflammation
 • phenolestere lindre spasmer og styrke kroppen
 • phenoler forbedrer immuniteten, øger stemningen, har en vanddrivende virkning;
 • estere lugter og slapper af
 • ketoner har en analgetisk virkning, bekæmper vira og fremmer hurtig regenerering;
 • furocoumariner, cumeriner, lactoner er naturlige stoffer med antitumor, svimmelhed, beroligende og hypnotiske virkninger.

I aromaterapi forstås det, at æteriske olier er naturlige, har ingen bivirkninger, har en mild virkning på kroppen og kan forbedre personens humørsætning og psyko-fysiologiske tilstand. I medicin anvendes analgetiske, regenererende og antiseptiske egenskaber af planteekstrakter. Nogle af olierne er godt kombineret med kemikalier og hjælper kroppen med absorption af stoffer. I kosmetologi er anti-aging og anti-cellulite effekter efterspurgt, samt en gavnlig effekt på betingelse af hår, negle og hud.

I aromaterapi bruges æteriske olier til at ændre en persons psyko-fysiologiske tilstand.

For at bekæmpe bakterier og betændelser er det bedst at bruge ekstrakter af te træ, lavendel, eukalyptus, fyr, ingefær, gran; estere af geranium, bergamot, mynte, enebær, citron, fennikel, citronmelisse vil hjælpe mod vira; Oliven af ​​citrongræs, kryddernød, timian, kanel, rosmarin og gran har en udtalt desinfektionsvirkning.

Baseolier

Basisolier indeholder triglycerider. Disse er forbindelser af fedtsyrer og glycerol. Der er omkring 22 typer fedtsyrer: laurinsyre, myristiske, oliesyre, omega-3, omega-6, linolsyre og andre. Hver af dem har et stort sæt egenskaber, der er nyttige til menneskekroppen. Endvidere indeholder vegetabilske olier i en lille mængde phospholipider, phytosteroler, voks, vitaminer, mineralske elementer.

Mange baseolier bruges til at fugtige, nære og beskytte hud, hår eller negle. Det høje indhold af triglycerider og flydende struktur gør det muligt at absorbere dem perfekt og bidrage til effektiv absorption af gavnlige elementer, mens fugtgivende alle lag af huden.

Den mest overkommelige baseolie, olivenolie, er et multifunktionelt middel og anvendes i kosmetologi, både i ren form og blandet med andre komponenter til nærende og fugtgivende hud og hår.

Udtalt kosmetisk virkning af vegetabilske fedtstoffer skyldes de unikke hud fugtgivende evner, med forskellige aktiviteter: til tørt, skadet og udsat hud peeling avocado ekstrakt mere egnet, kirsebær frø, kokos og olie af oliven, for moden og aldring - ceder, hasselnød, majs, mandel, til fedtfrøfrø, fersken, drue.

Virkning på hår under udtørring

Det er nødvendigt at forstå, at det afgørende ikke er i stand til helt at fjerne uønsket hår. De fleste af de basiske og æteriske olier samt blandinger af dem anvendes som blødgørende og fugtgivende balm før depileringsproceduren og et beroligende og antiseptisk middel efter det. Men der er arter, der er i stand til at reducere pærens aktivitet og sænke hastigheden af ​​hårvækst og derved forbedre den depilatoriske virkning. Dette betyder f.eks. Olietinning af dope, nældefrø, gurkemejeolie og andre.

Hårvæksthæmmere (retarder) bør indeholde alkaloider, glycosider, syrer og flavonoider. Sådanne komponenter indeholder ekstrakter af teetræ, jojoba, lavendel, mynte og eukalyptus.

Efter depilering bruger ofte sådanne værktøjer:

 • eng olie med antioxidant, foryngende og anti-inflammatorisk virkning;
 • te træ ekstrakt, med udtalte antiseptiske, helbredende og bedøvende egenskaber, samt bidrage til langsommere hårvækst;
 • kokos fugter alle lag af huden og stimulerer regenereringsprocessen.
Kokosolie er særligt velegnet til tør hud.

Olieekstrakt af grøn valnød, som er en tinktur af skræl af unge frugter i vegetabilsk olie, er kendt som et middel til at stoppe hårvækst, som dog ikke bekræftes af de fleste brugere. Mest sandsynligt virker sammensætningen meget selektivt og individuelt. Med hensyn til valnødolie bløder det godt huden og reducerer irritation, og regelmæssig brug efter depilationsprocedurer vil føre til langsommere hårvækst.

Anvendelse af olier fra uønsket hår

Æteriske olier anvendes ikke i ren form, men de tilføjer hjemmelavede balsamer med en kompleks virkning på basen eller med dem. Sammensætningen af ​​mange professionelle cremer og voks til depilation omfatter æteriske olier med bakteriedræbende, antiinflammatoriske og helbredende virkninger.

Generelle principper for anvendelse af olie i fjernelse af hår

Der er nogle principper, hvis viden hjælper med at bruge olier til depilation så effektivt som muligt:

 • til påføring på huden efter depilering anvendes ikke ren æterisk olie, men dens blanding med en transport eller emulgeringsmiddel i en hastighed på ca. 1 til 5;
 • Når håret fjernes, blandes olien ikke sammen med depilationskrem, men påføres huden efter proceduren for at øge effekten eller længe før det blødgør epidermis. En undtagelse er olietanken af ​​dope;
 • regelmæssig brug af olier forlænger effekten af ​​depilation med omkring en uge og med langvarig brug (6 måneder eller mere) fører til udtynding og hæmning af hårvækst;
 • Ved fremstilling af hjemmelavede blandinger opvarmes basisolier udelukkende på et vandbad, og æteriske olier tilsættes til den afkølede blanding for at undgå hurtig fordampning.

Brug til at ødelægge hårsække

Olier baseret på dope, nældefrø og gurkemeje har direkte indflydelse på hårvækst, som gradvist ødelægger hårsækken. Alle kræver langvarig og regelmæssig brug, kun i dette tilfælde er der en udtalt effekt.

Olie tinktur af dope betragtes som det mest kraftfulde værktøj til udtynding og standsning af hårvækst, men brugen kræver tålmodighed og styrke. Regelmæssig eksponering skal vare mindst 3-6 måneder. En pipette er velegnet til anvendelse. Det anbefales at bruge olien om aftenen efter et varmt brusebad, der fremmer åbningen af ​​hudens porer. Det er nødvendigt at gnide det med let masserende bevægelser i ren, tør hud og efter en time fjerne rester af produktet med varmt vand og sæbe. Du skal først sikre dig, at der ikke er nogen allergisk reaktion.

Uddraget fra døvens blade og frø, som er grundlaget for produktet, er kun lavet ved hjælp af specialudstyr, derfor er det bedre at købe olieinfusion i apoteket

Olietinning af nældefrø kan fremstilles uafhængigt. For at gøre dette, 40 g brændenælde frø skal slibe i en morter, hæld en halv kop vegetabilsk olie (olivenolie, ricinusolie, hørfrøolie, majs, druekerner), sat i en beholder fremstillet af mørkt glas og gennemtrænge det på et køligt sted 6-8 uger. Derefter spændes opløsningen og anbringes regelmæssigt på de ønskede områder. Olie skal smøres med en ren, ren hud og lade være i en time, og fjern overskyddet med en serviet. Korrekt forberedt tinktur absorberes fuldstændigt.

Urtefrøolie kan fremstilles uafhængigt af råmaterialer, indsamlet manuelt eller tørt, som sælges i et apotek

Gurkemejepulverblandinger er dokumenterede midler mod uønsket hår. Men de har en udtalt farve effekt, som ikke er for alle. Derfor er det bedre at bruge en maske af uønsket hår fra kokosfedt med gurkemeje eller gurkemeje æterisk olie.

Gurkemejer plante hæmmer hårvækst på grund af iod og fosfor i dets sammensætning. Derudover indeholder den det værdifulde element Cortex, som har evnen til at hæmme enzymet elastase, splitte elastin i vores hud og føre til udseende af rynker.

For at forberede masken skal du tage 2 spiseskefulde kokosolie og gurkemeje pulver, bland og hæld en lille mængde kogt vand. Konsistensen skal ligne tyk creme. Påfør produktet til de ønskede områder af kroppen og hold i 20 minutter, skyll derefter med varmt vand. Masken kan bruges både på områder med voksende hår, og efter aflejringsproceduren på glat hud. I andet tilfælde vil effekten være mere effektiv, da værktøjet lettere vil trænge ind i hårroten.

Ud over at bremse hårvækst og foryngelse af epidermale celler, vil en blanding af kokosolie og gurkemeje være en forebyggende foranstaltning mod indfødning af hår.

Anvendes til fjernelse af irritation og hudpleje

Hvis irritation og rødme konstant fremkommer, er det nødvendigt at anvende blandinger med teeter, bergamot, palisander, cedertræ, mynte, som har stærke antiseptiske og helbredende virkninger. For basen er baseolie eller flydende glycerin egnet. Normalt tager 2 spiseskefulde af basen og tilsæt 3-5 dråber af en eller en kombination af olier afhængigt af den ønskede virkning. Væsken appliceres på området, hvor hårene fjernes og efterlades for at absorbere i en halv time. Så kan resterne fjernes med et papirserviet eller klud.

For eksempel vil olivenolie (1 spsk) med tilsætning af ekstrakter af pebermynte, lavendel og te træ (2-3 dråber hver) reducere smerte efter depilation og vil have en baktericid virkning.

Tea tree olie har stærke antiseptiske egenskaber og bremser væksten af ​​uønsket hår.

En anden multifunktionel blanding, der hjælper med at bekæmpe irritation og hudpleje: jojobaolie eller druemusolie (1 spiseskefuld) blandet med tea tree ekstrakt (5 dråber) og mynte (3 dråber).

Det er bedre at bruge begge blandinger hver dag og starte umiddelbart efter epileringsproceduren. Det er tilladt at opbevare produktet i et mørkt køligt sted i en lukket beholder i op til 2 uger, men det vil være bedre at lave en ny blanding til hver applikation.

Pebermynteolie har en køle- og anæstetisk virkning og forhindrer indfødning af hår. For at udnytte mintekstraktets anæstetiske egenskaber skal du anvende det efter et brusebad til renset hud, gnide ind med lette bevægelser og vente på fuldstændig absorption. Så start proceduren for at slippe af med hår. Mint ekstrakt vil godt blødgøre huden for nem fjernelse af håret, såvel som bedøvelsesmiddel og antiseptisk. Men hårfjerningsvoks ester mynte bør påføres huden mindst en halv time, før proceduren for at sikre, at olien på huden efterlades, eller det vil interferere med vedhæftningen af ​​voks hår.

Pebermynteolie vil medvirke til at reducere ubehag under afhaling og kølig irriteret hud.

Når du er hjemmehørende ved hjælp af sukkermasse, kan du tilføje et par dråber mynte til det for en delikat køle- og desinfektionsvirkning.

Efter proceduren vil pebermynteolie og blandinger med det hjælpe med at reducere irritation og lindre brændende fornemmelser og kløe.

Ernæringsmæssige sammensætninger baseret på shea smør (shea) eller kakao hjælper med at klare tørhed, skrælning og blabbet hud.

Sheasmør stimulerer syntesen af ​​kollagenfibre, som er ansvarlige for hudens elasticitet og elasticitet

For hurtig genopretning af huden og daglig pleje med regelmæssig barbering er hjemmelavet creme-balsam fra naturlige olier velegnet.
For at gøre dette skal du tage 5 spiseskefulde shea smør, forsigtigt ælte det, du kan bruge en blender. Tilsæt 3 teskefulde mandelolie og 5 dråber teetræekstrakt, bland til ensartet konsistens. Værktøjet skal opbevares i køleskabet, og holdbarheden skal være 4-5 måneder. Gnid ind i barberhudet hud med lette massagebevægelser.

Kakaosmør er godkendt til brug i pleje af følsomme og børns hud, da det virker forsigtigt og forsigtigt.

Varm 6 spiseskefulde kakaosmør i et vandbad, hæld 1 spsk olivenolie, 2 spsk avocadoolie og rør i en varm tilstand, indtil der opnås en homogen blanding. Afkøl agenten og tilsæt 3 dråber lavendel og patchouli æteriske olier. Styrke effekten vil hjælpe 5 dråber af en flydende opløsning af vitamin E.

Et middel til at påføre huden straks efter depilation, om nødvendigt, fortsætter med at gælde 1-2 gange om dagen, indtil tilstanden forbedres.

Ved fjernelse af klæbrige rester efter voksafhældning vil almindelig koldpresset olivenolie gøre det fint.

Brug til at bremse hårvæksten

Følgende ekstrakter er i stand til at bremse hårvæksten effektivt: te træ, lavendel, eukalyptus, mynte. Nå kombinationen af ​​te og mint olier samt enhver kombination af disse estere baseret på jojobaolie eller druemost. Ud over at forberede husholdningsformuleringer med disse komponenter, kan du blot tilføje dem til kosmetik efter depilering. En almindelig baby creme er perfekt som en base.

Eucalyptus, te-træ, mynteolier, ud over deres stærke antiseptiske virkning, har også evnen til at bremse hårvæksten.

Som hæmmere for hårvækst er olier ikke egnede for alle, afhænger deres effektivitet af organismens individuelle egenskaber. Selv hvis der ikke er det ønskede resultat, vil olieblandinger kun medføre gavn, fordi de alle har fugtighedsgivende, nærende og beskyttende egenskaber.

Funktioner i brug i det intime område

Depileringsproceduren er altid et stress for huden, især i bikiniområdet, fordi her er det meget blidt og følsomt, og slimhinderne er meget tætte. Derfor, for fjernelse af hår i dette område ved hjælp af de mest blide metoder og kun særlige midler. Blandinger baseret på olier afviger i deres naturlige sammensætning og derfor bruges de ofte til at fjerne hudirritation på intime steder. Alle komponenter skal dog først kontrolleres for manglende allergisk reaktion.

På trods af alle forholdsregler vises mikrotrauma og indgroet hår i bikiniområdet efter depilation regelmæssigt

Allergi til basiske olier er ret sjældent, og på æteriske olier - ofte. For at kontrollere, skal du sætte en dråbe olie på den delikate hud på indersiden af ​​låret, tættere på bikiniområdet og vente to timer. Hvis der ikke er rødhed og irritation, kan værktøjet anvendes.

Du kan tilføje tea tree olie, fyr, cedertræ, rosentræ og bergamot, der har en stærk antiseptisk effekt og ejendommen for at forhindre indgroede hår, i klar cremer og lotions er designet til bikini -området.

Tilsætningen af ​​æteriske olier til færdig kosmetik til hudpleje efter depilering vil forbedre deres beroligende og antiseptiske virkninger.

Normal børnecreme, beriget med æteriske olier, bliver til et multifunktionelt hudplejeprodukt til intime steder efter depilation.

Fordele og ulemper

Fordelene ved vegetabilske olier omfatter:

 • naturlig sammensætning
 • behagelig aroma;
 • multifunktionelle virkninger på huden og menneskekroppen.

De vigtigste ulemper ved olier:

 • ineffektive for hårfjerning;
 • kan forårsage allergi
 • at opnå mærkbare resultater kræver langvarig og regelmæssig brug
 • kvalitetsolier er dyre.

Sikkerhedsforanstaltninger

Brug af æteriske olier vil kun være til gavn, hvis der træffes rimelige forholdsregler:

 • Det skal huskes, at mange æteriske olier kan forårsage allergiske reaktioner, derfor er det nødvendigt at udføre en tolerance test før brug af produktet. Duften af ​​olie skal lide og ikke forårsage nysen og løbende næse;
 • Tea tree olie er uforenelig med jod, derfor kan den ikke bruges af mennesker, der gennemgår jodterapi;
 • Det anbefales ikke at bruge rene estere, selv hvis der ikke er allergier, kan dette føre til hudforbrændinger. Æterisk olie skal fortyndes i basen - baseolie, emulgator, færdige cremer og andre formuleringer;
 • mange æteriske olier har egenskaber til at stimulere hårvækst, for eksempel rosmarinolie, burdock, så der er en risiko for at opnå den modsatte virkning. Det er nødvendigt at bruge kun beviste opskrifter eller få råd fra en aromaterapi specialist;
 • æteriske olier anbefales ikke til gravide og ammende kvinder, og børn og unge bør bruge dem med forsigtighed.
For at kontrollere kroppens individuelle reaktion på olie er det nødvendigt at lægge en lille mængde af det på indersiden af ​​hænderne og vente to timer

Opskrifter til at lave hjemme barbering produkter

Barberingskrem:

 1. Varm 4 spiseskefulde af sheasmør og 3 spiseskefulde kokosolie i et vandbad til en flydende tilstand.
 2. Tilsæt 2 spsk jojobaolie til blandingen.
 3. Afkøl blandingen og tilsæt 12 dråber lavendelether.
 4. Beat den resulterende masse med en blender indtil glat.
 5. Anbringes i en lukket beholder, opbevares på et koldt sted, gælder under barberingen.
Cremen af ​​to typer af basisolier og lavendel æterisk olie vil blødgøre og fugte huden under barberingen

Sensitive Skin Shaving Cream:

 1. Opvarm en tredje kop shea smør og kokos i et vandbad.
 2. Tilsæt en kvart kop mandelolie.
 3. Efter massen er afkølet, hæld 10 dråber rosmarinolie i den og 3 dråber mintolie.
 4. Slå med en blender til en homogen masse, læg i en opbevaringsbeholder, hold i køleskabet.
Kokosolie i sammensætningen af ​​hjemmemedicin vil blødgøre og fugtgøre følsom hud

Barberingskrem:

 1. Rist 35 gram ren sæbe, tilsæt 50 ml vand og varme i en mikrobølgeovn eller i et vandbad.
 2. I en anden beholder opvarmes 15 ml flydende olie (abrikoskerner, mandel, valnød eller andet) og tilsættes 5-6 gram emulgerende voks (i form af granulater) i den, indtil den er helt opløst.
 3. Hæld varmt vand og sæbe gradvist i olieblandingen, bland omhyggeligt, men ikke slag (for at undgå skum).
 4. Afkøl blandingen til ca. 25 grader, tilsæt 6 ml glycerin og 10 ml aloejuice, 5 dråber citron, røgelse og mintolie (til køleeffekten). Bland grundigt.
 5. For at opnå desinfektionsmiddel og hæmatostatiske virkninger i vand med sæbe, kan du tilføje alun i pulverform.
Hjemmelavet creme skum perfekt lammer og fugtiger huden.

Den cremede hud vaskes perfekt og giver en let glidende barberkniv og har en fugtgivende effekt.

Følsom hud barberolie:

 1. Forbered en ren glasbeholder til opbevaring af midler.
 2. Hæld det i ricinus og olivenolie i forholdet 2 til 1 (fx 66 gram ricinusolie og 33 gram olivenolie).
 3. Tilsæt 15 dråber af enhver æterisk olie (en eller flere, som ønsket).
 4. Tæt tæt på flaskehætten og rør indholdet i en cirkulær bevægelse.

Produktet påføres huden et par minutter før barberingsproceduren. Forud skal det rystes op. Holdbarhed er ca. 3 måneder (på et køligt sted). Hvis der ikke er nogen allergi over for komponenterne, er det tilladt at bruge produktet til bikini-zonen.

Følsom hud barberolie på bare 5 minutter.

anmeldelser

Slap af for hård hårdhed på kroppen vil gerne enhver kvinde. Da dyre laser- og fotoepilationsprocedurer er uden for mine midler, og deres effektivitet er i stor tvivl, ledte jeg efter mere overkommelige metoder. Efter alle rushes og eksperimenterne begyndte det på mig, at en, der har "god" arv, det er simpelthen umuligt at besejre dette problem en gang for alle. Men du kan gøre dit liv lettere med flere sjældne epilationer med speciel hudpleje. Det var det, jeg gjorde. Siden jeg har brugt epilatoren i mange år, blev jeg generet af to problemer: indgroet hår og det nye udseende af nye hår. Så løsningen på det første problem er at fugte og exfoliere huden. Skrub ikke mere, men ikke mindre end en gang om ugen. Skrubbe kan købes og hjemmelavet. Alle har forskellig hud, så jeg vil ikke rådgive noget specifikt. Nogen overhovedet koster almindelig hård vask og sæbe. Efter badprocedurerne skal huden fugtes, så de voksende hår nemt kan trænge ud og ikke vokse. Og her er det mest interessante, at vi laver vores egen hjemmelavede lotion fra olier for at bremse hårvæksten. Vi skal bruge den æteriske olie af te og mint. Og enhver baseolie. Jeg foretrækker jojoba eller druesaft. De er de mindst fede. På en spiseskefuld af basisolie er der 2 dråber mynte og 5 dråber te. Her er lotion og klar. Du kan bruge umiddelbart efter epilering og hver dag. Nå, mindst 3 gange om ugen og bedre efter et brusebad.

Malinka-Alinka

http://irecommend.ru/content/zamedlyaet-rost-volos-posle-epilyatsii-i-pomogaet-reshit-problemu-vrosshikh-volos

Jeg begynder med en lille baggrund: min ven roste mirakel hudpleje lotion efter epilering, som hun købte (og sandsynligvis blev pålagt) i salonen. Jeg kiggede på sammensætningen, men i tillæg til stabilisatorer, konserveringsmidler, emulgatorer og kokosnøddeolie (sidstnævnte) var det ikke. Jeg havde lige en stor dåse af kokosolie i butikken, og jeg besluttede at prøve at bruge den efter barbering på mine ben og se, hvad jeg fik. Jeg har meget følsom hud, hver barbering forårsager alvorlig irritation, så jeg forsøgte mange forskellige lotioner, balsam og cremer, men intet hjalp. Men kokosolie ændrede alt. Efter barbering anbragte jeg kokosolie med et tykt lag på mine ben, masserede og efterlod at suge i ca. en time, og derefter rydde jeg den resterende olie sammen med papirservietter. Næste dag (og hver dag i princippet) lægger jeg kokosolie på mine ben efter, at brusen på mine fødder allerede er som en almindelig fløde. I løbet af fem måneder efter at have brugt kokosolie, bemærkede jeg følgende: irritation af barberingen ophørte med at ses på huden, i princippet steg indgroede hår op, hud og voksende hår blev blødere på den 3-4 dag efter epilering (der er ingen følelse af "børstehår"). Tør hud er også væk, men det er ikke overraskende, fordi kokosolie er fantastisk til at klare tør og flad hud. Så viste mit eksperiment med kokosolie, at det perfekt hjælper med at klare alle de ledsagende hudproblemer efter epilering. Siden sommeren kommer, vil min mulige erfaring med at bruge kokosolie være nyttig for dig. Vær smuk!

Anima

https://kosmetista.ru/blog/uhodovaya-kosmetika/23676.html

Vi sænker hårvæksten efter epilering. Vi skal købe 3 typer olier: mandel - tea tree olie - mynteolie. I en flaske INDICERET OLJE gennem en pipette skal du tilføje 30 dråber pebermynteolie og 30 dråber tea tree olie (nok plads)))) Skak alt godt og lad flasken være på et mørkt sted for en dag. Og efter hårfjerning eller depilation skal du altid bruge dette smør. Alt er hurtigt og nemt, og glatte og "hårløse" ben vil blive fortalt til dig i lang tid. Tak!

TAYA33

http://irecommend.ru/content/zamedlyaem-rost-volos-posle-epilyatsii-delaem-antitselyullitnyi-skrab-stroinosti-eshche-rets

Lige i går prøvede jeg Shea smør som beroligende efter at have epileret mine ben. Jeg har nu kompressionstrømpebukser (da jeg har den første fase af åreknuder). De er meget tørre på fødderne. Og mine ben også, med jævne mellemrum på grund af dette kløe. Der er røde "ridser-hårbørster". Om natten forsøger jeg at nære huden på mine ben meget. Huden absorberer ivrigt den fedeste creme. Så, shea smør hjalp mig ikke rigtig med at helbrede kæmmede sår. Men i form af meget intensiv fugtgivende og det er ernæringen af ​​benets hud - et glimrende værktøj!

Katrishka

http://ecogolik.ru/blog-katrishka-7880/maslo-karite-shi-donna-solis/

Efter depilering oplevede alvorlig kløe. Min hud er følsom, og derfor passerer sådanne handlinger ikke for ingenting (Og kokosolie hjalp mig, jeg læste noget på internettet, som jeg kunne hjælpe og prøvede. Det hjalp)) Jeg råder dig!

Irene

https://sfinks.ru/blog/top-natur-sredstva-protiv-zuda/

Depilation procedure er traumatisk for huden, så ordentlig pleje efter det er særlig vigtigt. Oftest reagerer huden med tørhed, peeling og irritation, såvel som udseendet af indgroet hår, pletter og udslæt. Eliminere disse ubehagelige symptomer vil hjælpe naturlige vegetabilske olier og hjemme retsmidler baseret på dem. Desuden er de i stand til at bremse hårvæksten, gøre dem tyndere og svagere, hvilket forbedrer kvaliteten af ​​depilation og forlænger effekten af ​​glat hud.

5 tips til at barbere dit hoved

Hvad skal man vælge - sæbe eller barbercreme?