Er laser hårfjerning skadeligt for helbredet?

På trods af at laser hårfjerning er den mest foretrukne måde at bekæmpe uønskede hår på benene og i bikiniområdet, er nogle kvinder ikke i fare for at prøve denne metode. Og det skyldes ikke økonomiske begrænsninger, men med frygten for forekomsten af ​​yderligere komplikationer.

På grund af det faktum, at hårfjerning er opnået på grund af lyse lyslamper, tror nogle unge damer, at virkningen af ​​sådanne systemer ligner meget ultraviolette stråler, og kan forårsage yderligere forbrændinger og endog provokere kræft. Hvad kan skade fra laser hårfjerning, og er denne procedure sikker for sundhed?

Skal jeg ty til laser hårfjerning

Før du tilmelder dig en session midt i æstetisk kosmetologi, skal du finde ud af, om der er nogen skade fra laser hårfjerning. Når alt kommer til alt, hvis proceduren er potentielt farlig, ville det være meget mere rimeligt at dvæle på en anden metode.

Talrige kliniske undersøgelser har bekræftet, at laserbehandling er helt sikkert for kroppen. Men det gælder kun de tilfælde, hvor behandlingen udføres af en erfaren specialist, og kunden har ingen kontraindikationer. Hvis en kvinde har kroniske sygdomme eller hudpatologier, kan manglen på efterfølgende komplikationer ikke garanteres.

Som praksis viser, reagerer kroppen negativt på sådan eksponering i de sjældneste tilfælde. Situationen er helt anderledes med de bivirkninger, der kan opstå som følge af mesterens manglende erfaring og kundens fejl.

For at finde ud af om laser hårfjerning er sikker, skal du vide, hvad procedurens princip er.

Absolut alle de lasersystemer og enheder, der anvendes i centrene af æstetisk kosmetologi og skønhedssaloner, påvirker kun hårene selv, eller rettere pigmentet i dem. Kontakt med huden er fuldstændig fraværende. Denne kendsgerning forklarer procedurens sikkerhed.

Den eneste negative effekt, en pige kan have, er hormonforstyrrelser. Når der tages hormonelle lægemidler, står nogle kvinder over for den efterfølgende acceleration af hårvæksten.

Mangel på follikler og hår kan kun virke på samme måde i modsat retning. Forsøger at genoprette håret, kan kroppen begynde at producere en overskydende mængde hormoner.

Med hensyn til laser hårfjerning af benene og den intime zone er der ingen forskel for kroppen. Den eneste forskel kan være i sværhedsgraden af ​​smerte. Hvis en kvinde er helt sund og ikke lider af nogen sygdomme, så er der ingen grund til at nægte laser hårfjerning.

Når laseren er kontraindiceret

Hvad er farlig laser hårfjerning, og er det altid muligt at udføre? På trods af at teknikken er en af ​​de innovative, i nogle tilfælde kan det forårsage bivirkninger, derfor er det nødvendigt med forudgående konsultation med en læge. Eksperter anbefaler at udsætte en sådan behandling i sådanne situationer:

 • smitsomme forkølelser. Laseren kan forårsage infektion i hele kroppen, hvilket vil påvirke patologiens forløb og forsinke genoprettelsesprocessen i flere dage. I tilfælde af smitsomme læsioner er det mere rimeligt at nægte eventuelle kosmetiske procedurer;
 • allergisk reaktion. Hvis en pige lider af allergi, er det også umuligt at udføre hårfjerning. Ingen kan forudsige, hvordan kroppen reagerer på laseren. Allergier i kombination med en laser kan forårsage puffiness, rødme og alvorlig kløe;
 • åreknuder. Med nederlag af blodkar og kapillærer skal laserbehandling også opgives, da dette kan fremkalde endnu større skade på venernes vægge.
 • dermatologiske sygdomme (psoriasis, eksem). I dermatologiske patologier er laser hårfjerning fuldstændigt kontraindiceret, uanset sygdomens stadium og form;
 • diabetes mellitus. Et af de vigtigste symptomer på denne patologi er den langsomme genopretning af væv, så denne behandling kan alvorligt skade huden.
 • graviditet og amning. Læger er stadig ude af stand til at give et præcist svar på, hvordan en gravides kvinde reagerer på denne behandling. Før babyens udseende ville det være meget klogere at afholde sig fra epilering og erstatte det med en normal barbering;
 • herpes. Tilstedeværelsen af ​​denne sygdom er en absolut kontraindikation til behandling;
 • onkologi.

For at beskytte dig mod forskellige komplikationer anbefales det ikke kun at konsultere din læge før en session, men også at tage nogle tests.

Harm fra en laser - hvad er sandt og hvad er en løgn?

Skal jeg være forsigtig med laser hårfjerning, og er det sundhedsfarligt? De fleste af myterne om farerne ved laser hårfjerning er helt ubegrundet. For nogle år siden var nogle kosmetiske procedurer virkelig potentielt farlige, men i dag har alt ændret sig dramatisk.

Centrene for æstetisk kosmetologi og skønhedssaloner bruger avanceret udstyr, der har gennemgået mange forskellige tests og eksperimenter. Anmeldelser af læger om laser hårfjerning bekræfter, at de fleste argumenter om farerne er konstrueret og ikke har grundlag. De vigtigste "myter":

 1. Før epilering kan du ikke solbade, fordi det øger sandsynligheden for forbrændinger. Moderne lasersystemer er ikke afhængige af hudens epidermis, i modsætning til de der tidligere blev brugt og var baseret på selektiv termolyseprincip.
 2. Skader på indre organer under bestråling. Spektret af strålen og bølgelængden er meget lille, og de kan ikke påvirke dybere end epidermis. Sådanne stråler når ikke engang dermis.
 3. Risikoen for at udvikle onkologi. Hvis en person ikke har kræft, kan laseren ikke provokere det. Situationen er helt anderledes med forekomsten af ​​ondartede tumorer - strålens påvirkning kan provokere sin vækst.
 4. Ærdannelse på grund af hårets indvækst. Da strålen kun påvirker stangen, men ikke beskadiger huden, er risikoen for indvækst og yderligere ar, fuldstændig fraværende.

Mulige komplikationer

Hvilke komplikationer kan forekomme efter laser hårfjerning, er det skadeligt? Følgende er en liste over mulige komplikationer efter proceduren:

 • brænde væv. Normalt er det resultatet af et ukorrekt konfigureret apparat og masterens manglende erfaring
 • hyperpigmentering. De mest almindelige pigmentpletter forekommer hos kunder med mange frynser. Hvis det er nødvendigt, er det nødvendigt med forudgående konsultation med en hudlæge og endokrinolog.
 • folliculitis. Vises, hvis proceduren blev udført i tilfælde af sår og slid på huden, da mikrotrauma bidrager til indtrængen af ​​infektionen;
 • herpes. Sygdommen kan forekomme, hvis behandlingen blev udført under svækkelsen af ​​immunsystemets beskyttende kræfter;
 • synshandicap. Denne bivirkning ses praktisk taget ikke i praksis, da det kun sker, når strålerne rammer øjnene.

Kunde meninger

Mange piger beslutter sådan behandling selv i tilfælde af kontraindikationer, især hvis en kvinde lider af for hurtig vækst og tykt hår. For sådanne kunder er laserfjerning en reel frelse.

Ifølge statistikker sikrer over 80% af de piger, der har gennemgået en hel kursus, at der ikke er bivirkninger efter behandlingen. Ikke mere end 10% af klienterne oplever også betændelse i huden, og oftest er denne bivirkning resultatet af at ignorere anbefalingerne om pleje og genopretning.

Del dine indtryk i kommentarerne under artiklen.

konklusion

Ifølge læger er laser hårfjerning i dag en af ​​de mest effektive, men samtidig sikre måder at bekæmpe uønsket vegetation på. Denne procedure kan udføres absolut på ethvert tidspunkt af året. Med hensyn til sundhedsskadet er denne opfattelse en anden vildfarelse.

Laser hårfjerning: kontraindikationer og virkninger

Kosmetiske foranstaltninger til at fjerne overskydende kropshår indtager en stærk position i hver kvindes liv, der ser på hendes udseende. Efter at have testet talrige metoder til depilation, er det retfærdige køn besluttet på fuldstændig eliminering af vegetation fra problemområder. Laser hårfjerning er meget populær. Fra denne artikel kan du finde ud af, hvilke kontraindikationer og konsekvenser denne procedure har, og hvor sikker det er at bruge det.

Er det sundhedsskadeligt?

Før de benytter laserfjerning, prøver de fleste kvinder at finde ud af, hvad denne procedure er, og om det har nogen skade for deres helbred. Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken epilering der er.

Epilation er en kunstig metode til hårfjerning, som opstår på grund af ødelæggelsen af ​​hårsækkene eller ved hjælp af hårfjerning sammen med roden.

Denne metode adskiller sig fra depilation, idet den er i stand til at fjerne dem sammen med roden. Depilation fjerner kun hårets længde. Dette kan omfatte brugen af ​​en barbermaskine, cremer. Sådanne procedurer påvirker ikke dannelsen af ​​hårsække i fremtiden.

Der er tre typer laser hårfjerning:

 1. Alexandrit. Proceduren, der bruger denne type laser, varer ca. 45 minutter. Denne metode er kontraindiceret hos personer, hvis hud og hår har en mørk farve. Hårfjerning er ikke tilladt på garvet hud;
 2. diode. Proceduren med denne laser optrådte i 2007. Med sin hjælp kan du fjerne hår af enhver farve på huden af ​​enhver skygge. Hårfjerning selv tager ca. 10 minutter;
 3. neodym. Det passer endda til mørk og garvet hud. Ulemperne ved denne fremgangsmåde kan bemærkes dens smerte.

Moderne saloner tilbyder deres kunder at drage fordel af hårfjerning af forskellige zoner. Uønsket vegetation kan være placeret på ryggen, brystet, kinderne, lårene, skinkerne. Oftest er denne procedure rettet mod dem, der ønsker at fjerne hår fra bikiniområdet, benene, såvel som fra armhulen. Hårfjerning kan forekomme fra ethvert sted.

Beslutningen om brugen af ​​en sådan procedure kan forekomme, efter at pigen gentagne gange har brugt depilationen. Mange saloner tiltrække kunder gennem reklamer, der tilbyder at beregne, hvor meget der er brugt til at finansiere købet af voks strips og barberblade mod forløbet af laser hårfjerning.

Hvad er farligt?

Ifølge eksperter har denne procedure ingen skade. Men hvis der er nogle kontraindikationer og et besøg hos en ikke-professionel mester, kan du forvente nogle vanskeligheder.

Nogle piger står over for en situation, hvor de efter hårfjerning har alvorlige hævelser og endda blå mærker. Der er en mulighed for, at brændemærker vises på huden, svarende til blærer. Sådanne bivirkninger kan besøge dig, hvis du bruger proceduren på huden, som ikke så længe siden er garvet. Glem ikke professionalismen hos den specialist, der udfører hårfjerning.

Nogle kunder siger, at proceduren er ineffektiv. Dette kan indikere hormonelle lidelser. Derfor, før du slipper for overskydende hår, anbefaler guiden at du håndterer dit helbred.

Der er risiko for at få sådanne sygdomme som allergisk reaktion, udslæt af herpes natur, conjunctivitis, hyperpigmentering, samt tab af syn, når laseren kommer i øjnene. Nogle mennesker risikerer at blive fotofobi.

Hårfjerning ved hjælp af laser hårfjerning kan skade en kvindes sundhed. Der var tilfælde, hvor en sådan procedure påvirker hormonerne. Dette skyldes det faktum, at mange hårsækkers død kan blive forkert opfattet af kroppen. Som et resultat kan han begynde at rette op på situationen ved at frigive hjælpeshormoner. Dette er en naturlig proces, men mennesker, der har forstyrrelser i hormonsystemet, kan lide af denne faktor.

Kun du kan bestemme, om du vil bruge laser hårfjerning eller foretrækker at bruge dokumenterede og gamle metoder. Når du vælger en bekvem metode, stole på din helbredstilstand, overvej medicinske indikationer, nøglet vurderer alle risici.

Fordelene

På trods af muligheden for bivirkninger er lægernes mening, at laser hårfjerning er sikkert. Denne metode til fjernelse af uønsket hår har utvivlsomme fordele, som følge af, at proceduren bliver en frelse for nogle mennesker.

fordele:

 • Under proceduren vil du ikke opleve smerte; laseren efterlader ingen mærker på huden i form af ar eller ar; Virkningen af ​​arrangementet er op til 6 år. Hvis du har en perfekt kontrast af hår og hud, så kan du slippe af med dem for evigt; Hårfjerning er meget hurtig.
 • Ud over disse faktorer er det værd at bemærke, at resultatet af laser hårfjerning du vil se straks. Et mindre antal hår vil blive observeret på det behandlede område, deres tykkelse vil blive reduceret, og pigmenteringsniveauet vil også falde. Det maksimale resultat opnås efter 4-6 procedurer. Eksperter anbefaler at tage pauser mellem sessioner på 1,5-3 måneder.
 • Effekten af ​​epilation fortjener beundring. Hvis dette ikke var sandt, ville et stort antal kvinder ikke lave en aftale og give store summer pr. Session. Takket være moderne teknologi vil du være i stand til at slippe af med hår i lang tid, for ikke at være bange for smerte under proceduren. Du kan ty til enhver tid på året.

Disse forhold tiltrækker et stort antal nye kunder, fordi alle ønsker at være smukke, at føle deres ønske, beundring fra andre. Denne type hårfjerning kan være et centralt redskab til at nå personlige mål og mål.

Efterfølgende hudpleje

Når du er færdig med din hårfjerning, skal du følge nogle retningslinjer:

 • solbadning er ikke tilladt inden for 7 dage efter proceduren;
 • I 14 dage skal huden behandles med solcreme;
 • Fjern ikke spire hår med pincet. Fjernelse bør kun udføres med en depilatorisk sammensætning.

Er laser hårfjerning skadeligt for helbredet, og hvilke bivirkninger er der?

Mad popularitet af laser hårfjerning, så øget i sidste øjeblik, er forståeligt. Hæmning af hårvækst for evigt, relativ smertefrihed i sammenligning med andre måder at fjerne overskydende vegetation på kroppen, enkelhed i udførelse på vej til skønhed - enhver kvinde drømmer om dette. Derfor har posten i salonerne for denne procedure altid været, er og tilsyneladende vil være, indtil der er et logisk spørgsmål: Er laser epilering skadelig?

Essensen af ​​proceduren

I kosmetologi bruges laser til at fjerne tatoveringer og slippe af med overskydende hår på forskellige dele af kroppen. Epilation med sin hjælp ligger i, at vegetationen fjernes ved at opvarme håret og deres follikler med en smal stråle, hvorefter sidstnævnte "brændes" og derved taber deres funktioner for evigt. Dette sikres ved laserflasker, som trænger dybt ind i huden til en forudbestemt dybde.

Hver hårpære indeholder melanin, som er ansvarlig for hårets farve og absorberer laserenergien. I øjeblikket er håret udsat for varme, dets pære er ødelagt, og dækslet vokser langsommere. Melanin i de største mængder findes i mørkhårede mennesker, så proceduren udføres ikke med lys, blegt rødt eller gråt hår.

I en procedure er det muligt kun at behandle et lille område, så for at fjerne hår på et stort område skal du besøge en kosmetolog mere end én gang. Det vil være nødvendigt at gentage sessionen, selvom de tidligere "dvale" pærer aktiveres, hvorefter hårene, som endnu ikke er vist, går i vækst.

Ud over så mange betydelige fordele har laser hårfjerning nogle ulemper:

 • ikke for mørk hud;
 • ikke billigt;
 • Kun udføres i kabinen (ikke hjemme);
 • at fjerne alt hår på et bredt område, skal 5-10 procedurer udføres;
 • lille område behandles med det samme
 • i områder med følsom hud er meget smertefulde fornemmelser mulige;
 • hår fra den behandlede zone kan begynde at forsvinde kun efter en uge - 10 dage.

For at udføre laser hårfjerning bør kun professionelle kosmetologer, der er licenseret til at arbejde med sådant udstyr.

Bemærk: Laser hårfjerning er ikke egnet til mennesker med mørk og garvet hud, hvor strålenergien er spredt og ikke når folliklerne. Lette pletter kan forblive på huden bagefter. Ejere af lette, bløde og tynde hår skal også lede efter en anden måde at slippe af med vegetationen.

Hvem viser laser hårfjerning

Følgende personer kan kontakte en specialist for hårfjerning med en laser:

 • lysskinnet med mørk vegetation
 • med meget følsom hud, der ikke tolererer andre epileringsmetoder;
 • med en høj grad af "hårdhed" på nakke eller ansigt;
 • dem, der er modtagelige for hårets indvækst (især i bikini og ansigtsområder).

I andre tilfælde har kosmetologen ret til at nægte klienten på grund af procedureløshed eller usikkerhed.

Kontraindikationer

Fremgangsmåden ved hårfjerning på denne måde betragtes ikke som særlig sundhedsskadelig. Selvfølgelig har laser hårfjerning kontraindikationer, men hvis du ved om dem og tager alt i betragtning i forvejen, kan risikoen minimeres. Forbud på proceduren kan være direkte (absolut) og indirekte (relative).

Direkte (absolutte) kontraindikationer

 • alder under 18 år
 • højt blodtryk og CHD;
 • tage antibiotika og sulfonamider;
 • purulent udslæt eller herpes
 • smitsomme sygdomme i eksacerbationsperioden;
 • neoplasmer (især kræft);
 • diabetes mellitus (især i dekompenseret - den sidste fase);
 • graviditet, amning
 • individuel intolerance af laseren;
 • mørk og garvet hud;
 • grå, lyse eller blegede røde hår.

Indirekte (relative) kontraindikationer

At vide om dem er ikke mindre vigtigt end om absolutte, ellers vil sundhed og skønhed blive under angreb:

 • langsom vævregenerering
 • alder pletter, mol, vorter;
 • respiratoriske virussygdomme;
 • forværring af allergier
 • åreknuder
 • hormonelle systemlidelser;
 • ufuldstændig hud (nedskæringer, ridser og andre skader på huden).

Hvis epilering er planlagt med en laser i bikiniområdet, tilføjes her, ud over ovenstående, deres egne kontraindikationer:

 • kønsorganer og urinvejsinfektioner;
 • menstruation;
 • slid og sår;
 • candidiasis (og alle andre svampesygdomme);
 • betændelse.

Enhver, der engang beslutter om laser hårfjerning, bør være opmærksom på deres sygdomme for at undgå negative manifestationer efter proceduren. Derfor er høring af lægen først nødvendig.

Mulige risici

Forsømmelse eller ikke at vide om kontraindikationer, i stedet for hudskønhed, kan man pådrage alvorlige konsekvenser, komplikationer og forskellige bivirkninger.

effekter

Efter laserepilation er negative virkninger som hudrødning eller perifollykulært ødem mulig. De vises normalt næsten umiddelbart efter proceduren, og graden af ​​deres udvikling er direkte relateret til farven, tykkelsen af ​​hår og hudfølsomhed. For at gøre det hele gå hurtigt, rådgiver eksperter brugen af ​​en creme, der blødgør laserens påvirkning på huden. I fravær af disse egnede og konventionelle solcreme. Der kræves ingen alvorlig behandling.

Et mere alvorligt øjeblik er udviklingen af ​​folliculitis eller udseendet af forbrændinger. Den første forekommer på grund af patientens rigelige svedtendens og brænder efter laser hårfjerning - hvis laser energi tætheden er overskredet.

Unge mennesker har ofte en reaktion kaldet acneform. Dette er en stigning i acne efter proceduren, men der kræves ingen særlig behandling.

Ud over disse forholdsvis små problemer kan der være alvorligere konsekvenser, der ofte er vanskelige at behandle og meget synlige på huden:

 • en stigning eller reduktion i pigmentering (på mørk hud kan der være lette pletter uden ordentlig pleje efter proceduren);
 • paradoksal hypertrichose (stigning i hårvæksten som tilbageslag på grund af forkert laser energi tæthed);
 • ar (vises, når en forkert indstillet laserstråle trænger for dybt, et sår fremkommer, en infektion falder som følge heraf fejlen elimineres kirurgisk);
 • overdreven svedtendens eller blomstrende (på grund af analfabeter anvendt teknologier til brug af en laser);
 • genfødsel af væv eller celler.

Hvis du ikke tager højde for tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer, kan de ubehagelige bivirkninger og konsekvenser opstå som følge af mesterens inkompetence, i hvis hænder alt ansvar for det endelige resultat og klientens helbred. Derfor bør laser hårfjerningsproceduren udføres på basis af gensidig samarbejde, når kunden ved alt om hans helbred og ikke skjuler vigtige oplysninger, og specialisten er tilstrækkeligt kvalificeret og erfaren.

komplikationer

Laser hårfjerning er effektiv og populær, men nogle gange blandt de listede ulemper ved det er mulige komplikationer:

 • forbrændinger på grund af utilstrækkelig afkøling af huden mellem udbrud eller mesterens inkompetence (spor kan tage meget lang tid eller forblive for evigt);
 • allergi i form af udslæt eller urticaria, dermatitis og kløe af kølegasen;
 • konjunktivitis, fotofobi, midlertidig tab eller nedsat syn efter at have forladt beskyttelsesbriller og slår øjets slimhinde under epilering af ansigtsområdet;

Nu kan det ikke siges, at laserens virkning på menneskekroppen er blevet fuldt ud undersøgt. Dette er kun en lille del af det, der er kendt om ham, men ingen ved, hvad der ellers vil "komme frem" senere. Derfor er lægernes mening om laser hårfjerning skadet i én ting: for en sund krop (i det mindste uden de angivne kontraindikationer) og hos en kompetent specialkosolog er nogen side og andre negative fænomener næppe mulige.

Bivirkninger af laser hårfjerning, kontraindikationer og konsekvenser af den populære procedure for hårfjerning

Laser hårfjerning af mange årsager er blevet en af ​​de mest populære måder at slippe af med overskydende eller blot uønsket hår på ansigt og krop.

En simpel og samtidig effektiv hardwareprocedure på blot nogle få sessioner giver dig mulighed for at opnå glat hud i lang tid.

Men før du går på en aftale med en kosmetiker, er det nødvendigt at omhyggeligt afveje alle fordele og ulemper ved denne procedure.

Hvad er det?

Hvis du vil gøre laser hårfjerning, bør du omhyggeligt undersøge, hvilke kontraindikationer der findes, konsekvenserne og bivirkningerne af denne procedure, er det sundhedsfarligt, og hvorfor er det farligt under graviditet og amning. Yderligere vil vi fortælle om alt, der interesserer dig.

Princippet om laserapparatets funktion er simpelt og sikkert. Under behandlingen påvirker strålingen det mørke pigment i hårsækkene, melanin, og ødelægger det gradvist.

Huden påvirkes ikke og er ikke skadet.

Hvis proceduren udføres korrekt, i overensstemmelse med alle de nødvendige krav, så kan nogle sessioner slippe af med overskydende hår i meget lang tid.

I dag er der fire lasersystemteknikker:

For at få et godt resultat skal du gennemføre et kursus bestående af i gennemsnit 8-10 procedurer.

Men det endelige antal nødvendige sessioner bestemmes altid individuelt afhængigt af organismens personlige karakteristika.

Med hver session vokser håret mindre og mindre, indtil det forsvinder helt.

Fordele og ulemper

Før du beslutter dig for at lave en aftale med en kosmetolog, er det værd at overveje ikke kun de positive, men også de mulige negative aspekter ved denne hårfjerningsteknik.

De utvivlsomme fordele ved denne metode omfatter:

 • smertefri i løbet af sessionerne, fordi Ved brug af en epilator anvendes et kølesystem, som reducerer følsomheden;
 • langvarig effekt af proceduren, ideelt - fuldstændig bortskaffelse af uønsket hår;
 • risikoen for hudskader, såsom ar og ar, er næsten elimineret;
 • Hvis området på den behandlede overflade er lille, tager laser hårfjerningssession meget kort tid;
 • Proceduren kan udføres på et hvilket som helst tidspunkt af året.

Har laser hårfjerning og ulemper:

 • laser hårfjerning teknologi er ret dyrt, fordi det er umuligt at opnå resultater på én gang, og de samlede omkostninger ved sessionerne som følge heraf vil koste en hel del;
 • Denne metode er ikke egnet til personer med lys eller gråt hår og lys hud, fordi For at opnå det bedste resultat er der en kontrast mellem hud og hårfarve.

Indikationer og kontraindikationer af den moderne procedure for photorejuvenation og hvilke typer behandling kombineret fototerapi, kan du finde ud af ved at klikke her.

Nå, hvis du er interesseret i hvad terapi med ultrafonophorese er, og hvordan denne procedure går, kan du læse om det og se videoen her.

Hvornår er det mest og mindst effektive?

Da princippet om laserhandling for hårfjerning er rettet mod melaninpigmentet, er denne procedure bedst egnet til ejere af mørkt hår og retfærdig hud.

I dette tilfælde påvirker laseren mere effektivt hårsækkene uden at påvirke huden.

Desuden kan indehavere af mørk hudtone i nogle tilfælde blive ofre for hyperpigmentering som følge af udsættelse for en laser.

Udseendet af lette ikke-æstetiske pletter, som bliver nødt til at kæmpe i ganske lang tid, vil ikke tilføre glæden til epilationen. Derfor anbefales det kraftigt ikke at solbade umiddelbart før proceduren.

Vi bør ikke glemme, at du ikke behøver at fjerne hår før en session. De skal vokse til mindst 2-3 mm, kun i dette tilfælde vil du blive garanteret en fremragende effekt.

Hvem kan ikke

Bemærk, at laser hårfjerning har et ret stort antal kontraindikationer:

 • Akutte eller kroniske hudsygdomme såsom dermatose, psoriasis, eksem osv.
 • diabetes mellitus
 • herpes i det akutte stadium
 • onkologiske sygdomme;
 • åreknuder på behandlingsstedet
 • Tilstedeværelse af mol og hudlæsioner;
 • catarrale virusinfektioner - ondt i halsen, influenza, ARVI;
 • akut allergi
 • en tendens til at danne keloid ar på huden
 • friskbrun, om det er naturligt eller købt i en garvningslokale.

Til behandling i bikiniområdet har også sine begrænsninger. Proceduren bør ikke udføres i følgende tilfælde:

 • hvis patienten har smitsomme seksuelle lidelser
 • svampesygdomme såsom trussel og andre;
 • hudens integritet er brudt, der er nedskæringer, slid og sår - i dette tilfælde er der mulighed for ardannelse på grund af laserens handling.

Der er også individuel intolerance. For at finde ud af om du har det, skal du prøve at starte et lille område af huden på et lukket sted.

Hvad er skade på denne metode

Hvis du forsømte de eksisterende kontraindikationer, og hårfjerningen udføres af en utilstrækkelig kvalificeret specialist, er der stor sandsynlighed for komplikationer.

Desuden kan uønskede konsekvenser være forårsaget af ukorrekt installeret på apparatets anvendte tilstand eller utilstrækkelig mængde af kølemiddel påført huden.

Valget af en erfaren og bevist kosmetolog, der vil arbejde med dig, er meget vigtigt.

En utilstrækkelig kvalificeret læge kan forkert bestemme din farvetype og afhente den forkerte behandlingsteknik eller holde en session med en krænkelse af teknikken, hvilket kan medføre ubehagelige konsekvenser og komplikationer.

Mulige negative konsekvenser:

 • folliculitis kan forekomme hos patienter med overdreven svedtendens, såvel som dets udseende kan fremkalde et besøg i puljen mellem procedurer;
 • hudforbrændinger;
 • patienter med mørk eller garvet hud har risiko for hyperpigmentering;
 • allergiske udslæt kan være en reaktion på kølepræparater eller hudplejemidler efter proceduren;
 • forværring af herpesinfektion;
 • Moles, der er til stede på kroppen eller ansigtet, kan som resultat af laservirkningen begynde at blive genfødt til godartede eller ondartede neoplasmer.

Hvad koster laserfettsugning og hvordan man bliver slankere uden kirurgi, kan du finde ud af det her.

Og i et særskilt materiale er der mulighed for at se på billeder før og efter microdermabrasion, samt at lære, hvordan man bruger denne procedure, kan man slippe af med små rynker og andre uregelmæssigheder i huden.

Under graviditet og amning

Læger rådgiver ikke gravide kvinder og dem, der i øjeblikket fodrer barnet med modermælk for at bruge laser hårfjerningsmetode.

Under graviditet og amning opstår der en række hormonelle ændringer i kroppen, hvilket kan påvirke følsomheden over for laserbehandlet hud.

Det forhold, at det tidligere ikke medførte ulejligheder og komplikationer, kan medføre ubehagelige konsekvenser i denne periode.

For eksempel kan proceduren forårsage forøget tørhed i huden, hvilket resulterer i skrælning og alvorlig irritation.

Hvad skal undgås efter sessionen

Mellem sessioner af laser hårfjerning anbefales absolut ikke at solbade. Huden som følge af solskoldning bliver mere tør og følsom.

Og da laseren også har en dehydrerende effekt, så i kombination med garvning er der fare for overbelastning af huden og for tørre det.

Som følge af udsættelse for ultraviolet hudtone bliver også mørkere og kontrasten mellem hud og hår reduceres. I dette tilfælde reduceres effektiviteten af ​​laser hårfjerning betydeligt, hvilket kan føre til, at effekten allerede er gået tabt.

For at blødgøre og fugte huden efter laser hårfjerning bør du regelmæssigt anvende lotioner eller cremer på de behandlede områder.

I solrigt vejr skal du sørge for at bruge solcreme med højt indhold af SPF, i hvert fald med et beskyttelsesniveau på 30.

Det anbefales ikke at besøge saunaen, badet eller swimmingpoolen. Dette kan fremkalde betændelse i hårsækkene og udseendet af folliculitis.

Hvis du efter proceduren med laser hårfjerning har forbrændinger, skal du bruge specielle helbredelsesværktøjer, såsom panthenol, bepanthen osv.

Udtalelse og feedback fra læger

Du kan høre meget feedback fra folk, der har gennemgået en laser hårfjerningsprocedure, men hvad siger lægerne om denne teknik?

 • Konstantin Samoilov, hudlæge:

Det er umuligt at give et entydigt svar på spørgsmålet om laser hårfjerning er skadeligt eller ej. Det afhænger af så mange faktorer. Og den endelige beslutning, om man skal ty til denne metode eller bruge en anden, er altid tilbage til patienten selv.

Fremgangsmåde, der vejer alle positive og negative punkter med all alvor, konsulter din læge, omhyggeligt vælg en kosmetolog, der vil udføre proceduren. Og så vil du minimere risikoen for ubehagelige konsekvenser, og som følge heraf får du en glat og følsom hud, som du længe har drømt om.

Vi tilbyder dig en video, hvor kosmetologen vil fortælle detaljeret om proceduren for laserfjerning, kontraindikationer og i hvilke tilfælde vil denne teknik være ineffektiv:

Effekter af laser hårfjerning: vurdere risiciene

I begyndelsen af ​​det tyvende århundrede blev radium tilsat til pulveret: alle var sikre på, at det giver evig ungdom. Da det blev klart, hvilke virkninger stråling faktisk har, har mange allerede formået at sige farvel til helbredet. Måske virkningerne af laser hårfjerning er lige så ødelæggende, og skønhedssaloner simpelthen skjule lægernes konklusioner for at tjene på kvinder, der ønsker at finde den perfekte hud? Er laseren sundhedsskadelig? Vi vil forsøge at finde svaret på dette spørgsmål!

Lidt historie

Laser hårfjerning optrådte på grund af en ulykke. I laboratoriet, hvor de undersøgte laserernes egenskaber, satte en videnskabsmand ved en ulejlighed sin hånd under strålen. Heldigvis var strålingen ikke koncentreret - der var ingen brænde på huden. Men efter et stykke tid forsvandt alt håret fra det bestrålede område. Og hvad er mest overraskende voksede håret ikke længere. Det viste sig, at laseren ødelægger hårets "hjerte" - follikelet.

Hvorfor lider håret kun, og huden bliver ikke brændt? Det drejer sig om selektiv fotothermolyse. Stoffer absorberer fotoner ujævnt. De fleste "får" dem, der indeholder meget mørkt pigment. Derfor har laseren den maksimale effekt på mørkefarvede hudområder, for eksempel på både muldvarp og hår.

fordele

Den største fordel ved laser hårfjerning er evnen til permanent at fjerne hår fra et bestemt område af kroppen. Det kan være ben, underarm eller bikini område... Hvis det er nødvendigt, er hårfjerning mulig selv i ansigtet, for eksempel fra overlæben. Et par procedurer er nok, og overskydende vegetation forsvinder for evigt.

Der er andre fordele ved epilering:

 • smertefri. Under hårfjerning kan du kun mærke en lille termisk effekt;
 • evnen til at behandle et stort område af hudoverfladen;
 • efter hårfjerning øger huden ikke: laser ødelægger ikke kun hårsækkenet, men har også en antiseptisk virkning på huden;
 • mangel på kortvarige og langsigtede bivirkninger.

Det sidste element kræver "dekryptering". Der er ingen bivirkninger, hvis en række betingelser er opfyldt. For det første kan proceduren kun udføres af en kvalificeret kosmetolog i en god salon: Det er en specialistes handlinger, der kan være afgørende. For det andet er det vigtigt at forberede sig på fjernelse af håret og blive bekendt med de eksisterende kontraindikationer. Endelig, efter at du forlader skønhedssalonen, skal du i nogen tid forsigtigt passe på huden, der udsættes for laseren. Hvis du forsømmer disse finesser, kan konsekvenserne være meget ubehagelige.

Har proceduren kontraindikationer?

Laser hårfjerning har ulemper. I nogle tilfælde kan denne procedure være farlig. Laser hårfjerning kan ikke udføres i følgende tilfælde:

 • hudkræft og andre organer. Eksponering for laserstråling kan fremskynde udviklingen af ​​en tumor;
 • Tilstedeværelsen på stedet, hvorfra du vil fjerne hår, et stort antal mørke mol. Moles bliver meget varme under laserstrålen, hvilket kan forårsage en mindre brænde. Desuden kan laser hårfjerning forårsage celledegeneration og udvikling af kræft. Skønhedseksperten skal omgå fødemærkerne under hårfjerning, så farlige komplikationer ikke opstår.
 • åreknuder og et netværk af vaskulære "stjerner". Laseren kan have en negativ effekt på væggene i blodkarene i nærheden af ​​hudens overflade;
 • graviditet og amning. Beauticians hævder ofte, at laser eksponering ikke er mere skadelig end at gå gennem gaderne i en gasfyldt megalopolis. Imidlertid er moderne kvinder den første generation af mennesker, der fjerner deres hår med en laser. Data om, hvordan laser eksponering for huden påvirker fostrets udvikling, findes ikke. Hertil kommer, at under svangerskabet kan kroppens reaktion på en sådan usædvanlig stimulus som en laser være uforudsigelig. For eksempel kan ar opstå på huden eller pigmentpletter vises;
 • Tilstedeværelsen af ​​godartede tumorer på huden, såsom vorter eller papillomer. Desværre er sådanne uskadelige tumorer tilbøjelige til at blive ondartede som følge af mange former for eksponering;
 • SARS og smitsomme sygdomme ledsaget af feber. Enhver infektion er en belastning på kroppen. Udsæt det ikke for yderligere test: det vil forsinke processen med nyttiggørelse;
 • ridser, sår og slid. Burns efter laser hårfjerning er ofte dannet på beskadiget hud;
 • allergi eller dermatitis i det akutte stadium. Naturligvis er der i tilstedeværelsen af ​​sådanne sygdomme en yderligere virkning på huden kontraindiceret;
 • diabetes mellitus. Livet hos mennesker med diabetes er fuld af begrænsninger, og laser hårfjerning er en af ​​dem.

Er laser hårfjerning skadelig i bikiniområdet? Det er ikke værd at gøre det i tre tilfælde: Overfølsomhed af huden, graviditeten og menstruationen. I andre tilfælde bør du fokusere på ovennævnte kontraindikationer. Er laser bikini hårfjerning farlig? Ikke mere og ikke mindre end andre dele af kroppen!

Hvornår er laser hårfjerning ubrugelig?

I nogle tilfælde vil laser hårfjerning ikke have den ønskede effekt. Og hvis skønhedseksperten stadig insisterer på at gennemføre proceduren, vil han sandsynligvis bare vildlede dig for at opnå en fortjeneste.

Hvis forbedret hårvækst er forbundet med en hormonforstyrrelse og en hormonforstyrrelse forårsaget af den, vil epilationen være ubrugelig, indtil sygdommen er helbredt. Hårvækst på kroppen øges på grund af forstyrrelse af hypofysen, æggestokkene eller binyrerne: Kun en læge kan diagnosticere og ordinere behandling i disse tilfælde.

Epilation vil ikke "arbejde", hvis huden er for mørk eller håret har en lys farve, det vil sige, de indeholder lidt melanin. Mørkhudede mennesker anbefales ikke til laserfjerning: Stråling vil påvirke huden, hvilket medfører høj risiko for at blive brændt. Nå, da laserens hovedvirkning er på pigmentmelaninet, med dets lille indhold i follikelen, lider det ikke, og håret forbliver på plads.

På intime steder kan hår kun fjernes indtil en bestemt dybde: for blide slimhinder kan blive brændt på grund af en laser.

Negative effekter

De vigtigste negative konsekvenser af proceduren er:

 • udseendet af forbrændinger. Normalt forekommer der forbrændinger, hvis hårfjerningen blev udført af en utilstrækkelig kvalificeret kosmetolog.
 • folliculitis, det vil sige betændelse i hårsækkenet. Denne komplikation udvikler sig hos mennesker, der er udsat for overdreven svedtendens. Sommetider er folliculitis udløst af et besøg i poolen eller saunaen på tærsklen til en laser hårfjerning session;
 • udseendet af alder pletter på huden;
 • allergi. På selve laseren kan allergier ikke være. Imidlertid øger dens virkning følsomheden for de plejeprodukter eller kølepræparater, som skønhedseksperten bruger under proceduren;
 • eksacerbation af dermatitis og andre hudsygdomme.

Sådan forbereder du på hårfjerning?

For at undgå bivirkningerne ved laser hårfjerning, skal du følge disse retningslinjer:

 • Må ikke solbade før proceduren. For det første vil en del af laserenergien overtage ikke follikelen, men mørkere hud. For det andet, efter solbadning bliver huden mere følsom, og risikoen for negative virkninger vil øge;
 • Før besøget i salonen er det forbudt at lægge på hudprodukterne, der indeholder olier: dette er fyldt med udseende af en forbrænding;
 • to uger før proceduren, stop med depilering med voks, epilatorer og andre metoder, der involverer at trække hår ud: Laseren påvirker kun de pærer, der er i vækststadiet;
 • Hårene skal være 2-3 mm lange. Længere kan forårsage små forbrændinger, og på korte hår vil laseren ikke virke;
 • Hvis der er godartede formationer på huden, før du registrerer dig for proceduren, er det værd at konsultere med onkologen.

Hvordan opfører man sig efter sessionen?

Det er lige så vigtigt at opføre sig korrekt efter proceduren. Følg disse retningslinjer for at sikre, at hårfjerning ikke gør dig ondt:

 • Gå til salonen i løse tøj, der ikke gnider eller huden tæt dækket med epilering. Det anbefales at vælge en kjole lavet af naturligt stof;
 • efter laser hårfjerning kan sorte pletter ses på huden. Disse er brændte hår, hvis pigment er ødelagt af laseren. Du kan ikke trække dem ud med pincet: i løbet af få dage vil hårene falde ud af sig selv;
 • to uger kan du ikke bruge kosmetik, som indeholder alkohol;
 • Efter sessionen er det forbudt at gnide huden stærkt med en vaskeklud eller skrubbe;
 • Massage i de behandlede områder er forbudt i tre dage, og det er umuligt at solbade i to uger;
 • Om sommeren skal den hud, der berøres af laseren, beskyttes mod insolation ved at anvende solcreme med en SPF på 30 eller højere.

Laser hårfjerning er en effektiv procedure, der har mange kontraindikationer. Hvis du efter at have læst artiklen, er du i tvivl, skal du kontakte eksperter. Lægernes mening i denne sag bør være afgørende! Sørg også for at besøge en læge, hvis du har forbrændinger på din hud, sorte muldyr eller rødme efter en session ikke går væk inden for få dage. I disse tilfælde skal du finde ud af, hvad der forårsagede komplikationen og ordinerer behandling, og kun en specialist kan gøre det.

Er det muligt at fjerne håret permanent?

 • Forsøgte alle mulige måder at fjerne håret på?
 • På grund af overdreven vegetation føler du dig usikker og ikke smuk.
 • Du er bange for at vente på den næste henrettelse, idet du husker at du bliver nødt til at udholde igen.
 • Og vigtigst af alt - effekten varer kun få dage.

Og nu svar på spørgsmålet: passer det dig? Er det muligt at klare dette? Og hvor mange penge har du allerede "lækket" til ineffektive midler og procedurer? Det er rigtigt - det er tid til at stoppe med dem! Er du enig? Derfor besluttede vi at offentliggøre vores abonnent Alina Borodinas historie, hvor hun fortæller i detaljer, hvordan hun slap af problemet med overdreven vegetation i 1 dag for evigt! Læs mere >>

Skaderne af laser hårfjerning: sandhed eller myte

Perfekt glat hud. Kun i reklamen fjerner en kvinde barberinger, fjerner og trækker hår ud med et smil på hendes ansigt, for hun ved helt sikkert, at du kan glemme unødig vegetation i flere måneder. I virkeligheden har ingen procedure en varig virkning. Intet andet end laser hårfjerning. Men er det værd at kaste ud alle barbermaskinerne og lave en aftale med en kosmetolog? Er der nogen skade fra laser hårfjerning eller marketingfolk specifikt sprede denne myte? Lad os finde ud af det.

Tre spørgsmål om behovet for laser hårfjerning

Husk hvordan du slippe af med unødvendigt og overgroet græs. Det er brændt ud, hvorefter det ikke vokser i lang tid. Princippet om laser hårfjerning ligner meget på dette eksempel. En stråle af forskellig frekvensvarme og lysdirektivitet, som en magnet, tiltrækkes af hårsækkenet og splitter den. Bogstaveligt - brændt.

I denne forbindelse opstår spørgsmålet - er det sikkert for kroppen?

Spørgsmål 1. Kan jeg leve uden hår?

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor vi har brug for hår? Det er usandsynligt at forkæle æstetikken og tilføje problemer.

Kropshår spiller rollen som termoregulering. Bemærk, at de i kulden beholder varme, og i varmen hjælper de med at fjerne fugt fra kroppen og afkøler huden. Om sommeren kan hår på arme og ben også blive en beskyttende barriere mod små insekter.

Og hvad med håret på intime steder og i armhulerne? Deres fravær forhindrer tværtimod akkumulering af ubehagelig lugt og bakterier. Så glat hud er godt for helbredet?

Forskere har bevist, at det er kirtlerne i disse områder, der udsender en lugt, når de opvarmes, hvilket kan tiltrække det modsatte køn. Det betyder ikke, at du nu ikke kan vaske i uger og forføre mænd med kroppens naturlige aroma. Men ren hud, opvarmede hår, vil være en god erstatning for feromon parfume.

I betragtning af disse egenskaber er der noget punkt i at fjerne håret fuldstændigt og permanent?

Spørgsmål 2. Kroppens reaktion på manglen på hår

Det andet spørgsmål er uløseligt forbundet med den første. Hvis håret ikke er en ubrugelig konsekvens af evolutionen, hvordan vil kroppen reagere på deres fravær?

Du har sikkert bemærket, at bivirkningen ved at tage hormonelle lægemidler er en stigning i vægt og hår. Mangel på hår sammen med folliklerne virker i samme retning. Kroppen, der forsøger at genoprette den sædvanlige tilstand, begynder at producere en overskydende mængde hormoner.

Hår kan begynde at vokse på uventede steder.

Resultatet kan ikke kun være brugen af ​​laser hårfjerning, men også overtrædelsen af ​​menstruationscyklussen og udseendet af overvægt. Personer med hormonforstyrrelser skal alvorligt tænke på de mulige konsekvenser af proceduren.

Spørgsmål 3. Er laser sikker?

Moderne medicin er gået langt fremme. Laseren bruges til at genskabe syn, udføre seriøse operationer og endda fjerne ar og uønskede tatoveringer. Kan laser hårfjerning, tværtimod, være nyttigt?

Brugen af ​​en laser under operationen reduceres til en ting - for at forhindre blodtab. Laser hårfjerning forfølger ikke sådanne mål. Desuden tales der om laserens mirakuløse egenskaber, ingen nævner, at den er kontraindiceret i onkologi. En hvilken som helst stråling kan udløse yderligere tumorvækst.

Kontraindikationer til proceduren

Hvis du forstår, at manglen på kropshår ikke er et problem, men dets løsning, og historier om hormonel funktionsfejl vil ikke skræmme dig, så sørg for, at der ikke er nogen hindringer for glat hud.

En anden interessant artikel: Typer af acne på ansigtet

Ikke anbefalet

Tjek med din læge, hvis du kan gennemgå en laser hårfjerningsprocedure, hvis du har:

Infektiøs og forkølelse. Laser hårfjerning kan forårsage spredning af infektion i hele kroppen. Kold behandling vil blive forsinket i nogle få dage. Det er især nødvendigt at være forsigtig under herpes eksacerbation. I denne periode er det bedre at helt opgive enhver skønhedsbehandling.

Allergi. Reaktionen på laser hårfjerning er uforudsigelig. Det er muligt, at kroppens respons vil blive udslæt, hævelse og kløe. Sammen med en eksisterende allergi kan det føre til angioødem.

Åreknuder. Laser hårfjerning har en negativ effekt på tynde vener, beskadiger blodkar og fremkalder skade på kapillærerne. Der er også en opfattelse af, at ethvert træk af hår kan føre til udvikling af åreknuder.

Hudsygdomme som eksem og psoriasis. Laser hårfjerning er fuldstændig kontraindiceret under en forværring af sygdommen.

Diabetes mellitus. I diabetes er vævsregenerering svækket, hvilket betyder, at epilering alvorligt kan skade huden.

Graviditet og fodring. Kroppens reaktion på laserstrålens effekter under graviditeten er ikke undersøgt. Det betyder, at der ikke er nogen entydig mening af læger, det er muligt på denne måde at slippe af med uønsket vegetation eller ej. Det er bedre at afholde sig i flere måneder og huske mindre effektive, men sikre metoder.

Fuldt kontraindiceret

Laser hårfjerning er fuldstændig kontraindiceret i følgende sygdomme:

 • onkologi
 • herpes
 • diabetes af nogle former og typer

Fra laser hårfjerning bør også opgives i nærværelse af individuel intolerance.

Målet for laseren er kun mørkt hår, så hvis du har meget lyse eller grå hår på din krop, bør du ikke gøre epilering. Skadelig virkning vil ikke blive overholdt, nøjagtigt som nyttig.

Myte ødelæggelse

Der er nogle gode nyheder. Nogle argumenter om farerne ved laser hårfjerning er konstrueret.

Myte 1. Ingen tan før epilering

Der er mange kontroverser om fordelene og skaderne af solskoldning, især hvis det kunstigt opnås. Hvis du bare ville solbade, så læs om farerne ved solbadning - det er sandt eller fiktion.

Fremgangsmåden til fjernelse af hårfarvet hud kan ikke påvirke. Myten startede fra det tidspunkt, hvor laser hårfjerning lige begyndte dets dannelse ved anvendelse af princippet om selektiv fotothermolyse. Og han havde virkelig en skadelig virkning på garvet hud. Moderne teknologier tillader ikke at være opmærksom på det.

Myte 2. Interne organer er beskadiget.

Glem skræmmende historier om skade på indre organer eller deres eksponering under proceduren. Spektrummet af strålen er så lille, at det ikke vil gå længere end hårsækken. Så det trænger ikke ind under huden.

Myte 3. Provoking oncology

Hårfjerning, selv så radikal, kan ikke provokere kræft. Til dette har du brug for en lang række betingelser. Men for at udvikle en moden malign formation er ret reel. Men radiofrekvensenheder, junkfood og endda vanen med at bide læber har sådan en funktion.

Utvivlsomt, før proceduren er det nødvendigt at konsultere en specialist og blive undersøgt.

Myte 4. Fremkalde en hudbrænding

Laseren brænder ikke selve huden, men hårsækkenet, der splitter hovedfarvestoffet - melanin. Resten af ​​huden har en lille del af det, og derfor ser laseren dem ikke. Selvom du føler dig varm under proceduren, er det ikke nok at brænde huden.

Konsekvenser af shugaring, som betragtes som mindre farlig

Myte 5. Indgroede hår og ar er dannet.

Ved hjemmet hårfjerning sådan en gener er ingen undtagelse, da epidermis er skadet. Laseren virker på håret selv uden at forstyrre hudens struktur og eliminerer dermed problemet med indvækst.

konklusion

Før en kosmetisk procedure bør du konsultere en læge for rådgivning. At fastslå hudens modtagelighed for laseren, fraværet af allergiske reaktioner, kræft og dermatologiske sygdomme. Regnskabsføring af disse funktioner hjælper i tide med at nægte proceduren af ​​medicinske grunde eller til at forkæle dig selv til glat hud uden sundhedsskader.

Hvor mange kalorier bliver brændt under kørslen

Tænk måske måske sent for arbejde, er nyttigt for figuren?

Hvad hjælper kamferolie

Det vil ikke være i stand til at redde livet, men det vil forenkle det betydeligt.

Hvorfor huden under øjnene skræller og hvordan man skal håndtere det

estet portal

Hvad er karakteristisk for Elos hårfjerning, hvad det er, og hvordan denne metode kombinerer fordelene ved andre former for hårfjerning