Fordele og ulemper ved laser hårfjerning

I mere end 20 år er den medicinske laser stadig mere populær, ikke kun for kosmetologer, men også for læger fra andre specialiteter. Brug af laserstråling til at fjerne uønsket hår har vist en unik evne til at gøre det hurtigt og sikkert. Hvorfor er denne procedure så populær? Overvej de vigtigste fordele og ulemper ved laser hårfjerning.

Hvad er grundlaget for laser hårfjerning

Grundlaget for laserfjernelse af uønsket vegetation er nogle strukturers evne til selektivt at absorbere lysenergi. Et sådant mål for hårfjerning er pigmentet, der er til stede i hud og hår og giver det farve. Dette er melanin.

Melanin og egenskaber ved laserstråling

Et vigtigt træk ved laserstråling er dens monokromaticitet. Dette er evnen til at generere stråling med en strengt defineret bølgelængde.

Hvorfor er dette vigtigt? Faktum er, at der ud over melanin i håret, hæmoglobin, vaskulære formationer, vandmolekyler og endda melanin, som er i menneskelig hud, kan fungere som centre for absorption af lysenergi.

Kun stråling med en bestemt bølgelængde kan give maksimal energiabsorption ved håret uden at påvirke andre strukturer. Dette er den største forskel mellem laser hårfjerning og fotoepilation.

Hvad sker der med hårsækken

Under laserbehandling ødelægges folliklen på grund af en kombination af tre processer:

 1. Termisk destruktion.
 2. Mekanisk ødelæggelse.
 3. Fotokemisk forandring.

Under påvirkning af stråling absorberer hårets melanin øjeblikkeligt lysenergi og omdanner den til varme. Håret varmes op langs hele længden og bogstaveligt "smelter". Men det er kun begyndelsen.

Parallelt med hårfiksikulens termiske påvirkning udsættes mekanisk destruktion. Dette skyldes, at energi går ind i hårsækkenet i en række korte pulser. De skaber en shock akustisk bølge, som bryder pigmentet.

Den tredje komponent af de skadelige virkninger af stråling på håret er dannelsen af ​​frie radikaler, der beskadiger blodkarrene, som foder follikelen og fuldfører den destruktive proces i hårsækken.

Så det første indlysende plus med laser hårfjerning er ikke kun hårfjerning, men også ødelæggelsen af ​​hårsækken selv.

5 fordele ved laser hårfjerning

Angiv de vigtigste positive punkter i laser hårfjerning:

 1. Langsigtet effekt. Efter fuldførelse af procedurerne (5-7) kan uønsket vegetation glemmes i flere år.
 2. Kun skader på håret, omgivende væv fra overskydende varmeenergi lider ikke.
 3. Lille ømhed. Beauticians bruger et helt arsenal af værktøjer, takket være, at smerten er næsten umærkelig. Disse omfatter kold luft, kølesprøjter og anæstetiske cremer.
 4. Ingroet hår vises ikke.
 5. Kort rehabiliteringsperiode efter proceduren.

Fordele ved andre hårfjerningsmetoder

Hvorfor laser hårfjerning er så populær og hvorfor det er godt mod andre metoder - elektrolyse, shugaring og voks.

Shugaring

Sukker hårfjerning har ingen kontraindikationer og bivirkninger. På trods af dette er det ineffektivt mod en laser. Her er fordelene ved laser hårfjerning:

 • sammenlignet med shugaring, laser hårfjerning er praktisk talt smertefri;
 • godt fjerner hårdt hår, som sukker ikke kan klare med;
 • har en varig effekt.

De største ulemper ved bioepilation er svær smerte og høj risiko for indgroet hår. Fjernelse af sådanne effekter af en laser gør det ikke.

elektrolyse

Elektrolyse indtil for nylig var en meget populær procedure. Faktisk betyder det ikke, at dens besiddelse betyder farven på vegetation og hud. Det er effektivt på enhver hårgrå, lys og velstand.

Fordelene ved elektrolyse er dog forbi. Laser hårfjerning:

 • giver ikke så mange bivirkninger;
 • ikke-invasiv procedure
 • meget mindre smertefuldt;
 • risikoen for ardannelse under laser hårfjerning er minimal;
 • Spor af hårfjerning er ikke synlige efter en uge.

Ulemper ved laser hårfjerning

De største ulemper er ineffektivt arbejde med lys og dunet hår. Gråhovedet, berøvet pigmentprøver er vanskelige at behandle.

Ideel patient

I løbet af en lang række undersøgelser blev der vist et portræt af den "ideelle patient" til epilering. Dette er en mand med ret skind og mørkt hårdt hår.

Mørk hud og lysegrøn vegetation er ikke en grund til at nægte denne procedure. Dette er en grund til, at skønhedseksperten bruger en passende type laseremitter. Så det antages, at diode emitteren klare sig godt med hårdt hår. Alexandrit viste sig godt, når han arbejdede med mørk hud.

Nogle gange arbejder lægen kun med en type radiator og viser gode resultater, når man arbejder med forskellige typer hår og hud. Sådan virker en højt kvalificeret specialist, som nemt tilpasser apparatet til patientens individuelle egenskaber.

Vi konkluderer: Hvis du ikke er en "ideel patient", så er din vigtige opgave at finde en erfaren kosmetolog med stor erfaring.

restriktioner

På trods af at proceduren til fjernelse af uønsket vegetation er lavt påvirket, har den kontraindikationer:

 1. Onkologiske sygdomme.
 2. Eventuelle hudinfektioner i det akutte stadium.
 3. Iskæmisk sygdom
 4. Hypertension.
 5. Åreknuder i det behandlede område.

De relative begrænsninger er staterne:

 • graviditet;
 • laktation;
 • hormonelle lidelser eller at tage medicin indeholdende hormoner.

Under graviditet og amning ændrer kvindens hormonstatus. For mange, hårvækst sænker meget. Denne gang er imidlertid ikke bedst for en session med laserterapi. Vegetation på dette tidspunkt kan ikke reagere tilstrækkeligt på stråling og ikke give det forventede resultat.

I tilfælde af hormonelle lidelser vil enhver kosmetolog være imod procedurerne, inden man besøger endokrinologen.

komplikationer

Bivirkningerne af laserterapi med den rigtige tilgang er korte. De fleste passerer alene, uden medicinsk intervention.

Ødem og erytem

Forekommer i de fleste tilfælde. Ispakker er gode til at reducere smerte og hævelse.

Brænder og ar

Forekommer sjældent. årsager:

 • manglende overholdelse af reglerne for forberedelse af proceduren - det må ikke solbade og solbade en måned før behandlingen
 • medicinsk fejl - brugen af ​​overdreven aggressiv stråling.

Paradoksal hårvækst

Der er rapporter om tilfælde, hvor laser hårfjerning forårsagede den modsatte virkning - øget hårvækst. Men denne effekt blev kun observeret hos kvinder med mørk hud. Der var en ændring af tyndt omfangsrige på mørkere og hårde hår. Yderligere procedurer fjerner denne vegetation.

Pigmenteringsændring

En langvarig ændring i pigmentering er usandsynligt. Forekommer kun hos patienter med mørke hudtyper.

Laseremittere er effektive ikke kun inden for hårfjerning. De er velprøvede i en række andre kosmetiske procedurer. Skin foryngelse, laser resurfacing, cellulite behandling, ar, hudsygdomme og vaskulære lidelser - dette er en ufuldstændig liste over problemer, som kosmetiske laser komplekser med succes arbejder med.

På trods af tilstedeværelsen af ​​bivirkninger og umuligheden af ​​produktivt arbejde med gråt og blondt hår, har laser hårfjerning en førende position i det kosmetiske miljø. Hastighed, effektivitet, relativ smertefrihed og langsigtede resultater er de vigtigste fordele ved denne procedure.

Er der nogen ulemper ved laser hårfjerning og hvor alvorlige de er

Hver kvinde ønsker at være attraktiv og stræber efter at gøre alt for dette. Overdreven vegetation på nogle steder hjælper slet ikke med at nå dette vigtige mål og kræver fjernelse. Derfor er en af ​​de mest efterspurgte tjenester i skønhedssaloner en epilering udført ved hjælp af forskellige midler og teknikker. Men hver medalje har en ulempe. Overvej fordele og vigtigst af alt - ulemperne ved laser hårfjerning, en relativt ung og populær måde.

indhold

Doktorens videosaga om fordele og ulemper ved laserfjerning ↑

Hvad er en laser hårfjerning ↑

Det er nemt at gætte, at denne type kamp med uønsket hår indebærer brug af en laser. Ved hjælp af strålen opvarmer kosmetologen hårsækken op til ødelæggelsen. Der er ingen ar på dette sted, da ødelæggelsen af ​​nærliggende væv ikke forekommer. Endvidere vokser selv hullet fra folliklen gradvist, og overfladen af ​​huden bliver endnu mere jævn end før interventionen.

Fordelene ved laser hårfjerning indbefatter procedurens hurtige hastighed, dens smertefrihed, den relative holdbarhed af resultatet, muligheden for at bruge den til følsomme områder.

Under epilation virker laseren på den del af håret der er under huden - pæren

Kontraindikationer for laser hårfjerning ↑

Ikke alle kan bruge denne metode til hårfjerning. Det er uacceptabelt for systemiske hudsygdomme, uanset om det er psoriasis, dermatitis eller eksem, da denne form for intervention gør det mere tørt. Udfør ikke laser hårfjerning for mindreårige.

Alvorlige sygdomme som kræft, epilepsi, hjerte-kar-sygdomme og blodsygdomme, tuberkulose og andre infektioner gør denne procedure umulig eller yderst uønsket. Desuden er laser hårfjerning ikke anbefalet under graviditet, endokrine lidelser eller talrige hudtumorer såsom pigmenteret nevi.

Laser hårfjerning er ideel til at fjerne hår i følsomme områder

Ulemperne ved at bruge en laser ↑

Der er ulemper ved en sådan højteknologi som laser hårfjerning, og der er mange af dem. Ved de utvivlsomme ulemper kan tilskrives dets høje omkostninger. Ikke alle vil tillade sig selv nemt at lægge et par tusind rubler i en procedure. Når alt kommer til alt, at spare penge en gang og komme ud af salonen smukke vil ikke fungere. For hårtab bør gå fra en til tre uger, umiddelbart efter at indgrebet fra transformationen ikke forekommer.

Desuden påvirker laser hårfjerning kun aktivt voksende hår. Dormante follikler har stort set ikke noget pigment, og laseren virker ikke på dem. Andelen af ​​sådanne follikler er normalt omkring to tredjedele. Og det betyder, at mere end halvdelen af ​​pærerne vil forblive intakte, og efter nogle tid bliver det nødvendigt at gå til kosmetologen igen. Men selv under det andet besøg vil kun en del af håret være i en voksende stat. Derfor vil det for deres fuldstændige fjernelse tage mindst 5 procedurer, hvis de udføres med et interval på 1,5-2 måneder. Simpel multiplikation giver os mulighed for at estimere de reelle omkostninger ved denne metode til at slippe af med hår. Det er klart, at det ikke er overkommeligt for alle.

Livet mellem sessioner af laser hårfjerning har også sine egne egenskaber. For det første bør du ikke solbade i mindst en uge før eksponering. Desuden reducerer solskoldning under alle omstændigheder effektiviteten af ​​proceduren, da den reducerer kontrasten mellem hårets og hudens farve. Det samme forbud gælder tre uger efter. Reglen er dikteret af sikkerhedsmæssige årsager: huden må ikke overbelastes for meget. Desuden aktiveres hårvæksten under solens stråler, og det synlige resultat af turen til skønhedseksperten kan forsvinde ret i løbet af ferien.

Glatte ben pryder enhver kvinde, men det er ikke billigt

Men uden for solrige strande har livet af en kvinde, der besluttede sig for laser hårfjerning, sine egne egenskaber. I forventning om den næste session kan voksende hår ikke blive trukket eller fjernet ved hjælp af voks eller lys. Dette reducerer i høj grad livskvaliteten og gør det umuligt at vandre i poolen eller vandparken. Men i denne tilstand bliver nødt til at leve mindst seks måneder!

Der er laser hårfjerning og andre ulemper. For eksempel er dets smertefrihed almindeligt annonceret, men det er en lille overdrivelse. Følsomheden af ​​huden til denne eller den samme virkning varierer i forskellige mennesker, og nogle særligt følsomme kvinder kan føle sig prikkende, når de behandles med en laser. Der er endda sådanne sissies, der kun kan udføre denne procedure med anæstesi.

Laser hårfjerning har sine fordele og ulemper

En anden lille overdrivelse vedrørende laser hårfjerning er erklæringen om fuldstændig fravær af eventuelle eftervirkninger. Rødhed i kropsområdet efter behandling, såvel som vævsødem, er ikke ualmindeligt. Forsvindelsen af ​​dette fænomen kan tage flere timer eller endda flere dage. Derfor er det i det mindste uhensigtsmæssigt at løbe til skønheden i tre timer før den ansvarlige strandfest. Og selv ejere af ikke for følsom hud bliver nødt til at behandle det efter eksponering for en nærende fløde, så det ikke ser smertefuldt ud.

Laser hårfjerning bikini område

Er denne metode effektiv til blondiner ↑

På effektiviteten af ​​laser hårfjerning kan findes bogstaveligt modsatte anmeldelser. Nogen var fascineret af det fantastiske resultat efter det første besøg hos kosmetologen, og nogen hævder at han kastede penge i vinden forgæves. Hvem har ret? Overraskende, men dem og andre. De ændringer, der observeres efter laser hårfjerning er direkte afhængige af hudfarve, og brunetter er usandsynligt at kunne forhandle med blondiner om dette.

Opvarmning af pæren skyldes tilstedeværelsen af ​​melanin i håret - et mørkt pigment der absorberer lys. Men ikke alle har det. Det er klart, jo større pigmentet er, desto mørkere er håret. Dette betyder, at opvarmning af follikelen kun vil forekomme blandt ejere af mørkt hår. Blondiner, lysblonde og røde kvinder vil sandsynligvis spilde tid og penge, laservirkningen på deres ublegede hår vil ikke føre til opvarmning eller ødelæggelse af pæren.

Desværre laser hårfjerning er ineffektive for blondiner

Laser hårfjerning er således et glimrende værktøj til ejere af mørkt hår og ikke for tør og følsom hud. Og for at resultatet af kommunikation med kosmetologen kun bringer glæde, skal du være opmærksom på spørgsmålet om at slippe af med unødvendig vegetation på forhånd. Derudover er det nyttigt at indstille det faktum, at et fantastisk resultat ikke opnås med det samme, og gør dig klar i flere måneder eller endog et helt år for at udholde ulejligheden og tid til at bruge lidt tid på denne procedure og en betydelig mængde materielle ressourcer.

Hvor meget tid og kræfter vi piger bruger på at slippe af med overskydende vegetation. Tross alt kan denne tid blive brugt på kærlighed! Jeg har løst dette problem-klogt: Jeg bruger laser hårfjerning i Cleopatra salonen. Tiden er faktisk ikke spildt - jeg har stadig to sessioner om måneden, det bliver mindre ofte! Piger. Vokse kærlighed, ikke hår)!

Jeg er enig med den tidligere kommentator. Jeg er en glad klient til "Lyumenis" laser hårfjernings salon. Glad fordi jeg ikke bruger min dyrebare tid med at kæmpe for hadet kropshår.

Enig enig. Laser hårfjerning er bare magisk. Eventyrene fra salon lumenis gjorde mig til en prinsesse, og nu bruger jeg ikke den mest dramatiske tid på at kæmpe med hadede bærbare hår

Ved hjælp af laser hårfjerning i min praksis, kan jeg med sikkerhed sige, at MOVEO dynamisk hårfjerning er den mest effektive metode til fjernelse af uønsket hår. Sammenlignet med andre lasersystemer (neodym, diode osv.) Er epilering i Moveo-bevægelsen præget af komfort, fraværet af smertefulde fornemmelser under proceduren og en 4-faldig reduktion i procedurens varighed! Jeg vil bemærke en meget vigtig fordel i arbejdet for både lægen og patienten - dette er fraværet af uønskede konsekvenser eller komplikationer efter proceduren (forbrændinger og pigmentering) samt evnen til at udføre hårfjerning på forskellige hudtyper fra lys til mørke nuancer. EPILERING UDEN GRÆNSER I MEDICINSK CITY CLINIC, DEN FAKTUELLE PROCEDURE FOR HÅRFJERNING MED EN INNOVATIV BENÆRING.

Interessante nuancer af laser hårfjerning: kontraindikationer og konsekvenser, fordele og ulemper ved proceduren

Laser hårfjerning - en moderne metode til hårfjerning på forskellige dele af kroppen. Proceduren er en af ​​de mest effektive. For en radikal indvirkning på hårsækkene anvendes laserstråling.

Metoden giver dig mulighed for helt at slippe af med unødvendig vegetation. For at opnå en varig effekt kræves der flere procedurer med et bestemt interval.

Fordele og ulemper ved proceduren

Hvad er laser hårfjerning? Hvorfor holder håret op med at vokse i det behandlede område?

 • en lysstrøm med høj energitæthed og en enkelt bølgelængde påvirker målrettet visse områder;
 • melaninpigmentet opvarmer, falder sammen, involverer nærliggende skibe og nærliggende celler i processen
 • uden kraft dør hårsækkenet, efter et stykke tid falder håret ud;
 • Fraværet af vækstzonen sikrer perfekt glathed i huden.

Hvor sikkert er laser eksponering?
Oplever ikke det værd. En strengt defineret længde af strålen opvarmer kun hårfollikel - hverken epidermis eller dyb lag af dermis påvirkes. Find en kvalificeret specialist - og dristigt gå for at fjerne overskydende vegetation.

På hvilke dele af kroppen kan du fjerne hår med en laserflaske?
Næsten overalt:

 • på ansigtet;
 • under armene
 • i bikiniområdet
 • på benene
 • på bagsiden.

Hvem er denne metode til?
huske:

 • mænd, kvinder over 18 år;
 • er du under 18 år? Du skal have samtykke fra en forælder eller din værge;
 • ansigter med naturlig hårfarve. Farvetone - fra lysebrunt til mørkt.

Fordelene ved laser hårfjerning:

 • Højkvalitets hårfjerning i ethvert område af kroppen, herunder intime områder
 • proceduren er mindre smertefuld end voks eller elektrolyse;
 • mangel på alvorlige komplikationer
 • huden er ikke beskadiget;
 • risikoen for infektion minimeres
 • ar efter laserbehandling forekommer ikke;
 • i en session kan du stoppe hårets vækst på et stort område.

ulemper:

 • god hud og hårkontrast er påkrævet;
 • Den perfekte kombination: lys hud - mørke hår;
 • Metoden anbefales ikke til personer, hvis hår er lettere end deres hud.

Procedure omkostninger

Brugen af ​​moderne udstyr og nyskabende teknologi forklarer de relativt høje omkostninger ved sessionen. Den anslåede pris på laser hårfjerning læge kan spørge efter en visuel inspektion.

Hvor meget er laser hårfjerning? Afhænger af de udvalgte klinik- og personalekvalifikationer. Omkostningerne ved behandling af forskellige zoner varierer:

 • mange klinikker opkræver en pris for en impuls - fra 350 rubler;
 • til behandling af hår over overlæben bliver nødt til at bruge 1100-2200 rubler. Antallet af sessioner er 4-5 med et bestemt interval. Datoen for den næste udnævnelse bestemmes af specialisten ved overvågning af resultaterne. Ofte er frekvensen to måneder;
 • Hårfjerning af alle problemområder ved hjælp af en laserstråle koster 21.400 rubler. Dette beløb omfatter behandling af armhuler, bikini områder, ben, lår;
 • tilnærmelsesvise priser for hårfjerning med en laserflash i bikiniområdet: epilering langs linjen af ​​undertøj - fra 2.200 rubler, dyb bikini - fra 3.000 rubler, total epilering af bikiniområdet - fra 4.300 rubler til en procedure.

Kontraindikationer

Proceduren udføres i specialiserede kosmetologiklinikker eller saloner. Inden en laserfjerningsperiode skal du besøge en terapeut, en hudlæge og angive, om denne metode til bekæmpelse af kropshår er rigtig for dig.

Der er absolutte og relative årsager til, hvorfor det anbefales at vælge en anden metode til fjernelse af hår. Tag lægenes anbefalinger alvorligt, ellers kan den blinde forfølgelse af skønhed og glathed i huden føre til alvorlige konsekvenser for kroppen.

Hvordan slippe af med acne på hagen? Find ud af de mest effektive metoder lige nu!

Blå ler slankende og anti cellulite wraps opskrifter læses på denne side.

Laser hårfjerning er forbudt ved detektering:

 • dekompenseret diabetes;
 • onkologiske sygdomme;
 • overfølsomhed over for stimuli
 • individuel intolerance over for teknikken.

Relative kontraindikationer (metode anbefales ikke):

 • et stort antal mol i stedet for forarbejdning;
 • alder op til 16 år
 • friskbrun (mindre end to uger er gået efter at have besøgt stranden eller solarium);
 • udtalte allergiske reaktioner;
 • aktiv fase af SARS, influenza;
 • graviditet;
 • hudsygdomme i forskellige faser;
 • åreknuder
 • beskadigelse af epidermis: slid, sår, forbrændinger, ridser.

Sessioner holder ikke:

 • med lys og gråt hår;
 • Årsagen - manglen på farve pigment melanin.

Hvordan virker laser hårfjerning?

Fremgangsmåden i proceduren er standard, når du behandler forskellige zoner. Varigheden af ​​hver afhænger af mange grunde.

undersøgelse
Specialisten finder ud af:

 • forarbejdningsområde
 • tykkelse og stivhed af hår
 • hudfototype til udvælgelse af en egnet lyskilde;
 • tilstedeværelsen eller fraværet af kontraindikationer, individuelle karakteristika.

Forberedelse af huden
Efter undersøgelse lægen:

 • barberer unødvendigt hår ud ved hjælp af en barberkniv eller skræmmende creme;
 • for personer med overfølsomhed eller dårligt tolererende smerter i 40 minutter påføres en spray-anæstetika på epidermis;
 • hvis det er nødvendigt, skelner lægen med en særlig blyant de områder, der skal behandles, for eksempel i bikiniområdet;
 • patienten har mørke øjne beskyttelsesbriller for at beskytte øjnene mod blusser.

Laser hårfjerning
Fremgangsmåde:

 • lægen behandler hvert hår med enheden;
 • Samtidig med opvarmning af hårpæren afkøles overfladen af ​​epidermis med et specielt safirspids;
 • Varigheden af ​​hver session afhænger af området af epileringszonen og tykkelsen af ​​hovedbunden;
 • behandling af hår på overlæben varer 10-15 minutter;
 • fjernelse af vegetation på benene og lår tager op til tre timer.

Efter proceduren
Efter behandling af hele området anvender lægen en creme med en køleeffekt. Sammensætningen blødgør epidermis, forhindrer irritation.

De fleste patienter føler ikke de ubehagelige virkninger af en laserflash. Nogle gange er der en lille rødhed, i sjældne tilfælde - en lille puffiness. Normal farve og tilstand af huden genoprettes flere timer efter sessionen.

Lær alt om symptomer og behandling af vådkopper hos børn.

Om metoder til behandling af seborrheic dermatitis i hovedbunden læses på denne side.

Følg linket http://vseokozhe.com/bolezni/rozha/na-noge.html og læs detaljerne om behandling af erysipelas på benets folkemæssige retsmidler.

Forholdsregler efter laser hårfjerning:

 • Undgå udsættelse for sollys i en uge, helst to;
 • Afstå fra at besøge stranden
 • Før du går ud på gaden, skal du sørge for at behandle de områder, hvorfra hårene fjernes med solcreme;
 • Vælg cremer med UV-filtre, hvor antallet af SPF-enheder når 40 og derover.

Mulige konsekvenser

Der er ingen perfekte procedurer. Laser hårfjerning er ingen undtagelse. Bivirkninger opstår:

 • i tilfælde af overtrædelse af sikkerhedsforskrifter under proceduren
 • på grund af lægens uopmærksomhed til kontraindikationer hos en bestemt patient;
 • som følge af at skjule akutte og kroniske sygdomme, hvor proceduren ikke anbefales
 • hvis patienten ikke følger reglerne for adfærd før, under og efter møderne.

komplikationer:

 • folliculitis. Inflammation af hårsækkene opstår, når man besøger en sauna, et bad i de første uger efter en session. En anden grund er overdreven svedtendens;
 • hud hyperpigmentering, allergiske reaktioner;
 • forbrændinger af epidermis. Ubehagelige fænomener opstår, når en læge er ukvalificeret, med utilstrækkelig afkøling af epidermis;
 • fotofobi, conjunctivitis, nedsat syn. Årsagen er, at sikkerhedsbrillerne er løst, nægtelse af at bruge dem. Lægen har ikke ret til at udføre proceduren, hvis patienten ikke ønsker at beskytte øjnene;
 • eksacerbation af herpes. En lignende reaktion er blevet observeret hos mennesker med svækket immunitet. (Om herpes på læberne læses her, om herpes zoster skrevet i denne artikel).

Generelle anbefalinger

Hvordan man undgår komplikationer, får glat hud uden overskydende vegetation? Få kendskab til nuancer af laser hårfjerning, forberede sig efter reglerne.

Nyttige tips:

 • besøge en læge, spørg om du kan fjerne hår med en laser flash;
 • Hvis "god" er modtaget, skal du finde en god klinik. Læs anmeldelser af patienter på internettet, chat med venner. Måske vendte nogen til denne institution;
 • Vælg ikke kun en klinik, men også en læge, hvis der er flere specialister;
 • Forfølg ikke billighed. Minimumspriserne taler ofte om ufaglært personale;
 • to uger før proceduren, ikke besøge stranden eller solarium
 • før du går til kosmetologiklinikken, afstå fra at vokse eller bruge en elektrisk enhed;
 • Følg anbefalingerne til hudpleje efter laser hårfjerning sessioner.

Bemærk:

 • Bare rolig, hvis der efter den første behandling vises nye hår på din krop. Dette betyder ikke dårlig læge præstation;
 • under huden er "sovende" follikler, som efter fjernelse af hovedmængden af ​​hår begynder at aktivt "vågne op";
 • Det er ikke tilfældigt, at fuldstændig fjernelse af alle hårsækkene er nødvendig for fuldstændig ophør af hårvækst. For at nå målet vil der kræves flere procedurer. Intervallet er cirka to måneder.

Laser hårfjerning video
Fra den følgende video kan du finde ud af, hvor meget laser hårfjerning er nok, og hør feedback om proceduren:

Kan du lide denne artikel? Abonner på opdateringer via RSS, eller bliv afstemt med Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Fordele og ulemper ved laser hårfjerning

Først og fremmest bør du fjerne myten, at laser hårfjerning eliminerer uønsket hår for evigt. Dette er ikke tilfældet, og lægen vil fortælle dig dette før den første procedure. Hårvækstens hastighed og art afhænger af genetiske faktorer og hormonniveauer, men som regel efter at have udført 8-10 procedurer, er det nødvendigt at udføre hårfjerning cirka en gang hvert halve år. Derudover kan håret begynde at vokse igen med den samme kraft.

Men det faktum at hårene efter den første procedure bliver meget tyndere, bløde og sjældne - det er sandt. Derudover glemmer du problemet med indgroet hår og betændelse.

Alexandrite laser er kun effektiv til mørkt hår på let hud, da det reagerer på melanin. Hvis håret er lysebrunt, vil alexandritlaseren være spild af penge. Hvis huden er mørk eller garvet - det er der en chance for at få en forbrænding, så en god læge vil aldrig påtage sig det, men rådgive en anden epileringsmetode. I tilfælde af solskoldning skal mindst to uger passere fra det tidspunkt, du bruger i solen, og hvis solbrændingen er intens, er det meget mere.

En anden misforståelse fælles i reklameartikler er, at det er helt smertefrit. Laseren "brænder ud" håret, så denne procedure kan naturligvis ikke være smertefri. I følsomme områder som dybe bikinier anvendes en anæstetisk creme undertiden, som skal anvendes en time før proceduren. Men hvis smertegrænsen ikke er meget lav, så kan du forsøge at gøre det uden fløde, fordi smerten er ret tolerabel. Efter laser hårfjerning er normalt næsten ingen irritation, i sjældne tilfælde er hævelse mulig, hvilket finder sted den næste dag, men dette er en individuel reaktion af kroppen.

Hvad sker der efter epilering

Hvis du tror, ​​at du på samme dag får glat hud uden et enkelt hår, så fejler du desværre. Laserstrålen brænder håret ud og ødelægger pæren, og efter proceduren bliver der brændt "hamp" på overfladen af ​​huden, som først falder ud efter 7-15 dage. Så kan du nyde glat hud i omkring en måned. Det er vigtigt, at de regrownes hår ikke kan barberes, trækkes ud med pincett eller en elektrisk epilator. I ekstreme tilfælde kan du bruge en depilatory cream. De første procedurer bør udføres med en pause på 1,5-2 måneder.

Der er en række kontraindikationer for laser hårfjerning. For eksempel diabetes, nogle hudsygdomme, graviditet og andre. Laser hårfjerning betragtes som sikker, men meget lidt tid er gået siden begyndelsen af ​​brugen af ​​laseren til at trække sådanne konklusioner med tillid. Lægen bør informere dig om alle kontraindikationer og stille de nødvendige spørgsmål. Og selvfølgelig bør denne procedure kun udføres i specialiserede medicinske saloner på højkvalitetsudstyr.

I starten var laserhårfjerning ikke bredt tilgængelig, men mange medicinske centre på grund af sin brede distribution giver betydelige rabatter. Desuden er denne type hårfjerning i det lange løb endnu billigere end den månedlige voksning i salonen.

Fordele og ulemper ved laser hårfjerning

Frihed fra æstetisk uønsket vegetation på kroppen bliver et vigtigt element i kvindelig skønhed. Derfor er salon hårfjerningsprocedurer, især laser hårfjerning, meget populære. Men ikke alle forstår, hvad denne procedure har fordele og ulemper.

Essensen af ​​metoden

Laserstråling er en koncentreret lysstråle af tilstrækkelig høj effekt. Under korte blinker rettet mod den subkutane del af håret absorberes energi af celler indeholdende melanin. Som følge heraf frigives varme, hvilket skader pærerne uden at påvirke det omgivende væv.

fordele

For at afgøre proceduren skal en kvinde veje fordele og ulemper. Fordele og ulemper ved laser hårfjerning er det vigtigste aspekt, der er opmærksom på, når man sammenligner denne metode med andre.

effektivitet

Den største fordel ved laser hårfjerning, som sikrer sin brede popularitet, ligger i dens effektivitet. Resultatet vil være synligt allerede efter den første session, og med hver ny procedure vil mængden af ​​hår gradvis falde. Og efter at have gennemgået hele kurset (fra 6 til 12 sessioner), kan du slippe af med 90% uønsket vegetation. Den ønskede effekt opnås med følgende frekvens:

 • Ansigt - 6 uger.
 • Armhuler og bikini område - 8 uger.
 • Hænder - 8-10 uger.
 • Fødder - 12 uger.

Hårfjerning kræver således ikke hyppige besøg i salonen. Du kan udføre proceduren ugentligt, men effekten af ​​den bliver ikke mere - alt afhænger af hårsækkets udviklingscyklus.

Den væsentligste fordel ved laser hårfjerning er dens højere effektivitet ved fjernelse af uønsket kropshår.

sikkerhed

Ud over den udtalte effektivitet har laseren de nødvendige sikkerhedsindikatorer. Det virker strengt på hårsækkene med en penetrationsdybde på ikke mere end 3 mm. Risikoen for uønskede effekter minimeres:

 • Burns.
 • Hår indvækst
 • Forbedret vækst.
 • Irritationer.
 • Tørhed.

Udbrud af laserstråling, selv om de har en termisk effekt på huden i umiddelbar nærhed af hårsækkenet, påvirker ikke lymfeknuderne, blodårene og de reproduktive organer.

Komfort og hastighed

Mange siger, at proceduren er smertefuld. Graden af ​​ubehag bestemmes imidlertid af tidspunktet for varmeeksponering. Pulsvarigheden på op til 10 ms, som genereres af moderne lasere, selv om det forårsager ubehagelige følelser, men de er ret tolerante og sammenlignes med klemning. Derudover er mange enheder allerede udstyret med kølesystemer, der reducerer termiske virkninger på stoffer.

En anden utvivlsomt fordel ved laserfjerning, der indirekte påvirker dens komfort, er procedurens hastighed. Rengøring af området over overlæben varer kun 3 minutter, de axillære huler kræver 2 gange mere tid, for bikiniområdet og skinnerne tager det henholdsvis 20 og 30 minutter.

Laser hårfjerning er mere behagelig end for eksempel voks. Det tager meget lidt tid, hvilket også reducerer ubehag.

mangler

Sammen med klare fordele har proceduren flere ulemper. Laseren vil ikke kunne fjerne for lyst eller fluffet hår, hvor der er lidt melanin. Proceduren vil ikke have effekten og for mørke eller sorte mennesker, fordi der ikke er nok kontrast til at fokusere på folliklerne. Strålingsparametrene og typen af ​​laser bør vælges under hensyntagen til hudens egenskaber. Alexandrite laser dækker for eksempel 4 almindelige fototyper, så det passer til de fleste patienter.

Laser hårfjerning kan kun udføres af dem, der ikke har kontraindikationer. Det er bedre at afvise virkningerne af lysstråling i følgende tilfælde:

 • Individuel intolerance.
 • Akutte infektioner (herunder herpes).
 • Åben skader (sår, slid).
 • Dermatologisk patologi (psoriasis, eksem, etc.).
 • Ondartede neoplasmer.
 • Åreknuder

Laser hårfjerning anbefales ikke under graviditet og amning, med dekompenseret hjertepatologi, diabetes og psykisk sygdom. Af kontraindikationerne til proceduren er det også værd at bemærke tilstedeværelsen af ​​lys og gråt hår, friskbrun med en recept på ikke mere end 2 uger. Og efter proceduren i samme periode er det nødvendigt at udelukke eller minimere insolation (udelukker et besøg i solariet, brug SPF 50 solcreme).

Blandt manglerne kan man bemærke behovet for at gentage laserfjernelsen, dvs. valutakurseffekten. Imidlertid har mange kosmetiske procedurer lignende egenskaber, fordi deres effektivitet bestemmes af regelmæssigheden og antallet af udførte sessioner. Udgifterne til hårfjerning ved lasermetoden er også ret høje, men i betragtning af den høje effektivitet og evnen til helt at fjerne hår, synes prisen ret rimeligt.

Ulemperne ved laser hårfjerning er måske ikke så alvorlige, men i nogle tilfælde kan de også tvinge dig til at vælge en anden metode.

Mange, der beslutter at fjerne hår i et bestemt område, vil gerne vide, hvad en laserepilation har fordele og ulemper. Den største fordel ved proceduren er dens høje effektivitet med et tilstrækkeligt niveau af komfort. Og af de specifikke ulemper værd at bemærke afhængighed af farven på hår og hud. Alle disse funktioner bestemmer valget af den optimale metode til fjernelse af uønsket kropshår.

Laser hårfjerning proffer

Med fremkomsten af ​​laserteknologi i kosmetologi er mange procedurer blevet nemme at udføre. Og en af ​​disse metoder - laser hårfjerning. I dag vil vi tale om hvilke fordele og ulemper den har.

Godbidder

effektivitet

Efter emne

Effektiviteten af ​​laser hårfjerning er en af ​​dens vigtigste fordele, takket være denne metode til hårfjerning er så populær. Resultaterne er synlige efter den første session, og med hvert efterfølgende hår bliver mindre. Huden forbliver glat i 1-2 måneder eller mere mellem sessioner (afhængigt af zonen).

Og efter et helt kursus, som gennemsnitlig 6-8 sessioner for kroppen og 8-12 for ansigtet, er op til 90% af håret væk for evigt! Det skal forstås, at 100% af håret ikke kan fjernes permanent af en moderne kosmetologisk teknologi på grund af tilstedeværelsen af ​​et vist antal "dvalende" follikler, som måske kan vågne op på et eller andet tidspunkt.

Men der er en mening: For at fuldstændig slippe af med uønsket hår, skal laser epilering komme meget ofte - en gang hver 3-4 uger. Dette er helt forkert. Den anbefalede hyppighed af sessioner er: i ansigtet - 1,5 måneder for bikini og underarmszone - 2 måneder for hænderne - ca. 2-2,5 måneder til benene - ca. 3 måneder. Og dette er et andet stort plus. Selvfølgelig kan du komme til laser hårfjerning mindst hver uge - der vil ikke være nogen skade herfra, men effektiviteten øges ikke på nogen måde.

Efter emne

Det næste vigtige plus er sikkerhed. Laseren er en ekstrem kortvarig lokal opvarmning af huden på 2-3 mm fra overfladen. Det er simpelthen energien af ​​lys og varme, som selektivt virker specifikt på hårsækkene (eller snarere pigmentmelaninet i dem). Derfor har laseren ingen effekt på blodet, lymfeknuderne, blodårene, reproduktive organer osv., Som mange er urimeligt bange for. Og han skaber ingen risici for forekomsten af ​​frygtelige sygdomme. Sandsynligheden for forbrændinger minimeres og elimineres fuldstændigt, hvis kunden er i hænderne på en virkelig erfaren mester. Laseren fører ikke til indvækst af hår, men tværtimod giver dig mulighed for at slippe af med indgroede hår. Ingen irritation, voksende spindebørster, øget tørhed og følsomhed i huden!

Hvad angår de begrænsninger, der er forbundet med hudtonen, er det værd at bemærke, at alexandritlaseren - nemlig den mest effektive - virker perfekt og perfekt til fototyperne I til IV, det vil sige det passer til de fleste mennesker i russiske breddegrader, herunder solbadere.

komfort

En anden vigtig fordel ved laserfjerning er komfort. Følelser under hardware epilationen afhænger i vid udstrækning af pulsens varighed. Så med alexandrit varierer laserpulsens varighed fra 3 til 10 ms. Dette gør det muligt at justere laseren for at opvarme folliklen i den ønskede grad for minimumstiden. Derfor er ubehaget dog tilstede, men ret tolerant. De kan sammenlignes med hurtig prikken. Derudover er mange moderne lasere udstyret med indbyggede systemer for at forbedre procedurens komfort, for eksempel et system til automatisk at levere afkølet luft eller gas til huden.

Hastighed af

En anden fordel ved laser hårfjerning er hastigheden af ​​proceduren. De passerer meget hurtigt. For eksempel tager epilering af overlæben omkring tre minutter, underarms - 5-10 minutter, nedre ben - 30 minutter, total bikini - 15-20 minutter.

Omkostninger til

Og sidst men ikke mindre vigtigt plus: laser hårfjerning - det er rentabelt. Selvfølgelig er hendes engang dyrere end en voksningssession, og selvfølgelig meget dyrere end bare barbering. Men det er nødvendigt at bruge voks og barberkniv konstant, og laser hårfjerning giver mulighed for permanent at fjerne uønsket hår. Så hvis du ser på lang sigt, sparer laseren både penge og tid.

Laser hårfjerning: fordele og ulemper

Åh, hvor dejlige kvindelige ben! Og dejlige damer går i store længder for at gøre dem endnu mere attraktive: gå i gymnastiksalen, følg kostvaner, og selvfølgelig slippe af med hår. Der er mange metoder til fjernelse af håret, men i det sidste har laserepilation været meget populært med de fordele og ulemper, som vi vil diskutere i denne artikel, samt tilbagekalde kontraindikationer til laserepilation.

Fordele og ulemper ved laser hårfjerning

Du ved sikkert nok, hvad laser hårfjerning er: En laserstråle af en bestemt frekvens ødelægger hårsækkenet, så håret bliver aldrig mere ud af det igen.

Laser hårfjerning: profferne

 • dette er en helt smertefri procedure;
 • det er let at forberede sig til proceduren;
 • næsten ingen skade på huden, når der udføres hårfjerning
 • ingen risiko for hudinfektion;
 • med korrekt procedure er forekomsten af ​​ardannelse på huden udelukket;
 • en tilstrækkelig stor overflade af huden behandles i en session (1 / 4-1 / 5 del);
 • der er hjemme laser epilatorer, det vil sige proceduren kan udføres hjemme;
 • hudreaktion over for epilation passerer hurtigt nok.

Laser hårfjerning: ulemper

 • dette er en temmelig lang procedure
 • flere procedurer er nødvendige for at behandle hele kroppen;
 • laser hårfjerning er ikke egnet for alle, mere præcist, det passer ikke dem, hvis hårfarve er lysere end deres hudfarve;
 • en session er ret dyrt - flere tusind rubler;
 • Særligt følsomme kvinder kan opleve en prikkende fornemmelse på stedet for laser eksponering, hvilket kan kræve en bedøvelse creme;
 • Efter epilering kan det behandlede område af kroppen blive rødt og der dannes ødem på den. Disse ændringer forsvinder om et par timer;
 • hud efter epilering skal smøres med en regenererende creme, så den hurtigt får et sundt udseende;
 • Naturen har vokset hår på menneskers hud ikke kun for skønhed, men udfører også en række fysiologiske funktioner (de deltager i termoregulering, for eksempel), derfor vil nye hårfollikler konstant fremstå. Selvfølgelig vil de komme i mindre mængder, men hvis du vil have helt glat hud - Salon skal besøge regelmæssigt.

Laser hårfjerning: kontraindikationer

Laser hårfjerning, selv om det er den mest gunstige, har stadig en liste over kontraindikationer:

 • graviditet;
 • solskoldning mindre end to uger gammel
 • onkologiske sygdomme af enhver lokalisering
 • åreknuder
 • sygdomme i huden og subkutant fedt;
 • akutte somatiske og smitsomme sygdomme.

Epilering. Laser hårfjerning: Fordeler og nuancer

Laser hårfjerning er en chance for mange piger at kaste værktøjsmaskiner og depilatory cremer i lang tid, ikke længere udsætte sig for voks og pincet, ikke eksperimentere med shugaring pastaer. En række besøg på salonen - og håret i det behandlede område af kroppen ser ikke længere ud i årevis! Selvfølgelig giver laserfjerning et "evigt" resultat ikke altid. Men selv 5-7 år med perfekt glat hud er nok til, at metoden kan være populær. Desuden kan proceduren gentages med de første "saboteurs" i fremtiden.

Hvad er attraktiv laser hårfjerning?

Laser hårfjerning er en blid metode, som kun virker med håret og deres follikler uden at beskadige epidermierne. Laserstrålen reagerer på melanin i håret, opvarmer og splitter pærerne. Håret falder ud og de nye i deres sted vokser ikke længere. Sådan epilering virker ikke kun på sovende follikler, som kan manifestere sig på ethvert stadium af livet. Derfor sommetider effekten af ​​proceduren, selv om den er langsigtet, men ikke evig.

Fordelene ved laser hårfjerning:

 • ingen smerter (især følsomme piger kan også ty til lokalbedøvelse);
 • indgroet hår forebyggelse;
 • sundhedssikkerhed;
 • nem forberedelse;
 • hurtig behandling af kroppen
 • allergivenlige.

I modsætning til andre "radikale" måder at eliminere vegetation, kræver dyb laserfjerning ikke langt genvækst. Et par dage efter barberingen - og du kan sikkert gå til salonen. Kan du forestille dig, hvor praktisk det er, siger om sommeren eller på et hvilket som helst tidspunkt, når din valgte person tydeligt ikke behøver at se benene "forberede" til proceduren?

Fordele og ulemper ved fjernelse af hår

I dag er de mest almindelige tre typer af hårfjerning: elektrisk, foto og laser. Hver af dem har sine fordele og ulemper.

Epilation er en metode til at slippe af med både hår og hårsække. Desværre er der endnu ikke en metode, der garanterer fuldstændig eliminering af uønsket hår til livet. Men ved at vælge den rigtige type og fremgangsmåde, kan du opnå et godt og langvarigt resultat.

I dag er tre typer procedurer mest almindelige: elektro, foto og laser hårfjerning. Hver af dem har sine fordele og ulemper.

elektrolyse

Elektrolyse anvendes meget længere end andre metoder. Den nederste linje er, at ved hjælp af en speciel nål bliver en elektrisk ladning indført i håret. Det når pæren, og det kollapser.

Godbidder

Med denne metode kan du fjerne hår af enhver farve og struktur på huden af ​​enhver skygge.

ulemper

 • Strømmen skal holdes i hvert hår, så proceduren tager meget tid. Hvis det er nødvendigt at behandle for eksempel overlæben, hvor der ikke er meget mange hår, så går det ikke for meget tid. Men for epilation af benet bliver nødt til at være tålmodig: du skal bruge flere sessioner. På grund af dette vil nye hår vokse ujævnt.
 • Den nuværende ødelægger ikke kun håret og pæren, men også den omgivende hud. Derfor er det under proceduren nødvendigt at anvende anæstetiske geler eller cremer. Og efter - pålæg på de behandlede overfladepræparater, der lindrer irritation og lindrer huden. Hertil kommer, at eventuelle skader på hudens integritet øger risikoen for infektion. Derfor er det meget vigtigt at sikre, at skibsføreren bruger engangsnåle og arbejder i handsker.
 • Metoden kræver højt kvalificeret specialist, der udfører proceduren. Det er trods alt nødvendigt at få en elektrisk "nål" i hvert hår præcist.

Laser hårfjerning

Laser hårfjerning har vist sig godt i de sidste par år. Teknologien er som følger: En laserstråle er rettet mod hudområdet med hår. Strålen har særlige egenskaber, der gør det muligt at "mål" på målet - melanin. Dette pigment er indeholdt i mørke hår og giver dem. Melanin absorberer energien fra en laserstråle, der når pæren og ødelægger den.

Proceduren selv ser sådan ud. Du har beskyttelsesbriller, lægen forbereder huden til proceduren. Derefter bliver en laserstråle rettet mod huden ved hjælp af en speciel dyse. Påvirkningen kommer med korte pauser, for ikke at overophede huden.

Godbidder

 • Proceduren er næsten smertefri. Huden under laserbehandling er ikke beskadiget, så risikoen for infektion eller forekomsten af ​​ar er praktisk taget udelukket.
 • Ved hjælp af et laserapparat er det muligt at behandle en stor overflade i en session, for eksempel hofter og skinner.

ulemper

Da laserens hovedformål er pigmentmelaninet, er en god kontrast af huden og håret nødvendigt. Når alt kommer til alt, hvis huden og håret er mørkt, påvirker laseren alle pigmenterne på én gang. Derfor er den ideelle mulighed for laser hårfjerning - mørke hår på meget let hud. Laseren er ikke egnet til dem, hvis hår er lettere end huden.

photoepilation

Metoden til fotoepilering er baseret på kombinationen af ​​virkningen af ​​lys og varme på håret. Målet for lysstrålen er hårfollikelen selv, mere præcist sin spire del. Fotoepilationssessionen ser sådan ud: Først skal du have specielle beskyttelsesbriller. Lægen behandler "mål" -området med en speciel ledergel, så sender han pulserende lys til huden. Fra siden ser det ud som lyse blink.

Godbidder

 • Proceduren er næsten smertefri.
 • Metoden er også egnet til dem, hvis hud og hår ikke kontrasterer meget. Photoepilation kan udføres af mørkhårede damer med mørkt hår.
 • Metoden fjerner både pistol og hårde hår i enhver farve.

ulemper

Ikke egnet til dem med lysere hår end hud. Så hvis du har mørk hud, og hårene er lyse eller grå, vil denne metode ikke virke for dig.

Hvornår og hvordan?

Og lad os nu prøve at finde ud af, hvordan det bedst er at organisere et forløb af epilering i hvert enkelt tilfælde. Det skal tages i betragtning, at nogle af de typer af hårfjerning måske nogle gange ikke giver et godt resultat.

 • Hvis du kommer til proceduren med en "frisk" solbrændthed. Det er bedre at vente mindst to uger efter stranden eller solariumet og først derefter gå til en epilationssession.
 • Det sker også, at hårvækst ikke skyldes kroppens egenskaber, men til en vis hormonforstyrrelse. For eksempel er det ofte alarmerende at have rigelig vækst af hårdt hår på ansigt, underliv eller brysthinden hos kvinder. Især opmærksom er at være den, hvis hår på kroppen pludselig blev tykkere, mørkere, ændrede deres struktur. I dette tilfælde skal du først rådføre sig med gynækolog-endokrinologen. Forresten henvender disse specialister ganske ofte deres patienter til epilering. Efter alt ved hjælp af konventionel medicinsk behandling kan du stoppe den patologiske vækst af hårsækkene. Og for at ødelægge, hvad der allerede er der, kan du kun ved hjælp af hardware metoder.
 • En anden ting, hvis dine uønskede hår - resultatet af nationale eller individuelle egenskaber eller arvelighed. I dette tilfælde vil korrekt udvalgt hårfjerning hjælpe dig med at slippe af med dem.

Separat skal det siges om omkostningerne ved disse procedurer. Den mest overkommelige af disse er elektrolyse. Foto- og lasermetoder kræver dyrt udstyr, så her kan prisen pr. Session ikke være lav.

I hvilken alder kan du begynde at barbere et overskæg?

Hvorfor kan genitallæberne forekomme revner: årsager og behandling