Laser hårfjerning - beskrivelse, fordele og skade i proceduren

Resume af artiklen:

Moderne damer er bogstaveligt talt villige til at gøre noget for at fjerne fra kroppen af ​​overskydende kropsbehåring, for at opnå perfekt glat krop og blød hud uden udslæt, uønsket hår og grimme stubbe.

Voks, depilatory cremer og en klassisk barbermaskine erstatter nu en mere effektiv procedure - laser hårfjerning. Det ødelægger hårpigmentet melanin, fjerner hårets rod og bremser hårets vækst på ansigt og krop.

Historien om opdagelsen af ​​laser hårfjerning

De første laser hårfjerningsprocedurer startede i 90'erne. Forskere har bemærket, at håret går tabt af laserens virkninger, og det sker uden forbrændinger og skader. Det er sådan, at en ny gren af ​​hårfjerning optrådte i kosmetologi, som har fået stor popularitet i den moderne verden.

Essensen af ​​teknikken

Energien i laserstrålen kommer ind i roden af ​​hvert hår. Det opvarmes og smeltes. Efter få minutter forsvinder hårstangen helt. Sovende eller inaktive hårstænger påvirkes ikke, så proceduren skal gentages flere gange.

En stor effekt opnås, hvis du bruger en laser:

 • i intime områder
 • over overlæben;
 • at fjerne skæget
 • på arme og ben
 • på skuldre og skinker
 • i nakken armhuler,
 • på maven og ryggen.

Særlige anordninger fjerner ikke blot overdreven vegetation på kroppen og ansigtet, men fjerner også edderkopper, pigmentpletter og sprængkapillarier. Laserstrålen er rettet mod et bestemt område, hvor der er overskydende vegetation.

Mesterens øjne og personen er lukket med specielle briller. Strålen påvirker huden med små afbrydelser. Hele proceduren tager fra flere minutter til en halv time.

På http://mikrosovet.ru/shugaring-v-domashnikh-usloviyakh.html side, læse om en anden måde at fjerne ikke-ønskelig kropsbehåring.

Hvilken type laser er bedre

For at eliminere uønsket vegetation er der flere typer lasersystemer. De kendetegnes af en lang laserbølge, der fjerner hårrødder. Der er også forskelle i epidermis påvirkning eller skade:

 1. Alexandrite laser udfører den hurtigste procedure. Længden af ​​dens laserbølge er 755 nm. Hårmelatonin absorberer hele lysstrålen, så der er mindst bivirkninger og skader på epidermis. Enheden af ​​denne type er egnet til dermis af forskellige typer og nuancer, herunder ømme områder med fregner og pigmentpletter. Høj gennemtrængningshastighed, høj effekt på lyse hår. For garvet og garvet hud er det bedre at vælge en anden slags laser.
 2. Ruby laser - den første type enhed for at fjerne hår. De dermale lag omkring hårsækkene er næsten ikke beskadigede. Dette er en ret forældet procedure, som har en række ulemper - gælder kun på små områder af dermis, der ikke er egnet til blegede, tynde og grå hår. Processen selv tager meget tid, men effekten forbliver i flere år, og væksten af ​​gentaget hår falder ned.
 3. Neodym laser fungerer i flere tilstande på en gang, med en anden lang bølge. Effektivt for alle former for dermis er gentagelsesraten for udbrud høj. Et sådant apparat er egnet til store områder af kroppen - ryg, ben, arme. Håret vokser meget langsommere, vokser ikke ind i huden og danner ikke hårde børster. Til dato er det den mest avancerede enhed til udførelse af hårfjerning.
 4. En diode laser enhed opererer ved hjælp af halvledere og dioder. Under en bestemt person og hans type hårfordeling kan du justere bølgelængden. Enheden er god til tykt og mørkt hår og mørk hud. Populær procedure for en stærk halvdel af menneskeheden, der ønsker at rense brystet og ryggen. Hvis du arbejder med en laser med den forkerte mulige forbrænding er mærkbar, er den ikke egnet til lys dermis og fine hår. Tiden på hårfjerning er ganske lang. Allergier kan forekomme.

Der er IPL lysarmaturer, der skaber korte blink af bestemt lys. Proceduren kan udføres hjemme. Lysstråler spredes til de dybe lag af epidermis og opløser hårsækkene.

Disse er ikke fuldt udviklede laserenheder, men de er egnede til at fjerne både mørke og lyse hår.

Forberedelse til proceduren for hårfjerning

Forberedelse er meget vigtigt inden proceduren for hårfjerning. Et par uger før fjernelse af uønskede hår er det nødvendigt at udelukke alle procedurer for depilering - plukning, barbering, voks, cremer. Det er bedre at anvende solcreme på huden på udsatte dele af kroppen, så stærk tan og hyperpigmentering ikke vises efter proceduren.

Brug ikke kosmetik baseret på alkohol. For lange hår kan skære lidt for ikke at få mikrobrændinger. Den mest acceptable hårlængde er 3-5 mm. Før proceduren ikke kan anvendes deodorant og kosmetik.

For at føle mindre smerte er epilering bedre ikke at udføre i løbet af menstruationscyklussen. Før starten påbegyndes en mini-test af laseren for at vælge det bedste volumen af ​​laserstrålen og kontrollere, om der forekommer en allergisk reaktion.

Hvor meget effekt

For at opnå et varigt positivt resultat er der brug for en række laserprocedurer. En gang om måneden er der 1 procedure. De kan have brug for 6-8 stykker. En hudlæge eller en erfaren kosmetolog selv bestemmer, hvor mange sessioner der er behov for, afhængigt af hudtype og graden af ​​hårvækst.

Som et resultat forsvinder håret med 80-90%. De resterende hår er sovende og kan ikke fjernes straks. Påvirkningen påvirker også væksthastigheden af ​​hår, typen af ​​laserinstallation, dybden af ​​folliklerne, tykkelsen af ​​hårene.

Varighed af laserproceduren

I gennemsnit tager laser hårfjerning fra 20 minutter til flere timer. Det hele afhænger af det område, som mesteren arbejder. For et ansigt er for eksempel 15-20 minutter nok. Intime områder behandles op til 1,5 timer.

Normalt vises dvalende hår efter et par uger, og ombehandling af området er nødvendigt. Før du gør den anden procedure er det ikke tilrådeligt.

Hvad sker der efter laser hårfjerning

Umiddelbart efter epilering er en let rødme synlig. Det går igennem et par timer. Nogle gange anbefaler kosologer anti-inflammatoriske cremer eller salver. På steder til forarbejdning kan der udstanses enkelte hår, men de vil til sidst dø og forsvinde.

Efter sessionen er det ikke tilrådeligt at våd dermis og anvende nogen kosmetik på den. I de kommende uger kan du ikke besøge saunaen eller badet, for ikke at skade huden og forårsage betændelse i hårsækkene.

Du kan ikke være i direkte sollys og solbrændte i solbadet i lang tid.

Hårene falder i gennemsnit inden for 2-3 uger efter proceduren. Det hele afhænger af deres tykkelse, struktur, dybde af rodsystemet. I fremtiden skal du gentage sessionen for at eliminere de resterende 20-30% hårvækst.

Procedure omkostninger

Prisen på hårfjerning på denne måde afhænger af mesterens eller skønhedssalens berømmelse, anvendelsesområde, hudområde, graden af ​​hårdækning og type laserinstallation.

I gennemsnit skal du betale:

 • dyb bikini - 3000-7000 rubler;
 • armhule - 1,5-2000 rubler;
 • overlæbe - 900-1500 rubler;
 • abdomen område - 2500-3000 rubler;
 • begge ben - op til 5.000 rubler.

Selvfølgelig, i hovedstaden og andre større byer, er denne procedure meget højere end i fjerntliggende dele af landet. Det vigtigste - at vælge en erfaren mester og en moderne installation af laseren.

Fordele og ulemper

Dette er en meget smertefri og meget effektiv måde at rense kroppen af ​​uønsket hår. Laserimpulser trænger ind i rodsystemet og absorberes af melaninpigmentet. Som følge heraf opvarmer hårsækken og dør. Fordelene ved teknikken omfatter:

 • lav invasivitet i huden;
 • manglende forbrændinger og mærkbare irritationer
 • ingen skade på hele kroppen;
 • laser eksponering har antibakterielle og antiinflammatoriske virkninger;
 • hår af forskellig længde og tætheder fjernes fra næsten alle områder af kroppen, herunder især følsomme, hvor der er en tynd og delikat derma;
 • i en session, undertiden behandlet over store områder af kroppen;
 • proceduren er egnet til ansigt, underarm og det intime område, hvor følsom hud er tilbøjelig til irritation efter hårfjerning med en normal barbermaskine eller voksstrimmel;
 • der er ingen indbrud af hår under huden, der dannes ikke grimme humle;

Under proceduren oplever personen kun en lille prikken. Der er ingen smerte. Bedøvelse kan også bruges, hvis patientens hud er meget følsom.

Ud over fordelene er der også ulemper ved denne fremgangsmåde til hårfjerning. Det er normalt egnet til mørkt og tæt hår, hvor der er en høj koncentration af melanin. rødt, bleget eller gråt hår fjernes dårligt af laser.

For overdrevent brunbrun eller mørk dermis er laserproceduren muligvis ikke effektiv, da huden indeholder en masse farvepigment, og laserstrålerne ikke kan bestemme hårets placering nøjagtigt. Under alle omstændigheder er der risiko for epidermisforbrændinger.

Indikationer for laser hårfjerning

Enhver, der ønsker at fjerne håret hårdt på kroppen eller ansigtsområdet, er egnet til denne teknik.

Direkte indikationer omfatter:

 • overdreven hårvækst hos kvinder for mænd;
 • hyppig irritation og nedskæringer efter barbering;
 • hårindvækst efter andre fjernelsesmetoder
 • komplekser om ydersiden.

Hirsutisme hos kvinder fremstår som mørke tykke hår på hagen, i decolleteområdet, over overlæben. Aktivt vokse hår på ben og arme, i navlen. Det er bedre at løse problemet med en endokrinolog, og i skønhedssalonen er et æstetisk problem løst.

Hudpleje og rehabilitering efter proceduren

Der er behov for særlig pleje for de områder, hvor laserstrålerne faldt. Efter sessionen er det bedre at anvende en speciel creme til huden, som lægen vil anbefale. Brændte hårrødder bør ikke fjernes selv. De selv forsvinder i tide.

Du kan ikke tørre kroppen med alkoholopløsninger, brug kosmetik i 7-10 dage, gnid med en svamp og drenk huden om dagen. I løbet af ugen er det forbudt at massage, bade, solbade og solarium. Om sommeren anbefales det at bruge solcreme spray eller tonics.

Laser hårfjerning bikini

Dyb bikini hvert år er der behov for et stigende antal kvinder. For at gøre dette anvender de forskellige epileringsmetoder, som blandt andet spilles af laseren. Ofte er en sådan procedure nødvendig, da ble udslæt, rødme, et lille udslæt og svær suppurativ betændelse udvikler sig på grund af eksponering for andre midler.

Kun ved hjælp af en laser maskine kan du rense det intime område i flere måneder. Selve proceduren tager ikke meget tid, giver ikke smerter. Det er nok at tage sig af området som anbefalet af en specialist.

Kontraindikationer

Der er en veldefineret liste over kontraindikationer, som dermatologer har identificeret vedrørende laser hårfjerning:

 • virale infektioner;
 • diabetes;
 • hypertension;
 • åbne sår på kroppen;
 • eksem og psoriasis
 • graviditet og amning.

På tidspunktet for proceduren kan en allergisk reaktion, åreknuder også forværres. Lad ikke laseren i nærheden af ​​mol og fødselsmærker. Det er ikke meget effektivt til bleget og tyndt hår.

Bivirkninger

I sjældne tilfælde vises negative virkninger efter laser hårfjerningsteknik:

 • rødme;
 • vabler;
 • ardannelse og brænde;
 • mørke eller lyse pletter
 • inflammatoriske processer;
 • forværring af herpesinfektion.

Over tid forsvinder sådanne fænomener, og der er ikke noget spor af proceduren. Det vigtigste er at finde en god salon og en erfaren mester, der vil komme ind på proceduren individuelt.

Laser hårfjerning: kontraindikationer og konsekvenser af proceduren, hvad sker der, hvad der er vigtigt at vide

Kvinder i et forsøg på permanent at slippe af med uønsket hår er klar til at ty til enhver metode. Nogle har håb for voksfjernelse. Andre damer resort til laser hårfjerning. Denne procedure har fået stor popularitet.

Men passer det alle sammen? Før du går til skønhedssalonen, er det vigtigt at undersøge, hvad laser hårfjerning er: kontraindikationer og konsekvenserne af proceduren.

Laser hårfjerning har sine egne kontraindikationer og regler for at gennemføre en session.

Beskrivelse af laser hårfjerning

Denne teknik anses for at være den mest effektive og effektive måde at fjerne uønsket vegetation på kroppen. Dens unikke karakter ligger i laserens evne til at påvirke folliklerne.

Dette er hvad der adskiller det fra depilation. I sidstnævnte tilfælde er hårstangen ødelagt, og laser hårfjerning fjerner håret sammen med follikelet. På grund af denne effekt elimineres uønsket vegetation for evigt.

Billedet viser effekten af ​​en laser på follikelen.

Hvordan virker laseren? Hår indeholder en stor mængde melanin. Laser, der virker på håret, omdannes til termisk energi. Det absorberes af vegetationen på grund af melanin. Huden opvarmer hurtigt og køler straks. Og hårene sammen med folliklerne brænder under virkningen af ​​termisk energi.

Betal opmærksomhed! En procedure er ikke nok til fuldstændigt at eliminere uønsket vegetation. Laser hårfjerning fjerner de hår, der er synlige på overfladen. Derfor kræves gentagne sessioner.

Kan en laser skade? Læger hævder, at med fuld gennemførelse af alle eksisterende regler og overholdelse af kontraindikationer er epilering helt sikkert.

Forbereder sessionen

Før laser hårfjerning kan ikke solbade i solen og solsenge.

Før laserbehandling bør konsultere en hudlæge og endokrinolog. Der er nogle kontraindikationer, der kan forårsage sundhedsskader. Specialisten beskriver detaljeret proceduren, forklarer præcis, hvordan man forbereder sig på det.

Standardinstruktionen ser sådan ud:

 1. En måned før proceduren bør afstå fra solskoldning i solen eller i solariet. Huden skal forblive så lys som muligt. Derfor er det uønsket at ty til laser hårfjerning om sommeren. Bedste lavet om vinteren.
 2. 2 uger før arrangementet, skal du helt opgive voksaflejring og andre metoder til at trække hår ud. Laseren kan kun påvirke de pærer, der er i aktiv vækstfase. For at fjerne hår, kan du kun bruge barbering.
 3. 14 dage før laser hårfjerning anbefales ikke at anvende tetracyclin antibiotika. Sådanne lægemidler vil reducere effektiviteten af ​​arrangementet. Imidlertid kan antivirale lægemidler ordineres til nogle patienter. Nogle gange anbefales det at drikke antibiotika. I dette tilfælde bør du nøje følge lægens anvisninger.
 4. Patienter med mørk hud, det er nødvendigt at bruge kosmetik, lysere integumentet.
 5. På aftenen for sessionen (1-2 dage) skal områder af kroppen, som påvirkes af laseren, være barberet. Dette aktiverer hårvækst, og arrangementet bliver mere vellykket. Derudover giver barbering i 24-48 timer før hårfjerning dig mulighed for at gøre proceduren så smertefri som muligt, mens hårsækkene bliver helt synlige.
 6. Før proceduren skal du rengøre huden. Anvend ikke lotioner, cremer eller andre kosmetik på dem. Særligt skadelige produkter indeholdende alkohol. De tørrer epidermierne stærkt.

TIP! Ved epileringssessionen er det bedre at bære løse tøj. Det bør ikke passe tæt på de behandlede områder. Efter behandling påføres en beroligende creme på huden. Han kan plette sit tøj. Og med en tæt pasform af stoffet på den følsomme hud kan det danne irritation.

Processen med at påføre en beroligende gel før laser hårfjerning.

Overholdelse af sådanne regler vil beskytte mod risikoen for uønskede konsekvenser. Derudover vil deres implementering muliggøre den mest succesfulde laserbehandling.

Laser hårfjerning

Uviden om hvordan laser hårfjerning opstår kan føre til to forskellige ekstremer. Nogle damer, som grundigt har studeret de ubegrundede historier om smerte og farer, kan helt opgive arrangementet. Andre, efter at have lyttet til de udsmykkede forsikringer om, at arrangementet ikke bringer ubehag, men glæde, kan give op.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan alt er gjort. Indledningsvis udført en lille test. Det gør det muligt for lægen at justere de mest effektive laserparametre. Derudover giver han en ide om, om det vil skade sig eller ikke under arrangementet.

Når laser hårfjerning øjne skal beskyttes af specielle briller.

Beskrivelse af sessionen:

 1. Før epilering gives patienten specielle briller. De skal bæres. Laser ødelægger melatonin. Og i øjets iris er dette stof til stede. Derfor er det vigtigt at beskytte synet mod alvorlige konsekvenser.
 2. I løbet af sessionen bliver hårene brændt. Dette sker meget hurtigt.
 3. Dens varighed varierer afhængigt af området - fra 2 til 60 minutter.

Der er meget kontroverser over en sådan begivenhed som laser hårfjerning: er proceduren smertefuld eller ej? Der er ikke noget konkret svar. På huden føles varm, lejlighedsvis er der en lille prikken. Men sådan ubehag er ikke uudholdelig.

Der er dog unge damer, som er meget følsomme over for selv den mindste smerte. Sådanne patienter rådes til at advare lægen på forhånd om en sådan individuel ejendommelighed, end at kontrollere om de vil blive skadet under epilation eller ej. Med en høj følsomhedsgrænse påføres en særlig bedøvelsesgel på huden, hvilket reducerer ubehag.

Rehabilitering efter epilering

Efter laser hårfjerning er særlig pleje påkrævet.

Laserbehandlet hud kræver omhyggelig og omhyggelig pleje. Det er meget farligt at ignorere reglerne for rehabilitering. Overtrædelse af lægeanbefalingerne fører ofte til negative konsekvenser.

Lægenes anvisninger indeholder følgende regler:

 1. Kun creme, der skal ordineres af en læge, skal anvendes på de behandlede områder.
 2. På overfladen af ​​huden vil forblive forkullede rødder. Træk dem ikke ud. Processen med døende pærer tager 1-3 uger. Ofte forsvinder hårrødderne på dag 7-10.
 3. Det er forbudt at anvende kosmetik, der indeholder alkohol eller slibende komponenter.
 4. Efter sessionen i 24 timer må de behandlede områder ikke blive befugtet. Tør med en vaskeklud i 48 timer.
 5. Inden for 3 dage er områderne ikke udsat for massage.
 6. Der er tre dage forbudt at besøge badet, saunaen.
 7. Tan er kontraindiceret. Det anbefales at undgå sollys, ikke besøge solbrættet i 2 uger.

TIP! Hvis der imidlertid blev udført proceduren om sommeren under solens aktivitet, skal du sørge for at bruge solcreme. Anbefalede produkter med mærkning: SPF-20-30.

Gentag procedurer

Det krævede antal sessioner af laser hårfjerning bestemmes afhængigt af hudens og hårets individuelle egenskaber.

Laseren finder og brænder kun voksende hår. De, der sover, er ikke udsat for det. Følgelig begynder de efterhånden at vokse.

For at fjerne sådanne hår skal du gentage proceduren. Lægen vil ordinere på hvilken dag at gå til laser hårfjerning. Som regel sker den gentagne procedure efter 4 uger.

Betal opmærksomhed! Det er nødvendigt at strengt følge den udpegede tidsplan for sessionerne. Eventuelle afvigelser kan føre til enten ubehagelige komplikationer (hvis begivenheden er gjort tidligere) eller procedurens ineffektivitet (hvis senere).

Du bør være forberedt på, at du vil have brug for flere epilationer. I gennemsnit er der foreskrevet 6-8 procedurer for fuldstændig bortskaffelse af uønsket vegetation.

Kontraindikationer

Laser hårfjerning, hvis du følger alle anbefalinger, virkelig slippe af med uønsket hår. Men det er vigtigt at huske om kontraindikationer! Ignorerer dem, du kan ikke kun få den forventede effekt, men også forårsage alvorlig skade på dit helbred.

Relative kontraindikationer

Laser hårfjerning er forbudt for forkølelse. En session kan kun udføres efter fuldstændig opsving.

Proceduren anbefales ikke til sådanne sygdomme og sygdomme:

 1. Med garvet hud. I denne epidermis produceres melatonin. Laseren virker på dette stof. Derfor kan garvning resultere i forbrændinger.
 2. Til hudsygdomme: psoriasis, eksem, lupus erythematosus. Områder, der ikke udsættes for laser, udsættes for ridser, skærer og revner.
 3. I tilfælde af mol, pigment pletter på området behandlet af laser. Nogle gange kan en hudlæge løse proceduren. Men muldyr tæt på eksponering for laseren, og lyset falder ikke på dem.
 4. Under amning.
 5. I smitsomme sygdomme: influenza, ARVI, koldt.
 6. Med tendens til dannelsen af ​​kolloidale ar.
 7. Under graviditeten.
 8. I nærværelse af allergiske reaktioner.
 9. I tilfælde af åreknuder.

Udfør ikke proceduren for børn under 18 år. Før laser hårfjerning er nødvendig for at opnå en aftale mellem forældre (værger) for denne begivenhed.

Laser hårfjerning under amning er ikke strengt forbudt, men det skal ske med stor forsigtighed efter at have konsulteret din læge.

Kvinder har ofte et spørgsmål: Hvorfor er laser hårfjerning forbudt under amning? Fremgangsmåden i sig selv påvirker ikke mælkens kvalitet. Stråling trænger kun få millimeter ind i hudintegumentet. Men laser hårfjerning er ikke en behagelig begivenhed. Og selv minimal stress under laktation kan føre til uforudsigelige resultater, lige fra bitter smag og ender med manglen på mælk.

Absolutte kontraindikationer

Herpes og laser hårfjerning er uforenelige.

Fremgangsmåden udføres ikke på lys, grå hår. Sådanne træk gælder også for absolutte kontraindikationer. Men i denne situation er der ikke sundhedsskader, men begivenhedens ugyldighed. Laseren kan ikke påvirke de grå, lyse hår.

Absolutte kontraindikationer er også:

 • onkologi;
 • udslæt af herpes;
 • individuel intolerance
 • diabetes mellitus.

VIGTIGT! Sammen med de ovenfor beskrevne begrænsninger er der kategoriske forbud mod laserfjerning. I disse tilfælde er proceduren ikke kun anbefalet, men kan endda være farlig!

Kontraindikationer for epilering i bikiniområdet

En række områder kan underkastes en sådan behandling som laser hårfjerning: bikini, ben, ansigtsområder, armhuler. Uanset det valgte område skal du overveje ovennævnte kontraindikationer. Men bikiniområdet fortjener særlig opmærksomhed. Det har yderligere begrænsninger for proceduren.

Laserbikini hårfjerning udføres ikke, når:

 • kønsinfektioner;
 • betændelser i dette område;
 • svampesygdomme (thrush osv.);
 • nedskæringer, sår.
til indhold ↑

Mulige konsekvenser

Desværre er laser hårfjerning ikke uden bivirkninger - anmeldelser fra læger og patienter bekræfter dette. Komplikationer er klassificeret på tidspunktet for manifestation.

Tidlige virkninger

Creme CYTOBI fra linjen GERnetic International (Frankrig) vil hurtigt fjerne rødme og hævelse i huden efter en laserfjerning.

Sådanne fænomener kan ses umiddelbart efter sessionen. Dybest set er de provokeret af følsomheden af ​​huden og betragtes som sikre, ikke kræver behandling. Men der kan være bivirkninger forårsaget af manglende overholdelse af reglerne. I sådanne situationer har du brug for hjælp fra læger.

Tidlige komplikationer omfatter:

 1. Rødmen, hævelse af stedet. Den naturlige reaktion af kroppen. Ved svær hyperæmi ordineres creme med dexpatenol.
 2. Folliculitis. Oftest diagnosticeres blandt unge damer, der deltager i puljen umiddelbart efter sessionen.
 3. Burns. Deres udseende kan dikteres af tan eller mørk hud.
 4. Acneform udbrud. Observeret hos unge. Denne reaktion finder sted uden behandling.
 5. Forværring af herpesinfektion. Vises med en disposition til herpes. For at undgå patientens patologi ordineres antivirale midler normalt før epilering.
 6. Allergiske reaktioner. Kan manifestere i form af cyanose, urticaria, dermatitis. Dette er kroppens reaktion på kosmetiske eller smertestillende midler. Allergier er let elimineret med antihistamin medicin.
 7. Fotofobi, conjunctivitis, lavt syn, øjenbetændelse. Stater dikteret af forsømmelsen af ​​briller. Ofte forekommer patologier efter øjenbrynskorrektion, i hvilke retsmidler ikke kan anvendes.
til indhold ↑

Sene konsekvenser

Lignende effekter kan opstå, hvis reglerne for laserhårfjernelse ikke følges.

Sådanne konsekvenser er ikke kun ret mærkbare, men også vanskelige at behandle. Deres udseende er dikteret af individuelle træk, såvel som ignorerer regler og kontraindikationer.

Betal opmærksomhed! Ofte har kvinder et spørgsmål: er det muligt at få hiv ved laser hårfjerning? Læger helt afviser denne mulighed. Når det kommer til infektionen, behøver der jo kontakt med bæreren af ​​viruset. Og sidstnævnte dør hurtigt i luften.

Sene komplikationer kan manifestere sig som:

 1. Høj, lav pigmentering. Sådanne reaktioner observeres hos repræsentanter for mørk hud. Især hvis anbefalingen om brug af kosmetik, der lyser epidermis blev forsømt.
 2. Forbedret hårvækst. Hypertrichosis er en konsekvens af det forkerte valg af flow.
 3. Ar dannelse. I tilfælde af hudlæsioner og infektion kan ar opstå.

Forkert brug af laserteknologi kan føre til en række ubehagelige fænomener:

 • forstyrret sved
 • dysplasi nevi;
 • væv genfødsel.

For at undgå disse konsekvenser bør du omhyggeligt vælge en klinik. Og gem ikke deres lidelser, men ærligt fortælle lægen om dem.

Procedure omkostninger

Billedet viser på hvilke områder det er muligt at udføre laser hårfjerning.

Dette er en ganske dyr begivenhed. Men det er det, der fører til fuldstændig bortskaffelse af irriterende hår.

I gennemsnit er prisen for en procedure som laser hårfjerning som følger:

 • overlæbe område - 1900;
 • femorale dele (to) - 10.900;
 • kalve (begge) - 7900;
 • dybt bikini område - 8900;
 • standard bikini - 3900.

Beslutning om en laserprocedure bør straks ikke være. Det er nødvendigt at forstå, at vi taler om indblanding i de naturlige processer i kroppen.

I betragtning af dette har begivenheden voldelige modstandere. Sammen med dem er der mange tilfredse patienter, der har permanent elimineret uønsket vegetation.

Væg alle fordele og ulemper ved proceduren, videoen hjælper dig. Hvis du har erfaring med laser hårfjerning, del det i kommentarerne - det vil være nyttigt for mange. Og måske ved du hvad der ikke er i vores artikel?

Laser hårfjerning

Laser hårfjerning er en radikal, langvarig hårfjerningsmetode. Fremgangsmåden er baseret på selektiv (selektiv) fotothermolyse - en proces, hvor en laserpuls virker på hårstænger og løg, der indeholder en stor mængde melaninpigment, men det påvirker næsten ikke huden. Takket være melanin absorberer håret en laserstråles energi og opvarmer. Denne stigning i temperaturen har en skadelig virkning på folliklerne, de er helt eller delvist ødelagt og producerer efterfølgende uklare hår. Bedste af alt laser hårfjerning er mørkt hår vokser på let hud. Selvom diode lasere og Elos enheder viser gode resultater på mørk hud.

Kunder, der skal gøre laser hårfjerning plejer sig normalt om hvor meget proceduren er nok? Anmeldelser viser, at effekten af ​​laseroptagelsen varer mindst fem år. Erklæringen om, at laser hårfjerning permanent vil slippe af med hår, er et markedsføringsbevægelse, men en sådan erklæring kan ikke kaldes en hoax, fordi folliklerne efter 7-10 procedurer er udtømt og giver liv til tynde, næsten umærkelige hår.

Indikationer for laser hårfjerning:

 • ønsket om at slippe af med "ekstra" hår;
 • rigeligt hår på grund af sygdom eller arvelig faktor
 • allergisk over for kemiske forbindelser til hårfjerning;
 • frygt for smerter som følge af depilation med voks og sukkerpasta
 • nogle funktioner i huden.

Laser hårfjerning ansigt

Laser hårfjerning af ansigtet er en krævet procedure, fordi langvarig hårfjerning gør det muligt at undgå daglig barbering og hudirritation forårsaget af det. Mænd ty til denne procedure og af mere alvorlige grunde, for eksempel i tilfælde af hudlæsioner med pustler, hvilket gør barbering umuligt. Desværre er mange kvinder også tvunget til daglig at slippe af med håret på hagen, kinderne og over overlæben. Voksning, depilation med sukker (shugaring), depilation med tråd, fotoepilation, elektroepilering og selvfølgelig laserepilation bruges som regel til at bekæmpe "antennerne".

Det korrekte valg af teknikken er ekstremt vigtigt, fordi patientens ansigter i sine anmeldelser om laserhjerring ofte siger, at de følte, at noget var forkert efter at have fundet proceduren med vedvarende røde pletter, som derefter blev erstattet af pigmentpletter og senere hvide pletter uden pigment. Således viste laserhår fjernelse af overlæben, i deres tilfælde, at være en fejltagelse. Proceduren fjernede naturligvis vegetationen, men forværrede dramatisk udseendet af huden. Det er kendt, at laser hårfjerning af ansigtet også er uhensigtsmæssigt i tilfælde af tyndt fluffhår - laserstrålen vil simpelthen ikke se dem.

Laser hårfjerning krop

Det er ikke altid rimeligt (fra et finansielt synspunkt) at bruge laser hårfjerning for at fjerne kropshår, når det kommer tilbage, arme eller ben dækket af flere, men sparsomme hår.

Til dine oplysninger: 60 follikler er placeret på en kvadratcentimeter af benets hud, og der er mere end 500 hårfollikler i området over overlæben.

Da laserflashet dækker et forholdsvis lille område af huden, vil proceduren for laserhårfjerning af benene tage meget længere tid end med fotoepilation eller hårdannelse med voks. For laserfjerning af arme og ben er det bedre at bruge alternative metoder, men for hårfjerning af det intime område (bikini, perineum og axillære huler) vil laserstråling være gavnlig, især hvis du bruger hybrid Elos-teknologien.

Laser hårfjerning: video

Typer af lasere, der anvendes til fjernelse af hår

Laser hårfjerning er en hardwareprocedure, for hvilken der i dag anvendes fire typer lasere, der varierer i længden af ​​de udstrålede bølger, blinkernes varighed og effekt, såvel som kølesystemerne i huden:

 • alexandrit laser - denne kraftfulde og højhastigheds-enhed viser et godt resultat ikke kun på lys, men også på mørk hud;
 • rubin laser - denne enhed har en relativt lille effekt, det bruges til at fjerne mørkt hår på let hud;
 • neodymlaser - kendetegnet ved det faktum, at det frembringer dybt penetrerende laserstråling, som har en ødelæggende virkning på folliklerne af lyshår, der vokser på mørk hud;
 • diode laser - denne enhed genererer stråling med fremragende indtrængende effekt. Fremgangsmåden ved fjernelse af hårfjerning ved hjælp af denne type laser er relativt langsom, men sandt: i henhold til kundeanmeldelser viser apparatet de bedste resultater i forhold til ovenstående enheder.

Derudover anvendes hybridanordninger i kosmetologi i vid udstrækning, såsom for eksempel Elos-anordningen, hvorved huden samtidig behandles med laser og lysstråling.

Hvordan laser hårfjerning

Forberedelse af proceduren. 2-4 måneder før den planlagte laser hårfjerning stopper hårfjerning. Laser hårfjerning på garvet hud udføres ikke, så en måned før proceduren bør du ikke solbade på stranden og i solariet, og brug af alkoholholdige lotioner bør minimeres, og en uge før sessionen skal du helt afstå fra dem. 2-3 dage før sessionen er håret barbert, således at de på den fastsatte dato er 1-2 til 2 millimeter lange.

Gennemførelse af proceduren. For at undgå unormale situationer må du ikke forsømme teste hud for følsomhed over for laserbestråling. Laser hårfjerning kræver ikke bedøvelse, proceduren udføres på tør, ren hud, under sessionen bruges briller, der beskytter øjnene mod stråling. Skønhedseksperten driver emitteren tæt på huden og virker på den med laser blinker, alternerende køleperioder, som har en bedøvelsesvirkning.

Efter epilering periode. I de første timer (op til en dag) bevares hudens rødme i behandlingsområdet. For at undgå ubehag i denne periode anbefales det at anvende blødgørende og fugtgivende cremer indeholdende antiinflammatoriske stoffer og panthenol samt solcreme cremer med en SPF 30 eller derover. I den første uge efter proceduren kan du ikke solbade, besøge badet og være aktiv i fitnesscentret.

Hvor meget er laser hårfjerning? Pris for laser hårfjerning procedure

Omkostningerne ved laser hårfjerning afhænger direkte af behandlingsområdet og hårets struktur. Normalt tages der hensyn til antallet af pulser (blinker), der kræves til forarbejdning. Tabellen vil medvirke til at fokusere på priserne på laser hårfjerning, men det skal bemærkes, at det viser omkostningerne ved en procedure, og i løbet af laser hårfjerning omfatter normalt 7-10 sessioner, der udføres i intervaller på 1-2 måneder.

Pris for laser hårfjerning, fra

Ben (nederste ben + hofter)

Hænder (op til albuen og underarmen)

Advarsel! Der er udstyr til hjemmebaseret laserfjerning. Især annonceres RIO (Storbritannien) -apparater bredt på internettet, med priser fra 7.200 til 19.000 rubler.

Hvad er bedre: laser hårfjerning eller foto epilation?

Laser hårfjerning og fotoepilation er ikke meget forskellige i deres grad af popularitet blandt patienterne. Begge metoder er baseret på melanins evne til at absorbere stråling (laser eller lys) og omdanne det til termisk energi, der har en destruktiv virkning på hårsækkene (princippet om selektiv termolyse). Ved beslutningen om, hvilket er bedre: fotoepilation eller laserepilation, fortsæt ud fra følgende anbefalinger:

 • photoepilation betragtes som en psykologisk mere behagelig procedure sammenlignet med laser hårfjerning på grund af brugen af ​​den sædvanlige lysstråling;
 • Ved behandling af zoner i samme område varer en fotosepilationssession mindre tid end en laserepilationssession på grund af dækningen af ​​et større område med en arbejdslampe.

Hvad er bedre: laser hårfjerning eller elektrolyse?

Elektrolyse adskiller sig radikalt fra laser hårfjerning - under procedurerne anvendes helt forskellige metoder til behandling af folliklerne. Lad os sammenligne og forsøge at finde ud af, hvilken af ​​procedurerne - elektrolyse eller laser hårfjerning er bedre at vælge i hvert enkelt tilfælde:

 • Med laser hårfjerning er der ingen garanti for, at hver follikel, der falder inden for flashzonen, får et destruktivt slag og med elektrisk hårfjerning er der en sådan sikkerhed, da den tyndeste elektrode sættes direkte ind i follikelen, hvilket betyder at pæren sikkert vil blive ødelagt af en elektrisk ladning.
 • Ejere af rød, grå og let hår laser hårfjerning hjælper ikke, i modsætning til elektrolyse, hvis resultat ikke afhænger af hårets farve og struktur.
 • Resultatet af elektrolyse afhænger ikke af hudens farve, mens laserhårfjernelse ikke udføres på mørk og garvet hud.
 • Den største fordel ved laser hårfjerning - i de kontaktløse metoder, og derfor manglende evne til at inficere huden under proceduren. Elektrolyse indebærer en krænkelse af hudens integritet (elektrodens indføring), derfor er der risiko for indtrængning af de patogene mikrober i det lille sår, der dannes.
 • Vigtigt, når du vælger hvad der er bedre: laser hårfjerning eller elektrolyse, er også en tidsfaktor. En laser hårfjerning session vil tage mindre tid, men mere tid er nødvendig for disse sessioner end for en plet, men med en stor destruktiv kraft af epilering ved elektrisk strøm.

Kontraindikationer til laser hårfjerning

Laser hårfjerning er en professionel kosmetisk procedure, forberedelse, som skal begynde med et besøg hos en kosmetolog. Specialisten vil tale detaljeret om hvilke kontraindikationer til laser hårfjerning, og også forklare, hvad de skal gøre for at undgå de negative virkninger af laser hårfjerning.

Her er nogle kontraindikationer:

 • graviditet og amning
 • dermatologiske sygdomme;
 • virussygdomme i det akutte stadium (pas på herpes!);
 • sandsynligheden for dannelse af keloid ar
 • hudskade (ridser, forbrændinger, slid) i behandlingsområdet;
 • hjertesygdomme og blodkar;
 • nogle blodforstyrrelser
 • øget kropstemperatur;
 • inflammatoriske og smitsomme sygdomme;
 • diabetes;
 • nogle typer implantater;
 • intolerance over for laserstråling.

Advarsel! Hvis du ved, hvilken slags laserfjerning der er kontraindikationer, så kan negative konsekvenser undgås, især hvis du ikke overtræder en kosmetologs anbefalinger i perioden efter epilering.

I de første dage efter laser hårfjerning opstår hår på hudoverfladen. Dette fænomen betyder ikke øget hårvækst og stopper efter nogen tid.

Øjenbrynsform i mænd

Øjenbrynskorrektion - hvordan man pluk øjenbryn