Hvilken laser skal du vælge til fjernelse af håret: diode eller alexrit?

Laser hårfjerning i mere end to årtier er en fælles måde at fjerne hår i lang tid. Alle disse år har udviklingen af ​​den nye metode været på gang, og nu er fjernelsen af ​​uønsket vegetation med en diode og alexrit laser den mest populære.

Princippet om drift

Laseremittere til medicinske formål har forskellige tekniske egenskaber. Bølgelængde, strålingstæthed og pulsvarighed er de parametre, som de adskiller sig fra.

Operationsprincippet for alle emittere er det samme. Alle dem, herunder diode og alexandrit, udsender lys af en bestemt bølgelængde. Lyset absorberes af hårets mørke pigment - melanin. Denne proces ledsages af frigivelse af termisk energi, hvilket er skadeligt for hårsækken.

Egenskaber ved laserstråling

En laser er en lyskilde, der udsender en smal stråle af lys. Dens entydighed ligger i den kendsgerning, at en sådan stråle af lys har en strengt defineret bølgelængde og divergerer relativt lidt i kontaktpunktet med overfladen af ​​et faststof. Med andre ord er denne stråling smal og monokromatisk.

Dette nøgleelement ved laserstråling tillader i mange henseender at overskride fotoepilering. Hårets melanin virker som centrum for lysenergiabsorption. Andre strukturer i huden - hæmoglobin, blodkar, melanin i huden næsten ikke absorberer og er ikke beskadiget af laserstrålingens virkning.

Med fotoepilation beskæftiger vi os med absorptionen af ​​lys med forskellige bølgelængder. Således er hud, hår og omgivende strukturer under angreb.

Diode eller alexrit

Både diode- og alexandrit-radiatorer er anordninger til kontaktfri fjernelse af uønsket vegetation. For at bestemme hvilken af ​​dem der passer bedst til hårfjerning, lad os identificere deres væsentligste forskelle.

alexandrit

Det udsender lys med en bølgelængde på 755 nanometer. Det antages, at med sådanne parametre er forholdet mellem energi, der falder ind i de dybe lag - dermis og tilbage på overfladen - optimalt. Risikoen for komplikationer hos patienter 1 - 3 fototype er lille.

diode

Genererer lys ved en bølgelængde på 800 nanometer. Dette er et område med medium absorption af melanin. Den bruges til 1-5 Fitzpatrick hudtyper. Det vil sige, det er velegnet til både lette skinnede patienter af den skandinaviske type og mørke svarte martater.

Det antages, at dets ydeevne ved arbejde med mørke mennesker skyldes den lange bølgelængde og pulsvarighed.

Både diode- og alexandritlasere kræver den obligatoriske aktive afkøling af huden. Således bliver proceduren ikke kun smertefri, men også mere effektiv. Årsagen er, at når overfladelagene af epidermis afkøles, falder hårets temperatur selv en smule. Derfor er hårsækken ødelagt af høje temperaturer, og huden lider ikke.

Hvilke resultater skal forventes

Fjern alt hår for evigt kan ikke en af ​​de eksisterende metoder. I tilfælde af en alexandrit eller diode laser, efter at have gennemført hele processen, kan uønsket vegetation glemmes i flere år.

For en signifikant reduktion i antallet af hår kræver 5-7 procedurer. Intervallet mellem dem kan være 1 - 3 måneder.

Antallet af procedurer afhænger af:

 • hår og hudtyper;
 • niveauer af mandlige kønshormoner;
 • hårvækst stadium.

Da målet for laserstråling er melanin, jo mere mættet hårfarven er, desto mere produktive er laserterapi-sessionen. På samme tid er grå og meget blondt hår, uden pigment, næsten ikke fjernet af laseren.

I løbet af sin udvikling går hårsækken gennem tre faser - anagen, catagen og telogen. Anagen-scenen varer ca. 2 år. På dette tidspunkt er håret i en tilstand af aktiv vækst. Det er forbundet med dermal papilla ansvarlig for dets ernæring og vækst.

Kun anagenhår reagerer på laserstråling. Når en anden batch hår kommer ind i denne vækstfase, kommer tiden til de næste sessioner af laserterapi.

Fremskridt i proceduren

For at resultaterne af hårfjerning skal tilfredsstille patienten og lægen, er det bedre at forberede sig på proceduren i forvejen.

uddannelse

Det er det samme, når det bruges til epilering af enhver type laser og omfatter:

 1. Påfør solcreme, hvis din session er planlagt til den lyse solsæson.
 2. Det anbefales ikke at solbade 6 uger før epilering.
 3. Du kan ikke bruge voksaflejring, elektroepilering og shugaring seks uger før starten.
 4. Dagen før proceduren bør du barbere det hudområde, der skal behandles.
 5. På epilationsdagen bør du ikke deltage i aktivt fysisk arbejde, du skal fjerne tung fysisk anstrengelse, swimmingpool og jacuzzi.

køling

Epilation med alexandrit og diode laser er ikke en smertefri procedure. Faktum er, at melaninet indeholdt i huden konkurrerer om absorptionen af ​​laserstråling med hårets melanin. Jo mere intens pigmentering af huden, jo højere er risikoen for skade. Jo stærkere patientens ubehag. Patienter beskriver typisk deres fornemmelser som en let brændende og prikkende fornemmelse.

Forskellige former for afkøling bruges til at beskytte epidermis:

 1. En kold luftstråle leveres til det behandlede område.
 2. Safirvindue. En speciel safirplade gennem hvilken koldt vand strømmer overlapper det behandlede område. Skud udføres direkte gennem vinduet.
 3. Brug en kølespray. Indbygget system i systemet, hvor sprøjten påføres umiddelbart før skuddet. Køling af huden her er baseret på den hurtige fordampning af freon fra overfladen af ​​epidermis.

Fremgangsmåden til fjernelse af håret er ens, når du bruger både diode- og alexandrit-lasere. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Eventuelle kosmetiske produkter skal fjernes fra det behandlede område.
 2. Selv om arme, ben og ryg kan behandles uden anæstesi, bruges den normalt i ansigt og bikini.
 3. Ved hjælp af en speciel gitter bestemmer lægen grænserne for stedet for epilering.
 4. Parametrene for strålingskraften for hver patient vælges individuelt. For nøjagtigt at vurdere graden af ​​strålingseksponering af en bestemt effekt, kan der laves flere testskud. Efter en time kan du evaluere resultatet.
 5. Hvis enheden ikke er udstyret med et aktivt kølesystem, anbringes der et tykt lag af kølegel inden starten af ​​sessionen.

Ideelt set er det øjeblikkelige respons på behandling fordampningen af ​​hårsakslen uden udseendet af andre synlige virkninger. Efter et par minutter kan der opstå hævelse og rødme i det område, der behandles. Varigheden af ​​disse bivirkninger og deres sværhedsgrad afhænger udelukkende af hårets farve og densitet. Typen af ​​laser dyse påvirker ikke forekomsten af ​​sådanne effekter.

Hvilken laser at vælge

Ved deres effektivitet er lasere, der anvendes til fjernelse af hår, næsten de samme. Alle dem - rubin, alexandrit, neodymium, diod viste høj effektivitet, når de arbejdede med mørkt hårdt hår. Deres anvendelsesområder og bivirkninger er forskellige.

anvendelsesområde

Bølgelængden udgivet af diode og alexandrit lasere er anderledes. Så, alexandrit-stråling (755nm) absorberes mere af hårets melanin. Lysstrømmen fra diodlaseren (800 nm) absorberes noget mindre af håret. Imidlertid absorberer andre kromoforer - hæmoglobin og oxyhemoglobin også en sådan stråling værre.

Derfor vil mørk hud med den samme strålingsfluxkraft blive mindre, når den behandles med en diodelaser. Dette medfører også forskelle i brugen af ​​disse emittere afhængigt af hudpigmentering. Så, alexandrit bruges hyppigere til epilering hos patienter med 1-3 Fitzpatrick fototype. En diode laser fungerer godt over et bredere sortiment. Han svinder for mørkt hår hos patienter 1-6 fototype.

En forudsætning for gode resultater i diode epilation er tilgængeligheden af ​​høj kvalitet dyb køling. Årsagen er den højere energitæthed af energi, der kræves til en sådan procedure.

Bivirkninger

Ved epilering trænger laserstråling normalt ind i huden til en dybde på 5 mm. Dette er nok til ødelæggelsen af ​​hårsækkene. Med korrekt indstillede emitterparametre og overholdelse af alle regler for forberedelse til proceduren er der ingen andre komplikationer, bortset fra lille rødme og hævelse.

Ved epilering med alexandrit på mørk hud (4-5 fototype) er risikoen for forbrændinger højere end ved arbejde med en diode emitter.

Andre bivirkninger - ardannelse, ændringer i pigmentering, follikler - forekommer kun, når reglerne for forberedelse til proceduren overtrædes.

Helt klart, hvilken laser er bedst umulig. Farven på hår og hud, apparatets kraft og tilstedeværelsen af ​​et kølesystem vil påvirke valget af en eller anden metode til fjernelse af uønsket vegetation. Men den vigtigste faktor er en erfaren kosmetolog. En god specialist kan få fremragende resultater på både diode og alexandrit laser dyser.

Typer af lasere til hårfjerning - hvilken laser er bedre?

Princippet om laser hårfjerning

For at forstå, om laser hårfjerning passer til dig og hvilke af dens typer er bedre, skal du forstå kernen i proceduren.

Laser hårfjerning er hårfjerning ved opvarmning af hårsækken. Kan penetrere dybt under huden, ødelægger laserstrålen follikelen og endda papillen, der føder den. Således er laser hårfjerning betragtes som den mest effektive og sikre procedure til fjernelse af uønsket hår.

Mere detaljeret og med nuancer diskuteres laser laserfjerning i en separat artikel.

Selvom laser hårfjerning ikke forårsager akut smerte, bruges specielle cremer og salver, som forhindrer ubehagelige fornemmelser, især i intime områder, til særligt følsomme patienter.

Hvad sker der med håret, når det rammes af en laser?

Laser hårfjerning af let hår - er det rigtigt?

Alt i vores video eksperiment

Er en laser billigere end voks?
Hvordan så?

Pris sammenligning til laser hårfjerning. Vi leder efter fordele.

Besparelser fra 2.000 til 20.000 rubler.

Laser hårfjerning: typer af lasere og deres fare.

Kosmetiske enheder til laser hårfjerning er forskellige typer af lasere. Typerne af lasere selv adskiller sig primært i deres bølgelængde. Jo længere bølgelængden er, desto større dybden af ​​indtrængen og effektiviteten af ​​proceduren. De mest populære typer af lasere, der anvendes i kosmetologi, er alexandrit og diode.

Overvej typerne af lasere for at øge stråleets sikkerhed og dybde.

Hvilken laser er bedre - diode eller alexandrit

Ja, i dag er diode og rubininstallationer det mest almindelige. For at forstå, hvilke af disse typer der er bedre og mere effektive, lad os se på alle mulighederne for de typer laser hårfjerningsmetoder.

Ruby Laser

Anvend ruby ​​laser begyndte for længe siden og aktivt brugt det indtil 1998. Denne laser er den ældste blandt alle, selvom den bruges i nogle andre skønhedssaloner.

I en rubinlaser er pulsfrekvensen 694 nm. En sådan impuls virker på huden i 3 millisekunder, og dens effekt er 40-60 J / kvm. se. Med denne laser kan du kun fjerne mørkt hår på let hud. Lysere hår tillader ikke at fjerne bølgelængden og effekten. Når der anvendes på mørk hud, kan der opstå hævelse eller pigmentering. Det er nødvendigt at omhyggeligt henvende sig til brugen af ​​en rubinlaser.

Fjernelse af lys og rødt hår: nej.
Hårfjerning på mørk hud: nej.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $.
Effektivitet: **
Burn Risk: *****
Procedurens varighed: *****

Epilation med alexandrit laser

Syntes at erstatte rubinlaseren. Det genererer en længere bølge af stråling - 725 nm. Derudover er pulsrepetitionshastigheden 1-5 Hz, hvilket er nøjagtigt 5 gange hurtigere end en rubin. Jo mørkere håret er, desto højere effektivitet. Den maksimale effekt på lys hud, uden solskoldning. Da laseren er mere kraftfuld, kræves ekstern hudafkøling under proceduren. Med forkerte indstillinger kan du få en forbrænding.

Blondt hår fjerner ikke. Men du kan udføre proceduren for en lysbrun.

Selvfølgelig er effektiviteten ved at bruge alexandrit laser meget højere end rubin, men patienter klager ofte over smerte efter laser hårfjerning på disse typer af lasere.

Fjernelse af lys og rødt hår: Meget lys og grå - nej.
Hårfjerning på mørk hud: nej.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $$.
Effektivitet: ***
Risiko for forbrændinger: **.
Procedurens varighed: ***

Diode laser hårfjerning

I en diodelaser er bølgelængden 800 - 900 nm, og pulsens varighed er op til 30 ms med en frekvens på 1 - 10 Hz. Sådanne parametre gør det muligt at udføre proceduren selv på stærkt garvet hud: Effekten udføres både på melanin og på de kar, der fodrer hårsækken.

Med sin hjælp er det umuligt at fjerne helt gråt hår, men denne type lasere klare blondt hår med melanin. På grund af dets bølgelængde trænger diode laserstrålen ind i huden til 3,5-4 mm og giver dig mulighed for helt at ødelægge hårsækken. En af de mest effektive typer laser til fjernelse af hår.

Fjernelse af lys og rødt hår: ja.
Hårfjerning på mørk hud: ja.
Ømhed: *.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $$.
Effektivitet: ****
Risiko for forbrændinger: **.

Neodymium laser hårfjerning

Neodymlaseren skelnes ved, at pulsens varighed er 100 millisekunder, og bølgelængden er meget længere end i alexandrit - 1064 nm.

Essensen af ​​stråler med en sådan bølgelængde er ikke kun en effekt på melanin, men en mulig koagulering af blodkar, der fodrer håret. Generelt bruges neodym-enheder til fjernelse af det vaskulære netværk på huden, så effekten af ​​epilering er bygget på dette - for at fratage kraftens hår og derved "dræbe" det. Imidlertid er effekten af ​​sådanne lasere lavere end den af ​​ovenstående, hvorfor procedurens varighed og dens effektivitet falder.

Neodym planter er næsten ikke fundet i skønhedssaloner og er kun tilgængelige i specialiserede klinikker.

Fjernelse af lys og rødt hår: ja.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $ $ $.
Effektivitet: ****
Procedurernes varighed og antal procedurer: ****

Elos epilation

Dette er en moderne udvikling, der omfatter to typer virkninger på håret. Den første er lys, den anden er aktuel. Enkelt sagt, Elos hårfjerning kombinerer to typer: elektrolyse og laser hårfjerning.

Essensen af ​​metoden er, at laserstrålen opvarmes af håret, og den elektriske impuls lanceres under huden og ødelægger hårsækken på en stor dybde - 5-6 mm. Plus Elos hårfjerning er, at regelmæssig laser hårfjerning kan fjerne hår i en dybde på 4 mm. Funktionerne i proceduren er, at det tager meget længere tid end ren laser hårfjerning, hvilket påvirker omkostningerne. Ligesom ved enhver elektrolysefremgangsmåde er ubehagelige fornemmelser mulige, og en kompleks virkning på huden på både elektrisk strøm og laserpulser kan føre til uønskede konsekvenser og komplikationer.

Fjernelse af lys og rødt hår: ja.
Sårhed: ****.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $ $ $.
Effektivitet: ****
Procedurernes varighed og antal procedurer: ***

Laser hårfjerning

For mange er denne procedure for at slippe af med uønsket hår kendt under navnet "koldt hårfjerning." Hår ved hjælp af denne epilering brændes normalt med en alexandrit eller en diodelaser med en speciel kølefæstning. Smerten under proceduren er således minimal. Vi bemærker dog, at det ikke giver mening at overbetale udelukkende til kølemundstykket - du kan altid bede dig om at lave et bedøvelsesmiddel, før proceduren. Denne procedure kan ikke gøres i "nogen" klinik, og for implementeringen skal du have en specialist på højt niveau. Muligheden for at fjerne lys hår på mørk hud er ikke blevet bekræftet.

Fjernelse af lys og rødt hår: måske ja.
Ømhed: *.
Muligheden for anvendelse på enhver del af kroppen: ja.
Omkostningerne ved proceduren: $$$$.
Effektivitet: ****
En specialist på højt niveau er påkrævet!

Laser hårfjerning kan udføres ved kontakt og kontaktløs måde: det afhænger alt om, hvorvidt laser dysen kommer i direkte kontakt med huden.

Når du arbejder med rubin- og alexandrit-lasere, bruges ikke-kontaktmetoden som regel: Laserdysen hviler på huden med en speciel stativ, og laseren behandler overfladen med en stråle. Moderne diodeanordninger arbejder i kontakt - I slutningen af ​​dysen er der en speciel linse, der desuden fokuserer laserstrålerne på de eksisterende hår og øger epileringens effektivitet.

Hvilken slags laser hårfjerning er bedre?

Det er allerede blevet sagt, at hver type af hårfjerning skelnes af visse egenskaber såvel som af dens formål. Der er fordele og ulemper for alle. Det er nødvendigt at omhyggeligt behandle laser hårfjerning, skal du sørge for at konsultere eksperter. Den "guldstandard" til laserfjerning er diodehjerning.

Typer af lasere: hvilken laser til fjernelse af hår er bedre

Opfindelsen af ​​laserudstyr gav en stærk impuls til udviklingen af ​​kosmetologi. Tidligere kvinder så i en drømmepilation fra kroppen, kæmpede med dem, og lasere blev fremragende hjælpere. Men du skal vide om typer af laser og deres effektivitet.

 • 1. Typer af lasere
 • 1.1. rubin
 • 1.2. alexandrit
 • 1.3. diode
 • 1.4. Neodym
 • 2. Indikationer for brug
 • 3. Kontraindikationer
 • 4. Den bedste type laser hårfjerning

Epilering ved hjælp af laserudstyr kom til menneskeheden for ikke så længe siden fra omkring midten af ​​det sidste århundrede. De mest populære af dem er diode.

Typer af lasere

De vigtigste egenskaber er kraften og bølgelængden, som er forskellige, ligesom de typer af lasere. Det sidstnævnte karakteristiske og giver laserfølsomheden over for melanin - hudpigment, som absorberer termisk stråling. Arbejdet med to indikatorer sammen sikrer succesen med de nødvendige procedurer. Og typerne af lasere til hårfjerning adskiller sig præcist i disse egenskaber.

rubin

Enheden blev introduceret til verden i anden halvdel af det sidste århundrede, og siden da er teknologien stadig i efterspørgsel. Den er baseret på en rubinstang lavet af aluminiumoxid med tilsætning af krom. Ruby enheder har en bølgelængde på 694,3 mm, som giver dig mulighed for effektivt at håndtere uønsket vegetation.

En unik funktion er, at denne enhed kun bruges til at fjerne mørkt hår, der vokser på let hud. Et sådant krav er berettiget, da en bølge af lys af lille længde absorberes af melanin. Hvis enheden bruges til mørk hud, vil melaninet på de behandlede områder kollapse, og efter det vil der være en hvid plet.

alexandrit

Det smalle anvendelsesområde for den tidligere enhed krævede konstruktion af en udskiftning. Hun blev alexandrit laser. Dens basis er lavet af samme materiale, belagt med krom. Størrelsen af ​​laserlysbølgen vælges ved høringen, før det planlagte kursus, og intervallet varierer fra 700-820 mm.

Alexandrite laser giver dig mulighed for at justere længden af ​​lysbølgen manuelt. Dette udvide anvendelsesområdet for dets anvendelse til hårfjerning og -korrektion. Og i modsætning til det foregående udstyr fjerner alexandrit-laser mørkt hår på mørk hud.

diode

Det hedder også safir, det er tredje fase i udviklingen af ​​sådanne enheder. Epilation diode laser bruges oftest. En stærk strøm af strålingsenergi gør det muligt at fjerne hår, selv fra sort hud, og det giver dig mulighed for at bruge en diode laser til epilering, også i sydens lande.

Lysbølgen er 800 mm, men der er en ulempe - lav arbejdshastighed. Dette kan forårsage ubehag for personen under epileringsprocessen og endda smerte. Du skal også have en stigning i antallet af sessioner for at få et mere effektivt resultat. Men på trods af dette var det diode laser hårfjerning, der blev tilladt af FDA at arbejde med teenage hud.

Neodym

Dette er den nyeste af tekniske enheder, der bruges til hårfjerning. Dens bølge har den længste længde på 1080 mm og den største effekt af alle enheder. Disse egenskaber gør det muligt for strålerne at trænge dybt ind i huden, og derfor har epilationen med en neodymlaser en skadelig virkning på hovedbunden.

En sådan bølgelængde gør det muligt at fjerne hår i en lys skygge på enhver hud. Neodymbaserede lasere anvendes også i ikke-kirurgisk hudforyngelse, især under laseropvarmning.

Indikationer for brug

Epilation er foreskrevet og ifølge lægernes vidnesbyrd kan årsagen være hypertrichose eller hirsutisme, det vil sige sygdomme, der fører til unormal hårvækst.

Hvis du har brug for et godt resultat af laser hårfjerning, vælges typen afhængigt af omstændighederne.

Hårintrowth vil også være en indikation, fordi håndtering af manglen på andre metoder er problematisk, mens forskellen i proceduren er nul. Dette gælder også for irritation efter barbering, hvilket medfører ulejlighed.

Laser hårfjerning er ordineret til atleter, der har brug for æstetik til kroppen.

Kontraindikationer

Proceduren med nogle risici, epilering med alexandrit laser og alle andre har en række forhold, hvorunder det ikke kan gøres.

 1. Hvis patienten er under 18 år, er proceduren forbudt, da hormonbalancen i den unge krop er ustabil.
 2. Du kan ikke brænde hår og gravid, fordi det kan uforudsigeligt påvirke deres helbred.
 3. Hvis på det foreslåede sted er der skader på huden, så proceduren kan ikke være, alt dette efterfølges af mesteren, gør depilation.
 4. Hvis huden er overfølsom, og denne test viste, kan laser hårfjerning ikke være truet af skade.
 5. Stop signalet vil blive udtalt allergiske reaktioner, herpes infektioner og foci af betændelse på huden, maligne tumorer.
 6. Hvis kroppen kaster influenza og andre virale infektioner, er det værd at vente med diode epilation.
 7. Forbuddet mod proceduren og dem, der er syge med diabetes mellitus ukompenseret stadium, hypertension, åreknuder.

Behandle mol skal også omhyggeligt efter at have foretaget en foreløbig undersøgelse for at studere naturen.

Den bedste type laser hårfjerning

Hver type procedure er god, men prioriteten vil blive mærket og egnet i materialetåsenheden. Bordet vil hjælpe dig med at bestemme hvilken laser hårfjerning vil være den bedste.

Hvilken laser er bedre til hårfjerning?

Artiklen diskuterer typerne af laser hårfjerning, beskriver fordele og ulemper ved hver metode. I slutningen kan du lave din egen konklusion, hvad du skal vælge fra udbuddet af tjenester på dette område på markedet for skønhedssektoren.


Efter fremkomsten af ​​laserterapi giver videnskabsmændene ikke op på at forbedre epileringsmetoder. I øjeblikket konkurrerer fire repræsentanter af denne type for deres popularitet:

 1. rubin
 2. diode
 3. alexandrit
 4. Neodym

Se også:

Ifølge princippet om anvendelse skelnes der indretninger til homogen og selektiv fotothermolyse. Selektiv type omfatter alle former for hårfjerning undtagen neodym. Lasere af den homogene type passerer en stråle af lysstråler ind i folliklen, der ødelægger det, når de opvarmes.

Ruby Pioneer

Ruby laser dukkede op i 60'erne af det tyvende århundrede. Enhedenes hovedkomponent er en rubinstang, som omfatter aluminiumoxid og krom.

Det kan bruges til at blande tatoveringer, hårfjerning og misfarvning af alderspletter. Men ulempen ved denne metode er betydelig, det anbefales ikke til personer med mørk hud eller solbrændthed, fordi der er risiko for lyspunkter eller forbrændinger på procedurens sted.

Alexandrit laser

Populær og nu er alexandrit metode. Det tager i gennemsnit fire gange at helt slippe af med håret i det ønskede område. Bølgelængden er lidt længere end rubin, ca. 750 Nm, mens anvendelsesområdet ikke er anderledes.

Roboternes kvalitet er noget højere, huden bliver smidig og levende. Procedurens smertefuldhed er minimal, og ved en høj smerte tærskel anvendes en særlig beroligende gel, og tiden i salonen tager i gennemsnit 40 minutter.

Diode metode

Diodeindretningens bølgelængde er 810 Nm. En mærkbar fordel var muligheden for anvendelse af kvinder med en mørk hud, men ikke mørkhudet uden risiko for ubehagelige pletter. Diode laser er effektiv med tilstrækkeligt hårdt hår og med deres overdrevne vækst gør det muligt at gøre dem bløde og usynlige.

Alle disse metoder er kun effektive med mørk hårfarve.

Hvis vi sammenligner diode- og alexandrit-metoden, kan vi ikke sige utvetydigt. Dioden har en lidt længere bølgelængde, men den kan ikke justeres, alexandritet har en lavere pulskraft, og køleprincippet ligger i krydestyring, dvs. ikke-kontaktkøling, hvilket gør epilering mindre følsom.

Det skal bemærkes, at effektiviteten af ​​forskellige metoder for hver zone er tvetydig. Til epilering af overlæben er det bedre at ty til alexandritmetoden og i den dybe bikini zone til dioden en. Faktum er, at dioden har en ringdiameter på 9 mm, som gør det muligt at trænge ind i mere komplekse zoner ved at fjerne huller.

Innovation - Neodym Laser

Metoden til fotogen termolyse tillod et andet udseende på epilationsprincippet. Det blev oprindeligt udviklet til mørkhudede kvinder. I modsætning til alle ovennævnte metoder leder det strålenes energi til hårcellerne og blodårene og ikke til melanin.

Bølgelængden når 1060 Nm, og arbejdshastigheden er højere end den anden, i gennemsnit tager det ikke mere end en halv time at behandle de mest komplekse zoner.

Hvis vi laver en komparativ analyse, kan vi give førstepladsen til neodymlaseren, den anden til alexandrit og diode og den tredje til rubinen. Fordelen ved neodym er muligheden for at bruge til enhver hudtype, hastighed og sikkerhed. Den eneste ulempe er prisen på denne enhed og som følge heraf fraværet i nogle saloner.

Princippet om forberedelse til hårfjerning er anderledes for alle, for nogle mennesker anbefales det at shave for nogle dage før proceduren, i andre denne periode varierer op til en uge.

Men at gå efter en epilation anbefales identisk, dybest set det:

• Gå ikke til solarium og bad i 2 uger efter eksponering;
• Må ikke solbade;
• Fugt huden med særlige midler for at forhindre, at det tørrer ud;
• Fjern ikke håret uafhængigt af det valgte område.

Resultaterne af laser hårfjerning afhænger i det væsentlige af overholdelsen af ​​disse anbefalinger.

Sådan vælges en enhed til laser hårfjerning

Hvad er den mest effektive hårfjerning? Et spørgsmål, der vedrører flertallet af piger. En af de mest effektive metoder til fjernelse af uønsket hår er laser hårfjerning. Brugt apparat til laser hårfjerning påvirker kvaliteten af ​​proceduren. Kvalifikation af en kosmetolog er også meget vigtig. Alle enheder lindre hår, der er i vækststadiet. Det er dog nødvendigt at tage højde for, at et stort antal af dem er i sovende tilstand. De kan komme ud af denne tilstand til enhver tid, så hårfjerning er en seriel procedure.

I dag er 4 lasere til hårfjerning meget populære. Typer af lasere til hårfjerning:

Stråling af lysbølger absorberet af melanin, hvilket farvet hår, er grundlaget for apparatet anvendt til laserhårfjerning. Dette fører til opvarmning og ødelæggelse af hårsækken. Som følge heraf bliver pæren ødelagt, og håret falder ud efter en vis periode. I flere år standser pæren voksen. Læs også hvad der er skadelig laser hårfjerning.

Ruby apparat

Ruby laser tilhører en serie af de ældste enheder. Grundlaget er en rubinstang, som består af chrom og aluminiumoxid. Hans hastighed er lille, blinker af lys er lavet omkring 1 per sekund. Dette fører til, at kosmetologen skal bruge tilstrækkelig tid.

Længden af ​​lysbølgerne giver dig mulighed for at påvirke overfladen af ​​dermis, så ved hjælp af en rubinlaser er håret, der er tæt på overfladen, fjernet godt.

Det skal tages i betragtning, at rubinapparatet kun har en effektiv effekt på mørkt hår og netop på lysdermis. Han rådes ikke til at bruge mørkhudede eller garvede mennesker. Faktum er, at dette kan føre til forbrændinger eller lyse pletter. Linket kan læses på hvilken dag håret falder ud efter laser hårfjerning.

Alexandrit laser

Epilation med brug af alexandrit laser er meget populær. Udstyret har en ret høj ydeevne. Lysbølgeindekset er 755 Nm. Denne længde giver dig mulighed for at ødelægge hårfarvepigmentet i brunhårede og brunetter. Denne dybe indtrængning antyder imidlertid behovet for at afkøle epidermis før proceduren ved anvendelse af specielle formuleringer.

Arbejdshastigheden er ca. 10 blink per sekund. Kvalitet er bedre i forhold til rubin. Den tid, der skal bruges i kabinen - ca. 40 minutter. Fremgangsmåden giver en lille smerte. Hvis en persons smertetærskel er for høj, så vil en speciel beroligende præparat anvendes af kosmetologen. Under linket kan du finde ud af, hvor ofte laser fjernelse skal fjernes.

Diode metode

I tilfælde af en tilstrækkelig dyb placering af hårsækkene anbefales det at gøre epilering med en diodelaser, hvis bølgelængde er 810 - 940 Nm. Arbejdshastigheden er ca. 2 blink per sekund. En sådan signifikant dybde af penetration bidrager til et større antal bivirkninger. Det er svært at helt fjerne håret med denne enhed.

Fordelen er, at den kan bruges uden frygt for udseende af pletter til mennesker med mørk farve af dermis, med undtagelse af sorte mennesker. Det er i stand til at vise dets effektivitet i forhold til forholdsvis stiv hår og deres forbedrede vækst. Som et resultat vil de blive bløde og diskret. Men for at klare lys og rødt hår kan han ikke.

Hvis vi sammenligner diode- og alexandritlasere, bemærkes det, at selv om den første bølge er længere, er den ikke reguleret. Alexandrit-pulserne er lavere, men det er en enhed, der gør epilering mindre følsom. Denne egenskab er forbundet med kontaktløs afkøling.

Fordelen ved dioden er, at der i en sådan procedure kan mere hår fjernes. Dette betyder, at for at få helt af med hår fra en bestemt zone, vil mindre sessioner være nødvendige.

Diodelaseren har en ringdiameter på 9 mm, derfor er det bedre at udføre hårfjerning med denne enhed i nærværelse af mere komplekse zoner. Dette gælder især for laser hårfjerning af bikiniområdet. Alexandrit rådede til at bruge til at ødelægge håret over overlæben. Det beskriver hvordan laser hårfjerning på ansigtet.

Neodym-maskine

Innovativ laser enhed - neodymium, i den stråler energi er ikke rettet mod melanin, men til blodkar og celler. Denne epilering kan sikkert bruges på alle former for dermis.

Karakteristika ved denne laser hårfjerning maskine er som følger:

 • bølgelængde - 1060 Nm;
 • driftshastighed - ca. 100 blink per sekund;
 • behandlingstid er 30 minutter.

Find også ud af om laser hårfjerning er mulig for evigt.

Sammenligningsanalyse af enheder

Hvilken laser er bedre kan bedømmes ved at sammenligne deres egenskaber.

Laser neodym-apparater til hårfjerning har følgende fordele:

 • Mulighed for brug for alle former for dermis;
 • sikkerhed;
 • anstændig hastighed.

Sådant udstyr har den største ulempe - det er prisen. Men det skal tages i betragtning, at denne type enhed, som diode en, har en temmelig svag effekt. Kursets varighed er ca. 18 procedurer, og i 1 session kan du slippe af med halvdelen af ​​pærerne.

Det andet sted med hensyn til præstationer i rubin. Effekten af ​​dem er ikke dårlig. De forlader intakt 20-30%, antallet af sessioner i gennemsnit når 10-12.

De ledende alexandrit apparater til hårfjerning, som er i stand til at fjerne 90% af håret. 8-10 sessioner vil være nok til at opnå det ønskede resultat.

I videoen - hvordan man vælger den ønskede enhed:

Sikkerhed er en af ​​de vigtigste egenskaber ved enheden. Og som enhver laserudstyr, der ikke har beskyttelse, frembringer proceduren ubehag som følge af væsentlig opvarmning af vævet. Dette gælder især for rubin og neodym enheder. Læs også, om du kan gøre laser hårfjerning til gravide kvinder.

Anvendelsesområder

Med den samme laserstyrke lider den mørke derma mindre, hvis den behandles med en diodelaser. Det fungerer godt i bredere skala. Denne enhed bruges med succes til patienter med mørk hårfarve 1 - 6 fototype. Et godt resultat i behandlingen af ​​denne enhed kan opnås ved dyb kvalitetskøling.

Årsagen er den højeffektdensitet af den udstrålede energi, som er nødvendig for denne epilering.

Hvis en person med mørkt hår har en lav pære, vil en rubin enhed gøre. Men proceduren vil tage lang tid. Med dybtliggende rødder vil neodym- eller diodlaseren fungere godt.

Uanset hvad enheden blev udført hårfjerning, selv med hensyn til en type hud, kan resultatet være anderledes. Doktors kvalifikation spiller her en yderst vigtig rolle, for det er han, der er ansvarlig for det optimale magtniveau og skal overvåge dermis reaktion. For nylig er laser hårfjerning af underarmszonen stigende. Læs også om laser overskæg hårfjerning hos kvinder.

Hvilken type laser hårfjerning er bedre?

Mange mennesker skriver anmeldelser om laser hårfjerning, ofte uden at specificere hvilken type laser hårfjerning de brugte, og derfor er det nogle gange svært at forstå, hvorfor nogle mennesker reagerer positivt på laser hårfjerning og andre - negativt.

Faktum er, at der er flere typer laser, og hver af dem har sine egne indikationer - på den ene er det bedre at fjerne blondt hår, den anden klipper kun med mørke, man kan bruges på mørk hud, på den anden kan man kun fjerne hår på let hud. For at du kan bestemme hvilken type laserhårfjerning der passer bedst til dig, vil vi fortælle dig detaljeret om hver af dem.

Hvad er princippet om laser hårfjerning?

For at kunne afgøre, hvilken laser hårfjerning er bedre, skal du først forstå, hvad denne procedure handler om.

Hårfjerning ved hjælp af laser hårfjerning sker ved opvarmning af hårsækken. Laserstrålen er i stand til at trænge dybt ind under huden - med 2-4 mm og ødelægge ikke kun follikelet, men også hårpapillen, der føder det. Derfor er laser hårfjerning en af ​​de mest effektive fjernelse procedurer. Sammenlignet med samme fotoepilation er det sikrere - laserstrålen virker retningsmæssigt uden at berøre huden. Laseren er indstillet til melanin - pigmentet der mørker vores hår. I nogle mængder er dette pigment i vores hud, men den største procentdel af lys absorberer hår - huden absorberer kun restvarme. Efter en laserfjerningstid for at fjerne en lille rødme, påføres en kølegel. Til særlig følsom hud anvendes forskellige cremer, der midlertidigt kan fryse følsomheden af ​​væv og forhindre smerter.

Typer af laser hårfjerning

Vi regnede med, hvordan laserstrålen virker på håret, og nu skal vi se på hver type laserfjerning separat.

Ruby Laser

Laser hårfjerning med en rubin laser er den ældste type laser hårfjerning. Det blev brugt til at fjerne hår indtil 1998, indtil det blev erstattet af en alexandrit laser. Ikke desto mindre anvendes denne type laser stadig i klinikker og saloner i dag. Bølgelængden af ​​en puls i en rubinlaser er 694 nm. En sådan impuls virker på huden i 3 millisekunder med en effekt på 40-60 J / kvm. se pulsfrekvensen er 1 Hz. Med hjælp af en rubinlaser kan du kun fjerne mørkt hår og kun på let hud - dens kraft og bølgelængde tillader dig ikke at fjerne lyshår, og på mørk hud kan pigmentering eller forbrænding forekomme. Derfor er det nødvendigt med forsigtighed at henvende sig til brugen af ​​en rubinlaser.

Alexandrit laser

Alexandrit laser genererer en længere bølgelængde end rubin - 725 nm. Herudover er gentagelsesfrekvensen af ​​sine pulser 5 Hz, det vil sige det er fem gange hurtigere end en rubinlaser. Varigheden af ​​en enkelt puls er 2,5 ms, 10 og 20 ms. Ved hjælp af alexandrit laser kan du fjerne lysere hår, dog er et hundrede procent resultat ikke garanteret. Muligheden for forbrændinger på mørk hud reduceres imidlertid for at undgå ubehagelige konsekvenser, er det forbudt at solbade med en Alexandrite laser før laser hårfjerningsproceduren. Effektiviteten af ​​hårfjerning ved hjælp af alexandrit laser er meget højere end effektiviteten af ​​en rubin laser.

Neodym laser

Pulsvarigheden i en neodymlaser er 100 millisekunder, dens bølgelængde er længere end den i en rubin og alexandrit laser - 1064 nm. Neodymlaser, i modsætning til sine forgængere, giver dig mulighed for at fjerne og blonde hår. Den særprægede af neodymium laser hårfjerning er hårfjerning før proceduren ved hjælp af varm voks. Derefter gnides kulmikroskopisk suspension i huden, som igen farver folliklerne i en mørk farve. Takket være denne funktion giver denne type laserfjerning dig mulighed for at slippe af med hår af enhver farve. Neodymlaseren eksploderer bogstaveligt hårsækken på grund af den hurtige opvarmning.

Diode laser

Bølgelængden i diodelaser er 800 nm, pulslængden er fra 5 ms til 30 ms med en frekvens på 1 Hz. På den såvel som på en rubinlaser er det umuligt at fjerne blondt hår, men en diodelaser, i modsætning til en rubinlaser, giver dig mulighed for helt at ødelægge hårsækken.

Elos epilation

Elos hårfjerning er en moderne udvikling, der kombinerer to slags effekter på håret - ved hjælp af lys og med hjælp fra nuværende. Det vil sige, det er en slags symbiose af laser hårfjerning og elektrolyse. Dets funktion er at opvarme håret med en laserstråle, hvorefter en elektrisk impuls lanceres under huden ved hjælp af en speciel nål. Elos hårfjerning gør det muligt at ødelægge hårsækken på en stor dybde - 5-6 mm. Regelmæssig laser hårfjerning fjerner håret med en maksimal dybde på 4 mm.

Laser hårfjerning

Kold epilering er kendt for mange som "kold epilation". Ved at bruge det bliver også håret brændt med en laser på samme måde, men laserens hastighed er meget hurtigere med en hårfjerningsmaskine end med nogen anden form for laserfjerning. På grund af dette føler patienten som regel ikke smerte. Derudover er den kølige hårfjerningsvirkning kun på håret, og derfor kan den gøres selv på mørk hud.

Hvilken laser hårfjerning er bedre?

Som vi har sagt, er hver type laserfjernelse kendetegnet ved dets egenskaber og formål. Hver af dem har også sine fordele og ulemper. For at du kan bestemme hvilken laserfjerning er bedre, vil vi liste dem alle sammen.

Fordelene ved laser hårfjerning med en rubin laser

 • lave omkostninger ved proceduren
 • kan bruges til at fjerne hår overalt på kroppen.

Ulemper ved laser hårfjerning med rubin laser

 1. - lav effektivitet
 2. - procedurens lange varighed
 3. - det er umuligt at fjerne lys og rødt hår
 4. - det er umuligt at fjerne håret på mørk hud
 5. - stor risiko for at blive brændt

Fordele ved laser hårfjerning med alexandrit laser

 • evnen til at fjerne ikke kun mørkt hår
 • minimal risiko for forbrændinger
 • smertefri procedure
 • hår falder straks ud efter laser hårfjerning.

Ulemper ved laser hårfjerning med alexandrit laser

 • umuligt at fjerne alt for blondt hår;
 • høje omkostninger ved proceduren.

Fordelene ved laser hårfjerning med neodym laser

- fjernelse af lys og rødt hår

- Pulsens længde giver dig mulighed for at trænge dybt ind under huden.

Ulemper ved laser hårfjerning med neodym laser

- flere procedurer er påkrævet end med andre typer laser hårfjerning.

Fordele ved laser diode laser hårfjerning

Ulemper ved laser diode laser hårfjerning

Fordele ved Elos Hårfjerning

 1. - evnen til at fjerne hårsækkene i store dybder
 2. - evnen til at fjerne blondt hår

Ulemper ved Elos Hårfjerning

 • - procedurens smerte
 • - høj pris.

Fordele ved laser hårfjerning

 1. smertefrihed
 2. - Du kan fjerne hår på mørk hud;
 3. - Du kan solbade før og efter proceduren.

Ulemper ved laser hårfjerning

 • - Du kan ikke gøre i nogen klinik
 • - kræver meget professionel specialist

Anmeldelser af forskellige typer laser hårfjerning i Moskva

"Jeg har længe været bekendt med proceduren for laser hårfjerning. For omkring ti år siden blev jeg fjernet håret på mine ben med en rubinlaser. Håret blev fjernet langsomt og med tiden begyndte at vokse tilbage - fem år var gået, måske seks, da de igen voksede. Ruby hårfjerning, i princippet fjernet alt hår, undtagen blond og blød. Efter et stykke tid fornyede jeg skønheden på mine ben med en neodymlaser, og denne gang blev huden efter seks behandlinger helt glatte. Generelt vil jeg gerne sige, at alle typer laser hårfjerning er gode på deres egen måde. Hvis du ikke har midler til at gå til proceduren med kold luftstrøm og andre lækkerier af nye teknologier, vil rubin hårfjerning være et glimrende alternativ til dig. "

Tatiana, 43, Moskva.

"Jeg besluttede at sige farvel til barbermaskiner og voks, fordi disse metoder med min hastighed på hårgenvækst ikke gav en varig effekt. Jeg gik til klinikken, fast besluttet på at bringe skønhed til min krop. En specialist jeg stødte på en stor. Bogstaveligt talt i to procedurer faldt armhulen håret alle! Jeg var overrasket over, at epilationen virkede øjeblikkeligt - mange af mine venner sagde, at deres hår faldt efter det i løbet af ugen eller endnu mere. Jeg spurgte min specialist, hvorfor det var så, og hun svarede, at den alexandrit laser, som jeg var laserepileret på, var den eneste laser, hvorefter håret straks spildte ud. Nu ser jeg frem til den næste session, når jeg bliver nødt til at fjerne hår på mine ben og i bikini zone! "

Lida, 23 år gammel, Moskva.

"Bikiniområdet er nok det mest følsomme område på kroppen. Efter barbering havde jeg normalt en forfærdelig rød udslæt, som derefter kløede meget ubehageligt. På anbefaling af en af ​​hendes gode venner besluttede hun at gøre en laser hårfjerning. De fik mig til fjernelse af hår på en neodymlaser. Før proceduren blev jeg smurt med en særlig bedøvelsesalve. I princippet gav det sin effekt - jeg følte ikke stærk smerte, selv om disse følelser også ikke kan kaldes behagelige. Men jeg er så glad for at jeg har besluttet mig for denne procedure! Effekten gjorde ikke det vente længe - bogstaveligt talt tre dage senere begyndte håret at smuldre som vanvittigt. Jeg skal stadig gå igennem et par procedurer. På det sted, hvor laseren ødelagde pærerne, blev der dannet "skaldede pletter", det er fortsat at fjerne de hår, der til sidst voksede tilbage efter voks. Så jeg råder alle til at laser hårfjerning på neodym! Det vigtigste er at følge alle instruktioner fra din specialist, følg alle reglerne, og til gengæld får du en fantastisk effekt! "

Lina, 25 år gammel, Moskva.

"Min kæreste gjorde en laser hårfjerning og bad mig om at gå og fjerne håret på bikini linjen, inspireret af resultatet af proceduren. Jeg har aldrig henvendt mig til skønhedssaloner før, og tanken om, at jeg ville brænde kropshår med en eller anden laser, passede ikke i mit hoved, jeg var ikke vant til sådanne procedurer, og derfor var jeg bange for, at jeg ville opleve smerte. Vi kom til klinikken og der forklarede de mig i detaljer, at før proceduren kan du anvende anæstesisk salve og plus er der stadig køling under proceduren. Derefter roede jeg lidt, og efter et par dage gik jeg til den første session. Jeg oplevede ikke smerte, og effekten rystede mig bare! Jeg havde håret fjernet med en diode laser og de faldt bogstaveligt om en uge. En del af håret forblev, men de nye voksede ikke. Det er sommer, varme, og nu er jeg ikke nødt til at barbere mit hår i de områder, hvor der normalt var irritation. Plus der er ingen udslæt og prikker hår som efter en barbermaskine. "

Stanislav, 28 år gammel, Moskva.

"Jeg gjorde en laser elos hårfjerning i bikiniområdet og på mine ben. Allerede bestået fire procedurer og er meget tilfreds med resultatet. Først efter to sessioner faldt 50% af håret ud. For det andet er mit hår ret lyst, men Elos hårfjerning klare denne opgave. Den eneste ulempe er smerte - jeg har personligt følt en stærk brændende fornemmelse. Selv efter proceduren forsvinder rødheden om få timer, og jeg har ingen forbrændinger tilbage. "

Anastasia, 33 år gammel.

"Jeg lavede en kølig epilering på skinnerne og i bikiniområdet. Ved sommeren blev jeg perfekt forvandlet - efter fem behandlinger forblev kun nogle få hår. Jeg plejede at bruge voks, og det gav mig ingen effekt - kun voksende hår og irritation. Derudover kan jeg sikkert gå til sommerferie uden frygt for at blive brændt i solen. Mere end en gang gik ud i shorts, solen bager, men for mig selv! Kold hårfjerning er et godt alternativ til almindelig laserfjerning til dem, der elsker solen og dem, som solen ikke elsker)) "

Karina, 21, Moskva.

Den bedste laserfjerning i Moskva

Vi opregnede fordelene og ulemperne ved alle typer laser hårfjerning, gennemgåede anmeldelser af mennesker, der har laser hårfjerning i Moskva på forskellige typer laser. Nu kan du få en konklusion om deres brug for en bestemt hårfarve på en bestemt hudtype.

Den bedste laserfjerning i Moskva til fjernelse af blondt hår - hårfjerning med neodymlaser. Denne procedure er meget populær og udføres i mange klinikker. Men hvis du har meget følsom hud, kan du føle alvorlig smerte under laser hårfjerning med denne type laser. Du kan også prøve at fjerne blondt hår ved hjælp af Elos epilation, men her er smerte også muligt.

De sikreste typer laser hårfjerning er epilering med alexandrit og diode laser. Med dem er muligheden for at få forbrændinger minimal, dog to uger før og to uger efter alexandrit og diode laser hårfjerning kan ikke solbades. Hvis du har brug for at fjerne dit hår før du rejser til havet, kan du gøre en laser hårfjerning epilation uden risiko for at blive brændt. Men vær opmærksom på, at køligt hårfjerning kun sker i klinikker Lylein.

Den mest økonomiske mulighed for laser hårfjerning er rubin hårfjerning, men det er kun egnet til mørkt hår på lys hud.

Laser hårfjerning. Hvad er bedre: diode eller alexandrit laser til ansigt, krop, bikini zone. Kontraindikationer og effekter, resultater, fotos

Fjernelse af uønsket kropshår er en almindelig kosmetisk procedure. Den største efterspørgsel er laser hårfjerning. Det mest almindelige spørgsmål er, hvilken laser der skal vælges - diode eller alexrit?

Hvem har brug for laser hårfjerning

 • Hypertrichose - øget hårvækst på steder, hvor de skal vokse. Behovet for og antallet af sessioner bestemmes individuelt.
 • Hirsutisme - hårdt mørkt hår hos kvinder for den mandlige type (ansigt, bryst, mave).
 • Særlige krav til arbejdstagernes hygiejne inden for visse aktivitetsområder (kokke) samt til sportsfolk (svømmere, vægtløftere, gymnastikere).
 • Overfølsomhed over for andre metoder til at udrydde uønsket vegetation på kroppen, indvækst på håret.

Hvem er forbudt

Laser hårfjerning procedure (diode eller alexrit laser) har nogle uønskede konsekvenser.

Absolut kontraindiceret til personer, der lider af følgende sygdomme:

 • epilepsi;
 • diabetes mellitus i det decopenserede stadium
 • fotodermatitis og somatiske hudpatologier;
 • maligne neoplasmer;
 • pulmonal tuberkulose i aktiv form
 • systemiske blodsygdomme;
 • grå eller dunet hår
 • tage antibiotika af tetracyclingruppen;
 • smitsomme sygdomme.

Det er uønsket at udføre proceduren, hvis:

 • medicin, der forårsager lysfølsomhed i huden bliver taget
 • tilstedeværelsen af ​​herpes i procedurens område
 • sygdomme i det kardiovaskulære system i dekompensationsform;
 • graviditet, laktationsperiode
 • godartede neoplasmer med en progressiv tendens;
 • hyperpigmenteret nevi;
 • diffus giftig goiter;
 • hormonelle lægemidler.

Diode laser

Princippet om drift af diodlaseren er at generere højeffektbjælker, der opvarmer hårsækkene. Bølgelængden er 810 nm. Ødelæggelsen af ​​pæren opstår, processen med naturlig ernæring stopper, og håret selv bliver lysere og tyndere.

På tidspunktet for generering af stråler er huden ikke såret, graden af ​​påvirkning er minimal. Tværtimod bidrager diode-laserproceduren til aktivering af hudregenerationsprocesser, lysning af pigmenterede zoner, udglatning af ar.

Fordele ved diodlaseren:

 • hår i 90% af tilfældene forsvinder for evigt;
 • 4-6 procedurer er nok til at få effekten;
 • interaktion med eventuelle hudtyper, herunder garvet, er tilladt
 • minimum rehabilitering periode
 • lav sandsynlighed for hudskader, forbrændinger, pigmentering og irritation;
 • lige effektivitet i kampen med både mørke og lyse hår.

Ud over de mange fordele ved diodelaser er der flere ulemper:

 • Høje omkostninger ved kurset.
 • Behovet for et stort antal sessioner for ejere af let hår.
 • Der kan være smertefulde fornemmelser på tynd, meget følsom hud.

Alexandrit laser

Hovedelementet i denne type laser er naturlig alexandritsten. Det opvarmer hurtigt op til en høj temperatur, bølgelængden er ikke mere end 755 nm.

Fordelene ved proceduren alexandrit laser:

 • Bevist gennem årene af brug i æstetisk medicin, den høje effektivitet af enheden.
 • Den mindste sandsynlighed for negative konsekvenser efter sessionerne.
 • Høj effektivitet ved fjernelse af mørkt hår på lys hud.
 • Efter sessionen bliver huden strammere, bliver mere elastisk, unaestetisk pigmentering forsvinder.
 • Varigheden af ​​effekten forsvinder i flere år efter nogle fulde forløb og til tider for evigt.

Ulemperne ved alexandrit laser omfatter:

 • Ubehagelige fornemmelser, sårhed i proceduren.
 • Behovet for mindst 8-10 sessioner.
 • De høje omkostninger ved proceduren.
 • Ikke-universalitet, som alexandrit laser er kun egnet til personer med en bestemt type udseende.
 • Et stort antal kontraindikationer og restriktioner, forbud mod kunstig eller naturlig brunbrun.

Forberedelse til laser depilation

Laser hårfjerning, diode eller alexrit metoder, kræver overholdelse af reglerne for foreløbig træning.

Det er vigtigt:

 1. 10 dage før starten af ​​den første session skal du ikke gå på solarium eller solbade i den åbne sol.
 2. Om 2-3 uger er alle former for depilations udelukket, bortset fra barbering. Du behøver ikke at trække, lette hårene i procedurens område. For at opnå et effektivt resultat bør hårene have en tæt mørk stamme og vokse jævnt.
 3. I 10 dage udelukker brugen af ​​tetracyclin antibiotika.
 4. I tre dage må du ikke tørre det epilerede hudområde med en alkoholholdig opløsning.
 5. Inden for et par timer er det epilerede område forsigtigt barberet, huden er ryddet af tidligere anvendte kosmetik (deodorant, cremer, makeup).

Brug ikke laser under menstruation. Det er bedre at udføre det et par dage før eller efter din periode.

Laser fjernelse procedure sekvens

Laser hårfjerning, uanset hvilken metode der vælges - diode eller alexandrit, indeholder flere obligatoriske trin:

 • På forberedelsesstadiet udfører kosmetologen test. Dette vil bidrage til at evaluere hudens reaktion efter kontakt med laseren, samt vælge det optimale niveau af energi. Meget afhænger af individuelle fornemmelser, smerte tærskel, medicinske indikationer.
 • En stråle er rettet mod det epilerede område af huden. Den passerer 4 mm og absorberes af stoffet melanin til stede i kroppen.
 • Lysenergi omdannes til varme, folliklerne og hårvækstcellerne opvarmes for fuldstændigt at ødelægge dem.
 • Der er en systemisk veksel af pulser og køling. Hvis epilationen udføres på ansigtet, bæres patienten beskyttelsesbriller for at beskytte mod skadelig stråling.
 • Trin for trin fortsætter specialisten med at behandle huden. Procedurens varighed afhænger af sted og individuelle karakteristika, kan variere fra 15 minutter til 2 timer.

Hvordan og hvorfor udføres køling?

Laser hårfjerning (diode eller alexrit metoder) har et generelt indflydelsesprincip. Takket være epidermisk afkøling kan en specialist bruge høje fluancer og reducere smertefulde fornemmelser under proceduren.

Der er flere effektive kølesystemer:

 • Kontakt. En transducer indbygget i værktøjets spids gør det muligt at afkøle den høje termiske ledningsevne. Proceduren giver mindre ubehag og udføres så smertefrit som muligt. Køletransduceren beskytter epidermis ved at skabe en kølelegeme på overfladen.

Hudafkøling efter laser hårfjerning med en diode eller alexrit laser udføres med en spraykryogen

 • Spray kryogen. Kølesprayen sprøjtes på det område, der skal depileres før eller efter impulsen påføres.
 • Luftkøling. Retningstrømmen har en temperatur på -34 ° C.
 • Hvilken laser er bedre at vælge for hårfjerning på ansigtet

  Problemet med uønsket ansigtshår kan løses med en laser. Hvilket er bedre at vælge - alexandrit eller diode? Valg af valg afhænger af de individuelle egenskaber, hudtype, farve og tykkelse af hår.

  Diodelaseren giver dig mulighed for at fjerne vegetation på delikate områder med maksimalt smertefri, lige så effektivt arbejde på alle fire fototyper, også på mørk hud. For at fjerne hårene på hagen er antennerne over overlæben, 5-6 procedurer, tilstrækkelige.

  Alexandrit laser til at fjerne ansigtshår er uønsket. Det kan levere smerte, efterlade ar og til tider fremkalde væksten af ​​nyt hår. Alexandrit laser er ineffektivt for grå, lys eller let hår, da det kun virker med melanin.

  Hvilken laser er bedst til hårfjerning på kroppen

  Huden på kroppen er mindre følsom end på ansigtet eller i bikiniområdet. Men når man vælger en laserteknik, skal man tage højde for flere faktorer. Alexandrite laser betragtes som "guldstandarden" i æstetisk kosmetologi, derfor er det det mest optimale valg til kropsepilation.

  Dysens diameter er 18 mm, hvilket gør det muligt for en enkelt stråle at behandle et stort hudområde. Hyppigheden af ​​udbrud - 2 per sekund, dette medfører den mindste tid brugt på proceduren. Smertefulde følelser fjernes med et effektivt kølesystem.

  Hvis patienten ikke tilhører den europæiske fototype, er det bedre at give præference ved valg af en diodelaser. Det er mere effektivt at fjerne blondt hår og på garvet hud. Det skal bemærkes, at håret efter diodefjernelsen ikke falder straks ud, men inden for 2 uger, så proceduren er mere behagelig at udføre i den kolde årstid.

  Hvilken laser er bedre til bikiniområdet epilation

  Bikiniområdet er et særligt følsomt hudområde, så den rigtige tilgang ved valg af teknik er yderst vigtig. Epilering i dette område kan være dyb eller klassisk. Diodelaser anses for at være den mest effektive til fjernelse af vegetation i bikiniområdet.

  På grund af dets egenskaber trænger strålen dybere ind i huden, absorberes til det maksimale af melanin og påføres nogen skygge af hår. En anden fordel ved valget for den følsomme zone er, at antallet af procedurer, der kræves for effekten, er meget mindre i sammenligning med alexandrit-laser. Diode laser eliminerer forekomsten af ​​forbrændinger og ar i særligt følsomme områder. Et let ubehag er muligt, men under forudsætning af et effektivt kølesystem er smertefulde fornemmelser under sessionen praktisk taget udelukket.

  Hudpleje efter epilering

  For at forlænge effekten af ​​proceduren skal du følge anbefalingerne:

  • Umiddelbart efter proceduren og i løbet af de første to dage påføres et beroligende creme på det laserbehandlede område (Panthenol, Bepanten).
  • De første 24 timer kan ikke vådte den behandlede overflade. I løbet af de næste 10 dage begrænser vandbehandlingerne til 5-10 minutter.
  • Hvis epilationen udføres om sommeren, bliver de behandlede dele uden solcreme med en indikator på mindst SPF35 ikke blanke i 1-1,5 måneder.
  • De første 3 dage bør afstå fysisk anstrengelse og alle former for massage, afstå fra ture til bad eller sauna.
  • Under hele kurset anbefales det ikke at trække voksende hår ud.

  Bivirkning ved laser hårfjerning

  Meget effektiv og hurtig måde at fjerne uønsket hår på kan give ubehag, smerte.

  Det har også flere bivirkninger:

  1. Perifollikulært ødem, erytem. Det opstår umiddelbart efter proceduren og passerer inden for et par timer. Behandlingen kræver ikke.
  2. Burns. Da energi omdannes til varme, er der mulighed for forbrændinger. Dette sker på grund af ineffektiv afkøling, krænkelse af procedurens teknologi. Særligt modtagelige for forbrændinger er garvet hud såvel som IV og VI fototyper.
  3. Folliculitis. Patienter der lider af hyperhidrose, er der risiko for betændelse i hårsækkene. En bivirkning kan også observeres hos personer, der besøger poolen mellem behandlinger.
  4. Konjunktivitis, nedsat synsstyrke. Når laser hårfjerning af ansigtsområdet udføres, er det vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne - brug sikkerhedsbriller for at undgå skade på øjnene.
  5. Ardannelse, hyper- eller hypopigmentering. Som et resultat af en termisk forbrænding under niveauet af kælderen membranen, kan en patient danne et ar, udvikle hyper- eller hypopigmentering.

  Effektvarighed

  Antallet af sessioner af laser hårfjerning, samt valg af en diode eller alexander laser til fjernelse af håret, bestemmes individuelt. For at opnå resultatet i gennemsnit mindst 7-10 procedurer. Effekten af ​​laser hårfjerning kan vare i 4-5 år, men det afhænger alt af patientens individuelle egenskaber.

  Det er umuligt at slippe af med uønsket vegetation på dit ansigt, krop eller bikini zone for resten af ​​dit liv, men i tilfælde af rettidige støttesessioner kan effekten af ​​glat hud gøres permanent.

  Video om lasere til fjernelse af hår

  Diode eller Alexandrit:

  Bikini Epilation / Hvilken laser er bedre:

  Hudpleje efter elektrolyse (memo)

  Hvordan vokse øjenbryn: regler om pleje, effektive opskrifter, tips og anmeldelser