Ingroet hår efter epilering

Epilation er en procedure, der gør det muligt for dig ikke kun at slippe af med kropshår i lang tid (ved at ødelægge deres rødder), men for at bremse deres yderligere vækst. De mennesker, der engang har forsøgt denne procedure på sig selv, bemærker sine åbenbare fordele - sammenlignet med depilation. Imidlertid kan nogle gange indgroede hår efter epilering forårsage betydeligt ubehag.

Hvorfor vokse op?

En af de vigtigste ulemper ved fjernelse af hår er den øgede indfødning af håret - noget tid efter det er blevet gjort. Der er mange grunde, der bidrager til deres udseende.

Genetiske årsager medfører et for tæt lag af epidermis, hvorigennem et hår, der er svækket efter proceduren, ikke kan trænge ind. På grund af dette begynder det at vokse under det øvre lag af epidermis og ikke over det. En anden grund i denne kategori er en skarp ændring i hormonniveauet. Dette sker normalt ved behandling af hormonelle lægemidler såvel som i første halvdel af menstruationscyklussen.

Den anden kategori af årsager er mekanisk. Blandt dem er:

 1. Alvorlig skade på hårkanalerne. Dette skyldes forkert fjernelse af hår - mod deres vækst. Epilation skal udføres i retning af vegetationsvækst.
 2. Overdreven entusiasme for scrubs fører til en naturlig fortykkelse af det øverste lag af huden, hvorigennem fremover vil hårene være meget vanskelige at bryde igennem. Dette gælder især for dem, der regelmæssigt fjerner ansigtshår.
 3. Skader på overfladen af ​​epidermis forårsager ardannelse af hårrøret, hvilket fører til indfødning af hår.
 4. Voksende hår fremstår efter barbering, når der blev brugt en stumpmaskine (eller barbering blev gjort i den forkerte retning).
 5. Stærke indflydelse på udseendet af dette problem (især i bikini zone) valg af tøj. For smalle undertøj og leggings bryder blodstrømmen, overtager hårkanalerne, og resultatet er indgroede hår.

Den indgroede vegetation på benene og i bikiniområdet forårsager stor ulejlighed.

Disse hår ødelægger udseendet, forårsager kløe, og nogle gange brænder. Det skal forstås, at dette problem kan forekomme selv i dit tilfælde, når du udfører den dyreste laserfjerning i en elite salon. Det samme gælder for fjernelse af vegetation fra epilatoren hjemme.

Nogle kvinder ignorerer ofte udseendet af dette problem, fordi de ikke forstår, hvordan det er farligt.

Hvad er farligt indgroet hår?

Vegetation på kroppen, som ikke kan bryde gennem det øvre lag af epidermis på ydersiden, er farligt, fordi:

 • Der er fokus på inflammation, hvor pus vises.
 • Flere indgroede hår i nærheden kan kombineres til et fælles fokus på inflammation.
 • I svære tilfælde, ikke kun smerter, kløe, men også temperaturen stiger.
 • I tilfælde af sen behandling kan ar og ar opstilles på stedet for pustlerne, som kun kan fjernes ved kirurgi.

Sådanne ved første øjekast kan absolut uskadelige indgroede hår forårsage alvorlige og farlige sundhedsmæssige konsekvenser - i tilfælde af at behandlingen udføres uden for tiden eller slet ikke gives.

I avancerede tilfælde vil kun en erfaren hudlæge kunne klare dette problem. En specialist vil ikke kun eliminere denne betændelse, men også fjerne dens konsekvenser.

Glem ikke om sådanne konsekvenser som forøgelse af kløe, brænding og forværring hver dag udseendet af huden. Derfor er det i de allerførste faser af indgroede hår derfor meget vigtigt ikke blot at fjerne dem, men for at forsøge at forhindre deres genopståelse.

Hvordan slippe af?

Det skal straks siges, at der ikke er nogen universel måde at slippe af med indgroet vegetation, der ville være egnet for alle og under alle omstændigheder. Du kan klare dette problem, men det vil tage en masse tid og tålmodighed. Kampen er ikke kun at fjerne allerede indgroede hår, men også for at forhindre deres genopståelse. Og alle muligheder er opdelt i to typer:

 1. Selvstændig bortskaffelse af indgroede hår derhjemme.
 2. Et besøg hos en specialist.

Hvis du beslutter dig for at bruge den første mulighed, skal du først oplagre alt, hvad du har brug for.

Du skal bruge varmt vand, og endnu bedre - en afkogning af calendula eller kamille. Du skal forberede et antiseptisk, et håndklæde, en steril nål og pincet, alkohol, antibakterielle klud og tålmodighed. På et problemområde af huden er det nødvendigt at sætte et håndklæde fugtet med varm væske i 2-4 minutter. Derefter gnides huden med et antiseptisk middel, og hårene er forsigtigt tilsluttet med en nål og trukket ud med pincet. Efter proceduren gnides epidermis med alkohol.

Hvis der ikke er nogen pustulær betændelse på indvækststedet, kan du grundigt skrabe kroppen før du starter proceduren. I nogle tilfælde forsvinder indgroede hår på egen hånd. For at gøre dette, skal du opgive hårfjerning og depilation i et par dage, og en dag senere bruge en blød peeling.

Du kan håndtere dette problem med apotekværktøjer. Hvilke som er mere effektive vil blive forklaret nedenfor. Det specifikke værktøj skal under alle omstændigheder vælges af en specialist.

Når du besøger en specialist, kan problemet løses på to måder: Manuel fjernelse af indgroede hår eller kemisk peeling. Det specifikke valg af midler vil direkte afhænge af hudens tilstand og hvor lang tid håret har formået at vokse.

Hvad skal man gøre for ikke at vokse?

Som i andre tilfælde er det meget lettere at forhindre problemet end at håndtere det senere. Der er nogle enkle generelle regler, som vil hjælpe med at undgå indgroede hår:

 1. Før du udfører procedurer for at fjerne overskydende vegetation fra kroppen, anbefales det at tage et varmt bad eller brusebad, og brug også en skrubbe eller hård skrælning. Dette vil hjælpe med at blødgøre epidermis og frigøre hårene på overfladen.
 2. Selvom der vil blive rødme på huden (især i bikiniområdet) anbefales det ikke at besøge solsenge, svømme i åbne vandlegemer og undgå seksuel kontakt i de første tre dage efter proceduren.
 3. Epidermis i de mest følsomme områder anbefales at blive behandlet en gang om dagen med chlorhexidin. Dette vil tillade let og smertefri eksfoliering af døde celler og delvis erstatte kemiske peeling.
 4. Eksperter anbefaler ikke at bære syntetiske, for stramme tøj (især undertøj) i de første tre dage efter fjernelse af overskydende vegetation.

Disse er generelle anbefalinger, hvis overholdelse vil tillade at undgå sådanne problemer som udseendet af indgroet hår.

Men for hver type hårfjerning er der også deres egne tips. Forebyggelse af indgroede hår med deres hjælp vil være enkelt og nemt.

Hvordan epilere?

Før hårfjerningsproceduren anbefales at tage et varmt bad og lave en let peeling. At udføre hårfjerning er kun nødvendig for hårvækst. Ellers vil yderligere hårindvækst være meget vanskeligt at undgå. Efter fjernelse af vegetationen anbefales det at udføre en let peeling. Dette er nødvendigt for at fjerne resterende voks eller andre produkter fra overfladen af ​​huden.

Efter proceduren er det nødvendigt at blødgøre og fugte huden med en nærende eller fugtgivende gel eller fløde.

Det er bedst at bruge kosmetik, som ikke indeholder naturlige baser eller æteriske olier. I fremtiden, brug skrubbe er ikke mere end to gange om 10 dage. Ejere af følsom hud bør udføre denne procedure så lidt som muligt - så huden har tid til at komme sig.

Hvis disse enkle tips ikke hjælper med at klare problemet, vises voksende hår regelmæssigt, så skal du konsultere en specialist (om at ændre typen af ​​fjernelse af hår).

Hvordan barberes?

Hvis du foretrækker depilation (f.eks. Ved hjælp af en barberkniv eller en speciel creme), skal du huske følgende nuancer:

 1. Det er nødvendigt at vælge tiden for depilation under hensyntagen til din hudtype, samt tage hensyn til producentens anbefalinger.
 2. Det er nødvendigt at nøje overvåge produktets eksponeringstid på huden. Selvom resultatet efter denne periode ikke tilfredsstiller dig med 100%, bør du ikke selv øge eksponeringstiden.
 3. Skyl af rester af huden bør kun være rent og køligt vand uden rengøringsmidler.
 4. Du bør altid bruge en særlig creme efter depilation. Det vil hjælpe med at blødgøre og fugtgøre epidermis. Det er tilrådeligt at købe dette produkt fra samme serie som den selvhæmmende creme.

Dem, der foretrækker at bruge en barbermaskin, kan anbefale følgende:

 1. Prøv kun at bruge nye barberpatroner hver gang. Hvis de allerede var i brug, anbefales det at desinficere dem før depilering.
 2. Sørg for at bruge barberende geler eller skum. Dette vil blødgøre huden og gøre lettere lettere.
 3. Bevægelse - i retning af hårvækst.
 4. Træk ikke for hårdt på huden og tryk på maskinen selv. Kvaliteten på barberingen forbedres ikke, men risikoen for skade i denne sag øges alvorligt.
 5. Lige før barberingen anbefales det at tage et køligt brusebad med en skrubbe. Varmt vand i dette tilfælde er ikke særlig velegnet. Det kan dampe ud for huden, og yderligere hårfjerning ved maskinen vil være ujævn.
 6. Efter aflejringsproceduren er det nødvendigt at skylle huden grundigt med varmt vand, tørre det tørt og smøre med ethvert middel beregnet til efterfølgende barbering.
 7. I løbet af de første dage bør du ikke bære for meget syntetisk tøj.
 8. Det er bedre at bruge en skrubbe efter en sådan depilation hver tredje dag.

For at forbedre ydeevnen betydeligt kan du bruge specialværktøjer, der er designet til at bekæmpe indgroede hår.

Bedste værktøjer

Ikke kun slippe af med allerede eksisterende indgroede hår, men også nogle specielle medicin kan hjælpe med at forhindre deres udseende. På hylderne på apoteker og butikker kan du se produkter specielt designet til at bekæmpe indgroede hår: salver, scrubs, peels og geler (for eksempel Ingrow Go).

Dette er en speciel lotion, som ikke kun hjælper med at kæmpe med indgroet hår, men lindrer også aktivt irritation efter epilering eller depilation. Dette værktøj anvendes til de nødvendige områder to gange om dagen, i små mængder og ved hjælp af en bomuldsstynge. Som praksis viser, er to eller tre dage normalt helt nok til fuldstændigt at eliminere irritation og indgroet vegetation.

Creme til indgroet hår. Hvilken er bedre at vælge? Anmeldelser af midler

Den fløjlslige og glatte hud på benene efter epilering synes det kun at behage. Der er dog en "men". Ofte står mange kvinder over for et sådant problem som udseendet af indgroede hår, som vises et par dage eller uger efter epilering. Dette billede ser ikke kun meget ud, det leds også ofte af inflammatoriske processer. Det er vigtigt at forstå årsagen til forekomsten og slippe af med problemet ved hjælp af en creme til indgroet hår.

Årsager til

Udseendet af indgroede hår efter hjemmet fjernelse er normalt observeret. Der er tilfælde, hvor sådanne problemer opstår efter salonproceduren. For at starte foranstaltninger for at slippe af med hår, skal du forstå årsagen til deres årsager. Som kosologologer siger, ligger årsagen i antallet af lag af hudskærende skalaer, såvel som dens densitet.

Vi anbefaler at læse: Tørre læber: Årsager og opløsning

Når der er mange lag, erhverver huden tæthed, og det voksende hår, der ikke har så meget styrke at bryde igennem, er tvunget til at forblive under dem. Håret begynder at vokse vandret, snarere end lodret, som forventet. Mennesker med mørkt og hårdt hår er mere tilbøjelige til at vokse hår. De vokser meget mere intensivt end lyse, tyndere hår. Hvis vi tilføjer til denne tætte hud, så vil det desværre ikke lykkes for at undgå et sådant problem.

Sparer os selv

Meget kan ændres og kan redde cremen fra indgroet hår efter epilering. Et stort antal virksomheder tilbyder deres forskellige produkter inden for dette område af kosmetologi. De mest populære af dem er "Beauty Image" Foli-End "."

Dette produkt indeholder ANA-syrer. Takket være frugtsyrer er der en højkvalitets peeling af døde hudceller. Desuden eliminerer det stratum corneum, giver dyb hydrering, forhindrer dannelsen af ​​voksende hår. Cremen bruges hver dag. Det bør anvendes mellem hver procedure. Huden blødgør, bliver mere elastisk, øm og behagelig. Giver fuld garanti for, at de svækkede hårs spidser ikke bliver betændt og ikke bliver indgroet.

Værktøjet har et ret stort antal positive anmeldelser, såvel som faste kunder af dette særlige kosmetiske produkt til fjernelse af voksende hår.

Hovedårsagerne til voksende hår

 1. Iført stramt og ubehageligt undertøj Dette gælder især syntetiske materialer. Sådanne tøj bidrager til dannelsen af ​​skadelige bakterier, og fugt fra huden fordampes ikke. Det er yderst uønsket at bære sådanne undertøj, især efter epilering, fordi dette kan bidrage til forekomsten af ​​hårbetændelse.
 2. Barbering mod hårets vækst har en negativ effekt, effekten vil stige, hvis bladet er ret kedeligt.
 3. Hvis epilationen blev udført forkert, kan der opstå en anden årsag - et brudt hår, der ligger under hudens øverste niveau.
 4. Trauma, hvorefter udseendet af et lille ar i hårkanalen er muligt. Dette sker også efter epilering.
 5. Det tætte hudlag og dets mulige skade under proceduren for at slippe af med uønsket hår.
 6. Ændringer i niveauet af hormoner i kroppen. Ofte falder denne periode på den første halvdel af menstruationscyklussen. Det er også muligt af andre årsager, som for eksempel en forøgelse af østrogenproduktion eller et problem med det endokrine system.

Vi anbefaler at læse: Hvordan vælger jeg den bedste læbepomade?

Advarsel: farlig

Et stort antal piger forsøger at slippe af med indgroede hår selv ved hjælp af alle former for improviserede midler. Sådanne forsøg slutter oftest med endnu større problemer og alvorlige komplikationer. Derfor, når sådanne problemer opstår, skal du huske de handlinger, der ikke kan gøres:

 1. Påfør creme for at slippe af med hår på indgroede hår.
 2. Det er forbudt at trykke på hårpæren på de steder, hvor de voksende hår er placeret. Dette kan forårsage alvorlig skade på dybe hudceller.
 3. Det er tilrådeligt at opgive metoden for hårfjerning, hvilket forårsager indgroede hår. Ellers kan situationen forværres yderligere.
 4. Det er forbudt at anvende pincet eller et skarpt spil, da de øger risikoen for infektion meget. Betændelse kan i det mindste absolut ikke undgås.

Metoder til fjernelse af indgroede hår

Hvad skal man gøre, når hårene vokser ind? Selvfølgelig bør du slippe af med dem, men gør det omhyggeligt og benytte visse typer beskrevet nedenfor og glem ikke metoderne til kvalitetsforebyggelse:

 1. Hvis hårene "sidder" meget dybt, vil det blive klart ved komprimering og rødme af området. Den mest optimale måde er mekanisk, ved hjælp af en medicinsk nål og pincet, men i intet tilfælde skal proceduren udføres hjemme, skal du kontakte en professionel.
 2. Hvis der ikke er mulighed for at besøge en specialist, skal du dampe ud i det betændte område ved at lave en blød, våd komprimering. Efter skal desinficeres med antiseptisk middel. Derefter, med en medicinsk nål, godt steriliseret, forsigtigt pry håret og fjerne med pincet. Efter fjernelse behandles området med anti-optik, og en kølig komprimering påføres.
 3. Når hårene er tættere på overfladen, kan du bruge en enklere måde - at dampe huden. Efter det skal du lave en let peeling ved hjælp af en skrubbe. Hårde vaskeklude eller specielle syntetiske handsker vil gøre. Det er muligt at udføre en sådan rensning hver dag, og selvom "at give vejen" til alle hårene ikke fungerede, vil dette i høj grad lette deres rigtige vækst. Slutningen af ​​hver procedure kan være brugen af ​​en fugtighedscreme eller lotion. De vil bidrage til at gøre huden mere mærkbar.
 4. I tilstedeværelsen af ​​betændelse kan du bruge absolutte midler mod acne. Så snart rødmen passerer, kan du gentage proceduren for en blød afskalning.

Vi anbefaler at læse: Tint for læber

Forebyggende foranstaltninger

For at undgå mulige udseende af indgroede hår bør du bruge forebyggende foranstaltninger. Før du begynder at bekæmpe dem, skal du ændre vejen for at slippe af med hår. Selvfølgelig er brugen af ​​de samme foranstaltninger og forventningen om et andet resultat dårligt. Følgende er de vigtigste forebyggende foranstaltninger.

 1. Efter hårfjerningsproceduren bærer ikke ubehageligt og stramt undertøj. Vær især opmærksom på syntetiske materialer.
 2. For en let skrælningseffekt kan du bruge chlohexidin, der regelmæssigt behandler områder med delikat hud.
 3. Efter hver procedure, slippe af med uønsket hår, skal du gøre afskalning. Det gentages mindst to gange om syv dage.
 4. Hver gang i slutningen af ​​depilationen, det være sig shugaring, voks eller barbering, er det vigtigt at behandle alle områder med specielle midler, der sænker vækstprocesserne, såvel som fugtighedscreme.
 5. Barber kun hår til hårvækst.
 6. For at slippe af med døde hudceller skal du anvende let peeling.

Hvis problemet efter alle regler og anbefalinger forbliver uløst, så er det bedre at søge hjælp fra en kosmetolog.

Ingroet hår efter epilation: årsager, afgivelse, forebyggelse

Ingroet hår efter epilering

Efter epilation står de fleste kvinder overfor problemet med indgroede fjernhår. Ingroet hår efter epilation kan forstyrre ikke kun det rimelige køn, men også vores elskede mænd. Deformeret hår fremkalder betændelse under huden, forårsager smerte, kan øge temperaturen på huden i området af det betændte område. For den korrekte løsning og forebyggelse af dette ubehagelige emne skal man studere årsagerne og konsekvenserne af fordybningen af ​​hår.

Årsager til indgroet hår efter epilering

Pseudofollikulit opstår ofte efter en session med fjernelse af uønsket vegetation derhjemme. Imidlertid er der situationer, hvor efter et besøg på en skønhedssalon på grund af handlinger fra en ufaglært eller uerfaren mester, giver indvækst en stor ulejlighed. For at eliminere eller forebygge problemer bør du finde ud af, hvilke faktorer der fremkalder.

Specialister inden for kosmetologi er sikre på, at fordybningen af ​​hår har en tæt forbindelse med antallet og densiteten af ​​epidermale lag. Når huden har et betydeligt antal keratiniserede celler, bliver dermis groft groft. Unge tynde hår mangler styrken til at overvinde dette lag og komme ud. Derfor begynder håret at vokse på en mere tilgængelig måde, buet, begynder at vokse vandret og bryde de sædvanlige vækstregler.

Informativ! Der er en opfattelse, at folk med mørkt, hårdt hår er mere tilbøjelige til problemet, da denne type hår har en mere intensiv vækst end de blonde modparter.

Hovedårsagerne til sygdommen er:

 • hyperkeratose (tykk komprimeret dermis);
 • arvelighed;
 • ændringer i den hormonelle baggrund, der ofte forekommer i det endokrine system;
 • hårfollikelskade eller ardannelse under epilation;
 • fejlagtigt udført session, hvis resultat er brud på hårene under epidermisniveauet;
 • fjernelse af vegetation mod vækst af hårsække;
 • brugen af ​​tætte syntetiske undertøj, som forhindrer fordampning af sved og forårsager vedhæftning af en bakteriel infektion.

Symptomer, komplikationer og konsekvenser

Forstyrrelse af normal hårvækst er mulig på enhver del af kroppen, der gennemgår regelmæssig fjernelse af vegetationen. Symptomer på problemet er opdelt i tidligt og sent. Symptomernes manifestation afhænger af det behandlede område.

Tidlige tegn på komplikationer er præget af irritation og rødme i huden, ledsaget af ødemer og lokal betændelse. Pustler, betændte knuder, tætte, runde smertefulde stød former på det beskadigede område.

I begyndelsen vises ødemet på det behandlede område, efter 1-2 dage efter den inflammatoriske proces dannes der smertefulde, tætte knuder, hvorigennem hårets spids er synlig. Når en infektion får, begynder knuderne at suppuere, danner koger og sår.

Vær opmærksom på! Der er tilfælde, hvor inflammationen aftager, og håret selv går udenfor, men sådanne tilfælde forekommer ganske sjældent.

Yderligere symptomer afhænger af patologien. Hvis håret går ud af sig selv, svinder betændelsen med tiden. Forsøger at åbne pakningen alene og få et hår, kan du inficere det berørte område, hvilket vil føre til dannelse af purulente pustler, hvorefter et ar vil forblive. Ved vedhæftning af en sekundær infektion kan pseudo-folliculitis føre til en så alvorlig sygdom som blodforgiftning.

Kosmetiske metoder til fjernelse af indgroet hår efter epilering

Hvis håret efter fjernelsen begynder at uddybe, skal de fjernes, fjernes forsigtigt. Når indvækst er lavt, er der ingen betændelse, du kan simpelthen dampe dermis, udføre en kemisk peeling eller skrubbe session. Du kan også bruge en særlig vaskeklud eller en mitten til at slippe af med det øverste lag af døde celler. Hændelsen afholdes en gang hver anden dag, hvorefter dækningen behandles med en nærende creme.

I mangel af en purulent koge udfører tilstedeværelsen af ​​betændelse, dyb forekomst af hår mekanisk fjernelse.

Advarsel! Mekanisk fjernelse kan udføres hjemme, men det er bedre at overlade denne procedure til en professionel for at forhindre yderligere komplikationer.

Når en pustule dannes med omfattende suppuration og en alvorlig inflammatorisk proces, anvendes en kirurgisk metode til at rette op på problemet. Denne procedure udføres af en kirurg i byens klinik. Fremgangsmåden består i at åbne suppurationen, rense såret fra den akkumulerede pus og fjerne håret. Det resulterende sår behandles med et antiseptisk, bandage eller bakteriedræbende gips.

Pseudo-folliculitis kan elimineres ved at udføre en fotoepilation procedure (udstråling af hårene til en lyspuls), elektroepilation (hårfjerning ved stor dybde ved hjælp af en nåleelektrode, der transmitterer elektrisk strøm) og laserepilation. Disse procedurer må kun udføres i fravær af inflammation og purulent dannelse på stedet for indvækst.

Hvordan slippe af med indgroet hår derhjemme

De fleste kvinder klare problemet mere komfortabelt hjemme, især når lokalisering er i følsomme steder.

Improviseret betyder

Med en lav seng, ingen betændelse og purulent dannelse, kan du trække et hår med pincet eller en nål. Instrumentet skal desinficeres, det ønskede område behandles med alkohol, damp med et varmt håndklæde. Efter damping skal håret vises over overfladen af ​​huden. Det kan ikke fjernes, men kun trækkes ud, løftes op. Det berørte område behandles igen med en desinfektør, der fortsætter behandlingen i flere dage.

Husk! Denne ekstraktionsmetode er ikke egnet til ejere af følsom hud, da der er stor sandsynlighed for ardannelse på indvækststedet.

Scrubs, hvordan man laver mad og ansøger

Hvis de angivne metoder ikke er egnede eller kræves en mere radikal effekt, kan scrubs bruges til at fjerne fast hår. Den mest populære saltskrubbe er overvejet. Anvend det hovedsageligt på forarbejdning af fødderne. Det anvendte salt skal være fint jordet.

Til madlavning nok 2-3 el. salte blandet med fugtgivende olier (fersken eller oliven). Du bør få en cremet konsistens uden klumper og hårde partikler, der kan skade epidermis. Det anbefales at bruge blandingen, mens du tager et brusebad, når huden bliver dampet. Efter det er vigtigt at anvende en fugtgivende lotion eller nærende creme.

Den næste mest populære kaffe eller sukkerskrubbe. Dette værktøj kan bruges til enhver del af kroppen. Forberedelsen er meget enkel, det vigtigste er at bruge malet kaffebønner. Kaffe grus (efter brygning) påføres kroppen med lette massage bevægelser. Derudover har kaffe en anti-cellulite effekt, og en let kaffe aroma vil forblive på huden i lang tid.

Som en komponent til hjemskrubbe kan du bruge spidskommen eller valmue. Små partikler gør et godt stykke arbejde med rensning af huden, men brugen af ​​en sådan sammensætning på ansigtet anbefales ikke. Mere tætte partikler kan skade den tynde delikate hud i ansigtet, der forårsager peeling og dannelsen af ​​små ar.

Husk! Alle blandinger og metoder til at slippe af med fordybningen af ​​hår kan veksles med hinanden og dermed vælge den mest egnede og bekvemme for dig. Måske for forskellige områder af kroppen vil være optimal brug af forskellige receptpligtige sammensætninger.

Apotek medicin

Nogle gange kræver en neoplasme ikke kun fjernelsen af ​​grundårsagen til problemet, men også behandlingen af ​​de ledsagende symptomer. Til sådanne formål kan passende farmaceutiske lægemidler eliminere problemer.

Salicylsyre er den mest billige pseudo-folliculitis middel. Du kan købe i nærmeste apotek til en budgetpris. Salicylsyre blødgør huden, renser selv de dybeste porer, fjerner forsigtigt døde celler. Er den vigtigste receptpligtige komponent af de fleste stoffer til problem hud. Brugen af ​​salicylsyre til peeling gør huden jævn, endog eliminerer olieagtig glans. Derudover har stoffet antiinflammatorisk og antiseptisk virkning, påvirker forsigtigt dermis uden at forårsage irritation.

Zink-salicylic pasta - det næst mest populære stof mod indfødning af hår. Anvend pastaen på enhver del af kroppen, prissætning er tilgængelig for alle. Hjemme giver et hurtigt resultat, giver ikke smerter ved brug. Pastaen består af en suspension af zinkoxid og vaselin, har antiinflammatoriske, astringerende, antiseptiske egenskaber. Dette lægemiddel kan helbrede ble udslæt, acne, forbrændinger, tryksår, dermatitis, mindre sår og skader, eksem og andre hudsygdomme.

Interessant! Klip hurtigt, effektivt lindrer betændelse og irritation fra huden. Og individuel følsomhed observeres ganske sjældent.

Acetylsalicylsyre er et "2 i 1" middel mod uddybning. Besidder en antiinflammatorisk effekt, lindrer irritation, reducerer puffiness i det berørte område. Fjern forsigtigt det hornede lag og åbner vejen til sarte hår. Takket være den sidstnævnte kvalitet anvendes acetylsalicylsyre i de fleste aftershave-lotioner.

For at opnå en terapeutisk sammensætning opløses 2 aspirintabletter i 1 tsk. væsker for at opnå en flydende opslæmning, tilsættes 1 tsk. flydende honning. Blandingen påføres på det ønskede område, inkuberes i 10 minutter, vaskes af, tørre huden tørt. Du kan søge to gange om ugen. Egnet blanding til alle hudtyper, undtagen hud, der er tilbøjelig til allergiske reaktioner.

Cremer for indgroet hår efter epilering

Det er bedre at forhindre problemet end at løse det. Derfor anbefales det at anvende specielle cremer på området efter vegetationsfjernelsesproceduren. De fugter og blødgør huden, langsom hårvækst, er velegnede til daglig brug.

De mest populære og effektive kompositioner til hudpleje efter en session er:

 • serumgel "karamel", der indeholder et kompleks, som forhindrer indgroning;
 • creme "Foley End" fra det italienske firma Beauty Image:
 • anti-indtrængende lotion Gloria;
 • gel mod indgroede hår fra varemærket Oriflame fra Silk Orchid serien;
 • creme med ANA syrer fra Arabia selskabet.

Disse stoffer eliminerer fuldstændigt alle manifestationer af irritation, forhindrer yderligere indvækst, fugter huden, forårsager ikke allergiske reaktioner.

Vær opmærksom på! Regelmæssig hudpleje forhindrer akkumulering af døde celler, fugter og nærer dermis, forhindrer tilstoppede porer, forbedrer epidermis overordnede tilstand og udseende.

Folkemedicinske opskrifter

Som praksis har vist, er folkemæssige opskrifter af kompositioner mod pseudo-folliculitis ikke ringere i effektivitet til deres kosmetiske modstykker. Dybest set er det en blanding og scrubs, som let kan laves selvstændigt.

Saltskrubbe med appelsinolie

0,5 kop spiseligt salt kombineres med 2 tsk. orange olie, tilsæt lidt fugtighedscreme (creme, flydende sæbe, lotion). Sammensætningen bruges til pilling i gang med at tage et bad. Massage bevægelser på huden, inkuberet i 5 minutter, vaskes af.

Badyagi pulver

Pulveret blandes med hydrogenperoxid, der påføres zonen, efterlades i en kvart time. Hvis der er en brændende fornemmelse, anbefales det at vaske blandingen fra kroppen, og brug mindre peroxid til næste brug.

Efter påføring af blandingen bliver næringen fugtet med en fugtighedscreme. Brug værktøjet kan ikke være mere end 5 dage.

Jojoba Sugar Scrub

Sukker blandes med olieekstrakt i forholdet 2: 1, 10 dråber tea tree olie tilsættes. Skrubbe appliceres på huden med lette massagebevægelser og vaskes derefter af med varmt vand.

Kaffe skrubbe

Kaffeområder efter brygning kombineres med smør (du kan bruge vegetabilsk) og brusegel. Sammensætningen påføres til det ønskede område, inkuberes i 5-10 minutter og vaskes derefter af.

Nyttige! Der er mange receptpligtige formuleringer effektive mod indvortsproblemet. Hvilket er mere effektivt kan kun bestemmes empirisk.

Hvordan man skal håndtere indgroet hår efter en epilator på benene

Hovedårsagen til uddybningen er en fejlagtig fjernelse. Og det afhænger ikke af den valgte metode til at slippe af med vegetationen. Først og fremmest efter manifestationen af ​​indvækst er det nødvendigt at tage en pause mellem procedurerne, indtil inflammation og irritation af huden er gået. Du kan også prøve på tidspunktet for at ændre metoden for hårfjerning.

Efter begivenheden er det nødvendigt at skrælle huden regelmæssigt. Peeling hjælper med at normalisere blodcirkulationen, hvilket forhindrer forekomsten af ​​purulente formationer. Det er vigtigt at desinficere kappen for at forhindre infektion eller snavs i at komme ind i porerne. Regelmæssig brug af bløde skrubber, fugtighedscreme og geler er forebyggelsen af ​​fordybning.

For at forhindre pseudo-folliculitis, når der anvendes en epilator, anvendes fugtighedsgivende ingredienser. Efter udførelse af proceduren skal det behandlede område desinficeres. Det anbefales at udføre sessionen om aftenen eller før sengetid, så der ikke er behov for at bære stramme tøj, der kan fremkalde irritation, danne små sår, hvorefter der er stor sandsynlighed for indvækst.

Tip! Fjern indgroede hår på benene i hjemmet er bedre mekanisk, men kun hvis der ikke er betændelse og purulente formationer.

Midler fra indgroet hår beskrivelse og egenskaber

At slippe af med uønsket vegetation er et presserende problem for de fleste kvinder i den smukke halvdel af menneskeheden. Men i betragtning af den stigende procentdel af pseudo-folliculitis er det nødvendigt at have oplysninger om midlerne og metoderne til behandling og slippe af med indgroede hår.

Retin-A (Tretinoin) - reducerer sandsynligheden for okklusion af porer, forhindrer nedsættelse af udviklingen af ​​hårene i pæren, reducerer stratum corneum.

Neet og Nair - kemisk depilator. Løsner hårstrukturen. Anbefales ikke til permanent brug. Når kløe opstår, anbefales det at bruge hydrokortison salve.

Specialiseret creme (Follivit, Depantol osv.) - forsigtigt lindrer betændelse, virker som forebyggelse af ardannelse i tilfælde af suppuration. Når man vælger et produkt af denne type, er det nødvendigt at undgå sammensætning med for store mængder af olier og fedtstoffer. Det er vigtigt at huske, at sådanne komponenter kan fremkalde blokering af porer, hvilket kun forbedrer inflammationsprocessen.

Lotion mod indgroet hår - har en fugtgivende, beroligende effekt. Effektivt fjerner pseudofolliculitis. Som en del af værktøjet har salicylsyre, som har antimikrobielle og antiinflammatoriske virkninger, i stand til at fjerne stratum corneum. Ved regelmæssig brug reducerer værktøjet risikoen for indvækst med 90%.

Det er vigtigt! Der er ikke noget stof, der helt kan slippe af med problemet med pseudo-folliculitis. Alle midler er individuelle og effektive på deres egen måde.

Forebyggende foranstaltninger

Hvis der er heldige piger, der endnu ikke har oplevet problemet med pseudo-follikulitis, betyder det ikke, at dette problem ikke vil påvirke dem. Hver kvinde bør have information om metoder til forebyggelse og forebyggelse af indvækst.

De fleste eksperter insisterer på, at kun et besøg på specialiserede skønhedssaloner vil spare fra sygdom. Det er imidlertid også nødvendigt at tage uafhængige forebyggelsesforanstaltninger. Det epilerede område skal vaskes, du kan bruge en mild skrubbe.

Under proceduren er det vigtigt at følge anbefalingerne og implementeringsmetoden. Efter afslutningen af ​​epilationen skal det behandlede område desinficeres, påføres fugtgivende mælk eller fløde. Du kan også bruge specielle formuleringer, der nedsætter hårvæksten. Glem ikke midlerne til at forhindre indgroede hår.

Forum, anmeldelser

På populære skønhedsfora diskuteres spørgsmålet om at fjerne indgroede hår med særlig regelmæssighed. Mange piger er interesserede i hvilken metode til hårfjerning, hvor risikoen for et problem er minimal, og som betyder effektiv forebyggelse.

De fleste brugere deler deres erfaringer og siger, at problemet oftest kommer fra voksning. Og altid ledsaget af betændelse og purulente formationer. Som forebyggelse og eliminering af ubehagelige konsekvenser hjælper skrælning og regelmæssig fugtgivende hud.

Beauties "med erfaring" opfandt deres egen epilationsteknik: dampende huden - påføring af en skrubbeforbindelse - epilering - påføring af en nærende (fugtighedsgivende) komponent. Salicylsalve er særlig populær som helbredende middel.

Fjernelse af vegetation med en epilator nyder ikke ære. Selv ejere af bløde hår bemærkede, at efter anvendelse af epilatoren begyndte forstadierne af pseudo-folliculitis at forekomme. Huden er dækket af røde blodpletter, bumser og små bump er dannet.

Hidtil er det umuligt at møde en eneste kvinde, der ikke ville forsøge at fjerne uønsket vegetation på hendes krop. Ingroet hår efter hårfjerning forstyrrer hver anden kvinde. Og kun den rigtige information, erfaring og ekspertrådgivning vil hjælpe med at forhindre og slippe af med ubehagelige konsekvenser.

Retsmidler for indgroet hår efter epilering

Der er mange måder at fjerne overskydende vegetation på kroppen. Blandt alle de mange moderne metoder er brugervenlig hårfjerning stadig den mest populære. Hun har sine egne fordele og ulemper, blandt andet irritation og indgroet hår efter en hjemme- eller salonprocedure forårsager en masse problemer. Der er flere måder at fjerne indgroede hår efter epilering.

Symptoms funktioner

I de fleste tilfælde dannes indgroede hår efter epilering under proceduren hjemme, men dette problem kan også fremkomme efter besøget af salonen. Dette symptom opstår, når overfladen af ​​epidermis er ret tæt - der er ingen mulighed for håret til at bryde igennem dette beskyttelseslag. Han begynder at bøje sig og vokser så ind i huden eller vandret til ham. I det omgivende væv forekommer næsten altid karakteristisk betændelse og rødme.

Ingroet hår efter epilering

Ifølge statistikker opstår problemet ofte på hårdt og mørkt hår, fordi de har en mere tæt struktur end blond. Det er derfor, at indgroede hår normalt vises efter barbering af benene eller bikiniområdet.

Der er flere grunde, der fører til dannelsen af ​​indgroet hår eller øger symptomens ydre manifestationer:

 • overdækket tæt lag af epidermis;
 • ændringer i hormonniveauer (under graviditet, i 1 halvdel af menstruationscyklussen, mens der tages hormonelle lægemidler);
 • skade på hårkanalen under hårfjerningsproceduren
 • dannelse af et lille ar i hårkanalen. Dette kan forekomme med en række hudskader eller epilering direkte;
 • bryde håret under niveauet af epidermis. Ofte opstår med ukorrekt barbering;
 • krænkelse af barberingsteknikken (brug af et stumt blad, maskin glider mod hårvækst, mangel på gel eller skum under proceduren);
 • iført tæt og ubehageligt undertøj, der passer godt til kroppen efter proceduren. Det gælder især tøj fra syntetiske stoffer.

Indgroede hår, der optrådte efter epilering, skal fjernes. Ellers er der risiko for alvorlig irritation, inflammation og suppuration af epidermis samt dannelse af folliculitis.

midler

Beauticians anbefaler ikke at fjerne indgroet hår ved hjælp af traditionelle metoder - en pin eller en nål. Selv ved brug af desinficerede instrumenter er der en chance for at forårsage en infektion eller endnu mere skade på hårsækken. For nylig er et stort udvalg af forskellige anti-indgroede hårprodukter kommet på markedet for kosmetiske produkter, hvorefter de forsigtigt og forsigtigt løser problemet.

Sprayerne

Brug af sprøjter eller lotioner er den nemmeste og mest harmløse måde at håndtere et indgroet hår på. Værktøjet blødgør huden og åbner porerne, reducerer inflammation og bidrager også til den normale vækst af hårpæren. Det anbefales ikke at bruge i de startede tilfælde. For at opnå et synligt resultat anbefales disse produkter at blive brugt regelmæssigt. De mest populære mærker er:

 • Ingrowgo, SkinDoctors. Dette er et effektivt værktøj fra en kendt australsk producent af kosmetik. Fås i form af en lotion, hvilket gør det nemt at påføre huden. Rødhed og andre tegn på inflammation forsvinder inden for 24 timer efter påføring. Kan bruges på nogen del af kroppen;
Ingrow gå til hudlæger
 • LET'PIL, Gloria. Populær verdensomspændende lotion, der kommer i en økonomisk pakke i form af en spray. Den består af forskellige syrer (salicylsyre, mælkesyre, æblesyre) såvel som naturlige ingredienser, der ikke kun forhindrer indfødning af håret, men også blødgør og fugter huden. Det anbefales at bruge 2-3 gange om ugen efter proceduren for epilering;
 • HairPuller, Depilflax. Den vigtigste aktive ingrediens i dette værktøj er salicylsyre. Takket være de ekstra komponenter virker det forsigtigt på hårsækkene og epidermis celler, hvilket gør huden jævn og jævn. Ved regelmæssig brug reduceres risikoen for indgroede hår betydeligt;
 • Oasis. Fås i en bekvem lille flaske, der varer i flere måneders brug. Eliminerer betændelse i området af indgroet hår, udligner hudens farve og struktur. Ved regelmæssig brug kan du ikke være bange for bivirkninger efter hårfjerning.
Oasis

De fleste sprøjter indeholder salicylsyre eller mælkesyre. De håndter ikke kun effektivt eliminering af kosmetiske problemer, men kan også forårsage alvorlige allergier og irritation. Før du bruger det anbefales det at kontrollere sammensætningen på albuens hud, og kun derefter anvende på mere følsomme dele af kroppen.

Cremer

Lægemidlet til indgroet hår efter epilering i form af en creme har en olieagtig struktur, takket være, at den absorberes godt af huden. Resultatet af proceduren er mærkbart efter 2-3 timer efter påføring af sammensætningen. Cremen har en kompleks virkning, det fugter huden, eliminerer betændelse og forhindrer også dannelsen af ​​indgroede hår. De mest kendte modeller:

 • AHA-Cream, AraviaProfessional. Cremen skal bruges umiddelbart efter hårfjerning eller shugaring. Den består af flere typer frugtsyrer, der eksfolierer døde hudceller i epidermis og lindrer betændelse, forhindrer udbrud af indgroet hår. Velegnet til alle hudtyper;
AHA-Cream, Aravia Professional
 • Koncentreret creme Foli-End, Beauty Image. Som en del af dette værktøj indeholder også frugtsyrer. De giver dig mulighed for effektivt at exfoliere døde hudceller, hvorfor huden bliver tyndere. Takket være ekstra komponenter fjernes irritation og betændelse. Ved regelmæssig brug reduceres risikoen for indgroet hår, og huden blødgør og bliver glat.
 • Follivit. Lavpris apotek afhjælpning for indgroede hår. Tilgængelig i form af en creme-gel, som består af salicylsyre, urinstof og andre syntetiske komponenter. Effektivt lindrer betændelse og irritation, og forhindrer også problemet, så det kan bruges som en forebyggende foranstaltning.
Follivit

Cremer som lotion efter epilering skal anvendes regelmæssigt og påføres huden 2-3 gange om dagen, når et indgroet hår fremkommer. På trods af at de fleste producenter placerer deres kompositioner som allergivenlige, bør du ikke bruge disse midler konstant. På grund af det høje indhold af syntetiske syrer er der mulighed for hudirritation.

olier

Forskellige æteriske olier bruges ofte i sammensætningen af ​​kosmetik til indgroet hår. De hjælper med at slippe af med irritation og rødme, øge normal hårvækst. Bruges normalt olie af jojoba, mandel, oliven, appelsin eller te træ som en del af forskellige masker, scrubs, samt metoden til cauterization af sår. Det er vigtigt at forstå, at hjemmelavede kosmetik er mindre effektive og ikke klare alvorlige problemer efter epilering. Når man vælger en olie, er det nødvendigt at tage højde for sammensætningen, kompatibiliteten med andre ingredienser og individuel intolerance over for visse plantekomponenter.

Brug varm olie forsigtigt, fordi forbrændinger er lette.

Vær opmærksom, når du bruger varm olie i cauterization. Til dannelse af en termisk forbrænding er kun en dråbe opvarmet kosmetik tilstrækkelig.

Mekanisk fjernelse

Brug af pincet til at fjerne indgroet hår er den mest almindelige måde at håndtere dette ubehagelige problem på. Proceduren giver dig mulighed for hurtigt at slippe af med det patologiske hår med minimal sundhedsrisiko. Sletning sker i henhold til følgende algoritme:

 1. Det er nødvendigt at lave en varm komprimering, så huden bliver dampet ud og det indgroede hår vises på overfladen. På dette tidspunkt kan du ikke trække fingrene, fordi der er en chance for at forlade pæren og en del af håret under huden;
 2. Det anbefales at bruge flade pincet - det er vanskeligere for dem at utilsigtet beskadige et betændt hudområde. Ved hjælp af en steril nål skal du maksimere håret ud under huden og derefter forsigtigt hente det op med pincet og trække det ud;
 3. Efter proceduren skal huden behandles med et desinfektionsmiddel, og med stærk irritation anvendes en beroligende komprimering, f.eks. Fra en farmaceutisk kamille eller kalendula.
Mekanisk indgroet hårfjerning

Alle værktøjer skal rengøres og desinficeres grundigt. Fjernelse af indgroet hår med pincet anbefales ikke til personer med følsom hud såvel som i nærvær af alvorlig betændelse.

Disse er de mest overkommelige produkter, der kan findes på ethvert apotek. Salve fra indgroet hår efter epilation giver dig mulighed for hurtigt og smertefrit at slippe af med problemet, samt for at undgå uønskede konsekvenser. Ofte anvendes salver i sammensætningen af ​​kosmetik til hjemmet sammen med olier og andre komponenter. Følgende midler anvendes traditionelt:

 • Ichthyol salve. Det har en udpræget anti-inflammatorisk og antiseptisk virkning. Tillader dig at slippe af med håret i nærvær af stærk irritation og endog suppuration. Produktet påføres natten over, og om morgenen skal filmen fjernes, og huden behandles med en fugtighedscreme og lotion;
Ichthyol salve
 • Salicyl salve. Det mest populære lægemiddel til indgroede hår. Salven forårsager en svag afvikling af det øvre lag af epidermis, som følge af hvilket det patologiske hår kommer ud. Det anbefales ikke at anvende i ren form, det er ønskeligt at fortyndes salicylsalve på anden måde. Desuden bør du ikke bruge det under graviditet eller under amning;
 • Vishnevsky salve. Det er ønskeligt at anvende med stærk suppuration med indgroet hår. Påfør salven skal være om natten, og top med et bandage eller plaster. Efter 1-2 procedurer kan du fortsætte med den mekaniske hårfjerning. Brug ikke denne salve til profylaktiske formål;
 • Levomekol. Dette er et kombineret middel til aktuelt brug. Det har en stærk antibakteriel og antiinflammatorisk effekt. Det bør kun bruges i de mest forsømte tilfælde, i nærværelse af irritation og betændelse. Påfør salven i 2-3 timer, og behandl derefter området med et beroligende middel. Mulige bivirkninger i form af hævelse, rødme eller irritation.

Brug ikke farmaceutisk salve i sin rene form. For effektiv fjernelse af voksen hår er det ønskeligt at tilføje yderligere komponenter - æteriske olier, tinkturer og pomace fra urter.

video

fund

Indgroet hår efter epilering er et almindeligt problem, som mange kvinder står overfor. I dag er der mange værktøjer til at undgå mekanisk fjernelse af indgroede hår. For at forhindre forekomsten af ​​dette ubehagelige symptom anbefales det at anvende forskellige profylaktiske kosmetiske midler, anvende salonmastere og vælge den mest optimale type hårfjerningsprocedure.

Et middel til indgroede hår efter epilation: hvordan man hjælper dig selv?

Til dato er der mange teknikker til at fjerne overskydende kropshår, en af ​​de mest populære er fjernelse af hår. Proceduren giver dig mulighed for at opretholde silken i huden i to eller tre uger, men der er en ulempe, at mange kvinder står overfor - det er indgroet hår. Dette problem kan og skal bekæmpes, og der er mange måder at gøre det på.

Glat og fløjlsagtig hud kan være enhver pige.

Bedre at advare end at slippe af

Hår kan vokse som når salon epilation, og holdt sine egne hænder derhjemme. Selvfølgelig ville den bedste løsning være at forhindre indvækst, end at slippe af med det.

For at forstå, hvad der fører til et sådant ikke meget behageligt og følsomt problem, er det nødvendigt at identificere de vigtigste årsager, som kan forstyrre den naturlige vækst af hår.

Billede af indgroet hår med betændelse.

grunde

Hår kan vokse som regel som et resultat af følgende grunde:

 • hudens tæthed, det afhænger af antallet af epidermier, jo flere af dem, jo ​​hårdere håret for at overvinde spiring gennem dem, så bøjer det sig og vokser vandret under et lag af dermis;
 • hormonelle ændringer, nemlig forhøjede østrogenniveauer. En stigning i dette hormon kan forekomme i første halvdel af menstruationscyklussen eller i nærvær af hormonforstyrrelser;
 • skader på hårkanalen på epileringstidspunktet på grund af forkert holdning, hvilket fører til betændelse, rødme af huden og som følge heraf indfødning af håret;

De mest almindelige årsager til indfødning af hår

 • iført syntetisk undertøj efter epilering, da et sådant stof ikke tillader huden at trække vejret og fører til inflammatoriske processer;
 • svækket hår - når hårfjerningen udføres systematisk, bliver håret tyndere, bliver svagt og som følge heraf kan det ikke føre sig gennem epidermislaget.

Udfør hårfjerning i henhold til reglerne.

Hvordan man forhindrer indgroet hår?

For at forhindre et sådant ubehageligt problem anbefaler eksperter:

 • Brug en kropsskrubbe. Fremgangsmåden bør udføres før depilering, efter at have gnidt huden godt, skraber området kraftigt for yderligere hårfjerning;
 • Brug anti-indgroet hårfløde efter epilering. Særlige lotioner og cremer forhindrer ikke kun hårets indvækst, men nedsætter også deres vækst, og fugt og lindrer huden. Prisen på sådanne midler varierer, men du kan altid vælge den mest passende mulighed;

Cremen vil forhindre udseendet af indgroet hår

 • Peeling epilation sites, i fremtiden skal udføres mindst en gang om ugen. Fremgangsmåden hjælper med at slippe af med død hud, hvorved håret kan vokse gennem dermis;
 • Udfør hårfjerning, efter alle regler. Instruktionen er knyttet til ethvert værktøj til hårfjerning eller brug anbefalinger fra en specialist. En af de vigtigste regler er hårfjerning i henhold til deres vækst, og ikke omvendt.

Ved hjælp af en hård vaskeklud og kropscrub hjælper du med at undgå problemer.

Hvad skal man gøre, hvis du stadig har et problem?

Ethvert problem kan løses, herunder en sådan ubehagelig, der findes forskellige metoder til eliminering.

Lægemidlet efter epilering mod indgroet hår kan laves selvstændigt, følgende anses for at være effektive:

 • Hak en aspirin tablet i et pulver, bland det med en lille mængde vand for at gøre en gylle, og anvend den til det betændte område. Under proceduren kan den betændte hud knibe - det er en normal reaktion, en sådan lotion skal holdes i 30 minutter, skylles derefter med varmt vand;
 • Tandpasta kan bruges på samme måde. Det bekæmper også betændelse og tørrer huden på dette sted;
 • Cream efter indgroet hår efter epilering, blandes med flere bundet i pulverparacetamol tabletter, hvilket resulterer i en konsistens af skrubbe. Et sådant værktøj skal være ridset på problemområdet og derefter skylles med vand;
 • Påfør olivenolien på dine hænder og tag en sukkersnit ved hjælp af dette produkt til at massere området med indgroet hår og skyll med vand. Denne metode vil blive særligt værdsat af ejere af tør og følsom hud;
 • Den mekaniske metode til at fjerne indgroet hår med en nål eller pincet kan kun udføres af en specialist med fuldstændig sterilitet. Uafhængigt bør sådan taktik ikke anvendes.

Brug specielle cremer og lotioner.

Retsmidler til indgroet hår

Der er også specielle produkter, som forhindrer hårets indvækst og rødme, hvoraf nogle er:

 • tretinoin, det forhindrer væksten af ​​hår i selve pæren ved at reducere pore blokering, som i sidste ende undgår indvækst;
 • hydrocortison salve, lindrer irritation og betændelse, men du bør ikke bruge det for ofte, da det er en hormonel medicin og har bivirkninger;
 • Eflornithinhydrochlorid, dets indhold i salver på et niveau på mindst 13% hjælper med at reducere hårindvækst. Denne creme skal bruges dagligt i en måned;
 • i tilfælde af kog og sår er det nødvendigt at ty til antibakterielle lægemidler til ekstern og undertiden til intern brug. Men i dette tilfælde skal du konsultere en læge om gennemførligheden og typen af ​​medicin.

Hvad skal man ikke gøre?

I intet tilfælde kan man ikke ty til nogle metoder, da de kun kan forværre situationen og forårsage en stærkere betændelse. Disse omfatter:

 • Kæmper indgravningsstedet og trækker hår med pincet eller nåle. Denne metode overtræder epidermis integritet og fører til infektion og yderligere betændelse;
 • Genbrug ikke metoden, hvorefter du bemærker problemet med indfødning af hår, ændrer metoden;
 • Klem ikke håret fra en indgroet pære.

Advarsel! Hvis et sted med indgroet hår forårsager hævelse, alvorlig rødme, ømhed og suppuration, bør du ikke selv løse problemet. Kontakt din hudlæge, det er muligt, at der er opstået en infektion på dette sted, og problemet kræver behandling med hjælp fra en specialist.

Det er svært at ikke mærke indgroet hår

Generelle anbefalinger

 • Udfør hårfjerning inden sengetid, det minimerer risikoen for infektion i betændt hud. Om natten vil huden kunne regenerere og dermed være mindre modtagelig for inflammatoriske processer inden for den næste dag;
 • Tørreren og mere følsom hud, jo mindre er det nødvendigt at ty til epilering. I dette tilfælde er dermis såret og der er større risiko for suppuration og betændelse;
 • Forsøg at afstå fra proceduren i menstruationscyklusperioden, fordi nerve receptorer på nuværende tidspunkt er mere modtagelige for smerte, hvilket fører til unødvendigt ubehag;
 • Før proceduren, damp huden godt, dette vil tillade porerne at åbne, hvilket vil lette processen og reducere inflammation mulighed;
 • Brug en hård vaskeklud under vask, men ikke i de første dage efter epilering.
 • Glem ikke om sterilitet, da du kan bringe infektionen på tidspunktet for proceduren. Værktøjet, som du planlægger at gøre hårfjerning på, skal desinficeres. Til dette formål kan du f.eks. Bruge Sterilium.

Vælg den mest egnede type hårfjerning til dig.

Det er vigtigt! Undgå at behandle huden umiddelbart efter epilering med alkoholkrem, kun på særlige måder, da et højt alkoholindhold tørrer huden for meget og kan forårsage den modsatte virkning.

konklusion

Epilation er en procedure, der ikke kan undgås hele livet, sandsynligvis ikke en eneste kvinde, men det er helt muligt at gøre hende mindre ubehageligt og uden konsekvenser i form af indgroet hår.

Følg de grundlæggende regler:

 • udfør proceduren korrekt
 • altid sterile instrumenter.

Og så vil problemet med betændte hårfollikler ikke røre dig, og udseendet af din hud vil glæde af sin silke og glathed. I den præsenterede video i denne artikel er der et andet stykke nyttig information til dig.

Intim samtale: hvor, hvordan og hvordan bleges du i analområdet?

Tip 1: Fjern uønsket ansigtshår