Fugtighedscreme til intim hygiejne i overgangsalderen

Vaginal tørhed er et uundgåeligt symptom på overgangsalderen. Mange kvinder betaler ikke nok opmærksomhed på denne kendsgerning og forsøger at klare det, men for at udholde tørhed er det unaturligt og farligt. For at fjerne disse ubehagelige symptomer er der specielle fugtighedscreme.

Hvordan man vælger midlerne til intim hygiejne for en kvinde over 50 år

Med udbrud af menopausal alder i den kvindelige krop reduceres produktionen af ​​hormonet østrogen gradvist, hvilket medfører visse konsekvenser. Ofte ledsaget af overgangsalder er slimhindenes tørhed og smerter i vagina. Årsagerne til sådanne lidelser er stress, antibiotika, dårlige vaner, manglende køn osv. Vaginal tørhed svækker immunforsvaret og øger risikoen for at udvikle inflammatoriske sygdomme. For at forbedre tilstanden er det nødvendigt at vælge de rigtige fugtighedscreme for intim hygiejne i overgangsalderen.

Hvad skal inkluderes i værktøjet

Når man køber fugtighedscreme, der er designet til at tage sig af det sarte område, skal kvinder være særlig opmærksomme på, hvad der er inkluderet i produktet. Hun skal:

 • indeholder mælkesyre, som gør det muligt at opretholde den optimale balance af mikroflora
 • har D-panthenol, havtorn olde, urteekstrakter;
 • være pH-neutral
 • indeholder ikke aromatiske stoffer, duftstoffer
 • omfatte højt fedtindhold
 • har et antibakterielt stof og vitamin E.

Intim sæbe til hygiejne skal være flydende, så polymererne i det ikke forårsager irritation og er lettere at vaske af med vand. Cremen til fugtgivende det intime område bør ikke indeholde farvestoffer. Produktet har som regel en delikat, delikat aroma som følge af tilstedeværelsen af ​​naturlige ingredienser (salvie eller kamilleekstrakt). For følsom hud, der er tilbøjelig til irritation, skal du vælge et produkt med aloe vera.

Hvilke stoffer til tørhed i det intime område bedre

Det moderne marked med omsorgsfulde midler omfatter et stort antal genstande, som hver især har sine egne indikationer og egenskaber ved ansøgningen. Derudover varierer deres pris meget afhængigt af producenten. Her er nogle af de mest populære og eftertragtede fugtighedscreme for intim hygiejne i overgangsalderen:

Aflaster smerter under seksuel kontakt. Hjælper med at eliminere vaginal tørhed.

Det har en stærk fugtgivende effekt. Fremmer udviklingen af ​​naturlig smøring.

Det anvendes kun efter lægeundersøgelse. Indeholder estradiol, som eliminerer tørhed.

Cream for tørhed i det intime område virker forsigtigt, passer perfekt til vaginal slimhinden.

Hjælper hurtigt med brændende fornemmelse. Normaliserer mikroflora.

Smøremidler

Når overgangsalder, læger anbefaler ikke at stoppe med at have sex. Regelmæssigt sexliv vil hjælpe med at holde vaginale vægge i god form. Selv et par dage af afholdenhed fra intimitet kan bidrage til tørhed og revner i vagina, hvilket gør det smertefuldt for en kvinde at have sex. Du kan løse problemet med et smøremiddel (smøremiddel), som har en lav pH. De mest populære på markedet er følgende smøremidler:

Ikke-hormonalt lægemiddel. Kompenserer let for manglen på vaginal naturlig sekretion.

Søde. Intim gel smøring med overgangsalderen

Intensivt fugtgiver og intensivt regenererer slimhinder. Det har helbredende egenskaber.

Flutschi Origina. Gel smøremiddel

Moisturizes vagina i lang tid. Gør det lettere at glide.

Enhver kvinde med overgangsalderen skal begynde at bruge intime hygiejneprodukter, samt vedvarende anvende passende cremer. Det er bedre at vælge produkter på råd fra en gynækolog. Der er specielle hormonpræparater, der fugtiger slimhinden perfekt og stimulerer den naturlige proces med slimproduktion. Du kan vælge en neutral, intim fløde, der hjælper med at eliminere ubehagelige symptomer. Liste over de mest populære værktøjer:

Cremen fugtiger slimhinderne. Opretter en beskyttende film og forhindrer irritation.

Beroligende creme med mælkeproteiner og shea smør. Fjerner godt irritation.

Stor fløde til fugtgivende intim zone. Hjælper med at øge slimhindernes elasticitet.

stearinlys

Suppositorier - en god måde at fugtige slidhindens slimhinder på. Stearinlys adskiller sig fra smøremidler, da de er i stand til at genoprette produktionen og udskillelsen af ​​vaginal slim i lang tid. Midlerne fjerner godt irritation og favoriserer fornyelsen af ​​slimhinden, samtidig med at tegn på vulvaratrofi reduceres (brænding, kløe, ubehag og spænding under samleje). De mest populære stoffer er:

På grund af dens fugtighedsgivende egenskaber lindrer den sig fra at brænde i lang tid.

Lægemidlet behandler microcracks og eliminerer vaginal tørhed. Forbedring sker i de første uger efter brug.

Stearinlys er et østrogenhormon af kort varighed. De hjælper med at genoprette normal vaginal mikroflora.

Sådan appliceres fugtighedscreme for det intime område

Når overgangsalder er vigtigt at overvåge vaginal hygiejne og vaske ud mindst to gange om dagen. I instruktionerne om brug af specielle præparater for at fjerne tørhed i det intime område anbefales det at bruge dem hver dag. Midler kan anvendes efter at have besøgt badet, poolen, saunaen. Metoden til anvendelse og dosering af fugtighedsgivende lægemidler, der kun er foreskrevet af en læge. Ordningen med at anvende intim fløde:

 • Før du bruger produktet, er det nødvendigt at udføre proceduren ved hjælp af en gel eller flydende sæbe med en neutral pH-værdi
 • til dette formål er det nødvendigt at fugte kønsorganerne med vand og derefter dråbe sæbe, gel, mousse eller skum på håndfladen og skummet;
 • så overfører vi alt til skeden, forsigtigt masserer, vasker væk;
 • Hænderne skal grundigt rengøres
 • Tag derefter cremen, klem på håndfladen;
 • jævnt fordelt over vaginal slimhinden;
 • For at behandlingen skal være effektiv, er det nødvendigt at indsætte en lille mængde creme ind i vagina med spidsen.

Bivirkninger og kontraindikationer

Intime fugtighedscreme er som regel sikkert for kvinder, selv om du altid bør konsultere en gynækolog inden du bruger dem. individuel intolerance af visse komponenter er mulig. Pas på at overvåge tilstanden af ​​vagina efter anvendelse af stofferne, og i tilfælde af rødme skal du helt stoppe med at bruge den. Forsigtighed bør anvendes, når:

 • diabetes;
 • vaskulær sygdom;
 • nyre- og leversygdomme;
 • onkologiske sygdomme.

Mulige bivirkninger:

 • hovedpine;
 • kvalme;
 • trykforøgelse
 • smerter i brystkirtlerne.

Eventuelle produkter, der hjælper med at slippe af med tørhed, kløe i det intime område, kan købes billigt på et apotek eller i specialiserede afdelinger i store butikker. Du bør kun vælge kvalitetsprodukter, der ikke indeholder farvestoffer og dufte. Prisen på intime hygiejneprodukter afhænger af fabrikantens type og mængde af produkter. Fugtighedscreme til intim hygiejne i overgangsalderen kan bestilles og købes fra online-butikken. I dette tilfælde kan deres omkostninger være lidt højere end på apotek siden bliver nødt til at betale fragt.

Hvilke værktøjer bruges til at fjerne tørhed i det intime område i overgangsalderen

Vaginal tørhed med overgangsalderen er et nøgle tegn på overgangsalderen. Problemet opstår uanset eksterne faktorer og forstyrrer en kvindes normale liv. Nogle patienter mener, at ubehag er et uundgåeligt fænomen, men det er en grov fejltagelse. De fleste moderne lægemidler håndterer hurtigt og effektivt tørhed, så behøver ikke at acceptere og tolerere ubehag.

Årsager til ubehag

Hovedårsagen til tørhed er et fald i udskilt sekretion af vagina i vagina, som sikrer optimal kønsorganisme og er et naturligt smøremiddel. Hvis æggestokkene i løbet af ungdommen frigiver den rigtige mængde hormoner og sekretioner, så stopper deres arbejde helt i postmenopausen.

Over tid går tørhed i det intime område med overgangsalderen ikke væk, men forværres kun, så en appel til gynækologen er uundgåelig.

Ud over hovedårsagen til udviklingen af ​​et ubehageligt symptom er der også andre faktorer:

 1. Forringelsen af ​​blodgennemstrømningen - med alderen reduceres blodcirkulationen i vagina, hvorfra den falder, og slimhinden bliver tyndere.
 2. At bære syntetiske undertøj er sådan et smukt materiale, men for en gammel kvinde er det bedre at bære undertøj lavet af naturligt stof.
 3. Rygning - en dårlig vane fremkalder en forringelse af blodforsyningen til alle slimhinder og organer.
 4. Accept af forskellige stoffer - kvinder i alderen 45-55 år bliver ofte syge, så de tager regelmæssigt stoffer, der forstyrrer kroppen.
 5. Køn - under overgangsalderen øger samleje udtørring, hvorfra lyst og lyst forsvinder. Når slim frigøres i små mængder, føles kvinden intens kløe og ubehag.
 6. Diabetes - med fremkomsten af ​​alderdom øges risikoen for diabetes, hvilket ofte forårsager en brændende fornemmelse i perineum.
 7. Stress og dårlig intimhygiejne - konstant stress og mangel på ordentlig pleje af kønsdelene kan forårsage fremkomsten af ​​opportunistiske sygdomme, der forårsager kløe og brændende i skeden.

Tørhed forekommer nogle gange hos unge piger. Når et sådant symptom fremkommer, er det afgørende, at du ser en læge.

Hvad forårsager tørhed uden behandling

Forvent at i løbet af årene vil kroppen blive vant til ændringerne, og ubehag i det intime område i overgangsalderen vil stoppe, det giver ingen mening. Over tid er problemet kun forværret og forårsager andre gynækologiske problemer.

Uden rettidig behandling fører colpitis til følgende komplikationer:

 • Svampe patologier, der forekommer på grund af ændringer i vaginaets omgivelser til alkaliske;
 • Forekomsten af ​​hovedpine, svær svaghed og konstant sløvhed;
 • Udviklingen af ​​urinveje, urininkontinens, smerte under tømning af blæren og udtynding af dets vægge;
 • Erosion.

Tørhed opstår ofte på grund af tilstedeværelsen af ​​nogen patologier, der ikke har manifesteret sig i lang tid.

Liste over sygdomsårsager:

 1. Venereal sygdomme.
 2. Maligne eller godartede neoplasmer.
 3. Diabetes mellitus.
 4. Bakteriel vaginose.
 5. Herpes.
 6. Autoimmun patologi.
 7. Fibroider i livmoderen og livmoderhalsen.
 8. Endometriose.

Desuden fører manglen på regelmæssigt sexliv til, at tilstanden af ​​hormonbalancen forværres. Dette påvirker patientens velbefindende og kvaliteten af ​​hendes liv negativt.

Hvordan tørhed manifesterer - yderligere symptomer

Følelsen af ​​tørhed i vagina er det vigtigste symptom på vagitis. Pas ikke på, at patologien er umulig, hun minder altid om betydelig ubehag, der afledes af yndlings ting og andre aktiviteter. Hvis du kører din tilstand, forårsager det snart kløende lille labia og en stærk brændende fornemmelse. Selv efter et brusebad forsvinder disse symptomer ikke, og hvis de forsvinder, så ikke for længe.

At ignorere problemet medfører en forringelse af det generelle helbred.

Patienten klager over hovedpine, alvorlig træthed, tab af effektivitet. Kløe i det intime område øges kun, og når der tilføres svampeinfektioner, er der en ubehagelig lugt. Med tørhed hjælper forskellige cremer godt, så det er bedre at gå til en læge med det samme end at udholde ubehag.

Behandlingsmetoder

Kun en læge bør behandle tørhed, især hvis brændende og kløe er gået sammen. Selv når en kvinde planlægger at anvende traditionelle metoder, er en gynækologs konsultation stadig nødvendig. I overgangsalderen med tørhed i det intime område ordinerer lægen lægemidler indeholdende kvindelige hormoner. Derudover skal du bruge forskellige salver og geler, hvilket eliminerer andre ubehagelige symptomer.

Behandling er altid lokal, består af brug af lægemidler indeholdende østrogen. Det er nødvendigt at bruge blødgørende midler og fugtighedscreme, der forbedrer tilstanden af ​​vagina.

Lægen ordinerer en omfattende behandling med stearinlys, cremer og smøremidler, nogle gange ved hjælp af hormonbehandling. Med vaginal tørhed er det vigtigt at genoprette hormoner og eliminere ubehagelige symptomer.

Fugtgivende geler

For at normalisere sexlivet og fjerne smertefulde fornemmelser under sex, bruges en gel til at fugtiggøre det intime område.

Smøremidler smører og befugter vagina, reducerer ubehag.

Ofte udpeget sådanne geler:

 • Montavit - lægemidlet indeholder hydroxyethylcellulose. Komponenten erstatter produktivt naturligt smøremiddel, derfor bruges det ofte før køn;
 • Ginokomfort - indeholder ekstrakter af kamille, panthenol og andre aktive ingredienser. Gelen har antiinflammatoriske virkninger, udløser regenerering af celler og væv i slimhinden, eliminerer dræning, brænding, kløe, revner;
 • Gynophyt er et lægemiddel oprettet på basis af hydroxyethylcellulose og glycerin. Eliminerer brænding og tørhed, anvendes umiddelbart inden samleje.

Før proceduren skal du vaske dine hænder, vask og påfør gelen på vulvarens slimhinder samt åbningen af ​​vagina. Det anbefales at bruge en speciel applikator for ikke at bære infektionen.

Hormonale geler

Hvis vaginal slimhinden er for svag, er hormonbehandling ordineret. Hormonale geler hjælper godt, da de indeholder østrogen. Det er en regelmæssig mangel på dette hormon, der fører til udtørring i overgangsalderen. I tilfælde af ubalance foreskrevet sådanne stoffer:

 1. Ovestin - gel med en unik sammensætning påvirker effektivt den svækkede slimhinde. Produktet indeholder mælkesyre, østriol og chlorhexidin. Komponenter desinficerer perineum og starter processen med regenerering. Efter påføring forsvinder kløe, brændende og andre ubehagelige symptomer.
 2. Dermestil - hovedkomponenten - hormonet østriol, som toner vagina og slimhinder, lindrer ubehag og aktiverer optimal hydrering.
 3. Climara - forbedrer blodcirkulationen i vagina i vagina og livmoder og derved forbedrer sekretorisk funktion af slimhinden.
 4. Divigel - et værktøj bestående af hormonet Estriol, som genopretter slimhinden, fugter det og fjerner alle de ubehagelige symptomer.

Terapi med hormonelle geler giver deres indføring i vagina ved sengetid. Procedurer udføres dagligt, og efter 30 dage reduceres doseringen til 1-2 applikationer om ugen.

Sammen med geler før sex skal du bruge fugtgivende smøremidler, som fjerner tørhed og forbedrer det sexliv, der er nødvendigt for god sundhed og ungdom.

Cremer

Hvis behandling med geler ikke giver resultater, ordinerer lægen en creme til kvinden.

Da cremen til intim hygiejne for overgangsalderen er et hormonalt stof, bør kun en læge vælge den.

Liste over menopausale retsmidler til dræning:

 • Vagilak - fugtighedscreme, der øger slimhindenes elasticitet
 • Feminel - indeholder Sheasmør og mælkeproteiner, som perfekt lindrer betændelse og irritation i perineum;
 • Vagizil - betyder ikke kun en fugtgivende effekt, men danner også en speciel beskyttelsesfilm, der forhindrer forekomsten af ​​irritation.

Cream for tørhed i det intime område hjælper med at fjerne inflammation, fjerne irritation, helbrede små revner og sår.

Nogle produkter indeholder kvindelige hormoner, derfor skal du konsultere din gynækolog før brug.

Vaginale stearinlys

For at genoprette slimhinden og eliminere udtørring i overgangsalderen, skal du bruge vaginale suppositorier.

Sådanne stearinlys er normalt tildelt:

 1. Klimaktol-Antikan - midler tilhører ikke hormonalt. Eliminerer ubehagelig følelse og betændelse, og genopretter også strukturen af ​​slimhinden.
 2. Estriol - suppositorier indeholder hormoner, der fjerner symptomer og genopretter mikroflora.
 3. Ovestin - hormonale suppositorier, der bruges til at behandle mikrokaster og eliminere tørhed.

Nogle lægemidler har kontraindikationer, så du skal besøge en læge før brug.

Alternativ medicin

Ud over lægemiddelterapi kan du bruge folkemekanismer, de mest populære omfatter:

 • Til smøring ved hjælp af olier og salver fra naturlige urter. For en kvinde er olivenolie og calendula salve nyttige, som sælges i et apotek. Hvis de anvendes jævnligt, finder vævsforyngelse og sårheling sted;
 • Herbal behandlinger - nogle af dem øger østrogen niveauer, såsom Vitex, Ginseng, Cimicifuga og Dagil. De kan findes i apoteket, men kan ikke bruges sammen med andre lægemidler.

For at fremskynde resultatet er det vigtigt at undgå stress og motion. Øvelse stimulerer hele kroppen og hjælper med at bekæmpe depression.

Hvordan løser du problemet med irritation i det intime område?

Den klimakteriske periode ledsages af en hel masse specifikke symptomer, hvoraf den ene er vaginal tørhed. Uden tvivl er overgangsalderen en uundgåelig naturlig periode i hver modne kvindes liv.

Dette betyder imidlertid ikke, at en kvinde skal komme til udtryk med alle dens manifestationer og udholde tørheden i den intime zone i overgangsalderen. Til dato, for at fugtige denne zone er mange specialværktøjer blevet udviklet: geler, cremer, stearinlys. Det vil sige, de vil blive diskuteret i denne publikation.

Hvorfor tørhed opstår med fremkomsten af ​​overgangsalderen

Som du ved, påvirker hormoner funktionen af ​​den kvindelige krop. Det vigtigste kvindelige hormon, østrogen, påvirker reproduktionsorganernes funktion. Herunder udviklingen af ​​et specielt smøremiddel af vaginal slimhinden og livmoderhalsen.

Denne specifikke slimhindevæske udfører flere meget vigtige funktioner:

 • fugter den vaginale slimhinder;
 • beskytter den mod patogene bakterier;
 • giver en kvinde med en følelse af komfort i det intime område, både under samleje og i ro.

Ved begyndelsen af ​​præmenopausen begynder æggestokkene at syntetisere mindre østrogen. Hormonmangel fører til, at smøringen i overgangsalderen produceres i mindre mængder, og kvinden begynder at føle sig vaginal tør.

Med denne tilstand af kroppen er vanskelig passage af samleje. Efter intimitet kan kvinder føle irritation eller kløe. Sådanne ubehagelige manifestationer bidrager til et fald i kvindens seksuelle aktivitet eller fuldstændig forladelse af det intime liv.

Hvad er de mulige konsekvenser

Mange kvinder er flov over at behandle problemet med ubehag i vagina til en læge og lider ubehagelige fornemmelser. Dette er fundamentalt forkert. For det første er tørhed i det intime område en typisk manifestation af overgangsalderen, som hver kvinde står overfor, uden undtagelser.

For det andet reducerer dette symptom ikke kun aktiviteten af ​​seksuel aktivitet, men reducerer også kvindernes overordnede immunitet.

For det tredje, hvis der ikke gøres noget på tørhed i den intime zone, så er der så alvorlige konsekvenser:

 • mikroskår er dannet på slimhinden, som efterfølgende vil vokse;
 • mulig udseende af candidiasis
 • øger risikoen for at udvikle infektionssygdomme, som over tid kan påvirke nabostillede organer.

Når en følelse af vaginal tørhed opstår, skal en kvinde derfor besøge sin gynækolog for at få råd om, hvilke fugtighedscreme der er bedre at vælge i henhold til kroppens individuelle egenskaber.

Hvad de er opmærksomme på, når de vælger et produkt til den intime zone

Køber et produkt til det intime område af irritation eller tørhed, det er nødvendigt at omhyggeligt studere sin sammensætning. Hvad skal jeg se efter først?

Vi kan udklare følgende betingede liste over obligatoriske komponenter:

Selv de mest "skræmmende" overgangsalder kan besejres hjemme! Bare glem ikke to eller tre gange om dagen.

 • mælkesyre - giver dig mulighed for at opretholde en optimal balance mellem mikrofloraen;
 • Panthenol - fugtiggør huden godt
 • medicinske planteekstrakter;
 • højt fedtindhold.

Det er vigtigt, at agenten for den intime zone har en neutral syre-base balance. Det bør ikke indeholde dufte, farvestoffer, aromatiske komponenter.

Hvad er gelerne for tørhed i det intime område

Fugtgivende gel er en blød emulsion, der har en vandig konsistens. De er meget nemme at bruge og høj kvalitet befugter hele det intime område af en kvinde i overgangsalderen.

Overvej hvilke typer geler er, og hvad er deres generelle brugsanvisninger:

 1. Gel til intim hygiejne - indeholder mælkesyre og naturlægemidler.
  Der er ingen sæbe i det, og derfor vasker det ikke meget. Det produceres i flasker med dispenser. Anvendes i hygiejneprocedurer, som i overgangsalderen varer mindst 2 gange om dagen. For at gøre dette presses en lille del af gelen på armen, og efter at være blevet fortyndet med vand påføres det med bløde bevægelser i det intime område. Produktet vaskes grundigt.
 2. Gel til tør overgangsalderen er beregnet både til påføring på kønsorganets overflade og i det indre kønsorgan, ved hjælp af en speciel applikator, der er knyttet til præparatet.
  Sådanne geler er hormonale og ikke-hormonelle. Sidstnævnte indeholder urte ingredienser, der har en antiseptisk og anti-inflammatorisk virkning.
 3. Gelens smøremidler - midler, der efterligner naturlig smøring under samleje.
  Nogle geler fra tørhed fungerer samtidig som smøremidler.

Hormonale lægemidler er i stand til at fjerne symptomet fuldstændigt, men de kan absolut ikke anvendes uafhængigt. Udpeger en sådan gel kun af en læge og altid efter en omfattende undersøgelse for at udelukke alle kontraindikationer, der skal anvendes.

Cremer og stearinlys til at fugtiggøre vaginal slimhinde i overgangsalderen

Creme-baserede fugtighedscreme eller vaginale suppositorier bør kun ordineres af en læge. En salve eller creme til tørhed i det intime område ordineres normalt til en dame til permanent brug. Smøring af overfladen af ​​intime steder med en creme af en dame lykkes ikke kun at fjerne følelsen af ​​ubehag, men stimulerer også de naturlige processer til udvikling af et naturligt smøremiddel. Dermed forbedrer du dit sexliv.

Hertil kommer, at anvendelsen af ​​den creme til intimhygiejne i overgangsalderen eller vaginale stikpiller, hjælpe kvinder ikke kun slippe af vaginal tørhed, svie og kløe. De reducerer risikoen for at udvikle sådanne farlige sygdomme som bakteriel vaginose eller udeladelse af de vaginale vægge.

Kvinder bemærker, at regelmæssig brug af cremen fjerner den milde form for inkontinens. Instruktioner til brug af cremen til den intime zone angiver, at det er en god fugtighedscreme før og efter badning. Derfor anvendes cremen af ​​tørhed før svømning i poolen eller i havet. Den dame, der bruger et sådant værktøj, føler sig meget komfortabel på ferie.

Fonde, der er værd at være opmærksomme på

Det moderne farmaceutiske marked tilbyder en bred vifte af produkter, der tager sigte på at fjerne tørhed i det intime område af kvinder, der er i overgangsalder.

Vi vil kun fokusere på nogle få stoffer fra hver kategori, vi har gennemgået, der er populære hos kvinder.

Ikke-hormonelle geler

Gel Vagisan - betyder til daglig hygiejne. Basen af ​​gelen er mælkesyre, som opretholder et naturligt niveau af syre-base balance for vagina. Dette bevarer en sund vaginal mikroflora. Gelen lindrer lysfølelser af ubehag, tørhed, brænding og kløe.

Lad os lære de mest populære geler blandt kvinder at kende:

 1. Ginokomfort - producenten tilbyder to produkter, der har forskellige virkninger på grund af vegetabilsk komponent i sammensætningen.
  Ginocomfort fugtgivende, intim gel har følgende sammensætning: Mallow ekstrakt, samt kamille ekstrakt, mælkesyre, panthenol og bisabolol. Anvendelsen af ​​gelen eliminerer permanent følelsen af ​​tørhed i intime områder. Ginocomfort genopretter intim gel i stedet for mallow ekstrakt består af tea tree olie, som har en god antiseptisk, anti-inflammatorisk og antimikrobielle virkning. Værktøjet fremmer ikke kun regenerering af slidhinden i vagina, men effektivt fugtiger det, eliminerer brænding og kløe og forhindrer også skade. Ginocomfort geler kan anvendes som smøremidler. Begge midler indføres i vagina med en applikator 1-2 gange om dagen.
 2. Bliss - et middel til fugtgivende det intime område, som effektivt fjerner ubehagelige fornemmelser under tør vaginal slimhinde.
  På grund af det faktum, at gelen indeholder olieekstrakter af kamille og calendula, fremmer den helbredelsen af ​​slimhindekredsløb. Dens anvendelse forhindrer udseendet af ny skade på epitelet. Det anbefales at tage kurser på recept eller efter behov (efter at have besøgt poolen, før samleje, når der skiftes klima osv.). En lille mængde gel påføres kønsområdet. Kan bruges sammen med kondomer.
 3. Gynophyte er en vaginal gel, der effektivt fjerner fornemmelsen af ​​vaginal tørhed, brænding og kløe.
  Midler, har den hydrerende virkning (rigelig fugtning). Lavet på basis af glycerin og hydroxyethylcellulose. Glycerin moisturizes ikke kun slimhinden, men er i stand til permanent at bevare fugt i epitelet. Gel er bedre end andre midler erstatter det naturlige slim i postmenopausale perioden. Det anbefales at anvende efter at have besøgt poolen, før samleje eller for at fjerne følelsen af ​​ubehag. Som ordineret af lægen kan der anvendes kurser. Den introduceres ved hjælp af en speciel applikator.

Alle overvejede geler befugter effektivt vaginal slimhinden i overgangsalderen. Damer tildele disse midler på grund af den gode hydratiserende effekt.

Hormonale lægemidler

Gels kan bruges af kvinder, der ordineres kombination erstatning terapi. Hvis en dame har indikationer for vedvarende hormonbehandling, så til dette formål er det kombinerede tofasemedicin Femoston ofte ordineret.

Den indeholder to kvindelige hormoner - østrogen og progesteron. Femoston eliminerer effektivt mange climacteric symptomer, herunder vaginal tørhed, kløe, brændende fornemmelse og ubehag.

På tidspunktet for overgangsalderen er Femoston foreskrevet 1/10 eller Femoston 2/10. På præmenopausal stadium kan lægemidler ordineres: Pausogest, Kliogest eller Femoston 1/5. Men en kvinde kan bruge monoterapi - hun drikker piller, som kun omfatter det syntetiske hormon østrogen, og progesteron modtager topisk - ved hjælp af en hormonel gel.

Der skal lægges særlig vægt på det nye hormonelle lægemiddel Ovipol Clio. Dets aktive stof er hormonet østriol, som selektivt påvirker vaginaets vagina, blæreens livmoder osv. Ovipol Clio er et vaginalt suppositorium, som positivt påvirker slidens slimhinde. De er vant til at behandle organerne i det urogenitale system. Ovipol Clio-lys effektivt fjerner tørhed og kløe i det intime område.

Kvindernes sundhed kræver opmærksomhed til sig selv altid, og især i overgangsalderen. Ved præmenopausens stadium hjælper brugen af ​​en speciel hygiejnisk gel med at fjerne ubehag i det intime område. Fugtgivende gel til overgangsalderen lindrer en kvinde fra vaginal tørhed og de ledsagende manifestationer. Vi ønsker dig et godt helbred!

Med hvilken creme kan du fjerne tørheden i det intime område?

Ved overgangsalderen opstår der alle former for ændringer i en kvindes krop. De vedrører stort set alle organer og systemer. Men specielt ofte bekymret for den øgede vaginal tørhed med overgangsalderen. Dette komplicerer ikke kun sexlivet og fører til et fald i libido, men svækker også lokal immunitet, hvilket øger risikoen for at udvikle inflammatoriske sygdomme.

For at forbedre kvinders tilstand og forebygge sygdomme, skal du vælge de rigtige ikke-hormonelle lægemidler til lokal brug. Det kan være en creme, et stearinlys eller en gel. Du skal også tage en ansvarlig tilgang til valget af hygiejneprodukter til den intime zone.

Årsager til problemet

Alle symptomer der opstår i overgangsalderen er forbundet med hormonelle lidelser. Dette påvirker ikke kun organernes og systemernes arbejde, men øger også udviklingen i aldersrelaterede ændringer. I den henseende er det vigtigt at vælge den rigtige creme til hudpleje. Men samtidig falder hygiejnen i den intime zone ofte ude af fokuslyset. Som følge heraf vises tørhed, øget følsomhed af slimhinderne og en høj risiko for at udvikle sygdomme. Kvinder har sådanne klager som brændende, kløe, hyppig irritation efter samleje. Hvis de ikke elimineres i tide, dannes sygdomme, hvilket betyder, at behandling vil være nødvendig.

Tørhed af slimhinden skyldes, at under påvirkning af et reduceret hormoniveau forekommer udtynding og atrofi af membranen. Derudover dannes smøremidlet, som normalt skal frigives, i en mindste mængde. Som følge heraf giver seksuel kontakt smerter. En lignende tilstand kan forekomme ikke kun i overgangsalderen, men også efter sygdom. I dette tilfælde kan du selvfølgelig bruge smøremidler, creme eller fugtgivende stearinlys. Men de virker kun lokalt uden at eliminere årsagerne til patologi. For at eliminere vulvar-vaginal atrofi skal du vælge de rigtige midler, der kan stoppe denne proces.

Da tørhed i slimhinderne kan være et tegn på overgangsalder hos kvinder og et symptom på patologi, er det vigtigt, at det ser ud til at være læge og udelukke sygdomme. Først efter det vil det være muligt at vælge intime hygiejneprodukter og præparater med det formål at udføre behandling af atrofi. Samtidig er creme, gel eller vaginale suppositorier kun et supplement.

Behandling af vaginal tørhed kan udføres både ved topiske præparater og ved generelle midler. I nogle tilfælde må du muligvis tage østrogen.

Fejlfinding metoder

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at enhver tilstand, der er opstået i overgangsalderen, udelukkes med en læge, selv om det er valget af midler til intim hygiejne. Derfor bør stoffer, herunder stearinlys og fløde, kun anvendes som angivet af en specialist. Derudover kan nogle produkter, såsom vaginale suppositorier og geler, indeholde hormoner. De kan også kun bruges efter høring og eksklusive kontraindikationer, især hormonafhængige tumorer.

Først og fremmest, når tørhed i slimhinden opstår, bør du forsøge at slippe af med problemet uden medicin. For dette er det vigtigt at overholde følgende anbefalinger:

 • Vælg de mest hensigtsmæssige intime hygiejneprodukter. Dette gælder for sæbe, gel eller spray. Det er umuligt at isolere et bestemt produkt for alle kvinder, da der altid er risiko for en allergisk reaktion.
 • Der bør gives fortrinsret til fugtighedsgivende midler.
 • Sørg for at bruge smøremidler, der udelukker slimhindebeskadigelse.
 • Det er vigtigt at justere strømmen. Kosten skal indeholde tilstrækkelige mængder vitaminer og et minimum af fedt og sukkerindhold.
 • Du skal drikke så meget rent vand eller mineralvand uden gas som muligt.
 • I mangel af effekt kan du hente traditionelle opskrifter, urtepræparater, homøopatiske stearinlys. Hvis der ikke er nogen særlig effekt fra dem, vælges hormonbehandlingstilbud til kvinder.

Behandling med hormonholdige lægemidler udføres først efter en grundig undersøgelse under streng lægeovervågning.

Valgfunktioner

Tilstanden af ​​slimhinden er direkte afhængig af niveauet af hormoner. Den mindste ændring i deres niveau påvirker øjeblikkeligt vaginaets tilstand. Men herudover kan kvinder i alle former for krænkelser på dette område opstå som følge af brugen af ​​ukorrekt udvalgte intime hygiejneprodukter. Selv uden tegn på overgangsalderen kan det føre til tørhed og kløe. For at træffe det rigtige valg, skal du følge nedenstående regler:

 • Når der er tørhed i slimhinden, skal du se en læge. Kun han kan bestemme årsagen til ubehag.
 • For den intime zone bruges kun de værktøjer, der er beregnet til dette. Du behøver ikke at eksperimentere med ansigtsskum eller anvende legemsgel.
 • Enhver creme, gel eller suppositorier bør have et neutralt pH-niveau, da alkaliske eller sure produkter kan påvirke slimhinderne hos kvinder negativt.
 • Obligatoriske komponenter i et produkt skal være beroligende og fugtgivende ingredienser. Hormoner, mælkesyre, hyaluronsyre, aloe, panthenol og planteekstrakter kan også anvendes.
 • Før du begynder behandling, skal du kontrollere følsomheden for værktøjet. Samtidig skal du købe allergivenlige lægemidler.
 • Gelen eller fløden bør ikke kun fugtgøre, men hjælper også med at genoprette normal mikroflora i vagina, samt eliminere irritation og fremskynde helbredelsen af ​​sår.

Når du vælger et produkt til kvinder, kan du være opmærksom på anmeldelserne, men den endelige beslutning skal altid laves sammen med lægen. Derudover er det i nogle tilfælde nødvendigt at udføre behandling med farmaceutiske præparater.

Regler for brug af cremer og geler

For at det valgte middel skal have en udtalt effekt, er det nødvendigt at nøje følge reglerne for dets anvendelse. Når du har valgt det mest egnede stof til kvinder, bør du omhyggeligt studere instruktionerne, inden du begynder behandling.

Eliminere kontraindikationer og fremhæve selv de mulige bivirkninger, kan du fortsætte til ansøgningen:

 • Det er vigtigt at udføre hygiejneprocedurer i det intime område ved brug af pH-neutrale produkter, før produkterne påføres.
 • Hænderne skal også rengøres grundigt
 • De nødvendige midler anvendes på en palme;
 • jævnt fordelt over huden og slimhinden i labia og perineum;
 • For at behandlingen ikke kun var ekstern, er det nødvendigt med hjælp fra spidsen at indtaste den nødvendige mængde penge i skeden.

Hyppigheden af ​​brug, samt mængden af ​​salve til en procedure og varigheden af ​​kurset bestemmes individuelt af en læge.

Således kan vi konkludere, at behandling af tørhed kan udføres ved forskellige metoder, men under alle omstændigheder vil alle former for topiske cremer og geler være påkrævet.

Mest populære værktøjer

Det moderne marked for narkotika og plejemidler indeholder et stort antal ting. Hver af dem har sine egne egenskaber ved anvendelse og indikationer. Derudover varierer deres pris meget. Her er blot nogle af de mest almindeligt anvendte retsmidler til kvinder til behandling af tørhed:

 • Gel Bliss. Eliminerer irritation i det intime område, fugter og fremmer udviklingen af ​​naturlig smøring. Takket være brugen heraf reduceres symptomer, der bekymrer kvinder i overgangsalderen. Sammensætningen er helt sikker og forårsager ikke en allergisk reaktion.
 • Estriolcreme har en positiv effekt på syre-basebalancen. På grund af dette forbedres den egen produktion af smøremiddel. Aktive ingredienser har en positiv effekt på lokal immunitet, hvilket forhindrer udviklingen af ​​infektion. Det er især vigtigt, at cremen bidrager til produktionen af ​​hormoner, hvilket eliminerer årsagen til tørhed.
 • Divigel er et hormonelt middel og anvendes først efter en lægeundersøgelse. Indeholder estradiol. På grund af dets brug bliver kløe, tørhed, brændende fornemmelse elimineret, og fedtproduktionen stiger. Efter kurset vises en følelse af trøst og den lokale immunitet øges. Sammensætningen er sikker og forårsager ingen negativ reaktion.
 • Gel Vagilak anvendes især til menopausale kvinder. Hjælper med at fjerne tørhed, lindrer smerter, der opstår under samleje, og lindrer også kløe. På grund af mælkesyren, som er en del af produktet, hjælper det med at normalisere syre-basebalancen og øge lokal immunitet.
 • Ginophyte gel kan bruges både som forebyggelse og som behandling. Indeholder kun naturlige ingredienser, især mælkesyre. Hurtigt lindrer kløe, brænder og normaliserer mikrofloraen, som har en positiv effekt på lokal immunitet.
 • Lacticid anvendes til moderat tørhed i overgangsalderen. Det virker forsigtigt, har ingen kontraindikationer og passer perfekt til vaginal slimhinden.

Allerede ved hjælp af disse værktøjer kan du fjerne problemet med slimhindenes tørhed, især hvis du samtidig justerer mad og omhyggeligt overholder personlig hygiejne. Hvis tilstanden forværres, vil recepten af ​​hormonelle lægemidler i piller og injektioner være nødvendig for at stabilisere hormonniveauet.

Fra videoen lærer du, hvad der forårsager tørhed i det intime område og hvordan man skal klare det:

Healing creme eller salve til intime områder

Der er situationer, hvor det er nødvendigt at anvende en helbredende creme til intime områder. Huden på disse steder er meget øm og sårbar. Det kan forblive skadet efter sygdom, revner og slid kan forekomme fra vaskeriet. Når du skrider skridtet og lysken ved uforsigtig bevægelse, er det nemt at skade din hud.

fugtighedscreme

I apoteker og kosmetiske butikker kan du finde specielle fugtighedscreme til intime steder, som bruges efter depilation, barberer sådanne sarte områder. Der er nok lignende produkter til salg. Derfor skal du sørge for at kunne vælge noget. De bør bruges straks efter barbering af håret for at undgå yderligere irritation.

Sårhelende salve

Til helbredelse af sår er revner der cremer og salver baseret på forskellige komponenter. Præsenteret et ret stort udvalg. Du kan vælge det rigtige produkt til kvalitet og pris.

Til behandling af små stykker og ridser i et så delikat område, brug følgende midler.

Solcoserylgel (salve) er egnet til behandling af forskellige sår, forbrændinger, nedskæringer. Det hjælper med at klare skader på huden i lysken og perineum.

Lægemidlet dækker såret med en tynd film, der beskytter det åbne skadede område mod virus, bakterier og svampe. Fremmer helbredelse uden dannelse af ar og ar.

Egnet til brug under graviditet, hvilket er meget vigtigt, for i denne periode er der ofte problemer i det intime område af forventede mødre.

Den aktive ingrediens i Solcoseryl er et ekstrakt fra kalvens blod, opnået ved hæmodialyse. Denne komponent stimulerer produktionen af ​​sit eget kollagen, fremskynder helingsprocessen, køler lidt af behandlingsområdet.

Salve sættes 2 gange om dagen med vaskede hænder på en ren overflade. Cover med en steril gazeforbinding.

Actovegin salve - en analog af det tidligere lægemiddel.

Levomikol salve er et meget effektivt middel. Indeholder et antibiotikum, hvilket gør processen med at stramme snitene hurtigere.

Det hjælper med at bekæmpe infektion, hjælper med purulente sår af høj kompleksitet, helbreder dybe nedskæringer og første graders forbrændinger. Der er en ensartet og hurtig stramning af sårets kanter. Lægemidlet påføres 1-3 gange om dagen på en ren, tør overflade.

Protak creme - et beskyttende stof til det intime område. Påfør med lette skader, scuffs, små betændelser, revner. Skaber en beskyttende film på såroverfladen, fugtiger huden epidermis, har en antibakteriel virkning, beskytter mod infektion. Bidrar til den hurtige ardannelse.

Påfør en lille smule creme på tørt rent hud, gnid i bløde, blide bevægelser, indtil den er helt absorberet.

Pantestin gel har en antimikrobiell virkning, har en helbredende og regenererende virkning. Sammensætningen indbefatter stoffet dexpanthenol, som stimulerer regenereringsprocesserne, fremmer hurtig helbredelse af skader.

Også i sammensætningen er en kraftig antiseptisk Miramistin, som virker på en bred vifte af bakterier, på nogle typer svampe. Komponenterne af lægemidlet supplerer hinanden og har en generel virkning.

Gelens stoffer trænger ind i de dybere lag af huden, takket være hvilken hurtig og effektiv heling der finder sted.

Gel påføres 1-2 gange om dagen indtil fuldstændig heling.

Bepanten og Redningsmanden til undsætning

D-Panthenol salve - dette stof håndterer krænkelser af hudens integritet forårsaget af forskellige årsager.

Værktøjet normaliserer cellulær metabolisme, øger styrken af ​​kollagenfibre og derved øger hudens evne til at regenerere. I tilfælde af skader på huden og dybe væv kræver kroppen en ekstra mængde pantothensyre, som dette lægemiddel indeholder. Stoffet trænger ind i alle lag i huden. Det har en lille antiinflammatorisk effekt. Kan erstattes af Bepanten.

Livredder Balm - er et komplekst stof. Milk lipider har en blødgørende, regenererende, nærende virkning på huden. På huden danner en beskyttende film, på grund af hvilken mindre fugt fordampes. Lipider er i stand til at fugtgøre epidermis, accelerere ardannelsen.

Havtorn olie, en del af balsam, har en antioxidant effekt, regenererer hudceller.

Bivoks er et antiseptisk, blødgørende og beskyttende stof.

Terpentiner lindre betændelse, bedøvelse, indsnævre blodkar, stimulere.

Echinacea ekstrakt er en god antioxidant og immunstimulerende middel.

Lavendelolie beroliger huden, lindrer irritation. Det er en stærk antiseptisk.

Balm Rescuer har en kompleks virkning på sår, revner. Det har mange effekter. Den kliniske effekt er meget hurtig, terapeutisk effekt forekommer inden for få timer efter brug. Tilsammen supplerer hinanden alle komponenter af lægemidlet følgende virkninger:

 • regenererende;
 • beroligende;
 • antibakterielle;
 • helbredelse;
 • beskyttelse;
 • fugtgivende;
 • smertelindring.

Som alle salver anvendes balsammen på en ren, tør overflade. En lille mængde. Derefter dækket med et bandage eller gasbind og klistret på toppen med et gips for bedre effekt. Den næste dosis kan bruges, når du ændrer dressingen eller når du absorberer balsammen.

Ligenthen og Argosulfan kan også anvendes.

Ligenthen gel er et multikomponent lægemiddel. Anvend som et lokalt antibakterielt middel på grund af indholdet af antibiotika. Gelen har en forlænget lokalbedøvelsesvirkning (i sammensætningen er der lidokain). Godt lindrer smerten, bekæmper hurtigt mikroorganismer.

Argosulfan har også en kompleks virkning på forskellige typer skader. Anvendes som et antiinflammatorisk, smertestillende, sårhelende middel. Det beskytter et sår mod indtrængen af ​​en bakteriel infektion i den, kæmper mod mikroorganismer, som allerede er faldet og udviklet inflammation. Foruden sulfanilamid har sølvioner også bakteriedræbende egenskaber.

Præparatet påføres både under påføring og på den åbne overflade, som er forbehandlet med et antiseptisk middel. Det skal være tørt. Ansøg fra 1 til 3 gange om dagen.

Cream til fugtgivende det intime område med overgangsalderen

Smøremidler til overgangsalderen

Vaginal tørhed med overgangsalderen opstår i næsten alle kvinder. Hun bekymrer sig ikke kun efter seksuel kontakt, men på et hvilket som helst tidspunkt manifesterer sig som kløe eller brændende. Desværre overvejer de fleste af de smukke damer denne ulejlighed at være uoprettelig og nægter derfor at besøge poolen, saunaen og sexet. Det er dog nemt at fjerne vaginal tørhed, det er nok at kontakte en specialist, der vælger specielle præparater.

grunde

Med fremkomsten af ​​overgangsalderen reduceres produktionen af ​​østrogen, som er ansvarlig for, at alle kønsorganer fungerer korrekt. Faldet i kønshormon fører til mangel på naturlige sekret, hvilket fører til vaginal tørhed. Udover tørhed kan en kvinde også opleve andre symptomer, som reducerer livskvaliteten:

 • Vedvarende kløe i kønslæberne. Selv efter at have taget et brusebad, passerer det ikke kun, men tværtimod øges.
 • Der er revner i kønslæberne. I tilfælde af infektion kan de blive betændt, hvilket yderligere øger ubehag.
 • Brænding og betændelse kan forekomme i perinealområdet.

Hvis disse symptomer falder sammen med alder af overgangsalderen, skal du tænke over, hvad der er overgangsalderen.

effekter

Tørre overgangsalder bliver årsag til uenighed i familielivet, da seksuelle forhold begynder at miste deres charme på grund af udseende af ubehagelige fornemmelser. Derudover er en kvinde i konstant overstyring og selvtillid, hvilket får hende til at opgive mange aktiviteter, der gør menneskelivet interessant og spændende. Hvis vi taler om den mulige fare, kan tørhed i vagina føre til alvorlige sygdomme.

Alle hormonforstyrrelser er en stærk provokatør af svampeinfektioner. Indtastning af menopausal alder, en kvinde kan bemærke en sygdom som forstyrrelser. Det er selvfølgelig ikke en dødelig sygdom, men hvis du ikke træffer foranstaltninger til behandling, opstår der ubehag inden for de eksterne genitalier. Desuden kan candidiasis fremkalde mere alvorlige sygdomme: blærebetændelse, erosion, fibroider, cyster osv.

Emerging små revner i regionen af ​​labia, forårsager betændelse og fører til udvikling af alvorlige sygdomme. Tørhed i vagina fører til, at kvinden helt nægter at have sex, hvilket yderligere fremkalder en hormonel ubalance i kroppen.

Forberedelser til tørhed i den intime zone i overgangsalder bør vælges af en specialist under hensyntagen til kvinders sundhedstilstand. Man må huske på, at selvbehandling ikke kun kan fjerne tørhed, men tværtimod fremkalde forskellige komplikationer.

I dag er det farmaceutiske marked fyldt med en overflod af geler i overgangsalderen til tørhed. Overvej de mest berømte stoffer, der viser en øjeblikkelig positiv effekt efter brug:

 • Gel "Bliss." Den indeholder kamille og calendula oliebaserede ekstrakter. Gelen forhindrer irritation af genital slimhinden, reducerer ubehag forbundet med udseendet af små revner og har også en fugtgivende effekt.
 • Intim gel smøring under overgangsalderen "Vagilak." Den indeholder mælkesyre, som forhindrer candidiasis. Gel "Vagilak" hjælper med at fugtiggøre vagina, reducerer kløe og brænding, forhindrer revner, og har også en sårhelende virkning.
 • "Laktatsid". Den indeholder mælkesyre, som har en direkte effekt på at opretholde det naturlige sure miljø i det kvindelige reproduktive system og forhindrer udviklingen af ​​svampeinfektioner.
 • Gel for intim hygiejne med overgangsalderen "Divigel." Det indeholder en vis mængde østrogen, så det har en positiv effekt på det kvindelige reproduktive systems funktion.

Ud over fugtgivende geler er det lige så passende at bruge smøremidler til overgangsalderen, der bidrager til at forbedre kvaliteten af ​​seksuelt liv:

 • Intimt smøremiddel til kvinder med overgangsalderen "Uslada". Det fugtgiver ikke kun slimhinden af ​​de genitalske organer, men fremmer også helingen af ​​små sår.
 • Smøremiddel "Montavit" bidrager til den naturlige udvikling af naturlig smøring. Det er ikke hormonalt, så du kan ikke bekymre dig om, at kvindens velbefindende med sin gentagne brug vil forværre.
 • Intim gel Flutsch Original fugtigt aktivt og har anti-inflammatorisk virkning.

creme

I overgangsalderen anbefaler eksperter at bruge fugtighedscreme hver dag. De har en stimulerende virkning på produktionen af ​​naturlig smøring hos kvinder:

 • Cream "Feminel". Den består af mælkesyre, som understøtter den naturlige mikroflora af vagina i den normale tilstand, og forhindrer også udviklingen af ​​dysbacteriosis og lindrer tørhed.
 • Intim fløde til overgangsalderen "Vagizil." Det lindrer irritation forårsaget af tørhed, reducerer betændelse, har en sårhelende effekt. Desuden kan dette lægemiddel bruges i løbet af dagen, da det ikke efterlader pletter på tøj.

ansøgning

Geler og cremer med en fugtgivende virkning er stoffer, så de skal anvendes korrekt:

 • Først skal du udføre hygiejnisk behandling af kønsorganerne. For at gøre dette skal du bruge specialværktøjer designet til at rense intime områder.
 • For at rense kønsorganerne skal du kun bruge rindende vand eller kogte.
 • Tør ikke kønsorganerne af med et fælles håndklæde.
 • Klem en lille mængde creme eller gel på en tør håndflade og spred den til kønsorganerne. Hvis røret er udstyret med et spids, er det ønskeligt at placere en vis dosis fugtighedscreme inde i vagina.

Folkemedicin

Når overgangsalder under tør vagina altid kommer til hjælp af medicinske urter:

 • For at eliminere tørhed er douching med calendula decoction meget nyttigt. For at forberede bouillon skal du tage 30 gram tørt græs, hæld et glas kogende vand og lad blandingen stå i en halv time. Denne bouillon bruser 5 gange om ugen.
 • En tampon dyppet i en olieopløsning af E-vitamin hjælper med at reducere vaginal tørhed. Det er nok at placere det i 5 minutter i vagina, så fjern og behandl kønsområdet med en fugtighedscreme.
 • Som smøremiddel kan du bruge olivenolie uden tilsætningsstoffer eller kalendula. De fugtiger fuldstændigt slimhinden og fremmer helingen af ​​små sår i regionen af ​​labia.
 • Tørhed i det intime område med overgangsalderen er et ret almindeligt problem, så vær ikke flov over det. Før du bruger noget middel skal du konsultere en specialist.

Vaginal tørhed: smøremiddel, suppositorier, creme og fugtighedscreme

Vaginal tørhed er et problem, som de fleste kvinder i den fødedygtige og postmenopausale alder står overfor. Ofte ledsages tørhed af symptomer som kløe og brænding i kønsområdet.

Årsagerne til sådanne manifestationer kan være forskellige. Du skal forstå, hvad der kan forårsage tørhed i skeden og hvordan man fjerner dette symptom. Det moderne sortiment af stoffer, såsom gel, olie, salve, andre feminine hygiejneprodukter, er meget bred, så du skal finde ud af, i hvilke tilfælde du skal bruge et bestemt lægemiddel.

Vagina anatomi

For at forstå mekanismerne for forekomsten af ​​ubehagelige følelser skal du kende de fysiologiske processer, der forekommer i kønsorganerne hos kvinder.

Skeden er et hul rørformet organ. Top kommunikerer med livmoderen gennem halsen. Nedenunder kommunikerer med det ydre miljø gennem vestibulen. Indgangen til vagina ved fødslen er lukket hymen.

Væggen af ​​kroppen har en fire-lags struktur:

 1. Slimhinden - dækker den indre overflade.
 2. Submucosa er et lille lag fibre, der adskiller slimhinde fra underliggende lag. Indeholder blodkar og fedtvæv.
 3. Det muskulære lag - har fibrene placeret i længderetningen og cirkulært. Gør det meste af kroppens væg.
 4. Adventitious, ydre lag - består af bindevæv, der er nødvendigt for at begrænse kroppen fra andre strukturer.

Hvert af disse lag af væggen udfører sin egen funktion for at forstå mekanismen for forekomsten af ​​ubehagelige fornemmelser i det intime område hos kvinder, men det er umagen værd at analysere fysiologi af vaginal slimhinden mere detaljeret.

Slimhinde

Hele den indre overflade af vagina er foret indefra med stratificeret pladeepitel. Denne struktur er det indre lag - slimhinden. Epitelet samles i adskillige folder, der er nødvendige for at ændre skedenes form og størrelse.

Epitelet indeholder et stort antal slimhindebetændelser. Disse strukturer er nødvendige for at producere hvidlig slim. Phlegm udfører flere funktioner:

 1. Baktericide, beskyttende. Nødvendig for dannelsen af ​​den korrekte mikroflora af vagina. Lavt syrereaktion på grund af indholdet af mælkesyre giver de nødvendige betingelser for eksistensen af ​​lactobaciller og forhindrer reproduktion af patogene mikrober.
 2. Seksuel funktion. Slime indeholder en stor mængde glykogen. Dette stof udfører trofisk (ernæringsmæssig) funktion for sæd, der passerer gennem vagina. Derfor øges slim sekretion under sex.
 3. Udlede. Med slim fra vagina udskilles epitelet, ude af stand til at udføre dets funktion, mikroorganismer, blod, endometriske derivater og andre ikke-levedygtige væv.

Ændringer i produktion og udskillelse af slim forekommer under hormonernes virkning i den kvindelige krop, så sekretionernes art varierer hos kvinder med alder:

 • Hos piger i perioden før puberteten på grund af utilstrækkelig mængde østrogen er udskillelsen af ​​slim minimal. Det går ikke udenfor og er placeret på epithelets overflade.
 • Tildelinger begynder at forekomme i 1 år før den første menstruation, stigende med alderen.
 • Yderligere ændringer i mængden af ​​slim afhænger af fase i menstruationscyklussen. I den første fase er volumen afladning minimal, slimens art, farven er fraværende.
 • I løbet af ægløsningstiden øges mængden, viskositeten øges, farven kan nå en beige skygge.
 • I anden halvdel af cyklussen bliver udskillelsen kremagtig, ikke rigelig.
 • I overgangsalderen falder mængden af ​​slim gradvist, selv til dets fravær. Dette medfører ubehagelige symptomer, såsom tørhed, kløe, brænding.

Også visse ændringer i egenskaberne af vaginal slim er også karakteristiske for svangerskabsperioden. På grund af den øgede blodcirkulation af reproduktive organer på dette tidspunkt øges mængden af ​​slim. De er forbundet med cervikal slim, hvis volumen gradvist stiger til leveringstidspunktet.

Efter fødslen strømmer lochia fra kønsorganet - fysiologisk postpartumafladning. Deres volumen falder inden for 4-6 uger efter graviditeten.

Vaginal tørhed: årsager

Af det ovenstående kan det konkluderes, at den eneste fysiologiske faktor for tørhed i det intime område kan være overgangsalderen. Hvis kløe, brændende, tørhed manifesteres hos kvinder i andre perioder af livet, kan årsagerne være:

 1. Dysfunktion, fravær af æggestokke.
 2. Hypoestrogenisme - mangel på kvindelige kønshormoner.
 3. Endometriose.
 4. Infektioner af reproduktive organer.
 5. Immunsystemet lidelser.
 6. Overtrædelser af den nervøse regulering, der opstår under påvirkning af stress, depression, træk ved det autonome nervesystem.
 7. Anatomiske og fysiologiske træk, en tendens til nedsat udskillelse af kirtlerne.
 8. Narkotika: kemoterapi, antihistaminer, anti-depression stoffer.
 9. Rygning.

Disse faktorer, sammen eller separat, kan forårsage kløe, brænding og tørhed i vagina. Udseendet af sådanne symptomer bør være en grund til at gå til en gynækolog.

Med overgangsalderen

Siden præmenopauseperioden (45-50 år) falder niveauet af østrogen, det primære kvindelige kønshormon, gradvist og støt i kvinder. Dette fører til omstrukturering af hele organismen og især af kønsorganerne.

Intensiteten og varigheden af ​​menstruationen falder indtil deres fravær - overgangsalderen. På samme tid vises en sådan tilstand som vaginal tørhed.

Reduktion af mængden af ​​vaginal slim, alkalisering af penisens hulrum, øget sårbarhed af epitelet - faktorer for indtrængning i slimhinden af ​​patogene mikroorganismer: bakterier, vira, svampe.

Disse mikrober kan være en provokerende faktor for forekomsten af ​​sygdommen atrofisk vaginitis.

Denne tilstand manifesteres af følgende symptomer: brænding, kløe, tørhed i det intime område, smerte under samleje, slimhindeblødning, øget trang til at urinere. Infektion kan fange store områder af slimhinden og endda involvere nabostillede organer: urinrøret, livmoderhalsen, blæren.

Behandling af kløe og tørhed forårsaget af denne årsag er i stand til gel indeholdende østrogen.

Efter fødslen

Som angivet ovenfor, efter afslutningen af ​​graviditeten inden for få uger forlader lochia skeden - postpartumudladning. Imidlertid er de ikke en fuldvundet vaginal slim, dens antal efter afslutningen af ​​graviditeten er fysiologisk reduceret.

Dette skyldes flere faktorer: et fald i niveauet af østrogen, beskadigelse af en stor del af epitelet under barnets passage gennem fødselskanalen og dermed udtyndingen af ​​slimhinden.

Lægerne fastsatte den periode, hvor tørhed, ubehag under samleje, øget blødning og endog kløe er fysiologiske efter afslutningen af ​​graviditeten - 2 måneder. Hvis symptomerne vedvarer længere, er der problemer med vandladningsforstyrrelser, du bør kontakte læge til behandling. De angivne symptomer kan indikere en infektion.

Tør sex

Udseendet af tørhed, kløe, vaginal smerte under samleje hos kvinder kan skyldes årsagerne nævnt ovenfor.

Ofte forekommer sådanne manifestationer i smitsomme sygdomme i vaginal slimhinde eller hormonelle ændringer.

Hvis du er under 45 år, skal du kontrollere årsagerne til ubehagelige symptomer. En komplet blod- og urinprøve samt et smear på mikrofloraen vil bidrage til at eliminere den smitsomme sygdom.

En blodprøve for hormonal status afgør, om der er et fald i østrogenniveauer. Yderligere behandling afhænger af de opnåede resultater.

behandling

Eliminering af tørhed, kløe og brænding i vagina bør foretages af en gynækolog. Han vil foretage en omfattende undersøgelse af kvinden, identificere årsagen til symptomerne. Behandling af sygdommens opførte manifestationer er opdelt i etiotropisk (eliminering af årsagen) og symptomatisk (kontrol over symptomernes sværhedsgrad).

Det er nødvendigt at påbegynde behandling af infektionssygdomme med normalisering af kønsorganernes hygiejne. Reglerne for brug af specielle præparater kan foreslås af den behandlende læge.

Retsmidler til lokal brug

Vaginal gel, olie, suppositorier, creme, salve og andre intime hygiejneprodukter hører oftest til gruppen af ​​symptomatiske midler, men nogle af dem indeholder antibakterielle lægemidler eller hormoner, som eliminerer årsagen til sygdommen.

For at genoprette vaginal slimhinde, for at eliminere ubehag, såsom kløe og tørhed - disse er opgaverne af lægemidlet i denne gruppe.

Det er nødvendigt at forstå, hvordan disse værktøjer fungerer, og under hvilke forhold er det tilrådeligt at bruge dem. Behandling med ethvert stof er en ansvarlig proces, der kræver råd fra en erfaren specialist.

fedt

Hvad skal man gøre, hvis tørhed og kløe kun opstår under sex? Hvis du er bekymret for symptomerne på det intime område under samleje, kan et smøremiddel være løsningen.

Dette værktøj er mest hensigtsmæssigt til brug for dem, der ikke har andre manifestationer af sygdommen, med de individuelle karakteristika ved nedsat vaginal slimudskillelse. Intim gel, ikke-hormonelle fugtighedscreme - den bedste løsning på disse problemer hos kvinder.

Creme og smør

Hvis hormonbehandling er kontraindiceret, eller stoffer der indeholder østrogen, forårsager uønskede virkninger, kan en creme, salve eller olie, der fugtiger slimhinden, hjælpe. Olien indeholder normalt naturlige ingredienser, som stimulerer udskillelsen af ​​vaginal slim.

Der er specielle olier til intim muskelmassage, som har til formål at forberede kønsorganerne til fødselsprocessen.

Det er meget nyttigt at gøre sådanne øvelser før fødslen, det forhindrer uønskede konsekvenser fra den intime zone.

For at vælge den rigtige olie til løsning af intime problemer, kontakt en specialist.

Midler til normalisering af vaginal funktion er ofte tilgængelige i form af en gel. Denne form kombinerer fordelene ved lokal brug og langvarig effekt.

Gelen kan indeholde antibakterielle og antiseptiske midler. Eksempler på sådanne lægemidler er Ginofit, Ginokomfort, Floragin Gel, Vagilak.

Til behandling af hormonelle lidelser i overgangsalderen hjælper gel indeholdende østrogen: Estrogel, Divigel.

Inden du bruger gelen, skal du kontakte din læge for at bestemme kontraindikationer og mulige bivirkninger.

Gel, olie, salve eller andre former for feminin hygiejne bør kun anvendes, hvis der er passende indikationer, som en specialist vil hjælpe med at forstå. Det er gynækologen, der skal behandle sygdommen i skeden.

Relaterede artikler

Tørhed i den intime zone med overgangsalderen: hvordan man slippe af med ubehag

Climax - en naturlig scene i hver kvindes liv. For størstedelen af ​​det retfærdige køn udgør det 25-30% af hele livscyklusen. Ingen kan forudsige tidspunktet for dets forekomst med nøjagtighed. Men der er statistikker, der angiver gennemsnit. Ifølge sidstnævnte begynder overgangsalderen normalt efter 45-47 år og varer op til 65-69.

I sig selv er det ikke en sygdom. Dette er en naturlig overgang fra perioden med aktiv reproduktion til dæmpningen af ​​den reproduktive funktion. Og det skal opfattes nøjagtigt på denne måde - som en overgang til et andet niveau: normal, korrekt og sund.

Men at være et alvorligt stress for kroppen, ledsages denne periode ofte af ubehagelige fornemmelser. Blandt dem er en af ​​de vigtigste ubehagsproblemer tørhed i den intime zone i overgangsalderen.

Dets årsager er de samme for alle:

 • det reproduktive reproduktionssystems specifikke struktur
 • afhængigheden af ​​den generelle stat på den hormonelle baggrund, som varierer meget efter 40 år
 • akkumulerede effekter af ukorrekt livsstil, ernæring, dårlige vaner, underbehandlede sygdomme;
 • aldersrelaterede ændringer i kroppen i forbindelse med hastigheden af ​​regenerative processer, metabolisme, blodkredsløbets kvalitet.

Før overgangsalderen

Hvor kommer vaginal tørhed i overgangsalderen fra, og hvorfor er det ikke i alderen 20-45 år (hvis problemet er til stede i denne alder, indikerer det patologi og kræver den mest ansvarlige tilgang til behandling)? Svaret på det sidste spørgsmål kan opsummeres i to punkter.

 1. Kredsløbssystemet sænker ned. I en alder af aktiv reproduktion føder de kvindelige kønsorganer aktivt med blod, alle nødvendige elementer og vitaminer leveres hurtigt. Integrationerne af organerne i det urogenitale system er mættet med ilt - deres celler opdateres hurtigt og forbedrer løbende processerne i æggestokkene.
 2. Æggestokkene - produktionsområdet for de vigtigste kvindelige hormoner - producerer østrogen aktivt. Det er ansvarlig for vævets elasticitet og beskyttelse af vagina med lidt sur slim, et smøremiddel, som samtidig opretholder vulvaens tilstand, giver komfort under samleje.

Sekreteringen af ​​smøremidlet i en alder af 20-45 år giver ikke kun trøst, men beskytter også organerne mod indtrængen af ​​infektioner, fremmer hurtig fjernelse af toksiner, potentielt farlige elementer.

Hvad sker der i overgangsalderen

Ved overgangsalderen bliver kroppen ændret - den reproduktive funktion begynder at "falme ud", hvilket resulterer i:

 • reducerer dramatisk slem / smøremiddel sekretion;
 • kønsorganer er langsommere opdateret på grund af ændringer i kredsløbssystemet;
 • slimhinder reduceres;
 • væv af organer og beskyttelsesdæksler mister elasticitet og bliver tyndere;
 • På grund af udtyndingen af ​​organernes væv bliver nerveenderne i epitelet blotte, følsomheden øges.

Vaginal tørhed er forbundet med mangel på fugt. Slimhinden - den vigtigste beskyttelsesbarriere - bliver tør, mister sin naturlige glathed, hvilket forårsager udtalt ubehag.

Symptomer på ændringer i kvinders reproduktive system efter 45

Hovedårsagen til denne proces er et gradvist fald i niveauet af det kvindelige hormon, østrogen, der produceres. Det er ansvarlig for produktionen af ​​elastin, som sikrer glathed og elasticitet af væv, følelsesmæssige baggrund og støtte fra alle vitale organer. Som følge heraf oplever kvinden i tillæg til hovedvirkningen (tør overgangsalderen):

 • undertrykt libido;
 • bevægende følelsesmæssighed;
 • sveden;
 • rødme (blod spontant ankommer til ansigt, hals, bryst, forårsager trykfald, tremor, feber);
 • fald i arbejdskapacitet (mod baggrund af følelsesmæssig overbelastning og fysisk overarbejde).

Gradvis reducerer kroppens funktion til regenerering forværrer den generelle tilstand - infektioner (urologiske, gynækologiske, intestinale) trænger ind i de dårligt beskyttede væv i kønsorganernes organer. Manglen på fugtgivende smøremidler påvirker tilstanden af ​​vævene negativt - Tynde vaginale vægge er dækket af mikroskader, som fremkalder de vigtigste symptomer på overgangsalderen - den brændende virkning, kløe, ømhed i vagina.

Ifølge statistikken er det listede kliniske billede observeret af mere end 70% af kvinderne i alderen 45-50 år. I mere end 60% af tilfældene fører dette til udvikling af en apatisk tilstand, afvisningen af ​​regelmæssigt sexliv. Sidstnævnte kan provokere alvorlige patologier, både psykologiske og fysiske.

Komplikationer uden behandling

I medicin er symptomkomplekset - naturlige, men ubehagelige fornemmelser - i overgangsalderen blevet kaldt vaginitis eller colpitis (alder / atrofisk / senil). At være ens i symptomatologi med en patologisk tilstand kræver vaginitis særlig pleje. Ellers er der en stigende risiko for overgang fra naturligt ubehag til patogen, udvikling af alvorlige komplikationer.

Hvad kan manglen på pleje af det forfaldne reproduktive system hos kvinder? De hyppigste konsekvenser er:

 • erosion af livmoderhalsen og andre delikate membraner;
 • urologiske sygdomme (infektiøse, bakterielle) ledsaget af udtynding af blærens vægge, smertefuld vandladning, inkontinens;
 • svampeskader på vagina i vagina og livmoder (syrebalancen skiftes til et alkalisk miljø, hvilket skaber et gunstigt miljø for udviklingen af ​​bakterier og sporer);
 • inflammatoriske processer (gynækologi, urologi);
 • risikoen for dannelse af cyster og tumorlegemer er stigende.

Hvor vigtigt er forebyggelse

I praksis med at fjerne tørhed i skeden med overgangsalderen tager regelmæssig undersøgelse af en gynækolog først. Dette er vigtigt, fordi aldersrelaterede ændringer og den akkumulerede virkning (medicin, dårlige vaner) kan forårsage udvikling af farlige sygdomme i overgangsalderen. Det skal forstås, at bag ubehag i alderen kan "skjule" sådanne farlige patologier som:

 • endometriose;
 • diabetes;
 • vaginose;
 • vaginal herpes;
 • onkologi;
 • autoimmune og seksuelt overførte sygdomme.

Østrogenmangel påvirker den generelle tilstand af immunitet - mindsker kroppens evne til at modstå infektioner, sænker den regenerative funktion. Immunsystemet har brug for støtte udefra. På grund af langsommere stofskifte sænker helbredelsen også. Alle disse er grunde til at være særlig opmærksom på dit helbred i overgangsalderen.

Sådan fjerner du ubehag?

Fra tørhed i den intime zone i overgangsalderen er en anden ubehagelig effekt mulig. At være et udtalt ubehag påvirker det stærkt den kvindelige psyke hos en kvinde. Derfor er det nødvendigt at fjerne det først.

Det er værd at starte med en ekspertundersøgelse. Dette er en forudsætning, der afgør effektiviteten af ​​førstehjælp. Hvorfor?

 1. En gynækolog hjælper dig med at vælge hygiejniske behandlinger, der passer til en bestemt kvinde.
 2. Undersøgelsen af ​​sygdommen vil afsløre sig selv (i et tidligt stadium).
 3. Det er muligt at spore udviklingen af ​​negative processer for hurtigt at reagere på farlige symptomer og forhindre karakteristiske aldersrelaterede kvindelige sygdomme.
 4. Det korrekte udvalg af stoffer, der fjerner tørhed, giver dig mulighed for at genoptage det intime liv, som i denne fase er af stor betydning for kvinder.
 5. En kvalificeret høring vil forhindre handlinger, der kan forværre situationen.

Hvad kan du ikke gøre, når ubehageligt? Brugen af ​​hormonelle stoffer (uden forudgående undersøgelse og deltagelse i udvælgelsen af ​​en læge) er yderst uønsket og endog farlig. For vaginitisperioden er det ønskeligt at opgive douchen (især sæbeopløsninger), tage antibiotika, diuretika, lægemidler til trykkorrektion.

Det er vigtigt at vælge høj kvalitet naturligt linned (i størrelse og uden syntetik). Valget af intime hygiejneprodukter bør stoppes på kamille, aloe, colanchoe geler - de fugter slimhinderne, vaskes godt af, fremskynder helbredelsen af ​​mikroskader og har en antiseptisk virkning.

Hormonbehandling til vaginal tørhed

Terapi til tørhed i vagina er valgt individuelt og afhænger helt af arten af ​​det ubehag, der opleves, kvindens tilstand, klimatperioden. Med en signifikant manifestation af negative faktorer kan der kræves hormonbehandling.

Komplekset af et sådant program (ved anvendelse af hormonelle midler) kan omfatte:

 • Hormonale vaginale suppositorier til overgangsalderen. De vælges af lægen, administreres (normalt) en gang om dagen. Fordelen ved denne behandling er kroppens hurtige respons på genoprettelsen af ​​østrogenniveauer. Lyset virker lokalt (kun inden for introduktion). Installeret i vagina med en speciel applikator eller uden den. Under indflydelse af temperatur opløses hormonelle suppositorier hurtigt og erstatter det knappe smøremiddel og dets egen østrogen. Eksempler på sådanne lægemidler - Ovestin, Estrokad, Estriod og andre.
 • Hormonel gel Dette er Ovestin, Divigel, Dermestril. Anvendes på vulvaens vægge, handle hurtigt, doseres individuelt. Ansøgning er normalt ordineret en gang om dagen ved sengetid.
 • Hormonal creme til regelmæssig intim hygiejne i overgangsalderen. Sparer betyder, at det ikke virker straks, men giver en kumulativ effekt.
 • Hormonal ring. Betinget radikal metode til behandling af lægemidler. Ringen er kun installeret af en læge. Handlingsprincippet for lægemidlet er simpelt: når det kommer i kontakt med væv, giver ringen estriol - en type østrogen - genopfyldning af manglen på det naturlige kvindelige hormon. Effekten af ​​denne behandling er forsinket, men den er normalt den længste.

Alle hormonelle lægemidler ordineres kun i tilfælde af akut ubehag hos kvinder. Hormonudskiftningsterapi skal være strengt berettiget. I alle tilfælde har brug af stoffer brug for individuel dosering. Efter en måned med anvendelse af stearinlys, cremer, gel, anbefales det at reducere deres volumener. Med betydelig ubehag, øget følsomhed, alvorlig smertefuld tørhed i vagina, kan lægen anbefale orale hormonpræparater.

Nyttige tilsætningsstoffer i sammensætningen: vitaminer A og E, ekstrakter af calendula, aloe, kamille (helbredende mikrosprækninger), mælkesyre og hyaluronsyre. Forberedelsen bør ikke have en klar farve eller stærk aromatiseret lugt.

Ikke-hormonelle produkter og smøremidler

Brugen af ​​hormonbehandling betragtes som en alvorlig behandling. I de fleste tilfælde er kvinder med overgangsalderen for ikke-hormonelle stearinlys fra tørhed i vagina egnede. Sådanne præparater fremstilles på en plantebaseret basis og indeholder en analog af østrogen-østriol, østradiol, estron, plante. Eksempler på phytomeans - Tsikatridina, Vagikal, Feminella.

Formen af ​​sådanne midler er ikke begrænset til suppositorier. Det kan være cremer, smøremidler, stearinlys. En separat gruppe er smøremidlerne (Flutschi Origina, Montavit gel) - smøremiddel i overgangsalderen. De bruges under samleje for at lindre ubehag og kompensere perfekt for manglen på deres egen slimmasse.

Hvis du er allergisk over for farmakologiske midler, kan du erstatte dem med olivenolie eller calendula olie. Ud over topiske præparater, er folkemæssige midler nyttige til overgangsalderen. Dette bad og mundtlige indtag af afkog af urter. For at vaske væk er det godt at bruge infusioner og afkogninger af motherwort, bowel livmoder, bundkort, nældeværk. Til brug indenfor anbefales at insistere cocktails fra serien, lakrids, arnica, ginseng, salvie. Sammensætningen tigger individuelt såvel som terapeutisk gel eller stearinlys.

Optimering af kost og kontrol af vandindtag i denne periode er særligt vigtigt. Det er nyttigt at spise fisk (Omega-3), fede mejeriprodukter, tomater, ægplanter og frugter. Drikke - fra 2 liter rent vand (uden gas, stuetemperatur) dagligt.

Indikationer og kontraindikationer til brug af østrogencreme til det intime område

En uudholdelig tørhed i vagina forekommer hos mange kvinder. Det er værd at bemærke, at patienter reagerer på problemer på forskellige måder. Nogle damer foretrækker at udholde ubehag stoisk, ignorere problemet. Andre døtre af Eva har travlt med at se en læge, så hun kan hjælpe hende med at vælge en creme med østrogen for at fugtige ømme steder.

Oftere er tørhed i de inderste zoner et af manifestationerne af overgangsalderen. Men sommetider forekommer kløe og ubehag "der" hos unge piger. Hvis en sådan situation er opstået i dig, bør du ikke vælge et værktøj til at tage vare på et sart sted med fokus på råd fra veninder eller slægtninge. Kun en erfaren gynækolog hjælper med at finde en effektiv hormonfløde, der eliminerer kroppens ubehagelige "vagarier".

Årsager til tørhed i sarte steder

Hvis du har en følelse af tørhed og brændende fornemmelse i skeden, så bør situationen ikke få lov til at flyde. Tross alt er manglen på fysiologisk smøring kun et symptom. Det vidner om hormonelle "forvrængninger", udmattende kroppen.

Lad os kalde de faktorer, der kan forårsage en kvinde tørhed i udbudszonen:

 • Overgangsalderen.
 • Graviditet. Bemærk at ikke alle kvinder, der bærer en baby, står over for en skarp og kløende skede. Kun en læge kan ordinere et hormonfugtighedscreme til gravide patienter. Selvbehandling er ikke, hvad det er værd at "knuse rundt" for den fremtidige mor.
 • For nylig overført af en kvindehormonbehandling. Hormonbehandling kan kræve patienter med astma, atopisk dermatitis. På grund af det faktum, at hormonernes virkning på kroppen kan være for hårdt, begynder patienten at føle tørhed i vagina. Intervallerne mellem menstruation hos kvinder, som regel, stiger. For at forhindre udviklingen af ​​inflammatoriske processer i reproduktive organer, skal du fortælle gynækologen om dine lidelser.
 • Forkert udvalgte p-piller.
 • Genera. Tørt intimt område irriterer ofte unge mødre. Dette skyldes en ændring i hormonstatus. Under graviditeten "øgede østrogen i blodet", og efter fødslen af ​​barnet faldt hormonets niveau.
 • Allergi til sæbe eller gel. Pigerne har ofte en negativ reaktion på midlerne til intim hygiejne. Du skal være forsigtig, hvis kontakt med din elskede lækre lugtende gel har en sådan fortsættelse som tørhed og en følelse af irritation i vagina. Det er muligt, at du er plaget af en allergi mod et farvestof eller andet stof (syre, urtekstrakt), som er en del af produktet.
 • Nerveschud, depression, søvnløshed.
 • Spiser krydret og røget mad.

Hvor kommer østrogen fra?

I unge damer er tørhed i de skjulte områder et tegn på sygdom eller en "tilføjelse" til fødsel. Hvis du endnu ikke har født, og kløe i vagina stalker dig i mere end en uge, skal du besøge en læge. Det er muligt, at du udvikler nogen sygdom i æggestokkene eller binyrerne.

Damerne i "efteråret" -alderen har tørhed i den intime zone - forløberen af ​​overgangsalderen. Mængden af ​​smøremiddel der produceres reduceres. Årsagen er det reducerede niveau af det kvindelige hormon østrogen i patientens blod. Uden overdrivelse kan dette hormon kaldes "femininitetens eliksir". Han er jo ansvarlig for vævets elasticitet, intensiv blodgennemstrømning til livmoderen og vagina.

Når østrogen bliver for lav, bliver kvindens vagina tyndere, deres følsomhed stiger. Seksuel kontakt bringer ikke glæde, men smerte og irritation. Tross alt er manglen på naturlig smøring en direkte vej til beskadigelse af vagina i vagina.

Er det muligt at "bedrage" overgangsalderen?

Hos kvinder, hvis alder nærmer sig halvtreds år, betragtes følelsen af ​​kløe, prikkende og ubehag i vagina som en "satellit" af udryddelsen af ​​den reproduktive funktion. Tørhed i intime områder forårsaget af et signifikant fald i hormonet østrogen i blodet. Ved overgangsalderen er niveauet af det kvindelige hormon uundgåeligt faldende. For at mildne uønskede manifestationer af overgangsalderen kan du bruge plejeprodukterne til det intime område, der indeholder i sammensætningen af ​​østrogen.

Det er ikke en skam at diskutere lidelser med en læge. "Afvisning" fra overgangsalderen er ikke nødvendig. Efter alt er de ændringer, han bringer, dikteret af naturen. Samtidig er blindt at adlyde naturen også uklogt. Moderne medicin kan tilbyde kvinder en masse værktøjer, der eliminerer irritation og prikkende "der." Cremer med mælkesyre, østrogen og andre blødgørende midler hjælper med at helbrede revner og sår i vagina. Udryddelsen af ​​reproduktive funktioner er ikke en grund til at glemme det intime liv. Når drømme om moderskab allerede er gået i opfyldelse, når en kvinde har fået erfaring, har deltaget med høje forventninger, kan hendes forhold til hendes mand eller elsker nå et nyt niveau af sensualitet.

Hvad har damerne i "efterår" alderen brug for?

Gynækologer hævder at kløe og prikkeri i intime områder er et problem, der kan elimineres. Højkvalitets østrogen vaginal creme hjælper med at klare irriterende fornemmelser. Hvad er det mest effektive middel til overgangsalderen, at argumentere er urimeligt. Men der er visse krav til geler oprettet til at passe følsomme steder.

Vælge en creme baseret på hormoner, pas på sådanne nuancer:

 • Neutral pH er den sikreste løsning.
 • Foruden østrogen bør cremen indeholde andre komponenter, der "virker" på fugtgivende og lindrende irritation på følsomme steder. Sådanne stoffer kan være panthenol, aloe-ekstrakt.
 • Cremen bør ikke indeholde farvestoffer og parfume præparater.
 • Foretrækker allergivenlige midler.

Forsøg ikke at købe det sædvanlige smøremiddel, hvilket er billigt. Et sådant værktøj lader kun kort irritation ud i ømme steder. Eliminere atrofi af vaginal slimhinden kan kun hormonbaseret lægemiddel.

Det vigtigste er ikke at miste kontrollen over situationen!

En svag brændende fornemmelse, tørhed i de mest ømme steder kan ses af en kvinde længe før ændringerne i menstruationscyklussen og udseende af tidevand. Når patientens menstruation forsvinder, øges symptomet. Tyndning af vaginal slimhinden kan føre til infektion. Det er ikke ualmindeligt, at kvinder udvikler trussel på grund af hormonelle ændringer. Efter alder dame kan "klamre" og blærebetændelse.

At tabe fornøjelsen af ​​sex i en sådan periode er ikke svært. Men det intime liv er vigtigt for damernes psykiske og fysiske sundhed. Nogle desperate kvinder beslutter sig for helt at opgive kærlighedsglæder. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt.

Lægen, der ved at vide om problemet, vil fortælle dig, hvilken hormonfløde der er bedre at købe. Hvis du finder dit middel, vil ubehaget komme tilbage.

Hvilken fløde vil fjerne ubehag i blide zoner?

Lad os ringe midlerne på østrogenbasis, som er meget populære blandt kvinder:

 • Estriol. Denne bløde hormonbaserede creme fugtiger de vaginale vægge, hjælper med at styrke lokal immunitet.
 • Evalgin. Under cremenes indflydelse producerer kvindens livmoderhals og vagina aktivt naturligt smøremiddel. Som følge af en sådan positiv metamorfose kan patienten glemme tørhed og kramper i et skjult sted.
 • Dermistril. Værktøjet øger vaginale vægge, har en gavnlig virkning på slidens slimhinde, helbreder sår.
 • Ortho-Ginest. Grundlaget for denne creme blev taget "passiv" type østrogen-østriol. Cremen virker på specifikke receptorer, hvilket får dem til at producere flere vaginale sekretioner. Det øger også blodcirkulationen i kapillærerne, styrker de vaginale vægge.

Nogle damer er interesserede i at anvende cremen på problemområderne. Oftere, hormonbaserede produkter designet til at bekæmpe vaginal tørhed sælges med et specielt tip, der ligner en miniature kolbe. Dette er en dispenser, hvis anvendelse vil forenkle proceduren for at indføre et livreddende stof i vagina. Brug fløden efter at have taget et bad. Doseringen af ​​lægemidlet bestemmes af lægen.

Om betydningen af ​​disciplin...

Hvor lang tid at bruge en fugtighedscreme med effekten af ​​hormonel stimulering, vil eksperten beslutte. For unge damer, der har sygdomme i reproduktionssystemet, der indeholder østrogencreme, bliver der typisk en midlertidig assistent. Modne kvinder må muligvis have langvarig brug af stoffet.

Når du køber en creme, der eliminerer den brændende fornemmelse i det intime område, skal du huske at du ikke bør stole på dets helbredende egenskaber. Hvis klimaændringerne allerede har påvirket kroppen, vil det ikke skade dig for at rette op på nogle vaner, for kritisk at genoverveje "arsenalen" af dine yndlingsretter.

Vi råder dig til at afvise sådanne handlinger:

 • Drikker kaffe, stærk te.
 • Vanen med at drikke kulsyreholdige drikkevarer. Under overgangsalderen er "sodavand" ikke godt for dig.
 • Brugen af ​​skarpe, syltede produkter i store mængder.
 • Brug af konventionelle geler til at pleje intime områder. For at forhindre irritation skal du vælge geler, der i sin sammensætning indeholder mælkesyre, kamilleekstrakter.
 • Iført for tæt syntetisk undertøj

Hvis du følger disse tips, genopretter problemet med vaginal tørhed ikke sig selv.

Hvordan man bruger strimler til fjernelse af hår

Skal jeg barbere æg?