Vælge en creme til depilation af intime zoner: et overblik over populære producenter

Depilation er en procedure til fjernelse af den synlige del af håret, der ikke påvirker deres rødder. Hvis det er nødvendigt at fjerne uønsket vegetation i det intime område, vælger de fleste kvinder en creme til fjernelse af intime områder. Denne enkle, men effektive måde at fjerne hår på har følgende fordele:

 • relativ brugervenlighed;
 • rimelig pris;
 • hurtig handling;
 • ingen smerte
 • lille chance for irritation.

Anvendelsen af ​​depilationskrem har negative konsekvenser:

 • mulige allergiske reaktioner
 • vanskeligheden ved at fjerne mørkt og tykt hår
 • utilstrækkelig varighed af virkningen af ​​anvendelsen af ​​midler
 • ubehagelig lugt af de aktive komponenter i produktet.

Prinsippet om cremen

Produktets egenart er baseret på de kemiske virkninger af dets komponenter, der påvirker strukturen af ​​keratinhår. Efter lidt tid efter påføring af produktet rulles håret op og kan let fjernes med en spatel, der er fastgjort til produktet.

Brugen af ​​en creme i bikiniområdet er ikke i stand til helt at løse problemet med at fjerne uønsket vegetation (fordi den øvre del af håret er fjernet), men efter at have brugt det bliver håret lettere og blødere.

Er det muligt at fjerne hårfløde på intime steder

Mange kvinder er bekymrede over spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at anvende en depilatory cream i det intime område, da huden på dette område er særlig følsom og øm.

Metoden til at fjerne uønsket vegetation ved brug af en creme er sikker, underlagt instruktionerne om brug af produktet.

For at undgå forbrændinger og rødme anbefales det ikke at holde produktet på huden i mere end den tid, der er angivet i instruktionerne.

På trods af det faktum, at det ikke er muligt at garantere fuldstændig sikkerhed for brugen af ​​depileringsprodukter, er der ingen undersøgelser, der viser den negative virkning af depilering af det intime område med cremen på kvinders sundhed. Derfor er der ingen vægtige argumenter mod eliminering af uønsket vegetation i bikiniområdet gennem denne metode.

Kremvalgsregel

Når man vælger et middel til at fjerne uønsket vegetation i det intime område, bør en kvinde styres af nogle kriterier:

 • Formålet med produktet (præference bør gives til et specialiseret produkt, der anbefales til brug i bikiniområdet)
 • æstetiske præferencer (behagelig lugt, design og emballering af produktet);
 • Korrespondance af depilatorisk creme til intime områder til hudtype (det anbefales at bruge et produkt baseret på plantelægemidler, der beroliger og fugter irriteret hud);
 • naturlige bestanddele af produktet, der ikke forårsager allergiske reaktioner
 • Produktets dato for produktets udløbsdato.

Når man vælger en creme til intim depilering, skal kunderne være opmærksomme på kroppens individuelle egenskaber og muligheden for uønskede bivirkninger ved at bruge produktet.

Populære cremer til depilation i det intime område

Overvej fordele og ulemper ved populære cremer til depilation af det intime område.

 1. Creme Velvet Intim. Det har en overkommelig pris, forårsager ikke hudirritation på grund af dets naturlige sammensætning, har en behagelig lugt og tyk konsistens. Blandt ulemperne udsender køberne et lille volumen af ​​produktet, en ubehagelig padle til proceduren samt en lang eksponeringstid for produktet (fra 10 til 20 minutter).
 2. Creme Eveline 9 i 1. Indeholder urte ingredienser, der har en beroligende og fugtgivende effekt. Brugen af ​​værktøjet giver dig mulighed for hurtigt og effektivt at fjerne hår (eksponeringstid - fra 5 til 10 minutter). Købere bemærker, at produktet har en ubehagelig lugt og ikke skylles godt af med vand og kræver derfor brug af flydende sæbe.
 3. Veet creme til depilation af intimt område. Det har en behagelig lugt og naturligt indhold, der giver mulighed for hudpleje efter hårfjerningsproceduren. Påfør et tyndt lag på huden, så brugen er ret økonomisk. Sættet indeholder en scapula til udførelse af proceduren og midler til hudpleje efter depilering. Eksponeringstiden betyder fra 3 til 10 minutter på grund af den høje koncentration af aktive ingredienser.
 4. Epilex creme kan klassificeres som high cost depilators. Den grundlæggende komponent i produktet reducerer hårvæksten og ødelægger deres struktur. I den henseende bliver håret, der vokser efter fjernelse, tyndere og lettere.
 5. Cream Baptiste Agurk har en overkommelig pris, i sin sammensætning er der naturlige ingredienser. Produktet er hurtigvirkende (eksponeringstid - fra 5 til 10 minutter), det har en behagelig lugt, dets anvendelse forårsager ikke irritation. Produktet fjerner dog ikke hårdt hår nok, og når det anvendes, dannes en patina på huden, der kræver skylning.

Et middel til depilering af intime områder anbefales at vælge baseret på de enkelte kendetegn ved kvindens krop og dets præferencer.

Undladelse af at følge instruktionerne om brug af produktet i intime områder kan forårsage allergiske reaktioner.

Sådan udføres proceduren korrekt: trin for trin instruktioner

For at besvare spørgsmålet om, hvorvidt hår kan fjernes på intime steder ved hjælp af en creme, anbefales det at foretage en slags test til påvisning af allergiske reaktioner. Du bør forsøge at anvende produktet på et lille område af kroppen, og vask derefter dets rester. Det anbefales at starte aflejringsproceduren i tilfælde af irritation og rødme på kroppen efter 2 timer efter påføring af værktøjet.

Instruktioner for hårfjerning bør præsenteres i følgende trin.

 1. Rens huden med sæbe eller kropsvask og tør det tørre.
 2. Klem ud en lille mængde af produktet på den padle, der er fastgjort til produktet.
 3. Omhyggeligt og jævnt behandle de intime områder med et tyndt lag af produktet (den anbefalede tykkelse af cremerlaget varierer fra 1 til 3 mm). Ved anvendelse betyder det at minimere risikoen for negative reaktioner og undgå kontakt med produktet på slimhinderne.
 4. Vent til den anbefalede tid.
 5. Fjern cremen med en scapula (for at lette depilering anbefales det at fjerne cremen mod hårvækstretningen).
 6. Tag et brusebad efter proceduren for at fjerne rester fra det behandlede område.
 7. Hvis det er nødvendigt at anvende produktet i brusebadet, skal du anvende cremen før vask, og fjern derefter dets rester.
 8. Behandl depileringsområdet med hudpleje efter hårfjerning.

Fabrikanter anbefaler ikke at øge brugen af ​​cremen, fordi det kan føre til udseende af negative reaktioner: irritation, rødme, forbrændinger.

Hudpleje efter hårfjerningskrem

Afhugning af det intime område kræver omhyggelig pasning af områdets følsomme hud. Derfor anbefales kvinden efter proceduren at bruge et beroligende middel, der kommer med depilatory creme til det intime område.

For at forhindre indvækst af hår i huden er det nødvendigt:

 • daglig behandle depilation området med fugtighedsgivende og beroligende produkter;
 • ugentlig, mindst 2 gange, behandle huden med en skrubbe.

I tilfælde af hår indgroet i huden, bør du konsultere en læge.

Kontraindikationer

Det anbefales ikke at anvende creme til depilering af det intime område i følgende tilfælde:

 1. Tilstedeværelsen af ​​tumorer på huden i de intime zoner.
 2. Individuel intolerance betyder (det anbefales at købe et produkt med naturlige ingredienser).
 3. Kommende besøg i solarium eller solbadning (hårfjerning udføres 2 dage før de planlagte procedurer).
 4. Tilstedeværelsen af ​​kræft.
 5. Forekomsten af ​​allergiske reaktioner under forsøgsansøgning af midler til et lille område af kroppen.
 6. Tilstedeværelsen af ​​betændelse eller beskadigelse af de intime områder.

Kan jeg bruge cremen til depilering af intime områder under graviditeten?

Da graviditet er en vigtig periode for forventede mødre, opfordres kvinder til at tage ansvaret for ansvaret for at slippe af med uønsket vegetation i bikiniområdet. Der er et behov for at vælge et naturligt, sikkert og effektivt produkt til depilering af intime steder, mens barnet venter.

Kremets kemiske sammensætning udgør ikke en fare for en gravid kvinde, fordi den ikke trænger dybt ind i huden, og selve afpudsningsproceduren ikke forårsager den forventende mor smertefulde fornemmelser.

Brug af produktet af gravide kvinder kræver overholdelse af følgende betingelser:

 • udførelse af proceduren i et ventileret rum (betingelsen skal være opfyldt ikke kun for gravide kvinder, der lider af toksikose)
 • Tidligere test af allergiske reaktioner (selvom en kvinde brugte produktet før graviditet);
 • grundig hudpleje, dens fugtgivende efter depilation.

En gravid kvinde bør være forberedt på behovet for at gentage hårfjerningsproceduren hyppigt, da de vokser hurtigt på grund af udsving i hormonelle niveauer.

Forudsat at instruktionerne om brug og anvendelse af et kvalitetsmiddel er nøje fulgt, er depilatory cream en mild måde at fjerne uønsket vegetation i bikiniområdet under graviditeten.

anmeldelser

Nedenfor er anmeldelser af nogle købere om midlerne til at fjerne bikiniområdet.

Diana, 24 år gammel, Barnaul

Jeg bruger creme til depilation af bikiniområdet Velvet Intim i 5 år. Tilfreds med resultatet: ikke mere brug af barberskære. Hyppig barbering af det delikate område fremkaldte udseende af irritation og rødme i huden. Efter barbering voksede hårdt og mørkt hår hurtigt.

Først købte jeg dyre depilatorer, men så bemærkede jeg, at billigere analoger ikke virker værre, og de er meget billigere. Jeg var overrasket over, at Velvet Intim depilatoren kom til min følsomme hud.

Inna, 32 år gammel, St. Petersborg

Jeg synes, at Veet creme er den mest hurtige og effektive. Jeg købte et værktøj til depilating et bikini område på råd fra en ven. Resultatet er tilfredsstillende. Værktøjet er af høj kvalitet, har en delikat tekstur og en behagelig lugt, fjerner uønsket vegetation hurtigt og effektivt. Efter påføring af produktet bliver håret tyndere og blødere, og huden bliver glat og silkeagtig.

Prisen er ikke lav, men emballagen er økonomisk, varig nok. Forsøgte og billigere modparter betyder, men var utilfreds med resultatet og en allergisk reaktion.

Marina, 29 år gammel, Rostov-til-Don

Jeg kunne ikke beslutte at begynde at bruge depilatory cream i lang tid, og da jeg prøvede, blev jeg overrasket over det hurtige og effektive resultat. Nu bruger jeg ikke barberskære, da håret efter dets anvendelse hurtigt vokser og bliver stift, og huden er beskadiget og tør.

For at fjerne hår i intime områder begyndte jeg at bruge Epilex creme. Når du bruger det, er der ingen smerte og irritation. Værktøjet er dyrt, men fungerer hurtigt. Effekten af ​​ansøgningen varer en uge. Jeg var tilfreds med resultatet, jeg vil bruge det hele tiden.

Daria, 33 år gammel, Saratov

Begyndte at bruge depilatoren efter lang pine med en barbermaskine, voksstrimler og elektrisk epilator. Jeg kan godt lide det faktum, at du kan udføre proceduren hjemme alene og ganske let.

Den mest velegnede depilator, der kan bruges i bruseren. Fjernelse tager ikke meget tid, cremen vaskes let af. For mig er det vigtigt, at huden ikke tørrer, og cremen klarer sig med denne opgave.

Depilatory creme til intime områder

Fordelene ved depilation versus epilation er smertefrit fjernelse af uønsket vegetation uden at skade hårsækken. Depilation er fantastisk til kvinder med følsom hud og endda gravide kvinder. Efter proceduren ser huden ren og velplejet ud, uden rødme.

Fordelene ved depilation før epilering

Depilation er en måde at slippe af med vegetationen på kroppen, som kun fjerner den øverste del af håret, der rager ud over huden. Hårsækken er ikke beskadiget, så nye hår vokser hurtigt. Ved epilering bliver hårene plukket ud, det vil sige, de fjernes sammen med roden. På grund af denne glatte effekt varer omkring en måned. Derefter vokser hårene, og proceduren skal udføres igen. Fælles hårfjerningsværktøjer er voks og pincet, en tråd og en elektrisk epilator.

En vigtig fordel ved depilation er den næsten fuldstændige mangel på kontraindikationer. Fremgangsmåden er hurtig og smertefri, men den kan ikke være egnet til kvinder med individuel intolerance eller overfølsomhed. Et ubehageligt øjeblik er sandsynligheden for at skære sig selv, når proceduren udføres uforsigtigt eller uforsigtigt. Depilation af bikini zonen sker ved hjælp af en aerosol, lotion, gel, creme. De påføres huden, og efter et par minutter fjernes de med en svamp eller plastikspatel.

Kemikalier, der er indeholdt i depilatories, ødelægger den del af håret, der rager ud over hudens overflade. I dette tilfælde forbliver hårsækken intakt og uheldig, hvilket betyder at hårene vokser hurtigt. Den største fordel ved depilation er, at hårene vokser blødt, og huden forbliver glat i ti dage afhængigt af den naturlige intensitet af hårvækst hos en kvinde.

Før du vælger kemisk depilation bikini, skal du være opmærksom på den alvorlige mangel på hårfjerning på intime steder. Piger med følsom hud kan få en stærk allergisk reaktion eller endda kemiske forbrændinger, som kan forårsage ardannelse i fremtiden. Sådanne forfærdelige bivirkninger er ret sjældne. Ofte manifesterer manglen på depilation sig i lokale hudreaktioner, der hurtigt går forbi.

Hårvækst efter voksdannelse begynder som regel i en til to uger. Således giver voks eller professionel creme det mest varige, sammenlignet med andre metoder til hårfjerning, resultatet. På samme tid, efter at have udført flere procedurer, bliver hårene tyndere, og hovedbunden bliver tyndere, hvilket er et plus. Som med enhver kosmetisk procedure har udslip af intime steder med en creme fordele og ulemper. Fordelene ved proceduren er: lav pris, sikkerhed, effektivitet. Ulemperne - let irritation.

Epilation, i modsætning til depilation, er en smertefuld procedure, hvor hårene fjernes fuldstændigt med follikler. Kvinder med overfølsom hud og tendens til allergiske reaktioner anbefales ikke. Epileringsmekanismen er som følger: Flydende voks påføres huden (kold eller varm), og efter et stykke tid trækkes den af ​​med en skarp bevægelse sammen med limede hår. Håret fjernes fra roden, de vokser kun igen efter 3-4 uger. Proceduren udføres også ved hjælp af specielle elektriske epilatorer, som i modsætning til en barberkniv trækker hår fra roden. Væsentlige ulemper ved epilering er hudirritation, smerte, forbrændinger, ar (hvis proceduren udføres forkert).

Særlige egenskaber

Når man vælger en hårfjerningsmetode i intime områder, skal man huske på, at huden på dette sted er meget mere følsom end på benene og armhulerne. Derfor bør du være forsigtig med ikke at skade huden. Det sikreste middel er en barbermaskine og dybe bikini cremer. Husk, at depilation med en barberhøvler fører til indvækst af hår, hudirritation og betændelse i de berørte områder. For at undgå dette er det vigtigt at overholde barberhudets hygiejne, hud og bruge specialværktøj til udtørring.

Depilation udføres i intime områder ved hjælp af voks, laser, sukker (shugaring) og fløde. Den mest populære procedure til enhver kvinde er dyb depilation med en creme. Det betragtes som den sikreste og mest effektive. Det ødelægger hårstrukturen til roden i minutter. For bikini-zonen er sammensætningen af ​​lægemidlet lidt ændret (til armhulerne, benene, zoner over læben, er der andre cremer!). I midler til depilering af den intime zone er der blevet tilføjet særlige blide komponenter med en mild effekt på den delikate hud i dette område.

Det anbefales at teste cremen før brug, og individuel intolerance af nogle komponenter er mulig. Påfør lidt på albuebukken og lad den stå i 10-15 minutter, skyll derefter med vand. Hvis der ikke er nogen allergisk reaktion på huden inden for 24 timer, så er den kvindelige fløde egnet. Som med alle midler til at fjerne overskydende vegetation, betyder midler til afskalning af det intime område en række fordele og ulemper.

Husk at kun hvis du følger reglerne og instruktionerne, kan du opnå høje resultater.

De vigtigste fordele ved denne metode:

 • Smertefri. Det føles ikke ubehag under proceduren. Hvis der er en brændende fornemmelse, er der en chance for, at produktet ikke passer.
 • Hastighed og effektivitet. Proceduren varer maksimalt 15 minutter (læs altid vejledningen). Efter færdiggørelsen skal du fjerne cremen med en spatel og tage et brusebad. Efter depilering anbefales det at fugte huden.
 • Tilgængelighed, omkostningsbesparelser og tid. Du kan købe depilation creme i apoteker, supermarkeder og butikker. Priserne er forskellige, lige fra 150 rubler og derover. De påvirker forsigtigt huden i bikiniområdet, fugter og nærer det. Denne depilatory creme til intime zoner afviger fra andre metoder som voks og shugaring. Værktøjet bruges til hårtab, selv på de mest utilgængelige steder. Proceduren er ikke kompliceret, det kan gøres hjemme alene. Det vigtigste er at følge instruktionerne. Mindre almindeligt forårsager andre produkter rødme, irritation og kløe.
 • Naturlig sammensætning. Vælg kun de cremer, som indeholder naturlige ingredienser. Fugtighedsbevarende midler som æteriske olier, urteekstrakter og vitaminer bør medtages i det rigtige produkt.

Sådan bruges

Før depilering derhjemme påføres et særligt middel på hudområdet, hvorved overskydende fedt fjernes fra hudoverfladen. Derefter fordeles cremen på huden i retning af hårvækst. Efter ansøgning skal du vente et par minutter og fjerne hår med en scapula. Derefter vaske huden med varmt vand og påfør et desinfektionsmiddel samt en særlig mælk, som hjælper med at genoprette huden.

Depilatory cremer er kemiske produkter til hårfjerning. De indeholder stoffer, der svækker forbindelsen mellem proteinkæderne inde i håret.

Der er særlige krav til, hvordan man korrekt bruger en depilatory cream:

 • Det anbefales ikke at udføre udtørring af alle dele af kroppen på en dag.
 • Påfør produktet er nødvendigt i et par minutter for at undgå betændelse og irritation. Følg instruktionerne nøje.
 • Brug ikke udløbne cremer, især under graviditet.
 • Efter proceduren skal du trække vejret frisk luft og holde det med vinduet åbent. Årsagen - den specifikke lugt af kemi, der er til stede i sammensætningen.
 • Det er ikke nødvendigt at eksperimentere med midlerne under graviditeten, det er ønskeligt at anvende kun bevist. Teoretisk kan de bruges, men efter samråd med gynækologen.

Husk også:

 • I flere timer før og efter depilering bør sæbe og alkoholholdige produkter ikke anvendes. Dette øger risikoen for hudtrauma under hårfjerningsprocessen.
 • Cremen påføres i et tykt jævnt lag med en applikatorspatel, så alt hår er dækket af det.
 • Efter 6-8 minutter (den nøjagtige tid for hver producent er angivet i instruktionerne) fjernes fløden med en spatel, og resterne vaskes omhyggeligt med vand.
 • For at undertrykke mulig hudirritation og forebygge allergi anbefales det at sprøjte sprayhud med dermatologisk termisk vand.

Hvordan man vælger

Der er konventionelle og professionelle cremer til depilation. Sidstnævnte indeholder proteolytiske enzymer, såsom papain, trypsin og chymotrypsin. Efter påføring af en sådan sammensætning opvarmes huden yderligere med infrarøde stråler, eller et silikonebånd sættes på. Under opvarmning opbryder enzymer ideelt hår og beskadiger pæren. Efter hver procedure falder mængden af ​​hårdt betydeligt, og resten - genfødes i en næppe mærkbar fluff. Minus proceduren - den høje pris og risikoen for hudirritation.

Kombinationen af ​​professionel salonfjernelse og opretholdelse af glathed senere med creme eller kolde plader med voks eller harpiks er en ideel mulighed for sommeren. Den ubestridelige fordel ved værktøjet til denne zone er brugervenlighed, handlingshastighed og tilgængelighed. Når du vælger en creme til den intime zone, husk nogle regler:

 1. Huden i dette område er meget følsom, så vælg produktet til sart hud. Vær opmærksom på produkter mærket på emballagen: "For følsomme hudområder", "Til bikiniområdet" eller "Til følsom hud". Hårdt hårfjerner er bedst ikke at bruge.
 2. Skim ikke på fløden - bikini-zonen har brug for et kvalitetsværktøj, fordi det er bedre at vælge et velprøvet og pålideligt sted for intime steder. Det er vigtigt for helbredet. Ofte er de billigste midler kun i stand til at klare sig med spiky hår, men de vil ikke "tage" strammere.
 3. Vær opmærksom på sættet - i pakken skal der være en svamp eller en spatel for at fjerne sammensætningen, olie eller lotion til at passe på hudens hud efter proceduren.

Depilatory creme til intime steder

Den smukke halvdel af menneskeheden stræber efter perfektion. Ofte går denne vej i kampen mod naturen: Ved hjælp af kostvaner kæmper vi med overskydende vægt og dårlig metabolisme ved hjælp af kosmetiske produkter - vi forynger ved hjælp af forskellige midler forsøger vi at slippe af med unødvendig vegetation. Piger slippe af med hår over hele kroppen eller selektivt (ben, arme, ansigt osv.), Idet der lægges særlig vægt på bikiniområdet.

Hvorfor fjerne hår på et intimt sted

De fleste piger tænker ikke engang om at fjerne hår på et intimt sted. Den ideelle bikini zone er ikke kun udviklingen i den moderne livsstil.

Fjernelse af uønsket hår på intime steder hjælper med at slippe af med bakterier, der akkumuleres på håret, især hvis hygiejnereglerne ikke følges meget omhyggeligt.

Hår, der er synligt fra under tøj eller trusser fra badedragt, giver ikke bikiniområdet noget æstetisk udseende. I intime forhold tilføjer overskydende vegetation heller ikke seksualitet til en kvinde.

Metoder til fjernelse af pubic hair

Der er mange måder, hvorpå du kan slippe af med hår på intime steder. Hver pige skal selv vælge en passende og passende måde for hendes fjernelse af skindhår. Afhugning af intime steder (fjernelse af den synlige del af håret) er mekanisk (ved hjælp af en razor, pincet) og kemisk (forskellige depilatory cremer).

· Brug en barbermaskine. Den nemmeste og smertefri måde at fjerne hår på, herunder skamhår. Ved intim depilering på denne måde anbefales det at bruge engangsmaskiner med en fugtighedsgivende indsats for at undgå infektion. Du bør også bruge specielle cremer, geler, der fremmer en bedre razor slip. Dette vil medvirke til at minimere mulige nedskæringer. Desværre skal denne procedure ofte anvendes, da resultatet er kortvarigt: børsten kan fremstå meget dagen efter barberingen.

· Brug depilatory cream. Denne metode til depilation er den mest smertefri og mest almindelige. Brug blot cremen med et tykt lag på håret, vent et stykke tid, og fjern det sammen med håret med en speciel spatel.
Princippet om depilation cremer er som følger: De særlige kemiske elementer, der udgør sammensætningen, bidrager til opløsningen af ​​keratin og derved blødgør håret. De aktive ingredienser i cremen ødelægger kun det ydre hår og har ingen effekt på pæren. Den største fordel ved denne metode er fraværet af sår og nedskæringer efter depilering. Ulempen er, at det ikke anbefales at anvende en sådan creme til "internt" hår på intime steder, det vil sige ved siden af ​​slimhinden.

Nyttige tips. Alle muligheder for at fjerne tørre lunger på tæerne og på fodsålen.

Depilation Cream Review

Når du bruger cremen til depilering af intime steder, er det værd at tage kun de med en note, at de er beregnet til bikiniområdet. Depilatory cremer til den intime zone er blødere og mere blide, de indeholder mere fugtighedsgivende elementer. Nogle producenter tilføjer forskellige vitaminer, urteekstrakter, vegetabilske olier og andre nyttige ingredienser til sådanne cremer. Det hjælper med at gøre cremen mere blødere, fugtiger huden og reducerer betændelsen.

Det moderne marked for kosmetiske produkter tilbyder et stort antal depilationskremer af forskellige mærker. De adskiller sig både i omkostninger og i oprindelseslandet, såvel som i nogle af de komponenter, der indgår i deres sammensætning. En af de mest populære depilation cremer er Veet, Eveline, Sally Hansen, Velvet, Cliven produkter, nu vil vi forsøge at forstå, hvilke af disse cremer er bedre.

Depilation Cream Veet

Denne depilatory creme er i stor efterspørgsel. I favoritter skyldes det, at det kan påføres i et tyndt lag, og tiden for dens handling er ret hurtig. Veet er velegnet til følsom hud og forårsager ikke irritation. Sætet til depilation i bikiniområdet omfatter: en depilatory creme, en speciel og praktisk spatel til påføring, en beroligende creme efter depilering af intime steder. Den gennemsnitlige pris er 350 rubler.

Depilatory cream "Sally Hansen"

Denne creme til depilation af bikiniområdet er ret dyrt (den omtrentlige pris er 540 rubler), men er populær blandt piger med meget følsom hud. Det er mindre irriterende for huden, da det indeholder et stort antal fugtighedsgivende ingredienser. Ud over cremen leveres Sally Hansen med en speciel applikatorbørste.

Velvet Depilatory Cream

Cream Velvet refererer til budgetmidler til depilation. Den gennemsnitlige markedsværdi af dette produkt er ca. 60 rubler. På trods af omkostningerne er cremen ret effektiv. Cremen har en tyk tekstur og en behagelig lugt. Forårsager ikke irritation. Velvet sælges med en spatel.

Depilatory cream Eveline 9 i 1

Denne creme har 9 tegn på effektivt at slippe af med uønsket hår. Det er effektivt, sikkert, hjælper med at bremse hårvækst, fugter huden, forårsager ikke irritation og giver glat hud. Den gennemsnitlige pris for en sådan depilatory creme er 95 rubler.

Ved at vælge en creme til depilation bør bikini kontaktes med særlig ansvar, da selv den dyreste creme kan forårsage irritation.

Andre former for hårfjerning i et intimt sted

 1. Epilation (hårfjerning med roden) udføres ved hjælp af voks eller sukker (shugaring), samt ved hjælp af professionelle kosmetiske teknikker (laser hårfjerning, fotoepilering og elektrolyse).
 2. voksning (voksning). Uønsket hår fjernes ved at påføre varmt voks på det. Derefter påføres en speciel strimmel på overfladen af ​​huden og glider af med voks og hår. Irriteret hud bør smøres med et særligt lindrende middel. Metoden til voksning er ret smertefuldt.
 3. shugaring. Proceduren er ikke så smertefuld som voksning, men teknikkerne er ens. Betydningen af ​​shugaring er, at overskydende vegetation fjernes ved hjælp af tyk sukker sirup.
 4. epilering ved hjælp af specielt kosmetisk udstyr (fotoepilation, laserepilation, elektrolyse). Sådanne metoder giver mulighed for flere procedurer for at slippe af med uønsket vegetation for evigt. Procedurer udføres ved hjælp af en laser, foto blink eller eksponering for en elektrisk hårpære. Ovennævnte procedurer er dyre, så ikke alle piger har råd til dem.

Alle disse metoder til hårfjerning, herunder brugen af ​​en depilatory creme, er også velegnede til mænd. Lad os fortælle dig en stor hemmelighed - for mænd har håret samme struktur som for kvinder!

Et øjeblik. En simpel opskrift på ansigtsskrælning med calciumchlorid - bedstemors metode er gyldig nu.

Indikationer og kontraindikationer af magnetisk terapi, kosmetologisk procedure med magnetfelt.

Uanset hvilken metode du bliver kvitt hår på et intimt sted, du vælger, bør du se hvordan din hud reagerer på en bestemt procedure. Hvis der ikke er irritation eller tørhed, er huden fløjlsagtig og øm, så er metoden velegnet til dig, og hvis tværtimod - prøv en anden metode til at slippe af med uønsket hår i bikiniområdet.

Brugen af ​​creme til afhugning af intime zoner og nominelt top 5

Fjernelse af uønskede hår i intime områder er en meget delikat procedure, som kræver brug af kvalitetsværktøjer og overholdelse af forskrifterne for depilation. Til dette formål ved hjælp af forskellige metoder. En enkel og overkommelig måde at udføre proceduren på er brugen af ​​specielle cremer.

Særlige egenskaber

Depilatory cream bruges til intime områder på grund af dets mange fordele, herunder:

 • ingen risiko for hudskade
 • evnen til at kontrollere allergi over for komponenterne i sammensætningen før brug
 • brugervenlighed;
 • smertefri;
 • ingen irritation efter proceduren.

Markedet tilbyder en bred vifte af sådanne produkter. I deres sammensætning har de vitaminer, olier og naturlige ingredienser, der har en fugtighedsgivende og nærende egenskab.

Huden i bikinizonen er følsom over for irritation og mekanisk skade, og i modsætning til alternative metoder til afpudsning (voks, barbermaskine) plejer cremen forsigtigt og beskytter den mod skader.

Mekanismen for deres handling ligger i evnen af ​​deres aktive komponenter til at virke på hårets indre struktur. Dens rod under påvirkning af midlerne dør. Det giver en varig effekt.

Deres ulemper omfatter tilstedeværelsen af ​​en ubehagelig lugt af forskellig grad af sværhedsgrad, muligheden for at udvikle en allergi overfor visse bestanddele af sammensætningen, dens manglende evne til at virke på tykke hår.

Hvad skal man overveje, når man vælger?

Hvis du vælger et værktøj til intime områder, skal du være opmærksom på sådanne funktioner:

 1. Tilstedeværelsen af ​​noter om muligheden for anvendelse til følsom hud. Nogle gange bruger piger creme til at fjerne hår i intime områder og forbliver utilfredse med resultatet. Dette kan skyldes, at det ikke er beregnet til sart hud, så effekten ikke opfylder forventningerne.
 2. Udløbsdato. Forfaldne produkter kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner og inflammation i huden.
 3. Komplet sæt varer. Et kvalitetsprodukt omfatter ikke kun depilationskrem, men også en scapula til hårfjerning efter behandling med et middel, en plejegel efter proceduren.
 4. Producent. Produkter af tvivlsomme mærker er bedre at ikke købe. På pakken skal indsendes alle nødvendige oplysninger om produktet: fremstillingsdato, instruktioner, forholdsregler og kontraindikationer;

Disse komponenter plejer omsorg for følsom hud, beskytter den mod de aggressive virkninger af aktive kemiske komponenter i cremen.

Top 5 bedste værktøjer

Blandt det store antal producenter af værktøjer til depilation kan identificeres 6 af de mest populære på markedet og populære, som har bekræftet deres kvalitet og effektivitet i mange års erfaring i popularitet blandt piger og kvinder:

Anerkendt som en af ​​de bedste cremer. Den er velegnet til følsomme og følsomme hudintime områder, fjerner forsigtigt uønsket hår uden at forårsage irritation og rødme.

For en effektiv effekt er et lille lag nok og kun 5-10 minutter. Den sælges komplet med en spatel og en plejefløde. Separat fra denne linje kan du købe en gel for at bremse hårvæksten.

Velvet

Budgetversionen af ​​depilatory cream. Handlingstid - op til 20 minutter. Der er flere varianter af produktet med forskellige sammensætninger: med kamille og mynteekstrakt. Naturlige ingredienser gør det sikkert for alle former for følsom hud.

Prisen for et rør overstiger ikke 100 rubler.

Sally hansen

Tilbyder en bred vifte af hårfjerningsprodukter. Midler til depilering af intime områder egnet til følsom hud, har mange fugtighedsgivende naturlige ingredienser, kollagen og vitamin E.

Midler tilhører kategorien dyr, prisen pr pakke - fra 500 rubler.

Evelin 9 i 1

Det forårsager ikke irritation, har en sammensætning rig på naturlige ingredienser, hvilket sænker hårvæksten. Gælder for 5-10 minutter.

Pris - fra 150 rubler.

Fito Depilation Hyperlink

Universal creme, der er velegnet til kvinder og mænd. Kunne klare tykke hår og bremse væksten. Det har en mild virkning på huden, forårsager ikke kløe, rødme og irritation.

Den valgte agent skal testes på et lille hudområde. For at gøre dette skal du anvende et lille lag og vente et par sekunder.

Hvis der opstår rødme eller ubehag på huden, skal det kasseres. Huden på de intime områder er mere følsom, og konsekvenserne kan være meget ubehagelige.

Anvendelser: forberedelse og forholdsregler

Depilering af intime zoner udføres i flere faser:

 1. Huden i bikiniområdet skal rengøres med sæbe eller gel til intim hygiejne.
 2. Tør huden tørt med et papir eller et håndklæde. Tilstedeværelsen af ​​fugt i affileringszoner blunter virkningen af ​​de aktive ingredienser i cremen.
 3. Cremen skal anvendes jævnt med en speciel spatel eller applikator med et lille lag.
 4. Efter at den krævede tid er gået, fjernes agenset fra huden med en tynd spatel fra sættet.
 5. Resterne vaskes med varmt vand. Ren hud skal tørres tør med et håndklæde og påføres plejefløde efter depilering.

anmeldelser

Svetlana, 26 år gammel, Krasnodar. Under forberedelsen til den næste strandsæson besluttede jeg at rydde op og prøve nye plejeprodukter. Jeg har altid foretrukket barbermaden, men jeg ville gerne prøve noget mere effektivt. Jeg købte Veet creme i butikken.

Det lugter godt, har en delikat tekstur. Jeg fulgte omhyggeligt instruktionerne, men hvad var min skuffelse! Håret blev fjernet dårligt, og efter 5 minutter begyndte det at lugte ubehageligt. Huden blev rød og begyndte at kløe. Jeg måtte vaske det på forhånd. Måske passede han bare mig ikke.

Anna, 34 år gammel, Lipetsk. Til depilering af intime områder bruger jeg altid kun creme! Det er meget nemt at skade huden med en barberkniv, hårene vokser hurtigt tilbage og bliver grovere.

Den væskeformige fjerner fjerner dem fra roden, og de nye vokser bløde og tynde. Jeg bruger Sally Hansen. Det er ikke billigt, men jeg bliver allergisk over for billige produkter, alt begynder at kløe. Ved hjælp af dette værktøj er der ingen sådanne problemer. Effekten varer i 7-10 dage.

Elena, 28 år gammel, Jekaterinburg. Når jeg prøvede Veet depilation creme og siden da sagde jeg farvel til barbermaskiner. Før det forsøgte jeg forskellige geler, men resultatet skuffede mig: Jeg udviklede en allergi over for dem, de lugtede ubehageligt og forårsagede kløe. Veet fjerner håret forsigtigt, gør ikke ondt.

Efter at have brugt det, er det glat og blødt, som om jeg ikke hærgede, men skrællede. Væsken har en behagelig lugt, god sammensætning og rimelig pris. Jeg bruger konstant.

Intim hårfjerning creme

Epilation og depilation - hvilket er noget, som kvinder ikke gør på vej til skønhed og hygiejne. Epilering af intime zoner er et smertefuldt brændende spørgsmål for størstedelen af ​​kvinderne.

Epilationsproceduren består netop af, at med det hele trækkes alt "ekstra" ud af roden, det vil sige med pæren.

Når depilering foregår kun overfladisk, det vil sige hårfollikelen forbliver og fortsætter sit aktive liv. Samtidig fjernes den øverste del af håret (på huden) med en barberkniv, creme, speciel enhed. Begge kosmetiske tjenester anvendes på alle dele af kroppen, herunder dem, der er relateret til "problemområder".

Et særpræg og den vigtigste forskel ved valg af en metode til fjernelse af hår er smerteepilation. Mens depilationen ikke er særlig ubehagelig, undtagen måske allergiske reaktioner og forbrændinger fra hårkvalitets hårfjerningskrem. Samtidig ændrer valget af zoner, det vil sige dele af kroppen, hvor håret skal fjernes, næsten ikke smertenes intensitet. Men flertallet af piger, der læser anmeldelser, overvejer proceduren for epilering af intime zoner som det mest følsomme sted på en kvindes krop for at være den mest "domme".

Depilatory cream: sammensætning funktioner

Hvad der er godt med enhver creme til fjernelse af "unødvendig vegetation" er, at det hjælper med at udføre handlingen uden ubehagelige fornemmelser.

Smerteløs og hurtig måde at depilere et bikini område på

Men du bør vide, at enhver creme, herunder til depilering af intime områder, ikke indeholder helt "sikre" stoffer. Men det er disse komponenter, der "gør alt det beskidte arbejde":

 • thioglycolat - den mest almindelige komponent, der "spiser væk" hårene. Takket være ham får håret en geléagtig tilstand, og det er nemt at fjerne dem med en spatel. Det lugter meget dårligt, men det virker godt. Overeksponering kan forårsage allergisk reaktion og irritation. Barium / strontiumsulfider er farlig (de skjuler undertiden under thioglycolatmasken) - de kan føre til alvorlige forbrændinger, men de fjerner alt, der er renset;
 • natriumhydroxid / calcium - har en alkalisk virkning, der ødelægger håret. Mere "langsommere" i aktion ødelægger ikke altid tykt hår. Flere og flere producenter bruger dette reagens - det behandler huden forsigtigt. Rødhed og allergi forekommer næsten aldrig med korrekt brug;
 • blødgøringsmidler er specielle stoffer, der kompenserer for den aggressive virkning af hovedreagenset på huden. Nogle gange overstiger de mængden af ​​"ætsende" ingredienser, derfor har cremen lille effekt. Men ingen forbrændinger osv. Er bestemt ikke forfærdelige. Men for at fjerne håret fra det ønskede område fra første gang vil det bare ikke fungere;

Anmeldelser af enhver creme kan være anderledes: En person som handlingen, og nogen har en stærk allergi. Derfor er det nødvendigt at læse sammensætningen og inden du eksperimenterer inden for intime områder, skal du sørge for at lave en testtest.

Fælles cremer til depilering af intime områder

Markedet tilbyder et meget varieret udvalg af hårfjerningskrem på intime steder. Det specifikke valg afhænger af flere nuancer:

 • mærke (fabrikantens selskab);
 • værdi;
 • effektivitet (oftest kontrollere anmeldelser online);
 • personlig smag (smag, smuk emballage, lager i supermarkedet).

Hvad angår skildringerne selv for blide zoner, kan du indsende følgende liste:

 • Veet cremer er velkendte, ret effektive, men er for nylig steget i pris. Der er både enkle produkter og til depilation i sjælen, forskellige hudtyper, med naturlige olier og ekstrakter;
 • flødehærskel Velvet - billigere end den forrige. Sortimentet er også meget forskelligt. Til intime og følsomme områder er der separate produkter (for eksempel med kamille), smag til enhver smag;
 • creme "Baptiste" fra håret ("Red Line") - en budgetmulighed for enhver smag og farve. Depilator til bikini mere blid (agurk og yoghurt) og ved lugt og ved handling;
 • Byly Depil depilatories er gode nok, men det er svært at købe dem, undtagen i store butikker eller på internettet;
 • midler fra karamel - en af ​​de mest købte, fundet overalt, overkommelige. Tilbagemeldingen om handlingen er tvetydig, selvom der er mange positive ting;
 • Eveline produkter er "store combinators". Det bredeste udvalg af produkter til alle-i-en-elskere.

Virkningen og sammensætningen (hovedreagens) i disse produkter er omtrent det samme. Anmeldelser på internettet kan også findes specifikt om hvert produkt. Og spørgsmålet om valg er personlig præference. Den forventede effekt og fornøjelig proces!

Metoder og midler til hårfjerning på intime steder

I deres ønske om at få glat hud i bikiniområdet, er kvinder klar til at prøve flere og flere nye midler til at fjerne uønsket hår på intime steder.

I dag er de mest almindelige værktøjer, metoder og metoder til fjernelse af kropshår:

 • hårfjerning ved hjælp af en barbermaskine;
 • kemisk depilering ved hjælp af specielle cremer;
 • shugaring;
 • mekanisk hår depilation;
 • voks depilation;
 • hårfjerning med en laser enhed.

Hver metode har sine fordele og ulemper såvel som kontraindikationer. Derfor vælger hver kvinde sin ideelle måde at få det ønskede resultat på.

Populære midler (depilatory cremer) til hårfjerning i bikiniområdet

Depilation creme Kracie Epilat

Epilation og depilation - hvad er forskellene?

I begge tilfælde handler det om at fjerne hår.

Forskellen ligger i metoden for at nå målet: Depilation indebærer fjernelse af hår (overfladisk eksponering), epilationsretningen er ødelæggelsen af ​​hårsækkenet.

Til depilation brug en barbermaskine, cremer, sukker, voks, depilators.

Fabrikanter kalder enheden til hårfjerning epilator. Men da det fjerner håret uden at ødelægge hårsækken, så bliver det derfor udtørret. Derfor vil det være korrekt at sige - en depilator.

Påvirkningen af ​​hårsækken under epilering udføres ved hjælp af en enhed - en laser.

Depilation bikini - barbering: fordele og ulemper

Fordelene ved denne metode: tilgængelighed, enkelhed i proceduren, kræver ikke at bruge en stor mængde tid.

Effekten opretholdes dog kun i få dage. Der er risiko for infektion på grund af skader på overfladen af ​​huden. Og mange står over for ubehag efter barbering, hvilket skyldes forekomsten af ​​hudirritation.

Således er valget til fordel for barbering indlysende, hvis der er en lille smule tid til rådighed til oprydning. I andre tilfælde kan der gives fortrinsret til mere effektive metoder.

Geler og depilatory cremer

Gels og depilatory cremer har en mere mild virkning end voks eller barbermaskine; Det er derfor det er godt for et delikat bikiniområde. Dette betyder at fjerne hår på intime steder opløser keratin på grund af optagelse af særlige stoffer i dets sammensætning: calciumhydroxid, blødgørende midler, thioglycolat.

Yderligere stoffer af geler og cremer (olier, ekstrakter, ekstrakter) nærer og blødgør huden, forhindrer irritation

Men i tilfælde af beskadigelse af huden (ridser, slid), kan dette værktøj ikke bruges. Det er kontraindiceret hos gravide og personer, der er tilbøjelige til allergiske reaktioner.

Kemisk epilation bikini område

De aktive komponenter i cremer ødelægger hårstrukturen, hvorefter den let fjernes med en speciel spatel. Glatheden af ​​huden efter kemisk depilation opretholdes i længere tid end efter barbering.

Særlige cremer er udviklet til forskellige dele af huden: til aflejring af krop, bikini og underarm områder.

De adskiller sig også i den tid, der er nødvendigt for at opnå effekten. Nogle ødelægger håret i 3 minutter, andre bliver nødt til at forlade på huden i 10 minutter.

Inden proceduren udføres med brug af cremen, er det vigtigt at teste det, som fabrikanten altid minder om på pakken. For at gøre dette er det nok at udføre hårfjerning på et lille område af huden og spore dine følelser under og efter proceduren.

Forbrændingen eller rødheden kan indikere, at dette betyder at fjerne hår på intime steder, som du ikke bedre kan bruge

Kontraindikation til kemisk depilering er også tilstedeværelsen af ​​irritation og sår på huden. Og denne metode er ikke egnet til dem, der ønsker at fjerne uønsket hår, før de går til stranden, for efter proceduren er solens eksponering for hudens behandlede områder ikke anbefalet.

Epilation bikini voks

Af hensyn til to uger af glathed og ømhed i huden er det værd at lide lidt smerte. Noget som dette kan argumenteres, dristigt betyder det at fjerne hår i bikinizonen eller andre særligt delikate områder af kroppen.

Denne metode til depilering er kold og varm betyder. I specialiserede saloner kan man også tilbyde varm voks til fjernelse af hår. Og i den sædvanlige kosmetiske butik kan du købe voksstrimler til hårfjerning derhjemme.

Voksning kan ikke give det ønskede resultat, hvis hårene er meget korte

Pas på! Depilation med voks er kontraindiceret i papillomer, rosacea, diabetes, herpes, hudlæsioner. Også grunden til at afvise denne metode kan være tilstedeværelsen af ​​mol på det behandlede område af kroppen.

Smertelindring under epilering: hvilke værktøjer, der skal bruges

Da smertestillende midler til oral administration har ringe effektivitet, anbefales effekten af ​​lokalbedøvelse. Disse værktøjer omfatter lidokain-spray. Anvend det skal være 3 timer før proceduren.

Ud over dette værktøj anbefaler kosmetologer brugen af ​​specialbedøvende creme, som Emla creme, der indeholder prilocain og lidokain.

Det skal anvendes i en time eller to før depilering. Det er imidlertid mindre effektivt end lidokain-spray. Mange kvinder mærker ikke nogen ændringer i følsomheden.

En anden god måde er at bruge smertestillende midler designet til tatovering (for eksempel Xylokain, Golden Rose, etc.).

Shugaring - sukkerepilation af bikiniområdet

Dette værktøj bruger metoden til hårfjerning på intime steder med brugen af ​​sukker, oprindeligt fra Egypten. Det blev hurtigt populært på grund af sin alsidighed. Det bruges til at fjerne uønsket hår, ikke kun i bikiniområdet, men også i næsten alle områder af den kvindelige krop.

Metoden til at lave sukkerpasta hjemme blev hurtigt behersket af vores kvinder. Sammensætningen af ​​pastaen til hårfjerning omfatter sådanne tilgængelige ingredienser som sukker, vand og citronsaft.

Depilering af sukker tager mere tid end voks, og indebærer en mere kompleks procedure for anvendelse og fjernelse af midler.

Hjemmepilator til bikini område

Handlingsprincippet hos epilatorer består i at trække hår ud. Proceduren er enkel at udføre hjemme. For at opnå glat hud er det nok at holde maskinen over det område, der skal behandles flere gange.

Behovet for at gentage depilationen sker som regel ikke tidligere end 10 dage.

De, der er bange for smerte, har følsom hud, udsat for irritation og står over for problemet med indgroet hår, vil det være vanskeligt at vælge et valg til dette værktøj til at fjerne hår på intime steder, på trods af dets fordele.

Elektrisk hårfjerningszone bikini

Blandt professionelle kosmetologer betragtes denne metode til hårfjerning som en af ​​de mest kardinale, da den er baseret på effekten af ​​strøm på hårsækkene.

Som følge af hårfollikelens død i stedet vil den nye hårrot ikke længere vokse.

Dette er den største fordel ved metoden og forskellen fra resten.

Med denne type hårfjerning anvendes forskellige elektrolyse metoder (termolyse, elektrolyse, Bland, flash) og forskellige nåle (nikkel-krom, tefloncoated, guld). Alle disse metoder er absolut sikre og ulæselige traumatiske.

Photoepilation bikini område

Dette er en moderne metode til at fjerne hår med højpulslampe. Pigmentet melanin i hårsækken absorberer lysstråler, hvorefter det opvarmes og ødelægges.

Efter et vist tidsrum (op til en dag) falder håret ud. Dette er en absolut sikker procedure, læger siger, at forbrændinger er udelukket.

Derudover påføres en speciel kølemel på huden. Ulempen ved denne metode - nogle gange tager det op til 5 sessioner for at stoppe hårvækst. Resultatet har dog været glædeligt i mange år.

Laser hårfjerning bikini

Essensen af ​​metoden består i at bryde hårfollikelstrukturen og som følge heraf umuligheden af ​​yderligere hårgendannelse. Og selvom laser hårfjerning lover at fjerne uønsket hår permanent, i nogle tilfælde, under påvirkning af hormoner, kommer problemet tilbage.

Forberedende procedurer involverer fuldstændig fjernelse af hår ved barbering for bedre indtrængning af laserstråler ind i hårpærens dybe komponenter. Derefter behandles problemområder ved hjælp af et specielt apparat.

Som regel for at få det forventede resultat skal du bruge flere sessioner i salonproceduren, hvilket ikke er billigt.

Enzyme Hårfjerning Bikini

Essensen er den termokemiske virkning på hårsækkene med enzympræparater. Disse er enzymer, der er specifikke proteinkatalysatorer. dvs. de ændrer hastigheden af ​​kemiske processer.

De forstyrrer strukturen af ​​keratin og hårfolliklerne med høj molekylvægt.

Vigtigt at vide! Ulempen ved proceduren er en ret langsom proces. Derfor er det ofte kombineret med andre midler til at fjerne hår på intime steder (shugaring, fjernelse ved hjælp af voks).

Ultralyd Hårfjerning Bikini

Denne metode kombinerer tre typer eksponering: voks, kemisk depilering og derefter ultralyd, dvs. eksponering for ultralyd specialiseret enhed.

Vær opmærksom! I bikiniområdet er denne procedure ekstremt sjælden, da der ud over hårsækkene kan forekomme ødelæggelse af ømme intime områder.

Der er ingen måde at opnå en glat hud, der passer til alle. At ønske at se perfekt førte ikke til fremkomsten af ​​nye problemer, du skal vide om specifikationerne i en bestemt procedure, om de mulige negative konsekvenser og kontraindikationer.

Nyttig video om måder og midler til hårfjerning i bikiniområdet

Pas på sundhed og skønhed, kære kvinder!

Fordele og teknologi af biotatuazha

Lightening sort farvet hår - er det muligt?