Latex- eller nitrilhandsker, der er bedre - Overalls Ivanovo

Menneskelig sikkerhed er et af højdepunkterne i enhver industriel virksomhed. Der lægges særlig vægt på hænderne, som udføres næsten alle operationer.

En løsning på dette problem er at bruge beskyttelseshandsker. Du kan blive bekendt med de forskellige modeller på webstedet http://workingstyle.ru/perchatki-nitrilovye.

Gennemgang af nitrilmodeller

Nitril er et syntetisk materiale, der er fremstillet af olieaffald. Dette stof har flere fordele:

 • styrke. Materialet er meget vanskeligt at gennembore med en skarp genstand. Derfor bruges de meget ofte både af læger og laboratoriearbejdere;
 • permeabilitet. Stoffet er fuldstændigt hermetisk, hvilket gør det muligt at arbejde selv med de mest skadelige kemiske blandinger og opløsninger;
 • gippoalergennost. Materialet forårsager ikke allergier, som tillader brug af handsker til mennesker, som ikke tolererer latex.

Blandt ulemperne ved nitrilhandsker kan man skelne af, at de er dårligt anbragt i hænderne. Dette reducerer en smule de taktile fornemmelser, som nogle gange er særligt vigtige. Samtidig reducerer høje temperaturer deres positive kvaliteter. Derfor opbevares de kun på et koldt sted. Handsker er blandt de dyreste på markedet i dag.

Vinyl analoger

En lignende type handske er lavet af PVC, som er meget populær i dag. Produkter er de billigste, så de bruges til at løse mange standardopgaver. Men samtidig har materialet kun nogle positive aspekter:

 • komfort. Dette sikres ved blødheden af ​​vinylen;
 • stabilitet. Materialer kan modstå kun syrer og alkalier;
 • anti-statiske;
 • ikke allergifremkaldende. Handsker anvendes af mennesker, der er kontraindiceret latex.

Det skal forstås, at vinyl ikke er så holdbart materiale som nitril. Derfor kan du beskadige handskerne med en skarp genstand. Samtidig beskytter de forholdsvis dårligt indtrængningen af ​​forskellige skadelige stoffer. Brugt til at arbejde med harmløse blandinger og opløsninger. Du kan møde dem, både i den kemiske og kommercielle industri.

Nitril- og vinylhandsker har deres egne fordele og fordele. Samtidig tillader de at løse forskellige opgaver, hvilket gør dem populære på markedet. Ved køb af sådanne produkter er det vigtigt at overveje ikke kun deres formål, men også kvaliteten af ​​materialet.

Hvilke engangshandsker er bedre?

Velkommen til bloggen kuzov.info!

I dag overvejer vi, hvilke engangshandsker er, deres fordele og ulemper. Lad os finde ud af, hvilken mulighed der er bedst.

Der er tre typer engangshandsker. Disse er klassiske latex-, nitril- og vinylhandsker.

Latex, nitril og vinyl er forskellige materialer, forskelligt fysisk og kemisk. Vinyl er plastik (polyvinylchlorid blandet med blødgørere); latex er fremstillet af brasiliansk hevea træ, som er et såkaldt gummitræ; Nitril er et materiale fremstillet af olieprodukter og er klassificeret som en kunstig elastomer.

Latexhandsker

Latexhandsker lavet af naturgummi. Disse er de mest komfortable engangshandsker, de passer bedre til hænder end nitril og vinyl. Latex, selv efter opfindelsen af ​​syntetiske substitutter, forbliver den mest elastiske af materialer. Behold en høj taktil følsomhed af hænderne.

Ulempen ved latexhandsker er middelmådig beskyttelse mod opløsningsmidler og andre kemisk aktive stoffer. De savner også isocyanaterne, der er skadelige for kroppen, som er en del af hærdere. Velegnet til brug med vandopløselige materialer. Nogle mennesker kan forårsage allergier.

Nitrilhandsker

Nitrilhandsker af syntetisk gummi. De indeholder ikke latex og har de bedste beskyttende egenskaber blandt alle typer engangshandsker. De er de mest holdbare, de er vanskelige at gennembore eller beskadige. Disse handsker giver fremragende modstand over for forskellige kemikalier. Isocyanater, de mest giftige kemikalier indeholdt i hærdere af tokomponentmaterialer, er ikke permeable. God til folk, der er allergiske over for latex.

Ulempen ved disse handsker er, at de ikke er lige så faste på hænderne som latexhandsker. De reducerer følsomheden af ​​hænderne, og de er sværere at gøre handlinger, der kræver høj følsom følsomhed. Nitrilhandsker bør ikke opbevares under høj temperatur og stærkt lys. Fra disse faktorer bliver de ødelagt. De har de højeste omkostninger blandt engangshandsker. Da de er lavet af olieprodukter, varierer omkostningerne afhængigt af omkostningerne ved olie.

Vinylhandsker

Vinylhandsker kan betragtes som et billigere alternativ til latexhandsker. De er generelt de billigste engangshandsker. Mindre holdbar og slidstærk og mindre resistent over for kemisk aktive stoffer end latex og nitril. De er ikke så perfekte form af hænderne som latex- og nitrilhandsker. De har antistatiske egenskaber. Vinylhandsker kan også bruges af folk, der er allergiske over for latex. I kropsreparationer kan der anvendes minimal direkte eksponering for opløsningsmidler og maling.

Moderne engangshandsker har en særlig tynd polymercoating indeni, der gør det nemt at bruge dem uden brug af talkum.

Hvilke handsker er bedre at bruge i kropsreparationer?

Afslutningsvis kan vi konkludere, at nitrilhandsker er mest egnede til maksimal beskyttelse mod de skadelige virkninger af opløsningsmidler, maling og andre materialer, der er skadelige for hud og sundhed generelt. De er de dyreste af alle engangshandsker, men da de er meget holdbare og kemikaliebestandige, kan et par bruges flere gange.

Kosmetikhandsker: latex, vinyl, nitril? Gennemsigtig, farvet? Sorte handsker? Mit råd.

Ofte ser jeg ikke kun kosmetologer, men også pandebrodere, manikyrere, tatoveringer og piercingmestere med handsker, der slet ikke er beregnet til det, de gør i øjeblikket, og hvad de gør i princippet. Nedenfor er min snydeark til alle, der ikke bare ser imponerende ud på en selfie på Instagram, men også for at stoppe angreb af homerisk latter fra mere uddannede kolleger.

Denne handske synes at antyde, at der vil være mange bogstaver, men du skal mestre dem alle.

Kort overvej de vigtigste typer af engangshandsker, der anvendes inden for skønhed, kosmetologi, tatovering, piercing osv.
Oversigten foregiver ikke som en monumental artikel i Wikipedia, hvis du har noget at supplere eller nægte, er du velkommen til at skrive en kommentar.

1. Latexhandsker

Moder af alle medicinsk handsker. Indelt i pulverformet (med talkum) eller pulverfri (uden talkum), undersøgelse (ikke steril) og kirurgisk (steril), anatomisk (højre og venstre) og ikke-anatomisk (flad, identiske hænder), tekstureret (til bedre greb af medicinske instrumenter) og ikke-tech. Handsker fra forskellige producenter kan også variere længden af ​​håndleddet.
Og selvfølgelig har alle handsker, uanset materiale, et størrelsesinterval: XS, S, M, L, XL (henholdsvis fra 5,5 til 9).

Udnævnelse af latexhandsker

Baseret på navnet - visning eller kirurgisk. Kirurgiske handsker er sterile. Inspektioner - bare rene, de kan bruges ikke kun under inspektioner, men kræver særlig behandling.
Pulveriserede handsker (allerede behandlet med talkumpulver) er nemmere og hurtigere at sætte på - hvilket er vigtigt for en stor strøm af kunder.

Hvem kan bruge latexhandsker

Læger afhængigt af procedurer og direkte udnævnelse af handsker.
Kosmetologer under invasive procedurer.
Mestere af tatovering og piercing.

Fordelene ved latexhandsker

Godt tegnet. Dette gør det muligt at passe håndfladen så tæt som muligt, hvilket er ekstremt vigtigt for subtile manuelle manipulationer - tandlægerens arbejde, især endodonti, kosmetologi, kirurgi mv.
God pasform og lille tykkelse - nøglen til høj ledningsevne følsomhed for fingre hos en læge eller sygeplejerske.
Til små manipulationer bruger jeg også nogle gange single latex fingerspidser:

Ulemper ved latexhandsker

Desværre forårsager det ofte allergier - det gælder både patienter og læger.
Den anden grund - latex er ret let revet af mekanisk handling.
Den tredje grund: latex er ustabil til olier, andre aggressive medier - for eksempel syrer, som er ret aktivt anvendt i kosmetologi.
Det er umuligt at genbruge (taler om en patient og en procedure, hvis du tager en pause og tager handskene ud) - efter vask af latexpindene sammen.

2. Vinylhandsker

Også kendt som PVC-handsker. Det mest bekvemme for brugeren, fordi de er stramme, ikke strækker sig, er nemme at sætte på og tage af. Hvis du har en passion for økonomi, kan du nemt genbruge den - for eksempel når det kommer til at beskytte en frisørs hænder under farvning. Den billigste fra engangsbrug.

Udnævnelse af Vinylhandsker

Du vil blive overrasket, men deres hovedformål er at beskytte hænderne mod simpel forurening, mens du rengør eller arbejder med farvestofpigmenter.
I medicin anvendes de i ultralyd og røntgenrum i laboratorier - det vil sige når der ikke er nogen krænkelse af patientens hud.
I mad- og konfektureindustrien mv.

Hvem kan bruge vinylhandsker

Rengøringsmidler og rengøringsmidler (hvis det har kontakt med almindeligt snavs, ikke biologiske væsker og affald).
Frisører under hårfarvning.
I kosmetologi kan du bruge det, når du anvender håndskruber og slibemidler til klientens hud - for ikke at slette fingrene, især hvis der er flere sådanne procedurer om dagen, eller et stort område anvendes under SPA-procedurer.
Og også til beskyttelse af hænder ved voksning eller sukkerfjerning - det faktum, at de ikke strækker sig, er en stor fordel.
Velegnet til dem, der er allergiske over for latex.
Pontyarschikam og pontorezam - under procedurer, hvor brug af handsker ikke er påkrævet i princippet: for eksempel brow drivere, makeup artister, ACMR spillere og video bloggere.

Brug ikke vinylhandsker.

For ethvert arbejde relateret til patogene mikroorganismer eller proteiner - blod eller andre biologiske væsker fra en person (sårudladning, pus, spyt, sæd osv.), Potentielt farligt med hensyn til hiv, hepatitis C osv. Som moderne medicin foreslår automatisk at overveje enhver patienten er en potentiel bærer af disse infektioner (indtil det er påvist andet) - for enhver medicinsk manipulation er vinylhandsker forbudt.

Men desværre er det ikke kun hjemmet "ringers", men også en række kosmetologer, der klumper sig på sprøjter og nåle, mesothreads - er elskede af disse dejlige og så komfortable, rustling som en regnfrakke fra et supermarkedbetjent, rengøring af vinylhandsker...

Ulemper ved vinylhandsker

Praktisk set ikke strække. Derfor er det værd at købe "size-in-size" eller endda mere.
Imidlertid er dårlig strækbarhed, for eksempel ved epilering med sukkerpasta, det modsatte plus.
Den største ulempe er allerede blevet udtalt: vinyl er permeabel for proteiner og mikroorganismer - for eksempel blod og infektioner.
Vinyl er også ustabil til olier, alkoholer, ethere.
Vinylens høje densitet gør fingrene ufølsomme over for små detaljer.
Ikke steril - ja det er ikke nødvendigt.

3. Nitrilhandsker

Det mest moderne materiale, der kombinerer en række fordele: uigennemtrængeligt for blod, forårsager sjældent allergier, er modstandsdygtig over for almindelige syrer, alkalier, olier, alkoholer, aldehyder, phenol - hvilket gør det muligt for dem at blive brugt i kemiske og medicinske laboratorier. Også egnet til dem, der er allergiske over for latex. Mere modstandsdygtig over for mekanisk skade end latex.

Ulemper ved nitrilhandsker

Foruden vinyl er de ikke stramme godt (men det er godt, når de bruges i shugaring, for eksempel).
Som med vinyl - ikke meget høj følsomhed af fingrene til små dele.
Omkostning mere i forhold til latex og vinyl.
Ikke steril (i det mindste steril i salget jeg ikke har set).

Hvilke handsker at vælge for arbejde?

Det afhænger af hvad du gør.
For at rense rummet foretrækker jeg vinyl (eller økonomiske, de er billigere og tydeligvis stærkere, som genanvendelige).
Til kemiske peeling bruger jeg nitrilhandsker.
I alle andre tilfælde - latex.

Engangshandsker bør bruge en gang, for hver patient - et separat par. Dette er et aksiom. Ellers er der ingen "patientbeskyttelse", hvis du bruger snavsede handsker på det, bør du ikke forvente. Selv for dig også - fordi handsker, som bruges i lang tid - slides ud og beskadiges.

Hvorfor har vi brug for handsker overhovedet?

Spørgsmålet kan virke underligt, men det er mere kompliceret end almindeligt antaget.
Så husk det vigtigste: Handsker beskytter hænderne på den person, der sætter dem på.
Men ingen patient og hans ChSV.
Derfor er det ikke fornuftigt at kræve iført handsker - til ikke-invasive procedurer (kosmetisk massage, masker, øjenbrynskorrektion og farvning, makeup, manicure osv.), Det er nok for mesteren at vaske og behandle hænderne. Det samme gælder for proceduren for piercing ørerne med en pistol - med korrekt teknik, sårkontakterne kun med sterile patroner.

Hvis noget, som patienten ønsker at kontrollere i forhold til sin læge eller skønhedssalon, er ikke det faktum, at der er handsker på hans hænder, men det faktum, at handsker anvendes engang kun til en patient. Ligesom hænderne vaskes / håndteres - foran hver klient.
Rimelige skibsførere, som læger, vasker deres hænder og sætter friske handsker på patientens øjne.

Gælder handskens farve?

I modsætning til injektionsnåle har handsker ingen farve mærkning.
Latex medicinske handsker i salg, så jeg kun og meget gennemsigtig (jeg mener, det russiske føderation ID-kort og ikke importeret i en kuffert fra Kina).
Generelt vil jeg som læge foretrække gennemsigtige handsker - trods deres sædvanlige kedelige udseende, er dette det mest hensigtsmæssige format til styring af en lang række hændelser. For eksempel, hvilken farve er udladning fra et sår. Eller har du ved et uheld handsket handsken eller ej...))

Vinyl- og nitrilhandsker har et rigt farveområde, og det afhænger alt af dine personlige præferencer.

Hvorfor har vi brug for sorte handsker?

Dybest set for at patienten (og mesteren for...) ikke skal være bange for blodets syn på dem.
Faktisk for tatovering og piercing mestre og deres kunder.

Nogle gange skriver de i reklameannotationer, at "sorte handsker farvet med tatoveringsmaling ser mere æstetisk glædeligt" - der er spørgsmål: hvis mesteren flittigt rengør arbejdsområdet med servietter, men samtidig holder handskerne på alle punkteringer med maling, hvad er kvaliteten af ​​arbejdet? Og skal han først og fremmest overvåge deres renhed?

I andre tilfælde er sorte handsker en ren bluff, der stammer fra fremmede Youtube-øvelser, som russiske herrer gerne vil "lære" (i stedet for at deltage i normale træninger og seminarer).
Når jeg ser en skønhedsekspert i sorte handsker - Jeg vil gerne spørge, rent som kunde: BDSM-elementer går til kosmetologi som en bonus? ))

lifehack

 • For effektivt at bære en latexhandske - bør de behandlede hænder tørres grundigt. Tørre børster - en garanti for nem glidning.
 • Hvis du arbejder i handsker i lang tid, og dine hænder sveder meget, skal du bruge specielle bomuldslipbeskytter.

Bipere til kosmetologer og hårfjerning mastere

Håndbeskyttelsesguiden: hvordan man vælger handsker

For at finde ud af hvilke handsker der passer bedst til frisører, manikyr og pedicure, skønhedspleje og depilation mestre, læs nedenfor.

Handsker spiller en vigtig rolle - de beskytter mesterens hænder mod aggressive kemikalier og beskytter mod infektioner. Ifølge sanitære regler er deres brug obligatorisk!

Fire typer handsker er populære i skønhedsindustrien - polyethylen, nitril, vinyl og latex.

Latex- og nitrilhandsker beskyttes bedst mod infektion.

Latexhandsker er holdbare, godt strakte, elastiske, giver pålidelig kontakt med huden og vigtigst af alt, har en langt højere taktil følsomhed end andre. Men nogle herrer er allergiske over for dem på grund af proteinerne i latexen.

Nitrilhandsker er lavet af syntetisk gummi og indeholder ikke latex, så dette er et godt alternativ til folk, der er allergiske over for latex. Sådanne handsker er meget mere resistente over for aggressive kemikalier og reagenser end latex. Og de er meget stærkere.

Vinylhandsker er designet til at beskytte mod kontaminering, så det er tilrådeligt at bruge dem, når de arbejder med minimal risiko for infektion og lav styrke krav.

HAIRDRESSERS bruger ikke-sterile handsker. Polyethylenhandsker er kendt for håndværkere, men sammen med dem anvendes produkter fremstillet af vinyl og nitril.

Vinyl gennemsigtige handsker er resistente over for aggressive kemikalier, olier og alkohol. Komfortabelt i arbejde.

Nitrilhandsker er holdbare, resistente over for punkteringer, forstuvninger, aktive kemiske forbindelser og forårsager ikke allergier. I vores katalog er de i alle størrelser i hvide, sorte, blå, pink og violette farver.

I NAIL SERVICE for at beskytte mesterens hænder anbefaler vi at vælge vinyl-, nitril- eller latexhandsker.

Ifølge SanPiN udføres en pedicureprocedure kun ved brug af handsker.

Latex- og nitrilhandsker beskytter masterens hænder mod infektioner og modstår en lang procedure. De er egnede til procedurer, der bruger syrer, alkalier samt opvarmede stoffer.

Vinylhandsker er designet til generel beskyttelse med minimal risiko for infektion.

I COSMETIC CABINET bør sterile handsker anvendes under nogle procedurer. Til almindelig manipulation vil der være mere bekvemme handsker lavet af latex og nitril. De beskytter perfekt mod infektion med HIV-viruset, hepatitis B og C, samt andre sygdomme, der overføres gennem blodet.

Nitril- og latexhandsker passer perfekt til hånden, overfølsom. Sådanne handsker anbefales også at anvendes under afbrydelse.

Glem ikke at bruge handsker, når du arbejder med desinfektionsmidler! Dette er et obligatorisk krav!

Hvad er forskellen mellem nitrilhandsker og latexhandsker?

Nitril og latex er fordele og ulemper ved populære elastiske handsker.

Engangshandsker er uundværlige assistenter til arbejdere på markedet for rengøringsservice i byggebranchen, fødevareindustrien, kosmetologien mv. Og til daglig brug når de rengøres (vådt og / eller tørt) og anvendes til medicin og farmakologi. Afhængigt af en række funktioner, såsom: Materialet, hvorfra en bestemt model er lavet, tilstedeværelsen eller fraværet af sprøjtning, omfanget har handskerne forskellige egenskaber.

Det rigtige valg af handsker er et løfte om komfort og vellykket arbejde. Den første ting at være opmærksom på er det materiale, der anvendes til fremstilling. De mest almindelige muligheder er latex og nitril.

Nitril- og latexhandsker: funktioner og forskelle

Latexhandsker

Latexhandsker er lavet af latex, som er en mælkeagtig juice af gummiplanter, med tilsætning af mange forskellige ingredienser (acceleratorer, aktivatorer, fyldstoffer, overfladeaktive stoffer, stabilisatorer osv.). Denne type handsker har en lang brugshistorie og betragtes som de mest populære, overhalende nitril- og vinylmodeller. Latex - det traditionelle valg af medicinske institutioner. På trods af de ubestridelige fordele ved at bruge dette materiale har latexhandsker også flere ulemper.

Latex: fordele og ulemper

Dyden for hvilken latexhandsker er specielt værdsat i medicin er det høje niveau af følsomhed og fremragende elasticitet. Disse egenskaber gør latex det bedste valg til operation. Latexhandsker sidder komfortabelt på hånden, tilpasses hurtigt til børsten og giver et sikkert greb af værktøjet (i tørt eller fugtigt miljø).

Der er dog en fejl, der alvorligt påvirker latexhandskens omdømme - dette er muligheden for allergi. Naturlige proteiner i gummi virker ofte som allergener, hvilket giver en reaktion hos mennesker med øget hudfølsomhed. Allergier kan manifestere sig som dem, der bruger handsker (for eksempel kirurger eller kosmetologer) og personer med hvem de kommer i kontakt (patienter eller klienter i en skønhedssalon mv.).

Latexhandskerne kan også henføres til overdreven elasticitet, hvilket kan være et problem, hvis latex anvendes i kosmetologi (fx under shugaringproceduren).

Nitrilhandsker

Nitrilhandsker er fremstillet af nitril, en kunstig syntetisk fremstillet gummi (et andet navn for acrylonitrilbutadiengummi) og en erstatning for naturgummi. Den største fordel ved nitrilhandsker er deres 100% hypoallergeniske. Det er denne funktion af nitrilen, der gør det til en seriøs konkurrent til vores sædvanlige latex. Men her er det også nødvendigt at følge flere regler anbefalet af producenten. For det første: Brug ikke nitrilhandsker i mere end to timer i træk og andet: Overhold den nødvendige hudpleje før og efter brug af nitrilhandsker.

Nitril: Fordele og ulemper

Syntetiske nitrilhandsker giver pålidelig beskyttelse mod aggressive kemikalier. Når man arbejder med seriøse husholdnings- eller industrielle kemikalier, foretrækkes nitrilhandsker til deres naturlige latex-modstykker. Nitril er også et mere holdbart punkteringsresistent materiale, og den teksturerede overflade af handskerne giver et behageligt og sikkert greb.

Ulemperne ved nitrilmodeller kan henføres til deres lave følsomhed - i sammenligning med latex kan nitrilhandsker ikke garantere 100% behagelig følelse.

Hvilke handsker er bedre nitril eller latex

HVILKE HANDSKER ER BEDRE FOR FØDEVARESINDUSTRIEN?

Karakteristika for handsker til fødevareindustrien - komfort, holdbarhed, håndbeskyttelse og produktbeskyttelse, farvemærkning.

Det er vigtigt, at handsker i fødevareindustrien bruges til ikke alene at beskytte medarbejdernes hænder, men også for at bevare produktets renhed. Derfor anbefales ikke pulveriserede handsker til arbejde med mad, selv om de forbliver ret populære for andre robotter på dette område. Ifølge kravene fra Europa-Kommissionen anbefales det ikke at anvende polyvinylchlorid eller vinylhandsker i forarbejdning af fedtholdige fødevarer på grund af risikoen for udvaskning af potentielt farlige stoffer, såsom blødgørere (phthalsyrederivater). Nitril af høj kvalitet er det mest egnede materiale til handsker, der kommer i kontakt med fødevarer, der indeholder fedtstoffer eller olier, selv i lave koncentrationer.

Med hensyn til pris og kvalitet er Krutex Milking Glovers nitrilhandsker ideel til at give fremragende greb på genstande i våde og fedtede forhold. Den anden hudeffekt, de skaber, giver dem mulighed for at opretholde fremragende følsomhed i en kort periode.

Hvad er svig eller ikke falsk håndværk?

Majsstivelse bruges til at støve handskene.

Pulverfri - Ideel til de industrielle miljøer, hvor der kræves produktkontaminering kan tjene som et godt valg for brugere, der lider af hudpulverirritation.

Pulverformet - Designet til hurtigere donering - et ideelt valg for dem, der ofte bytter handsker. Pulveriserede handsker er den nemmeste og billigste måde at forhindre klæbning på. Anbefales ikke til personer med hudirritation, og hvis huden har sår eller nedskæringer.

Hvad er vigtigt at vide, hvornår man vælger håndtasker:

For at vælge de rigtige handsker skal du:

• tage hensyn til arten af ​​arbejdet eller manipulationen
• handske brugstid,
• Tilstedeværelsen af ​​allergiske reaktioner og bærbarhed af materialet,
• størrelse, handsker bør passe tæt, men ikke hænge ud og ikke klemme hånden.
• Luftfugtighed i arbejdsmiljøet
• Handsker skal være tilstrækkeligt pålidelige, når de arbejder med piercingværktøjer

Hvornår har vi brug for at strikke hænder? ELLER BEHOV TIL AT BRUGE HANDSKER.

Handsker - ikke bare en egenskab af modernitet. Dette er den eneste måde at arbejde på uden at risikere dem omkring dig eller dig selv.

I anden halvdel af det 20. århundrede blev beskyttelsesproblemet ikke kun presserende, men ekstremt presserende. Nu kræves beskyttelse ikke kun for sundhedsarbejdere. Og i det væsentlige var et tyndt lag af latex i personens hænder det eneste pålidelige beskyttelsesmiddel.

handsker reducerer risikoen for erhvervsmæssig eksponering (i denne henseende er brugen af ​​handsker en vigtig bestanddel af systemet med universelle forholdsregler);

handsker reducerer risikoen for forurening af de omgivende mikrober, som er en del af den bosiddende flora af arbejdstagernes hænder;

Handsker reducerer risikoen for personkontamination ved forbigående patogener og deres efterfølgende transmission af kontaktoren.

Denne type handsker har en lang brugshistorie og betragtes som de mest populære, overhalende nitril- og vinylmodeller. Latex - det traditionelle valg af medicinske institutioner. På trods af de ubestridelige fordele ved at bruge dette materiale har latexhandsker også flere ulemper.

Hej, jeg vil gerne købe fra dig, hvis der er salg af ikke-sterile handsker, der ikke er pulveriserede og ikke sterile.
2-3 rubler, hvis du er glad for at købe fra dig

latexhandsker. Der er naturlige eller syntetiske gummier, afhængigt af typen af ​​gummi skelne nitril, naturlig latex, polyisopren, polychloropren latexer og vinyl.

Handsker på basis af sådant syntetisk materiale som nitril er sammenlignelige i deres egenskaber og egenskaber med vinylanaloger. Både dem og andre tilhører kategorien af ​​allergivenlige medicinske handsker. Samtidig giver nitrilmedicinske handsker en størrelsesorden bedre beskyttelse mod infektioner og hårde kemikalier sammenlignet med latexhandsker.

Moderne medicinske gummihandsker er lavet af forskellige materialer, der adskiller sig i egenskaber og egenskaber. De mest almindelige er nitril- og latexprodukter. Lad os se nærmere på deres karakteristiske træk.

Syntetiske nitrilhandsker giver pålidelig beskyttelse mod aggressive kemikalier. Når man arbejder med seriøse husholdnings- eller industrielle kemikalier, foretrækkes nitrilhandsker til deres naturlige latex-modstykker. Nitril er også et mere holdbart punkteringsresistent materiale, og den teksturerede overflade af handskerne giver et behageligt og sikkert greb.

Bare se på fotoet af vinylhandsker for at forstå, at deres anvendelsesområde ikke er begrænset til medicin og lægemidler. Produkter viste sig at være uundværlige i veterinærklinikker, hvor der ikke er behov for langvarig kontakt med dyr, men kravene til sterilitet hos lægen er meget høje.

Brug af nitrilhandsker forårsager ikke irritation af hudoverfladen, og selve materialet bidrager ikke til akkumulering af statisk elektricitet. Med varierende grad af intensitet i arbejdsprocessen bevarer handskerne deres integritet, de er modstandsdygtige over for nedskæringer. I modsætning til latex forårsager nitril ikke allergiske reaktioner.

Hvordan er nitrilhandsker bedre end latexhandsker?

Ikke så længe siden kunne ikke alle have råd til handsker fremstillet af nitril. Men i dag er situationen ændret - prisen på nitril forbliver stabil, og latex bliver dyrere.


Niveauet af valutakurserne for latex i de seneste år viser en konstant opadgående tendens sammenlignet med 2003, prisen er steget med mere end 3 gange. Dagens priser er en historisk høj!

Nogle gange er det latterligt: ​​Høje kirurger og driftssøstre er tvunget til at opgive arbejde, fordi de ikke kan arbejde i sådanne handsker. Situationen er radikalt ændret med fremkomsten af ​​nye syntetiske materialer, der ikke forårsager allergier - neopren, nitril og polyurethan. Ved test viste det sig, at de nyeste handsker ud over at være anti-allergifremkaldende har mange fordele i forhold til de gamle. De er tyndere, mere modstandsdygtige over for skader, de ødelægges ikke af kemiske opløsningsmidler, hvilket er særlig vigtigt for arbejde i mikrobiologiske laboratorier. Hertil kommer, at alle syntetiske handsker er pulverfrie, de "trækker vejret" og tør derfor ikke huden.

Artikel udarbejdet
Vlasov Alexander Valentinovich,
Direktør for Imtop LLC

Egenskaber: Sort maskeringsfarve (skjul maling eller blod). Tekstureret (skridsikker) fingerspidser. Hypoallergenic, ikke forårsage allergiske reaktioner. Kemisk resistente Certificeret.

Produkter fremstillet af bambusfiber bliver mere og mere trygge i vores hverdag. Stoffer, fyldstoffer til tæpper, puder og bløde legetøj, boligtekstiler og lige sko og tandbørster er lavet af dets fibre!

Hvilke handsker er bedre nitril eller latex

Nitril- og vinylhandsker: Ulemper og fordele


På mange forskellige aktivitetsområder anvendes syntetiske handsker som personlige værnemidler. Handsker er lavet af forskellige materialer; De mest populære latexfrie handsketyper er for tiden nitril og vinyl. Begge typer har både fordele og ulemper, men hvis de anvendes korrekt, er de uundværlige.

Nitrilhandske base

Nitrilhandsker er lavet af en syntetisk polymer kaldet acrylvinyl, som er vulkaniseret og derved fremhæver dens egenskaber, svarende til gummiens egenskaber. For at opnå de ønskede egenskaber behandles nitrilet med svovl, butadien og andre kemiske acceleratorer for at give det styrke, holdbarhed og elasticitet. Anvendelsen af ​​en syntetisk fremstillet polymer undgår problemer med latexallergi. Og endelig er farven på nitrilhandsker normalt blå eller lilla.


Vinyl Handsker Base

På samme måde som nitrilhandsker fremstilles vinyl også fra et syntetisk produceret polymermateriale, polyvinylchlorid, bedre kendt som forkortet PVC. Igen, som nitrilhandsker, sparer brugen af ​​denne polymer producenterne fra vanskelighederne forbundet med latexallergi. En anden fordel er, at PVC er relativt billigt. Bagsiden af ​​vinylhandsker behandles ofte med majsstivelse eller andet lyspulver for at lette belastningen på armen.
fordele

Både nitril- og vinylhandsker giver pålidelig beskyttelse for dine hænder. Men hvis du vælger mellem disse to typer, giver nitrilhandsker større styrke og beskyttelse takket være nitrilens kemiske egenskaber. Derudover er nitrilhandsker mere modstandsdygtige og passer bedre til hånden end vinyl. Fordelen ved vinylhandsker over nitrilhandsker, trods det lavere beskyttelsesniveau, er deres relative billighed i både produktion og efterfølgende køb.

mangler

Den største ulempe ved nitrilhandsker er deres pris. Selvom de er mere holdbare end vinyl, negerer det ikke, at de også er til rådighed til engangsbrug; køberen træffer den endelige beslutning om at overpay for holdbarhed. Vinylhandsker er mindre holdbare, mindre elastiske og giver generelt mindre beskyttelse end nitril. Derudover har vinylhandsker form af en hånd værre. Men vinylhandsker er meget billige.

ansøgning

Hvordan vælger man mellem to typer? Bestem, hvor højt beskyttelsesniveauet skal være. Mange handskefabrikanter har forenklet udvælgelsesprocessen, kaldet nitrilhandskerne "medical" og vinylhandskerne "household". I USA skal nitrilhandsker, der annonceres til køb af medicinske institutioner (f.eks. Hospitaler), gennemgå en række tests for at bekræfte deres styrke. Test udføres af US Food and Drug Administration. Vinylhandsker anvendes meget ofte i fødevareindustrien, hvor høj styrke og beskyttelse ikke er så grundlæggende. Det amerikanske samfund for testning af materialer i USA fastsætter mindre strenge standarder for produktion af vinylhandsker.

Vinyl Medicinske Handsker - Medicin Hypo-Allergen Beskyttelse

Vinylmedicinske handsker, også kendt som PVC-handsker, er en effektiv måde at beskytte både medicinsk personale og patienter på. De er lavet af polyvinylchlorid, som har evnen til at vokse i størrelse flere gange.

Anvendelse i medicin og lægemidler


Engangs vinylhandsker er nemme at bruge og er allergivenlige. Med hensyn til medicin er de almindeligt anvendt i næsten alle medicinske institutioner:

 • visning af vinylhandsker - i kontorer af ultralyd og røntgenstråler;
 • i fremstillingen af ​​lægemidler;
 • mens man arbejder med kemikalier, der nedbryder latexstrukturen: ether og dens olier, alkoholbaserede løsninger, cytostatika;
 • sterile vinylhandsker - i laboratorietests, hvor risikoen for kontakt med blod og urin sekretioner er meget høj;
 • når sterilisering kirurgiske instrumenter;
 • når man arbejder eller er i kontakt med livmoderhalske sekretioner eller sædvæske
 • hvis en medarbejder på en medicinsk anlæg eller patient er allergisk overfor latex.

De opretholder et optimalt hygiejnisk niveau. Eksperter anbefaler kraftigt ikke at forsømme sikkerheden og ikke opgive handsker af subjektive grunde.

Ligheder og forskelle med latex- og nitrilhandsker

Moderne medicinske gummihandsker er lavet af forskellige materialer, der adskiller sig i egenskaber og egenskaber. De mest almindelige er nitril- og latexprodukter. Lad os se nærmere på deres karakteristiske træk.

latex

Latexhandsker - valget af de fleste medicinske institutioner. På trods af de eksisterende problemer med allergier, når det er nødvendigt at sikre maksimal følsomhed i fingerspidserne og høj styrke, er der intet alternativ til latex.

 1. Den tynde beskyttelsesfilm er elastisk og yderst pålidelig, selv ved langvarig brug. Vinylhandsker kan ikke give samme kvalitet i flere timer.
 2. Fremragende kontaktniveau, når du arbejder med ethvert værktøj, uanset hvilket miljø det er placeret i.
 3. Fremragende stabilitet ved arbejde med alkalier, syrer og vaskemidler.
 4. Anvendelsen af ​​pulver skaber en smørende effekt, som giver dig mulighed for hurtigt at bruge handsker.
 5. Ved arbejde med alkohol kan opløses i modsætning til vinylprodukter.

nitril

Handsker på basis af sådant syntetisk materiale som nitril er sammenlignelige i deres egenskaber og egenskaber med vinylanaloger. Både dem og andre tilhører kategorien af ​​allergivenlige medicinske handsker. Samtidig giver nitrilmedicinske handsker en størrelsesorden bedre beskyttelse mod infektioner og hårde kemikalier sammenlignet med latexhandsker.

De vigtigste forskelle fra vinyl:

 • højere punkteringsmodstand
 • strækningsniveauet er flere gange højere end for enhver anden type film (for nitril er grænsen 500%);
 • kan bruges i lang tid, fordi materialet har en mekanisk hukommelse. Det mangler fra vinylhandsker;
 • højere omkostninger.

Nøglefordele ved nitril:

 1. Upåklagelig modstand mod et stort antal kemikalier, fedtstoffer og olier.
 2. Gode ​​beskyttende egenskaber.
 3. Reducerer træthed under mange timers arbejde og reducerer belastningen på hænderne.
 4. Meget elastisk og holdbar.
 5. Latex proteiner er fraværende.

Valget af en bestemt type handsker bestemmes af de særlige karakteristika hos den specialist, der planlægger at bruge dem.

Grundlæggende forbrugskvaliteter

Vinyl medicinsk handsker bliver stadig mere populære hos købere. Dette skyldes deres fysiske egenskaber og egenskaber. Hvorfor foretrækker forbrugerne produkter fremstillet af polyvinylchlorid?

 1. Det opløses ikke i alkohol, kulbrinter og vand.
 2. Har den øgede modstandsdygtighed over for syrer, alkalier og salte.
 3. Perfekt bevist, når man arbejder med madfedt og olieprodukter.
 4. PVC materiale er helt hypoallergen.
 5. Anvendelsen af ​​ultra-strækningsstruktur i vinylsyntetik giver en høj grad af følsomhed under taktil kontakt.

Brug af vinylhandsker


Bare se på fotoet af vinylhandsker for at forstå, at deres anvendelsesområde ikke er begrænset til medicin og lægemidler. Produkter viste sig at være uundværlige i veterinærklinikker, hvor der ikke er behov for langvarig kontakt med dyr, men kravene til sterilitet hos lægen er meget høje.

Engangs vinylhandsker får gode anmeldelser fra medarbejdere til frisører, skønhedssaloner, kosmetologi. De forhindrer den direkte kontakt med aggressive stoffer, der findes i noget hårfarve med håndens hud. Derudover tiltrækker arbejdere i skønhedssektoren farverne til sådanne handsker: De kommer i mange farver, og hvad koster kun ekscentriske, svarte vinylhandsker. Produkter kan bruges ved arbejde med fødevaretilsætningsstoffer.

PVC-handsker er velegnede til en række efterbehandlinger: maleri og maleri. Der er muligheder for produkter med høj styrke til brug i byggeri. Anvendelsesområdet udvides konstant, hvilket fremgår af den voksende produktion af PVC-handsker.

15 bedste opskrifter fra gurkemeje til ansigt og hår

Hårfjerning