Indgroet hår

Ingroet hår - en ændring i hårvæksten, hvor dens kerne forbliver under huden og vokser i modsat retning. Ingroede hår opstår i områder med hyppig fjernelse af uønsket hår (på ansigt, ben, nakke, i armhulen, pubic område) og er defineret som et sted for hævelse, betændelse, rødme og kløe i huden. Problemet med indgroede hår dikterer behovet for at opgive den sædvanlige hjemmet til fjernelse af håret (barbering, depilation ved hjælp af en creme osv.) Og vælge professionelle metoder til fjernelse af håret, brugen af ​​speciel kosmetik, der forhindrer hårets indvækst.

Indgroet hår

Ingroet hår kaldes, som ikke kan bryde gennem hudbarrieren og begynder at vokse intradermalt. I dermatologi og kosmetologi betegnes problemet med indgroet hår også med betegnelsen "pseudo-folliculitis". Både mænd og kvinder, der praktiserer regelmæssig fjernelse af uønsket hår på forskellige dele af ansigt og krop, kan støde på indgroet hår. Oftere påvirker pseudo-folliculitis repræsentanter for Negroid-racen, såvel som personer med hårdt krøllet hår. Udseende af indgroede hår indikerer først og fremmest, at hårfjerningen blev udført forkert, og det er på tide at søge professionel hjælp fra en skønhedssalon eller et kosmetologicenter.

Årsager til indgroet hår

Som regel regner indgroede hår efter depilering hjemme, hovedsagelig med en barberkniv, elektrisk epilator, fløde eller voksstrimler. Lignende metoder fjerner kun den kutane del af hårene; mens hårsækkene forbliver intakte. Med hver efterfølgende depilation procedure bliver hårene svagere og tyndere. Horny skalaer af epidermis er ikke eksfolieret, lukker hårsækkens mund og gør huden grovere. Under sådanne forhold kan svage hår ikke bryde igennem og begynder derfor at vokse intradermalt. Ved unormal vækst opnår indgroet hår en spiralform (det såkaldte snoet hår).

Hertil kommer, at forekomsten af ​​hårindvækst påvirkes af hudtilstanden, den korrekte depilation, hårstivheden, dybden og vinklen på hårsækkene i huden osv. Forstyrrelse af hårets kraftige vækst fremmes ved manglende foreløbig forberedelse af håret til epilering og korrekt pleje efter hårfjerning, dvs. tilsidesættelse af særlige midler - skum, lotioner, desinficeringsservietter mv. Andre fejl kan være relateret til overtrædelsen af ​​barberingsteknikken: barbering af håret mod deres vækst, anvendelse En maskine med knust blad, flere gentagelser af barberbevægelser på samme hudområde, for hyppig barbering osv. Det bemærkes også, at personer med tør hud, naturligt krøllet hår, en akut vinkel af hårsækkene står over for problemet med indgroet hår hud.

Hvad angår graden af ​​hårstivhed, er forskellige, direkte modsatte synspunkter udtrykt. Nogle dermatologer er tilbøjelige til at tro på, at spidsen af ​​hårdt hår er lettere at overvinde den tætte epidermis og fortsætter med at vokse i den rigtige retning; andre mener, at staven i hårdt hår er lettere at ændre retningen og baner vejen i det intradermale rum. Voksende hår i huden ledsages af udviklingen af ​​en reaktion som et fremmedlegeme - rødme og betændelse i hudområdet, så indgroet hår er ikke kun en kosmetisk defekt, men også et medicinsk problem.

Tegn på indgroet hår

Indgroede hår kan forekomme på enhver del af kroppen, der periodisk udsættes for fjernelse af uønsket hår. De foretrukne steder for indgroet hår er benene, pubic regionen, armhulerne, submental regionen og halsen (hos mænd), det vil sige de områder, hvor håret har en hård eller krøllet struktur.

De tidlige tegn på indfødning af hår er lokal hyperæmi og hævelse af det område af huden, hvor depilationen blev udført. Efter et par dage eller uger udvikler en inflammatorisk proces på dette sted - tætte, smertefulde og kløende papler (knuder) fremkommer. Nogle gange gennem huden kan du se den gennemsigtige mørke spids af det indgroede hår. Forsøg på selvudtagning af indgroet hår med en nål eller tænger kan fremkalde infektionens indtrængen i follikelet og omdannelsen af ​​knuderne til purulente pustler (mikroabcesser). Efter nedsættelse af den inflammatoriske proces kan post-inflammatorisk hyperpigmentering af huden eller uæstetiske ar forblive i dette område. I nogle tilfælde kan indgroede hår vende sig om sig selv og overvinde hudbarrieren, gå udenfor.

Ingroede hår kræver differential diagnose med folliculitis, ostiofillitis, follikulær hyperkeratose, acne vulgaris, pyoderma. Pseudofolliculitis er karakteriseret ved udseendet af hudproblemer som følge af opstart af regelmæssig udtørring og forsvinden efter ændring af metoden eller standsning af hårfjerning.

Måder at fjerne indgroet hår

Hvis du praktiserer hjemmehud, kan følgende tips hjælpe med at minimere sandsynligheden for indgroede hår. Til at begynde med kan du forsøge at opgive den sædvanlige metode til hårfjerning til fordel for en anden, alternativ metode til fjernelse af hår. Udskift f.eks. En barbermaskine eller elektrisk epilator med voks eller depilatorisk fløde. Efter en tid efter forsvinden af ​​indgroet hår, kan du prøve igen at vende tilbage til den sædvanlige metode til at fjerne uønsket hår.

Mænd kan anbefales at ændre billedet radikalt og nægte at barbere, og frisør-stylister vil hjælpe med at vælge formen på overskæg og skæg og tage sig af det.

Hertil kommer, uanset den praktiserede epileringsmetode, har huden brug for forberedelse til proceduren. Før du fjerner håret, er det nødvendigt at dampe ud i huden: Et varmt bad er egnet til dette, muligvis med havsalt, urteafkog eller et par dråber æterisk olie; et varmt brusebad eller en komprimering til stedet for den foreslåede epilering. Derefter skal du lave en mekanisk skrubbe-peeling, gommage eller en delikat hudmassage med en vaskeklud. En sådan eksfolieringsprocedure vil fjerne hudens stratum corneum, reducere sværhedsgraden af ​​hyperkeratose og øge håret lidt over overfladen af ​​huden, hvilket vil gøre barbering eller epilering mere kvalitativ.

Når du barberer maskinen på huden, skal du først anvende en speciel gel eller et skum, der fugter huden og gør det lettere at glide razeren over kroppen. Knivbladet skal være skarpt, ideelt til engangsbrug. For at undgå skade på hårsækkene bør barbering udføres i retning af hårvækst. Under barberingen bør du undgå at strække huden, og du bør ikke holde barbermaskine på samme sted to gange. Det er nødvendigt at afslutte barberingsproceduren ved at behandle huden med særlige fugtighedsgivende midler. Hårfjerning ved hjælp af en elektrisk epilator skal udføres på ren og perfekt tør hud.

For at forhindre udseende af indgroet hår efter epilering skal huden i alle tilfælde behandles med en antiseptisk og efterfølgende anvendelse af en speciel lotion (spray, gel, kosmetisk mælk osv.), Hvilket nedsætter hårvæksten. Huden, der udsættes for regelmæssig fjernelse af håret, skal fugtes og blødgøres ved hjælp af cremer, balsam, olier for at forhindre ruhed og tør hud. At reducere antallet af indgroede hår vil hjælpe med at undgå at bære syntetiske undertøj og tøj med en hård krave.

En radikal måde at løse problemet med indgroede hår er professionel fjernelse af uønsket hår: voksning, shugaring, elektroepilation, laser eller fotoepilation. Den mest velegnede metode til hårfjerning kan anbefale en kosmetolog, givet din hudtype, især hårets struktur og deres indvækstområde. Bedste af alt, laser hårfjerning, ELOS hårfjerning og foto epilation har anbefalet sig selv for at forhindre udseendet af indgroet hår. Disse metoder er uden kontakt, atraumatisk og giver dig mulighed for at handle direkte på hårsækkene. Absorberende varme bliver hårets aksler faktisk ledere, som leverer lysenergi til follikelets vækstzone og forårsager ødelæggelsen. Denne fjernelse af hårfjerning fører til tab af allerede genopbygget uønsket hår og ophør af udseendet af nye. Derudover udelukker laser og fotoepilering det faktum, at indgroet hår udviser det. En ekstra god bonus er foryngelsen og forbedringen af ​​hudens generelle tilstand.

Foruden lyse hårfjerningsmetoder er elektrolyse og professionelt udført bioepilation (voksning, shugaring) i stand til at løse problemet med indgroet hår.

Sådan fjerner du indgroet hår selv

I tilfælde af at hårene stadig vokser under huden, og der er udviklet en inflammatorisk reaktion for at forhindre impetigo, kan du ty til lokal brug af steroider eller antibakterielle salver, cremer med tretinoin, benzoylperoxid, ANA-syrer. Efter lindring af inflammation skal huden dampes og epidermis eksfolieres ved hjælp af en skrubbe og frigør således indgroet hår fra subkutane "fælder".

Hvis der som følge af de trufne foranstaltninger forbliver hårene under huden, kan du forsøge at fjerne dem selv mekanisk. For at gøre dette skal du forberede en tynd steril nål og pincet. Problemets område af huden skal behandles med medicinsk alkohol, forsigtigt pry det indgroede hår med en nål og trække med pincet. Herefter behandles såret med en desinfektionsopløsning og anvender antibakteriel salve. Indtil fuldstændig hudregenerering skal du forlade hårfjerningen af ​​dette område af kroppen. Det er strengt forbudt at klemme pustler, forsøge at samle det indgroede hår med negle eller ubehandlede værktøjer, fjerne dem ved hjælp af re-barbering eller depilering.

Den ideelle mulighed ville være at kontakte en dermatokosmetolog for indgroet hårfjerning, da uafhængige handlinger kan føre til yderligere hudskade. Kvinder, der lider af hirsutisme, må muligvis konsultere en endokrinolog eller en gynækolog-endokrinolog for at udelukke hormonelle lidelser.

artikler

Indgroede hårtyper og metoder til at håndtere dem

Shugaring betragtes som en mere godartet procedure end voksning. Det beskadiger huden mindre, det er lettere for klienten at tolerere, og resultatet af det varer længere. Den eneste alvorlige minus er indgroet hår. Uanset hvor svært mesterne prøver, opstår der ofte problemer. Det er på tide at forstå præcis, hvor det kommer fra, og hvad man skal gøre for at forhindre dette.

Hår vokser normalt på grund af hyperkeratose. Det kan udløses af peeling, forkert hjemmepleje mv. Nogle mennesker har en forudsætning for hurtigt at hæve stratum corneum fra fødslen. For sådanne klienter anbefales forebyggelse af hyperkeratose ikke kun, men det er nødvendigt.

Det er værd at sige, at der endnu ikke er nogen videnskabelig klassifikation af indgroet hår. I dag kan vi kun fungere med frugterne af vores egne erfaringer og observationer fra kolleger. Baseret på dem skelner vi 4 typer indgroet hår:

 • fladt (strømpebukser);
 • rullet op;
 • bider ind i huden;
 • vokser i dermis.

Med en flad eller strømpebukser vokser håret under et tyndt lag af hud uden synlig betændelse. Nogle gange er det ikke engang umiddelbart bemærkelsesværdigt, at de er lige under huden. Guiden ser kun dette, når man prøver at fjerne dem. Denne type indvækst kan ofte findes på hofter og ben, mindre ofte i bikinizonen. En anti-indgroet hårfløde med ANA-syrer (anvendes både i salonen og hjemme), en mild slibende skrubbe gel med grøn teekstrakt og druer hjælper med at fjerne det. Vitality SPA kropscreme vil give dyb fugtgivende hud.

Den rullede type har 2 sorter:

 1. en lille sort prik, som, når den ekstruderes, frigiver hårets spids;
 2. tuberkel med purulent indhold og tydelige tegn på inflammation.

Med det første tilfælde kan du arbejde: Fjern forsigtigt håret efter at trykke, eller tag det med sukkerpasta. Hvis tuberkulet er tæt, uden papule, og håret ikke er gennemskinneligt inde i det, skal du sende klienten til en hudlæge. Pus kan komme ind i lymfeknuderne, så du kan ikke knuse eller vælge denne klump, den skal åbnes og rengøres. Hvis klienten ikke ønsker at gå til lægen, kan stedet behandling af indvækst med azelosyre, salicylsyre (2%), Ichthyol salve, et acne middel med zinkindhold forbedre situationen. Alt dette sælges uden recept og er tilgængeligt for alle.

For begge typer grov type indgroede hår anbefales det at bruge lotion mod indgroede hår med citron, som omfatter salicylsyre som hjemmepleje i hjemmeplejen. Du kan begynde at bruge produktet en dag efter depilationen og op til næste shugaring. Hvis indvækst ikke er meget stærk, skal du anvende det dagligt, indtil håret går gennem stratum corneum (ca. 2 uger).

Til blandingstypen er en situation typisk, hvor håret var i stand til at overvinde stratum corneum, men af ​​en eller anden grund skyndte sig tilbage i huden. Årsagen til en sådan vækst kan være en lille forskydning af hårsækkenet eller ukorrekt sin oprindelige position. Skrubbning er strengt forbudt. Først og fremmest skal du fjerne inflammationen, og derefter arbejde med hyperkeratose. Begge opgaver løser perfekt lotion mod indgroet hår med citron.

Den type hår, der vokser i dermis, betragtes som den farligste. Hår i dette tilfælde kan bogstaveligt talt blokere stien i talgkanalerne, hvilket forårsager udviklingen af ​​betændelse og ophobning af bakterier i dermis. En anti-indgroet hårcreme med ANA-syrer er også egnet til at løse problemet. Det vil berolige huden, give blid peeling og dyb fugtgivende.

KONKLUSION. En vigtig rolle i spørgsmålet om hårindvækst er forebyggelse, især i tilfælde af en medfødt forudsætning for hyperkeratose hos en klient. Husk, uden medicinsk uddannelse, kan du ikke udøve nogen invasive indgreb, der krænker klientens hudintegritet. Dette betyder, at du ikke kan vælge suppuration, klemme det, forsøge at komme ud med håret med pincet mv.

Hovedopgaven af ​​shugaring ved indgroet hår er: Hvis der ikke er betændelse, bruger vi en skrubbe, hvis det er, bare gå rundt på dette sted og anbefale hjemmepleje. Problemet med indvækst er ikke løst i en procedure, det kræver en langsigtet planlagt effekt og konstant overvågning.

Ingroet hår efter epilering

Epilation er en procedure, der gør det muligt for dig ikke kun at slippe af med kropshår i lang tid (ved at ødelægge deres rødder), men for at bremse deres yderligere vækst. De mennesker, der engang har forsøgt denne procedure på sig selv, bemærker sine åbenbare fordele - sammenlignet med depilation. Imidlertid kan nogle gange indgroede hår efter epilering forårsage betydeligt ubehag.

Hvorfor vokse op?

En af de vigtigste ulemper ved fjernelse af hår er den øgede indfødning af håret - noget tid efter det er blevet gjort. Der er mange grunde, der bidrager til deres udseende.

Genetiske årsager medfører et for tæt lag af epidermis, hvorigennem et hår, der er svækket efter proceduren, ikke kan trænge ind. På grund af dette begynder det at vokse under det øvre lag af epidermis og ikke over det. En anden grund i denne kategori er en skarp ændring i hormonniveauet. Dette sker normalt ved behandling af hormonelle lægemidler såvel som i første halvdel af menstruationscyklussen.

Den anden kategori af årsager er mekanisk. Blandt dem er:

 1. Alvorlig skade på hårkanalerne. Dette skyldes forkert fjernelse af hår - mod deres vækst. Epilation skal udføres i retning af vegetationsvækst.
 2. Overdreven entusiasme for scrubs fører til en naturlig fortykkelse af det øverste lag af huden, hvorigennem fremover vil hårene være meget vanskelige at bryde igennem. Dette gælder især for dem, der regelmæssigt fjerner ansigtshår.
 3. Skader på overfladen af ​​epidermis forårsager ardannelse af hårrøret, hvilket fører til indfødning af hår.
 4. Voksende hår fremstår efter barbering, når der blev brugt en stumpmaskine (eller barbering blev gjort i den forkerte retning).
 5. Stærke indflydelse på udseendet af dette problem (især i bikini zone) valg af tøj. For smalle undertøj og leggings bryder blodstrømmen, overtager hårkanalerne, og resultatet er indgroede hår.

Den indgroede vegetation på benene og i bikiniområdet forårsager stor ulejlighed.

Disse hår ødelægger udseendet, forårsager kløe, og nogle gange brænder. Det skal forstås, at dette problem kan forekomme selv i dit tilfælde, når du udfører den dyreste laserfjerning i en elite salon. Det samme gælder for fjernelse af vegetation fra epilatoren hjemme.

Nogle kvinder ignorerer ofte udseendet af dette problem, fordi de ikke forstår, hvordan det er farligt.

Hvad er farligt indgroet hår?

Vegetation på kroppen, som ikke kan bryde gennem det øvre lag af epidermis på ydersiden, er farligt, fordi:

 • Der er fokus på inflammation, hvor pus vises.
 • Flere indgroede hår i nærheden kan kombineres til et fælles fokus på inflammation.
 • I svære tilfælde, ikke kun smerter, kløe, men også temperaturen stiger.
 • I tilfælde af sen behandling kan ar og ar opstilles på stedet for pustlerne, som kun kan fjernes ved kirurgi.

Sådanne ved første øjekast kan absolut uskadelige indgroede hår forårsage alvorlige og farlige sundhedsmæssige konsekvenser - i tilfælde af at behandlingen udføres uden for tiden eller slet ikke gives.

I avancerede tilfælde vil kun en erfaren hudlæge kunne klare dette problem. En specialist vil ikke kun eliminere denne betændelse, men også fjerne dens konsekvenser.

Glem ikke om sådanne konsekvenser som forøgelse af kløe, brænding og forværring hver dag udseendet af huden. Derfor er det i de allerførste faser af indgroede hår derfor meget vigtigt ikke blot at fjerne dem, men for at forsøge at forhindre deres genopståelse.

Hvordan slippe af?

Det skal straks siges, at der ikke er nogen universel måde at slippe af med indgroet vegetation, der ville være egnet for alle og under alle omstændigheder. Du kan klare dette problem, men det vil tage en masse tid og tålmodighed. Kampen er ikke kun at fjerne allerede indgroede hår, men også for at forhindre deres genopståelse. Og alle muligheder er opdelt i to typer:

 1. Selvstændig bortskaffelse af indgroede hår derhjemme.
 2. Et besøg hos en specialist.

Hvis du beslutter dig for at bruge den første mulighed, skal du først oplagre alt, hvad du har brug for.

Du skal bruge varmt vand, og endnu bedre - en afkogning af calendula eller kamille. Du skal forberede et antiseptisk, et håndklæde, en steril nål og pincet, alkohol, antibakterielle klud og tålmodighed. På et problemområde af huden er det nødvendigt at sætte et håndklæde fugtet med varm væske i 2-4 minutter. Derefter gnides huden med et antiseptisk middel, og hårene er forsigtigt tilsluttet med en nål og trukket ud med pincet. Efter proceduren gnides epidermis med alkohol.

Hvis der ikke er nogen pustulær betændelse på indvækststedet, kan du grundigt skrabe kroppen før du starter proceduren. I nogle tilfælde forsvinder indgroede hår på egen hånd. For at gøre dette, skal du opgive hårfjerning og depilation i et par dage, og en dag senere bruge en blød peeling.

Du kan håndtere dette problem med apotekværktøjer. Hvilke som er mere effektive vil blive forklaret nedenfor. Det specifikke værktøj skal under alle omstændigheder vælges af en specialist.

Når du besøger en specialist, kan problemet løses på to måder: Manuel fjernelse af indgroede hår eller kemisk peeling. Det specifikke valg af midler vil direkte afhænge af hudens tilstand og hvor lang tid håret har formået at vokse.

Hvad skal man gøre for ikke at vokse?

Som i andre tilfælde er det meget lettere at forhindre problemet end at håndtere det senere. Der er nogle enkle generelle regler, som vil hjælpe med at undgå indgroede hår:

 1. Før du udfører procedurer for at fjerne overskydende vegetation fra kroppen, anbefales det at tage et varmt bad eller brusebad, og brug også en skrubbe eller hård skrælning. Dette vil hjælpe med at blødgøre epidermis og frigøre hårene på overfladen.
 2. Selvom der vil blive rødme på huden (især i bikiniområdet) anbefales det ikke at besøge solsenge, svømme i åbne vandlegemer og undgå seksuel kontakt i de første tre dage efter proceduren.
 3. Epidermis i de mest følsomme områder anbefales at blive behandlet en gang om dagen med chlorhexidin. Dette vil tillade let og smertefri eksfoliering af døde celler og delvis erstatte kemiske peeling.
 4. Eksperter anbefaler ikke at bære syntetiske, for stramme tøj (især undertøj) i de første tre dage efter fjernelse af overskydende vegetation.

Disse er generelle anbefalinger, hvis overholdelse vil tillade at undgå sådanne problemer som udseendet af indgroet hår.

Men for hver type hårfjerning er der også deres egne tips. Forebyggelse af indgroede hår med deres hjælp vil være enkelt og nemt.

Hvordan epilere?

Før hårfjerningsproceduren anbefales at tage et varmt bad og lave en let peeling. At udføre hårfjerning er kun nødvendig for hårvækst. Ellers vil yderligere hårindvækst være meget vanskeligt at undgå. Efter fjernelse af vegetationen anbefales det at udføre en let peeling. Dette er nødvendigt for at fjerne resterende voks eller andre produkter fra overfladen af ​​huden.

Efter proceduren er det nødvendigt at blødgøre og fugte huden med en nærende eller fugtgivende gel eller fløde.

Det er bedst at bruge kosmetik, som ikke indeholder naturlige baser eller æteriske olier. I fremtiden, brug skrubbe er ikke mere end to gange om 10 dage. Ejere af følsom hud bør udføre denne procedure så lidt som muligt - så huden har tid til at komme sig.

Hvis disse enkle tips ikke hjælper med at klare problemet, vises voksende hår regelmæssigt, så skal du konsultere en specialist (om at ændre typen af ​​fjernelse af hår).

Hvordan barberes?

Hvis du foretrækker depilation (f.eks. Ved hjælp af en barberkniv eller en speciel creme), skal du huske følgende nuancer:

 1. Det er nødvendigt at vælge tiden for depilation under hensyntagen til din hudtype, samt tage hensyn til producentens anbefalinger.
 2. Det er nødvendigt at nøje overvåge produktets eksponeringstid på huden. Selvom resultatet efter denne periode ikke tilfredsstiller dig med 100%, bør du ikke selv øge eksponeringstiden.
 3. Skyl af rester af huden bør kun være rent og køligt vand uden rengøringsmidler.
 4. Du bør altid bruge en særlig creme efter depilation. Det vil hjælpe med at blødgøre og fugtgøre epidermis. Det er tilrådeligt at købe dette produkt fra samme serie som den selvhæmmende creme.

Dem, der foretrækker at bruge en barbermaskin, kan anbefale følgende:

 1. Prøv kun at bruge nye barberpatroner hver gang. Hvis de allerede var i brug, anbefales det at desinficere dem før depilering.
 2. Sørg for at bruge barberende geler eller skum. Dette vil blødgøre huden og gøre lettere lettere.
 3. Bevægelse - i retning af hårvækst.
 4. Træk ikke for hårdt på huden og tryk på maskinen selv. Kvaliteten på barberingen forbedres ikke, men risikoen for skade i denne sag øges alvorligt.
 5. Lige før barberingen anbefales det at tage et køligt brusebad med en skrubbe. Varmt vand i dette tilfælde er ikke særlig velegnet. Det kan dampe ud for huden, og yderligere hårfjerning ved maskinen vil være ujævn.
 6. Efter aflejringsproceduren er det nødvendigt at skylle huden grundigt med varmt vand, tørre det tørt og smøre med ethvert middel beregnet til efterfølgende barbering.
 7. I løbet af de første dage bør du ikke bære for meget syntetisk tøj.
 8. Det er bedre at bruge en skrubbe efter en sådan depilation hver tredje dag.

For at forbedre ydeevnen betydeligt kan du bruge specialværktøjer, der er designet til at bekæmpe indgroede hår.

Bedste værktøjer

Ikke kun slippe af med allerede eksisterende indgroede hår, men også nogle specielle medicin kan hjælpe med at forhindre deres udseende. På hylderne på apoteker og butikker kan du se produkter specielt designet til at bekæmpe indgroede hår: salver, scrubs, peels og geler (for eksempel Ingrow Go).

Dette er en speciel lotion, som ikke kun hjælper med at kæmpe med indgroet hår, men lindrer også aktivt irritation efter epilering eller depilation. Dette værktøj anvendes til de nødvendige områder to gange om dagen, i små mængder og ved hjælp af en bomuldsstynge. Som praksis viser, er to eller tre dage normalt helt nok til fuldstændigt at eliminere irritation og indgroet vegetation.

Hvad skal man gøre med indgroet hår i bikiniområdet

Vi lider af hårfjerning i bikiniområdet for at se perfekt ud efter epilering. Og derfor er det meget skuffende, når vi i stedet for perfekt glatthed får lige et sådant billede.

Derudover er det grimt, så det lever stadig meget ubehag. I kontakt med tøj gør den betændte hud dig ondt, kløende og kløende. Og hvis foci for betændelse på stedet af indgroet hår bliver til abscesser, så kan der også være en meget intens smerte.

Foto: manifestationer af indgroet hår

Gradvist mørke pletter dannes på stedet af indgroede hår, hvilket gør billedet endnu mere deprimerende. Disse pletter kan, selv efter hårfjerning, fortsætte på huden i flere måneder og gradvist blive blege.

grunde

En bikini er et område af huden, som er påvirket af flere faktorer, der fører til indfødning efter depilation. Dette og sådanne faktorer, der er karakteristiske for enhver anden del af kroppen, og specifikke træk kun i det intime område. Derfor viser det sig, at på alle ben og i armhulen kan alt være okay, men jeg vil ikke vise nogen bikinizonen.

Foto: Typer af hårdeformation (skematisk billede)

Skader på hårsækkenet

Det sker ganske ofte som følge af ukorrekte hårfjerningsteknikker. Og hvis til udendørs bikini, hvor håret vokser i én retning og observere teknikken med alle fjerne vækst eller mod hårvæksten er let, her er en rigtige spørgsmål dyb bikini voksning professionalisme af master er meget vigtigt.

Overvækst af munden af ​​folliklerne med keratiniserende epithelium

Hvis huden er tæt, kan hårsækkenes munding blive indsnævret eller helt dækket af kåt hudvægt. Dette komplicerer hårfjerningsprocessen og den videre vækst af hvert af hårene.

Konstant friktion af tøj

Hvis friktionen er normalt linned kanter og sømme af tøj ikke forårsager ubehag, derefter til skade under hårfjerning hud kan reagere at røre vævet irritation og rødme. Irritation er en prædisponerende faktor for udseendet af indgroet hår, pustler på stedet for beskadigede follikler.

Årsagen til irritation kan ikke kun være smalt tøj, men også linned fra syntetiske stoffer, som ikke absorberer fugt og skaber den såkaldte "drivhuseffekt".

Hormonelle ændringer

Er det sandt, at håret vokser mindre efter håret?

Faktisk er der ingen måder, der forårsager hårindvækst i større grad end andre metoder til depilering. Shugaring kom til os senere end at fjerne hår med epilator og voks.

Fordi det engang blev annonceret som en metode, der ikke forårsager hårindvækst. Tid har vist, at dette kun er et marketinggreb.

Hvis vi taler om metoder til at slippe af med uønsket vegetation, så skal du snarere finde din mester, som vil gøre proceduren teknisk korrekt. Dette kan være voksning, shugaring og moderne hårfjerning med en tråd.

Vigtigst bør håret fjernes med minimal skade på hårsækkene.

Sådan fjerner du dem i bikiniområdet

Behandling af indgroet hår bør begynde med enkle metoder og gradvist bevæge sig til traumatisk (kirurgisk). Du kan arrangere dem fra enkle til komplekse i følgende rækkefølge:

 • Overholdelse af reglerne for hudpleje efter proceduren med depilation
 • dampning og blødgøring af huden
 • brugen af ​​skrubber og fugtighedscreme;
 • brugen af ​​eksfolierende midler (enzymer, salicylsyre, bodyaga);
 • fjernelse af indgroede hår med pincet eller nåle;
 • obduktion af abscesser på stedet for indgroede hår hos kirurgen.

Lad os se nærmere på hver af metoderne.

Find ud af om kvanteepilation har kontraindikationer. Hvis ja, hvilke?

Hvilke metoder er bedst til at gøre mandlig hårfjerning i bikiniområdet, læs her.

Regler for hudpleje efter depilering

Normalt fortæller hver af mestrene detaljeret, hvordan og hvad de skal gøre efter proceduren. Men sjældent følger en af ​​kunderne disse regler. Resultatene er derfor ikke altid opmuntrende. Her er reglerne:

 • Umiddelbart efter proceduren bør du kun bruge undertøj af naturlige stoffer, hellere løs om klippet;
 • mindst en dag efter proceduren er det nødvendigt at opgive forholdet mellem nylonpantyhose;
 • i flere dage er det bedre ikke at bære meget stramme bukser og jeans;
 • på den første dag bør du ikke svømme i åbne damme, besøge poolen og saunaen, tage et bad;
 • efter brusebad er det nødvendigt at behandle huden i bikiniområdet med en antiseptisk opløsning, for eksempel chlorhexidin, og påfør et tyndt lag af Bepanten salve;
 • indtil rødmen forsvinder, anbefales det at begrænse køn;
 • Mens rødmen efter proceduren fortsætter, anbefales det ikke at anvende kosmetik til huden.

Dampning og blødgøring af huden

Ofte er en sådan procedure tilstrækkelig til at lette de voksende hår ud. Til dampning skal du have et stykke blød klud og varmt vand. Eller du kan bruge folkemetoden, når brød og varm mælk bruges til dampning af huden.

Under alle omstændigheder skal duken eller brød dyppes i en varm væske, let presses og læg huden på det sted, hvor det er nødvendigt at slippe af med indgroet hår.

Gentag denne procedure flere gange kan være så lang som hvis overfladen ikke er dampet nok til at åbne porerne og det øvre lag af epidermis er tilstrækkelig løs for at være i stand til nemt at fjerne indgroede hår.

Scrub Application

At beskæftige sig med indgroede hår ved hjælp af scrubs simple: startende fra 5-7 dage efter indgrebet, kan du begynde at bruge kosmetik med eksfolierende partikler af en hver to eller tre dage. Efter hver applikation af skrubbe anbefales det at fugte huden med en creme.

Anvendelsen af ​​midler med virkning af peeling

Den nemmeste mulighed er at bruge lotion til at behandle acne. Sådanne lotioner indbefatter typisk azelainsyre eller salicylsyre, som har en mærkbar afskalningseffekt.

Du kan også bruge færdige værktøjer med enzymer såsom papain og bromelain, som ikke kun eksfolierer otmershuyu hud, men også bremse ny hårvækst proces.

Alternativt kan du bruge en blanding af pulver og hydrogenperoxid. Gruel skal påføres hårets indvækst i 10 minutter hver dag i en uge.

Anvendelsen af ​​peeling hjælper med at forhindre indgroet hår, fordi de skal bruges som et forebyggende værktøj efter hver forarbejdningsproces.

Nålfjernelse

Lægerne fraråder dem stærkt at fjerne dem med en nål eller pincet derhjemme, da der er risiko for spredning af purulent infektion. Men du vil ikke gå til kirurgen med hvert indgroet hår, for i de fleste tilfælde vil kvinder klare problemet selv.

Det vigtigste er at bruge antiseptika og fjerne kun de hår, der er placeret på overfladen og ikke har tegn på purulent betændelse omkring dem.

Hvornår skal man søge hjælp fra en kirurg

En kirurg bør rådes om indgroede hår, når der dannes subkutane "humper", som bliver større eller mindre. Dette betyder normalt, at der opstår en bølgetræningsproces i hårsækkenet, som derefter bliver stærkere, forsvinder derefter.

Forvent ikke, at "bumpene" vil passere af sig selv. Hvis der ikke er nogen udstrømning af pus, forbliver håret i vævene, vil inflammationen gentage sig.

Et forsøg på at udvikle en bryst kan udløses af et forsøg på at åbne "klumpen" med en nål eller presse den ud ved at trykke fingre eller negle.

Video: Sådan fjerner du hår i det intime område

Hvad skal man gøre for at forhindre dette

Hvis du har prøvet alt, der er beskrevet i artiklen, erstattet skibsføreren og metode til hårfjerning, men dine resultater har ikke forbedret, så skal du glemme alt om voks eller fortsætte med at lide af indgroede hår. Et alternativ til depilation er laser, foto, elektro eller ELOS hårfjerning.

Disse metoder giver dig mulighed for at slippe af med indgroet hår i to eller tre sessioner.

Priserne for hårfjerning er naturligvis ikke sammenlignelige med omkostningerne ved depilationprocedurer, især hvis du bruger dem hjemme. Men komforten ved at slippe af med en bikini er det værd.

Læs hvilke værktøjer der bruges til smertelindring under laser hårfjerning.

Jeg spekulerer på, hvordan man laver en bikini hårfjerning varm voks? Se video linket.

Læs anmeldelser om diode laser hårfjerning på denne adresse.

Ingroet hår: Årsager og løsninger på et ubehageligt problem

Hvilken slags problemer er der ikke for os, mens vi leder efter måder at være smukke, velplejede og pæne. Uden en barbermaskine eller epilator kan moderne mænd og kvinder ikke forestille sig deres hverdag. Men ofte fører proceduren til, at der er et problem - indgroet hår. Dette er en meget ubehagelig følelse, smertefuld, og det kan desuden føre til betændelse. Men ikke kun barbermaskiner forårsager indvækst, der er andre grunde. Om dem og om emnet vil blive diskuteret nedenfor.

Til et hår, der er forankret?

En kompliceret forklaring er ikke nødvendig her. Ingroet hår er vores hår, der ikke vokser ordentligt. Samtidig kan den vokse allerede efter at den har passeret alle lag af epidermis og er på overfladen, men af ​​en eller anden grund har ændret sin vækstretning. Dette kan være en bump på huden, der ligner betændelse, det gør ondt og ser ikke æstetisk glædeligt ud, men under det samme hår vokser i den forkerte retning. Det kan dog ikke engang være synlig, men efter en anden barbering bliver denne betændelse til et sår. Hår kan også vokse vandret under overfladen af ​​huden, som kan ses igennem det.

De kan se anderledes ud, men essensen forbliver den samme - dette er et problem, der forårsager smerte, lokal feber, komplekser for grim hud, og den mest forfærdelige betændelse kan begynde. Billedet viser tydeligt indgroet hår. Dette problem skal løses, og der findes metoder. Men først skal du vide, hvorfor din hud er blevet det sted, hvor dette sarte problem er dannet.

For information! Hår kan vokse på samme måde hos mænd og kvinder. Lokalisering af indgroet hår kan være anderledes, ikke kun intime steder, nakke, hvor vævet gnides, flytter ofte, men selv på hovedet, hvis du barberer det på det skaldede hoved.

Årsager til indfødning af hår

Der er mange af dem. Selvfølgelig dannes indgroede hår ofte efter epilering og barbering, hvordan man kan slippe af med dem, beskrives nedenfor. Årsagen er, at i løbet af proceduren er porerne tilstoppet med partikler af keratinerede epidermier. Og håret begynder at vokse forkert. Problemet kan også skyldes:

 • en person har krøllet hår, da de ofte skifter retning og begynder at skære ind i huden, især i friktionssteder;
 • groft hår, der let kan vække væv og vokse ind i;
 • Tværtimod, grov og tæt hud. I dette tilfælde kan tyndt hår ikke trænge ind i sin rustning og vokse, hvor det vil være mindre modstandsdygtigt;
 • hårkanalen blev beskadiget under fjernelse;
 • arvelig faktor
 • bryder på hormonalt niveau
 • barbering med et stumt blad mod hårvækst
 • syntetisk, hvilket gør vores hud sved og tillader ikke fugt, der klæber over overfladen.

Vi bør også svare på et af de mest populære spørgsmål, hvorfor hår vokser efter epilering. Forkert hårfjerning fører til det faktum, at ar udgør på huden, hårkanalen er beskadiget, håret bryder under huden. Desuden svækker proceduren gradvis folliklerne, men væksten stopper ikke, bare håret begynder at vokse meget svagt og kan ikke bryde igennem til overfladen.

Vidste du det? At efter fjernelse af hår lider 75% af mænd og kvinder af en ubehagelig følelse på huden, kløe, udslæt. Og 40% af håret vokser. Der er også statistikker, der tyder på, at det ikke er ualmindeligt, at folk går på hospitalet, fordi de var på udkig efter måder at slippe af med håret på kroppen én gang for alle, mens de prøvede på alle mulige måder.

Som du kan se, er problemet almindeligt - hår og konsekvenserne af deres udfrielse. Men ikke kun barbermaskiner eller en epilator fremkalder indvækst, og det næste ofte stillede spørgsmål er indgroet hår efter shugaring.

For information! Shugaring er en måde at slippe af med hår med sukkerpasta. Proceduren anses for at være moderne og effektiv, efter dens udseende blev den bredt annonceret som en effektiv fjernelsesteknik og samtidig ikke resulterende i indvækst. Men oplevelsen har vist mere.

Hår vokser stadig efter denne teknik, da det ikke altid er korrekt. Ved hjælp af en pasta er det nødvendigt at tage højde for, at hårvækst er anderledes overalt. Rigelig anvendelse på hele overfladen fører til forkert fjernelse af hår i visse områder. En erfaren kosmetolog tager altid hensyn til denne faktor og gennemfører proceduren trin for trin.

Konsekvenser af indvækst

Som du kunne forstå, er problemet ubehageligt. Og du bør vide, at behandlingen af ​​indgroet hår er bedre ikke at udskyde. Negative komplikationer kan være mange - det er betændelse, som vil se ud som røde humle, der ligner akne på huden og risikoen for en bakteriel infektion. Sidstnævnte vil igen føre til endnu større sundhedsproblemer.

Ujævn grim hud selv uden røde pletter forårsager ikke behagelige fornemmelser. Alt dette fører til komplekser, nægter at vandre til stranden, til poolen, for mange er det en mur på vej til relationer med det modsatte køn. Hvis patologien ikke behandles, bliver huden i indvækststedene gradvist mørkere, kroppens temperatur kan stige. En person ved simpelthen ikke, hvordan man fjerner sit hår, da det fører til sår, smerte, betændelse. Ingroet hår i et bikiniområde for piger er kløe, rødme, afvisning af intimitet med en partner, nervøs og fysisk stress.

Det er vigtigt! Horny celler forårsager tilstoppede porer. Som du forstår, er dette en af ​​grundene til indfødning af hår. Scrubs bruges til at fjerne døde partikler, men det kan ikke gøres ofte. Faktum er, at hvis du skrubber huden overdrevent, bliver det groft, fordi cellerne begynder at blive opdateret meget hurtigt, og du vil kun forværre situationen.

Vokser håret i? Der er en løsning!

Det er på tide at give et detaljeret svar, hvordan man kan slippe af med indgroet hår. Så det første værd at bemærke er, at hvis du har et problem, for eksempel efter barbering, så prøv at erstatte det med voks eller depilation med en voks eller den samme shugaring. Hvis du har lidt, fra epilatoren, så skift den med en god barbermaskine, hårfjerning fra en kosmetolog, ved hjælp af cremer.

Orange olie og salt

Ikke en meget behagelig procedure, fordi huden kan klipe, men effektiv. Salt er taget - 120-130 gram, to spiseskefulde citrusolie hældes i den. For at lette påføringen kombineres massen med en hånd- eller kropscreme. Derefter gnides sammensætningen i problemområdet, men meget omhyggeligt. Endvidere vaskes massen under varmt vand. For at berolige huden og genoprette den, skal du anvende calendula tinktur. Og efter det smøres huden med en nærende creme. På denne måde kan du fjerne indgroede hår på benene. På mere sarte og bløde dæk er det bedre at bruge en mere blid metode.

Peroxid og bodyaga

Bodyaga købes i pulver og fortyndes med peroxid for at gøre en grødet konsistens. Blandingen anbringes på centrene af indgroet hår i 15-20 minutter, hvorefter alt vaskes af. Kurset er 5 dage.

Acetylsalicylsyre

Regelmæssig aspirin kan godt hjælpe. For at gøre dette kombineres to tabletter med 100 ml vand. Denne "lotion" gnides ind i problemområderne efter hårfjerningsproceduren.

Et fremragende middel til indgroede hår i bikiniområdet, der er blevet en bump, er en salve lavet af aspirin og glycerin. Proportioner således, at tabletterne blødgøres med glycerin til syrenes tilstand. Derefter påføres blandingen på problemområdet i 1-2 timer. Proceduren giver dig mulighed for at udtrække hår til overfladen, hvorefter de kan trækkes ud med sterile tang.

Advarsel! Vælg aldrig hår under huden med en nål, pin eller andre midler. Problemet bliver ikke løst, og risikoen for betændelse og infektion er enorm.

Det er muligt at behandle foci lokalt. Grøntsager skæres i to halvdele og påføres på det ømme sted i 3-4 timer, hvorefter de ændrer bandagen. Men du skal overvåge hudens reaktion. Hvis det brænder ellers, gør det ondt, så kan du ikke gøre denne procedure eller minimere tiden. Det er bedre at lægge løg på betændelse eller en bump.

Et mere mildt middel til indgroet hår er bagt løg. Grøntsagen er bagt i ovnen, hvorefter den kombineres med en ske med honning og mel. Blandingen gnides regelmæssigt i ømme pletter.

Aloe og olier

Du skal tage alt i samme forhold. Ingredienser: mandelolie, aloesaft, olivenolie, afkog baseret på hørfrø. Som en del af det er det nødvendigt at binde bandagen eller stoffet og lave en ansøgning på ilden.

Ichthyol salve

Fra indgroet hår vil det hjælpe godt. Hver gang efter fjernelse anbringes den på overfladen. Det blødgør ikke kun, men fjerner også betændelse, beskytter mod infektion, nærer, absorberes ikke i blodet. En større effekt vil opnås, hvis dagen før barberingsprocessen let skrubber huden.

Salicylsyre

Fra det indgroede hår kan det også spare. Acid desinficerer, behandler, men det virker anderledes end salver, nemlig, hun skruler. Acid well blødgør laget af døde celler, anvendes simpelthen. Hvorefter håret fjernes. Og de begynder ikke længere at vokse ind i det.

Tip! For at klare det ubehagelige problem med indfødning af håret, kan du bruge alle metoderne til traditionel medicin såvel som anvende traditionelle midler. Så, ifølge anmeldelser, hjælper sådanne stoffer som "Gloria Shugaring", folissan lotion til indgroede hår, godt. De skal behandle huden efter fjernelse procedurer.

Nogle sidste tips

 • For at gøre det lettere at fjerne hår, er det bedre at dampe huden godt.
 • Scrubs kan laves hjemme fra improviserede midler, for eksempel fra kaffe, havsalt. Brug også specielle vaskeklude.
 • Altid barberer og fjerner håret i retning af deres vækst.
 • Stræk ikke huden med dine hænder under proceduren.
 • Lav en lys massage af problemområder.
 • Knivbladet skal altid være rent, skarpt, du bør ikke trykke på det under barberingen.
 • Hvis du bruger en epilator, skal de fjernes i en vinkel på 90 grader til overfladen.
 • Hvis du vil gå til en shugaring procedure, så find ud af hvordan det sker i denne salon. Hår bør fjernes på forskellige måder, afhængigt af deres vækstlinie, snarere end at anvende pasta til hele overfladen.
 • Fugtiggør altid huden efter en traumatisk procedure.

Disse opskrifter og tips hjælper dig med at løse problemet og falder ikke under kirurgens kniv for at fjerne indgroet hår, når inflammationen allerede er begyndt. Husk, at det er bedre at forhindre situationen, det er bedre at udføre forebyggende foranstaltninger, hvis du ved, at du kan være i fare.

Hvordan man permanent slippe af med indgroet hår

Du skal bruge en skrubbe, pincet og tålmodighed.

Hvorfor forekommer indgroet hår

Hvad ser indgroede hår ud?

At skelne indgroet hår fra akne er ikke let, fordi tegnene er meget ens:

 • tubercles (papules);
 • tuberkuler fyldt med pus (pustler);
 • hævelse af huden;
 • mørkfarvning af huden (hyperpigmentering);
 • smerte ved berøring
 • konstant smerte, hvis der er betændelse;
 • kløe.

Hovedforskellen er håret synligt under huden.

Sådan fjernes indgroet hår

Indgroet hår er et almindeligt problem, der ikke altid kræver nødsituation. Den nemmeste måde at slippe af med er hvis håret er lavt og huden ikke er betændt: der er ingen hævelse, rødme, smerte og spor af pus. Dette er vigtigt.

Ingroet hår uden betændelse

Hvis du er sikker på, at der ikke er nogen betændelse, følg de enkle instruktioner.

Fjern døde hudceller

De tilstopper follikelet, lad ikke håret spire. Derfor skal du slippe af med dem. Brug en skrubbe, specielle skurepuder eller for eksempel en svamp til en hest, der er valgt til din hudtype Pas på ikke at irritere eller beskadige levende hud.

Lav en komprimering

Fugt et håndklæde eller en ren klud med varmt vand. Du kan tilføje et par dråber te-træolie Hvordan man identificerer, behandler og forhindrer inficerede indgroede hår: Det har antiseptiske egenskaber. Påfør kompressen til det indgroede hår og lad det gå i et par minutter.

Vent, indtil spidsen af ​​håret kommer ud.

Hvis håret ikke vises på overfladen med det samme, skal du gentage alt igen. Rens huden med en skrubbe og lav en komprimering ikke mere end to gange om ugen. Det er bedre for ejere af følsom hud at være begrænset på én gang: hyppige exfoliating procedurer kan forårsage irritation og rødme.

Fjern håret med rene pincet.

Tag forsigtigt spidsen af ​​håret med et par pincet for ikke at røre ved huden.

Træk ikke skarpt, men langsomt. Hvis håret bryder ud ved roden, kan problemet opstå igen.

Hvad skal man gøre, hvis et indgroet hår skal fjernes hurtigt

Hvis du ikke vil vente til hårets spids fremkommer, skal du fortsætte med drastiske foranstaltninger. Husk: hurtig bortskaffelse af indgroet hår indebærer skade på levende hudceller.

Og ja, under alle omstændigheder må du ikke røre ved den betændte hud. Du risikerer at gøre det værre.

Forbered huden

Fjern døde hudceller med en skrubbe og komprimere som beskrevet ovenfor.

Desinficere instrumenter og hud

Påfør et specielt desinfektionsmiddel (du kan købe på apoteket) eller alkohol på en bomuldsstynge. Behandl hud, nål og pincet. Hvis du bruger et apotekværktøj, skal du læse instruktionerne. Det kan være nødvendigt at suge nålen og pincetten i løsningen i et stykke tid.

Desinficere hænder med antiseptiske eller slidte handsker.

Tag håret af med en nål

Hent forsigtigt opgroet hår med en hårnål, forsøger at beskadige huden så lidt som muligt, og træk.

Rids ikke huden med en nål. Du skal bare gøre det for at få fat i håret med pincet.

Fjern håret med pincet

Grib håret med pincet og fjern det uden pludselige bevægelser. Træk glat for ikke at rive håret.

Håndter det beskadigede område

Desinficere huden på skadestedet, når du slippe af med håret. Især hvis du overdimensionerede det og dannede et blødende sår.

Hvad skal man gøre, hvis indgroet hår forårsager betændelse

Betændelse kan opstå på grund af et fremmedlegeme. og infektioner er ved et uheld anbragt under huden.

Du har betændelse hvis:

 • huden omkring håret blev rød;
 • en bump er dannet, inden i hvilken pus akkumulerer;
 • huden omkring er varmere end andre steder;
 • berøring forårsager skarpe smerter;
 • smerten går ikke væk, selvom du ikke rører det indgroede hår.

Forsøg ikke at trække hår

Du kan få en infektion og øge inflammationsområdet, og et ar kan forblive på læsionsstedet.

Behandl det betændte område

Sørg for, at dine hænder er rene og påfør et antiseptisk middel til det betændte område af huden. For eksempel, med benzoylperoxid Hvad er behandlingen for et indgroet hår? - Denne komponent er inkluderet i mange midler til acne.

Gentag proceduren i henhold til instruktionerne på produktet.

Pas på for ændringer: Hvis betændelsen ikke går væk inden for få dage, vokser læsionsområdet eller smerten øges, konsulter en specialist.

Se læge

Så længe det indgroede hår - et fremmedlegeme - er under huden, vil inflammation sandsynligvis ikke passere. Da det er umuligt at fjerne håret selv, skal du gå til en kosmetolog eller en hudlæge.

Hvis betændelsen er alvorlig, må du ikke selvmedicinere og ikke vente på, at situationen bliver kritisk. Kun en læge vil kunne ordinere den korrekte behandling.

Du bør også kontakte din læge, hvis du har meget indgroet hår på din krop eller det virker meget ofte.

Hvad skal man gøre, så håret ikke vokser mere

Indgroede hår kan blive et kronisk problem og forårsage dig en masse problemer: forårsage en bakteriel infektion og betændelse i folliklerne, pigmentpletter og ar. Derfor er det vigtigt ikke at lade håret vokse.

 1. Vælg alternative måder at fjerne hår på: en særlig creme (lav en test for allergier) eller laser hårfjerning.
 2. Skruer regelmæssigt, renser og fugtiger huden. Især før depilation.
 3. Hvis du vælger at barbere, skal du følge reglerne. Et par minutter før proceduren fugter huden med varmt vand, påfør en creme eller barbergel eller påfør en varm kompressor. Brug kun en skarp barbermaskine og våd den efter hver bevægelse. Barber i retning af hårvækst og ikke belast huden. Påfør fugtgivende lotion eller aftershave creme.
 4. Forsøg at undgå for stramme tøj.

Top 20 Electric Shavers

Kan jeg gøre hårfjerning under menstruation?