Sådan fjerner du vokslys fra enhver overflade og materiale

Hver person i lejligheden har et par stearinlys, i det mindste hvis de slukker lysene. Nogle kan prale af smukke antikke lysestager. Hvordan ikke at elske dem? Til sidst kommer stearinlys i alle sorter, former, farver og smag - hvilket er et klart plus, efter vores mening.

Lys er gode gaver og den perfekte løsning til at slappe af efter en travl dag. Som erfarne rengøringsspecialister ved vi, hvordan vi fjerner vokslys bedre end de fleste. Der opstår problemer, men vi er her for at gøre tingene lettere for jer så meget som muligt.

Vi vil fortælle dig, hvordan du fjerner vokslys fra enhver overflade. En dråbe voks på gulvtæppet? Let. Har du brug for at fjerne voks fra tøj? Intet problem. Stearinvoks på overfladen af ​​en granit bordplade? Slet. Stain painted voks? Vi udlede for evigt. Stearinvoks på et træ? Vi udlede uden en kløft. Voks på væggen? Fjernet om 10 minutter. Voks på glasset? Renset det nemmeste. Det sværeste at fjerne vokspletter? De har ingen chance.

I den næste artikel vil vi se på at fjerne voks fra enhver overflade.

Sådan fjerner du vokslys fra tøj

Bemærk: Forsøg ikke at tørre tøj i en elektrisk tørretumbler, før du er sikker på, at der ikke er sporet af pletten.

Før du fjerner voksfarve fra dit tøj, lad det hærde først. Hvis du forsøger at fjerne det varme stearin voks, vil du højst sandsynligt lade det blødere dybere ind i tøjets stof, hvilket vil komplicere arbejdet. Her er nogle effektive løsninger til fjernelse af vokslys fra tøj.

Når voksen er hærdet (du kan sætte et stykke tøj i køleskab eller fryser, hvis du vil fremskynde processen), skal du fjerne det fra dit tøj med et fladt værktøj, det være sig en spatel eller smørkniv. I de fleste tilfælde er alt, hvad du behøver at gøre, at bøje stoffet på kanten af ​​voksfarven, hvorefter du vil være i stand til at slå væk fra voksen straks og uden problemer.

Sæt kluden på noget absorberende. Sørg for, at det valgte absorberende materiale ikke forårsager, at stoffet brænder eller males.

 • Stykke af pap
 • Brune papirposer
 • Flere lag af hvidpapirhåndklæder
 • Gamle bomulds håndklæde, du er klar til at kaste

Vi foretrækker at bruge et stykke brunt eller hvidt karton, samt papirposer, du behøver ikke bekymre dig om farvning af stoffet. Tænd for strygejernet ved mellemstemperaturindstillinger, sluk for dampen. Anbring et andet absorberende element oven på pletten. Nu er stoffet anbragt mellem to absorberende artikler. Anbring det forvarmede jern på det øverste ark af absorberende materiale, og cirkuler hurtigt jernet kontinuerligt for ikke at brænde stoffet.

Lige bevæg det absorberende ark lejlighedsvis, så der er en ren plet af absorberende materiale over stedet, så materialets absorberende egenskaber ikke vil være sløv.

Fjernelse af voksrester fra stof

Mange af os bruger farvede stearinlys, der passer til lejlighedsindretningen. I dette tilfælde kan farvefarvestoffer forblive efter at have fjernet voks på stoffet. Ligesom voks kan farven ikke fjernes ved hjælp af vand. Det er komplekse pletter, der kræver en anden tilgang. Nedenfor finder du metoder til fjernelse af voksfarve fra stof:

Behandling med kogende vand. Hvis stoffet kan klare denne løsning (kontroller etiketten med producentens anbefalinger). Stret stoffet over panden med vand, brug et stort elastikbånd eller tråd for at sikre stoffet. Hæld kogende vand på det malede område. Du må muligvis gentage denne beslutning en eller to gange, indtil du opnår resultater.

Alkoholbehandling. Anbring et håndklæde under det malede område og hæld lidt alkohol på pletten. Blot med en ren klud, papirhåndklæde. Farvestoffet skal bevæge sig. Fortsæt blødning, indtil pletten er helt fjernet.

Opvaskemiddel. Brug et mildt rengøringsmiddel til at fjerne pletten, du kan få det ved at anvende opvaskemiddel. Påfør en lille mængde på det malede område. Gør forsigtigt vaskemiddelet i pletten, indtil du ser, at farvestoffet stiger fra stoffets fibre. Skyl og gentag indtil pletten forsvinder.

Hydrogenperoxid. Et andet middel til at fjerne vokslys fra tøj eller dets rester. Dette er vores foretrukne naturlige løsning mod pletter. Peroxid er billigt, du kan købe en flaske billigere end 50 rubler i de fleste butikker og apoteker.

Hydrogenperoxid er et oxiderende (blegemiddel) middel, der er sikkert for farvede stoffer og ikke skader dem, som blegemiddel gør.

Hydrogenperoxid er i det væsentlige det samme vand, men uden et molekyle. Det varer cirka 45 minutter, selv opløst i vand. Men nedbrydning af peroxid bliver næsten øjeblikkelig i direkte sollys, så det sælges i mørkebrune flasker.

Der er et vigtigt trick her, fordi hydrogenperoxid bliver til rent vand, det efterlader ingen rester, så du behøver ikke at vaske eller skylle.

Placer et stykke plastfilm under pletten. Hæld hydrogenperoxid direkte på pletten. Dæk toppen med plastfolie, og marker derefter et håndklæde, så der ikke kommer noget lys på peroxiden, mens det virker på pletten. Lad peroxid på kluden i mindst en time, så tjek. Gentag om nødvendigt.

Fjernelse af vokslys fra tæppet

Fjernelse af voks fra tæpper kan virke som en skræmmende opgave, men processen her er den samme som med en klud, ofte ikke mindre effektiv.

Jernrensning

For at fjerne stearin voks, der er capon på tæpper, lad det hærde først. Hvis der er for meget voks, kan du sætte et par isterninger i en plastikpose og lægge den på voksen. Dette vil hærde voksen, hvilket gør det skørt og giver dig mulighed for at fjerne overskydende voks. Prøv at fjerne så meget voks som muligt for at opnå de bedste resultater. Brug derefter metoden for absorberende materialer og jern, som vi citerede for tøj ovenfor.

Fjernelse af voksrester fra gulvtæppet

Hvis gulvtæppet pletter fra farvet voks, tilbyder vi flere løsninger, som du kan prøve, før du tænker på omlægning af møblerne for at skjule pletten.

Når det kommer til farvestoffer, skal du bruge syrer til at fjerne sure pletter, og alkaliske pletter skal fjernes med alkaliske rengøringsmidler. De fleste, hvis ikke alle farvestoffer er alkaliske, og sodavand bliver den mest hensigtsmæssige løsning i dette tilfælde.

Bagepulver

Bagefri opløsning skal hjælpe med de fleste farvestoffer. Bagepulver hjælper også med at fjerne resterende lugt. Forbered en pasta bagepulver ved at blande 1/4 kop bagepulver i 3/4 kop varmt vand. Bland sammensætningen grundigt i en gennemsigtig beholder, indtil de fleste bagepulver er fortyndet med vand (noget hårdt sediment forbliver i bunden, under alle omstændigheder).

Træk det resterende vand gennem et filter, som du kan bruge et serviet eller noget sådan. Denne løsning vil også hjælpe dig med at slippe af med partikler.

Påfør opløsningen på pletten af ​​maling og forsigtigt gnide den i tæppefibre, så pletten bliver våd fra opløsningen. Forlad opløsningen i en time. Efter en time skal du kontrollere opløsningen, det skal næsten tørre.

Fjern den tørre del af opløsningen, skyll derefter resten med rent vand og fortsæt med at tørre, indtil du fjerner pletten. Lad arbejdsområdet tørre og grundigt vakuum.

Hydrogenperoxid

Igen skal du følge instruktionerne for tøj ovenfor. Lad peroxidet tørre og om nødvendigt gentage.

Fjernelse af vokslys fra træ

Vi håber, at voksflettet vil blive bemærket straks og rengøres straks. Du skal komme til det og fjerne voks, når det er varmt nok til at forblive fleksibelt, men ikke varmt nok til at brænde dig.

Hvis du ikke mærker problemet med det samme, bliver det vanskeligt at fjerne vokslys fra en træoverflade, fordi du skal være forsigtig med ikke at ridse finishlaget, så du ikke kan bruge en kniv og andre redskaber, der kan ridse træ.

Hvis pletten ikke kan fjernes, kan det være nødvendigt at male malingen og male den igen. Hvis du ikke kan bestemme eller ikke er selvsikker i deres evner, skal du kontakte fagfolkene.

Afkøling og ren fjernelse:

Nyttig rådgivning. Du kan bruge et spillekort til at fjerne voks, denne løsning kan hjælpe.

Sæt nogle isterninger i en plastikpose. Sæt ispakken på voksen, så den er kold, hvilket gør det svært og sprødt. Brug et spillekort eller lignende til at fjerne voks fra træets overflade.

Hårtørrer

Brug en hårtørrer ved lav eller medium temperatur indstilling for resten af ​​voks. Læg området omkring pletten med klud eller papirhåndklæder for at beskytte lakken. Denne løsning vil også medvirke til at forhindre voks i at sprøjte over rent træ. Fortsæt, indtil al voksrester er fjernet. Hvis en smule voks forbliver, da det har gennemblødt i skoven, kan du prøve nogle af de ovenfor beskrevne metoder.

Absorbenter og jern

Anbring en papirpose eller flere papirhåndklæder på rester af vokspletter fra stearinlyset. Brug et strygejern til en lav temperatur til opvarmning af pletten (beskrevet mere detaljeret ovenfor). Tør den berørte del af træet af med en fnugfri klud eller en møbelpolskreme.

Fjernelse af vokslys fra væggene

Brug den ovenfor nævnte metode. Brug en hårtørrer til at smelte voks og samle den med papirhåndklæder. Bed nogen om at hjælpe dig, så voksen ikke drypper og gnider straks. Hvis der er rester af farvede rester på væggen, skal du prøve at bruge en blyant eller en pasta bagepulver og vand (1: 3). Gnid væggen let for at undgå at beskadige malingen.

Voks på glasbordet

Nå, hvis voksfarven forbliver på glasset, er det den nemmeste overflade at rengøre. Start med at fryse med is, lad voks hærde. Fjern den frosne voks med et spillekort. Sprøjt nogle vinduesrenser, og tør derefter af eventuelle voksrester. Du kan også prøve en tyndere til at fjerne det sidste, tyndeste lag af voks fra glasset.

Fjernelse af voks fra en granit bordplade

Brug en plastikspatel (kort) og kogende vand. Kog vand i en gryde, dypp spatelen i varmt vand og uden at lade det afkøle, fjern vokslaget. Gentag flere gange, indtil du fjerner mest voks. Tør med en ren klud for at fjerne rester.

De sværeste vokspletter

Der er specialprodukter til fjernelse af stearinlys voks (for eksempel Un-Do Candle Wax Remover), som er meget effektive til bekæmpelse af vokspletter. Følg producentens anvisninger for at fjerne voks fra den berørte overflade.

Nu hvor du ved, hvordan du får voks ud af overfladen, kan du nyde dine yndlingsstearinlys uden frygt for voksfletter.

Mesterens hemmeligheder: hvordan man fjerner voks fra tøj og holder sit attraktive udseende?

Voksede dine yndlings tøj? Det er ikke nødvendigt at smide det væk eller beregne, hvor meget rensning koster. Vores forfædre vidste, hvordan man fjernede voks fra tøj ved hjælp af tilgængelige værktøjer og delte deres hemmeligheder.

Har du haft en romantisk middag med din elskede ved stearinlys? Og før det var det naturligvis ikke gjort uden voksaflejring. På trods af de uforglemmelige øjeblikke er ubehagelige konsekvenser uundgåelige.

Samt efter nytår, påske eller jul, som skal være stearinlys. Og disse "konsekvenser" bliver ofte pletter på din yndlings elegante kjole, som ikke kan vaskes af.

Sådan fjerner du voks fra tøj uden rensning? Der er flere effektive metoder, der anvendes, afhængigt af hvilken type materiale vokset er kommet på. Men næsten alle deler en fælles funktion - brugen af ​​høje eller lave temperaturer.

Sådan fjerner du voks fra tøj hjemme?

Erfarne værtinder ved, at det er umuligt at vaske væksten af ​​voks - på grund af den specifikke struktur opløses produktet ikke i vand eller i vaskemidler.

1. Naturlige stoffer

Hør, bomuld, calico - naturlige materialer, der er nemme at rengøre. For at gøre dette er det nok at tage en tynd bomuldsvæv, papirservietter og et jern opvarmet til 50-70 ° C.

Under området af tøj, hvor der er en voksplade, skal du sætte et par servietter og oven på dem - bomuldsstof. Så skal du bare stryge dette "design" jern. Således smelter voksen og absorberes i servietter og klud. Proceduren må gentages flere gange, så servietter og klud udskiftes.

Fjern voks med uhøjtidelige materialer kan være en anden måde. Det er nødvendigt at koge vandet i en stor beholder og læg kluden der i nogle få sekunder. Når der vises olieagtige pletter på overfladen af ​​vandet, skal du fjerne elementet og inspicere det.

Hvis det ikke er helt ryddet, skal du gentage alle trin igen. Vask derefter produktet i varmt sæbevand og skyll først først i varmt og derefter i koldt.

2. Jeans

Voks pletter på denim fjernes på en lignende måde - ved hjælp af et jern. Men først skal det snavsede emne fryses og efterlader det i fryseren i et stykke tid.

Frosset voks smuldrer nemt, hvis produktet gnides, som ved vask. Så er det kun nødvendigt at bruge jern og servietter til at fjerne rester.

3. Syntetik: silke, satin, organza, chiffon, uld

Disse stoffer er sværere at rengøre, da de næsten ikke kan modstå varmen. Det er vigtigt først at være opmærksom på etiketten fra producenten og indstil kun den tilladte temperatur på stryget.

Der er dog en sikrere måde at fjerne voks fra syntetiske stoffer - blød det i varmt vand, blæk forsigtigt parafinvassen forsigtigt med et lap eller serviet. Fedtrester fjernes permanent efter normal vask.

Men der er tilfælde, hvor sarte ting ikke kan varmebehandles overhovedet. Dette kan være en let organza kjole, der har en etiket, der forbyder strygning.

I en sådan situation kan du fjerne voks med et organisk opløsningsmiddel: Påfør stoffet på en bomuldsstykke og gnid problemområdet med det. Derefter er det nok at vaske varen i varmt sæbevand og skyll grundigt.

I nogle situationer vil almindeligt tallerkener være en effektiv løsning til fjernelse af voks fra uld og silke stoffer. Et par dråber bør påføres på overfladen af ​​materialet, skum og efterlade i 5-6 timer. Det er kun at vaske.

Vi henter "lunefulde" vokspunkter fra "lunefulde" ting

Farvet voks

Hvis farvet paraffin har fået på ting, så fungerer praktisk talt ingen af ​​de nævnte metoder. Situationen er kompliceret af tilstedeværelsen af ​​farvestoffer i sådanne voksarter, som trænger dybt ind i stoffet, når de opvarmes. Som følge heraf vil malingspletter være vanskelige at fjerne.

Du kan heller ikke forsøge at skrubbe sagen, fordi der er risiko for at køre partikler af farvet voks endnu dybere ind i materialestrukturen. Derfor er den eneste mulige måde at forsøge at fjerne farvevoks på at fryse det og omhyggeligt rengøre det.

Den resterende plet af maling skal behandles med en pletfjerner, vask derefter tøjet i sæbevand.

Pels og ruskind

Den første ting at gøre ved detektion af voks er at placere pelsen i fryseren i 30 minutter. Frossen paraffin fjernes let fra villi med fingrene. Små smuler du skal bare ryste af eller fjerne, kører fingrene langs pelsen fra bunden opad.

For at rense ruskindet skal du dække det plettede sted med et papirserviet og læne forsigtigt mod jernet i nogle få sekunder. Det er ikke tilladt at holde et varmt strygejern på en ruskind over lang tid. Ellers kan dukke eller glans komme til syne. Hvis dette ikke hjælper, skal du forberede en blanding af følgende komponenter:

 • 35 ml ammoniak;
 • 10 ml vinalkohol
 • 50 ml benzin.

En enklere sammensætning: Fortynd 0,5 tsk ammoniak i 1 liter vand.

Det er nødvendigt at fugte en bomuldsstuds i den tilberedte opløsning og påfør et øjeblik til pletter. Tør derefter ruskindet af med en ren, fugtig klud. Strukturen af ​​ruskindet efter proceduren er let at genoprette ved at holde den over dampen.

Sådan fjerner du voks fra suede sko?

Du skal bare holde den over dampen. Når skoene er afkølet, skal du rengøre pletterne med en stiv børste. Gentag om nødvendigt proceduren indtil fuldstændig oprensning. Særligt komplekse spor af voks kan rengøres med ammoniak eller benzin.

Ikke-resistente maling materialer

Situationen er næsten den samme som med farvet voks. Du skal fryse voksen, så smuldre den med dine hænder og gnid den forsigtigt. Hæld derefter pletten gennemblødt med talkum eller kridt og dæksel med et papirserviet. Sæt noget tungt på toppen og lad i 2-3 timer. Derefter rengøres pletterne med en børste og vasker tøjet i sæbevand for at vaske rester af absorberende materiale (talkum, kridt) med voks.

Vi fjerner restene

For at fjerne fedtpletter tilbage fra voks er sådanne værktøjer egnede:

 • ammoniak;
 • petroleum;
 • blyfri benzin;
 • acetone;
 • terpentin;
 • opløsningsmiddel;
 • syntetiske vaskemidler;
 • opvaskemiddel.

Efter behandling skal materialet tørre godt, og kun derefter kan det vaskes. Det skal dog tages i betragtning, at hvis voksen ikke straks trækker sig tilbage, bliver det næsten umuligt at fjerne det om få dage.

Advarsel! Hvis det er svært at afgøre, hvilken af ​​rengøringsmetoderne der passer til din genstand, er det bedre ikke at risikere det, men at bruge renseri (især hvis vokspletter mærkes på dyre tøj). For det første er det meget lettere for fagfolk at klare denne opgave. For det andet vil de i tilfælde af fiasko kompensere skaden for den beskadigede ting.

Sådan fjerner du voks fra et lys fra tøj hjemme

Næsten enhver plet på tøj kan nemt rengøres og fjernes ved hjælp af moderne vaskemidler. Men hvis det er en voksplet, prøv ikke at straks tørre eller tørre det af med hænderne eller bruge en vaskemaskine (delikat tilstand) - til ingen nytte. Vokslignende blanding vil aldrig blive opløst med vand, vaskemidler vil heller ikke fjerne det. Og vær også særlig opmærksom på, at paraffin øjeblikkeligt spiser i alle fibre af materialet fra to sider.

Grundlæggende metoder

Vær opmærksom. Hvis du vil fjerne spor af paraffin, der spiste i bukser eller et andet element i garderobeskabet, skal du vente, indtil voksen helt hærder. Ellers vil situationen ikke blive bedre, men tværtimod vil det blive værre. Problemet stedet, som følge heraf, vil stige i størrelse.

Ved anvendelse af den varme metode involverer opvarmning af voks til temperaturen af ​​dens smeltning og adskillelse fra materialets fibre. Det ideelle værktøj til dette er et jern. Termisk behandling af pletten er vigtigt at opvarme apparatet i 80 grader. Det anbefales at fjerne dampforsyningsfunktionen for tidligt fra standardtilstanden.

Trin for trin instruktioner til fjernelse af voks fra stearinlyset.

 1. Rens spor af paraffin. For at gøre dette skal du tage en køkken spatel eller negle saks. Vær ekstremt omhyggeligt for ikke at deformere fibrene.
 2. Forbered en serviet, bomuldsklud, et hvidt A4 ark.
 3. Mens jernet opvarmes, læg et serviet på bunden og oven på materialet. Paraffin blottedæksel med en klud og et ark papir. Begynd at strejke pletten.
 4. Efter rensning skal du sørge for at vaske ting med dine hænder. Stain remover vil hjælpe med at slippe af med fedtede spor.
 5. Syntetiske stoffer er strengt forbudt at stryge ved 80 grader.
 6. Brug ikke strygejernet til at fjerne pletter fra farvede stearinlys. Farvestoffet, der anvendes til deres produktion, vil kun være stærkere indlejret i stoffets fibre, og din yndlingsjakke vil sikkert forringes.

Færge for at fjerne voks fra stearinlyset

For at bruge denne metode, arm dig selv:

 • Et stykke naturlig fiber klud (en gammel T-shirt vil gøre);
 • hårtørrer eller professionelle damper.
 • dække paraffinblottet med en serviet og begynde at varme med damp;
 • under påvirkning af varm luft smelter smelten og absorberes i materialet;
 • i mangel af et korrekt resultat kan proceduren gentages flere gange.

Det er vigtigt! Hvis brugen af ​​en hårtørrer ikke gav det ønskede resultat, skal du anvende en damper. Bare hold det på en afstand på 10 centimeter fra stedet, ellers vil du ødelægge stoffets fibre.

frysning

Denne metode vil være så effektiv som muligt for følgende materialer: denim, læder, uld, produkter med en bunke.

For at gøre dette skal du bruge:

 • fryser (frosset voks fjernes hurtigt selv fra lyse kjoler).
 • is fra fryseren;
 • is eller koldt vand;
 • tandbørste.

Resultatet vil være så hurtigt som muligt, hvis varen er anbragt i kammeret umiddelbart efter at paraffin er injiceret. Det er værd at gøre det hurtigt, så voksen ikke siver ind i fibrene.

VIGTIGT! Kun kostume stof kan gemmes.

Hvis tøjet er lavet af tyndt, delikat materiale, skal du bruge isstykker til at rengøre voksmærkerne. Du skal blot fastgøre dem på det ønskede område, og efter nogle minutter gnides pletten med en tandbørste.

Fjernelse af voks fra tøj af forskellige materialer

Overvej naturlige stoffer.

Du kan fjerne paraffin blots fra denims ved hjælp af fryseprocessen.

 • vaske pletten
 • efter en halv time for at vaske produktet forsvinder forureningen straks.

Denne rengøringsmetode er den bedste til brug i hjemmet.

Og overvej også følgende materialer: silke, satin, organza, chiffon, uld.

Disse stoffer er ikke så lette at rengøre, fordi de deformeres ved høje temperaturer. Hvis du vil bruge den varme rensningsmetode, skal du være opmærksom på mærket og kun bruge den temperatur, der er angivet af fabrikanten til behandling.

Det er dog mere rationelt at anvende en mere godartet metode til at fjerne spor af paraffin - sug det i vand og omhyggeligt efter nogle minutter fjerne rester af et stykke naturligt stof. I stedet for pletten vil forblive fed belægning, hvilket er let at fjerne pletfjerner.

Og der er også syntetiske produkter, der er forbudt at håndtere høje temperaturer, for eksempel en lys "top" af chiffon. I dette tilfælde fjernes spor af paraffin med en rengøringsmiddel: produktet påføres svampen, og det nødvendige område behandles. Det er vigtigt at vaske alle rester af kemikaliet af.

Tip! Før du bruger en sådan radikal rengøringsmetode, skal du kontrollere opløsningsmidlets virkning på et uklart område af tøjet. Hvis det har beskadiget fibrene i stoffet eller ødelagt dets naturlige farve, skal du tage produktet til rensning.

Uld og silkevarer er også beskadiget af paraffindråber. Den sædvanlige opvaskemiddel hjælper med hurtigt at fjerne den. Påfør lidt på pletten og lad den gå i 12 timer. Det er fortsat at vaske sæbe sporene fra fibrene grundigt.

For at vaske tøjet af vokslys skal du sætte det i kulden eller lægge det i kammeret. Fjern forsigtigt mærkerne med en træspatel. På denne måde kan du rengøre og læderbukser, et nederdel eller endda et frakke.

Vanskelige øjeblikke

Farvet voks

Praktisk taget alle de ovennævnte rengøringsmetoder ikke hjælper med at vaske ting fra spor af farvet paraffin. Situationen er kompliceret af tilstedeværelsen af ​​kemiske farvestoffer, der trænger dybere ind i stoffet, når de udsættes for forhøjede temperaturer.

Og også vaskemetoden er ikke egnet, fordi farvepigmenter kan trænge dybere ind i materialet. Derfor er den eneste effektive måde at bruge en minustemperatur og forsigtigt skylle det frosne sted.

Det anbefales at behandle de resterende pigmentmærker med et særligt rengøringsmiddel, og vask derefter tøjet i vaskemaskinen.

Pels og ruskind

Kun du har bemærket et parafinplet på pelsproduktet, læg det straks i fryseren i mindst en halv time. Som et resultat, kan du hurtigt fjerne voks, selv villi af fingrene.

For at rengøre suedeprodukter skal du dække det snavsede område med et rent papirark og forsigtigt fastgøre stryget. Det anbefales ikke at holde det længere end tre sekunder, ellers bliver materialet deformeret. Hvis pletten ikke er forsvundet, tag dig selv i sådanne komponenter:

 • ammoniumhydroxid vandig opløsning (30 gram);
 • vineddike (10 gram);
 • benzin (40 ml).

Bomuldsvamp fugtet i blandingen og påført på en paraffinfarvning. Derefter tørres stoffet af med en klud. Strukturen af ​​ruskind efter en sådan rensning genoprettes hurtigt, hvis du holder produktet over dampen.

Suede sko

Det er vigtigt at straks fjerne og genoprette sko efter voks på den. Hold kun produktet over dampen og prøv at skrubbe sporene med en speciel ruskind.

Ikke-resistente maling materialer

Stillingen er den samme som med farvet paraffin. Vassen udsættes for temperaturer under nul, efter at pletten er rengjort med en træspatel. Derefter behandles fedtede spor med talkum eller pulver og er dækket af bomuldstøj. En tung bog anvendes på toppen, og produktet kan ikke fjernes fra under det for en dag, talkum skal tørre ud. På den måde rengøres også bolonevianjakken.

Vi fjerner rester af pletter

For at fjerne fedtpletter, som er forblevet efter rensningen af ​​paraffin, skal man anvende sådanne midler:

 • ammoniak og petroleum
 • acetone;
 • terpentin og opløsningsmiddel;
 • syntetiske vaskemidler, opvaskemidler, sæbe.

De er også velegnet til strikvarer.

De ovenfor beskrevne midler påføres pletten, og kun efter en dag kan produktet vaskes. Imidlertid skal man huske på, at hvis parafinfarvningen ikke forsvinder straks, er det efter 48 timer næsten umuligt at fjerne det.

Hvis spor af paraffin er på pelsen, så er det bedre ikke at eksperimentere. Tag det væk eller en dyre dunjakke til rensning.

Sådan fjerner du voks og paraffin effektivt fra hårde overflader eller stoffer

Pletter fra et smeltet ferielys på en duge eller et bord, voksrester til aflejring på stofservietter, tøj eller tæpper, spor af mønstre med vokskridt på tapet eller gulv - alt dette ser ekstremt rodet ud, så du skal vide, hvordan du effektivt fjerner ubehageligt snavs fra forskellige overflader.

Hvad er forskellen mellem voks og paraffin

Forskellen mellem voks og paraffin er:

 • De adskiller sig i den måde, de modtages på. Voks er et naturligt stof, der udelukkende eksisterer i naturen og er ikke skabt af mennesket. Der er dyrevoks: bivoks, uldvoks, spermhvalseolie. Der er også vegetabilske voks (på applefrugter, for eksempel eller blommer) og mineraler. Paraffin er et kunstigt produkt opnået ved raffinering af olie. Det ligner voks, både i udseende og i dets kvaliteter.

Voks - et stof af naturlig oprindelse

Voks bruges til at lave stearinlys.

Voks er let skåret jævnt, i kuber har paraffin ikke en sådan tæthed, og derfor er det umuligt at skære det pænt - det smuldrer straks. Voks har enestående fleksibilitet og fleksibilitet, det er blødt.

Parafin er hvid og smuldrer let.

Forskelle i omfang: voks anvendes mere almindeligt i narkotikaindustrien, og paraffinvoks anvendes til parfume og til fremstilling af husholdningskemikalier.

Parafin anvendes meget i kosmetologi og parfumerivarer.

På grund af sin naturlighed kan voks forårsage allergier. Kunstigt syntetiseret paraffin er hypoallergen.

Vigtige nuancer før fjernelse af voks eller paraffin voks

Pletter forbliver fra voks og paraffin voks. For ikke at forværre situationen, når du forsøger at fjerne pletter, er det vigtigt at overveje følgende nuancer:

 • Vær opmærksom på det stof, hvorfra tøjet er lavet, hvilken type møbelbetræk - nogle materialer skal ikke udsættes for opvarmning eller dampbehandling, andre - for koldt;
 • du kan kun slippe af hærdet voks eller paraffinflader, ellers vil de blive smurt på overfladen af ​​blødt væv, og voks- eller paraffinvoks bliver bredere;
 • men lad ikke pletterne blive gamle - handle hurtigt;
 • Behandle forureningsstederne separat, og først efter at vaske det hele
 • før du bruger kemikalier eller opløsningsmidler, lav en prøve på den sømfulde side af materialet, på et sted, der er umærkeligt for øjet.

Er der nogen forskel i deres fjernelse af pletterne fra kirkelyset og fra det almindelige? Kirkens lys er den samme voks, der kan kun opstå vanskeligheder ved fjernelse af vokspletter fra påskelys med rød farve: de indeholder farvestof. Det kan i sådanne tilfælde kun hjælpe pletfjerner (selvfølgelig efter rengøring af stoffet fra voksvoks).

Voks fra kirkelys fjernes på samme måde som almindeligt

Mange gange måtte du fjerne pletter, det hjælper i 99% af tilfældene, kun hvis lysene ikke er røde (ikke påske), fordi voksen bliver fjernet helt, og pigmentet kan forblive, skal du fjerne det separat. Det er nødvendigt at skrabe vassen bedre ud og erstatte stoffets bagside med en plet under meget varmt vand. Væsken smelter og lækker bare væk og efterlader ikke spor. Ligeledes fjernes paraffin fra alle overflader, med faste stoffer kan du stadig gnide sodavand til pålidelighed.

Nina

http://www.svechaforum.ru/index.php?showtopic=1097view=findpostp=39998

Fjern voks og paraffin derhjemme

For at fjerne sporene af voks fra enhver overflade skal du først og fremmest slippe af med "tilstrømningen" - den smeltede voks selv. Vent, indtil voks eller voks hærder, og skub det forsigtigt af. Brug ikke-skarpe genstande for at undgå beskadigelse af stoffet eller overfladen, der skal rengøres.

Vent først, indtil voks eller paraffin tørrer, og skrab det af den forurenede overflade.

Det er ikke altid umiddelbart muligt at slippe helt af med den tørrede voks fra den forurenede overflade. Kernen i alle metoder til rengøring af overflader (både faststof og væv) fra spor af voks eller paraffin er to hovedmetoder: brug af varme eller kulde. Valg af metode afhænger af stoffet og møbeloverfladerne.

Hot måder

Varme metoder omfatter kogende vand, damp eller opvarmning af et produkt med hårtørrer.

Damp kan opnås på en af ​​måderne:

 • vi otparivaem stof, herunder en særlig tilstand på jern, efter at have fjernet voks eller paraffin vaske produktet;

Par hjælper med at slippe af med vokspletter

Damp kan opnås simpelthen ved kogende vand på komfuret.

Varm behandling er kun egnet til rengøring af ting fra naturligt tæt stof, ikke malet overhovedet eller let farvet. Silke, uld eller syntetiske stoffer er ikke venlige med varmt vand.

Alternativt kommer et par varmluft fra en hårtørrer. Denne metode kan anvendes på både stoffer og hårde overflader: vægge, gulve eller møbler.

Det er praktisk at bruge hårtørrer til at fjerne voks- eller paraffinerest fra enhver overflade

En af de nemmeste og mest bekvemme måder at bruge er at opløse spor af voks i kogende vand.

Hvis stoffet er groft eller hvidt:

 • Hæld en lille mængde vand i en aluminiumsbeholder eller gryde, kog
 • vi sænker produktet til det forurenede sted i kogende vand, holder i mindre end et minut, fjern det, udfør denne procedure flere gange;

Ikke kun damp, men kogende vand kan klare en plet af voks.

Pas på, når du fjerner pletter på denne måde! Hold ikke dine hænder tæt på kogende vand for at undgå skoldning.

 • vi vasker ting med sæbe og vand med varmt vand;
 • god skylning.
 • Der er "undemandende" stoffer, for eksempel denim, hvorfra voks eller paraffin nemt kan rengøres, produkter af dem kan vaskes i meget varmt vand (op til 60 grader) med almindeligt vaskemiddel (bemærk at stedet med forurening vil kræve blødning i en halv time). Vask og skylle ting.

  Video: Sådan rengøres stoffet fra voks eller paraffin med vand eller jern

  Talc, kridtpulver eller kartoffelstivelse

  Denne metode er velegnet til brug på stoffer med ustabil farve:

  • Vi fjerner paraffin eller voks mekanisk - tre dele af produktet mod hinanden, som om vi vasker det med vores hænder eller forsigtigt smider den frosne bevægelse af med en skarp kniv;
  • Rester af paraffin og voks, som ikke kunne fjernes, falder tykt i søvn med talkum, stivelse eller knust kridt;

  Talc hjælper med at slippe af med fedtede pletter efter paraffin eller voks

  Serviet indsamler voks eller paraffinrester

  Resterne af voks eller paraffin fjernes fra stoffet med en børste

  Kolde måder

  Kolde metoder omfatter frysningsprodukter eller at tage dem ud i en vis tid for at være koldt. Denne metode er især effektiv til fjernelse af voksspor fra naturlige eller kunstige pels og fleecy overflader.

  • vi placerer den forurenede ting i en cellofanpose;

  For ikke at smøre produktet på produkterne i fryseren skal du folde emnet i pakken.

  Hvis en stor del, der ikke kan placeres i fryseren, er forurenet, skal du tilsætte et stykke is eller is i en plastpose til det forurenede sted i en halv time.

  Isen vil gøre voksen skør, hvorefter den let kan fjernes.

  Vi slippe af med fedtede pletter efter voks og paraffin på tøj

  Det er let at fjerne "sag" af voks eller paraffin, men olieagtige pletter kan forblive, det skal også styres.

  Efter fjernelse af voksrester fra stoffet, vil pletterne sandsynligvis forblive.

  Med jern

  Hvis varm behandling finder anvendelse på stoffet i et snavset produkt, skal du bruge følgende metode:

  1. Tag et foldet papirserviet eller et ark papir og læg det under pletten.
  2. Top med en serviet også.
  3. Varm jernet lidt og stryg pletten. Fedtet smelter og suges ind i papiret. Da affaldet bliver snavset, skal det ændres.

  Voks eller paraffin voks vil klæbe til papiret, og det vil desuden absorbere fedt.

  Folk og rengøringsmidler

  Hvis voksen er uden tonerelementer, er den nemmeste måde at fjerne den fra udslettede stoffer på at fjerne ammoniak, benzin og specielle opløsningsmidler som White Spirit. Den valgte agent skal fugtes med en bomuldsstykke eller serviet og påføres forureningen i 15-20 minutter og vaskes derefter.

  Den nemmeste måde at fjerne voks uden farvning på

  Der er benzin, der har en ubehagelig lugt, efter at du har brugt det, er det bedre at vaske produktet helt ved hjælp af aircondition, så det får en behagelig aroma.

  Du kan slippe af med fede pletter ved at forberede en særlig løsning: 50 g renset benzin, 10 g vinalkohol og 35 g ammoniak.

  For at fjerne stædige pletter, brug en opløsning af benzin, vinalkohol og ammoniak.

  Brug ammoniak til at fjerne pletter, brug gummihandsker.

  Fjern pletter fra sarte stoffer

  Afhængigt af stoffet er forskellige midler gældende:

  • Denim, det vil sige denim, efter fjernelse af voks eller paraffin, slettes i en skrivemaskine - fedtede pletter fra lignende stoffer er let aftagelige.
  • Syntetik og sarte stoffer (kashmir, uld) er modtagelige for opløsningsmidler, de kan ikke håndteres aggressivt - du skal bruge mere godartede midler: opvaskemiddel væske eller vanish. Det er nødvendigt at påføre et rengøringsmiddel på en fedtet plet og lade den være helt tør, og vask derefter produktet.
  • Silke pletter kan skrubbe med Triple Köln, ethylalkohol, vin eller æble cider eddike.
  • Tomme naturlige stoffer, såsom bomuld og linned, kan vaskes af maskine, vi kan koge hvide ting i et par minutter i en opløsning af vand og vaskemiddel.

  Fotogalleri: Sådan fjerner du fedtpletter fra tøj fra delikat stof

  Parafin fremstillet med farvestoffer, selv efter fjernelse af fedtpletter, efterlader farvede spor på produktet. For at slippe af med dem, vask tøj med sæbe.

  Video: Sådan fjerner du voks fra jeans og silke

  Fjern voks og paraffin fra læder og ruskind

  For at rydde et læderprodukt fra voks er det nødvendigt at lade voks hærde og derefter vaske huden med hænderne, og voksen vil gå af sig selv. Hvis et spor forbliver, skal du tørre det med en bomuldsstuds eller klud fugtet med en opløsning af vaskesæbe, skyll derefter med vand og lad det tørre.

  Det er ikke svært at fjerne vokspletten fra huden.

  For at fjerne voks og paraffin fra ruskind, er der en særlig teknologi: Når du har fjernet voks på en plet, pålægger vi et rent papirark (blottpapir eller papirhåndklæde), og vi anvender et ruskindsprodukt på et varmt, men ikke rødt, varmt jern. Suede på jern, ikke jern på ruskind, ellers er der risiko for deformation af produktet. Papiret absorberer pletten, og ruskind begynder ikke at skinne fra strygning. Hvis pletten ikke forsvinder første gang, skal du ændre tissuepapiret flere gange.

  Suede tolereres godt og dampbehandling og rengøring med en opløsning af ammoniak (0,5 tsk ammoniak pr. 1 liter køligt vand).

  Fjern fedtpletter fra polstring og tæpper

  Ofte kan voks smøre både møbeltøj og tæppe.

  Vi rengør møbeltøjsbelægningen

  Beklædning af lænestole og sofaer er gobeliner, acetat, plys, velour, fløjl. Pletter fra bløde fleecy stoffer kan fjernes med opvarmet alkohol eller terpentin, de opløser voksen. En bomuldspude dyppes i alkohol og påføres vokspletten i en halv time. Så behandler vi pletten med sæbevand og fjern den resterende fugtighed med en tør klud.

  Tøjbetræk kan rengøres fra voksspor med alkohol eller terpentin

  Hvis møbelpolstring er meget snavset, vil denne måde hjælpe:

  1. Fjern møbeldækslerne.
  2. Fra indersiden ud, læg et tørt, rent håndklæde - helst en ævle foldet i flere lag, udenfor - blotting papir.
  3. Stryk pletten gennem blottet med et jern, indtil håndklædet absorberer den smeltede paraffin eller voks helt.

  Blottpapir bruges til at absorbere fedtet, der er tilbage på møblerne, efter at det er væk.

  Husk at velour eller fløjl ikke kan lide jern, så det er bedre at bruge alkohol eller terpentin, du kan - en sodavand, som derefter vaskes af med en fugtig svamp.

  Fjern paraffin eller voks fra bunken

  Pile stoffer, tæpper og tæpper er også modtagelige for kontaminering af voks - sparer dem med en hårtørrer og en stiv børste (metoden er beskrevet ovenfor), et strygepapir.

  Voks fra gulvtæppet er let at fjerne

  Der er en unik måde at rense lange bunkeprodukter på:

  1. Vi lægger et stykke klud på en voksfarve, der kan absorbere fugt og fedt godt, ikke mindre end pletens størrelse.
  2. Vi tager et ark tykt papir, som skal være større end støbejerns bund, således at jern ikke kommer i kontakt med tæppens bunke. Sæt arket på stoffet.
  3. Vi udsætter den nødvendige tilstand af jern-syntetisk. I nogle sekunder sæt jernet oven på papiret, stryg pletten med det.

  Forlad ikke stryget bag kanten af ​​papiret, undgå kontakt med bunken

  Den "kolde" metode med anvendelse af voks til voks på isens overflade virker også. Vi udelukker ikke rengøring med varmt vand, opløsningsmiddel eller sæbeopløsning.

  Ice vil let fjerne voksrester fra gulvtæppet

  Video: Sådan fjerner du voksdråber og vokspletter derhjemme

  Vaskede voks blyanter

  Uplanlagte spor af voks blyanter på tapetet vil ikke behage nogen.

  Vi bliver nødt til at arbejde hårdt for at slippe af med det uplanlagte "mesterværk" på tapetet

  • Hvis tapetet er vaskbart, kan du bruge lim til gummi: Påfør et tyndt lag lim på blyant tegninger, og når det tørrer, fjern limfilmen sammen med rester af vokskridt på tapetet.
  • På det vaskbare tapet kan du tørre billederne med en klud dyppet i mayonnaise, sodavand, hr. Gulv eller barberskum. Efterlad produktet på det forurenede område i et par minutter, og tør det med en fugtig klud.
  • Hvis tapetet er papir, fugter vi tegningerne med voksblyanter med benzin (det er vigtigt - ventilér derefter rummet godt) eller med malingfjerner fra huden. Du kan også bruge babyservietter.

  Og den anden dag, vores unge Picasso, malede på de hvide vægge med orange og rød blyant. Vasket af med en lakfjerner fra huden. (Jeg male øjenbrynene hjemme, så der ikke er nogen maling på huden, jeg bruger det).

  Anya

  https://www.babyblog.ru/community/post/domovodstvo/1690855

  Vådservietter til børn. Lang, men pålidelig. De vasker fra hele. Vi Haggis blå. Andre har ikke prøvet.

  Lula

  https://www.babyblog.ru/community/post/domovodstvo/1690855

  For at tørre sporene af vokskridt fra skrivebrættet, skal du bruge babyservietter. Du kan også bruge solsikkeolie eller melamin svamp.

  Fjern voksforurening fra møbler og gulv

  De fleste hårde overflader er møbler og gulve.

  • Fra flisegulvet kan vaskes med acetone eller alkohol, samt blottpapir og et jern, som konklusion - at affedt overfladen med alkohol.
  • Solsikkeolie kan fjernes fra laminatet og derefter med en sæbeopløsning.
  • Med plastik, herunder mørke, skraber vi af voks og bruger derefter en hårtørrer.

  Hvis møblerne er træ, og gulvbelægningen er parket, er proceduren som følger:

  1. Fjern voks eller paraffin med en blød gummiskraber.
  2. Brug en hårtørrer til at smelte rester af voks.

  Tørretumbleren smelter rester af voks, der ikke kunne skrabes af.

  Efter fjernelse af voks skal du tørre det forurenede område.

  Toiletpapir og varmt jern på toppen. Afslut med alkohol.

  Alala_Lelet

  http://forum.likar.info/topic/648252-chem-ubrat-vosk-s-kafelya-srochno/?do=findCommentcomment=11619822

  Jeg fjernede først forsigtigt paraffinen med et gammelt plastkort. Og resterne blev fjernet som følger: opvarmet en hårtørrer, holdt den indtil den smeltede og tørrede den derefter med et papirserviet.

  Gala71

  http://www.bolshoyvopros.ru/questions/406664-kak-udalit-sledy-voska-s-kafelja-i-plastika.html

  Fjern forsigtigt skærmen på din telefon eller tv

  Forsigtigt skrabe det størknede voks gummiskraber og derefter gennemvæde svampen blød i varmt vand, dot prizhmom forurene - når voks rester podtaet, protrom sted en papirserviet, derefter otpoliruem klud.

  Gummiblandere hjælper forsigtigt med at tørre voks væk fra tv eller computerskærme.

  Der er mange effektive måder afhængigt af typen af ​​forurenet overflade, som hver især har sine egenskaber ved anvendelse og er rettet mod slutresultatet - renlighed og nøjagtighed af tøj og møbler. Anvendelsen af ​​"varme" og "kolde", "kemiske" og "mekaniske" metoder, alene eller i kombination, vil næsten helt sikkert løse problemet.

  Fjern voks efter depilering: 5 dokumenterede metoder

  Voksning er den mest almindelige måde at fjerne uønsket hår fra forskellige dele af kroppen. Fremgangsmåden består i at anvende varm voks, som fjernes efter et stykke tid. Ved regelmæssig behandling bliver håret tyndere og sjældnere, hver gang hver 3-4 uger, og huden er glat.

  Afhærdningsregler for voks på ansigtet

  Den største fordel ved proceduren er, at den kan udføres uafhængigt hjemme. Men ofte efter fjernelse af hår på huden forbliver klæbrige rester. Det er umuligt at vaske af voks til afhugning med vand, men det kan ikke efterlades på kroppen, fordi det klæber porerne og forårsager irritation.

  Depilation og retsmidler til irritation

  I hjemmet udføres proceduren med to typer af blandinger: hårdt (varmt) eller blødt (varmt). Harpiks indgår i det varme medium, så massen klæber godt til kroppen og slør ikke. Fremgangsmåden er smertefri, fordi det varme voks opvarmer huden og åbner porerne. Velegnet til at dræbe hår fra bikiniområdet eller underarmene.

  Varm blanding sælges i krukker eller rullekassetter. Før massen bringes til den ønskede temperatur og påføres de nødvendige steder til hårvækst. Efter størkning er den fjernet kraftigt allerede mod vækst.

  Sådan fjernes eller vaskes voksen fra huden

  Sådan fjerner du voks fra huden for at undgå ubehagelige konsekvenser? Hvis den er korrekt forberedt, vil den kosmetiske procedure være smertefri og uden problemer. Der er en række regler, der skal følges:

  1. Når du køber en voksblanding, skal du være opmærksom på udstyret. I sættet bør du gå servietter gennemblødt i en speciel sammensætning. Efter proceduren anbefales det at tørre det behandlede hudområde med dem og smøre det med lotion, hvilket nedsætter hårvæksten.
  2. Hvis voksstrimler anvendes, skal de presses godt mod kroppen. Efter deres fjernelse vil mere voks blive fjernet fra huden med uønskede hår.

  Det er vigtigt! Aflejringsmiddel opvarmes til en temperatur på op til 400 ° C, for varmt voks kan forårsage forbrændinger.

  Hvis du stadig er "fast"

  Hos kvinder, der først besluttede at udføre proceduren selv, er alt ikke så glat, som vi gerne vil, så det er okay, hvis du ikke helt kan slippe af med midlerne på huden med det samme. Sådan fjerner du voks efter depilation i dette tilfælde?

  Professionelle anbefaler at bruge en af ​​følgende metoder:

  • Servietter gennemblødt i rensende sammensætning. Sættet skal omfatte et sæt servietter, men normalt er de få, så det er bedst at købe dem separat;
  • Grøntsager eller olivenolie. Vatu er rigeligt fugtet og udslettet steder, hvor der var voks. Olien hjælper med at fjerne voks efter depilation, og også lindre og mætte huden med næringsstoffer;

  Sådan fjerner du voks fra tøj?

  Den efterlængte hyggelige aften ved stearinlys blev erstattet af et lille stød fra lysene selv. Det ønskede resultat fra voksaflejring blev til en uønsket plet på tøj. Kendte situationer? Så blev du også konfronteret med en opgave: Sådan fjerner du voks fra tøj hjemme. Det vigtigste er ikke at lyde alarmen. Fjern voks eller paraffin fra tøj er ikke svært. Overvej alle gældende metoder.

  Nyttige tips og forholdsregler ved rengøring af stearinlys

  Husk den allerførste regel: Du skal først fjerne et tykt lag voks, enten det er i form af en simpel lille dråbe eller en stor spildt plet. Hvordan gør man det? Gnid eller skraber ikke voks straks. Vent, indtil det tørrer til en hård, skør tilstand. Du kan fremskynde denne proces ved at sætte tøj i fryseren, anvende is eller, hvis hændelsen skete om vinteren, at hænge tøjet i kulden. Først efter dette trin, fortsæt til et af følgende.

  Det er nyttigt at vide: voks fra tilstanden af ​​et fast færdigt produkt passerer til tilstanden af ​​en flydende masse ved en temperatur på ca. 40 - 90 ° C afhængigt af typen. Ved temperaturer på 30 ° C og derover bliver voksen mere fast og begynder at smuldre.

  På forskellige typer stof har sine egne regler for rengøring. Vær tålmodig. Forstå hvad der vil hjælpe i dit tilfælde, og gør derefter alt korrekt og konsekvent. Og nu i orden fra let til svært.

  Sådan fjerner du voks fra tøj lavet af naturlige materialer

  Måske er den nemmeste måde at fjerne voksfarven fra tøj på, fra naturlige stoffer. Dette skyldes god tolerance over for højere temperaturer. Overvej tre "varme" måder og tre situationer, hvordan man fjerner en plet fra voks fra forskellige naturlige stoffer.

  Metode 1. Varmt jern

  • Forbered flere servietter og to ark tykt papir, f.eks. A4, i overensstemmelse med størrelsen af ​​pletten.
  • Sæt emnet på strygebrættet, blut op.
  • Under bunden af ​​det berørte væv foldes blødservietterne, så de ligger fladt mod vævet, og det hårde ark papir er i bunden. På samme måde sættes servietter oven på pletten og et hårdt ark papir oven på servietterne.
  • Tænd for strygejernet og indstil den gennemsnitlige tilladte temperatur for dit stof (se oplysninger om tøjmærket).
  • Glat stoffet, indtil voksen er helt absorberet i servietterne, som om nødvendigt skal udskiftes med nye.

  Metode 2. Opvarmet Hårtørrer

  Er du bekymret for, at dit stof er for tyndt til strygning? Kog derefter en hårtørrer.

  • Denne gang vil en blød aftørring være nok. Tryk det fast mod et tyndt lag voks.
  • Tænd hårtørret og opvarm serviet, indtil voks begynder at absorbere det. Gentag handlingen, skift klud til stedet forsvinder.

  Nyttig rådgivning: Hvis stoffet fra den "delikate" serie (organza, satin, chiffon, silke) har lidt, så er "hot" -metoden ikke for dig. Det er bedre at tage opvaskemiddel, anvende et par dråber på stædig voks, blød og lad det bløde i ca. 10-12 timer. Herefter sættes varen i vaskemaskinen.

  Metode 3. Varm damp

  Til gengæld er denne metode en komplet kopi af den første metode "Hot Iron", men mere sparsommelig.

  I stedet for at stryge, brug damp. På samme tid må du ikke læne stryget mod materialet, men hold det over det, så damptrykket er tilstrækkeligt til at varme vokspletten under serviet. Hvis der er en dampgenerator, bliver det meget nemmere. Men proceduren skal stadig gentages flere gange.

  Vigtigt: Hvis voksfarven - ikke eksperimentere! Brug specielle løsninger til fjernelse af industrielle pletter.

  Sådan fjerner du en plet fra voks fra syntetiske stoffer

  Syntetiske stoffer er ikke særlig glad for "varme metoder". Det er dog stadig muligt at anvende teknikker svarende til jern. Kun i dette tilfælde er det nødvendigt at indstille temperaturen, der er tilladt for stoffet eller omgående at indstille tilstanden for delikat strygning.

  Sådan vasker du voks på tøj? Dette er en anden måde at fjerne voks fra et stearinlys fra tøj hjemme. Det er mere konservativt, men samtidig ret lang - det blødgør. Hvad skal man gøre?

  • Varm vand til 50-70 grader (se tøjmærke).
  • Hæld det i bassinet.
  • Sæt kluden ind der.
  • Tag en farveløs ren klud.
  • Tryk forsigtigt ned for at fjerne voks. Du behøver ikke gnide, ellers sprede det!
  • Gentag indtil fuldstændig forsvinden.

  Nyttige tip: Efter en hvilken som helst anvendelig metode, hvis stoffets egenskaber tillader det, skal du vaske de allerede rengjorte tøj. Så fjernelse effekten vil blive bragt til perfektion.

  Sådan fjerner du voks fra stearinlys fra produkter fremstillet af pels eller ruskind

  Nu kommer vi til det sidste problem: hvordan man fjerner voks fra tøj fra pels og ruskind. To forskellige materialer bruger samme tilgang.

  1. Hvis det er vinter, så tag bare tøjet ud i kulden. Hvis sommeren holder i fryseren i ca. en time. Når du får det, skal du bare bryde eller knuse frosset voks med en let bevægelse af dine fingre. Skrab resten af ​​med din negle eller knivens bagside.
  2. Hvis der er spor, tilberedes i en liter vand en opløsning med en halv teskefrit ethanol (Analog: 1 tsk ammoniak pr. 1 liter vand). Påfør topopløsning. Forlade et par timer. Svamp op resten.
  3. Eller lav en slagtemix af væsker: vinalkohol - 10 ml, ammoniak - 35 ml, renset benzin - 50 ml. Påfør en bomuldspinne i 2-3 minutter. Det er nu fortsat at tørre den bløde voks med en fugtig klud eller svamp.

  Så konklusionen - det er muligt at fjerne voksfarven fra tøjet. Det vigtigste - ikke forveksle måder. Så vil det være muligt at bære den genoprettede ting i lang tid, og du behøver ikke at købe en ny. Har du også noget at sige om dette emne? Send derefter din feedback i kommentarerne under denne artikel.

  Sådan bruges en elektrisk barbermaskine

  hårfjerning