Sådan fjerner du voks fra huden efter depilation?

En sjælden kvinde drømmer ikke om at slippe af med uønsket vegetation på kroppen. Mange kvinder vil finde mange eksperimenter i forfølgelsen af ​​dette mål føre til voksdannelse. Langsigtet glathed forekommer ideel, men mere og mere ofte før nybegyndere opstår spørgsmålet om, hvordan man fjerner voks fra huden efter depilering.

Bevistede metoder

Voksende depilering er ikke en nem procedure, for inden det begynder er det vigtigt at forberede alt omhyggeligt, især hvis vi taler om en patron med voks eller en viskøs blanding i en dåse. For eksempel skal blandingen opvarmet til den ønskede temperatur påføres i et tyndt lag med en spatel. Ak, allerede i dette stadium kan man alvorligt "springe" ind i et klæbrigt stof. Overskuddet på spatelen skal falde på huden og begynde at tørre hurtigt. Det er vigtigt at handle hurtigt og præcist.

Den første regel i en ambulance i rensning af huden er, at det er umuligt at vaske blandingen. Du kan holde en del af kroppen under en vandstrøm så længe du vil, men du vil ikke kunne se et positivt resultat. Effekten vil være det modsatte, fordi eksperter siger voks voksning, fjerne en frisk dråbe er meget lettere end overskydende, hvilket er langt på huden.

I stedet for vand er det meget mere rimeligt at bruge vegetabilsk olie. Det skal anbringes på en serviet eller bomuldsstynge i tilstrækkelige mængder og uden hast at vaske af rester. Tyk stativ skal gnide et stykke tid. En god måde at slippe af med dråberne i blandingen er en fedtet lotion eller creme. Og det? og der er en anden i enhver kosmetisk butik for blot pennies. Det fede stof anvendes også på en serviet eller bomuldsstynge. Cremen hjælper ikke kun med at tørre voks fra huden, men forhindrer også irritation og betændelse.

Hvis ingenting hjælper eller du ikke kan finde fedtblandinger hjemme, kan du fjerne voksen med en hårtørrer.

Bemærk at denne metode, selv om den er bevist, er ekstrem og i nogen grad farlig. Derfor er det nødvendigt at opvarme voksen med varm luft, og derefter fjerne den med en sædvanlig serviet. Faren her er muligheden for overophedning af voksen, som er fyldt med forbrændinger.

En anden mulighed kan være et almindeligt linned eller bomulds håndklæde uden en lur. Det er bedre, hvis det allerede er brugt, men altid rent. Stoffet stryges og overlejres på overskuddet. Voks absorberes hurtigt i overfladen.

Det bør siges, at kosmetologer ikke bruger sådanne metoder, der har vist sig i deres arsenal og en af ​​de nemmeste måder. Eksperter anbefaler at fjerne overskydende ved hjælp af specialservietter, der er skabt specielt til voksprocedurer. Små firkanter af ikke-vævet materiale er imprægneret med en aromatisk væske, der er i stand til at fjerne den klæbrige blanding ikke kun hurtigt men også behageligt. Derudover bruges de meget sparsomt, hvilket giver dig mulighed for at behandle et stort hudområde efter depilation med en enkelt klud. Det er ikke svært at finde klud i enhver kosmetisk butik, såvel som i et depilation kit med voksstrimler.

Hvordan sletter voks fra forskellige dele af kroppen?

Det skal siges, at voksen ikke skal skure overfladen, hvis du bruger den i henhold til reglerne. For eksempel kan sammensætningen af ​​en dåse eller patron påføres med et tyndt lag, der jævnt dækker hårene. Taler om papirstrimler, bør de påføres så tæt som muligt på huden. Hvis hårfjerningen i hjemmet stadig efterlod spor og overskud på kroppen, er det vigtigt at vælge den rigtige voksfjerner i en bestemt sag og for et bestemt hudområde.

Med ben

Huden på benene er mindre følsom over for aggressive virkninger, og derfor kan den resterende voks fjernes med nogen af ​​de ovennævnte midler. Overfladen af ​​epidermis efter olieprocedurer er nem at rengøre med sæbe, og porerne i dette område er ikke tilstoppede. Fjernelse med et håndklæde vil også være en nem måde, fordi på benene er det særligt bekvemt at sprede det ud og opsuge rester.

Med hænder

Det er lettere at tørre overskydende voks af hænder med specielle servietter, fordi der ved fremstilling af olier eller fedtet fløde er det muligt at pletter deres overflade. Og jeg behøver ikke at tale om opvarmning af mine hænder med en hårtørrer, medmindre naturligvis depilation ikke er parret med den bedste ven. Engangsservietter vil være meget mere bekvemme og effektive.

Fra ansigtet

Ansigtshuden er meget mild og følsom, og derfor er det vigtigt at rengøre overskuddet så delikat som muligt, idet man tager højde for hudens egenskaber. Så det er det ansigt, der oftest står overfor problemet med forstørrede porer, som er meget lette at tåle og derved opnå udseende af acne. For at fjerne rester skal man derfor ikke anvende olier og fedtsyre. En mere mild måde kan være en specialiseret lotion, og de nemmeste klud. I dette tilfælde vil huden forblive blød og ren, og irritationen vil ikke mærkes.

Hvad skal man behandle huden efter?

Det er vigtigt at behandle huden efter voksning, og derfor kan proceduren ikke betragtes som komplet, selv når voksen er fjernet fra huden. Det er vigtigt at mætte den beskadigede epidermis efter epilering med nyttige mikroelementer. For dette er kludene ret egnede, såvel som en lys lotion. Desuden kan du ved salg let finde færdig fløde efter depilering og fylde huden med fløjlsagtig. Oliebehandlinger er også mulige, men du bør vælge en mindre olieagtig konsistens, for eksempel blomsterolier.

Derudover er det værd at huske, at toplaget med voksmetoden til hårfjerning på en eller anden måde er beskadiget. Mere bemærkelsesværdigt dette resultat er synligt ved den første oplevelse, fordi hårene stadig er stærke. Og fordi for et par dage bør overlade bad, solbadning og solarium. Den epidermis skal genoprette og roen ned. Først da kan du skinne i mini-nederdele, der viser helt glatte ben.

Hvis du har meget følsom hud, kan du nogle gange ikke gøre uden irritation.

Det er vigtigt at desinficere blødende sår og røde pletter ved hjælp af Miramistina, der er kendt for alle mødre eller salicylsyre, som har en tørreffekt. Et par dage er nok til fuld restaurering og erhvervelse af æstetisk udseende.

Hvis armhulerne er depilated, er de også vigtige at passe på. Så når rødmen er den første dag, er det bedre at undgå anvendelse af deodorant. Indholdet af alkohol og duftstoffer i dem vil forværre de mulige tegn på irritation, hvilket giver meget ubehag.

Skrub elskere bliver nødt til at opgive de ønskede skrælningsprocedurer. Den fjerde dag efter epilering er den mulige start af den sædvanlige hudpleje.

Som mange har formået at bemærke, bør helt glatte ben ikke vises umiddelbart efter procedurerne. Dette bør dog ikke skræmme pigerne, fordi den ideelle glathed varer op til tre uger, hvilket betyder at følelsen af ​​den erhvervede skønhed bliver en behagelig vane.

Nyttige tips

Hvis det ønskes, kan hjemmelavet hårfjerning let omdannes til en praktisk smertefri procedure, som ikke skal fjernes. Men for at opnå denne effekt er det vigtigt at tage sig af huden i mindst en dag. Så rådgiver kosmetologer at bruge en kropscrub dagen før voksproceduren. Det hjælper med at rense huden på døde celler og derved frigøre vejen til hårets rødder.

Efter en grundig, men ikke aggressiv skrælning er huden mættet med cremer og body lotions.

Fugtige epidermier og bløde hår er mere modtagelige for voks. Erfarne på dette område anbefales piger at bruge en creme med glycerin, fordi denne komponent er ansvarlig for den maksimale blødgøring af både hud og hår.

De angivne procedurer skal finde sted dagen før, men ikke på dagen for epilering. Overfladen af ​​kroppen skal være ren og fri for fedt. Særlige produkter sælges til dette, men en almindelig alkoholholdig ansigt tonic er egnet til hjemmet affedtning. Derefter skal du opnå fuldstændig tørring.

Denne hud er klar til hårfjerning, og nu er du nødt til at forberede. For det første skal alle midler være tæt på at være inden for gåafstand. Glem ikke om fede cremer eller olie, fordi voksen kan dryppe på overfladen af ​​kroppen selv på tidspunktet for dens anvendelse. Bomuldspuder og tørklæder bør også være placeret i nærheden.

Hvad skal man gøre hvis man efter proceduren - irritation?

Hvis de tidligere nævnte tips ikke blev brugt af nogen grund, så forekommer forinden eller senere pimples og pustler på den epilerede overflade. Deres årsager kan være:

 • indgroede hår, der forsegler talgkirtlen;
 • forsømmelse af hygiejnereglerne, såsom behandling af hænder med et antiseptisk middel;
 • uopmærksom fjernelse af overskydende voks;
 • følsom hud.

De fleste grunde kan overvindes ved at ændre din holdning til proceduren. På trods af at det produceres derhjemme, bør renheden her ikke være værre end i et læge kontor. Faktum er, at de åbne porer og stræber efter at udfylde med skadelige mikroorganismer, der virker med vores hænder og undertøj. Tøj, det skal siges, kan også forårsage udseendet af pustler. Romslig bomulds undertøj den første dag efter epilering er en garanti for let og hurtig helbredelse af epidermis. Overfølsom hud, desværre og i overensstemmelse med alle regler for professionel depilation, reagerer oftest på invasionen med ubehagelig acne i tandem med rødme. Og så skal der ud over forebyggelse udføres behandling.

At fjerne pustler egnede værktøjer som:

 • populære acne cremer, for eksempel Zener;
 • helbredende cremer med panthenol;
 • salicylsyre og chlorhexidin som antiseptika;
 • iod;
 • miramistin;
 • medicinsk alkohol.

Sådan fjerner du voks efter depilation?

Depilering derhjemme er ikke den nemmeste ting. Det skjuler mange problemer. En af dem er, hvordan man forsigtigt fjerner voks derhjemme.

Depilation med voks er en af ​​de mest pålidelige måder at fjerne uønsket hår fra kroppen. Denne type af depilationskvinder vælger i stigende grad at udføre hjemme, og ikke i salonen. Dette sparer stort set familiebudgettet.

De væsentligste ulemper ved voksaflejringer er som følger:

 • efter proceduren forbliver en lille del af voksen ofte på huden og bringer en masse ulejlighed;
 • det er svært og endog næsten umuligt at vaske af voks med simpelt vand. Derudover er det meget smertefuldt;
 • hvis en del af voksen er efterladt på huden i lang tid, så vil den stoppe vejret, hvilket vil føre til irritation og udslæt på udslæt på kroppen
 • rester af voks holder sig til tøj og bringer ubehag.

Derfor er du nødt til at vide, hvordan du fjerner voksen korrekt, og vigtigst af alt, hurtigt og uden smerte. Dette vil spare dig et attraktivt udseende og vil lindre fra unødvendigt ubehag.

Som regel, i depilation kit med hjælp af voks, er der servietter at slippe af med rester af materialet. Hver serviet er fuldstændigt mættet med speciel olie, som let fjerner voksrester fra din hud. Derudover hjælper de med at fugte huden og berolige den efter depileringsproceduren.

Hvis sådanne klud ikke leveres, eller du har fundet få, kan du bruge andre metoder til at slippe af med overskydende voks på huden:

 • almindelig grøntsag, olivenolie eller babyolie anvendes. Almindelig bandage skal være godt gennemblødt i olie, og derefter skal du blot vedhæfte de steder, hvor voksen er veletableret. Efter et øjeblik kan du sikkert fjerne rester af materialet fra huden;
 • fed creme påføres huden eller en bomuldsstuds er gennemblødt med den. Det vil også hjælpe med at fjerne voksrester med lethed;
 • butikker sælger specielle produkter for at slippe af med voks. Du kan bruge lotion eller spray.

Fjern voksrester fra huden er ikke svært. Det vigtigste - at kende nogle få kvindelige enkle tricks.

Selv efter den højeste kvalitet vokser små spor tilbage. De skal straks fjernes ved hjælp af specielle eller folkemæssige retsmidler. Ellers kan hudirritation eller udslæt forekomme. Og det vil medføre meget ubehag og ulejlighed, især i den varme årstid, når der lægges større vægt på depilationen.

Fjernelse af voks fra huden efter depilering

Voksning er en populær måde at fjerne overskydende kropshår på. Det bruges af mange kvinder, både uafhængigt hjemme og i saloner. Ved udførelsen af ​​proceduren i hjemmet opstår spørgsmålet om, hvordan man vasker af voks efter depilation, da det ikke er så nemt at gøre.

Depilation med voks kaldes voksning på en anden måde og er en billig og temmelig hurtig måde at fjerne uønsket vegetation på.

Procesens hovedpunkt ligger i, at du anvender en kold, varm eller varm vokspræparat til huden over hårvæksten, og efter et par sekunder bryder du det med en hurtig bevægelse mod væksten. Hårene opstyres og huden forbliver glat i op til en måned.

Ulempen ved voks er, at dens partikler kan forblive på huden, efter at den er blevet afskallet, og du vil ikke være i stand til at vaske det med rent vand. Det er umuligt at forlade sammensætningen i lang tid, det vil ikke tillade huden at trække vejret, det kan forårsage alvorlige irritationer, og det vil bare holde sig til tøj og forstyrre bevægelsen. Hvad skal man gøre?

Sådan fjerner du voks fra huden efter depilering

Ofte i sæt med voks eller voksstrimler er specielle klud, imprægneret med en oliesammensætning. Disse vaskemidler hjælper dig hurtigt og nemt med at fjerne klæbrige rester, og samtidig fugte og berolige huden efter depilering. Men disse servietter er normalt få, og når de løber ud, skal du kigge efter en anden måde.

I dette tilfælde skal du bruge følgende værktøjer:

 1. Olien. Grøntsag, oliven, baby - enhver egnet. Sug en bomuldsuld eller et bandage med olie og anbring det kort på stedet med klæbende sammensætning, og tør derefter af resten.
 2. Fat creme. På samme måde som olien vil du hjælpe dig med at slippe af med dette problem, og samtidig have en fugtgivende effekt.
 3. Særlige kosmetik til at fjerne skadelig voks fra huden. Disse er forskellige lotioner og sprøjter, som normalt produceres af de samme virksomheder, der producerer voks. For eksempel vil en lotion efter depilering uden olie gøre huden glat og fjerne voksrester.

Ved hjælp af et af ovennævnte midler fjerner du hurtigt rester af blandingen uden at forårsage skade på huden. Forsøg ikke at fjerne voks med vand, sæbe, børster, hænder - du blot blokerer alt rundt og smør voks mere endnu.

Voksafhældning i salonen eliminerer problemerne med at fjerne voks fra huden

For at undgå sådanne problemer er det bedre at fjerne uønsket hår i salonerne, hvor mesteren vil gøre hele proceduren, og du skal kun nyde en smuk og glat hud. Der er alle mulige produkter, der beskytter huden både før og efter depilering. Du vil også spare din tid - trods alt gør en erfaren mester disse procedurer hurtigt og smertefrit for dig.

Voksningsomkostninger i saloner:

 • ansigt - fra 300 rubler;
 • armhule - fra 500 rubler.
 • bikini område - fra 1000 rubler.
 • fødder - fra 900 rubler.
 • hænder - fra 600 rubler.

Som du kan se, er priserne på voksafhældning slet ikke høje, og de betaler helt med procedurens komfort, hurtighed og langvarig effekt. Med brug af værktøjer til langsom hårvækst skal du gøre voksningen en gang om måneden eller endnu mindre.

Tips til valg af flydende voks

Brug kun voksblanding fra anerkendte producenter. Før brug skal du altid teste for allergier.

Tænk på forhånd om, hvordan du fjerner voks efter proceduren, hvis du ikke har specielle servietter i sættet. Forbered olie- og bomuldspindler, så du ikke behøver at løbe efter dem til butikken, der snapper dit tøj og risikerer hudirritation. Vellykkede procedurer for dig!

Det er bedre at vaske voks til afhugning fra huden. Alle måder og midler

Kropspleje er en af ​​de vigtigste hygiejniske og kosmetiske procedurer for kvinder. Den glatte og smukke hud på benene gør dem i stand til at se elegante og smukke, barberingsproceduren giver ingen lang effekt, du skal barbere dine ben, irritation opstår, og nogle gange mangler steder.

Hvorfor forbliver voks på huden efter depilation?

En af de bedste måder at slippe af med uønsket kropshår vokser med voksning. Hvis epilationen udføres korrekt, vil huden efter sessionen forblive glat og smuk i tilstrækkelig lang tid.

Men i færd med hårfjerning, mange mennesker har et spørgsmål: hvordan man vasker voks til depilation fra huden efter proceduren?

Der er en række forkerte trin, der er glemt at tage hensyn til, når de danser.

Hvis du er opmærksom på vigtige fejl, behøver du ikke at håndtere resterne af et klæbrigt stof:

 • Anvender for mange penge, så skal man ikke blot vaskes fra huden, men også føre til et stort overløb af det skummende materiale;
 • Anvendelse af et middel til depilering er ikke et ensartet lag, hvilket fører til, at du skal vælge, hvad du skal vaske af overskydende voks;
 • voks fra kroppen, du skal vaske af, hvis du presser hårdt på stoffet;
 • ikke opretholdt anbefalet tid på huden;
 • lille hårlængde, der skal parre med voks (i tilfælde af en nylig udført procedure);

Sådan fjerner eller vasker voks fra huden

At fjerne materiale med almindeligt vand er en ret kompliceret procedure, der ikke har nogen virkning. Hjemmelavet affilator er lavet på basis af sukker, hvilket gør det muligt at skylle med lunkent vand.

Fjernelse af rester af ikke-hjemmelavet kosmetik er en meningsløs virksomhed. Vand forsegler kun værktøjet. Der er flere effektive måder at slippe af med det klæbrige resterende stof efter proceduren.

Specialservietter (Beauty Image, Vliesstreifen - Rolle, FW WAX KISS, Arabien).

Normalt suppleringssæt suppleres med specielle klud til hvidvaskning af voks fra kroppen. Deres materiale er imprægneret med olier og andre komponenter, der virker på voks, opløses det, hvilket gør det nemt at fjerne.

Den valgte sammensætning af imprægneringsstoffet gør det ikke kun let at fjerne klæbrighed, men også nærer huden og forhindrer inflammatoriske processer. Hvis der ikke er nogen servietter i sættet, eller der er få af dem, sælges de separat.

Vigtigt at vide! Kommercielt tilgængelige vådservietter hjælper ikke med at fjerne voks, og aromastoffer kan skade den skadede epidermis.

Viskestykker til hvidvaskning voks efter depilation

Fat creme

For at fjerne voksrester efter proceduren anvendes en fløde af fedtstoffer, næringsmæssige sammensætninger. Metoden til fjernelse er ret simpel: rigelig påføring af produktet på kroppen, der holdes i ca. to minutter, fjernes med en bomuldsstynge. Om nødvendigt kan handlingen gentages, men i grunden er en ansøgning nok. Når du har fjernet den klæbrige sammensætning, skal du vaske kroppen med en hård vaskeklud.

Vigtigt: Før vask af voksrestet med cremen, skal du være opmærksom på produktets sammensætning, nogle komponenter kan være irriterende for huden efter depilering.

Vegetabilsk olie (oliven, solsikkeolie, hør)

Vegetabilske olier håndter effektivt fjernelsen af ​​klæbrige rester. Oliebasen opløser voksen, applikationen er ikke svært: bomuldsstykket fugtes med olie, tørrer de nødvendige områder, vaskes med varmt vand og sæbe.

Særlige Kosmetiske (Natur Lotion, Arabien)

Hvordan man vasker voks til depilation fra huden endnu? Specielt designet lotioner er tilgængelige for at fjerne voksrester. Brugen af ​​disse værktøjer gør det muligt at genoprette balancen og forhindre de epidermis negative virkninger efter skader på depilationen. De mest anvendte lotioner er arabien og naturen.

Når du vælger det rigtige produkt, skal du styres af formål med hudtype. Hvis du vælger de forkerte midler til en bestemt type epidermis, er allergiske reaktioner mulige.

Lintfri bomulds håndklæde

Når der ikke er noget, der er egnet til fjernelse af voksrester, kan du gøre fjerningsproceduren med en almindelig, vaffelfri eller linned håndklæde uden en lur. Det er bedre ikke at tage et nyt håndklæde, det bliver blødere, men altid vasket. Efter strygning af tilbehøret med et strygejern kræves der varmt voks for at fjerne rester af voks (det kan nemt fjernes, mens det bliver på stoffet).

Regelmæssig sæbe

For at fjerne de resterende klæbrige stoffer kan du bruge almindelig babysæbe, i sammensætningen er der ingen irriterende komponenter.

Nogle kvinder fjerner voksrester med hårtørrer. For at gøre dette opvarmer de huden med varm luft og fjerner klæbens klæbrighed.

Vigtigt at vide! En varm luftstrøm kan brænde skadet hud. Med dette bør du være meget forsigtig!

Hvordan man vasker voks til udtørring fra huden er en beslutning af hver kvinde individuelt. At dømme efter antallet af betragtede metoder er valget ret stort.

Mulige konsekvenser, hvis tiden ikke vasker af voks

Af de mulige konsekvenser af ikke at blive fjernet voks, kan de mest almindelige nævnes:

 • Efter aflejringsproceduren er det nødvendigt at fjerne voksrester, ellers stopper ilt ophobning i cellerne i epidermis, hvilket negativt påvirker blodcirkulationen.
 • Klæbrig blanding, kan forårsage allergiske reaktioner og irriterende virkning.
 • Den resterende voks holder sig til tøj og forstyrrer den frie bevægelighed.

Anbefalinger til voksning af huset

For at udføre voksafhaling hjemme, skal du holde nogle tips. Det er vigtigt at uafhængigt udføre proceduren på benene, i armhulerne, i zonen af ​​en ikke dyb bikini.

Voksning er absolut bedre end barbering. Dens fordele er, at selv mørkt, hårdt, tæt hår nemt vaskes af, den glatte virkning af huden forbliver i lang tid, med den resterende voks børnenes kosmetiske olie, der kan købes på ethvert apotek.

Gennemførelse af sessioner hver tredje uge, voksende hår bliver blødt, væksten sænker, hår vokser sjældnere.

Smerter under fjernelse af hår på benene kan tolereres frit. Fornemmelsen er ubehagelig, men i processen bliver huden brugt og smerten er ikke følt den måde. Hvis du tager en bedøvelsespille før en session, som nogle kvinder gør, er smerten betydeligt sløvet. Nogle gange forsøger kvinder at lindre smerter med brandy taget før sessionen.

Der er voksvarmere (patron) til salg, ingen grund til at jage reklame, den enkleste enhed af den kinesiske producent vil gøre.

 • Vokspatroner findes i to sorter: Med en bred og smal bund af hovedet har de forskellige lugtstoffer (dette behøver heller ikke at blive fulgt af parafinens lugt). Anmeldelser af kvinder fra forskellige producenter, de siger, at der ikke er nogen forskel på dyre og billige varer. Smal armatur designet til intime steder. I første omgang vil patronforbruget uden tilpasning være mere (et hoved til to procedurer for fuldstændig depilering af de nødvendige steder). Som du sidder fast, vil spild af materiale være mindre.
 • Papirstrimler til depilation findes i ruller og tilberedte strimler. Forskellen er kun i prispolitik, men alle de samme strimler er nemme at gemme. Fremstillet af ikke-vævede materialer. Alt for billigt produkt, det kan ikke være af høj kvalitet (det er revet), til brug i hjemmet er værktøjet til en gennemsnitlig pris passende. Indledningsvis kan forbruget af råvarer på et ben, være op til 10 baner, hvis prilovchitsya - du kan udføre procedurer mere økonomisk.
 • For at vaske af voks er det bedre at bruge babyolie.
 • For at gennemføre sessioner med depilation skal også baby pulver (du kan købe den billigste).

Sådan udføres proceduren

Før processen er det nødvendigt at dampe ud de dele af kroppen, der skal depileres, tør så godt, det er bedre at ikke gøre skræl og skrubbe, hårlængden bør ikke være mindre end 6 mm.

Fra den købte patron fjernes beskyttelsesfilmen, så monteres armaturet på voksenheden, som er inkluderet i netværket. Den nødvendige opvarmningstid er ca. 20 minutter, lidt mere.

Det er umuligt at brænde med opvarmet voks, dens temperatur er ikke så høj.

Dernæst skal du slukke for enheden, tørre dine fødder med et tørt bomuldserviet. Hvis der er behov, er det muligt at pulverere stedet med en lille mængde fugt (under knæleddet).

Før du skal bruge det, skal du dreje enheden i 2 sekunder. Dette vil tillade voks at dræne, så hold enheden på benet omkring ti centimeter strimmel i retning af vækst af hår. Enheden må ikke placeres, den kan kun placeres i opretstående stilling, ellers vil sammensætningen sprede sig og forurense alt rundt.

På et voksbånd skal du holde en strimmel til depilation, hvilket giver en afstand på 0,5 cm fra bunden for nem slid.

For strammere presning anbefales det at adskillige gange gå med din hånd i retning af hårlinjevækst, således at båndet klæber bedre. For at fjerne strimlen skal du tage fat på den nederste kant og med en skarp bevægelse for at fjerne strimlen i modsat retning af hårets vækst. Hvis det er nødvendigt, når ikke alle hårene fjernes, skal proceduren gentages.

På denne måde udføres proceduren til fuld tilfredshed med det ønskede resultat. Efter sessionen tørres fødderne med en olie for at fjerne klæbrighed. De næste 7-9 timer er bedre at ikke vådte de skadede steder med vand, for ikke at tjene irritation.

Hvis strimlerne er dårligt fjernet, er blandingen viskøs og smurt, hvilket betyder at legemets areal var vådt. Efter flere hjemme træningsprogrammer vil møderne holdes på kort tid med lethed. Det vigtigste - at fange det! At dømme fra meningerne på fora, alligevel bruger kvinder olie eller fløde til fjernelse af voksrester. Og det er den mest berettigede og sikre løsning!

Nyttig video om, hvordan man gør hjemmet depilation:

Videoinstruktioner for voks voks i patroner:

Fjern voks efter depilering: 5 dokumenterede metoder

Voksning er den mest almindelige måde at fjerne uønsket hår fra forskellige dele af kroppen. Fremgangsmåden består i at anvende varm voks, som fjernes efter et stykke tid. Ved regelmæssig behandling bliver håret tyndere og sjældnere, hver gang hver 3-4 uger, og huden er glat.

Afhærdningsregler for voks på ansigtet

Den største fordel ved proceduren er, at den kan udføres uafhængigt hjemme. Men ofte efter fjernelse af hår på huden forbliver klæbrige rester. Det er umuligt at vaske af voks til afhugning med vand, men det kan ikke efterlades på kroppen, fordi det klæber porerne og forårsager irritation.

Depilation og retsmidler til irritation

I hjemmet udføres proceduren med to typer af blandinger: hårdt (varmt) eller blødt (varmt). Harpiks indgår i det varme medium, så massen klæber godt til kroppen og slør ikke. Fremgangsmåden er smertefri, fordi det varme voks opvarmer huden og åbner porerne. Velegnet til at dræbe hår fra bikiniområdet eller underarmene.

Varm blanding sælges i krukker eller rullekassetter. Før massen bringes til den ønskede temperatur og påføres de nødvendige steder til hårvækst. Efter størkning er den fjernet kraftigt allerede mod vækst.

Sådan fjernes eller vaskes voksen fra huden

Sådan fjerner du voks fra huden for at undgå ubehagelige konsekvenser? Hvis den er korrekt forberedt, vil den kosmetiske procedure være smertefri og uden problemer. Der er en række regler, der skal følges:

 1. Når du køber en voksblanding, skal du være opmærksom på udstyret. I sættet bør du gå servietter gennemblødt i en speciel sammensætning. Efter proceduren anbefales det at tørre det behandlede hudområde med dem og smøre det med lotion, hvilket nedsætter hårvæksten.
 2. Hvis voksstrimler anvendes, skal de presses godt mod kroppen. Efter deres fjernelse vil mere voks blive fjernet fra huden med uønskede hår.

Det er vigtigt! Aflejringsmiddel opvarmes til en temperatur på op til 400 ° C, for varmt voks kan forårsage forbrændinger.

Hvis du stadig er "fast"

Hos kvinder, der først besluttede at udføre proceduren selv, er alt ikke så glat, som vi gerne vil, så det er okay, hvis du ikke helt kan slippe af med midlerne på huden med det samme. Sådan fjerner du voks efter depilation i dette tilfælde?

Professionelle anbefaler at bruge en af ​​følgende metoder:

 • Servietter gennemblødt i rensende sammensætning. Sættet skal omfatte et sæt servietter, men normalt er de få, så det er bedst at købe dem separat;
 • Grøntsager eller olivenolie. Vatu er rigeligt fugtet og udslettet steder, hvor der var voks. Olien hjælper med at fjerne voks efter depilation, og også lindre og mætte huden med næringsstoffer;

Sådan fjerner du voks efter depilering

Ofte står kvinder over for problemet med at holde voksrester i kroppen, tøjet eller håret. Fjern voks fra huden efter depilation bare ved at finde ud af effektive muligheder.

 • 1. Hvorfor forbliver voks på kroppen efter depilation?
 • 2. Sådan undgår du klæbende mærker
 • 3. Effektiv fjernelse af voksrester.
 • 4. Hvad ikke at gøre
 • 5. Hvordan fjerner voks efter depilation fra tøj?
 • 6. Svar på ofte stillede spørgsmål.
 • 6.1. Sådan fjerner du voks efter voksstrimler?
 • 6.2. Sådan fjerner du voks fra hår?

Hvorfor forbliver voks på kroppen efter depilation?

Kvinder, der fjerner overskydende hår med at vaske hjemme, står nogle gange over for problemet med voks, der holder sig fast i deres hud.

Så de følgende almindelige fejl kan føre til ufuldstændig syning af voks fra huden.

 1. Alt for meget er blevet påført huden. En sådan populær fejl fører til at holde fast i et stof og dets overskridelse.
 2. Lag uregelmæssighed. Mange siger, at efter de købte strimler forbliver kroppen ren, skyldes den ensartede påføring af et tyndt lag af produktet. Men med selvudtværing på steder, hvor der er mere voks, er sandsynligheden for fast rest meget høj.
 3. Utilstrækkeligt tryk på båndet giver et svagt greb mellem bunden og folliklerne i dette tilfælde, nogle partikler falder fra båndet på huden.
 4. Hurtigstrimmel fjernelse. Kvinder, der er bange for smerte, forsøger at fjerne båndet hurtigt, men som følge heraf forbliver kroppen hår og stykker af klæbrig masse.
 5. En kort pause mellem depilationer. For vellykket hårfjerning må de ikke være kortere end 4 mm. Stoffet på strimlen klæber til den fremspringende del og forbliver et solidt lag. Hvis voksen ikke har noget at klamre sig til, begynder det at smuldre.

Sådan forhindrer du klæbrige mærker

Det er efter ovenstående overtrædelser af teknologien for voksafhældning, et uønsket stof forbliver på huden. Mange kvinder prøver straks at skifte til nye måder at fjerne hårfjerning på, selv om det er nok at ændre proceduren lidt. anbefales:

 • check for klud, der fjerner voks til depilation;
 • påfør stoffet jævnt på huden
 • ikke forsøger at sprede hele massen over kroppen, mere er ikke bedre;
 • Tryk let på strimlen på huden uden frygt for smerte;
 • Har altid fedtfløde på hånden.

Før proceduren skal man tage sig af huden, skal den fugtes på forhånd, og før epilationen affedtes med talkum eller pulver.

Effektive fjernelse af voksrester

Der er flere dokumenterede måder at fjerne voks fra huden. Vælg bare det mest hensigtsmæssige ud fra en række ting.

 1. Fedt fløde er i kosmetologen for hver kvinde, der bekymrer sig om sig selv. Det vil let fjerne overskydende voks fra huden, og også beskytte det mod irritation og tørhed.
 2. Vegetabilsk olie giver også fremragende resultater. Du skal lægge lidt olie på et serviet eller en bomuldsstynge og derefter forsigtigt gnide det forurenede område. De aktive partikler trænger ind i klæbrig og svækker dets klæbrige egenskaber. Det er ligegyldigt hvad olie vil blive brugt: oliven, solsikke, massage eller babyolie.
 3. I butikkerne er det let at finde et specielt værktøj designet til hurtigt at fjerne voks. Det kan være en spray, creme eller lotion. Men den mest populære måde at løse dette problem på er specialservietter, som gør det nemt at vaske af voks, de kan købes på apotek eller butik, men i de fleste tilfælde kommer de med voksstrimler.
 4. Såpe og vand kommer altid til redning, når du skal fjerne rester af voks. På trods af det garanterede resultat er det bedre at ty til et sådant middel som en sidste udvej. Ingredienser i sæbe tørre huden, som efter proceduren er yderst modtagelig for eventuelle virkninger.
 5. En meget usædvanlig måde at fjerne voks fra huden er brugen af ​​en hårtørrer. Et tyndt stykke naturligt stof, såsom bomuld, påføres huden. Det opvarmes efterhånden af ​​varme luftstrømme. Som et resultat af sådanne manipulationer forbliver partiklerne på materialet. Nogle kvinder bruger et jern, stryges et stykke klud, påføres huden med rester af voks. Således adhæserer partiklerne stoffet. I begge tilfælde skal du ikke glemme sikkerheden, for ikke at blive brændt.
 6. Nogle kosmetiske lotioner til ansigt og krop kan også skrubbe overskud. Før vask af voks skal du sørge for, at der ikke er allergiske reaktioner på produktet.

Hvad man ikke skal gøre

Efter epilering er huden meget følsom, så prøv ikke at fjerne overskydende voks med alkohol eller de midler, hvor den er indeholdt. For stor risiko for at tørre huden og forårsage irritation.

Almindeligt vand vil ikke give nogen virkning, parafinpartikler er fuldstændig ufølsomme over for det og vil forblive på huden.

Lyt ikke på tip, der foreslår at fjerne voksrester med opvaskemidler eller kemikalier til husholdningsbrug, da du kun ødelægger huden.

Pas på, når du vasker væk på en eller anden måde, undgå kraftig friktion, alle handlinger skal være glatte og uden tryk, ellers vil den nye proepilirovannaya bløde hud blive slettet sammen med voks.

Sådan fjerner du voks efter depilation fra tøj?

Hvis du er engageret i vasqing alene, skal du bære sådanne ting, som du ikke har lyst til at blive beskidt. Den klæbende masse er ret vanskelig at fjerne fra stoffet, især hvis det lykkedes at hærde og komme ind i teksturen og efterlade en grim gul plet.

For at gemme dit yndlings tøj skal du bruge følgende instruktioner.

 • Straks efter at du har fået en klæbrig masse på stoffet, skal du tørre stoffet ud så meget som muligt.
 • Under en fedtet plet skal du placere et serviet foldet flere gange.
 • Dæk det ønskede sted med et stykke bomuldsstof.
 • Varm jern på stedet, gradvist opvarmning, fedtet vil gå til serviet.
 • Udskift papiret med jævne mellemrum, indtil problemet forsvinder.

Ofte stillede spørgsmål

Sådan fjerner du voks efter voksstrimler?

Til voksstrimler anvendes den samme voks, der sælges i banker, men her anbringes den i et lille lag. Små stykker voks kan let fjernes fra kroppen ved hjælp af olie, lotion eller sæbe. Derudover skal alle pakker have særlige klud, der nemt kan klare denne opgave.

Sådan fjerner du voks fra hår?

Vanligvis vaskes det voksagtige stof af håret med shampoo og balsam. Komponenterne i disse værktøjer skal ødelægge og vaske partiklerne væk.

Sticky masse fra enderne af håret er let at fjerne ved hjælp af frysning. Påfør isterninger på den forurenede del og vent til stoffet hærder, hvorefter det er let at smuldre i stykker, er alt, der er tilbage, at vaske dit hår.

Sådan fjerner du voks efter udtørring fra huden og undgå irritation

Mange piger vil have en glat og silkeagtig hud uden ekstra hår. Dette kan opnås på forskellige måder, og dem, der beslutter at udføre proceduren for hårfjerning derhjemme, skal du vide, hvordan man fjerner voks fra huden efter depilering.

Depilation indebærer brug af både fast voks, der skal opvarmes og koldes. Sidstnævnte er den mest populære blandt kvinder, der foretrækker selvstændig bortskaffelse af uønsket vegetation. Det er her, hvor uforudsete situationer opstår som følge af inkonsekvente handlinger eller brugen af ​​ingredienser af dårlig kvalitet.

Voksning er en midlertidig metode, hvis virkning er begrænset til ca. en måned. Det er ofte forvekslet med epilationens forløb, der tager sigte på fuldstændig fjernelse af hårsækkene. Men brugen af ​​voks er meget effektiv. Vi skal bare huske at det fryser meget hurtigt. Hvis det pludselig sker, at fjernelse af det på enkle måder bliver problematisk, kan du tage følgende trin. Det er meget vigtigt ikke at panikere, for før eller da vil voksen blive fjernet fra huden, og alt vil være i orden.

Et af de mest effektive tilgængelige værktøjer er vegetabilsk olie (eller enhver kosmetisk). Det er tilrådeligt at varme det lidt, så blød en bomuldsuld, en klud eller et serviet i det og tør huden. Bevægelsen skal være moderat stærk, men ikke skadelig for huden. Det er ikke nødvendigt at fortryde olien, fordi det ud over rensningsegenskaberne også har fugtighedsgivende egenskaber, hvilket vil være lige efter bortfældning.

Den næstmest populære er en creme med højt fedtindhold. Han samt olien fjerner irritation og blødgør huden. Det er nødvendigt at dække med et tykt lag af creme de områder, hvor der er voks, så gå med servietter.

Fugtgivende lotioner eller kropsprayer er mindre effektive. Med deres hjælp kan du slippe af med voks, hvis du anvender dem flere gange i træk.

Nogle gange kan varmt eller endda varmt vand hjælpe. Skyl den klæbrige sammensætning skal være glatte bevægelser, hvis det ønskes, ved hjælp af sæbe. Denne metode er desværre kun succes i halvdelen af ​​sagerne og kan derfor kun forværre den nuværende situation. Væsken komprimerer oftest kun voks, så det anbefales ikke at kontakte denne metode først.

Derudover sælges specielle kosmetik til fjernelse af voks i form af geler eller klud. Sandt nok kan det forårsage allergier, så du bør først prøve det på et uhyggeligt område af huden.

Antag, at ingen af ​​disse muligheder af en eller anden grund hjalp, end at fjerne voksen i denne sag? Der er to drastiske foranstaltninger, der kun skal behandles i desperate situationer.

For det første kan du vedhæfte et tæt stof til det sted, hvor voksen frøs, og du bør helt sikkert kun bruge bomuldsmaterialer. Tag derefter strygejernet op, varm op til minimumstemperaturen og stryg forsigtigt stoffet. Vassen skal smelte og holde fast i lommen.

For det andet kan en hårtørrer anvendes på lignende måde ved opvarmning af stoffet med det eller direkte voks selv. Du bør være yderst forsigtig for ikke at blive brændt.

Under ingen omstændigheder kan disse to metoder anvendes på intime steder.

Der er en anden mulighed: at gå til en specialiseret salon og bede mesteren om hurtigt og smertefrit at fjerne voks.

Det skal huskes, at den langsigtede forekomst af voks på huden kan forårsage irritation, tørhed eller betændelse. Efter at produktet er helt fjernet, anbefales det at smøre overfladen med en speciel forbindelse, som forhindrer indfødning af håret. Hvis det gøres korrekt, vil huden efter blødning være blød og behagelig at røre ved.

For at undgå sådanne problemer i fremtiden skal du huske nogle grundlæggende principper for voksaflejring.

 • Først og fremmest skal du være opmærksom på mængden af ​​voks, der anvendes. Det burde ikke være for meget. Papirstrimler vil ikke være i stand til at klare en stor mængde klæbrige stoffer, hvoraf en del vil forblive på huden og vil medføre yderligere vanskeligheder. Hvad angår strimlerne, bør de ikke presses for hårdt eller for blødt. Denne sag bør næres klogt. Voksekassetter skal også påføres i et tyndt lag for at undgå tæthed i huden.
 • Jo tidligere voksen er fjernet, desto mindre vil huden lide. Det er nødvendigt at gennemføre proceduren i faser, kun flytning til et andet område, når arbejdet med den foregående er fuldt ud gennemført.
 • Når du køber et depilation kit derhjemme, skal du sørge for, at det indeholder servietter gennemblødt i en speciel sammensætning, der kan fjerne voks. Ellers skal du købe lignende værktøjer separat.
 • Hvis opvarmning af voks er påkrævet, er det nødvendigt at nøje overholde den angivne temperatur. Sandsynligheden for voksstikning øges både med utilstrækkelig og overdreven opvarmning.

Sådan vaskes voks fra huden efter depilering

Fjernelse af uønsket hår med voks er en af ​​de mest populære metoder til depilation, både i saloner og hjemme. Men ofte er piger udsat for et sådant problem som rester af voks på huden efter epilering, hvilket er meget vanskeligt at fjerne eller vaske af.

Hvorfor forbliver voks

For dem, der udfører hårfjerning ved voksning (dette er navnet på proceduren ved hjælp af specielle harpikser og olier), er det vigtigt at kende de vigtigste grunde til, at små mængder af dette produkt forbliver på huden. Når alt kommer til alt ved at kende årsagen til dette, kan du opbygge en procedure på en sådan måde, at al voksen efter depilation er helt fjernet, og det er ikke nødvendigt at fjerne det yderligere. Hvis du gør denne procedure med fagfolk, så kan du se, at de næsten aldrig efterlader selv en dråbe klæbrig substans på overfladen af ​​den behandlede hud.

De vigtigste fejl ved udførelse af voksning derhjemme, hvilket kan medføre ufuldstændig voksfjernelse efter epilering:

 1. For meget mængde på huden. Dette er den mest almindelige fejl, som ikke kun fører til unødvendig overskud af voks, men er også fyldt med sådanne konsekvenser, som dets rester strammes fast.
 2. Ujævnheden af ​​det epilaterende lag. På de steder, hvor blandingen vil være "større", er der stor sandsynlighed for, at små partikler, som strammer fast i kroppen, adskilles fra den.
 3. Let tryk på voksstrimmel. På grund af dette udvikles svag adhæsion mellem hud, bund og kropshår, og der skabes betingelser for at adskille små mængder klæbrig masse fra strimlen.
 4. For tidlig fjernelse af den opvarmede strimmel med voks. Nogle piger bruger denne "trickery" - trods alt foregår epileringsproceduren selv med mindre ubehagelige fornemmelser. Men som følge heraf forbliver spor af et kosmetisk produkt på huden, og ikke alle hår er fjernet.
 5. En nylig depilation procedure. Midler til hårfjerning bør "forstå" hårene, som i denne situation er en slags ramme for et tyndt lag af stivningsmasse. Hvis hårets længde er utilstrækkelig, vil voksen ikke blive fjernet som en enkelt monolit, men vil begynde at desintegreres, hvilket efterlader signifikante rester på kroppen.

Som et resultat af sådanne overtrædelser af voksning forekommer et fænomen såsom partikler og rester af et klæbrigt harpiksholdigt stof på overfladen af ​​kroppen. Ofte, efter et par af sådanne mislykkede forsøg, går mange piger videre til depilation og andre metoder til fjernelse af hår. Selv om det var lige nok for dem at justere lidt denne kosmetiske procedure, og alt ville være meget bedre.

Sådan repareres det

Men nogle gange, selv med den mest omhyggelige udførelse eller fuld overholdelse af alle reglerne for voksning, kan små klumper af klæbrige masse forblive på hudoverfladen, som skal fjernes. Normalt er det første logiske ønske at forsøge at vaske dem af med vand, men det er en grov fejl - under indflydelse af fugtighed kondenserer og vasker vokset kun hårdt og fjerner det endnu vanskeligere. En anden ret ekstrem måde at fjerne rester af dette værktøj er at varme det direkte på huden med en regelmæssig hårtørrer. Dette er ikke at sige, at denne metode er ineffektiv, men det skal gøres meget omhyggeligt, da det er muligt at få forbrændinger.

For at fjerne eller vaske af rester af hårfjerning derhjemme, kan du bruge følgende anbefalinger uden problemer:

 1. Når du køber specielle strimler til fjernelse af håret, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​særlige vådservietter. De er ikke nok til at bruge efter hver procedure, men hvis du gør det korrekt, er det heller ikke altid nødvendigt at bruge disse ekstra midler. Nogle gange kan i stedet for servietter i sættet gå en flaske med en speciel lotion.
 2. Det er nødvendigt at opvarme en lille mængde vegetabilsk olie til en temperatur på 30-40 grader, og dyppe bomuldspuder ind i den, tør forsigtigt hele området, der er blevet epileret. Det er muligt at bruge både mad solsikke eller olivenolie og fede kosmetiske olier (mandel, fersken). Olie kan også bruges til forsigtigt at vaske spor af proceduren med betydelige mængder voksrester, og kun derefter tørre området med skiver.
 3. En anden effektiv metode er at anvende en fugtig beroligende eller fugtgivende creme til epileringsområdet. Som følge heraf fjernes rester fra det kosmetiske produkt, og samtidig tages der hudpleje, som har undergået en sådan eksponering. Mange kosmetologer anbefaler, at sådanne plejeprodukter bruges hver gang efter fjernelse af uønsket hår - dette vil hjælpe huden med at komme sig hurtigere og fjerne selv mikroskopiske mængder voks fra huden.

Som du kan se, kan klæbende voksrester til huden efter epilering effektivt forhindres ved korrekt udførelse af voksproceduren. Men hvis i slutningen af ​​proceduren forbliver klæbende hudstrammende klumper på overfladen af ​​kroppen, bør du ikke blive ked af det, prøv at vaske det i bruser eller forsøge at rive det af. Kosmetisk voksharpiks er meget opløselig i varme vegetabilske olier, som skal bruges til fjernelse.

MY-LEDI.RU

Alt der interesserer en moderne kvinde

MY-LEDI.RU

Alt der interesserer en moderne kvinde

Sådan fjerner du voks fra huden efter depilering

Kvinder der i det mindste en gang har lavet voksaflejring, ved, hvor svært det er at vaske væk fra voks efter depilation og hvor ubehagelig denne situation er. Fjernelse af voks efter depilation er en reel udfordring for mange kvinder. Så hvordan slipper du af voks?

Selvfølgelig er spørgsmålet om, hvordan man fjerner voks efter depilation, før hver kvinde, der har taget denne procedure hjemme. Resultatet afhænger trods alt af valg af midler. Men det er lige så vigtigt, hvor hurtigt du begynder at slippe af med voks. For at undgå irritation af huden, efter depilation, uden at spilde tid, er du nødt til at komme ned til erhvervslivet!

Sådan fjerner du voks efter depilation: Vælg værktøjet

Du kan fjerne voks ved hjælp af:

 • særlige midler - klud, spray, geler, lotion;
 • kosmetisk eller olivenolie;
 • almindelig fedtsyre
 • hårtørrer.

For at fjerne voks efter depilation er alt, hvad du behøver, at påføre noget fedtstof på huden med et serviet og vente, indtil vokset sænker. Når voksen bliver blød, fjernes den meget let med en vatpind eller blot vaskes af under en strøm af varmt vand.

Derudover kan du fjerne voksen med en hårtørrer. Du spørger hvordan man fjerner voks efter depilation med en hårtørrer? Det er meget enkelt! Tag et lille stykke bomuldsstof, fiks det på huden, smør det med voks, og giv det derefter en strøm varm luft fra hårtørrer. Medbring ikke tørretumbleren for tæt på huden, ellers kan du brænde!

Hvorfor forbliver voksen voks på huden? Hvordan undgår man dette i fremtiden?

Der er flere grunde til, at voks forbliver på huden. For eksempel:

 • under depilation brugte du for meget voks;
 • du har opvarmet voksen overdrevent eller ikke nok;
 • Du har hårdt fastgjort strimler til huden.

Sørg for at være opmærksom på dette under den næste procedure, og du behøver ikke at se efter svaret på spørgsmålet om, hvordan man vasker af voks efter depilation og endelig rengør huden af ​​voks.

2 tænkte på "Sådan fjerner du voks fra huden efter depilation"

Jeg fjerner altid voks efter epilering kun med olie, oliven eller simpel solsikke. Som de siger, hvis der ikke er nogen forskel, hvorfor betale mere og købe nogle særlige midler. Om det faktum, at cremen også er mulig, vidste det ikke. Af en eller anden grund virker det som om cremen vil klare værre med denne opgave.
Godt, generelt er voks ikke klæbrigt. Når jeg tog ind i banken, synes "maven" at blive kaldt, og han blev fjernet fra huden med bare vand.

Jeg har ofte voks på min hud, og det er meget irriterende, især hvis du har travlt. Og servietter, der kombineres med voks, klare ikke altid godt med deres opgave. Jeg bruger regelmæssig creme til at fjerne voksrester. Stor olie til pleje af baby hud. Men om hårtørrer, på en eller anden måde tænkte jeg ikke engang på det :) Tak for ideen. Jeg vil prøve.

Brug af hydrogenperoxid og andre improviserede midler fra uønsket hår

Ingroet hår i lysken er blevet en bump - hvad skal man gøre?