Hvordan man fjerner skorpen på hovedet af et barn?

På hovedet af en nyfødt baby kan du ofte mærke fedt, skællende guldgul skorpe. Disse er manifestationer af seborisk dermatitis. Det lyder skræmmende, men sygdommen forstyrrer næsten ikke babyer - de ramte steder klør ikke og klør ikke, kun skorpen fra dem eksfolieres af flager. Forældre er imidlertid meget bekymrede over dette og søger midler til at befri deres elskede barn af ubehagelige manifestationer. Læger anbefaler også brugen af ​​kosmetiske midler til pleje af børns hud for at forhindre mere alvorlige manifestationer af sygdommen - rødme, flak og krakning af den delikate epidermis.

I folket kaldes gullige vægte på børns hoveder "mælkeskorpen" eller "lepom". Og det er generelt et normalt fænomen for spædbørn. Med forsigtighed forsvinder den om 2-3 måneder uden konsekvenser. Men hvordan man organiserer denne ordentlige pleje? Hvilke kosmetik skal du bruge?

Skorpen på hovedet af et barn: årsagerne til

Årsagerne til seborisk dermatitis (gneiss) på hovedet og bag ørerne af nyfødte babyer er ikke fuldt ud etableret. Men de fleste børnelæger associerer fremkomsten af ​​"mælkeskorpen" med:

 • sygdomme i mavetarmkanalen under drægtigheden;
 • mangel på vitaminer samt umættede fedtsyrer;
 • misbrug under graviditeten af ​​produkter indeholdende obligatoriske allergener (chokolade, nødder, citrus, honning osv.);
 • såvel som umodenhed af babyens sved og talgkirtler;
 • for øm hud hos spædbørn;
 • og forbedret talgproduktion i udvalgte tilfælde.

Det sker, at gneis forekommer som en reaktion på et specifikt allergen. Eller med antibiotika. Og stadig skorpe kan opstå, hvis fodringsmummien har spist mange slik. I disse tilfælde forværres barnets tilstand: rødme og skrælning "kravle" på ansigt og hals, ører. Barnet bliver rastløs, begynder at bøjle ofte, og derudover kan han have diarré.

Sådan fjerner du skorpe fra barnets hoved?

At seborrheic skalaer hurtigt stammer fra barnets hoved, skal du ordentligt pleje baby hud:

 1. Rip ikke eller ridse gylden-gul skorpe. Det gør ondt og er fyldt med skade på den delikate epidermis. Desuden kan inflammerede, røde områder, der er let tilgængelige for infektion, åbne under fedtflagerne.
 2. Ved badning af en baby vaskes forsigtigt hovedet med et særligt rengøringsmiddel, som har bestået de relevante tests og ikke indeholder alkalier, farvestoffer og forbudte ingredienser. For eksempel børns shampoo til følsom hud "Eared Nyan" med ekstrakter af celandine og viburnum produceret af JSC "Nevskaya Cosmetics", som:
 • renser forsigtigt både hår og hud;
 • egnet til shampooing med steder af rødme og irritation, peeling;
 • ideel til babyer med særligt følsomme epidermier;
 • skaber et frostigt skum og klipper ikke øjnene;
 • har et naturligt pH-niveau
 • gør barnets hår skinnende, lydigt mod kæmning;
 • fugter og blødgør sart baby hud;
 • opretholder vandfedt hudbalance.
 1. Umiddelbart efter vandprocedurerne, fjernes forsigtigt (kam ud kammen med stumpe tænder) skrællede sodavægte. De, der ikke har flyttet væk, må ikke røre ved.

Det er vigtigt: "Forår" - det mest følsomme sted på hovedet af en baby. Og huden her har brug for renlighed og naturlig ventilation. Derfor bør gneissen fra fontanel fjernes nødvendigvis. Men det skal gøres meget omhyggeligt.

Sådan fjerner du skorpe på hovedet af et barn - den nemmeste måde

Hvis du vil slippe af med skorperne på hovedet af den nyfødte så hurtigt som muligt, skal du bruge en påvist effektiv måde - før badning (15-20 minutter) smør babyens hud med et kosmetisk præparat, der har blødgørende og antiinflammatoriske kvaliteter. For eksempel, en blid baby creme "Eared Nyan" med alpha-bisabolol, allantoin, fersken og olivenolie samt Calendula blomster ekstrakt. Dette betyder produktionen af ​​TM "Neva Cosmetics", som:

 • hurtigt og effektivt lindrer irritation fra baby hud;
 • nærer, bløder meget godt, fugt og lindrer følsom epidermis
 • fordelt let og hurtigt over huden
 • indeholder ikke alkohol, farvestoffer, andre forbudte ingredienser;
 • genopretter den naturlige lipidbarriere hud.

Efter brug af cremen på barnets hoved skal man bære en hat. Derefter bløder gneisen og kan nemt fjernes under vask. For 2-3 procedurer (den anbefalede hyppighed af sådanne rensningsaktiviteter for spædbørn - 1 gang om ugen) kan du helt slippe af med manifestationerne af seborisk dermatitis.

Hvis du ikke har en høj effektiv professionel kosmetik produkt, kan du bruge let opvarmet forkogt vegetabilsk olie til spredning - oliven, burdock eller endda petroleumgel. Dette værktøj skal også hjælpe, selv om det måske ikke er så hurtigt.

Det er vigtigt: Hvis en kort tid efter gneissens forsvinden vender tilbage, tænker vi højst sandsynligt på exudativ-catarrhal diathese eller en allergisk reaktion af barnets krop til en slags stærk stimulans. Høring med en hudlæge og allergiker, der sandsynligvis vil ordinere kliniske og biokemiske blodprøver samt urinanalyse vil være påkrævet.

Barnet har en skorpe på hovedet, hvordan man fjerner det

Allerede i de første uger af et nyfødt liv kan små gulfarvede skorster, olieholdige til berøring og fuldstændig uæstetiske fra et visuelt synspunkt ses på hovedet eller i den øverste del af ansigtet. Dette er en seborrheisk skorpe, også kaldet en "mælk skorpe" eller en "lullaby".

Dette fænomen, der er karakteristisk for hvert tredje barn, er næsten harmløst og på ingen måde forbundet med barnets sundhed eller hygiejne.
Selvom der ikke sker noget med dem, i det absolutte flertal af babyer, forsvinder skorpen fuldstændig alene ved 9-12 måneder. Men hovedproblemet med seborrheisk skorpe er, at det ikke er æstetisk. Derudover kan det indeholde bakterier eller svampe.

Derfor foretrækker de fleste forældre at slippe af med dem så hurtigt som muligt.

Forekomsten af ​​seborriske skorper på babyens hoveder er et almindeligt fænomen, uanset om barnet har hår eller ej.

Hovedårsagen til deres udseende er en naturlig proces, der foregår i sig selv. Det er en meget følsom og følsom hud af nyfødte, i en uopløst proces af termoregulering og i de særlige egenskaber ved sådanne kirtler som fedtet og sved, hvis normale arbejde begynder med 5-7 år. I mellemtiden er dette ikke sket, og processerne er ikke reguleret, og disse lysegule skorper danner på babyens hoved.

Derudover kan nogle handlinger fra hyppige plejende forældre favorisere uddannelse og udvikling af seborrheiske skorper.

Hvad er denne handling?

 • Overdreven indpakning af babyer. Hvis i et varmt rum muffler barnet hele tiden og sætter huer og hatte på ham uendeligt, begynder svedkirtlerne at arbejde mere aktivt, og derved er dannelsen af ​​skorper uundgåelig.
 • For hyppig vask ved brug af husholdningskemikalier. Selv de sikreste babypleje kosmetik, hvis de bruges for ofte, kan forværre situationen, snarere end at lindre problemet.

Forældre er normalt bekymrede, når der er en ejendommelig skorpe på deres barns hoved. Mor kan bemærke en så lille vækst, mens han stadig er på hospitalet. I nogle babyer bevares disse skorper i op til et år, og selvom de selv ikke forårsager ulejligheden for børnene, søger forældre stadig at slippe af med tvivlsomme vækst. Det er derfor, at alle mødre skal bære sig selv med oplysninger om, hvad skorpen på babyens hoveder er, om de er skadelige og hvordan man fjerner dem.

Årsager til skorpe

Hos spædbørn er udseende af skorper et meget almindeligt fænomen. Måske har hvert andet barn seborriske skorster, uanset om der er hår på hovedet eller ej. Navnet "seborrheic crusts" i dette tilfælde er vilkårlig, da disse korstager udadtil ligner symptomerne på seborré. Sandt nok er der i modsætning til ægte seborriske skorster ikke noget at gøre med sygdommen. Hos babyer er dannelsen af ​​skorper på huden en naturlig proces, hvis rod er det uløste arbejde i talgkød og svedkirtler. Nogle babyer vises tætte gule skorster, andre har tynde hvide, som ligner klæbrig skæl. Dette er en individuel funktion, men i sin oprindelse er det et og samme fænomen.

På trods af at dannelsen af ​​skorper er en naturlig proces, kan nogle forældres handlinger øge deres vækst:

 1. Overophedning. Børn, der er pakket ind selv i varmen og sat på en hat, de sveder mere. Fra denne skorpe dannet mere aktivt.
 2. Hyppig shampooing. Barnets hud har endnu ikke en pålidelig beskyttelse, så hyppig vask af hovedet med shampoo eller sæbe forværrer kun situationen.
 3. Brug uegnede husholdningskemikalier. Shampoo og vaskegeler indeholdende farvestoffer, dufte og andre "kemikalier" er ikke egnede til babyer. Børn med sådanne midler er ofte allergiske, hvilket øger dannelsen af ​​seborriske skorster.

Skala af katastrofe

Skorpen på barnets hoved er absolut uskadelige. Dens eneste negative er æstetisk. Nogle gange kan du finde den opfattelse, at disse skorper forstyrrer hårvæksten. Dette er bare en anden misforståelse. Og dog foretrækker de fleste mødre at fjerne væksten, for hvis de ikke gør det, går de ikke langt nok. (Se artiklen om hvorfor et barns hår vokser dårligt)

Sådan rengøres

Den mest effektive måde at fjerne skorper på er mekanisk fjernelse. Dette skal ske efter en bestemt metode. Du kan ikke skrabe dem med en negle eller en skarp genstand - det kan skade sart hud. Det er også umuligt at fjerne skorpen uden at opsuge dem på forhånd.

For at fjerne skorpe fra babyens hoved skal du bruge kosmetisk eller steril vegetabilsk olie (du kan bruge petroleumgel), en tynd cap, shampoo og en kam med naturlige børster.

 • De områder af hovedbunden, som skorpe vises, skal olieres rigeligt og holdes i 20-30 minutter. For bedre blødgøring kan du bære en tynd strikket hue på hovedet.
 • Når den rette tid til "olier" er overstået, skal du forsigtigt fjerne skorpeene med en kam, der gør bevægelser i forskellige retninger.
 • Olien fra hovedet og håret vaskes af med baby shampoo. Under shampooing kan områder med skorpe blive yderligere masseret med fingrene.
 • Efter badning, når der ikke er nogen olie eller shampoo tilbage på hovedet, kan du igen "gå" med en kam for at fjerne resterende rester.

Du kan gentage denne procedure, ligesom du kan vaske dit barns hår generelt ikke mere end 2 gange om ugen.

Video: Hvordan og med hvad man skal fjerne seborrhea

Foto memo om hvordan man fjerner skorpe fra babyens hoved

Om shampoo fra skorper

I stedet for "olieproceduren" kan du bruge en speciel shampoo fra skorsterne. Ikke alle producenter har sådanne midler. Når det kommer til at vælge en shampoo, kan du stole på anbefalinger fra moms i online-fællesskaber og anmeldelser af venner. Fra shampooing shampoo, vil selvfølgelig ikke spare. I kampen mod skorper erstatter shampoo olien, fordi den indeholder blødgøringsingredienser. I modsætning til olie er det nødvendigt at skumpe på hovedet og skylle af efter 2-3 minutter, og efter skylning fortsæt til kamning af de eksfolierede skorster. Effektiviteten af ​​denne metode er vanskelig at vurdere objektivt. Tilsyneladende spiller personlige funktioner en stor rolle, fordi en shampoo hjælper til flere applikationer, og den anden hjælper ikke i flere måneder.

Video nr. 2:

Forebyggelse af udseende

Hvis forebyggende handlinger ikke lader forældrene helt af problemet med skorpe på hovedet på en baby, så mindskes deres spredning i det mindste.

 • Overophed ikke krummen. I et varmt rum skal du altid tage din hat af. Hjemme er det også langt fra altid, at selv for en nyfødt er det tilrådeligt at være i en hat.
 • Hold luftfugtigheden på det rigtige niveau.
 • Uden fanatisme skal du behandle dit barns hoved. Vask med vaskemiddel kan være 1-2 gange om ugen.
 • Vælg omhyggeligt husholdningskemikalier til krummer, for ikke at provokere allergier og dermatitis.
 • Brug en kam dagligt, selvom der ikke er noget at kamme. Massage med en kam lavet af naturlige børster er en god forebyggelse af dannelsen af ​​skorper.

Seborrheic skorpe på krummerens hoved - ikke så alvorligt problem, som det kan virke som mødre. Hvis skorstenen ikke kan fjernes på nogen måde - du kan kontakte en specialist, men i de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt med medicinsk intervention og alvorlige foranstaltninger.

Vi læser om emnet om pleje:

 1. Hvorfor har et barn hud på hoved og krop?
 2. Hudpleje
 3. Hygiejne hos nyfødte

Grove, skællede formationer på hovedbunden af ​​en nyfødt årsag til angst hos de sidste dages forældre, men der er normalt ikke noget at bekymre sig om. Mest sandsynligt er det sådan, at en harmløs tilstand manifesteres, som mange forældre kalder en "mælkeskare".

Milky skorpe ("forfædre snavs") - det populære navn for seborrheic dermatitis eller seborrhea. Ældre børn og voksne kaldes skæl.

Mælkeskorpen hos spædbørn er meget almindelige. Mange børn med denne tilstand er ikke i synsfeltet for medicinske ydelser, så det præcise antal tilfælde er ukendt. Oftest forekommer de i den første eller anden måneds levetid og går som regel inden for de kommende uger. Mindre almindeligt vedvarer denne tilstand i 6-9 måneder eller mere.

Sygdommen ledsages af udseendet af tætte hvide og gule skorster i hovedbunden. I nogle børn opstår seborrheisk dermatitis i et lille område af hovedet, i andre dækker det hele hovedet. Sommetider kan der forekomme modermælk hos babyer, selv på øjenbrynene, øjenlågene, ørerne, nakkeknude, næseformet, blørområde eller armhuler.

Seborrheic dermatitis er ikke smitsom, det er ikke tegn på dårlig børnepasning. I de fleste tilfælde går det af sig selv. I tilfælde af tunge eller stabile varianter kan lægen anbefale en medicinsk shampoo eller lotion. Daglig vask af barnets hoved med en mild shampoo hjælper med at reducere og fjerne skorpe på babyens hoved.

Selvom det måske ser lidt skræmmende ud, går der normalt ikke milde skorper på hovedet af børn.

Årsager til "generisk snavs"?

Den nøjagtige årsag til udseende af en skorpe på hovedet hos en nyfødt er ukendt, selvom nogle videnskabsmænd antyder, at dette skyldes overdreven produktion af talg i talgkirtlerne og hårsækkene.

En type svamp, kaldet malassezia, kan vokse i hudfedt sammen med bakterier. Dette er en anden faktor i dannelsen af ​​en skorpe på hovedet af et barn.

Seboré forekommer oftest hos spædbørn og unge. I disse perioder af en persons liv er hormonniveauerne høje, hvilket også spiller en rolle.

Visse faktorer, såsom ekstreme vejrforhold, olieagtig hud, svag immunitet, stress og tilstedeværelsen af ​​andre hudsygdomme øger sandsynligheden for seborré hos et barn.

symptomer

Hvert barns seborrheic skorpe har forskellige former og størrelser. De kan kombineres i bundter, skalaer eller placeret langt fra hinanden på kroppen.

De berørte områder har et eller flere af følgende symptomer.

 1. Tykk skorpe eller plak på barnets hoved. Nogle gange er det på ørerne, øjenlågene, øjenbrynene, næse, nakke, lyske eller armhuler.
 2. Sebaceous pletter på huden, dækket af gule eller hvide skalaer.
 3. Skæl i spædbørn.

I meget få tilfælde flager babyer med seboré af huden, hvilket klør og ser lidt rødt ud. Nogle babyer har endda hårtab. Selvom håret har tendens til at vokse tilbage efter at seborré er væk.

Hvornår skal jeg se læge?

Normalt er seborrheic dermatitis let at identificere hjemme simpelthen ved at kigge på skorpe.

Kontakt dog din læge, hvis:

 • du forarbejder skorpe for første gang;
 • dit barn har en skorpe på steder, hvor han ikke har noget hår;
 • du prøvede hjemme procedurer, og de alle førte ikke til succes;
 • hud tilstand forværres og udslæt dækker store dele af kroppen;
 • et udslæt fører til hårtab eller kløe;
 • varm, rød og edematøs hud til berøring er tegn på infektion;
 • dit barn har et svækket immunforsvar.

Hvordan man fjerner skorpen på hovedet af en baby?

Der er flere måder at slippe af med skalaer.

 1. Fjern flager fra babyens hoved med fingrene. Barnets hovedbund vil ikke lide, hvis du bruger dine hænder, ikke pincet eller andre hjælpeværktøjer. Dette er den enkleste og mest effektive måde at slippe af med skalaer og skorper.
 2. Gnid skorpeene med dine fingre, og kog derefter forsigtigt den skællede, døde hud.
 3. Hvis du ikke vil bruge fingrene til at fjerne skorpe, skal du bære et par tynde latexhandsker. Det er vigtigt! Sørg på forhånd om, at barnet ikke er allergisk over for latex. Du kan også dække dine hænder med plastikfolie for ikke at berøre skalaerne.
 4. Brug ikke pincet eller andre piercingværktøjer til at fjerne vægte, da du uheldigvis kan beskadige huden og mere dybt beliggende væv i hovedet, hvilket forårsager skade.
 5. Dagligt vaske dit barns hoved. Brug varmt badvand, skyll barnets hoved og massage huden forsigtigt med fingrene. Vand vil hjælpe med at blødgøre skorsterne. Så kan du nemt kæme dem ud.

Mens barnets hoved er vådt, brug en blød børste til dette formål.

Hvordan man fjerner skorpen på barnets hoved, hvis den sædvanlige shampoo ikke hjælper?

Spørg din læge om over-the-counter shampoo med medicinske egenskaber eller anti-skælskampe. Disse produkter indeholder komponenter (zink, salicylsyre, ketoconazol og selen), som vil hjælpe til behandling af tørhed og flak. Adskilte stærkere former for disse midler kræver en recept.

Hvis du bruger en eller anden helbredende shampoo, skal du gnide den lidt i barnets hovedbund og lade det gå i et par minutter. Derefter vaske shampooet og gentag proceduren en gang til.

Du må muligvis gøre det hver dag eller to gange om ugen. Men efter hudtilstanden er taget under kontrol, vil brug af en medicinsk shampoo kun være nødvendig en gang om måneden.

Hvordan fjerne seborrheic skorpe på hovedet ved hjælp af olie?

Hvis mælkeskorpen på babyens hoved ikke reduceres, kan baby eller mandelolie bruges.

 1. Hæld en lille smule olie på fingerspidserne og gnid forsigtigt ind i hovedbunden. Lav små cirkulære bevægelser med lille pres. Lad olien forblive i 15 minutter. Det vil fugtige huden og hjælpe med at løsne vægten på hovedet, hvilket letter deres fjernelse.
 2. Tag en blød babybørste og børst babyens hovedbund, igen ved hjælp af små cirkulære bevægelser. Dette hjælper med at adskille skalaerne fra hovedbunden, så de bliver nemme at fjerne fra håret.
 3. Vask babyens hår med en mild baby shampoo. Påfør shampoo og lad det på hovedet i et par minutter, mens du bader barnet. Dette gør det muligt for shampooen at fortynde olien, så du nemt kan vaske den væk fra håret. Efter vask dit hår skal du vaske shampoo grundigt.

En shampoo, der er dårligt vasket fra hovedbunden, kan forårsage tørhed og skæl.

For seboré af andre dele af kroppen eller alvorlig irritation af barnets hud kan steroidcremer med hydrocortison med succes anvendes.

Inden du bruger hydrokortison, skal du konsultere en læge.

Forebyggende foranstaltninger

 1. Fugt luften i rummet. Et spædbarn med seborré har ofte andre manifestationer forbundet med tør, let irriteret hud. Tip! Brug en befugter i babyens rum for at opretholde optimal fugtighed, så babyens hud ikke bliver for tør.
 2. Fukt babyens hovedbund efter vask. Anvendelse af en fugtighedscreme, mens hovedet stadig er lidt fugtigt og varmt efter badning, hjælper med at bevare fugt i huden, hvilket ikke tillader tørhed og flak. Påfør salver eller lotioner specielt designet til den sarte hud hos spædbørn.
 3. Baby mad. Skorpen i nogle tilfælde forårsaget af allergier til mælkeformlen. Hvis et barn har rød udslæt på ansigtet, eller hvis han har ud over seboré, diarré og andre allergiske symptomer, konsulter en læge. Han vil fortælle dig, hvordan du skifter til en blanding, der er mere egnet til dit barn.

Seborrheic dermatitis kan forsvinde i flere måneder og så pludselig vises. Men ved at følge ovenstående trin kan du styre det.

 • Årsager til dannelse af skorpe
 • Sådan forhindrer du deres forekomst
 • Sådan fjerner du mælkeskorpen
 • forebyggelse

Næsten hvert andet barn har skorper på hovedet, så problemet har længe været kendt for alle og gør ikke moms panik. Men der er ikke mindre spørgsmål fra dette. For det første er forældre interesserede i at fjerne dem, og så begynder de at finde ud af årsagerne og tænke på forebyggelse. Lad os prøve at forstå problemet.

Årsager til dannelse af skorpe

Hovedårsagen til skorpe er ret simpel. Faktum er, at nyfødte har en meget delikat hud, som i sig selv fordømmer forekomsten af ​​hudlidelser. Og nu til de lave beskyttende egenskaber i huden, tilføj en overtrædelse af termoregulering eller vandbalance af væv, og betingelserne for forekomsten af ​​et sådant problem forbedres yderligere.

Men alt dette skaber kun gunstige forhold, og skorpen ser ud på grund af de særegenheder ved arbejdet i talg og svedkirtler. Hos spædbørn arbejder de førstnævnte for aktivt, mens sidstnævnte stadig er for stramt, og deres antal er meget større end hos ældre børn eller voksne. Og de vil begynde at arbejde normalt kun med 7 år. Som følge heraf vises mælk (de er også seborrheiske) skorper.

I en nøddeskal ligger årsagen til svedkirtlernes utilstrækkelige arbejde og overskydende sebaceous. Alt dette er lagt af natur og afhænger ikke af nogen fremmede faktorer. Men der er andre årsager til seborrheic skorper, der er forårsaget af ukorrekt pleje.

 • Overophedning, da det fører til overdreven svedtendens.
 • Shampoo. Det betyder, hvis det er valgt forkert. Ideelt set bør sammensætningen være så tæt som naturlig og ikke indeholde en række dufte, farvestoffer og andre kemikalier.
 • Hyppig vask af hovedet, som vasker væk det allerede tynde beskyttende lag og forårsager tør hud. Hvilket igen stimulerer yderligere talgkirtlen, og skorpen i et barn komprimeres kun.
 • Allergi. Børn med denne diagnose har lav immunitet, hvilket signifikant øger sandsynligheden for mælkeskorpen.

Sådan forhindrer du deres forekomst

En skorpe på barnets hoved er ikke en sygdom, men det giver os ikke ret til at ignorere problemet og lade som om alt er i orden. Start med en allergi, hvis den ikke er der, så er alt, hvad du behøver at gøre for at slippe af med mælkeskorpen, at følge de grundlæggende regler om personlig hygiejne.

 • Indsæt ikke din baby. Bemærk venligst, at dette allerede er skrevet mere end én gang og ikke kun i forhold til udseende af seborrheic skorpe. Og specielt behøver du ikke være iver, hvis du og din baby er i rummet og ikke på gaden. Dette omfatter også børnehatte, hvis dit barn hele tiden sveder hovedet, skift det til en lysere.
 • Brug kun shampoo på et naturligt grundlag, og selv da ikke mere end to gange om ugen.
 • Kammeret til barnet skal være med naturlige børster.
 • Læs og følg reglerne for børnehårpleje.
 • Faktisk er dette nok nok for skorpe på hovedet af den nyfødte til gradvist at begynde at passere. Hvis dette ikke skete, og de blev endnu hårdere, ville det være bedre at søge hjælp fra en læge, der vil hjælpe dig med at finde årsagen og fortælle dig, hvordan du kan slippe af med dem.

Sådan fjerner du mælkeskorpen

Bemærk venligst, at du ikke kan fjerne seborrheic skorpe med en skarp kam eller negle. Således vil du kun skade barnet og beskadige hovedbunden. For dette er der mere gunstige metoder.

Omkring en time før badning smør skorpen på barnets hoved med steril vegetabilsk olie, vaselin eller salicylsalve. Derefter sætter babyen på en bomuldshue, og efter en time skal du fjerne og forsigtigt massere hovedbunden. For at gøre dette skal du bruge en kam med naturlige børster.

Mælkeskorpen vil efterhånden blive vasket væk, når du vasker hovedet. Men husk bare, at du ikke behøver at sæbe dit hoved igen, og især prøve at vaske dem alle i et bad.

Efter badning, når håret begynder at tørre, er det på tide at kamme. Kog dit hår forsigtigt med en stump kammusling med sparsomme tænder og derefter en blød børste. Dette vil bidrage til at fjerne rester af skorper. Men bemærk at denne procedure ikke skal gentages mere end en gang om ugen.

forebyggelse

De har alle følger af de ovennævnte punkter, men hvis du kompilere, får du følgende: overholde reglerne for hygiejne, regelmæssigt kamme krummer og følg langt hår, skal du sørge for, at barnet ikke er allergisk.

Skorpen på hovedet af et barn: årsager, hvordan man slippe af med forebyggelse

Årsager til skorper på hovedet af et barn

Hovedårsagen til skorpe er ret simpel. Faktum er, at nyfødte har en meget delikat hud, som i sig selv fordømmer forekomsten af ​​hudlidelser. Og nu føje til de lave beskyttende egenskaber af huden tilføje en krænkelse af termoregulering eller vandbalance af væv, og betingelserne for forekomsten af ​​sådanne problemer forbedres yderligere.

Men alt dette skaber kun gunstige forhold, og skorpen ser ud på grund af de særegenheder ved arbejdet i talg og svedkirtler. Hos spædbørn arbejder de førstnævnte for aktivt, mens sidstnævnte stadig er for stramt, og deres antal er meget større end hos ældre børn eller voksne. Og de vil begynde at arbejde normalt kun med 7 år. Som følge heraf vises mælk (de er også seborrheiske) skorper.

I en nøddeskal ligger årsagen til svedkirtlernes utilstrækkelige arbejde og overskydende sebaceous. Alt dette er lagt af natur og afhænger ikke af nogen fremmede faktorer. Men der er andre årsager til seborrheic skorper, der er forårsaget af forkert pleje:

 • Overophedning, da det fører til overdreven svedtendens.
 • Shampoo. Det betyder, hvis det er valgt forkert. Ideelt set bør sammensætningen være så tæt som naturlig og ikke indeholde en række dufte, farvestoffer og andre kemikalier.
 • Hyppig vask af hovedet, som vasker væk det allerede tynde beskyttende lag og forårsager tør hud. Hvilket igen stimulerer yderligere talgkirtlen, og skorpen i et barn komprimeres kun. I dette spørgsmål anbefaler vi at læse artiklen: Hvor ofte skal du bade en nyfødt.
 • Allergi. Børn med denne diagnose har lav immunitet, hvilket signifikant øger sandsynligheden for mælkeskorpen.

Hvordan slippe af med seborrheic skorpe

En skorpe på barnets hoved er ikke en sygdom, men det giver os ikke ret til at ignorere problemet og lade som om alt er i orden. Start med en allergi, hvis den ikke er der, så er alt, du behøver at gøre for at slippe af med mælkeskorpen, at følge de grundlæggende regler for personlig hygiejne:

 • Indsæt ikke din baby. Bemærk venligst, at dette allerede er skrevet mere end én gang og ikke kun i forhold til udseende af seborrheic skorpe. Og specielt behøver du ikke være iver, hvis du og din baby er i rummet og ikke på gaden. Dette omfatter også børnehatte, hvis dit barn hele tiden sveder hovedet, skift det til en lysere.
 • Brug kun shampoo på et naturligt grundlag, og selv da ikke mere end to gange om ugen.
 • Kammeret til barnet skal være med naturlige børster.
 • Læs og følg reglerne for børnehårpleje.

Faktisk er dette nok nok for skorpe på hovedet af den nyfødte til gradvist at begynde at passere. Hvis dette ikke skete, og de blev endnu hårdere, ville det være bedre at søge hjælp fra en læge, der vil hjælpe dig med at finde årsagen og fortælle dig, hvordan du kan slippe af med dem.

Sådan fjerner du mælkeskorpen

Bemærk venligst, at du ikke kan fjerne seborrheic skorpe med en skarp kam eller negle. Således vil du kun skade barnet og beskadige hovedbunden. Der er mere gunstige metoder til dette:

1. Vi blødgør

Omkring en time før badning smør skorpen på barnets hoved med steril vegetabilsk olie, vaselin eller salicylsalve. Derefter sætter babyen på en bomuldshue, og efter en time skal du fjerne og forsigtigt massere hovedbunden. For at gøre dette skal du bruge en kam med naturlige børster.

2. Vask af

Mælkeskorpen vil efterhånden blive vasket væk, når du vasker hovedet. Men husk bare, at du ikke behøver at sæbe dit hoved igen, og især prøve at vaske dem alle i et bad.

3. Kæmper

Efter badning, når håret begynder at tørre, er det på tide at kamme. Kog dit hår forsigtigt med en stump kammusling med sparsomme tænder og derefter en blød børste. Dette vil bidrage til at fjerne rester af skorper. Men bemærk at denne procedure ikke skal gentages mere end en gang om ugen.

Forebyggelse af skorper på hovedet af et barn

De har alle følger af de ovennævnte punkter, men hvis du kompilere, får du følgende: overholde reglerne for hygiejne, regelmæssigt kamme krummer og følg langt hår, skal du sørge for, at barnet ikke er allergisk.

Skorpen på barnets hoved, hvad skal man lave? Trin for trin

Artiklens indhold:

Allerede i de første uger af et nyfødt liv kan små gulfarvede skorster, olieholdige til berøring og fuldstændig uæstetiske fra et visuelt synspunkt ses på hovedet eller i den øverste del af ansigtet. Dette er en seborrheisk skorpe, også kaldet en "mælk skorpe" eller en "lullaby".

Dette fænomen, der er karakteristisk for hvert tredje barn, er næsten harmløst og på ingen måde forbundet med barnets sundhed eller hygiejne.
Selvom der ikke sker noget med dem, i det absolutte flertal af babyer, forsvinder skorpen fuldstændig alene ved 9-12 måneder. Men hovedproblemet med seborrheisk skorpe er, at det ikke er æstetisk. Derudover kan det indeholde bakterier eller svampe.

Derfor foretrækker de fleste forældre at slippe af med dem så hurtigt som muligt.

Hvorfor vises skorpe?

Forekomsten af ​​seborriske skorper på babyens hoveder er et almindeligt fænomen, uanset om barnet har hår eller ej.

Hovedårsagen til deres udseende er en naturlig proces, der foregår i sig selv. Det er en meget følsom og følsom hud af nyfødte, i en uopløst proces af termoregulering og i de særlige egenskaber ved sådanne kirtler som fedtet og sved, hvis normale arbejde begynder med 5-7 år. I mellemtiden er dette ikke sket, og processerne er ikke reguleret, og disse lysegule skorper danner på babyens hoved.

Derudover kan nogle handlinger fra hyppige plejende forældre favorisere uddannelse og udvikling af seborrheiske skorper.

 • Overdreven indpakning af babyer. Hvis i et varmt rum muffler barnet hele tiden og sætter huer og hatte på ham uendeligt, begynder svedkirtlerne at arbejde mere aktivt, og derved er dannelsen af ​​skorper uundgåelig.
 • For hyppig vask ved brug af husholdningskemikalier. Selv de sikreste babypleje kosmetik, hvis de bruges for ofte, kan forværre situationen, snarere end at lindre problemet.

At slippe af med seborrheic skorpe

På trods af det faktum, at tilstedeværelsen af ​​seborriske skorper på hovedet af en nyfødt ikke er en sygdom, er det ikke nødvendigt at ignorere dem.

Hvis forældre helt sikkert ved, at en grim skorpe strødt på hovedet på et barn ikke er en følge af en allergi, så kan en række foranstaltninger træffes for at bekæmpe det.

 1. Stop med at vove babyen. Hvis rummet er varmt og lufttemperaturen ikke falder under 24 grader, er det ikke nødvendigt at klæde barnet med varme. På samme måde som der ikke er behov for hele tiden at holde babyen i hatte og hætter.
 2. Reducer i det mindste eller helt stop med at bruge kosmetiske plejeprodukter. Hvis du virkelig ønsker at vaske dit barns hoved, kan du ikke finde et bedre produkt end almindelig babysæbe, og det skal ikke gøres mere end en gang om ugen.
 3. Hvis barnet er heldigt, og han blev født med et storslået hårhår, skal du begynde at bruge en kam. Det skal være specielt - for børn, således at børsterne kun er lavet af naturlige materialer.

Hvordan bliver man af med problemet i de fleste tilfælde?

 • Trin 1 - før badning skorpen blødgør

For at gøre dette skal du bruge den sædvanlige vegetabilske, olivenolie eller baby kosmetiske olie, petrolatum eller salicyl salve. Et af disse produkter anvendes til hovedbunden, så sættes der en bomuldsdæksel på, som efterlades i hovedet i ca. en time.

Efter denne tid er hætten fjernet, og hovedet er meget forsigtigt kæmmet eller glattet med en blød kam med en blød børste, uden at gnide eller trykke på kammen.

 • Trin 2 - Vask dit hoved med sæbe eller baby shampoo.

Du behøver ikke at forsøge at slippe af med skorpe i en procedure. Ligesom du ikke behøver at sæbe dit hoved flere gange i løbet af et bad.

 • Trin 3 - Det sidste trin i proceduren

På dette stadium, barnets hoved efter tørring af håret forsigtigt og forsigtigt kam. For det første en kam med stumpe tænder (de vil skrabe af et par skorper), så en børste (og det vil feje løse flager fra håret).

Som allerede nævnt, bør du ikke være meget ivrig i ønsket om at slippe af med grimme vækst på barnets hoved. Det anbefales at udføre en sådan procedure ikke mere end en gang om ugen.

I de fleste tilfælde er disse foranstaltninger tilstrækkelige til, at skorsterne gradvist forsvinder.

Forbudte tricks

Der er stadig ingen konsensus blandt lægerne om, hvorvidt det er nødvendigt at fjerne seborrhea neoplasmer fra barnets hoved, eller simpelthen at overholde barnets hygiejne og vente, indtil alle skorsterne falder af sig selv.

Samtidig er der kategoriske meninger om, hvad der på nogen måde er uacceptabelt i kampen mod "lullaby of a hat".

Forældre skal først og fremmest lære at uanset hvor meget de vil fremskynde processen med at slippe af med uæstetiske vækst, er det forbudt at gøre nogen mekanisk indsats.

Særlige midler til bekæmpelse af seborrheic skorpe

Det enkleste og mest overkommelige middel til at håndtere skorpe er vegetabilsk, oliven, burdock eller børns kosmetiske olier og almindelig babysæbe. De har vist sig at være den mest pålidelige og sikre.

Men hvis forældre foretrækker at bruge kun moderne kosmetik til at passe deres baby, skal du være opmærksom på en række produkter.

 • Baby cremer og shampoo mærke "Mustela".
 • Baby shampoo "Biolane".
 • Særlig babyolie "BabyBorn", designet til at fjerne seborrheiskræl af enhver grad af kompleksitet.

For eksempel er STELAKER-cremen blandt de kosmetiske produkter af mærket "Mustela" meget populær. Fabrikanten sikrer, at dette værktøj er designet til at fjerne seborrheic skorper, som det er muligt at fjerne defekten på huden hurtigst muligt.

Shampoo "Biolane" er meget populær blandt moderne forældre, det fugter babyens hud, blødgør skorpe og letter processen med at fjerne dem.

Olie "BabyBorn" er et specielt kosmetisk produkt med et højt specialiseret aktivitetsspektrum. Det er placeret som et værktøj, der ikke har nogen analoger på det indenlandske kosmetiske marked, og er beregnet til at bekæmpe seborrheic skorpe af nyfødte. Olieens sammensætning indeholder komponenter, der ikke blot letter fjernelsen af ​​skorpe, men forhindrer også deres nye udseende.

Som bekendt er seborrheskskorpen på babyens hud et udbredt fænomen, og det er ikke en sygdom. Med den rette opmærksomhed og omsorg, kan dette problem i de fleste tilfælde løses af alle forældre.

Årsagerne til udseende af skorper på hovedet hos spædbørn og 3 måder at fjerne dem på

Grove, skællede formationer på hovedbunden af ​​en nyfødt årsag til angst hos de sidste dages forældre, men der er normalt ikke noget at bekymre sig om. Mest sandsynligt er det sådan, at en harmløs tilstand manifesteres, som mange forældre kalder en "mælkeskare". Milky skorpe ("forfædre snavs") - det populære navn for seborrheic dermatitis eller seborrhea. Ældre børn og voksne kaldes skæl.

Mælkeskorpen hos spædbørn er meget almindelige. Mange børn med denne tilstand er ikke i synsfeltet for medicinske ydelser, så det præcise antal tilfælde er ukendt. Oftest forekommer de i den første eller anden måneds levetid og går som regel inden for de kommende uger. Mindre almindeligt vedvarer denne tilstand i 6-9 måneder eller mere.

Seborrheic dermatitis er ikke smitsom, det er ikke tegn på dårlig børnepasning. I de fleste tilfælde går det af sig selv. I tilfælde af alvorlige eller vedvarende tilfælde kan lægen anbefale en medicinsk shampoo eller lotion. Daglig vask af barnets hoved med en blød shampoo hjælper med at reducere og fjerne skorsterne på barnets hoved.

Selvom det måske ser lidt skræmmende ud, går der normalt ikke milde skorper på hovedet af børn.

Årsager til "generisk snavs"

Den nøjagtige årsag til udseende af en skorpe på hovedet hos en nyfødt er ukendt, selvom nogle videnskabsmænd antyder, at dette skyldes overdreven produktion af talg i talgkirtlerne og hårsækkene.

En type svamp, kaldet malassezia, kan vokse i hudfedt sammen med bakterier. Dette er en anden faktor i dannelsen af ​​en skorpe på hovedet af et barn.

Seboré forekommer oftest hos spædbørn og unge. I disse perioder af en persons liv er hormonniveauerne høje, hvilket også spiller en rolle.

Visse faktorer, såsom ekstreme vejrforhold, olieagtig hud, svag immunitet, stress og tilstedeværelsen af ​​andre hudsygdomme øger sandsynligheden for seborré hos et barn.

symptomer

Hvert barns seborrheic skorpe har forskellige former og størrelser. De kan kombineres i bundter, skalaer eller placeret langt fra hinanden på kroppen.

De berørte områder har et eller flere af følgende symptomer:

 1. Tykk skorpe eller plak på barnets hoved. Nogle gange er det på ørerne, øjenlågene, øjenbrynene, næse, nakke, lyske eller armhuler.
 2. Sebaceous pletter på huden, dækket af gule eller hvide skalaer.
 3. Skæl i spædbørn.

Hvornår skal jeg se læge?

Normalt er seborrheic dermatitis let at identificere hjemme simpelthen ved at kigge på skorpe.

Kontakt dog din læge, hvis:

 • du forarbejder skorpe for første gang;
 • dit barn har en skorpe på steder, hvor han ikke har noget hår;
 • du prøvede hjemme procedurer, og de alle førte ikke til succes;
 • hud tilstand forværres og udslæt dækker store dele af kroppen;
 • et udslæt fører til hårtab eller kløe;
 • den berørte hud er varm, rød og edematøs - disse er tegn på infektion;
 • dit barn har et svækket immunforsvar.

Hvordan man fjerner skorpen på hovedet af en baby?

Der er flere måder at slippe af med skalaer:

 1. Fjern vægtene fra babyens hoved med fingrene. Barnets hovedbund vil ikke lide, hvis du bruger dine hænder, ikke pincet eller andre understøttende værktøjer. Dette er den enkleste og mest effektive måde at slippe af med skalaer og skorper.
 2. Gnid skorpeene med dine fingre og kog derefter forsigtigt den skællede, døde hud;
 3. Hvis du ikke vil bruge fingrene til at fjerne skorpe, skal du bære et par tynde latexhandsker.

Sørg på forhånd om, at barnet ikke er allergisk over for latex. Du kan også dække dine hænder med en plastikfilm, for ikke at berøre skalaerne;

 • Brug ikke pincet eller andre piercingværktøjer til at fjerne vægte, da du uheldigvis kan beskadige huden og mere dybt beliggende væv i hovedet, hvilket forårsager skade.
 • Dagligt vaske dit barns hoved. Brug varmt badvand, skyll barnets hoved og massage huden forsigtigt med fingrene. Vand vil hjælpe med at blødgøre skorsterne. Så kan du nemt kæme dem ud.
 • Hvordan man fjerner skorpen på barnets hoved, hvis den sædvanlige shampoo ikke hjælper?

  Spørg din læge om over-the-counter shampoo med medicinske egenskaber eller anti-skælskampe. Disse produkter indeholder komponenter (zink, salicylsyre, ketoconazol og selen), som vil hjælpe til behandling af tørhed og flak. Adskilte stærkere former for disse midler kræver en recept.

  Du må muligvis gøre det hver dag eller to gange om ugen. Men efter hudtilstanden er taget under kontrol, vil brug af en medicinsk shampoo kun være nødvendig en gang om måneden.

  Hvordan fjerne seborrheic skorpe på hovedet ved hjælp af olie?

  Hvis mælkeskorpen på babyens hoved ikke reduceres, kan du bruge baby eller mandelolie:

  1. Hæld en lille smule olie på fingerspidserne og gnid forsigtigt ind i hovedbunden. Lav små cirkulære bevægelser med lille pres. Lad olien forblive i 15 minutter. Det vil fugtige huden og hjælpe med at løsne vægten på hovedet, hvilket letter deres fjernelse.
  2. Tag en blød babybørste og børst babyens hovedbund igen ved hjælp af små cirkulære bevægelser. Dette hjælper med at adskille skalaerne fra hovedbunden, så de bliver nemme at fjerne fra håret.
  3. Vask babyens hår med en blød baby shampoo. Påfør shampoo og lad det på hovedet i et par minutter, mens du bader barnet. Dette gør det muligt for shampooen at fortynde olien, så du nemt kan vaske den væk fra håret. Efter vask dit hår skal du vaske shampoo grundigt.

  En shampoo, der er dårligt vasket fra hovedbunden, kan forårsage tørhed og skæl.

  For seboré af andre dele af kroppen eller alvorlig irritation af barnets hud kan steroidcremer med hydrocortison med succes anvendes.

  Forebyggende foranstaltninger

  1. Fugt luften i rummet. Et spædbarn med seborré har ofte andre manifestationer forbundet med tør, let irriteret hud.

  Brug en befugter i babyens rum for at opretholde optimal fugtighed, så babyens hud ikke bliver for tør;

  Seborrheic dermatitis kan forsvinde i flere måneder og så pludselig vises. Men ved at følge ovenstående trin kan du styre det.

  Hvordan fjerner du barnets vokalisering, reducerer hastigheden og hvad er de manifestationer i mit barn, der beskrives nedenfor.

  Medicinsk konsultation

  Sønnen er hyperaktiv, tager alt i munden, berører genstande med sine læber, nibbles små genstande, snakker hele tiden (vågner om morgenen og hele dagen). Sæt enhver sætning du kan lide, sætning (analogt som en bøn). Når vokalisering går i sig, kan det parallelt springe på bolden "fitball", vri fingrene på hænderne, kan rotere rundt om sin akse. Når den kommer til det, kommer den ud af denne tilstand med irritation, det bliver psykotisk, det kan smide ethvert objekt, spytte. Når man forsøger at moralske virkninger svarer det uanstændige ord (som han huskede). Han skifter dårligt, alt er ikke interessant for ham bortset fra vokalisering. I offentlig transport går han stille, hvis han ser ud af vinduet (læber bevæger sig, hvisker), nogle gange skriger han med en uforståelig sætning eller et sæt ord. Sover godt. Men det kræver en indsats for at få ham til at falde i søvn. Han sover i 8-10 timer, der var tilfælde - han vågnede midt om natten og hviskede stille. Nu er der et øjeblik, når han i en stille rolig atmosfære stikker fingrene langt ind i halsen (til gagrefleksen og udseende af tårer i øjnene). Når det bemærkes, stopper det med at gøre dette, men bemærker, at det gemmer sig og gør det i hemmelighed. Spiser ved bordet med en ske i enhver hånd, kan ændre hånden med en ske i spiseprocessen eller have to bordsprodukter. Han kan ikke selvstændigt udføre hygiejneprocedurer af høj kvalitet (han vasker sine hænder med sæbe og strejf, tørrer ikke ordentligt, børster børster, generelt føler vores forældre sig om barnet - at de føler sig dårligt om deres krop). Nogle gange begynder hun at se med sidesyn på emnet af interesse. EEG var inden for det normale område (lille underudvikling af hjernen.), MR blev udført (tidligere en barndomsskader, et hoved, en hjerne.). De drak nootropics (noofen) - muligvis stimuleret af hjernen, hvor der som følge heraf er konstant vokalisering. Han voksede normalt, bortset fra at han ikke tog varer op til 1,5 år gammel, slibede fødevarer op til 4 år, talte med enkle sætninger (men ved 9 år udvikler han dynamisk, taler om sig selv i et kvindelig ansigt som "Jeg gjorde." ældre søster.). Hænder (fine motoriske færdigheder) er ikke tilstrækkeligt udviklede, dårligt at holde små genstande, en pen til skrivning, linjerne, når de skriver, ryster. Lille i 1-1. I 5 år var han hysterisk på grund af hærder ærmer på hans tøj (overfølsomhed af huden toli). De accepterede "respondenten", accepterer neuliptil-effekten er ikke signifikant (det blev lidt roligere) vokaliseringen gik ikke væk. På baggrund af medicin blev metaboliske processer forstyrret, vægt opnået, konstante anmodninger om mad. Når han tog børns slik (limonade, is) begyndte han at opføre sig spændt, griner, hans øjne er vanvittige (eller sukker absorberes ikke eller på grund af E.'s tilsætningsstoffer). Vi diagnosticerede ASD (autisme), men den følelsesmæssige sfære er i orden, der er et ønske om kontakt med børn, men på grund af vores adfærd og problemer forsøger vi at begrænse forældre. Han elsker musik, han husker melodien fra flere gange, han studerer, han kan ikke lide (han går i henhold til programmet for børn med CRA til korrektionscenter). Spørg og hjælp til at fjerne vokaliseringer (med stifter eller tics.). Autistiske træk er nogle til stede, men konstant vokalisering kører forældre skøre, mangler tålmodighed. Vores mening er, at barnet har en form for nervøs patologi og derefter psykiatri og adfærd. Når vi henviser til en børns neurolog, blokerer specialisten, så snart han ser psykiatriets diagnose på kortet, alle vores klager over autisme og tester ikke barnet i receptionen. Børns autisme i den tidlige periode udvikler sig støt til et bestemt punkt. Vores barn viste nogle problemer fra fødslen. Moderens graviditet fortsatte uden hændelse (fødslen blev kunstigt forårsaget, efter fødslen blev barnet vaccineret (moderen var uenig, konfronteret med, blev født med en gullig tinge, råbte stærkt)). I de tidlige stadier af udvikling græd jeg ofte på grund af maven. Hvis de gav stoffer som "fra gassen i barnets mave", så ville de roe sig, roe sig, hvis de lå på forældrenes mave, sove godt i frisk luft (i kulde og regn). Narkotika og injektioner type B6 magnesium og valerian forårsager en stærk ophidselse i adfærd. B12 forårsagede kun appetit og lidt beroligende effekt. Spiser nu meget sort brød. Phenibut (Noofen) blev taget sæsonmæssigt på barnet eller som virkningen ikke manifesterede sig. Selvom det i det væsentlige er den opfattelse, at nootropics bidrog til forværring og stimulering af neurologiske manifestationer som vokalisering og tics. Ja ved en temperatur på 38 eller 38,5 gram. Barnet lugter sig helt, men fotofobi optræder (skjuler under et tæppe) og døsighed. Et andet spørgsmål: at begrænse barnet i manifestationen af ​​vokalisering eller give det stimuleret med et overskud for fuldstændigt at glemme ønsket om stimulation (vokalisering). Forskellige eksperter udtrykker modsatte anbefalinger. Er det muligt at anvende "Tomatis" -metoden til et barn? Vi gik til dette trin af "Tomatis", resultatet af barnet er allerede blevet ubalanceret i 2 uger både i adfærd og i frekvensen af ​​samtaler (selve vokaliseringen er udtalen af ​​et ord eller en del af en sætning med en lidenskab for timbre og en lang periode - 1 -2 timer med pauser for en slags handling - gå på toilettet mv. Men kan tale under måltidet). Hjælp hvad du skal gøre. S. S. Jeg undskylder for rigtigheden af ​​at skrive honning. lægemidler. Er det normalt? Patientalder: 9 år

  6 bedste barberingsprodukter

  Lynhår med hydrogenperoxid: radikalblegning derhjemme