Sådan fjerner du fra hårdødsnitterne

Pedikulose er en sygdom, der forekommer ganske ofte. Det er blevet observeret, at lus infestation i årenes løb stiger, især i store byer. Hvorfor sker det her? Fordi lus er en sygdom i massemøder af mennesker, og storbyen er bare sådan et sted.

Tolkuchki i metroen, jorden transport, opholder sig i endeløse linjer udgør en risiko for en sund person. Hvad skal man sige om montering af ting eller hatte i butikker, fælles besøg i poolen, saunaen eller stranden. Der er en opfattelse, at børn, der går i forskole eller skoleinstitutioner, er mest tilbøjelige til parasitisk infektion. Men også voksne står meget ofte over for dette problem. Og ikke fordi de fører en sjusket livsstil. Dette skyldes, at lus inficerer meget lettere på rent hår, hvor snavs og fedt ikke forhindrer at fodre på humant blod.

Der er 3 typer lus:

 • hovedpine. Er den mest almindelige type;
 • Hængende. Overført via tøj. Hun bor der og lægger æg i folder og lur. En føde, der af og til vender på en persons hud
 • kønsbehåring. Dens særegenhed er, at den aldrig vil sætte sig på hovedet. Dette er udelukket - sådan et lus har en anden mekanisme til at flytte. Hendes lemmer kan kun bevæge sig gennem håret i en trekantet struktur, mens vegetationen vokser på hendes hoved karakteriseres af runde. Det parasiterer ikke kun i pubicområdet, men også under armhulerne, på brystet eller i nærheden af ​​anus.

Siden den mest almindelige art er lus som lever på hovedbunden, vil denne artikel blive brugt til det. Denne type lus er parasitisk på håret, lægger æg, som efter en vis tid (ca. 20 dage) bliver de samme fuldvundne individer, der er i stand til at opdrætte nye afkom. Hvis mindst et lus kommer på håret, efter ca. en måned vil det formere sig til 160 stykker. Den ligger fra 3 til 5 nits på en dag.

Hvis pedikulose er diagnosticeret

Hvis lus bliver smittet, skal du straks tage skridt til at begrænse spredningen af ​​lus fra hår til andre mennesker, samt at slippe af med denne parasitære sygdom.

Aktiviteten af ​​parasitterne selv giver meget ubehag:

 • kløe i området af bid, som et resultat - ridser;
 • svag skalering af hovedbunden;
 • sjusket udseende og ubehagelig lugt af hår på grund af tilstedeværelsen af ​​nitter i hovedbunden;
 • blågrå pletter på den berørte hud;
 • i sjældne tilfælde - en stigning i livmoderhalskræft og nakkeknude lymfeknuder.

Imidlertid er disse ulemper ikke det værste resultat for en inficeret person. De mest forfærdelige konsekvenser kan resultere i sygdomme, som lus kan udøve deres ofre. Sygdomme som tyfus og relapsing feber, Volyn feber og andre febrile sygdomme forårsaget af rickettsiosis (parasitiske mikroorganismer) kan blive en reel tragedie for mennesker.

Nits er meget små i størrelse, så selv kæmning ud med særlige kamme skal gøres flere gange.

Phased procedure for at slippe af med lus og nits

Ved diagnose af pedikulose skal der tages yderligere skridt straks:

 • Kontroller alle familiemedlemmer og personale for infektion, da metoden til overførsel af lus er kontakt;
 • Slip af lus med forskellige midler til kemisk og naturlig oprindelse. Til sådanne formål er der i dag et stort udvalg af anti-pediculære lægemidler i form af sprøjter, emulsioner, cremer eller shampooer. Sådanne værktøjer gør et fremragende arbejde med levende individer, men de hjælper ikke altid med at fjerne nitter fra håret. Producenterne af nogle produkter hævder at slippe af med pedikulose i en procedure, men vi anbefaler stadig at holde nogle få, så der ikke er lus tilbage i live. Ellers vil der være risiko for geninfektion;
 • kæmpe æg lice - nits. Nogle produkter har en integreret tilgang til behandling af pedikulose, samtidig med at håret elimineres fra både lus og nitter. I nogle tilfælde vil du have brug for et andet stof eller stof. Efter proceduren for at slippe af med "afkom" skal du kaste det ud af håret. Sværhedsgraden ligger i det faktum, at luset under æglægningen tildeler en speciel klæbemiddelkomponent, der fremmer stærk vedhæftning af nitter til hårene. På grund af dette stof er nitter meget vanskelige at fjerne fra håret. For at fjerne dem skal du have en specielt designet kam. Dens struktur med mange indskæringer giver dig mulighed for at fjerne døde nits meget hurtigere og mere effektivt end hvis du brugte en regelmæssig kam. Sådanne kamme samt specielle lussprodukter kan købes på ethvert apotek;
 • udføre forebyggelse. Efter proceduren er det nødvendigt at behandle alle undertøj og sengetøj angrebet. For at gøre dette skal det omhyggeligt koges og stryges ved høje temperaturer. Hatte, håndklæder, kamme, sengetæpper er også under behandling. Efter en vellykket kamp mod lus, brug lidt mere tid på hovedbunden, bag ørerne og også på halsen af ​​te træ eller lavendel æterisk olie.

Folkelige måder at håndtere pedikulose på

For tilhængere af naturlige midler til bekæmpelse af lus, er der nogle populære metoder til at slippe af med lus og nitter. Sådanne værktøjer er perfekte til små børn, hvis hud er meget følsom og modtagelig for kemiske angreb:

 • tranebærsaft. Tranebær indeholder en masse citronsyre og kininsyre, som kan korrodere det klæbrige stof, selve skallet på nitterne såvel som larven. Kernen i dens anvendelse er at anvende tranebærsbrus på hovedet og hold i 20 minutter. Derefter skal du grundigt vaske af "masken" med rindende vand. Det er nødvendigt at udføre proceduren i 5-7 dage, kombinere med kæmning for fuldt ud at slippe af med parasitter;
 • en komprimering fra eddike. Fortynd 1 til 1 med vand. Det er dog værd at huske, at langvarig fastholdelse på hovedet kan føre til forbrændinger. Derfor er det meget forsigtigt at bruge et sådant værktøj til små børn;
Brug af petroleum til at fjerne lus og nits på en persons hoved
 • petroleum, blandet i halv med solsikkeolie. Dette komprimeres for at holde højst 15 minutter. Det skal huskes, at petroleum er brændbart. Derfor er det bedre at give præferencer til sikrere midler;
 • maske af løg og 2 æggeblommer. Denne mos skal opbevares i ca. 2 timer, derefter skylles grundigt med vand med tilsætning af citronsyre.

Forebyggelse er altid bedre end helbredelse.

For at undgå infektion med parasitter er det meget vigtigt at overholde reglerne om personlig hygiejne, regelmæssigt tage et bad, ændre sengetøj og undertøj. Prøv ikke at bruge andres hygiejneprodukter: kamme, hatte, tøj, håndklæder eller sengetøj.

Når du bruger sauna, bad eller pool, skal du altid tage et godt bad og bruge kun dine egne hygiejneartikler. Se jævnligt gennem hovedet på dit afkom, hvor du går i børns institutioner. Tog, hospitaler, sommerlejre er en risikogruppe for børn. Glem ikke at spise rigtigt og leve en aktiv sund livsstil. Så vil ingen parasitter ikke være skræmmende.

Hvordan identificerer og fjerner de døde nitter fra håret hjemme?

Trods det faktum, at den moderne mand har mange muligheder for at holde sig ren, findes der stadig pedikulose i samfundet. Især ofte er der en stigning i denne sygdom i store byer, hvor en stor masse mennesker skal forblive sammen i ganske lang tid.

Besøger bade og svømmehaller, overfyldt offentlig transport, forsøger på hatte, når de køber på markedet og mange flere situationer, hvor en person kan fange lus.

Kapsler fra kimmen - hvad er det?

I naturen er der flere typer lus, men det mest almindelige lus - hovedet. På hovedet på en mand begynder hun hurtigt at lægge hendes æg - nits, vedhæfte dem til hårene ved hjælp af hendes lim. Læs videre på vores hjemmeside for mere information om inkubationsperioden for nits og liceavl.

Ofte, selv efter omhyggelig behandling, når der ikke er levende insekter i håret, er der tørrede kapsler, tomme poser, der fast holder fast i håret. Dette er de døde nitter. Hvis de findes, var der lus, der allerede var udklækket.

Nogle gange er disse fulde æg med døde embryoner, der er døde, aldrig udklækket. Faktum er, at de for udvikling har brug for en bestemt temperatur og et miljø, og hvis de døde, betyder det at de befandt sig i ubehagelige forhold for sig selv.

Den fremtidige larve kan dø af behandling med specielle midler, men de fleste af stofferne er kun fatale for de udklædte individer.

Nit er ægget af parasitten. Hans foster lever i en slimhinde, der omslutter håret og holdes fast på det. Tørnødder - æg uden en larve, forbliver på plads efter længe lancering af en ung lus.

Ligner de dødsnødder, se på billedet nedenfor:

Tegn på forskel mellem døde og levende nits

Hvordan forstår man, at nitsne er døde? Med hensyn til udseende, på trods af uholdbarhed, adskiller den døde nit sig fra den levende på flere grunde:

 • døde har en kedelig grå eller hvidlig farve;
 • Ved knusning af dødsnødder er der ikke noget karakteristisk klik.

For at kontrollere om det er levende eller ej, fjernes det hårdt fra håret manuelt eller ved hjælp af en kam placeret på en finger på neglen og presset stærkt ned med en anden.

Hvordan fjerner de døde nitter fra håret?

Efter at have slået af levende parasitter og har ødelagt embryoner, bør du ikke forvente, at de døde nitter vil falde af sig selv. Det kan tage meget tid, og der er ingen garanti for, at de er alle ikke-levende. Måske var der blandt dem levedygtige, og hvis vi overset det, kan vi forvente, at der opstår en ny generation af utålelige parasitter. Det er bedre at gøre deres fjernelse selv med deres hænder.

Hvordan slippe af med dødsnød? Døde nits kan fjernes ved hjælp af en speciel kam. Ønskeligt bredt. De produceres meget fra almindeligt til elektrisk. Du kan købe nogen af ​​dem på næsten ethvert apotek. Regelmæssig kam på grund af sin struktur hjælper ikke meget.

Det er nødvendigt at udføre alle trin korrekt, først da bliver hovedet rent og fri for lus og deres æg.

 1. Opdel håret i lige tråde.
 2. Kam hver streng separat.
 3. At skifte den behandlede streng på siden, fastgøres med en barrette eller et klip, så det ikke berører det ubehandlede område.

 • Ridser over vasken eller spredt stof.
 • Forsigtig kæm ud hver dag i 10 dage.
 • Hver dag i denne periode skal du vaske dit hår med specielle midler.
 • Behandle kamme, ben, børster, hvis de blev brugt - vask med sæbe og rindende vand.
 • Vask straks klud, servietter og handsker i varmt vand (50 grader) eller brænd dem.
 • For at gøre det nemmere at rive nitsene fra deres hjem, blødgør den med shell ved hjælp af specielle anti-pedikulose-stoffer. Disse kan være specielle pediculicide shampoo eller spray af lus og nits: Para Plus aerosol, Pedilin, Medilis Malathion emulsion, Pediculen-Ultra, Paranit, Nyuda eller Pediculose Salver - Benzylbenzoat og Svovl.

  Læs instruktionerne før du anvender kemiske anti-parasitære midler.

  ADVARSEL! Kerosin, eddike kan brænde hovedbunden. Chemerichna vand kan forårsage en allergisk reaktion. Peroxid ændrer naturlig hårfarve.

  Kursets varighed kæmper

  Hvordan slippe de døde nitter i håret hjemme? Fjern nitterne fra håret på en gang, hele første gang kan det ikke virke. Det er bedre, hvis de kæmes ud over en periode på 12 dage for at forhindre lusene i at genudvikle. Især forsigtigt bør du tjekke tykt hår og kamme dem 2 gange.

  For ikke at blive smittet selv, er det bedre at fejle. Handsker og et gasbind bandage, hvidt stof spredt under hovedet, vil hjælpe med at undgå dette. I fremtiden forsøger du oftere at foretage inspektioner og undersøgelser af hår og krop for tilstedeværelsen af ​​lus.

  I det mindste mistanke er det bedre at udføre behandlingen og fjernelsen, så du igen ikke behøver at udføre en ubehagelig operation for at fjerne de døde, men meget fastholdige nitter fra håret.

  Hvordan slippe af med nits på håret

  Nits er lus æg knyttet til hår. Hvordan slippe af med nits på langt hår? Det er svært, men det er muligt, selv uden at ty til en radikal foranstaltning: barberer dit hoved skaldet.

  At slippe af med nits er vanskeligere end lus. Voksne insekter dør temmelig hurtigt, når der anvendes specielle anti-pedikulose stoffer. Men på nitterne handler de praktisk taget ikke. Desuden er de svært at rive fra håret, selv med direkte mekanisk handling. Sådan er deres parasitære natur: de holder fast på mennesket med al deres magt.

  Hvordan slippe af med dødsnød? Selvom stoffet dræber lus og embryoner, skal du stadig fjerne de døde nitter fra håret mekanisk. Det samme skal gøres med tørnødder, som er en skal efter larvernes luge.

  Ja, det forbliver også hængende på håret. Derfor er det også nødvendigt at vide, hvordan man slippe af med tørnitter. Dette er en besværlig proces, men det kan meget lettere.

  Der er flere effektive måder at slippe af med nits (live, dead and dry).

  Den første metode er at bruge en særlig kam. Med hensyn til tid og kræfter er dette den mest tidskrævende mulighed, men det er den sikreste, da nits fjernes mekanisk uden at bruge kemikalier.

  Proceduren skal udføres over badeværelset, arket eller i det mindste en avis. Håret skal opdeles i små tråde, som skal kæmes flere gange fra selve rødderne langs hele længden. Disse kamme sælges i apoteker separat eller i et sæt med en speciel shampoo eller andre lusemidler.

  Den anden metode er brugen af ​​moderne pedicidicide midler: shampooer, sprayer, cremer, lotioner og emulsioner. De fleste af dem er normalt effektive mod lus, men ikke mod nits. Der er flere af dem, som indeholder stoffer, som trænger ind i næsens skall og dræber kimen. Det er nødvendigt at bruge dem strengt i henhold til instruktionen.

  Lægemidlet anvendes til hovedbunden og håret, varer en vis tid og vaskes derefter af. Efter en uge må du muligvis gentage proceduren for destruktion af nye lus, som udklækkede fra nitter, modstod før det første angreb. Det er meget effektivt at bruge en kam efter brug af et pediculicidmiddel på vådt hår.

  På den måde kan nitter og lus, der ikke dræbes som følge af kemisk behandling, fjernes.

  Den tredje metode er varmebehandling med et jern til retting af hår. Nits bruser bare fra varmen, og de bliver lettere at kamme.

  Effektive anti-pedikulose-lægemidler har dukket op for ikke så længe siden, og før blev folk slippe af med lus og nits ved hjælp af meget effektive folkeopskrifter. Blandt dem er eddike, petroleum, hydrogenperoxid og kemiært vand.

  Disse stoffer er giftige for voksne insekter og kan desuden blødgøre æggeskallen. Ofte, efter at have brugt dem, svækker nits, selvom de ikke dør, og det bliver lettere at kæme dem ud med en kam. Det skal dog tages i betragtning, at disse værktøjer slet ikke er sikre.

  Shaving hovedet er den mest effektive og hurtigste måde, men for piger og kvinder er denne mulighed ofte uacceptabel. Men hvis det er muligt, er det bedre at trimme håret, hvordan ikke undskyld. Så det bliver lettere at fjerne nits.

  Så et hurtigt resultat i kampen mod nits kan opnås ved hjælp af moderne anti-pedikulose medicin og en særlig kam.

  Hvordan skelne døde fra levende nits, alle måder at fjerne dem fra håret

  At slippe af med nits er en tidskrævende proces, der kræver øget opmærksomhed. Ingen kemisk metode kan klare denne opgave. Den mest pålidelige måde er at kæme dem fra krøllerne. Forskellige kamme anvendes i vid udstrækning til dette. Den største effektivitet er givet ved behandling med specielle løsninger. Denne artikel beskriver i detaljer hvordan man kan slippe af med dødsnødder, hvordan man forstår at de ikke lever, hvilke dødsnødder ligner.

  Hvad er en nit

  Nit ligner kapslen, som har en hvidlig farve, ikke større end 1,5 mm. Hendes krop er udstyret med en skal, der udfører en beskyttende funktion. Nedenfor er en aflang formet udvækst, der ligner lækket lim. Denne dannelse gør det muligt for larven at holde sig tæt på en persons tresses.

  Den øverste del af kapslen har en ventil, som er larvens udløb fra skallen. Den enkelte klar til fødslen kan ikke selvstændigt komme ud af det. Til dette begynder hun aktivt at udføre åndedræt. Som følge heraf øges luftmængden, nitsene går ud. Dette sker normalt i 2-3 minutter.

  De sædvanlige anti-pedikulose-lægemidler påvirker ikke nitterne. De dør i tilfælde, hvor ødelæggelsen af ​​deres skal opstår, og opløsningen af ​​klæbemiddelet. Hertil anvendes hjemmelavet vand, eddike, tranebærsaft, hårfarveholdigt indhold af ammoniak, hydrogenperoxid derhjemme.

  Hvordan skelne de døde fra de levende

  Ikke alle mennesker ved, hvilke dødsnødder der ligner. Disse forskelle vil hjælpe med at opdage følgende tegn:

  • et dødt individ erhverver en mindre konveks kapselform;
  • døde nitter har ingen glans. De viser falsk og sløvhed;
  • døde nitter klikker ikke;
  • Hvis vi undersøger parasitterne under et mikroskop, så er den levende larve tydeligt synlig i det levende individ.

  Det er vigtigt! Hvis en person har hørt et karakteristisk klik, er det nødvendigt at genbehandling af anti-pedikulose-lægemidler. Som de døde individer ikke kan klikke på. I dette tilfælde er risikoen for reinfektion høj. Hvis du udfører kæmning af levende individer, vil du ikke få et effektivt resultat.

  Bortskaffelsesmetoder

  At slippe af med nitter fra håret er en mere krævende proces end fra voksne parasitter. Det er ikke svært at slippe af med lus efter behandling med anti-pedikulose medicin. Disse lægemidler har næsten ingen virkning på deres larver.

  Desuden er det svært at fjerne de døde nitter fra krøllerne, selv ved mekanisk handling. De klamrer sig tæt til en persons tresses. Selv om det viser sig at opnå deres død som følge af udsættelse for kemikalier, forbliver tørre skaller på det menneskelige hoved, hvilket giver frisyren et meget sjusket og ufuldstændigt udseende.

  Kæmper ud

  Den mest effektive måde at hjælpe med at fjerne levende og døde nits er børstning. For denne proces passer ikke til den sædvanlige hårbørste. Før du fjerner larverne fra hovedet, skal du købe en speciel anti-pedikalkam i apoteket.

  Dens funktion er tilstedeværelsen af ​​tynde, hyppige, lange tænder, mellem hvilke forbudt små huller. Kun med sin hjælp kan luselarverne opsamles effektivt på en fysisk måde. Særlig opmærksomhed kræver kæmning af nitter med langt hår.

  Før kæmning af hår skal opdeles i små tråde. På samme tid overvejer huden, rodområdet hele hårets længde. Hvis der i løbet af inspektionen findes livenits, skal de destrueres ved at knuse med negle.

  Det er nødvendigt at kamme hver streng separat og gradvist lede kammen til enderne af håret, der passerer flere gange.

  Følgende regler vil fortælle dig hvordan man effektivt kan kamme larverne:

  1. Først og fremmest bør du vælge et godt oplyst sted. For den bedste effekt kan du sprede et ark hvidt papir.
  2. Hår opsamlet i ensidig hale, mens man gradvist fordeler små tråde til behandling.
  3. For at lette kæmningen af ​​parasitter med langt hår, kan du bruge lidt deres fugt.

  Behandling og frekvens

  Alle protivopikuleznye midler rettet mod ødelæggelse af voksne. Det betyder selvfølgelig, at lus ikke vil lægge æg. For at de levende og døde nitter skal kunne elimineres, er det dog nødvendigt at kæbe med en særlig kam.

  For at opnå det ønskede resultat skal det udføres flere gange om dagen.

  Fjernelse af dødsnormer fra langt krøllet hår er problematisk. For at opnå effekten, skal du behandle kammusling efter hver procedure som følger:

  1. Skyl grundigt i varmt sæbevand.
  2. Behandle med alkohol, vodka, hydrogenperoxid.
  3. Tør godt på et varmt, varmt sted.

  Pedikulose tilhører kategorien af ​​hurtige sygdomme, som skal behandles uden at miste tiden. Hvis du kæmper flere gange om dagen, så kan du fuldstændigt kamme lusens æg med langt hår om en uge.

  Imidlertid vil denne begivenhed undertiden tage mindst 10 dage. Hvis der er behov, er det nødvendigt at genbehandle kemikalier. Efter det, i løbet af ugen for at udføre regelmæssig kæmning.

  Brug hårrør

  At slippe af med både de levende og de døde nits, vil hjælpe håret glattejern. Dets handling er baseret på varmebehandling, hvor løgæg taper deres beskyttende kappe og klæbemiddel, så de kan holde tæt på krøllerne.

  For maksimale resultater anbefales det at overholde følgende regler:

  1. Skyl hovedet grundigt, det er bedst at gøre dette med en pedic shampoo.
  2. Hår opdelt i små tråde.
  3. For at bevare hårets struktur skal der anvendes et varmebeskyttende præparat på trådene.
  4. At begynde at behandle med occipitalstrengene.
  5. Lad jernet starte fra rødderne til spidserne.
  6. For parasittenes død er 2 sekunder. Langere kontakt vil føre til overdreven tørhed af krøllerne.
  7. Kam parasitter langs hele kølens længde med en speciel kam.

  Rådet. Efter strygning bliver kæmingsprocessen meget nemmere og tager mindre tid.

  medicin

  Da løgæg er placeret i nærheden af ​​rødderne, anbefales det at behandle denne zone med sure opløsninger eller kemiske anti-pedikulose præparater for bedre adskillelse. Disse manipulationer bidrager til opløsningen af ​​det klæbrige stof, der hjælper nitter til at holde fast i håret.

  Blandt lægemidlerne for at nå dette mål anvendes specielle værktøjer, blandt hvilke et værdigt sted er givet til:

  Folkelige retsmidler

  Blandt de populære metoder, der letter processen med at kaste døde æg af lus, anvendes følgende værktøjer i vid udstrækning:

  • tranebærsaft. Tranebær ødelægger effektivt klæbemidlet. Det ødelægger ikke hårets struktur, giver krøllerne blødhed, elasticitet;
  • støv sæbe;
  • æteriske olier, der skal tilsættes i proportioner på 1 til 3 i vegetabilsk base, for eksempel solsikkeolie, olivenolie;
  • hydrogenperoxid. Dette værktøj er fortyndet med varmt vand i forholdet 1 til 3. Behandl krøller, sæt en plastikpose i 20 minutter, kom så kam med en kam;
  • fortyndet eddikesyre. For at forberede opløsningen skal ½ kop 9% eddike fortyndes i 2,5 kop varmt vand. Fugt derefter dit hoved, læg en plastpose på toppen. Efter 15 minutter kan du begynde at kæmpe;
  • Cemerisk vand fortyndes med vand i et forhold på 1: 3. Holder på hovedet i 15 minutter, så kammer ud med en kam.

  Før du anvender midler, skal du omhyggeligt læse instruktionerne, foretage en test for overfølsomhed.

  Børste nits er en meget omhyggelig øvelse, der gør det muligt at slippe af lus larverne kvalitativt og permanent. Ellers øges risikoen for geninfektion.

  Lær mere om pedikulose takket være følgende artikler:

  Nyttige videoer

  Sådan fjerner du lus og nitter på håret.

  Hvordan slippe af med nits: behandling af hovedet, kæmning, produkter, shampoo.

  Praktiske tips: hvordan man kan slippe af med nits derhjemme

  Folk, der allerede har haft et sådant problem som pediculose, kan rådgive hvordan man kan slippe af med nits derhjemme. Overvej nogle af de mest almindelige måder at løse denne vanskelige opgave på.

  Lice fjernelse

  Efter at have behandlet håret med en insekticid shampoo dør lusen. Men nitsne er mere modstandsdygtige over for sådanne stoffer. Lus udsender et særligt klæbende stof, med hvilket æggene er fastgjort på håret, så det er umuligt at fjerne dem ved regelmæssig kæmning. Selvom du kan hente et effektivt lægemiddel, der dræber ikke kun lus, men deres æg, vil dødsnormer hænge i klynger på deres hår, og personen vil se ud til at være sjusket.

  Efter at have behandlet håret med en insekticid shampoo dør lusen.

  Mekanisk metode

  Den mest almindelige måde at hurtigt slippe af med nitser - er kæmning. Æg, der lækker lus, kan fjernes fra håret med en tykk kam. Men for dette skal du bruge en masse tid og kræfter. Først skal du fjerne lus. Derefter er vådt hår opdelt i strenge, og hver af dem koges omhyggeligt med en kam. Dette skal ske over et hvidt ark, hvorfra du let kan ryste de døde lus og deres æg væk.

  Combs for combing sælges separat og komplet med specielle shampoo. De kan købes på ethvert apotek. Forsøg ikke at købe dyre elektroniske produkter, der dræber lus med en elektrisk ladning. Som praksis viser, når de kæmper, viser de samme effektivitet som konventionelle kamme. Derudover er sådanne anordninger for smalle lærred, hvilket i høj grad komplicerer behandling af tråde.

  Du kan fjerne lus med en kam uden at bruge insekticider. Men for dette skal du udføre proceduren for kæmning 2 gange om dagen i 2 uger. Larven kommer fra nitterne efter 7-8 dage. Dagligt kæmning af hår, i 2 uger fjerner vi alle unge skud og derved fuldstændigt slippe af med lus.

  Hvordan slippe af med nits (video)

  Kemisk metode

  Den nemmeste måde at få nits ud er at bruge moderne insektmiddelmidler: spray, emulsioner, shampoo mv. Nogle retsmidler er fuldstændig ineffektive mod nits, men der er også dem, der trænger ind i ægets skal og ødelægger kimen. Nogle lægemidler vaskes ikke for første gang, så du skal vaske hovedet grundigt med varmt vand flere gange.

  Folk, der forsøger at undgå kemikalier, ønsker ikke at bruge specielle shampoo. Men det er den eneste måde at hurtigt kamme nitterne på. Efter vask af hovedet med et pediculicid bliver håret blødere, og kammen glider langs bedre. Udover sådanne shampooer dør voksne. Alt du skal gøre er at finde ud af, hvordan du fjerner deres rester og æg.

  Folk, der forsøger at undgå kemikalier, ønsker ikke at bruge specielle shampoo.

  Selv det mest effektive middel kan ikke ødelægge alle nitter, så kemikalierne i en uge påføres igen. Derefter skal du gentage proceduren og kamme. Hvis det efter en sådan behandling ikke er muligt at slippe af med parasitter, har du måske ikke gjort noget i henhold til vejledningen, eller lus er allerede brugt til dette lægemiddel, så du skal kigge efter nogle mere effektive midler. Næsten alle medicinske anti-pedikulose-lægemidler indeholder i deres sammensætning syntetiske og vegetabilske pesticider. Da de er toksiske, kan genbrug af sådanne lægemidler ikke være tidligere end 7-8 dage.

  Folkemetoder

  På hvordan man fjerner nitterne fra håret, kan man fortælle den traditionelle medicin. Mange produkter testes tid, men desværre viser de ikke stor effektivitet, hvis sygdommen bliver forsømt. Hvis du har lus, kan du prøve at vaske dit hår med tjære eller støvtæbe. Men efter at have brugt disse midler opdrættes kun voksne. Folkesager kan ikke slippe dig af nitter i håret, så du kan ikke undgå kæmning.

  Hvis du hurtigt vil fjerne lus og fjerne nits, men ikke har mulighed for at købe et særligt lægemiddel, kan du bruge eddike. Dette folkemøde kan findes i alle hjem. Hvad skal man gøre?

  1. Fortynd eddike med vand 1: 2.
  2. Tilsæt 5 g alkohol og 40 g salt.
  3. Damp en bomuldsklud i opløsningen og læg den på håret. Gentag proceduren flere gange om dagen. Efter hver komprimering skal du kombinere dit hår med en fin kam.

  Der er mange værktøjer, der forårsager lus at dø, såsom petroleum. Det er kombineret med vegetabilsk olie, påført håret, vikle hovedet med en plastikpose og lad i en time. Efter denne tid fjerner du bandagen og vasker dit hår med regelmæssig shampoo. Derefter skal du kaste ud nitterne med en særlig kam. Før du fjerner nitsen, en halv time før proceduren, fugter dit hår med kupervand eller tranebærsaft. Sammensætningen af ​​disse værktøjer indbefatter organiske syrer, som korroderer klæbemidlet, der fastgør nitterne på håret. Efter denne behandling kæmper de let med en kam.

  Glem ikke at mange folkemedicin har deres egne kontraindikationer. Nogle af dem forårsager hudforbrændinger eller fremkalder en allergisk reaktion. Hertil kommer, at folkesammensætninger kan have en negativ indvirkning på hårets sundhed. Før du bruger noget middel, skal du helt sikkert rådføre dig med terapeut eller hudlæge.

  Hvordan slippe af med lus (video)

  Kombineringsprocedure

  Så blev det konstateret, at den mest effektive måde at slippe af med nits på langt hår er kæmning. Hvis du vil opnå maksimal effekt og glemme lus for evigt, skal du følge instruktionerne. Først og fremmest forberede et sted for proceduren. At lus ikke spredte sig i hele huset, er det ønskeligt at kæme dem i badeværelset. Derudover skal du forberede:

  • protivopedikuleznuyu værktøj eller almindelig shampoo;
  • eddike opløsning;
  • hvidt ark;
  • tykke højderyg.

  Vask dit hår grundigt og skyll det med eddike fortyndet med vand. Du kan erstatte løsningen med tranebærsaft eller helleborevand. Saml alt håret i halen og træk til kam en lille streng. Så du kan se resultatet af arbejdet, du skal kaste strengene over et hvidt ark. Vask kammen regelmæssigt med vand og tør det med en ren klud. Efter kamning skal du vaske dit hoved igen og skylle det med en opløsning af eddike. Efter denne procedure vil du ødelægge de fleste lus og nitter. I fremtiden vil du slette deres saldi.

  Kombination er en vanskelig og tidskrævende proces, især hvis du gør det selv. Denne procedure tager meget tid, fordi du ikke ser det primære arbejde. Det vigtigste - spring ikke over nogen procedure, ellers vil lusen vises igen. Afledende parasitter fra langt hår kan kun kæmes ud, men det bør ikke overlades og andre former for behandling. En integreret tilgang giver dig mulighed for effektivt at løse dette problem.

  Sådan fjerner du lus og nitter på håret

  Ofte bringer barnet lus hjem fra børnehave, skole, landlejr. Men i voksenalderen er ingen immune fra denne svøbe, især i store byer, hvor folk skal tæt kontakte i transport, butikker og andre masseplacer. Hvordan fjerne lus og nits på håret hjemme, og gør det hurtigt, overveje nedenfor.

  Enkel udtalelse om, hvordan du hurtigt fjerner lus og nitter på håret, nej. Nogle eksperter mener, at dette tager tid, andre siger, at fjernelse af lus og nits på håret om 1 dag er ret realistisk.

  Ikke desto mindre er der et stort antal metoder fra traditionel medicin og medicin, som perfekt hjælper med at klare dette ubehagelige problem. Før jeg beskriver metoderne, vil jeg gerne henlede opmærksomheden på, at nits er luslarver, så det er ekstremt svært at fjerne dem fra trådene, selvom de allerede er døde. Det handler om den særlige klæbemiddelsammensætning, som de er fastgjort til håret. Derfor involverer hver metode den efterfølgende kæmning af lus og nitter efter behandling.

  Lad os overveje mere detaljeret hvordan man fjerner nits fra hår derhjemme:

  • haircut under "zero" - ret en radikal metode, men meget effektiv. Krøller helt barberer hovedet. Som de siger: "Intet hår - ikke noget problem." Fordelene ved denne metode er, at du på denne måde virkelig kan fjerne nitterne fra håret hurtigt og permanent på en dag. Ulempen er, at det vil tage et par uger for det nye hår at vokse. Denne metode er absolut ikke egnet til piger, piger og kvinder fra 2 år og ældre. Tilladt til skaldede piger kun i en alder af børnehave;
  • kamning er en meget effektiv metode, men det er også besværligt. For at slippe af med lus på denne måde vil det kræve en stor mængde tid såvel som tålmodighed. Det er også nødvendigt at forberede en hyppig kam, som kan købes på apoteket. Det er specielt designet på en sådan måde, at håret nemt passerer gennem tænderne, og niten forbliver på tænderne. Lus og nitter bør kun kædes fra våde tråde. Fordelene ved denne metode inkluderer den lave pris - du bruger kun penge på en kam, samt evnen til hurtigt at fjerne nits fra langt hår derhjemme. Ulempen ved denne metode er, at den kræver stor flid, både fra forældrene og fra barnet. Der er ingen aldersgrænse for denne metode til lusskontrol;
  • Traditionel medicin - Metoden til vores bedsteforældre mødes også med pedikulose. De vigtigste agenter, der hurtigt dræber lus og deres æg, er eddike, petroleum, te træ, urter (malurt, mynte, lavendel, hellebore, vilde rosmarin), hvidløg, friskpresset tranebærsaft og delikat sæbe. Efter hver behandling af ovennævnte væsker skal krøllerne omhyggeligt kæmes for at fjerne de døde nitter fra håret. Fordelene ved denne metode er, at alle værktøjer er kommercielt tilgængelige og er billige. Ulemperne omfatter overdreven toksicitet af nogle stoffer, derfor bør de påføres strengene med stor forsigtighed for ikke at blive brændt. Også ganske ubehageligt er en temmelig skarp lugt, nogle produkter er måske ikke meget effektive, men i dette tilfælde alle individuelt. Midler til traditionel medicin, ud over toksiske, er egnede til alle aldre. Kerosin bør ikke bruges til at behandle pedikulose hos børn;
  • medicin - en anden effektiv metode til at håndtere lus og nits. Alle stoffer i denne kategori er af to typer: dem der forlamper insektens nervesystem, såvel som dem der tørrer dem. For allergiske børn er den anden metode bedst. For hurtigt at fjerne nits fra håret producerer medicinalindustrien en bred vifte af produkter: shampoo, sprayer, salver, lotioner, emulsioner. Omkostningerne ved midler er derfor forskellige for enhver tegnebog, hvilket er et stort plus. Men således ikke alle midler har høj effektivitet, og nogle adskiller sig i forholdsvis skarp ubehagelig lugt. Med hensyn til aldersbegrænsninger er her den mindste alder, hvorfra kemiske produkter kan anvendes, to og et halvt år. Efter behandling kan de døde nits hurtigt fjernes fra håret kun ved kæmning.

  Vi fjerner parasitter med lange tråde

  For hurtigt at fjerne nits fra langt hår, gælder alle metoder, undtagen barbering af hovedet skaldet. Først og fremmest er en sådan teknik uacceptabel på grund af det psykologiske traume, der kan påføres både barnet og sig selv.

  Der er et par højdepunkter, der er vigtige at overveje, inden du fjerner døde nitter fra langt hår. Lus lever på hovedbunden, lægge deres afkom ikke langt fra hårrødderne, så det er ikke nødvendigt at behandle hele længden, det er nok at anvende sammensætningen til de første tre til fem centimeter. Generelt tager behandlingen flere skridt:

  • sætte på trådens rødder såvel som rodzonen, en særlig agent, der dræber lus og nitter, pakker hele overfladen af ​​hovedet sammen med en plastpose eller et stort håndklæde, lad den stå i den periode, der er angivet på flasken;
  • efter tiden skal håret vaskes godt med shampoo;
  • Efter behandling dør lusene af, men det er meget svært at fjerne døde nitter, da de er fastgjort til hårene med en speciel klæbemiddelsammensætning. Derfor er det næste trin en manuel samling. I modsætning til den korte længde, når du kan fjerne de døde nitter fra håret, kan du kamme med meget hyppige tænder, med lange tråde bliver nødt til at fjerne med fingrene. Håret af en smal kam er opdelt i tynde tråde, hvorfra larverne fjernes med fingrene og derefter vaskes væk under en vandstrøm. Proceduren kan tage meget tid og kræver flere tilgange;
  • Behandlingen af ​​håret bør gentages efter en uge for at undgå nyfødte forekomster, hvis det ikke var muligt at eliminere alle parasitter under den første procedure.

  Døde nitter på håret - hvordan man kan slippe af med dem?

  Pedikulose er en yderst ubehagelig sygdom. Infektion af mennesker med lus i vores dage forekommer meget oftere end almindeligt tænkt. Svært socialt miljø, dårlig hygiejne, mangel på hygiejne af høj kvalitet medfører udbredelsen af ​​hovedlus. Det er nok for en transportør at komme ind i et rum, hvor et stort antal mennesker bliver i lang tid, og generel infektion kan ikke undgås. En masse penge fra lus, der sælges i apoteker. Ofte brugt folkemedicin. Men i kampen mod lus kræver en integreret tilgang. Dette skyldes de særlige egenskaber ved udviklingen af ​​denne parasit.

  Hvordan vises lus?

  Den voksne hoved lus har en lille størrelse og stort potentiale for reproduktion. Hvis du ser "korn", der ligner semolina på håret, betyder det, at den voksne person har lagt æg. Dette er nits. Kvinden producerer en særlig hemmelighed, der øjeblikkeligt "greb" bedre end nogen lim. På denne lim og nitter limes.

  Inde i ægget er et embryo, som efter en meget kort tid vil vokse og komme ud. Æget selv har en meget interessant enhed - den er cylindrisk i form, og der er en hætte på toppen.

  Embryoet udvikler sig inden for to uger i fuld sikkerhed - skallen på dens "kapsel" er så stærk, at den kan beskytte den mod lige mange kemiske stoffer. Efter 14 dage åbner låget op og larven kommer ud - en "ung" men meget voracious lus.

  Embryo funktioner

  Nogle gange er der et dødt embryo i ægget, i nogle tilfælde er det ikke fuldt udviklet. Men uanset "påfyldning" ville ikke have nits, skal de fjernes fra håret. Først skal du forstå, hvordan man skelner mellem levende og ikke-levende nits.

  Hvis du tager parasitten æg og knuse mellem neglene, vil du høre et karakteristisk klik. Dette er en levende larve. Hvis du gør den samme manipulation med de døde, bliver der ikke hørt noget klik.

  Desuden er de døde forskellige i farver - oftest er de grå. Eventuelle ægelus skal fjernes hurtigst muligt. Da lus lever af blod, "bidende" ind i hovedbunden, og størstedelen af ​​det lægger æg i en afstand af 1-2 cm fra hudoverfladen.

  Dette er først senere, med bevægelse og andre fysiske faktorer, spredes ægene langs hele længden af ​​håret. Det skal forstås, at de døde skal fjernes straks som de levende.

  Du kunne forveksle med at identificere, eller du var afhængig af medicinsk lotion, besluttede du at alle var døde og ville falde af sig selv. Langt fra det. Deres skaller vil forblive på håret, hvis du ikke træffer nogen foranstaltninger.

  Måder at slippe af

  Den mest effektive måde at fjerne døde nitter fra håret er børstning. Og det er ikke en simpel brug af en hårbørste. For at gøre det nemmere at fjerne nitsene anvendes en speciel kam. Det kan købes på apoteket.

  Et kendetegn ved denne kam er længere og tyndere tænder. Vi kan sige, at det er ekstremt hyppigt - hullerne mellem tænderne er ekstremt små. De overstiger næsten ikke størrelsen af ​​nits. Kun kæmning med en særlig kam hjælper fysisk med at samle løgæg.

  Særlig pleje er påkrævet, hvis du har brug for hurtigt at kamme nitterne med langt hår. Vi ved allerede, at æg hovedsageligt ligger i rodzonen, så det er værd at behandle det med noget surt middel, for eksempel eddike.

  Acid vil hjælpe med at opløse "lim", som limede larverne. Opdel håret i tynde tråde, gennem omhyggeligt første hovedbund, hår rødder, og derefter gøre håret i en afstand af 3-4 cm fra roden. Opdaget skal ødelægges ved at smadre med negle. Slippe af med tørre (døde) nits kan kun kamme. Kombinere hver hårstreng, gentag bevægelsen mod spidserne flere gange.

  Behandlingens varighed

  Uanset hvad du bruger - sprøjter, lotioner, eddike lotioner eller parafin masker - de ødelægger alle, for det meste voksne. Det betyder selvfølgelig, at antallet af nyligt fremkomne æg ikke vil vokse mere, men det er umuligt at vide helt sikkert.

  Derfor er det nødvendigt at kæbe dit hår med en kam flere gange om dagen i mindst en uge. Afhængig af udviklingen af ​​situationen og omfanget af skaden kan der kræves gentagen behandling med insekticider.

  Kæmning af nits med meget tykt eller krøllet hår er meget vanskeligt, men nødvendigt. Dette er nøglen til et positivt resultat i behandlingen. Kammusling efter hver procedure skal desinficeres. Normalt er den lavet af metal, og den skal vaskes med varmt vand og sæbe, og derefter tørres med alkohol, hydrogenperoxid eller almindelig vodka.

  Pedikulose er en sygdom med hurtig udvikling. Du kan ikke gå glip af tiden eller gøre behandlingen "slipshod". Behandlingen skal udføres så længe som nødvendigt, indtil du ser nogen nitter på håret. Kombinér ikke "halvdelen af ​​strømmen". Gør dette omhyggeligt om nødvendigt ved at adskille meget tynde tråde, bogstaveligt 1-2 cm bredt. Succes i kampen mod disse parasitter er givet til dig, hvis kun hele komplekset af foranstaltninger anvendes, og ikke kun et enkelt middel.

  Gør døde lus og nits klik?

  Hej kære venner! De siger, at døde og levende nits kan genkendes af lydklik. Er døde lus også anerkendt på den måde? Svaret på dette spørgsmål kan findes nedenfor i artiklen.

  Døde insekter bør ikke klikke, når de trykkes - er det sandt eller ej?

  Har hoved lus? Du har behandlet dit hoved med et præparat, og nu vil du vide, om du skal gentage behandlingen? For at gøre dette skal du kontrollere, om patogenerne døde. Sådan kontrolleres det?

  De siger, at de døde parasitter ikke skal klikke, og de levende parasitter klikker, når de presses med deres negle. Er dette virkelig tilfældet, og hvorfor klikker levende insekter? Vil du vide?

  Så er her svaret for dig: De overlevende parasitter klapper virkelig, fordi de har en skal, der brister, når de presses, og der er organer inde i kroppen, en væske og andre kropskomponenter, der danner hulrummet. Enkelt sagt kan en levende parasit sammenlignes med en boble eller en ballon.

  Men den karakteristiske lyd, når den trykkes, udsender ikke alle skadelige insekter relateret til pedikulose. Som regel klap kun levedygtige nits. Lus og nitter har faktisk mange forskelle.

  En voksen er et lus, og en nit er et æg af en given voksen. Præcis vil ægget klikke, hvis det knuses, og den voksne bug er ikke.

  Her har du svaret på spørgsmålet: skal lus eller lopper klikke i voksen form. Derfor kan vi straks svare på hovedspørgsmålet i artiklen: do dead lice click? Desværre nej, ligesom de levende, så lyden af ​​parasittenes død kan ikke bestemmes.

  Og hvordan skal man så kontrollere effektiviteten af ​​behandlingen efter behandling af håret med et anti-pediculent middel? Faktisk kan det gøres og nedenfor vil jeg fortælle dig præcis hvordan.

  Sådan kontrolleres om insekter døde efter behandling eller ej?

  For at kontrollere om pedikulærpatogenerne døde efter behandling eller ej, skal du:

  • tag en speciel anti-pedikulose kam (sælges i apoteker, kommer ofte sammen med lægemidlet mod pediculose, har en tyk række af tænder, er lavet af slidstærkt plast eller metal, hvilket er bedre, da metallet kan modstå imponerende belastninger og giver dig mulighed for at kamme vådt hår)
  • Kombiner hver streng med denne kam (efter at du har afvasket præparatet, skal du tørre dit hår let med et håndklæde og ridse med kammen beskrevet ovenfor, og for at lette processen kan du anvende enhver balsam eller tyk maske);
  • Tør kammen af ​​med en serviet efter hver streng. Dette fjerner bugterne fra kammen, så de ikke falder på andre hårstrenger under kammen.
  • Overvej omhyggeligt fejlene og deres æg på en serviet (du kan endda flytte dem med et tandstikker).

  Det døde patogen af ​​den ovenfor beskrevne sygdom vil ikke krybe, men det kan krampende rykke. Æg til gengæld, hvis de er døde, så vil de ikke klikke, når de trykkes, og tværtimod vil de, hvis de overlever.

  Du kan forsøge at knuse de døde og levende nits for at føle og høre forskellen. Gør det samme med den voksne parasit, og så vil du selv se, om døde lus klikker (nej, ligesom levende dem).

  Forresten er det også meget nemt at skelne pedikulosepatogenet fra loppen: loppens spring, men det gør det ikke.

  Vi foretager en rutinemæssig inspektion: efter hvor meget skal der gøres, hvor præcist?

  Efter 4-7 dage efter den første behandling skal du sørge for at foretage en rutinemæssig inspektion:

  • tør dit hår med en regelmæssig kam;
  • opdele i små tråde
  • omhyggeligt gennemgå hver streng, især på bagsiden af ​​hovedet, nær templerne bag ørerne;
  • sørg for, at der ikke er nogen parasitter i nogen form (selv nits bør ikke være).

  Så du vil forstå, at alle parasitter ødelægges, eller at behandlingen skal gentages. Forresten, hvis de første klækker på hårets hår forbliver, så vil de lukke og lusene begynder igen.

  Derfor er det så vigtigt at kamme ud parasitterne, så du vil helt sikkert fjerne dem fra håret og derved forebygge sygdommens gentagelse.

  Hvorfor klikker ikke døde parasitter?

  De døde æg af insekter klikker ikke, når de trykkes, fordi deres skal er ødelagt og de bliver dehydreret.

  Sådan virker næsten alle moderne anti-pedikulære lægemidler: de ødelægger membranen, lammer nervesystemet og fremkalder dehydrering.

  Dette fænomen kan sammenlignes med en moden, saftig, frisk og tør, træg frugt.

  Hvordan man behandler pedikulose for at fjerne det en gang for alle?

  Vil du gerne prøve et sådant værktøj, der netop fungerede første gang? Jeg som læge rådgiver dig til at prøve disse moderne, højt effektive lægemidler, der vil redde dig fra ovenstående problem fra første gang og for evigt:

  • Pedilin - shampoo, som kan bruges til børn og voksne uden at bekymre sig om sundhed, da det er sikkert for menneskers sundhed, når det bruges korrekt (læs altid vejledningen før brug);
  • Para-Plus - overkommelig, kraftig aerosol, der indeholder tre insekticider i sin sammensætning, takket være det giver dig mulighed for at fjerne insekter i en applikation;
  • Her - den bedste anti-pedikulose afhjælpe for børn, da der ikke er nogen skadelige kemikalier i sammensætningen, og hovedproduktet er den sikre silikone Dimethicone, som kvælter parasitterne;
  • Paranit - et naturligt middel baseret på æteriske olier, er også godt for børn, da det har minimal toksicitet.

  Derudover kan du prøve folkemæssige retsmidler, men bemærk at næsten alle dem ikke fjerner sygdommen fra første gang. Om hvilke folkemekanismer anses for at være de mest magtfulde og effektive, læses i en separat artikel.

  Nå, det er alle mine kære læsere. Du kender nu svaret på det populære spørgsmål: skal du dø lus klik? Jeg håber du ikke har flere spørgsmål tilbage, og hvis du har nogen, så spørg dem i kommentarerne, og del også din erfaring med behandling af lus.

  Hvis vi er interesserede, så vær sikker på at abonnere på opdateringer af informationsportalen, samt dele læsningen med venner og bekendtskaber. Held og lykke og alt det bedste! Vi ses igen

  Forfatteren af ​​artiklen: Ksenia Borisova (dermatolog)

  Udgivelsesdato: 11/28/2017

  Sådan skelner du live fra de døde nitter

  Pedikulose er en hudsygdom forårsaget af udseendet af lus - parasitter, der føder på humant blod. Ved at lægge sig i håret lægger ectoparasitter æg (nits). De er det umiskendelige symptom på lus. Skadedyr sætter æggene i håret med et specielt klæbemiddel, hvilket gør det vanskeligt at fjerne dem. Hvis lus forbliver i håret i lang tid, så kan de se mange tomme skaller, hvorfra larverne allerede har udklækket. For at genkende, om en nit lever i front af dig, skal du vide, hvilke dødsnødder der ligner.

  Hvad er en nit

  Lystnit ligner en hvidlig transparent kapsel, hvis dimensioner ikke overstiger 1,5 mm. Hovedet på lusnøglerne er dækket af en tæt beskyttende kappe. Fra bunden er der en aflang proces, der ligner en dråbe spildt lim. Det er på grund af denne dannelse, at niten holdes på et menneskehår så fast, at det kun kan adskilles mekanisk. Hvordan lus og nits ser i håret, ses tydeligt på billedet.

  Cap-ventil, der er placeret i den øverste del af nitsens krop, tjener som et udløb for den fremtidige larve. En person kan imidlertid ikke komme ud alene, moden og klar til fødsel. Skubbe hætten ud, begynder hun at trække vejret aktivt og passere ilt gennem kroppen. Mængden af ​​luft, der ekstraheres fra anusen, stiger hurtigt. Når volumenet når et bestemt niveau, skubbes larven under dens tryk. En sådan fødselsprocedure tager kun et par minutter.

  Hvordan udvikler lusseæg

  Lus lægges hovedsageligt på bagsiden af ​​hovedet og i ørernes område i en afstand på 2-4 cm fra huden. Normalt placeres hver kapsel på et enkelt hår. Om embryo modning tager omkring en uge (udviklingscyklus varierer afhængigt af omgivelsestemperaturen). Ved første øjekast er det svært at skelne lus æg fra skæl.

  Gunstigt for væksten af ​​nits er temperaturen 30-32 grader. Vækst af lusseæg stopper ved temperaturer op til 22 grader og over 40. Lufttemperaturen over 45 grader er destruktiv for lus og nitter.

  En dannet larve larve kaldes en første-ords nymfe. Efter 5 dage bliver hun en anden ordre nymfe. Det bliver til en voksen om 8 dage. Stik i kroppen, det nyfødte lus er mættet med blod og bliver i stand til reproduktion. Den næste dag efter parring lægger hun op til et dusin æg.

  Hvad er forskellen

  Ikke alle mennesker er i stand til at bestemme ægets tilstand, da det ikke er let at skelne mellem levende nits og døde.

  Faktisk har de betydelige forskelle:

  • Døde nits kan identificeres ved hjælp af kapselens form - efter larverens fødsel bliver den mindre konveks;
  • Døde nitter skinner ikke, de har en kedelig og falmet farve;
  • et karakteristisk klik ledsages af at trykke en negle på en live nit, kun døde klikker ikke nits.

  Især god levetid og dødsnormer er forskellige under mikroskopet. Under ægets indre skal du se den udviklende larve.

  Måder at kæmpe for

  Anvendelsen af ​​et pediculicidmiddel gør det muligt at slippe af med levende lus, samt ødelægge deres embryoner på håret. Men håber at de døde nits vil forsvinde af sig selv, stadig ikke det værd. For at slippe af med dem, skal du bruge en speciel kam, som kan købes hos ethvert apoteksalon.

  Processen med fjernelse af lus og deres æg skal udføres i følgende rækkefølge:

  1. Håret skal opdeles i flere tråde og kæmmes ved hjælp af en speciel kam.
  2. Hver særskilt kammede streng er fastgjort til side med en barrette. Det er vigtigt at undgå at røre det med ubearbejdet hår.
  3. Denne procedure skal udføres over en hvid klud (serviet) eller vask.
  4. Kombination af hår fra nits skal være mindst 10 dage. Hver dag skal du vaske dit hår med en speciel anti-pedikuløsemedicin. Det hjælper med at blødgøre det klæbende stof, som niten fastholdes på håret. Et eksempel på dette kan være shampoo, spray eller pediculicid salver. Eddikesyre har lignende egenskaber.
  5. Ved afslutningen af ​​proceduren er kam, hårbørster, barrettes og andet tilbehør til hårpleje underlagt obligatorisk behandling. For at gøre dette kan de dyppes i kogende vand eller anvende et antiparasitisk middel.
  6. For sikkerheden bør proceduren for kamning af hår udføres i handsker.

  Anvendelsen af ​​petroleum til behandling af lus kan forårsage alvorlige hovedbundsforbrændinger. Allergiske reaktioner kan skyldes brug af procamera vand, dichlorvos. Brugen af ​​hydrogenperoxid bidrager til forandringen af ​​naturlig hårfarve.

  En af de bedste folkemæssige midler til at fjerne nits fra håret er tranebærsaft. Især anbefales denne metode til kamp for at fjerne lus hos børn. Gruel af friskpressede bær spredt over hele længden af ​​håret, og derefter ombryde barnets hoved med en plastikpose. Efter en halv time vaskes håret med rindende vand og bruger en kam til at slippe af med døde parasitter. Et surt miljø kan dræbe lus meget hurtigt, samt ødelægge skallet af deres æg.

  Regelmæssig kontrol af hovedet vil bidrage til at forhindre spredning af sygdommen. I perioder med massedistribution af pedikulose kan æteriske olier anvendes. En fremragende profylaktisk er rosmarin, eukalyptus eller lavendelolie. Det er nok at tilføje nogle få dråber i shampoo eller balsam, som regelmæssigt bruges til at vaske hovedet.

  Features shugaring udført ved hjælp af en patron

  COSMOPOLITAN