Hvordan slippe af med nits hurtigt og pålideligt

Fremskridtene i det moderne samfund mindsker ikke risikoen for infektion med visse sygdomme. Blandt dem, pediculose. Ligesom et par hundrede år siden fortsætter lusene med at eksistere. "Pick up" dem alle lige så let. Og for at slippe af med bliver nødt til at prøve. Især når det kommer til nits. Naturen tog sig af de små: gav dem et afsondret "hus", som sikrer sikkerhed og udvikling. For at slippe af med parasitter er det ikke nok at dræbe voksne. Det er nødvendigt at udrydde alle former for insektliv. Vi vil forstå, hvordan man kan slippe af med nits for at give en sikker tilbagekaldelse til pediculose.

Funktioner af kokonen

Kvinden, der lægger et æg, omslutter det med klæbrigt slim. Dette stof er designet til sikkert at fastgøre det udviklende afkom på menneskehår. Væsken frigivet fra kønsorganerne sammen med ægget hærder hurtigt i luften. Som et resultat dannes en kokon, som næsten er umulig at beskadige, fjerne.

Uddannelsen er modstandsdygtig ikke kun for mekaniske skader, men også for ugunstige forhold omkring. Den udviklende larve inde i kokonen dør ikke, når temperaturen stiger og falder, hvis værdier er destruktiv for et voksent insekt. Ved hvilken temperatur lus og nits dør, kan du finde ud af på vores hjemmeside.

I sig selv vil niten ikke forsvinde overalt. Insektet går gennem de nødvendige udviklingsstadier, gnister en kokong, forlader den. Selv efter dette forbliver den tørre skal af "opbevaring" af børnene på plads.

Nit er resistent over for mange insekticider. Forskellige stoffer kan ikke påvirke det. Døden forekommer i sjældne tilfælde med høj toksicitet af det aktive stof. Sådanne lægemidler har ofte mange kontraindikationer for mennesker.

Den bedste måde at slippe af med nits er at helt trimme håret. Denne teknik er den mest effektive, der anvendes i særligt avancerede tilfælde. For de fleste medlemmer af den velstående befolkning er denne taktik for at slippe af med parasitter uacceptabel.

Rådet. Den mest acceptable måde at slippe af med æg - mekanisk kæmning. For at gøre dette skal du pre-flyde kokonskallen. Derefter behandles håret omhyggeligt med en kam. Denne procedure udføres både uafhængigt og i tillæg til andre behandlingsmuligheder.

Måder at bekæmpe nits

Da få enheder er klar til at dele med håret, er andre metoder nødvendige for at bekæmpe reproduktionen af ​​irriterende parasitter. Afhængigt af den specifikke situation vælges en af ​​de mulige måder: Anvendelse af industrielle præparater (salver, shampooer, sprøjter), folkemekanismer, mekanisk behandling. Præference kan påvirke:

 • narkotikapris
 • procedurens varighed
 • Tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer.

Der er ingen universelt accepterede panacea. Alle vælger den mest egnede mulighed for sig selv, kombinerer eller går igennem mange midler, inden de finder den perfekte løsning.

apotek midler

De fleste lægemidler har effekt i kampen mod voksne insekter, men det er ubrugeligt, når der er behov for at klare nits. Mange stoffer er ikke i stand til at komme ind i kokosens tætte skal. Nogle komponenter, der endda når kroppen af ​​en udviklende larve, har ikke den ønskede virkning. Fordi mange systemer og organer i en ung insekt endnu ikke er dannet.

Forberedelser baseret udelukkende på permethrin (Veda, Nittfor) anvendes ikke til at kontrollere parasitæg. Det aktive stof trænger ikke ind i kokonen, har ikke den ønskede virkning. Forberedelser baseret på naturlige ingredienser (essentielle mineralolier) er ideelle til allergikere, men de klare udelukkende med voksne repræsentanter for parasitterne.

Vær opmærksom! Ved brug af Paranit skal LIceGuard suppleres med andre kamp metoder.

Den ideelle metode til at dræbe nitter er brugen af ​​organofosforbaser. Disse er de mest kraftfulde insekticider, der virker på en lang række parasitter. Den mest berømte er dichlorvos. Han dræber insekter på ethvert udviklingsstadium. Den største ulempe ved lægemidlet er høj toksicitet. Det påvirker ikke kun parasitterne, men også menneskekroppen. Sprøjtning på huden er fyldt med omfattende irritationer, allergier, forgiftning.

For at anvende dichlorvos er det kun fornuftigt at behandle rummet, ting. Køb en cylinder på 150-200 ml vil være 60-160 rubler.

En anden billig og effektiv måde er salve. Kviksølv, svovlsyre, borsyre er designet til at korrodere den kisinske skal af voksne repræsentanter, æggens beskyttende skal. Metoden er præget af høj toksicitet for menneskekroppen.

Det vil tage 2-4 dage i samme antal uger for at gøre behandlingen. Døden af ​​voksne insekter opstår hurtigt, at slippe af med nits er vanskeligere. Produktet er smurt på håret efter vask, tørring, efter 20-30 minutter, håret vaskes grundigt med shampoo.

Afhængigt af hvilken type salve du har brug for, skal du have recept. Køb et rør på 10-20 g vil være 4-30 rubler. Afhængigt af mængden af ​​hår til en enkelt procedure kan det kræve flere stykker.

Den mest acceptable metode til håndtering af nits er sprayen "Pair Plus". I dets sammensætning betyder flere insekticider. Blandt dem er permethrin, karbofos (malathion). Den første klager med voksne insekter. Resten - ramt kokonerne. Permethrin forstyrrer åndedræt, motoraktivitet. Karbofos opløser de indre organer af "babyer". Lægemidlet er praktisk at bruge: Det er nok at sprøjte sprayen langs hele længden af ​​håret, efter 10 minutter skylles med varmt vand og shampoo. For en ballon skal 116 g betale ca. 500 rubler.

Pedilin shampoo betragtes som et godt middel til nits. Lægemidlet er baseret på karbofos. Stoffet klæder sig godt sammen med coconens skal, der påvirker den uudviklede larve. Formen på produktet er praktisk at bruge: Det er nok at vaske håret som en almindelig shampoo, der holder skummet i flere minutter på hovedet. På en gang viser det sig ofte at slippe af med parasitter. I nogle tilfælde er det nødvendigt at gentage behandlingen efter en uge. Over 100 ml af midler giver i gennemsnit 60-100 rubler.

Sommetider for at slippe af med parasitæg skal du bruge shampoo "Hygia". Den grundlæggende aktive ingrediens - permethrin - suppleres med eddikesyre. Komponenten hjælper med at opløse ægens vedhæftning. Cocoons bliver mobile, de er lettere at fjerne, vaske, kamme. Shampoo påført håret, behandle hovedbunden. Efter 20 minutters eksponering betyder skylning. Forberedelsen suppleres med en højderyg til mekanisk forarbejdning, da uden effektiviteten er effektiviteten mod larverne i udviklingsstadiet svag. Til 120 ml shampoo giver 250-350 rubler.

Folkelige retsmidler

De fleste af midlerne til særlige formål har en mindre mærkbar terapeutisk virkning eller øget brugsrisiko. Det har længe været brugt til at bekæmpe parasitter af forskellige urter.

Senere blev alle slags kemikalier tilføjet som folkemæssige midler. Alle lægemidler til behandling derhjemme har en lav pris.

Den mest enkle, sikre, men ineffektive er tranebærsaft. Det påvirker ikke lusens levedygtighed på ethvert udviklingsstadium. Nyttig egenskab af saften - svækkelsen af ​​coconens shell. Naturlige syrer korroderer ægets vedhæftning, hvilket gør den mere mobil, sårbar.

Vigtigt punkt! For fuldt ud at fjerne parasitterne, efter brug af tranebærsaft vil kræve omhyggelig kamning.

Tilsvarende bæresyrer er andre stoffer af naturlig oprindelse - mynte med granatæblejuice, sort spidskommen, geraniumolie, burdock, løg. Ifølge den populære opskrift er stoffet tilberedt, skylle, komprimere eller gnide. Herefter kæmper insekterne grundigt ud.

Bordeddike i en vandig opløsning har en lignende virkning. Han fjerner helt "nitter fra håret. Det er kun for at kæme dem ud af håret. Salt og alkohol tilsættes nogle gange til den vandige opløsning. Disse værktøjer hjælper med at blødgøre håret, genopfriske hovedbunden. Det vigtigste i forberedelsen er ikke at forvirre eddike med essensen. Sidstnævnte kan forårsage betydelige hud- og hårforbrændinger.

Ofte, for at slippe af med parasitter, brug hellebore vand. Du kan købe det på apoteket. Værktøjet betragtes som giftigt for nits, men sikkert for mennesker (til udendørs brug). Skal strengt følge instruktionerne. Ellers kan stoffet føre til alvorlig forgiftning.

Støv, tjære sæbe er effektiv til bekæmpelse af parasitter. Tjære anses for at være sikkert for helbredet. Dens brug påvirker positivt huden betændt fra bid. Dustov sæbe er præget af høj effektivitet, men officielt bevist sin skade på menneskers sundhed. For at undgå tvivl er det bedre at opgive brugen.

Opmærksomhed som et middel til nits fortjener petroleum. Det er effektivt, sikkert for sundhed med korrekt brug. Den giftige virkning spredes ikke kun til parasitterne, hvis eksponeringstiden på håret stiger (mere end 20-30 minutter). Kerosin er brandfarlig, irriterer huden med længerevarende eksponering. Det mest acceptable er muligheden for at kombinere stoffer med shampoo.

Grundig kæmning

Den største effektivitet i kampen mod parasitæg har en mekanisk behandlingsmetode. Denne mulighed bruges til at fjerne levende og døde insekter. Ikke en simpel kæmning med et standardværktøj, men ved hjælp af en særlig teknik vil det gøre.

Fortsæt som følger:

 1. Gør grundig rensning af hår og hud. Det anbefales at bruge insekticid shampoo eller tilsæt et egnet folkemiddel til et almindeligt rengøringsmiddel.
 2. For bedre adskillelse af nits fra hårets aksler anbefales det at behandle håret med eddikeopløsning (tranebær eller granatæblejuice).
 3. Begynd behandling med tynde tråde - skilt en strimmel af hår, kæmmet gentagne gange med en fin kam fra selve rødderne til spidserne.
 4. Ægene akkumuleret på instrumentet fjernes, kammen skylles. Ved afslutningen af ​​proceduren skal enheden rengøres grundigt.

Advarsel! Behandling bør udføres dagligt i begyndelsen af ​​behandlingen. Om nødvendigt, op til flere gange om dagen. Efterhånden som insektpopulationen falder, nedsættes behandlingshyppigheden.

Til kæmning af levende og døde individer kan du bruge den sædvanlige metalversion af kammen eller vælge en moderne elektronisk analog. Sidstnævnte er mere effektiv. Ud over den sædvanlige kæmning opnås dræb af svag elektrisk strøm hos voksne. Hak på produktets tænder gør det muligt at få bedre nøgler.

Valget af effektive midler

Kampen mod nits er en særlig proces. De fleste lægemidler har ringe effektivitet mod repræsentanter for denne fase af insektudvikling. Valget af de mest effektive midler er simpelt: det er nødvendigt at kombinere forskellige typer kamp for at dræbe lusen.

Den mekaniske metode til fjernelse af æg tages altid som basis. Regelmæssig omhyggelig behandling er nøglen til at opnå et effektivt resultat. Brug også lægemidler, som reducerer stabiliteten af ​​fastgørelsesnit. Uden dem vil selv den mekaniske metode blive ineffektiv. Som den tredje komponent skal du vælge 1 fra egnede insekticider.

Undgå geninfektion

Enhver behandling fra parasitter skal udføres omhyggeligt. Under proceduren skal du overholde forsigtighedsreglerne. Det er vigtigt at beskytte andre mod infektion. Mulighed for gentagelse af pediculose. De enkelte nitter tilbage i et hårhår, er i stand til at udvikle sig, for at fortsætte reproduktionen.

Parasitter risikerer at forblive på tøj, sengetøj, møbler. For at forhindre genfektning er det nødvendigt at behandle omgivelserne grundigt. Dette gælder for alle husholdningsartikler.

For at minimere sandsynligheden for en ny infektion uden for hjemmet vil det kræve:

 • begrænse tæt kontakt med fremmede
 • vær mere forsigtig med at opføre sig på offentlige steder;
 • nægte at bruge andres ting
 • foretage en grundig inspektion, forebyggende rehabilitering i tilfælde af mistanke.

Enhver situation, der favoriserer infektion, bør advares. Tidlige foranstaltninger vil bidrage til at beskytte forekomsten af ​​problemet eller dets forværring. Du vil lære mere om foranstaltninger til forebyggelse af pedikulose på vores hjemmeside.

Det er ikke så svært at håndtere lus. Fjern nits er allerede en vanskelig opgave. For at få resultatet skal du have en kompetent, velplanlagt tilgang. Først skal du vide, hvordan du effektivt håndterer parasitter.

Lær mere om pedikulose takket være følgende artikler:

Nyttige videoer

Sådan fjerner du lus og nitter på håret.

Hvordan slippe af med nits: behandling af hovedet, kæmning, produkter, shampoo.

Sådan hurtigt slippe af med nitter på håret

Pedikulose er blandt de infektioner, der udgør en alvorlig fare i både udviklingslande og progressive lande. I USA alene er der brugt mere end 240 millioner dollars årligt på at udvikle lussprodukter. Men det største problem ved at håndtere dem er fjernelsen af ​​ikke voksne, men nitter fra håret. Vedhæftet med en viskos hemmelighed holdes de fast på hovedet og er ikke bange for virkningerne af insekticider. Derfor forbliver kamning den mest effektive, men ikke den eneste måde at fjerne dem på.

Generelle principper for behandling af pedikulose

Traditionel terapi i kampen mod denne sygdom - gentagen behandling af hovedet med specielle præparater. Det er ønskeligt, at de samtidig besidder ovicid og pediculocid aktivitet. Kun i dette tilfælde viser det sig efter den første behandling at fjerne nits og lus.

Hvis det påførte middel ikke besidder ovicid aktivitet, kræves der to eller tre gange dets anvendelse. Desuden er det nødvendigt at gentage behandlingen indtil fuldstændig udryddelse af insekt og larver. Samtidig er der engang for stoffer med ildemedlet, der indeholder malathion.

Nits er hvide og på grund af den konstante vækst af hår bliver de mere synlige over tid.

Hvordan slippe af med nits på langt hår?

Fjern æg af ektoparasitter - opgaven er ret vanskelig. Hvis de voksne individer hurtigt dør, når de udsættes for et insekticid, fjernes larverne selv under mekanisk stress med stor vanskelighed. Nogle gange kan du kun slippe af med dem sammen med individuelle krøller.

Der er tre hoved måder at fjerne nits fra hår:

For at forstå, hvilke af dem der er mest effektive og enkle, vil vi overveje hver enkelt.

Mekanisk metode til behandling af larver

Det kræver kun en særlig tykk kam og ingen kemikalier. Derfor betragtes denne metode for kamp som den sikreste for helbredet, men kræver samtidig en masse tid og kræfter.

I handelsnetværket er i dag produkter af forskellige producenter. Blandt dem er de mest populære produkter varemærker:

Nogle af dem sælges separat, andre er forsynet med pediculicid shampoo, hvilket i høj grad letter processen med at kæmme nitter fra langt hår.

Kombination af hår med en kam i 5-6 dage giver næsten fuldstændig bortskaffelse af skadedyr.

Den mekaniske metode til fjernelse af parasitter er grundig kæmning. Men på forhånd er det nødvendigt at fugte hovedet og opdele det våde hår i små tråde. Hver af dem er kæmmet fra rod til spids flere gange. Det er bedst at udføre proceduren over badeværelset, men du kan også over arket, hvorfra døde parasitter kan rystes udenfor.

I dette tilfælde kan du ikke skynde dig. Derfor vælger du en mekanisk metode, forbereder dig til lang og grundig kæmning af hver streng. Brugen af ​​kamme sammen med insekticide præparater, der har ovicidale egenskaber, gør det lettere for opgaven. Selv om døde larver ikke er meget nemme at fjerne.

Det betragtes som det mest effektive kam-mærke AntiV på grund af dets unikke design, selvom produkterne fra mange andre producenter ikke er meget ringere end ham i præstationer.

På hjemmemarkedet kan du finde en anden model - elektronisk. Men de overstiger ikke de sædvanlige højder i noget andet end høje priser. Og desuden har de et smalere lærred. Og hvordan man kæmper ud med nitsen med deres hjælp bliver nødt til at tænke.

Hvilken af ​​de kamme der præsenteres i dag til salg, bør du være parat til at bruge det to gange om dagen i to uger. Og efter første gang er antallet af høstede parasitter maksimalt, men de fleste vil ikke være i live. Efterhånden som proceduren fortsætter, vil antallet af insekter og larver falde og 10 dage efter daglig kæmning, kan de ikke overlades overhovedet.

Vi fjerner nitterne fra håret med kemiske midler

Ved hjælp af moderne pedicidicide præparater er det nemmest at slippe af med parasitter. De fleste af dem giver dog ikke en positiv effekt, når de beskæftiger sig med larverne. De eneste undtagelser er, at produkterne i deres sammensætning indeholder sådanne stoffer, der kan trænge ind i skallen og ødelægge larven inde i ægget.

Disse omfatter Para Plus Plus, samt shampoo og emulsioner af følgende mærker:

Anvendelsen af ​​disse stoffer udføres sædvanligvis som beskrevet i brugsanvisningen. Og efter eksponering for en bestemt tid, bliver stoffet afvasket. Men for at opnå fuldstændig helbredelse anbefales det at gentage proceduren igen en uge senere.

Anvendelsen af ​​Medilix-emulsion giver også et godt resultat, men i modsætning til en shampoo er den dårligt vasket af. Derfor skal du skylle dit hoved flere gange.

For at opnå et hurtigt resultat ved fjernelse af lice larver på håret, anbefales det at kombinere mekaniske og kemiske metoder. Samtidig skylles det af og kammeres af de resterende parasitter med en kam. Denne procedure bør udføres inden for 3-4 dage efter anvendelse af et insekticid. Først da kan du undgå gentagen brug af shampoo eller spray.

Det skal huskes, at et kemisk stof kun dræber lusene, men fjerner dem ikke fra hovedet. For at gøre dette skal du bruge kamme, tykke kamme og hyppige shampooing.

Vi udlede på de nationale måder

Blandt de traditionelle metoder til at fjerne lus og deres æg er ret effektive. For eksempel brugen af ​​petroleum, eddike eller hydrogenperoxid. Forresten er de alle giftige for voksne og fører til blødgøring af larvernes shell.

At vælge en af ​​stofferne må ikke glemme, at de er usikre for mennesker. Derfor skal deres brug overholde sikkerhedsforanstaltninger.

Således kan brugen af ​​petroleum eller eddike forårsage kemisk forbrænding, og trådene selv bliver skøre og får en ubehagelig lugt. Og hydrogenperoxid fører også til misfarvning og kan også forårsage forbrændinger.

Blæser af malurt eller blæksprutter anses for at være de sikreste folkemetoder til fjernelse af lus. Men de skræmmer kun væk insekter, og derfor er profylaktiske.

Video: Instruktioner til fjernelse af lus og nits med en kam

Sådan forebygges infektion?

For at slippe af med lus én gang for ikke at blive mester for dem igen, skal du følge reglerne om personlig hygiejne og træffe forebyggende foranstaltninger. Disse omfatter:

 1. Regelmæssig pleje af hovedet.
 2. Minimere tæt kontakt med ukendte personer.
 3. Brugen af ​​lavendel- og teetræsolier ved planlægning af besøg på offentlige steder med et stort antal mennesker.

Derudover kan du ikke bruge andres kamme og andre plejeartikler, prøve på hatte og bruge sengetøj. Disse enkle retningslinjer hjælper dig med at undgå genfektion.

Kan jeg hurtigt kamme ud nitterne efter farvning af hår?

Det ser ud til mange, at dette ikke er seriøst. Desuden er der i dag mange specialiserede lægemidler. Imidlertid er maling af næsten alle typer virkelig den bedste måde at hurtigt fjerne lus og deres larver fra dit hoved. Og derudover vil dets brug også omdanne eksternt. Så hvorfor nægte?

Men på trods af det øjeblikkelige positive resultatmaling, som et middel til lus har visse ulemper. Den mest signifikante af disse er udseendet af en allergisk reaktion. Men det er usandsynligt, at skræmme den, som besluttede sig på en så drastisk måde at slippe af med parasitter. Så hvis du er smittet med hovedlus og er klar til at få sygdommen til at komme ud ved hjælp af farvestoffer, så fortsæt og resultatet vil opfylde alle dine forventninger.

Praktiske tips: hvordan man kan slippe af med nits derhjemme

Folk, der allerede har haft et sådant problem som pediculose, kan rådgive hvordan man kan slippe af med nits derhjemme. Overvej nogle af de mest almindelige måder at løse denne vanskelige opgave på.

Lice fjernelse

Efter at have behandlet håret med en insekticid shampoo dør lusen. Men nitsne er mere modstandsdygtige over for sådanne stoffer. Lus udsender et særligt klæbende stof, med hvilket æggene er fastgjort på håret, så det er umuligt at fjerne dem ved regelmæssig kæmning. Selvom du kan hente et effektivt lægemiddel, der dræber ikke kun lus, men deres æg, vil dødsnormer hænge i klynger på deres hår, og personen vil se ud til at være sjusket.

Efter at have behandlet håret med en insekticid shampoo dør lusen.

Mekanisk metode

Den mest almindelige måde at hurtigt slippe af med nitser - er kæmning. Æg, der lækker lus, kan fjernes fra håret med en tykk kam. Men for dette skal du bruge en masse tid og kræfter. Først skal du fjerne lus. Derefter er vådt hår opdelt i strenge, og hver af dem koges omhyggeligt med en kam. Dette skal ske over et hvidt ark, hvorfra du let kan ryste de døde lus og deres æg væk.

Combs for combing sælges separat og komplet med specielle shampoo. De kan købes på ethvert apotek. Forsøg ikke at købe dyre elektroniske produkter, der dræber lus med en elektrisk ladning. Som praksis viser, når de kæmper, viser de samme effektivitet som konventionelle kamme. Derudover er sådanne anordninger for smalle lærred, hvilket i høj grad komplicerer behandling af tråde.

Du kan fjerne lus med en kam uden at bruge insekticider. Men for dette skal du udføre proceduren for kæmning 2 gange om dagen i 2 uger. Larven kommer fra nitterne efter 7-8 dage. Dagligt kæmning af hår, i 2 uger fjerner vi alle unge skud og derved fuldstændigt slippe af med lus.

Hvordan slippe af med nits (video)

Kemisk metode

Den nemmeste måde at få nits ud er at bruge moderne insektmiddelmidler: spray, emulsioner, shampoo mv. Nogle retsmidler er fuldstændig ineffektive mod nits, men der er også dem, der trænger ind i ægets skal og ødelægger kimen. Nogle lægemidler vaskes ikke for første gang, så du skal vaske hovedet grundigt med varmt vand flere gange.

Folk, der forsøger at undgå kemikalier, ønsker ikke at bruge specielle shampoo. Men det er den eneste måde at hurtigt kamme nitterne på. Efter vask af hovedet med et pediculicid bliver håret blødere, og kammen glider langs bedre. Udover sådanne shampooer dør voksne. Alt du skal gøre er at finde ud af, hvordan du fjerner deres rester og æg.

Folk, der forsøger at undgå kemikalier, ønsker ikke at bruge specielle shampoo.

Selv det mest effektive middel kan ikke ødelægge alle nitter, så kemikalierne i en uge påføres igen. Derefter skal du gentage proceduren og kamme. Hvis det efter en sådan behandling ikke er muligt at slippe af med parasitter, har du måske ikke gjort noget i henhold til vejledningen, eller lus er allerede brugt til dette lægemiddel, så du skal kigge efter nogle mere effektive midler. Næsten alle medicinske anti-pedikulose-lægemidler indeholder i deres sammensætning syntetiske og vegetabilske pesticider. Da de er toksiske, kan genbrug af sådanne lægemidler ikke være tidligere end 7-8 dage.

Folkemetoder

På hvordan man fjerner nitterne fra håret, kan man fortælle den traditionelle medicin. Mange produkter testes tid, men desværre viser de ikke stor effektivitet, hvis sygdommen bliver forsømt. Hvis du har lus, kan du prøve at vaske dit hår med tjære eller støvtæbe. Men efter at have brugt disse midler opdrættes kun voksne. Folkesager kan ikke slippe dig af nitter i håret, så du kan ikke undgå kæmning.

Hvis du hurtigt vil fjerne lus og fjerne nits, men ikke har mulighed for at købe et særligt lægemiddel, kan du bruge eddike. Dette folkemøde kan findes i alle hjem. Hvad skal man gøre?

 1. Fortynd eddike med vand 1: 2.
 2. Tilsæt 5 g alkohol og 40 g salt.
 3. Damp en bomuldsklud i opløsningen og læg den på håret. Gentag proceduren flere gange om dagen. Efter hver komprimering skal du kombinere dit hår med en fin kam.

Der er mange værktøjer, der forårsager lus at dø, såsom petroleum. Det er kombineret med vegetabilsk olie, påført håret, vikle hovedet med en plastikpose og lad i en time. Efter denne tid fjerner du bandagen og vasker dit hår med regelmæssig shampoo. Derefter skal du kaste ud nitterne med en særlig kam. Før du fjerner nitsen, en halv time før proceduren, fugter dit hår med kupervand eller tranebærsaft. Sammensætningen af ​​disse værktøjer indbefatter organiske syrer, som korroderer klæbemidlet, der fastgør nitterne på håret. Efter denne behandling kæmper de let med en kam.

Glem ikke at mange folkemedicin har deres egne kontraindikationer. Nogle af dem forårsager hudforbrændinger eller fremkalder en allergisk reaktion. Hertil kommer, at folkesammensætninger kan have en negativ indvirkning på hårets sundhed. Før du bruger noget middel, skal du helt sikkert rådføre dig med terapeut eller hudlæge.

Hvordan slippe af med lus (video)

Kombineringsprocedure

Så blev det konstateret, at den mest effektive måde at slippe af med nits på langt hår er kæmning. Hvis du vil opnå maksimal effekt og glemme lus for evigt, skal du følge instruktionerne. Først og fremmest forberede et sted for proceduren. At lus ikke spredte sig i hele huset, er det ønskeligt at kæme dem i badeværelset. Derudover skal du forberede:

 • protivopedikuleznuyu værktøj eller almindelig shampoo;
 • eddike opløsning;
 • hvidt ark;
 • tykke højderyg.

Vask dit hår grundigt og skyll det med eddike fortyndet med vand. Du kan erstatte løsningen med tranebærsaft eller helleborevand. Saml alt håret i halen og træk til kam en lille streng. Så du kan se resultatet af arbejdet, du skal kaste strengene over et hvidt ark. Vask kammen regelmæssigt med vand og tør det med en ren klud. Efter kamning skal du vaske dit hoved igen og skylle det med en opløsning af eddike. Efter denne procedure vil du ødelægge de fleste lus og nitter. I fremtiden vil du slette deres saldi.

Kombination er en vanskelig og tidskrævende proces, især hvis du gør det selv. Denne procedure tager meget tid, fordi du ikke ser det primære arbejde. Det vigtigste - spring ikke over nogen procedure, ellers vil lusen vises igen. Afledende parasitter fra langt hår kan kun kæmes ud, men det bør ikke overlades og andre former for behandling. En integreret tilgang giver dig mulighed for effektivt at løse dette problem.

Sådan fjerner du lus og nitter på håret

Ofte bringer barnet lus hjem fra børnehave, skole, landlejr. Men i voksenalderen er ingen immune fra denne svøbe, især i store byer, hvor folk skal tæt kontakte i transport, butikker og andre masseplacer. Hvordan fjerne lus og nits på håret hjemme, og gør det hurtigt, overveje nedenfor.

Enkel udtalelse om, hvordan du hurtigt fjerner lus og nitter på håret, nej. Nogle eksperter mener, at dette tager tid, andre siger, at fjernelse af lus og nits på håret om 1 dag er ret realistisk.

Ikke desto mindre er der et stort antal metoder fra traditionel medicin og medicin, som perfekt hjælper med at klare dette ubehagelige problem. Før jeg beskriver metoderne, vil jeg gerne henlede opmærksomheden på, at nits er luslarver, så det er ekstremt svært at fjerne dem fra trådene, selvom de allerede er døde. Det handler om den særlige klæbemiddelsammensætning, som de er fastgjort til håret. Derfor involverer hver metode den efterfølgende kæmning af lus og nitter efter behandling.

Lad os overveje mere detaljeret hvordan man fjerner nits fra hår derhjemme:

 • haircut under "zero" - ret en radikal metode, men meget effektiv. Krøller helt barberer hovedet. Som de siger: "Intet hår - ikke noget problem." Fordelene ved denne metode er, at du på denne måde virkelig kan fjerne nitterne fra håret hurtigt og permanent på en dag. Ulempen er, at det vil tage et par uger for det nye hår at vokse. Denne metode er absolut ikke egnet til piger, piger og kvinder fra 2 år og ældre. Tilladt til skaldede piger kun i en alder af børnehave;
 • kamning er en meget effektiv metode, men det er også besværligt. For at slippe af med lus på denne måde vil det kræve en stor mængde tid såvel som tålmodighed. Det er også nødvendigt at forberede en hyppig kam, som kan købes på apoteket. Det er specielt designet på en sådan måde, at håret nemt passerer gennem tænderne, og niten forbliver på tænderne. Lus og nitter bør kun kædes fra våde tråde. Fordelene ved denne metode inkluderer den lave pris - du bruger kun penge på en kam, samt evnen til hurtigt at fjerne nits fra langt hår derhjemme. Ulempen ved denne metode er, at den kræver stor flid, både fra forældrene og fra barnet. Der er ingen aldersgrænse for denne metode til lusskontrol;
 • Traditionel medicin - Metoden til vores bedsteforældre mødes også med pedikulose. De vigtigste agenter, der hurtigt dræber lus og deres æg, er eddike, petroleum, te træ, urter (malurt, mynte, lavendel, hellebore, vilde rosmarin), hvidløg, friskpresset tranebærsaft og delikat sæbe. Efter hver behandling af ovennævnte væsker skal krøllerne omhyggeligt kæmes for at fjerne de døde nitter fra håret. Fordelene ved denne metode er, at alle værktøjer er kommercielt tilgængelige og er billige. Ulemperne omfatter overdreven toksicitet af nogle stoffer, derfor bør de påføres strengene med stor forsigtighed for ikke at blive brændt. Også ganske ubehageligt er en temmelig skarp lugt, nogle produkter er måske ikke meget effektive, men i dette tilfælde alle individuelt. Midler til traditionel medicin, ud over toksiske, er egnede til alle aldre. Kerosin bør ikke bruges til at behandle pedikulose hos børn;
 • medicin - en anden effektiv metode til at håndtere lus og nits. Alle stoffer i denne kategori er af to typer: dem der forlamper insektens nervesystem, såvel som dem der tørrer dem. For allergiske børn er den anden metode bedst. For hurtigt at fjerne nits fra håret producerer medicinalindustrien en bred vifte af produkter: shampoo, sprayer, salver, lotioner, emulsioner. Omkostningerne ved midler er derfor forskellige for enhver tegnebog, hvilket er et stort plus. Men således ikke alle midler har høj effektivitet, og nogle adskiller sig i forholdsvis skarp ubehagelig lugt. Med hensyn til aldersbegrænsninger er her den mindste alder, hvorfra kemiske produkter kan anvendes, to og et halvt år. Efter behandling kan de døde nits hurtigt fjernes fra håret kun ved kæmning.

Vi fjerner parasitter med lange tråde

For hurtigt at fjerne nits fra langt hår, gælder alle metoder, undtagen barbering af hovedet skaldet. Først og fremmest er en sådan teknik uacceptabel på grund af det psykologiske traume, der kan påføres både barnet og sig selv.

Der er et par højdepunkter, der er vigtige at overveje, inden du fjerner døde nitter fra langt hår. Lus lever på hovedbunden, lægge deres afkom ikke langt fra hårrødderne, så det er ikke nødvendigt at behandle hele længden, det er nok at anvende sammensætningen til de første tre til fem centimeter. Generelt tager behandlingen flere skridt:

 • sætte på trådens rødder såvel som rodzonen, en særlig agent, der dræber lus og nitter, pakker hele overfladen af ​​hovedet sammen med en plastpose eller et stort håndklæde, lad den stå i den periode, der er angivet på flasken;
 • efter tiden skal håret vaskes godt med shampoo;
 • Efter behandling dør lusene af, men det er meget svært at fjerne døde nitter, da de er fastgjort til hårene med en speciel klæbemiddelsammensætning. Derfor er det næste trin en manuel samling. I modsætning til den korte længde, når du kan fjerne de døde nitter fra håret, kan du kamme med meget hyppige tænder, med lange tråde bliver nødt til at fjerne med fingrene. Håret af en smal kam er opdelt i tynde tråde, hvorfra larverne fjernes med fingrene og derefter vaskes væk under en vandstrøm. Proceduren kan tage meget tid og kræver flere tilgange;
 • Behandlingen af ​​håret bør gentages efter en uge for at undgå nyfødte forekomster, hvis det ikke var muligt at eliminere alle parasitter under den første procedure.

Sådan fjerner du nitser fra hår og slippe af med lus

Hvis hovedlus vises i håret, skal der træffes foranstaltninger straks. Disse insekter formeres hurtigt og efterlader deres æg, som er meget vanskelige at slippe af med. Sådan fjerner du nitter fra håret, for ikke at skade deres helbred og forhindre dem i at genoprette og fortsætte med reproduktion? Vi tilbyder flere effektive muligheder for at løse dette problem.

Hvad er pediculose?

Pedikulose er en parasitisk hud- og hårsygdom. Spredning af lus gælder også for denne lidelse. Bringe dem ud er ikke så vanskeligt som nits. Nits er små æg af parasitære insekter, dækket af en stærk beskyttende skal, der beskytter larven mod eksterne negative faktorer. Derfor er det ikke altid effektivt at bekæmpe dem på samme måde som mod lus.

En voksen kvindelus feeds med subkutant blod og er i stand til at lægge æg efter hver fodring, det vil sige flere om dagen! Samtidig produceres en klæbrig hemmelighed, som tørrer ud, hærder og gør det muligt for nitterne at fastgøre sig selv på en tråd.

Æggets udvikling varer cirka en uge afhængigt af lufttemperaturen, da der er brug for et optimalt regime inden for 32-35 grader.

Humane lus lever ikke på dyr. Hos katte og hunde er deres parasitter infunderet, af forskellig art og ikke tilpasset liv på menneskekroppen. Se ikke efter årsagen til deres udseende i kæledyr eller gadefavoritter. Disse insekter kan kun overføres fra person til person gennem tæt fysisk kontakt og på ingen anden måde.

I modsætning til folkelig tro veder lus ikke, hvordan man skal flyve, løbe eller springe over lange afstande, som lopper. Insekter afregner begge på hovedet på ikke meget hyggelige mennesker, og på pæne, pæne hår. Og på de sidste lus er placeret med stor fornøjelse, da de ikke forstyrrer overdreven fedt i huden og snavs.

Årsager til nitter og lus

Oftest lider børn af pedikulose, fordi de er mere kontakt og ikke selektive i deres forbindelser. Til "afvikling" har lus ikke brug for særlige forhold. Men nogle situationer bidrager til deres udseende.

 • at være tæt på en smittet person, for eksempel i offentlig transport
 • skabe populære gruppe selfies;
 • klasser af aktive spil (til børn) eller sport med ubundet hår ved siden af ​​bæreren af ​​parasitter (formning, løb, aerobic, brydning);
 • bruge en andens hårbørste eller låne den
 • udveksling af hovedbeklædning og andre beklædningsgenstande;
 • badning i bad, puljer uden at ændre vand og uden særlige hatte;
 • tørre en andens håndklæde ud, udlån din egen;
 • fælles søvn på almindelige puder med en bærer af sygdommen.

Tilstedeværelsen af ​​parasitter er umulig at ikke bemærke og ikke at føle. Deres bid, bevægelse forårsager kløe, sår og ridser. Håret ændrer sit udseende, kedeligt, og ved rødderne kan man se hvide pletter af nitter.

Derudover er lus bærere af forskellige smitsomme sygdomme, der kan forårsage uoprettelig skade på menneskers sundhed.

Hjemmet metoder

Opskrifter fra naturlige produkter er velegnede til at fjerne insekter fra hår og hovedbund hos børn, der er modtagelige for kemiske forbindelser. Børns hår er ikke for tykt og er sjældent meget langt, så hvis man ser på problemet i tide, vil folkemetoderne passe perfekt. Det er vigtigt at huske at teste for en allergisk reaktion, da produkter, der kan forårsage alvorlig irritation, bruges til at kontrollere lus.

Opskrift 1. Vel våd og klem håret. Bøj over badet og påfør en 9% eddikeopløsning på hovedet. Gør dette langsomt og blødgør hver streng. Pas på dine øjne! Syre kan alvorligt brænde slimhinden. Eddike kan fortyndes i varmt vand i forholdet 1: 1. Men dette er et svagere middel, som er egnet som profylaktisk ved behandlingens afslutning.

Efter at have bearbejdet hovedet og håret langs hele længden, anbring en stor mængde skyllemiddel til en god glidning af kammen.

Vask af produktet ved brug af fine jakobsmuslinger, samtidig med at du børsterer nitterne. Hold ikke eddike i lang tid, for ikke at skade huden. Husk at eddikesyre kan skabe en forbrænding og forårsage alvorlig irritation.

Hvorfor hjælper eddike? Det løser det klæbrige stof, der holder nitterne i håret. Hertil kommer skadelige virkninger på lus. For hår betyder ikke skade. Citronsyre, tranebærsaft og hydrogenperoxid har samme virkning.

Opskrift 2. Opløs 1: 1 petroleum med solsikkeolie. Liberalt fugtning en bomuldspindel, læg produktet på rødderne og spred det over hele længden af ​​håret. Dæk med en plastikpose. Sug massen på hovedet i 20-30 minutter og skyll med rigeligt varmt vand med shampoo og balsam. Dette værktøj har en ubehagelig lugt, der varer lidt i håret, men det er meget effektivt. Støv og tjære sæber, terpentin salve har en lignende virkning. Husk at petroleum er eksplosiv og let brændbar! Brug blandingen med forsigtighed.

Opskrift 3. Skræl og rist 3-4 store løg på en fin rist. Bland gruel med 1-2 æggeblommer indtil glat. Påfør en maske på rødderne og håret, dække med cellofan. Hold blandingen i ca. 1,5-2 timer. Hvis værktøjet vil brænde - fjern filmen. Vask gruel med varmt vand og skyllehjælpemiddel. Fremgangsmåden gentages hver anden dag indtil fuldstændig afgivelse fra nitter og lus.

En af de mest originale metoder til bekæmpelse af parasitter er hårfarvning. Denne metode er velegnet til voksne. Lus og nitter kan ikke modstå de kemiske forbindelser, ammoniak og oxidationsmidler, der udgør nogle maling og lysere. Sparsomme blandinger hjælper ikke her, så vær forsigtig med valget. Således kan du kombinere forretninger med fornøjelse: Skift hårfarve og slippe af med skadelige insekter.

stoffer

Hjemmelavede kompositioner er gode og komfortable på deres egen måde, men deres effektivitet forlader ofte meget at ønske. Hertil kommer, at alle folkemekanismer har en række kontraindikationer og kan forårsage betydelige sundhedsskader. Mere pålidelige er trods alt bevist farmaceutiske lægemidler.

Medicinske produkter er tilgængelige i forskellige former: sprøjter, shampoo, masker, cremer. Virkningen af ​​komponenterne, der indgår i deres sammensætning, har til formål at bekæmpe lus og opløsningen af ​​æggens klæbrige masse. Det vil sige, de er designet til den gradvise udvaskning af nits. Få stoffer er i stand til at trænge ind i ægens beskyttende skal og ødelægge embryoet. Disse omfatter Para-plus spray, Pedilin shampoo, Pyrethrum, Medilis løsning.

Hvert værktøj har sine egne detaljerede brugsvejledninger, som skal læses inden brug og strengt overholder alle sikkerhedskrav.

Formuleringerne indeholder aktive giftige stoffer. Deres slag på slimhinderne er uacceptabelt.

Efter vask af ethvert middel i det matede hår forbliver døde eller svækkede insekter. De er helt sikkert nødt til at slippe af med - kæm ud en fin kam. Hyppig vask af hovedet i en uge efter brug af farmaceutiske præparater vil også medvirke til at vaske de berørte lus og nitter. Du skal muligvis genbehandle.

Lang hårbehandling

Fjernelse af nits fra langt hår er vanskeligere. På trods af den opfattelse, at de er lettere at barbere, kan du endda slippe af med insekter med sådant hår. Dette vil kræve en større mængde penge, tålmodighed og tid.

Metoden til brug af stoffer afhænger ikke af hårets længde. Shampooer, sprøjter og andre formuleringer anvendes også langs hele deres længde fra rod til spids, således at lus ikke kan krydse til det ubehandlede område. Men kammernitrene holder effektivt kamre, der sælges i apoteker. De har tyndere lange tænder, tæt indbyrdes adskilt, som endda klare tykke krøller.

Kombinationsproceduren udføres over et bad eller over en hvid klud. Du vil se alle insekterne, og så ryste dem bare ud. Håret er opdelt i fine tråde og omhyggeligt kæmmet. Efter proceduren vaskes hovedet med shampoo, og kammen behandles med produkter eller koges. Til effektivitet gentages sådanne sessioner dagligt indtil fuldstændig forsvinden af ​​nits og deres døde membraner.

En anden effektiv metode til at dræbe nitter på langt hår er et hårstryger. Det opvarmes til så høje temperaturer, at intet insekt kan modstå. Håndter meget små tråde, for ikke at gå glip af en enkelt nits. Pas på rødderne for ikke at brænde huden. Efter køling af pladerne skal jernet desinficeres.

Forebyggelse af pedikulose

Følg disse retningslinjer for at forhindre, at der opstår lus og forhindre deres gentagelse.

 • Ved de første tegn på sygdom (kløe, irritation), begynder behandlingen med lus umiddelbart. Et individ kan genskabe en hel koloni af insekter i en kort periode;
 • brug kun bevist og sikkert for sundhedsprodukter. Hvis du ikke selv kan klare problemet, skal du kontakte en læge eller en sundheds- og epidemiologisk station.
 • Pas nøje på hygiejnen: Brug ikke andres ting, ting og lad ikke din brug være;
 • inspicere barnets hoved regelmæssigt. Vær opmærksom på hans adfærd: Skraber, rastløs søvn, nervøsitet og nervøsitet kan indikere infektion;
 • Efter fjernelse af hovedlusen skal du sørge for at håndtere alle de ting, patienten har været i kontakt med. Sengelinned, håndklæder, hatte, tøj, bløde legetøj, vask ved høje temperaturer; sofa, seng, tæpper - vakuumpumpe med engangsemballage;
 • når du behandler et familiemedlem, glem ikke at inspicere andre, begrænse tætte kontakter;
 • hente hår til gruppesport, bære en hat, når du besøger poolen, fjern ikke hatten i offentlig transport.

Overholdelse af disse tips vil hjælpe dig med at beskytte dig mod infektion med hovedlus og hurtigt komme sig ud af det.

Husk, jo før du holder øje med sygdommens tegn og begynder at bekæmpe insekter, jo hurtigere bliver du kvitt dem.

Sådan fjerner du fra hårdødsnitterne

Pedikulose er en sygdom, der forekommer ganske ofte. Det er blevet observeret, at lus infestation i årenes løb stiger, især i store byer. Hvorfor sker det her? Fordi lus er en sygdom i massemøder af mennesker, og storbyen er bare sådan et sted.

Tolkuchki i metroen, jorden transport, opholder sig i endeløse linjer udgør en risiko for en sund person. Hvad skal man sige om montering af ting eller hatte i butikker, fælles besøg i poolen, saunaen eller stranden. Der er en opfattelse, at børn, der går i forskole eller skoleinstitutioner, er mest tilbøjelige til parasitisk infektion. Men også voksne står meget ofte over for dette problem. Og ikke fordi de fører en sjusket livsstil. Dette skyldes, at lus inficerer meget lettere på rent hår, hvor snavs og fedt ikke forhindrer at fodre på humant blod.

Der er 3 typer lus:

 • hovedpine. Er den mest almindelige type;
 • Hængende. Overført via tøj. Hun bor der og lægger æg i folder og lur. En føde, der af og til vender på en persons hud
 • kønsbehåring. Dens særegenhed er, at den aldrig vil sætte sig på hovedet. Dette er udelukket - sådan et lus har en anden mekanisme til at flytte. Hendes lemmer kan kun bevæge sig gennem håret i en trekantet struktur, mens vegetationen vokser på hendes hoved karakteriseres af runde. Det parasiterer ikke kun i pubicområdet, men også under armhulerne, på brystet eller i nærheden af ​​anus.

Siden den mest almindelige art er lus som lever på hovedbunden, vil denne artikel blive brugt til det. Denne type lus er parasitisk på håret, lægger æg, som efter en vis tid (ca. 20 dage) bliver de samme fuldvundne individer, der er i stand til at opdrætte nye afkom. Hvis mindst et lus kommer på håret, efter ca. en måned vil det formere sig til 160 stykker. Den ligger fra 3 til 5 nits på en dag.

Hvis pedikulose er diagnosticeret

Hvis lus bliver smittet, skal du straks tage skridt til at begrænse spredningen af ​​lus fra hår til andre mennesker, samt at slippe af med denne parasitære sygdom.

Aktiviteten af ​​parasitterne selv giver meget ubehag:

 • kløe i området af bid, som et resultat - ridser;
 • svag skalering af hovedbunden;
 • sjusket udseende og ubehagelig lugt af hår på grund af tilstedeværelsen af ​​nitter i hovedbunden;
 • blågrå pletter på den berørte hud;
 • i sjældne tilfælde - en stigning i livmoderhalskræft og nakkeknude lymfeknuder.

Imidlertid er disse ulemper ikke det værste resultat for en inficeret person. De mest forfærdelige konsekvenser kan resultere i sygdomme, som lus kan udøve deres ofre. Sygdomme som tyfus og relapsing feber, Volyn feber og andre febrile sygdomme forårsaget af rickettsiosis (parasitiske mikroorganismer) kan blive en reel tragedie for mennesker.

Nits er meget små i størrelse, så selv kæmning ud med særlige kamme skal gøres flere gange.

Phased procedure for at slippe af med lus og nits

Ved diagnose af pedikulose skal der tages yderligere skridt straks:

 • Kontroller alle familiemedlemmer og personale for infektion, da metoden til overførsel af lus er kontakt;
 • Slip af lus med forskellige midler til kemisk og naturlig oprindelse. Til sådanne formål er der i dag et stort udvalg af anti-pediculære lægemidler i form af sprøjter, emulsioner, cremer eller shampooer. Sådanne værktøjer gør et fremragende arbejde med levende individer, men de hjælper ikke altid med at fjerne nitter fra håret. Producenterne af nogle produkter hævder at slippe af med pedikulose i en procedure, men vi anbefaler stadig at holde nogle få, så der ikke er lus tilbage i live. Ellers vil der være risiko for geninfektion;
 • kæmpe æg lice - nits. Nogle produkter har en integreret tilgang til behandling af pedikulose, samtidig med at håret elimineres fra både lus og nitter. I nogle tilfælde vil du have brug for et andet stof eller stof. Efter proceduren for at slippe af med "afkom" skal du kaste det ud af håret. Sværhedsgraden ligger i det faktum, at luset under æglægningen tildeler en speciel klæbemiddelkomponent, der fremmer stærk vedhæftning af nitter til hårene. På grund af dette stof er nitter meget vanskelige at fjerne fra håret. For at fjerne dem skal du have en specielt designet kam. Dens struktur med mange indskæringer giver dig mulighed for at fjerne døde nits meget hurtigere og mere effektivt end hvis du brugte en regelmæssig kam. Sådanne kamme samt specielle lussprodukter kan købes på ethvert apotek;
 • udføre forebyggelse. Efter proceduren er det nødvendigt at behandle alle undertøj og sengetøj angrebet. For at gøre dette skal det omhyggeligt koges og stryges ved høje temperaturer. Hatte, håndklæder, kamme, sengetæpper er også under behandling. Efter en vellykket kamp mod lus, brug lidt mere tid på hovedbunden, bag ørerne og også på halsen af ​​te træ eller lavendel æterisk olie.

Folkelige måder at håndtere pedikulose på

For tilhængere af naturlige midler til bekæmpelse af lus, er der nogle populære metoder til at slippe af med lus og nitter. Sådanne værktøjer er perfekte til små børn, hvis hud er meget følsom og modtagelig for kemiske angreb:

 • tranebærsaft. Tranebær indeholder en masse citronsyre og kininsyre, som kan korrodere det klæbrige stof, selve skallet på nitterne såvel som larven. Kernen i dens anvendelse er at anvende tranebærsbrus på hovedet og hold i 20 minutter. Derefter skal du grundigt vaske af "masken" med rindende vand. Det er nødvendigt at udføre proceduren i 5-7 dage, kombinere med kæmning for fuldt ud at slippe af med parasitter;
 • en komprimering fra eddike. Fortynd 1 til 1 med vand. Det er dog værd at huske, at langvarig fastholdelse på hovedet kan føre til forbrændinger. Derfor er det meget forsigtigt at bruge et sådant værktøj til små børn;
Brug af petroleum til at fjerne lus og nits på en persons hoved
 • petroleum, blandet i halv med solsikkeolie. Dette komprimeres for at holde højst 15 minutter. Det skal huskes, at petroleum er brændbart. Derfor er det bedre at give præferencer til sikrere midler;
 • maske af løg og 2 æggeblommer. Denne mos skal opbevares i ca. 2 timer, derefter skylles grundigt med vand med tilsætning af citronsyre.

Forebyggelse er altid bedre end helbredelse.

For at undgå infektion med parasitter er det meget vigtigt at overholde reglerne om personlig hygiejne, regelmæssigt tage et bad, ændre sengetøj og undertøj. Prøv ikke at bruge andres hygiejneprodukter: kamme, hatte, tøj, håndklæder eller sengetøj.

Når du bruger sauna, bad eller pool, skal du altid tage et godt bad og bruge kun dine egne hygiejneartikler. Se jævnligt gennem hovedet på dit afkom, hvor du går i børns institutioner. Tog, hospitaler, sommerlejre er en risikogruppe for børn. Glem ikke at spise rigtigt og leve en aktiv sund livsstil. Så vil ingen parasitter ikke være skræmmende.

Smertelindring under epilering

Ansigtshår lynnedslag