Henna hårfarvning

Iransk henna er et naturligt farvestof, hvis anvendelse har ret dybe rødder. Siden oldtiden var det brugt til at skabe unikke tatoveringer og mønstre på neglene. Nu er kvinder over hele verden glad for at bruge henna som en maling og afhjælpning for svækkede, beskadigede og for olieagtige tråde. Så, hvordan du farve dit hår med henna, og hvad nuancer kan du få med dette værktøj?

Fremgangsmåden til farvning af hår med naturlig henna er lidt anderledes end brugen af ​​kemisk farvestof og ser sådan ud:

 1. Vask mit hår med shampoo og tør det med et håndklæde.
 2. Linje langs vækst af hår, vi smeder med enhver fed fløde, som vil beskytte huden mod røde pletter.
 3. Vi opdrætter henna meget varmt, men ikke kogt vand. Blandingen skal ligne tyk cremefløde. Henna pulver sælges i en pakke på 25 gram. Denne taske er nok til et hårhoved af mellemlængde og tykkelse.
 4. Sæt beholderen med farvestoffet i en gryde med varmt vand - 7-10 minutter er nok.
 5. Opdel håret i skillevægge et og en halv centimeter bredt.
 6. Ved hjælp af en kam og børste fordeles henna til hver del jævnt. Gør alt meget hurtigt, ellers vil malingen afkøles og giver ikke de forventede resultater.
 7. Vi pakker først hovedet med en film eller en taske, og derefter gemmer den under et frottéhåndklæde. For at forhindre henna i at lække, læg papirhåndklæder eller servietter langs kanterne.
 8. Eksponeringstiden for henna afhænger af tykkelsen og den indledende nuance af trådene, samt hvilken skygge du vil have. Så mørkt hår kan tage ca. 2 timer, mens 10-15 minutter vil være nok til lys. Så hold processen under kontrol, og endnu bedre, lav en foreløbig test, takket være, som du vil kunne kende det nøjagtige resultat.
 9. Skyl med henna rindende vand uden shampoo. I slutningen skylles trådene med syrnet lotion (vand + eddike eller citronsaft).

Sådan farves hår med henna og få den ønskede skygge

Goddag, mine kære læsere! Nu har alle spørgsmålet "hvilken gave at vælge for medlemmer af din familie?" nyttigt produkt. Og ikke engang fordi det fastgør ægteskaber...

Fra denne artikel lærer du:

Som min ven giftede jeg mig næppe med Turk...

For et år siden fortalte en af ​​mine venner den følgende historie: En Turk var omsorg for hende, alle forsøgte at forkynde sine forældre, men hun var det ikke. Jeg ville rulle det ind i tæppet og gå til Istanbul, men så gik jeg til tricket. Han bragte en pose med pulver, bad om at åbne den og hælde den på en palme. En ven lo og nægtede, Turken mistede sit humør og forstyrrede ikke længere. Hvad var der?

Det viser sig, at bruden, som et tegn på loyalitet med brudgommen, i nogle lande skulle tilbringe natten med henna i hånden. Om morgenen ville farvestoffet efterlade en plet på håndfladen, hvilket betød næsten et kontraktligt ægteskab. Turk håbede at henna ville hjælpe ham med at holde foreningen sammen, ser du?

Og alligevel henna eller de blader af den uforgængelige lawsonia er russiske kvinder mere kendt som et middel til at male hår i hjemmet, men har nogen nogensinde tænkt på dens skade?

At være eller ikke at være henna på dit hår?

Jeg ved ikke om dig, men mig, der stod foran tælleren for mange år siden, blev sandsynligvis købt af henna's billige. Mindre end noget, tænkte jeg på effekten og den videre anvendelse - jeg ønskede selv at ændre mit udseende (det er aldrig for sent for enhver "tante for 25") og gøre det med minimal skade på familiens budget. Så værdsatte jeg alle hendes helbredende egenskaber, splittelsen af ​​split-ender og evnen til at skabe volumen ved at fortykke håret.

Henna fungerer som en film til håret, justerer sine skalaer, modstår aggressive omgivelser som salt havvand eller varm sol. Det forbedrer endda vand-fedtbalancen, som kan bidrage til væksten af ​​nyt hår og ødelæggelsen af ​​skæl. Påfør dette pulver og i hårets sundhed.

Hvilken effekt vil du få efter henna henna?

 • Gør håret skinnet (en halv kop henna, en fjerdedel vand, rå æg. Blandingen vil blive forberedt om 30 minutter)
 • For at overvinde tørt og sprø hår (som i den tidligere opskrift, brug 2 spsk yoghurt i stedet for æg)
 • Opnå smag (Tilføj en fjerdedel af en teskefuld ingefær, kanel, sort peber og muskatnød til henna og vand)
 • Styr håret (farveløst henna egnet til brug)

Interessant! Farveløs henna var kendt i det 16. århundrede f.Kr. Det ændrer ikke hårfarve og har en antiseptisk virkning. Det er rygter om, at stoffet endda kan fjerne hovedpine og etablere blodcirkulation.

Der er en anden side til vores produkt - negativ, og jeg skal advare dig om det. Det er bedre ikke at bruge det til farvning af tørt hår, fordi det indeholder tanniner og nogle syrer. Håret ret hurtigt kan blive sløvt, hårdt og begynder at falde ud.

Derudover bør du forstå, at mens du maler med henna, er det bedre ikke at bruge kemiske farvestoffer - der er risiko for at blive grøn eller violet. Og hvis overgangen er uundgåelig, skal du først forberede håret til det, for eksempel lave 3-4 regenererende masker på kefir. Denne samme magiske opskrift vil være nyttig, hvis du havde en kemisk vifte eller fremhæve, før du bruger henna på dit hår, og nu har du besluttet at begynde at bruge naturligt farvestof.

Men hvis du har vejet og besluttet at tage en chance, så er mit råd til dig: Vælg iransk henna. I sin palette, når de blandes med andre komponenter, vil du finde mange flere nuancer end i indiske.

Jeg male brunt hår jeg...

Og nu har du startet processen med farvning. Forvaskede hår, frigøre dem fra overskydende fedt. Sæt på handsker, fordi henna kan plette hænder, og det vil være problematisk at vaske det af. Behandlet hovedbunden, nakke, ører fedt fløde.

Du begynder at fortynde blandingen. Gør det i glas eller plastik. Kan jeg tage keramik? Du kan. Det vigtigste - ikke fra metal, der kan reagere med maling.

Du tilføjer varmt vand til pulveret, men ikke kogende vand, du behøver ikke at "brygge" blandingen i flere timer. Tilsæt olier eller stoffer, der bidrager til udseendet af et surt miljø, f.eks. Citronsaft, æblecidereddike eller samme kefir.

Begynd at anvende sammensætningen på håret. Normalt den første til at farve håret på kronen eller på bagsiden af ​​hovedet, og til sidst - på templerne, bag ørerne og i panden, siden her er de sædvanligvis tyndere. Mellem afskæringerne forlader 1-1,5 centimeter.

Enkle regler

 • Påfør henna til rødderne, og fordel derefter farvestoffet over hele længden af ​​håret ved hjælp af en kam.
 • Pak dit hoved med et håndklæde. Henna elsker varme (og også hovedet!).
 • Det er nødvendigt at vaske pulveret fra håret med rigeligt vand uden at tilføje vaskemidler.
 • Hårtørr så tør ikke.
 • Vask ikke dit hår efter maling i tre dage. Jo længere du ikke vasker - jo lysere og rigere bliver farven.

Hvor meget skal vi holde vores pulver på håret? Det hele afhænger af, hvad du vil have som følge heraf.

Hvis du vil helbrede dit hår med henna, så skal du vente kun 15-10 minutter. Hvis dit ønske er at erhverve en rød eller rød farve, så lad den være ved 40. Er du en brunette? Så kan du holde i to timer. Hvis du har blondt hår, så i tredje minut vil du kunne få en gylden skygge og på det sjette - lyse røde hår.

Farve vil tage mere, hvis du venter på effekten, drikker en kop kaffe - det vil øge blodcirkulationen i hårlinjen.

Hvilken farve skal du vælge?

Lysstyrken af ​​farven kan afhænge af hennaens holdbarhed. Hvis pulveret har en grå-grøn farve, så er den frisk, hvis den allerede har fået en brunfarve, så er det sandsynligvis ikke længere egnet.

Takket være farvestoffet i henna kan du få nogen skygge, der spænder fra guld og slutter til blå-sort. Alt afhænger af koncentrationen og tilsætningen af ​​yderligere stoffer.

 1. For at få kobberfarven har du brug for 200 gram rabarber og en flaske tør hvidvin. Sæt blandingen på ilden og "kog", indtil den forbliver nøjagtigt halv. Derefter sænkes indholdet af posen henna og holder blandingen i en halv time på håret. I stedet for vin kan du selvfølgelig bare tage vand. Og for mørkere gyldne nuancer vil safran (2 gram) eller kamille (2 spsk) gøre.
 2. Rød-kirsebærfarve opnås ved at tilsætte sukkerroer. De siger, det kan endda slå en mauvefarve.
 3. Mahogni farve vises når man blander henna med kakao (3-4 spsk). En kastanje - med malet kaffe (4 teskefulde pr. Glas vand) og valnødskaller (2 spsk).
 4. Chokoladefarvet hår hjælper dig med at recolourere en pakke henna med tilsætning af en spiseskefuld humle. I rød med en kobber skygge - fire poser af stoffet og to skjeer af blomster honning med en ske med nelliker.
 5. Hvis du vil tilføje en rød nuance til din naturlige sorte farve, bør du bedre lette dit hår med hydrogenperoxid (30-40 g).

Husk! Ingen af ​​de hennaer, du har set på hylderne, kan lette dit hår. Er henna foran dig? Det betyder, at en clarifier bliver skubbet på dig, og det er desuden meget billigt. Du kan miste dit hår med ham for evigt.

Henna og en million gråtoner

Ikke mindre populært naturligt farvestof er Basma. Du har sikkert hørt, at de nogle gange farger deres hår med henna og basma på samme tid.

Basma er et grønt pulver som følge af slibning af indigo nedre blade. Den relevante litteratur tyder på, at selv profeten Muhammad selv ikke foragtede at bruge den!

Pulveret er taget i lige proportioner med henna for at male i kastanjens farve. Hvis du vil have blåt sort hår til sidst, så skal du sætte basma i parabolen dobbelt så meget. Brons nuancer? - to gange mindre

Jeg vil have en anden!

Det sker, at den resulterende farve ikke er behagelig og så spørgsmålet "hvad skal man gøre?" Vises. Med hensyn til henna er alt både enkelt og vanskeligt på samme tid.

Årsagerne til at opnå den "forkerte farve" kan være hårets stærke porøsitet, dets struktur samt den naturlige farve.

Hvis du i løbet af den første dag efter maleriet forstod, at brugen af ​​henna stadig ikke handler om dig, er der intet tidspunkt at vente på den tredje dag, hvor farven bliver intens og dyb, når den endelig ses under påvirkning af ilt. Skyl håret grundigt flere gange med shampoo.

Hvis farven virker smuk til dig, men du skal gøre den mindre lys, så kan du neutralisere den ved at gnide opvarmet vegetabilsk olie ind i dit hår. Så snart proceduren er afsluttet, skal du begynde at arbejde med en hårtørrer, vask derefter med shampoo. Du gentager alt, indtil dine ønsker bliver til virkelighed.

Tværtimod synes det for dig, at der ikke er nok juiciness, hvad så? Derefter i løbet skal du sætte æteriske olier, for eksempel te træ, røgelse eller eukalyptus. Hvis du tilføjer et par dråber lavendel, så samtidig og redder din hud mod irritation - det betragtes som allergivenligt og egnet til brug selv til gravide og småbørn. Opskrifter med geranium eller rosmarinolie er også kendt.

Jeg kan lide farven, men det ville ikke gøre ondt for at fjerne rødmen... de vil spare dig: et afkog af kamille eller nælde, duftende gurkemeje, ingefær (som dog kan skabe en brændende effekt), citronsaft.

Ingen rød, men du vil have mørkere hår? Brug stærk te eller infusion på egebark. Prøv at opnå den ønskede nuance med kaffe eller kakao.

Hvad er resultatet

Som du forstår, er henna ikke et så uskadeligt værktøj, som det ser ud til, du skal være på vagt med det. Det kan lette dit hår og så vil dit volumen kun drømme om dig. Men det kan tilføje en ekstra farve, fremhæve til dit smukke kvindelige billede. Prøv at ændre dig selv, dit udseende, mens du er ung med din sjæl og føler styrken i dig selv!

I dag har jeg alt. Jeg kan kun sige, at jeg selv er en stor fan af iransk henna, og i mange år har jeg nu styrket mit hår med det. Ofte spørger folk mig om forskellige hemmeligheder af udseende, siger jeg: - læs min blog, med hjælp du vil lære alle mine hemmeligheder. Del med venner, abonner på opdateringer. Se dig i næste artikel!

Henna hårfarvning: funktioner i ansøgningen og regler for avl for at opnå forskellige nuancer

Periodisk ændring af billedet til en moderne kvinde er et naturligt ønske. Dette opnås bedst ved at ændre hårets farve. Der er mange typer maling til dette, men ikke alle af dem efterlader krøller sunde efter en sådan procedure.

De kemiske komponenter indeholdt i de fleste af dem vil under alle omstændigheder påvirke dem negativt. Henna hårfarvning er den bedste løsning, der hjælper med at give dem næsten enhver farve: fra lyse ild til næsten sort.

Farve hår med henna vil hjælpe med at holde dem sunde, mens du ændrer farven til det ønskede

Positive og negative kvaliteter

Når du bruger dette værktøj for at male stængerne, vil de ikke kun forblive sunde, men også forbedre deres tilstand. Det skal dog anvendes korrekt, ellers kan du få et negativt resultat af det.

Fordele med korrekt brug

Billedet viser, hvordan henna hårfarve forbedrer hårets tilstand.

Henna er et naturligt farvestof, så det er garanteret, at der ikke er nogen skadelig kemi. Tværtimod er det mættet med gavnlige stoffer, der, når de er malet, har en positiv virkning på krøllestruktur og tilstanden af ​​hovedbunden.

Efter påføring af det:

 • strukturen bliver stiv, elastisk;
 • nedfald stopper;
 • pærer styrket;
 • stænger er mættet med fugtighed;
 • skæl vil forsvinde.

En vigtig fordel ved dette værktøj er også det faktum, at den resulterende nuance varer lang tid. Det forårsager ikke allergiske reaktioner, så alle kan males med det uden undtagelse. Lawsons farvestof dækker hvert hår med et tyndt lag, hvorigennem UV stråler ikke trænger ind. Prisen på dette naturlige produkt er ret demokratisk.

Negative sider

Lawson pulver kan have en dårlig effekt på krølle tilstand, hvis brugen er ukorrekt. For ofte farvning fører til alvorlig tørhed af dem såvel som hovedbunden. Tipene som følge af dette kan begynde at opdele.

Selv blandt de negative egenskaber ved dette produkt kan identificeres:

 • "Frayed" farvning i tilstedeværelsen af ​​gråt hår (sådan hårmaleri med henna i billedet ovenfor);
 • umuligt at male henna på mørkt hår;
 • Ikke alle har en behagelig lugt under proceduren.

Betal opmærksomhed! Efter maling er dette pulver forbudt at gøre perm.

Egenskaber ved anvendelse og teknologi til maleri

Moderne skønhedssaloner bruger det ikke, såvel som andre naturlige produkter til maleri krøller. De fokuserer på kemiske pigmentformuleringer. På den ene side er det meget hurtigere, det er lettere at finde den rigtige nuance, og resultatet er næsten 100% forudsigeligt. På den anden side er prisen på naturlige farvestoffer tilgængelig for mange, så du kan ikke tage meget for en sådan procedure.

Henna og Basma bruges bedst muligt uafhængigt. De giver mulighed for at eksperimentere med egne hænder med toner og spare en betydelig sum penge fra familiebudgettet. Derudover er det så rart at indse, at du er skaberen af ​​din egen individualitet.

Hemmeligheder for effektiv farvning

Henna farvning af hår vil være af høj kvalitet, hvis dette værktøj anvendes rigeligt.

Ikke sikker på, hvordan du farver dit hår med henna derhjemme? Denne virksomhed har sine egne nuancer:

 1. Du bør aldrig bruge, når du vasker dit hoved, før du måler klimaanlæg. Dette vil reducere alle anstrengelser til nul.
 2. Antallet og sammensætningen af ​​den færdige maling afhænger af længden af ​​ordren. For at opnå det bedste resultat skal de "indløses" i den. Det vil sige, "grådige" anbefales ikke.
 3. Det er ikke nødvendigt at lave maleri med dette værktøj, hvis fremhævningen er blevet gjort tidligere.

For hår af forskellig længde kræves en individuel mængde lavsonia pulver: 50-100 g for korte; 200 g - længde til bunden af ​​nakken; 300 g - til skuldrene 400 g - op til taljen.

PÅ BEMÆRK! For ikke at ty til brugen af ​​skalaer, kan du bruge et glas / spiseskefuld. I et 200 gram glas er 100 g Lawsonia pulver placeret, og i en spiseskefuld - 7 g.

Hvad kræves til maleri

At farve dit hår med henna, skal du forberede handsker, skal du have glas og en børste.

Før maleri skal du forberede alt, så du ikke behøver at lede efter noget. Processen vil kræve:

 • hårnål, som vil blive fastgjort farvede tråde;
 • et ark til at dække sig fra malingen;
 • plastpose eller bruser cap;
 • børste, kam;
 • en kop / skål (kun glas eller keramik);
 • unødvendigt håndklæde
 • pensel;
 • engangshandsker;
 • træsked til æltning farve sammensætning.
til indhold ↑

Trin for trin maleri proces teknologi

Alle ting fra listen skal være tæt på dig. Så alt går efter planen, ingen uforudsete situationer vil opstå.

Instruktioner til maling af egne hænder er:

 1. Blandingen fremstilles. Beregningen er lavet ud fra længden af ​​krøllerne.
 2. Omhyggeligt kæmmede krøller. Først den sædvanlige børste, så en kam med en bred, og derefter med en lille tand. Hovedet er opdelt i skillevægge.
 3. Smørrede ører og grænser nær væksten af ​​hårcreme.
 4. Brug engangshandsker.
 5. Der tages en børste, og farveprocessen begynder. Du skal starte fra toppen og flytte til panden.
 6. Efter at have arbejdet gennem alle zoner på hovedet, bliver krøllerne farvet forsigtigt over hele længden. For at gøre dette blæser blandingen med hånden i handsken, fordeles jævnt langs strengene, så bevæges der som om under vask. Alle handlinger skal være så forsigtige som muligt.
 7. Håret lægges på toppen af ​​hovedet, pakket i en badekåbe / plastpose og oven på alt dækket med et håndklæde.
 8. Du kan gå om din virksomhed. Efter det rigtige tidspunkt "komprimeres" ud, og malingen vaskes omhyggeligt. Fremgangsmåden udføres, indtil vandet bliver gennemsigtigt.

ADVARSEL! Henna maleri på mørke krøller udføres af en lignende instruktion. Forvent ikke at dit hår efter det vil få en saftig rød nuance. Denne farve er næsten magtesløs på denne farve, men kan fordybe den naturlige skygge, hvilket giver krøllens kraft og udstråling.

Fortynding og proportioner afhængig af den ønskede farve

Billedet viser de mulige nuancer, der kan opnås ved hjælp af kun henna, afhængigt af basisfarven og strukturen.

Farven opnået ved farvning af lavsoniapulver kan være helt anderledes. Det afhænger af kvaliteten af ​​maling og hårets struktur. For hver person er de individuelle, fordi de reagerer anderledes på farvestoffet.

Og den tid der er nødvendig for at fastsætte den samme nuance, vil hver person have sin egen. For at få mørke farver, herunder chokolade eller rige kastanje, skal du blande henna plus basma i en vis mængde.

Basma er et andet naturligt stof, der anvendes i skønhedsindustrien. Dette vegetabilske pulver har en grå-grøn farve. Basma er opnået fra bladene af indigo planten og bruges til farvning i mørke farver. Kombineret farvning af hår med henna og basmoy giver dig mulighed for at eksperimentere med dit hår.

Bordet af proportioner og eksponeringstiden ved farvning af forskellige nuancer af hår med henna og basma til opnåelse af en specifik farve.

Det er godt at vide! Ren Basma bruges ikke til farvning af hår. Dette gælder især for personer med udtalt grå hår. Det er tilstrækkeligt at huske Sergei Filippovs karakter fra den sovjetiske film "12 stole", som modtog et grønligt-blå hår efter lignende forsøg. Vask væk sådan et "resultat" er meget problematisk.

Hvordan farve hår med henna og basma for at få interessante nuancer? Det er ret simpelt, bare følg nedenstående anbefalinger.

"Mættet kastanje"

Billedet viser resultatet af farvning af hår (mættet kastanje) med henna og basma i forholdet nedenfor.

Du ved ikke, hvordan du farger dit hår med henna i kastanjebrune farve? Det er ret simpelt. Det er kun nødvendigt at tilføje brygget kaffe og basma til pulveret fra blade af lawsonia.

Denne maling fremstilles som følger i følgende proportioner:

 1. En pakke henna (ca. 152 g) blandes med 2 pakker basma (125 g). For at opnå den ønskede farve hældes blandingen med stærk kaffe og får lov til at brygge i ca. 2,5 timer.
 2. Honning (et par spiseskefulde) og 5 kapsler E-vitamin tilsættes. Det nærer og fugtiger huden og pærerne.
 3. Alt er blandet med en træske.
 4. Malingen ifølge den ovenfor beskrevne teknologi anvendes som påtænkt.
til indhold ↑

"Bitter Chokolade"

Hårfarve er en bitter chokolade lavet med henna, basma og kaffe.

Det er muligt at farve hår med henna i chokoladefarve ved at tilføje basma til det. Finesserne ved at lave en sådan sammensætning:

 1. Tag lige 2 komponenter og bland derefter. I dette tilfælde er det nødvendigt at beregne, hvor meget pulver der kræves under hensyntagen til længden af ​​strengen.
 2. Tilsæt malet kaffe til blandingen (4 spiseskefulde).
 3. Hæld den resulterende masse af hvidvin for ikke at blive for tykt eller flydende.
 4. Sæt i et vandbad.
 5. Lad massen varme op og straks begynde at male.
 6. Hold denne sammensætning på hårbehovet omkring 2,5 timer.
til indhold ↑

lilla

Lilla hår henna og rødbeder

For at opnå denne effekt har du brug for lavsonia pulver fortyndet i rødroesaft. Den kan udskiftes med klemmer fra elderbær eller friskbrygget karkade-te.

Mørk tone

For at blive næsten sort blandes henna og basma i et forhold på 1: 2, fyldt med vand og forsigtigt jordet. Lav en meget tyk blanding. For at få en dyb sort farve, sidde i en plastikpose og med et håndklæde på hovedet vil have omkring 3 timer, ikke mindre.

Betal opmærksomhed! Det er muligt at få næsten sort farve øjeblikkeligt at fejle. Det endelige resultat vil kun være kendt om en dag eller endda i to.

Grå hårmaleri regler

Henna og Basma er perfekt kombineret med hinanden og maler i fællesskab over gråhår godt.

Jo ældre en person bliver, desto mere mister sit hår farvepigment. Efter ganske lang tid er den helt misfarvet. For nogle er dette øjeblik ikke vigtigt.

Men mange kvinder er meget bekymrede over udseendet af hvide hår, men ønsker ikke at bruge unaturlige farvestoffer. Spørgsmålet er meget relevant for dem: hvordan man farver grå hår med henna, så de bliver sunde?

Det skal bemærkes, at dette naturlige farvestof med gråt hår er inkompatibelt, da i farvningsprocessen vil alle de hvide hår blive gulrot eller orange-rødt. Alternativet er at tilføje andre stoffer til pulveret.

 • Basma;
 • infusion af kamille apotek;
 • valnød infusion;
 • naturlig kaffe (jorden);
 • boragsaft
 • safran pulver;
 • og andre.

Henna uden urenheder på gråt hår kan male dem ujævnt, som i billedet.

Nogle finesser, når farve grå hår med henna med forskellige naturlige tilsætningsstoffer er som følger:

 1. Test den færdige maling på en separat streng. Husk hvor mange minutter det tog at færdiggøre maleri. Den allerførste procedure er at bruge nøjagtig samme tid.
 2. Efter et par dage gentages farvningen. Hold malingen i ca. 2 timer.
 3. Kaffe-, kamille- eller valnødekstrakter er egnede som tilsætningsstoffer til dette pulver. De vil give ædle nuancer, hvilket eliminerer dannelsen af ​​lyse røde toner.
til indhold ↑

Måder at slippe af med henna

Kefir gær maske vil gradvist reducere henna fra håret.

Hvis du vil have mangfoldighed, og hårets hoved er malet med Lawsonia pulver, skal du ty til forskellige tricks. Denne farve holder trods alt håret i lang tid. Hvad skal man gøre Du kan bare vente. I løbet af denne tid vil strengene vokse tilbage. Sandheden vil være mindst seks måneder eller et år, hvis håret er skulderlængde eller længere.

Du kan gøre nogle ofre ved hjælp af den aggressive metode til "skylning" - en maske med alkohol. Til dette skal du:

 1. Find alkohol 70%.
 2. Fugt svampen med alkohol og gnid det med hår.
 3. Gør intet omkring 7 minutter.
 4. Påfør al olie på toppen af ​​alkohol (olivenolie er ideel).
 5. Hvis du vil pakke dit hoved med klæbende film eller sætte på en taske / bruserhætte, ruller du turbanen ud af et håndklæde.
 6. Hold denne "komprimere" i 40 minutter.
 7. Brug blød shampoo til at skylle.
 8. Gentag alle handlinger igen efter et par dage.

Der er måder at slippe af med henna og enklere. De er ikke så aggressive, men de skal udføres et stort antal gange for fuldstændigt at "vaske" den irriterende farve. Til sådanne formål, egnet olie eller kefir-gær maske, skylning med eddike, vask hovedet med sæbe.

Er det muligt at farve hår efter henna og hvordan man gør det bedre. Dette er ikke et særskilt kort emne, så hvis sådan information er af interesse, kan du finde ud af det ved linket.

Endelig

Som det blev klart, vil det være nemt at male med henna alene. Men hvis du har spørgsmål, kan du se alt i videoen. Har du erfaring i denne sag? Eller kender du nogle eksklusive farvemuligheder ved hjælp af naturligt Lawsonia-pulver? Skriv om dem i kommentarerne.

Hvordan vælger henna og farvning dit hår korrekt, så der ikke er nogen skuffelser

Et hvilket som helst maleri af krøller i varierende grad, krænker strukturen af ​​hårstænger. Dette kan undgås, hvis du tager for proceduren naturlige produkter. Mange kvinder praktiserer henna hårfarve, fordi det giver den ønskede skygge og helbreder tråde. Farven vil ikke nødvendigvis være rød - du kan vælge brune, gyldne eller rødlige toner. Kombinationen af ​​henna med andre naturlige ingredienser er en anden måde at diversificere paletten af ​​nyttige farvestoffer. For at succesfuldt vælge et farveskema, maling korrekt hjemme og reparere resultatet i lang tid, skal du omhyggeligt studere plantesammensætningen og alle nyanser af dens anvendelse med eksempler fra billeder og videoer.

Hvad er henna, hvordan er det anvendt

Homelandet af naturlige råvarer er landene i Centraløsten og Nordafrika. Det er der der vokser to meter blomstrende busk med en bestemt lugt Lawsonia er en ikke-bladagtig, fra de blade, hvorpå henna er opnået - et grønt pulver.

Det giver krøllerne en klar skygge og bidrager til deres forbedring, fordi den har en rig sammensætning, som omfatter:

 • Chlorophyll er en antioxidant der positivt påvirker tilstanden af ​​huden;
 • polysaccharider - fugter huden og normaliserer talgkirtlerne;
 • harpiks - giver hår glans og silke;
 • Hennotansyre - har en antibakteriel virkning, reducerer inflammation, fjerner skæl og styrker rødderne. Det er ansvarlig for skygens lysstyrke;
 • pektiner - reducere fedt, omslutte håraksler, visuelt gøre hår tykkere, absorbere toksiner;
 • estere, vitaminer - forbedre blodcirkulationen, tone op i huden.

Henna til hår er hentet fra buskens nedre blade. De øvre vaskes også i pulver, men det bruges til at skabe midlertidige tatoveringer på huden og farvestoffet.

Til forskel fra kemiske farvestoffer har henna en helt naturlig sammensætning, ikke beskadiger strengene og styrker endda hårene, aktiverer deres vækst. På grund af dette er plantekomponenten brugt til farvning ikke kun krøller, men også øjenvipper, øjenbryn og til mændeskæg. Mange saloner tilbyder denne service, du kan også selv udføre proceduren.

Det er vigtigt! Farvning med henna kræver forsigtig forberedelse og længere holdbarhed end ved permanent maling.

Typer af Henna

Afhængigt af oprindelseslandet og de forskellige muligheder for naturlig farvestof er der flere nuancer af henna til hår.

iransk

Tillader dig at få en rig rød farve. Det går godt sammen med andre naturlige ingredienser for at opnå et varieret udvalg: fra karamel til chokolade. For at gøre dette kan du blande farvestoffet med kaffe, gurkemeje, cikorie, æteriske olier og afkog af urter.

Irans indbyggere kombinerer nødvendigvis henna med etere for at genoprette tråde, fugte dem, styrke dem og også tilføje skinne.

Sudans

Grønt pulver med samme navn til hårfarvning i salonen eller hjemme er bragt fra Saudi Arabien. Det bruges til at opnå en kobber skygge, som er holdbar og rig.

Ofte er Sudanese henna kombineret med Basma. Du kan kombinere dem i en beholder og få en varm rødlig kastanjefarve. En anden mulighed er at konsekvent farve hår i to faser (henna skal være den første). Som følge heraf får håret en kold asketone.

indiske

Den har en rig palette, præsenteret i fem farver. Naturlig maling er:

 • gylden;
 • brun (kastanje);
 • bordeaux;
 • mahogni;
 • sort, som er mere som et strejf af mørk chokolade.

Den indiske version af pulver fra lawsonia anvendes i vid udstrækning til terapeutiske formål: mod hårtab, for at bekæmpe skæl, for at genoprette håret efter udsættelse for kemisk farvestof eller krølning. Denne henna kan også kombineres med andre sorter af vegetabilsk farvestof, andre naturlige ingredienser (gurkemeje, te, kaffe, vin, sukkerroer og andre).

farveløs

Det bruges i tilfælde, hvor hårfarven passer dig, og deres tilstand er ikke.

Denne variant af naturlige råstoffer er fremstillet af stammer fra Lawsonia, der er uden farvepigmenter, men de har et komplet udvalg af nyttige stoffer.

Farveløs henna bruges til:

 • giver krøller elasticitet, glans, elasticitet;
 • fjerne skæl;
 • styrke folliklerne
 • stimulere vækststimulering
 • løsninger på problemer med for højt fedtet hår.

hvid

Som et resultat af brugen af ​​et sådant lægemiddel bliver krøllerne lysere af flere toner, og ifølge nogle producenter bliver de helt hvide.

Husk: Det er umuligt at opnå denne effekt på en gang med naturlige farvestoffer, især hvis en brunhåret kvinde eller en brunette udfører sådanne forsøg. Blandingen, kaldet hvid henna, indeholder virkelig urte ingrediens, men i små mængder. Resten er syntetiske additiver, der aggressivt påvirker strukturen af ​​trådene, ligesom klareren gør.

Værktøjet er billigt og med korrekt brug er det ikke meget hårdt. Men selvfølgelig har der ingen helbredende virkning på krøller som andre typer af vegetabilsk farvestof.

Advarsel! Lyserød, lilla, sort og anden farvet eller tonet henna er resultatet af syntese af kemiske komponenter, og ikke naturlige råmaterialer. Undersøg omhyggeligt sammensætningen på emballagen, for ikke at købe stoffet, men kun vagt minder om pulver fra lawson.

Fordele og ulemper

Brugen af ​​naturlig hårfarve er uvurderlig, og er det håret:

 • spilder ikke fra kemiske sammensætninger. For mange piger er valgproblemet - maling eller henna - ikke engang det værd;
 • Det bliver mere sundt, glat og skinnende;
 • får en klar skygge;
 • begynder at vokse hurtigere.

Henna styrker hårets rødder og regulerer talgkirtlen. Det er nyttigt, at det kan slippe af med problemer med skæl og tab. Hår splittes og brydes mindre.

Andre væsentlige fordele ved vegetabilske råvarer: Har flere smukke farver, er billig og kræver ikke særlige færdigheder i applikation, der er egnet til farvning af hår derhjemme, forårsager næsten ikke allergiske reaktioner.

Hvad er den bedste henna for krøller? Den der ikke indeholder syntetiske ingredienser og passer bedst til din farvetype.

Samtidig advarer mange forskere, trichologer og frisører kvinder mod den hyppige brug af den naturlige komponent i farvning. En af de største ulemper ved henna er, at med regelmæssig farveændring med sin hjælp bliver trådene tørre og enderne splittes.

Vigtigt punkt! For dem, hvis hår ikke tilhører den fede eller normale type, kan du bruge farvestoffet ikke mere end 1 gang om 2 måneder (den farveløse version - en gang i 2 uger).

Andre ulemper ved vegetabilsk pulver:

 • ikke meget effektivt farvet grå hår og blondt hår;
 • passer ikke godt sammen med kunstige farver;
 • Retter krøller efter perm;
 • falme i solen;
 • hvis misbrugt, kan det gøre tråde kedelige, hårde, fremkalde tab af håraksler.

Nogle frisører er overbeviste om, at hennafliser, hvor andre næringsstoffer er tilsat, giver store fordele for ikke at pulver.

Kontraindikationer

Der er ingen kategoriske kontraindikationer for brugen af ​​agenten, men der er en række begrænsninger, når brugen af ​​naturlige råvarer bliver uønsket:

 • Nylig bio eller kemisk bølge;
 • foreløbig permanent farvning
 • tør hovedbund og samme hår;
 • naturlig eller kunstig blond - med en høj grad af sandsynlighed krøller vil få en grønlig eller gullig farvetone;
 • graviditet og amning - på grund af hormonforandringer kan håret ikke ændre farve.

Mange mødre og deres døtre er interesserede i spørgsmålet om, hvor gammel han kan males med henna. Fabrikanter giver ikke klare instruktioner i denne sag, men hvis en ung skønhed på 12-14 år spørger om at ændre den naturlige farve, er det bedre at bruge en naturlig sammensætning end en kemisk.

I fora deler nogle kvinder den positive oplevelse af farvning af håret af selv 10-årige piger. Anvendelsen af ​​naturlige råvarer skal være rimelig og moderat, især når det kommer til barnet. Produktets kvalitet er også vigtig. Henna fra Lady Henna, Lush og andre virksomheder har fået gode anmeldelser.

Henna hår nuancer

Den mest imponerende er henna hårfarvning på piger med mørke krøller. De er egnede til næsten alle nuancer af alle sorter af pulver eller fliser. Brown Indian henna - den bedste mulighed for ejere af lysebrunt eller lysebrunt hår.

Hvis du tilføjer gurkemeje, kan du få en lækker farve af mælkchokolade. Den ædle skygge af burgunder kan fortyndes med sukkerroer juice: mørke krøller får en skygge af moden kirsebær.

Naturligt brunt hår harmonerer perfekt med henna mahogny eller sort.

Farve fra Iran vil give en lys rød farve. Men hvis du tager det som grundlag og kombinerer med andre naturlige ingredienser, vil der være en glimrende lys palette af gyldenbrune og rødlige toner:

 • for at blive rig brun, chokolade, kastanje, skal du tilføje kaffe, muskatnød, valnødskaller, afkogning af egebark;
 • auburn hårfarve - resultatet af en kombination af iransk farvestof med kanel, en lysere rød nuance - resultatet af en kombination med ingefær eller persille, te-træ;
 • afkogning af løgskræller vil skabe en attraktiv farve til okker og gurkemeje eller kamille - gylden;
 • mandarin og appelsinskræller vil give dit hår en gul-orange farve;
 • Tilsætningen af ​​cikorie vil give dig mulighed for at få en creme-gylden tone;
 • Smuk rubinfarve vil give juice af rødbeder, tranebær eller rødvin;
 • at få en blomme, du skal føje til det iranske farvestof saftige ældrebær;
 • Hvedefarve vil være resultatet af blanding af naturlige råvarer med kamilleafkogning, mælkebøtterod eller peberrod.

Advarsel! Ud over at give håret den ønskede farve har alle disse kombinationer en positiv effekt på hårets tilstand, nærer det, mættet med vitaminer, styrker rødderne og forbedrer blodcirkulationen.

Selvom pulver fra lawson ikke anbefales til blondiner, er nogle af de forskellige kombinationer af iransk maling med naturlige ingredienser også velegnede til dem, der har lysebrunt hår. Først og fremmest vedrører det lysrøde, gyldne nuancer og også fløde, hvede.

Du kan også være opmærksom på den gyldne indiske henna. For at øge effekten tilføjer nogle blonde ejere gurkemeje og kanel til det.

Naturligt farvestof fra Sudan, som giver en kobberskygge på kastanjebrun og lyse rødt - på lys, ofte kombineret med basma, samt farveløst henna. Som et resultat kan du få et par smukke toner til at male grå hår eller give en lys farve til blondt, mørkt hår.

Nogle succesfulde kombinationer:

 • Sudan + farveløs (1: 1) = jordbærblond på grålåse eller lysrød på brune, brune krøller;
 • henna + basma i forhold 1: 2 = rige brune og kun på sort hår - dyb kastanje;
 • Hvis du kombinerer de samme farvestoffer i lige store mængder, får du et brunt kobber af forskellig grad af mætning (afhængigt af hårets originale farve).

Også for gråt hår kan du tage en brun indisk sort naturfarve. Godt resultat giver en kombination af kaffe. For at dække gråtoner kan du have brug for mere end en gentagelse procedure. Det hele afhænger af hårets aksels type og struktur.

Er det muligt at farve farvet hår med henna

Du bør ikke bruge en vegetabilsk sammensætning til at male håret efter den kemiske sammensætning, fordi farven som følge heraf bliver uventet. Det samme er tilfældet, hvis du vil anvende et permanent stof til håret, der tidligere er malet med henna.

Anmeldelser af mange piger og frisører indeholder advarsler: i dette tilfælde er det sjældent for enhver at undgå en grøn skygge eller et gul pigment, da det naturlige farvestof omslutter tråde, hvilket forhindrer de kemiske komponenter i at ændre deres struktur. Dette er især mærkbart, hvis du først skal bruge henna til farvning, og så skal du lette krøllerne.

Rådet. At udføre sådanne manipuleringer derhjemme er næsten umuligt. Hvis du vil lære at farve dit hår efter henna, skal du kontakte mesteren i salonen.

Regler og funktioner, Application Tips

 1. Før du køber, skal du kontrollere produktets holdbarhed. Tag ikke et udgået og for billigt produkt: dets kvalitet vil være i tvivl.
 2. For at forberede sammensætningen må du ikke tage metalredskaber. Udskift det med glas (keramik eller plast kan plette).
 3. Fortyndet henna bør straks være i den rigtige mængde. I køleskabet står det ikke.
 4. Du kan ikke brygge tørt betyder kogende vand. Det er tilladt at bruge varmt vand, hvis temperatur varierer mellem 70-80 ° C.
 5. Ejere af tynde tråde er bedre at erstatte vand med kefir. Før fortynding af den naturlige farvekomponent opvarmes det fermenterede mælkeprodukt, inden det tages ud af køleskabet.
 6. Den optimale mængde henna til hår på op til 10 centimeter i længden er ca. 100 gram, til karet - 200 gram. Hvis krøllerne når skuldrene, skal du have 300 gram, til taljen - 0,5 kilo. Dette er en omtrentlig retningslinje, uanset om du vil male over grå hår eller ønsker helt at ændre hårets farve.
 7. Bemærk venligst, at den resulterende sammensætning skal ligne en tyk creme eller fløde. Væske vil strømme gennem hår, tøj.
 8. Hvis du vil fortynde farvestoffet, forberede det på et vandbad. Det tillader ikke lægemidlet at afkøle, fordi henna skal anvendes varmt. Det er umuligt at bruge en mikrobølgeovn til opvarmning!
 9. Før farging af håret helt, første tonede 1-2 tynde låse for at forudsige resultatet.
 10. Spred farvestoffet i en ren krølle, startende fra bagsiden af ​​hovedet: dette område er malet det værste.
 11. Håndter gråstrenge først.
 12. Eksponeringstiden afhænger af det ønskede resultat. Hvis du vil have en lysfarve, vil 5-30 minutter være tilstrækkeligt, for fuld maling skal du bruge 30-120 minutter. Mindstiden er angivet for tyndt og let hår.
 13. Skyl henna helst uden shampoo, men nogle gange er det umuligt at gøre det kvalitativt. Brug eventuelt rengøringsmiddel.

Rådet. Lav en fugtighedsbevarende maske før hennafarvning.

Farvningsteknik

Før du begynder at henna farvning hjemme, skal du forberede disse materialer og værktøjer:

 • cape og handsker til beskyttelse af tøj og hud;
 • badekåbe eller plastikpose, klæbende film;
 • kam for at adskille hårstrenge;
 • klemmer eller hårnåle;
 • maling pensel;
 • fedt fløde eller olieolie, olie;
 • retter i hvilke du vil forberede sammensætningen;
 • ske eller spisepinde
 • gammelt håndklæde.

Trin-for-trin proces om, hvordan man farver hår med henna derhjemme:

 1. Forbered en opløsning ved at hælde den nødvendige mængde farvestof med vand. Hvis du vil ændre farven på tørre krøller, skal du tilføje en spiseskefuld fløde eller et par dråber smør til vandløb (det vigtigste er, at det er uraffineret).
 2. Lad farvestoffet ligge i vandbadet.
 3. Tænd en kappe, handsker.
 4. Smør håret med en fedtet creme. Hovedbunden kan behandles med olie, så sammensætningen ikke efterlader mærker på den.
 5. Fordel det tørre eller lidt våde hår i 4 dele: bagsiden af ​​hovedet, whisky, kronen.
 6. Fra hver form et par tråde og konsekvent farve dem, startende fra rødderne.
 7. Stabbed farvede krøller, gå til den næste zone. Flyt opad og arbejde hurtigt, men omhyggeligt.
 8. Fuldt fordeler hårets sammensætning, masser håret og kammen.
 9. Sæt dit hoved med en wrap eller sæt på en svømmehætte / taske. Top - et håndklæde.
 10. Efter at have ventet på den tildelte tid, fjern isoleringen og vask dit hoved med varmt vand.
 11. Hvis det er nødvendigt, brug aircondition og tør tråde med en hårtørrer eller på en naturlig måde.

Af den måde. Mange piger ved ikke, hvad hår til henna henna: snavset eller rent. Begge muligheder er mulige. Det er bedre at vaske dit hår umiddelbart før proceduren, hvis du skal behandle trådene eller gøre det 2-3 dage før du farer derhjemme, hvis du har til hensigt at få kun en ensartet farve.

Farveopskrifter

Med kefir

Mere egnet til ejere af tørt, langt krøllet hår fra naturen. Hvis strenge er normale eller udsat for hurtig forurening, vil forskellen være i fedtindholdet i det fermenterede mælkeprodukt (ikke mere end 1% kræves mod 2,5% og mere for sprøde krøller, der mangler fugt).

Hvordan laver henna til hår i dette tilfælde:

 • bland pulveret med kefir. Fordelen ved opskriften er, at det naturlige farvestof vil have brug for mindre end når det er fortyndet med vand;
 • Tilsæt kaffe, kakao, basma eller et par dråber af din yndlingsester, hvis du ønsker det (før ansøgningen);
 • varme forsigtigt den resulterende vand i et vandbad. Mange piger anbefaler at sikre, at blandingen ikke krøller;
 • Spred løsningen på håret, og følg derefter de sædvanlige instruktioner.

Syremedium er optimalt til farvning af pulver. Som følge heraf vil farven komme ud mere lyse, gyldne, uden et udtalt rødt pigment, og håret vil modtage yderligere ernæring.

Til chokoladefarve

Hvordan laver henna en dyb, rig chokoladefarve? Der er flere muligheder.

Opskrift nummer 1. Sammensætning med naturlig kaffe:

 • Hæld 50 gram grunddrikke med 150 ml varmt vand;
 • kog og sluk
 • Lad være med at infuse, men sørg for, at temperaturen ikke falder under 40 ° C;
 • Rist 2 stykker fliser henna på en fin rist;
 • bland med kaffe og rør;
 • hvis den er meget tyk, fortyndes med varmt vand
 • genopvarmning i vandbad og brug som angivet.

Opskrift nummer 2. For at styrke håret og give det en let kaffeskade, kan du bruge farveløs henna og tyk fra drikken. Bland dem i lige store mængder (2 spsk) efter fortynding af pulveret med en lille mængde vand. Krøller bliver bløde, silkeagtige og mere sunde.

Opskrift nummer 3. En anden måde at få en smuk brun farve på er at kombinere en lige så meget tør farvestof og jord kanel. Hvis du tager farveløs henna og krydderi, kan du let tænde mørkt hår, fugt og føde det.

Forholdet mellem ingredienser - 30 gram pulver fra stænglerne af lawsonia + 40-50 gram kanel + 100 ml varmt vand. Først er henna opløst, og derefter tilsættes et aromatisk krydderi til det. Eksponeringstiden på hovedet - 4-6 timer.

For en gylden nuance

Dem, der ønsker at opnå en gylden nuance, har brug for disse opskrifter:

 • spiseskje tør kamille blomster brygge 50 ml kogende vand, lad i en halv time. Fortynd farvestoffet med denne infusion (du kan ikke filtrere);
 • eller fortyndet tør henna til farvning af hår med gurkemeje (alternativ er safran). Andelen er 1: 1. Derefter brygges blandingen med vand.

Af den måde. Til intensiv ingefærfarve blandes disse ingredienser: 3 dele vegetabilsk pulver og 1 del kanel, gurkemeje og ingefær. Forbedring af mætningen af ​​farven hjælper teebrygging i stedet for vand.

Til rødfarve

Hvordan laver henna korrekt for at give håret en rød farvetone? Der er flere måder:

 1. Kombiner det i lige dele med kakao, og fortynd derefter med vand i henhold til vejledningen. Forholdet mellem tørre ingredienser er 1: 1.
 2. Anvendes til at opløse pulverinfusionen af ​​tekarkade og tage en rig, stærk teblad.
 3. Tilsæt tranebærsaft eller rødbedsaft, rødvin til det tørre præparat (for mængder se konsistensen af ​​henna).

Nogle piger klarer at lave hjemmelavet ombre henna, ved hjælp af opskrifter lette sammensætninger for at male hårets tips.

Sådan fastgør henna på håret

Hvor meget han henna holder på krøller er resultatet af henna farvning - det afhænger af strukturen, typen af ​​hår. Ifølge anmeldelser går denne periode fra 2-3 uger til 2-3 måneder. Selvfølgelig, med en længere effekt, skal du regelmæssigt opdatere tipene.

For at holde farven længere, følg disse enkle retningslinjer:

 1. Fortynd produktet i et surt miljø - kefir, sur creme, afkogning af rabarber. Du kan tilføje citronsaft (derudover lysere hår).
 2. De første 2-3 dage efter maling skal du undgå at vaske dit hår med shampoo og balsam, fordi pigmentet på dette tidspunkt fortsætter.
 3. Efter farveændringsproceduren skylles håret med afkogning af rosen hofter, salvie eller eddike (en spiseskefuld af en ingrediens pr. Liter koldt vand). Brug opskriften efter hver vaskekurve.
 4. Brug shampoo til at bevare farve. De må ikke indeholde silikoner eller være designet til at slippe af med skæl.
 5. Fukt håret efter henna hårfarve, men brug ikke naturlige olier til dette.
 6. Svøm mindre ofte i chloreret vand og mindre i solen.
 7. Køb tonede shampooer for at opretholde farve (der er dem der indeholder henna).

Naturkomponenter er en gave for hårets skønhed og sundhed, især hvis disse stoffer også giver mulighed for at eksperimentere med en ny farve. Henna i forskellige nuancer i denne henseende er meget populær på trods af den igangværende debat, der er mere i det: fordele eller ulemper, fordelene eller skade. Med korrekt brug af værktøjet maler perfekt krølle såvel som gråt hår.

Hvis du ikke misbruger det naturlige farvestof, overholder reglerne for anvendelse og glemmer ikke yderligere ernæring af håret, vil resultatet være så godt som muligt. Når alt kommer til alt, hvis du tror på anmeldelserne, maler nogle kvinder trådene i flere år i træk, og hele tiden er de tilfredse med det naturlige farvningspulver fra de østlige lande.

Sådan farves hår med henna og basma

Henna er et vidunderligt redskab, som uden kemikalier og andre tilsætningsstoffer vil give dit hår en naturlig og behagelig skygge. Men du skal være meget forsigtig med det, fordi du på grund af ukorrekt blanding af proportioner, i stedet for ild rødt bliver du mørkegrøn. Hvordan farve hår med henna og samtidig opnå den ønskede skygge?

Nyttige egenskaber

Dette er et vidunderligt værktøj opdaget af indianere. Alligevel forsøgte de forskellige blandinger af farver og ingredienser, det var deres opskrifter, der blev grundlaget for moderne maling med en naturlig base. Nyttige egenskaber hos henna:

 • det hjælper hastigheden hårvækst;
 • Henna indeholder unikke ingredienser, der hjælper med at slippe af med skæl, sygdomme i hovedbunden og endda parasitter;
 • hun bliver ofte behandlet med beskadiget hår efter kemisk farvestof, men ikke tidligere end to uger efter farvning.
Før og efter farvning af hår med henna og basma

Video om, hvordan du farver dit hår med basma og henna

Vi vælger farve til maleri

Røde nuancer

Ofte med hjælp fra henna piger vil blive røde dyr. Selv med brug af pulver uden tilsætningsstoffer vil farven være tæt på naturlig, lys og resistent. Men hvad skal der gøres for at ændre farven på maling?

For at få en lys rød farve skal du blande indholdet af tre poser henna (mængden afhænger af hårets længde) og en halv poser ingefær. Hæld kogende vand og påfør håret. Lille hemmelighed: Jo længere du insisterer på blandingen, jo mørkere bliver farven.

Ønsker du at blive en pige med messinghår hjemme? Simpelt simpelt! Vi skal bruge syv poser med regelmæssig henna, en tredjedel af en teskefuld ingefær, gurkemeje, kanel, bland det hele sammen og hæld over meget stærk sort te. Jo lysere skyggen af ​​naturligt hår - jo lysere bliver farvefarven.

Foto - Rødt hår før og efter maling

Henna er ikke kun et farvestof, men også et fremragende kosmetisk produkt, der bryr sig om hår, giver det volumen og styrke. For at bekymre sig om krøllet hår, skal du blande iransk henna (tage det nødvendige beløb til din længde), to skeer av avocadoolie, 10 dråber rosmarinolie og to skeer kakao. Alt dette omrøres og fortyndes med kogende vand. Rør igen. Før du farve dit hår, skal du sørge for, at der ikke er klumper i blandingen. Vi smeder håret og holder det i 2 timer under klæbende film.

For at farve dit hår i en dyb rød farve med kobber nuancer, skal du fortynde 4 sachets af henna til en gylle tilstand, og tilsæt derefter to skeer af varm blomst honning og en ske med nelliker til den. Hvis håret er meget tørt, så kan du også slå ægget i blandingen. Blandes grundigt og påføres på tråde, stå i 2 timer.

Vi er malet i kastanjefarve

For at få den ønskede skygge af chokolade på hovedet, skal du bruge basma og henna i lige store mængder. Hvis det ønskes, udover at male, kan du separat lave den samme blanding, der vil styrke håret. Malingen skal blandes med en nælde- eller burdock bouillon, tilsæt kun et par dråber nødderød æterisk olie. Til styrkelsesopløsningen skal du forberede sort kaffe eller meget stærk te, jojobaolie og blande godt. Den første blanding anbefales at blive anvendt på rødderne, og den anden - langs hele længden af ​​håret. Et meget vigtigt punkt om kaffe: For at finde den rigtige koncentration skal du blande pulveret med vand, indtil du får en mørk farve. Med denne opskrift kan du også give dit hår en lidt rød farvetone, bare tilføj et afkog af løgskræl i stedet for burdock bouillon.

Billeder - Henna malet i kastanjebrune farve

Meget smuk farve opnås ved at blande jordkløver, rødvin og henna. Hvis du eksperimenterer lidt med koncentration, kan du få en smuk chokoladefarve tæt på det naturlige.

Det antages, at hvis du farve dit hår efter farvestof, får du noget skørt farvetone, som så vil være meget dårligt at vaske af. Dette er intet andet end en fordomme. Det var tilfældet med piger, der forkert opretholdt proportioner eller brugte henna om mindre end to uger efter brug af kemikalier.

For at få en meget mørk farve, næsten sort, skal du blande iransk henna i forholdet 2: 1 med basma og hæld alt dette med tør rødvin. Vask af efter en time, dette værktøj skal ikke vaskes fra håret, når du bruger shampoo, du kan klare dig godt uden det. Resultatet er en mørk kastanjefarge.

Vil du blive en mystisk brunhåret kvinde? Bland derefter to dele af basma med en del af henna, tilsæt kanel på knivens kniv og fortyn den med stærk kaffe. Vaskes om en time.

Iranske henna tørrer tider hår meget, så du kan købe nogle professionelle, siger "Lash: Bitter chokolade" i stedet. Det er meget cool, at dette værktøj allerede er blandet med de rigtige ingredienser, og du behøver ikke at lege med ingredienserne for at få den ønskede farve, som de siger - tilsæt bare vand.

Opskriften på, hvordan du farger dit hår brunt:

 1. naturmalet kaffe. På fire skeer tager vi et glas vand, det er en andel for en taske henna. Hvis du farve hår med kaffe, vil det komme ud meget dyb farve, hvilket vil vare omkring en måned;
 2. stærk sort te. Det bruges ved at hælde et par skeer te med varmt vand;
 3. kakao, brygget som kaffe;
 4. tornet, det bruges ikke kun i naturlige skampoer, men også når man maler for at give farvedybde. En halv time koger vi 100 gram bær i et glas vand og hæld derefter henna;
 5. valnød blade og nøddeskal. På et glas af blandingen har vi brug for en sked med midler;
 6. Amla. Dette pulver kan købes på apoteket, blandet i lige dele med henna.

Det er værd at huske på, at henna ikke er et farvestof, men snarere en farvetone, der kan bruges til fjernelse af hår. Med sin hjælp kan du meget smukt skygge mørkt hår og fremhæve rødt, uden at skade strængerne for at lette dem eller bare for at helbrede krøllerne.

Foto - Henna maleri i brun farve

For at få den røde farve, som sandsynligvis kommer til Bordeaux-paletten, skal du blande ægyptisk henna (250 gram, fortynd den med eddike), en halv liter rødbedsaft, to skeer madderpulver, fire skeer amlapulver og tredive dråber ylang ylang og fedter. Det vil være svært at anvende denne olieblanding selv, så det er bedre at spørge nogen. Hold håret i mindst tre timer, og derefter afhængigt af den ønskede skygge.

Før du farger dit hår med henna, hvis de er grå eller efter kemisk eksponering (laminering, perm eller farvning med kemiske midler), bør du konsultere eksperter. Reaktionen af ​​trådene er uforudsigelig, og i stedet for brun kan du få lyse rødt.

Vi får en lysebrun farve

Det er endnu nemmere at farve dit hår med lysebrun farve hjemme end med speciel maling. Og punktet er ikke kun i lyshed, men også i den kendsgerning, at du på denne måde kan tænde et par toner alene uden at skade dit hår.

For at få en lys blond farve, skal vi købe to poser rød henna og en taske basma, blandes, fortyndes med vand (selvom det er bedre at blande med kamille) og påføres på tråde, fordeles jævnt med en bred kam, vaskes af efter 1,5 timer.

Lysebrun farve vil også, hvis henna hæld buljongløg skrælle. Vi skal få en cremet blanding. Denne metode kan let farves med henna i lys tone mørkt brunt hår eller endog brun, afhængigt af eksponeringstiden.

En smuk naturlig lysebrun farve opnås hvis iransk henna (8 poser), blandet med to poser Basma og en blanding, der består af barbær, karkadte og nelliker, hvis du ønsker det, kan du også tilføje kanel.

Du kan kombinere effektiviteten af ​​kefir masker og henna ved at blande disse midler. Ved overholdelse af alle proportioner vil blandingen ikke strømme og absorberes hurtigt. For at få en mørk blond farve har du brug for:

 • 4 spsk henna;
 • 2 skeer kakao;
 • piskede æggeblomme;
 • ske med ferskenolie til hår;
 • fire ceder olier;
 • en ampulka af vitamin E;
 • Et glas kefir, ikke koldt.
Foto - Maleri henna i blond farve

Alt dette er blandet, intet skal opvarmes. Det er meget vigtigt at anvende produktet ikke på vådt hår, men på lidt fugtigt, så vores maling med kefir vil holde bedre. Vaskes af efter en og en halv time.

Malinger med indisk henna er lysere. De giver mere rød farve end lys eller brun. Derfor skal piger, der ønsker at få lyset blondt hår med lys rødhår, blande indisk henna og ingefærpulver (1: 3), nogle citronsaft, en kop fedtfattig kefir og æteriske olier af hør og burdock. Alt er blandet og indstillet til opvarmning i et vandbad eller et batteri. Afhængig af malens behov for at modstå håret fra en halv time til to.

Hvis du har brug for et lidt lysere hår, der for nylig er blevet udsat for kemisk farve, skal du bruge farveløs henna, blande det med afkogning af kamille eller citronsaft. Dette værktøj vil ikke lette de brune tråde, men de blonde bliver et par nuancer lettere.

Hvad skal man tilføje til henna for at modtage lys nuancer:

 • Du kan bare farve dit hår med hvid henna sammen med kamille afkogning;
 • naturlig blomst honning;
 • kanel hjælper med at bekæmpe rødhårede på blondt hår;
 • hårfarvet gurkemeje, få en gylden nuance;
 • hvidvin lyser tråde
 • Rabarber også med henna giver lyse nuancer.

For professionelt at farve hår i den ønskede farve med henna, skal du først kontrollere den valgte koncentration på en lille serie krøller. Dette er især vigtigt for hår med graying eller tidligere farvet.

God eller dårlig?

Det ville være rigtigt, hvis du skriver udtalelser fra eksperter om henna. Mange trichologer er ikke begejstrede over, at kvinderne igen har aktivt begyndt at bruge dette værktøj. Efter deres mening spilder henna hårstrukturen, giver den fluffiness, stratificerer skalaer, som så fører til et tværsnit af tipsene og behovet for daglig hårpleje.

Det er op til dig selv, om du vil bruge denne farvetone, men når du vælger, skal du også være opmærksom på producenten. Mange der klager over den dårlige farve har simpelthen udnyttet produkter af lav kvalitet, der smugles aktivt ind i vores land.

Endelig skal du være opmærksom på, at før du farger hår med henna, skal du læse omhyggeligt vejledningen, se videoen på emnet, lære at farve dit hår, få stencils og gå ikke for langt fra de anbefalede proportioner.

Er hårfjerning med sodavand effektive?

Hvordan man bruger strimler til ansigtsudsmidning