Sådan farves hår med henna derhjemme

Et hvilket som helst maleri af krøller i varierende grad, krænker strukturen af ​​hårstænger. Dette kan undgås, hvis du tager for proceduren naturlige produkter. Mange kvinder praktiserer henna hårfarve, fordi det giver den ønskede skygge og helbreder tråde. Farven vil ikke nødvendigvis være rød - du kan vælge brune, gyldne eller rødlige toner. Kombinationen af ​​henna med andre naturlige ingredienser er en anden måde at diversificere paletten af ​​nyttige farvestoffer. For at succesfuldt vælge et farveskema, maling korrekt hjemme og reparere resultatet i lang tid, skal du omhyggeligt studere plantesammensætningen og alle nyanser af dens anvendelse med eksempler fra billeder og videoer.

Hvad er henna, hvordan er det anvendt

Homelandet af naturlige råvarer er landene i Centraløsten og Nordafrika. Det er der der vokser to meter blomstrende busk med en bestemt lugt Lawsonia er en ikke-bladagtig, fra de blade, hvorpå henna er opnået - et grønt pulver.

Det giver krøllerne en klar skygge og bidrager til deres forbedring, fordi den har en rig sammensætning, som omfatter:

 • Chlorophyll er en antioxidant der positivt påvirker tilstanden af ​​huden;
 • polysaccharider - fugter huden og normaliserer talgkirtlerne;
 • harpiks - giver hår glans og silke;
 • Hennotansyre - har en antibakteriel virkning, reducerer inflammation, fjerner skæl og styrker rødderne. Det er ansvarlig for skygens lysstyrke;
 • pektiner - reducere fedt, omslutte håraksler, visuelt gøre hår tykkere, absorbere toksiner;
 • estere, vitaminer - forbedre blodcirkulationen, tone op i huden.

Henna til hår er hentet fra buskens nedre blade. De øvre vaskes også i pulver, men det bruges til at skabe midlertidige tatoveringer på huden og farvestoffet.

Til forskel fra kemiske farvestoffer har henna en helt naturlig sammensætning, ikke beskadiger strengene og styrker endda hårene, aktiverer deres vækst. På grund af dette er plantekomponenten brugt til farvning ikke kun krøller, men også øjenvipper, øjenbryn og til mændeskæg. Mange saloner tilbyder denne service, du kan også selv udføre proceduren.

Det er vigtigt! Farvning med henna kræver forsigtig forberedelse og længere holdbarhed end ved permanent maling.

Typer af Henna

Afhængigt af oprindelseslandet og de forskellige muligheder for naturlig farvestof er der flere nuancer af henna til hår.

iransk

Tillader dig at få en rig rød farve. Det går godt sammen med andre naturlige ingredienser for at opnå et varieret udvalg: fra karamel til chokolade. For at gøre dette kan du blande farvestoffet med kaffe, gurkemeje, cikorie, æteriske olier og afkog af urter.

Irans indbyggere kombinerer nødvendigvis henna med etere for at genoprette tråde, fugte dem, styrke dem og også tilføje skinne.

Sudans

Grønt pulver med samme navn til hårfarvning i salonen eller hjemme er bragt fra Saudi Arabien. Det bruges til at opnå en kobber skygge, som er holdbar og rig.

Ofte er Sudanese henna kombineret med Basma. Du kan kombinere dem i en beholder og få en varm rødlig kastanjefarve. En anden mulighed er at konsekvent farve hår i to faser (henna skal være den første). Som følge heraf får håret en kold asketone.

indiske

Den har en rig palette, præsenteret i fem farver. Naturlig maling er:

 • gylden;
 • brun (kastanje);
 • bordeaux;
 • mahogni;
 • sort, som er mere som et strejf af mørk chokolade.

Den indiske version af pulver fra lawsonia anvendes i vid udstrækning til terapeutiske formål: mod hårtab, for at bekæmpe skæl, for at genoprette håret efter udsættelse for kemisk farvestof eller krølning. Denne henna kan også kombineres med andre sorter af vegetabilsk farvestof, andre naturlige ingredienser (gurkemeje, te, kaffe, vin, sukkerroer og andre).

farveløs

Det bruges i tilfælde, hvor hårfarven passer dig, og deres tilstand er ikke.

Denne variant af naturlige råstoffer er fremstillet af stammer fra Lawsonia, der er uden farvepigmenter, men de har et komplet udvalg af nyttige stoffer.

Farveløs henna bruges til:

 • giver krøller elasticitet, glans, elasticitet;
 • fjerne skæl;
 • styrke folliklerne
 • stimulere vækststimulering
 • løsninger på problemer med for højt fedtet hår.

hvid

Som et resultat af brugen af ​​et sådant lægemiddel bliver krøllerne lysere af flere toner, og ifølge nogle producenter bliver de helt hvide.

Husk: Det er umuligt at opnå denne effekt på en gang med naturlige farvestoffer, især hvis en brunhåret kvinde eller en brunette udfører sådanne forsøg. Blandingen, kaldet hvid henna, indeholder virkelig urte ingrediens, men i små mængder. Resten er syntetiske additiver, der aggressivt påvirker strukturen af ​​trådene, ligesom klareren gør.

Værktøjet er billigt og med korrekt brug er det ikke meget hårdt. Men selvfølgelig har der ingen helbredende virkning på krøller som andre typer af vegetabilsk farvestof.

Lær mere om hvid henna hårblegning på vores hjemmeside.

Advarsel! Lyserød, lilla, sort og anden farvet eller tonet henna er resultatet af syntese af kemiske komponenter, og ikke naturlige råmaterialer. Undersøg omhyggeligt sammensætningen på emballagen, for ikke at købe stoffet, men kun vagt minder om pulver fra lawson.

Fordele og ulemper

Brugen af ​​naturlig hårfarve er uvurderlig, og er det håret:

 • spilder ikke fra kemiske sammensætninger. For mange piger er valgproblemet - maling eller henna - ikke engang det værd;
 • Det bliver mere sundt, glat og skinnende;
 • får en klar skygge;
 • begynder at vokse hurtigere.

Henna styrker hårets rødder og regulerer talgkirtlen. Det er nyttigt, at det kan slippe af med problemer med skæl og tab. Hår splittes og brydes mindre.

Andre væsentlige fordele ved vegetabilske råvarer: Har flere smukke farver, er billig og kræver ikke særlige færdigheder i applikation, der er egnet til farvning af hår derhjemme, forårsager næsten ikke allergiske reaktioner.

Hvad er den bedste henna for krøller? Den der ikke indeholder syntetiske ingredienser og passer bedst til din farvetype.

Samtidig advarer mange forskere, trichologer og frisører kvinder mod den hyppige brug af den naturlige komponent i farvning. En af de største ulemper ved henna er, at med regelmæssig farveændring med sin hjælp bliver trådene tørre og enderne splittes.

Vigtigt punkt! For dem, hvis hår ikke tilhører den fede eller normale type, kan du bruge farvestoffet ikke mere end 1 gang om 2 måneder (den farveløse version - en gang i 2 uger).

Andre ulemper ved vegetabilsk pulver:

 • ikke meget effektivt farvet grå hår og blondt hår;
 • passer ikke godt sammen med kunstige farver. Kan du vaske hennaen fra håret, hvordan man gør det korrekt, vil du lære på vores hjemmeside;
 • Retter krøller efter perm;
 • falme i solen;
 • hvis misbrugt, kan det gøre tråde kedelige, hårde, fremkalde tab af håraksler.

Nogle frisører er overbeviste om, at hennafliser, hvor andre næringsstoffer er tilsat, giver store fordele for ikke at pulver.

Kontraindikationer

Der er ingen kategoriske kontraindikationer for brugen af ​​agenten, men der er en række begrænsninger, når brugen af ​​naturlige råvarer bliver uønsket:

 • Nylig bio eller kemisk bølge;
 • foreløbig permanent farvning
 • tør hovedbund og samme hår;
 • naturlig eller kunstig blond - med en høj grad af sandsynlighed krøller vil få en grønlig eller gullig farvetone;
 • graviditet og amning - på grund af hormonforandringer kan håret ikke ændre farve.

Mange mødre og deres døtre er interesserede i spørgsmålet om, hvor gammel han kan males med henna. Fabrikanter giver ikke klare instruktioner i denne sag, men hvis en ung skønhed på 12-14 år spørger om at ændre den naturlige farve, er det bedre at bruge en naturlig sammensætning end en kemisk.

I fora deler nogle kvinder den positive oplevelse af farvning af håret af selv 10-årige piger. Anvendelsen af ​​naturlige råvarer skal være rimelig og moderat, især når det kommer til barnet. Produktets kvalitet er også vigtig. Henna fra Lady Henna, Lush og andre virksomheder har fået gode anmeldelser.

Henna hår nuancer

Den mest imponerende er henna hårfarvning på piger med mørke krøller. De er egnede til næsten alle nuancer af alle sorter af pulver eller fliser. Brown Indian henna - den bedste mulighed for ejere af lysebrunt eller lysebrunt hår.

Hvis du tilføjer gurkemeje, kan du få en lækker farve af mælkchokolade. Den ædle skygge af burgunder kan fortyndes med sukkerroer juice: mørke krøller får en skygge af moden kirsebær.

Naturligt brunt hår harmonerer perfekt med henna mahogny eller sort.

Farve fra Iran vil give en lys rød farve. Men hvis du tager det som grundlag og kombinerer med andre naturlige ingredienser, vil der være en glimrende lys palette af gyldenbrune og rødlige toner:

 • for at blive rig brun, chokolade, kastanje, skal du tilføje kaffe, muskatnød, valnødskaller, afkogning af egebark;
 • auburn hårfarve - resultatet af en kombination af iransk farvestof med kanel, en lysere rød nuance - resultatet af en kombination med ingefær eller persille, te-træ;
 • afkogning af løgskræller vil skabe en attraktiv farve til okker og gurkemeje eller kamille - gylden;
 • mandarin og appelsinskræller vil give dit hår en gul-orange farve;
 • Tilsætningen af ​​cikorie vil give dig mulighed for at få en creme-gylden tone;
 • Smuk rubinfarve vil give juice af rødbeder, tranebær eller rødvin;
 • at få en blomme, du skal føje til det iranske farvestof saftige ældrebær;
 • Hvedefarve vil være resultatet af blanding af naturlige råvarer med kamilleafkogning, mælkebøtterod eller peberrod.

Advarsel! Ud over at give håret den ønskede farve har alle disse kombinationer en positiv effekt på hårets tilstand, nærer det, mættet med vitaminer, styrker rødderne og forbedrer blodcirkulationen.

Selvom pulver fra lawson ikke anbefales til blondiner, er nogle af de forskellige kombinationer af iransk maling med naturlige ingredienser også velegnede til dem, der har lysebrunt hår. Først og fremmest vedrører det lysrøde, gyldne nuancer og også fløde, hvede.

Du kan også være opmærksom på den gyldne indiske henna. For at øge effekten tilføjer nogle blonde ejere gurkemeje og kanel til det.

Naturligt farvestof fra Sudan, som giver en kobberskygge på kastanjebrun og lyse rødt - på lys, ofte kombineret med basma, samt farveløst henna. Som et resultat kan du få et par smukke toner til at male grå hår eller give en lys farve til blondt, mørkt hår.

Nogle succesfulde kombinationer:

 • Sudan + farveløs (1: 1) = jordbærblond på grålåse eller lysrød på brune, brune krøller;
 • henna + basma i forhold 1: 2 = rige brune og kun på sort hår - dyb kastanje;
 • Hvis du kombinerer de samme farvestoffer i lige store mængder, får du et brunt kobber af forskellig grad af mætning (afhængigt af hårets originale farve).

Også for gråt hår kan du tage en brun indisk sort naturfarve. Godt resultat giver en kombination af kaffe. For at dække gråtoner kan du have brug for mere end en gentagelse procedure. Det hele afhænger af hårets aksels type og struktur. Hvordan male over Seduna med henna, Basmo, find ud af vores hjemmeside.

Er det muligt at farve farvet hår med henna

Du bør ikke bruge en vegetabilsk sammensætning til at male håret efter den kemiske sammensætning, fordi farven som følge heraf bliver uventet. Det samme er tilfældet, hvis du vil anvende et permanent stof til håret, der tidligere er malet med henna.

Anmeldelser af mange piger og frisører indeholder advarsler: i dette tilfælde er det sjældent for enhver at undgå en grøn skygge eller et gul pigment, da det naturlige farvestof omslutter tråde, hvilket forhindrer de kemiske komponenter i at ændre deres struktur. Dette er især mærkbart, hvis du først skal bruge henna til farvning, og så skal du lette krøllerne.

Rådet. At udføre sådanne manipuleringer derhjemme er næsten umuligt. Hvis du vil lære at farve dit hår efter henna, skal du kontakte mesteren i salonen.

Regler og funktioner, Application Tips

 1. Før du køber, skal du kontrollere produktets holdbarhed. Tag ikke et udgået og for billigt produkt: dets kvalitet vil være i tvivl.
 2. For at forberede sammensætningen må du ikke tage metalredskaber. Udskift det med glas (keramik eller plast kan plette).
 3. Fortyndet henna bør straks være i den rigtige mængde. I køleskabet står det ikke.
 4. Du kan ikke brygge tørt betyder kogende vand. Det er tilladt at bruge varmt vand, hvis temperatur varierer mellem 70-80 ° C.
 5. Ejere af tynde tråde er bedre at erstatte vand med kefir. Før fortynding af den naturlige farvekomponent opvarmes det fermenterede mælkeprodukt, inden det tages ud af køleskabet.
 6. Den optimale mængde henna til hår på op til 10 centimeter i længden er ca. 100 gram, til karet - 200 gram. Hvis krøllerne når skuldrene, skal du have 300 gram, til taljen - 0,5 kilo. Dette er en omtrentlig retningslinje, uanset om du vil male over grå hår eller ønsker helt at ændre hårets farve.
 7. Bemærk venligst, at den resulterende sammensætning skal ligne en tyk creme eller fløde. Væske vil strømme gennem hår, tøj.
 8. Hvis du vil fortynde farvestoffet, forberede det på et vandbad. Det tillader ikke lægemidlet at afkøle, fordi henna skal anvendes varmt. Det er umuligt at bruge en mikrobølgeovn til opvarmning!
 9. Før farging af håret helt, første tonede 1-2 tynde låse for at forudsige resultatet.
 10. Spred farvestoffet i en ren krølle, startende fra bagsiden af ​​hovedet: dette område er malet det værste.
 11. Håndter gråstrenge først.
 12. Eksponeringstiden afhænger af det ønskede resultat. Hvis du vil have en lysfarve, vil 5-30 minutter være tilstrækkeligt, for fuld maling skal du bruge 30-120 minutter. Mindstiden er angivet for tyndt og let hår.
 13. Skyl henna helst uden shampoo, men nogle gange er det umuligt at gøre det kvalitativt. Brug eventuelt rengøringsmiddel.

Rådet. Lav en fugtighedsbevarende maske før hennafarvning.

Farvningsteknik

Før du begynder at henna farvning hjemme, skal du forberede disse materialer og værktøjer:

 • cape og handsker til beskyttelse af tøj og hud;
 • badekåbe eller plastikpose, klæbende film;
 • kam for at adskille hårstrenge;
 • klemmer eller hårnåle;
 • maling pensel;
 • fedt fløde eller olieolie, olie;
 • retter i hvilke du vil forberede sammensætningen;
 • ske eller spisepinde
 • gammelt håndklæde.

Trin-for-trin proces om, hvordan man farver hår med henna derhjemme:

 1. Forbered en opløsning ved at hælde den nødvendige mængde farvestof med vand. Hvis du vil ændre farven på tørre krøller, skal du tilføje en spiseskefuld fløde eller et par dråber smør til vandløb (det vigtigste er, at det er uraffineret).
 2. Lad farvestoffet ligge i vandbadet.
 3. Tænd en kappe, handsker.
 4. Smør håret med en fedtet creme. Hovedbunden kan behandles med olie, så sammensætningen ikke efterlader mærker på den.
 5. Fordel det tørre eller lidt våde hår i 4 dele: bagsiden af ​​hovedet, whisky, kronen.
 6. Fra hver form et par tråde og konsekvent farve dem, startende fra rødderne.
 7. Stabbed farvede krøller, gå til den næste zone. Flyt opad og arbejde hurtigt, men omhyggeligt.
 8. Fuldt fordeler hårets sammensætning, masser håret og kammen.
 9. Sæt dit hoved med en wrap eller sæt på en svømmehætte / taske. Top - et håndklæde.
 10. Efter at have ventet på den tildelte tid, fjern isoleringen og vask dit hoved med varmt vand.
 11. Hvis det er nødvendigt, brug aircondition og tør tråde med en hårtørrer eller på en naturlig måde.

Af den måde. Mange piger ved ikke, hvad hår til henna henna: snavset eller rent. Begge muligheder er mulige. Det er bedre at vaske dit hår umiddelbart før proceduren, hvis du skal behandle trådene eller gøre det 2-3 dage før du farer derhjemme, hvis du har til hensigt at få kun en ensartet farve.

Farveopskrifter

Med kefir

Mere egnet til ejere af tørt, langt krøllet hår fra naturen. Hvis strenge er normale eller udsat for hurtig forurening, vil forskellen være i fedtindholdet i det fermenterede mælkeprodukt (ikke mere end 1% kræves mod 2,5% og mere for sprøde krøller, der mangler fugt).

Hvordan laver henna til hår i dette tilfælde:

 • bland pulveret med kefir. Fordelen ved opskriften er, at det naturlige farvestof vil have brug for mindre end når det er fortyndet med vand;
 • Tilsæt kaffe, kakao, basma eller et par dråber af din yndlingsester, hvis du ønsker det (før ansøgningen);
 • varme forsigtigt den resulterende vand i et vandbad. Mange piger anbefaler at sikre, at blandingen ikke krøller;
 • Spred løsningen på håret, og følg derefter de sædvanlige instruktioner.

Syremedium er optimalt til farvning af pulver. Som følge heraf vil farven komme ud mere lyse, gyldne, uden et udtalt rødt pigment, og håret vil modtage yderligere ernæring.

Til chokoladefarve

Hvordan laver henna en dyb, rig chokoladefarve? Der er flere muligheder.

Opskrift nummer 1. Sammensætning med naturlig kaffe:

 • Hæld 50 gram grunddrikke med 150 ml varmt vand;
 • kog og sluk
 • Lad være med at infuse, men sørg for, at temperaturen ikke falder under 40 ° C;
 • Rist 2 stykker fliser henna på en fin rist;
 • bland med kaffe og rør;
 • hvis den er meget tyk, fortyndes med varmt vand
 • genopvarmning i vandbad og brug som angivet.

Opskrift nummer 2. For at styrke håret og give det en let kaffeskade, kan du bruge farveløs henna og tyk fra drikken. Bland dem i lige store mængder (2 spsk) efter fortynding af pulveret med en lille mængde vand. Krøller bliver bløde, silkeagtige og mere sunde.

Opskrift nummer 3. En anden måde at få en smuk brun farve på er at kombinere en lige så meget tør farvestof og jord kanel. Hvis du tager farveløs henna og krydderi, kan du let tænde mørkt hår, fugt og føde det.

Forholdet mellem ingredienser - 30 gram pulver fra stænglerne af lawsonia + 40-50 gram kanel + 100 ml varmt vand. Først er henna opløst, og derefter tilsættes et aromatisk krydderi til det. Eksponeringstiden på hovedet - 4-6 timer.

For en gylden nuance

Dem, der ønsker at opnå en gylden nuance, har brug for disse opskrifter:

 • spiseskje tør kamille blomster brygge 50 ml kogende vand, lad i en halv time. Fortynd farvestoffet med denne infusion (du kan ikke filtrere);
 • eller fortyndet tør henna til farvning af hår med gurkemeje (alternativ er safran). Andelen er 1: 1. Derefter brygges blandingen med vand.

Af den måde. Til intensiv ingefærfarve blandes disse ingredienser: 3 dele vegetabilsk pulver og 1 del kanel, gurkemeje og ingefær. Forbedring af mætningen af ​​farven hjælper teebrygging i stedet for vand.

Til rødfarve

Hvordan laver henna korrekt for at give håret en rød farvetone? Der er flere måder:

 1. Kombiner det i lige dele med kakao, og fortynd derefter med vand i henhold til vejledningen. Forholdet mellem tørre ingredienser er 1: 1.
 2. Anvendes til at opløse pulverinfusionen af ​​tekarkade og tage en rig, stærk teblad.
 3. Tilsæt tranebærsaft eller rødbedsaft, rødvin til det tørre præparat (for mængder se konsistensen af ​​henna).

Nogle piger klarer at lave hjemmelavet ombre henna, ved hjælp af opskrifter lette sammensætninger for at male hårets tips.

Sådan fastgør henna på håret

Hvor meget han henna holder på krøller er resultatet af henna farvning - det afhænger af strukturen, typen af ​​hår. Ifølge anmeldelser går denne periode fra 2-3 uger til 2-3 måneder. Selvfølgelig, med en længere effekt, skal du regelmæssigt opdatere tipene.

For at holde farven længere, følg disse enkle retningslinjer:

 1. Fortynd produktet i et surt miljø - kefir, sur creme, afkogning af rabarber. Du kan tilføje citronsaft (derudover lysere hår).
 2. De første 2-3 dage efter maling skal du undgå at vaske dit hår med shampoo og balsam, fordi pigmentet på dette tidspunkt fortsætter.
 3. Efter farveændringsproceduren skylles håret med afkogning af rosen hofter, salvie eller eddike (en spiseskefuld af en ingrediens pr. Liter koldt vand). Brug opskriften efter hver vaskekurve.
 4. Brug shampoo til at bevare farve. De må ikke indeholde silikoner eller være designet til at slippe af med skæl.
 5. Fukt håret efter henna hårfarve, men brug ikke naturlige olier til dette.
 6. Svøm mindre ofte i chloreret vand og mindre i solen.
 7. Køb tonede shampooer for at opretholde farve (der er dem der indeholder henna).

Naturkomponenter er en gave for hårets skønhed og sundhed, især hvis disse stoffer også giver mulighed for at eksperimentere med en ny farve. Henna i forskellige nuancer i denne henseende er meget populær på trods af den igangværende debat, der er mere i det: fordele eller ulemper, fordelene eller skade. Med korrekt brug af værktøjet maler perfekt krølle såvel som gråt hår.

Hvis du ikke misbruger det naturlige farvestof, overholder reglerne for anvendelse og glemmer ikke yderligere ernæring af håret, vil resultatet være så godt som muligt. Når alt kommer til alt, hvis du tror på anmeldelserne, maler nogle kvinder trådene i flere år i træk, og hele tiden er de tilfredse med det naturlige farvningspulver fra de østlige lande.

Stol ikke på populære opskrifter? Vi har forberedt dig de bedste hårfarvestoffer:

Grundlæggende regler og anbefalinger om, hvordan man farver hår med henna for et perfekt resultat.

Henna - hårfarve, som i lang tid er kendt for menneskeheden. Det er vant til at ændre farven, og at genoprette krøllernes helbred. Der er visse regler for anvendelse af et sådant naturligt farvestof, og kun hvis de følges, opnås det ønskede resultat.

Læs i denne artikel.

Fordelene ved henna farvning

Den største fordel ved at bruge henna til farvning af hår er et helt naturligt farvestof, som ikke kun skader trådeens helbred, men hjælper i mange tilfælde med at løse problemerne med deres skrøbelighed, overdreven tørhed eller oliesyn og andre. Hertil kommer, henna:

 • har en gunstig indflydelse på hårsækkene, hvilket fremskynder vækst af krøller;
 • lindrer skæl, uanset årsagerne til dens forekomst;
 • genopretter håret efter en aggressiv kemisk bølge, selvom den er alvorligt beskadiget
 • gør krøller skinnende, stærke og "lydige", hvilket forenkler deres styling;
 • giver en rød farvetone - det ser så naturligt ud, at ingen, selv den dyreste og velkendte kemiske maling, vil opnå denne effekt.

Henna tørres og fermenteres ved en bestemt metode til bladene af urtplantagen. Derfor kan denne maling også have nogen terapeutisk virkning, for eksempel for at lindre parasitter (lus), fremskynde helingsprocessen i visse sygdomme i hovedbunden.

Malingen indeholder ikke ammoniak, så det er giftfri og forårsager ikke allergier (undtagelser findes, men ekstremt sjældne). Henna kan bruges selv under graviditet, når du ammer og alle sygdomme i indre organer og systemer.

Ulemper ved proceduren

For det første er henna praktisk talt ikke skyllet ud af håret, så det vil ikke være muligt hurtigt at ændre billedet. Dette skyldes det faktum, at malingen trænger ind under vægten af ​​hvert hår, og ovenfra er den forseglet med den tyndeste film. Der er flere hjemmelavede masker, der hjælper med at fremskynde processen med at slippe af med den mislykkede farve, men det vil tage lidt tid.

For det andet er lægerne klar over, at det naturlige farvestof tørrer håret stærkt. Hvis en kvinde for ofte bruger henna, toner regelmæssigt hårets rødder og spidser, så vil resultatet ikke blot skade deres udseende, men også skørhed, fluffiness og udtynding.

For det tredje, hvis det hurtigt og enkelt er malet med kemikalier (30-40 minutter er nok til at få resultatet), så vil henna-farvningsproceduren være mere tidskrævende og besværlig. For at gøre dette skal du tildele en halv og en halv fritid og gør dig klar til, hvad der bliver snavset, men henna vaskes ikke, vaskes ikke og vaskes ikke.

Hvor ofte kan du gøre

Mange tror, ​​at hvis sammensætningen af ​​henna er naturlig, så kan den males så ofte som du vil. Men trichologer advarer om, at hvis det pågældende farvestof bruges for ofte, akkumuleres det i hårstrukturen. Dette fører til limning af skalaer, vægtningsstrenger, deres sløvhed og tørhed.

Den optimale brug af henna til farvning er en gang hver anden måned, men du kan justere røddenes farve med en hvilken som helst frekvens. Naturligt farvestof er meget modstandsdygtigt, så om to måneder bliver hårets skygge ikke sløv og falmet.

Forberedelse og metode

Før du farger dit hår, skal du vaske det med shampoo og tørre det lidt ved at tøjle det igennem - det vil være det forberedende stadium. Og så skal du nøje overholde følgende algoritme:

 1. Smør huden på hårkanten med en hvilken som helst fed fløde, du kan bruge medicinsk petroleumsgelé. Dette forhindrer farvning i en lys rød farve af huden, især da at slippe af med pletter vil være for problematisk.
 2. Fortynd malingen i en keramisk eller glasskål. For at gøre dette, skal du i de tørre råvarer bare tilføje varmt vand (ikke køligt kogende vand!) Og bland godt. Henna sælges i poser på 25 g, dette beløb er nok til at arbejde med hår af mellemlængde og tykkelse (ca. skulderlængde). Hvor meget vand, der skal tilsættes, vælges empirisk, skal resultatet være en cremet masse uden klumper.
 3. Opdel håret i en afskedning, læg maling på rødderne med en pensel eller skumsvamp. Sørg for at bære plastikhandsker for at forhindre farvning af huden på dine hænder.
 4. Efter behandling af alle rødderne fordeler du maling over hele længden af ​​håret, forsigtigt "slå" det med dine hænder og læg det op. Alle disse manipulationer skal ske så hurtigt som muligt, så hennaen ikke afkøles. Det er i varm / varm tilstand, at det vil kvalitativt farve hver streng.
 5. Pak dit hoved med plastik og et håndklæde. Eksponeringstiden afhænger af hvilken hårfarve der er i den oprindelige version: hvis det er mørkt, vil det tage 2 timer at opnå resultatet, men lysebrunt hår bliver rød efter 20 minutter. For ikke at forveksle, er det nødvendigt at kontrollere processen, regelmæssigt at kontrollere ordrenes status.
 6. Efter at have holdt den ønskede tid, vaskes maling med almindeligt varmt vand uden shampoo og balsam. For at opnå glans og forbedre kogning af krøllerne, er det tilrådeligt at skylle dem med vand med eddike eller citronsaft.

Sådan male derhjemme

Henna er interessant, fordi det farver lysebrunt, gråt og mørkt hår i forskellige nuancer. For resultaterne af proceduren for at behage, skal du kende nogle af funktionerne i dens implementering derhjemme.

Se på videoen om, hvordan man farver hår med henna:

Mørkt hår

Hvis håret er mørkt i farve, vil henna farvning give det en smuk og ædle kobber eller rødlig farvetone. Problemet kan forekomme ganske uventet - et naturligt farvestof giver lidt rødme til håret. Hvis dette øjeblik ikke forstyrrer dig, kan du sikkert udføre proceduren, men hvis en sådan effekt ikke er villig, skal du kombinere henna med en af ​​følgende komponenter:

 • Basma - i forhold til henna 1: 3 hhv.
 • stærk kaffe fra ristede bønner;
 • Afkog af kamille blomster koncentreret: 1 spiseskefulde vegetabilske råvarer pr. 100 ml vand, kog i et vandbad i mindst 5 minutter;
 • citronsaft tilsættes til den allerede tilberedte, men overdrevent tyk maling i små mængder - 1 spiseskefulde er nok til en del af 25 g pulver.

Hvis du har brug for at farve mørkt hår i en dyb kobberfarve, skal du lave en sammensætning på 100 g henna og varmt vand (straks fortynd pulveret til en svampet tilstand) med tilsætning af 2 spiseskefulde honning og 1 teskefulde fedter. Men for at modstå farvestoffet på håret behøver mindst 3 timer.

Blondt hår

I dette tilfælde skal du være meget forsigtig! Ofte bliver blondt hår under henna påvirkning så rødt, at det er forbundet med effekten af ​​"rive øjnene ud". Det vil være hensigtsmæssigt at anvende disse tilsætningsstoffer i færd med at forberede farvesammensætningen, som vil hjælpe med at mørke, gør farven ikke så klar:

 • Saffron - 1 tsk vegetabilske råvarer pr. 200 ml kogende vand, lad i 20 minutter og stamme;
 • gurkemeje - tilsat til tørre henna i et forhold på henholdsvis 1: 4;
 • decoction af rabarber - du skal hugge stænglerne og blade af planten og koge dem i en halv time, du har brug for et glas af en plante og 3 kopper vand.

Så det blonde hår ikke er rødt, efter proceduren er det nødvendigt at tilsætte kanelpulver til farvestoffet - ca. 1 tsk per 100 g hennapulver. Derefter fremstilles alt efter standardalgoritmen.

For ikke at tage fejl ved valget af en bestemt sammensætning er det værd at tjekke alle på en lille hårstreng, som ikke vil være for mærkbar i frisuren.

Gråt hår

Det skal huskes, at hvis grå hår er til stede i hovedet i store mængder (mere end 40% af det samlede antal), så er henna-farvning meget uønsket. Faktum er, at resultatet måske ikke bare kan lide det, men være katastrofalt - rød-røde tråde, farvet ujævnt og skabe et slurvet udseende. Men hvis gråt hår lige er begyndt at dukke op, så er det værd at prøve denne sammensætning:

 • henna - 1 del;
 • Basma - 1 del;
 • naturlig kaffe - om nødvendigt, så resultatet er en tyk vassel.

Det er nødvendigt at anvende sammensætningen i henhold til den klassiske algoritme for at modstå mindst 3 timer. Det er bedre at forlade farvestoffet i 4 - 5 timer, da grå hår kræver længere eksponering. For krøller af denne farve er dette en ægte "frelse", da de ikke kun vil få en smuk farve, men også blive skinnende, silkeagtige og lidt mere voluminøse.

Tørt hår

Farvning af sådanne krøller selv med naturlige produkter kan føre til en forringelse af deres tilstand. Derfor er det værd at overholde følgende anbefalinger fra eksperter:

 • Henna bør fortyndes ikke med vand, men med mælk. Det skal være varmt, og den pastejmasse skal insisteres i 20 minutter. Derefter er tallerkenen dækket med et låg og indpakket til afkøling.
 • Farvevarighed på tørt hår bør ikke overstige 30 minutter. Ellers umiddelbart efter proceduren vil splitte ender fremstå, og allerede farvet hår bliver for fluffet og hårdt.
 • Det er muligt at tilsætte kyllingeblomme eller kefir med en høj procentdel af fedtindholdet til den allerede tilberedte sammensætning, men citronsaft, kanel og nelliker er forbudte, de vil tørre krøller endnu mere. Et afkog af kamille eller safran blomster vil være en god tilføjelse, men du kan ikke bruge afkog af stilke og Rabarber blade for at opnå den ønskede farve.

Efter vask af maling fra tørt hår er det vigtigt at bruge den sædvanlige balsam, som straks blødgør dem.

Vigtige nuancer i henna hårfarvning

For at gøre proceduren let og give de ønskede resultater, skal du tage hensyn til følgende punkter:

 • hvis der tilsættes et par dråber æterisk olie til blandingen, vil det være let at påføre håret;
 • efter farvning er det umuligt at vaske håret i de første 2 - 3 dage - denne gang er nok for pigmentet at trænge ind dybt ind i hvert hårs struktur;
 • hvis det er nødvendigt, tynde hårets rødder det skal gøres omhyggeligt og ikke påvirke resten af ​​trådene, da den yderligere anvendelse af blandingen vil gøre dem meget mørkere;
 • hvis du vil have en ægte rød farve, så er der ingen vegetabilske eller tilsætningsstoffer til henna nødvendige, denne regel virker kun på lysebrunt hår.

Ved overholdelse af alle anbefalinger bringer farvning med henna kun positive følelser. Men hvad skal man gøre, hvis det efter at vaske kompositionen er klart, at resultatet slet ikke er det, der burde have vist sig? Ja, det er ekstremt svært at vaske af naturlige maling, men det er muligt at øge hastigheden på processen med udvaskning af fremmede pigmenter. For at gøre dette skal du gøre disse masker:

 • Olivenolie påføres hele overfladen af ​​hovedet og trådene, indpakket i plastik og et håndklæde, alt forbliver i 4 til 8 timer;
 • hver streng og hovedbund tørres grundigt af med medicinsk alkohol (hvis håret er for tørt, fortyndes alkoholen med vand i samme proportioner), hvorefter enhver vegetabilsk olie straks påføres håret, indpakkes og efterlades i 30-50 minutter;
 • Ikke-sure, fedtede sure creme smører alt hår og hovedbund, skaber et drivhus af cellofan og håndklæder på hovedet, og alt vaskes kun efter 60 minutter.

Sådanne masker skal gøres dagligt i 3 - 5 dage. Det er usandsynligt, at der bliver fuldført vask af pigmentet, men for at gøre farven mere korrekt, er det reelt.

Henna er et naturligt farvestof, som ikke alene bliver et stof til at ændre billedet, men også bidrage til at genoprette og forbedre hårets sundhed. Det er yderst sjældent at observere negative resultater ved farvning med dette middel, for eksempel kan håret simpelthen "ikke opfatte" det fremmede pigment. Men hvis du nøje overholder algoritmen i proceduren, så vil problemet ikke ske, og håret bliver skinnende med en smuk skygge.

Anvendelse af hjemmelavede nærende hårmasker er nyttig for alle. De rådes især for tørre, beskadigede krøller. Opskrifter til hver type vælges til madlavning derhjemme individuelt.

Ikke alle naturen har givet det perfekte udseende. Korrigering af hårlinjen kan hjælpe med at rette fejl. Du kan rette det på panden, templerne. Hvordan gør man dette ved hjælp af en laser t andre metoder?

Folliculitis forekommer ganske ofte efter epilering. Især efter de første procedurer. Sådan fjerner du betændelse, hvordan man behandler folk og stoffer.

Proceduren med mesoxantinom (meso xanthin) giver dig mulighed for at få en fantastisk effekt fra biovitalisering, som kan sammenlignes med før og efter fotos. Sammensætningen af ​​lægemidlet indbefatter nyttige ingredienser. Hvordan stikker du?

Det er nødvendigt at lave masker efter peeling, men ikke altid og ikke nogen. For eksempel, efter en kemisk udsættelse for ansigtet, vil kun en læge fortælle dig. Han kan vælge alginant, fugtgivende, samt rådgive enkelt hjemme.

Hvordan vokse øjenbryn: regler om pleje, effektive opskrifter, tips og anmeldelser

Antifungal salver - billig, men effektiv retnings- eller bredspektret