Hvordan staver du ordet "depilation"?

hårfjerning

⇒ vokaler i ordet:

d e p og l i c og i

vokaler er fremhævet i rødt

vokaler er: e, og, jeg, og jeg

samlede vokaler: 5 (fem)

den stressede vokal er markeret med " mærket

stresset falder på brevet: Jeg

d e n og lyats og mig

ubelastede vokaler understreges med understregning "

ubelastede vokaler er: e, og, og jeg

totalt ulykkelige vokaler: 4 (fire)

⇒ Konsonanter i et ord:

jeg er jeg

konsonanter er fremhævet i grønt

konsonanter er: d, p, l, c

totalt antal konsonanter: 4 (fire)

voiced konsonanter er markeret med en enkelt understregning "

voiced konsonanter er: d, l

Samlede voiced konsonanter: 2 (to)

døv konsonanter fremhæves ved dobbelt understregning "

Hvordan man skriver depilation

Depilation - fjernelse af den synlige kutane del af håret. Depilation fjerner kun håret midlertidigt, ikke permanent.

Forslag med ordet "depilation":

Udsæt ikke manicure, hårfarvning og depilation til senere!

Hvis du skal gøre depilation, skal du huske på, at før menstruation og i kritiske dage øges følsomheden over for smerte - i denne periode er det bedre at bruge en speciel creme.

Måske fordi jeg gjorde en fuld depilation og købte et nyt undertøj - ikke miste det gode.

Epilation hvordan man staver?

Staveord

Epilation - efter bogstavet "jeg" er bogstaverne "I" skrevet i ordet, da det russiske sprogs regler indebærer bogstavet "i" i ord efter "q", bortset fra ordens afslutninger (får, fjerkræ, agurk) og i suffikset "yn", lisitsyn). I rødderne af ordene zigeuner, tsyts, kylling, tupper og deres derivater, som en undtagelse fra reglen, er bogstavet "s" skrevet.

Referencer til kilder

Se reglen (filstørrelse 2,4 MB) i den russiske sproghåndbog. Staveord og tegnsætning. DE Rosenthal.
Se ord (filstørrelse 13,7 MB) i den russiske stavelsesordbog V.V. Lopatin.

Eksempler på brug

Der er forskellige metoder til hårfjerning fra roden.
Voksning anbefales ikke til patienter med allergi over for vokskomponenter.
Laser hårfjerning er den mest moderne.

Hvad er forskellen mellem hårfjerning og depilation, hvordan man forstår den enorme verden af ​​hårfjerningsprocedurer

Alle kvinder, uden undtagelse, drømmer om en delikat, glat hud for evigt. En bred vifte af moderne metoder til hårfjerning gør det muligt.

Du behøver kun at vælge den rigtige måde at slippe af med uønskede hår.

En smuk, velplejede kvinde tiltrækker altid og tiltrækker hendes øjne til hende. Men skønhed kommer bare ikke, det er arbejde. Hvad er det værd at kæmpe med overskydende hår på kroppen!

Generelle oplysninger

Hårfjerning til moderne kvinder har længe været en integreret del af selvplejen. I søgen efter glat og følsom hud henvender kvinder sig til hårfjerning og depilation, ofte uden at vide selv, hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Mange mennesker forvirrer disse to begreber, anser dem for at være synonyme, men det er en fejlagtig ide. De deler målet - fjernelse af uønsket hår, men ikke måder. Lad os se, hvad der er forskellen mellem depilation og depilation, hvad er deres forskelle, hvordan man kalder denne eller den pågældende hårfjerningsmetode korrekt.

Depilation er en mekanisk metode til at fjerne en del af håret, der ligger over huden, på trods af at håret er fjernet fra roden, er hårpæren ikke beskadiget, hvilket betyder, at det snart vil vokse igen.

Epilation er en mere kompleks procedure, som har en destruktiv virkning på folliklerne. Som følge heraf falder hårsækken fuldstændigt, hvilket resulterer i overgroning af hårkanalen og dermed ophør af vækst.

En fjernelse af hårfjerning koster ikke tusinde rubler, når du multipliceres med det antal gange, der er nødvendigt for at opnå det endelige resultat, får du en betydelig mængde.

Men effekten af ​​hver session varer længere, hårene vokser sjældnere og tyndere, efter at et bestemt antal gange på salonen generelt ophører med at vokse. Depilation er meget billigere, men det kræves oftere.

Så hvis mellem sessioner af hårfjerningsbrud varer fire uger, varer depilationens virkning i cirka to uger (og barberer endnu mindre).

Problemet med indgroede hår er ikke ualmindeligt depilation. Epilation i dette tilfælde har en stor fordel - det fremkalder ikke kun unormal hårvækst, men fjerner også indgroede hår.

Typer af hårfjerning

Laser (lys)

Melanin (pigment), der befinder sig i hårskakten og follikelet, absorberer lysbølger rettet mod det, hvilket får det til at opvarme og ødelægge hårvækstzonen, de skibe, der fodrer sin rod og talgkirtlen på pæren, hvilket fører til dens tab.

 • Diode laser - tyndere stiv hår, fjerner blødt.
 • Alexandrite laser - fjerner røde og lette fine hår, bruges til hudoverfølsomhed.
 • Neodym laser - fjerner hårde, mørke hår.
 • Ruby laser - til ødelæggelse af mørkt hår på lys hud.

elektrolyse

Ved at dirigere strømmen af ​​elektrisk strøm gennem den tynde nål direkte ind i follikelen bliver hårrotet ødelagt, hvilket forhindrer håret i at vokse.

 • Pincet metode - hvert hår er fanget af en pincet elektrode, gennem hvilken strømmen strømmer. Standardmetoden er smertefuld og meget lang. I øjeblikket er processen med fremkomsten af ​​et multi-nål system accelereret.
 • Nåle metode - nålen er valgt individuelt i overensstemmelse med personens kendetegn (følsom hud, allergiske reaktioner). Nåle er lavet af forskellige materialer (medicinsk legering, Teflon-isolering, guldbelægning) og har et anderledes udseende (lige eller buet).
 • Termolyse - follikelen er termisk påvirket af metoden til skarp opvarmning med vekselstrøm med lav spænding og høj frekvens. Proceduren er smertefuld og langsom.
 • Galvanisk elektrolyse - virkningen på hårsækkene med en konstant strøm. Efter denne behandling fjernes den med almindelige pincet. En mindre smertefuld og sikrere metode end termolyse, men ikke mindre holdbar.
 • Blandet metode - med denne metode er første termolyse brugt til at opvarme follikelen, og så ødelægges den ved elektrolyse. Blandede epilatorer er udstyret med en computer enhed, der vælger det optimale eksponeringsniveau, der svarer til de enkelte personers egenskaber.

Ved at kombinere de to tidligere metoder kan blandingsmetoden give dig et bedre resultat, men hastigheden forbliver den samme, og sandsynligheden for negative konsekvenser (ar, inflammation) bevares.

 • Flash-metoden er væsentligt forbedret termolyse. Eksponeringstiden for strømmen er meget kort, hvilket reducerer smerten og traumet.
 • Hvad er proceduren for ansigtskryoliftning, og hvordan den adskiller sig fra andre metoder - alt om kryomoterapi i et separat materiale.

  Og for dem, der er interesseret i hvad de skal gøre efter at have fjernet papilloma med en laser, og hvordan proceduren udføres, foreslår vi at du går her.

  photoepilation

  Eksponering for højfrekvente lys. Melanin i follikel absorberer lysbølger, der opstår en termisk reaktion - håret opvarmes til 80 grader Celsius.

  Temperaturen forårsager hårfollikelens død, håret falder ud og vokser ikke længere. Hvis follikelstoffet ikke er ødelagt, men kun beskadiget, vil det nyligt voksede hår blive meget tyndere og lettere end det var før proceduren.

  Elos epilation

  Dens principper for drift kombinerer laser hårfjerning, elektroepilation og fotoepilation. Den ødelæggende virkning på hårfollikelen viser sig at være en højfrekvent strøm og en lyspuls.

  Fordele og ulemper ved alle former for hårfjerning:

  • Høj effektivitet. Korrekt besiddelse giver en garanti for at spare resultatet i meget lang tid, og med regelmæssige procedurer kan du opnå hårets forsvinden for evigt.
  • Der er ingen problemer med indgroede hår, og selv de eksisterende er fjernet efter den første procedure.
  • Virkningen af ​​foryngelse. Princippet om fotoepilation ligner meget fotorejuvenation. På grund af produktionen af ​​kollagen foregår hudforyngelsesprocessen, og dens farve er udjævnet.
  • Hastigheden af ​​elektrolyseprocedurer (højst 15 minutter - en session) og fotoepilation (20-40 minutter).
  • En stor liste over medicinske kontraindikationer.

 • Procedurerne bør kun udføres af en specialist (hudlæge eller kosmetolog) i en specialiseret salon eller klinik, ellers kan forbrændinger, inflammation, ar, hudhyperpigmentering forekomme.
 • Effektiviteten af ​​alle metoder (undtagen elektrolyse) afhænger af hud og hårs kontrast. Den ideelle løsning ville være lys hud med mørkt hår, i denne udførelsesform absorberes strålingen af ​​hårets pigment, ikke huden. Blondiner, rød og lys blond, samt et gråt hår giver ikke mening.
 • Ømhed.
 • For at få en helt glat hud bliver det nødvendigt at bruge flere sessioner med jævne mellemrum i flere måneder.
 • Efter en session på to til tre dage forbliver rødmen af ​​huden og en lille hævelse af vævene på stederne for påvirkning.
 • Høj pris.
 • Og om skade på Elos epilation og om det er muligt under graviditeten, kan du finde ud af ved at klikke her.

  Typer af depilation

  1. Barbering. Alle kendte, den nemmeste, overkommelige og billig metode.
  2. Kemisk depilering. Unødvendige hår fjernes med en creme og en speciel scraper.
  3. Bioepilyatsiya. Det har to typer:
   • Voksning (voksning). Hårfjerning fra roden ved hjælp af voks: kold eller varm. Voksens sammensætning udvælges i overensstemmelse med hudtype.

  Varmens varmetemperatur afhænger af applikationsstedet - benene er depileret med kold eller varm voks, og intime områder er varme.

 • Shugaring. Depilation med sukkerpasta. I modsætning til voksning, en mindre smertefuld procedure, efterlader pastaen ikke forbrændinger på huden, og risikoen for indfødning af hår minimeres.
 • Triding. Metoden til at slippe af med hår med hjælp af en tråd snoet på en bestemt måde i en løkke. Denne metode er mere egnet til korrektion end for fuld depilering. En trådsløjfe trækker på en gang en hel række hår.
 • Electrodepilator. Manuel elektrisk maskine i bevægelsesretningen fanger hårene og trækker dem fra roten.
 • Enzym depilation. Det udføres ved at anvende enzymer eller enzymer på huden, så det behandlede område udsættes for varme, hvilket får hårsækken til at falde sammen.
 • Ultralyd Depilation. De aktive stoffer leveres til hårsækkenet ved hjælp af en ultralydsmaskine, hvor de udøver deres skadelige virkninger på det.
 • Fordele og ulemper

  • Umiddelbart resultat, huden er øm og glat efter blot en procedure.
  • Alle typer (bortset fra barbering og kemikalier) giver en langvarig virkning (op til tre uger), stigende med procedurernes regelmæssighed (hårvæksten sænker og de bliver selv tyndere og lettere).
  • Kræver ikke medicinsk viden og er tilgængelig til hjemmet alene (undtagen enzym og ultralyd).
  • Hverken hårfarve eller hudtype betyder noget.
  • Enzymaflejring virker delikat og er helt smertefrit.
  • Ultralyd depilering er velegnet til personer med rosacea, åreknuder, der er kontraindiceret til opvarmning, og derfor er andre metoder ikke tilgængelige.
  • Fremkalder ikke dannelse af ar og alder pletter.
  • Rimelig pris.
  • Nogle typer (voks, elektroepilator, enzym og ultralyd) har kontraindikationer.
  • Smerten af ​​næsten alle typer, og fra voksning, når voks er overophedet, kan du også få en forbrænding.
  • Problemet med indgroede hår (med undtagelse af enzym og ultralyd depilation).
  • For vellykket depilation skal hårene være af en vis længde, deres voksende er ikke altid praktisk og æstetisk.
  • Narkotika, der anvendes til ultralydsfortynding, ud over håret har en virkning på huden.

  Når begrebet forvirring er overstået, er forskellen mellem epilering og depilation indlysende, det vil ikke være vanskeligt for enhver at vælge, hvordan man fjerner uønsket hår på kroppen ud fra deres økonomiske evner, individuelle egenskaber: hudtype, hårfarve og tykkelse, sundhedstilstand, smertefølsomhedstærskel.

  Hvad vil det være? Dyrt, smertefuldt, men radikal epileringsmetode eller mindre effektiv, men sådan en overkommelig og forskelligartet metode til depilation? Du bestemmer dig! Det vigtigste er resultatet - glat, delikat, forførende hud, der giver enhver kvinde charme og selvtillid.

  På typerne kan du finde fordele og ulemper ved fjernelse og udtørring i denne video:

  Er shugaring en epilation eller depilation? De vigtigste forskelle

  Ifølge en gammel legning bestilte dronningen af ​​Sheba for at få lokationen til kong Salomo beordret domstols læger til at lave en salve af voks med tilsætning af lægemidler til at slippe af med uønsket vegetation. Dette var begyndelsen på historien om kampen for glat hud. Udøvelsen af ​​at eliminere problemerne med særlige zoner i kroppen har udviklet sig i mere end et årtusind. I det gamle Rom blev de barbert med et skærpet blad i det romerske imperium - de blev trukket ud, snoet på en tråd. Mange metoder, der er udviklet, bevares i vores dag.

  Kvinder bruger aktivt barbering, fjerner hår med voks, specielle cremer, laser.

  Skønhedsindustrien tilbyder konstant nye metoder til bekæmpelse af kropshår.

  Et særligt sted blandt måderne til at gøre huden glat er optaget af mystiske persiske skønheder. Hårfjerning ved hjælp af karamelpasta har opnået hidtil uset popularitet i løbet af de sidste par år.

  Hvad er forskellen mellem epilation og depilation?

  Kun du bestemmer hvilken vej der er bedre: depilation, epilering eller regelmæssig barbering. Ofte ser kvinder ikke forskellen mellem definitionerne og tror at dette er det samme. Er det sådan? Der er tvister om terminologiens rigtighed. Faktisk er der ingen entydig definition af disse begreber.

  Europæisk behandling er generelt accepteret: depilation - fjernelse af hårets overdel til follikelet, uden at det påvirker det. Involver trækker en stang ud, der er let at greb. Normalt defineret som en mekanisk effekt - barbering, depilatory cremer.

  Fjernelse af hele håret, herunder follikelet, er en epilering. Processen består af handlinger rettet mod ødelæggelsen af ​​hårfollikelstrukturen, dens svækkelse, bremse væksten.

  I sovjetisk og post-sovjetisk medicin var definitionen af ​​udtryk væsentligt anderledes:

  • Epilation er fjernelse af hår med et kosmetisk eller medicinsk formål.
  • Depilation er en type epilation, der giver en midlertidig virkning uden at påvirke hårsækkenet, forhindrer ikke yderligere vækst.

  I dag er de europæiske definitioner af begreber blevet udbredt, så moderne kosmetologer anvender udtrykket "epilering" for procedurer med voksstrimler, men udtrykket "voksabsorption" betragtes heller ikke som en fejl, hvis vi går videre fra den traditionelle terminologi for vores land. Shugaring er en dyb epilation. Karmelpasta på grund af dens konsistens bliver dybere end voks, fjerner håret mere effektivt.

  "Sød" fjernelse af problem hår

  I lang tid brugte kvinder hjemmepilatorer til at kæmpe for glat hud. Kompakte maskiner er altid til rådighed, de kan tages på ferie, processen kræver ingen specielle forberedelser. Mange er vant til behagelig brug, lukkede deres øjne til den største ulempe - den smertefulde procedure.

  Fremkomsten af ​​en ny metode har gjort mange valg: epilator eller shugaring? Efterhånden erstattede metoden af ​​persiske skønheder epilatorbiler. Fjernelse med sukkerpasta har mange fordele:

  • forårsager ikke irritation, også på følsom hud
  • det udføres i flere faser, en lille mængde hår er fjernet ad gangen, derfor forårsager det et minimum af smerte;
  • shugaring pasta kan fremstilles af dig selv;
  • til proceduren brug varme sukker bolde, ikke varmt, huden er ikke skadet;
  • svækker hårsækkenet, håret vokser tyndt, forhindrer dannelsen af ​​indgroet hår, inflammatoriske processer;
  • anvendes på alle dele af kroppen, alle hudtyper;
  • har en peeling effekt;
  • huden forbliver glat i op til 6 uger.

  Epilering med sukkeropløsning derhjemme er problematisk. Dette kræver en lang forberedelse, tilstrækkelig dygtighed. Mange kvinder søger hjælp fra kvalificerede fagfolk, fordi fordelene ved proceduren opvejer alle ulemperne.

  Hvad er forskellen mellem shugaring voks voksning

  Moderne skønhedssaloner tilbyder kunder flere former for fjernelse af hår. Mesterskabet hører til voksning og newfangled metode - shugaring. Hvad er de vigtigste forskelle mellem disse typer kamp med problemområder?

  Pastaen, i modsætning til voks, trænger dybere ind, giver dig mulighed for at fjerne hår af kortere længde (2-4 mm). Vassen er magteløs foran stængerne kortere end 5 mm, da den kun fanger den del, der er placeret på overfladen.

  Mange skønheder, der vælger mellem voksning og shugaring, foretrækker den anden, der vurderer sine fordele

  At væge håret med voks mod deres vækst skader hårets aksel, fremkalder curling.

  Kort pasta fjerner håret i retning af vækst. Muligheden for udseende af inflammatoriske processer er minimal.

  Åreknuder - en kontraindikation til brug af voks, der opvarmer op til 40 ° C. Sukkerkugler bruges lidt varm, har mindre kontraindikationer.

  Vassen giver en enkelt ansøgning til hele det epilere område. Med shugarnig fjernelse udføres i flere tilgange, er proceduren mindre smertefuld.

  Den resterende pasta vaskes af med vand, og der kræves ingen specielle olier eller opløsningsmidler.

  Åreknuder - en kontraindikation til brug af voks, der opvarmer op til 40 ° C.

  Kontraindikationer for

  Som enhver kosmetisk manipulation har shugarning en række kontraindikationer:

  • diabetes mellitus
  • lav blodpropper
  • trombose med betændelse i venens væg, dannelse af blodpropper;
  • dermatologiske sygdomme;
  • skade, hudirritation.

  Shugaring er ikke et paradis for problematisk vegetation, men hvis det udføres korrekt, kan denne metode være den bedste løsning til fjernelse af uønsket hår med hensyn til den opnåede effekt og de anvendte penge.

  Epilering eller depilation - hvordan?

  Høj kvalitet og effektiv hudpleje indbefatter en forudsætning - fjernelse af uønsket hår. Det er fra fuldstændig hårfjerning, når huden bliver perfekt glat uden de mindste hår, afhænger af mange kosmetiske ydelser. Derfor er sådanne tjenester som hårfjerning i Osokorki og hårfjerning særligt populære. Men ofte er disse to begreber enten forvirrede eller generelt betragtet som synonyme, selv om de er radikalt forskellige. I denne artikel ønsker vi at forstå dette problem og finde ud af, hvad der er forskellen mellem depilation og depilation.

  hårfjerning

  Epilation er den komplette fjernelse af hår, herunder roddelen. Under epilation er hårsækkene bevidst beskadiget uden at forårsage skade på en person. Dette forhindrer yderligere vækst i håret.

  En af de mest kendte metoder til hårfjerning på denne måde er elektrolyse. Teknikken ved denne procedure er, at hårrødderne udsættes for elektrisk spænding med lav spænding. En tynd elektrode indføres i hårroten og en elektrisk impuls påføres, hvilket igen påvirker hårvækstzonen. Denne metode har imidlertid sine ulemper, hvis hoved er udseendet af uønskede ar på huden. Derfor vælger skønhedssalernes flere og mere ofte dyrere og sikrere procedurer - laser- og fotoepilation.

  Under fotoepilation bruger specialister lamper, der giver en kilde til lys af den krævede effekt og spektrum. Under spektrets handling forekommer hårets fototermiske død. Laser hårfjerning - mere pålidelig og perfekt, fordi laserstrålen forbrænder hårets rod, og det gør proceduren utroligt effektiv. Det er muligt, at laser hårfjerning kan føle smertefulde fornemmelser, men de kan nemt fjernes ved hjælp af specielle salver og cremer, og der bliver ingen ar på huden, kun rødme, som forsvinder om en eller to dage.

  hårfjerning

  Depilation er en klassisk og endog primitiv måde at fjerne uønsket hår i sammenligning med epilering. Ved afpudsning fjernes kun en del af håret, der er placeret på hudoverfladen. Den mest populære type depilation er barbering. En vanskeligere, men ikke mindre effektiv metode til depilering er kemisk depilering, som er produceret takket være specielle cremer, aerosoler, salver og andre kosmetik. Men alle disse cremer kan kun ødelægge den øverste del af håret.

  En af de mest populære metoder til depilation er voksning eller voksning. Under proceduren påføres kosmetisk voks på huden, som holder hårene sammen. Derefter fjernes de ved hjælp af specialservietter. Denne metode har en vigtig ulempe - smertefulde fornemmelser, som ikke alle er villige til at sætte op med.

  En anden moderne type depilation kan kaldes shugaring, når håret fjernes med en særlig sukkerholdig opløsning. Varm pasta med sukkerindhold påføres med en speciel pind ikke på huden, men på håret. Efter hærdning fjernes pastaen med håret.

  Derudover vil vi tilføje, på trods af at depilation anses for at være en mindre effektiv måde, er det nødvendigt at forberede huden til laserepilation, så du bør ikke helt afvise det. Men før du beskæftiger dig med uønsket hår, skal du sørge for at rådføre dig med en hudlæge og kosmetolog for at hjælpe dig med at træffe beslutning om valg af procedure, som passer dig.

  Epilation og depilation: forskellen og ligheden af ​​procedurer

  Folk er interesseret i hårfjerning og depilation, hvad er forskellen mellem procedurerne. Lad os finde ud af og ved at skelne mellem fænomener. Lad os starte med to definitioner.

  Epilation er den procedure, hvormed både håret og pæren fjernes - dets "rodsystem".
  Depilation er ødelæggelsen af ​​kun de eksterne tegn på vegetation på kroppen. Med denne procedure forbliver "rodsystemet" intakt.

  Et naturligt spørgsmål opstår, forskellen mellem epilering og depilation er indlysende, hvorfor er der sådan forvirring i begreber? Svaret består af to dele:

  Folk er ikke inkluderet i finesserne, og derfor forvirrede koncepter.
  Med en streng definition af depilation mister den med hensyn til effektiviteten af ​​epilering, derfor bliver man ofte udstedt til en anden for at opnå en fortjeneste. Når højdepunkterne er analyseret, forsvinder spørgsmålene.

  Hvad er forskellen mellem epilation og depilation? Hvad er "ægte" hårfjerning?

  De, der er vant til at spare, vil ikke være glade, når de hører svaret. Den "ægte" epilering omfatter sædvanligvis salonprocedurer:

  Photoepilation eller laser hårfjerning. Begge procedurer er baseret på samme princip: håret opvarmes indefra og dør. Lyset reagerer med melanin, og der opstår en mikroburst, hvilket får hårpæren til at dø. Photoepilation er en pålidelig metode i den forstand at bekæmpe uønsket vegetation på huden, men ikke 100% sikker. Brændinger er mulige på de dele af kroppen, der behandles. Derudover er der andre negative konsekvenser og kontraindikationer.
  Elektrolyse er en metode til behandling af en hårfollikel med en elektrisk strøm. Metoden er ikke egnet til dem, der i barndommen (eller i voksenalderen) var bange for læger og nåle. Proceduren varer fra 2 til 4 timer hver gang. For helt at slippe af med hårets hudområde, skal du bruge 6 til 8 sådanne tests. Det er svært at sige om smerten under proceduren, for alt er individuel.
  Epilation med ultralyd. Denne metode bruger både "gamle" og "nye" teknologiske midler til at slippe af med hår. Hvis en person har opfattet en ultralyd fjernelse af håret, skal han fri den tilsigtede hårplade med voks eller fløde og derefter gå til salonen. Der vil det gnides med en gel, som vil øge effekten, og lyden vil ødelægge pærerne og sænke dannelsen af ​​nye.

  Hvad er forskellen mellem epilation og depilation? Mens det er svært at sige uden dækning af depilation. Men essensen af ​​hårfjerning ryddet. Vi vender os til de procedurer, som rygter ligeledes gælder for både hårfjerning og depilering.

  Er voks og shugaring hårfjerning eller depilation?

  Tilhængere af voks og shugaring, hvis de bliver spurgt, vil sige: disse er hårfjerningsmetoder. Føreren i salonen fortæller klienten, at han laver en voksepilation. Måske er dette en del af markedsføringen, og måske mesteren selv ved ikke forskellen. Lad os dog forlade det til side, find ud af, hvad der er bedre shugaring eller voks epilation? Smagsstof, men:

  Hvis du vasker hårfjerning, skal du først vælge den rigtige voks. Det kan være af tre slags: varmt, koldt og varmt. Kosmetologer anbefalede sidst. Forbered værktøj (papirservietter eller et stykke egnet væv, en træspatel, olie, der beroliger huden efter proceduren). Ritningen behøver ikke beskrives. Det vigtigste er, at efter indgrebet bliver huden betændt, rødt og irriteret.
  Tilhængere af shugaring (hvis du laver mad hjemme) vil sige, at produktets naturlige sammensætning ikke indebærer allergier, betændelse, er ikke skadelig selv for følsom hud.

  Er det på tide at tage eset ud af ærmet, og spørgsmålet er, at voksaflejring eller epilering er korrekt? Du er velkommen til at sige: korrekt sige "voks depilation." Uanset hvad man kan sige, vokser såvel voks som sukker mod synlige tegn på uønsket vegetation på kroppen. Disse fremgangsmåder påvirker ikke pærerne, dvs. årsager til hårvækst. Svaret på spørgsmålet i undertekst, voks og shugaring - dette er epilering eller depilation, er indlysende. Opdagelsen vil forstyrre damerne.

  Epilation og depilation. Hvad er forskellen? Typer af klumpet depilation

  Disse omfatter:

  Barbering er den ældste metode til at håndtere synlige tegn på frodig vegetation på kroppen. Metoden er blevet ineffektiv i lyset af de seneste resultater af videnskab og teknologi. Det skulle sige det samme om hans fysiske fare. Nej, det betyder ikke, at den person, der laver shaverens udtømning, åbner sine årer. En barbermaskine er farlig, selv når den anvendes på ansigt, ben eller hænder, fordi det forårsager mikroraniumets epitel. Gennem dem kommer bakterier ind i kroppen. Men ikke på grund af denne barbermaskine som et redskab til depilation blev afvist af skønheder, men fordi det er ubrugeligt. Efter hendes hår, selvom de forlader habitatet, gør de det et stykke tid og vender tilbage mægtige og sorte (blond hår som regel forstyrrer ikke nogen).
  Kvinder bruger stadig pincet, hvis de ikke har "øget shaggyness", men kun sparsomme hår over overlæben. Så armene de sig med pincet og torturere sig selv. Sandt nok, med den rette dygtighed, ifølge pigerne, gør det ikke ondt. Under alle omstændigheder bør denne procedure tage forholdsregler: Før udførelsen er det sted, der testes, fugtet med varmt vand. Sidstnævnte hjælper med at åbne porerne og reducere smerter. Efter torturen anbefales det at lægge en kold kompressor på plads.
  Skal jeg bruge depilatory cream? Spørgsmålet er subtile og meget individuelle. Værktøjet er ikke naturligt, og det fjerner kun den synlige del af håret. En allergisk reaktion eller betændelse er mulig.

  Det anbefales ikke at bruge creme til opslamning af intime områder.

  Epilation og depilation: Hvad er forskellen, hvis håret fortsætter med at vokse?

  Så længe menneskekroppen er i live vokser den og ændrer sig. Spørgsmål, hårfjerning og depilation, hvad er forskellen, er ikke inaktiv. Folk snyder ikke, når de siger, at ved hjælp af hårfjerning bliver håret fjernet sammen med pæren og vender ikke tilbage. Men mange sovende løg opbevares i huden, som erstatter deres "besejrede kamrater". Hertil kommer, at hormoner spiller en vigtig rolle i hårvækst. Selv supermoderne metoder garanterer ikke fuldstændig og endelig bortskaffelse på en gang. Enhver kosmetologiprocedure gentages flere gange, og det afhænger af de enkelte karakteristika.

  Derfor spørg dig ikke selv, hårfjerning og depilation, hvad er forskellen, når du ikke straks mærker sidstnævnte. Hun er Kroppen - en vanskelig ting, og resultaterne af kosmetiske procedurer opdages ikke altid af det blotte øje.

  Hvad er bedre - depilation eller hårfjerning?

  Lad os opsummere sammenligningen af ​​to procedurer.

  Tiden for procedurerne. Her kan du ikke tale om den ubetingede sejr til fjernelse eller fjernelse af hår. Procedurer tager anden tid. Det afhænger trods alt på hårets beskaffenhed, niveauet af hormoner og andre individuelle egenskaber, som hver især har sin egen.
  Depilation kan gøres hjemme, og hårfjerning er kun mulig i en skønhedssalon. Det er let at erstatte, at i epilationen er procedurer, der er udført i foreningen af ​​mand og maskine. Og eliminering af pærer er ikke så simpelt som det ser ud til. Hvad angår depilation, kan det gøres hjemme. Alle metoder (fra barbering og slutter med shugaring) passerer stille i forhold til personlige boliger.
  Effektivitet. Epilering er mere effektiv end depilation. Dette er angivet ved tallene, en persons hårsår uden hår under depilation - 2 uger. Hvis du laver hårfjerning i salonen, beregnes perioden i mange år. Derudover er der et reelt udsigten til at slippe af med håret for evigt. Det er imidlertid ikke kendt, hvor mange sessioner dette vil tage.
  Men depilation nyder godt af epilering med hensyn til konsekvenser. For eksempel er der ved brændbar epilering mulige forbrændinger, som ikke kan sammenlignes med resultaterne af skødesløs håndtering af voks. Sandt, og sidst, hvis det er varmt, bliver folk brændt alvorligt.
  Penge. Depilation er billigere end epilering. Salonprocedurer er ikke billige - dette er et argument i en krise. En håndlavet depilation er mere økonomisk, selvom den taber resultatet.
  Uafhængighed og afhængighed af andre. Hvis du leder efter fordele ved depilation, så kan du finde dem i autonomi, når en person er hans egen mester. Når en kvinde ønsker at gøre hårfjerning, afhænger det af pengene, skønhedens færdighed, hans arbejdsbyrde. Og depilation frigør hende, hun klare sig selv.

  Spørgsmålet, som er bedre end depilering eller fjernelse af hår, betyder ikke et bestemt svar, så hver person vil finde sine egne argumenter "for" og "imod".

  Hvordan hårfjerning eller depilation?

  Svaret afhænger af, hvad der menes med proceduren. Hvis metoden indebærer fjernelse af ikke kun den ydre, synlige del af håret, men også dens pære, så er det - epilering. Ellers taler vi om depilation, uanset hvad annoncerne eller folk siger. Forskellen mellem procedurerne er ikke kun teknisk, men også i mange andre parametre, som vist ovenfor. En sådan konklusion antyder sig selv, når typerne af hårfjerning og depilering er blevet analyseret.

  Depilation og epilation: folkemæssige retsmidler

  Uanset hvordan epilering eller depilation er korrekt, kan du ikke tænke over disse procedurer og berøre arv fra moderens natur og visdom af traditionen.

  Valnød Ash. Fremgangsmåden til fremstilling er næsten magisk: Brænde valnødskaller, og tilsæt derefter lidt vand til asken. Og pålægge de områder af kroppen, der lider af overdreven hårdhed. Riten afholdes mindst tre gange om dagen.
  Gør dit hår dope. For at gøre dette koges 150 gram dope i en liter vand. Broth smurt uønskede dele af kroppen. Opskriften har en alvorlig ulempe: Hvis en person ikke er sikker på at han kan håndtere giftige planter, så er det bedre ikke at ty til metoden. Datura er giftigt.
  Nisse på vagt for skønhed. Det vil tage: 40 gram frø af dioecious nælde, som skal pulveriseret, derefter tilsættes 1/10 liter solsikkeolie. Den resulterende blanding spredes i et rum, hvor hverken dagslyset eller det elektriske lys passerer i to uger. Og ja, flasken, hvor sammensætningen er opbevaret, skal også være mørk, ellers kommer der ikke noget ud. Så når den aftalte tid er gået, skal sammensætningen drænes og hældes i tæt lukkede fade og smøres på de områder, der skal æstetiseres to gange om dagen.
  Honning og citron. Disse produkter findes i ethvert køleskab i landet, selvom ingen er syge hjemme. Og opskriften er som følger: honning - 20-25 gram, juice fra halv citron (citrus uden frø). Bland og opvarm. Sammensætningen påføres huden, mens den er varm, når den tørrer - fjern. Gentag proceduren 3 gange om ugen. Det er selvfølgelig en depilation, men med tiden vil håret stoppe med at vokse.

  Hvordan staver du ordet "Depilation"

  Den korrekte stavning af ordet - Depilation.

  Dataene om den korrekte stavning af ordet "Depilation" er taget fra den russiske stavelsesordbog, redigeret af O.E. Ivanova og V.V. Lopatin i 2004. Hidtil er denne stavelsesordbog den mest omfattende.

  Fejlagtige ordvalg:

  Der er ingen oplysninger om den forkerte stavning af ordet "Depilation", men du kan hjælpe os ved at tilføje din egen variant af forkert stavning eller udtale.

  Sukkermetode til fjernelse af håret - hårfjerning eller depilering?

  Vores fotos

  Karamelmetoden til fjernelse af håret kaldes undertiden epilering og derefter depilering. For at forstå, hvad der faktisk er en shugaring, skal du forstå forskellen mellem disse to måder at slippe af med uønsket vegetation fra hinanden.

  Oversat fra engelsk betyder begge udtryk det samme. Russisktalende kilder giver følgende definition:

  • Depilation er fjernelsen af ​​den synlige kutane del af håret.
  • Epilation er fjernelsen af ​​vegetation med ødelæggelsen af ​​hårpæren på en eller anden måde.

  Det viser sig, at den første metode er overfladisk, og den anden er Bole dyb.

  Alle hjemme metoder omfatter:

  • Barbermanden
  • Depilatory maskine
  • Kemisk fløde
  • Silketråd

  Epilering er følgende salonprocedurer:

  • Fototeknologi
  • Elektro-vegetation fjernelse
  • Elos
  • Enzymetode
  • ultralyd
  • laser

  Sporer opstår ofte omkring definitionen af ​​shugaring og en voksmetode til fjernelse af hår. Efter alt fjerner de delvist skuddene sammen med pæren, men deres virkning er gennemsnittet mellem de fantastiske resultater af epilering og det sædvanlige resultat af depilering.

  Efter bio- og karamelmetoderne vokser nye hår i en omgang på to til fire uger, de bliver svagere og lettere over tid, men forsvinder aldrig helt.

  Hvordan kan denne mellemliggende kategori kaldes? Måske vil vi følge en logisk vej og sammenligne det endelige resultat af hver metode, fordi det endnu ikke er muligt at beregne den procentdel af hår, der er revet fra roden:

  • Et særpræg ved shugaring er fjernelsen af ​​vegetationen i retning af dens vækst. Som følge heraf bliver kvaliteten af ​​spirer efter den første session markant forringet: væksten går langsomt, farven falmer, de bliver tyndere og taber elasticitet.
  • Voksemetoden praler med langt mere beskedne resultater: Efter de første sessioner fortsætter pindsvinet med at vokse, hvilket indikerer en stor mængde brudt hår. Efterhånden sænker spirerne stadig og ophører med at klatre aggressivt ud. Resultatet ligner meget på konsekvenserne af en silketråd, som pr. Definition er depilation.

  Så vi vil dvæle på beslutningen om, at hans synonym, bioaffalding, er meget velegnet til voksmetoden, men shugaring kan fortjene status som epilering på grund af dets resultater i at fjerne hår fra roden.

  Epilation og depilation: Hvad er forskellen? Hvad er den bedste måde at fjerne hår på?

  Inden for kosmetologi er der hundredvis af navne til forskellige procedurer og teknikker, som ikke er meget lette at forstå. Når det kommer til hårfjerning, er problemet det samme. Vi forveksler ofte depilation og epilation, vi forstår ikke helt hvad populær shugaring er og har den mere effektiv fotoepilation? Selvfølgelig, når vi taler om depilation og epilation, i begge tilfælde betyder vi at slippe af med uønsket hår. Men mellem disse to begreber er der en væsentlig forskel. I vores artikel finder du detaljerede oplysninger om, hvilken epilering og depilation der er, hvad er forskellen mellem disse metoder til fjernelse af hår, deres fordele og ulemper.

  Forskellen mellem hårfjerning og udtørring

  Epilation er en procedure for fuldstændig hårfjerning (herunder den subkutane del af håret - pæren). Depilation - hårfjerningsprocedure over huden. Epilation omfatter procedurer som elektrolyse, laser hårfjerning, fotoepilation, shugaring, voksning. Den mest almindelige og velkendte depileringsmetode er barbering, såvel som depilation er brugen af ​​depilatory cream. Epilation giver dig mulighed for at holde din hud glat i lang tid, hvilket ikke giver depilation.

  Alle former for hårfjerning påvirker og ødelægger den subkutane del af håret

  Ved fjernelse af hår fjernes kun i det synlige område over huden. Det stimulerer faktisk den fortsatte vækst af groft og hårdt hår. I dette tilfælde vokser håret meget hurtigt tilbage. Den meget næste dag vises en mærkbar "børste". Desuden forårsager depilering ofte irritation, bumser og hår, der vokser ind i huden.

  Meget mere interessante og bedre ting er med hårfjerning: Der er mange metoder, forskellige niveauer af omkostninger, forskellige effekter og en længere periode med et godt liv uden irriterende hår. På grund af epilering er det ikke kun muligt at slippe af med håret i lang tid, men også for at bremse væksten (da det tager tid at genoprette den beskadigede follikel). Epilering kan være smertefuldt, hvis det gøres for første gang, men med den kommende erfaring, teknik og praksis bliver smerten minimal. Men der vil stadig være ubehagelige følelser. Nå, skønhed kræver virkelig ofre.

  Epilation kan opnå langvarig glat hud og langsom hårvækst. Depilation fjerner håret i en kort tid og kræver regelmæssig gentagelse.

  hårfjerning

  Epilation er særlig populær af mange grunde. Der er en bred vifte af metoder: du kan vælge mindre smertefuldt og billigere. Også denne procedure giver et langsigtet resultat, bremser hårvækst. Nogle kilder siger, at hårfjerning kan slippe af med håret for evigt. Dette er ikke helt sandt. Håber på en evig virkning, vil mange snart finde ud af, at epilering er en langsigtet reduktion i vækst og fjernelse af hår. Men "langsigtet" i dette tilfælde kan betyde en periode fra flere måneder til flere år, men det er ikke "for evigt". På trods af dette er hårfjerning en rigtig god måde at se godt ud og bekymrer dig ikke om uønsket vegetation. Der er følgende typer hårfjerning:

  • brug af epilatoren;
  • elektrolyse;
  • laser hårfjerning;
  • Laser hårfjerning;
  • shugaring;
  • voksning.

  Hårfjerning med epilator

  Brug af epilatoren

  Når vi taler om hårfjerning, betyder det ofte, at vi bruger en enhed kaldet en epilator. Selv om epilatoren giver hurtigere fjernelse af uønsket hår, sammenlignet med andre metoder, er dets anvendelse ret smertefuldt. Tilgængeligheden og enkelheden tillader epilatoren at opretholde sin position som en af ​​de populære metoder til fjernelse af hår.

  Epilatorer er elektriske apparater, der bruges til at fjerne hår med hårfollikel. Disse er ægte kraftige elektroniske hårdskader, som ved hjælp af specielle mekanismer fanger hår og, under rotation, trækker dem sammen med hårsækkenet og efterlader huden glat.

  Der er flere typer af epilatorer:

  • Epilatorfjeder type. Perfekt til øjenbrynskorrektion og ansigtshårfjerning. Princippet er baseret på hårfjerningstråden. Dette er ikke et elektrisk apparat. Du bøjer foråret, f.eks. På øjenbrynene og skruer fjedermekanismen ved hjælp af specielle håndtag. Hår, der falder mellem springens dele, trækkes helt ud.

  Fordele: lille pris, nem at bruge, ideel til små områder, hår bliver tyndt, udgør ikke børster, miljøvenlighed.

  Ulemper: ret vanskeligt at finde, smertefuldt, ikke egnet til at fjerne hår på benene, armhulerne, bikini linjerne.

  • Epilator disk type. Hurtigt roterende små plader med sandpapir tekstur gribe hår og i rotationsprocessen trække dem sammen med hårsækken.

  Fordele: tilgængelighed, brugervenlighed, kan bruges i flere år, berører ikke huden, håret bliver tyndt og uden børste, i nogle modeller leveres yderligere dyser.

  Ulemper: smerte, høj pris.

  • En epilator af pincet-type er intet mere end en forbedring af designet af en skive-type epilator. I stedet for skiver bruger de små pincetplader, som med en knivbevægelse fanger håret og trækker det ud sammen med hårsækken. Denne handling finder sted i millisekunder.

  Fordele: tilgængelighed, hurtig hårfjerning, berører ikke huden, ingen børster, udskiftelige hoveder, ekstra vedhæftede filer.

  Ulemper: smerte, pris, epilatorer af dårlig kvalitet kan kun fjerne hår over huden i stedet for at trække håret helt ud.

  Fjernelse af ansigtshår ved elektrolyse

  elektrolyse

  Det er en hårfjerning ved hjælp af kortbølge diatermisk strøm. Denne strøm skaber varme, som påvirker hårets rod: det tørrer fugt, dræber levende celler og lukker blodforsyningen og derved ødelægger det. Der er flere typer elektrolyse:

  • Elektrolyse er fjernelse af uønsket hår ved at føre en elektrisk strøm gennem en sonde eller en nål indsat i hårsækken.
  • Galvanisk elektrolyse - en kemisk reaktion forårsaget af brug af direkte elektrisk strøm bruges til at ødelægge hårsækken. Nålen trænger ind i hårets bund, så påføres en lille elektrisk ladning. Som et resultat af interaktionen mellem natriumioner (rundt om nålen) og nærliggende væv dannes alkali, hvilket igen ødelægger hårsækken.
  • Termolyse svarer i princippet til galvanisk, men denne metode anvender højfrekvent vekselstrøm af lav spænding. Nålen overfører strøm, på grund af dens høje frekvens, hårfollikelen vibrerer, hvilket igen irriterer vævene omkring det og fører til ødelæggelse.
  • Mørkmetoden er en kombination af elektrolyseelektrolyse og termolyse ved anvendelse af den dobbeltvirkende metode.
  • Flash metode - en højere termisk effekt på hårfollikel bruges, mens eksponeringstiden reduceres - op til 1 sekund.

  Kosmetisk laser hårfjerning procedure

  Laser og fotoepilation

  Laser hårfjerning - fjerner uønsket hår med en laser - en intens pulserende lysstråle. Under epilation passerer laserstrålen gennem huden til hårsækkene. Inten opvarmning forårsager skade på hårsækken, hvilket forhindrer hårvækst.

  Photoepilation - hårfjerningsprocedure ved hjælp af intens pulserende lys (IPL). Nogle forvirrer laser- og fotoepilation. Den største forskel er, at lasere udsender en enkelt bølgelængde af lys, mens fotoepilationsanordninger udsender en stråle af forskellige længder, der er spredt og ikke er effektive til at nå hårsækkene på grund af deres lave effekt. Lasere er dyre enheder og kan bruges til at udføre en type procedure. Og fotoepilatorer er mange gange billigere end lasere og kan bruges til at udføre forskellige procedurer: fjernelse af hår, hudforyngelse, fjernelse af kapillærer og pigmentpletter.

  En af de mest populære typer af hårfjerning - shugaring

  Shugaring

  Shugaring er en naturlig hårfjerningsteknologi med brug af specialpasta fremstillet af sukker, citronsaft og vand (undertiden honning - egyptisk shugaring og specielle olier). Pastaen påføres huden i modsat retning fra hårvæksten, så det hærder i løbet af få minutter, og det kan fjernes sikkert sammen med hårene - på siden af ​​hårvæksten. Sukkerpasta stikker kun til hårene, så du effektivt kan fjerne dem sammen med hårsækkene, mens du ikke beskadiger huden.

  Voksning (for eksempel brugen af ​​voksstrimler) - en enkel og hurtig måde at slippe af med uønsket hår

  voks

  Voksning (voksning) er en procedure for at slippe af med uønsket hår med forskellige typer voks. Et tykt lag på det påføres huden, så det afkøles og fjernes sammen med hårene. Metoden er ret smertefuld i forhold til andre. Smerten er selvfølgelig ikke langvarig, men kan være ret alvorlig, især i følsomme områder. Voks kan også forblive på huden og forårsage irritation. Men stadig voksning er en af ​​de mest populære. Her er nogle former for voksning:

  • Voksstrimler. Meget populær, som de tillader hjemme for at opnå resultatet af salonprocedurer. Strimlerne er lavet af forskellige virksomheder og kan være meget forskellige. Nogle består af en creme base og honning. Andre kan have yderligere ingredienser tilføjet: te træ, lavendel, kirsebær og endda chokolade.
  • Varm voks - et klassisk udseende, opvarmes før brug.
  • Kold voks - betyder ikke forvarmning. Hårfjerning med kold voks anses for at være en af ​​de mest smertefulde.
  • Kombineret voks - kan bruges og varm og kold og stuetemperatur.

  Barbering er den mest populære type af depilation.

  hårfjerning

  Teknisk refererer udtrykket "depilation" kun til fjernelse af hår over hudens niveau, og fjernelsen af ​​hår og rod sammen er en epilering, som vi sagde ovenfor. Men folk bruger ofte ordet "depilation" til at beskrive processerne i forbindelse med fjernelse af follikel sammen med håret. Og de begår en fejl.

  Den klassiske depilationsmetode er barbering, hvilket ikke er praktisk eller effektivt. Lad os stoppe og se nærmere på hovedtyperne af depilation. Der er kun to af dem:

  Ikke mindre populære end barbering, typen af ​​depilation - hårfjerning med depilatory cream

  barbering

  Barbering er en af ​​de lettilgængelige og smertefrie måder at fjerne hår på. Du kan slippe af med uønsket hår, mens du tager et brusebad, og det tager kun et par minutter. Men da håret kun fjernes på overfladen af ​​huden, begynder de at vokse igen og vil ses synligt om få dage. Denne metode er effektiv til mennesker med lyse og tynde hår, da tykkere, groft hår er synligt, selv efter omhyggelig barbering.

  Depilatory cremer

  Depilatory cremer blødgør og opløser hår. De er sammensat af specielle kemikalier, der faktisk ødelægger hårstrukturen, der består af proteiner. Cremen smører (med et tykt lag) et bestemt område og efter en vis tid fjernes cremen sammen med hårene. Men selv den bedste creme er ikke altid effektiv til at håndtere hårdt og tykt hår. Fremgangsmåden ved brug af depilatory cream er smertefri, men det kan forårsage en brændende fornemmelse og prikken - hvis du overdriver massen eller hvis der opstår en allergisk reaktion. Et andet træk ved hårfjerning cremer er en ubehagelig lugt. Som i tilfælde af barbering, bør du ikke drømme om langvarig glathed: da håret kun fjernes på overfladen af ​​huden, begynder det at vokse igen og vil ses om få dage.

  Desværre kan du ikke slippe af med håret for evigt. Forskellige typer af hårfjerning kan give en utrolig lang effekt, men håret begynder stadig at vokse igen. At vælge den rigtige hårfjerningsmetode kan udvide glatheden af ​​din hud.

  Hvordan vælger du den rigtige hårfjerningsmetode?

  Når du vælger en depileringsmetode eller epilering, skal du starte fra den zone, der skal slippe af med uønsket hår.

  • Ansigtet. Plucking (mekanisk epilator) er den mest populære og fremragende løsning for at slippe af med ansigtshår. Også voksstrimler bruges ofte til området over overlæben, men det er for smertefuldt. For langsigtet effekt vil elektrolyse være perfekt.
  • Bikini. Den mest populære metode er barbering og shugaring, men brugen af ​​elektrolyse og en laser vil være mere effektiv.
  • Benene er stadig ryddet af hår, oftest ved barbering, og depilatory cremer, voksning og shugaring er den anden og tredje mest populære muligheder. Brugen af ​​laser og epilatorer er også effektiv.
  • Hænder. Voksning og brug af epilatorer helt lette håret på hænderne og tillade dig at undgå indbrud af hår og ubehagelige fornemmelser.
  • Bryst, mave: Voksning kan bruges (men det er smertefuldt og ikke meget lang), men elektrolyse eller laser er den bedste løsning.

  Forskellen mellem epilering og depilation: video

  Dermatovenereolog ved hjælp af layoutet viser tydeligt forskellen mellem de to vigtigste metoder til fjernelse af uønsket hår

  Barberskum

  Hvordan fjerne hår permanent hjemme?