Sådan fjerner du vokslys fra enhver overflade og materiale

Hver person i lejligheden har et par stearinlys, i det mindste hvis de slukker lysene. Nogle kan prale af smukke antikke lysestager. Hvordan ikke at elske dem? Til sidst kommer stearinlys i alle sorter, former, farver og smag - hvilket er et klart plus, efter vores mening.

Lys er gode gaver og den perfekte løsning til at slappe af efter en travl dag. Som erfarne rengøringsspecialister ved vi, hvordan vi fjerner vokslys bedre end de fleste. Der opstår problemer, men vi er her for at gøre tingene lettere for jer så meget som muligt.

Vi vil fortælle dig, hvordan du fjerner vokslys fra enhver overflade. En dråbe voks på gulvtæppet? Let. Har du brug for at fjerne voks fra tøj? Intet problem. Stearinvoks på overfladen af ​​en granit bordplade? Slet. Stain painted voks? Vi udlede for evigt. Stearinvoks på et træ? Vi udlede uden en kløft. Voks på væggen? Fjernet om 10 minutter. Voks på glasset? Renset det nemmeste. Det sværeste at fjerne vokspletter? De har ingen chance.

I den næste artikel vil vi se på at fjerne voks fra enhver overflade.

Sådan fjerner du vokslys fra tøj

Bemærk: Forsøg ikke at tørre tøj i en elektrisk tørretumbler, før du er sikker på, at der ikke er sporet af pletten.

Før du fjerner voksfarve fra dit tøj, lad det hærde først. Hvis du forsøger at fjerne det varme stearin voks, vil du højst sandsynligt lade det blødere dybere ind i tøjets stof, hvilket vil komplicere arbejdet. Her er nogle effektive løsninger til fjernelse af vokslys fra tøj.

Når voksen er hærdet (du kan sætte et stykke tøj i køleskab eller fryser, hvis du vil fremskynde processen), skal du fjerne det fra dit tøj med et fladt værktøj, det være sig en spatel eller smørkniv. I de fleste tilfælde er alt, hvad du behøver at gøre, at bøje stoffet på kanten af ​​voksfarven, hvorefter du vil være i stand til at slå væk fra voksen straks og uden problemer.

Sæt kluden på noget absorberende. Sørg for, at det valgte absorberende materiale ikke forårsager, at stoffet brænder eller males.

 • Stykke af pap
 • Brune papirposer
 • Flere lag af hvidpapirhåndklæder
 • Gamle bomulds håndklæde, du er klar til at kaste

Vi foretrækker at bruge et stykke brunt eller hvidt karton, samt papirposer, du behøver ikke bekymre dig om farvning af stoffet. Tænd for strygejernet ved mellemstemperaturindstillinger, sluk for dampen. Anbring et andet absorberende element oven på pletten. Nu er stoffet anbragt mellem to absorberende artikler. Anbring det forvarmede jern på det øverste ark af absorberende materiale, og cirkuler hurtigt jernet kontinuerligt for ikke at brænde stoffet.

Lige bevæg det absorberende ark lejlighedsvis, så der er en ren plet af absorberende materiale over stedet, så materialets absorberende egenskaber ikke vil være sløv.

Fjernelse af voksrester fra stof

Mange af os bruger farvede stearinlys, der passer til lejlighedsindretningen. I dette tilfælde kan farvefarvestoffer forblive efter at have fjernet voks på stoffet. Ligesom voks kan farven ikke fjernes ved hjælp af vand. Det er komplekse pletter, der kræver en anden tilgang. Nedenfor finder du metoder til fjernelse af voksfarve fra stof:

Behandling med kogende vand. Hvis stoffet kan klare denne løsning (kontroller etiketten med producentens anbefalinger). Stret stoffet over panden med vand, brug et stort elastikbånd eller tråd for at sikre stoffet. Hæld kogende vand på det malede område. Du må muligvis gentage denne beslutning en eller to gange, indtil du opnår resultater.

Alkoholbehandling. Anbring et håndklæde under det malede område og hæld lidt alkohol på pletten. Blot med en ren klud, papirhåndklæde. Farvestoffet skal bevæge sig. Fortsæt blødning, indtil pletten er helt fjernet.

Opvaskemiddel. Brug et mildt rengøringsmiddel til at fjerne pletten, du kan få det ved at anvende opvaskemiddel. Påfør en lille mængde på det malede område. Gør forsigtigt vaskemiddelet i pletten, indtil du ser, at farvestoffet stiger fra stoffets fibre. Skyl og gentag indtil pletten forsvinder.

Hydrogenperoxid. Et andet middel til at fjerne vokslys fra tøj eller dets rester. Dette er vores foretrukne naturlige løsning mod pletter. Peroxid er billigt, du kan købe en flaske billigere end 50 rubler i de fleste butikker og apoteker.

Hydrogenperoxid er et oxiderende (blegemiddel) middel, der er sikkert for farvede stoffer og ikke skader dem, som blegemiddel gør.

Hydrogenperoxid er i det væsentlige det samme vand, men uden et molekyle. Det varer cirka 45 minutter, selv opløst i vand. Men nedbrydning af peroxid bliver næsten øjeblikkelig i direkte sollys, så det sælges i mørkebrune flasker.

Der er et vigtigt trick her, fordi hydrogenperoxid bliver til rent vand, det efterlader ingen rester, så du behøver ikke at vaske eller skylle.

Placer et stykke plastfilm under pletten. Hæld hydrogenperoxid direkte på pletten. Dæk toppen med plastfolie, og marker derefter et håndklæde, så der ikke kommer noget lys på peroxiden, mens det virker på pletten. Lad peroxid på kluden i mindst en time, så tjek. Gentag om nødvendigt.

Fjernelse af vokslys fra tæppet

Fjernelse af voks fra tæpper kan virke som en skræmmende opgave, men processen her er den samme som med en klud, ofte ikke mindre effektiv.

Jernrensning

For at fjerne stearin voks, der er capon på tæpper, lad det hærde først. Hvis der er for meget voks, kan du sætte et par isterninger i en plastikpose og lægge den på voksen. Dette vil hærde voksen, hvilket gør det skørt og giver dig mulighed for at fjerne overskydende voks. Prøv at fjerne så meget voks som muligt for at opnå de bedste resultater. Brug derefter metoden for absorberende materialer og jern, som vi citerede for tøj ovenfor.

Fjernelse af voksrester fra gulvtæppet

Hvis gulvtæppet pletter fra farvet voks, tilbyder vi flere løsninger, som du kan prøve, før du tænker på omlægning af møblerne for at skjule pletten.

Når det kommer til farvestoffer, skal du bruge syrer til at fjerne sure pletter, og alkaliske pletter skal fjernes med alkaliske rengøringsmidler. De fleste, hvis ikke alle farvestoffer er alkaliske, og sodavand bliver den mest hensigtsmæssige løsning i dette tilfælde.

Bagepulver

Bagefri opløsning skal hjælpe med de fleste farvestoffer. Bagepulver hjælper også med at fjerne resterende lugt. Forbered en pasta bagepulver ved at blande 1/4 kop bagepulver i 3/4 kop varmt vand. Bland sammensætningen grundigt i en gennemsigtig beholder, indtil de fleste bagepulver er fortyndet med vand (noget hårdt sediment forbliver i bunden, under alle omstændigheder).

Træk det resterende vand gennem et filter, som du kan bruge et serviet eller noget sådan. Denne løsning vil også hjælpe dig med at slippe af med partikler.

Påfør opløsningen på pletten af ​​maling og forsigtigt gnide den i tæppefibre, så pletten bliver våd fra opløsningen. Forlad opløsningen i en time. Efter en time skal du kontrollere opløsningen, det skal næsten tørre.

Fjern den tørre del af opløsningen, skyll derefter resten med rent vand og fortsæt med at tørre, indtil du fjerner pletten. Lad arbejdsområdet tørre og grundigt vakuum.

Hydrogenperoxid

Igen skal du følge instruktionerne for tøj ovenfor. Lad peroxidet tørre og om nødvendigt gentage.

Fjernelse af vokslys fra træ

Vi håber, at voksflettet vil blive bemærket straks og rengøres straks. Du skal komme til det og fjerne voks, når det er varmt nok til at forblive fleksibelt, men ikke varmt nok til at brænde dig.

Hvis du ikke mærker problemet med det samme, bliver det vanskeligt at fjerne vokslys fra en træoverflade, fordi du skal være forsigtig med ikke at ridse finishlaget, så du ikke kan bruge en kniv og andre redskaber, der kan ridse træ.

Hvis pletten ikke kan fjernes, kan det være nødvendigt at male malingen og male den igen. Hvis du ikke kan bestemme eller ikke er selvsikker i deres evner, skal du kontakte fagfolkene.

Afkøling og ren fjernelse:

Nyttig rådgivning. Du kan bruge et spillekort til at fjerne voks, denne løsning kan hjælpe.

Sæt nogle isterninger i en plastikpose. Sæt ispakken på voksen, så den er kold, hvilket gør det svært og sprødt. Brug et spillekort eller lignende til at fjerne voks fra træets overflade.

Hårtørrer

Brug en hårtørrer ved lav eller medium temperatur indstilling for resten af ​​voks. Læg området omkring pletten med klud eller papirhåndklæder for at beskytte lakken. Denne løsning vil også medvirke til at forhindre voks i at sprøjte over rent træ. Fortsæt, indtil al voksrester er fjernet. Hvis en smule voks forbliver, da det har gennemblødt i skoven, kan du prøve nogle af de ovenfor beskrevne metoder.

Absorbenter og jern

Anbring en papirpose eller flere papirhåndklæder på rester af vokspletter fra stearinlyset. Brug et strygejern til en lav temperatur til opvarmning af pletten (beskrevet mere detaljeret ovenfor). Tør den berørte del af træet af med en fnugfri klud eller en møbelpolskreme.

Fjernelse af vokslys fra væggene

Brug den ovenfor nævnte metode. Brug en hårtørrer til at smelte voks og samle den med papirhåndklæder. Bed nogen om at hjælpe dig, så voksen ikke drypper og gnider straks. Hvis der er rester af farvede rester på væggen, skal du prøve at bruge en blyant eller en pasta bagepulver og vand (1: 3). Gnid væggen let for at undgå at beskadige malingen.

Voks på glasbordet

Nå, hvis voksfarven forbliver på glasset, er det den nemmeste overflade at rengøre. Start med at fryse med is, lad voks hærde. Fjern den frosne voks med et spillekort. Sprøjt nogle vinduesrenser, og tør derefter af eventuelle voksrester. Du kan også prøve en tyndere til at fjerne det sidste, tyndeste lag af voks fra glasset.

Fjernelse af voks fra en granit bordplade

Brug en plastikspatel (kort) og kogende vand. Kog vand i en gryde, dypp spatelen i varmt vand og uden at lade det afkøle, fjern vokslaget. Gentag flere gange, indtil du fjerner mest voks. Tør med en ren klud for at fjerne rester.

De sværeste vokspletter

Der er specialprodukter til fjernelse af stearinlys voks (for eksempel Un-Do Candle Wax Remover), som er meget effektive til bekæmpelse af vokspletter. Følg producentens anvisninger for at fjerne voks fra den berørte overflade.

Nu hvor du ved, hvordan du får voks ud af overfladen, kan du nyde dine yndlingsstearinlys uden frygt for voksfletter.

Sådan skrubber voks fra møbler og glas

Efter en romantisk middag med din kæreste bemærkede pletterne fra lysene på dine yndlingsmøbler og tallerkener? Behagelige minder er overskygget af spørgsmålet: hvordan man tørrer voks væk? Bare rolig! Vi vil dele med dig effektive tips, der hjælper dig med at fjerne vokspletter.

Det er bedst at rense møblerne fra voks, da han endnu ikke havde tid til at hærde. Hvis du ikke kunne bemærke pletten straks, vil det være meget sværere at tørre det af uden at beskadige møblerne.

Her er de mest effektive metoder til fjernelse af voks fra møbler:

 • afkøling. For at gøre dette skal du sætte en ispakke på den. Derefter fjernes forsigtigt voks med et ark tykt pap eller et unødvendigt plastkort. Efter afkøling bliver voksen skør og er meget lettere at fjerne;
 • opvarmning. Denne metode er egnet, hvis voksstien er lille. Sæt et papirhåndklæde på det og varm det med en hårtørrer eller jern. Det er vigtigt at minimum eller gennemsnitstemperatur er indstillet. Så du beskadiger ikke lakeret. Du kan let fjerne smeltet voks med en fnugfri klud.

Så du kan slippe af med pletten, hvis den er på en træoverflade. Hvis voksen dryppede på møbens overfladiske overflade, kan du forsøge at dampe den og fjerne den med en speciel børste. Når du ikke kan tørre pletten fuldstændigt, skal du kontakte fagfolkene.

Når voksen stadig er varm, fjernes den let med en almindelig serviet. Og for at fjerne fedtet glans tørre glasset med sæbevand.

Hvis voksen allerede er frosset, vil dens fjernelse ske i flere faser:

 • Skær forsigtigt med en kniv mest af pletten så tæt som muligt på glasset. Sørg for, at kniven ikke efterlader ridser på overfladen. Hvis stedet er meget lille, spring over dette element;
 • Restflader kan elimineres ved frysning. Hvis det er muligt, sæt det snavsede emne i fryseren i en halv time. Fjern derefter voks med en plastikspatel.

Hvis dimensionerne ikke tillader at fryse sagen, skal du bruge en anden metode. Varm pletten med en hårtørrer. Så snart det begynder at optøbe, blut det med en serviet. Gentag proceduren, indtil pletten forsvinder fuldstændigt. Processen er ret lang, men der vil ikke være noget spor af pletten. Tør den rensede overflade af med en opløsning eller sæbeopløsning.

Som du kan se, er voksning ikke så svært som det ser ud ved første øjekast. Det vigtigste - at gøre alt omhyggeligt, forsøger ikke at beskadige overfladen af ​​møbler og glas.

Sådan fjerner du voks og paraffin effektivt fra hårde overflader eller stoffer

Pletter fra et smeltet ferielys på en duge eller et bord, voksrester til aflejring på stofservietter, tøj eller tæpper, spor af mønstre med vokskridt på tapet eller gulv - alt dette ser ekstremt rodet ud, så du skal vide, hvordan du effektivt fjerner ubehageligt snavs fra forskellige overflader.

Hvad er forskellen mellem voks og paraffin

Forskellen mellem voks og paraffin er:

 • De adskiller sig i den måde, de modtages på. Voks er et naturligt stof, der udelukkende eksisterer i naturen og er ikke skabt af mennesket. Der er dyrevoks: bivoks, uldvoks, spermhvalseolie. Der er også vegetabilske voks (på applefrugter, for eksempel eller blommer) og mineraler. Paraffin er et kunstigt produkt opnået ved raffinering af olie. Det ligner voks, både i udseende og i dets kvaliteter. Voks - et stof af naturlig oprindelse
 • Voksen brænder ikke, men smelter uden at danne sod og har en gul farve. Paraffin forbrænder fuldstændigt, røger og har en farve, der koger hvidt, ofte tilsættes farvestoffer - det er fra sådanne farvede pletter, at det er sværest at slippe af med. Voks bruges til at lave stearinlys.

Voks er let skåret jævnt, i kuber har paraffin ikke en sådan tæthed, og derfor er det umuligt at skære det pænt - det smuldrer straks. Voks har enestående fleksibilitet og fleksibilitet, det er blødt.

Parafin er hvid og smuldrer let.

Forskelle i omfang: voks anvendes mere almindeligt i narkotikaindustrien, og paraffinvoks anvendes til parfume og til fremstilling af husholdningskemikalier.

Parafin anvendes meget i kosmetologi og parfumerivarer.

På grund af sin naturlighed kan voks forårsage allergier. Kunstigt syntetiseret paraffin er hypoallergen.

Vigtige nuancer før fjernelse af voks eller paraffin voks

Pletter forbliver fra voks og paraffin voks. For ikke at forværre situationen, når du forsøger at fjerne pletter, er det vigtigt at overveje følgende nuancer:

 • Vær opmærksom på det stof, hvorfra tøjet er lavet, hvilken type møbelbetræk - nogle materialer skal ikke udsættes for opvarmning eller dampbehandling, andre - for koldt;
 • du kan kun slippe af hærdet voks eller paraffinflader, ellers vil de blive smurt på overfladen af ​​blødt væv, og voks- eller paraffinvoks bliver bredere;
 • men lad ikke pletterne blive gamle - handle hurtigt;
 • Behandle forureningsstederne separat, og først efter at vaske det hele
 • før du bruger kemikalier eller opløsningsmidler, lav en prøve på den sømfulde side af materialet, på et sted, der er umærkeligt for øjet.

Er der nogen forskel i deres fjernelse af pletterne fra kirkelyset og fra det almindelige? Kirkens lys er den samme voks, der kan kun opstå vanskeligheder ved fjernelse af vokspletter fra påskelys med rød farve: de indeholder farvestof. Det kan i sådanne tilfælde kun hjælpe pletfjerner (selvfølgelig efter rengøring af stoffet fra voksvoks).

Voks fra kirkelys fjernes på samme måde som almindeligt

Mange gange måtte du fjerne pletter, det hjælper i 99% af tilfældene, kun hvis lysene ikke er røde (ikke påske), fordi voksen bliver fjernet helt, og pigmentet kan forblive, skal du fjerne det separat. Det er nødvendigt at skrabe vassen bedre ud og erstatte stoffets bagside med en plet under meget varmt vand. Væsken smelter og lækker bare væk og efterlader ikke spor. Ligeledes fjernes paraffin fra alle overflader, med faste stoffer kan du stadig gnide sodavand til pålidelighed.

Nina

http://www.svechaforum.ru/index.php?showtopic=1097view=findpostp=39998

Fjern voks og paraffin derhjemme

For at fjerne sporene af voks fra enhver overflade skal du først og fremmest slippe af med "tilstrømningen" - den smeltede voks selv. Vent, indtil voks eller voks hærder, og skub det forsigtigt af. Brug ikke-skarpe genstande for at undgå beskadigelse af stoffet eller overfladen, der skal rengøres.

Vent først, indtil voks eller paraffin tørrer, og skrab det af den forurenede overflade.

Det er ikke altid umiddelbart muligt at slippe helt af med den tørrede voks fra den forurenede overflade. Kernen i alle metoder til rengøring af overflader (både faststof og væv) fra spor af voks eller paraffin er to hovedmetoder: brug af varme eller kulde. Valg af metode afhænger af stoffet og møbeloverfladerne.

Hot måder

Varme metoder omfatter kogende vand, damp eller opvarmning af et produkt med hårtørrer.

Damp kan opnås på en af ​​måderne:

 • vi otparivaem stof, herunder en særlig tilstand på jern, efter at have fjernet voks eller paraffin vaske produktet; Par hjælper med at slippe af med vokspletter
 • kog vand i en gryde og hold produktet over det fra 20 minutter til en halv time, vask derefter af. Damp kan opnås simpelthen ved kogende vand på komfuret.

Varm behandling er kun egnet til rengøring af ting fra naturligt tæt stof, ikke malet overhovedet eller let farvet. Silke, uld eller syntetiske stoffer er ikke venlige med varmt vand.

Alternativt kommer et par varmluft fra en hårtørrer. Denne metode kan anvendes på både stoffer og hårde overflader: vægge, gulve eller møbler.

Det er praktisk at bruge hårtørrer til at fjerne voks- eller paraffinerest fra enhver overflade

En af de nemmeste og mest bekvemme måder at bruge er at opløse spor af voks i kogende vand.

Hvis stoffet er groft eller hvidt:

 • Hæld en lille mængde vand i en aluminiumsbeholder eller gryde, kog
 • vi sænker produktet til det forurenede sted i kogende vand, holder i mindre end et minut, fjern det, udfør denne procedure flere gange; Ikke kun damp, men kogende vand kan klare en plet af voks.

Pas på, når du fjerner pletter på denne måde! Hold ikke dine hænder tæt på kogende vand for at undgå skoldning.

 • vi vasker ting med sæbe og vand med varmt vand;
 • god skylning.
 • Der er "undemandende" stoffer, for eksempel denim, hvorfra voks eller paraffin nemt kan rengøres, produkter af dem kan vaskes i meget varmt vand (op til 60 grader) med almindeligt vaskemiddel (bemærk at stedet med forurening vil kræve blødning i en halv time). Vask og skylle ting.

  Video: Sådan rengøres stoffet fra voks eller paraffin med vand eller jern

  Talc, kridtpulver eller kartoffelstivelse

  Denne metode er velegnet til brug på stoffer med ustabil farve:

  • Vi fjerner paraffin eller voks mekanisk - tre dele af produktet mod hinanden, som om vi vasker det med vores hænder eller forsigtigt smider den frosne bevægelse af med en skarp kniv;
  • Rester af paraffin og voks, som ikke kunne fjernes, falder tykt i søvn med talkum, stivelse eller knust kridt; Talc hjælper med at slippe af med fedtede pletter efter paraffin eller voks
  • vi lægger et papirserviet eller blottpapir ovenpå; Serviet indsamler voks eller paraffinrester
  • læg en lille belastning - en kop vand vil gøre, forlade en halvanden time
  • fjern serviet og rengør det - først med en medium hård børste eller en unødvendig tandbørste; Resterne af voks eller paraffin fjernes fra stoffet med en børste
  • så sletter vi varen ved håndvask i varmt vand eller i en skrivemaskine med en delikat vaskemodus.

  Kolde måder

  Kolde metoder omfatter frysningsprodukter eller at tage dem ud i en vis tid for at være koldt. Denne metode er især effektiv til fjernelse af voksspor fra naturlige eller kunstige pels og fleecy overflader.

  • vi placerer den forurenede ting i en cellofanpose; For ikke at smøre produktet på produkterne i fryseren skal du folde emnet i pakken.
  • vi fjerner posen i fryseren i en halv time (hvis forureningen er stor, vil det tage 1,5-2 timer);
  • Vi får produktet og renser den voks, der er blevet sprød under kulden - vi lægger kluden i vores hænder eller bruger en kniv eller en plastskraber, en børste med børster med mellemhårdhed.

  Hvis en stor del, der ikke kan placeres i fryseren, er forurenet, skal du tilsætte et stykke is eller is i en plastpose til det forurenede sted i en halv time.

  Isen vil gøre voksen skør, hvorefter den let kan fjernes.

  Vi slippe af med fedtede pletter efter voks og paraffin på tøj

  Det er let at fjerne "sag" af voks eller paraffin, men olieagtige pletter kan forblive, det skal også styres.

  Efter fjernelse af voksrester fra stoffet, vil pletterne sandsynligvis forblive.

  Med jern

  Hvis varm behandling finder anvendelse på stoffet i et snavset produkt, skal du bruge følgende metode:

  1. Tag et foldet papirserviet eller et ark papir og læg det under pletten.
  2. Top med en serviet også.
  3. Varm jernet lidt og stryg pletten. Fedtet smelter og suges ind i papiret. Da affaldet bliver snavset, skal det ændres. Voks eller paraffin voks vil klæbe til papiret, og det vil desuden absorbere fedt.

  Folk og rengøringsmidler

  Hvis voksen er uden tonerelementer, er den nemmeste måde at fjerne den fra udslettede stoffer på at fjerne ammoniak, benzin og specielle opløsningsmidler som White Spirit. Den valgte agent skal fugtes med en bomuldsstykke eller serviet og påføres forureningen i 15-20 minutter og vaskes derefter.

  Den nemmeste måde at fjerne voks uden farvning på

  Der er benzin, der har en ubehagelig lugt, efter at du har brugt det, er det bedre at vaske produktet helt ved hjælp af aircondition, så det får en behagelig aroma.

  Du kan slippe af med fede pletter ved at forberede en særlig løsning: 50 g renset benzin, 10 g vinalkohol og 35 g ammoniak.

  For at fjerne stædige pletter, brug en opløsning af benzin, vinalkohol og ammoniak.

  Brug ammoniak til at fjerne pletter, brug gummihandsker.

  Fjern pletter fra sarte stoffer

  Afhængigt af stoffet er forskellige midler gældende:

  • Denim, det vil sige denim, efter fjernelse af voks eller paraffin, slettes i en skrivemaskine - fedtede pletter fra lignende stoffer er let aftagelige.
  • Syntetik og sarte stoffer (kashmir, uld) er modtagelige for opløsningsmidler, de kan ikke håndteres aggressivt - du skal bruge mere godartede midler: opvaskemiddel væske eller vanish. Det er nødvendigt at påføre et rengøringsmiddel på en fedtet plet og lade den være helt tør, og vask derefter produktet.
  • Silke pletter kan skrubbe med Triple Köln, ethylalkohol, vin eller æble cider eddike.
  • Tomme naturlige stoffer, såsom bomuld og linned, kan vaskes af maskine, vi kan koge hvide ting i et par minutter i en opløsning af vand og vaskemiddel.

  Fotogalleri: Sådan fjerner du fedtpletter fra tøj fra delikat stof

  Parafin fremstillet med farvestoffer, selv efter fjernelse af fedtpletter, efterlader farvede spor på produktet. For at slippe af med dem, vask tøj med sæbe.

  Video: Sådan fjerner du voks fra jeans og silke

  Fjern voks og paraffin fra læder og ruskind

  For at rydde et læderprodukt fra voks er det nødvendigt at lade voks hærde og derefter vaske huden med hænderne, og voksen vil gå af sig selv. Hvis et spor forbliver, skal du tørre det med en bomuldsstuds eller klud fugtet med en opløsning af vaskesæbe, skyll derefter med vand og lad det tørre.

  Det er ikke svært at fjerne vokspletten fra huden.

  For at fjerne voks og paraffin fra ruskind, er der en særlig teknologi: Når du har fjernet voks på en plet, pålægger vi et rent papirark (blottpapir eller papirhåndklæde), og vi anvender et ruskindsprodukt på et varmt, men ikke rødt, varmt jern. Suede på jern, ikke jern på ruskind, ellers er der risiko for deformation af produktet. Papiret absorberer pletten, og ruskind begynder ikke at skinne fra strygning. Hvis pletten ikke forsvinder første gang, skal du ændre tissuepapiret flere gange.

  Suede tolereres godt og dampbehandling og rengøring med en opløsning af ammoniak (0,5 tsk ammoniak pr. 1 liter køligt vand).

  Fjern fedtpletter fra polstring og tæpper

  Ofte kan voks smøre både møbeltøj og tæppe.

  Vi rengør møbeltøjsbelægningen

  Beklædning af lænestole og sofaer er gobeliner, acetat, plys, velour, fløjl. Pletter fra bløde fleecy stoffer kan fjernes med opvarmet alkohol eller terpentin, de opløser voksen. En bomuldspude dyppes i alkohol og påføres vokspletten i en halv time. Så behandler vi pletten med sæbevand og fjern den resterende fugtighed med en tør klud.

  Tøjbetræk kan rengøres fra voksspor med alkohol eller terpentin

  Hvis møbelpolstring er meget snavset, vil denne måde hjælpe:

  1. Fjern møbeldækslerne.
  2. Fra indersiden ud, læg et tørt, rent håndklæde - helst en ævle foldet i flere lag, udenfor - blotting papir.
  3. Stryk pletten gennem blottet med et jern, indtil håndklædet absorberer den smeltede paraffin eller voks helt. Blottpapir bruges til at absorbere fedtet, der er tilbage på møblerne, efter at det er væk.

  Husk at velour eller fløjl ikke kan lide jern, så det er bedre at bruge alkohol eller terpentin, du kan - en sodavand, som derefter vaskes af med en fugtig svamp.

  Fjern paraffin eller voks fra bunken

  Pile stoffer, tæpper og tæpper er også modtagelige for kontaminering af voks - sparer dem med en hårtørrer og en stiv børste (metoden er beskrevet ovenfor), et strygepapir.

  Voks fra gulvtæppet er let at fjerne

  Der er en unik måde at rense lange bunkeprodukter på:

  1. Vi lægger et stykke klud på en voksfarve, der kan absorbere fugt og fedt godt, ikke mindre end pletens størrelse.
  2. Vi tager et ark tykt papir, som skal være større end støbejerns bund, således at jern ikke kommer i kontakt med tæppens bunke. Sæt arket på stoffet.
  3. Vi udsætter den nødvendige tilstand af jern-syntetisk. I nogle sekunder sæt jernet oven på papiret, stryg pletten med det. Forlad ikke stryget bag kanten af ​​papiret, undgå kontakt med bunken
  4. Vi fjerner jern, papir og klud.

  Den "kolde" metode med anvendelse af voks til voks på isens overflade virker også. Vi udelukker ikke rengøring med varmt vand, opløsningsmiddel eller sæbeopløsning.

  Ice vil let fjerne voksrester fra gulvtæppet

  Video: Sådan fjerner du voksdråber og vokspletter derhjemme

  Vaskede voks blyanter

  Uplanlagte spor af voks blyanter på tapetet vil ikke behage nogen.

  Vi bliver nødt til at arbejde hårdt for at slippe af med det uplanlagte "mesterværk" på tapetet

  • Hvis tapetet er vaskbart, kan du bruge lim til gummi: Påfør et tyndt lag lim på blyant tegninger, og når det tørrer, fjern limfilmen sammen med rester af vokskridt på tapetet.
  • På det vaskbare tapet kan du tørre billederne med en klud dyppet i mayonnaise, sodavand, hr. Gulv eller barberskum. Efterlad produktet på det forurenede område i et par minutter, og tør det med en fugtig klud.
  • Hvis tapetet er papir, fugter vi tegningerne med voksblyanter med benzin (det er vigtigt - ventilér derefter rummet godt) eller med malingfjerner fra huden. Du kan også bruge babyservietter.

  Og den anden dag, vores unge Picasso, malede på de hvide vægge med orange og rød blyant. Vasket af med en lakfjerner fra huden. (Jeg male øjenbrynene hjemme, så der ikke er nogen maling på huden, jeg bruger det).

  Anya

  https://www.babyblog.ru/community/post/domovodstvo/1690855

  Vådservietter til børn. Lang, men pålidelig. De vasker fra hele. Vi Haggis blå. Andre har ikke prøvet.

  Lula

  https://www.babyblog.ru/community/post/domovodstvo/1690855

  For at tørre sporene af vokskridt fra skrivebrættet, skal du bruge babyservietter. Du kan også bruge solsikkeolie eller melamin svamp.

  Fjern voksforurening fra møbler og gulv

  De fleste hårde overflader er møbler og gulve.

  • Fra flisegulvet kan vaskes med acetone eller alkohol, samt blottpapir og et jern, som konklusion - at affedt overfladen med alkohol.
  • Solsikkeolie kan fjernes fra laminatet og derefter med en sæbeopløsning.
  • Med plastik, herunder mørke, skraber vi af voks og bruger derefter en hårtørrer.

  Hvis møblerne er træ, og gulvbelægningen er parket, er proceduren som følger:

  1. Fjern voks eller paraffin med en blød gummiskraber.
  2. Brug en hårtørrer til at smelte rester af voks. Tørretumbleren smelter rester af voks, der ikke kunne skrabes af.
  3. Med papirhåndklæder tørres smeltet voks.
  4. Vi tørrer med et lille pres med et stykke blød klud. Efter fjernelse af voks skal du tørre det forurenede område.
  5. Vi polerer ved hjælp af et specielt værktøj.

  Toiletpapir og varmt jern på toppen. Afslut med alkohol.

  Alala_Lelet

  http://forum.likar.info/topic/648252-chem-ubrat-vosk-s-kafelya-srochno/?do=findCommentcomment=11619822

  Jeg fjernede først forsigtigt paraffinen med et gammelt plastkort. Og resterne blev fjernet som følger: opvarmet en hårtørrer, holdt den indtil den smeltede og tørrede den derefter med et papirserviet.

  Gala71

  http://www.bolshoyvopros.ru/questions/406664-kak-udalit-sledy-voska-s-kafelja-i-plastika.html

  Fjern forsigtigt skærmen på din telefon eller tv

  Forsigtigt skrabe det størknede voks gummiskraber og derefter gennemvæde svampen blød i varmt vand, dot prizhmom forurene - når voks rester podtaet, protrom sted en papirserviet, derefter otpoliruem klud.

  Gummiblandere hjælper forsigtigt med at tørre voks væk fra tv eller computerskærme.

  Der er mange effektive måder afhængigt af typen af ​​forurenet overflade, som hver især har sine egenskaber ved anvendelse og er rettet mod slutresultatet - renlighed og nøjagtighed af tøj og møbler. Anvendelsen af ​​"varme" og "kolde", "kemiske" og "mekaniske" metoder, alene eller i kombination, vil næsten helt sikkert løse problemet.

  Sådan fjerner du voks og paraffinflader fra forskellige overflader

  Parafin eller vokslys bruges til romantisk middag og i kirken og med banal afbrydelse af elektricitet i huset. Men konsekvenserne af en sådan appel til en gammel og pålidelig lysskilde giver nogle gange mærker på tøj, møbler og gulv. Og for at slippe af med dem, skal du vide nogle finesser af proceduren.

  Voks eller paraffin voks?

  Voks - et stof af naturlig oprindelse, produkt af biernes levetid og paraffin - resultatet af forarbejdning af olieprodukter. Det er nemt at skelne dem:

  • voks er et fleksibelt, blødt materiale af gulbrun eller lyse gul farve uden farvestoffer, som er skåret som plasticin og i mangel af kunstige urenheder brænder ikke, men smelter;
  • Parafin er et forholdsvis fast stof (ofte med farvestoffer i sammensætningen), som smuldrer når det skæres og brænder til jorden under påvirkning af høje temperaturer.

  Parafin lyser billigere voks

  Når de rammer en klud eller en hård overflade, opfører begge stoffer sig på samme måde: de hærder og skaber en fedtfilm. På tøj eller polstring vil processen med at fjerne pletter ikke være anderledes. Det er lettere at fjerne voks fra hårde overflader: Efter hærdning fjernes den med en kage. Paraffin smuldrer, fine partikler er malet på overfladen. Men metoderne til fjernelse af pletter fra begge arter er identiske.

  Det antages, at det er lettere at fjerne pletter fra et kirkelys end fra en regelmæssig, på grund af dens "høje formål". Dette er en myte. Faktisk er fjernelse af paraffinpletter vanskeligere, simpelthen fordi det opløses værre, men kirkerelys er også paraffin. Men stearinlys brænder uden dannelse af dråber, med dem meget mindre problemer.

  Forskellen i voks- og paraffinflader er ikke kun i oprindelsen, men også i teksten af ​​det frosne stof

  Valg af metode til fjernelse af voks og paraffinflader afhængigt af typen af ​​overfladebord

  • Hot (jern, opvarmet ske, kogende vand);
  • ved anvendelse af en pletfjerner (for eksempel Vanish, Amway, Faberlic spray osv.).
  • Koldt (frys i fryseren), hvis pletten er paraffin;
  • varmt hvis sporet fra bivoks.
  • silke;
  • Chiffon;
  • uld;
  • atlas;
  • organza.
  • Vask i varmt sæbevand;
  • opløsningsmiddel;
  • opvaskemiddel;
  • cologne;
  • hydrogenperoxid.
  • hot;
  • ammoniak + vineddike + benzin;
  • damp (hvis pletten af ​​naturlig voks).
  • Opvarmet medicinsk eller denatureret alkohol;
  • terpentin.
  • Eraser eller hvidt brød;
  • vådservietter;
  • jern.

  Vi rene stoffer

  Fjernelse af en frisk vokssti er vanskeligere end en frossen. Så før du begynder at fjerne forurening, skal du vente 10-15 minutter.

  Der er særlige pletfjerningsmidler til fjernelse af voksmærker. For eksempel, Un-Do Candle Wax Remover, egnet til alle overflader. Det er kun vigtigt at følge instruktionerne på pakken, når du anvender det.

  Oprensning af naturlige væv

  Bomuld, calico, hør kan rengøres lettere end andre:

  1. Sæt nogle papirservietter på snavs.
  2. Cover med en naturlig klud.
  3. Jern jern til voks absorberes i servietter.
  4. Skift regelmæssigt papirpuder.

  Papirposer kan bruges i stedet for servietter: De absorberer fedt meget godt

  Hvis stedet er lille, i stedet for et strygejern, er det mere bekvemt at bruge en ske opvarmet i kogende vand. Naturlige hvide stoffer kan påvirkes med kogende vand:

  1. Varm vandet i en stor tank.
  2. I nogle få sekunder skal du slippe ting der.
  3. Når der på overfladen af ​​vandet forekommer fedtede pletter, fjernes produktet.
  4. Om nødvendigt gentages proceduren.

  Tøj med små pletter vaskes simpelthen i varmt sæbevand og skylles først først i varmt og derefter i koldt vand. Men denne metode kan ikke give resultatet første gang.

  Hvis parafinen er farvet, kan den varme måde at fjerne pletter ikke på nogen måde: under påvirkning af temperaturen vil farvestoffet absorberes stærkere i fibrene og vil ikke være i stand til at slippe af med det. Det er nødvendigt at fjerne spor fra et farvelys eller voksfarve ved hjælp af pletfjernere - Vanish, Amway, Faberlic spray osv.

  Video: Sådan fjerner du en voksfarve fra et stof med et jern

  Sådan fjerner du spor fra jeans

  Ved rengøring af denim er det godt at vide, om voks eller paraffin har efterladt et mærke, da metoderne til rengøringsprodukter vil være forskellige:

  • Hvis parafinen pletter, sætter sagen i fryseren, efter 1-2 timer er forureningsstedet godt bøjet, ubøjet til at smuldre, børste af;
  • voksmærker fjernes ved hjælp af en pletfjerner ved hjælp af et værktøj i overensstemmelse med vejledningen.

  Tag bomuldspuder (udenfor og indeni) med et ikke meget varmt jern, du opvarmer. PS: Hvis jeans er lyse og voks - farven stadig vil være synlig...

  PL763

  http://www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=67i=5728444t=5728444

  Måder at rengøre voks og paraffinsilke, chiffon, uld, satin, organza

  Disse stoffer tåler ikke høje temperaturer og kan smelte. Så du skal bruge blide måder.

  1. Vask: Hold produktet i nogen tid i vand ved den maksimale temperatur, der tillades for den, vil voksen smelte og flyde.
  2. Tøm vandet, så det fedtede lag øverst ikke kommer i kontakt med kluden. Eller et bomuldslakfedt fra overflade af vandet.
  3. Derefter vaske ting for at fjerne rester.

  Vaskning hjælper ikke altid med at klare vokspletter på tøj, men som et sidste trin er det nødvendigt

  En anden mulighed er brugen af ​​hvid spiritus. Før du anvender dette aggressive stof, bestemm stoffets reaktion på det ved at gennemføre en test på et umærkeligt område af sagen. Hvis alt er i orden, fugt en bomuldsstuds ind i det, tør kontamineringsstedet af og vask tøjet.

  Opløsningsmiddel skal håndteres med handsker.

  Du kan opløse fedtstien og alkoholen:

  1. Påfør et par dråber opvaskemiddel til den resterende fedtede plet fra voksen, lad i 5-6 timer, og vask derefter på den sædvanlige måde.
  2. Brug en bomuldsstynge, anvend cologne til pletten, og vask efter 15 minutter i varmt vand.

  Efter behandling vil cologne have en særlig lugt, så tingene skal vaskes

  Der er også tips på netværket om at bruge det traditionelle hjemmehjælpemiddel til pletter - hydrogenperoxid. Det er imidlertid usandsynligt at arbejde i tilfælde af paraffin. Eksperimenter kan anvende peroxid på lette væv, idet de tidligere har testet dens virkning på den usynlige del af sagen:

  1. Under bivoksforureningen skal du vedlægge et stykke polyethylen.
  2. Fyld pletten med hydrogenperoxid.
  3. Cover med folie og håndklæde.
  4. Efter en time skal du kontrollere, om pletten er forsvundet. Gentag proceduren om nødvendigt.

  Sådan fjerner pletter fra pels og ruskind

  For at fjerne voks eller paraffin skal du bruge koldmetoden:

  1. Afsend varen i fryseren.
  2. Efter 30 minutter skal du fjerne rester af villi (hvis det er pels) eller bøje det forurenede område flere gange.

  Suede kan rengøres på følgende måder:

  1. Behandl pletten med et jern gennem papirhåndklæder, som ved rengøring af naturlige stoffer.
  2. Bland 35 ml ammoniak, 10 ml vinalkohol og 50 ml benzin. Påfør en bomuldsspids fugtet i blandingen i 1 minut til pletten, og fjern derefter resterne med en fugtig klud og hold emnet i 2-3 minutter over dampen for at rette ribben.
  3. Hvis du er sikker på at det var voks, der sugede på ruskind, skal du holde materialet over dampen, rense det med en børste og gentag om nødvendigt.

  Suede kan hurtigt og effektivt rengøres af vokspletter ved at holde over damp

  Sådan fjerner du spor af væv med ustabil farvning

  Materialerne, der falder i vasken, er fri for voks og paraffinfletter som dette:

  1. Frys pletten, omhyggeligt tre.
  2. Stænk stedet for forurening med talkum eller kridt, dække med et papirserviet,
  3. Vi presser ned med noget tungt.
  4. Efter 2-3 timer rengør vi produktet med en børste.
  5. Vi sletter.

  Rensning af fløjl og plys med alkohol, terpentin, is

  Forurening fra voks og paraffin fra sådanne stoffer fjernes med varm terpentin eller alkohol:

  1. Blot pletten med agenten, gentag proceduren flere gange med en 10 minutters pause, indtil forureningen er væk.
  2. Tør behandlingsområdet med en fugtig bomuldsklud.
  3. Vask produktet.

  Hvis vokskagen er stor, så er det bedre at rengøre den delvist med en kniv inden behandlingen

  Frisk bivoks kan fjernes med is eller et frosset produkt. Vi lægger et stykke is på banen, når voksen hærder, fjern den fra stoffet.

  Vi fjerner fedtede spor af voks og paraffin

  Efter rensning fra paraffin eller vokspletter er fedtede spor normalt tilbage på vævene. For deres fjernelse er effektive:

  • vaske sæbe (sæbe plet, vask af efter 5-10 minutter);
  • ammoniak og terpentin (bland 1: 1, læg en bomuldspude på pletten, visk efter 3 timer);
  • sodavand eller talkum (sov i søvn efter 10 minutter, ryst rester og vask produktet).

  Hvis der ikke er noget andet til rådighed, kan du bruge salt som et fedtabsorberende middel.

  Og du kan også bruge:

  • benzin;
  • petroleum;
  • et opløsningsmiddel;
  • syntetiske vaskemidler.

  Behandlingsproceduren er den samme:

  1. Vi vådte en bomuldsstykke.
  2. Tør pletten fra kanterne til midten.
  3. Brug en fugtig klud til at afslutte fjernelse af forurening.

  Sådan rengøres voks og paraffinsko

  Med sko kan du fjerne voks med opvaskemiddel:

  1. Påfør et par dråber af produktet til pletten.
  2. Når sporet er godt gennemblødt, vask skoene som normalt.

  Metoden fungerer muligvis ikke, især hvis vi taler om et stofpar, hvorpå pletterne fra opvaskemaskinen forbliver. Det er bedre at henvise til frysekagen af ​​vokskagen og dens mekaniske fjernelse, for eksempel med et plastikkort.

  På ruskindsko er det bedre ikke at eksperimentere med metoder ved brug af vand.

  Måder at rengøre møbler

  På møblerne dråber voks eller paraffin synes ikke mindre end på stoffet. Måden at fjerne dem afhænger af den type materiale, du vil rengøre.

  At genoprette træmøblerne til det oprindelige udseende hjælper med at polere overfladen

  Sådan fjerner du voks og paraffinflader fra træoverflader

  1. Ved hjælp af en hårtørrer smelte pletten.
  2. Vi pletter det med et papirserviet.
  3. Vi rydder resterne op med polsk

  Video: Fjern voks fra et træbord med en hårtørrer

  Lædermøbler rengøring

  Pletten fjernes på en kold måde:

  1. Frys det snavset genstande (læg det i fryseren, læg det i kulden eller læg en ispose på det forurenede område).
  2. Bøj midten af ​​den hærde voks, så den revner.
  3. Brug en børste eller den stumme side af kniven for forsigtigt at fjerne den.

  Det resterende fedtspor kan rengøres med opvaskemiddel:

  1. På svampen betyder det.
  2. Lidt våd og behandle stedet for forurening.
  3. Lad tørre.
  4. Tør af med en klud.
  5. Gentag om nødvendigt.

  Fedtsporet af voks fra en lædersofa kan vaskes med opvaskemiddel.

  Sådan fjerner du voks og paraffin fra polstrede møbler

  1. Tør forsigtigt den tørre voks af med en kniv.
  2. Påfør pletfjerner (f.eks. Vanish).
  3. Efter 30 minutter behandler vi først problemområdet med en sæbeopløsning og derefter med vand, der væder en klud med den.

  I stedet for sæbe kan du bruge andre midler:

  • hvis polstring er lavet af fløjl eller plys, alkohol eller terpentin (metoden ved hjælp af disse værktøjer er beskrevet ovenfor) er velegnet såvel som den kolde metode;
  • Hvis møblerne er dækket af hør eller andet naturmateriale, er den varme metode effektiv.

  Du kan bruge ethvert middel, der er tilladt for den type stof, hvorfra møblerne er lavet.

  Endelig behandling

  Såvel som på stoffer, vil der også være fedtede spor på hårde overflader. Og hvis dette problem løses på træmøbler simpelthen: området er godt poleret, så vil andre materialer kræve en absorberende. Til dette formål skal du bruge kartoffelstivelse eller knust skolekritis.

  1. Stænk pulver trail.
  2. Vi lægger flere lag papirservietter.
  3. Vi trykker den med en tung genstand og lader den stå om natten.
  4. Fjern den frosne skorpe med en børste.
  5. Tør den behandlede overflade med sæbevand og med rent vand.

  Tæppe og gulv rengøring

  Hvis belægningen er med en hård kort lur, er det mere hensigtsmæssigt at fryse dråberne med et stykke is først og derefter smuldre og skrabe dem. Efterladninger kan nemt fjernes ved støvsugning. Til tæpper med en blød lang lur kan du bruge metoden med at stryge snavs gennem papirservietter. Hvis pletten er stor, er det bedre at stole på pletfjerneren ved at bruge det i henhold til producentens anvisninger.

  Rengøring af vokskagen er farlig, da det kan beskadige bunken på tæppet.

  Du kan fjerne voks fra gulvet som følger:

  1. Et stykke is fryser vokskagen.
  2. Brug en scraper eller et plastikkort til at skrabe en klump.
  3. Hvis vi har behandlet parket, gnider vi det med et specielt værktøj.

  Mekanisk fjernelse af spor er hurtig og nem.

  Hvis voksen kom på bordet, skal du passe til metoden til gulvet som beskrevet ovenfor. Og hvis bordpladen er lavet af granit, kan den rengøres ved hjælp af en varm metode: Opvarm en plastikspatel i kogende vand og fjern vokslaget. Gentag indtil fuldstændig fjernelse af sporet.

  Video: Sådan fjerner du voks fra gulvtæppet

  Hvordan man skal håndtere forurening på væggene

  Tegning er yndlingsunderholdning for mange børn. Ofte er tapeter eller overflader, der er helt uegnet til dette, lærredskilder. Voks farveblyanter opfører sig anderledes afhængigt af hvilke additiver de er lavet med, samt på teksturens baggrund. Det er fornuftigt at prøve alle veje. Det er bedst at vurdere dem på et ubemærket sted eller et ark med ekstra tapet.

  1. Tørre spor af kunst med en almindelig viskelæder. Metoden er praktisk, når forureningen ikke er for stor.
  2. Vask farveblyanter fra vinyl tapet med almindelige hygiejnebind.

  Det er meget svært at forudsige resultatet af rensning, når det kommer til pletterne på tapetet efterladt af vokskridt

  Video: hvidvaskekalk fra væggen med Amway

  forebyggelse

  Der er situationer, hvor du ikke kan beskytte dig mod utilsigtet voks eller paraffinflader. Men for at forsøge at negere disse muligheder er det ret realistisk. Du skal bare bruge lysene korrekt:

  1. For at forhindre dråber fra sprøjtning sætter vi lysestagen i en større beholder fyldt med vand.
  2. Børn, der bruger vokskridt, skal have et tilstrækkeligt antal tegneark, så de ikke behøver at bruge vægge som lærred.

  anmeldelser

  Først, jern gennem flere lag toiletpapir eller papirhåndklæder. Så - terpentin (solgt i et apotek, også kaldet terpentinolie). Så - Vanish. Derefter - tørre hårtørrer. Stopud ingenting tilbage, for nylig også gnides. Nu bruger jeg voksstrøm i badet.

  Soul 4

  http://forum.cofe.ru/showthread.php?t=102929page=6

  På NG lykkedes det på en eller anden måde at sætte voks på en frakke (den sædvanlige dunpolede jakke uden for kluden). Jeg troede, at kun renseri ville hjælpe, men for at rydde min samvittighed besluttede jeg først at prøve den beskrevne metode med et jern. Jeg var meget bange for, at stoffet ville smelte, så i begyndelsen strygede jeg og satte 5-7 dobbeltlag toiletpapir under det minimalt opvarmede jern - især intet kom væk. Så besluttede hun at reducere mængden af ​​papir til 3 lag, så hun udglødede ved lav temperatur i ca. en halv time (!) Og til sidst blev alt virkelig væk! Frakken er sort, så der er virkelig intet synligt. Tilsyneladende vil lyset være nødt til at bruge højere temperaturer. I sådanne tilfælde anbefaler jeg først at teste om gamle ting. Mange tak for rådet med jernet, sparet 1000 rubler. om rengøring) Selv ville aldrig have gættet!

  tigrenok

  http://forum.cofe.ru/showthread.php?t=102929page=6

  Min ikke meget pæne chadushko bringer jævnligt tøj smurt ud med voks. Selvfølgelig stryger jeg det gennem toiletpapir, så vasker jeg det. Fedtpletter vaskes ikke altid. Det er umuligt at vaske noget med gamle souks. På de forreste hvide bomulds skjorte manchetter var der stadig næppe mærkbare pletter - grønlig fra det grønne lys til treenigheden og rosa fra den røde påske. Det værste sted, en palms størrelse, var på brystet af en sort pullover, elskede. Rummaged internettet på jagt efter oplysninger om fjernelse af olieagtige pletter. Hjulpet ammoniak. Men alt det samme, hvis efter vask at stryge dette sted med et jern, lige fra indersiden, vises en mørklig plet igen. Derfor er jorden pullover i retet tilstand og dette sted ikke stryges overhovedet.

  Tatyana Vasilyevna

  http://www.svechaforum.ru/index.php?showtopic=1097

  Fjern spor af voks eller paraffin fra forskellige overflader - opgaven er meget reel. Der er universelle metoder og dem, der er egnede til visse materialer. Så det er fortsat at vælge og teste effektiviteten af ​​det usynlige område, samt lytte til råd fra dem, der allerede har oplevet et sådant problem.

  Nyfødt poker

  Forum for forældre om børns sundhed på CHADO.RU