Sådan lyser håret med hydrogenperoxid derhjemme

Hydrogenperoxid (H202) er et lægemiddel, der anvendes i forskellige områder af menneskelig aktivitet. Peroxidopløsningen behandler læsioner på huden som et desinfektionsmiddel under kirurgiske procedurer.

Værtinderne bruger den fortyndede sammensætning af brint i køkkenet til behandling af træoverflader, fjernelse af skimmel og desinfektion af linned. Kvinder og piger bruger en peroxidopløsning som blondiner krøller, lette uønsket vegetation på ansigt, ben, hænder, mave.

Lægemidlet sælges i apoteker i flydende form i form af en fast doseringsform - tabletter. Andelen af ​​hydrogen er forskellig: 3%, 6%, 12%. Perhydrol - 30% koncentreret opløsning af H202.

Hvad sker der med hår under påvirkning af en opløsning af hydrogen?

Industrielle kemiske farvestoffer til lynhår indeholder peroxid. Eksperter udvikler en ny form for farvestoffer uden H202 indhold, da den negative effekt på håret er bevist.

Når peroxidopløsningen absorberes i hårstrukturen, finder en oxidativ proces sted, blegningen af ​​naturlig melanin. Blondende lysstrenger kræver en lille koncentration af det aktive stof for brunetter med hårdt hår stærkere.

Der er grænser for koncentrationen og tidsintervallet for eksponering for et stof, hvis overtrædelse påvirker håret negativt.

Under indflydelse af ammoniak accelererer alkali ødelæggelsen af ​​det øvre beskyttende lag af hår, indtrængningen af ​​oxygenatomer ind i hårets akselstruktur. På grund af disse processer bliver melanin farveløst hurtigere.

En opløsning af ammoniak i den forkerte dosering kan føre til tab af farvestoffer af peroxid, før der påføres opløsningen på trådene, dannelsen af ​​rød farve på krøllerne. Det anbefales at tilføje for hver 10 ml peroxid en dråbe ammoniak.

Efter påføring af opløsningen til håret er der en følelse af varme. Når du bruger produktet hjemme, sætter nogle kvinder en plastikhue på hovedet for at fremskynde processen med afklaring.

Du kan styre stoffets virkninger ved de følelser, der opstår under "varmepuden": hvis håret er blevet varmt, mærkes en stærk prikken på huden - opløsningen skal straks vaskes af.

Prioriteter for farvning med peroxidopløsning

Når alle punkter i reglerne for vejledning af løsningen, proceduren, har afklaringen af ​​krøller med brint i boligforhold en række fordele i forhold til farvning i kabinen eller dyre klareren.

Korrekt brug af peroxid giver det mest stabile resultat på ethvert hår.
Enkle regler for forberedelse, brug af farveopløsning.
Komponenterne kan købes på apotek til en overkommelig pris.

Negative punkter

I tilfælde af manglende overholdelse af doseringen kan en øget eksponeringstid forekomme:

Krænkelse af integriteten af ​​det øverste og midterste lag af dermis (brænde).
Komplet eller delvis destruktion af løgapparatet (alopeci, hårtab)
Overtrædelse af hårstrukturen. Strænger bliver tyndere, sprøde, ender falder fra hinanden.

Når du ikke kan bruge en opløsning af hydrogen til blondt hår

Der er nuancer, når du bruger peroxid, anbefales ikke. Håret er ikke farvet, hvis:

Der er et vedvarende mørkt pigment efter eksponering for kemiske farvestoffer.
Forstyrret processen med naturlig hydrering, ernæringskrøller.
En kvinde anvender ofte udstyr til retting, tørring, krøllehår.
Der er en historie med allergiske reaktioner.
På hovedbunden er der fødselsmærker, vækst af ukendt ætiologi, skade på det øverste lag af epidermis (ridser, sår).

Fremstilling af opløsningen

Sammensætningen fremstilles og påføres straks håret. Efter et bestemt tidsinterval mister blandingen sin farvningsevne.

Vand - 60 ml
Hydrogenopløsning - 70 ml
Flydende sæbe - 50 g
Ammoniakopløsning - 7 dråber

Metalgenstande anbefales ikke til blanding.

Hydrogenperoxid 3% fortyndet med vand i et 1: 1 forhold.

Til lyskrøller - 3%
For hårde (mørke) tråde - 8%
Til hår mellemstivhed - 6%

Til fremstilling af 3% hydrogenperoxid tabletter:

Vand - 0,054 l
Hydroperitol tabletter - 6 stk

Forbereder hår til peroxid farvning derhjemme

Farvning af hår i lettere farver bør ikke være spontan. Krøller til den procedure, der anbefales at forberede på forhånd. Hvad er der brug for for dette?

I 3 - 4 uger til brug af naturlig sulfatfri shampoo.
To gange om ugen for at anvende nærende balm på håret, styrke håret ved hjælp af plantelægemidler.
I to uger anbefales det ikke at anvende kosmetiske præparater til hår, som en del af hvilke kemiske additiver er til stede.
Det anbefales ikke at tørre trådene med varmluft, brug ensretter, opvarmede hårvalser.

Før hovedfarvningen udføres en test: adskilles en lille krølle fra det okkipitale område, behandles med en lysende opløsning, vurder resultatet efter 20 minutter.

Det anbefales at teste på huden: fugt en bomuldspindel i peroxid, behandl med en opløsning et lille hudområde på indersiden af ​​håndleddet. Sammensætningen kan anvendes, hvis ikke afsløret tegn på allergier: rødme, peeling, kløe.

Hvad skal du huske?

Hvis en koncentreret opløsning kommer i kontakt med huden, skylles det under rindende vand.
Hvis peroxid kommer i øjnene - søg omgående hjælp fra et hospital.
Udfør ikke proceduren i mere end 60 minutter.
Klar opløsning er giftig for dyr og børn.
Koncentreret opløsning er strengt forbudt at blive anvendt ufortyndet til farvning af tråde.
For at afklare krøllerne for hver kvinde kræver en individuel tid. Det anbefales at kontrollere farvningsprocessen hvert tredje minut.

Brighteningværktøjer

For at farveprocessen af ​​krøller skal være så effektiv som muligt, er det nødvendigt at udarbejde alle nødvendige tilbehør på forhånd:

Aerosol dispenser (du kan købe en særlig flaske i butikken med en dispenser til vanding af blomster).
Klarperoxidopløsning til farvningstråde.
Personligt beskyttelsesudstyr til hænder.
Plastklip (brug ikke metalbøjler anbefales ikke).
Træ kam, kam med store sjældne tænder.
Brusekabine
folie
Rengøringsmidler til hårhygiejne.
Aircondition.
Vata.
Vaselinolie (fed fløde).

Afklaringsteknik

Hjemmet farvning proceduren er lavet på snavset hår. Produkter af talgkirtler på overfladen af ​​hovedbunden beskytter håret mod alle mulige skader. I denne henseende anbefales det ikke at skylle talg før proceduren i tre dage.

manipulation

Anbring hænderne midler til individuel beskyttelse.
Forbered blandingen til farvning, hæld i sprøjten.
Smør huden med vaselinolie, fedtfløde på forsiden af ​​frontalområdet til hårlinjen.
Slutningen af ​​kammen for at gøre midterpartiet afskåret.
Adskil venstre og højre zoner med en vandret del mellem kronen og det okkipitale område: Fastgør de øvre strenger med en barrette.
Sprøj krøllerne med en opløsning, der starter fra det okkipitale område. For det første behandles tråde selv. Derefter sprøjtes basal zone krøller.
Hvis du har stiv mørkt hår, kan du dække dit hoved med en brusehætte, læg en strikket hat på toppen. Det anbefales ikke at bruge en "varmepude" med svagt fint hår.
Følg fremskridtet med farvning. Tyve minutter for at evaluere resultatet af farvning. Hvis trådene lyser, afslut proceduren. Hvis det er nødvendigt, kan farvning fortsættes. Peroxid bør ikke være på håret i mere end en time.
I nærvær af hårdt hår kan processen accelereres, hvis hovedet udsættes for varm luft. Advarsel: Med en stærk brændende fornemmelse, opvarmning af opløsningen, skylles straks blandingen.
Efter at have opnået resultatet, skyll håret under en strøm af varmt vand med tilsætning af naturlig shampoo.
Skyl dit hoved med en svag opløsning af eddike: en spiseskefuld på 9% af blandingen pr. Liter vand. Eddike vil hjælpe med at fjerne yellowness.
Påfør en fugtgivende maske.

Hvordan lyser brunettes hår?

Piger, der naturligvis har en lys krøllefarve, kan bruge et peroxid til at give deres hår en lysere nuance. Dette vil kræve en eller to farvningsprocedurer.
Brunetter kan også regne med ændringer i grundtonen, men det vil kræve flere procedurer, tålmodighed og ordentlig hårpleje mellem procedurer.
For at fremskynde afklaringen kan du tilføje ammoniakopløsning. OBS: store doser af ammoniak kan give et skarphed til krøllerne.
Ultraviolette stråler fremskynder processen med hydrogeneksponering for krøller. Efter proceduren om sommeren anbefales det at bruge lidt tid på gulvet med sollys.
For at neutralisere den røde nuance efter farvning anbefales det at bruge en speciel shampoo med en violet sammensætning.
Før og efter farvning anbefales ikke at udsætte krøllens kemiske perm.

Hårpleje efter proceduren

Efter udsættelse for kemiske hår er det nødvendigt med regelmæssig pleje af krøller.

Brug nærende, fugtgivende masker til tråde.
Shampoo fra naturlige komponenter uden indhold af overfladeaktive stoffer.
Hver syv dage skylle krøller med urteinfusion af apotek kamille.
Efter farvning må du ikke vaske dit hår oftere 1 gang om tre dage.
Det anbefales at tørre krøllerne naturligt.
Kombiner ikke vådt hår efter vask.

Lynhår med hydrogenperoxid: radikalblegning derhjemme

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du lettere håret med den gamle og dokumenterede metode - hydrogenperoxid. Lette dit hår med hydrogenperoxid vil spare dig penge og hurtigt gøre dit hår farven på blond.

Hvad er hydrogenperoxid?

Hydrogenperoxid er en klar væske, en stærk oxidant med formlen H2O2, farveløs, med en "sur" lugt og en "metallisk" smag.

Væsken bruges i hverdagen, inden for medicin og industri. På grund af dets blegningsegenskaber, er peroxid ofte brugt til kosmetiske formål: til lette hår og tandemalje.

Hydrogenperoxid fremstilles som opløsninger i en lille glasbeholder samt i en plastflaske med en doseret tud. Procentdelen af ​​peroxid er 1-6%, 30, 38, 50, 60, 85, 90 og 98%. Løsningen kan købes på ethvert apotek til en pris på 15 til 30 rubler.

Forsigtig

Selvom den beskrevne væske er giftfri, skal der overholdes forholdsregler ved arbejde med et kemikalie. Koncentreret opløsninger af peroxid, der falder på huden, slimhinderne eller luftveje, forårsager kemiske forbrændinger. Hvis du er bange for at anvende kemi, så henvis til naturlige midler til lynnedslag: honning, citron eller kanel.

Advarsel! Brug ikke peroxidopløsninger inde, en krukke med stof skal opbevares utilgængeligt for børn. Den dødelige dosis på 30% peroxid er 50-100 ml.

Førstehjælp til forbrændinger:

 • Skyl straks det berørte område med rindende vand.
 • Fjern ikke produktet fra det berørte område med bomuld eller væv.
 • Brug neutralisatorer, citronsaft eller fortyndet citronsyre
 • Påfør en steril dressing.

Før og efter billeder

Sådan lyser håret med hydrogenperoxid derhjemme

Brug kun en koncentreret opløsning efter at have undersøgt forholdsreglerne. Da væsken er et oxidationsmiddel, har det som maling en negativ effekt på håret, så det anbefales ikke at lette tynde, brudte og udmattede krøller.

Hvis du vil farve dine tråde med peroxid, så prøv ikke at male krøller med maling i den nærmeste fremtid og gør ikke kemiske perms. Brug naturlige og professionelle masker til at genoprette hår sundhed. For eksempel er masker baseret på æggeblommer og kefir perfekte. Kefir kan også lyse håret til et par toner.

Så, for at udføre peroxid præcisering, har du brug for:

 • genoprette sundt hår
 • Brug ikke alkoholbaserede stylingprodukter;
 • at begrænse tørring af hårtørrer.

Det er vigtigt! Før brug skal du udføre en test: Påfør en væske til en lille streng for at se om dine krøller lyser eller ej, fordi resultatet afhænger af både farve og struktur af tråde.

Fremstilling af sammensætningen

For tynde og udtømte krøller skal den mindste koncentration af peroxidopløsning - 3 procent. Hvis du har voluminøse og mørke hår, så tag en mere koncentreret 9-12 procent peroxid.

Som en aktivator anvendes ammoniak. For 50 gram peroxid kræves 5 dråber. For at blødgøre kompositionen tilsættes lidt glycerol sæbe til blandingen.

instrumenter:

 • Bomuld pads;
 • folie;
 • Spray flaske;
 • Hårtørrer;
 • klemmer;
 • handsker;
 • Gamle håndklæde.

Du kan udføre proceduren for afklaring hjemme, i et godt ventileret område. Vi anbefaler at dække gulvet med plastikposer eller poser, fordi peroxidropper kan lette linoleum.

Afklaringsprocedure

Fortynd stoffet jævnt med vand, hæld blandingen i en flaske med en spray. Hvis du vil farve hele håret, opdele dem i lige store dele og arbejde med en spray, ikke at glemme rødderne.

Hvis du kun vil farve nogle få tråde, er det bedst at bruge bomuldspuder. Du skal bare dyppe disken i peroxidopløsningen og omhyggeligt arbejde på strengen og derefter pakke den i folie.

Lynprocessen varer normalt fra en halv time, men det afhænger igen af ​​hårets originale farve. For ikke at tabe, pas på en halv time for et par tråde, og hvis du er tilfreds med farven, kan du vaske kompositionen fra hovedet. For at reducere tiden kan du bruge varmebehandling, indpakke krøller i folie og tørre dem med en hårtørrer i 10-15 minutter.

Vask af peroxid med køligt vand eller afkogning af kamille, brug en balsam eller hårmaske, og læg produktet på strengene i mindst 15 minutter. Proceduren kan gentages, men ikke tidligere end i 2 uger, for ikke at forværre låsens tilstand.

Fordele og ulemper

fordele:

 • Ved hjælp af peroxid kan du få en lys hårfarve;
 • Denne procedure er billig, så det vil ikke ramme budgettet;
 • Hvis du følger alle reglerne, er det nemt at farve dit hår med den forberedte sammensætning;
 • Peroxid absorberes aktivt i små flager af hår, derfor vil sådan farvning ikke blive vasket hurtigt
 • Denne procedure er meget tørt hår.

ulemper:

 • Metoden er ikke den mest blide, det gør håret tyndere, så du bliver nødt til at bruge alle mulige masker;
 • Det er nødvendigt at arbejde med koncentreret peroxid med forsigtighed, da du kan brænde krøller;
 • Ikke altid egnet til mørkt hår.

Brug denne metode, eller brug professionelle tjenester - du bestemmer dig. Under alle omstændigheder giver peroxidhårfarvning et kvalitativt resultat, ikke værre end farvestoffer.

For dem, der har besluttet at lette deres hår derhjemme, vil følgende artikler være nyttige:

For elskere af færdige produkter anbefaler vi en lysende creme og balsam til lynhår.

Sådan lyser du håret med hydrogenperoxid: 5 tricks til et perfekt resultat

En meget populær procedure derhjemme er at lette håret med hydrogenperoxid. Denne metode giver dig mulighed for at ændre skyggen af ​​tråde i en tone eller to og uden særlige omkostninger. Du kan købe stoffet på ethvert apotek, det koster en krone, men resultatet er garanteret. Om procedurens karakteristika og reglerne for dens gennemførelse skal drøftes mere detaljeret.

Princippet om peroxidvirkning

Hydrogenperoxid til lysere hår anvendes ikke kun i sin rene form. Denne komponent er inkluderet i de fleste kommercielle hårfarvestoffer. Princippet for dets funktion er baseret på processerne for destruktion af melamin og oxidationen af ​​malingspigmenter. I tilfælde af ren brug af stoffet forekommer følgende. Strender behandlet med denne væske, åben skalaer kuglestang. Brint trænger ind i den dybe struktur og ødelægger melaminen, som er ansvarlig for hårpigmenteringen. Som følge heraf lyser skyggen 1 til 2 toner ad gangen.

Hvordan lette håret på hovedet, ansigt (overskæg over læben), arme, mave og ben derhjemme

For at lette håret med hydrogenperoxid behøver ikke yderligere materialer. Det er nok at fylde på et sæt af sådanne ting:

 • flaske 3% hydrogenperoxid;
 • shampoo;
 • fugtgivende balsam;
 • fintandet kam;
 • hårnål (ikke metal, ellers vil de begynde at oxidere);
 • latexhandsker;
 • sprøjtepistol;
 • folie;
 • hårtørrer

Hvis du vil blegge håret med hydrogenperoxid uden at skade hænderne på huden, skal du bære handsker, da langvarig kontakt med stoffet kan forårsage irritation og udtørre dine palmer.

På samme måde kan håret misfarves ved hjælp af sådanne midler:

Hårpræparation

Hyppig blegning af hår med hydrogenperoxid kan tørre dem og forårsage skørhed. For at forhindre et sådant resultat bør proceduren ikke udføres oftere 1 gang om ugen. Efter at have opnået det ønskede resultat, er det nødvendigt at gennemgå et forløb af inddrivelsesprocedurer, der tager sigte på nærende og fugtgivende.

Hydrogenperoxid påvirker håret ret forsigtigt med korrekt forberedelse og påføring. Det løfter cuticle skalaerne og oxiderer pigmentet.

For at bevare strålernes glans og styrke bør man ikke tillade langvarig kontakt med stoffet, da det trækker fugt fra dem.

Før man udfører manipulationer, anbefales det at udføre 1-2 uger. Brug masker til at nære og mætte krøller med vitaminer, fugt og styrke. Vær særlig opmærksom på tipene. Hvis de ser sjusket ud, splittet og brudt, er det fornuftigt at skære dem af, da peroxid til hår vil gøre dem til halm.

Inden hovedproceduren startes, skal følgende manipulationer udføres:

Brug ikke hårtørrer, stylingprodukter, krøllejern og sulfat shampooer ikke kun på dagen for proceduren, men også mindst en uge før.

Gennemførelse af proceduren

At lette håret med peroxid er bedre at bruge en opløsning med rent vand i forholdet 1: 1.

For at lette påføringen hældes den i en sprøjteflaske. Arbejdet udføres på vådt hår for at gøre det lettere for stoffet at trænge ind under underskæringsskalaen.

Hydrogenperoxid Procedure: Vil Dark Hair Help?

Hele frisuren skal opdeles i separate tråde. Fastgør dem med hårnåle og begynd at behandle en efter en. Peroxidet sprøjtes på den løse streng fra enderne til rødderne. Kombiner det derefter forsigtigt og pakk det i folie. På denne måde lyser vi krøllerne en efter en. For at øge effekten af ​​opvarmning af omløbene med en hårtørrer i 10-15 minutter. Efter en halv time skylles hovedet med en balsam og skylles med køligt vand for at gøre dit hår glans.

Lys blonde og blondiner er lettere at farve deres hår med hydrogenperoxid. Brunetter og brunehårede kvinder kan have ringe mærkbar effekt eller en orange farvetone.

Så for hydrogenperoxid til hår på hovedet for at give det maksimale resultat, skal du følge følgende anbefalinger:

 • Forbered håret på forhånd, fugt og styrke det. Efter proceduren, også udføre en helbredelse kursus.
 • Brug en sprøjteflaske til at anvende opløsningen på trådene. For effekten af ​​ombraen, drys mere endene, og videre til rødderne, spray dem mindre og mindre.
 • Folie og hårtørrer vil forbedre effekten, men denne metode er kun egnet til sunde tråde.
 • Brug ikke hårtørrer og stylingprodukter før og efter blegning i mindst et par uger.
 • Pas på hudreaktioner. Ved alvorlig kløe og irritation, opgive proceduren.

Overholdelse af disse anbefalinger garanterer et vellykket resultat, nemlig smukke og sunde krøller.

Lys hår med hydrogenperoxid gør det selv - pas på! Nyttige anbefalinger til selvlysende hår med hydrogenperoxid

Lynet håret med hydrogenperoxid er den mest overkommelige og nemme måde at ændre din frisure og give dine krøller en strålende lys skygge.

Værktøjet indleder øjeblikkeligt en kemisk reaktion med farvestoffet af hårstrukturen, hvilket bidrager til den naturlige produktion af melanin.

Desuden er det blevet bevist, at en sådan metode ikke beskadiger krøller og betragtes som sikrere end at bruge maling.

Peroxid: Hvad er det?

H2O2 er en forbindelse med en kemisk sammensætning, der anvendes i forskellige felter. Meget ofte bruges det til at misfarve hår derhjemme. Den kemiske formel af et rent stof kan efterlade en forbrænding, så du kan købe H202 3% på apoteket (de resterende 97% er vand). Også peroxid anvendes ofte i medicin til behandling af friske sår, da det bidrager til ødelæggelsen af ​​mikrober.

Hvordan virker peroxid på håret

På trods af at blegning af hår med hydrogenperoxid er en meget enkel procedure, er det nødvendigt at bruge stoffet ekstremt omhyggeligt. Forkert brug kan medføre en række ubehagelige konsekvenser.

1. Krøllene ved spidserne vil bryde meget, især når man kæmper.

2. Follikler er ødelagt, hvilket fører til hårtab.

3. Udseendet af forbrændinger i hovedbunden.

For at undgå ubehagelige konsekvenser skal du vide alt om hjemmelavet hårbelysning med hydrogenperoxid. Hvis en pige tvivler på at hun kan klare sig selv, er det bedre at kontakte en professionel mester.

Preliminært forberedelse af proceduren: Den rigtige tilgang

Det vigtigste, der skal gøres før lette krøllerne er at tage sig af deres helbred. Et par uger før den planlagte procedure skal du begynde at forberede. Overholdelse af visse foranstaltninger vil reducere risikoen for en negativ virkning af peroxidopløsning på hår.

Sådan styrkes krøller inden lynnedslag

1. Brug shampoo og balsam med en naturlig sammensætning. Undgå kosmetik, der indeholder sulfater, da de tørrer røtterne på krøller.

2. Det er nødvendigt at stoppe med at anvende forskellige geler og lakker til lægning.

3. Du kan ikke overophede hårtørrer og stryge, det er ønskeligt at give dem tørre naturligt.

Tip! Før lette håret med hydrogenperoxid er det nødvendigt at foretage en lille test. En lille streng er taget i et mindre synligt område, og produktet påføres med en bomuldspindel. Efter en halv time vaskes den af ​​med koldt vand. I så fald, hvis resultatet er stabilt, kan du lette resten af ​​håret.

Lynhår med hydrogenperoxid: de nødvendige værktøjer

For at starte afklaringsproceduren skal du sikre dig, at du har alt, hvad du har brug for ved hånden.

Liste over nødvendige værktøjer

1. Hydrogenperoxidopløsning 3%. En større procentdel kan ikke tages af den grund, at det kan føre til pludselige hårtab.

2. Tøm flaske - du kan enten købe en ny eller bruge en beholder fra noget andet. Det vigtigste er at skylle det med varmt vand og opvaskemiddel.

3. Flere barrettes at fastne krøller.

4. Kam-hår kam.

5. Flere bomuldspindeplader.

6. Rengør håndklæde.

7. Folie skæres i identiske firkantede stykker.

8. Shampoo og balsam fra naturlige ingredienser.

Lynhår med hydrogenperoxid derhjemme: trin for trin instruktioner

1. Den første ting at gøre er at forberede sig på proceduren. Du skal bære en gammel skjorte for ikke at få snavsede tøj. Handsker bæres på hænderne for at beskytte dem mod virkningerne af peroxid.

2. Før du fortsætter med procedurerne, er det nødvendigt at vaske dit hår, tørre krøllerne godt med et håndklæde.

3. Krøllerne koges omhyggeligt med en kam, så der ikke er nogen knuder tilbage. Hvis dette ikke er gjort, vil farvningen ikke være ensartet.

4. Hæld 3% hydrogenperoxidopløsning i en ren, tom sprøjteflaske.

5. Hvis en pige kun vil lette nogle få tråde, gøres dette med en bomuldspindel. For at farve hele hovedet er håret opdelt i lige afsnit. Peroxid sprøjtes på krøllerne jævnt - fra rødderne til spidserne. Det er nødvendigt at sikre, at der ikke er nogen resterende sektioner.

6. For at opnå et effektivt resultat, er løsningen efterladt på håret i en vis periode, hvilket afhænger af den indfødte farve. For brunetter vil det tage ca. 40 minutter, for brunehårede kvinder lidt mindre - 20 minutter.

7. Hvis kvinden efter den tildelte tid er gået, har bemærket, at hendes hår ikke er meget lyst, kan du vente lidt længere. Det vigtigste er, at peroxid ikke er på håret i mere end en time.

8. Håret er vasket godt med varmt vand og shampoo, så sørg for at bruge air conditioning bagefter. Balsammen påføres i mindst 20 minutter for at returnere krøllerne blødhed og silke.

Proceduren i overensstemmelse med alle reglerne må gentages indtil det ønskede resultat er opnået. Lynhår med hydrogenperoxid kan gøres hver dag eller hver anden dag. Det er vigtigt at forstå, at hvis det naturlige pigment er modstandsdygtigt, så bliver krøller straks ikke lys.

Virkningen af ​​peroxid på en naturlig skygge

Lightening hår med hydrogenperoxid og resultatet, som vil give proceduren afhænger af den naturlige skygge.

1. Den nemmeste ting at afklare med peroxid er mørke blondiner. Allerede efter den første procedure vil de være i stand til at få en naturlig nuance af hårfaste og forlængende.

2. Brunetter skal være lidt mere forsigtige. Det er muligt, at peroxidopløsningen vil gøre krøllerne røde. Det er derfor, at du først skal kontrollere reaktionen i et lille område af håret, kun derefter sprøjte værktøjet over hele hovedet.

3. Der er meget mindre bekymring for rødhårede piger. Deres krøller reagerer godt på peroxid, så lynet med denne metode opnås første gang.

Nyttige tips til hjemmelavede blekning krøller

1. Hvis krøllerne er lette og porøse, vil peroxid perfekt hjælpe med at gøre dem lettere endnu mere. I tilfælde af at det naturlige pigment er mørkt, skal proceduren gentages 2-3 gange.

2. Det sværeste er at lette mørkt hår. For at opnå det bedste resultat tilsættes et par dråber ammoniak til peroxidopløsningen. Den maksimale dosis - 5 dråber, hvis du overdriver det, kan håret blive rødligt.

3. Efter proceduren anbefales det at gå i et par timer under den åbne sol, da ultraviolet retter resultatet.

4. Når håret er klaret med hydrogenperoxid, påføres balsammen med massagebevægelser i 20-30 minutter. Dette vil medvirke til at genoprette glansen af ​​krøller og forhindre deres skrøbelighed.

5. Hvis skyggen viser sig at være orange eller kobber, skal du vaske dit hår med lilla shampoo for at slippe af med misforståelsen.

6. Hæld ikke peroxid på hovedet direkte fra flasken. Dette bør gøres med tamponer og sprøjtebeholder. I dette tilfælde må vi ikke glemme handskene, og det faktum, at løsningen i øjnene vil føre til synlighedsproblemer.

Hvordan man plejer omsorg for bleget hår

Hvis du bruger peroxide for ofte, kan det skade hårets struktur og tørre dem. Af denne grund skal du efter proceduren følge nogle få enkle regler for pasning af hår.

1. Du kan ikke vaske dit hår for ofte, fordi naturlige olier vaskes af det, som er "beskyttende kappe" for krøllerne mod de ødelæggende påvirkninger udefra.

2. Du skal forsøge at forfalde dig selv fra at bruge en hårtørrer og forskellige ensrettere. Alle varmeapparater tørre krøller, så de bør kun anvendes som en sidste udvej.

3. Efter et brusebad kan du ikke overleve håret med dine hænder og gnide dem stærkt med et håndklæde - det er ønskeligt, at de tørrer ud i frisk luft.

4. En gang om ugen anbefales det at lave en hårmaske med kokos eller olivenolie for at give en sund glans og skinne til håret. Produktet påføres på hovedet i 40 minutter, vaskes derefter af med varmt vand og shampoo.

Lynhår med hydrogenperoxid er en ukompliceret proces. Det er vigtigt at følge alle reglerne, følge de anbefalede anbefalinger og tips for at undgå krøllens tørhed, tab og skade.

Lynhår med hydrogenperoxid

Enhver kvinde, selv om hun er helt tilfreds med sit eget udseende, er der fra tid til anden lyst til at foretage nogle tilpasninger til sit sædvanlige udseende. Og det første, som undergår en forandring, er håret, eller rettere dets farve. Blondiner maler i mørke farver, og brunetter og brunehårede kvinder tværtimod har tendens til at gøre deres krøller lettere eller endog snehvid.

Den moderne kosmetologibranche tilbyder kvinder en række forskellige måder at lette deres hår på - kemiske farvestoffer, naturlige lægemidler og tonede shampooer eller balsamer. For at blive blond eller i det mindste give krøllerne en lysere nuance, kan du ikke kun bruge fabrikkfremstillede produkter specielt designet til dette formål - det kan erstattes af alternative midler, der ikke har mistet deres relevans i mange årtier. Og et af disse midler er hydrogenperoxid (hydrogenperoxid) - et lægemiddel, der kan købes hos ethvert apotek. Anvendelsen af ​​peroxid er ikke en ny metode, og alligevel er det i temmelig stor efterspørgsel blandt dem, der foretrækker at udføre hårbelysningsprocedurer ikke i salonen, men hjemme. Så hvad er årsagen til dette værktøjs popularitet, og hvor sikkert er det for krøller?

Fordele og ulemper ved lynhår med hydrogenperoxid

Hydrogenperoxid er et lægemiddel, der i vid udstrækning anvendes i medicin til inflammatoriske sygdomme i slimhinderne, kapillærblødning fra overfladiske sår og gynækologiske sygdomme. Dette lægemiddel er tilgængeligt i forskellige former og koncentrationer: i form af en klar vandig opløsning (perhydrol, peroxid, hyperon, hydrogenperoxid) og i form af tabletter (hydroperit).

Med hensyn til hårbelysning indgår peroxid, som er et stærkt oxidationsmiddel, en kemisk reaktion med det naturlige pigment (melanin) indeholdt i hårakselen og ødelægger det (denne proces, der er resultatet af frigivelsen af ​​aktivt oxygen kaldes oxidation). Jo højere koncentrationen af ​​midlet og jo længere oxygenet frigivet fra peroxidet virker på krøllerne, desto højere er effektiviteten af ​​hårblegningsproceduren. Den væsentligste ulempe ved at anvende peroxid som et blødgøringsmiddel er, at dette stof ødelægger pigmentet, beskadiger hårstrukturen, hvilket gør det mere porøst med det resultat, at krøller kan miste deres naturlige skinne, bliver skrøbelige og sprøde. På trods af at hydrogenperoxid ikke kan kaldes et helt sikkert middel til et hårhår, har dette lægemiddel positive egenskaber:

 • tilgængelighed - hydrogenperoxid i enhver form og koncentration kan købes på hvert apotek til en relativt lav pris;
 • brugervenlighed - ingen grund til at forberede komplekse sammensætninger (for at lette håret behøver du kun en færdigopløs peroxidopløsning eller tablet);
 • en temmelig hurtig effekt - med den rigtige dosering af stoffet kan hår af en hvilken som helst længde og struktur blive misfarvet på kort tid
 • Fraværet af skadelige virkninger på kroppen - peroxid påvirker kun håret (den eneste bivirkning der kan opstå ved brug af dette værktøj er en allergisk reaktion, der manifesteres i form af rødme, brænding eller kløe i hovedbundens hud).

Hvis du skal bruge hydrogenperoxid som et blødgøringsmiddel til hår, er det nødvendigt at tage højde for, at kun sunde krøller skal misfarves, ellers kan deres tilstand forværres. Det er meget vigtigt at vælge den rigtige koncentration, som bestemmes i overensstemmelse med typen af ​​krøller, deres tykkelse og stivhed. Tyndt hår kan behandles med en 3-5% peroxidopløsning, medium-tykke krøller kan behandles med 6-10% m, og for tykt og hårdt er det acceptabelt at øge lægemiddelkoncentrationen op til 8-12%. Da peroxid tørrer håret hårdt, er det bedre for kvinder med meget tørt hår at nægte at udføre sådanne procedurer og vælge en mere mild måde at blegge.

Lynhår med hydrogenperoxid: forberedelse til proceduren

For at bevare hårets skønhed og sundhed, når der anvendes peroxid som et lysende middel, er det nødvendigt at forberede korrekt til blekningsproceduren. For at gøre dette skal du følge følgende anbefalinger:

 • 2-3 uger før hårbelysning, opgive forskellige manipulationer, som har en skadelig virkning på håret - kemisk perm og farvning. Prøv også at udelukke eller i det mindste minimere brugen af ​​stylingapparater (strygejern, elektriske tang og krøllejern).
 • Minimer brugen af ​​lakker og hår styling geler, som indeholder kemiske komponenter, der har en negativ effekt på krøllerne.
 • Vask dit hår korrekt. Brug varmt, ikke varmt vand og kun de shampooer og balsamme, der passer til din type krøller. Det er ønskeligt, at sulfater er fraværende i sammensætningen af ​​detergenter, da de stærkt tørrer strengene.
 • Glem ikke om den ekstra pleje af låsene - 2-3 gange om ugen, lav fugtighedsgivende og nærende masker fabrik eller hjemmelavet. For at styrke håret og beskytte det mod ydre påvirkninger, brug efter fjernelse af kosmetiske blandinger forskellige skylninger fra afkog af urter (nælde, burdock eller kamille).

Korrekt forberedelse af hår til lynnedslag - nøglen til en vellykket procedure. Hvis du gjorde alt rigtigt, kan du fortsætte til næste trin - erhvervelsen af ​​de nødvendige attributter, som du skal blegne krøller.

Værktøj og materialer til lynhår

For proceduren for afklaring af krøller skal du forberede følgende elementer:

 • hydrogenperoxidopløsning med den ønskede koncentration (hvis du bruger hydroponiske tabletter, skal den først fortyndes i vand). 1 tablet opløst i 50 ml vand giver en 1% peroxidopløsning;
 • tom plast spray flaske;
 • keramisk eller glasskål;
 • tynd plast kam;
 • gummihandsker;
 • bomuldsplader;
 • klip og folie pins;
 • fedt ansigt creme (de har brug for at behandle huden på grænsen med håret);
 • mild shampoo og hårbalsam;
 • et håndklæde.

Når alle de nødvendige værktøjer er blevet udarbejdet, kan du starte processen med hårbelysning, som anbefales at udføres i overensstemmelse med nedenstående vejledning.

Sådan lyser du håret med hydrogenperoxid: instruktioner

Uafhængig afklaring af hår med hydrogenperoxid er en simpel procedure. For at opnå det ønskede resultat skal du bare følge en bestemt procedure:

 • Vask dit hår med varmt vand og shampoo og blidt forsigtigt det med et håndklæde. For at beskytte krøllerne mod de aggressive virkninger af peroxid, kan du desuden bruge en fugtighedscreme eller balsamskylning.
 • Kog forsigtigt krøllerne. Smør huden langs hårlinjen (på panden, på bagsiden af ​​hovedet og bag ørerne) med en fedtet creme, brug handsker på dine hænder og dækker dine skuldre med et stykke unødvendigt væv.
 • Bland peroxidopløsningen med den ønskede koncentration med varmt vand i lige store mængder, og hæld den tilberedte væske i en flaske med en spray. Du kan også hælde den færdige peroxidopløsning i en keramisk eller glasskål og fugte bomuldspuder i den. Før proceduren er det ønskeligt at foretage en test på en separat hårstreng. Behandl den med den tilberedte opløsning og lad den sidde i 30 minutter, skyll derefter af og vurder resultatet. Hvis det opfylder dine krav, kan du nemt lette hele hårets hoved eller individuelle krøller.
 • For at lette alt håret, skal du først opdele dem i dele ved hjælp af klemmer og skiftevis sprøjte hver streng spray, lige fra rødderne til de meget spidser. Hvis du vil misfarve enkelte tråde, bør du bøje dem med en bomuldsstynde dyppet i en peroxidopløsning og indpakke i folie.
 • For at fremskynde lette proces (hvis du planlægger at misfarve hele hårets hoved), anbefales det at samle håret i en bolle, pakke det med folie og varme det op med en hårtørrer i et par minutter. Lynvirkningen er normalt mærkbar efter 30 minutter - du kan skylle 1-2 tråde og evaluere resultatet. Hvis det ikke passer dig, hold peroxidet på håret i yderligere 10-15 minutter.
 • Tiden for lighteningprocedurerne afhænger af hårets originale farve. Hvis du er ejer af lyskrøller, tager det cirka 30 minutter at blegge tråde, hvis du er en brunette - sessionen kan være for dig fra 45 minutter til 1 time. Det anbefales at følge processen med afklaring, evaluere resultatet hvert 5-7 minutter, da virkningen af ​​peroxid på pigmentet og tidspunktet for dets misfarvning for hver kvinde er individuel.
 • For at skylle peroxidopløsningen fra håret, skal du bruge køligt (bedre separeret eller filtreret) vand. Dernæst skal du sætte hele længden krøller Balm skal opbevares i mindst 20 minutter, og derefter skylles og lad håret tørre naturligt.

For ejere af lysebrunt hår er en enkelt brug af peroxid normalt nok til at få en lysere nuance, brunt hår kan have brug for 2-3 sessioner, og brunetter skal udføre mindst 5 procedurer. Det er kun nødvendigt at tage højde for, at genblegning kan udføres ikke umiddelbart, men efter en dag. Under hensyntagen til alle nuancer i forbindelse med fremstilling af krøller til klargøring af hydrogenperoxid, kan erhvervelsen af ​​nødvendige værktøjer og materialer samt selve proceduren opdatere billedet uden særlige omkostninger til materiale og tid, give det lysstyrke og udtryksevne uden at frygte for sundhed og Udseendet af dit hår.

Sådan korrekt og hurtigt lysere håret med hydrogenperoxid derhjemme: enkle opskrifter, farvningstrin, anmeldelser

Til dette formål anvendes specielt fremstillede formuleringer. Men selv i blandingerne, som foretrækkes af professionelle frisører, er der en lille mængde peroxid indeholdt.

Lad os finde ud af, hvordan du kan lette dit hår med hydrogenperoxid derhjemme, og hvilke opskrifter der findes i blegning.

teknik

Lighteningstrenger forekommer på grund af tilstedeværelsen af ​​særlige stoffer, der er kendetegnet ved stærk oxidation. Sådanne stoffer er bestanddele af peroxid; som et resultat krøller pigmenterne og mister deres farve.

Peroxid er tilgængelig i form af tabletter og en opløsning, der allerede er fortyndet i vand.

Afviger på basis af peroxid og procentdel; Graden af ​​afklaring afhænger af denne parameter:

 • minimum blegningshastighed - 3-8%;
 • gennemsnitsforholdet er 6-10%;
 • maksimum er 8-12%.

Baseret på denne parameter, kaptajnen på frisør og fremhæve det vigtigste aspekt, der bør overvejes i processen med at forberede en blanding til blegning - graden af ​​afklaring af strengene.

Professionelle frisører hævder, at blegning med 3% peroxid er den sikreste. Til lette derhjemme er dette den bedste løsning, der forårsager mindst skade på håret, sammenlignet med lignende produkter med en højere procentdel.

3% emulsionen skal påføres i flere trin.

Hyppigheden af ​​lynnedslag afhænger af hårets individuelle egenskaber og frem for alt på den oprindelige farve. Intervallerne mellem klargøringsprocedurer indstilles også afhængigt af det resultat, du ønsker at få.

I tilfælde af at præcisering udføres for at forberede krøllerne til farvning, er det bedst at anvende peroxid (3-6%) en gang om måneden.

Til målrettet blegning af trådene og opnåelse af effekten af ​​"blond" foretrækkes det at anvende en svagere emulsion. Peroxid med en mindste lette koefficient forhindrer alvorlig skade på krøllerne, og i nogle situationer forhindrer for stor nedbør.

Det bemærkes, at både hydrogenperoxid og hydroponisk har en negativ effekt på håret, og uanset procentdelen. Men professionelle frisører hævder, at en emulsion med en procentdel på mere end 3% kan forårsage hårtab.

Der er mennesker, der vælger emulsionen, med fokus på curls struktur:

 1. I tilfælde af tyndt hår foretrækkes det at anvende en 3% opløsning.
 2. For hår af mellemtykkelse er mere egnet 3-6% afhjælpning.
 3. Til tykke, stærke krøller kan en 6-8% emulsion anvendes.

Belysning med peroxid kan udføres med et minimumsinterval på to uger.

opskrifter

Der er opskrifter til blegningskurver ved anvendelse af hydrogenperoxid, som afviger i typen af ​​emulsion.

De fleste opskrifter er baseret på følgende komponenter:

 • 60 ml emulsion;
 • en kvart kop vand
 • 40 ml shampoo;
 • 3 teskefulde ammoniak.

En anden opskrift på blegning er også populær:

 • peroxid tabletter (6 stk.);
 • en kvart kop vand
 • 40 ml flydende sæbe;
 • 3 teskefulde ammoniumdioxid (ammoniak).

Alle ingredienser blandes for at danne et homogent stof.

Den emulsion, der er forberedt til afklaring, skal anvendes straks - lad den ikke opbevares til opbevaring.

Men i de fleste tilfælde anvendes en standardblanding: peroxid fortyndet med vand eller hydroperit tabletter.

Ved anvendelse af hydroperit i tabletter skal emulsionen til farvning have følgende proportioner: 6 tabletter pr. Fjerde af et glas vand. Hvis der vælges væske, vil forholdet være 60 ml peroxid pr. 50 ml væske.

Der er ikke noget vanskeligt ved at forberede en emulsion til afklaring, og enhver kvinde vil klare denne opgave. Forberedelse af opløsningen tager ikke meget tid, som selve afklaringsproceduren.

Trinvis blekningsteknologi

Hvordan misfarve hår med hydrogenperoxid eller hydroperit? Lynhår derhjemme omfatter ikke kun den direkte udførelse af proceduren.

Denne proces kan opdeles i flere faser:

 • præ-blegningsteknikker;
 • impact test;
 • forberedelse af værktøjer og materialer
 • direkte gennemførelse af afklaring.

Den første fase af afklaring er at forberede låsene til proceduren.

Professionelle frisører anbefaler, inden lette håret, at træffe foranstaltninger til styrkelse og genopretning af hår, hvilket indebærer eliminering af termiske virkninger og nægter at anvende stylingprodukter.

Den bedste måde at styrke krøllerne på er at bruge masker, der har en regenererende effekt. Kosmetik, der mætter krøller med nyttige stoffer, der styrker dem, giver en god effekt.

Reduktionsmidler bør vælges ud fra den type hår.

Forberedende aktiviteter anbefales at udføres 7-14 dage før afklaringsproceduren.

I anden fase bestemmes testen af ​​negativ påvirkning og procentdelen af ​​hydroperit i emulsionen. For at gøre dette anvendes en forberedt opløsning med et klargøringsforhold på 3% på en af ​​tråderne. Slutresultatet kan variere.

Hvis håret tidligere var malet, så ofte "opvarmning" af krøllerne. Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​metaller i værktøjet, der blev brugt til farvning tidligere. Varmen, der frembringes af vekselvirkningen af ​​farvestoffet og lysstyrken, kan føre til hårtab.

Hvis teststrengen i løbet af afklaringsprocessen ikke "opvarmes" eller proceduren udføres på naturlig farve, skal du tage højde for den tid det tog for at opnå en lette effekt. Du bør også afgøre, om det er værd at bruge en emulsion med et højere forhold (dette er nødvendigt, hvis opløsningen med et minimum 3% indhold af hydrogenperoxid ikke tillod det ønskede resultat).

Næste trin er forberedelsen af ​​værktøjer og materialer. For lynproceduren vil kræve:

 • plastbeholder (det er ikke tilladt at bruge metalskåle og kamme);
 • hårnåle;
 • beskyttelseshandsker;
 • folie (som et alternativ vil en hætte med huller være egnet i tilfælde af afklaring af enkelte tråde);
 • kam (plast eller træ);
 • Børste eller børste til påføring af produktet (nødvendigvis syntetisk).

Nøglefasen er selve lightningproceduren. For at undgå farvning af dit tøj skal du lægge nogle gamle tøj eller smide et gammelt håndklæde over dine skuldre. Brug handsker til at beskytte dine hænder.

Efter at have løst problemet med tøj, forberede en løsning og starte blegning.

Bleaching Instruktioner

Først og fremmest kam krøllerne, så der ikke er nogen sammenklumpede klumper.

Opdel håret i flere stykker og fastgør med hårnåle. Herefter lyser hver del af hinanden og observerer den ensartede fordeling af blegesammensætningen.

Gå gennem hårkammen.

Soak tid. Den maksimale varighed af lynnedslagssammensætningen på håret er 60 minutter. Overstiger ikke denne tid, ellers vil krølleens struktur blive alvorligt beskadiget. Generelt er hvidtidstiden fastsat ud fra hvilken effekt du vil have. Det tager mindst 45 minutter at få en blond farve, og en kvart time er nok til en lys skygge.

Dæk med opløsning adskilte låse, der starter fra rødderne og flytter til spidserne.

Hvor meget skal du holde sammensætningen på dit hoved? Den optimale varighed af afklaring - en halv time - 45 minutter. I tilfælde af alvorlig forbrænding sensibilisering, skylles straks løsningen op.

Efter opretholdelse af den tildelte tid, skyl krølle godt med vand ved hjælp af en shampoo.

Affarvning af individuelle tråde udføres ved en lignende teknik. Hovedforskellen er i fordelingen af ​​ordren.

Når du bruger en hat med huller, skal du blot trække trådene ud.

Den anden metode indebærer anvendelse af folie. I så fald skærer folien i stykker og vikler trådene og anbringer en lysende opløsning til dem.

Der er en anden måde at hvidge dit hår med hydrogenperoxid - betragtes som den enkleste:

 1. Forbered blegemiddel til blegning baseret på hydrogenperoxid og vand.
 2. Hæld emulsionen i hætteglasset med en sprøjtemekanisme.
 3. Spray produktet over håret.
 4. Kam krøller og læg en hat på.
 5. Blød i en halv time.
 6. Vask dit hår med rindende vand med shampoo.

Efter lette procedure skal du sørge for at bruge en balsam. Bleget hår bliver mere skørt og har brug for næringsstoffer.

Bemærk at for at tydeliggøre sort, mørkebrunt og mørkt blondt hår er en malingprocedure ikke tilstrækkelig: for fuld blegning er det nødvendigt 3-4 gange.

Mange frisører anbefaler at anvende opløsningen på svagt fugtet hår. Men det er bedst at blegge tørt hår. Det anbefales ikke at vaske håret før lynet.

For blegningstråde foretrækkes det at bruge hætter designet til dette formål eller enkle plastposer med præfabrikerede huller i dem. Folien har egenskaberne af et metal, som reagerer med en emulsion og har en negativ virkning, derfor er cellofan foretrukket.

Hydrogenperoxid er et af de mest populære hårfarveprodukter. De vigtigste fordele ved anvendelse af peroxid - den maksimale lysstyrke effekt, der kan opnås på kort tid.

Glødelamper baseret på peroxid er overkommelige, og derfor ignorerer mange mennesker den negative virkning af emulsionen på hårstrukturen, som ønsker at opnå det ønskede resultat i form af lyskrøller.

anmeldelser

Mange kvinder brugte hydrogenperoxid til at lyse deres hår. Feedback om dette værktøj er kontroversielt.

Maria: Jeg begyndte at farve mit hår, da jeg var 15 år. Altid ønsket at være blond, men den naturlige skygge af mine krøller - lysebrun. Brugte farver, lovende blondens effekt, men der var stadig yellowness.

Jeg forsøgte hydrogenperoxid til afklaring - 6% emulsion. Det var muligt at opnå maksimal blegning. Selvfølgelig virker malinger mere sparsomt, men de giver ikke en sådan lette effekt som peroxid, og de koster mere.

De negative virkninger ved at bruge peroxid er ikke så stærke som jeg tidligere troede, så jeg vil i fremtiden bruge en peroxidbaseret blegemulsion.

Evgeniya: Jeg lyste den naturlige farve med 3 toner. Brugte en tre procent emulsion. Håret er blevet mere skinnende, farven ser naturligt ud. Derudover lykkedes det mig at løse problemet med overdreven fedtet hår, takket være brugen af ​​peroxid blev de tørre.

Venner argumenterede for, at en 6% løsning skulle anvendes for maksimal effekt. Men på baggrund af deres erfaring kan de sige, at en svagere emulsion er nok til lynet - det gør håret mindre.

Irina: Jeg blegede mit hår med peroxid flere gange. Min naturlige farve er medium brun, takket være en 3% emulsion er krøllerne blevet lettere.

Efter flere behandlinger købte mit hår en smuk gylden nuance. Men på grund af hyppig blødning (4 gange om måneden) blev håret mere sprødt - dette er selvfølgelig en minus.

Min mening: hydrogenperoxid er et glimrende middel til afklaring, men det bør bruges mindre hyppigt.

Hvordan vælger sukkerpasta: TOP bedste anmeldelser

Myter om farerne ved elektrolyse