Sorte pletter på fødderne: Årsager til forekomst, metoder til at slippe af med dem, forebyggende foranstaltninger

Nogle piger noterer med beklagelse, at deres hud bliver mindre attraktiv på grund af de negative virkninger af forskellige procedurer, såsom barbering. Ud over irritation kan svarte pletter på benene og andre dele af kroppen danne på dermis.

Deres udseende er normalt forbundet med acne, men ikke altid er de "provocateurs" af dannelsen af ​​sorte prikker.

grunde

De har tendens til at være hårfjerning. Det gør ikke noget, om du gør det med en barberkniv, voks, elektrisk epilator eller andre midler. Dette skyldes normalt, at kun hårene placeret over overfladen af ​​dermis fjernes, og deres follikler forbliver under det. De fremkalder udseendet af sorte pletter på benets hud efter epilering.

Dette sker fordi håret bliver svagere og udtyndes med hver efterfølgende hårfjerningsprocedure, mens huden bliver grovere.

Det forhindrer frigivelse af hår gennem tykkelsen af ​​dermis, som følge af hvilken den første bøjer og vokser ind i huden.

Som regel er der rødme, kløe kan forekomme på det sted, hvor dette sker. Hvis tiden ikke løser det opståede problem, er udseendet af en pustule og endda en blå mærke mulig.

I nogle tilfælde, efter at have barberet benene, kan der være sorte prikker i form af hår, som over tid stadig kan vokse. På grund af det faktum, at bane vækst har ændret sig, kan de ikke vokse op og til siden, i forbindelse med hvilken de igen trænge ind i dermis, men gennem andre hårsække beliggende i nærheden. I dette tilfælde har håret udseendet af en buet, der vokser samtidigt fra to steder.

Nogle piger går til saloner for at slippe af med unattractive sorte prikker på deres ben, men da denne procedure kan udføres uafhængigt, foretrækker mange denne mulighed.

Desværre er der på nuværende tidspunkt ingen måde at slippe af med uønsket hår på en sådan måde, at sorte prikker ikke dannes senere.

Det er også bemærkelsesværdigt, at dette problem opstår meget mindre hyppigt, end når du bruger voks, shugaring, epilator, efter at du har anvendt specielle cremer og barbermaskiner. Dette skyldes det faktum, at anvendelsen af ​​disse fonde er virkningen kun på den del af håret, der ligger over huden. Giv ikke garanti for manglen på en sådan ubehagelig effekt og de metoder, der anvendes i salonen - laser hårfjerning, Elos, fotoepilation osv.

Hvordan håndteres problemet derhjemme?

For at gøre dette skal du bruge et sæt værktøjer, som du sandsynligvis vil finde i dit arsenal.

Den nemmeste måde at slippe af med problemet med tyndhudede piger. Det er nok for dem at anvende en kropsskrubbe, der ikke blot eksploserer de keratinerede lag af dermis, men også gør det muligt at frigive indgroede hår. I nogle tilfælde, under proceduren er det muligt at straks slippe af med pæren selv.

Resten af ​​pigerne fjerner de sorte prikker på deres fødder vil være lidt vanskeligere, fordi kun en almindelig skrubbe ikke tillader det.

At klare det ubehagelige fænomen vil hjælpe med følgende midler:

 • nål;
 • alkohol;
 • Pincet.

Sådan udfører du proceduren.

 • Under hendes hænder skal være ren. Vask dem grundigt med sæbe og gnid derefter med alkohol;
 • Den sidste manipulation skal ske med nålen. For at mindske risikoen for infektion, skal nogle piger, før de bruger en nål for at slippe af med indgroet hår, gløde det over en ild;
 • Med en forsigtig bevægelse indsættes nålen i porerne, hvor en sort prik har dannet sig. Bare rolig, at denne begivenhed vil medføre smerte - som regel er blodkar og nerveender ikke placeret her;
 • Når du indsætter nålen, skal du prøve at fange håret og trække nålen i modsat retning. Takket være denne manipulation vil en film, der er dannet på dermis, bryde igennem;
 • Det er godt, hvis kanten af ​​håret efter den første bevægelse kom ud på hudoverfladen. Hvis dette ikke sker, gentag proceduren, indtil det sker
 • Dernæst tag pincettene og fjern forsigtigt håret med pæren. Denne manipulation bør også ikke medføre smerte.

På trods af at denne begivenhed normalt ikke forårsager nogen vanskeligheder, er det ikke den mest behagelige opgave at håndtere dette problem, som kan forekomme med flere måneders intervaller.

Der er også ubehagelige øjeblikke, når detekteringen af ​​indgroede hår overrasker dig, og du møder et ubehageligt fænomen på det forkerte sted og på det forkerte tidspunkt.

Skønhedstips

For at slippe af med problemet, prøv at bruge en anden metode til hårfjerning - måske er den du bruger nu ikke egnet til dig.

For at reducere risikoen for forekomsten kan du følge de følgende anbefalinger fra kosmetologer:

 • Før epilering er det nødvendigt at dampe huden, så porerne åbner op, og det er lettere for hårene at komme ud af dem. Tillad det at varme varmt, hvilket også gør det muligt at rengøre dermis. Dette bidrager igen til, at proceduren vil være mindre smertefuld, hvis du bruger sådanne midler som voks, elektrisk epilator;
 • Straks efter begivenheden og efter cirka en dag, skrubbe huden. Generelt skal du bruge bodyscrub mindst den 1. gange / uge - det vil ikke kun hjælpe med at fjerne de eksisterende sorte pletter, men også at gøre forebyggelsen af ​​denne ubehagelige fænomen skyldes, at huden bliver tyndere, blødere, mere mørt;
 • Hvis du bruger epilatoren, skal den rengøres regelmæssigt, hvilket vil gøre det muligt at arbejde mere effektivt, huden vil blive behandlet mere omhyggeligt;
 • Genbrug ikke de samme voks- eller voksstrimler. Hver gang de bliver værre og værre med henholdsvis hud og hår vil alle blive værre for at fjerne dem. Dette vil bidrage til dannelsen af ​​sorte pletter - håret vil vokse i, fordi efter brug af lavkvalitets voks vil kun de dele af håret, som er placeret over huden, fjernes. Hvis du har tillid til proceduren til salonspecialisterne, er det nyttigt at minde dem om, at de kun bruger ubrugte voks og materialer af høj kvalitet. Det kan forekomme, at sådan rådgivning er banal, og derfor er det ikke værd at nævne det. Ikke desto mindre vil det ikke være overflødigt at tage sig af din egen hygiejne;
 • Brug en peeling creme baseret på frugtsyrer til hudpleje. Disse produkter har en virkning, der ligner effekten af ​​at bruge skrubbe - de gør huden blødere, tyndere, hvilket reducerer risikoen for sorte pletter efter barbering eller ved hjælp af andre metoder til at slippe af med hår. Deres forskel fra skrubber er, at de har en mere intens virkning.

I nogle tilfælde behøver du bare vente lidt, og problemet vil forsvinde af sig selv. Dette skyldes, at dermis og hår tilpasses epilering over tid.

Garantier for, at du vil slippe af med indvortesproblemet en gang for alle, vil ikke blive givet af producenterne af forskellige produkter eller af specialister fra skønhedssalonen.

Men med korrekt valg af metode til hårfjerning, en korrekt afvikling af proceduren, brug af hjælpemidler og følge råd af kosmetologer vil gøre det muligt at minimere risikoen for kollision med denne ubehagelige fænomen.

Hvordan slippe af med sorte pletter på dine fødder

Sorte prikker på fødderne: hvordan man kan slippe af med dem ved hjælp af skrubber

Sorte prikker på fødderne: hvordan man kan slippe af med dem ved hjælp af skrubber

24. august 2016

Disse sorte prikker forekommer af forskellige grunde, men generelt skyldes dette hårfjerningsprocedurer, der kun påvirker håret på overfladen af ​​huden. På grund af dette er hårsækkene lukket af døde celler, støv, forurening fra miljøet, på grund af hvilke porerne er tilstoppede.

For at gøre benene smukke, træner mange kvinder hver dag ved at træne deres muskler, hvilket gør dem i stand til at holde sig i god form.

Men for at opnå et ideelt resultat bør motion udbygges med kosmetiske procedurer, der forbedrer hudens tilstand, gør det glattere, yngre og smukkere.

Mange kvinder er bekymret over udseendet af sorte pletter på deres ben, som faktisk er snoet hårsække. Deres udseende er forbundet med den ukorrekte brug af barbermaskiner eller skræmmende cremer.

Hvordan undgår du udseendet af sorte prikker efter barbering på benene?

Den hurtigste og mest effektive måde at slippe af med disse grimme punkter er at sige farvel til at bruge hårfjerningskræmer og barberskrabere, især hvis dette problem konstant forværres.

Hvis du ikke kan finde et alternativ eller ikke vil bruge andre hårfjerningsprodukter, skal du sørge for at bruge en kropsskrubbe regelmæssigt.

Afskallning letter fjernelsen af ​​døde celler og urenheder, som konstant akkumuleres på huden.

Hver dag kan du bruge en hård vaskeklud eller massagehandske til brusebadet og anvende nærende og blødgørende masker på huden.

Denne maske giver dig mulighed for dybt at rense og fugtige huden og i fremtiden for at undgå udseende af tørhed.

Du skal bruge: 2 spiseskefulde brunt sukker (25 g), 4 spiseskefulde olivenolie eller kokosnøddeolie (100 g).

Hvad skal der gøres?

Bland alle ingredienserne, indtil der opnås en glat pasta, og applicer den med bløde massagebevægelser til problemområderne. Lad denne agent være i 5 minutter og skyll med varmt vand.

De naturlige egenskaber af disse naturlige skrubber giver dig mulighed for at slippe af med grimme sorte pletter på benene og også styrke og tone huden og beskytte den mod cellulite og flabhed.

Du skal bruge: 6 spiseskefulde kaffe (100 g), 4 spiseskefulde kokosolie (100 g).

Hvad skal der gøres?

Forbered en blanding af to ingredienser og anvend den på problemområder med bløde cirkulære bevægelser for at slippe af med døde hudceller. Lad det stå i et par minutter og skyll med varmt vand.

Ved regelmæssig brug af denne skrubbe kan du opnå en rigtig ren og blød hud. Dens komponenter fjerner urenheder fra huden og giver dig mulighed for at opnå fantastiske resultater.

Du skal bruge: 4 spiseskefulde naturgas (36 g), 4 spiseskefulde brunt sukker (50 g), 3 spiseskefulde rosenvand (45 ml).

Hvad skal der gøres?

Klargør pastaen fra en blanding af alle ingredienserne og anvend den på dine fødder i bløde cirkulære bevægelser. Lad det udsættes for 10 minutter og skyll med varmt vand.

Brightening Foot Scrub

Permanent barbering og kemikalier indeholdt i depilatory cremer kan forårsage mørkning af huden på benene.

For at klare dette problem, prøv at bruge vores hjemmelavede exfoliant, som vil lette huden og genoprette dens naturlige skygge på kort tid.

Du skal bruge: citronsaft, 3 spiseskefulde olivenolie (75 g), 3 spiseskefulde sukker (45 g).

Hvad skal der gøres?

Bland alle tre ingredienser til glat og sæt pastaen på dine fødder med bløde cirkulære bevægelser. Det er meget vigtigt at bruge dette middel natten over, fordi citron kan forårsage pigmentpletter på huden.

En antioxidant exfoliant

Den sidste tomatbaserede skrubbe lindrer effektivt fødderne af grimme sorte prikker.

Disse grøntsager indeholder meget kraftige antioxidanter, der hjælper med at bevare skønheden i huden og lette fjernelsen af ​​døde celler og ufuldkommenheder.

Du skal bruge: 1 moden tomat uden skræl, 1 tsk salt (6 g).

Hvad skal der gøres?

Bland tomaten i en pasta, og bland den med en teskefuld salt. Anbring pastaen på problemområderne med blide massagebevægelser og lad den stå på huden i 10 minutter, og skyll derefter med varmt vand.

Sorte prikker på benene - uanset om du skal bekymre dig

Sorte punkter på fødderne. Årsager til sorte prikker. Forebyggelse af sorte prikker på fødderne.

På tærsklen til sommersæsonen holder mange piger og kvinder opmærksom på de sorte prikker på deres ben, der syntes om vinteren. Denne kosmetiske mangel udsmykker ikke slanke kvindelige ben, og der opstår et naturligt spørgsmål: hvordan man kan slippe af med dem og hvad de skal gøre, så de aldrig kommer igen?

Udseende af fejlen

Sorte pletter på benene er indgroede hår, som dannes efter epileringsprocessen. Sådan hår kan forekomme uanset hårfjerningsmetoden, det kan være en barbering, brugen af ​​elektrisk epilator, særlig voks eller fløde.

Nogle gange sker det, at sådan allerede krøllet hår bryder gennem huden, men på grund af det faktum, at dets struktur allerede er blevet ændret, snor det på overfladen og går tilbage i huden, trænger gennem den næste follikel. Det ser ud som om et hår vokser ud af huden og igen vokser det ind i det.

Indgroet hår er et almindeligt problem, hvorfra der ikke er fundet nogen panacea. Der er dog nogle regler, hvorefter du kan slippe af med allerede eksisterende indgroede hår og forhindre udseende af nye.

Hvorfor vises sorte prikker på mine fødder?

Hovedårsagen til udseendet af sorte pletter på benene er at under hårfjerningsproceduren fjernes ikke alt håret, men kun den kutane del. I dybden af ​​huden forbliver hårfollikelen (pære), hvorfra et nyt hår begynder at vokse før eller senere.

Lovers at se deres ben glat lurer et paradoks: jo længere behandling fra tid til genfødning af hår lover en ny epileringsmetode, jo større er sandsynligheden for sorte pletter.

Efter epilering bliver håret svagere og tyndere, og huden bliver grovere. På grund af disse to faktorer, der hæmmer den naturlige vækst i håret, kan det ikke bryde ud, bøjes og begynder at vokse indad. Samtidig med dannelsen af ​​en sort prik på benet, kan dette sted begynde at kløe, rødme vil fremkomme.

I flere uger, der passerer med elektro eller laser depilation, har huden på benene tid til at grobe og lukke den naturlige kanal, gennem hvilken hår normalt vokser. Follikelen selv kan også blive såret, med det resultat at håret begynder at vokse bøjet og svagt. Alt dette fører til det faktum, at hårene ikke kan trænge ind i det øverste lag af huden og enten vokse i tykkelsen, eller bøje og vokse under epidermis, der danner en spiral eller sløjfe.

Problemet er forstærket af den kendsgerning, at håret vokser inde i huden, forårsager ganske mærkbar kløe. Når man kæmper ind i huden, kan man trænge ind i de forskellige bakterier der lever på den. Dette fører til betændelse i stedet for indgroet hår og omdannelsen af ​​den sorte prik til en rødlig pimple eller endog en abscess.

Klemmer sorte pletter og purulente betændelser er stærkt modløs. Dette vil kun bidrage til styrkelsen af ​​den inflammatoriske proces og dens spredning til andre hår. Med en stærk suppuration efter helbredelse af såret, kan endda et mørkt pigmentplet, der ligner pletterne efter acne, forblive.

Årsager til sorte pletter

Hvordan slippe af med sorte prikker - behandling

Fjernelse af sorte pletter på benene indebærer fjernelse af indgroet hår fra under huden. Den nemmeste måde at selvhæve hår på er anerkendt ved hjælp af pincet. Men det sker, at håret er for dybt, og du kan få brug for en nål.

 1. Før du fortsætter med at fjerne en indgroet stemme, vask dine hænder grundigt, tør apparaterne og still fremtiden "drift" med alkohol. I intet tilfælde bør infektionen få lov til at komme ind i blodet gennem poren.
 2. Sæt forsigtigt nålen ind i den del af huden under hvilken håret har skjult og vendt bevægelsen over huden. Bare rolig, det er helt smertefrit - normalt er sådanne hår placeret i den del af huden, hvor der ikke er nerveender eller blodkar. Det ville være meget bedre, hvis håret efter en enkelt bevægelse med hånden optræder på overfladen. Men i så fald kan du gentage. Det vigtigste er, at der ikke er noget stort sår på plads.
 3. Efter spidsen af ​​håret dukkede på overfladen skal det være fastgjort med pincet og trukket ud. Normalt modstår han ikke meget og giver ikke smerter.

Regelmæssig afskalning af overfladelaget af huden over dybt indgroede hår vil gradvist gøre det tyndere. Så kan du bruge den første metode. Hvordan man gør peeling - til dette formål er en selvfremstillet skrubbe af majsmel eller kaffegrunde, som skal blandes med en lille mængde brusegel, egnet. Mitts med pasta anbragt på den skal massere huden på fødderne i 10 minutter. Denne procedure renser huden af ​​den cornified epidermis, forbedrer blodcirkulationen og gør benene glatte.

En lignende rengøring kan udføres med fint saltet salt eller sukker, bland dem med vegetabilsk olie. Flere sådanne procedurer, der udføres i 1-2 dage, blødgør huden og lad nogle hår spire på egen hånd, og nogle kan forsøges at fjerne med en nål og tang. Forebyggelse af sorte pletter på benene

Forebyggende foranstaltninger

Men fjernelse af hår som dette er hver gang en ubehagelig og tidskrævende øvelse. Derfor er det bedre at forsøge at forhindre sorte pletter på benene efter anbefalinger fra kosmetologer:

 • Sørg for at dampe ud huden dagen før epilering.
 • Brug ofte eksfolierende midler, de vil hjælpe med at fjerne døde hudceller og gøre det blødt og ømt. Hår i vækstprocessen vil opleve mindre modstand og vil ikke vokse ind i.
 • Derefter næste dag efter hårfjerning, brug en skrubbe. Glem ikke at lave skrubbe om en gang om ugen og en halv, så huden er blødere og tyndere.
 • For at forhindre udseende af inflammatoriske processer under epilering, er det nødvendigt at omhyggeligt overvåge renheden af ​​barberbladene. Elektropladeren skal ofte ryddes af de akkumulerede hår.
 • Genbrug aldrig voks. Hvis du fjerner hår i salonen, skal du sørge for, at skibsføreren ikke skiver og kun bruger ny voks. Lad dette være en truisme, men man bør altid huske, at hygiejne er en sundhedsgaranti.
 • Brug særlige cremer, skræl, baseret på frugtsyrer. De virker som skrubber, blødgør huden, gør den tyndere, men meget mere effektiv.
 • Hvis en masse sorte prikker, så et vist antal af dem vil bidrage til at klare peeling fødder, hvilket gør det flere gange om ugen, kan du ikke kun slippe af med indgroede hår, men ikke giver dem mulighed for at blive vist igen.

Nogle gange behøver du bare vente. Ofte ophører sorte pletter simpelthen efter tre til fire sessioner af hårfjerning. Hud og hår vænner sig til proceduren, og problemet forsvinder i sig selv.

Sådan fjerner du sorte prikker - alle måder

Et ansigt er den første ting at bemærke. Når de mødes, genkender folk hinanden ved deres ansigter, kigger på samtalepersonens ansigt, når de kommunikerer. I den moderne verden spiller udseendet af en person næsten den vigtigste rolle. I den henseende er et smukt og velplejet ansigt nøglen til succes i det moderne liv.

Desværre er vores ønsker ikke altid sammenfaldende med vores hudens ønsker. I den henseende er det ret svært at passe på hende. Sorte pletter på kroppen er et af de alvorligste problemer. Hvis de vises på kroppen - kan de let skjules under tøj. Situationen er helt anderledes, hvis der forekommer sorte prikker i ansigtet.

Hvad er komedoner?

Den medicinske betegnelse "comedo" betegner en ubehagelig sorte prik, der vises på huden. Ved pubertet står næsten alle over for dette problem. I højere grad er drenge og piger med olieagtig hud prædisponeret for dem.

Comedones vises fordi snavs og sebum ophobes på ansigtet. De skaber såkaldte stik i hudens porer.

Enden af ​​denne kork, som kommer ud, tørrer ud og hærder, i forbindelse med hvilken de tæpper tæt poren. Ud over det uæstetiske udseende forårsager sorte prikker ingen andre problemer. En person ved deres første udseende på huden forsøger hurtigt at løse dette problem.

Komedoner er opdelt i to typer - åben og lukket. Lukkede comedoner er hermetisk forseglede porer. Som regel, efter at de er lukket, bliver de kødfarvede og lidt synlige på huden. Hovedproblemet er de åbne komedoner, da de danner de sorte prikker, der forårsager en masse problemer.

Årsager til komedoner

Sikkert hver gang spurgte han sig selv, hvorfor det var han, der var udsat for et sådant problem som sorte prikker på hans ansigt, hvorfor syntes de overhovedet? Men trist det kan lyde, der er mere end nok grunde.

 • Den første grund, som også betragtes som den mest almindelige, er den forkerte hudpleje. Det er muligt, at du lige har hentet de forkerte hudplejeprodukter eller forsømt de grundlæggende regler for personlig hygiejne. Bemærk, at et bad to gange om dagen kan forhindre dette problem.
 • Forkert diæt kan også forårsage sorte pletter på kroppen. Vi anbefaler at afvise fed og krydret mad. At spise slik er også bedst minimeret. Det er absolut nødvendigt at give op med alkohol. Ved hjælp af en så enkel kost kan du forbedre din krop.
 • Fugtigt klima og beskidt luft påvirker stærkt tilstoppelsen af ​​porerne. Disse betingelser er gunstige for akkumuleringen af ​​snavs og støvpartikler på huden. Prøv at rense huden så ofte som muligt. Her henvises til den første regel om regelmæssig brusebad.
 • Mange eksperter mener, at forskellige nervesygdomme kan ændre sammensætningen af ​​talg. I denne forbindelse kan vi hævde, at udseendet af sorte prikker fremkalder stress. I dette tilfælde skal du forsøge at balancere din følelsesmæssige tilstand.
 • Overvej at komedoner er en arvelig sygdom. Hvis dine forældre havde hudproblemer, så er det sandsynligt, at du måske har disse problemer.

Hvordan slippe af med comedones?

Det første skridt er at fastslå årsagen til comedones udseende på din hud. Ekstern fjernelse af sorte prikker har kun en midlertidig effekt. Sådan fjerner du selve årsagen til sorte prikker?

Den enkleste og mest effektive metode er manuel ansigtsrensning.

Men denne metode er også den mest smertefulde. Det er mere hensigtsmæssigt at udføre denne procedure med en god kosmetolog, der vil udføre denne procedure med høj kvalitet. Men disse procedurer er meget dyre.

Hvis du ikke har midlerne til at henvende sig til en god specialist, skal du ikke skynde dig for at udføre denne procedure fra en person, der tilbyder at gøre det meget billigere. Problemet med sorte prikker er ikke så alvorligt, så du kan selv gennemføre denne procedure hjemme.

Først skal du grundigt dampe ansigtet. Til dette formål forberede en afkogning af kamille. Kødet bør hældes i en bestemt beholder, bøje over hovedet og dække med et håndklæde. Du behøver ikke læne meget lavt, da du risikerer at skælde dit ansigt med varm damp. Over bouillon skal holde ansigtet i ti minutter. Når ansigtet er fordampet, desinficere dine hænder og fingre med sæbe og alkohol.

Det anbefales ofte at pakke fingrene sammen med et bandage, men det er ikke særlig praktisk. Når du er færdig med at klemme de sorte pletter, skal du lukke porerne. For at gøre dette kan du anvende æggehvide på dit ansigt eller tørre dit ansigt med frosset urteafkok. Rengøringsproceduren skal udføres senest en gang hver anden uge. For fuldstændigt at slippe af med sorte prikker er det nødvendigt at udføre denne procedure regelmæssigt.

Salt og sodavand

At vise uønskede sorte prikker i ansigtet er meget nemmere end på andre dele af kroppen. Men hvad nu hvis problemet rammer nøjagtigt disse områder? Hvis du kan finde en assistent, kan du også klemme de sorte prikker på bagsiden.

Overvej at fremgangsmåden til at klemme sorte prikker på bagsiden kan være meget mere smertefuldt, da huden på bagsiden er meget tæt, skal du lægge tilstrækkelig indsats for at presse det ud. Men ekstrudering kan ikke kaldes den eneste måde at fjerne sorte pletter i hjemmet.

Du kan personlig forberede en skrubbe fra sodavand og salt, hvilket vil være et godt alternativ til ekstrudering.

For at forberede en sådan skrubbe skal du tage to teskefulde sodavand og salt. Salt er bedre at bruge den mindste. Du vil også have brug for urteafkog. En afkog lavet af linden, kamille eller malurt er velegnet.

Før du bruger skrubbe er det nødvendigt at dampe ud det hudområde, som du har til hensigt at anvende det på. Derefter skal du i en beholder fyldes med salt og sodavand to teskefulde af urteafkok. Skrubbe skal være tyk nok. Påfør blandingen på det tidligere dampede område af huden og gnid forsigtigt ind i en cirkulær bevægelse.

Lad blandingen stå på ansigtet i ti eller femten minutter. Efter afslutning af proceduren vaskes grundigt af skrubbe med varmt vand. Denne procedure hjælper med at rense din hud.

Hjælper hydrogenperoxid?

Hydrogenperoxid acne

Hvordan man håndterer problemet med sorte prikker på bagsiden, fandt vi ud af. Men hvad skal vores handlinger være, hvis der forekommer sorte prikker på brystet? Selvfølgelig kan du bruge en af ​​ovennævnte metoder. Men hvis de af en eller anden grund ikke passer til dig, foreslår vi, at du gør opmærksom på hydrogenperoxid.

Som uafhængigt middel anvendes hydrogenperoxid ikke. Dens tre procent opløsning anvendes som adjuvans.

Brysthud rengøres bedst med havvand. Du kan ty til hjælp af klid. Klid kan blandes med sodavand og anvende denne blanding på områder påvirket af sorte prikker. Efter denne procedure skal huden skylles og forsigtigt tørres med et håndklæde.

Og kun ti eller femten minutter efter disse procedurer kan du tørre huden med en 3 procent opløsning af hydrogenperoxid. Denne procedure er velegnet til alle hudtyper.

Comedones på benene

Det er ikke ualmindeligt at finde sorte prikker på benene. Husk at de ikke er comedones. Disse er kun hår, der er indgroet i huden. Som regel kan de dukke op efter hårfjerning, på nogen måde praktisk for dig. Men hvad skal man gøre, hvis en sådan situation eksisterer, og hvordan man fjerner sådanne sorte prikker?

Du kan nemt udføre en sådan procedure selv. For at gøre dette har du brug for en nål og pincet. Før du starter proceduren, er det nødvendigt at rengøre dine instrumenter grundigt og behandle huden med et antiseptisk middel.

Du løber risikoen for infektion under huden, hvis du forsøger at udvælge de indgroede hår med dine negle. Tag forsigtigt et hår op med en nål og træk det ud. Prøv ikke at skade din hud.

For at forhindre udseendet af sorte pletter på benene, skal du tage et varmt brusebad efter en barbering eller epilering. Dette vil gøre det muligt for huden at dampe ud, hårene bliver blødere. Du kan bruge en skrubbe, der fjerner døde hudceller og frigør hår udenfor.

Hvordan slippe af med sorte prikker derhjemme

Citronsaft: Citronsaft bruges effektivt til at slippe af med alle typer pletter og urenheder på huden, det er en meget stærk naturlig blegemiddel. Påfør citronsaft, fortyndet med vand i forholdet 1: 1, på områder med sorte prikker og lad i 15 minutter. Skyl derefter med køligt vand. For yderligere effekt blandes citronsaft med saft af frisk agurk eller naturlig honning. Agurk vil forbedre blegeprocessen, og honning renser hurtigt huden. Du kan erstatte citronsaft med æblecidereddike.

Fenugreek: effektivt og hurtigt fjerne de sorte prikker på næsen ved hjælp af fenegreek. Fin chop eller pund flere friske fenegreek blade og dække dem med lidt vand. Påfør blandingen på sorte pletter i 10 minutter. Skyl derefter med varmt vand. Hvis huden ikke har acne, kan du dagligt bruge fenugreek.

Juice af løg og hvidløg: juice fra hvidløg og løg hjælper med at slippe af med sorte prikker. Lav en blanding af hvidløgsjuice og løg og anbring den på de sorte prikker i 15 minutter. Disse to grøntsager har en stærk lugt, så sørg for at vaske dit ansigt grundigt efter brug.

Friske skiver grøntsager: Hak og kølige friske grøntsager. Det er bedst at fjerne de sorte pletter, der passer til kartofler, agurk eller tomat. Tør områder med sorte prikker med kølede grøntsager.

Cottage cheese: Bland en teskefuld ost og en teskefuld rismel, bland blandingen på de sorte prikker i 10 minutter. Skyl med koldt vand.

Naturlig skrubbe: En naturlig skrubbe fjerner effektivt snavs og partikler af død hud fra overfladen af ​​huden. Til skrubbe fra sorte prikker kan du bruge ler. Eller bland tørrede og hakkede appelsinskræller med yoghurt og tør blandingen med sorte prikker. Du kan lade skrubbe på ansigtet helt tørre, så skyll det med koldt vand.

Aloe Vera Gel: Aloe Vera Gel er en naturlig rensning og kan bruges til daglig rensning af ansigtet.

En blanding af ler, glycerinsæbe og mandelpulver. Bland: To teskefulde kosmetisk ler med en teskefuld revet glycerinsæbe og en halv tsk mandelpulver. Fortynd blandingen med varmt vand, ansigt til ansigt i 5 minutter, skyll med varmt vand eller afkog af urter.

Honning: Honning har længe været brugt i kosmetologi. Det renser effektivt ansigtet og åbner porerne. Påfør varmt honning på områder med sorte prikker, skyll med koldt vand.

Soda: Bland en lige så meget sodavand og vand, bland blandingen på de sorte prikker med massagebevægelser. Gnid sodavand i de sorte prikker i to eller tre minutter, vask derefter med varmt vand.

Radish frø: bland radise frø med lidt vand. Påfør blandingen på de sorte pletter i 15 minutter, skyll derefter med varmt vand.

Kanel og honning fra sorte prikker: Bland 3 spiseskefulde honning og en teskefuld kanel, bland blandingen på dit ansigt før sengetid og lad natten over. Om morgenen skylles der med varmt vand.

En blanding af salt og jod. I to teskefulde fint salt tilsættes en dråbe jod og varmt vand. Rør, sug en bomuldsstuds i saltblandingen og tør de sorte punkter ud med disken.

Mask af havremel og rosenvand: Bland havregryn med denne mængde rosenvand for at danne en ikke meget tyk blanding. Påfør det på ansigtets områder med sorte prikker i 15 minutter. Skyl med koldt vand.

Kartofler: Rist en rå, skrællet kartoffel på en rist, anvend blandingen på problemområder i 10 minutter. Skyl med koldt vand.

Kanel og citronsaft: Bland kanel og citronsaft og bland blandingen på de sorte prikker i næsen i 5 minutter. Skyl med varmt vand.

Lav en skrubbe med salt, citron, honning og yoghurt. Tør dit ansigt med en skrubbe i to eller tre minutter, vask derefter med koldt vand for at tørre huden med et håndklæde. Smør de sorte pletter med en lille smule tandpasta. Vask af i 5 minutter med køligt vand.

Slør æggehvide i skum, læg det på ansigt i 20 minutter, skyll med koldt vand og tør huden med et håndklæde.

Tilsæt en teskefuld sort peber i en mellemfedt hytteost og bland alt grundigt. Påfør blandingen på områder med sorte prikker i 10-15 minutter. Skyl med varmt vand.

Fjerner effektivt de sorte punkter af tea tree olie.

Gør regelmæssigt dampbad med urter og æteriske olier. Gør rensende masker en eller to gange om ugen. Fukt dit ansigt med olie.

Sorte prikker på hans fødder: hvordan man kan slippe af med dem med scrubs

Disse sorte prikker forekommer af forskellige grunde, men generelt skyldes dette hårfjerningsprocedurer, der kun påvirker håret på overfladen af ​​huden. På grund af dette er hårsækkene lukket af døde celler, støv, forurening fra miljøet, på grund af hvilke porerne er tilstoppede.

For at gøre benene smukke, træner mange kvinder hver dag ved at træne deres muskler, hvilket gør dem i stand til at holde sig i god form.

Men for at opnå et ideelt resultat bør motion udbygges med kosmetiske procedurer, der forbedrer hudens tilstand, gør det glattere, yngre og smukkere.

Mange kvinder er bekymret over udseendet af sorte pletter på deres ben, som faktisk er snoet hårsække. Deres udseende er forbundet med den ukorrekte brug af barbermaskiner eller skræmmende cremer.

Hvordan undgår du udseendet af sorte prikker efter barbering på benene?

Den hurtigste og mest effektive måde at slippe af med disse grimme punkter er at sige farvel til at bruge hårfjerningskræmer og barberskrabere, især hvis dette problem konstant forværres.

Hvis du ikke kan finde et alternativ eller ikke vil bruge andre hårfjerningsprodukter, skal du sørge for regelmæssigt at bruge en kropsskrubbe.

Afskallning letter fjernelsen af ​​døde celler og urenheder, som konstant akkumuleres på huden.

Hver dag kan du bruge en hård vaskeklud eller massagehandske til brusebadet og anvende nærende og blødgørende masker på huden.

Fugtgivende exfoliant

Denne maske giver dig mulighed for dybt at rense og fugtige huden og i fremtiden for at undgå udseende af tørhed.

Du skal bruge:

 • 2 spiseskefulde brunt sukker (25 g)
 • 4 spiseskefulde olivenolie eller kokosolie (100 g)

Hvad skal du gøre?

 • Bland alle ingredienserne til en homogen pasta og anvend den med bløde massagebevægelser på problemområderne.
 • Lad denne agent være i 5 minutter og vask med varmt vand.

Tonic exfoliant

De naturlige egenskaber af disse naturlige skrubber giver dig mulighed for at slippe af med grimme sorte pletter på benene og også styrke og tone huden og beskytte den mod cellulite og flabhed.

Du skal bruge:

 • 6 spsk malet kaffe (100 g)
 • 4 spiseskefulde kokosolie (100 g)

Hvad skal du gøre?

 • Forbered en blanding af to ingredienser og anvend det på problemområder med bløde cirkulære bevægelser for at slippe af med døde hudceller.
 • Lad det stå i et par minutter og vask det af med varmt vand.

Blødgørende eksfolierende

Ved regelmæssig brug af denne skrubbe kan du opnå en rigtig ren og blød hud. Dens komponenter fjerner urenheder fra huden og giver dig mulighed for at opnå fantastiske resultater.

Du skal bruge:

 • 4 spiseskefulde bagepulver (36 g)
 • 4 spiseskefulde brunt sukker (50 g)
 • 3 spiseskefulde rosenvand (45 ml)

Hvad skal du gøre?

 • Klargør en pasta fra en blanding af alle ingredienserne og anvend den på dine fødder med bløde cirkulære bevægelser.
 • Lad det stå i 10 minutter og vask det af med varmt vand.

Brightening Foot Scrub

Permanent barbering og kemikalier indeholdt i depilatory cremer kan forårsage mørkning af huden på benene.

For at klare dette problem, prøv at bruge vores hjemmelavede exfoliant, som giver dig mulighed for at lette din hud og genoprette dens naturlige skygge på kort tid.

Du skal bruge:

 • citronsaft
 • 3 spiseskefulde olivenolie (75 g)
 • 3 spiseskefulde sukker (45 g)

Hvad skal du gøre?

 • Bland alle tre ingredienser til glat og sæt pastaen på dine fødder i bløde cirkulære bevægelser.
 • Det er meget vigtigt at bruge dette middel om natten, fordi citron kan føre til fremkomsten af ​​alderspletter på huden.

En antioxidant exfoliant

Den sidste tomatbaserede skrubbe lindrer effektivt fødderne af grimme sorte prikker.

Disse grøntsager indeholder meget kraftige antioxidanter, der hjælper med at bevare skønheden i huden og lette fjernelsen af ​​døde celler og ufuldkommenheder.

Sådan retter du sorte prikker efter hårfjerning

Den kvindelige krop reagerer forskelligt på stimuli. I nogle tilfælde kan selv udførelse af standard og tilsyneladende kendte procedurer resultere i uventede negative konsekvenser. For eksempel forårsager sorte prikker efter barbering af ben, underarm eller pubes øjeblikkelig panik. Dette er et ganske naturligt fænomen, så du bør ikke bekymre dig om det. Bare identificere årsagen til deres forekomst og hurtigt fjerne det ved brug af nyttige anbefalinger.

Hvad der gør, at sorte prikker normalt optræder efter barberingen

Hårfjerning er på en eller anden måde beskadiget på huden. Efter barberingen skærper den tid, gennem hvilken håret trænger ind. Hvis du bruger moderne barbermaskiner, der opdrætter hårene, er der en chance for, at den nye proces simpelthen ikke vil kunne bryde igennem den indsnævrede kanal. Det er denne proces, der forårsager dannelsen af ​​en sort prik.

Det skal forstås, at i dette tilfælde er der ingen ligheder med comedoner, som er dannet på ansigt, skuldre, ryg og maven. Når en ål kommer frem, bliver den sorte farve indtaget af en støv, talg og døde hudceller af epidermis. I de sorte prikker efter barbering ser du et hår udenfor. Dens diameter er næsten den samme som nogle gange. Derfor ligheden med comedo.

En sådan proces udgør ingen alvorlig fare, men det faktum at håret ikke kan komme ud er en unormal situation. Derfor er du nødt til at finde effektive måder at frigøre poren på. Det anbefales ikke at bruge denne metode til barbering mere eller at udføre proceduren langsommere.

Hvordan man undgår sorte pletter efter hårfjerning

Undersøg de anbefalede anbefalinger for ikke at imødegå et sådant problem i fremtiden. Dette bevarer hudens integritet og korrekte ydeevne.

 1. Det rigtige værktøj er nøglen til succes. Spild ikke penge til højkvalitetsbeholdere. De er dyre, ikke fordi det er et indtryk af producenter, men fordi de virkelig gør deres job korrekt og ikke truer din derma.
 2. Pas på værktøjet. Selvom skildringen er valgt korrekt, og de første barberingsprocedurer ikke medførte negative konsekvenser, kan der forekomme sorte pletter efter et stykke tid. Det betyder, at værktøjet skal opdateres. Vær særlig opmærksom på brugte knive. Hver pakke angiver udløbsdatoen. Følg denne anbefaling nøjagtigt. Den værste fejl er at bruge engangsmaskiner løbende. Bladene bliver dumme efter den første procedure. Endvidere skærer apparatet simpelthen af ​​håret. Dannelsen af ​​sorte prikker i denne situation er en regelmæssighed.
 3. Brug yderligere hudplejeprodukter. Hvis der ikke forekommer sorte pletter efter barberingen, kan du bemærke, at vegetationen vises meget hurtigt på huden. Der er en række specielle produkter, der sænker hårvæksten. Brug dem efter at have undersøgt sammensætningen og sørg for, at de valgte lægemidler er egnede til din hudtype. Vær også forsigtig med valg af midler før, under og efter barberingen. Det er tilrådeligt at bruge stoffer fra en udvikler eller endda fra samme linje. Sådanne muligheder kombineres så meget som muligt med hinanden.
 4. Må ikke epilere for ofte. Husk at hårfjerning er, om end minimal, skade på huden. Derfor barberer du ofte dine ben, armhuler eller bikini-områder, du tillader ikke din hud at helbrede og genoprette. Det anbefales at udføre proceduren ikke mere end to gange om ugen.

Hvordan slippe af med sorte prikker efter barbering på benene, i bikiniområdet og i armhulerne

Disse metoder er universelle. De bruges ofte af forskellige patienter, men husk på, at den valgte agent skal være egnet til dig efter hudtype.

Universelle måder at fjerne sorte pletter efter barbering:

 1. Efter brusebadet skal du behandle den berørte hud med skrubber baseret på abrikoskerner. Dette værktøj ødelægger gradvist det øvre lag af epidermis og udvider porerne, så håret bryder ud. Husk at hver skrubbe er et aggressivt stof, så massage huden med dette værktøj i ikke mere end to minutter.
 2. Forringet hårvækst kan medføre, at den generelle tilstand af din hud forværres. Der kan være yderligere betændelse, udslæt eller endda udvikling af en infektiøs patologi. Derfor anbefaler læger regelmæssigt at behandle de berørte områder med nærende eller fugtgivende præparater. Dette vil bidrage til at styrke immunforsvaret og fremskynde hårvæksten. Derfor vil sorte prikker forsvinde meget hurtigere. Selvfølgelig bør der bruges yderligere midler til dette.
 3. Du skal i det mindste reducere mængden af ​​talg, der udskilles af talgkirtlen. Dette forhindrer acne i at forekomme, når håret ikke kan passere gennem sin egen kanal. For at gøre dette kan du bruge stoffer, kosmetiske præparater eller hjemmelavede produkter. Det er vigtigt at forstå, at sådanne stoffer kun er egnede til fedtet hud. Tørretype kræver fuldstændig modsat behandling.

Sådan plejer du din hud, så de sorte pletter ikke forbliver efter barbering

Først og fremmest skal du gennemgå de metoder til fjernelse af hårfjerning, som du bruger. Hvis du følger alle anbefalingerne, men der stadig er sorte prikker efter hver procedure, er det bedre at udføre hårfjerning i salonerne. Dette vil give en meget bedre effekt, på trods af at slutresultatet ser meget bedre ud. Huden forbliver glat og behagelig at røre i lang tid.

Populære hårfjerningsbehandlinger:

 • Laser hårfjerning. Hardware metode, hvor patienten ikke oplever ubehag. Der er ingen fysisk kontakt med huden, men laseren er lige så effektiv som de andre metoder.
 • Elektrolyse. Elektriske impulser sendes til huden, hvorfor håret simpelthen falder ud.
 • Epilering. Enheden påvirker lysstråler på huden. Melanin absorberer dem og sender impulser yderligere. Hår, som i det foregående tilfælde, forsvinder.

Indgroede hår kan fjernes, hvis blide behandlinger ikke hjælper dig. Men det er en vigtig procedure, så vær forsigtig med det for ikke at få negative konsekvenser. Se detaljerne i videoen nedenfor:

Sorte prikker efter barbering er ikke relateret til talgkirtlerne eller tilstoppede porer. Dette er indgroet hår, som skal behandles på en helt anden måde.

Hvorfor vises sorte prikker på benene og hvordan man kan slippe af med dem?

Sorte pletter på benene kan forekomme af mange grunde. Nogle af dem kan være lige så harmløse som fregner og komedoner, andre, såsom diabetisk dermopati, lentigo, vorter og mol, er et symptom på en alvorlig sygdom. Dette problem er også ofte konfronteret med kvinder efter mislykket hårfjerning. Denne kosmetiske mangel er særlig bekymrende i løbet af den kommende sommersæson. Hvis du har mørke pletter på dine ben eller andre dele af kroppen, er det bedst at høre din læge eller en hudlæge.

grunde

Hovedårsagerne til sorte prikker er forbundet med sådanne faktorer:

 • Overdreven eksponering for solen, hvorefter huden ser solent lentigo eller leverflader. De er forbundet med aldersrelaterede ændringer og er karakteristiske for personer over 55 år. Kan forekomme på nogen del af kroppen.
 • Fregner kan også udløses af sollys eller simpelthen arvet. Læger anser dem ikke for en sygdom.
 • Diabetisk dermopati i form af brune eller røde pletter på underbenene. Forårsaget af ændringer i små fartøjer hos patienter med diabetes.
 • Fødsler, der vises på huden i de første 20 år af livet, betragtes som godartede og giver ikke anledning til bekymring. Men de, der pludselig begyndte at ændre deres form, farve, grænser, begyndte at gøre ondt og kløe skulle advare dig.
 • Melanom er en form for ondartet modermærke, der gør ondt og blødninger. De mest sandsynlige årsager til deres forekomst er overskydende UV og genetiske faktorer.
 • Comedones er en tilstoppet sebaceous kanal med en sort prik på overfladen af ​​huden, som er dannet som følge af ringe hygiejne og hormonelle ændringer.
 • De indgroede hår efter enhver form for epilering dannes som følge af en overtrædelse af selve procedurens teknologi og forkert hudpleje før og efter det.

Udseendet af sorte pletter - comedoner er mere tilbøjelige til at være fed og problem hud, hvilket er mere almindeligt i en ung alder. Hormonale storme i kroppen, der er karakteristiske for denne periode, forårsager overdreven udskillelse af talgkirtler og ændringer i konsistensen af ​​talg. Det bliver tykkere, akkumuleres i sebaceous kanaler og træsko dem. Hvis vi tilføjer brugen af ​​cremer af tæt konsistens, uregelmæssig pleje, så vil resultatet være olieagtig, jordlig hud med prikker.

Men den hyppigste kosmetiske defekt i huden, der står over for piger og unge kvinder, er indgroet hår. De danner uæstetiske sorte og røde pletter på huden, der kan forkæle stemningen og sænke deres egeners selvværd.

Disse hudlæsioner kan plage både kvinder og mænd fra ungdomsårene.

Uanset hårfjerningsmetoden er der altid en hårpære under huden, hvorfra det nye hår efterfølgende vil vokse. Epilation fjerner kun et hår der vokser over huden, men det er ikke i stand til at ødelægge den pære, hvorfra den vokser. I løbet af den tid der går mellem procedurer bliver huden grov, hårkanalen er blokeret, og et nyt hår kan ikke komme ud. Hver gang hårfjerningen bliver tyndere og svagere, bliver det sværere for ham at bryde igennem den fordybede epidermis. Derudover ændrer denne procedure den meget banebrydende vækst - håret begynder at vokse enten i retning eller gennem de nærliggende follikler.

De hyppigste årsager til dannelsen af ​​sorte pletter efter hårfjerning er forbundet med ukorrekt forberedelse og udførelse af selve proceduren, overtrædelse af reglerne for fodpleje mellem sessionerne samt barbering med et kedeligt blad.

Det er ligegyldigt, hvorfor sorte pletter optrådte fra hår indgroet i huden. Det vigtigste - at huske at de hverken kan klemme eller kamme. I det første tilfælde fremkalder det udseendet af sorte pletter, som yderligere forværrer udseendet af huden. Og når du kæmper, kan du let inficere infektionen på steder med indvækst.

Hvordan slippe af med sorte pletter på benene

Hvis udseendet af sorte pletter og punkter på benene er forbundet med overdreven dannelse af melanin, som følge af hvilke brune pletter og mistænkelige mol forekommer, skal du straks kontakte en hudlæge. Sådanne punkter kan være en hånder for frygtelige sygdomme.

Hvis vi taler om sorte pletter og rødme på benene efter hårfjerning, så efter et stykke tid passerer de ofte af sig selv. Men hvis prikkerne står på deres fødder i lang tid, bliver de til pustler og forskellige slags pletter. For at fjerne disse punkter skal du søge hjælp fra en kosmetolog eller forsøge at slippe af med dem selv.

Lægehjælp

Hydrocortisone salve eliminerer rødme og irritation, det vil helt klare comedones på huden. For at gøre dette skal du anvende det i et tyndt lag 1-2 gange inden for 1 dag. Hvis de ubehagelige symptomer ikke overføres efter 3-4 dage, skal ansøgningen gentages. Hydrocortison-salve er et hormonelt lægemiddel, så kontakt din læge, før du anvender det.

Inden du bruger et lægemiddel, skal du læse omhyggeligt brugsanvisningen, kontraindikationerne og doseringen.

Maske af glycerin og aspirin. Tag 10 g glycerin og to aspirintabletter, som først skal knuses. Påfør blandingen på de grimme punkter på benene og lad i 20 minutter. Skyl derefter med køligt vand. Alle komponenter kan købes på apoteket. Denne maske kan gentages dagligt indtil fuldstændig opløsning af comedoner.

Kosmetik og hygiejneforanstaltninger

Hvis fødderne er dækket med mørke pletter, skal du bruge følgende præparater til at lette og eliminere dem:

 • Aziks-Derm azelainsyrepigmenteringskrem. Det har en keratolytisk, antimikrobiell, udglatning og lyn effekt, forårsager ikke afhængighed.
 • Hydroquinonblegemidler. Creme med hydroquinon er bedre at vælge med en lille koncentration, fordi det øger følsomheden af ​​huden til sollys, kan forårsage alvorlig kløe, irritation og sved.
 • Farmaceutiske præparater baseret på benzoyl. Den maksimale effekt kan opnås, hvis den anvendes i kombination med salicylsyre og adapalen.
 • Problemer med post-acne, ar og punkter efter epilation på benene er godt løst af geler Mederma og Vita-K.
 • Melapader og Melarase cremer hjælper med at eliminere overskydende pigmentering i benene. Disse midler fra punkterne kan kun bestilles via internettet.

Du kan slippe af med det indgroede hår med dine egne ressourcer:

 • Dette vil kræve en nål, pincet og alkohol.
 • Først skal du vaske dine hænder og derefter rense nålen og pincetten.
 • Inden proceduren startes, skal stedet for indgroet hår dampes med en våd komprimering for at lette selve proceduren.
 • Gnide det sted, hvor håret vokser, gnid det med en nål, og træk det forsigtigt ud, kram det med pincet og træk det ud til enden.
 • Så skal det behandles igen med alkohol.

Denne metode kan kun anvendes, hvis håret er tydeligt synligt og dækket af en tynd film. Hvis den er placeret dybt under huden, er det bedre at søge hjælp fra en kosmetolog.

drift

For at fjerne de mørke pletter på benene, som blev dannet relativt for nylig, kan du bruge dermabrasion. Under proceduren fjerner kosmetologen det øverste lag af huden, som indeholder epidermis døde celler, akkumuleringer af forskellige forurenende stoffer, mørke pletter.

Laserfjernelse er en dyr, men effektiv procedure til fjernelse af forskellige former for pigmentering på huden. Under holdingen er lysbølgens impuls rettet mod mørke pletter, som absorberer det og ødelægger det.

Hjem måder

Hjemmelavede skrubber vil redde dig fra indgroede hår på dine ben.

For at gøre dette skal du forberede følgende blanding: Tag kaffegrunde, birk tjære eller majsmel, tilsæt gel til vask, bland alt godt og massage ind i hårets indvækst med massagebevægelser. Skrub peeling af det øverste lag af epidermis og frigør de indgroede hår ud.

En anden effektiv scrub-sammensætning med olie. Bland salt eller sukker med vegetabilsk olie, du kan tilføje et par dråber æterisk olie efter ønske. Skrub dine fødder mens du tager et bad. Efter et par dage vil hårene spire sig gennem epidermierne, og du vil få glatte og velplejede ben som en belønning.

Andre metoder

En alternativ måde at fjerne sort indgroet hår på benene er silikone striber fra ScarAway. Silikone giver god vedhæftning til huden, hvilket gør proceduren særdeles behagelig. I dag er strimler kun tilgængelige i onlinebutikker.

Regelmæssig afskalning af det cornified lag af epidermis ved hjælp af kemiske peeling vil også give mulighed for at slippe af med sorte pletter på benene forårsaget af indgroede hår. De er lavet ved hjælp af forskellige typer syrer - mælkesyre, æblesyre, citronsyre, glykolsyre, retinoinsyre osv. For at fjerne sort indgroet hår på benene er overfladeskalering tilstrækkelig, da den dybe version kan forårsage alvorlig skade på benets hud og forårsage yderligere problemer.

forebyggelse

For at mindske risikoen for sorte pletter på benene anbefaler eksperter følgende:

 • Beskyt din krop med tøj og solcreme før hver udgang til gaden.
 • Glat ud huden før epilering. Dette åbner porerne godt og gør det lettere at trække hår ud. Hertil kommer, at proceduren i sig selv ikke vil være så smertefuld, især hvis du bruger voks eller elektrisk epilator.
 • Inden for en dag eller to, efter at have fjernet håret på dine ben, skal du begynde at bruge en kropscrub. For at undgå udseendet af nye sorte prikker og fjerne de eksisterende, er det nok at skrubbe dine ben mindst en gang om ugen.
 • Prøv ikke at bruge den samme voksstrimmel mange gange. Hver gang adhæsionen til huden bliver værre vil hårene bryde af, vokse ind og danne nye punkter.
 • Når du skal skrælle dine fødder derhjemme, skal du prøve at bruge produkter baseret på frugtsyrer. De foretrækker at scrubs, fordi de mere intensivt opløse de døde hudceller i epidermis og blødgøre huden.

Ingen specialist skønhedssalon eller kosmetisk producent vil ikke garantere at du slippe af med pointene for evigt. Sommetider forsvinder problemet i sig selv, fordi hud og hår bliver vant til epilering. Men hvis du forbereder dig på proceduren korrekt, brug kvalitetsprodukter og sørg for dine ben efter det, vil du gradvist glemme et sådant ubehageligt fænomen som sorte prikker på dine ben.

6 bedste voks

Sådan bruges shugaring pasta i patroner